.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Μετανάστες

Η είδηση είναι συγκλονιστική και έχει ως εξής:
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελλήνων, προσπάθησαν να περάσουν με το αυτοκίνητό τους απόαφύλακτη διάβαση των γραμμαών του τρένου στο Κρυονέρι. Όμως οι ρόδες του αυτοκινήτου κόλλησαν στις ράγες ενώ ερχόταν το τραίνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Τρεις περαστικοί μετανάστες από το Πακιστάν επιχείρησαν να μετακινήσουν το αυτοκίνητο και να σώσουν το ζευγάρι. Δεν τα κατάφεραν. Από την σφοδρή σύγκρουση με την αμαξοστοιχία, έπεσαν νεκροί οι δύο εξ αυτών, μαζί και οι ηλικιωμένοι επιβάτες του ΙΧ. Ο τρίτος Πακιστανός τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν τους μετανάστες συλλήβδην εγκληματίες, ληστές και μιάσματα. Το θέμα αυτό αναμένεται επίσης να παίξει πολύ και στην προεκλογική ατζέντα. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν αν οι δυο μετανάστες είχαν σκοτωθεί σώζοντας τους δυο γέροντες (γονείς μας) ή ακόμα κι ένα παιδί (μας).

ΥΓ.  Δεν γνωρίζω αν οι 3 μετανάστες ήταν νόμιμοι. Αν όχι, ο επιζήσας θα ξαναγυρίσει στο περιθώριο, χωρίς δικαίωμα να συμμετέχει ή να μιλά στο Συμβούλιο Μεταναστών του Δήμου - όταν αυτό ξεκινήσει. Αυτό ζημιώνει κυρίως εμάς, που θα μπορούσαμε να θυμηθούμε (ή να μάθουμε) τι τον έσπρωξε να κάνει αυτό που έκανε για κάποιον ξένο

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/4/12 5:27 μ.μ.

  Αυτά να τα δουν κάποιοι και να ντρέπονται οι οποίοι μας έχουν ζαλίσει λέγοντας συνεχώς οι 'λαθρομετανάστες' και οι 'λαθρομετανάστες'.
  Ας τα δουν οι Χρυσοχοΐδηδες, οι Βορίδηδες και οι Καρατζαφέρηδες που θέλουν να τους μαντρώσουν σε 'στρατόπεδα συγκέντρωσης' για να τους στερήσουν ακόμη και τη δυνατότητα να είναι άνθρωποι...
  Το εάν είναι νόμιμοι ή μη για μένα δεν έχει καμία σημασία.
  Είναι άνθρωποι αυτού του πλανήτη όπως είμαστε όλοι μας, και αυτό φτάνει και περισσεύει...
  Όλα τα άλλα, όπως κι αυτό που γράφετε αν θα είναι στο Συμβούλιο μεταναστών του Δήμου ή όχι, είναι για μικροπολιτική και 'κατανάλωση' και δεν έχουν σχεδόν καμία σημασία. Περισσότερο τους μειώνουμε όταν τα γράφουμε αυτά παρά τους υποστηρίζουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/4/12 8:09 μ.μ.

  Μόνο να θυμηθούμε. Γιατί πολύ καλά έχουμε μάθει από παιδιά πως πρέπει να βοηθάμε τους άλλους. Μα το ξεχνάμε σιγά σιγά. Όπως ξεχάσαμε και πόσοι μετανάστες πλήρωσαν με τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα τη μεγάλη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Προτιμάμε να θυμόμαστε τις φορές που η απόγνωση τους όπλισε το χέρι και τους αποκαλούμε όλους- πολύ βολικά- εγκληματίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ....και φανταστείτε ότι όλα αυτά τα λέμε εμείς που προερχόμαστε από μια χώρα με πρόσφατες και μεταναστευτικές πληγές, πολλές πικρές σχετικές διηγήσεις, αλλά και κοντινά προσωπικές εμπειρίες. Ποιός δεν έχει άραγε έστω κι ένα μακρινό συγγενή, ή ίσως ένα πρώην γείτονα, ή ένα φίλο που είχε μεταναστεύσει τις προηγούμενες δεκαετίες....στα πέρατα της γής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7/4/12 11:36 μ.μ.

  Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες και εμείς με τις ...βαλίτσες ανα χείρας.
  Είναι ποτέ δυνατόν να είμαστε ρατσιστές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή