.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Ο ‘ψευτο-Θόδωρος’ & η εικονική πραγματικότητα (Μέρος 1ο)

Έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι πια με τον (εισέτι) δήμαρχο Διονύσου και όσους (ακόμα) τον στηρίζουν, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Μία από αυτές όμως νομίζω πως είναι η (νέα) συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, που έχει τον απίστευτο τίτλο “Χτίζουμε τον Δήμο της επόμενης δεκαετίας” και ακόμα πιο απίστευτο περιεχόμενο. Πρόκειται για ένα μνημείο εικονικής πραγματικότητας, που σε υποχρεώνει να τσιμπηθείς για να βεβαιωθείς ότι αναφέρεται στην ίδια πόλη που ζούμε καθημερινά. Ας δούμε όμως κατά σειρά τα όσα ισχυρίζεται:
Ι. Η διοίκησή του, με βάση τον σχεδιασμό της (;), με σκληρή δουλειά και “κάνοντας τη νύχτα μέρα”, κατόρθωσε να “οργανώσει τον δήμο εξ αρχής και εκ του μηδενός”, παρά την ένδεια μελετών και την οικονομική ύφεση.  Σήμερα πια, θεωρεί ότι “έχει βάλει τα πράγματα στη θέση τους”, εκπονώντας πολλές μελέτες και “ανασύροντας από το συρτάρι (;) πολλά μεγάλα έργα, που έχουν μπει στη τελική ευθεία προς τη κατασκευή τους”.
Ψέμα 1ο: Ο (μη) σχεδιασμός.

Η ‘δυνατή αρχή’ Καλαφατέλη δεν είχε - ούτε έχει – κανένα σχεδιασμό και για τίποτα. Η έννοια αυτή (και η απορρέουσα πρακτική) της είναι άγνωστη. Αντιθέτως, είναι το βασίλειο της ‘γονατογραφίας’ και της αυθαιρεσίας. Απόδειξη οι πάμπολλες εισηγήσεις της προς το ΔΣ που αποσύρθηκαν (λόγω ανάγκης περαιτέρω επεξεργασίας), οι τόσες αποφάσεις της που σε ελάχιστο χρόνο τροποποιήθηκαν (λόγω ‘εκ παραδρομής λαθών’ ή ‘νέων δεδομένων’), άλλες τόσες που απορρίφθηκαν (λόγω ενστάσεων) και όλες εκείνες που έμειναν στα χαρτιά (λόγω ανεπάρκειας). Μνημειώδης δε απόδειξη, το Επιχειρησιακό Σχέδιο, που ούτε κατά 20% δεν υλοποιήθηκε και οι Προϋπολογισμοί των δεκάδων εκατομμυρίων, που έμεναν ανεκτέλεστοι.

Ψέμα 2ο: Η ‘οργάνωση’ του δήμου.

Ο ισχυρισμός ότι ο δήμος Διονύσου λειτουργεί οργανωμένα μόνο θυμηδία - στους πιο ψύχραιμους - μπορεί να προκαλέσει. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι δημότες, έχουν πολλά να πουν για την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών που έχει ‘επιτευχθεί’ μέσα στα 2,5 χρόνια της διοίκησης Καλαφατέλη. (Χώρια τα πεταμένα χρήματα και η σύγχυση από τους ειδικούς συμβούλους, που λειτουργούν σαν προσωπικός στρατός του δημάρχου.)  Όσο δε για ‘τη νύκτα που έγινε μέρα από τη σκληρή δουλειά’, υποθέτω πως αναφέρεται στην προσωπική του παρουσία σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις (δήμου και φορέων) και στα καφενεία της περιοχής με ουζάκι, κρασάκι και αμέτρητες παρτίδες τάβλι…

Ψέμα 3ο: Οι μελέτες και τα (μη) έργα.

Ο κ. Καλαφατέλης προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα της διοίκησής του να προχωρήσει τα εγκεκριμένα έργα που παρέλαβε από τους προηγούμενους δημάρχους Δροσιάς και Άνοιξης. Προσπαθεί επίσης να δικαιολογήσει την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, μέσω απ’ ευθείας αναθέσεων μελετών αμφίβολης χρησιμότητας και εργολαβιών προκλητικής κατάτμησης. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη τον δείχνουν σε εργοτάξια. Δεν δείχνουν βέβαια την πραγματική εικόνα των (επί μακρόν) κλεισμένων δρόμων, λόγω των μισοτελειωμένων και παρατημένων εργασιών, και των αμέτρητων λακκουβών σε όσους έχουν ανοίξει.

ΙΙ. Για τα νομικά πρόσωπα του δήμου που κινδυνεύουν να τα κλείσει η κυβέρνηση, “θέλει να πιστεύει ότι θα πρυτανεύσει η λογική στη κυβέρνηση, την οποία καλεί σε εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες”. Ισχυρίζεται δε ότι ο δήμος “βρίσκεται σε εγρήγορση, μετά από την απόφαση στήριξης των Ν.Π. από το Δ.Σ., αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο”.
Ψέμα 4ο: Η (δήθεν) επαγρύπνηση.

Από πότε ο ‘ύπνος των μακάρων’ ονομάζεται εγρήγορση; Κι από πότε το laissez-faire αποκαλείται πίστη στην επικράτηση της λογικής; Και πόσο αφελή ακούγονται όλα αυτά, ιδίως, μετά τα γεγονότα της ΕΡΤ; Η διοίκηση Καλαφατέλη δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα – και ούτε πρόκειται να κάνει – για να πιέσει να μην κλείσουν τα Ν.Π. ή για να εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας τους. Το πρώτο συμβαίνει γιατί όποιος είναι διαδρομιστής δεν μπορεί να διεκδικεί από τους ‘κολλητούς’ ή τους ‘πατρόνους’ του. και το δεύτερο γιατί είναι παντελώς ανίκανη για σχεδιασμό – πολύ δε περισσότερο για δημιουργία εναλλακτικών σχεδίων… Απλώς, άμα έρθει η ‘κακιά η ώρα’, θα φταίνε πάλι οι άλλοι…

ΙΙΙ. “Τα φλέγοντα θέματα που παραμένουν ανοικτά είναι οι δασικοί χάρτες και το σχέδιο πόλης. Γι αυτά ο δήμος με διαρκείς παρεμβάσεις στα Υπουργεία και σε κάθε αρμόδιο φορέα προσπαθεί να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση”.
Ψέμα 5ο: Το δασικό.

Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο. Μόλις χθές η ΑΔΚ ανέβασε στην ιστοσελίδα της δύο ανακοινώσεις - μπορείτε να τις δείτε εδώ κι εδώ - όπου κάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον χειρισμό και την (δυσμενή) τελική έκβαση  του σοβαρού αυτού θέματος. Σύμφωνα με την ΑΔΚ, με την ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση, καταργείται το επί πολλές δεκαετίες βασικό επιχείρημα υπέρ των οικισμών προ του 1923 ως αστικών ζωνών. Αυτό αφήνει έκθετους χιλιάδες ιδιοκτήτες (κυρίως) της Άνοιξης και του Αγίου Στεφάνου, τους οποίους οι διοικούντες είχαν φλομώσει με ψέμματα όλο το προηγούμενο διάστημα. Το ζήτημα αυτό αποτελεί κυριολεκτικά μια βόμβα, που ο δήμαρχος προσπαθεί όχι να αφοπλίσει, αλλά απλώς να μην σκάσει στα χέρια του...

(Έπεται η συνέχεια) 

40 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/6/13 7:47 μ.μ.

  Η απογοήτευση και οργή για την ανυπαρξία παρέμβασης του δήμου στην καθημερινότητα των δημοτών καθρεφτίζεται στο προσωνύμιο που δικαίως κατέκτησε στο πανελλήνιο- ο δήμος της λακκούβας.
  Καθρεφτίζεται, επίσης, στην απομάκρυνση πολλών και σημαντικών σε επιρροή δυνάμεων από την Ενωτική Πρωτοβουλία.
  Στην προετοιμαζόμενη έξοδο και άλλων προσεχώς, που έχουν αμέσως ή εμμέσως προαναγγείλει.
  Αλλά και στις αγωνιώδεις προσπάθειες κύκλων περί την εφημερίδα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, να φέρουν φυτευτό από το Μαρούσι άλλον υποψήφιο δήμαρχο απέναντι στον σημερινό πρώην εκλεκτό τους. Αγωνιώδεις προσπάθειες στις οποίες συμμετέχουν ενεργά τουλάχιστον 3 δημοτικοί σύμβουλοι της πρώην πλειοψηφίας. Οι οποίοι δημόσια το φωνάζουν πως το σημερινό σύστημα εξουσίας χρεοκώπησε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/7/13 1:31 μ.μ.

  Όταν οι άλλοι σωτήρες το βάζουν στα πόδια, αποχωρώντας για λόγους σαβουάρ βίβρ (βλέπε Κουριδάκη - Σπηλιώτη - Νικητόπουλο κλπ)χωρίς να σέβονται την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσω[ό τους, τι άλλο περιμένεις πέρα απο παραμύθια. Όχι μονόχνωτα τα θέματα κύριοι του μπλόκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος1/7/13 5:41 μ.μ.

  Ο ψευτο-Θόδωρος μυρίστηκε εκλογές σε 11,5 μήνες.
  Ξύπνησε λίγο από τον πολύμηνο λήθαργο και άρχισε να μας μπουκώνει με διάφορα μικρο-έργα, μήπως και αναστρέψει την εικόνα της παραλυσίας.
  Αμ δε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος1/7/13 5:46 μ.μ.

  Αμαάν ρε φίλε πάλι τα ίδια ? πέρασε 1,5 χρόνος που φύγανε κιακομα σε κείνους τα ρίχνετε ? και το κλπ τι σημαινει ? αφού τους άλλου;ς τους έδιωξε ο γίγαντας. κι αυτοί του φταίνε ? δεν κάνετε λίγο αυτοκριτική καλύτερα να δείτε ότι τα εχει παρατήσει όλα και γυρνά στις πλατείες για ψήφους ο δικός σου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος1/7/13 6:09 μ.μ.

  Εδώ ο κόσμος καίγεται με τις ρυθμίσεις για το οικιστικό, που χαντακώνουν την πόλη και ο ψευτο-Θόδωρος με τους νεόκοπους Συμμάχους του, που ανεβοκατέβαιναν μήνες μαζί τα σκαλιά του ΥΠΕΚΑ (για το καλό μας....), χτενίζεται.
  Αλλά να είναι σίγουρος ότι, θα εισπράξει για τα καλά την απανταχούσα στις εκλογές και κρίμα στις σόλες που χαλάει.
  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος1/7/13 8:10 μ.μ.

  Δακρύσαμε πάλι. Πάντως Διονυσοσκουφίτσα κι εσύ πολύ ΑΔΚ διαβάζεις. Να το προσέχεις αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος1/7/13 8:37 μ.μ.

  Σε ποια εφημερίδα έδωσε την συνέντευξη; Γιατί δεν τη δημοσιεύεις ολόκληρη να έχουμε κι εμείς άποψη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημοσιεύθηκε στο Τοπικό Βήμα και δεν μπορώ να την αναδημοσιεύσω γιατί είναι σε έντυπη μορφή μόνο (2 σελίδες πυκνογραμμένες).

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος2/7/13 12:27 π.μ.

  Διαβάσαμε για το ξεθεμελίωμα των οικισμών Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης. Κύριος υπεύθυνος για την επιμονή "νομοθετικής ρύθμισης", που ήταν βέβαιο ότι θα έφερνε δεινά αφού στην ουσία ακύρωνε την μέχρι τότε ισχυρή επιχειρηματολογία "περί υπαρχόντων ισχυρών ορίων", ήταν η τότε δημοτική αρχή του τότε δήμου Αγ. Στεφάνου και προσωπικά ο τότε δήμαρχος κος Βορριάς, όπως αποκαλύπτεται σε ανάρτηση της ΑΔΚ. Ερωτώνται όλοι οι πρωταγωνιστές που έχουν φιλότιμο. Για αυτή τη καταστροφή τι έχουν να πουν. Ερωτώνται όλοι οι πολίτες αν, πέρα από το ανάθεμα, σκοπεύουν να κινηθούν εναντίον όσων απομείωσαν τις περιουσίες τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος2/7/13 9:32 π.μ.

  Αυτή είναι η Πράξη Νο 3 της συνδιοίκησης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Συμμαχίας για τον Πολίτη (μαζί ανεβοκατέβαιναν πρόσφατα τα σκαλιά του ΥΠΕΚΑ).
  Η Νο 1 ήταν ο προϋπολογισμός.
  Η Νο 2 το αντλιοστάσιο Σταμάτας (με αντάλλαγμα το αντλιοστάσιο Αγίου Στεφάνου).
  Και έπονται και άλλες στη σειρά μέχρι τις εκλογές, ώστε να ξεπληρωθούν οι ληγμένες επιταγές....
  Τώρα και οι 2 συμβαλλόμενοι σιγή ασυρμάτου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος2/7/13 2:48 μ.μ.

  Για να είμαστε δίκαιοι. Στην κατάργηση της αρχής των οικισμών των προϋφιστάμενων του 1923, υπεύθυνοι είναι όλοι οι τότε Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του νυν Δήμου Διονύσου. 1ΟΝ Διότι επέτρψαν στην κα Μπιρμπίλη να τους καταργήσει και 2ΟΝ διότι δεν έτρξαν το θέμα όσο έπρεπε. Ο κος Βορριάς δεν ήταν π μόνος υπεύθυνος τότε, την αυτή ευθύνη φέρνει και ο κος Νικητόπουλος που έλεγε ότι για το θέμα αυτό ο Παπανδρέου του έκλεισε ραντεβού, ο κος Πασιπουλαρίδης που επειδή ο δικός του Δήμος είχε σχέδιο δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον αλλά και ο κος Καλαφατέλης που για την αυτή αιτία αδράνησε. Τώρα όλοι αυτοί ζητούν να τους εμπιστευθούμε εκ νέου. Γιούρτι κασι ντομάτες αντί ψήφος τους αναμένει και να μου το θυμηθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος3/7/13 12:39 π.μ.

  Όλοι αυτοί είχαν ορκιστεί πίστη και υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών και των πόλεών τους. Όσοι αδράνησαν για τούτο και όσοι (αντί υποστήριξης) συνέβαλαν στη μείωση των περιουσιών των πολιτών είναι, για τα τοπικά έστω, τουλάχιστον ανίκανοι. Ύστερα από αυτά, υπάρχει έστω και ένας (χωρίς συμφέρον), που μπορεί να μας πείσει ότι αυτούς πρέπει να ξαναυποστηρίξουμε για να λύσουν τα προβλήματά μας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Σε περιπτώσεις που μία διοίκηση (ή κυβέρνηση) αποτυγχάνει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της - ή και να διοικήσει στοιχειωδώς - είναι πολύ συνηθισμένο το "επιχείρημα" να εξομοιώνονται όλοι (οι αντίπαλοί της) γενικώς κι ανεξαιρέτως, χωρίς στοιχεία και ανάλυση, αλλά με εύκολες υπεραπλουστεύσεις. Έτσι, η άθλια διοίκηση δεν δείχνει χειρότερη από "κουτσουρεμένους" αντιπάλους.

  Φυσικά, είναι απαραίτητο να μην ξεχνά κανείς το τι έχει κάνει ο καθένας που πέρασε από το τιμόνι. Αλλά το ίδιο απαραίτητο είναι και να μην "τσιμπά" σε γενικόλογους αφορισμούς, που συχνά έχουν στόχο να δημιουργήσουν κουρνιαχτό ή να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα. Στα κείμενα της Διονυσοσκουφίτσας γίνεται προσπάθεια να τεκμηριώνεται η κριτική και η καταγγελία. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή το ίδιο θα κάνουν και τα σχόλια - έστω κι αν μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος3/7/13 9:39 π.μ.

  Τι θα γίνει με εκείνα τα φώτα, που τοποθέτησε συνεργείο του δήμου περιμετρικά στα μαντριά ιδιοκτησίας αντιδημάρχου;
  Και έχει ζητηθεί η άδεια από την ΔΕΗ ή το ρεύμα "παραχωρείται ευγενώς" από την κοντινή κολώνα της;
  Κατά τα άλλα, ο εν λόγω αντιδήμαρχος κινείται δραστήρια ομού με άλλους (μεταξύ τους και ο γνωστός εκδότης) για μια άλλη υποψηφιότητα δημάρχου εξ Αμαρουσίου, που πλασάρεται στην πιάτσα σαν το "νέο, άφθαρτο και αδιάφθορο" !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος3/7/13 4:35 μ.μ.

  Βλέπω αγαπητή διονυσοσκουφιτσα ότι οι υποσχέσεις σου όσον αφορα φωτογραφικά σχόλια, τα οποία αναφέρονται με υπονοούμενα για δήθεν σκάνδαλα, θα επιτρέπονται μόνο εφ´ όσον ήταν επώνυμα, ξεχάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα!!! Εύγε!!!
  Ελάτε λοιπόν κυρίες και κύριοι... Ο ανεμιστήρας πηρε μπροστα. Πέταξε τη λάσπη σας!!!

  Ν.Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Ν.Β.

   Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι ότι η συγκεκριμένη καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφίες!!!

   Σκέφτηκα ομως να δώσω μια ευκαιρία στον εν λόγω αντιδήμαρχο να επανορθώσει από μόνος του, πριν πάρει διαστάσεις το θέμα. Αν πάλι επιμείνει στην σημερινή "διευκόλυνση", τότε είναι ο ίδιος ύεύθυνος.

   Επομ´ενως, σε παρακαλώ να ανακαλέσεις την βιαστική σου "κριτική". Κι αν τυχόν γνωρίζεις προσωπικά κι άλλους από την δημοτική αρχή, κέρδους ότι ο κόσμος έχει αγριέψει και τους βγάζει στη φόρα.

   Διαγραφή
  2. (διορθώνω τη τελευταία πρότση)

   Πεστους ότι ο κόσμος ...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/13 2:30 π.μ.

   Διονυσοσκουφίτσα, νομίζω ότι παρασυρεσαι απο ανθρώπους που είναι εμπαθεις! Δεν δικαιολογείται διαφορετικά να επιμένεις για κάτι, για το οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις προσωπική άποψη. Έχω λοιπόν να σου επισημάνω τα εξής: Τα φωτιστικά σώματα που υποστηρίζεις ότι είναι δήθεν εξυπηρέτηση και διευκόλυνση, δεν τοποθετήθηκαν περιμετρικά κανενός "μαντριου". Τοποθετήθηκαν σε δημόσιο δρόμο και είναι κάτι το οποίο ο δημος έχει την υποχρέωση να κάνει, αφού οι πολίτες πληρώνουν δημ. τέλη, ΤΑΠ, φόρους κτλ. Σε ενα δρόμο μήκους περίπου 700 μέτρων τοποθετήθηκαν 4 λαμπες. Όσο για τον υπαινιγμό σου ποιος πληρώνει το ρεύμα, αναρωτιέμαι αν στις λάμπες που υπάρχουν έξω απο το Σπιτι σου επάνω στις κολόνες της ΔΕΗ έχεις πληρώσει εσυ ποτε το λογαριασμό!!! Και σε ενημερώνω ότι εκει κατοικούν μόνιμα κάποιοι άνθρωποι, που έχουν τα ίδια δικαιώματα με εσένα, όσο και να μην σου αρέσει αυτο.
   Επομένως, σου επιστρέφω την προτροπή, να ανακαλεσεις την βιαστική κριτική σου και πιστεύω ότι αν δεις το "θέμα" χωρίς παρωπίδες, δεν θα διαστάσεις να ζητήσεις συγνώμη.
   Όσο για το 2ο σκέλος του σχολίου που έκανε ο ανωτέρω Φιλος, δεν νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού!! Σε αυτη την κοινωνία που ζούμε όλοι μας υπάρχουν Άντρες και Αντρακια. Ο εν λόγω αντιδήμαρχος ανήκει στην πρώτη κατηγορία και αυτο είναι αποδεκτό απο φίλους και αντιπάλους (πολιτικά εννοώ).
   Τέλος, επειδή όντως γνωρίζω αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, απο όλες τις παρατάξεις, ομολογώ ότι αρκετές φορές έχω εκφράσει σε συζητήσεις μας τη διαφωνία μου για τον τροπο που λειτουργούν και που πράττουν σε διάφορα θέματα. Πολυ δε περισσότερο με τους συμβούλους της δημοτικής αρχής, αφου αυτοι έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης ούτως ώστε να γίνει η ζωή στο δήμο μας καλύτερη.
   Άλλο πράγμα όμως να διαφωνω και να αντιδρώ και άλλο να συκοφαντω.
   Ευχαριστω για το χώρο...
   Ν.Β.

   Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Ν.Β.

   Πρώτον, το σχόλιο με τις πληροφορίες και τα ερωτήματα (εσύ τα λες υπαινιγμούς) ΔΕΝ ήταν δικής μου προέλευσης, αλλά ενός αναγνώστη. Ο οποίος με πληροφόρησε σε ξεχωριστό (αδημοσίευτο) σχόλιο ότι υπάρχουν και φωτογραφίες.
   Από τη μεριά μου, δεν είχα κανένα λόγο να μην το δημοσιεύσω, άπαξ και δεν περιείχε συγκεκριμένο όνομα κι επιπλέον του δινόταν η ευκαιρία να διορθώσει αν κάτι ήταν επιλήψιμο. Αν όχι, τότε δεν είχε κανένα λόγο να κάνει τίποτα.

   Δεύτερον, μου φαίνεται πως δεν καταλαβαίνεις (ή μήπως κάνεις;) ότι στην εποχή μας τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να δέχονται κάθε έλεγχο της κοινωνίας και να απαντούν και στην τελευταία ερώτηση χωρίς να διαμαρτύρονται για (δήθεν) συκοφαντία.

   Τρίτον, ξαναδιάβασα προσεκτικά το σχόλιο και δεν είδα πουθενά αναφορά για άντρες και αντράκια, παρά μόνο την πληροφορία (ή μήπως φήμη;) ότι ο εν λόγω αντιδήμαρχος υποστηρίζει τον "εξ Αμαρουσιου" υποψήφιο, πράγμα που δεν αποτελεί επ' ουδενί ψόγο. Επομένως, κατανοητή η επιθυμία συνδρομής στον Φίλο σου, αλλά ακατανόητη η αφορμή που διάλεξες.

   Τέλος, θα σου πρότεινα, αφού ξέρεις τόσο καλά αυτούς τους "υπέροχους κυρίους", να μην αρκείσαι σε ευγενικές (και ανούσιες) διαπιστώσεις για "κακές πρακτικές", αλλά να υψώνεις λίγο τη φωνούλα σου.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/7/13 4:50 μ.μ.

   και δουλεύει τόσο πολύ ο Αντιδήμαρχος για να μαζέψει σταυρούς για τον Μαρουσιώτη; Τι λέτε ρε παιδιά; Δεξί χέρι του Ολίγιστου είναι και όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς.

   Διαγραφή
 15. Ανώνυμος3/7/13 5:22 μ.μ.

  Ποιός είναι παίδες ο Μαρουσιώτης που προορίζεται για Διονυσιώτης? Γιατί μας κρατάτε σε αγωνία? Μπορεί να είναι και καλός μη τον βγάζουμε κάλο απο σήμερις, που λένε και οι Αρβανίτες του κερατά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος3/7/13 8:01 μ.μ.

  Γιατί Μαρουσιώτης? Όλοι οι Διονυσιώτες είναι άχρηστοι? Ή μήπως είναι άχρηστοι όσοι ξέρουν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να γίνουν με τίποτα δήμαρχοι (όπως ο συγκεκριμμένος αντιδήμαρχος) και προσπαθούν να γατζωθούν σε ότι νάναι αφού οι τοπικοί συσχετισμοί δεν διευκολύνουν τα σχέδιά τους και αφού οι τωρινοί επικεφαλείς τους είναι για φούντο. Πέρα από τον Μαρουσιώτη θα θυμάστε φαντάζομαι και την εξ Ευρυτανίας κα Οικονόμου την οποία ο κος Βοριάς προσπάθησε να προωθήσει. Έτσι αποδεικνύεται όμως ότι άχρηστοι είναι Καλαφατέλης και Βοριάς που (οι ίδιοι ή στελέχη τους) ψάχνουν να βρούν αλλοδαπούς επικεφαλείς υποψήφιους αφού οι πόρτες με τους συμπολίτες μας είναι κλειστές και οι συσχετισμοί στη κοινωνία πολύ κακοί για αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/7/13 3:22 π.μ.

   Ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Ολιγιστος την είχε στήσει εξω από το σπίτι της κυρίας. Λες να θέλει να της προτεινει να ειναι υποψηφια μαζί του και κάνει τετοια κόλπα γιατί τρωει πόρτα οταν προσπαθει κανονικα;;;

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος4/7/13 8:55 π.μ.

  Η Δ/Σ έχει εγκαινιάσει μια νεα τακτική. Αυτη του διαιρε και βασίλευε. Πιστεύει η "αθώα" ότι αυτα τα φτηνά κολπακια θα έχουν αποτέλεσμα! Έχει αφήσει ελεύθερα τα παπαγαλάκια να λένε ότι ο ένας θα κάνει αυτο, ο άλλος θα υποστηρίξει τον άλλο, ελπίζοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη του Καλαφατελη.
  Θελει τόσο πολυ να γίνει Καισαρας στη θέση του Καισαρα, που εχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Δεν μιλάω για εγκυρότητα, γιατι δεν την είχε ποτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε,

   Αυτό που λες προϋποθέτει ότι ο Καλαφατέλης έχει (ακόμα) παράταξη και μάλιστα ...ενιαία (χα, χα). Είσαι σίγουρος; Εγώ όχι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/13 10:16 π.μ.

   διαίρει και βασίλευε στην ενωτική πρωτοβουλ΄'ια;;;; μπαααα, κα΄ποιο λάθος κάνετε....

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος4/7/13 10:36 π.μ.

  Αφού και πολλοί από αυτούς που του απέμειναν ψάχνουν εναγωνιως για άλλον υποψήφιο δήμαρχο απέναντι στο φθαρμένο και χρεοκοπημένο, που αντιπροσωπεύει αυτός.
  Εξ ου και ο συνεχής εκνευρισμός του και οι χυλόπιτες που τρώει συνέχεια σαν νεαρός εραστής......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος4/7/13 10:45 π.μ.

  Μπα, ξύπνησε από τον καλοκαιρινό της λήθαργο και η Συμμαχία με τον Καλαφατέλη (για το καλό μας πάντα).
  Και σιγή ασυρμάτου για την πρόσφατη ρύθμιση νόμου για το οικιστικό στην Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο. Μόνο παρελθοντολογία αφόρητη.
  Η συνδιοίκηση τους αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά στην ψηφοφορία για την Απογραφή, όπου οι 3 από τους 4 δημοτικούς συμβούλους της υπερψήφισαν για πολλοστή φορά μετά τον προϋπολογισμό τα καλαφατελικά τερατουργήματα (νομικά πρόσωπα κλπ,κλπ).
  Αλλά και γι΄ αυτά εύγλωττη σιωπή του προσωρινού κατά τα άλλα αλλά ισόβιου στην πραγματικότητα επικεφαλής της, που όλο φεύγει κι όλο μένει, ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου για την προεδρία, αφού όλες οι προσπάθειες των τελευταίων 3 μηνών έπεσαν στο κενό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος4/7/13 4:21 μ.μ.

  Mη του παίρνετε το γλυφιτζούρι του Π.Β. Το ψώνιο του είναι το προεδριλίκι. Έστω και χωρίς παράταξη, ακόμα και μόνο μιας ολιγάριθμης παρέας. Πάνε οι άλλες εποχές του φαβορί και του μεγάλου καραβιού. Τώρα ούτε ως καρυδότσουφλο δεν υπολογίζεται. Και μη μου πείτε ότι φταίνε άλλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος4/7/13 7:13 μ.μ.

  αγαπητε ανωνυμα των 10.45 δεν ειχα καμια αμφιβολια οτι σου ειναι αδυνατον να κατανοησεις κειμενο οπως η εισηγηση μου για την απογραφη, το μονο που δυνασαι να πραττεις ειναι μυστρι και λασπη ανωνυμη.
  εχω ομως μια απορια γιατι απαγορευσατε στον πασσι να μπει στις 48 διακεκριμενες προσωπικοτητες, αφου ακριτα και χωρις να τα κατανοητε υιοθετειτε τα παραληρηματικα και ασυναρτητα κειμενα του οπου οτι θυμαται χαιρεται.
  ελειπα της ωρα της τοποθετησης του για κατι προσωπικα επειγον, γιαυτο δεν απαντησα ανωνυμε ,
  οσο για την ψηφορια εχω τονισει επανηλειμενα οσο και αν αυτο σε τρελαινει, ειμαστε οι ρυθμιστες των σοβαρων και κρισιμων θεματων της πολης του διονυσου, δεν θα την αφησουμε να βουλιαξει για να παιξετε το προεκλογικο σας παιχνιδι. ειμαι στην διαθεση σας ανα πασα στιγμη για επωνυμο δημοσιο διαλογο
  συγχωρεστε μου την ελειψη αισθητικης, ειμαι πρωταρα στο διαδικτυο. ευχαριστω για την φιλοξενια λενα παπαπαναγιωτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/7/13 11:22 μ.μ.

   Αυτή η άθλια ορθογραφία και σύνταξη είναι της Κυτάις Λένας Παπαπαναγιώτου; Δεν το πιστεύω!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/7/13 1:38 μ.μ.

   Η πρωτοβουλία των 48 δεν απαγόρευσε την συμμετοχή σε κανένα , αποτελείται από προσωπικότητες που μπορεί να είναι διακεκριμένες σε κάποιους τομείς , μπορεί και όχι, εξάλλου αυτό δεν έχει τόση σημασία.
   Το σημαντικό είναι ότι σ΄ αυτήν υπάρχουν πρόσωπα που τους ενώνει η διάθεσή τους για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά και ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση , δεν παζαρεύουν τις θέσεις τους, τα πιστεύω τους και την αξιοπρέπειά τους με ανταλλάγματα υλικά και ηθικά και προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο.
   Όσοι λοιπόν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους ειλικρινά αυτό το χαρακτηριστικό και μπορούν να πείσουν και τους υπόλοιπους για αυτό , είναι ευπρόσδεκτοι στην προσπάθειά μας , ακόμα και η Κα Παπαναγιώτου «διακεκριμένη προσωπικότητα…» της περιοχής μας αν αισθάνεται έτσι
   Ένας από τους 48 μη διακεκριμένη προσωπικότητα

   Διαγραφή
 22. Ανώνυμος5/7/13 2:08 π.μ.

  Όταν δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στις έννοιες ορθογραφία και αισθητική, θέλει να αυτοναγορεύεται σε ρυθμιστή-δεκανίκι του Καλάφι! Άλλο απωθημένο κι αυτό.
  Χώρια που παραβιάζει και τη ρητή οδηγία του προέδρου της, που ακούει Διονυσοσκουφίτσα και βγάζει σπυράκια απέχθειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος5/7/13 10:52 π.μ.

  dionysoskoyfitsa καλημερα,
  επειδη ειμαι φανατικη αναγνωστρια σου ,θα προσπαθησω να βελτιωσω την ορθογραφια μου και την αισθητικη μου για να μην ενοχλουνται οι ανωνυμοι λεβεντες οταν επωνυμα παιρνω θεση σε τρεχοντα ζητηματα με γραπτα κειμενα στον φιλοξενο χωρο σου.
  σε διαβεβαιω οτι περιμενα τις επιθεσεις για την ορθογραφια , μεχρι εκει φτανουν τα κοτσια τους.δεν συζηταμε για βασικα πραγματα εδω ουτε καν αρχι κα εχουν.
  λ.π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/7/13 3:13 μ.μ.

   Αγαπητή Κα Λένα
   Υπάρχει η λαϊκή ρήση «αν κοιμηθείς με στραβό ξυπνάς μονόφθαλμος»
   Θα πρότεινα λοιπόν στον διαδραστικό μεταξύ μας διάλογο μέσω του φιλόξενου blog της Διονυσοσκουφίτσας να φροντίζουμε να είμαστε ευγενείς και να μην παρεκτρεπόμαστε λεκτικά, ακόμα και στα γραπτά μας σε διαλόγους με «γαλλικά» τύπου Καλαφατέλη (βλέπε μ….νο, δεν μπορείς να βρεις την τρύπα, χρυσαυγίτης , αρχι…κα).
   Για αυτό υπάρχει ειδικός και είναι ο Δήμαρχος ,μην μας κολλήσει κανένα χούι …..

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/7/13 9:02 μ.μ.

   Ενώ οι κύριοι της αντιπολίτευσης είναι άγιοι!!! Στόμα έχουν και μιλιά δεν εχουν!!
   Μάλλον δεν έχετε παει ποτε σε δημοτικο συμβούλιο να δείτε τη συμπεριφορά κάποιων μελών της αντιπολίτευσης. Η λέξη "του πεζοδρομίου" είναι πολυ επιεικής... Καλο είναι αυτές τις συμπεριφορές να τις καυτηριαζουμε στο σύνολο τους και οχι να κάνουμε ότι δεν είδαμε και δεν ακούσαμε όταν τα λένε οι φίλοι μας! Όταν όμως τα λένε οι απέναντι να κάνουμε επανάσταση!!!

   Ν.Β.

   Διαγραφή
 24. Ανώνυμος5/7/13 12:40 μ.μ.

  ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ 48 ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ.
  ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΑΝΕ.
  ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΙ ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ.
  ΗΘΙΚΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
  ΜΑΚΑΡΙ !!!

  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο κ. ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος5/7/13 3:44 μ.μ.

  Όχι μόνο είναι διαρκώς εκνευρισμένος και γυρίζει έξω από τα σπίτια συμπολιτών μας δίκην νεαρού εραστή, αλλά μαθαίνω ότι τρώει αλλεπάλληλες χυλόπιτες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος5/7/13 10:41 μ.μ.

  Νέοι Ορίζοντες για τον Διόνυσο

  Η ανοιχτή συγκέντρωση της 4ης Ιουλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς των πολιτών, που συνυπέγραψαν την Πρόσκληση Ελπίδας, μετατράπηκε σε μια δημιουργική συνάντηση συζήτησης και συναντίληψης ευρύτατων δυνάμεων για μια νέα αρχή στο Διόνυσο.

  Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση όλων, που καταγράφηκε και σε προηγούμενες συναντήσεις να προχωρήσουν άμεσα από κοινού στην επεξεργασία
  της Ιδρυτικής Διακήρυξης του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος,
  των προγραμματικών αρχών,
  του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του.

  Η νέα δημοτική παράταξη στοχεύει
  στην ανατροπή του σημερινού δημοτικού σκηνικού της αδιαφάνειας και ακινησίας,
  σε μια νέα αρχή δημιουργίας και ανανέωσης στο Διόνυσο.

  Τον τόνο στο νέο σχήμα Συνεργασίας δίνουν οι αρχές
  της πολυσυλλεκτικότητας,
  της ισοτιμίας,
  της συλλογικότητας,
  της προσήλωσης σε αρχές και αξίες.

  Μια νέα ηγεσία, μια νέα γενιά στελεχών έρχεται ορμητικά στο προσκήνιο και γεννά την Ελπίδα για το μέλλον αυτής της πόλης, σε αντίθεση με τη γκρίζα καθημερινότητα που επέβαλλε το σημερινό σύστημα εξουσίας.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος5/7/13 10:42 μ.μ.

  Η παρουσίαση της Πρόσκλησης Ελπίδας και Συνεργασίας στη συνάντηση των 48 πολιτών - κι όχι μόνο - με φίλους από άλλες δημοτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες του Διονύσου (4 Ιουλίου 2013, Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς.

  https://docs.google.com/file/d/0Bx4329IaHjLFTmRwcFZjTlJGSjQ/edit?usp=sharing

  ΑπάντησηΔιαγραφή