.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Yποψήφιοι βουλευτές της περιοχής (2)

Συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων υποψηφίων βουλευτών, παρουσιάζω σήμερα δύο ακόμα συνδημότες μας, που κατεβαίνουν υποψήφιοι στην Περιφέρεια Αττικής με τους Οικολόγους Πράσινους. Πρόκειται για τους:

Γιώργο Παπασπυρόπουλο, γεωπόνο (MSc γεωργική οικονομία), σύμβουλο εφαρμογών ενεργειακής προστασίας και στατικής αναβάθμισης κτιριακών κατασκευών, blogger και εικονολάτρη,
email: gpapaspiropoulos@gmail.com 
και
Μαρουλιώ (Μάρω) Μακρογκίκα - Ριτσατάκη, παιδαγωγό, αυταπασχολούμενη (παιδικός σταθμός), ενεργό μέλος Συλλόγου Γονέων Διονύσου
Επίσης, αναδημοσιεύω κι ένα (εκλογικό) κείμενο από το site του πρώτου εκ των δύο:
Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχει για τη χώρα μας και για τον καθένα μας προσωπικά καθοριστική σημασία.
Μπροστά μας παρατάσσεται, για άλλη μια φορά, το πολιτικό προσωπικό που ευθύνεται για την μεγαλύτερη χρεοκοπία ευρωπαϊκής χώρας και μέλους της ευρωζώνης, μεταπολεμικά.
Το σύστημα της μεταπολίτευσης, ο πελατειασμός και ο συντεχνιασμός που αντικατέστησαν τους ανέκαθεν ασθενείς θεσμούς του «κράτους της δεξιάς», οδήγησαν την Ελλάδα στην κατασπατάληση του εθνικού πλούτου, την αποπαραγωγικοποίηση της χώρας και την ψευδή ανάπτυξη με δανεικά και υπερχρέωση των επόμενων γενεών. Το ίδιο σύστημα αφομοίωσε την πρώην Αριστερά των αγώνων και της δικαιοσύνης με την επιδοματική του πολιτική αντί κοινωνικού κράτους και την ευνόηση των ισχυρών κρατικοδίαιτων συντεχνιών αντί της υγιούς παραγωγικής και βιώσιμης, μικρής και μεγάλης, τοπικής και διεθνούς, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Οι πράσινες πολιτικές εξαφανίστηκαν έναντι της εξυπηρέτησης των συμφερόντων, η αυθαιρεσία, οι επίορκοι, οι εξοπλισμοί, η φορολογική εύνοια στην εκκλησία και η ασυλία των κυκλωμάτων παρασιτισμού πλημμύρισαν την επικράτεια. Ζώνες ανομίας με την σφραγίδα του κράτους, κομματικού λάφυρου, απλώθηκαν παντού και η αυτοδυναμία του κάθε πυλώνα του δικομματισμού έγινε το πλυντήριο αξιών και ικανοτήτων έναντι των «δικών μας παιδιών».
Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται να μας ξανασώσουν.
Και μαζί τους κόμματα υποδοχής της δυσαρέσκειας, από αναπαλαιωμένα, πλην όμως τοξικά, υλικά που συμμετείχαν στο μεταπολιτευτικό κατασκεύασμα και παριστάνουν τώρα τον αρνητή του. Εκλογικές φούσκες κατασκευασμένες την τελευταία στιγμή σαν τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Καμμένου ή μεταλλαγμένα μορφώματα, σαν την πρώην μεταρρυθμιστική "Δημοκρατική Αριστερά" του Κουβέλη, που συγκεντρώνουν στις τάξεις τους κάθε καρυδιάς καρύδι με μόνο επίδικο την άγρα ψήφων και την μετέπειτα κομματική τους διαχείριση.
Κόμματα αρχηγικά, χωρίς εναλλακτικές προτάσεις και κυρίως χωρίς την καλή μαρτυρία της υπεύθυνης στάσης την κρίσιμη ώρα, συνωθούνται για την υπεξαίρεση της ψήφου και της εντολής.
Μπροστά μας βρίσκεται η πιο σημαντική περίοδος για αυτήν τη χώρα.
Η περίοδος της
αλλαγής μοντέλου, οικονομίας και διακυβέρνησης.
Της αντικατάστασης του συστήματος παρασιτικού καταναλωτισμού με
μια θεσμική επιτέλους λειτουργία ενός κράτους προσανατολισμένου στην βιωσιμότητα της απασχόλησης και την αειφορία.
Και αυτήν την στιγμή, ότι καλύτερο διαθέτουμε σε ανθρώπινο δυναμικό, είτε μεταναστεύει ξανά στο εξωτερικό για να επιβιώσει είτε νοιώθει αποκλειμένο στο πολιτικό περιθώριο. 
Ο κίνδυνος να αφήσουμε πάλι την εκπροσώπησή μας και στους «επαγγελματίες» είναι που με κάνουν να συμμετέχω ως υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές –και να παρακινώ όσους αξιόλογους ανθρώπους γνωρίζω να συμμετάσχουν επίσης δίνοντας μια εναλλακτική λύση στους ψηφοφόρους ακόμη και αμφίβολων για την χρησιμότητά τους κομμάτων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το μόνο πραγματικά νέο κόμμα
Μπορεί να κλείνουν μια μόλις δεκαετία παρουσίας στην πολιτική σκηνή αλλά έρχονται από μακριά.
Είναι το εγχείρημα που συμπυκνώνει τις αναμονές πολλών γενεών για συμμετοχικότητα, συνδιαμόρφωση, αμεσοδημοκρατία στις πολιτικές συλλογικότητες. 
Η δύσκολη για επαγγελματίες πολιτικούς οργανωτική τους δομή αποτρέπει την θεμελίωση προσωπικών συμφερόντων από την άσκηση πολιτικής, επιτρέπει την διαφάνεια και τον έλεγχο της εσωτερικής διαχείρισης. 
Η εναλλαγή όλων των αιρετών τους εκπροσώπων στο μέσον της θητείας, επιτρέπει την έκφραση όλων των απόψεων αλλά και την αποτροπή του επαγγελματισμού και της συνταξιοδότησης από την πολιτική επάγγελμα. Η συλλογική ηγεσία την ύπαρξη αρχηγισμού και μεγάλων τιμονιέρηδων στην πορεία των ΟΠ. Αντίθετα, η εκλογή κατά περίπτωση –όπως και στην προεκλογική- ηγεσιών και εκπροσώπων «σκοπού», επιτρέπει το ξετύλιγμα ικανοτήτων, την αξιολόγηση της δουλειάς του καθενός και της καθεμιάς και την εκτόνωση θεμιτών φιλοδοξιών με την ανάθεση έργου.
Με αυτήν την έννοια, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται από την φύση τους εκτός πελατειακού τόξου και συντεχνιασμού, των δυο μεγάλων πληγών της ελληνικής πολιτικής.
Αυτό τους επιτρέπει ψύχραιμες και διασταυρούμενες αναλύσεις της πραγματικότητας και κατάληξη σε συνθετικές προτάσεις επίλυσης προβλημάτων με το νου στην αειφορία και όχι την εξυπηρέτηση πολιτικών πελατών. 
Στην μέχρι τώρα διαδρομή τους είχαν πάντα διάλογο με την κοινωνία, χωρίς φανατισμούς και χαρακώματα. Είναι μια χρήσιμη δύναμη σε κάθε πολυκομματική συνεργασία ή και διακυβέρνηση, ένα κόμμα δύσκολα αλώσιμο από τα πελατειακά συμφέροντα και την συναλλαγή.
Η πορεία των Οικολόγων Πρασίνων στην φάση των μνημονίων ήταν μεν η άρνησή τους ως μη βιώσιμων εναλλακτικών αλλά όχι και η συμπαράταξή τους με το λαϊκιστικό αντμνημονιακό μέτωπο του «όχι σε όλα» και της επιστροφής στην παλιά κατάσταση –αντίθετα, η ενίσχυση με προτάσεις κάθε θετικής πολιτικής και η κατάθεση εναλλακτικών με βάθος χρόνου.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, προς τιμή τους, δεν θεωρούν ότι αποτελούν την μοναδική λύση στην κρίση, ούτε ότι μπορούν μόνοι τους να αποτελέσουν την απάντηση, γνωρίζοντας ότι ούτε τα ξέρουν όλα, ούτε οι θέσεις και οι προτάσεις τους μπορούν να αξιολογηθούν ή και να εφαρμοστούν χωρίς πλειοψηφική νομιμοποίηση και συνεργασίες.
Δεν χρησιμοποιούν τις εκλογές για "συνεργασιακό λαϊκισμό" αλλά είναι ανοιχτοί  στις επιβεβλημένες μετεκλογικές συνεργασίες βάσει προγράμματος και όχι ιδεολογημάτων.
Στο μετεκλογικό χάος θα είναι μια χρήσιμη δύναμη στην νέα βουλή, μια βουλή με καθοριστική σημασία για το αύριο. Επίσης θα επιβεβαιωθεί έτσι η μη αρχηγική, συνεργατική τους λογική έναντι των αρχηγισμών και της αυτοδυναμίας που οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή τους κατάσταση.
Γι αυτό, μια ενισχυμένη Πράσινη κοινοβουλευτική παρουσία είναι σήμερα ότι καλύτερο και ελπιδοφόρο στο γκρίζο πολιτικό σκηνικό και τις ανώφελες σκιαμαχίες «μνημονιακών/αντιμνημονιακών».
Στο ποδοσφαιρικό show που στήνεται με τους πολίτες ξανά θεατές και αμέτοχα κουκιά, η δύναμη του πράσινου εγχειρήματος των Οικολόγων Πράσινων είναι στην ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και την ΕΥΘΥΝΗ των συγκεκριμένων λύσεων χωρίς εκπτώσεις χάριν συμφερόντων του κομματικού πελατολογίου.
Γι αυτό, σας καλώ να δώσετε μαζί μου, δύναμη στους Οικολόγους Πράσινους και ισχυρή πράσινη εκπροσώπηση στο νέο κοινοβούλιο.

Ας κάνουμε την αδυναμία μας δύναμη και ας δώσουμε στην αμφιβολία και την σύγχυσή μας θετική διέξοδο.