.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Ο ψευτο-Θόδωρος και οι ..."κατηγορηματικές διαψεύσεις" του

Σε σημερινό της άρθρο η ‘Οδός Διονύσου’ αναφέρεται στα όσα δήλωσε ο δήμαρχος αναφορικά με την συμμετοχή του στην Πολιτική (Κεντρική) Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης εμφανίστηκε κάθετος: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν ανήκω στην πολιτική επιτροπή κανενός κόμματος». Ήταν η επιλέξει δήλωσή του σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου κατά τη διάρκεια του απολογισμού για το έργο της Διοίκησης μπροστά σε μέλη και φίλους της παράταξής του. Η ευνόητη ερώτηση προήλθε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που ήθελαν το Δήμαρχο νε έχει εκλεγεί μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στις πρόσφατες διαδικασίες του κόμματος, τη στιγμή μάλιστα που ο επίσης εκλεγείς στο ίδιο όργανο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Πέππας δήλωνε πλήρη άγνοια για το θέμα. Η δήλωση του κ. Καλαφατέλη όμως είχε και συνέχεια: «Δεν γνωρίζω, πώς βρέθηκε το όνομά μου στον κατάλογο ούτε ποιος το έβαλε. Μου είπαν πως μπήκα ως Δήμαρχος».
Και συνεχίζει το άρθρο, θέτοντας μερικά λογικά ερωτήματα:
Πώς είναι δυνατόν ο κ. Καλαφατέλης να αγνοεί ότι προτάθηκε και τελικά συμπεριελήφθη στα επίλεκτα μέλη κορυφαίου οργάνου ενός κόμματος, και μάλιστα κυβερνητικού;
Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε και να διαψεύσει δημοσίως τα σχετικά δημοσιεύματα αλλά και να αποκαταστήσει το λάθος;
Ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που εν αγνοία του, όπως λέει, χρησιμοποίησαν το όνομά του, ενόψει μάλιστα των προσεχών δημοτικών εκλογών;
Για να καταλήξει επαγωγικά σε μια ανοικτή υπόθεση:
Εκτός και αν ήταν εξαρχής απολύτως ενήμερος για τις εξελίξεις, στις οποίες για τους δικούς του σκοπούς αφέθηκε.
Υπάρχει όμως ένα μικρό στοιχείο στη δήλωση Καλαφατέλη, που φαίνεται ότι διέλαθε της προσοχής της εκλεκτής αρθρογράφου: “Μου είπαν πως μπήκα σαν Δήμαρχος”.
Ποιοι δηλαδή του το είπαν; Και πότε τους ρώτησε;
Αν δεχθούμε τα λεγόμενά του, προκύπτει ότι όταν πληροφορήθηκε το γεγονός κατόπιν εορτής από τρίτους, τηλεφώνησε σε κάποιους (ποιους;) και τους ρώτησε ‘πώς και γιατί’ βρέθηκε το όνομά του σ’ αυτή την λίστα. Κι εκείνοι του απάντησαν: ‘Μπήκες σαν Δήμαρχος’.  

Αλλά πώς θ’ αντιδρούσε τότε ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος αν όντως “δεν ανήκε στην πολιτική επιτροπή κανενός κόμματος”; Θα απαντούσε: “Καλώς, εντάξει” και θα έληγε εκεί το θέμα ή θα ζητούσε να διορθωθεί το λάθος; Πολύ δε περισσότερο, αν επρόκειτο για τον ‘πρώτο πολίτη’ του δήμου που (όντως;) δεν ήθελε ν’ ανήκει σε κάποιο κόμμα – και δη στην καθοδήγησή του!... 

Άθελά του λοιπόν, ο κ. Καλαφατέλης αποκαλύπτει ότι επρόκειτο περί σχεδιασμένης ενέργειας, που αποσκοπούσε στο να μπει ο ίδιος στη λίστα πάση θυσία. Και τώρα που αποκαλύφθηκε, ακολουθεί την προσφιλή του τακτική, αυτήν της πάπιας… 

Όσο για το σχέδιο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ενορχηστρωτής του ήταν η ‘Παριζιάνα’. Για δε τη σκοπιμότητά του, οι λόγοι που κυκλοφορούν είναι πολλοί. 

- Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της ‘Παριζιάνας’ μιλούν για απόπειρα τοπικού εξοστρακισμού τους, εν όψει των επερχόμενων εκλογών - δημοτικών, περιφερειακών ή και όχι μόνο.   

- Οι αντίπαλοι του δημάρχου σε δημοτικό επίπεδο μιλούν για απονενοημένο διάβημα προκειμένου να εξασφαλίσει μια ισχυρή βάση ψηφοφόρων, που μαζί με τους συγχωριανούς του ελπίζει ότι θα τον βάλει στον δεύτερο γύρο – γιατί οι προβλέψεις εξ αιτίας της πολιτικής απομόνωσής του είναι δυσοίωνες.

Στους βάσιμους αυτούς λόγους, κάποιοι προσθέτουν έναν ακόμα. Είναι ένα όνομα που βρίσκεται μερικές θέσεις πιο κάτω από το δικό του στη λίστα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που, από την θεσμική θέση που κατέχει, απέτρεψε το πραξικόπημα για την εκλογή ηγεσίας στα Ν.Π. και τον φωτογραφικό διαγωνισμό για τις παιδικές χαρές.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο άνθρωπος αυτός χειρίζεται την υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης του δημάρχου για την υπόθεση των παρανόμως προσληφθέντων! Και τώρα πια - όπως καποιοι λένε ότι ελπίζει ο δικός μας - δύσκολα πια θα κινηθεί εναντίον ‘συντρόφου’ του, ιδίως αν είναι κι οι δύο μέλη του ανώτατου οργάνου του ίδιου κόμματος…

Επομένως, ο ψευτο-Θόδωρος έκανε τη κίνησή του – τώρα που τα αδιέξοδα ζυγώνουν - και για λόγους προστασίας. Το θέμα όμως είναι αν οι υπόλοιποι επιθυμούν να τον προστατεύσουν…

21 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/7/13 10:36 μ.μ.

  Μου αρέσει που σας κάνει και εντύπωση αυτό που γράφετε. Εδώ ο Μουρούτης έκανε συρραφή δηλώσεων από άλλο βίντεο ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια, ο να βάλουν στην επιτροπή έναν ανεξάρτητο δήμαρχο επιπλέον είναι το περίεργο; Έτσι δείχνουν και παραπάνω δύναμη σε μία εποχή που τρικλίζουν. Εδώ οι ίδιοι οι της Ν.Δ. βγαίνουν και καταγγέλουν όργιο νοθείας στις εσωκομματικές τους εκλογές και το κάνουν γαργάρα στη συνέχεια. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο (αν είχε εκλεγεί ο Καλαφατέλης σε κάποια επιτροπή) ο πρώτος που θα το ήξερε θα ήταν ο Πέππας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/7/13 10:41 μ.μ.

  Μα τα πρωτοκλασάτα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαλαλούσαν εδώ και μήνες ότι, θα στηρίξουν ξανά τον ψευτο-Θόδωρο, αφού έχει γραφτεί στη ΝΔ.
  Ποιον κοροϊδεύει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δύναμη ο Καλαφατέλης;;;

  Όσο για το ερώτημά σου, η δήλωσή του δεν μιλά για εκλογή, αλλά για τοποθέτηση - τρόπος του λέγειν ex officio.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος11/7/13 10:54 μ.μ.

  Όσο πιο πολύ απομονώνεται από την τοπική κοινωνία και φοβάται με τις πολλές εκκρεμότητες που έχει ανοιχτές, τόσο θα κάνει απελπισμένες κινήσεις διάσωσης από το ναυάγιο.
  Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του (που δεν έχει ο εν λόγω) πιάνεται.
  Buy, buy Johnny.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος12/7/13 11:03 π.μ.

  Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι προσπαθείτε να αποδείξετε μέσα από αυτό το θέμα. Ότι ο Καλαφατέλης είναι περισσότερο Ν.Δ. από τον Κουριδάκη τον Ζαμάνη ή τον Πασιπουλαρίδη; Αυτό ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ απλά, ότι είναι ψεύτης.

   (οι προσωπικές πολιτικές - ιδεολογικές προτιμήσεις του καθενός δεν με πολυενδιαφέρουν - μου αρκεί κάποιος να είναι έντιμος-η και συνεπής)

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος12/7/13 3:25 μ.μ.

  Ενώ εσυ Διπνυσοσκουφιτσα είσαι ο "ορισμός" της ειλικρίνειας!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος12/7/13 6:25 μ.μ.

  Η Δ/Σ δεν ασκεί διοίκηση, ενώ ο Καλαφατέλης εδώ και 15 χρόνια δεν κάνει άλλη δουλειά.
  Θα έπρεπε λοιπόν, αν ήταν ειλικρινής και είχε θάρρος, να το παραδεχτεί δημόσια ότι, έχει γραφτεί στη ΝΔ κι εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ όπου ανήκε για πολλά χρόνια.
  Τώρα προσπαθεί να μας πείσει πως δεν ήξερε δήθεν τίποτα.
  Όχι μόνο ήξερε αλλά το μεθόδευσε έτσι για να έχει την προστασία της ΝΔ και να αποτρέψει την επαπειλούμενη αργία του. Το ίδιο πέτυχε 3 χρόνια τώρα μέσω του προηγούμενου Γραμματέα της Απκεντρωμένης Διοίκησης και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
  Αυτή είναι όλη η ιστορία. Θα το ανεχθεί αυτό η ΝΔ, εκκολάπτοντας στους κόλπους της ηγεσίας της έναν νέο Παπαγεωργόπουλο-Ψωμιάδη; Αν ναι, θα πληρώσει ακέραιο το τίμημα στις επόμενες ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο 2014.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος12/7/13 7:44 μ.μ.

  Ο ψευτοθόδωρας πιάστηκε στο δίχτι. Δεν μπορει ναναι και με τον αστιφυλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ή ντρέπεται που είναι μέλος και το κρύβει ή δεν είναι και το λέει.
  Τα κεντρικά μάθανε πως ο γιαννακης ο μουσαφήρης είναι επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο. Ζητά το τραπέζι στρομένο και τρώει μόνος με τους κολητους του κι άσε τα θύματα με τη στάμπα στην απέξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος12/7/13 8:39 μ.μ.

  Να είναι ο Καλαφατέλης στη Ν.Δ. και μάλιστα με θεσμικό ρόλο, λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Αυτός κατηγορεί εδώ και δύο χρόνια την κυβέρνηση -και καλά κάνει δηλαδή- είναι δυνατόν να είναι μαζί της; Κάτι δεν μου κολλάει εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος12/7/13 10:08 μ.μ.

  Γιατί είχε ποτέ αρχές; Πήγαινε όπου και με όποιον ήταν στην κυβέρνηση. Πριν λίγα χρόνια ψήφισε ταυτόχρονα σε εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ για την ανάδειξη του Σαμαρά.
  Και οι δυο τον δέχονταν ευχαρίστως και τώρα τον λούζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος15/7/13 9:50 π.μ.

  ΠΑΣΟΚ- Περιφερειακή Υπολοίπου Αττικής
  Νομαρχιακή Βόρειας Αττικής- Οργανωτική κατάσταση 2009

  Α/Α 8013- Αριθμ. Μητρ. 44550
  Ιωάννης Καλαφατέλης του Άγγελου και της Σταματίας
  Κρυονέρι Αττικής, Ηλεκτρονικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος15/7/13 5:20 μ.μ.

  Δ/Σ εάν ο Καλαφατέλης δήλωνε μέλος του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ ποιά θα ήταν η αντίδρασή σου? Θέλώ ειληκρινή απάντηση διότι μου θυμίζεις Φρειδερίκη του 65 που όσους δεν τους πήγαινε τους έλεγε μιάσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ομολογουμένως απροσδόκητη ερώτηση, παρά το πικρόχολο σχόλιο στο τέλος - ας το παραβλέψω. Για να σκεφτώ λοιπόν.

  Αν ήταν ΚΚΕ, το σίγουρο είναι πως δεν θα το έκρυβε, θα το έλεγε μόνος του.

  Αν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον το ίδιο - τώρα πια που είναι μεγάλο κόμμα. (Για πριν, όταν ήταν ο ΣΥΝ, δεν παίρνω όρκο, γιατί κάποιοι τότε που ήθελαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ψιλοξεθώριαζαν αν θυμάμαι καλά).

  Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς. Εμένα δεν με νοιάζει τι κόμμα είναι ένας δήμαρχος, αλλά αν κάνει τη δουλειά του σωστά.

  Τον συγκεκριμένο τον κριτικάρω (και) γιατί είναι παραμυθάς. Άλλα λέει στο ένα κόμμα (που γράφεται μέλος), άλλα στο άλλο (και κει μέλος), άλλα σε μας (δήθεν πουθενά μέλος). Εσύ θα έβαζες έναν τέτοιον άνθρωπο στο σπίτι σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος16/7/13 1:05 π.μ.

  Ο Τάσος Μπάσης, κοινοτικός σύμβουλος στο Διόνυσο με την Ενωτική Πρωτοβουλία ανεξαρτητοποίηθηκε πριν λίγες ώρες στη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας του Καλαφατέλη. Και οι φήμες λένε ότι είναι μόνο η αρχή ενός νέου γύρου αποχωρήσεων. Πάει το πουλόβερ Γιαννάκη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος16/7/13 2:08 π.μ.

  Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.
  Δεν άξιζε καλύτερη τύχη.
  Καθένας έχει το τέλος που του ταιριάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος16/7/13 10:27 π.μ.

  Το καταλάβαμε οτι ο καλαφατελης ειναι ψευτης, τυχοδιωκτης και βολεμενος με το συστημα της τοπικης αυτοδιοικησης, το μεγαλο ερωτημα ειναι όλοι αυτοί που τον ακολουθουν και τον στηρίζουν τι ειναι;;;;;; Ευτυχως καποιοι εχουν το σθενος εστω και αργα να εγκαταλειψουν την φαυλοτητα και την αναξιοκρατια. Κρίμα για καποιους που θα μπορουσαν πραγματικα να προσφερουν ειναι πλανεμενοι και εγκλωβισμενοι στο συστημα-καθεστως καλαφατελη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος16/7/13 2:36 μ.μ.

  ΚΑΙ ΕΓΏ ΣΑς ΠΛΗΡΟΦΟΡΏ ΠΩς ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΌΣΦΑΤΗ ΣΦΙΓΜΟΜΈΤΡΗΣΗ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΈΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 63% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 37% ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ. ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΡΙΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΚΟΥΡΙΔΑΚΗΔΕΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΝΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ Δ/Σ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΒΕΡΕΣΕ. ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΙς ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΙΩΤΟΚΟΥΡΙΔΑΚΗΔΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΚΕΝΤΕΔΩΝ ΤΟΥ. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΣ ΜΕΊΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσει.

   Η "πληροφορία" είναι εμφανώς ανυπόστατη, εκτός κι αν η έρευνα έγινε μεταξύ των οικογενειών των μελών της δημοτικής ομάδας του Καλαφατέλη...

   Είναι προφανής ο εκνευρισμός του ψευτο-Θόδωρου για τις συνεχείς αποσκιρτήσεις των στελεχών του και την αποτυχία του ίδιου προσωπικά στις απόπειρες "προσηλυτισμού" οποιουδήποτε η οικογένεια έχει πάνω από 5 ψήφους...

   Έχω όμως μια απορία: ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ;

   Μήπως με δημοτικό χρήμα; Μήπως έχουν σχέση οι συνεχιζόμενες απ' ευθείας αναθέσεις;

   Ακούει κανένας εισαγγελέας;

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος17/7/13 10:39 π.μ.

  Ο πεινασμένος (Καλαφατέλης) καρβέλια ονειρεύεται....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος2/11/13 9:13 μ.μ.

  Καλησπερίζω μετά απο πολύ καιρό ξανά το blog,και απλώς έχω να ρωτήσω για αυτό το 67%....Πότε έγινε,με ποιανού τα χρήματα και ποιό ήταν το δείγμα?Δηλαδή μιλάμε για τόσο μεγάλα καραγκιοζηλίκια???Έλεος ρε παιδιά,πληρώνεστε για να μπαίνετε εδώ και να γράφετε αυτές τις ανοησίες????


  Ο μαθητευόμενος μάγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή