.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

"Οδός Διονύσου"

Η Οδός Διονύσου είναι μία μικρή και έγκυρη τοπική εφημερίδα, που εκδίδεται εδώ και 6 χρόνια - αρχικά στον "παλιό" Διόνυσο και μετά στον Καλλικρατικό Δήμο. Για όσους δεν έχει τύχει να την διαβάσουν, υπάρχουν 3 (τουλάχιστον) πειστήρια για την εγκυρότητά της. 

- Πρώτον, η σταθερή παρουσία της εκδότριάς της κ. Μαρίας Χαζάπη αυτοπροσώπως σε όλες, σχεδόν ανεξαιρέτως, τις συνεδριάσεις των βασικών θεσμικών οργάνων του δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου κλπ). Έτσι, η εφημερίδα δεν αναπαράγει την "αλήθεια" των δελτίων τύπου, αλλά εκφράζει την δική της άποψη.

-  Δεύτερον, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, η εκδότρια έχει δεχθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο δύο (μάλλον εκφοβιστικές) αγωγές από μέλη της δημοτικής αρχής (Σαραντάκη, Λίτσας) για "συκοφαντική δυσφήμιση". Η πρώτη κατέρρευσε προσφάτως στο ποινικό δικαστήριο και το ίδιο ελπίζουμε ότι θα συμβεί και με την δεύτερη.  

- Και τρίτον, η εφημερίδα δεν φιλοξενεί ποτέ πληρωμένες καταχωρήσεις του δήμου΄και των νομικών του προσώπων, όπως - αν δεν κάνω λάθος - κάνουν οι άλλες τοπικές εφημερίδες. Με τον τρόπο αυτό προασπίζει την ανεξαρτησία της από τα κέντρα εξουσίας και παράλληλα δεν απαρνιέται την ευθύνη για την έκφραση της γνώμης της επί των τεκταινομένων στο δημοτικό σκηνικό. 

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί κάποτε αξίζει να μιλάμε για τις φωτεινές εξαιρέσεις, όπου και όποτε υπάρχουν, έτσι σαν παραδείγματα προς μίμηση. Γιατί δυστυχώς, στις πλείστες άλλες περιπτώσεις τοπικών εφημερίδων, ο ισχύων κανόνας είναι "ο δήμος-πελάτης έχει πάντα δίκιο"...

Πριν δύο περίπου μήνες, η "Οδός Διονύσου" εγκαινίασε την ηλεκτρονική της έκδοση: www.odosdionysou.gr: απλή, με πραγματικές ειδήσεις, χωρίς φανταχτερά χρώματα και λαμπιόνια να αναβοσβήνουν. Η Ο.Δ. ξεκίνησε (κι αυτή) το ταξίδι στον χώρο του διαδικτύου. Της εύχομαι καλοτάξιδη. Κι αναδημοσιεύω - για αρχή - ένα ενδιαφέρον άρθρο της εκδότριάς της με τίτλο:

Για ανθρωποφαγία κατηγόρησε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η διοικούσα παράταξη του Δήμου, Ενωτική Πρωτοβουλία, όσους δημοτικούς συμβούλους από τη μειοψηφία επέμεναν ότι προϋπόθεση για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2013 ήταν η κατάργηση των θέσεων ειδικών συμβούλων- συνεργατών και Γενικού Γραμματέα. Σημειωτέον ότι τόσο οι ειδικοί σύμβουλοι όσο και ο Γ. Γραμματέας είναι αποκλειστική επιλογή του Δημάρχου και ακολουθούν τη θητεία του, θα στοιχίσουν δε βάσει του δημοτικού προϋπολογισμού για το 2013 περίπου 120.000 ευρώ.
Το αίτημα της μειοψηφίας δεν ήταν έωλο: Πολλοί εκφράζουν σοβαρότατες αντιρρήσεις για το ρόλο του Γενικού Γραμματέα, ενώ ουδέποτε έχει γίνει ο παραμικρός απολογισμός του έργου των ειδικών συμβούλων- συνεργατών, για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι χρήσιμοι ή όχι στη θέση για την οποία προσλήφθηκαν. Δε λείπουν μάλιστα ανάμεσά τους και αυτοί που για άλλο πράγμα προσλήφθηκαν, εξασφαλίζοντας έτσι μισθό, και άλλη δουλειά τελικά κάνουν. Σε βάρος του δημοτικού κορβανά βεβαίως. Σε βάρος των δημοτών. Σε βάρος όλων μας.
Η αναζήτηση, συνεπώς,  της νομιμότητας από αυτούς που κατ’ εξοχήν έχουν την υποχρέωση του ελέγχου της διοίκησης, τους κάνει αυτομάτως «ανθρωποφάγους»;
Από την άλλη πλευρά, εσχάτως άρχισε στην πόλη μας να χρησιμοποιείται- ενόψει και μιας όψιμης προεκλογικής περιόδου- ο όρος ανθρωποβοσκοί. Σημαίνει αυτούς τους παράγοντες, πρωτοκλασάτους ή όχι, που σέρνουν πίσω τους, δίκην κοπαδιού, ψηφοφόρους. Οι εξουσιοφρενείς ανθρωποβοσκοί, που λέει και ο Κλεάνθης Γρίβας, έχουν συμφέρον από τη μεθοδική παραγωγή χειραγώγιμων μαζανθρώπων. Και πώς τους βάζουν στο μαντρί; Μα όπως ανέκαθεν συνήθιζαν οι πολιτικοί και οι φίλοι τους να μαντρώνουν τους οπαδούς τους. Τάζοντας. Ό, τι θέλει- και ό, τι θέλει να ακούσει- ο κάθε ψηφοφόρος. Συνήθως και από παλιά το δέλεαρ ήταν η δουλειά- μαζί με τις λακκούβες, τις λάμπες στους δρόμους, την αποκομιδή των απορριμμάτων, τις μπασκέτες σε κάθε πλατεία. Σήμερα, επειδή σε κρίση ζούμε, οι πολιτικοί με τη νοοτροπία του ανθρωποβοσκού τάζουν μόνο δουλειά. Δηλαδή επιβίωση.
Διαχρονικό το φαινόμενο, στηρίζει το λεγόμενο πελατειακό σύστημα και αποτελεί ένα από τα δεινά της χώρας. Και δεν το συναντάμε μόνον στο κεντρικό κράτος, αλλά ιδιαιτέρως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε.
Για εκμαυλιζόμενους και εκμαυλιστές ακούσαμε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επιπλέον υπήρξε και η καταγγελία πως «η Διοίκηση του Δήμου πατάει πάνω στην ανάγκη των ανθρώπων για επιβίωση», τους τάζει θέσεις και εν συνεχεία βέβαια ζητάει εξαργύρωση των σχετικών γραμματίων.
Και στην περίπτωση αυτή μιλάμε για κανιβαλισμό. Από τη σάρκα –την ανάγκη- των ομοίων τους τρέφονται οι εξουσιοφρενείς ανθρωποβοσκοί για τη δική τους επιβίωση. Χωρίς αυτήν την εξουσία και ό, τι απορρέει από αυτήν, θα έχαναν την ίδια τους την υπόσταση, την οντότητά τους.
Και όλοι οι παραπάνω- εκμαυλιστές και εκμαυλιζόμενοι- παίζουν το δικό τους ρόλο στη διαιώνιση  ενός συστήματος όπου οι αρχές, οι αξίες και η αξιοπρέπεια είναι λέξεις άδειες από κάθε νόημα. Για πόσο ακόμη;

49 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/4/13 11:20 π.μ.

  Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό... Τι μπορεί να διαβάσει κανείς σε ένα ανώνυμο (;) blog όταν παίζονται παιχνίδια εξουσίας. Και μη μας πει κανείς ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν παίζει παιχνίδια γενικώς, γιατί θα γελάσω. Στον Διόνυσο το ξέρουν καλά το έργο. Βάζω όσο στοίχημα θέλετε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα θα γίνει ακόμη πιο τραγική, για να μην πω άλλη λέξη, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Θα με θυμηθείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/4/13 11:40 π.μ.

  Ποια Οδός Διονύσου; Αυτό το εφημεριδάκι που αναδημοσιεύει αυτά που λέει ο Σωτηρίου στα συμβούλια; Μην τρελαθούμε τελείως. Μόνο κάποιοι από την αντιπολίτευση όνομα και μη χωριό έχουν αντιρρήσεις για τον γενικό Γραμματέα γιατί θέλουν αποδυναμωμένο τον Δήμο και τον Δήμαρχο. Δεν σκέφτονται ότι αυτά έχουν αντίκτυπο στους πολίτες και ότι θα τα πληρώσουν στις εκλογές. Μικρότητες και μικροπολιτικές με άλλοθι και καλά τα χρήματα. Τα άλλα που είναι πολλαπλάσια και χάνονται με ευθύνη κάποιων από την αντιπολίτευση δεν τα βλέπει κανείς; Αυτό το παιχνιδάκι παίζει η συγκεκριμένη κυρία που την εκθειάζεις κιόλας Δ.τσα. Εκτός κι αν είσαι κι εσύ μία από τα ίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/4/13 11:53 π.μ.

  Βρε Δ.τσα τι είναι αυτό το θέμα που έβαλες; Ποια Οδός Διονύσου; Πεζοδρόμιο Διονύσου έπρεπε να λέγεται αυτό το πράμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7/4/13 12:40 μ.μ.

  Η αποθέωση της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας το παραπάνω κείμενο. Καλά για το έργο του Γενικού Γραμματέα και των συμβούλων ως καλή ρεπόρτερ που είναι η κα Χαζάπη δεν μπορεί να μάθει; Γιατί μεταφέρει αυτά που λένε κάποιοι από την αντιπολίτευση; Αυτά αλλού να της πεις Δ.τσα. Εκεί που μπορεί να βρει χαζούς να την πιστέψουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί τέτοιος εκνευρισμός παιδιά Κυριακάτικα; Τι σας πονάει περισσότερο;

  Μήπως είναι οι ανοικτοί λογαριασμοί, που έχουν κάποιες ...στελεχάρες της δημοτικής αρχής από την Δ.Κ. Διονύσου με όσους τους ασκούν κριτική; Ή μήπως ο τρόμος τους ότι μπορεί να την έχουν "απέναντι" (την ΜΧ) και να αποκαλύπτει ράματα για την γούνα τους μέχρι τις επόμενες εκλογές;
  (Αλήθεια κε Καρασαρλή, τι θα γίνει με τα Οικόπεδα Α του Διονύσου; Μήπως σας κρατά κανείς να τα φέρετε στο ΔΣ;...)

  Μήπως είναι η υπενθύμιση της σοβαρότατης εκκρεμότητας της μη λογοδοσίας του Γενικού Γραμματέα και των ειδικών συμβούλων; Γιατί δεν τολμούν άραγε μια δημόσια αξιολόγηση των πεπραγμένων τους;
  (Προσωπικά, δεν θέλω να φύγει ο ΓΓ, αλλά για τους αντίθετους λόγους. Γιατί με τις αλλεπάλληλες (πολιτικές) γκάφες του βοηθά την αντιπολίτευση και οχι τον δήμαρχο κι ακόμα, γιατί με την (διοικητική) ανεπάρκειά του δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στη δημοτική αρχή και το προσωπικό, αποτρέποντας την σύμπραξη του τελευταίου στις παρανομίες του δημάρχου)

  Ή μήπως τέλος είναι το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι "συνάδελφοί" της ΜΧ πληρώνονται αδρά από τον δήμο για τις προεκλογικές τους υπηρεσίες μέσω προνομιακής μεταχείρισης (ειδικές τιμές, πληθώρα δημοσιεύσεων κλπ) εδώ και 2 χρόνια; (Να πώς παίζεται το παιχνίδι "κράτα με να σε κρατώ".)
  Γι αυτό μήπως σας έρχεται στο μυαλό η λέξη "εκπόρνευση" και κάνετε λόγο για "πεζοδρόμιο";


  Όσο για τα πολιτικά παιχνίδια, ας είναι καλά ο μέγας διδάξας, ο πρώτος παίκτης, τζογαδόρος και μπλοφαδόρος της περιοχής, ο captain Jimmy, που τώρα πια κινείται "ελεύθερα" - και με περίσσιο ελευθεριάζον ήθος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/4/13 5:12 μ.μ.

   Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα
   Υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο. Να είναι οι ίδιοι οι ανθρωποβοσκοί, εκμαυλισμένοι και εκμαυλίζοντες, που εκνευρίζονται όταν απειλείται η εξουσία τους επί του ποιμνίου και ξεσκεπάζεται η ιδιοτελής πρακτική τους σε βάρος του κοινού συμφέοντος.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος7/4/13 1:46 μ.μ.

  Κατ’ αρχάς ευχαριστώ τη Διονυσοσκουφίτσα για τα καλά της λόγια, που δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά ότι προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Όσο για τα σχόλια των αναγνωστών, προφανώς δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη σχετικά με το πώς πρέπει να ασκείται η δημοσιογραφία. Αν πιστεύουν πως ο δημόσιος λόγος εξαντλείται στην αναπαραγωγή Δελτίων Τύπου που βρίθουν λαθών και ανακριβειών, αλλά λιβανίζουν τη Δημοτική Αρχή, τότε καλά κάνουν και γράφουν όσα γράφουν. Τους διαφεύγει όμως, επίσης προφανώς, πως η ουσία της δημοσιογραφίας είναι η κριτική και ο έλεγχος της κάθε εξουσίας, μέσα από πραγματικές πολιτικές και νοοτροπίες Αν αυτή η εξουσία είναι ανεπαρκής, τότε η δημοσιογραφία τι χρέος έχει; Να αποσιωπά ή να αποκαλύπτει; Και πότε είναι χρησιμότερη; Όταν καταγγέλλει μόνο ή προτείνει κιόλας; Αυτά τα ξέρουν, όντως, καλά στο Διόνυσο από παλιά.
  Όσο για τον Σωτηρίου και την αναδημοσίευση των τοποθετήσεών του, χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι προεκλογικά εκείνος και η παράταξή του έκαναν πόλεμο στην Οδό Διονύσου, που υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη ίδρυσης τοπικής αγοράς στην πόλη; Αποτελεί εντούτοις ο Σωτηρίου θεσμικό παράγοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ακριβώς και όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι διοίκησης και μειοψηφιών και τα λόγια του και τα λόγια όλων τους θα ακούγονται και θα γράφονται όσο περνάει από το χέρι μου.
  Μαρία Χαζάπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος7/4/13 2:36 μ.μ.

  Αλήθεια κα Χαζάπη αφού δεν βάζεις διαφημίσεις στην εφημερίδα σου από ποιους τα παίρνεις και την βγάζεις; Μη μας πεις ότι έχεις τόσο ακριβά χόμπι αυτές τις εποχές γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς. Εκτός κι αν θες να γίνεις η ίδια χαλίφης στη θέση του χαλίφη, οπότε τότε το πράγμα αλλάζει. Τα περί τιμής της δημοσιογραφίας κλπ άστα καλύτερα. Δεν τρώμε κουτόχορτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανονικά ένα τέτοιο ερώτημα πρέπει να είναι επώνυμο. Ένεκα όμως των πολλών και μη χορτοφάγων τσουτσεκίων που κυκλοφορούν στη περιοχή, θα το επιτρέψω.

   (Απλώς υπενθυμίζω ότι αυτό είναι το ερωτημα - καημός του captain jimmy και για μένα...)

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/13 2:52 μ.μ.

   Ο καθένας (2:36) κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος7/4/13 3:07 μ.μ.

  Μην μαλώνετε την κα Χαζάπη παρακαλώ. Άκου που βρίσκει τα χρήματα και βγάζει την εφημερίδα. Το λέει και η διαφήμιση. Ο τζάμπας ζει!!!! Τι θέλετε τώρα εσείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/4/13 5:13 μ.μ.

   Κάποιον μου θυμίζει αυτό το "χιούμορ", κααποιον μου θυμι΄ζει...

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος7/4/13 5:14 μ.μ.

  Αναρωτιούνται κάποιοι από τους παραπάνω σχολιαστές πού βρίσκω τα λεφτά για την... πολυτελή έκδοση της ασπρόμαυρης εφημερίδας των 8 σελίδων μικρού σχήματος, θεωρώντας το "ακριβό χόμπι". Να' μαι καλά να δουλεύω. Όσο για το χόμπι, άλλοι- και ουδείς τους ψέγει γι' αυτό- έχουν σαν χόμπι να δουλεύουν τον κόσμο, και να πληρώνονται κι από πάνω. Αυτά και τέλος
  Μαρία Χαζάπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος7/4/13 5:53 μ.μ.

  Πες κι άλλα Μαρία,

  Το δέντρο που έχει καρπούς πετροβολάνε,

  Νάσαι καλά και θέλω να μου πεις πως μπορώ να δημοσιεύσω σχετικό άρθρο για το χάλι μας...

  Ευχαριστώ και περιμένω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος7/4/13 6:50 μ.μ.

  DIONYSOSKOYFITSA GEIAQ SO
  πρεπει να μαθεις οτι, ηΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ του

  μιχιωτη.οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣτου σταθοπουλου,ειναι η ιδια
  οργανωση με γραμματεια τυπου την οδο διονυσου,για να γραφεις και την αληθεια καμιά φορά.
  λοβ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/4/13 12:07 π.μ.

   Χοντροκομένη παραπληροφόρηση, που δείχνει πως κάποιοι έχουν ανεξάντλητη βλακεία ή αυξανόμενο φόβο. Ή και τα δύο μαζί.
   ΣΜ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/4/13 10:23 μ.μ.

   ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ 6:50, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ
   Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος7/4/13 9:25 μ.μ.

  Μην απορείς καλή κυρία για τα σχόλια που σου γράφουν. Κι εσύ μία μυαλοπώλησα είσαι. Τον κόσμο προσπαθείς να δουλέψεις, ανεξάρτητα από το αν πληρώνεσαι ή όχι. Αλήθεια τι "βίτσιο" είναι κι αυτό; Εδώ κι αν έχει like.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/4/13 9:42 μ.μ.

   Όχι φίλε, δεν παίρνεις κανένα like γιατί χιλιάδες χρόνια τώρα όσους σηκώνουν ανάστημα και μιλάνε δημόσια τους κηνυγούν τα τσιράκια της εξουσίας και τους κατηγορούν ότι κι αυτοί κοροϊδεύουν τον κόσμο για πάρτη τους. Τι έυκολη δικαιολογία. Εσύ όμως τι κάνεις για όσα συμβαίνουν, δεν μας είπες. δεν ξέρω αν είσαι τσιράκι ή ευνοούμενος ή απλός καναπές αλλά όταν κάνεις κριτική καλό είναι να λες και τι αντιπροτείνεις. Αλλιώς με το να κατηγορείς χύμα γίνεσαι πιο λούμπεν κι από τους λούμπεν.

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος8/4/13 9:00 π.μ.

  Διαβάζοντας τα παραπάνω απορώ και ενίσταμαι. Όποιος έχει διαβάσει τον τοπικό τύπο, μπορεί με μυαλό νηπίου να αντιληφθεί την παραπληροφόρηση, την πληρωμένη προβολή, τα συκοφαντικά, προσωπικά δημοσιεύματα των αχρείων τοπικών «αρχόντων» και την «φτηνή» δημοσιογραφία που αποσκοπεί στο κέρδος. Ο τοπικός τύπος, εκτός της «κατηγορουμένης», στηρίζει το σάπιο τοπικό πολιτικό σύστημα, διότι εκτρέφεται από αυτό. Κάποιοι κάνουν την βρομοδουλειά της «ενημέρωσης» των πολιτών που δεν έρχονται σε επαφή με την δυσωδία του συστήματος, αμειβόμενοι από τα χρήματα των ίδιων των δημοτών .
  Ως δημότης αυτού του τόπου, το επιεικέστερο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στην «Οδό Διονύσου». Τα δύσβατα μονοπάτια κρύβουν τους αθέατους θησαυρούς, οι χιλιοπερπατημένοι δρόμοι καταπλάκωσαν τα όποια αξιόλογα ευρήματα. Όπως τα όρνια αναζητούν συνήθως την βρώμικη σάρκα, έτσι και ο πληρωμένος τοπικός «τύπος» ψάχνει για «σάρκες» και στηρίζει το σαρκοβόρο κατεστημένο. Οι φωτεινές πυγολαμπίδες ενοχλούν τις δυνάμεις του σκότους , όμως αυτές πάντα αντέχουν, μέχρι να ανατείλει ο ήλιος.
  Αναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος8/4/13 9:05 π.μ.

  Τι deal, τι διαφήμηση και τι κόλπο είναι πάλι αυτό με την "οδό Διονύσου". Σε τι χρησιμεύουν και σε τι αποσκοπούν αυτές οι κοληγιές. Είμαι σόγουρος ότι με επικίνδυνο και λανθασμένο τρόπο προσεγγίζουν και αγκαλιάζουν κάποιοι την εξουσία, ανεξάρτητα αν αυτή η δημοτική αρχή είναι κάκιστη και αυτή η εφημεριδούλα δεν είναι σαν τις άλλες. Όμως άλλο η εκτίμηση των αναγνωστών και άλλο οι συστατικές επιστολές της δ/σας που έχει επιδιώξεις, που έχει φανερώσει το ενδιαφέρον της για τις εκλογές και που παίρνει φανερά μέρος στα εκλογομαγειρέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ "Σίγουρε για τα Πάντα Όλα" (deals, κόλπα, συστατικές, διαφημίσεις, σάμαλι και κωκ)

   Όπως ο καθένας, έτσι και γω έχω το δικαίωμα να επαινώ (διαφημίζω κατ' εσέ) όποιον νομίζω άξιο σ' αυτόν τον τόπο. Προς τι λοιπόν εξανίστασαι; Αν δεν σ' αρέσουν οι προτιμήσεις μου, τα κουβαδάκια σου και (μέχρι ν' ανοίξει ο καιρός) στον καφενέ σου. Αλλιώς φρόντισε να έχεις επιχειρήματα και όχι μόνο σκοτεινούς φόβους (για "Νεφελίμ")...

   Επίσης, για βόηθα με σε κάτι γιατί δεν το κατάλαβα. Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα (και από ποιον δοσμένο) για να συμμετέχουν στα εκλογομαγειρέματα; Αν δεν το κατάλαβες, να στο ξαναπώ: ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΛΩΣ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ.
   Γι αυτό να το ξέρεις από τώρα: η πορεία μέχρι τις επόμενες εκλογές θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας!

   Διαγραφή
 15. Ανώνυμος8/4/13 10:39 π.μ.

  Δ.τσα μου κάνει εντύπωση το εξής. Εγώ δεν την ήξερα την εφημερίδα και συζητώντας με έναν φίλο, βρήκε μια παλιά και μου την έδειξε. Ομολογώ τρελάθηκα. Εκτός από το ότι κάνει μπαμ ότι γράφει με εμπάθεια, μιλάμε ότι δεν διαβάζεται. Τόσο κακογραμμένη και πυκνογραμμένη εφημερίδα δεν υπάρχει. Ούτε φυλακισμένοι δεν διαβάζουν τέτοια έντυπα. Επειδή σε παρακολουθώ κάπου κάπου πίστευα ότι έχεις καλύτερα γούστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να αντιγράψεις ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της εφημερίδας (από τα πολλά, όπως λες) που είναι "εμπαθές", "δεν διαβάζεται" ή είναι "κακογραμμένο". Έτσι θα αποδείξεις περίτρανα τον ιοσχυρισμό σου.
   Αλλιώς, να μου επιτρέψεις να κρατήσω μόνο το "πυκνογραμμένη" και να θεωρήσω ότι το λες γιατί (ίσως) τα κόμικς που προτιμάς έχουν κυρίως εικόνες και απλούς διαλόγους.
   Αλλά βεβαίως, για τα γούστα ουδείς λόγος...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/13 9:25 π.μ.

   Αν δεν ξέρεις κάτι, φροντίζεις να το μάθεις. Διαβάζεις τα φρέσκα φύλλα και τα συγκρίνεις με τις άλλες τοπικές φυλλάδες και αν έχεις μάτια βλέπεις, ειδικά αν έχεις και λίγο μυαλό καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα. Και για να μην παιδεύεσαι από τον καναπέ σου μπορείς να την δεις και διαδικτιακα, χωρίς να τρέχεις να ψάχνεις παλιά τεύχη.

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος8/4/13 11:47 π.μ.

  Δ/τσα, τσιμπάς. Δείγμα ενοχής. Και με την ευκαιρία. Εσύ ελέγχεις όλους, εσένα ποιός σε ελέγχει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλεγχο ασκεί κάποιος προς δύο κατευθύνσεις: στην διοίκηση και στους υπαλλήλους του. Απ' όσο γνωρίζω, δεν είμαι τίποτα από τα δυο για κανέναν από τους αναγνώστες του blog.

   Αυτό όμως που μπορεί να ασκεί ένας αναγνώστης ενός blog είναι κριτική - αυτή όμως έχει κάποιους κανόνες και φυσικά και κάποιες προϋποθέσεις, που δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις σχολίων δεν καλύπτονται.

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος8/4/13 12:19 μ.μ.

  Μετά από αυτά που γράφεις χάνω πάσα ιδέα για σένα Δ.τσα. Αν αυτά καταλαβαίνεις τότε ...Ζήτω η Ελλάς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος8/4/13 12:43 μ.μ.

  Άστο Διονυσοσκουφίτσα μάταια προσπαθείς να πείσεις. Ήταν άστοχο το θέμα σου από την αρχή και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια κάποιου φίλου που γράφει για φωτεινές πυγολαμπίδες (είναι το φως στην άκρη του τούνελ κατά το γνωστό ανέκδοτο) δεν τραβάει. Παραδέξου ότι έκανες κι εσύ μία άστοχη ανάρτηση και πάμε παρακάτω. Άλλωστε όλοι κάνουν λάθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος8/4/13 12:54 μ.μ.

  Γιατί τέτοια ταραχή στη αγορά για μια φωνή, που πλουτίζει τη βεντάλια ενημέρωσης που έχουμε στη διάθεση μας;
  Ξέρουμε καλά ποιοί και γιατί τρομάζουν. Κι εδώ που τα λέμε καλά κάνουν.
  Μόνον αυτοί που θέλουν να μονοπωλούν και εν τέλει να χειραγωγούν την ενημέρωση φοβούνται τον πλουραλισμό. Αλλά πέρασαν ανεπιστρεπτί εκείνες οι εποχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αγαπητές φιλενάδες

  Και μόνο η έντονη και αποκαλυπτική αντιπαράθεση καθιστά την ανάρτηση εύστοχη - μπορεί βέβαια όχι του γούστου σας.
  Οφείλω επίσης να σας ευχαριστήσω για τις περί "ενοχών" (και άλλων τινών) συμβουλές σας, αλλά ομολογώ ότι προτιμώ να ακούω την αυθεντική Τατιάνα τα απογεύματα, που στο κάτω κάτω δεν είναι τόσο κακιασμένη σαν και μερικές μερικές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος8/4/13 10:52 μ.μ.

  Δεινή ήττα απόψε στη Σταμάτα για τον δήμαρχο Διονύσου κ. Καλαφατέλη και τον πιστό σύμμαχο του της Συμμαχίας κ. Πουλίδα.
  Βρήκαν απέναντι τους κυριολεκτικά την τοπική κοινωνία, που την αγνόησαν προκλητικά, στο θέμα του αντλιοστασίου ακαθάρτων. Αναγκάστηκαν να αποσύρουν το θέμα από τη συζήτηση αύριο στο δημοτικό συμβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος9/4/13 8:56 π.μ.

  Καλαφατέλης/Πουλίδας - πολίτες Σταμάτας: 0 - 1.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος9/4/13 9:00 π.μ.

  Το τέλος στον κατήφορο του επικεφαλής της Συμμαχίας είναι ο πάτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος9/4/13 9:11 π.μ.

  Όσοι ενδιαφέρονται για την διακίνηση των ιδεών και των πληροφοριών και την ελευθεροτυπία, θα συμφωνούν ότι η ο. Δ. είναι παράδειγμα μίμησης και όχι αποφυγής. Ακόμα και αν δεν συμφωνεί κανείς με το ύφος της ή έχει ενστάσεις με την ανάρτηση, η αλήθεια είναι ότι αυτή η "εφημεριδούλα" προσφέρει στα κοινά και δεν αφαιρεί. Ας μη βλέπουμε τα πάντα αντιπολιτευτικά και μίζερα. Είναι πιο χρήσιμες οι φωνές (ακόμα και οι αντίθετες), παρά οι σιωπές.
  Σ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος9/4/13 10:27 π.μ.

  EAN ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ ΕΝΑΣ ΕΙΝ΄Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..............ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος9/4/13 10:36 π.μ.

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ,
  ΝΙΚΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΙΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.
  ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΒΟΒΡΟΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.
  ΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο αυτό δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη και υπό την έννοια ότι τα βασικά ρήματα που χρησιμοποιούνται είναι προφανώς εντός εισαγωγικών, όπως προκύπτει από το νόημα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/13 12:54 μ.μ.

   Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στην νεα γενια της Σταματας, αψηφωντας καθε κομματικη εντολη και ολοι ενωμενοι, με δημοκρατικες συζητησεις και τεκμηριωμενες ιδεες, βρισκουν λυσεις στα προβληματα της περιοχης τους. Το θεμα της αποχετευσης το χειριστηκαν τελεια, βαζοντας σε σκεψη το Δημαρχο και τους συνεργατες του.Εμεις οι κατοικοι της Σταματας ειμαστε περηφανοι για αυτα τα παιδια.

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος9/4/13 1:25 μ.μ.

  Αυτό είναι το μέλλον για ολόκληρο το δήμο Διονύσου, η νέα γενιά που μπορεί να δώσει μια νέα πνοή στην πόλη. Ας της ανοίξουμε το δρόμο από τα κατεστημένα εμπόδια 10ετιών, που καταρρέουν! Χίλια ΜΠΡΑΒΟ στην υποδειγματική νέα γενιά της Σταμάτας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος9/4/13 1:49 μ.μ.

  από το να υβρίζετε ,κατά πως το συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο αυτούς που βγαίνουν απο τα παραταξιακά μαντριά, αλλά και τους κατοίκους της Σταμάτας γιατί δεν δέχτηκαν το καουμπόικο τρόπο με το οποίο προσπάθησαν κάποιοι να επιβάλουν την κατασκευή του αντλιοστασίου, καλό θα ήταν σύντροφε και συμπολίτη να σκεφθείς οτι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο απο τα βοθρολύματα στους δρόμους δεν ειναι η Σταμάτα αλλά ο Αγ Στέφανος ,η Ανοιξη και η Δροσιά και όσο για το αντλιοστάσιο του Αγ Στεφάνου εκει η ΕΥΔΑΠ απαλλοτρίωσε ενω στην Σταμάτα επρόκειτο να παραχωρήθεί περιουσία του δήμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος9/4/13 2:58 μ.μ.

  Έλα γεια σου, στον Άγιο Στέφανο απαλλοτρίωσε.
  Σε ποια περιοχή;
  Τίνος ιδιοκτησία;
  Με ποια τιμή μονάδας προβλέπει η δικαστική απόφαση του Δεκεμβρίου 2012;
  Με ποιον δικηγόρο του ενδιαφερόμενου;
  Τι ύψος σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγαίνει η αποζημίωση;
  Τι σχέση έχει ο ενδιαφερόμενος με τις τελευταίες εξελίξεις στο δημοτικό σκηνικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/4/13 4:18 μ.μ.

   Αν απαντηθούν τα ερωτήματά σου , υπάρχει κάτι

   παράνομο ή μόνο κάτι ανήθικο;

   Πάντως πολύ θα ήθελα να ήξερα τις απαντήσεις!

   Διαγραφή
  2. Χαιρετώ τους απανταχού Βουλγαράκηδες.....

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/13 4:49 μ.μ.

   Σιγά παιδιά με το μαλακό και όλα θα γίνουνε . Έτσι και σκάσει αυτή η βόμβα πολλοί ούτε να περπατήσουν στο δρόμο δεν θα μπορούνε γιατί όλα θα βρουν τη πραγματική τους εξήγση.

   Διαγραφή
 30. Ανώνυμος10/4/13 6:44 μ.μ.

  ανωνυμε ΄2.58 4.18 4.49 ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ,Η ΒΟΜΒΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΦΑΛΙ.ΕΧΕΤΕ ΜΑΓΚΙΑ,Η ΜΟΝΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος10/4/13 11:11 μ.μ.

  Να το βγάλεις εσύ πρώτα. Και να μάθεις,αγράμματε, ορθογραφία.
  Η Σταμάτα δείχνει τι σας περιμένει και στο αντλιοστάσιο του Αγίου Στεφάνου. Ούτε ο Ολίγιστος σας σώζει, ούτε ο Πουλίδας, ούτε τίποτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος14/4/13 9:12 π.μ.

  Ουφ με αυτή την ορθογραφία. Ξαφνικά αποκτήσαμε πολλούς Μπαμπηνιώτηδες που δεν έχουν τις περισότερες φορές να πουν τίποτα άλλο (και κάνουν και λάθη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή