.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Έργα και ημέρες (3): Τρυποφυϊα (β' έκδοση)

Αλίευσα από την σελίδα Facebook της Νέας Προοπτικής Διονύσου μια απίστευτη φωτογραφία από την Δροσιά, που την αναδημοσιεύω μαζί με το σχόλιο που την συνόδευε:
"Μετά τις δενδροφυτεύσεις δίπλα στην άσφαλτο, η αρχή του δήμου Διονύσου ξεκινά νέο αντίστοιχο κύκλο δράσεων ΜΕΣΑ στην άσφαλτο."


Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πρόκειται για αμέλεια του εργολάβου που κανείς "υπεύθυνος" δεν πρόσεξε ή "προχωρημένη" αρχιτεκτονική τοπίου της υπηρεσίας ή απλώς χιούμορ του φίλου που την ανέβασε (πολύ αμφιβάλλω για το τελευταίο). Πάντως, η λέξη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η ΤΡΥΠΟΦΥΪΑ (από μια παρέα κατοίκων της περιοχής που γεμίζουν με λουλούδια τρύπες και λάκους σε πεζοδρόμια και δρόμους). Κι έτσι, αντί να (ξανά) εκνευρισθώ, χαμογέλασα.

Λίγο πιο κάτω υπήρχε και μια άλλη ανάρτηση, πάλι για τους δρόμους της Δροσιάς, που έδειχνε μια τεράστια τρύπα μες τη μέση του οδοστρώματος της οδού Παλαμά. Εκεί, την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα, "βούλιαξε" ένα ταξί και χρειάστηκε γερανός της οδικής βοήθειας γιά να βγει από τον λάκκο... (Άγνωστο βέβαια αν και πότε θα αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης του).


Υποθέτω ότι η πρόχειρη περίφραξη και το σήμα του ΚΟΚ με τα φωτάκια μπήκαν μετά το συμβάν - έως πότε όμως θα παραμονεύει αυτή η παγίδα; Μήπως στο μεταξύ και μέχρι να ευαρεστηθούν οι "αρμόδιοι", πρέπει να αναλάβει (κι εκεί) δράση η ομάδα της Τρυποφυϊας; 

Μετά την γνωστοποίηση των "πρωτοβουλιών" που πήρε η Τοπική Αρχή (αφαίρεσε το κλαρί-δένδρο, χωρίς όμως να κλείσει και την τρύπα...) μία αναγνώστρια ανέβασε στο διαδίκτυο κι άλλες παρόμοιες φωτογραφίες. Φαίνεται πως ένα καινούργιο σπορ γεννιέται εκεί...

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/4/12 7:17 μ.μ.

  Φαίνεται πως η δημοτική αρχή Διονύσου έχει μια ερωτική σχέση με τις λακκούβες. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι, όπου και να στρέψεις το βλέμμα -λακκούβα εδώ, λακκούβα εκεί, που είναι η λακκούβα;
  Τους ευχαριστούμε πολύ για την τόση φροντίδα τους για την καθημερινότητα μας κι εμείς θα τους ανταμείψουμε ανάλογα στις δημοτικές εκλογές, αν κατέβουν τελικά.

  Ωμέγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος23/4/12 12:52 π.μ.

  Ξέρετε τι παθαίνει όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου; Στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος...
  Μη ξεχάσω τα χαιρετίσματα σε εξουσία, ...αντιεξουσιαστές, αλλά και συνεξουσιαστές αυτού του τόπου!!!
  Όσο για τον φίλο που λέει ότι τάχα περιμένει τις εκλογές, πάλι αυτούς θα ψηφίσει. Το έχουμε δει το έργο πολλάκις...
  Εκτός κι αν είναι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και το παίζει 'αγανακτισμένος'. Αυτό το έργο κι αν δεν το έχουμε δει πολλάκις... Ουουουου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος23/4/12 2:13 π.μ.

  Εκπληκτικά ακατάληπτος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος23/4/12 4:53 μ.μ.

  Προφανώς ο γράφων που το κείμενό του καταλήγει σε "ουουουου" αδυνατεί να αντιληφθεί ότι εν έτει 2012 οι δρόμοι στη Δροσιά έχουν επανέλθει στη δεκαετία του '50 φαντάζομαι. Μόνο που τότε δεν κυκλοφορούσε αυτός ο μεγάλος όγκος ΕΙΧ, μηχανών, ποδηλάτων κτλ όπως και σήμερα.
  Προσωπικά προτείνω να γίνει συντονισμένη αναφορά στις αρχές και τον εισαγγελέα για αυτό το χάλι. Πλέον τίθενται ζητήματα δημόσιας ασφάλειας

  Ο Δάσκαλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαβάσα στο FB δύο σχόλια της αντιπροέδρου της Δροσιάς κ. Λαμπρινής Μήλα, ως απάντηση στο θέμα αυτό:

  "Δεν γνωρίζω ποιος το έβαλε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου υπάρχει μία μικρή λακούβα από το έργο αποχέτευσης, η οποία δεν χρήζει σήμανσης ή τουλάχιστον όχι ..... τέτοιας σήμανσης, η οποία είανια απαράδεκτη! Ως Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Δροσιάς (γιατί το σημείο είναι στη Δροσιά στη συμβολή οδών Γρηγ. Λαμπράκη και Αργοναυτών Κομνηνών) θα ψάξω για το πώς .... φύτρωσε το δέντρο αυτό εκεί!"

  "Ήδη αφαιρέθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δ.Κ. Δροσιάς. Ο προβληματισμός και οι σκέψεις για το "πώς" τοποθετήθηκε εκεί το κλαδί είναι στην κρίση των πολιτών. Σημασία έχει σε δύσκολες περιστάσεις, όπως αυτή της κατασκευής ενός μεγάλου έργου (αποχέτευσης), οι πολίτες να συνδράμουν, όπου μπορούν, και όχι να επιφέρουν πρόσθετα εμπόδια, καθώς και οι ευθύνες να αποδίδονται εκεί που πρέπει (π.χ. εργολάβο) και όχι γενικά και αόριστα στο Δήμο."

  Αν λοιπόν καταλαβαίνω καλά, απότα σχόλια της αντιπροέδρου έχουμε τα εξής:

  1. Υπήρχε μια "μικρή λακούβα", που ήταν ευθύνη του εργολάβου (και όχι του Δήμου, που δεν φταίει σε τίποτα!) και δεν έχρηζε σήμανσης.

  2. Εκεί, κάποιος κάτοικος έβαλε ένα κλαρί ως εμπόδιο, από το οποίο όμως αργότερα ...φύτρωσε ένα δέντρο.

  3. Το δέντρο αφαιρέθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Δ.Κ. Δροσιάς.

  4. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για τις ... (κακές) προθεσεις του κατοίκου αυτού.

  Το ίδιο καλά όμως καταλαβαίνω ότι η δημοσιότητα που πήρε το θέμα οδήγησε στην επίλυσή του, αλλιώς η "πρωτοβουλία" ίσως να μην εκδηλωνόταν ακόμα (βλέπε την Αθηνών - Χαλκίδος στην Άνοιξη).

  Κι επίσης, αν η κατασκευή ενός τέτοιου συμβατικού έργου εκλαμβάνεται ως "δύσκολες περιστάσεις", φαντασθείτε τι έχει να γίνει όταν ξεκινήσουν τα "μεγάλα έργα" ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος24/4/12 6:33 π.μ.

  Γ@μω τις δικαιολογίες τους γ@μω... Πάντα φταίει κάποιος άλλος. Μια φορά να πουν "συγγνώμη, είναι λάθος μας"... Για την άλλη φωτογραφία δεν έχουν να πουν κάτι; Ή κάνουν πως δεν υπάρχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή