.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Η απάντηση του δημάρχου στον Κ. Κουριδάκη

Αναδημοσιεύω (χωρίς σχόλια προς το παρόν) από το Αττικό Βήμα την επιστολή - απάντηση του δημάρχου κ. Καλαφατέλη στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δ.σ. κ. Κουριδάκη (και αναμένω με ανυπομονησία την συνέχεια).
Ο δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης απαντάει στον κ. Κουριδάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από την παράταξή του, με την παρακάτω επιστολή:
“Άκουσα με προσοχή την ομιλία - παραίτησή σας, από την παράταξή μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και πραγματικά εξεπλάγην, όχι τόσο από αυτήν κάθ’ εαυτήν την παραίτησή σας (την οποία άλλωστε ανέμενα από καιρό, βάσει δηλωθείσας αδυναμίας σας να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας, σε προγενέστερο χρόνο) αλλά περισσότερο, όσον αφορά τις αίολες κατηγορίες και τα υπονοούμενα που αφήνετε. Π.χ για λήψη αποφάσεων άνευ συζητήσεων, για αυτοκρατορικές συμπεριφορές, για εξωθεσμικούς παράγοντες που επεμβαίνουν στα τεκταινόμενα του δήμου μας κ.λπ.
Αναλογιζόμενος τα αίτια της πράξης σας, κατέληξα τελικά στο συμπέρασμα ότι απλώς προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε και να ηρωοποιήσετε την άτακτο φυγή σας  από τις ευθύνες για τις οποίες σας εξέλεξαν οι δημότες μας και μάλιστα σε λιγότερο από 4 μήνες που αναλάβαμε τον ενιαίο Καλλικρατικό δήμο Διόνυσου. Φυγομαχήσατε κύριε Κουριδάκη πάρα πολύ νωρίς μπροστά στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα που καλούμεθα καθημερινά να επιλύσουμε. Προβλήματα για τα οποία τόσο εγώ όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξής μας τους οποίους απαξιώνετε ως συνενόχους (σε τι άλλωστε;) δίνουμε αγώνα για την επίλυσή τους χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο.
Καλά θα κάνετε κύριε Κουριδάκη να παραιτηθείτε και από σύμβουλος ώστε να επιτρέψετε σε έναν νέο δημοτικό σύμβουλο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες μας, πράγμα που εσείς αρνηθήκατε από τις πρώτες ημέρες.”

28 σχόλια:

 1. ΥΓ. Από την αναγραφόμενη ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης συμπεραίνω ότι η επιστολή πρέπει να γράφτηκε πριν την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 07:04 πμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/4/12 10:30 π.μ.

  Αίολη ή έωλη η ανακοίνωση...;

  Ο Δάσκαλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/4/12 10:55 π.μ.

   Έωλος, αιόλος και αίολος.

   1. Η αρχαία λέξη "έωλος" σήμαινε χθεσινός και (για τρόφιμα) μη νωπός, μη φρέσκος.
   Στην νεότερη γλώσσα σήμαινε και σαθρός (το μπαγιάτικο είναι σάπιο και το σάπιο είναι σαθρό, δεν μπορείς να στηριχτείς επάνω του).
   Ο Τριανταφυλλίδης αναφέρει το "έωλος" κυρίως ως χαρακτηρισμό επιχειρημάτων, σοφισμάτων κτλ. που είναι ξεπερασμένα και που κατά συνέπεια δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο, που είναι αβάσιμα.

   2. Η λέξη "αιόλος" είχε τις σημασίες: αυτός που κινείται γρήγορα ή εύκολα, ευκίνητος, σβέλτος - ευμετάβλητος, ποικίλος, ποικιλόχρωμος - αστραφτερός - (μτφ) δόλιος, πανούργος, ραδιούργος. (Πηγές: λεξικά Πάπυρου και Σταματάκου).

   3. Η άποψη του Μπαμπινιώτη είναι ότι το συχνά σήμερα χρησιμοποιούμενο "αίολος" με τη σημασία: αιωρούμενος, στον αέρα, ευμετάβλητος, ασταθής, αστήρικτος (για λόγια, επιχειρήματα κλπ) προέρχεται από την αρχαία λέξη "αιόλος", που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι με την ίδια περίπου σημασία, τής οποίας ο τόνος στα Νέα Ελληνικά έχει αναβιβαστεί στην προπαραλήγουσα, προφανώς υπό την επίδραση τού Αίολου, τού θεού των ανέμων, επίσης συνδεδεμένου με το ευμετάβολο τού καιρού.

   Η αντίθετη άποψη όμως αντιτείνει ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το λεξικό της Αρχαίας του Σταματάκου, που ως προπαροξύτονο αναφέρει μόνο το κύριο όνομα του (θεού) Αιόλου. Άλλωστε, τέτοια λέξη ("αίολος") δεν υπήρχε στα λεξικά του 70.

   Περισσότερα στο: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?5220-%CE%AD%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AE-%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%82

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/4/12 11:14 π.μ.

   Απ' όλα είναι. Και αίολη: ασταθής και αστήρικτη (χωρίς κανένα στοιχείο) και έωλη: μπαγιάτικη (πάει ένας μήνας). Καλύτερα άσε τα σάπια δήμαρχε...

   Διαγραφή
  3. Υποθέτω ότι το τελευταίο πηγαίνει στην προτροπή να παραιτηθεί και από σύμβουλος. Τελικά έχει πολύ χιούμορ ο δήμαρχος και τον είχα παρεξηγήσει.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος26/4/12 12:19 μ.μ.

  Καλά έχετε πλάκα όλοι σας.
  Τη μπάλα στην εξέδρα διαρκώς....
  'Αιολικό πάρκο' γίναμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/4/12 12:36 μ.μ.

  Σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας για την δημοσίευση της απάντησης του Καλαφατέλη; Αλλά και το ότι πουθενά αλλού δεν την έχουμε δει αναρτημένη ή δημοσιευμένη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/4/12 5:24 μ.μ.

   Τι εννοείς για την επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας;

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος26/4/12 2:28 μ.μ.

  Αντι να τρέχετε στα λεξικά για την ετυμολογία της λέξης αίολος και εκείνης της λέξης έωλη, ας προστρέξουμε στην ουσία της απάντησης του Δήμαρχου και να του ζητήσουμε να κάνει λιανά την κατηγορία που προσάπτει στον κο Κουριδάκη, ότι δηλαδή η παραίτησή του οφείλεται"στην δηλωθείσα αδυναμία σας να ανταποκριθείτε στα καθήκοντλα σας".Ανέθεσε στον κο Κουριδάκη κάποιο καθήκον και εκείνος δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί ? Τι κρύβει ο Δήμαρχος κάτω απο αυτή την κατηγορία προς τον κο Κουριδάκη ?
  Εάν ο Δήμαρχος δεν μας δώσει εξηγήσεις για το τί εννοεί με αυτά που αποδίσει στον μέχρι προ καιρού σύμβουλό του, τότει οφείλει την απάντηση να μας την δώσει ο κος Κουριδάκης. Όλα τα υπόλοιπα είναι χωρίς αξία ειδικά οι υπερ ή κατα των μονομάχων δικές μας θέσεις.
  ΘΕΣΑΚΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Έτσι, κι εγώ ακριβώς αυτό αναμένω να γίνει, δηλαδή κάποιος εκ των δύο να κάνει την επόμενη κίνηση.
   Έως τότε όμως, απολαμβάνω τα ευχάριστα, πνευματώδη και διδακτικά λογοπαίγνια, τα οποία - ειρήσθω εν παρόδω - δεν καταλαβαίνω γιατί τα σνομπάρεις τόσο επιδεικτικά. Προτείνω υπομονή, χαλάρωση και μεσημεριανό υπνάκο!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/4/12 5:29 μ.μ.

   Τι νόημα έχει να του ζητήσουμε να τα κάνει πιο λιανά; Αν ήθελε να είναι πιο συγκεκριμένος, είχε τόσο καιρό στη διάθεσή του. Άρα δεν νομίζω ότι πρόκειται να μας πει κάτι παραπάνω. Από τον Κουριδάκη περιμένω να σηκώσει το γάντι. Το θέμα είναι πού και πότε.

   Διαγραφή
  3. Εκκλησιαστής26/4/12 6:27 μ.μ.

   Εκείνο που μου κάνει εντύπωση, πέρα από την ενδο-παραταξιακή αντιπαράθεση, είναι μια λογική αντίφαση που αποκαλύπτει μια αντίληψη περί εξουσίας.

   Ο δήμαρχος από την μια εγκαλεί τον Κ.Κ. ότι "φυγομάχησε μπροστά στα μεγάλα και επιτακτικά προβλήματα" και τον καλεί να παραιτηθεί και από σύμβουλος ώστε κάποιος άλλος να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

   Από την άλλη λέει, μάλλον χωρίς να το πιστεύει, ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν διεκδικούν το αλάθητο, δηλαδή ότι η κριτική και η υπόδειξη ενός λάθους είναι ευπρόσδεκτες. Διαβάζοντας όμως κανείς την επιστολή Κουριδάκη, βλέπει ότι ο Κ.Κ. είχε αμφισβητήσει (και μάλιστα εγγράφως) την επίσημη "γραμμή" για αρκετά ζητήματα και για τις διαφωνίες του αυτές ανταμειβόταν με ειρωνικά σχόλια.

   Η αντίφαση είναι προφανής. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να πιστεύει ότι κάποιος σύμβουλος συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ακόμα και μέσα από την κριτική του και την ίδια στιγμή ότι ο μόνος σωστός τρόπος για την λύση των προβλημάτων είναι να στοιχίζονται όλοι με την γραμμή της παράταξης. Δυστυχώς, πρόκειται για μια λογική αντίφαση πολύ και παντού διαδεδομένη.

   Γιατί τελικά, από πού προκύπτει ότι στο μέλλον ο Κ.Κ. θα πάψει να λειτουργεί για το καλό των δημοτών; Γιατί δηλαδή το υπερασπιζόταν όταν ψήφιζε τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής και τώρα θα το απεμπολήσει; Απλώς επειδή διαφώνησε με τον δήμαρχο;

   Νομίζω ότι κατά λάθος ο δήμαρχος αποκαλύπτει πολλά για την νοοτροπία του και μαζί με αυτά και την πραγματική αιτία που καλεί τον Κ.Κ. να παραιτηθεί. Δεν ενοχλεί ότι "φυγομάχησε", αλλά ότι διαφώνησε μαζί του και το εξέφρασε ανοικτά. Και αυτό του χαλάει το μαγαζί.

   Χαίρε Καίσαρα, αλλά να προσέχεις τις Ειδούς κάθε μήνα από δω και μπρος...

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος26/4/12 6:05 μ.μ.

  Καλή σιέστα λοιπόν! Δυναμώνει τη μνήμη...
  Όσο για την παραίτηση Κουριδάκη, μόνο 'παλικαρίσια' δεν φαίνεται να είναι τελικά.
  Καιρός είναι πάντως να μάθουμε κι εμείς οι απ' έξω, τι του προτάθηκε και απέφυγε να το αναλάβει.
  Αν και προσωπικά δεν μου προκαλεί εντύπωση, διότι από μικρός ο Κωστής είχε μία τάση να ...τσακώνεται με τις ευθύνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/4/12 6:39 μ.μ.

   Υποθέτω ότι είσαι και συ Πειραιώτης για να τον ξέρεις από ... μικρο. Μήπως πηγαίνατε και μαζί σχολείο;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/4/12 9:43 μ.μ.

   μαλλον του προταθηκε κατι...που δεν επρεπε να αναλαβει κατα τη κριση του....καταλαβες?παλικαρια χρειαζεται για να παρεδεκτεις τα λαθη σου..κ ο Κ.Κ. τα παραδεχτηκε...πχ που διαλεξε τον συνδυασμο αυτο, τα στελεχη αυτα κτλ!

   ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΜΠΟΓΙΑΤΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 1. Ο Κ.Κ στηλίτευσε συμπεριφορές, δράσεις και νοοτροπίες που για όλους εμάς τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αποτελούν καθημερινά βιώματα και γι' αυτό δεν μας εκπλήσσουν.
  2.Αντί ο κ. Δήμαρχος να αναφέρεται σε δηλωθείσα αδυναμία του Κ.Κ να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, ας μας μεταφέρει τις εξηγήσεις και τα "καμπανάκια" που του απεύθυνε πέρυσι ο Κ.Κ, λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αρχής, αντί, όπως σωστά αναφέρθηκε, "να στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα".
  3. Τα δημόσια πρόσωπα έχουν την ηθική αν μη τι άλλο υποχρέωση να κάνουν την αυτοκριτική τους και να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Είναι άραγε ευχαριστημένος ο κ. Δήμαρχος από την κατάντια όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, από την αδυναμία παροχής λύσεων σε μείζονα και επίκαιρα ζητήματα του Δήμου, ξεκινώντας από τη συγκρότηση θεσμικών οργάνων που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες, τους ενιαίους κανονισμούς, τις παρατυπίες των αποφάσεων, την αδιαφάνεια για την οποία κατηγορείται συνεχώς και με στοιχεία από τη μείζονα και όχι μόνον αντιπολίτευση, την ανυπαρξία έργων μέχρι τις καθυστερήσεις στο κορυφαίο ζήτημα της αποχέτευσης, για το οποίο τον έχουν εγκαλέσει οι πάντες πλειστάκις;
  4. Τέλος, ο Κ.Κ δεν έχει λόγο να σηκώσει το οποιοδήποτε γάντι για να συνεχισθεί μία ατέρμονη εν πολλοίς παραπολιτική κουβέντα. Πήρε μία προσωπική απόφαση, σύμφωνη με τη συνείδηση του, να μη συμμετέχει σε μία ομάδα που οδηγεί το Δήμο στο μαρασμό και την απαξίωση. Τη στάση του αυτή θα κρίνουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, από το μετερίζι που θα επιλέξει ο ίδιος. Στο μεταξύ απαντήσεις θα πρέπει να δίνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνον, με τις παρεμβάσεις και την ψήφο του. Γι' αυτό τον τίμησαν οι συνδημότες μας στις τελευταίες εκλογές.
  Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος28/4/12 1:03 π.μ.

  Ωραία τα λέει ο παραπάνω Δημότης... Προφανώς είναι ο επόμενος που θα την κάνει από το μαντρί και ετοιμάζει το κλίμα.
  Είναι αυτό που λένε 'θέλει η π....να να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει'. Δυστυχώς το... αποχετευτικό σ' αυτό τον Δήμο καλά κρατεί.
  Και το Κ.Κ. επίσης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος28/4/12 9:07 π.μ.

  Αυτό το "προφανώς" κάποιων δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω.
  Επίσης μήπως μπερδεύεις τον Κ.Κ.(Κ.Κουριδάκη) με το Κ.Κ. (ΚΚΕ);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος30/4/12 5:09 μ.μ.

  Καλά αυτό είναι τραγικό!!! Τώρα το είδα.
  Ούτε έλληνικά δεν γνωρίζουν κάποιοι και μπερδεύουν το 'αίολες' με το 'έωλες';
  Χαχα. Πλάκα έχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος30/4/12 5:38 μ.μ.

  Δεν έχω καταλάβει. ΄Ολα αυτά τα χιλιοπαιγμένα και τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα είναι πιο σοβαρά από τις εκλογές της Κυριακής, από την αναγκαιότητα ανταλλαγής απόψεων για αυτές, από την αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και απο τις τοποθετήσεις των δικών μας τουλάχιστον υποψηφίων? Α Διονυσοσκουφίτσα, κάνοντας τα έσχατα πρώτα και τα πρώτα έσχατα δεν αποδεικνύεις μόνο κόπωση αλλά και ότι άλλα σε ενδιαφέρουν. Γιατί όσο και αν είναι δύσκολα τα πράγματα και ο κόσμος θυμωμένος (και εξαγριωμένος) δεν παύουν οι εθνικές εκλογές να είναι το σημαντικότερο γεγονός και εσύ σφυρίζεις αδιάφορα.
  Προσωπικά θα ήθελα σαφώς περισσότερο να ακούω τους τοπικούς υποψήφιους και να τους κρίνω παρα μία σάχλα του δημάρχου που η απάντησή του (μετά από δύο μήνες?) δείχνει πόσο ολίγιστος και μικρός για το δήμο μας και τις περιστάσεις είναι.
  Αρχίζει όμως και τον αντιγράφει και η διονυσοσκουφίτσα.
  ΑΝΟΙΞΙΩΤΗΣ 2

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλτατε, πιστεύω ότι με με αδικείς.

   Η ιδέα μου (η προθεσμία της οποίας εκπνέει σε λίγες ώρες) ήταν να γνωρίσετε τα στοιχειώδη για όσους εκ των (νέων) υποψηφίων το επιθυμούσαν. Μετά, όσοι εξ υμών ενδιαφέρονταν, μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους ή να τους ακούσουν με όποιον τρόπο επιθυμούν (ηλεκτρονικά ή εκ του σύνεγγυς). Αλλά σε καμιά περίπτωση, η διονυσοσκουφίτσα δεν προσφέρεται για τέτοια "debates". Άλλωστε, από αντιπαραθέσεις υποψηφίων (βουλευτών και κομμάτων) έχουμε μπόλικες στην TV.

   Είναι όμως αλήθεια ότι τις τελευταίες μέρες είχα αναρτήσεις "ουδέτερες", αλλά και ενδιαφέρουσες ελπίζω. Όπως για παράδειγμα οι "δύο ανείπωτες καταστροφές" της 26ης Απριλίου, που όμως - δυστυχώς - προκάλεσαν 0 σχόλια (!) και ελάχιστες επισκέψεις αναγνωστών...

   Ο πρώτος λόγος γι αυτό είναι ότι και το δικό μου ενδιαφέρον είναι τούτες τις μέρες στραμένο στις εκλογές. Δεν έχω όμως να πω πολλά πράγματα για το θέμα, καθώς πιστεύω ότι όλοι (λίγο πολύ) έχουμε ίδια αντίληψη για το "τις πταίει", την οποία θα εκδηλώσουμε (αδιαπραγμάτευτα) στις κάλπες - και με περισσό φανατισμό, θα πρόσθετα. Κι ίσως, για μια και μοναδική φορά, αυτό το τελευταίο να μην είναι και τόσο κακό.

   Υπάρχει όμως κι ένας δεύτερος λόγος, που σχετίζεται με τα δημοτικά. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ με πολλή προσοχή ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε στον Δήμο και που θα κανει "μπαμ". Ενώ λίαν προσφάτως προέκυψε ένα ακόμη, για το οποίο ίσως να υπάρξει σχετική ανάρτηση ακόμα και αύριο.

   Όπως βλέπεις λοιπόν αγαπητέ φίλε, προσπαθώ να μην "κάθομαι" και (σε καμία περίπτωση) να μην αντιγράφω τον ηγέτη μας, Προσπαθώ δε ν' αποφεύγω τις σάχλες (και τα σάλια) όσο μπορώ.

   Καλή πρωτομαγιά αύριο σε όλους μας!

   Διαγραφή
  2. "Ο πρώτος λόγος γι αυτό": εννοώ για τις "ουδέτερες" αναρτήσεις

   Διαγραφή
  3. Επίσης: όλοι (λίγο πολύ) έχουμε ιδία (την δική μας) αντίληψη για το "τις πταίει"

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος1/5/12 1:09 μ.μ.

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΛΗΓΟΥΣΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ (ΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ) ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ) ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΚΛΙΝΗ.

  ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΞΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΟΣ.


  Ο ΔΗΚΤΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/5/12 9:19 μ.μ.

   Είχα πολύ περισσότερες απαιτήσεις από τη διονυσοσκουφίτσα και περίμενα να μη πνίξει το θέμα των εθνικών εκλογών. 'Εχασε την ευκαιρία να ανταποκριθεί στη πραγματικότητα και να αναγορευθεί σε χρήσιμο μέσο. Εκτιμώ πως το κάνει αυτό κρατώντας καβάτζα (για να τα έχει καλά με όλους), για τις δημοτικές εκλογές. Όμως με τέτοιους υπολογισμούς - και με όλους - οι επιθυμίες ακυρώνονται.
   ΑΝΟΙΞΙΩΤΗΣ 2

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανοιξιώτη

   Κάθε αναγνώστης έχει τις δικές του προσδοκίες και απαιτήσεις από το blog. Επίσης, κάθε αναγνώστης ερμηνεύει όπως επιθυμεί τα όσα κάνω και λέω και τα όσα παραλείπω. και με βάση αυτά κάνει τις επιλογές του και πορεύεται.

   Αν όμως μου επιτρέπεις, έχω μερικές παρατηρήσεις και ερωτήσεις αναφορικά με το σχόλιό σου.

   α) Γιατί θα έπρεπε να κάνω σαφώς γνωστή τη θέση μου για το τι θα ψηφίσω - ή ακόμα χειρότερα, για το τι "πρέπει" να ψηφίσετε εσείς;

   β) Γιατί αυτός ο σεβασμός μου στην ανεξαρτησία της σκέψης σας είναι (υποχρεωτικά) λάθος και "ύποπτος";

   γ) Τι σημαίνει "χρήσιμο μέσο"; Αυτό που συμφωνεί με την αποψη του (όποιου) αρχηγού;

   Χαιρετώ και αναμένω.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/5/12 12:02 π.μ.

   Απορώ που δεν καταλαβαίνεις ότι:
   - Δεν σου ζήτησε κανείς να πείς τι θα ψηφίσεις.
   - Χρήσιμο μέσο είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τα ενδιαφέροντα των καιρών και δίνει βήμα κριτικής και διαφωνίας με τις απόψεις των αρχηγών. Διαφορετικά θα είχαμε, χωρίς αντίλογο, μόνο τα παπαγαλάκια των αρχηγών που συνήθως χρησιμοποιούν τα μή χρήσιμα και διαπλεκόμενα μέσα.
   - Στην επικαιρότητα και στην ατζέντα πια θέματα είναι πρώτα και πια έπονται είναι περιττό να σου θυμίσω.
   - Σε κάθε περίπτωση οι τοπικοί υποψήφιοι, ανεξαρτήτως κόμματος, που σημειωτέον όλοι τους ήταν νέα παιδιά και έδωσαν τη μάχη τους σε αντίξοες συνθήκες, δικαιόντουσαν από τα τοπικά μέσα κάτι περισσότερο.
   - Όμως πάνω από όλα τη σημασία των εκλογών που πέρασαν αλλά και αυτών που έρχονται, με τις τόσες ανατροπές, τη κατάρευση του δικομματισμού και την ήττα των δυνάμεων που τσάκισαν τον Έλληνα, δεν έπρεπε κανένα μέσο να την αντιμετωπίσει χαλαρά.
   (Σου απαντώ καθυστερημένα γιατί δεν ηθελα να μονοπωλήσω αλλά και γιατί δεν είχα προσέξει το "αναμένω").
   ΑΝΟΙΞΙΩΤΗΣ 2

   -

   Διαγραφή