.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Ντοκουμέντα από το παρασκήνιο του μεγάλου deal

Κοινή παρέμβαση έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα τα 9 στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από την "Συμμαχία για τον Πολίτη", αποκαλύπτοντας τα δύο χειρόγραφα Καλαφατέλη, με τα οποία "δεσμεύτηκε" προς τους συμβούλους της Συμμαχίας. 
Επιπροσθέτως, με μιαν ανοικτή επιστολή - καταπέλτη, που έδωσε στην δημοσιότητα ένας εκ των 9, ο πρώην τοπικός σύμβουλος Δροσιάς Νίκος Καρκούλης, αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρασκήνιο της "αλλαγής πλεύσης" της παράταξης αυτής. Αξίζει να διαβάσετε τα όσα απαριθμεί ο πρ. τοπικός σύμβουλος και τα όσα ερωτά την (εναπομείνασα) Συμμαχία , όπως επίσης και τις λεπτομέρειες των συνημμένων εγγράφων - εκεί άλλωστε κρύβεται πάντα ο διάβολος. Το email και η εισήγηση του προέδρου της Συμμαχίας είναι "όλα τα λεφτά". 

Δημοσιοποιώ τα ντοκουμέντα αυτά όχι για να συντηρήσω τη συζήτηση γύρω από κάτι "τελειωμένο", αλλά για να δούμε πώς λειτουργεί το σύστημα: σε γλείφει, μετά σε μασάει και στο τέλος σε φτύνει - μαζί με το κουκούτσι...

Διόνυσος, η διάψευση της Ελπίδας

Οι 10 ημέρες του Μαρτίου, που συγκλόνισαν το δημοτικό σκηνικό του Διονύσου, αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών σχολιασμών από τους πολίτες και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που συνεχίζονται αμείωτοι. Στο κέντρο αυτών των σχολιασμών στέκεται για πολλούς η ανεξήγητη από μια πρώτη ματιά στάση της Συμμαχίας για τον Πολίτη υπερψήφισης του προϋπολογισμού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Από την πλευρά της ομάδας των 4 δημοτικών συμβούλων της Συμμαχίας προβλήθηκε το  «επιχείρημα» ότι, προχώρησαν σε αυτή την πράξη με αποκλειστικό γνώμονα  «το καλό του δήμου, της πόλης και των δημοτών». Λες και, θεόσταλτοι, μόνον αυτοί ενδιαφέρονται εργολαβικά για το καλό μας.
Δεν στάθηκαν όμως μόνο σε αυτό. Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκαν ότι, όλες οι προϋποθέσεις που είχε επεξεργαστεί το Συμβούλιο Διοίκησης της Συμμαχίας, έγιναν δεκτές από τον δήμαρχο Διονύσου. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει σαφώς από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησαν μέσα στην απελπισία τους να εκμαιεύσουν από τον δήμαρχο μια κάποια έστω γραπτή δέσμευση του λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στις 8 Μαρτίου 2013. Τελικά,  μόλις μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση, πήραν το παρακάτω χαρτί. Που δεν το κατέθεσαν καν στα πρακτικά, φρονίμως ποιούντες, απλά το έδειξαν στους συμμετέχοντες!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου 2013 «διακήρυξαν» ότι θα καταψηφίζουν «όλα τα κρίσιμα θέματα» μέχρι να εκπληρώσει ο   Δήμαρχος Διονύσου τις «δεσμεύσεις» που είχε αναλάβει, προκαλώντας τη θυμηδία των παρισταμένων.
Τώρα, διαπιστώνοντας ότι, και αυτό το  «επιχείρημα»  στέκει μετέωρο και δεν πείθει κανέναν άλλο εκτός από τους ίδιους, εφηύραν μια νέα γραμμή άμυνας, που τους εκθέτει εξίσου ανεπανόρθωτα με τις προηγούμενες. Ανακοίνωσαν, σχεδόν θριαμβευτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαρτίου 2013 ότι, μέχρι ο Δήμαρχος Διονύσου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι τους, αυτοί υπερήφανα- σε όποια θέματα συμφωνούν θα ψηφίζουν λευκό και σε όσα διαφωνούν, θα καταψηφίζουν! Τέτοια εφευρετικότητα. Τι απέγιναν άραγε οι απαξιωτικές αναφορές στους Συναδέλφους τους «Λευκίτες»;
Μέχρι σήμερα η Συμμαχία, παρά τον σάλο που δικαιολογημένα έχει ξεσπάσει για την μετάλλαξη της σε συμπληρωματική δύναμη μιας παραπαίουσας δημοτικής αρχής, καλύπτει πλήρως αυτή την ενέργεια των δημοτικών της συμβούλων. Χωρίς έστω μια δημόσια πολιτική αποδοκιμασία, χωρίς μια δημόσια Συγγνώμη, χωρίς καμιά πρωτοβουλία αυτοκάθαρσης. Έξω από κάθε δεοντολογική πρακτική, έξω από κάθε πρόνοια του Κανονισμού Λειτουργίας της, έξω από τις αρχές και αξίες της. Αναλαμβάνοντας έτσι στο ακέραιο την ευθύνη για τη διάψευση της Ελπίδας, που αντιπροσώπευε,  την απαξίωση της αξιοπιστίας της και την κατεδάφιση του οικοδομήματος, που με πολύ κόπο έχτισε τα δυο τελευταία χρόνια.
Ιδού, λοιπόν, το κείμενο των περίφημων δεσμεύσεων του κ. δημάρχου Διονύσου προς την Συμμαχία για τον Πολίτη. Είναι τόσο εύγλωττο, που δεν πρόκειται να το σχολιάσουμε καθόλου, αφού είναι σίγουρο ότι μελλοντικά θα διδάσκεται στα σεμινάρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν μοναδικό μνημείο ασυνέπειας και παρέκκλισης μιας δημοτικής παράταξης από αρχές, αξίες και πολιτικές. Μια ολόκληρη παράταξη σύρθηκε αναίτια (;)  πίσω από αυτό το χαρτί στην πιο κρίσιμη στιγμή των δημοτικών εξελίξεων. O tempora, o mores!


Ανοικτή Επιστολή του Νίκου Καρκούλη

Προς την "Συμμαχία για τον Πολίτη"
Κύριε  Πρόεδρε,
Τις τελευταίες ημέρες  έχουμε κατακλυστεί από μια «επικοινωνιακή καταιγίδα» με ύβρεις όπως Εφιάλτης, Προδότης, Ιούδας, Συνωμότης, Βλάκας, Ηλίθιος, Νάνος, Νάνι κλπ, χωρίς όμως να αναφέρεστε επί της ουσίας. Κάθε καλόπιστος, που δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις καταλαβαίνει ότι, στο εσωτερικό της Συμμαχίας είχε οργανωθεί και δρούσε συνωμοτικά,  εις βάρος των αρχών και αξιών της παράταξης και πέρα από  τις αποφάσεις των οργάνων της, μια ομαδούλα την οποία αποτελούσαν 8 μέλη από το 18μελές Συμβούλιο (από τους 18, οι 4 είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι). Με στόχο προφανώς την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και οφέλους, ιδιαίτερα αν καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός. Που όπως υποστήριζαν τότε οι 4 Δημοτικοί μας Σύμβουλοι, σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα «κατέβαζε ρολά» και οι δημότες θα δεινοπαθούσαν.
Αυτή η «συνομωσία» ξεσκεπάστηκε τάχα, επειδή οι 4 Δημοτικοί μας Σύμβουλοι υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, έσωσαν το Δήμο και τους Δημότες από την επερχόμενη καταστροφή και, ω του θαύματος, η ομαδούλα ξεσκεπάστηκε.  Αυτά τα φοβερά και τρομερά αποκαλύφθηκαν από αυτούς. Βέβαια, αν στο τέλος έβαζαν και το κλασικό «και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», θα ήταν ίσως ένα καλό παραμυθάκι για μικρά παιδιά.

Αλλά ας αφήσουμε την συνωμοσιολογία,  τα παραμύθια και τις ύβρεις, που υποδηλώνουν σύγχυση ταραχή και έλλειψη επιχειρημάτων. Ας σοβαρευτούμε και ας επανέλθουμε στο πραγματικό ζήτημα, που είναι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από την Δημοτική μας Ομάδα, έξω και πέρα από τις αποφάσεις των οργάνων. Κι επειδή δεν μπορώ να αερολογώ, θα θέσω υπ' όψη όλων  δεδομένα, κείμενα, αποφάσεις,   πραγματικές καταστάσεις  και  όχι φανταστικές.  (συνεχίζει)
Δείτε παρακάτω την συνέχεια της καταγγελίας Καρκούλη και δώστε προσοχή σ' όσα αποκαλύπτει. (Για τα έγγραφα που επικαλείται: email Βορριά, επιστολή Βορριά σε Πέππα, εισήγηση Βορριά, πατήστε <Ctrl + click> πάνω στα links που υπάρχουν μέσα στο έγγραφο).
Τα σχόλια δικά σας...

16 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/4/13 11:34 μ.μ.

  Χειρότεροι και από τους χειρότερους. Η έκπληξη όμως είναι μόνο για όσους δεν τους γνώριζαν. Για αυτούς που ξέρουν ότι είναι οι άρχοντες του παρασκήνιου, είναι μόνο μία απλή δικαίωση. Aυτή η παρέα των κομπλεξικών μυαλών,της παράγκας, της ίντριγκας και της συνομωσίας, με επικεφαλής τον κο Βοριά, κατέστρεψε τον Αγ Στέφανο. Τώρα όμως που τους ξέρουν όλοι είναι αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/4/13 7:27 π.μ.

  Άνθρωποι που το λερωμένο μυαλό τους το χρησιμοποιούν για "δουλειές" πίσω από τη κουρτίνα, σε "συμφωνίες" non paper, δίγλωσσοι, σκοτεινοί, κομματικά κακέκτυπα άλλων εποχών, υποτίθεται δημοκρατικοί αλλά στην ουσία φασίστες. Μαζί τους τσούπ και η άγνωστή μας κα Οικονόμου που μας έχουν προϊδεάσει για το τι την προετοιμάζουν που τους ακολουθεί πιστά. Το παν για κάποιους είναι η εξουσία με κάθε τρόπο. Άραγε γιατί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/4/13 8:57 π.μ.

   Δεν καταλαβαίνω, πώς "προκύπτει" η κα. Οικονόμου;

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος2/4/13 8:53 π.μ.

  Άκου non paper και μυστικές συμφωνίες για τα δημοτικά που απασχολούν όλους μας. Ποιός είσαι βρε μεγαλομανή άφαντε και ανύπαρκτε, ο Παπανδρέουουουου ή ο Σιμήτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος2/4/13 9:43 π.μ.

  Η κα Οικονόμου παραμένει μέχρι σήμερα αναπληρώτρια του προέδρου/αντιπρόεδρος της Συμμαχίας.
  Η όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος2/4/13 10:33 π.μ.

  dionysoskoyfitsa akoy
  η καρακολητη της ολγας οικονομου ειναι το αλλο μεχρι θανατου κολημενο πασοκ η σουλα η τουντα που τωρα ειναι και δικη σας κολλητη.
  ο σταθοπουλος ο οποιος δηλωνε οπαδος της μετα παθους,
  ο καρκουλης η μπετση και ολα τα πασοκια της συμμαχιας
  και μονο ο λασκαρης ειχε ξυνισει γιατι του χαλουσαν την μαρμελαδα.
  ο λασκαρης επωφελήκε τησ βαβουρας του προυπολογισμου για να βγει μπροστα και να κανει αρχηγικη εμφανηση,ετσι παιρνει προβαδισμα απο τον κουριδακη και τον ζαμανη που τους ειχε απογοητευσει με το κολημα του στον πασσιπουλ.

  ο μονος που χειριστηκε εξυπνα προς οφελος του την κατασταση ειναι ο λασκαρης και η ομαδα των ΝΔ φιλων του
  ολα τα αλλα ειναι παραφιλολογιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη
   Δεν πρόκειται να συμφωνήσω ή να αμφισβητήσω την ορθότητα (ή μη) των πληροφοριών και των εκτιμησεών σου. Παρά μόνο να παρατηρήσω το εξής:

   Πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν ΠΟΤΕ στον κόπο να κρίνουν και να τοποθετηθούν ως προς κείμενα, αλλά μόνο ως προς πρόσωπα. Ίσως γιατί τα λόγια έχουν (όντως) διαψευστεί πολλές φορές από τις πράξεις των προσώπων.

   Το πρόβλημα όμως με μια τέτοια ΟΠΤΙΚΗ είναι διπλό.
   Αφενός η οπτική του καθενός κουβαλά και τα προσωπικά του στερεότυπα.
   Αφετέρου είναι πολύ πιθανό να αποκλείσεις / αδικήσεις εξαρχής κάποιον-ους, μόνο και μόνο επειδή ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ (εκ των προτέρων) πράγματα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι ισχύουν, λόγω των σχέσεων που τα πρόσωπα έχουν (πάντα) με άλλα πρόσωπα.

   Δυστυχώς, η πρακτική των διαχωρισμών μεταξύ προσώπων και όχι μεταξύ αντιλήψεων είναι πολύ διαδεδομένη και πολύ αναποτελεσματική.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος2/4/13 11:36 π.μ.

  10:33, γιατί τέτοιο τραύλισμα αντί συζήτηση επί της ουσίας;
  Και μόνο τα νοηματικά και ορθογραφικά σου λάθη, η ανυπαρξία αντιλόγου στα ντοκουμέντα του deal δείχνουν την απέραντη φτώχεια, πολιτική και πνευματική. Γιατί από αισθητική άστα να πάνε, καπετάνιο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος2/4/13 2:11 μ.μ.

  Οι δάσκαλοι που είχαμε μας έμαθαν άλλα πράγματα για "αρχές και αξίες", "καθαρές κουβέντες και κρυστάλλινες θέσεις". Ο "καθηγητής" ΠΒ κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο να τα ανατρέψει. Ας του δώσουμε το Νόμπελ ή καλύτερα το Όσκαρ υποκρισίας, τo dikaio;ytai.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος2/4/13 9:26 μ.μ.

  Κρίμα για κάποιους που ήθελαν να γράψουν ιστορία. Την έγραψαν με τον απόλυτο όμως εξευτελισμό. Ας τελειώνουμε και ας μη συνεχίσουμε να χτυπάμε τελειωμένα πολιτικά πτώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος2/4/13 9:37 μ.μ.

  Τώρα γράφουν στην ιστοσελίδα τους ότι, ασχολούνται με τα προβλήματα. Ε, αφού "έσυραν" και τον Καλαφατέλη να ασχοληθεί με αυτά, σχεδίαζαν με το δεξί του χέρι στο Σταθμό την Κυριακή επι χάρτου τη στροφή στα προβλήματα....
  Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα. Αλλά ποιος τους πιστεύει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος3/4/13 2:16 μ.μ.

  Ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε να ασχολούμαστε πιά με τον Π.Βορριά. Εξ άλλου το να χτυπάς έναν, που καλώς ή κακώς είναι σε δύσκολη θέση, δεν είναι παληκαριά.
  Με τις επιλογές του όμως δεν δημιουργεί θέματα μόνο με συνεργάτες του αλλά ξύνει πληγές που προκαλούν και κάποιους άλλους που τον έχουν γνωρίσει καλά. Ιδιαίτερα όταν διαβάζουν για "ομάδα" ή για "άεργους και ψυχωτικούς πληκτρολόγους" (δελτίο τύπου Συμμαχίας για τον πολίτη, Τρίτη 2/4/13).
  Σαν να μην ζεί μαζί μας αλλά σε άλλη χώρα. Επειδή όμως αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει κάποιος να του υπενθυμίσει κάποια πράγματα.
  -Το θέμα δεν είναι πως διαχειρίζεται κανείς τις νίκες αλλά και πως συμπεριφέρεται στις ήττες.
  Δεν του φταίει κανείς που και στις δύο περιπτώσεις, εξ ού και τα αποτελέσματα, επέλεξε το χειρότερο τρόπο.
  -Ούτε ότι τώρα πληρώνεται με το ΙΔΙΟ νόμισμα. (Θα έχει κενό μνήμης αν δεν του λέει τίποτα η λειτουργία κάποιας ομάδας, στην οποία δεν ήταν απλός θεατής, το 2003).
  Για του λόγου πάντως το αληθές υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά αφού οι μέχρι χθές συνεργάτες του αποχώρησαν καταγγέλοντας συγκεκριμένα και σοβαρά πράγματα, που δεν αντικρούστηκαν, ενώ οι τότε, μη έχοντας κάτι άλλο, είχαν αρκεστεί στη κουτσομπολίστικη περιφορά ψεμμάτων και λάσπης.
  Για αυτό έχω την άποψη ότι ακόμα και αν υπάρχουν "άεργοι και ψυχωτικοί πληκτρολόγοι" είναι πολύ καλύτεροι από κάποιους που το πολιτικό τους μέλλον το πληκτρολόγησαν με πρότυπο τη θεωρία του Γκέμπελς.
  Θα οφείλεται σε κενό μνήμης αν πιστεύει ότι η "ομάδα" του 2003 ήταν "υγιής" και της αποκαθήλωσής του "ομάδα συμφερόντων".
  Υγ. Επειδή έχω μία τακτική παρουσία, την οποία πάντα και υπογράφω και επειδή οι μέρες είναι "γκαστρωμένες" και επιδέχονται πολλές ερμηνείες, λέω ότι δεν με ενδιαφέρει ο ντόρος ούτε έχω κάποιον άλλον σκοπό παρά μόνο να υποστηρίζω τις απόψεις μου με βάση τις θέσεις και τις αρχές που πιστεύω. Το ίδιο άλλωστε κάνω συχνά και στο τοπικό μας τύπο.
  Αν, με τις συχνές και επώνυμες παρεμβάσεις στο blog φέρνω σε δύσκολη θέση τη δ/σ, της ζητώ συγγνώμη.
  Την ίδια συγγνώμη ζητώ και από όσους με βρίσκουν επίμονο. Αν δεν συμφωνούν μαζί μου ότι είμαι ξεροκέφαλα μαχητικός, ας έχω την επιείκειά τους ότι αυτή η προσπάθεια είναι ηθικά και ιστορικά χρήσιμη.
  Αν πάντως με όλα αυτά κάποιος διαφωνεί θα είναι χαρά μου επώνυμα να τον ακούσω.
  Στέλιος Κοροβέσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος3/4/13 10:26 μ.μ.

  Πέστα βρε Στέλιο. Μόνο εσύ είσαι αληθινός ηγέτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος4/4/13 9:10 π.μ.

  Είναι καθαρός γιαυτό βγαίνει και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Δεν είναι ξεροκέφαλα μαχητικός όπως λέει αλλά σκέτο μαχητικός και ωραίο παράδειγμα για όσους ασχολήθηκαν με τα κοινά. Δεν λουφάζει και είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε όχι αυτός λέει τις θέσεις του καθαρά και χωρίς φόβο. Μπράβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος4/4/13 11:02 π.μ.

  Μούγκα στη στρούγκα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος5/4/13 2:09 μ.μ.

  ΦΊΛΕ πού είχες το ΘΡΑΣΟΣ να αναφερθείς σε ονόματα, αλλά δεν είχες το ΘΑΡΡΟΣ να βάλεις το δικό σου όνομα κάτω από το σχόλιο σου, δείχνει ότι προφανώς εξ'ιδίων κρίνεις τα αλλότρια, η μέθοδος της λασπολογίας αποδεικνύει περίτρανα ότι έχεις υπάρξει γρανάζι κομματικού μηχανισμού, αλλά από πότε η πολιτική πεποίθηση του καθ'ενός αποτελεί όνειδος για το ίδιο το άτομο???? Όσο για το τρόπο σύνταξης του σχολίου σου δείχνει απλά τον πανικό σου αλλά και την εμπάθεια που έχεις απέναντι σε άτομα που προφανώς δεν δέχτηκαν να παίξουν το παιχνίδι σου..... Oh captain , my captain....φαίνεται πως στο αμπάρι κρύβεται μεγάλος θησαυρός και φοβάσαι μην βουλιάξει το πλοίο και ανακαλυφθεί............

  ΑπάντησηΔιαγραφή