.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

"Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΥΡΙΟ"

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η Ιδρυτική Διακήρυξη και οι Καταστατικές Αρχές της νέας δημοτικής κίνησης "Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΥΡΙΟ", που είναι το αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου και πολύπλευρων διαβουλεύσεων.
‘Ο Διόνυσος, Αύριο’ απευθύνεται κυρίως στους νέους και σ’ όσους είναι μακριά από στερεότυπα και κατεστημένες πρακτικές και τους καλεί σε κοινή δράση, για να σταματήσει άμεσα η καταστροφική πορεία του Δήμου.
Στις ιδρυτικές του θέσεις υπάρχουν μια σειρά από (ευχάριστα) ριζοσπαστικά σημεία, όπως:

·   Η υιοθέτηση ενός συλλογικού μοντέλου λειτουργίας, αντί της ‘ενός ανδρός αρχής’,
·   Το νοικοκύρεμα και η αποκεντρωμένη λειτουργία του δήμου,
· Η δημιουργία δύο συμπληρωματικών δικτύων με κέντρο των άνθρωπο: ένα για την κοινωνική προστασία και ένα για την τοπική ανάπτυξη,
·   Η δέσμευση για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και ουσιαστικής διαβούλευσης,
· Η καθιέρωση δημόσιας ανοικτής λογοδοσίας και η επιβολή της διαφάνειας πάντα και παντού,
·   Το ασυμβίβαστο μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της παράταξης,
·   Η θέσπιση δύο θητειών ως μέγιστου διαστήματος για αιρετούς και στελέχη,
·  Η ανάδειξη από τη βάση των υποψηφίων συμβούλων - εκπροσώπων στο δήμο και των στελεχών της κίνησης,
·  Η τακτική αξιολόγηση όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, στο δήμο ή στη παράταξη και
· Η μη αποδοχή ως υποψηφίων δημάρχων όσων έχουν στο παρελθόν διατελέσει δήμαρχοι ή κοινοτάρχες και όσων παραμένουν σύμβουλοι της σημερινής δημοτικής αρχής.
Όπως αναφέρει η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα συνέλθει η Σύνοδος των Ιδρυτικών Μελών (τα ονόματά τους θα δοθούν στη δημοσιότητα) και τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Κίνηση θα προχωρήσει στην ανάδειξη των οργάνων της.
Ακολουθούν τα αρχεία των δύο ντοκουμέντων σε μορφή pdf και το πλήρες κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης.

«Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΥΡΙΟ»
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!
Τρία χρόνια τώρα, παράλληλα με τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής πολιτικής, οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου αντιμετωπίζουν και τα αδιέξοδα μιας κάκιστης δημοτικής αρχής. Μιας αρχής που δεν αξιοποίησε τα φυσικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προς όφελος των κατοίκων. Που προσπαθεί να κρύψει την δική της ανυπαρξία σχεδίου, οργάνωσης και αποτελέσματος πίσω από τα σοβαρά προβλήματα του ‘Καλλικράτη'. Που επιμένει να λειτουργεί πελατειακά, με αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και αυταρχισμό, σπαταλώντας πολύτιμους πόρους σε απ’ ευθείας αναθέσεις και ρουσφέτια και αγνοώντας προκλητικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Και που σύντομα θα μας στείλει τον λογαριασμό της κακοδιαχείρισης.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Οι ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις που έρχονται δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν ούτε από  λίγους ή ανίκανους, ούτε από φασίζουσες λογικές και πρακτικές βίας. Όσοι θέλουμε να αντιστρέψουμε την αδιέξοδη αυτή πορεία και να βάλουμε τα θεμέλια για έναν άλλον Διόνυσο, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τώρα. Για μια σύγχρονη δημοκρατική πόλη, με χρηστή και αποκεντρωμένη διοίκηση, ικανή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της, να προστατεύει το περιβάλλον και να υπερασπίζεται τους θεσμούς και τη νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
Απέναντι στα προβλήματα και την οικονομική ασφυξία των Δήμων, έχουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη βούληση να πετύχουμε. Όπως και στον προσωπικό και επαγγελματικό μας βίο, υπάρχουν  τρία ‘κλειδιά’ για να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη:
1. Νοικοκύρεμα των δαπανών και αποκεντρωμένη - ορθολογική οργάνωση των υπηρεσιών, στη βάση της ισονομίας και της αξιοκρατίας.
2. Εξειδικευμένες παρεμβάσεις για κάθε δημοτική κοινότητα και καλά σχεδιασμένες δράσεις για κάθε θεματικό αντικείμενο, με τεχνολογικά καινοτόμες και χαμηλού κόστους λύσεις.
3. Διεκδίκηση - αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδότησης και εθελοντική προσφορά  πολύτιμων υπηρεσιών από και για τους κατοίκους του Δήμου.
Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν δύο συμπληρωματικά δίκτυα με κέντρο τον άνθρωπο: ένα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης κι ένα συμμετοχής, δημιουργίας και ανάπτυξης.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
·       Αστικό και φυσικό περιβάλλον: Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης - Δίκαιη και βιώσιμη λύση για δασικό, οικισμούς, πολεοδομικό σχεδιασμό – Προστασία δασών, υδάτων και δημοσίων εκτάσεων - Εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση παραγωγής αποβλήτων και απορριμμάτων, επέκταση ανακύκλωσης.
·     Κοινωνική προστασία και συνοχή: Στήριξη ευπαθών ομάδων και κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, πολυϊατρείο, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο και φροντιστήριο) - Προστασία ζωής και περιουσίας κατοίκων - Ενσωμάτωση μεταναστών.
·    Παιδεία – Αθλητισμός - Πολιτισμός: Στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων - Δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και επαγγελματικής ένταξης για νέους – Ενδυνάμωση μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού - Πολύπλευρες καλλιτεχνικές και πνευματικές δράσεις - Ανάδειξη της σημασίας του ‘εμείς’.
·   Υποδομές: Εκτέλεση έργων ποιότητας ζωής (αποχέτευση) και δρομολόγηση άλλων τοπικών με επείγοντα χαρακτήρα – Διαρκής συντήρηση κοινωφελών και λοιπών υποδομών.
ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ
Αγαπάμε και νοιαζόμαστε για τον τόπο μας! Είμαστε κομμάτι δικό σας! Οι ανάγκες και οι αγωνίες σας είναι και δικές μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που μπορούμε οι ίδιοι να προσφέρουμε και να πετύχουμε στα κοινά. Με βάση τις κοινές μας αξίες, συνθέτουμε τις διαφορές μας με εμπιστοσύνη και υιοθετούμε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας, που στηρίζεται στη συλλογικότητα αντί της παρωχημένης και επικίνδυνης ‘ενός ανδρός αρχής’. Με ουσιαστική διαβούλευση και τοπικά δημοψηφίσματα για τη διαμόρφωση της πολιτικής και ανοικτές συνελεύσεις λογοδοσίας για τον έλεγχο της εξουσίας.
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απευθυνόμαστε σε όσους εμπνέεστε από την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και πιστεύετε ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει η καταστροφική πορεία του Δήμου μας. Σας καλούμε σε κοινή δράση, χωρίς στερεότυπα, αγκυλώσεις και λογικές συσχετισμών.
Απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους και σε όσους είστε μακριά από κατεστημένες πρακτικές. Σας ζητάμε να μας εμπιστευθείτε και να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις μας, σαν καταλύτες αλλαγής και δημιουργοί αξιών.
Για να επαναφέρουμε την ελπίδα, το χαμόγελο και την προοπτική στην πόλη μας!

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ!

 Διόνυσος, Νοέμβριος 2013

41 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/11/13 6:38 μ.μ.

  Επιτέλους και κάτι αισιόδοξο στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε και πραγματικά διαφορετικό.

  Περιμένω να δω και την συνέχεια για να συμπορευτούμε....

  Μάλλον υπάρχει ΣΤΕΓΗ!!!

  Ο Άστεγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/11/13 1:34 π.μ.

  πολλά ΘΑ διαβάζω και κρατώ μικρό καλάθι, ομως ευχομαι καλή αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ φίλε,
  Το σχόλιό σου με έκανε να ξαναδιαβάσω τα δύο κείμενα. Η αλήθεια ομως είναι ότι υπάρχει ένα (!) μόνο "θα" στην ιδρυτική διακήρυξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος12/11/13 6:58 π.μ.

  ΄Εστω και έτσι από καρδιάς καλή επιτυχία. (Όμως από τη παρέα του Π.Σ και σία υπάρχει πολύ κόμπλεξ. Υπάρχουν πολλοί πρώην που θα ενδιαφέρονταν γιαυτές τις εκλογές? Ποιόν άλλον εκτός του Σ.Κ.θα μπορούσε να αφορά αυτός ο αποκλεισμός?)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος12/11/13 8:46 π.μ.

  Καλή αρχή και από μένα.
  Επειδή ο Ανώνυμος 12/11/13, 6:58 αναφέρεται σε μένα και την δήθεν παρέα μου σχετικά με τις καταστατικές αρχές της νέας Κίνησης,
  να ενημερώσω τον/την ενδιαφερόμενο/η ότι:
  Δεν συμμετείχα με κανέναν απολύτως τρόπο (άμεσα ή έμμεσα) στις διαβουλεύσεις και επεξεργασίες του νέου σχήματος (Διακήρυξη και καταστατικές αρχές), γιατί πιστεύω ότι νέες δυνάμεις έχουν αναδειχθεί στην πόλη που μπορούν να αποτυπώσουν με ακρίβεια τις ανάγκες και τα συμφέροντα της. Γι΄αυτό και δεν πρόκειται να υπογράψω και τα ιδρυτικά τους κείμενα.

  Και αυτή την αρχή θα την τηρήσω ευλαβικά μέχρι τέλους και για όλα τα σχήματα, που θα προκύψουν στην πορεία προς τις εκλογές.
  Εύχομαι μόνο να βρουν μια εποικοδομητική πλατφόρμα συνεργασίας, ώστε να απαλλαγούμε από το σημερινό σύστημα εξουσίας.

  Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος12/11/13 9:12 π.μ.

  Για κάποιους το ζήτημα είναι ποιοι πρώην ενδιαφέρονται ξανά για τις εκλογές και πόσα "κουκιά" κουβαλάνε μαζί τους.
  Για εμάς στον "Διόνυσο Αύριο" σημασία έχει πόσοι καινούριοι στα κοινά και ιδίως πόσοι νέοι σε ηλικία θα συμμετάσχουν στη πρωτοβουλία.
  Αυτό το νόημα έχει η ακροτελεύτια διάταξη στο καταστατικό μας, που αφορά μόνο τον υποψήφιο δήμαρχο, και όχι κάποιον προσωπικό αποκλεισμό. Οι άνθρωποι αυτοί, που αν τους λογαριάζω σωστά είναι περίπου 10 όλοι κι όλοι, μπορούν να κάνουν τόπο σε άλλους. Στο κάτω κάτω οι περισσότεροι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2 θητείες που βάζουμε σαν όριο για εμάς τους ίδιους.
  Ούτε είναι αντιδημοκρατική η πολιτική οριοθέτηση που βάζουμε σε σχέση με όσους συμβούλους του Καλαφατέλη ακόμα συμπορεύονται μαζί του. Δεν μπορεί να παραιτηθεί κανείς στο παρά 5' και να ηγηθεί μιας παράταξης που κριτικάρει έντονα την διοίκηση που συμμετείχε. Αν θέλει να ηγηθεί, ας παραιτηθεί (μέχρι 6 μήνες πριν τις εκλογές).
  Αλλιώς θα είμασταν ανακόλουθοι σε όσα λέμε στη διακήρυξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος12/11/13 10:56 π.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα, παρέλειψες να αναφέρεις ότι Ο Διόνυσος Αύριο δεν έχει έναν αρχηγό που αποφασίζει και τον ακολουθούν οι άλλοι. Έχει τριμελή συντονιστική επιτροπή και διοικούσα επιτροπή, που λειτουργούν και πριν και μετά τις εκλογές. Ποιος άλλος το κάνει αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος12/11/13 1:34 μ.μ.

  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΘΕΣΠΗ

  ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Διονύσου, Κον Καλαφατέλη Γιάννη
  Πρόεδρο Δ.Σ. «ΘΕΣΠΙΣ» ,Κον Καρυστινό Νίκο
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Μέλη –Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ. «ΘΕΣΠΙΣ»

  Διόνυσος ,12 Νοεμβρίου 2013

  Αγαπητοί φίλοι,

  Η λειτουργία του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ δεν έχει τον ουσιαστικό θεσμικό ρόλο που θα έπρεπε να είχε ,αλλά διεκπεραιωτικό.Οι σημαντικότερες από τις αποφάσεις που λαμβάνονται είναι προειλημμένες και υπαγορεύονται από πρόσωπα εκτός του ΘΕΣΠΙ .Είναι αλήθεια ότι διαφορετικά πίστευα ότι θα λειτουργήσει ένα τόσο σημαντικό όργανο ,δυστυχώς έκανα λάθος.Η λειτουργία του Δ.Σ. θα έπρεπε να είναι διαφορετική,περισσότερο ουσιαστική. Ειλικρινά νοιώθω διακοσμητικό στοιχείο , κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις μου.Πρέπει να γίνει αντιληπτό ,σε όσους μπορούν να το καταλάβουν, ότι πρακτικές και λογικές του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν.Σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του μέλους του Δ.Σ. διότι είναι δεδομένη η υποβάθμιση του από συγκεκριμένους φορείς μιας παλαιολιθικής πολιτικής στην οποία είμαι αντίθετος.

  Με τιμή
  Βασίλης Δαρδαμάνης
  Χειρουργός Οδοντίατρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος13/11/13 6:47 π.μ.

  Ο Διόνυσος αύριο απευθύνεται στους νέους, από τους γέρους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/11/13 11:34 π.μ.

   και πού μας ξέρεις εμάς ποιοι είμαστε και πόσο νέοι ή γέροι είμαστε; μήπως κρίνεις εξ ιδίων; περίμενε μέχρι αύριο να δεις τα ονόματα και θα τρίβεις τα μάτια σου.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος13/11/13 12:23 μ.μ.

  Η βιασύνη κάποιων να καταδικάσουν και να σχολιάσουν αρνητικά το εγχείρημα με βάση τα πρόσωπα και όχι το θεσμικό πλαίσιο της νέας παράταξης δείχνει καθαρά την αδυναμία τους να αντιληφθούν τις ανάγκες του Δήμου μας και των Συμπολιτών μας και το μόνο που επιδιώκουν είναι να συνεχισθεί η ίδια παλαιοκομματική και στείρα πολιτικών κατεύθυνση.

  Χάρισμα του ο Καλαφατέλης καλύτερα σ' αυτόν παρά να μολύνει την νέα κίνηση προοπτικής και διαφορετικής νοοτροπίας όπως εκ των πρώτων κειμένων συνάγεται.

  Ο Συμπολίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος14/11/13 3:34 μ.μ.

  Το αύριο ήρθε τα ονόματα δεν μας στέλνεις φίλε. Και επειδή μας υπόσχεσαι ότι θα τρίβουμε τα νάτια μας όταν θα δουμε,εγώ έχω πάρει κολλύριο για καλό και για κακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος14/11/13 10:40 μ.μ.

  ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΥΡΙΟ"

  ΑΓΟΥΡΖΕΝΙΤΖΙΔΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Δροσια
  ΑΛΜΥΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Αγ. Στεφανος
  ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Σταματα
  ΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, Ανοιξη
  ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΝΩΝΤΑΣ, Ανοιξη
  ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αγ. Στεφανος
  ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Ανοιξη
  ΒΕΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Ροδοπολη
  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Κρυονερι
  ΓΚΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, Δροσια
  ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Διονυσος
  ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, Διονυσος
  ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Αγ.Στεφανος
  ΔΕΛΦΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Διονυσος
  ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Κρυονερι
  ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Ανοιξη
  ΖΑΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αγ.Στεφανος
  ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Δροσια
  ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, Δροσια
  ΚΑΜΠΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Δροσια
  ΚΑΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Κρυονερι
  ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, Ανοιξη
  ΚΑΡΚΟΥΛΗΣ NIKOΣ, Δροσια
  ΚΛΗΜΗΣ ΝΙΚΟΣ, Δροσια
  ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ανοιξη
  ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ, Ανοιξη
  ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, Αγ.Στεφανος
  ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Δροσια
  ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, Σταματα
  ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Ανοιξη
  ΜΕΡΟΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Ανοιξη
  ΜΙΧΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Ανοιξη
  ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αγ. Στεφανος
  ΜΠΕΤΣΗ ΡΙΤΣΑ, Σταματα
  ΜΠΡΙΛΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Σταματα
  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ, Αγ.Στεφανος
  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Αγ.Στεφανος
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, Κρυονερι
  ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Κρυονερι
  ΠΑΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ανοιξη
  ΠΑΝΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, Ροδοπολη
  ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΡΕΝΑ, Σταματα
  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Δροσια
  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ, Κρυονερι
  ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Κρυονερι
  ΡΑΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, Δροσια
  ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΡΗΣ, Κρυονερι
  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ, Δροσια
  ΣΤΑΘΗ ΡΟΖΑ, Δροσια
  ΣΤΕΦΟΥ ΜΑΡΙΑ, Κρυονερι
  ΣΤΟΥΠΗ ΒΑΣΩ, Σταματα
  ΤΖΙΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ, Δροσια
  ΤΣΙΛΠΙΡΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, Κρυονερι
  ΤΣΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΣ, Ανοιξη
  ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, Κρυονερι
  ΧΑΖΑΠΗ ΜΑΡΙΑ, Διονυσος
  ΨΥΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Διονυσος

  Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/11/13 7:44 μ.μ.

   Ο ΔΑΡΔΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ από τον Αγιο Στέφανο με δήλωσή του αποχώρησε από την δημοτική κίνηση. Επίσης, οι Μπάμπης Λουμάκης, Μιχάλης Απαζόγλου και Γεωργίου Ευαγγελία είναι Φίλοι (και όχι μέλη) της κίνησης, καθώς δεν είναι δημότες Διονύσου.

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος18/11/13 11:00 μ.μ.

  ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΤΑ ΤΑ ΠΟ΄΄Α ΣΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΝΕΠΙΘΗΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ.ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΗΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος19/11/13 11:05 μ.μ.

  Με τους αποκλεισμούς παίρνετε μεγάλες ευθύνες. Γεια χαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος22/11/13 11:18 μ.μ.

  Με μαθηματική ακρίβεια ,να είσαι σίγουρος ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τoν ισότιμο διάλογο και γόνιμη συζήτηση πολλών και διαφορετικών ανθρώπων και όχι από την Αρχή του Ενός.
  Φιλικά
  scorch

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος23/11/13 12:51 π.μ.

  τους νεους που τους ειδατε κυριοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος23/11/13 8:51 π.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα γιατί δεν αναρτάς την διοικούσα επιτροπή του " Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΥΡΙΟ", από πότε χρειάζεσαι επίσημες ενημερώσεις για να κάνεις παρουσιάσεις; μήπως κάτι κρύβεις τελικά; Η όποια αξιοπιστία σου εδώ φαίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος23/11/13 11:13 π.μ.

  Ο Διόνυσος Χθες θα ήταν ακριβέστερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κωστής Κουριδάκης23/11/13 6:09 μ.μ.

  «Ο Διόνυσος αύριο» ...
  είναι αυτός που περιμένει να γεννηθεί το παιδί του και ποθεί:
  να πάει σε βρεφονηπιακό σταθμό με αγάπη και στοργή
  να παίξει σε παιδική χαρά με χαρά και χωρίς φόβο
  να πάει σε νηπιαγωγείο με δημιουργικότητα και φαντασία
  να διαπαιδαγωγηθεί στο δημοτικό με παιδεία, γνώση και αισθητική
  να του παρέχεται εκπαίδευση, ουσίας και προοπτικής
  να του δίνονται οι δυνατότητες προοπτικής και ανάπτυξης
  να ζει με ασφάλεια, ισονομία, δημοκρατία
  να διοικείται από λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης
  να συμμετέχει ως Πολίτης στην λήψη των αποφάσεων με ευθύνη
  να είναι Πολιτικός για όλους και όχι καταχραστής της εξουσίας
  να μεγαλώνει με υγεία σε ένα περιβάλλον προστατευμένο
  να ζει σε χώρους πολιτισμού και τέχνης
  να τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό
  να αθλείται σε χώρους φιλικούς με ασφάλεια και υγιεινή
  να δραστηριοποιείται σε συλλογικές δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης
  να νοιώθει ολοκληρωμένος με πληρότητα σε χώρους με φροντίδα και αξιοπρέπεια
  να ολοκληρώνει την ζωή του σε χώρους ανάπαυσης με σεβασμό στην ψυχή και στο πνεύμα

  Είμαστε εμείς που καθημερινά, αγωνιζόμαστε, συμμετέχουμε, επιθυμούμε, απαιτούμε και ονειρευόμαστε, ένα άλλο αύριο στο Διόνυσο.
  Κωστής Κουριδάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος23/11/13 7:18 μ.μ.

  Ωραιότατο κείμενο για φιλολογικό όμιλο προβληματισμού, που δυστυχώς λείπει σήμερα στο Διόνυσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Κωστής Κουριδάκης23/11/13 10:33 μ.μ.

  Ευχαριστώ για το σχόλιο, όμως θέλω να πω ότι ο φιλολογικός όμιλος είναι εύκολος να γίνει και σίγουρα δεν θα ασχολείται με αυτό το κείμενο, το οποίο το μόνο που περιγράφει είναι τα αυτονόητα για την ζωή μας και τον τόπο μας. Τα αυτονόητα που τόσα χρόνια μας τα στερούν οι "αρμόδιοι" και τώρα πια η Τροικα και το ΔΝΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος24/11/13 9:42 π.μ.

  Όπα, και άλλος αντιμνημονιακός μας πρόκυψε μέσα από το "Ο Διόνυσος Αύριο".
  Μήπως βάλατε πλώρη παιδιά για την κεντρική πολιτική σκηνή ή προετοιμάζουν μερικοί από εσάς την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιοι άλλοι με τον Πέππα;
  Γιατί είναι γνωστά εδώ και καιρό αυτά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος24/11/13 10:37 π.μ.

  Καλημέρα,

  Όσοι ονειρεύονται ή πιθανόν και να μεθοδεύουν τέτοιες συγκλίσεις μάλλον αγνοούν ή δεν έχουν καταλάβει τι λέει στο άρθρο 8 η παράγραφος 2 του καταστατικού που έχει εγκριθεί ομόφωνα και έχει υπογραφεί και από αυτούς που καταγράφονται ως πιθανοί διαμεσολαβητές των εν λόγω συγκλίσεων από τους "απίθανους" επισκέπτες-σεναριογράφους. Για το λόγο αυτό σας την παραθέτω αυτούσια:
  "Για την θέση του υποψηφίου δημάρχου για τις δημοτικές εκλογές του 2014 αποκλείονται υποψηφιότητες όσων διετέλεσαν στο παρελθόν δήμαρχοι ή κοινοτάρχες ή παραμένουν δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής την 1η Νοεμβρίου 2013."

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

  Παναγιώτης Πανάγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος24/11/13 1:25 μ.μ.

  Αυτά ακούγονται ευχάριστα ίσως στο εσωτερικό σας.
  Αλλά πολύ σύντομα τα θεσμοθετημένα όργανα σας θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά με τις συνεργασίες σας ή την αυτόνομη κάθοδο σας.
  Μέχρι σήμερα, εμείς οι απέξω εισπράττουμε Βαβέλ αποκλινουσών στρατηγικών για το που θέλετε να οδηγήσετε το καράβι.
  Κι αυτό θολώνει αφάνταστα την εικόνα σας κι επιτρέπει τις προσωπικές στρατηγικές να ανθούν.
  Και βεβαίως ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι πως θα πολιτεύεται από δω και πέρα ο δημοτικός σας σύμβουλος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
  Δύσκολες εξισώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος24/11/13 3:03 μ.μ.

  αυτός είναι συνηθισμένος στο λευκό. την ξερει τη λυση της εξισωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος24/11/13 4:36 μ.μ.

  Καλησπέρα,

  Σε ευχαριστώ και χαίρομαι για την απάντησή σου, Φίλε των 1:25, καλό θα ήταν να μας πεις και το όνομά σου. Παρόλα αυτά σε καλώ να μας παρακολουθήσεις από κοντά προκειμένου να διαπιστώσεις αν μπορούν και πως να ανθίσουν προσωπικές στρατηγικές. Όσο για τη βαβέλ αυτών, αν υπάρχουν στο βαθμό που το επικαλείσαι, σύντομα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Αυτό που υπογράψαμε αυτό και ισχύει, εκεί δεν υπάρχει καμιά βαβέλ, όλα είναι καθαρά για τις στρατηγικές μας, τα άλλα ίσως να είναι ευσεβείς πόθοι αυτών που δεν μπορούν να τις κατανοήσουν και φαντασιώνονται πρακτικές του παρελθόντος.

  Αναφορικά με την τελευταία σου απορία κάνε λίγο υπομονή και όλα θα αποσαφηνισθούν για όλους τους πολίτες του Δήμου μας.

  Παναγιώτης Πανάγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος24/11/13 6:10 μ.μ.

  Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αγαπητέ μου κύριε, ούτε να αμφισβητήσω τις καλές σας προθέσεις. Αντίθετα, εκτιμώ πολύ ότι έχετε αναλάβει ένα άχαρο έργο.
  Αλλά σε 5,5 μήνες έχουμε εκλογές. Το έχετε αντιληφθεί;
  Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει να μην κατέβετε αλλά ο καθένας από εσάς να κινηθεί αυτοβούλως. Είναι κι αυτή μια θεμιτή πολιτική στάση.
  Πως αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η πρωτοφανής ανετοιμότητα του σχήματος "Ο Διόνυσος Αύριο" να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που συνεπάγεται μια δημόσια εμφάνιση του; Και η συνεχής ενασχόληση των μελών του (και δημόσια) με τα εσωτερικά σας;
  Κρίμα, γιατί έτσι χάνονται αξιόλογοι άνθρωποι, ωραίες ιδέες και δυνατότητες που είχατε στο ξεκίνημα σας το καλοκαίρι, όταν είσασταν όλοι μαζί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος26/11/13 3:38 μ.μ.

  Στις 23-11-2013 ο κος ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΎΡΙΟ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΊΑ ΤΟΥ. Την οποία θέλει να αθλείται σε χώρους φιλικούς με ασφάλεια και υγιεινή" (Η σύνταξη είναι δική του) Όταν ο όμως κος Νικητόπουλοε σαν Δήμαρχος της Άνοιξης ξοφλουσε το 2007 τα πολιτικά γραμμάτια προς τους ιδοκτήτες των 25 στρεμμάτων στην οδό Αμπελίων, πίσω απο τον Σκλαβενίτη, επειδή τον ψήφισαν, και που το τότε σχέδιο πόλης της Άνοιξη τα προώριζε για Δημοτικό Γυμναστήριο, ΓΙΑΤΙ ψήφισε να αποχαρακτηριστεί η χρήσης τους, να αποδεσμευτούν τα στρέμματα απο τον προορισμό τους και να γυρίσουν ως οικόπεδα στους ιδιοκτήτες τους? Το ενδιαφέρον του για την νεολαία εξακολουθεί να είναι ανάλογο με εκείνο του έδειξε το 2007 ? Δεν ντρέπεται νέος άμθρωπος να είναι τόσο παλαιοκομματικός, και εξαργυρωτής παλαιοκομματικών γραμματίων ? Αν νομίζει ο κύριος αυτός και οι όμιοί του, ότι με τέτοια τερτίπια θα μας αποσπάσουν εκ νέου την ψήφο είναι μακριά γελασμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος27/11/13 10:31 π.μ.

  Καλά κάνεις φίλε ανώνυμε και τον αποκαλύπτης το κο Κουριδάκη που θέλει να μας διοικήσει κι αποπάνω. Να τα βλέπεις και εσύ Δ/τσα, που όταν αποστάτησε απο τον Καλαφατλεη μόνο προτομή δεν του έστησες. Για λόγους δήθεν ανοίκειας συμπεριφοράς του Δήμαρχου προς το πρόσωπό του, και όχι Νικητοπούλιας απαίτησης που τον ανάγκασαν να αποστατήσει απο το Δημαρχιακό στρατόπεδο, Καλά να πάθει όμως και ο Καλαφατέλης που δεν βγήκε έστω και μία φορά να αποκαλύψει τι πράγματι παίχθηκε απο την ομάδα Νικητόπουλου σε βάρος του τα δύο πρώτα χρόνια της Δημαρχίας του. Ας τα λούζεται τώρα αυτά για τα οποία τον ψέγουν Κουριδάκηδες Νικητόπουλοι, Ζυγκουναίοι Σπηλιώτηδες κλπ, Εμπιστευθείτε λοιπόν φίλοι Διονυσιώτες την τύχη σας και πάλι στα ίδια πρόσωπα. Ρίξτε αυτή την φορά το καράβι στα βράχια, να τελειώνουμε με το Δήμο,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος27/11/13 11:35 π.μ.

  Χωρίς αυτούς όμως ο Καλάφι θα ήταν ένα ΜΗΔΕΝΙΚΟ στις εκλογές του 2010. Αυτοί του έδωσαν απλόχερα τη νίκη και τώρα τον αδειάσαν, όπως είναι φυσικό, μετά την πλήρη αποτυχία του.
  Τι να στηρίξεις από δαύτον;
  Και τα τελευταία του στηρίγματα από τη ΝΔ του γύρισαν την πλάτη και του κουνούν μαντήλι.

  Όπως έστρωσε ο Καλάφι, θα κοιμηθεί. Καιρός ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος27/11/13 4:44 μ.μ.

  Αυτά λοιπόν προς γνώση και συμμόρφωση για όλους μας, Εγώ πέραν των άλλων απαιτώ να προβούν σε δημόσια δήλωση του πόθεν έσχες, απ' όλους τους υποιψηφίους Δημαρχαίυς του Διόνυσου, και κυρίως εκείνων που διετέλεσαν Δημαρχαίοι. Και όσοι αποδειχθεί ότι φορτώθηκαν περιουσιακά στοιχεία στην διάρκεια της Δημαρχίας τους να μας πουν, απο που έκαναν τις αγορές τους. Να δημοσιεύσουν μόνοι τους το πόθεν έσχες τους. Έτσι για να ξεβρομίζουν και οι λίστες. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητηθεί απο εμάς του Διονυσιώτες να τα ζητήσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με συγκεκριμένες καταγγελίες. Έτσι σωτήρες μας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Παρακαλώ και πάλι για την πολιτική (και αστική) ευπρέπεια των χαρακτηρισμών στα σχόλιά σας,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος28/11/13 12:10 μ.μ.

  Ωραία λόγια στην ΙΔ και δημοκρατικό καταστατικό ,θα μας απαντήσει κάποιος για τον αποκλεισμό εκπροσώπησης στην ΔΕ μίας ολόκληρης κίνησης πολιτών ,η οποία απο την αρχή ήταν παρούσα στις συζητήσεις και συμμετείχε ενεργά ,και όχι μόνο αυτό , κάποιοι άθλιοι έλεγαν ότι προσπαθούσε η συγκεκριμένη κίνηση να ελέγξει την ΔΕ ,έχοντας δύο υποψηφίους αν γνωρίζω σωστά, προφανώς ήταν οι ίδιοι που έκαναν παιχνιδάκια και στην ψηφοφορία και πριν απο αυτή.
  Καληνύχτα Δημοκράτες........................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος28/11/13 6:52 μ.μ.

  Στην πράξη κρίθηκαν οι διακηρύξεις κι αποδείχτηκαν άδειο πουκάμισο. Κάποιοι τυφλωμένοι από τον μικρομεγαλισμό τους νόμισαν ότι, με λιστομαχίες θα αποκλείσουν υπαρκτές δυνάμεις από το δημοτικό σκηνικό. Και τώρα δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν την πλειοψηφία τους.
  Ζυγώνει όμως ο καιρός που θα πέσουν οι μάσκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος29/11/13 2:07 μ.μ.

  Είναι αλήθεια ότι οι νοοτροπίες χρόνων δεν μπορούν να τελειώσουν σε μια στιγμή ούτε από ένα δημοκρατικό καταστατικό και μια ιδρυτική διακήρυξη όσο καλά κι αν είναι. Δεν πρόκειται περί «άδειου πουκάμισου» όπως αναφέρεις φίλε των 6:52 αλλά για μια πολύ σοβαρή προσπάθεια που θέλει να περάσει το μήνυμα μια καινούργιας αντίληψης και χρειάζεται συνέπεια, επιμονή και κυρίως πολύ μεγάλη δύναμη να αλλάξουμε πρώτα εμείς και μετά να αλλάξουμε και τους άλλους. Βεβαίως και θα χαθούν μάχες και θα γίνουν και λάθη όμως θα σας έλεγα ελάτε και σεις στην κίνηση αυτή ώστε στο μέλλον να μην επιτρέψουμε όλοι μαζί να ξανασυμβεί όπως αναφέρεις κάτι ίδιο η παρόμοιο. Αυτή είναι η πρόκληση και όχι η εύκολη λύσης της απόρριψης ή της καταδίκης....

  ΠΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος29/11/13 4:16 μ.μ.

  Μπράβο27/11/13 4:44 καλά κάνεις και χητάς το πόθεν έσχες, αυτών που θέλουν να μας διοικήσουν. Να δούμε ποιοί και πόσοι θα ανταποκριθούν. Κοροβέαη κάνε την αρχή, γιατί όλοι ξέρουμε πως είσαι έντιμος. Άντε και να δούμε πόσοι θα σ' ακολουθήσουν. Κε βορριά και απο εσένα θέλουμε να δείξεις παλλημαριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος29/11/13 11:29 μ.μ.

  Στέλιο κάντο και μη σκέφτεσαι αν θα έρθουν κάποιοι "συνάδελφοι" σε δύσκολη θέση. Ο κάθε ένας όπως έστρωσε κοιμάται και μη ξεχνάς ότι κάποιοι απο αυτούς σε χτύπηαν πισώπλατα πολλές φορές. Ακόμα και αν έχεις αποφασίσει να μην πάρεις ενεργή θέση στις εκλογές πες τη γνώμη σου και να ξέρεις ότι πολλοί θα την σεβαστούν. Ξέρουμε ότι πονάς για το τόπο. Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου γιατί χανόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή