.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

"Διονύσου Συμπολιτεία"

Μια νέα δημοτική πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για την "ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ", που απευθύνει Πρόσκληση - Πρόταση προς τους κατοίκους του Διονύσου για την δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης. Αναδημοσιεύω το μέιλ που πήρα από την "Συμπολιτεία" και αμέσως παρακάτω την Πρόσκληση και το Σχέδιο της δημιουργίας της.

"Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, η Διονύσου Συμπολιτεία απηύθυνε προς τους δημότες ανοικτή πρόσκληση μέσω διαδικτυακού forum στη διεύθυνση: http://dionysou-sympoliteia.blogspot.gr. Το κείμενο που συνοδεύει την πρόταση είναι σημείο αναφοράς και στοιχείο ταυτότητας.
Η πρωτοβουλία της Διονύσου Συμπολιτείας στοχεύει στην στη διαμόρφωση μιας υπεύθυνης, ρεαλιστικής και αξιόπιστης πρότασης, που θα δίνει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Και ως ασφαλέστερη διαδικασία προκρίνει τον διάλογο και την συνεργασία ελεύθερων πολιτών επί τη βάσει συγκεκριμένων και μη διαπραγματεύσιμων αρχών.
Με την εσκεμμένη και προσωρινή "ανωνυμία" επιδιώκεται η ανάδειξη του νοήματος, απαλλαγμένου από το ειδικό βάρος, το χρώμα και το άρωμα που, αναμφίβολα, προσθέτουν τα πρόσωπα.
Αυτά για την (καλή) αρχή!... Και, σε λίγες μέρες, τα πρώτα ονόματα... "
Δείτε εδώ το κείμενο της Πρόσκλησης:Πατήστε εδώ για να δείτε έναν "οδικό χάρτη" για την δημιουργία της.


25 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/3/13 6:54 μ.μ.

  Λες να το ήξερε ο μέγιστος πρώην αντιδήμαρχος , πρώην πρόεδρος, πρώην γενικά και ξεστόμισε όλα αυτά στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.;
  Είδες σύντροφε αν έχεις μεγάλο ειδικό βάρος, θέλεις και πολλές βάρκες να σε κρατήσουν στην επιφάνια. Εκτός και αν είσαι ……..ΦΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/3/13 9:28 μ.μ.

  Καλοτάξιδη η πρωτοβουλία.
  Πολλά τέτοια ρυάκια θα φτιάξουν το μεγάλο ποτάμι.

  Ένας φίλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος30/3/13 10:20 π.μ.

  Αν και μου φαίνεται σα να είναι ένα κράμα Ενωτικής Πρωτοβουλίας με Συμμαχία για τον Πολίτη η νέα πρωτοβουλία, διότι τα ίδια πάνω κάτω λένε κι αυτοί στις προγραμματικές τους αρχές, να ευχηθώ να μην πάρει τον ίδιο δρόμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/3/13 4:53 μ.μ.

   Φίλε,

   μεγαλύτερη σημασία από το "τί λένε" έχει το "ποιοί τα λένε" και "πόσο καθαρά είναι τα χέρια τους".

   Πάντως, οι επιφυλάξεις σου είναι και δικές μου. Γιατί έχουμε ακούσει πολλά και έχουμε δει ακόμη περισσότερα. Και δεν παραμυθιαζόμαστε εύκολα.

   Η γνώμη μου, πάντως, είναι ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για να μην "ξεφύγουν" είναι η δική μου και η δική σου και του καθένα μας η συμμετοχή.

   Υπογραμμίζω ότι ο δήμαρχος του Διονύσου δεν μαζεύει απλώς τα σκουπίδια και δεν είναι για να τιμολογεί το νερό.

   Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος30/3/13 2:27 μ.μ.

  Καλορίζικη η νέα κίνηση αν και περιμένω να δω τα πρόσωπα που θα την απαρτίσουν για να κρίνω. Ελπίζω ωστόσο να μην μαζέψει αποτυχημένους άλλων παρατάξεων τύπου Σταθόπουλου ή Κουριδάκη για να καταφέρει να προχωρήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/3/13 4:39 μ.μ.

   Παλιομοδίτικη, φασίζουσα, χωρίς έμπνευση και βάθος η προβοκάτσια "φίλε".

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/13 4:42 μ.μ.

   Έχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι στη νέα κίνηση δεν ψάχνουν για "κριτές"... Ψάχνουν για πολίτες που θα συμμετάσχουν. Οπότε, μικρή σημασία έχει η "ανάπηρη" γνώμη σου.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/13 4:44 μ.μ.

   Κι αν νομίζεις ότι "υπερέχεις", η πόρτα τους είναι ανοιχτή. Θα τους φανείς χρήσιμος. Εσύ ο "επιτυχημένος".

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/13 4:46 μ.μ.

   Πάντως, από το φτωχό οπλοστάσιό σου δεν κινδυνεύουν.

   Και, προς το παρόν, η περπατησιά τους είναι καλή.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/3/13 8:58 μ.μ.

   Ακόμη δεν τους είδαμε καμαρώσαμε και την περπατησιά τους; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/3/13 12:25 π.μ.

   Θα ήθελα να ξέρω τον ορισμό του επιτυχημένου. Και αναρωτιέμαι;
   Επιτυχημένος θεωρείται, ο ανεπάγγελτος, αυτός που ζει από την ενασχόλησή του με τα κοινά, αυτός που γλύφει για να εισπράττει το κάτι τις, αυτός που κοροϊδεύει και λέει ψέματα, αυτός που κάνει συμφωνίες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αυτός που κατοικοεδρεύει σε χαρτοπαικτικές λέσχες και καζίνα, αυτός που ζει εκβιάζοντας η κάνοντας εξυπηρετήσεις, αυτός που εισπράττει από τους εργολάβους , αυτός που πληρώνει με λεφτά των δημοτών για να αποδείξει την αξία του, αυτός που αρκείται να ζει ως αυλοκόλακας, αυτός που ξεπουλάει όσο -όσο την αξιοπρέπεια του, ο αριβίστας φέρελπις νέος που παρακαλάει για μία θέση επιτυχημένου, ο διορισμένος κομματάνθρωπος που διαχειρίζεται «επιτυχημένα» το δημόσιο χρήμα, και τόσοι άλλοι…
   Κάτι τέτοιοι επιτυχημένοι κατάντησαν την πατρίδα μας σε αυτά τα χάλια και κάποιοι όμοιοί τους συνεχίζουν να τους θαυμάζουν και να τους εξυπηρετούν.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος30/3/13 8:38 μ.μ.

  Ενεργοί Πολίτες Διονύσου

  2 Απριλίου 2013, μια νέα Δημοτική Κίνηση κάνει την εμφάνιση της στο δημοτικό σκηνικό του Διονύσου.

  e-mail : energoipolitesdionisou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/13 12:55 π.μ.

   "Συμπολίτες" η "ενεργοί πολίτες", προσπαθήστε να πετάξεται τις μάσκες και να διώξεται τα παλαιά στερεότυπα. Οι γερασμένες νοοτροπίες δεν αγκίζουν τους περισσοτέρους από εμάς. Αυτές τρέφουν τον Καλαφατέλη τον Βοριά και τον Πασιπουλαρίδη. Υπάρχουν μέσα στο Δ.Σ. ειλικρινείς καθαροί και νέοι στα δημοτικά δρώμενα (Κουριδάκης, Μαγγίνα, Πέππα, Φέρμελη, Κοροβέση, Κοντάκης, Κοκμοτός, κ.α.) που μπορούν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κατάντια του δημάρχου και των απολιθωμάτων του παρελθόντος.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/13 7:29 π.μ.

   Αγαπητέ φίλε, να μου επιτρέψεις δύο παρατηρήσεις.
   Πρώτον, ας μην περιοριστούμε στην αναζήτηση προσώπων μόνο εντός του ΔΣ - ας κοιτάξουμε κι "έξω", εκεί που η αηδία πνίγει πολλούς για τα όσα συμβαίνουν "μέσα".
   Και δεύτερον, το ύψωμα του αναστήματος, που αναφέρεις, δεν μπορεί να εξαντλείται σε περιστασιακές καταψηφίσεις εισηγήσεων. Χρειάζεται καθαρή, τεκμηριωμένη και διαρκής καταγγελία όσων διαπιστώνει κανείς και όχι "διαφωνία" δια της σιωπής ή της απουσίας. Και πιο πολύ χρειάζεται το προσωπικό παράδειγμα του καθενός στην καθημερινή του ζωή.

   Διαγραφή
 6. Είναι αναμενόμενο κάποιοι να ενοχλούνται ή και να τρομάζουν από την κινητικότητα που υπάρχει αυτό τον καιρό. Γιατί οι ίδιοι, ως υπηρέτες της διαπλοκής, δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν στα κοινά, παρά μόνο το φαρμάκι τους.
  Αδιαφορήστε λοιπόν φίλοι και προχωρήστε! Όλοι σας! Και στείλτε στον αγύριστο όλα τα κουμάσια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος31/3/13 12:08 π.μ.

  Τι έγινε βρε παιδιά. Νεύρα με το 'καλημέρα'; Χαλαρώστε μπας και καταφέρουμε να οργανωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος31/3/13 10:08 π.μ.

  Ωχ δεν ξεκινάμε καλά. Αυτή η ανακύκλωση προσώπων με τρομάζει. Δεν είναι κάθε ανακύκλωση καλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος31/3/13 10:14 π.μ.

  Και ποιος σας είπε ότι ο Κοκμοτός ο Κοντάκης ή η Κοροβέση θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα; Να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας όσοι γράφετε. Για εμάς τους άλλους αφήστε να αποφασίζουμε μόνοι μας με ποιους θα είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος31/3/13 11:05 π.μ.

  Τι είναι αυτά που διαβάζω. Ειλικρινείς καθαροί και νέοι στα δημοτικά δρώμενα οι Κουριδάκης, Μαγγίνα, Πέππα, Φέρμελη, Κοροβέση, Κοντάκης, Κοκμοτός; Θα συμφωνήσω μόνο για δύο -τρεις το πολύ. Κάποιοι εξ' αυτών είναι πιο λίγοι και από τον ολίγιστο και κάποιοι άλλοι μας έχουν γράψει όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ή δεν πατάνε στα συμβούλια ή το παίζουν όσιες Μαρίες-οι. Μ' αυτούς θα πάμε μπροστά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η ίδια γνωστή ιστορία

  Αν κάποιοι δεν ανακοινώσουν ονόματα με μιας, αρχίζει η καχυποψία και οι υποθέσεις και οι προκαταβολικές ενστάσεις, επί των υποθέσεων...

  Αν πάλι ανακοινώσουν ονόματα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα όσα λένε, αλλά ασχολιούνται με αυτούς που θεωρούν "αφεντικά" τους (επειδή έτσι ξέρουν από τους εαυτούς τους, έτσι υποθέτουν και για τους άλλους).

  Τελικά, φαύλος κύκλος. Άμα σου χουν πηδήξει το μυαλό, πού να μπορέσεις να σκεφθείς φυσιολογικά;

  Γι αυτό αγαπητοί φίλοι, που παίρνετε τις πρωτοβουλίες, προχωρήστε σα να μην τρέχει τίποτα. Οι τύποι αυτοί είναι (σχεδόν όλοι τους) σακάτηδες στο μυαλό και στη ψυχή. Μην ασχολιέστε μαζί τους. Δεν υπάρχουν πραγματικά.


  ΥΓ. Ήδη σκέφτομαι σοβαρά, να τους ψεκάσω δια παντός από αυτό το blog. Έτσι, για λόγους δημόσιας υγείας δηλαδή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/13 11:49 π.μ.

   Να βρείς ένα καλό ζιζανιοκτόνο για ... τέρατα!!!

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος31/3/13 11:49 π.μ.

  Αγαπητοί φίλοι,

  προτείνω να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον εκνευρισμό τους, τον τρόμο τους και τον φτηνό φασισμό τους...

  Κι ακόμα δεν είδαν τίποτε. Δυο "ανώνυμες" ανακοινώσεις που, απ΄ότι φαίνεται, τάραξαν για τα καλά τα νερά.

  Και δεν έχουν "μιλήσει" ακόμη όλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος31/3/13 9:07 μ.μ.

  Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος8/4/13 9:19 π.μ.

  Η «Διονύσου Συμπολιτεία» προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους Πολίτες αυτού του Δήμου. Η σημερινή κατάσταση του τοπικού πολιτικού σκηνικού, τους πολίτες τους θέλει «μικρούς» και για τον λόγο αυτό, εκπροσωπείται από «μικρούς». Ο Βίος και η Πολιτεία του κάθε Πολίτη και Πολιτικού είναι αυτά που δίνουν το χρώμα, την αισθητική και την αξία σε κάθε νέα πρωτοβουλία. Η «Συμπολιτεία» θέλει Πολίτες με «ανάστημα» με ειλικρίνεια, καθαρότητα και εντιμότητα. Η συκοφαντία, η παραπληροφόρηση και ο κιτρινισμός δεν την αφορά και δεν την αγγίζει. Η ανωνυμία ενοχλεί αυτούς που έχουν μάθει να πολεμούν και να προσβάλουν πρόσωπα. Αυτά που έχουν αξία και η σημασία είναι οι πρακτικές και οι νοοτροπίες που εφαρμόζονται στην άσκηση της οποιασδήποτε πρωτοβουλίας η εξουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή