.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Προεκλογικές εξελίξεις

Ο Δήμος βρίσκεται εδώ και καιρό στον αυτόματο πιλότο. Τα μόνα πράγματα που γίνονται είναι οι δημόσιες σχέσεις, το κλείσιμο των λακκούβων και (προπαντός) οι μεταδημοτεύσεις…  Ε, και μερικές τσαπιές  -στα μεγάλα έργα – πιο πολύ για τα μάτια.
Ο δήμαρχος έχει εγκαταλείψει από καιρό τις ευθύνες του στη διοίκηση και το μόνο που ασχολείται είναι η προεκλογική του εκστρατεία. Τι πειράζει κι αν το Τεχνικό Πρόγραμμα καταψηφίστηκε μια φορά και αποσύρθηκε την άλλη; Τι πειράζει κι αν η ίδια τύχη περιμένει και τον Προϋπολογισμό του 2014; Αυτό που έχει σημασία είναι οι (στημένες) εκδηλώσεις και συνεντεύξεις και τα ούζα και κεράσματα στα καφενεία – πιο εύκολα τον βρίσκει κανείς εκεί παρά στο δημαρχείο…

Χτίζει βλέπετε τον επόμενο συνδυασμό του και φυσικά το κάνει στη βάση όχι κάποιου προγράμματος, αλλά προσωπικών σχέσεων και υποσχέσεων. Σ’ αυτό το πεδίο είναι άλλωστε ασυναγώνιστος, σωστός μαιτρ.
Όμως ακόμα κι έτσι, δεν μπορεί να αποφύγει κάποιες αξιοσημείωτες απώλειες, που είναι πια ορατές στο εκλογικό του στρατόπεδο. Ο αντιδήμαρχος κ. Πέππας συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, η κ. Μαγγίνα δεν χάνει ευκαιρία να διαφοροποιεί τη θέση της, ενώ τελευταία κυκλοφόρησαν φήμες για ‘αποστρατεία’ του Παριζιάνου.  Και κοντά σ’ αυτά, έχουμε και τη στροφή (;) της (έως τώρα ‘φίλιας’) Συμμαχίας, τόσο στο θέμα του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, όσο και με τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του κ. Μπούσμπουρα, ως προέδρου της παράταξης και υποψηφίου δημάρχου.
Αυτά όμως δεν εμποδίζουν τον δήμαρχο να διαλαλεί παντού πως ‘παίζει μόνος του, χωρίς αντίπαλο’. Εννοεί βέβαια τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας που θα μπορούσε να κερδίσει με άνεση τις εκλογές - ίσως από την πρώτη κιόλας Κυριακή.
Οι δυσκολίες αυτές, που πλέον ομολογούνται ανοικτά, είχαν να κάνουν με θέματα (ενιαίου) πολιτικού προσανατολισμού και (ενιαίας) οργάνωσης και λειτουργίας. Και τελικά οδήγησαν στη μη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων που είχαν ξεκινήσει από τον Ιούλιο μεταξύ της ΑΔΚ, της Ομάδας Πρωτοβουλίας (ΣΥΡΙΖΑ) και 2-3 άλλων μικρότερων κινήσεων και ανένταχτων πολιτών.
Έτσι, η αρχική ιδέα για ένα ευρύχωρο ‘αντίπαλο δέος’ (που θα χωρούσε εξ αρχής τους πάντες) δίνει τη θέση της σε τρεις δημοτικές κινήσεις, που αφού μορφοποιηθούν (η κάθε μια με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο), θα συνεχίσουν τις μεταξύ τους συζητήσεις για εκλογική σύμπραξη. Ενδεικτική είναι και η απόφασή τους να ορίσουν μόνο τις ηγεσίες των παρατάξεών τους, αλλά να μη χρίσουν (ακόμα) υποψήφιους δημάρχους.
Η προοπτική αυτή δεν είναι κατ’ ανάγκη καταστροφική για όσους αντιστρατεύονται το ‘σύστημα Καλαφατέλη’. Μπορεί να μην εξασφαλίζει μια σαρωτική ‘παράσταση νίκης’, αλλά διευκολύνει τις επιμέρους κινήσεις να απευθυνθούν στο δικό τους κοινό και να κινηθούν με τον δικό τους τρόπο – ελπίζω όχι ανταγωνιστικά. Επιπλέον, δυσκολεύει το επιτελείο του δημάρχου να επικεντρώσει τα πυρά του σε ένα και μοναδικό στόχο.
Όπως και να ‘χει, το αμέσως προσεχές διάστημα οι εξελίξεις προβλέπονται πολλές και σημαντικές. Καλά να ‘μαστε να τις παρακολουθούμε. Και προπαντός να τις διαμορφώνουμε με τη συμμετοχή μας.

14 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/10/13 4:47 μ.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα αν ξέρεις, που μάλλον ξέρεις, γιατί αποχώρησαν από τις συζητήσεις οι λεβέντες της ΑΔΚ και οι αιθεροβάμωνες του ΣΥΡΙΖΑ;;;

  Μήπως για τον ίδιο λόγο;;;; με διαφορετικό περιτύλιγμα;;;

  Έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς θα καταλάβουμε ποιο είναι το καινούργιο και ποιο είναι το παλιό δηλαδή "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..."

  Ο άστεγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Άστεγε

   Όπως ίσως θα κατάλαβες, προτιμώ προς το παρόν να κρατήσω κάποιες αποστάσεις από τα δύο "βελούδινα διαζύγια". Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι αυτό και σχετίζονται κυρίως με τη σκοπιμότητα αποφυγής κλίματος ρήξης ανάμεσα στις δυνάμεις που αντιστρατεύονται το συστημα Καλαφι. Καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν υπάρχει κανένας λόγος για άστοχες εντάσεις.

   Έτσι, παρά την προσωπική μου άποψη (που σίγουρα έχω, αν και δεν είναι άσπρο - μαύρο) το blog θα διατηρήσει τη θέση του (Ο ΚΑΛΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ) και θα παραμείνει ανοικτό και φιλόξενο σε όλους όπως και πριν.

   Όσο για τα συμπεράσματα που ψάχνεις, αυτά είναι προνόμιο του καθενός, ανάλογα με την ερμηνεία που θα δώσει στα γεγονότα που μεσολάβησαν και σ' εκείνα που θ' ακολουθήσουν.

   Δ/Σ

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος18/10/13 10:02 μ.μ.

  Οι δυνάμεις που στοχεύουν σε μιαν άλλη πορεία του Δήμου, ώστε να ανακοπεί η πορεία παρακμής του, με αποκλειστική ευθύνη του σημερινού συστήματος εξουσίας, είναι πλειοψηφία στην κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  Μπορούν να συνεννοηθούν, χωρίς μικρομεγαλισμούς, ηγεμονισμούς και κομματικούς πατριωτισμούς, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς.
  Η Ανατροπή και μια διαφορετική πορεία του Δήμου Διονύσου είναι εφικτή.
  Στο χέρι τους κρατούν το κλειδί των εξελίξεων απέναντι σε μια ανήμπορη, αδύναμη και παραπαίουσα δημοτική αρχή.

  Π.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος19/10/13 12:02 π.μ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει παραταξιακή ομάδα με επικεφαλής σώνει και καλά δικό του υποψήφιο. Έτσι δεν γίνεται δουλειά, όπως βέβαια και με την ΑΔΚ που και αυτή ήθελε το παχνίδι στημένο για πάρτι της (λέγεμαι Ζαμάνη δηλ. Πασι). Ας προσπαθήσουν τουλάχιστον και οι δύο να κρύψουν τις επιδιώξεις τους και όταν θα λένε για ανοίγματα να το εννοούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/10/13 10:56 μ.μ.

   Το ζήτημα δεν είναι να κρύψουν τις επιδιώξεις τους ,καλό να είναι ειλικρινείς και να μην ψάχνουν δικαιολογίες, εγωισμοί καρεκλοκενταυρισμοί και απωθημένα δεν θέλουν οι πολιτες. Βγείτε στον κόσμο να δειτε "πόσα απίδια χωρά ο σακος" και αν καταφέρεται να πείσεται ακόμα και τους δικούς σας, τότε δεν πάμε καλά, θα ξαναφαμε στην μάπα και στο σβερκο τους λαμογιοκαλαφατεληδες!!!! ΌΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
   ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΦΙ..... ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος20/10/13 2:19 π.μ.

  Κύριοι της ΑΔΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε. Θα κοιμηθείτε όπως θα στρώσετε. Τα παιδιά μας ας μην έχουν πρότυπο τν Καλάφι. Όπως το πάτε βέβαια ούτε και εσάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος20/10/13 8:26 π.μ.

  Mακριά τα κόμματα απο τη τοπική αυτοδιοίκηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος20/10/13 10:11 π.μ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΙΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ" ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ...
  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ, ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ, ΕΓΩΙΣΜΟΙ, ΚΛΠ). ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΘΕΛΗΣΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος20/10/13 11:13 π.μ.


  http://kryoneri-info.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5099.html?spref=fb

  Καταπατήσεις και αυθαιρεσίες στο Κρυονέρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος21/10/13 8:07 μ.μ.

  Μπούσμπουρας, της Συμμαχίας, για υποψήφιος δήμαρχος, όπως διαδίδει παντού ο ίδιος εδώ και μια εβδομάδα.
  Ακόμη γελάει ο Διόνυσος με το ανέκδοτο (βλέπεις τον γνώρισαν για τα καλά και από πρώτο χέρι την 4ετία 2007-2010).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος22/10/13 8:48 π.μ.

  Αυτός ο κύριος δεν είναι που τον αποκάλεσαι ο καλάφι χρυσαυγίτη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;;;;;; και μετά από αυτό φρόντισε να είναι καλό παιδί και ψήφιζε ότι ήθελε ο καλάφι.....επομένως είναι ένας ικανός και άξιος υποψήφιος δήμαρχος.....ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΥΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/10/13 2:20 μ.μ.

   ...Και νυν Νεοδημοκράτη, μην το ξεχνάμε, (και μάλιστα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής) για τον Καλάφι μιλάμε, στον μέλλον θα δουμε που θα κάτσει η μπίλια...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/13 10:48 μ.μ.

   το καλό παιδί που δεν φταίει σε τίποτα, ένας απίστευτος λαικιστής......

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος22/10/13 10:09 μ.μ.

  Γιατί αναφέρετε μόνο τον Καλάφι σαν Νεοδημοκράτη.
  Και το δεξί του χέρι στα Οικονομικά και Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Πέππας είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή