.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Ψάχνοντας την Διονυσοσκουφίτσα


Την τελευταία εβδομάδα εμφανίστηκαν και πάλι σχόλια που ζητούν την αποκάλυψη του …ένοχου μυστικού: “Τελικά ποιοί είστε πίσω από την Διονυσοσκουφίτσα; 
Ο τόνος τους επίμονος και επιτακτικός, γεμάτος με απίστευτες μουσικο-αθλητικο-πολιτικές μεταφορές (Δώστε το όνομά σας για να ξέρουμε τι πολιτικό μπαγλαμαδάκι παίζετε - Κάντε ανοιχτό παιχνίδι, εκτός και δεν θέλετε να μάθουμε τίνος το παιχνίδι παίζετε), ηθικοπλαστικές παραινέσεις (Γίνετε επώνυμοι εάν αγαπάτε το φώς και όχι το σκοτάδι - Η ανωνυμία είναι δειλία), αλλά και ελαφρώς ‘απειλητικά’ υπονοούμενα (Αποκαλυφθείτε διότι το ξεβράκωμα θα έχει μεγάλη πλάκα - Εκτός και θέλετε να φάει τελικά ο Λύκος την κοκκινοσκουφίτσα), ενώ σε μία περίπτωση είχαν και χιούμορ (Όταν το μάθουμε θα γίνετε βουλευτές - δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε στο δάσος). Σ’ αυτά προσθέστε και ένα ερώτημα που έλαβα στο μέιλ από έναν διακεκριμένο δικηγόρο και συμπολίτη μας, που με ρωτούσε να του πω αν το πραγματικό μου όνομα είναι ‘Νικητοσκουφίτσα’

Γουστάρω τρελά με όλο αυτό το μυστήριο και την ομίχλη μέσα στο δάσος. Μα πιο πολύ (κρυφο)γελάω που ο καθένας νομίζει πως είμαι του … αλλουνού! Έχουν συνηθίσει φαίνεται στα ‘γιουσουφάκια’. Τι βοριαδοσκουφίτσα με λένε, τι πασιπουλαρίτσα, τώρα και νικητοσκουφίτσα. Ε, το μόνο που μένει εντέλει είναι να γίνω (ή να είμαι) … καλαφατελίτσα! Γουστάρω επίσης που νομίζουν πως ρωτώντας με θα τους απαντήσω στα σοβαρά. Ή ακόμα πως θα ‘μασήσω’ όταν διαδίδουν ότι σχεδιάζουν να παραπονεθούν στις αρχές για τους ‘ανώνυμους που τους βρίζουν’ (ή μάλλον που τους εκνευρίζουν, θα έλεγα). Λες και με τις φωνές και τις απειλές νομίζουν πως θα σκεπάσουν τις πομπές τους…

Από μεριάς μου ένα έχω να τους συστήσω. Ο νόμος και η σχετική διαδικασία είναι αμφότεροι σαφείς: αν μπορούν να στοιχειοθετήσουν έργω εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, εκβιασμό (!) και άλλα τινά, δεν έχουν παρά να υποβάλλουν αίτηση εκεί που πρέπει, ώστε να μπορέσουν να ζητήσουν την άρση του απορρήτου. Χλωμό μου φαίνεται, αλλά ας το προσπαθήσουν. Τα όσα γράφω τα έχω διασταυρωμένα και κομψά διατυπωμένα. Εκτός κι αν η κριτική περί ανικανότητας αποτελεί … δυσφήμιση! Μετά τον Καλλικράτη, τους έφταιγε η ‘εσωτερική αντιπολίτευση’ και τώρα τους φταίει η Διονυσοσκουφίτσα, όπως επισημαίνει ο φίλος αναγνώστης που με πληροφόρησε σχετικά. Κι ο κακός τους ο καιρός, θα πρόσθετα… Αλλά, ας έχουν υπόψη ότι η Υπηρεσία αυτή, όπως και ο Εισαγγελέας, θα εντοπίσουν τότε και κάποια άλλα σχόλια, που ίσως αποτελούν λόγω δίωξης κάποιων κολλητών τους.

Κατανοώ φυσικά τον εκνευρισμό τους. Δεν έχουν συνηθίσει να ‘εκτίθενται’ με τέτοιο τρόπο. Έως τώρα ήξεραν μόνο την ‘αντιπαράθεση’ εντός των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων, από την οποία όμως δεν ίδρωνε το αυτί τους – ούτε άλλαζαν πορεία. Η δε ‘τοπική ενημέρωση’ ήταν λίγο πολύ του χεριού τους. Γι αυτό και ζητούν με κάθε τρόπο την επωνυμία. Γιατί αυτή είναι ‘διαχειρίσιμη’ από όποιους έχουν την ισχύ και με όποιους τρόπους τους βολεύουν! ‘Όλα στο φως’, που λένε και οι αμίμητοι βουλευτές μας…  Δεν κατανοούν όμως ότι αυτό ακριβώς γίνεται εδώ: αρχίζουν και βγαίνουν πράγματα στην φόρα, αλλά όχι με τον ελεγχόμενο τρόπο που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν…

Όπως επίσης κατανοώ και ότι γι αυτούς τα πάντα στην πολιτική είναι υπόθεση των λίγων προσώπων που εμπλέκονται στα κοινά - χρόνια τώρα. Κάτι σαν … κλειστό επάγγελμα δηλαδή! Κι ότι όλοι όσοι ανακατεύονται πρέπει να έχουν έναν πατρόνο. (Η αλήθεια είναι ότι αυτό με τσαντίζει πιο πολύ). Αλλά τώρα νομίζουν πως υπεισέρχεται ‘νέος παίκτης’ στον ‘ανταγωνισμό’(ή ένας παλιός ‘μασκαρεμένος’, όπως λένε). Γι αυτό και ζητάνε να αποκαλυφθώ, ώστε να με ‘χειρισθούν’ καταλλήλως. Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω!

Παρ’ όλα ταύτα (και … ‘πάραυτα’, που θα έλεγε και κάποιος επώνυμος), τους συνιστώ ν’ αφήσουν τις δικαιολογίες και τα μπάνια και να στρωθούν στη δουλειά καλοκαιριάτικα. Γιατί ο Σεπτέμβρης είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζουν. Και τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα. Το ίδιο και τα προγράμματα για τα παιδιά. Και τα ξεραμένα (και ξεχασμένα) από το καλοκαίρι κηπαία είναι πιο επικίνδυνα για φωτιά. Και τα σκουπίδια θα ξαναρχίσουν να μυρίζουν. Και οι λακκούβες να γεμίζουν με τις πρώτες βροχές. Και άλλα πολλά…

Γι αυτό λοιπόν, αντί να ψάχνουν την Διονυσοσκουφίτσα (και τι θα τους ωφελούσε άραγε στα παραπάνω αν μάθαιναν αύριο ποια είναι;) ας σηκώσουν τα μανίκια κι ας ξεκινήσουν να δουλεύουν – έστω και την τελευταία στιγμή.
Μήπως είμαι αρκετά αφελής;

13 σχόλια:

 1. ΥΓ. Η συνέχεια της ανάρτησης για την ταυτότητα της Διονυσιοσκουφίτσας σε λίγες μέρες. Και μετά διακοπές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος5/7/11 10:28 π.μ.

  Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα,

  η αύξηση της θερμοκρασίας και η θερινή ραστώνη έχουν ήδη υποβαθμίσει τα αντανακλαστικά των αναγνωστών σου...

  Καιρός για τα μπάνια του λαού!!!

  Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος5/7/11 3:29 μ.μ.

  Είναι όντως επίμονοι και ανυπόμονοι όσοι προσπαθούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα της Διονυσοσκουφίτσας και των λοιπών σχολιαστών με τα ευφάνταστα ψευδώνυμα. Τους απολαμβάνω και σε κάποιες κοινωνικές συναθροίσεις να αναλύουν με βαθυστόχαστο ύφος το α ή το β σχόλιο για να στηρίξουν την -προφανώς- εσφαλμένη θεωρία τους.

  Και θα γίνονται "πιεστικότεροι" όσο θα συνεχίζεται η περιήγηση μας στο δάσος του Διονύσου και θα πολλαπλασιάζονται τα "ευρήματα".

  Από την άλλη πλευρά εμφανίζονται με αξεπέραστο θράσος: Να ζητούν την επωνυμία μας οι τυφλοπόντικες της "δήθεν" πολιτικής; οι εξουσιολάγνοι; οι εθισμένοι στις "υποτραπέζιες" συναλλαγές;

  Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος5/7/11 5:16 μ.μ.

  Χαίρεται η κοκκινοσκουφίτσα, που το παίζει και Ζορό, αφού, της ζητάμε να βγάλει την μάσχα και το αρνείται. Γελάει κιόλας διότι δεν μας λέει το όνομά της. Έτσι κάνουν όλες οι ντροπαλές δίδες. Αποφεύγουν την έκθεσή τους. Ενώ εκθέτουν τους χονδρούς μονομάχους (Πασιπουλαρίδη - Ροϊδη). Σκάσαμε εμείς για το ποιός θα βγεί νικητής, στις αστείες μονομαχίες τους. Το χάλι του Δήμου να κοιτάνε μπάς και διορθωθεί τίποτα. Αυτό έχει σημασία και όχι αν ο Ηττηθόπουλος - Νικητόπουλος θα ρίξει τον Δήμαρχο μέχρι τον Σεπτέμβρη όπως απειλεί δεξιά και αριστερά. Βρε μαράζι που έχει ο άνθρωπος διότι τον έριξε στο καναβάτσο ο Κρυονερίτης ? Βρε πλάκα που έχει ο Ρωσσοχωρίτης διότι λέει νίκησε τον Φαρμακοποιό ?
  Καλές οι εξυπνάδες σου κε κοκκινοσκουφίτσο, αλλά γιατί δεν τους ρωτάς, με τον Δήμο τι θα γένει ?
  Εσύ προφανώς μέσα απο το δάσος που ζεις δεν βλέπεις λακούβες, έλειψη πεζοδρομίων, σκουπίδι και βρώμα, δεν βλέπεις τις κλεψιές και τις ληστείες που έχουν χτυπήσει την πόλη, αλλά και τα αμαξωστάσια του Δήμου, δεν βλέπεις το σκοτάδι στους δρόμους και τις πλατείες, δεν βλέπεις το κυκλοφοριακό, το χάλι των πλατειών μας, δεν βλέπεις που οι φίλοι σου δεν αφήνουν να οργανωθεί ο Δήμος.
  Το σκόρ στο κάτσ των δύο χοντρών του Δήμου σε απασχολεί. Ωραίες υπηρεσίες προσφέρεις στους συμπολίτες σου. Αμ θα σε φάει τελικά ο Λύκος.
  Με την ευκαιρία με πληροφορούν πως υπάρχει και άλλος χοντρός. Στην Άνοιξη. Ας προσέχει μη τον μπλέξει και αυτόν η κοκκινοσκουφίτσα στο πρωτάθλημα του κάτσ. Οχι τίποτε άλλο γιατί όπως μου λένε είναι και έγκομος.
  ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος5/7/11 5:43 μ.μ.

  Μμμ, υπέροχα... Για τα χάλια τα δικά μας θα φταίνε πάντα οι άλλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όπως έχω ξαναπεί, κάθε κριτική, υπόδειξη, διόρθωση ή συμβουλή είναι καλοπροαίρετες.

  Μια παρατήρηση μόνο επί της ουσίας στον φίλο Συναξαριστή:

  Πραγματικά, λίγο ενδιαφέρει το σκορ των όποιων "μονομάχων", που έχουν τόσα προηγούμενα μεταξύ τους να λύσουν. Έλα όμως που αυτοί είναι οι "εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού" (όπως οι ίδιοι τονίζουν) και οι κουμανταδόροι στο δημο και το συμβούλιο...

  Έτσι, το να νοιάζεσαι για τη κατάσταση στον δήμο και να διαπιστώνεις ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, δεν είναι άσχετο από τονα βλέπεις και να σχολιάζεις την κατάντια των πρωταγωνιστών του.

  Κι αυτό ακριβώς κάνω. Άλλοτε με πιο "σοβαρές" αναρτήσεις κι άλλοτε με πιο "χαλαρούς" τίτλους. Το ζουμί όμως είναι πάντα το ίδιο. Κι αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η σούπα, κανένα πρόβλημα. Πάμε παρακάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος5/7/11 6:25 μ.μ.

  Η κριτική είναι πάντα χρήσιμη, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Όταν όμως εξυπηρετεί απώτερες φιλοδοξίες ατόμου, που δεν δέχεται την ήττα του, απο παράγοντες που αυτός μάζεψε για συνεργάτες του, με ποιό δικαίωμα θα θυσιασθεί ο Δήμος χάριν των φιλοδοξιών του?
  Έχετε ρωτήσει οιοδήποτε υπάλληλο, Τι Δήμο κουβάλησε η Άνοιξη στον Καλλικρατικό Διόνυσο ? Σας έχουν πεί οι υπάλληλοι του νέου Δήμου τι ΜΠΑΧΑΛΟ ήταν η Άνοιξη ?
  Σε ποιόν παιχταρά Δήμαρχο θέλετε να ακουμπήσετε τον Δήμο Διονύσου?
  Πρόσεχε λοιπόν τον Λύκο κοκκινοσκουφίτσα. Γιατί αν φάει εσένα, λίγο το κακό. Απλά θα στερηθούμε το παραμύθι σου. Αν όμως φαγωθεί ο Δήμος Διονύσου απο τους παλαιοφιλόδοξους πως θα τον βγάλουμε απο το στομάχι του?
  ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος5/7/11 6:32 μ.μ.

  Πασιπουλάρη μη χαίρεσε γιατί σε "βγάζουν" νικητή του άλλου χοντρού. Το άστρο σου έδυσε οριστικά.
  Ο κος Ροϊδης δεν σου αοπαντάει γιατί είναι κύριος. Δεν βάζει κονδυλοφόρους να βρίζουν.
  Λυπαμαι για τον εγωϊσμό σου.
  Γείτονας, όνομα και χωριό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος5/7/11 7:02 μ.μ.

  κε ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ - όχι πόρων - ελπίζω.
  Δεν κατάλαβα με ποιον τα βάζεις. Έχω όμως την γνώμη ότι βρίζεις και αυτό δεν είναι πολιτισμός. Τι σου ζητάει ο άνθρωπος να μας πείς. Ποιός είσαι, ή ποιά είσαι. Είναι κακό πράγμα να γράφει κάποιος επώνυμα? Με τα κοινά ασχολείσαι εν πάση περιπτώσει δεν πρέπει να κρύβεσαι, όταν γράφεις και σχολιάζεις σχεδόν επαγγελματικά. Γιατί όμως προτιμάς το σκοτάδι, όπως ο τυφλοπόντικας που αποκαλείς αυτόν που σε ρωτάει πως σας λένε κε ? Πως σας λένε ενδεχόμενα κα μου ?
  Γράφεις πράγματι έξυπνα. Γιατί αδικείς τα γραφτά σου βρίζοντας. Δεν θα ντρέπεσε αν μαθευτεί ποιός είσαι και σύ ως ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ. ?
  Π.Ρ.Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έλαβα πριν μια ώρα περίπου από ένα κάτοικο το ακόλουθο μήνυμα:

  Κύριοι απλώς θέλω να σας ενημερώσω ότι παρ όλες τις Τήλε. επαφές με τα γραφεία της κοινότητας Διονύσου, την αποστολή τριών (3) EMAILS, και την διαβεβαίωση της Κας Σαραντάκη ότι το θέμα της αποκομιδής θα τακτοποιηθεί, έχουμε διανύσει χρόνο τουλάχιστον είκοσι ημερών, τα κλαδιά, και οι σακούλες με τα χόρτα παραμένουν ακλόνητα στη θέση τους. Συγχαρητήρια στον νέο Καλλικρατικό Δήμο για την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Φυσικά λόγω των δυνατών βορεινών ανέμων από τον συνολικό όγκο των κλαδιών έχει εναπομείνει το 1/3, το υπόλοιπο έχει σκορπήσει δεξιά και αριστερά της οδού Αιολίδος.
  Ευχαριστώ για τον χρόνο που θα διαθέσετε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος5/7/11 11:08 μ.μ.

  Αγαπητέ Π.Ρ.Ρ.

  Είναι απολύτως καθαρό ότι δεν υβρίζω... Απλώς προκαλώ επειδή προκαλούμαι.

  Όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι τουλάχιστον "περίεργο" να εγκαλούμαι για την συστηματική χρήση ψευδωνύμου από κάποιον/κάποιους, οι οποίοι επιλέγουν επίσης την ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

  Η ομολογουμένως σκληρή τοποθέτησή μου αφορά σε πρόσωπα/καταστάσεις/συμπεριφορές που μεθοδικά αποκαλύπτουμε και συστηματικά στηλιτεύουμε... ακόμη και στο "καφενειακό διάλογο"

  Αφού λοιπόν απαντώ σε κάποιον/κάποιους ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ,

  (α) μπορώ στη θέση τους να τοποθετήσω οποιονδήποτε ή

  (β) μπορεί τη θέση τους να καταλάβει εθελοντικώς/αυτοβούλως οποιοσδήποτε.

  Στην περίπτωση (α) τα πράγματα είναι απλά και παραμένουν στην σφαίρα του γενικού κριτικού σχολιασμού της πολιτικής πρακτικής.

  Στην περίπτωση (β) το ΕΠΩΝΥΜΟ -πλέον- θύμα (θιγόμενο και καθυβριζόμενο) μπορεί να με καταγγείλει για προσβολή προσωπικότητας, συκοφαντία και δυσφήμιση... Τότε θα πρέπει είτε να αποδείξω με στοιχεία την ορθότητα και την αλήθεια των γραφομένων μου ή να ζητήσω συγγνώμη και να αποκαταστήσω τον θιγόμενο.

  Μέχρι τότε μπορούμε όλοι να παίζουμε κρυφτό και κυνηγητό στο δάσος, με τους όρους που ελεύθερα επιλέξαμε.

  Εξ άλλου, και εσύ αγαπητέ Π.Ρ.Ρ. απέστειλες το κόσμιο και πολιτισμένο σχόλιό σου ΑΝΩΝΥΜΩΣ.

  Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος6/7/11 10:24 π.μ.

  Η αλήθεια έχει πολλές αναγνώσεις.Θα ασχοληθώ προς το παρόν για λίγο,με την πιο αντιπαθητική,σε αυτό το site,χωρίς πάντως να παραβλέπω ότι πολλά απο όσα γράφονται είναι εύστοχα.
  -Στα περισσότερα κείμενα υπάρχει ένας ατελείωτος αυτοθαυμασμός και μία μεγάλη επιδειξιομανία. Η σιωπηλή μέχρι πρόσφατα διονυσοσκουφίτσα όλα τα ξέρει και όλα τα μαχαιρώνει,σαν να είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίχτες του συστήματος.
  -Ειναι φανερό ότι,παρά τα όσα λέει, την απασχολεί μόνο ο στόχος της και η αναγνώρισή της,αφού ΔΕΝ "φιλοξενεί όλες τις διαφορετικες απόψεις" πολλές από τις οποίες τις αποσύρει,ανασύροντας μάλιστα,για δεύτερη φορά,έστω συγκεκαλυμμένα,-και μάλλον για όσους της ασκούν ενοχλητική κριτική-,την φοβέρα της "αρσης του απορρήτου"(η πρώτη "με το γνωστό αξιωματικό στην ασφάλεια").
  -Είναι βέβαια δικό της το site και μπορεί να επιδεικνύει ότι θέλει. Να αυτοπροσδιορίζεται
  παιχνιδιάρικα ώς"νικητοσκουφίτσα","βορριαδοσκουφίτσα",συμμαχοσκουφίτσα και οτιδήποτε άλλο που νομίζει ότι είναι επιθυμιτό σε όλους μας.
  Κατά τα λοιπά καλό καλοκαίρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αγαπητέ φίλε,

  Η επισήμανσή σου για (τυχόν) επιδειξιομανία εκ μέρους μου και αυτοθαυμασμό είναι κατ' αρχήν χρήσιμη. Εάν όντως έχω εκτραπεί έτσι, θα κοιτάξω να επανορθώσω από τον Σεπτέμβριο.

  Δεν έχεις όμως καθόλου δίκιο στον ισχυρισμό σου ότι αποσύρονται οι αντίθετες απόψεις. Αν κοιτάξεις προσεκτικά, κανένα σχόλιο σε καμία ανάρτηση δεν έχει διαγραφεί. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν ένα σχόλιο γεμάτο χυδαιότητες, που θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τον/την συντάκτη του και ένα άλλο που αυτοβούλως ο συντάκτης του ζήτησε να κατέβει, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα (βλ. ανάρτηση "Ειδικοί σύμβουλοι 2").

  Και επί της ουσίας, είναι προφανές ότι η Διονυσοσκουφίτσα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χώρος που ΔΕΧΕΤΑΙ την έκφραση και παραμονή διαφωνιών. Ίσως γι αυτό κι εσύ, που τόσο διαφωνείς μαζί μου, συχνάζεις εδώ!

  Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας και της άρσης του απορρήτου, επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά ότι ο λόγος που συμβουλεύθηκα τον γνωστό μου στην ασφάλεια ηταν γιατί ήθελα να προ-αντιμετωπίσω τυχόν απειλές (φυσικής βίας) εναντίον μου, όπως αυτές προέκυπταν από σχόλια "ενοχλημένων αναγνωστών". Ταυτοχρόνως όμως με τον τρόπο αυτό αυτοπεριοριζόμουν. Δεν βλέπω λοιπόν κάτι μεμπτό σ' αυτό. Επίσης είπα ότι, αν κάποιοι νομίζουν ότι επιθυμούν την άρση του απορρήτου (πάντως όχι εγώ), δεν έχουν παρά να κάνουν ότι προβλέπεται. Τίποτε άλλο.

  Αυτά και καλό καλοκαίρι επίσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή