.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Ούτε το όνομά τους

Από τον σημερινό Πιτσιρίκο, χωρίς σχόλια:
«Αυτοκτόνησε 55χρονος». «Αυτοκτόνησε 42χρονος». «Αυτοκτόνησε 77χρονος». Για τα ΜΜΕ, οι συνάνθρωποί μας που αυτοκτονούν λόγω χρεών δεν έχουν ονόματα – έχουν μόνο ηλικία και φύλο. Σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν και επαγγελματική ιδιότητα: «συνταξιούχος φαρμακοποιός».
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως οι αυτόχειρες είναι ένοχοι. Αλλά, αν ήταν ένοχοι, τα ονοματεπώνυμά τους θα αναφέρονταν. Ο νόμος προστατεύει αυτούς που δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα σε δίκη και –ως τότε- υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας• αν και όχι για όλες τις περιπτώσεις. Οι αυτόχειρες εξαιτίας οικονομικών χρεών έχουν κριθεί οριστικά πια -όπως κάθε νεκρός- και δεν μπορούν να είναι ούτε αθώοι, ούτε ένοχοι. Μπορούν, όμως, να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.
Τα ονοματεπώνυμα των συνανθρώπων μας που αυτοκτονούν δεν αναφέρονται, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχτεί επικίνδυνο για αυτούς που, αν και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην απελπισία, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και ζάπλουτοι, ενώ, παράλληλα, συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας.
Το καθεστώς γνωρίζει πολύ καλά πως τα προβλήματα αρχίζουν όταν η «45χρονη» γίνεται Κωνσταντίνα Κούνεβα. Όταν ο «15χρονος» γίνεται Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Σήμερα στις 18:00, συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στη μνήμη των συνανθρώπων μας που δεν άντεξαν – όπως ο «77χρονος» που αυτοκτόνησε το πρωί στο Σύνταγμα. Ίσως, μάθουμε και το όνομά του. 

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/4/12 11:07 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/4/12 11:44 μ.μ.

  «Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος τα δικά της αδιέξοδα. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει πως έχει φτάσει σε κάθε αδιέξοδο ή σε χρεωκοπία κάθε οικογένεια. Μπορεί να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από τον νομό μου την Κορινθία. Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Τώρα αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη ή αν τα’φαγαν τα παιδιά του ή αν τα’φαγε ο ίδιος και με το οτιδήποτε άλλο, σεβασμό σε αυτές τις περιπτώσεις»
  (Πάνος Μπεγλίτης στο ΣΚΑΙ μόλις έγινε γνωστή η είδηση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/4/12 1:39 μ.μ.

   Πείτε του ότι είχε πληρώσει όλους τους λογαριασμούς του πριν αναχωρήσει. Όπως θα κάνει και αυτός.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος4/4/12 11:48 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή