.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολιτικού θανάτου

Όπως αναμενόταν, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε τον παράνομο ορισμό διοικήσεων σε Εστία και Θέσπι, γεγονός που υποχρεώνει την δημοτική αρχή σε ορθή επανάληψη της διαδικασίας. Για πολλοστή φορά, οι αυθαιρετούντες ξερόλες της διοίκησης θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν (ξανά) με την πρέπουσα και όχι την επιθυμητή (από τους ίδιους) διαδικασία. 

Χαμένες ώρες συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, χαμένες συμβουλές από τον ‘κορυφαίο’ (άσε μας ρε πρόεδρε…), χαμένη αξιοπρέπεια όσων συμβούλων τους πιστεύουν (ακόμα) και ψηφίζουν υπέρ… Χαμένες εργατοώρες των υπαλλήλων του δήμου (για να ξαναφτιάξουν απ’ την αρχή όλα τα έγγραφα), χαμένες παραγωγικές εβδομάδες στα νομικά πρόσωπα (από το κενό διοίκησης), χαμένες εξαγγελίες για μια ‘νέα αρχή’ (της “δυνατής αρχής”…), χαμένοι στο διάστημα γενικώς… Ένα διάστημα - ελπίζω μεσοδιάστημα - αυθαιρεσίας, ανικανότητας και ψευτιάς γι αυτόν τον τόπο… 

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε για τον πρώτο ‘μάγκα’ της πόλης. Ούτε που ιδρώνει το αυτί του με κάτι τέτοια… Αυτόν (και τους συμβουλάτορές του) μόνο τα ‘κουκιά’ τους νοιάζουν. Θα μπορέσει να περάσει αυτή τη φορά τα ίδια ΔΣ των 4 νομικών προσώπων από το δημοτικό συμβούλιο; Ο ίδιος πιστεύει (και λέει) πως θα τα καταφέρει! Μετρά τους πιστούς του συμβούλους και τους βρίσκει 17 (χωρίς τους συνήθεις απόντες ή απέχοντες). Προσθέτει και τον ‘πρόθυμο’ (που του έδωσε και δημοτική κούρσα να κυκλοφορεί...), μαζί και τους ‘κρυστάλλινους’ (που οι φήμες επιμένουν πως έχει σίγουρους τους 3 από τους 4). Το σύνολον 21! Για να μην μετρήσουμε κι αυτόν που έχει για ‘καβάντζα’ – και που στο κάτω κάτω το είχε πει (λες και το ‘ξερε!) από την πρώτη φορά ότι την επόμενη θα ψηφίσει κι αυτός.

Μια χαρά λοιπόν! Τα κουκιά να βγαίνουν κι άσε τους άλλους να κουρεύονται… Τι κι αν η αξιοπιστία του δημάρχου είναι πια στο ναδίρ; Φτάνει που κάποιοι πιστεύουν (ακόμα) ότι η παρούσα δημοτική αρχή μπορεί να κάνει τα πράγματα να δουλέψουν. Και της προσφέρουν την (πολιτική) στήριξη και αρωγή τους. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτοί οι κάποιοι δεν προέρχονται από τους κόλπους της (φυλλοροούσας) Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αλλά (κυρίως) από την ‘υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση’, όπως η ίδια η Συμμαχία για τον Πολίτη αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται. 

Πώς αλλιώς εξηγούνται ανήμερα Πάσχα οι δημοσιεύσεις για το αντλιοστάσιο της Σταμάτας δύο συμβούλων της Συμμαχίας (του δ.σ. Άνοιξης κ. Κυριακόπουλου και της τ.σ.  Σταμάτας κας Οικονομίδου) και η εσπευσμένη ανακοίνωση του εισέτι Προέδρου της κ.Βορριά (ότι οι δύο σύμβουλοι εκφράζουν τις προσωπικές τους θέσεις); Δηλαδή εννοεί ότι η άποψη της Συμμαχίας είναι διαφορετική; Κι αν ναι, ποια;

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι στην επαναληπτική ψηφοφορία θα υπάρξουν εκπλήξεις – τουλάχιστον από τους 3 ‘κρυστάλλινους’, που ο δήμαρχος διατείνεται ότι τους ‘έχει στο τσεπάκι του’. Απλώς αυτά είναι ‘τζαρτζαρίσματα’ ενόψει των εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας (;) στη Συμμαχία, όπου – σύμφωνα με πληροφορίες – έχουν σχηματισθεί δύο καινούριοι πόλοι, που μάχονται για το ποιος θα κληρονομήσει τα ‘ρετάλια’.... Ο ένας απ’ τους παλιούς Αγιοστεφανιώτες κι ο άλλος γύρω από τον ‘εξωθεσμικό’ της Σταμάτας. Και στη μέση ο (πολλάκις ‘παραιτούμενος’) Πρόεδρος στο ρόλο του διαιτητή… 

Εκτιμώ λοιπόν ότι, κατά πάσα βεβαιότητα, τρεις τουλάχιστον σύμβουλοι της Συμμαχίας θα υπερψηφίσουν την εισήγηση Καλαφατέλη – όποια κι αν είναι - και θα πουν κι ένα τραγούδι από πάνω. Τι κι αν ο δήμαρχος δεν έχει ικανοποιήσει τα αιτήματά τους από την εποχή του προϋπολογισμού; Τι κι αν μέχρι προσφάτως δήλωναν ότι μέχρι αυτό να συμβεί θα καταψηφίζουν τις εισηγήσεις ή θα ψηφίζουν λευκό ακόμα κι αν συμφωνούν; Αυτή τη φορά, τα ‘σκυλιά θα είναι δεμένα’…

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι με την (δήθεν) υπεύθυνη στάση τους σηματοδοτούν κάτι άλλο - ιδίως μπροστά στις κυοφορούμενες διοικητικές εξελίξεις στην υπόθεση των 10 (παρανόμως προσληφθέντων) του Κρυονερίου. Γιατί ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης (εκτός από την απόρριψη του ορισμού των διοικήσεων των Ν.Π.) έστειλε στον δήμαρχο κι άλλον έναν πασχαλιάτικο μποναμά… Του ζητά από να τον ενημερώσει επισήμως για το τι έπραξε σχετικά μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου το 2011. Οπότε, τι να του πει κι αυτός; Ότι (εν γνώσει του) τους πλήρωνε (παρανόμως) επί 15μηνο με τα χρήματα των δημοτών; Κάτι τέτοιο επιφέρει αναγκαστική αργία, ως διοικητική ποινή – χώρια το ένταλμα για επιστροφή (πολλών) χρημάτων! Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει τότε τον βαρκάρη;

Οι ‘κρυστάλλινοι’ κι ο ‘πρόθυμος’ όμως δεν φαίνεται να μασάνε με τέτοιες ‘λεπτομέρειες’. Γι αυτούς σημασία έχει η ‘υπευθυνότητα’… Ας είναι! Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που κάνει και υπογράφει. Ακόμα κι αν είναι το χρονικό του προαναγγελθέντος πολιτικού θανάτου - του δικού τους και της παράταξής τους.

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/5/13 7:50 μ.μ.

  Ανεξάρτητα από τη στάση τους στις επικείμενες ψηφοφορίες για τα νομικά πρόσωπα, αυτοκτόνησαν πολιτικά με τη στάση τους στον προϋπολογισμό και την άνευ όρων, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, παράδοση τους στο σύστημα Καλαφατέλη. Και αυτό είναι τελεσίδικο, δεν ξεπλένεται με τίποτα.
  Εξάλλου, φροντίζουν να μας το θυμίζουν οι ίδιοι συνεχώς (με το κείμενο π.χ. του Κυριακόπουλου, που δύσκολα κρατιέται να μην προσχωρήσει απευθείας στην ομάδα Καλαφατέλη, με την οποία συνεργάζεται ήδη από το καλοκαίρι του 2011....).
  Τώρα, φαίνεται ότι οξύνονται τα προβλήματα στον πολύ στενό πυρήνα στο εσωτερικό τους και αυτό προκύπτει από πολλές ενδείξεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/5/13 9:08 π.μ.

  Δεν μπορεί θα υπάρχουν κάποιοι από αυτούς που λέτε,( Κυριακόπουλος, Μπούσμπουρας, Παπαπαναγιώτου, Τσιαλτούνη, Ίσσαρης) που δεν θα θέλουν να ξεφτυλιστούν και άλλο. Λυπάμαι που δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιός είναι ο "πρόθυμος" με το αυτοκίνητο και ο "καβάντζας" γιαυτό παρακαλώ πολύ να μη γενικεύουμε και να μιλάμε με ονόματα για να μην αδικούμε κάποιους από κακούς υπολογισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε
   Το τι θέλει και δεν θέλει κανείς είναι βεβαίως δική του υπόθεση, που γίνεται όμως ορατή από την πράξη που κάνει. Προσωπικώς, όπως έχω ξαναπεί, προσδοκώ ανάσταση νεκρών κι επομένως, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.
   Ο "πρόθυμος" (προσφάτως και με κούρσα) είναι γνωστός όχι μόνο στα πέριξ, αλλά και από παλιότερες αναρτήσεις. Όσο για τον δ.σ. που είχε δηλώσει (ο ίδιος) ότι "την επόμενη φορά θα ψηφίσει τον υποψήφιο για πρόεδρο του Θέσπι", δεν αναφέρεω τίποτα παραπάνω απ' όσα έχουν γραφτεί στα πρακτικά των συνεδριάσεων. Μένει κι αυτό να δούμε αν τελικά θα γίνει.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος10/5/13 11:51 π.μ.

  Αν κάποιοι θέλουν να μην τσουβαλιάζονται με τους άλλους και συνεπώς αδικούνται, ιδού η Ρόδος ιδού και η ψηφοφορία στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για τα νομικά πρόσωπα.
  Εκεί κρίνονται όλα και όχι στις καλές γενικώς και αορίστως προθέσεις.
  Η ομάδα Καλαφατέλη και η ομάδα Σακελλαρίου, που απέμεινε να τον στηρίζει και προσπαθεί να πείσει και τη ΝΔ κεντρικά και στις επόμενες εκλογές να τον στηρίξει πάλι, ψάχνουν απεγνωσμένα για δεκανίκια προκειμένου να διαιωνίσουν κι άλλο τις παρανομίες τους, όπως δείχνουν οι συνεχείς ακυρώσεις αποφάσεων τους από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (6 μόνο το τελευταίο 6μηνο, πανελλήνιο ρεκόρ). Θα βρεθούν "πρόθυμοι" από την αντιπολίτευση (για το καλό μας πάντα);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/5/13 1:39 μ.μ.

  Μπορεί ο "καβάντζας" να πέσει κάτω με το ποδήλατό του σε κανένα από τους ποδηλατοδρόμους της Άνοιξης,ξέρεις εσύ, και να μην καταφέρει ποτέ να φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος11/5/13 5:55 μ.μ.

  Ενεργοί Πολίτες Διονύσου

  Θέσεις για τη συγκρότηση ΔΣ στα νομικά πρόσωπα
  του δήμου Διονύσου

  Με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής Διονύσου,
  παρά τις σαφείς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,
  ο δήμος μας οδηγήθηκε στην περιπέτεια της ακύρωσης από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής των πρωτοφανών στα αυτοδιοικητικά χρονικά μεθοδεύσεων της δημοτικής αρχής
  για τη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Νομικών Προσώπων ΘΕΣΠΙΣ και ΕΣΤΙΑ.

  Οι Ενεργοί Πολίτες Διονύσου, ενόψει της νέας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση των Σχολικών Επιτροπών και των Νομικών Προσώπων, τοποθετούνται με αίσθημα ευθύνης στο θέμα αυτό.

  1. Η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων δεν μπορεί να υποταχθεί στις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες της δημοτικής αρχής, η οποία πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία, όπως αποδείχθηκε στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  2. Η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων πρέπει να αντανακλά το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι τις μικροπαραταξιακές επιδιώξεις της δημοτικής αρχής.

  3. Η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων πρέπει να αποτυπώνει ένα ευρύ συναινετικό και αντιπροσωπευτικό πνεύμα μεταξύ όλων των δυνάμεων, που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αποκλεισμούς.

  4. Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η ευθύνη όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης είναι

  •να αποκρούσουν τυχόν νέες μικροπαραταξιακές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, ώστε να μην της δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει την επικίνδυνη για τους θεσμούς αυταρχική και συγκεντρωτική πολιτική της
  •να καταθέσουν μια συνολική εναλλακτική πρόταση συναινετική και λειτουργική προς όφελος αποκλειστικά των δημοτών, η οποία θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.


  Διόνυσος,11.05.2013 Η Συντονιστική Επιτροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή