.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Μια νέα δημοτική κίνηση


Έλαβα και αναδημοσιεύω την ιδρυτική προκήρυξη μιας νεοδημιουργηθείσας δημοτικής κίνησης, της "Δημιουργικής Ομάδας Διονύσου".

Η Δημιουργική Ομάδα Διονύσου που γεννιέται σήμερα, σε συνθήκες πολιτικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης βάζει στο επίκεντρο της δράσης της, την ανόρθωση και την ευημερία της κοινωνίας του Διονύσου . Εμποτισμένη από τα δημοκρατικά ιδεώδη, με ήθος, αρχές και αξίες φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν δυνατό πόλο που θα προωθήσει τις προτάσεις και τις  θέσεις της μακριά από ηγεμονισμούς αλλά με φάρο την συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτή η ανάγκη νέων συνεργατικών σχημάτων.
Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Δήμο μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή με έντονα τα σημάδια της κακοδιοίκησης, της αδιαφάνειας, της ευνοιοκρατίας, του αυταρχισμού, της ανικανότητας, της ιδιοτέλειας, δεν μπορεί να διοικήσει με αποτελεσματικότητα τον νέο καλλικρατικό μας δήμο. Η αντιφατικότητα λόγων και έργων, οι αρχηγικές συμπεριφορές, είναι φαινόμενα που μας οδήγησαν στην κρίση και στη κατάρρευση και θα πρέπει να ξεπεραστούν.                                                                                                     

Η  εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  παρά τις όποιες προσπάθειες προσαρμογής δεν κατάφερε να λύσει τα μεγάλα προβλήματα. Η οικονομική δυσπραγία και η σπατάλη πόρων είναι ο μεγάλος εχθρός της τοπικής ανάπτυξης. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει το δικό της σχέδιο - συμβόλαιο με την τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη, την δημοκρατία, την δημιουργία, την ανεξαρτησία ,την λογοδοσία και την συμμετοχή.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκαταστήσει τον ρόλο της αποκτώντας ξανά την εμπιστοσύνη του πολίτη, διάφανη μακριά από συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές και να αποτελέσει μια αχτίδα πολιτικής ωριμότητας και ριζοσπαστικής προοπτικής στις δύσκολες μέρες που περνά η κοινωνία και η χώρα μας.

Καλούμε όσους συμμερίζονται τις παραπάνω απόψεις και επιδιώξεις να συμμετάσχουν μαζί μας στην τελική εκπόνηση των αρχών και του προγράμματος της δημιουργικής ομάδας με τα οποία θα συμβάλλουμε στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης.
Διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα σε όλες τις δημοτικές δραστηριότητες.

                                                    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/7/13 6:05 μ.μ.

    Άλλη μια δημιουργική προσπάθεια πολιτών για να αλλάξει το χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας, που διοικεί το δήμο.
    Αφήστε όλα τα λουλούδια ν΄ ανθίσουν, που λέγαμε παλιά.

    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή