.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

"Συμμαχία για τον Πολίτη", Ώρα Μηδέν...


Αυτό που αναμενόταν να συμβεί, συνέβη. Τα μισά στελέχη της Συμμαχίας παραιτήθηκαν σήμερα από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν και αποχώρησαν από την παράταξη! Ταυτοχρόνως, παραιτήθηκαν και από Τοπικοί Σύμβουλοι και μέλη θεσμικών οργάνων του Δήμου. Έγινε επίσης γνωστό ότι η προκηρυγμένη Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας ηγεσίας ανεβλήθη επ’ αόριστον…
Όπως φαίνεται, η πολύ σοβαρή κρίση που σοβούσε εδώ και καιρό, οδήγησε στην διάσπαση - κατ' ουσία διάλυση - της παράταξης, καθώς (μέχρι στιγμής) έχουν παραιτηθεί και αποχωρήσει:
 -   9 από τα 22 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της Συμμαχίας
-    4 από τα 7 μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας της
-    4 από τους 7 τοπικούς της συμβούλους και
-    3 εκπρόσωποί της σε θεσμικά όργανα του δήμου.

Όπως επίσης έγινε γνωστό από την κοινή τους επιστολή – δήλωση, τα στελέχη που αποχώρησαν:

-  Κατήγγειλαν τους 4 δημοτικούς συμβούλους ότι αθέτησαν τις θέσεις της παράταξης κι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τις μεθοδεύσεις Καλαφατέλη. Επιπλέον, όχι μόνο δεν έκαναν την στοιχειώδη αυτοκριτική, αλλά (2 εξ αυτών) έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την διαγραφή τους!

-  Κατηγόρησαν τον Πρόεδρο κ. Βορριά ότι τους επέτρεψε να ψηφίσουν (υπέρ του εαυτού τους), ενώ απαξίωσε τους επόμενους επιλαχόντες συμβούλους ως μη ικανούς να εκπροσωπήσουν την παράταξη - τι χειρότερο άραγε θα μπορούσαν να κάνουν; 

-  Επαναβεβαίωσαν τον προσανατολισμό τους στη στρατηγική των συνεργασιών για την δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης, η οποία όμως (όπως παραδέχθηκαν) δυναμιτίστηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα στελέχη που αποχώρησαν ήταν από τα πιο δραστήρια και αποτελούσαν (μέχρι προσφάτως) την ‘σπονδυλική στήλη’ της παράταξης σε οργανωτικά, επικοινωνιακά και εξειδικευμένα ζητήματα. Ενώ, οι περισσότεροι απ' αυτούς που (ακόμα) παραμένουν, ανήκουν στο (σκληρό) κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και η εμπειρία τους περιορίζεται κυρίως σε θέματα και μεθόδους “παραδοσιακής πολιτικής”.

Επίσης, δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι της νέας (και επ’ αόριστον) αναβολής της γενικής συνέλευσης για την ανάδειξη νέων οργάνων και ηγεσίας στη θέση του “παραιτηθέντος” κ. Βορριά - είναι μήπως λόγω δυσκολίας εξασφάλισης …απαρτίας ή υποψηφίων; Έτσι, η (εκ νέου) παραμένουσα ηγεσία θα πρέπει τώρα, μετά την εξασφάλιση του τίτλου και της σφραγίδας της παράταξης, να προβεί στην αντικατάσταση όσων αποχώρησαν - θα βρει άραγε ισάριθμα νέα στελέχη ανάμεσα στα φυλλοροούντα μέλη; 

Όπως και να ‘χει, οι εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε, με επιστέγασμα τις σημερινές αποχωρήσεις, διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο και νέους συσχετισμούς στο δημοτικό σκηνικό. Η πρόσφατη προπαγάνδα της δημοτικής αρχής (“θέλω, αλλά δεν μ’ αφήνουν”) δεν μπορεί πια να πιάσει σε κανέναν. Τώρα πια, έχοντας εξασφαλίσει μια ευρεία πλειοψηφία – ισάριθμη σχεδόν της αρχικής – ο δήμαρχος και οι επιτελείς του πρέπει να παράγουν άμεσα έργο. Πώς όμως θα το καταφέρουν, όταν επί δύο χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα εκτός από ίντριγκες, προπαγάνδα και δούναι και λαβείν; - τα μόνα άλλωστε που ξέρουν και κάνουν καλά…

Διαβάστε παρακάτω την Δήλωση Παραίτησης των (πρώην) στελεχών της Συμμαχίας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Δήλωση Παραίτησης

από την Συμμαχία για τον Πολίτη
 
Διόνυσος, 10.3.2013
Προς τον Πρόεδρο της παράταξης "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ"
Παναγιώτη  Βορριά

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης της 8ης Μαρτίου 2013, έγινε ομόφωνα δεκτό ότι, η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αποφάσεις της παράταξης μας, αποτελεί σοβαρό ατόπημα των 4 Δημοτικών μας Συμβούλων.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, επρόκειτο για μια προειλημμένη απόφαση της δημοτικής μας ομάδας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός  ότι, δύο από αυτούς δεν δίστασαν να το παραδεχτούν ανοικτά και με σαφήνεια, ισχυριζόμενοι «Εμείς αποφασίζουμε τι θα ψηφίσουμε». Οι αξίες και οι αρχές της παράταξης  φαίνεται ότι, αποτελούν γι΄ αυτούς ανούσιες λεπτομέρειες.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια τους μέχρι το παρά πέντε της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης να αποσπάσουν τη δέσμευση του κ. δημάρχου Διονύσου απέναντι στις προϋποθέσεις που είχαμε καταθέσει σαν παράταξη για την ψήφιση του προϋπολογισμού, κυριολεκτικά σε ένα κουρελόχαρτο χωρίς καμιά νομιμοποίηση, αποδεικνύει ότι ούτε οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί για την φερεγγυότητα του δημάρχου αλλά και για την ορθότητα της ίδιας τους της πράξης. Η αστεία δικαιολογία δήθεν για να δουλέψει ο Δήμος, λες και δουλεύει μέχρι τώρα ή λες και είμαστε εμείς Διοίκηση, δεν πείθει προφανώς κανένα.

Η Δημοτική Ομάδα, αν και προειδοποιήθηκε έγκαιρα για την τακτική και τις μεθοδεύσεις του κ. Καλαφατέλη, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να δώσει το «φιλί της ζωής» σε μια παραπαίουσα δημοτική αρχή. Το κυριότερο, δυναμίτισε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες για συνεργασία με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες, με στόχο την δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης, που θα βασίζεται  σε αρχές και αξίες. Συνεργασίες, που με πολύ κόπο και χρόνο, είχαμε αρχίσει ήδη να οικοδομούμε.

Η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, χωρίς την τήρηση καμιάς απολύτως από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχαμε συλλογικά επεξεργαστεί, τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία μας ως συνομιλητών αλλά και συνολικά την εικόνα μας στην κοινωνία σαν μια υπεύθυνης δύναμης.

Η πανηγυρική ανακοίνωση του δημάρχου και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, την επόμενη  ακριβώς ημέρα της ψήφισης εκ μέρους τους του προϋπολογισμού, όπου «Συγχαίρει» την Παράταξη μας, αποτελεί στην ουσία μνημείο χλεύης και απαξίωσης, που θα τους συνοδεύει για πάντα. Δίνει έτσι την χαριστική βολή στην αξιοπρέπεια της Παράταξης μας συνολικά αλλά και σε κάθε μέλος της προσωπικά. Αποδεικνύει ξεκάθαρα ποιοι ήσαν εξαρχής οι στόχοι του κ. Καλαφατέλη και το μέγεθος του ολισθήματος της Δημοτικής μας Ομάδας.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης αποδοκιμάστηκε καθολικά η στάση των 4 Δημοτικών μας Συμβούλων (εμμέσως πλην σαφώς και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της παράταξης), έστω και αν αυτό δεν αποτυπώθηκε τελικά στην ψηφοφορία (7-7 και 1 λευκό).  Παρ΄ όλα αυτά, κανείς από αυτούς δεν είχε την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη του και να παραιτηθεί. Και όχι μόνο δεν προχώρησαν σε κάποια στοιχειώδη αυτοκριτική αλλά οι 2  τουλάχιστον από αυτούς δήλωσαν απρόθυμοι να εγκαταλείψουν την δημοτική τους καρέκλα. Η πλήρης αμετανοησία, όχι μόνο από τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και από τον Πρόεδρο ο οποίος πέρασε σε ένα είδος εκφοβισμού απαξιώνοντας πλήρως τους αναπληρωματικούς αμφισβητώντας την ικανότητα τους να εκπροσωπήσουν  επάξια την Παράταξη.

Και που ακούστηκε, κύριε Πρόεδρε, οι εγκαλούμενοι για αποπομπή και δημόσια αποδοκιμασία της στάσης τους να έχουν δικαίωμα ψήφου για τον εαυτό τους; Από πότε ψηφίζουν οι εγκαλούμενοι; Ωραία και καινοφανής  διαδικασία!

Από όλα τα προαναφερθέντα, είναι φανερό πλέον ότι,  ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από την Διοίκηση και ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από αυτή την Παράταξη, που πιστέψαμε και στηρίξαμε, αφού θεωρούμε ότι, έχει απομακρυνθεί από τις καταστατικές αρχές και αξίες της.

Θα συνεχίσουμε ασφαλώς την προσπάθεια για να διατηρήσουμε ζωντανές αυτές τις αρχές και αξίες, μαζί με όλες εκείνες τις δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες με τους οποίους έχουμε κοινούς στόχους, προσηλωμένοι αταλάντευτα στη στρατηγική των συνεργασιών. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης, με στόχο να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των δημοτών από μια ανίκανη και βλαπτική για τα συμφέροντα τους δημοτική αρχή.

Σαν απόδειξη αυτών των αρχών και αξιών οι Τοπικοί  Σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων Αγ. Στεφάνου, Δροσιάς, Ροδόπολης και Σταμάτας οι κ.κ Ντούντα, Καρκούλης, Πολύζου και Λάσκαρης παραιτούνται από τις θέσεις τους και θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αρμοδίως, ενώ οι κυρίες Πολύζου, Μπέτση και Ντούντα παραιτούνται από τις θέσεις τους στις Σχολικές Επιτροπές αντιστοίχως.


Νίκος Καρκούλης, Τοπικός Σύμβουλος Δροσιάς
Ηλίας Λάσκαρης, Τοπικός Σύμβουλος Σταμάτας
Δημ. Μπαμπανίκας, Μέλος Συντονιστικής & Συμβουλίου Διοίκησης
Ρίτσα Μπέτση, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης
Σούλα Ντούντα, Τοπική Σύμβουλος Αγίου Στεφάνου
Ρένα Πανουργιά, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης
Δήμητρα Πολύζου, Τοπική  Σύμβουλος  Ροδόπολης
Αρης Σακοράφας, Μέλος Συντονιστικής και Συμβουλίου Διοίκησης

103 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/3/13 10:58 μ.μ.

  Π.Β. - MASTER CHEF: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/3/13 10:58 μ.μ.

  Η σκηνή πριν λίγο: σε παγκάκι της Δροσιάς συσκέπτονται ο Ροϊδης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας original και ο Κυριακόπουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας imitation. Προφανώς, μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας και συνδιοίκησης σε προγραμματική βέβαια βάση, με κρυστάλλινους όρους και διαυγείς προϋποθέσεις.
  Ίσως να τους εμπνέει και η ανοιξιάτικη βραδυά.
  Πότε προλάβατε, βρε αθεόφοβοι της ... Συμμαχίας να προσαρμοστείτε μέσα σε 7 ημέρες στο κοστούμι που σας φόρεσε ο Καλαφατέλης;
  Αν είναι για το ... καλό του δήμου και των δημοτών, ας πάει και το παλιάμπελο. Χαλάλι και οι κωλοτούμπες, ας είναι και 180 μοιρών ή λίγο παραπάνω, δεν θα χαλάσει ο κόσμος. Εδώ ολόκληρο έργο αποχέτευσης προετοιμάζεται να υλοποιηθεί, αν προλάβετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/3/13 11:42 μ.μ.

   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΦΟΜΟΙΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΣ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ, ΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος10/3/13 11:16 μ.μ.

  Μπήκα προ ολίγου στο site της Συμμαχίας. Ο χρόνος για αυτούς μοιάζει να σταμάτησε στην επιστολή της Παπαπαναγιώτου. Έκτοτε ουδέν. Κι ας έχουν έρθει τα πάνω κάτω σ' αυτό που κάποτε αυτοαποκαλούνταν παράταξη με αρχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/3/13 11:35 μ.μ.

  ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος10/3/13 11:38 μ.μ.

  ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΛΑΜΨΑΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ", Ο ΑΝΑΙΔΗΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ SPRAY:

  ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΑΙ Ο ΜΠΑΤΙΡΗΣ Ο ΒΟΡΡΙΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος10/3/13 11:47 μ.μ.

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΡΑΤΩ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ:
  ΘΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΡΩΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΛΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΥ Ο ΣΟΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ.

  ΥΓ. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΗ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ) ΣΤΟΝ ΔΗΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΧΕΧΗ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος11/3/13 12:47 π.μ.

  Η μεγαλύτερη πληγή που πέρασε είναι αυτή η παρέα. Δεν ξέρω πως λεγόταν πριν κάποια χρόνια αλλά τα κεντρικά πρόσωπα ήταν και τότε σχεδόν τα ίδια. Μπαρουφολόγοι, καμματόσκυλα, ιντριγκαδόροι, μεγαλομανείς, κομπλεξικοί, αχάριστοι. Ακόμα και κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν παροπλιστεί, εμφανίζονται στις δύσκολες στιγμές και εργάζονται άοκνα για τις παραπάνω ιδιότητες και αξίες.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος11/3/13 7:15 π.μ.

  Αποκαλύφτηκε ξανά η γνωστή παρέα του Αγ Στέφανου που εδώ και 30 χρόνια δεν σταματάει να κάνει τα ίδια. Να διαλύει. Παλιά της τέχνη κόσκινο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος11/3/13 8:10 π.μ.

  Με τι μούτρα θα εμφανιστείτε αύριο στο δημοτικό συμβούλιο; Δεν σας απέμεινε ίχνος αξιοπρεπειας και "πολιτικού πολιτισμού";
  Τώρα που έφυγε το λούστρο, που είχατε επιμελώς φιλοτεχνήσει απεδείχθη πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς της κωλοτούμπας.
  Και τόσα χρόνια σας έφταιγε ο Ίσσαρης, που κωλοτούμπα τον ανεβάζατε, κωλοτούμπα τον κατεβάζατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος11/3/13 8:47 π.μ.

  Ρε παιδιά πως κάνετε έτσι? Σε άλλες πόλεις γίνονται Σόδομα και Γόμορα. Αλλού φυτεύουνε δενδρύλια. Στον Αγ. Στέφανο διαλύουν μόνο παρατάξεις. Μπορεί κανείς να τα βάλλει με τα χούγια και το DNA? Πάλι καλά που έχει βρεθεί και η παρέα του Βοριά και έχουμε μόνο τέτοια. Για σκεφτείτε να είχαν άλλα βίτσια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος11/3/13 9:42 π.μ.

  Μπράβο στους 8 που παραιτήθηκαν όχι απο μόνο απο την παράταξη που τους πούλησε αλλά και από τις θέσεις τους αυτό δείχνει ότι στόχος τους δεν ήταν η διάλυση αλλά η κάθαρση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος11/3/13 9:55 π.μ.

  Πότε λοιπόν θα αναγνωρίσει η παρέα της Άνοιξης το Στέλιο τον Κοροβέση; Τον μόνο άνθρωπο που το είχε προβλέψει αυτό; Μόνο ο Στέλιος με το Γιάννη το Νικητόπουλο και το Σάκη θα μπορούσαν να διοικήσουν αυτό το Δήμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/3/13 10:49 π.μ.

  Να μπούμε και λίγο στα σοβαρά.
  Ένα από τα ανταλάγμαγματα για τη κολοτούμπα ήταν η προεδρία νομικού προσώπου (ΘΕΣΠΙΣ Λ.Π., η κα "για το καλό μας"?)
  Η συνεργασία με την ΑΔΚ κόλλησε γιατί ήθελαν να προωθήσουν ως επικεφαλή την Οικονόμου κάτι που οι άλλοι (ΑΔΚ) δεν ήθελαν καν να ακούσουν.
  Προηγουμένως βέβαια είχε παραιτηθεί ο Μπιτάκος αφού τον είχαν θυσιάσει στις συνεργασίες για χάρη του Ζαμάνη.
  Πιο παλιά, στις δημοτικές εκλογές, είχαν αναγκάσει με τη συμπεριφορά τους, σημαντικά στελέχη του Αγ. Στέφανου (Ταουξή, Ίσσαρη,Κοντάκη,Κοροβέση,κλπ) να συνεργαστούν με άλλες δυνάμεις για να πάνε κόντρα στη γνωστή παρέα του Αγ. Στεφάνου.
  Προηγουμένως σε κάποιες άλλες δημοτικές εκλογές είχαν διαλύσει τη πιο μεγάλη παράταξη που υπήρξε στον Αγ. Στέφανο.
  Ακόμα πιο πρίν όμως είχαν φροντίσει και είχαν ανατρέψει μία πρόεδρο που οι ίδιοι είχαν στηρίξει.
  Αυτοί που έμειναν στη Συμμαχία είναι οι ίδιοι ή η συνέχεια αυτών (στη συνεδρίαση του οργάνου παραυρέθηκαν και πρόσωπα άλλων εποχών).
  Καλά έκαναν αυτοί που έφυγαν.
  Αυτοί που έμειναν είναι ή ανημέρωτοι ή έχουν συμφέροντα.
  Ως δύναμη πια αμελητέα.
  Ρωτάτε γιατί όλα αυτά? Γιατί αυτή είναι η παράταξη "των αξιών".
  Υγ. - Δ/Σ τους υποστήριζες πολύ όσο έπαιζε η συνεργασία.
  -Κάποιοι Εκηβόλοι, Εκλησσιαστές, Ρομπέν, Ζορό, Ωμέγα κλπ, εξαφανίστηκαν. Να είναι καλά οι άνθρωποι, ελπίζω να είναι σύμπτωση.
  - Τα 7 ονοματάκια που δεν ψήφησαν τα μάθαμε. Μήπως πρέπει να αναφερθούν και οι 7 που ψήφησαν, έτσι για να μη ξεχνιούνται?
  ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητό "Αρχείο"

   Αυτό που προέβαλα μέσα από το blog ήταν οποιαδήποτε ενέργεια συνέβαλε στην αποδόμηση του "Συστήματος Καλαφατέλη", απ' οπουδήποτε ερχόταν. Κι αυτό το είχα ονομάσει "θα συνεργαστώ και με τον διάβολο ακόμα" για να φύγει αυτή η ......

   Αυτό κάποιοι το είχαν αντιληφθεί ως πρόκριμα ψηφοδελτίου για τις επόμενες εκλογές - δικαίωμά τους, αλλά λάθος. Γιατί εγώ δεν έχω υποστηρίξει ποτέ ως τώρα καμία παράταξη και καμιά συνεργασία παρατάξεων.

   Ίσως επίσης θυμάσαι ότι είχα εκφράσει (νωρίς νωρίς) τις επιφυλάξεις μου για την ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ των υφισταμένων παρατάξεων για συνεργασία. Είχα μάλιστα πει ότι αποδομώντας την δημοτική αρχή, ανεβαίνει ο πήχης (των προσδοκιών) και για την αντιπολίτευση. Τώρα, βέβαια αυτοί κόντυναν τόσο πολύ, που περνάνε από κάτω.

   Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ανάγκη για αλλαγή εξαφανίστηκε. Ίσα ίσα, έγινε μεγαλύτερη και μάλιστα για ουσιαστική αλλαγή - όχι προσώπων / βιτρίνας.

   Ελπίζω να σε βοήθησα σε ό,τι ρωτούσες.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/13 2:03 μ.μ.

   Πες του τα Διονυσοσκουφίτσα.
   Το νέο θα έρθει από νέους ανθρώπους (Κώστα Κουριδάκη, Λυδία Φέρμελη, Σάκη Ζαμάνη) σε συνδυασμό με έμπειρους αυτοδιοικητικούς που ξέρουν τις κακοτοπιές (τον Στέλιο τον Κοροβέση, τον Γιάννη το Νικητόπουλο, τον Σάκη τον Σωτηρίου τον Παναγιώτη τον Σταθόπουλο και άλλους που η εξουσία δεν τους έφθειρε).Η Διονυσοσκουφίτσα θα έχει συντονιστικό ρόλο και επιτέλους όλοι εμείς θα δούμε μία άσπρη μέρα!

   Διαγραφή
  3. Όποιοι νομίζουν - αυτοί και άλλοι - ας κάνουν ό,τι μπορούν. Αλλά, λυπάμαι που θα στο χαλάσω φίλε μου, το blog ΔΕΝ θα έχει κανένα συντονιστικό ρόλο. Αν βγει κάτι και είναι / φαίνεται της προκοπής, θα το προβάλλω - αλλά έως εκεί.

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος11/3/13 11:13 π.μ.

  Ευσεβείς πόθοι για νεκρανάσταση αγαπητέ σχολιαστή των 9:55. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς ότι : "Παλιός γάιδαρος καινούργια περπατησιά δεν γίνεται" που λέει ο λαός μας και μάλλον έχει δίκιο.

  Επιτέλους γιατί τόση νοσταλγία για όλους όσους κουβάλησαν νερό εδώ και τριάντα χρόνια στο μύλο ενός τόσο σαθρού συστήματος, όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα από όσα συμβαίνουν τοπικά και όχι μόνο;;;

  Άραγε δεν μπορείς να απογαλακτιστείς ή δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι το μόνο που τους απομένει για την όποια υστεροφημία τους είναι να αποσυρθούν και να αφήσουν ελεύθερο το χώρα για να αναδειχθούν νέοι στο προσκήνιο και της τοπικής πολιτικής σκηνής.

  Ελάτε, λοιπόν, να παρακινήσουμε νέους όχι μόνο ηλικιακά για να δείξουμε ότι αλλάξουμε την ζωής μας καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που οδήγησαν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση - τέλμα δεν θέλουν και δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτό.

  Ο Άστεγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/13 11:59 π.μ.

   Ο Στέλιος κουβάλησε νεράκι για πολλούς και είναι ο μόνος που δεν ήπιε αγαπητέ άστεγε! Και ότι και να κάνετε θα είναι παρών στις εκλογές του 2014! Ο κόσμος ξέρει ότι μόνο αυτός μπορεί. Μόνο αυτός έχει λύσεις και όχι προβλήματα!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/13 4:03 μ.μ.

   ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ... ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ???

   ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΡΙΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ...

   και σοβαρά τώρα:

   Κ. Κοροβέση, χρειάζεσαι επειγόντως κάποιο σοβαρό σύμβουλο να σου φτιάξει το -δια του διαδικτύου- προφίλ.

   Να γράφει ωραία ελληνικά, χωρίς συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, και, το σημαντικότερο, χωρίς λογικά κενά και νοηματικές αστοχίες.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/3/13 11:42 π.μ.

   το εαν ο Στελιος επινε....το ξερουν πολλοι....ειναι μικρο το χωριο μας!

   Διαγραφή
 15. Ανώνυμος11/3/13 11:17 π.μ.

  Κάθαρση τώρα στο δημοτικό σκηνικό.
  Αυτή η ξεχασμένη αρχαιοελληνική έννοια πόσο επίκαιρη στέκει και σήμερα;
  Αλλιώς, ο Παπαγεωργόπουλος κύριε Εισαγγελέα μου δείχνει το δρόμο....
  Και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος11/3/13 11:53 π.μ.

  Ισχυροί κλυδωνισμοί στη Συμμαχία για τον Πολίτη.
  Ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τη νέα ηλεκτρονική εφημερίδα ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, που βγήκε στον αέρα.
  Καλοτάξιδη.

  http://188.40.143.56/~odosd/%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%85%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%cf%85%ce%b4%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%af/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος11/3/13 1:36 μ.μ.

  Οταν νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα,
  όταν δεν ξέρουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται,
  όταν διοικούν με βάση μόνο το κομματικό,
  όταν νομίζουν ότι για πάντα θα είναι νικητές,
  όταν απαξιώνουν και περιγελούν τον αντίπαλο,
  όταν πιστεύουν ότι αυτοί είναι γίγαντες και οι άλλοι μικρές βαρκούλες,
  όταν για συμβουλάτορες επιλέγουν μνησίκακα και μισσαλόδοξα άτομα,
  όταν δεν έχουν μάθει να ζητάνε συγγνώμη,
  όταν άλλα λένε και άλλα κάνουν,
  όταν η αλλαζονεία γίνεται δεύτερη φύση,
  όταν προσπαθούν να κερδήσουν εντυπώσεις με ψέμματα και συκοφαντίες,
  όταν δεν ξέρουν ότι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια,
  όταν δεν έχουν σχέση με τη κοινωνία και τη πραγματικότητα,
  όταν οι νάρκισοι γίνονται πολιτικοί,
  όταν η σκέψη τους είναι στη διάλυση και όχι στη σύνθεση,
  όταν είναι αμνείμονες,
  Όλοι αυτοί, αυτά παθαίνουν.
  Υγ. Αγαπητή Δ/σ, λυπάμαι που σε έχω βάλει σε μπελάδες που σε εμπλέκουν άδικα. Όπως και τον ΠΣ με τον οποίο διαφωνώ και δεν έχω - και δεν θα έχω ποτέ -, καμμία τέτοια σχέση.
  Όσοι με γνωρίζουν είναι εύκολο να ξέρουν τι θέλω. Να μην κρύβομαι και να είμαι ΧΡΗΣΙΜΟΣ πολίτης.
  Είμαι ξεροκέφαλος και επιμένω ότι αυτό το ΧΡΕΟΣ θα είναι στη ζωή μου ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
  Θα κουράζω λοιπόν για πολύ και θα συνιστούσα υπομονή σε όσους ανησυχούν, σε όσους με ερμηνεύουν αυθαίρετα και σε όσα λυκόπουλα ακόμα και μεγαλύτερά μου, άστεγους και ανώνυμους, πιστεύουν ότι θα πρέπει να παίρνω την άδεια τους, για να λέω την άποψή μου.
  Πολύ περισσότερο αφού, τόσα χρόνια που προκαλώ ΚΑΝΕΝΑΣ τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να με κατηγορήσει για κάτι επιλήψιμο.
  Αν αυτό για κάποιον είναι λίγο, για μένα και την οικογένειά μου, είναι πολύ ΜΕΓΑΛΟ.
  Αυτά και όπως πάντα με υπογραφή,
  Στέλιος Κοροβέσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/13 4:05 μ.μ.

   Κ.Κοροβέση, όπως σχολίασα και παραπάνω, χρειάζεσαι ένα καλό χειριστή του λόγου (επαγγελματία) διότι υποπίπτεις σε γραμματικά σφάλματα και αυτό ακυρώνει την προσπάθειά σου, ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ένα μορφωμένο και απαιτητικό κοινό, όπως αυτό της δ/σ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/13 4:08 μ.μ.

   Με μια πρώτη ανάγνωση μέτρησα 7-8 γλωσσικά ολισθήματα. Κρίμα!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/3/13 6:02 μ.μ.

   ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΙ ΑΝ ΦΑΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΡΟΒΕΣΗ!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/3/13 6:09 μ.μ.

   Μην ασχολείσαι με τους απίθανους ρε συ Στέλιο. Και πες στο κορίτσι να παραιτηθεί να αφοσιωθεί στη δουλειά του και στο κόμμα του, που κάνει έργο και στηρίζει την υπεύθυνη κυβέρνησή μας και την παραμονή μας στο €. Κάθεται και χαραμίζεται με τον κάθε τυχάρπαστο. Άιντε γιατί πολλή αξία τους έδωσες!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/3/13 1:57 π.μ.

   Χωρίς να ξέρω προσωπικά τον Στέλιο Κοροβέση ή να τον έχω συναντήσει συμπτωματικά ή να ξέρω τι έχει κάνει και τι όχι ,έχω να πω ότι όταν ασκούμε κριτική αναφερόμαστε σε γεγονότα και στοιχεία αδιάσειστα .Η αναφορά σε ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη δεν υποβαθμίζει την προσωπικότητα κάποιου.
   scorch

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος11/3/13 1:39 μ.μ.

  Ρε παιδιά, ρίξτε μια ματιά (αν το αντέξετε) στα όσα απίστευτα περιλαμβάνει η εισήγηση του ισόβιου προέδρου (που κάθε τόσο παραιτείται και κάθε τόσο μένει αναβαπτισμένος στη λαϊκή θέληση).
  Μνημείο πολιτικής ανοησίας, αμπελοφιλοσοφιών και αβουλίας, που εξηγεί γλαφυρά γιατί οδηγήθηκαν στη διάλυση. Ο Καλαφατέλης θα ξεκαρδίζεται στα γέλια από τους ψευτοπαλληκαρισμούς τους.΄
  Τώρα, ετοιμάζονται για "κρυστάλλινη και διαυγή" αντιπολίτευση, αρχής γενομένης από το αυριανό Δημοτικό Συμβύλιο. Έ ρε γέλιο που θα πέσει.
  Ίσως γιαυτό προθερμαίνονταν χθες βράδυ στο ραντεβού Ροϊδης και Κυριακόπουλος. Αύριο πιθανότατα για να αποτινάξουν τη ρετσινιά θα λένε ΟΧΙ σε όλα. Αστείοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/13 5:50 μ.μ.

   Σήμερα μετα την συνάντηση ΒΟΡΡΙΑ - ΣΑΡΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΣΑΡΛΗ επιβεβαιώθηκε το πούλημα της ΣΥΜΑΧΙΑΣ.!!! ΜΗΠΩΣ έχει κάποια σχέση με απαλλοτρίωση οικοπέδου αντί 800.000 ευρώ;;; ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΟΡΡΙΑ;;; ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΝΑ , ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ;;;;

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος11/3/13 5:21 μ.μ.

  Ορθογραφικά, ξεορθογραφικά, ξύδι και θα περάσει. Θα σας κάνει όλο κάτι τέτοια μόνο να του βρίσκετε. Τον είχατε πρήξει μέχρι σήμερα τον άνθρωπο. Όμως είναι καλύτερα να τα γράφει μόνος του παρά να του τα γράφουν άλλοι. Και τα γράφει όπως φαίνεται με τρόπο που τσούζουν. (Πάντως ξέρω ότι είναι μορφωμένος, εσείς ανώνυμοι "μορφωμένοι" και εκπρόσωποι του "απαιτητικού" κοινού?)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος11/3/13 5:46 μ.μ.

  Δεν του βρήκαν ατασθαλίες, δεν του βρήκαν ζημιές, όμως σαν μορφωμένοι Γκέμπελς που είναι του βρήκαν ορθογραφικά λάθη!!! Σας ευχαριστούμε γιατι καταλάβαμε καλά ότι τον ψάχνετε πατόκορφα, ακόμα και στα ορθογραφικά του λάθη. Δεν πειράζει που δεν το κάνατε με κανέναν άλλον. Έτσι και αλλοιώς μόνο από αυτόν είστε απαιτητικοί.
  Και να πείς ότι έχουν παρελάσει από τη δ/σ λίγοι? Όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς. Να σας πω και την άσχημη. Αν κάνει λάθη θα του χαρίσουμε ένα λεξικό αλλά θα τον παρακαλέσουμε μόνο να γράφει. Έτσι τόν θέλουμε, έτσι τον πάμε επειδή είναι κάτι πολύ πιο διαφορετικό από εσάς. (Τρέμω, πόσα ορθογραφικά λάθη έκανα?)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/13 7:03 μ.μ.

   Είναι καταπληκτικό πόσο προβλέψιμοι είστε εσείς οι "οπαδοί" του Κοροβέση. Και με ελάχιστη έως ανύπαρκτη αίσθηση του χιούμορ.

   Και πόσο εύκολα πατάτε τις μπανανόφλουδες.

   Πάντως, η ενασχόληση μαζί σας δεν γίνεται για να το παίρνετε πάνω σας. Παιχνιδίσματα είναι απέναντι στο προκλητικό και αναιδές λιβάνισμα με το οποίο μας ταλαιπωρείται.

   Γι' αυτό σας αντιμετωπίζουμε με... κατανόηση, κι εσάς και τον άνθρωπό σας.

   Όπως και οποιονδήποτε άλλο έχει ...πετριά, που λέμε και στην Κρήτη.

   Αυτά προς το παρόν.

   Ο μορφωμένος και απαιτητικός Γκέμπελς.

   Διαγραφή
 21. Ανώνυμος11/3/13 6:07 μ.μ.

  Ποιός ασχολείται με τους τελειωμένους;
  Σιγά. Στη λήθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος11/3/13 7:06 μ.μ.

  Και δεν είσαστε και πολλοί, π' ανάθεμά σας...

  Ούτε και αυξάνεστε με την προπαγάνδα!

  Οι ίδιοι και οι ίδιοι!

  Ο μορφωμένος και απαιτητικός Γκέμπελς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος11/3/13 10:09 μ.μ.

  Γκέμπελς για να ακουστείς χρειάζεσαι πράγματι πολλες αναρτήσεις. Το ξέρεις καλά το παιχνίδι, ότι πες πες κάτι θα μείνει. Αλλά από ότι βλέπεις μένεις μόνο εσύ, αντε και κανένας όμοιός σου. Γκέμπελς, δεν έχω κανένα λόγο να σου αρνηθώ την υπογραφή σου. Είναι όλη δική σου.

  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος11/3/13 10:21 μ.μ.

  ΑΠΟ ΜΕΝΑ, Η ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΕΛΟΣ.

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΠΑΙΓΝΙΩΔΕΣ, ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ.

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Λοιπόν, για μια ακόμα φορά, νομίζω ότι ειωθηκαν αρκετά γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/3/13 10:11 π.μ.

   Το θέμα Στέλιος θα λήξει μόνο όταν τον καμαρώσουμε ξανά στο δημαρχείο μας. Ειναι ένας από μας ! Έλα μαζί μας για την μεγάλη ανατροπή!

   Διαγραφή
 26. Ανώνυμος11/3/13 11:10 μ.μ.

  Οι αρχές και οι αξίες είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες
  Μετά την αποχώρηση του χθες από την Συμμαχία για τον Πολίτη, σήμερα 10 Μαρτίου 2013, ο Ηλίας Λάσκαρης παραιτήθηκε από Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας.
  Η επιστολή παραίτησης:

  Προς
  Δήμαρχο Διονύσου
  κ.Ιωάννη Καλαφατέλη

  κ. Δήμαρχε,
  Διά της από 9 Μαρτίου 2013 κοινής δήλωσης, αποχώρησα από τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά σε αυτήν.
  Οι ηθικές αρχές, οι αξίες και η συνείδηση μου, που υπηρέτησα και υπηρετώ με συνέπεια, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο βίο, μου υπαγορεύουν την υποβολή, σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, της παρούσας δήλωσης παραιτήσεως από τη θέση του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας.
  Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό τους, στην πρώτη γραμμή, για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
  Τέλος, ευχαριστώ τους Συναδέλφους μου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας, για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, αμοιβαίας εκτίμησης και συναδελφικότητας και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο τους.
  Παρακαλώ όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος12/3/13 9:36 π.μ.

  Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

  -Ενωτική Πρωτοβουλία

  -ΑΔΚ

  -Υπόλοιπα Συμμαχίας

  Παρατηθέντες τέως Συμμαχίας

  Λαική Συσπείρωση

  -Ανεξάρτητοι τέως Ενωτικής Πρωτοβουλίας - ΣΥΡΙΖΑ

  -Ανεξάρτητοι τέως Ενωτικής Πρωτοβουλία - ανένταχτοι (Νικητόπουλος,Κουριδάκης, Κοροβέση), που δεν αποτελούν ομάδα. Ο Νικητόπουλος μπορει να ειναι κοντα στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξερω.

  -Πιθανοί ελέυθεροι σκοπευτές.

  Μετράω 8 τουλάχιστον ομάδες. Τι μπορει να βγει έτσι εκτός από Καλαφατέλη;

  Απ΄αυτές οι πιο δυνατές και ζωντανές φαινεται να ειναι του Καλαφατέλη και η ΑΔΚ. Οι άλλες ειναι στα γεννητούρια τους ΄η στα τελευταια τους.

  Και κάτι άλλο. Ο Καλαφατέλης δεν πέφτει αν δεν τον ρίξουν από μέσα οι δικοί του που έχουνε φιλοδοξιες. Από αντιπολίτευση δεν πρόκειται να χασει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος12/3/13 11:32 π.μ.

  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
  Μην βιάζεσαι.
  Και ο Παπαγεωργόπουλος κι ο Ψωμιάδης κυριαρχούσαν και φαίνονταν ανίκητοι.
  Υπάρχει και μια άλλη σοβαρή παράμετρος, ένας άλλος παίκτης που δεν πήρες υπόψη σου, όπως και τα υπόλοιπα της Συμμαχίας:
  Η Δικαιοσύνη.
  Θυμήσου το καλά αυτό πότε γράφτηκε.

  Ωμέγα (είπα να ξεκουραστώ λίγο αλλά δεν με αφήνετε ήσυχο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος12/3/13 11:45 π.μ.

  Ο χρόνος θα δείξει ότι ο μεγαλύτερος χαμένος αυτών των εξελίξεων είναι η παράταξη του Καλαφατέλη. (Οι άλλοι έτσι και αλλοιώς ήταν χαμένοι προ πολλού). Υπομονή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/3/13 2:06 π.μ.

   Xαμένοι του παιχνιδιού παραμένουν προς το παρόν μόνο οι δημότες , που σπάνε τα αυτοκίνητά τους στις λακούβες , που πλημμυρίζουν τα σπίτια τους το χειμώνα και το καλοκαίρι κινδυνεύουν να καούν , που μένουν ανεκμετάλευτες οι περιουσίες τους ( πότε θα δούμε κπ οικιστική ανάπτυξη ?), που έχουν κολλήσει στην νοοτροπία :' ξέρω αυτόν που έχει αυτή την θέση και θα φροντίσει το ζήτημά μου " , που χάνουν τον μπούσουλα στις υπηρεσίες του δήμου αφού οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν από ποιόν παίρνουν εντολή ( από τον διοικητικό ή πολιτικό προιστάμενο ).
   scorch

   Διαγραφή
 30. Ανώνυμος12/3/13 11:58 π.μ.

  Δήμος Διονύσου, και τώρα τι;

  Τίποτα δεν έχει αλλάξει
  και τίποτα δεν είναι όπως παλιά

  Ο κουρνιαχτός, που προκάλεσε η απόπειρα των 4 δημοτικών συμβούλων της Συμμαχίας για τον Πολίτη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, να αναδιατάξουν με βίαιο πολιτικά τρόπο το δημοτικό σκηνικό, δεν έχει ακόμη κατακάτσει.

  Η ενέργεια τους αυτή, καλά προετοιμασμένη και μεθοδευμένη συστηματικά εδώ και καιρό, δεν ήταν κεραυνός ένα αιθρία. Ο προϋπολογισμός ήταν απλά το πρόσχημα, όπως πριν από αυτόν ήταν η στελέχωση των νομικών προσώπων και παλιότερα άλλα θέματα, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν.

  Αποσκοπούσε να δώσει στήριξη, «για το καλό των δημοτών», όχι στη δημοτική αρχή αλλά σε μια από τις 3 δρώσες στο εσωτερικό της δυνάμεις, που γνώριζαν καλά ότι, αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο πρόσθετες σοβαρές δυσκολίες, οι οποίες δεν είναι τούτη τη στιγμή ακόμη ορατές δια γυμνού οφθαλμού αλλά σύντομα θα αποκαλυφθούν.

  Γι΄αυτό και αδιαφόρησαν πλήρως για τις συλλογικές αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της παράταξης, για τη μετατροπή της σε συμπληρωματική δύναμη στήριξης μιας ετοιμόρροπης εξουσίας. Σε πλήρη αναντιστοιχία με την στρατηγική της. Που όλο το προηγούμενο διάστημα κατήγγειλε με δριμύτητα, σταθερά και τεκμηριωμένα σαν βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών την ασκούμενη πολιτική.

  Γι΄ αυτό και αδιαφόρησαν πλήρως για τις συνέπειες, που θα είχε η αυτονόμηση τους, στην αξιοπιστία και το κύρος μιας ολόκληρης παράταξης, που με πολύ κόπο κατάκτησε τα τελευταία χρόνια. Επεδίωξαν στοχευμένα τη βίαιη μετάλλαξη και ακύρωση της φυσιογνωμίας και στρατηγικής της σαν αυτόνομης δύναμης και την μετέτρεψαν σε στήριγμα, χωρίς καμιά προγραμματική προϋπόθεση, της πιο ανίσχυρης ομάδας από αυτές που συνυπάρχουν στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής. Και το πέτυχαν προσωρινά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που δικαιολογημένα θα είχε αυτή η πρωτοβουλία τους στο εσωτερικό της Συμμαχίας για τον Πολίτη.

  Ο Μάρξ έλεγε στις μέρες του: Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει για ένα δεδομένο στόχο και με τον διάβολο τον ίδιο, μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά το διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο.

  Τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε στην περίπτωση μας, όπως αποκαλύπτει η προσεκτική ανάγνωση των διαδραματισθέντων. Και δικαίως η κοινωνία βοά για όσα συνετελέσθησαν εν μια νυκτί. Αλλά εδώ ισχύει το, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με εμάς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

  Ούτως ή άλλως, αυτή η εξέλιξη ανέδειξε ανάγλυφα πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη ριζικής αναδιάταξης του σημερινού δημοτικού σκηνικού και συσχετισμού δυνάμεων για την αντιστοίχιση του με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Όχι η μεταμφίεση του σε χρεοκοπημένες καρικατούρες ενός οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος. Που με βίαιο και χοντροκομμένο τρόπο προσπαθούν να διατηρήσουν ανέπαφο οι δυνάμεις της συντήρησης, της αδράνειας, της κομματοκρατίας και αναξιοπιστίας. Οι δημιουργικές δυνάμεις αυτής της κοινωνίας, που τέμνουν οριζόντια όλα τα αυτοδιοικητικά σχήματα που δρουν στο δήμο Διονύσου, έχουν τώρα το λόγο!  Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος
  πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Συμμαχίας για τον Πολίτη
  Σύμβουλος Επικοινωνίας
  12.03.2013


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/3/13 4:34 μ.μ.

   Σςςςς. Ησυχία παιδιά γιατί ο Σταθόπουλος καλεί τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου!!! Αν αργήσει καμία παρακαλώ να ενημερώσει έγκαιρα γιατί διαφορετικά θα της μείνει η... οριζόντια τομή.
   Αυτό το παρελθόν είναι πραγματικά αξεπέραστο...

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος12/3/13 12:24 μ.μ.

  Επειδή ξεπεράστηκε ο κίνδυνος να ξαναγίνει ο Δήμος Δαρδαμάνειος, κατηγορούνται όσοι βοήθησαν σ' αυτό. Και κυρίως ο Βορριάς. Ήταν λοιπόν προτιμότερο να μην έχει προϋπολογισμό ο Δήμος και να τελεί υπο διάλυση επειδή μερικοί δεν θέλουν τον Καλαφατέλη, με πρώτη την ΚΣ ? Και εάν οι 4 της παράταξης του Βορριά "πρόδωσαν", ΤΙ άραγε διαφορετικό έκαναν οι τρεις άλλοι υπο τον Νικητόπουλο ? Τι προσέφεραν στο Δήμο με την δική τους προδοσία ?
  Λιγο μυαλο χρειάζεται και τίποτα περισσότερο. Δεν μας ενδιαφέρουν οι παρατάξεις και τα μέσα απο αυτές συμφέροντα και φιλοδοξίες. Ο Δήμος μας ενδιαφέρει να μπορεί να σταθεί σε χαλεπούς καιρούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/3/13 4:00 μ.μ.

   Αυτά τα ..."υπερκομματικά" και "πέραν παρατάξεων" μου αρέσουν πολύ, ιδίως όταν τα λένε κάποιοι που πάνε να κάνουν γαργάρα την δια-κομματική στήριξη στον Καλαφατέλη και να βγάλουν λάδι τη δημοτική αρχή.
   Όταν έρθει ο πραγματικός εισαγγελέας στη περιοχή, που θα τρέξετε να κρυφτείτε βρε αχρείοι;
   Ή τότε θα λέτε ότι δεν έχετε καμία σχέση και τα λέγατε και εσείς; όπως ακριβώς έκαναν τους αντιστασιακούς οι δοσίλογοι σε όλη την Ευρώπη...

   (να τος, να τος, πετιέται και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου...)

   Διαγραφή
 32. Ανώνυμος12/3/13 1:06 μ.μ.

  Αυτός είναι ο πραγματικός Σταθόπουλος!!! Για κάτι τέτοιες αόρατες δυνάμεις που ...τέμνουν κάθετα και οριζόντια τα αυτοδιοικητικά σχήματα μας έλεγε και έγραφε και πριν τις εκλογές και φάγαμε όλο το ...κλάδεμα εμείς στη Συμμαχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος12/3/13 1:24 μ.μ.

  Εξαιρετικό κείμενο Παναγιώτη! Τους έβαλες πάλι τα γυαλιά! Να δούμε τώρα, θα απαντήσει ο Κοροβέσης; Ή θα κάνει τον Κινέζο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος12/3/13 3:03 μ.μ.

  Παναγιώτη, είχες προαναγγείλει ότι "μετά τη Παρασκευή" θα επικοινωνήσεις με τη κοινωνία και θα τα πείς όλα.
  Σήμερα επι της ουσίας δεν λες τίποτα και δίνεις πάσα στο αόριστο μέλλον."Δεν είναι της παρούσης" και "συντομα θα αποκαλυφτούν" είναι οι διατυπώσεις σου. Δηλαδή για τη ταμπακέρα τίποτα.
  Δεν νομίζεις ότι αφού δεσμεύτηκες έχεις υποχρέωση να πεις κάτι πολύ περισσότερο?
  Όχι τίποτα άλλο αλλά κάποιοι "φίλοι" σου θα σε ξαναπούν μπαρουφολόγο και κομηστή ενός αέρα κοπανιστού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος12/3/13 3:34 μ.μ.

  Kαλό!!! όπως και η οριζόντια και κάθετη τομή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος12/3/13 3:58 μ.μ.

  Τουλάχιστον ο Σταθόπουλος βγαίνει και διατυπώνει την άπψη του επώνυμα κι έχει αποκαλύψει ουκ ολίγα από το παρασκήνιο, που διέλυσε την Συμμαχία. Οι άλλοι που απέμειναν στη Συμμαχία γιατί είναι άφαντοι και δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν από τη χλεύη;
  Γι΄αυτό και ανέβαλαν επ΄ αόριστο τη Γενική Συνέλευση. Να βγούν να πουν τι; Αφού ακόμα κι αυτοί που δεν ψήφισαν την Παρασκευή τη διαγραφή τους, καυτηρίασαν σκληρά τη στάση τους. Κι ας μην επικαλούνται πρισμένοι τώρα, άναπολώντας περασμένα μεγαλεία, την πασοκική αλληλεγγύη γυρνώντας δεξιά κι αριστερά. Έτσι το κατάντησαν στο 5-6% σήμερα.
  Σιωπή, λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος12/3/13 4:57 μ.μ.

  Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτές τις ημέρες τα όσα γράφονται στο Blog και πραγματικά δεν το πιστεύω. Η κρίση πανικού μήπως τελικά ο Καλαφατέλης τα καταφέρει και βγει ισχυρός, είναι εμφανής στην πλειοψηφία των σχολίων. Ούτε ένας δεν γράφει πως θα βγει πιο δυνατός ο Δήμος και όχι η Α' ή η Β' παράταξη. Εάν όσοι γράφουν σ' αυτό το blog δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, για να δικαιολογείται αυτό το πνεύμα στα σχόλια, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Θα πρέπει να 'παίζονται' τεράστια συμφέροντα στον Δήμο μας που όσοι τα υπηρετούν έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Με το φτωχό μου το μυαλό αυτό καταλαβαίνω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
  Ένας απλός δημότης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/3/13 2:16 π.μ.

   Προσωπικά έπαψα να ελπίζω ότι μιλάμε για έναν ενιαίο δήμο αφού ακόμα μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συνένωσης των επτά δημοτικών κοινοτήτων .Γιατί να υπάρχουν τόσα ΚΑΠΗ και όχι ένα ενιαίο Δήμου Διονύσου ? Γιατί να υπάρχουν τόσοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και να μην έχουν γίνει ένας ?Γιατί να μη έχουν αλλάξει ονομασία ακόμα τα σχολεία του Δήμου Διονύσου?Γιατί να σκέπτονται ακόμα οι περισσότεροι τοπιστικά?Τι κερδίζουν από αυτό ? Αν φοβούνται ότι θα χάσουν τον τοπιστικό τους χαρακτήρα οι περιοχές ,όσο χρόνια ζω εδώ δεν είδα να υπάρχουν ξεχωριστά έθιμα!!! Για ποιόν Δήμο μας μιλάς? Τον Δήμο των 7 δημοτικών κοινοτήτων?
   Φιλικά
   scorch

   Διαγραφή
 38. Ανώνυμος12/3/13 6:22 μ.μ.

  Κε 13-3-13 4μ.μ Απο που και ως που όσοι δεν συμφωνούμε μαζί σου, και ιδίως με την τυφλή φανατίκλα σου είμαστε αχρείοι? Πρέπει υποχρεωτικά να συμφωνούμε μαζί σου ? Για ποιό λόγο όσοι δεν άφησαν το Δήμο στο χάλι που τον κατάντησαν οι μωροφολόδοξοι του Νικητόπουλου είναι δοσίλογοι? Και τέλος γιατί είσαι τόσο αλλεργικός απέναντι στις διακομματικές συμπαρατάξεις ? Ξέρεις πως αποκαλείται η αλλεργία σου σε πολιτική ορολογία ? Πολιτικός ρατσισμός. Μαθε λοιπόν να σέβεσαι την άλλη άποψη. Διονυσοσκουφίτσα γιατί άσκησες λογοκρισία στο σχόλιό μου ? Γιατί αυτοεξαίρεσες τον εαυτό σου απο το κείμενο που σου έστειλα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείς ότι ήσουν εσύ που έγραψες τα 2 σχόλια με τα "hot φιλάκια" και την "αυτοικανοποίηση"; Αν ναι, θέλει και ρώτημα γιατί σε έκοψα;

   Διαγραφή
 39. Ανώνυμος12/3/13 7:40 μ.μ.

  Φως στο παρασκήνιο.

  Απόψε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ροϊδης υποδεχόταν κάποια από τα αποχωρήσαντα στελέχη της Συμμαχίας, περιχαρής και φωνάζοντας δεξιά-αριστερά να τον ακούνε όλοι: εγώ σας αγαπώ και γι΄ αυτό ήρθα πάλι στο πΑΣΟΚ, για χάρη σας....
  Πότε πρόλαβες μεγάλε να φύγεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, απ΄όπου έφαγες πόρτα και άνοιξες γι΄ αλλού πανιά;
  Έτσι εξηγείται η συνάντηση με τον κ. Βορριά στο Σταθμό 3 ημέρες πριν την συζήτηση του προϋπολογισμού και η εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση τους ακόμη και για κοινό υποψήφιο δήμαρχο. Ακόμη και η συνάντηση που σχεδίαζαν οι δυο με τον κ. Καλαφατέλη στις 3 Μαρτίου, μια μόλις ημέρα πριν την συζήτηση για τον προϋπολογισμό και ματαιώθηκε τελικά μετά την αντίδραση στελεχών της Συμμαχίας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος12/3/13 10:29 μ.μ.

  ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΝΑΣ - ΜΕΡΟΣ 2ο

  Αστραψε και βροντηξε σημερα το βραδυ η επικεφαλης της Συμμαχιας (εσωτερικου), δηλαδη αυτης που εκπροσωπειται στα θεσμικα οργανα του δήμου. Και μιλησε για πολιτικες ανηθικοτητες εκεινων που γραφουν καταπτυστα κειμενα σε βαρος της και σε βαρος της Συμμαχιας.
  Και .... προειδοποιησε τον δημαρχο οτι αν δεν κανει οσα του ζητησαν για να ψηφισουν τον προϋπολογισμό, τοτε θα καταψηφιζουν οτιδηποτε ερχεται από δω και περα. Αλλα ξεχασε να ρωτησει και να μαθει ότι ο Μπουσμπουρας ειχε ψηφισει ναι σε όλα στην Οικονομικη Επιτροπη που περασε….
  Σιγα παιδια, μην ειστε τοσο σκληροι με τον δημαρχο γιατι μπορει κι αυτος να βαλει τα κλαματα. Και θα χρειαστει να του βαλετε να ακουσει τα παραμυθια της θειας Λενας στην οριτζιιναλ εκδοση:
  «Καλημερα σας παιδια, τραλαλα, τραλαλα,
  Σηκωθειτε με χαρα, τραλαλα, τραλαλα»

  http://www.youtube.com/watch?v=LmvRXoYB8sQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος12/3/13 10:43 μ.μ.

  Οι σύμβουλοι της "Συμμαχίας εσωτερικού" (πολύ καλό!) παρακαλούσαν να βρουν αποκούμπιανάμεσα στους ομοίους τους του δημοτικού συμβουλίου, γιατί εξω στον κόσμο κυριαρχει η "Συμμαχία εξωτερικού", εκείνων που αποχώρησαν από παντού..
  Αλλά όταν ζήτησαν απο τον δήμαρχο να κάνει όσα τους είχε υποσχεθεί, εκείνος ούτε που τους απάντησε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος12/3/13 11:17 μ.μ.

  Πολύ κομψά περιγραφεις τη συμπεριφορά του δήμαρχου. Ητανε σα να τους εγραφε κανονικά. ούτε που καταδεχτηκε να απαντησει. απάντησε σε άλλα ασημαντα και στσακώθηκε με τον πασι όπως πάντα αλλά αυτούς τους βραχυκυκλωσε κανονικότατα.
  Χαχαχα. Την προδοσία πολλοι ηγαπησαν, τον προδοτη κανενας.
  Ολοι οι προδότες εχουν την ιδια τυχη. τους φτυνουνε διπλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος12/3/13 11:32 μ.μ.

  Και όχι μόνο αυτό αλλά κυττούσε στο ταβάνι, περιφρονώντας τους απόλυτα, για 2η φορά μετά από εκείνο το κουρελόχαρτο που προσκόμισαν με περισσή αναίδεια στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης.
  Και τότε αυτοί, ζώστηκαν τα φυσεκλίκια που τους είχε προμηθεύσει ο κ. Ροϊδης, και κήρυξαν Ανένδοτο Αγώνα. Στ΄ άρματα, στ΄ άρματα που λέει κι ο σύντροφος Κυριακόπουλος.
  Ο οποίος αυτοπροβαλλόταν στο δημοτικό συμβούλιο σαν ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης και δράσης, σε αντίθεση με τους άλλους τους νάνους.
  Άντε, τώρα και σύμβουλος για τον πολιτικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού Σαμαρά ή του Βορίδη με τον οποίο συγκυβερνάτε χέρι-χέρι.
  Δεν μας χαιρετάς βρε Νταλάρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/3/13 2:19 π.μ.

   Ο κ.Κυριακόπουλος από την αρχή της εκλογής του κ.Καλαφατέλη συνεργαζόταν άψογα μαζί του .

   Διαγραφή
  2. Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι ο κ. Κυριακόπουλος είναι γενικώς συνεργατικός τύπος, δηλαδή επιθυμεί να συνεργάζεται με κάθε δημοτική αρχή. Έτσι έπραττε και επί Νικητόπουλου στην Άνοιξη.

   Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί το χθεσινό του ατόπημα περί "νάνων". Είτε ο ίδιος, είτε ο συντάκτης του κειμένου που διάβασε (οι αναφορές σε Μπαμπινιώτη υποδεικνύουν κάποιον τρίτο) θα έπρεπε να ξερει ότι τέτοιες αμφίσημες ως προς τους αποδέκτες τους δηλώσεις πρέπει να αποφεύγονται σε καιρό έντασης. Πρώτον γιατί πρέπει κανείς να αποδεικνύει ταυτοχρόνως ότι είναι "γίγαντας" και δεύτερον, γιατί πολύ απλά επιστρέφονται.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/13 8:50 π.μ.

   Ο Κυριακόπουλος δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος στην Άνοιξη, εδω έχετε λάθος. Σε κάθε περίπτωση, νανος η γιγαντας, είναι αξιοπρεπής με διάθεση προσφοράς.
   Συνάδελφος

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/13 9:49 π.μ.

   και με τον αδωνη και με τον ντινοπουλο κλπ κλπ

   Διαγραφή
 44. Ανώνυμος12/3/13 11:58 μ.μ.

  Οι σύντροφοι που απέμειναν στη Συμμαχία, στις συνεδριάσεις και συζητήσεις τους, μπερδεύουν συνεχώς τον τόπο που βρίσκονται και μιλάνε λές και είναι στην Τοπική του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα μπροστά στην κυρία που περιφέρεται εναλλάξ τοπικά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλού στη ΝΔ.
  Νίκο Αντάπαση, εσύ ένας αγνός αγωνιστής, τι γυρεύεις με αυτό το συνοθύλευμα, που απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη και την δική σου πρόταση στο Συμβούλιο Διοίκησης για αποπομπή της επικεφαλής των δημοτικών συμβούλων κας Παπαπαναγιώτου;
  Τι θα πεις στους ψηφοφόρους σου στο Διόνυσο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος13/3/13 12:01 π.μ.

  Αυτός ο Ροϊδης πότε πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, πότε έφυγε, πότε ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ.
  Και τώρα σύντροφε δεν θα διαβάζεις κάθε πρωϊ στο δήμο την ΑΥΓΗ, όπως όταν ήσουν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου;
  Για ένα είμαι βέβαιος ότι, με κάτι τέτοια κόλπα και κωλοτούμπες, θα δώσετε μάχη να μπείτε στη Βουλή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο κ. Ροϊδης δεν είναι απλός κωλοτούμπας. Είναι Rolling Stone. Πέτρα που κυλάει χόρτο δε μαζεύει...

   Διαγραφή
 46. Ανώνυμος13/3/13 12:05 π.μ.

  Δυστυχώς Λένα έγινες στα δημοτικά μας το κακό νο τρία της δημοκρατικής μας (υποτίθεται) παράταξης. Παίρνεις τη σκυτάλη από Βοριά, Σταθόπουλο και "για το καλό μας" τους εκπροσωπείς επάξια. Έχω μείνει άναυδη από τους χειρισμούς σου και δεν σε καταλαβαίνω καθόλου. Γιατί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος13/3/13 12:28 π.μ.

  Η Θεία Λένα.....
  Μήπως μια ζωή τα ίδια δεν έκανε στην πόλη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος13/3/13 12:30 π.μ.

  Τι δουλειά θέλει αυτή με τη δημοκρατική σας παράταξη;
  Αυτή είναι παντός καιρού, ανάλογα με το ποιά κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία. Γνωστά πράγματα αυτά σε όλους, χρόνια τώρα το ίδιο βιολί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος13/3/13 12:38 π.μ.

  Έκτακτη επικαιρότητα:
  νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Ροϊδης βγήκε από το Κογκλάβιο εκτός κούρσας για το Βατικανό.
  Θυμίζουμε ότι, παλιότερα ανάλογη τύχη είχε παρόμοια προσπάθεια του να αναδειχθεί σε Πατριάρχη πασών των Ρωσιών.
  Τώρα, μέσα στο σκοτάδι αρκείται στην παρέα του Κυριακόπουλου στα παγκάκια της Δροσιάς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος13/3/13 12:38 π.μ.

  Εxω μία απορία. Τους τίτλους ο Σταθόπουλος γιατί τους επιδεικνύει? Ενδιαφέρουν κανέναν? Αν είχε κάποιο αιρετό ή άλλο θεσμικό ρόλο ή αξίωμα ίσως να το καταλάβαινα. Όμως ούτε είχε ποτέ στο παρελθόν, ούτε έχει τώρα.
  Από πού ως πού οι διορισμένες τους ιδιότητες (ειδικός σύμβουλος δημάρχου και με καλή αμοιβή, ή υπεύθυνος τύπου μίας παράταξης), πρέπει να μας αφορούν? Αφού με τη πρώτη ιδιότητα έδινε λόγο στον προϊστάμενο Βοριά και με τη δεύτερη ιδιότητα, στη παράταξη του Βοριά.
  Όλοι εμείς που δεν τον πιστέψαμε δεν έχουμε ιδιαίτερους λόγους να ασχολούμαστε με τις οριζόντιες και τις κάθετες τομές του ή με αυτά που θα μας πεί αργότερα.
  Εξάλλου ένας επαγγελματίας έχει πάντα άλλη ειλικρίνεια και άλλους λόγους από ένα απλό πολίτη ή έναν αιρετό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε
   Κάποιοι έχουν και κάποια επαγγελματική πορεία να επιδείξουν εκτός από την αυτοδιοικητική ή συνδικαλιστική ή και βουλευτική τους ιδιότητα.
   Αυτό που με φοβίζει είναι όταν κάποιοι άλλοι δεν έχουν τέτοια, αλλά μόνο από την δεύτερη. Και γίνονται επαγγελματίες δήμαρχοι, συνδικαλιστές ή βουλευτές. Σου θυμίζει τίποτε αυτό;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/3/13 8:39 π.μ.

   Οι περισσότεροι αιρετοί αποδεικνύουν δυστυχώς ότι όχι μόνο δεν έχουν ειλικρίνεια, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπερασπίζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και εκείνων που τους εξέλεξαν. Το "καλό της πόλης" είναι απλώς μια καραμέλα που έχει χάσει τη γεύση της από το πολύ πιπίλισμα.

   Διαγραφή
 51. Ανώνυμος13/3/13 2:22 π.μ.

  " Ο λύκος τομάρι αλλάζει το χούι δεν αλλάζει"
  Πολλοί οι αποδέκτες της παροιμίας ,δυστυχώς
  scorch

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος13/3/13 9:27 π.μ.

  Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι σωστό μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο , οι τοποθετήσεις των Συμβούλων να σχετίζονται με ενδοπαραταξιακά ξεκαθαρίσματα.Κι επειδή κάποιος έχασε χρόνο αναζητώντας τον ορισμό του λύματος "ΝΑΝΟΙ" κάνοντας και φτηνό λογοπαίγνιο με τη γνωστή παιδική λέξη "ΝΑΝΙ" θα του πρότεινα εκτός από τον σύγχρονο Μπαμπινιώτη να ανατρέξει και στον αρχαίο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ " φιλικαλούμεν τε γαρ ( τή πόλει )μετ'ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας" και για να μην λογοκριθώ παραθέτω την ερμηνεία " Αγαπύμε το ωραίο (στην πόλη) αλλά με απλότητα , και αγαπούμε και την πνευμνατική ενασχόληση αλλά χωρίς να χάνουμε τον ανδρισμό μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος13/3/13 9:49 π.μ.

  Τόσα χρόνια λοιδορούμε τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και πολλούς άλλους.
  Μια βόλτα από το τωρινό συμβούλιο του δήμου Διονύσου, θα δείξει ακόμη και με την πρώτη ματιά, ότι ψηλά ψηλά σε αυτή την κατηγορία στέκουν οι αυτοδιοικητικοί.
  Κωλοτούμπες χωρίς αρχές, συμπράξεις χωρίς αρχές, ποδοπάτημα οραμάτων και αξιών (αν τις είχαν κάποιοι ποτέ), γαλλικά που δείχνουν χαμηλό επίπεδο, υποκρισία, βυζαντινό παρασκήνιο, διγλωσσία και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.
  Κατάντια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος13/3/13 10:02 π.μ.

  Οσοι θελουν να ειναι και να λεγονται προοδευτικοι δεν θα πρεπει να χρησιμοποιουν στην επιχειρηματολογια τους χαρακτηρισμους που σχετιζονται με καθε ειδους ρατσισμο.
  Η αναφορα σε νανους είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ γιατι οι νανοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΝΙΣΜΟ τους.
  Επιλήψιμα χαρακτηριστικά είναι αυτά που σχετίζονται με τις ΗΘΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, συνεπεια λογων-εργων, αξιοπρεπεια, σοβαροτητα, φιλαληθεια, ειλικρινεια, εντιμοτητα και αλλα.
  Αν καποιος θελει να ειναι σκωπτικος δεν χρειαζεται να γινεται μειωτικος με αυτο τον τροπο.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος13/3/13 11:18 π.μ.

  Χτύπημα πίσω από τη πλάτη, χωρίς να υπάρχει καμμία ανάμειξη. Φίλη δ/σ, αυτό θυμίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος13/3/13 3:15 μ.μ.

  Πόσο αφελής είσαι 11.18. Τώρα που δημιουργούν τη παράταξή τους, το κλάδεμα και το δόσιμο για τους μή αρεστούς θα πάει σύννεφο. Από εδώ και πέρα, τέρμα τα παιχνίδια, πας μη δ/σας, βάρβαρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος13/3/13 5:20 μ.μ.

  Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός πως αυτοί που απέμειναν στη Συμμαχία μετά τη θεαματική κωλοτούμπα τους αφομοίωσαν τόσο γρήγορα το κοστούμι που τους φόρεσε με αξιοζήλευτη επιδεξιότητα ο Καλαφατέλης.
  Ο οποίος τους περιφρονεί κανονικότατα και τους σπρώχνει κατευθείαν στο γκρεμό τώρα που τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα.
  Κι αυτοί απελπισμένοι από το μέγεθος της ζημιάς που έπαθαν, ετοιμάζονται για σκληρό αντάρτικο εναντίον του.
  Σιγά και με το μαλακό μήπως τα βόλια που ετοιμάζετε για εκείνον στραφούν εναντίον σας τελικά, αφού αποδείξατε ότι είστε πολιτικά αφελείς και ανόητοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος13/3/13 11:41 μ.μ.

  Οι αρχές και οι αξίες μας είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες

  Μετά την αποχώρηση τους από την Συμμαχία για τον Πολίτη, οι κυρίες Χρυσούλα Ντούντα και Δήμητρα Πολύζου παραιτήθηκαν από Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου και Ροδόπολης.
  Υπήρξαν και οι δύο από τα πιο δραστήρια στελέχη της Συμμαχίας για τον Πολίτη. Κράτησαν μέχρι τέλους ψηλά τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, τον προσωπικό αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια τους. Τίμησαν στο ακέραιο την εντολή των συμπολιτών τους στις εκλογές του 2010 και γι΄ αυτό σήμερα τις περιβάλλουν με ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Άγιο Στέφανο και τη Ροδόπολη.

  Οι επιστολές παραίτησης τους είναι οι εξής:

  Προς τον Δήμαρχο Διονύσου
  κ. Ιωάννη Καλαφατέλη

  Κύριε Δήμαρχε,
  Διά της από 9 Μαρτίου 2013 κοινής μας δήλωσης, αποχωρήσαμε από τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά σε αυτήν.
  Οι ηθικές αρχές, οι αξίες και η συνείδηση μας, που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε με συνέπεια, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο βίο, μας υπαγορεύουν την υποβολή, σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, της παρούσας δήλωσης παραιτήσεως από τη θέση των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου και Ροδόπολης.
  Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους, στην πρώτη γραμμή, για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
  Τέλος, ευχαριστούμε τους Συναδέλφους μας στα Συμβούλια των Δημοτικών μας Κοινοτήτων, για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, αμοιβαίας εκτίμησης και συναδελφικότητας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.
  Παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες.

  13.03.2013

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος14/3/13 11:11 π.μ.

  Πότε προλάβατε κύριοι της Συμμαχίας να κάνετε και 2η κωλοτούμπα, δια χειρός Βορριά, μέσα σε 10 μόλις ημέρες;
  Ζωστήκατε τα άρματα της δήθεν σκληρής επίθεσης στον Καλαφατέλη, που τώρα σας αδειάζει και σας στίβει επιδεικτικά σαν λεμονόκουπα.
  Σιγά τ΄αυγά μην σπάσουν.
  Ποιόν μπορεί πια να κοροιδέψετε με την κούφια ρητορική της πολιτικής αφέλειας και ανοησίας;
  Υπάρχει η 4η Μαρτίου, το δεκανίκι στον Καλαφατέλη, που σαν στίγμα θα σας συνοδεύει πάντα. Και το οποίο το κάνετε επιδεικτικά γαργάρα.
  Οι πράξεις και παραλείψεις σας βοούν, το ίδιο και η αναξιοπιστία, η υποκρισία κι εσείς απομονωμένοι στο καβούκι σας βυζαντινολογείτε.
  Κανένας όμως δεν σας παίρνει στα σοβαρά. Κι όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε.
  Δεν αξίζει να ασχολείτε κάποιος μαζί σας παρά σαν μουσειακό είδος προς εξαφάνιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος14/3/13 11:13 π.μ.

  Ακούστε τι γελοιότητες γράφουν οι εναπομείναντες της Συμμαχίας-Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που αναδείχθηκαν επάξια σε πρωταθλητές της κωλοτούμπας, δια χειρός Βορριά:

  Είναι στο χέρι σας να αποδείξετε ότι όταν ο Δήμαρχος υπόσχεται κάτι,το πράττει αμέσως. Θυμηθείτε τα λόγια των αρχαίων προγόνων μας ότι «έκαστον προς το τελευταίο εκβάν κρίνεται» , αποστασιοποιηθείτε από τον κακό χθεσινό εαυτό σας και βάλτε το Δήμο μας σε σωστό δρόμο.
  (από την σημερινή τους ανακοίνωση).

  Πόση ακόμα μαζεμένη βλακεία, Θεέ μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος14/3/13 11:37 π.μ.

  ΔιονυσοΣκουφίτσα, αν ο τίτλος της ανάρτησης σου για τη Συμμαχία είναι Ώρα ΜΗΔΕΝ, σήμερα με το νέο τους παραλήρημα ταιριάζει ο τίτλος: Μείον 273 βαθμοί Κελσίου!

  Να είναι καλά οι άνθρωποι που μας έκαναν να γελάσουμε πρωϊνιάτικα και φαντάζομαι πρώτος από όλους ο Καλαφατέλης. Σιγά μην σκίσετε το καλσόν παιδιά. Πάντα τέτοια. Κι αν σας σωθούν τα βόλια, ο Ροϊδης τα έχει αποθηκεύσει στο Σταθμό.
  Μια ανακοίνωση τσας ην ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα.
  Περαστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος14/3/13 2:47 μ.μ.

  Πράγματι πόση ακόμα μαζεμένη βλακεία Θεέ μου. Πόσος εγωϊσμός, πόση ανικανότητα να παραδεχτούν ότι έγιναν φίλο και φτερό, ότι τους εγκαταλείπουν και τα πιο πιστά στελέχη τους και πόση δυσκολία για μία συγγνώμη έστω στους συνεργάτες τους που αηδιασμένοι εγκαταλέιπουν τη παράταξη των "οραμάτων και των αξιών".
  Πόσο βαθειά είναι νυχτωμένοι όταν εξαγγέλουν, ως επίσημη θέση, πρωτοβουλίες για "μία νέα δημοτική παράταξη, απομακρυσμένη από το παρελθόν, παραγωγική,αποτελεσματική και ωφέλιμη".
  Ποιός να τους εμπιστευτεί αφού όταν είχαν την εξουσία και την ευκαιρία μόνο αυτά ΔΕΝ έκαναν? Και τότε τους έφταιγαν οι ομαδούλες και οι άλλοι?
  Ούτε τις ευθύνες τους δεν μπορούν να αναλάβουν. Αυτές που οι μέχρι χθές συνεργάτες τους τους καταλογίζουν με όλους τους τόνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος14/3/13 3:26 μ.μ.

  Οι αξίες και οι αρχές μας είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες

  Με δήλωση που κατέθεσε σήμερα στο δήμαρχο Διονύσου, ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς κ. Νικόλαος Καρκούλης, παραιτήθηκε από αυτή τη θέση ευθύνης. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του από την Συμμαχία για τον Πολίτη. Σημειώνεται ότι, είναι η 4η κατά σειρά παραίτηση Συμβούλου από τους 7 που διέθετε η παράταξη.
  Η Δήλωση παραίτησης είναι η εξής:

  Προς
  Δήμαρχο Διονύσου
  κ.Ιωάννη Καλαφατέλη

  Κύριε Δήμαρχε,
  Διά της από 9 Μαρτίου 2013 κοινής δήλωσης, αποχώρησα από τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ», για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά σε αυτήν.
  Οι ηθικές αρχές, οι αξίες και η συνείδηση μου, που υπηρέτησα και υπηρετώ με συνέπεια, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο βίο, μου υπαγορεύουν την υποβολή, σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, της παρούσας δήλωσης παραιτήσεως από τη θέση του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς.
  Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό τους, στην πρώτη γραμμή, για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
  Τέλος, ευχαριστώ τους Συναδέλφους μου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς, για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, αμοιβαίας εκτίμησης και συναδελφικότητας και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο τους.
  Παρακαλώ όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες.

  14.03.2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος14/3/13 3:27 μ.μ.

  Μια δημόσια Συγγνώμη από τους πολίτες του Διονύσου

  Τα όσα συγκλόνισαν το δημοτικό σκηνικό του Διονύσου τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν ενεργό πολίτη σε οποιαδήποτε πλευρά του λόφου κι αν βρίσκεται. Γιατί απέδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι, πολλές από τις παθογένειες που μαστίζουν το δημόσιο βίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχουν πλήρη εφαρμογή και στα δημοτικά δρώμενα.

  Αναφέρομαι στην ασυνέπεια λόγων και έργων, την υποκρισία και μικροπολιτική, στην εγκατάλειψη αρχών και αξιών χάριν πρόσκαιρων τακτικισμών, στην απόσπαση από την πραγματικότητα, στον απομονωτισμό του παραταξιακού μικρόκοσμου, στην ανθρωποφαγία για τους μέχρι χθες συνεργάτες και φίλους, στην … στην …

  Αποδείχθηκε με εκκωφαντικό τρόπο ότι, η Συμμαχία για τον Πολίτη δεν ήταν μέρος της λύσης του προβλήματος αλλά μέρος και η ίδια του προβλήματος. Και τώρα κουβαλάει, όπως είναι φυσικό, στους αδύνατους πια ώμους της όλες τις παθογένειες του συστήματος.

  Άρκεσαν λίγες μόλις ημέρες για να σκορπίσουν στους πέντε ανέμους διακηρύξεις και ρητορική,

  • περί αρχών και αξιών
  • περί συνεργασιών σαν στρατηγικής επιλογής, με αποτέλεσμα να κουρελιαστεί το σχέδιο Κοινής Δήλωσης με την ΑΔΚ
  • περί παράταξης που είχε αποτινάξει δήθεν την κομματική κηδεμονία αλλά τώρα επικαλούνται την κομματική αλληλεγγύη για να σωθεί η παραταξιακή συνοχή
  • περί αυτοδύναμης παράταξης, αφού εν μια νυκτί την μετέτρεψαν σε συμπληρωματική δύναμη χωρίς καμιά απολύτως προγραμματική δέσμευση της πιο αδύναμης από τις ομάδες που δρουν στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής


  Τώρα που η κουρτίνα τραβήχτηκε απότομα και άπλετο φως χύθηκε στη σκηνή, τώρα που κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μεγαλοστομίες και βερμπαλισμούς, τώρα που οι πολίτες αποστρέφουν με βδελυγμία το πρόσωπο από το δημοτικό σκηνικό, είναι η ώρα να σκύψουμε το κεφάλι και να στοχαστούμε βαθειά για τα διαδραματιζόμενα.

  Εμείς τα στελέχη που αποχωρήσαμε δώσαμε μια δύσκολη και άνιση μάχη για μια μεγάλη κι ανοιχτή παράταξη που,

  • θα πρωταγωνιστεί στο δημοτικό σκηνικό, ανασυνθέτοντας το και όχι φτιασιδώνοντας το όπως-όπως
  • θα πρωτοστατεί στη δημιουργία μιας Νέας πολυσυλλεκτικής και πλειοψηφικής Δημοτικής Παράταξης, αντί του απομονωτισμού που επέλεξαν μια κανείς δεν τους θεωρεί αξιόπιστους συνομιλητές

  Αυτή η μάχη μπορεί να μην κερδήθηκε αλλά άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον, που δεν θα αργήσει ο σπόρος της να καρπίσει.

  Σεβόμενος ανυποχώρητα τις αρχές και τις αξίες μου,
  επειδή έμαθα να ταυτίζω στην πολιτική μου διαδρομή την Ηθική με την Πολιτική,
  επειδή δεν υπήρξα ποτέ καρεκλοκένταυρος, εξουσιομανής ή τεχνικός της εξουσίας,
  ανακοίνωσα αμέσως μετά την αποφράδα 4η Μαρτίου 2013, την αποχώρηση μου από την παράταξη της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της. Ήταν μια συνειδητή πράξη, που με βασάνιζε εδώ και 6 μήνες, όταν διαπίστωνα βήμα-βήμα πως, όταν ένας οργανισμός (κόμμα, παράταξη, συνδικάτο) κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, το να προσπαθείς με τεχνητό τρόπο (έστω και στην εντατική) να τον κρατήσεις για λίγο στη ζωή, δεν αλλάζει τα πράγματα.

  Σήμερα, κάνοντας την αυτοκριτική μου, θέλω να ζητήσω δημόσια μια ταπεινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους πολίτες του Διονύσου για τη διάψευση των ελπίδων από την παράταξη στην οποία ανήκα μέχρι την αποχώρηση μου, τη Συμμαχία για τον Πολίτη.

  Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος
  πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Συμμαχίας για τον Πολίτη
  Σύμβουλος Επικοινωνίας
  14.03.2013


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/3/13 9:47 μ.μ.

   Από την ημέρα που βγήκε η συγγνώμη... άστα να πάνε. Στο καλό Π.Σ. αν και θα μας λείψουν αυτά τα δήθεν βαθυστόχαστα αλλά πλήρως ανούσια κείμενά σου. Οι ευθύνες σου για τα όσα προηγήθηκαν στην παράταξή μας είναι τεράστιες και θα σε ακολουθούν για πάντα.
   Η Συμμαχία για τον Πολίτη δεν διαλύεται όπως θες να το παρουσιάσεις. Απλά περνάει σε μία νέα εποχή που ποτέ δεν κατάφερες ή δεν θέλησες να συνειδητοποιήσεις. Προφανώς αυτό σε βόλευε κιόλας για να μην χάσεις κάποια προνόμια που είχες. Οι εποχές όμως αλλάζουν και αλίμονο σε εκείνους που δεν το αντιλαμβάνονται. Δυστυχώς για σένα η Συμμαχία για τον Πολίτη επιλέγει να κινηθεί πλέον στην φωτεινή πλευρά του φεγγαριού. Όποιος αντέχει το φως ακολουθεί...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/13 10:45 μ.μ.

   μόνο πέστους να βάζουν πολύ αντηλιακό εκεί στο ...άπλετο φως, μη τους κάψει ο πολύς ο ήλιος, ε;

   Διαγραφή
 65. Ανώνυμος14/3/13 5:25 μ.μ.

  Mήπως κάποιοι από την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ,έχουν υποτάξει τις συμπεριφορές τους στην βασική επιλογή, να προωθηθεί στον Δήμο ένα σχήμα εξουσίας ανάλογο με αυτό της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής?(Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ)Τουλάχιστον σε επίπεδο ηγετικών στελεχών κάτι τέτοιο μάλλον εχει υιοθετηθεί...Τα κατώτερα στελέχη απλά έχουν αυταπάτες ή ονειρεύονται.Φίλε Π.Σ.ίσως εσύ γνωρίζεις κάτι περισσότερο ..Ο χρόνος θα φανερώσει τις επιδιώξεις όλων,όπως και όσων έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό. ''Είναι κοντά το ΑΥΡΙΟ...''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος14/3/13 6:32 μ.μ.

  Με εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων
  Σαφάρι του ΣΔΟΕ σε όλους τους αιρετούς της τελευταίας 10ετίας
  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=503085


  Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, με στόχο να ελεγχθούν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.
  Με εντολή των δύο εισαγγελέων, το ΣΔΟΕ θα διενεργήσει εκτενείς ελέγχους οικονομικών στοιχείων φορολογικών και τραπεζικών όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά, καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.

  Η παραγγελία των εισαγγελέων αφορά τον πλήρη φορολογικό έλεγχο των υπό διερεύνηση προσώπων και την άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων (τραπεζικών κ.λπ.). Σε επόμενο στάδιο, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για αδικαιολόγητο πλουτισμό ή διασπάθιση χρημάτων, η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βάσει της εισαγγελικής εντολής, τίθενται:

  • Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
  • Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.
  • Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

  Ήδη, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει στους αρμόδιους του ΣΔΟΕ και CD με τα προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος14/3/13 7:49 μ.μ.

  Δεν είναι νόμιμη η παράταση της θητείας των αιρετών

  http://anatolikiattikinews.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7269.html


  Του Λάζαρου Κυρίζογλου δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μέλους Δ.Σ. ΠΕΔ/ΠΚΜ και ΚΕΔΕ.

  Σε εκτεταμένα δημοσιεύματα, σε πολλές μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικες (3.2.13) εφημερίδες, γίνεται λόγος για μετάθεση των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2015. Γίνεται λόγος για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011 – 31.8.2014) κατά 16 μήνες δηλαδή μέχρι την 31.12.2015. Καλόν είναι η Κυβέρνηση, τα κόμματα, οι Βουλευτές και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να λάβουν υπόψη τους ορισμένες πολύ σοβαρές επισημάνσεις.

  Σύμφωνα με το άρθρο 102 παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος «οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει». Ο νόμος όμως (κοινός νομοθέτης) δηλαδήο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης) ορίζει ότι η διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου αρχίζει την 1.1.2011 και λήγει την
  31.8.2014.

  Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 έγιναν με βάση την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση. Οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών ψήφισαν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο και εξέλεξαν συγκεκριμένους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για 3 έτη και 8 μήνες. Έτσι οι αιρετοί της Τ.Α. έχουμε δημοκρατική νομιμοποίηση, με βάση το ερώτημα που τέθηκε στους πολίτες, κατά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, μέχρι την 31.8.2014. Η τελευταία σταγόνα της κλεψύδρας του χρόνου της λαϊκής μας νομιμοποίησης τελειώνει την 31.8.2014. Κατά συνέπεια κάθε ακόμη και σκέψη για παράταση της διάρκειας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (1.1.2011–31.8.2014) είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα της Ελλάδος και προς τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης). Ταυτόχρονα είναι πράξη αντιδημοκρατική. Αλήθεια με ποιο κύρος θα μπορέσει να σταθεί όρθιος ένας δήμαρχος μετά την 31.8.2014, όταν ΜΜΕ, αιρετοί, κόμματα και βουλευτές θα βάλουν εναντίον τους και θα αμφισβητούν τη δημοκρατική του νομιμοποίηση;

  Η επίκληση ως επιχειρημάτων των προσχημάτων, τα οποία υπακούουν στη λογική της δήθεν εξεύρεσης περισσότερου χρόνου για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και του ότι η χώρα διανύει περίοδο έκτακτης κατάστασης, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επιμήκυνση του χρόνου της τρέχουσας δημοτικής περιόδου πέραν της 31.8.2014.
  Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών τα κόμματα, οι Βουλευτές και η ΚΕΔΕ οφείλουν να σεβασθούν και να προστατέψουν το κύρος της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών, την εκπεφρασμένη κατά το Σύνταγμα και το νόμο λαϊκή βούληση στην καθολική ψηφοφορία των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2010. Να μην επιτρέψουν την καταστρατήγηση του Συντάγματος και του νόμου. Να μην συνεργήσουν στον βιασμό της λαϊκής εντολής και της παρασχεθείσης από τους πολίτες στους αιρετούς δημοκρατικής νομιμοποίησης.

  Ας αφεθεί επιτέλους η Αυτοδιοίκηση έξω από τις άθλιες μεθοδεύσεις της κεντρικής εξουσίας. Μεθοδεύσεις που θα τις πληρώσουν πολιτικά όσοι τις απεργάζονται αλλά εκθέτουν και προσβάλουν θεσμικά την αυτοδιοίκηση. Εκθέτουν και προσβάλουν τους αιρετούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος14/3/13 11:55 μ.μ.

  Αναρωτιέμαι κύριοι και κυρίες της διονυσοσκουφίτσας αν εκτος της συμμαχίας και του καλαφατέλη , μαθαίνεται ότι ετοιμάζεται νέα περάταξη. Ακούγεται ότι ο Κουριδάκης μαζεύει κόσμο για την δημιουργία νέου σχήματος και μάλιστα έχει ρεύμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες να ενημερωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι είναι η μόνη κίνηση που εξελίσσεται για τον σκοπό αυτό. Εξάλλου, οι εξελίξεις που ακολούθησαν την ψήφιση του προϋπολογισμού αναδιάταξαν το σκηνικό κι απελευθέρωσαν πολλές δυνάμεις. Όταν έχω κάτι συγκεκριμένο - δικό μου ή άπό άλλο αναγνώστη - θα το δημοσιεύσω. Όμως αυτά τα πράγματα δεν (πρέπει να) γίνονται βεβιασμένα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/13 7:21 π.μ.

   Δ/σα μας έπεισες....

   Διαγραφή
  3. Μερικά ρητά για την πειθώ και τους ξεροκέφαλους

   1. Ου με πείσεις, καν με πείσεις

   2. Τα αυτιά πιστεύουν πιο δύσκολα από τα μάτια

   3. Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους.

   4. Η πεμπτουσία της δύναμης επιρροής έγκειται στο να πείσεις τον άλλον να συμμετάσχει.

   Διαγραφή
 69. Ανώνυμος17/3/13 4:47 μ.μ.

  Το ιδανικότερο θα'ταν να σταματήσουν τα μικροκομματικά παιχνιδάκια και ν'ασχοληθούμε όλοι με τα προβλήματα του Δήμου και των ΝΠΔΔ του.Βλέπω κόσμο που μου λέει για προμηθευτές που δεν πληρώνονται κ άτομα τα οποία δουλεύουν στο Δήμο και τα ΝΠΔΔ του και δεν αμοίβονται.Τι ξεπεσμός είναι αυτός του δήμου μας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή