.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Λύση ή παράλυση;

Οι εξελίξεις γύρω από τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου είναι λίγο πολύ γνωστές. Δυο μέρες πριν την "κρίσιμη" συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καρασαρλής θυμήθηκε (ή ανακάλυψε) τον διάλογο. Κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να συζητήσουν το θέμα των προεδρείων, με στόχο «να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση γύρω από τα πρόσωπα που θα προταθούν για να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο».
Όλοι βεβαίως γνώριζαν ότι ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των Νομικών Προσώπων εκλέγονται ανάμεσα στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, που όμως είχαν ήδη ορισθεί από το δημοτικό συμβούλιο και φυσικά δεν άλλαζαν. Και όλοι ήξεραν ακόμη ότι αν ο Δήμαρχος ήθελε συναίνεση, αυτή θα είχε επιτευχθεί από πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν άρχισε το περίφημο σήριαλ των διοικήσεων των Ν.Π. Τότε που η ‘συναίνεση’ κατέληξε σε πατατράκ και επιστρατεύθηκε - με την επίκληση του ‘κορυφαίου’… - η ακραία παραποίηση της λογικής (όχι = λευκό, 19 > 21).
Το αποτέλεσμα εκείνης της αυταρχικής και ανόητης επιλογής είναι κι αυτό γνωστό. Η εποπτεύουσα αρχή ακύρωσε τη διαδικασία, το θέμα πηγαινοήλθε 1-2 φορές στο δημοτικό συμβούλιο, οι προϋπολογισμοί άλλοτε ‘στέλνονταν για φρέσκα’ κι άλλοτε καταψηφίζονταν και άλλα τινά και υπέροχα. Στο τέλος ο Θέσπις είχε Πρόεδρο αλλά όχι προϋπολογισμό, η Εστία είχε προϋπολογισμό αλλά όχι Πρόεδρο, εργαζόμενοι και συνεργάτες (και των δύο) παρέμεναν ακάλυπτοι, λογαριασμοί έμεναν απλήρωτοι, δουλειά δεν μπορούσε να προγραμματιστεί κι επιπλέον στον Θέσπι υπήρχαν και κάποιες απλήρωτες εκκρεμότητες από παλιά… Και μέσα σ’ όλα, ο Δήμος έπαιρνε πίσω μέρος από τις περσινές του υποχρεώσεις - υποσχέσεις για χρηματοδότηση.
Οπότε μάλλον ‘παραμυθένια’ η πρόσκληση Καρασαρλή, που φάνηκε πως ήθελε να περισώσει τα προσχήματα προειλημμένων αποφάσεων, που κάποιοι (ως κομπάρσοι) καλούνταν να νομιμοποιήσουν. Και μάλιστα ‘χωρίς δράκο’, γιατί ο προσκαλέσας δεν μπήκε καν στο κόπο να σκεφθεί τις δικές του προσωπικές ευθύνες στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Να θυμηθεί δηλαδή την συμβολή του στην λάθρα "απόφαση", όπου συμπεριφέρθηκε ως εντολοδόχος της παράταξής του και όχι ως θεσμικός παράγοντας. Και να επανεξετάσει επίσης το προσφάτως διαρρεύσαν κείμενό του, με το οποίο προσέβαλε βάναυσα τις αρχές και αξίες πολλών συμπολιτών του (και δικών μας), μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονταν την δική τους αλήθεια. Μια αλήθεια χωρίς ταχυδακτυλουργίες και παραλογισμούς.
Στη συνεδρίαση λοιπόν της Τετάρτης έπρεπε - τουλάχιστον – να βγει πρόεδρος στην Εστία. Και με τα πολλά βγήκε. Αξίζει ίσως να διαβάσει κανείς το παρασκήνιο στην ‘Οδό Διονύσου’. Πιο πολύ όμως, αξίζει να μείνει την καινούρια ανοησία τους, που αφορά την συμμετοχή στη ψηφοφορία των υποψηφίων για τις έμμισθες θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου κ.κ. Γαρεφαλάκη και Ίσσαρη. Υπάρχει ίσως ζήτημα ακυρότητας της απόφασης, καθώς ο προϋπολογισμός της Εστίας ήταν υπαρκτός και προέβλεπε αμοιβή για τις δύο θέσεις, επομένως όταν ψήφιζαν για την θέση τους, ψήφιζαν και για την αμοιβή τους, πράγμα ασυμβίβαστο. (Ήθελα να ‘ξερα αυτόν τον Γενικό Γραμματέα γιατί τον πληρώνουν…) 
Τέλος πάντων. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν πια διοικήσεις Και λοιπόν, τι; Είμαστε σχεδόν στα μέσα Ιουνίου και η διάρκεια της θητείας των δύο διοικήσεων (των ΝΠ) είναι λιγότερη από χρόνο. Τώρα τι πρόκειται να κάνουν; Ποιος απ’ αυτούς έχει ασχοληθεί (ή θα ασχοληθεί) με το φλέγον ζήτημα της συνένωσης ή κατάργησης των δύο ΝΠ; Και ποιος θα προγραμματίσει τι από τις ‘κανονικές δραστηριότητες’; Γενική κατάρρευση. Πλήρης διάλυση.
Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά φοβάμαι ότι από δω και μπρος, μόνο δράσεις - πυροτεχνήματα και δηλώσεις – καταγγελίες θα έχουμε. Και τους μισθούς, βεβαίως, να πέφτουν κανονικά για κάποιους απ’ αυτούς… Κι όλα αυτά μεσούσης της κρίσης, με όλο και περισσότερο κόσμο να έχει ανάγκη κοινωνικής προστασίας. 
Εκεί θα δοκιμαστούν οι πάντες. Για παράδειγμα, πώς θ’ αντιδράσετε κ. Γαρεφαλάκη όταν ο δήμαρχος ζητήσει (και από εσάς) κάποια προσωπικά του ρουσφέτια το Σεπτέμβρη για τις εγγραφές στους παιδικούς; Και σεις κ. Καρυστινέ, όταν κληθείτε (από τον δήμαρχο) να πληρώσετε τα απλήρωτα της προηγούμενης διοίκησης και να εξηγήσετε (στον κ. Ζαμάνη) τα πληρωθέντα;
Ειλικρινά, δεν θα ‘θελα να ήμουν στη θέση τους. Όντας πλήρως εξαρτημένες - και ταυτοχρόνως πολύ εκτεθειμένες - από την δημοτική αρχή, οι διοικήσεις των νομικών προσώπων θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του αμορτισέρ, που απορροφά τους κραδασμούς. Άραγε θα διαλέξουν να παραμείνουν αξιοπρεπείς ή θα βαδίσουν στην ‘ένδοξη λεωφόρο’ των πολιτικάντηδων; Ίδωμεν…

16 σχόλια:

 1. Κάτι άλλο που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και των Αδειοδοτήσεων από τους (Αγιοστεφανιώτες) κ.κ. Κοντάκη και Παπαβασιλείου στον (εκ Κρυονερίου) κ. Χιώτη.

  Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα εντείνεται η (υπερ)συγκέντρωση των πόστων που σχετίζονται με τα ψηφαλάκια στους (απολύτως) "δικούς του"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/6/13 10:47 π.μ.

   ΓΡΑΨΕ ΑΔΕΙΕΣ - ΣΒΗΣΕ ΚΛΗΣΕΙΣ !!!

   Το νέο σλόγκαν της δημοτικής αρχής.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος10/6/13 10:09 π.μ.

  Και θα εντείνεται η δυσαρέσκεια που προκαλούν αυτές οι αποφάσεις στους ενδιαφερόμενους, που δύσκολα κρύβεται. Και προδικάζει μαζί με την δυσαρέσκεια των πολιτών-ψηφοφόρων το καταδικαστικό αποτέλεσμα γι΄ αυτήν τη θλιβερή παρένθεση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10/6/13 10:26 π.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα καλημέρα,

  Η πληροφόρηση προφανώς και είναι απαραίτητη για να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος μια και έρχονται σε 11 μήνες εκλογές...
  Όμως δεν κουράστηκες να περιμένεις ότι θα ιδρώσει το αυτί τους ή ότι μπορούν επιτέλους να λειτουργήσουν για το κοινό καλό;;;;
  Εκείνο που περιμένουμε είναι, αν έχεις πληροφορίες, υπάρχουν κινήσεις που μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο για την επόμενη 5ετη δημοτική περίοδο γιατί έτσι κι αλλιώς μια ακόμη χαμένη περίοδος ήταν κι αυτή μαζί και με τις προηγούμενες όταν όλοι τους "μεγαλουργούσαν" στους δικούς τους δήμους και κοινότητες.

  Περιμένω νέα σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε-η

   Έχεις δίκιο ότι η κούραση της επανάληψης είναι σημαντική. Ευτυχώς όμως υπάρχει και άλλο ανεξάρτητο κανάλι πληροφόρησης (η Οδός Διονύσου), οπότε εγώ αρκούμαι κυρίως σε σχολιασμό.

   Όσο για το άλλο που ρωτάς, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα. Προτιμώ όμως να σχολιάσω ή και πω την γνώμη μου για τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που (όντως) ετοιμάζονται - και δεν είναι μόνο μια - όταν έχουν κάτι πιο συγκεκριμένο να πουν.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος10/6/13 10:55 π.μ.

  η οδος διονυσου ανεξαρτητο καναλι ???????

  διονυσοσκουφιτσα μου ,μηπως δεν ζεις στον ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ η μηπως δεν ξερεις να διαβαζεις καημενη διονυσοσκουφιτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λες η καημενούλα να μην γνωρίζω ανάγνωση και γραφή;
   Ή λες να μην μπορώ να ξεχωρίσω πότε μια εφημερίδα έχει άποψη και την γράφει χωρίς (έμμεση) χρηματοδότηση. Γιατί είναι άλλο να μην συμφωνείς με την άποψή της κι άλλο να λες ότι δεν είναι ανεξάρτητη.

   Και μάλιστα, την ίδια στιγμή που κάποια άλλη e-εφημερίδα αναπαράγει τα δελτία τύπου του δήμου, που τα γράφει - τι σύμπτωση!... - ο πρώην συνεργάτης της. Κι έτσι εξαργυρώνει την προεκλογική της αρωγή με τις δημοτικές πληρωμές.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος10/6/13 11:15 π.μ.

  Αυτή δεν ήταν απλά μία χαμένη θητεία, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκύψει. Ήταν επιπλέον, μία θητεία της ίντριγκας, των ελάχιστων, των ανίκανων, των ψευτών, των συμφερόντων, των πρόθυμων, των μεσιτών, της προσβολής και της ντροπής για τους πολίτες και τον δήμο. Φτάσαμε να λέμε ας έρθει όποιος νάναι αρκεί να μην είναι οι σημερινοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος11/6/13 5:02 μ.μ.

  κουιζ
  ποιος υπαλληλος δημοτικης ενοτητας εν ωρα εργασιας του,απασχολειτε στα κτηματα προεδρου της ιδιας δημοτικης ενοτητας?
  ο εν λογω προεδρος τον τελευταιο καιρο εχει διωξει ολους τους υπαλληλους απο την κοινοτητα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος11/6/13 9:20 μ.μ.

  Εφαρμοσμένη φαυλότητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος12/6/13 9:24 π.μ.

  κουιζ
  ποια τοσο 'επιτυχημενη' προεδρος των σχολικων επιτροποων δεν εχει καν παραδωσει απολογισμο πεπραγμενων ωστε να ειναι σε θεση να δουλεψουν τα σχολεια σημερα??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος12/6/13 2:11 μ.μ.

  Δηλαδή τους μάρανε η έλλειψη απολογισμού ή η χρόνια εδώ και 2,5 τύφλα τους, που δεν μπορούν σε κανέναν τομέα στοιχειωδώς να διοικήσουν;
  Και αυτό αποδεικνύεται από τα 2 νομικά πρόσωπα, που κι εκεί φαίνεται η ανικανότητα τους (μήπως κι εκεί τους φταίει ο Ποτίδης κι ο Ζυγούνας;
  Έλεος, καιρός να μας αδειάσουν τη γωνιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος12/6/13 5:10 μ.μ.

  dionysoskoyfitsa,εδω ο κοσμος βραζει, γινεται της ΠΟΠΗΣ
  και εσυ δεν βγαζεις αχνα///???
  ΓΙΑ ΤΗΝ ερτ ενοω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να γράψω κάτι για την ΕΡΤ.

   Για κείνο τον δημοσιογράφο (ή μήπως ήταν απλός εκφωνητής;) που τις τελευταίες ώρες πριν τους κλείσει ο Κεδίκογλου ξιφούλκησε - τρόπος του λέγειν - εναντίον του λέγοντας κάτι μισόλογα για το πού "υπηρέτησε" το στρατιωτικό του ο "πινόκιο".

   Ήθελα να τον ρωτήσω - αν μπορούσα - γιατί δεν μας το έλεγε τόσα χρόνια που είναι στη θέση εκείνη; Στη θέση του δημόσιο-γράφου, του γράφοντος δημοσίως και για δημόσια πράγματα. Τώρα πια φίλε είναι αργά. Και για υπαινιγμούς, και για μαγκιές, και για τη δουλειά σου την ίδια. Καληνύχτα και καλή τύχη...

   ΥΓ. Ο κόσμος που μαζεύτηκε στην ΕΡΤ και γεμίζει τα ΦΒ σήμερα δεν τό κάνει για κάποιους σαν κι αυτόν τον ποντίκαρο.

   ΥΓ2. ΟΙ ΟΡΘΙΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΦΤΟΙ

   Διαγραφή