.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Τα ζώα μου αργά...

Η Δήμητρα Πολύζου, πρώην Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας  Ροδόπολης έκανε την εξής δήλωση για το θέμα του Παιδικού Σταθμού στη Ροδόπολη:
Ανέξοδες υποσχέσεις για Παιδικό Σταθμό στη Ροδόπολη
"Τον Σεπτέμβριο 2011 υπέβαλλα, μαζί με την Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης κα Ευαγγελία Θεοδώρου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Τσούκα, γραπτό ερώτημα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας δημοτικού Παιδικού Σταθμού στη Ροδόπολη. Το ερώτημα απευθυνόταν στον Δήμαρχο Διονύσου, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης και τον τότε πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ.

Στις 24 Νοεμβρίου 2011, μας κοινοποιήθηκε η απάντηση του τότε προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ κ. Ζυγούνα προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και την Δημοτική Κοινότητα, η οποία έλεγε:
Στα πλαίσια της αντιμετώπισης των αναγκών των γονέων και με δεδομένη την πολιτική βούληση της Διοίκησης του Δήμου να λειτουργήσουν και άλλες δομές επί πλέον αυτών που λειτουργούν, και μετά την εμπλοκή της μη λειτουργίας του Παραρτήματος Διονύσου (δωρεά Κουκουτσέα), κρίνουμε απαραίτητο όπως μεριμνήσετε να διαμορφωθεί η αίθουσα που έχει εξευρεθεί στη Δ. Κ. Ροδόπολης και εφόσον υπάρξει το αναγκαίο προσωπικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό, να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε στο συγκεκριμένο χώρο Παιδικό Σταθμό.
Από τότε πέρασαν 13 μήνες απόλυτης απραξίας. Έτσι, στις 14 Δεκεμβρίου 2012 επαναφέραμε ξανά μαζί με την κα Θεοδώρου στο Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού. Επίσης, με προφορικές ερωτήσεις μας θέσαμε πολλές φορές το πρόβλημα στον κ. Δήμαρχο Διονύσου. Η απάντηση του ήταν ότι, είναι εύκολο η αίθουσα να μετατραπεί σε Παιδικό Σταθμό αλλά ίσως το πρόβλημα βρίσκεται στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για την μετατροπή της αίθουσας. Απαιτούμε να μας δώσει ο Δήμος, επιτέλους, μια έγκυρη απάντηση για τις πραγματικές προθέσεις του και όχι ανέξοδες υποσχέσεις. Να περιμένουμε ακόμη για ένα θαύμα;"

Σκεφθείτε τώρα πόσο μεσολάβησε από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2013: είκοσι (20) ολόκληροι μήνες! Είκοσι μήνες αδιαφορίας, ανικανότητας, απογοήτευσης! Εϊκοσι μήνες ψεμμάτων! 

Από την άλλη, σκεφθείτε πόσο γρήγορα (και αδιαφανώς) αντέδρασε η δημοτική αρχή στο αίτημα της Cosmote για την εγκατάσταση της νέας κεραίας. Της υπέδειξε αμέσως το "κατάλληλο" μέρος, αφήνοντας τους "ιθαγενείς" (της Σταμάτας) να τρώνε το κουτόχορτο που τους τάισε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο - τότε που διερρήγνυε τα ιμάτιά της και μετά που "πρωτοστατούσε' στην αποξήλωση της παλιάς κεραίας... Δείτε την απαντητική επιστολή της Cosmote και δώστε προσοχή στις πρωθύστερες ημερομηνίες (Σελ 1 και σελ 2). Πώς μπορούν άραγε να δικαιολογηθούν δήμαρχος και αντιδήμαρχοι; 

Τι μπορεί να συμπεράνει κανείς για τις πραγματικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής; Και τι μπορεί να υποθέσει για την "κινητήριο δύναμη" του συστήματος; Τι μπορεί να πει κανείς για όλα αυτά; Ξεφτίλα... και καλή λευτεριά!

5 σχόλια:

 1. Σύμφωνα με δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου ο Σταματιώτης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Παππάς διαψεύδει κατηγορηματικά: «Η απόφασή μας ήταν και παραμένει: Καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ούτε υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και στην COSMOTE καμιά προσυμφωνημένη θέση για κεραία».

  Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος τα ψέματα;

  Αν και η Cosmote και ο αντιδήμαρχος λενε αλήθεια, τότε την συμφωνία την έχει κλείσει ο ίδιος ο Καλαφατέλης στις πλάτες όλων.
  Αλλιώς ή ο Παππάς ή η Cosmote ψευδονται.

  Και βεβαίως, παραμένουν αναπάντητα τα παρακάτω ερωτήματα των "Ενεργών Πολιτών":

  «1.Με βάση ποια κριτήρια υποδείχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος μετεγκατάστασης της;

  2. Ποιος αποφάσισε και υπέδειξε το νέο χώρο;

  3. Υπήρξε πρόνοια διερεύνησης των συνεπειών από την λειτουργία της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο και αν ναι, από ποια υπηρεσία του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Τεχνική Υπηρεσία);

  4. Γιατί δεν ενημερώθηκε μέχρι σήμερα και δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας;

  5. Αφού ο κ. δήμαρχος Διονύσου, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, συναίνεσε για την εγκατάσταση της νέας κεραίας σε δημοτικό χώρο, με ποιους όρους και ποιο τίμημα θα γίνει αυτή;

  Για να δούμε πού θα καταλήξει η ιστορία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος23/4/13 1:33 π.μ.

  Καλό θα είναι να μην καταλήξει με το να μείνει η κεραία στο σημείο που ήδη βρίσκεται!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος23/4/13 7:15 μ.μ.

  Ώπα! Άρχισαν να σκάνε μύτη και οι πρώην;
  Δήμητρα Πολύζου κυρίες και κύριοι.
  Θα λειτουργήσει Παιδικό Σταθμό στη Ροδόπολη, θα προσλάβει προσωπικό, θα ...σκίσει τα μνημόνια, τα ...καλσόν κλπ
  Χαλαρώστε παιδιά. Μας διαβάζουν και σοβαροί άνθρωποι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπενθυμίζω ότι από καιρού σε καιρό επιτρέπω μερικά σχόλια, έτσι για να μην ξεχνάμε με τι ρεμάλια (και ρετάλια) έχουμε να κάνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος23/4/13 9:09 μ.μ.

  Κυριολεκτικά και ρεμάλια και ρετάλια.
  Άφωνοι, μπροστά στην κατάντια που οδήγησαν 2,5 χρόνια τώρα το δήμο. Άβουλοι και μοιραίοι, μια θλιβερή μειοψηφία.
  Ανίκανοι να αρθρώσουν μια πρόταση, πέρα από λαμογιές,κουτοπονηριές, ρουσφέτια.
  Έντρομοι, γιατί η βεβαιότητα απώλειας της εξουσίας, τους τρώει τα σωθικά.
  Διονυσοσκουφίτσα, προσφέρεις ειλικρινά υπηρεσία με το να αφήνεις από καιρό σε καιρό τέτοια κατακάθια, για να μας θυμίζουν την ανάγκη να ξεμπερδέψουμε μια και καλή στις επόμενες εκλογές με αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή