.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Ο ‘ψευτο-Θόδωρος’ & η εικονική πραγματικότητα (Μέρος 2ο)

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο δήμαρχος ‘μπαίνει στο ψητό’, δηλαδή στα των δημοτικών παρατάξεων και των εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

IV. “Στο Δ.Σ υπάρχουν δυνάμεις με πραγματική διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας, που ενδιαφέρονται πραγματικά να συμβάλλουν στο μέλλον του τόπου. Υπάρχουν δυστυχώς και οι παρωχημένες αντιλήψεις της στείρας άρνησης σε όλα, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην προοδεύει ο δήμος, που κωλυσιεργούν και επιδιώκουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και την λασπολογία.”
Ψέμα 6ο: Η ‘καλή’ και η ‘κακή’ αντιπολίτευση
Εδώ ο δήμαρχος μπερδεύει το ‘βολικό’ με το ‘καλό’. Έτσι, η (πολιτικά ύπανδρος) ελάσσων (και …δημιουργική, κατά τα λεγόμενά της) αντιπολίτευση είναι η καλή, ενώ η μείζων και οι ανεξάρτητοι είναι η ‘κακή’ αντιπολίτευση. Ποιος είναι όμως ο ρόλος της αντιπολίτευσης; Να ‘συναινεί δημιουργικά’ με τη διοίκηση ή να περιφρουρεί τη νομιμότητα και (μαζί μ’ αυτή) και το δημοτικό χρήμα, που ρέει άφθονο προς χάρη της προεκλογικής εκστρατείας του δημάρχου; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται γι αυτές.

Και η κρίση του κόσμου της Συμμαχίας, στους 4 μήνες που πέρασαν από τον “γάμο της χρονιάς”, είναι καταδικαστική για τους εναπομείναντες σ’ αυτήν, όσο κι αν βαυκαλίζονται με τον (ανύπαρκτο) ‘ρυθμιστικό τους ρόλο’. Παρά το ‘αυτόγραφο’ του δημάρχου και τα ‘εύσημα καλής συμπεριφοράς’ από τον πρόεδρο του ΔΣ, οι  ‘κρυστάλλινοι’ αντιμετωπίζουν πρόβλημα κοινωνικής απομόνωσης και πολιτικής επιβίωσης. Κανείς δεν θέλει να συζητά με τους βαστάζους του φαύλου συστήματος για το αύριο του τόπου. Αλλά, επειδή το ένα χέρι νίβει το άλλο, ο δήμαρχος στηρίζει και επαινεί δημοσίως τους πολιτικούς συνεταίρους του. Φαίνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν – και βρήκαν - αρκετές κοινές απαντήσεις στις αναζητήσεις και επιδιώξεις τους.

V. “Η Ενωτική Πρωτοβουλία όχι μόνο λειτουργεί, αλλά δίνει καθημερινά έναν μεγάλο και φιλότιμο αγώνα, για να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, πιστή στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης.”

Ψέμα 7ο: Η λειτουργία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας’

Αυτό κι αν είναι εικονική πραγματικότητα! Αν δεν κάνω λάθος, στα 2,5 και πλέον χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης, η Ε.Π. έχει πραγματοποιήσει δύο ‘σουαρέ’ για τα μέλη της και έχει εκδώσει ένα δελτίο τύπου (για το Κοινωνικό Παντοπωλείο). Η πλήρης εξαφάνιση της παράταξης και η υποκατάστασή της από τους δημοτικούς συμβούλους είναι αδιάψευστη μαρτυρία της καθεστωτικής νοοτροπίας και πρακτικής του δημάρχου και της παρέας του… Όσο για τα περί σεβασμού της ιδρυτικής διακήρυξης και των καταστατικών αρχών της ΕΠ, μόνο σαν (κακόγουστο) ανέκδοτο μπορούν να σταθούν… 
Φαίνεται δε ότι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν θορυβηθεί από τις διεργασίες και συζητήσεις που εξελίσσονται και εμφανίζονται πια ανοικτά στη κοινωνία. Τα περιθώρια του σημερινού καθεστώτος στενεύουν απελπιστικά, με αποτέλεσμα απονενοημένες ενέργειες. Σαν κι αυτή που μαθαίνω ότι ετοιμάζεται για μεθαύριο Δευτέρα - το 3ο σουαρέ των μελών της ΕΠ –  με αντικείμενο τον απολογισμό της διετίας!... 
Οι άνθρωποι έχουν απίστευτο (και απύθμενο) θράσος! Αν κάνουν στα μέσα Ιουλίου τον παραταξιακό απολογισμό τους, πότε σκοπεύουν να κάνουν τον (θεσμικά επιβεβλημένο) δημόσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής; Τον Αύγουστο, που ‘ναι παχιές οι μύγες;

VΙ. “Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τις εκλογές. Όταν έρθει η ώρα να αποφασίσω θα το ανακοινώσω κι επίσημα. Σήμερα προγραμματίζουμε την επόμενη δεκαετία του δήμου. Για μας το μεγάλο στοίχημα δεν είναι οι επόμενες εκλογές, αλλά οι επόμενες γενιές.”

Ψέμα 8ο: Η προεκλογική περίοδος

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα απ’ όλα! Τόσο μεγάλο, που δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν. Το μόνο που νοιάζει τον δήμαρχο - εδώ και καιρό - είναι η επανεκλογή του. Όλοι βλέπουν και μαθαίνουν τις επισκέψεις του σε ‘σόγια’ και ‘ανθρωποβοσκούς’ της περιοχής, με στόχο να τους πιέσει να κατέβουν μαζί του στις επόμενες εκλογές. Αλλά πια τον έχουν πάρει χαμπάρι. Μόνο οι ανυποψίαστοι (και οι φανατικοί) μπορεί να ποντάρουν σε ‘κουτσό άλογο’. Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις  εισπράττει ‘χυλόπιτα’. Άλλοτε ευγενικά (‘θα δούμε’, ‘είναι νωρίς ακόμα’, ‘δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα’ κλπ) κι άλλοτε χοντροκομμένα (τρώει πόρτα). Αλλά αυτός επιμένει. Η δουλειά του είναι άλλωστε… Κι αν την χάσει, χάνεται.

Όπως έχω ξαναπεί, έχουμε μπει εδώ και καιρό στην προεκλογική περίοδο. Απομένουν μόλις 9 μήνες, αν αφαιρέσεις το καλοκαίρι. Γι αυτό και οι δημοτικές κινήσεις και οι πολίτες  που συζητούν μεταξύ τους, πρέπει (κάποια στιγμή) να καταλήξουν σε μια αξιόπιστη και στέρεα πλατφόρμα συνεργασίας. Που να δίνει τα εχέγγυα για μια πραγματική αλλαγή πορείας στο τόπο μας. Για την απαλλαγή από το σάπιο καθεστώς. Και για την θεμελίωση μιας άλλης λογικής και πρακτικής στη διοίκηση του δήμου και τη διαχείριση των κοινών.
Οι καιροί ου μενετοί! 

ΥΓ. Για τους φίλους της καλής ελληνικής κωμωδίας: Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την ταινία "Ο Ψευτοθόδωρος" [1963] με τον Βασίλη Αυλωνίτη.

21 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/7/13 10:06 π.μ.

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/7/13 11:06 π.μ.

   ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος6/7/13 10:48 π.μ.

  Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/7/13 10:56 π.μ.

  Σχεδιάζει, λέει, ξεδιάντροπα την επόμενη 10ετία!
  Δεν φτάνουν τα 16 χρόνια, που έχει καθήσει στο σβέρκο μας ο ανεπάγγελτος, θέλει κι άλλα 10.
  Μάζευε τα και γρήγορα, όσο είναι καιρός και μην μας προκαλείς άλλο. 16 χρόνια αρκετά, δεν θα γίνουν 17.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/7/13 6:44 μ.μ.

  To ότι είναι μέλος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είναι στα υπέρ ή στα κατά να υλοποιήσει τους στόχους του ;
  (http://www.nd.gr/web/guest/25)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εντυπωσιακό!
   Αλλά είναι σίγουρα το ίδιο πρόσωπο ή απλώς συνωνυμία;
   Ίσως ο αντιδήμαρχος κ. Πέππας που είναι (σίγουρα) μέλος της Πολιτικής Επιτροπής θα μπορούσε να μας διαφωτίσει;

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος6/7/13 9:21 μ.μ.

  Όπα, όπα, είναι αλήθεια ότι είναι μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. ο Γιαννάκης? Μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ (προεκλογικά δικά του λόγια στο πνευματικό κέντρο Αγ. Στεφάνου "μαζί σας είμαι") καινούργια κολοτούμπα και τώρα επιφανές μέλος της ΝΔ? Και ο Πέππας,η Μαγγίνα, ο Σακελαρίου, ο Καρυστινός, η Σαραντάκη και τόσοι άλλοι πως τον ανέχονται? Αλλά και οι εναπομείναντες πασόκοι του Βοριά τι έχουν να πιστέψουν από αυτόν? Ας τους βοηθήσουμε εμείς. Ο άνθρωπος ξεπουλάει και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας για να μείνει δήμαρχος. Θέλει με κάθε τρόπο αυτό που αν με αυτές τις συνθήκες το χάριζαν σε κάπους άλλους αυτοί ποτέ δεν θα το έπαιρναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος6/7/13 9:53 μ.μ.

  Αγαπημένη μου διονυσοσκουφίτσα,

  Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι πάλι μαζί μας στην τελευταία σου ανάρτηση. ‘Έτσι και εσύ και εγώ κάτι θα έχουμε να κάνουμε.

  Όσο χτυπάς την παράταξη μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ καταλαβαίνω ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο και το αιτιολογώ.

  Από την ανάμειξη σας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ομολογείτε με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους ότι, αποπλανηθήκατε εντελώς ότι δεν είχατε καταλάβει τι σας γίνετε, γι αυτό εσύ και οι φίλοι σου πετύχατε να εκλέξετε δήμαρχο της πόλης του Διόνυσου τον Γιάννη Καλαφατέλη με ποσοστό 63%.

  Ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, μίλησε για μια τεραστία επιτυχία σας και μας συμβούλεψε όλους εμάς τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να δείξουμε σύμπνοια και να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του Δήμου μας.

  Αφού λοιπόν, καλή μου διονυσοσκουφίτσα, δεν καταλάβατε τότε τι κάνατε και βγάλατε δήμαρχο, οι ανεξάρτητοι οι διονυσοσκουφίτσες και κάποιοι από τις 48 προσωπικότητες τον Καλαφατέλη, γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά την πρόταση σας ως ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ και να συμφωνήσει με τις φρέσκιες τωρινές επιλογές σας, αν πάλι δεν έχετε καταλάβει τι κάνετε και δεν τα βρείτε μεταξύ σας τι θα γίνει, θα επαναληφτεί η επιτυχημένη συνταγή σας, δηλαδή την κοπανάμε???

  Εμάς διονυσοσκουφίτσα μου δεν μας αποπλάνησε κανείς ούτε μας έταξε θέσεις και προνόμια γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί για να εμπορευόμαστε θέσεις και προνόμια.

  Εμείς συμβάλλουμε να δοθούν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

  Τους συμπολίτες μας υπηρετούμε, αυτός είναι ο ρόλος μας, με τους συνδημότες μας είμαστε όχι με το Δήμαρχο.

  Το Δήμαρχο ας τον τιμωρήσουν οι πολίτες του Δήμου Διονύσου, βλέποντας το έργο που έκανε η πιο σωστά βλέποντας το έργο που δεν έκανε. π.χ τις αμέτρητες λακκούβες που συναντάμε καθημερινά φυτεμένες με αντικείμενα που υποτίθεται προειδοποιούν τους οδηγούς να τις αποφεύγουν για να μην τσακίζονται.

  Όμως διονυσοσκουφίτσα μου αν υπάρχει πιθανότητα η πιο σωστά αν υπάρχει ικανότητα από πλευράς δημοτικής αρχής κάποιες από αυτές τις επικίνδυνες λακκούβες να κλείσουν χρειάζεται προϋπολογισμός.

  Έτσι λοιπόν ξεκαθαρίζουμε ότι, δεν είμαστε αποπλανημένοι, ρεαλιστές είμαστε,
  ούτε εκβιαστήκαμε συναισθηματικά για να ψηφίσουμε – ΕΣΤΙΑ- ούτε επιλεκτική
  αμνησία έχουμε-ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-.

  Εμείς ξέρουμε τι κάνουμε και οι πολίτες μας λένε ευχαριστώ γιαυτο.
  Τώρα αν δεν μας εγκρίνουν κάποιοι από τις 48 προσωπικότητες, τι να κάνουμε θα το αντέξουμε,

  Α ξέχασα, διονυσοσκουφίτσα, αν ξέρεις ότι ρέει άφθονο δημοτικό χρήμα σε παράνομες τσέπες και φοβάσαι να το καταγγείλεις με σαφήνεια πες το κρυφά σε μένα και σου υπόσχομαι να το ξεσκεπάσω πάραυτα.

  Όμως διονυσοσκουφίτσα μου, μήπως νομίζεις ότι, εσύ και οι φίλοι σου έχετε εξασφαλίσει τίτλους διαρκούς και αποκλειστικής εντιμότητας και όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες???

  Πρόσεχε διονυσοσκουφίτσα από τέτοιους σωτήρες έχει πονέσει πολύ η Ελλάδα.

  Λένα Παπαπαναγιώτου

  Δημοτική Σύμβουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή κα Παπαπαναγιώτου

   Μόνο να υποθέσω μπορώ γιατί αισθανθήκατε την ανάγκη να κάνετε την παραπάνω μακροσκελή ανασκόπηση - που με χαρά φιλοξενώ - και τις καλοπροαίρετες υποδείξεις για το μέλλον - που υπόσχομαι να σκεφτώ σοβαρά. Προσωπικά περίμενα να εστιάσετε στα βασικά επιχειρήματα υπέρ της στάσης σας στην ψήφιση του Π/Υ.

   Αν κατάλαβα καλά, το σκεπτικό σας για την διάσωση Καλαφατέλη τον περασμένο Μάρτιο ήταν (με τα δικά σας λόγια) τα εξής:

   1. "συμβάλλουμε να δοθούν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας'
   2. "το Δήμαρχο ας τον τιμωρήσουν οι πολίτες", αλλά "για να κλείσουν οι επικίνδυνες λακκούβες χρειάζεται προϋπολογισμός"
   3. "δεν είμαστε αποπλανημένοι, ρεαλιστές είμαστε και ξέρουμε τι κάνουμε".

   Αν κα΄ποιος αποδεχθεί την αλήθεια των 2 πρώτων δηλώσεων, του γενιούνται ισάριθμες νέες ερωτήσεις:

   1. Πιστεύετε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν βρει λύση στο τετράμηνο που μεσολάβησε, ναι ή όχι;

   2. Ο προϋπολογισμός, που ψηφίστηκε με τη δική σας συνδρομή, πιστεύετε ότι χρησιμοποιείται για να κλείνουν οι λακούβες (και να καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες) ή για την επανεκλογή του δημάρχου;

   Αν απαντήσετε ειλικρινά στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε την τελευταία σας δήλωση. Δηλαδή, πόσο ρεαλιστές είστε αλήθεια και πόσο καλά ξέρετε τι κάνετε; Όπως βλέπετε, η απάντηση δεν είναι πια δεδομένη.

   Αγαπητή κα Παπαναγιώτου,
   ίσως θα πρέπει (επιτέλους) να σκεφθείτε ότι η επιλογή σας ήταν εξαιρετικά λανθασμένη. Με ή χωρίς ανταλλάγματα - αυτό λίγο ενδιαφέρει τους δημότες - δώσατε το φιλί της ζωής σ' ένα φαύλο καθεστώς. Αυτό είναι που μετράει σε τελική ανάλυση.

   Κι επειδή τα αδιέξοδα πληθαίνουν και το καταλαβαίνετε, αλλά δεν μπορείτε να το παραδεχθείτε, γι αυτό τα βάζετε με τους άλλους, που σας κριτικάρουν - στοιχειώδες Watson...

   Όπως λέει ένας φίλος, μοιάζετε με τους μικρο-επενδυτές, που έβαλαν όλα τα λεφτά τους το 2000 στο χρηματιστήριο και τα 'χασαν... Και τώρα φωνάζουν και διαμαρτύρονται. Λυπάμαι που σας το λέω ωμά, αλλά ας προσέχατε!

   Και πριν κλείσω, να σας υπενθυμίσω γι άλλη μια φορά ότι δεν είμαι - ούτε φιλοδοξώ να γίνω - σωτήρας κανενός. Η ιδέα αυτή είναι αρκετά ξένη για τις αντιλήψεις μου.

   Αυτά και καλό Σαββατόβραδο.

   Δ/Σ.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος6/7/13 10:08 μ.μ.

  Τι ξαφνικός έρωτας κι αυτός, Διονυσοσκουφίτσα, για σένα από τα απομεινάρια της Συμμαχίας;
  Τέτοια η απελπισία και το αδιέξοδο τους εκεί στη γωνιά, που επέλεξαν να πορευτούν, αφού πια ούτε ο Καλαφατέλης δεν τους υπολογίζει στους σχεδιασμούς του, μιας και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα απολύτως παρά μόνο τον εαυτό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος6/7/13 11:12 μ.μ.

  Xρειάζονται απάντηση όσα λέει ο 9.21 μμ. Όσο για τη κα Παπαπαναγιώτου, αν δεν είναι οικονομικά τα συμφέροντά της για την υποστήριξη στο δήμαρχο, που τον κατέκρινε κάποτε και η ίδια, (ένα πουλάκι μου σφύριξε για κάποια τεράστια ποσά κάποιου οικόπεδου αντλιοστάσιου), τότε θα είναι εγκεφαλικά. Όσο και αν προσπαθεί θα πέφτει όλο και περισσότερο στα μάτια μας,αφού η θεωρία του "καλού μας" και του "προϋπολογισμού", είναι άνοστο ανέκδοτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος6/7/13 11:14 μ.μ.

  Σχετικά με την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ:
  Αυτός που συμμετέχει-
  Καλαφατέλης Ιωάννης του Άγγελου,
  όπως ακριβώς και ο δήμαρχος Διονύσου.
  Λέτε να είναι τέτοια συνωνυμία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος7/7/13 7:00 μ.μ.

  Επιβεβαιώθηκε πως είναι αυτός! Η αποθέωση της κωλοτούμπας.
  Ποιος στη χάρη μας λοιπόν που έχουμε σήμερα δήμαρχο ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Και που αύριο θα είναι ξανά υποψήφιος, όχι πια ως ανεξάρτητος όπως το 2010 αλλά καραμπινάτος κομματικός.
  Έχουμε επίσης και αντιδήμαρχο ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, τον κ. Νικόλαο Πέππα.
  Συγκατοίκηση και ιστορικός συμβιβασμός; Ίδωμεν.

  Τι λένε γιαυτή την εξέλιξη οι κ.κ. Ροϊδης, Μάρτσιος, Γαρεφαλλάκης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος7/7/13 9:53 μ.μ.

  Κρείττον σιγάν κα Παπαπαναγιώτου.
  Αντί να αφιερώνετε κριτικές σε άλλους για το παρελθόν, ασχοληθείτε με τα του οίκου σας που είναι πολύ πρόσφατα, αφού πρωταγωνιστήσατε κυριολεκτικά στη διάλυση της παράταξη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος7/7/13 9:59 μ.μ.

  Μηνύματα ευρείας συνεργασίας στο Διόνυσο.
  Μεγάλη δυναμική αποκτά η προσπάθεια σύγκλισης δημοτικών ομάδων και κινήσεων στο Δήμο Διονύσου. Αυτό αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία στην πρώτη συνάντηση των «48», που πριν λίγο καιρό είχαν συνυπογράψει την Πρόσκληση Ελπίδας.

  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς και συμμετείχαν, εκτός από τους 48, αντιπροσωπείες από την Ομάδα Πρωτοβουλίας, που ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες την ίδρυσή της, και τη νεοσυσταθείσα Δημιουργική Ομάδα Διονύσου, καθώς και καινούριοι φίλοι.

  Κοινή ήταν η πεποίθηση πως είναι ανάγκη να ανατραπεί το σημερινό σκηνικό αδιαφάνειας, συγκεντρωτισμού και κακοδιοίκησης στο Δήμο και να εφαρμοστεί ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που θα στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της συμμετοχής και της αποτελεσματικότητας και θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, όχι για να του ‘χτυπά την πλάτη’, αλλά για να διεκδικεί μαζί του.

  Τα παραπάνω, όπως συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, περνούν μόνο μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, τον ειλικρινή διάλογο και τη συνεργασία σε ισότιμη βάση. Αυτά θα οδηγήσουν την πολυφωνία σε δημιουργική σύνθεση απόψεων και θέσεων και θα επιτρέψουν την δημιουργία μιας νέας, ενιαίας και στέρεας δημοτικής παράταξης.

  Αποτέλεσμα αυτής της πολύ ελπιδοφόρας συνάντησης ήταν να προστεθούν 12 νέοι συμπολίτες μας, που συνυπογράφουν την Πρόσκληση Ελπίδας.

  ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ ΤΑΣΟΣ
  ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
  ΑΦΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
  ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  ΜΙΚΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  ΠΑΛΑΜΙΔΗ ΠΗΓΗ
  ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΠΟΠΗ
  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΑΙΖΗ
  ΣΕΙΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Διόνυσος,7 Ιουλίου 2013
  Η Γραμματεία της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος8/7/13 12:18 π.μ.

  Ρε το Γιαννάκη. Με τους Πασόκους είναι ΠΑΣΟΚ, με τους Συριζαίους συριζαίος, με τους νεοδημοκράτες δεξιός και με τους κουμουνιστές αριστερός. Ρε το Γιαννάκη, πόσο ξεφτυλίζεται για τη θεσούλα του. Θα μου πείς, είχες περισσότερες απαιτήσεις από έναν επαγγελματία που το ψέμα και την αναξιοπρέπεια τα έχει ψωμοτύρι? Από αυτόν δεν έχω πια καμμιά απαίτηση αφού μετέρχεται τα πάντα για τη θεσούλα του. Αναγνωρίζω πάντως ότι τύποι σαν και αυτόν ελάχιστα ενδιαφέρονται για αξιοπρέπειες και αξίες και ότι καρφί δεν του καίγεται για τέτοιες φιλοσοφίες. Το μόνο που τον έχει καλομάθει είναι ότι η δουλίτσα που κάνει είναι για τη πάρτη του καλύτερη από τη φάμπρικα και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα καλύτερα δήμαρχος παρά άνεργος. Ρε ας αποφασίσουμε να τον στείλουμε στον αγύριστο. Αυτός μας θεωρεί όλους ηλήθιους. Εμείς πως είναι δυνατόν να τον ψηφίζουμε?
  Ένας από τους ηλήθιους που τον ψήφισε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος8/7/13 12:41 π.μ.

  Μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ ο ολίγιστος. Προφανώς με το ζεύγος Σακελαρίου (η σύζυγος Ευφροσύνη εκλέχτηκε και αυτή) τώρα τον συνδέουν και άλλες ιδιότητες. Ε ρε γλέντια. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος8/7/13 2:22 π.μ.

  Να τον χαίρετε και η Νέα Δημοκρατία, που με τέτοια υλικά όχι Νέα Ελλάδα δεν οικοδομείται, όπως επαγγέλεται ο πρωθυπουργός αλλά κατεδαφίζεται παράγοντας νέους Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδηδες εις την νιοστή.
  Καλά ξεμπερδέματα, αφού οι πολίτες του Διονύσου έχουν αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να τον συνταξιοδοτήσουν τον ψευτο-Θόδωρο της συμφοράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος8/7/13 2:26 π.μ.

  Φρόσω και Ολίγιστος ψευτο-Θόδωρος, μαζί στον αγύριστο να γλυτώσει η πόλη από τα ξόανα.
  Καρικατούρες διαπλοκής και πολιτικού αναχρονισμού.
  Μαυρογιαλούρε, στο πρόσωπο τους βρήκες άξιους συνεχιστές της παράδοσης που εισήγαγες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος8/7/13 2:45 π.μ.

  Εκεί έχει τώρα το νου του ο ψευτο-Θόδωρος, γιαυτό και το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας τόχει κάνει γαργάρα εδώ και 4 ημέρες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος8/7/13 10:12 π.μ.

  Είδα την παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου της Συμμαχίας για τον Πολίτη, παρακαλώ απαντήστε ,από τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ των οποίων ζητήσατε την απομάκρυνση ώς όρο για να ψηφίσετε τον Π/Υ εκτός απο την ΜΙΑ την οποία γνωρίζαμε ότι θα έφευγε , απομακρύνθηκε κάποιος άλλος ή μήπως ψηφίστηκε να "προσληφθεί" και νέος στους σύν αυτώ?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή