.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Σαλαμοποιοί με ...μεταπτυχιακό!

Σοβαρές καταγγελίες διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδης στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Μεγάλη Τρίτη (10/4/12). Οι καταγγελίες αφορούσαν την ανάθεση δύο έργων, 23.000 ευρώ συνολικά, που έγινε με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Σύμφωνα με τον νόμο, η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει αιτιολογημένα για τις περιπτώσεις απ’ ευθείας ανάθεσης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις. 

Σχετικά με το πρώτο έργο (αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στην οδό Προκονήσου), κόστους 11.464 ευρώ, ο ΑΠ υποστήριξε ότι κατασκευάστηκε το 2011 δίχως τις προβλεπόμενες εγκρίσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου (Ο.Ε., Δ.Σ.), αλλά με απόφαση - εισήγηση του εντελώς αναρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας, που "πιστοποιούσε" την κατεπείγουσα ανάγκη εκτέλεσής του.
Σύμφωνα με τον ΑΠ, η τεχνική έκθεση της μελέτης και ο προϋπολογισμός του έργου συντάχθηκαν εκ των υστέρων στις 15-2-2012, δηλαδή αφού είχε εκτελεστεί το έργο. Η δε προφανώς άσκοπη μελέτη συντάχθηκε για να (επιχειρηθεί να) αποκτήσει η παρανομία νομιμοφάνεια.
Μετά δε από την ολοκλήρωση του έργου, ζητήθηκε από εργολάβους δημοσίων έργων να καταθέσουν προσφορές, πράγμα που έγινε, αλλά με τρόπο αστείο: κατατέθηκαν τρεις (προσχηματικές) προσφορές την ίδια μέρα και με σχεδόν συνεχόμενους αρ. πρωτ. (6525-6529-6532/14-3-2012). (Ούτε τα προσχήματα δεν ξέρουν - ή δεν μπορούν - να κρατήσουν…)
Αλλά και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τους τρεις εργολάβους (από 1% έως 4%) ήταν προκλητικά μικρές σε σχέση με το αντικείμενο. Ενδεικτικά, η έκπτωση που δόθηκε στον διαγωνισμό παρεμφερούς έργου που κατασκευάζεται τώρα (το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ. Δροσιάς) ήταν 51.57%!
Μάλιστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (και μη σύννομα),  ομολόγησε στην εισήγησή του ότι το έργο δεν ήταν καν ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2011 (τότε δηλαδή που κατασκευάστηκε), επειδή, όπως είπε, δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί.
Αλλά κι  αν ακόμα ήταν έτσι, γιατί το θέμα ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή έξι (6) μήνες (!) αργότερα; Είχε μήπως χαθεί στο μεταξύ ο «κατεπείγων» χαρακτήρας του; Πόσο δε μάλλον, αφούη εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου απαιτούσε πολλές ημέρες, γιατί δεν συγκλήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος η Ο.Ε. (ακόμη και αυθημερόν), προκειμένου να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη και τρόπο εκτέλεσης του έργου, σύμφωνα με τη νομοθεσία; Με τον τρόπο αυτό θα υπήρχε και νομιμότητα και διαφάνεια και μεγαλύτερη έκπτωση.

Τα ίδια όμως συνέβησαν και στην περίπτωση του έργου της Ροδόπολης “εκτέλεση εργασιών στο νεκροταφείο της Δ.Κ.– κατασκευή οστεοφυλακίου” (11.548 ευρώ). Όπως είπε ο ΑΠ, μεταβαίνοντας στο κοιμητήριο είδε ότι το εν λόγω έργο ήταν (και πάλι) ήδη κατασκευασμένο.
Περαιτέρω, όπως διαπίστωσε, επρόκειτο για εργασίες διαμόρφωσης τμήματος του εδάφους του χώρου του κοιμητηρίου και σκυροδέτησης εκεί διαδρόμων για την δημιουργία-οριοθέτηση θέσεων ταφής - όχι για κατασκευή οστεοφυλακίου! Μάλιστα, είδε ότι στον ήδη διαμορφωμένο χώρο του κοιμητηρίου υπήρχαν ακόμα αδιάθετοι τάφοι, γεγονός που δεν δικαιολογεί το «κατεπείγον» του ζητήματος.
Κατά τ’ άλλα, η ίδια ακριβώς διαδικασία: τρεις εργολάβοι κατέθεσαν την ίδια μέρα (30-3-2012) ισάριθμες (εικονικές) προσφορές, προσφέροντας ελάχιστες εκπτώσεις (1%-3%), την στιγμή που η αναμενόμενη για τα δεδομένα του έργου θα ήταν 40% τουλάχιστον…
Βεβαίως, η πρωτοτυπία σ’ αυτή την περίπτωση ήταν αλλού: το έγγραφο του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης, που ‘πιστοποιούσε’ την κατεπείγουσα ανάγκη εκτέλεσης του έργου, είχε ημερομηνία 23-3-2012, δηλαδή είχε συνταχθεί μετά την ολοκλήρωση του έργου!
Αξίζει να διαβάσει κανείς τον επίλογο των καταγγελιών Πασιπουλαρίδη:
Μετά τα ανωτέρω το μόνο που έχω να πω είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δε μπορεί να γίνει ανεκτή η αθλιότητα των αδιαφανών απ’ ευθείας αναθέσεων ερήμην των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου. Φυσικά καταψηφίζω την απαράδεκτη από κάθε άποψη εισήγηση επί του θέματος και δηλώνω ότι, σύμφωνα με τα πιο πάνω, το έργο δε μπορεί να θεωρηθεί ότι εκτελέστηκε σύννομα από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Διονύσου, αλλά με εντολή τρίτου, ο οποίος, εκ των υστέρων, μετερχόμενος απατηλές μεθόδους, επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις παρανομίες του, μεθοδεύοντας την έκδοση (πάντοτε εκ των υστέρων και δολίως) όλων εκείνων των τυπικών στοιχείων, αποφάσεων και εγγράφων που απαιτούνται κατά νόμο για να προσδοθεί στο έργο νομιμοφάνεια και χαρακτήρας σύννομου δημοτικού έργου.
Αν έστω και τα μισά από όσα καταγγέλλει είναι αλήθεια, τότε δεν μιλάμε απλώς για ‘πτυχιούχους’ σαλαμοποιούς, αλλά για κατόχους μεταπτυχιακού (στο ‘ξέπλυμα’)…  Είναι λοιπόν καθήκον όλων μας να τους στείλουμε από κει που ήρθανε – κι ακόμα πιο μακριά. Προτού τα ροκανίσουν όλα…

33 σχόλια:

 1. Ανώνυμος20/4/12 12:50 π.μ.

  ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ. ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ "ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ"...

  ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ... ΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.

  ΚΑΛΑ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ" ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ, ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΙΔΩ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ (ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!)...

  ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

  Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ. Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ.

  ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!.

  ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΩΤΗΣ

  ΥΓ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ -ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ- ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ"???
  ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΥΠΟΥ ΒΟΡΙΑ ΚΛΠ. ΚΛΠ??? ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ "ΕΝΤΙΜΟΙ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/4/12 2:45 μ.μ.

   ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/12 3:40 μ.μ.

   Πόσο σίγουρα;

   Διαγραφή
 2. ΥΓ. Ξέχασα να αναφέρω ότι η περισυλλογή των ημερών με οδήγησε σε υψηλότερα standards σε σχέση με το περιεχόμενο και το επίπεδο των σχολίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος20/4/12 10:09 π.μ.

  Δηλαδή, η σχετική "σιωπή" των ημερών οφείλεται σε "κούρεμα" υποψηφίων αναρτήσεων, οι οποίες δεν πληρούσαν τα νέα standards;

  Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι. Υποθέτω ότι όλοι μας θέλαμε μια ανάπαυλα. Εγώ για λόγους περισυλλογής.

   Διαγραφή
  2. Μακάρι να είχαν πολλοί το δικό σου επίπεδο αγαπητέ φίλε. Τότε δεν θα είχα φορέσει καθόλου την "μπατσο"-στολή.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος20/4/12 11:07 π.μ.

  Σημασία έχει τι κάνει μπροστά σε αυτόν τον κατήφορο παρανομιών και σκανδάλων, που ξεσπούν καταιγιστικά το ένα μετά το άλλο,ο Βορριάς κι ο Νικητόπουλος;
  Τουλάχιστον, όσον αφορά την παράταξη του Βορριά, δεν βλέπετε ότι συνεργάζεται αρμονικά με εκείνη του Πασιπουλαρίδη, τόσο στο Δημοτικό όσο και στα Τοπικά Συμβούλια;
  Αλλά αυτό είναι το θέμα ή ότι, πρέπει πια να παρέμβει αποφασιστικά η δικαιοσύνη στο Δήμο Διονύσου;

  ΖΟΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/4/12 11:26 π.μ.

   Υπάρχει ξαναλέω, γιατί δεν το βλέπω δημοσιευμένο, Βοριάς? Αυτός δεν είναι που αυτοκαταργήθηκε? Ούτε με το ζόρι δε μπορεί να συνεχίσει, επέλεξε να είναι ανύπαρκτος και αμετανόητο κομματικό βαρίδι που μέρες που είναι ξανακάνει την εμφάνισή του.

   Διαγραφή
  2. Δεν το έβλεπες δημοσιευμένο φίλε μου γιατί η φρασεολογία που περιείχε δεν ήταν αποδεκτή.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος20/4/12 6:01 μ.μ.

  Αμάν με αυτό το επίπεδο εδώ μέσα. Και αυτή την ...περισυλλογή που την πας.
  Στο τέλος με τόσο πολύ επίπεδο μόνο φίδια θα έρπονται...
  Άσε που λόγω θεματικής 'φτώχειας' -δεν δίνει απ' ότι φαίνεται πολλές ειδήσεις ο ολύγιστος- το blog έχει γίνει το βήμα του Πασιπουλαρίδη και των συν αυτόν. Τυχαίο;
  Όσο για τον Βορριά, που να βγάλει κουβέντα με το ΠΑΣΟΚ στο 12%. Όλο ...δυτικά 'φυσάει' τώρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη, ειλικρινά δεν ξέρω πού χάνεις το νήμα.

   Είναι ο ολΙγιστος (και οι συν αυτΩ) που παράγουν τις ειδήσεις. Ο Πασιπουλαρίδης (και οι συν αυτΩ) απλώς τις βγάζουν στο φως. Και γω τις αναδημοσιεύω και τις σχολιάζω.

   Κι αν εσύ βλέπεις θεματική (;) φτώχεια, εγώ βλέπω ένα σωρό από αναπάντητες καταγγελίες, που κάποιους άλλους θα τους έκαναν να κοκκινίζουν από ντροπή. (Η τσίπα βεβαίως είναι περιζήτητη στις μέρες μας - γενικώς...)

   Όσο για το επίπεδο, λυπάμαι αν σε δυσκολεύει. Αλλά τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, ανοίγουν και οι παραλίες...

   Εκ της διευθύνσεως

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος20/4/12 6:10 μ.μ.

  Τα εναπομείναντα παπαγαλάκια της ομάδας Καλαφατέλη, που το παίζει δημοτική αρχή Διονύσου, αντί να ασχολούνται με την αντιπολίτευση, ας καλέσουν κάποιον εισαγγελέα για τα συνεχή σκάνδαλα στο δήμο. Αλλιώς, η σιωπή είναι χρυσός, γιατί οι μέρες είναι πονηρές; Ο νοών νοείτω....

  ΖΟΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος20/4/12 9:38 μ.μ.

  "Αν έστω και τα μισά από όσα καταγγέλλει είναι αλήθεια..."

  Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα,
  Αν δεν απαντήσει το κατά τα άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου ή δεν καταθέσουν μηνύσεις οι θιγόμενοι από τις καταγγελίες Τοπικοί σύμβουλοι και μέλη Οικονομικής Επιτροπής, τότε είναι σίγουρο ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Οπότε πρέπει να κάνουμε τις μηνύσεις εμείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος20/4/12 9:46 μ.μ.

  Καλησπέρα , πράγματι πολύ σοβαρές οι καταγγελίες της Α.Δ.Κ. . Έψαξα να βρω τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων της Σταμάτας και της Ροδόπολης για να δω ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι γνωμοδότησαν για το <> των καταγγελλόμενων εργασιών ετσι ώστε να τους έχουμε στα υπ'οψιν .
  Το τοπικό συμβούλιο της Σταμάτας λοιπόν , πήρε σχετική απόφαση το 2011 , στην 13η συνεδρίαση του , παρόντες ήταν οι 3 σύμβουλοι στης συμπολίτευσης ενω οι 2 της αντιπολίτευσης ήτανε απόντες (γιατί??? , στα υπόψιν και οι 5) . Η απόφαση ήτανε ομόφωνη .
  Το τοπικό συμβούλιο της Ροδόπολης δεν πήρε ποτέ τέτοια απόφαση ή τουλάχιστον αυτή δεν έχει αναρτηθεί στο site του δήμου . Οπότε ή ο κ. Πασιπουλαρίδης κάνει λάθος , ή για κάποιον λόγο δεν έχει γίνει ανάρτηση της σχετικής απόφασης ή το κατεπείγον πιστοποιήθηκε απλά με κάποιο έγγραφο του προέδρου του τοπικού συμβουλίου ο οποίος αν θυμάμαι καλά είναι και συγγενής με τον Δήμαρχο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σύμφωνα με την καταγγελία Πασιπουλαρίδη, πρόκειται για "το υπ. αρ. πρωτ. 7709/23-3-2012 έγγραφο της Δ.Κ. Ροδόπολης, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδόπολης κ. Βασίλειος Κλεφτάκης".

   Δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος της ΔΚ είναι συγγενής του δημάρχου (μάλλον είναι συγγενής του πρώην κοινοτάρχη και συμμάχου του δημάρχου), ούτε αν ο ίδιος υπέγραψε το έγγραφο εν ονόματι ή εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ο Αβραάμ επικαλείται έγγραφο, το έχει πάντα στα χέρια του.

   Οπότε, αν έχεις δίκιο, το νέο ερώτημα που προκύπτει είναι "γιατί δεν αναρτήθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο στην ιστοσελίδα"; Γίνεται ολοένα και πιο καλό το πράγμα. Δεν νομίζετε;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/4/12 10:32 μ.μ.

   <>


   Ναι , μάλλον πρέπει να τα έχω μπερδέψει

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος20/4/12 11:24 μ.μ.

  Καλά ξεμπερδέματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος21/4/12 1:18 π.μ.

  Με όλο το σεβασμό αφού το θέμα έχει εξαντληθεί, διακρίνω χαζοπαρεμβάσεις, κόπωση, συντήρηση και κυρίως αποκλεισμούς. Θα είναι κρίμα κάτι που αποδέχτηκαν πολλοί,(86015 λέει το νούμερο) να καταρρεύσει. Θα ξέρουν οι διαχειριστές πολύ καλύτερα από εμένα ότι με κόπο δημιουργείς και με ευκολία καταστρέφεις. Με μία όμως σημαντική διαφορά ότι μετά από τη καταστροφή πολύ δύσκολα επανέρχεται κανείς στα πρότερα επίπεδα. Σηκώστε τα μανίκια, ξεπεράστε τις δυσκολίες και συνεχίστε χωρίς αλλαγή πλεύσης και όπως ο κόσμος σας αγάπησε. Όλα τα άλλα είναι λάθος.
  ΣΕΑΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ ΣΕΑΚ

   Αν και ως διονυσοσκουφίτσα, δεν επιθυμώ (και δεν πρέπει) να παρεμβαίνω στα σχόλια των αναγνωστών, υποχρεώνομαι να το κάνω στις εξής τρεις περιπτώσεις:
   α) Όταν το περιεχόμενο ενός ανώνυμου σχολίου μου δημιουργεί ενδεχόμενο νομικού προβλήματος. Δηλ. όταν ο αναγνώστης επιλέγει να διατυπώσει ανώνυμα καποιες καταγγελίες εναντίον προσώπων (πχ ο τάδε έκανε αυτό), για τις οποίες όμως δεν παρέχει καμιά τεκμηρίωση.
   β) Όταν το ύφος και οι λέξεις του σχολίου προσβάλλουν την (προσωπική μου τουλάχιστον) αισθητική. Συνήθως, στις περιπτώσεις αυτές, ο συντάκτης το αντιλαμβάνεται και επανέρχεται με διαφορετική διατύπωση, οπότε το σχόλιό του δημοσιεύεται.
   γ) Όταν το σχόλιο περιέχει (τις αναμασημένες και χιλιοαπαντημένες) κατηγορίες εναντίον του blog ως οργάνου "μοχθηρών" δημοτικο-πρωταγωνιστών ή ακόμα και απειλές εναντίον προσώπων, που κάποιοι συγκεκριμένοι κύκλοι έχουν "ταυτοποιήσει" ως Δ/Σ. Έχω δε παρατηρήσει ότι όταν το θέμα της ανάρτησης είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, τέτοια σχόλια κάνουν πάντα την εμφάνισή τους.

   Όπως όμως διαπιστώνεις και συ, πολλές φορές κάποιος αναγνώστης μπορεί (για τους δικούς του λόγους) να επανέρχεται σε κάποιο θέμα που είναι όντως εξαντλημένο. Άλλες φορές πάλι, να πετά την μπάλα στην εξέδρα, δηλαδή να αλλάζει το θέμα της συζήτησης - συνήθως εσκεμμένα, όταν η ανάρτηση και τα άλλα σχόλια μιλούν για κάτι που δεν του αρέσει.
   Για τις περιπτώσεις αυτές δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, παρά μόνο κάποιες διαπιστώσεις, αφού όμως επιτρέψω την ανάρτηση. Θεωρώ ότι το κοινό του blog είναι νοήμον και βγάζει τα συμπεράσματά του.

   Βεβαίως, κατά καιρούς υπάρχει και το φαινόμενο της "δημοσιογραφικής" κόπωσης, τόσο σε μένα όσο και σε κάποιους φίλους που μου στέλνουν πληροφορίες και κείμενά τους. Αλλά πάλι, αυτό το θεωρώ φυσικό να συμβαίνει πού και πού.

   Αυτό που πρέπει όμως να γίνει σαφές είναι ότι η μεγάλη δημοσιότητα που παίρνουν τα φαινόμενα κακοδιοίκησης έχει ενοχλήσει πολύ (μάλλον έχει εκνευρίσει) κάποιους επιτελείς εδώ και πολλούς μήνες. Έτσι, προσπάθησαν, όχι να απαντήσουν με στοιχεία και επιχειρήματα ή ακόμα καλύτερα με έργα, αλλά να χαλάσουν την εικόνα του blog μέσα από σχόλια που έχουν "μαγκιές", ύβρεις και απειλές.
   Η τακτική αυτή είναι κλασική και λέγεται "πειρατεία", δηλαδή επιβολή ενός διαφορετικού στυλ, που αποτρέπει τους αναγνώστες να συμμετάσχουν σε "πόλεμο" σχολίων και τελικά τους απωθεί ακόμα και από το ίδιο το blog.
   Για το θέμα των σχολίων μπορεί κανείς να δει περισσότερα στην ανάρτηση "Δημόσιος διάλογος και επικρίσεις" (5 Μαρτίου).

   Τέλος, σχετικά με την συνέχεια της πλεύσης του blog, είναι απαραίτητο να υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πού θα σε πάνε τα κύματα, που δημιουργούν οι πράξεις των πρωταγωνιστών και οι αντιδράσεις του κόσμου. Στο κάτω κάτω, αυτό που μετρά είναι τα όσα μαθαίνεις στο ταξίδι. Αυτά είναι που συνήθως σου επιτρέπουν τελικά να φτάσεις κάπου.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος21/4/12 10:32 π.μ.

  Έλαβα το ακόλουθο σχόλιο από αναγνώστη. Στην θέση των αποσιωπητικών υπήρχαν θεσμικές ιδιότητες, που παρέπεμπαν ευθέως σε πρόσωπα. Επειδή έκρινα ότι το θέμα είναι σοβαρό, αλλά δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία και η καταγγελία ήταν ανώνυμη, προχώρησα στην αλλαγή. Ελπίζω όμως ότι αυτό δεν δυσκολεύει την ουσία της υπόθεσης.)


  ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ, Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ.
  ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ κλπ
  Ο Αντιδημαρχος τεχνικων υπηρεσιων τα βλεπει ολα ροδινα και απειλει θεους και δαιμονες, ο δε τοπικος Αντιδημαρχος σιωπα οπως παντα.
  Πολλα ακουγονται για αυτο το εργο το οποιο οπως με εχουν πληροφορησει εχει σταματησει τρεις φορες, αναφερονται για μιζες του παρελθοντος, προτοσταντουτος του επι 20 χρονια (....), καθως και του δεξιου χρονια χεριου του σημερινου (.....)
  Ολα αυτα κανουν κακο στην κοινωνια και στους πρωταγωνιστες αυτης της ιστοριας που ειναι οι ιδιοι οι αθλητες που ματαια υπομενουν τοσο καιρο την ολοκληρωση του σταδιου
  Κατι μυριζει?

  ΙΔΩΜΕΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος21/4/12 1:42 μ.μ.

  δεν μας κανει πλεον καμμια εντυπωση ολοι ξερουμε τι γινοταν στην Σταματα τα τελευταια χρονια
  η ουσια ειναι οτι Νικητοπουλος, βοριας και σια συζητουν ακομη και σημερα με τον επι 20 χρονια για την αλλαγη του τοπου και να τον επαναφερουν στο προσκυνιο ακομη για μια φορα γιατι μας λειπει η ρεμουλα και δεν μπορουμε χωρις αυτη

  τα συμπερασματα δικα σας

  αγανακτησμενος κατοικος δροσιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος21/4/12 3:59 μ.μ.

  O ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ?

  ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος21/4/12 6:29 μ.μ.

  Η Διονυσοσκουφίτσα έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγα αιχμηρά, δηκτικά και καταγγελτικά σχόλια.

  Νομίζω ότι η συμμετοχή στο διάλογο και την συζήτηση είναι απολύτως προαιρετική και ελέυθερη.

  Ο διαχειριστής "έστησε" αυτή την "πλατφόρμα" και επιθυμεί η λειτουργία της να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες... Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο...

  Οι -κατά καιρούς- δυσαρεστημένοι μου θυμίζουν κάτι τύπους που επισκέπτονται μοναστήρια και αρχίζουν την κριτική, δεν μ' αρέσει αυτό, δεν μου πάει το άλλο, γιατί αυτό, γιατί το άλλο... Λες και τους οδήγησε κανείς εκεί με το ζόρι!

  Πόσο απαίδευτοι είμαστε στον αιώνα της πληροφορίας (αλλά και της συσκότισης).

  Ο ΔΗΚΤΙΚΟΣ

  ΥΓ. Πάντως, σχετικά με τις τελευταίες αναρτήσεις, έχει η Σταμάτα (όπως και όλες οι τοπικές κοινωνίες) κάτι μπουμπούκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος21/4/12 6:52 μ.μ.

  ΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ...

  ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Ο ΕΠΙ 20 ΕΤΗ ΜΕΓΑΣ "ΑΡΧΩΝ" ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ;;;

  ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

  ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥΣ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος21/4/12 7:25 μ.μ.

  Ξεπέρασε τα όρια ο δήθεν αγανακτισμένος κάτοικος Δροσιάς και αποκαλύφθηκε. Μέχει σήμερα τα καλαφατελικά παπαγαλάκια από διάφορες κοινότητες του Δήμου έσπερναν δεξιά κι αριστερά τη συκοφαντία ότι, ο Βορριάς συναντιέται τάχα με των πρώην Κοινοτάρχη Σταμάτας για να τα βρούν κλπ, κλπ. Τώρα, βάζουν στο παιχνίδι και τον Νικητόπουλο και τον Πασιπουλαρίδη.
  Έντρομα τα παπαγαλάκια στην προοπτική της συνεργασίας, που θα βάλει οριστικό τέλος στην άνομη εξουσία τους, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια (προεκλογική συνεργασία του Καλαφατέλη με τον Κοινοτάρχη Σταμάτας) ρίχνουν στην πιάτσα δήθεν έγκυρες ....πληροφορίες.
  Η επόμενη θα είναι ότι, συναντιούνται και με τον Καλαφατέλη για να τα βρούν..... Τέτοιος ο τρόμος τους, που δεν μπορούν να κρυφτούν κιόλας! Αλλά είναι καλά γνωστοί κι ας μην κρύβονται από διάφορες μάσκες, που τραβιούνται εύκολα και πέφτουν....

  ΖΟΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η φιλοξενία σχολίων δεν συνεπάγεται την αποδοχή τους Αγαπητέ Εκπληκτε φίλε.
  Εκείνο όμως που επιθυμώ να επισημάνω είναι (και πάλι) η αλλαγή του θέματος της συζήτησης. Απο τα ανομηματα της παρούσας δημοτικής αρχής αε παλαιές ιστορίες και διαδόσεις. Επαγγελματική δεξιοτεχνία βλέπετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος21/4/12 8:35 μ.μ.

  Όποιος έχει αυτοδιοικητική ιδιότητα και ρόλο ας συναντιέται με όποιον αυτοδιοικητικό θέλει. Χωρίς όμως κάποιος ( Βοριάς)να έχει μία τέτοια ιδιότητα την οποία
  αποποιήθηκε, και μάλιστα αυτοκαταργούμενος, είναι ενδιαφέρον να ξέρουμε με πιό ρόλο παρεμβαίνει αφού αυτόν που του είχαν αποδώσει οι συμπολίτες μας (της αντιπολίτευσης) τον έφτυσε και τον αρνήθηκε. Αυτός που του έχει απομείνει (του κομματάρχη),και μάλιστα σε ένα κόμμα χωρίς υποστηρικτές, στη προοπτική μιας διαφορετικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας δεν είναι μόνο για τους πολίτες αδιάφορος αλλά ηλικιακά γιαυτόν και ασήκωτος. Εκτός και αν ο ίδιος και η παρέα του εξακολουθούν να νομίζουν στις σύγχρονες και νεανικές ιδέες του, αυτές που φλόμωσαν τον Αγ Στέφανο στην,ευτυχώς, μία τετραετία του.
  ΑΝΟΙΞΙΩΤΗΣ 2 (και λίγο Αγιοστεφανιώτης στον οποίο ο ίδιος είχε εκμηστηρευτεί προεκλογικά με έπαρση ότι είναι το μεγάλο καράβι και δε χάνει με τίποτα από τις βαρκούλες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος21/4/12 11:12 μ.μ.

  Μην πετάτε πάλι τη μπάλα στην εξέδρα, την μια σαν δήθεν αγανακτισμένος κάτοικος Δροσιάς και την άλλη μεταμφιεσμένος σε δήθεν Ανοιξιώτη 2. Ξέρουμε πολύ καλά πια ότι, είστε το ίδιο κέντρο απ΄ όπου εκπορεύονται τα ίδια και τα ίδια σχόλια, όταν στριμώχνεται το αφεντικό σας.
  Λοιπόν, για τα σκάνδαλα και τις καταγγελίες Πασιπουλαρίδη συγκεκριμένα τι απαντάτε; Δεν μπορείτε να απαντήσετε, αφού είστε μέρος της ίδιας παράγκας!
  Αλλά όταν ο εισαγγελέας κάνει την εμφάνιση του στα λημέρια σας, δεν θα έχετε τόπο να κρυφτείτε και τότε οι λαμογιές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, θα ωχριούν μπροστά στις δικές σας με τόσα, που σέρνετε στην πλάτη σας.
  Κι επειδή τρέμετε από το τέλος, που πλησιάζει γρήγορα, βρείτε κανένα λαγούμι μήπως και γλυτώσετε τη Νέμεση της Δικαιοσύνης......

  ΖΟΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/4/12 2:00 π.μ.

   Για να τελειώνουμε. Μη πετάς εσύ τη μπάλα στην εξέδρα και προσωπικά σου λέω να δεχτείς (ανεξάρτητα αν με τη καχυποψία σου δεν το δικαιούσαι) τα μπέσα μου ότι δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με όσα υποπτεύεται ο μονότονος πονηρός νού σου. Σε ρωτάω όμως καθαρά η δική σου σχέση με "τα κέντρα" πια είναι? Γιατί έχω διαβάσει και άλλους να σε χρεώνουν και να πιστεύουν ότι και εγώ. Τι? Οτι δεν είσαι ούτε αδιάφορος (απεναντίας θα έλεγα πολύ ενδιαφερόμενος)και κατά συνέπεια ούτε και παρθένος. Φτάνει πια με το παραμύθι, όλοι οι άλλοι με το "αφεντικό" και εσύ με κανέναν. Προσωπικά θα σου έλεγα πολύ (μα πολύ) καθαρά ότι εσύ είσαι ολοφάνερα με κάποιον (απο αυτούς που δημιουργούν ψύχρα) σε αντίθεση με κάποιους άλλους (θες δεν θες εγώ είμαι σε αυτή τη κατηγορία) που αφεντικά δεν υπομένουν. Μη μας κουράζεις άλλο με αυτό το "επαναστατικό" μοτίβο (εσύ γίγαντας και κανένας άλλος) γιατί όλα "αντικειμενικέ" ζορ(ι)ούλι έχουν όρια.
   ΑΝΟΙΞΙΩΤΗΣ 2 και γνήσιος, καθόλου Δροσιώτης αλλά για να εξηγιώμαστε, (φτάνει όμως για να ξέρω) λίγο Αγιοστεφανιώτης. Σου δίνω στοιχεία, αφού θέλεις να τα ξέρεις όλα,(ξέρεις πως τους λένε αυτούς), ψάξε σε άλλη κατεύθυνση. Γιατί ενώ το κατασκοπικό φαίνεται να σε ελκύει, δεν το έχεις.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/12 9:34 π.μ.

   Προσυπογράφω και εγώ τα παρα πάνω, αν και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με μυωπικούς τύπους. Ακόμα και αν θέλουμε με αυτόν - τον ζοροξερόλα - το ίδιο αποτέλεσμα (την ανατροπή αυτής της δημοτικής κατάστασης), καταφέρνει το οξύμορο να μην έχουμε μεταξύ μας κανένα κοινό σημείο. Και η πλάκα είναι η εξής, ότι αυτός είναι αυτό που κατηγορεί τους άλλους, δηλαδή πολύ παραγκάτος.
   Ο άλλος, Ο... ΚΆΤΟΙΚΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ (Σου προτείνω το πρακτοριλίκι, σου πάει).

   Διαγραφή
 20. Καλημέρα σε όλους

  Φοβάμαι ότι κι όλοι εμείς αναπαράγουμε εδώ τις σκηνές του δημοτικού συμβουλίου - ίσως και της κεντρικής πολιτικής σκηνής...

  Κάνουμε αυτό που έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει να κάνουμε:
  - αντίλογο για τον αντίλογο συχνά στηριγμένο σε εικασίες (για τους άλλους),
  - σκληρούς χαρακτηρισμούς (για άλλους) στηριγμένους συχνά σε υποψίες (δικές μας)
  - υπεράσπιση των θέσεών μας (πάση θυσία) χωρίς να στοχαζόμαστε πάνω στην κριτική των άλλων για μας.
  Από τα παραπάνω δεν εξαιρώ τον εαυτό μου.

  Δεν προσπαθώ να εξαγνίσω τους πολιτικούς πρωταγωνιστές - κι εδώ και κεντρικά. Απλώς προσπαθώ να (μας) υπενθυμίσω να μην τους μοιάσουμε.

  Φοβάμαι δε ότι η ανωνυμία που επέλεξα (σαν μέσο) κάποιες φορές κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ίσως πρέπει να το ξανασκεφθώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος22/4/12 12:06 μ.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα,

  παρακολουθώντας από την αρχή τη λειτουργία του χώρου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι περισσότεροι από τους σοβαρούς αναγνώστες και συντάκτες των αναρτήσεων δεν θα είχαν αντίρρηση να συμμετάσχουν επωνύμως στον γόνιμο και επικοδομητικό διάλογο, αλλά και στην αποτελεσματική αποδομητική κριτική.

  Η ανωνυμία διευκολύνει -φυσικά- τις αποκαλύψεις αλλά, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την κακοβουλία, τη συκοφαντία, την προβοκάτσια και τη σπέκουλα.

  Πιστεύω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφθείς.

  Εξ άλλου, κάποια στιγμή πρέπει να "μετρηθούμε" για να δούμε και ποιός είναι ποιός.

  Έχω ήδη κατανείμει τους ρόλους:

  Ζορό, Ρομπέν των Δασών, Ελ Σιντ, Εφιάλτης, Χιονάτη (και πολλοί νάνοι), Κηπουρός (ή μάλλον πολλοί Κηπουροί) , Ιζνογκούντ, Χαλίφης, Πάτρωνας, Δημογέροντας, Νονός, Σύμβουλος (πολλοί... κυρίως επικοινωνίας), Άκης, Παιδί για τα θελήματα (των Ολίγιστων), Λουστράκος, Σόρος,...

  Μένει να δούμε τους πρωταγωνιστές!

  Ο ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΝ

  ΥΓ Προσωπικά, θα ακολουθούσα την Διονυσοσκουφίτσα και επωνύμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή