.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Αποχαιρετισμός στα όπλα

Κοντεύουν τρία χρόνια από τότε που η Διονυσοσκουφίτσα ξεκίνησε τους περιπάτους μέσα στο δάσος του Διόνυσου. Για την ακρίβεια έχουν περάσει χίλιες και (τριάντα) μία μέρες και νύκτες από την πρώτη ανάρτηση, που την ακολούθησαν άλλες 412, συνοδευόμενες από (σχεδόν) 6.200 σχόλια - άλλα θετικά κι άλλα αρνητικά. 

Τίποτα όμως δεν είναι όπως παλιά στο δημοτικό σκηνικό. Η ‘δυνατή αρχή’ έδυσε το ίδιο γοργά όπως αναδύθηκε. Οι παλιοί παίκτες αποσύρθηκαν ή πέρασαν στο παρασκήνιο και νέοι πρωταγωνιστές έχουν εμφανιστεί. Το αν διαθέτουν όμως καινούριες αντιλήψεις – και προπαντός καινούριες πρακτικές - είναι κάτι που οι ίδιοι πρέπει να αποδείξουν στους πέντε μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.


Ο Καλάφι έχει αποδυναμωθεί και απομονωθεί σοβαρά. Ελάχιστοι πια λογαριάζουν την υποψηφιότητά του σαν σοβαρή και οι ελπίδες του να μπει στον δεύτερο γύρο είναι μάλλον ασήμαντες. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι αυτό ισχύει και για το σύστημα που τον ανέδειξε και τον στήριξε – πολλά χρόνια τώρα. Μοιάζει όμως πολύ πιθανό – και σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερο από τον Φεβρουάριο του 2011 – ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επόμενη δημοτική αρχή να είναι (τουλάχιστον) έντιμη. Μπορεί να μην είναι εκείνο που αρκετοί θα ήθελαν (κι ανάμεσά τους κι εγώ), αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό το χάλι.

Επίσης, στο διάστημα αυτό, πολλοί καινούριοι κι ανεξάρτητοι χώροι ενημέρωσης κι έκφρασης δημιουργήθηκαν: blogs, διαδικτυακές εφημερίδες, σελίδες facebook κλπ. Η κάθε καινούρια κίνηση έχει και το δικό της μέσο, το δικό της περιεχόμενο και το δικό της στυλ. Αυτό διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στους δημότες, τη κάνει πιο πληθωρική και (ελπίζω) πιο γόνιμη. Από την άλλη, αυτή η πληθώρα με διευκολύνει να αποσυρθώ. Η Διονυσοσκουφίτσα δεν είναι πια το ίδιο απαραίτητη. Θυμίζω άλλωστε ότι ο στόχος δεν ήταν ποτέ η κάθοδος στις εκλογές - αν και πολύ αμφέβαλαν γι αυτό. Εξακολουθώ να βλέπω (κυρίως) μετά απ’ αυτές.

Έτσι λοιπόν, μου φαίνεται ότι αυτός ο κύκλος της Διονυσοσκουφίτσας έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να κλείσει - είναι καιρός τώρα που το σκέφτομαι. Κι αυτή είναι, εκτός απροόπτου, η τελευταία ανάρτηση, τουλάχιστο μέχρι τις εκλογές. Οφείλω να σας ευχαριστήσω για τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις σας όλο αυτό το διάστημα. Χωρίς εσάς τα πράγματα δεν θα ήταν τα ίδια.

Αντί άλλου επιλόγου, διαλέγω μερικά αποσπάσματα από τις αναρτήσεις και τα αφιερώνω στους επόμενους πρωταγωνιστές, που ανάμεσά τους ελπίζω να είναι και κάποιοι φρέσκοι.
·         Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Είναι πιο κοντά απ' όσο πιστεύουμε. Αφορά πιο πολλούς απ' όσους φοβόμαστε. Είναι πιο σκληρή απ' ότι φανταζόμαστε. Αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα απ' όσα νομίζουμε.
·    Οι πρωτοκλασάτοι ηγέτες περιστοιχίζονται από πρωτοκλασάτους συνεργάτες, ενώ οι δευτεροκλασάτοι από δευτεροκλασάτους.
·    Η δύναμη που ασκεί η εξουσία στους ανθρώπους είναι τρομακτική. Λειτουργεί σαν ναρκωτικό: τους πηγαίνει σε μιαν άλλη κατάσταση - φαντασιακή και τους κάνει να βλέπουν επιλεκτικά και να μην ακούν σχεδόν καθόλου, παρά μόνο να λένε.
·    Δεν μπορείς να βάλεις καινούργια κρασιά σε παλιά ασκιά, γιατί τα ασκιά σκίζονται. Και το κρασί χύνεται και τα ασκιά καταστρέφονται.
·    Ουτοπία δεν είναι το να πιστεύεις ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά ότι μπορούν να αλλάξουν, χωρίς να αλλάξουν οι άνθρωποι.
·    Όποιος θέλει να πείσει για την εντιμότητά του, δεν τη διακηρύσσει - ζει έντιμα. Όποιος θέλει να αποκτήσει ηθικό πλεονέκτημα, δεν το διατρανώνει - επιβάλλει έγκαιρα στον εαυτό του αντίστοιχες συμπεριφορές.
ΥΓ. Ο Καλάφι πρέπει να φύγει!

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/12/13 10:35 μ.μ.

    Διονυσοσκουφίτσα, θα μας λείψεις.

    Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι καλή αντάμωση, αν και θα προτιμούσα να μας είναι αχρείαστες οι διονυσοσκουφίτσες.

    Επειδή, όμως, ο ορθός λόγος με οδηγεί σε συγκεκριμένες -και μάλλον δυσοίωνες- προβλέψεις, επιμένω... Καλή αντάμωση!

    Ο ψευδώνυμος σχολιαστής.

    ΥΓ Η διαδρομή για όσο διάστημα συμπορευτήκαμε ήταν απολαυστική. Ευχαριστώ και καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/13 9:56 π.μ.

    "Κάθε τέλος, μια αρχή" !

    Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα,
    σε ακολουθώ από τη πρώτη σου ανάρτηση γιατί η διαφορετικότητά σου με παρέσυρε σε άλλους δρόμους από τους συνηθισμένους ..
    Το "Perfect day" σου (http://youtu.be/j2JXy1Z9ovs) έγινε το αγαπημένο μου τραγούδι και το έκανα πολλές φορές ανάρτηση στο προσωπικό μου κομμάτι κοινωνικής δικτύωσης ..
    Ισως γιατί αυτή την "ηλιόλουστη ημέρα" του τραγουδιού την έψαχνα μέσα στα δάση του Διονυσιακού σκηνικού .. Μια ημέρα που εύχομαι να την απολαύσουμε όλοι εμείς οι Διονυσιώτες δημότες και κάτοικοι με μια καινούρια, πραγματικά (αυτή τη φορά) "Δυνατή Αρχή" και κυρίως έντιμη και αληθινή .. !
    Πράγματι, πολλοί νέοι χώροι ενημέρωσης δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα .. Κανένας όμως δεν θα μπορέσει να βρει το δικό σου style .. γιατί το κάθε blog είναι μοναδικό .. !
    Λυπάμαι για την απόφασή σου, αν και διακρίνω ευκρινώς τους λόγους που σε οδήγησαν σ΄αυτήν και τους σέβομαι ..
    Στους δρόμους που περπατά η κάθε Δημοτική Αρχή έχω περπατήσει για πολλά χρόνια .. Δύσβατα μονοπάτια για κάποιον που του αρέσουν οι "ίσιοι" δρόμοι και οι "καθαροί" ορίζοντες ...
    Αυτούς τους δρόμους και ορίζοντες θα αναζητώ πάντα στο πρόσωπο του καθενός και καθεμιάς που θα επιδιώκουν μια θέση στη Δημοτική Αρχή .. Μόνο που για να δώσω αυτή την ευκαιρία πρέπει πρώτα να "κεντρίσουν" και να κερδίσουν τη καρδιά και κυρίως το μυαλό μου ...
    Σ΄ευχαριστώ για τις ωραίες διαδρομές που κάναμε στα δάση του Διονύσου .. Εύχομαι να ξανασυναντηθούμε με το ίδιο "ύφος και ήθος" σε κάποια επόμενη σελίδα του βιβλίου της ζωής μας ...
    Μέχρι τότε, εύχομαι όλα να πάνε καλά για εσένα, το Δήμο μας και όλους εμάς που πάντα θα ελπίζουμε σε ένα καλύτερο "Αύριο" ...
    Τέλος, γνωρίζοντας ότι : "Κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή", σοφό και συνετό είναι να μη ξεχνάμε ποτέ πως : "Ο,τι σπέρνουμε, αυτό θερίζουμε" .. !

    "Καλά Χριστούγεννα" και "Καλή Χρονιά", με Υγεία και αισιοδοξία !!!

    "Διός νους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/12/13 9:56 π.μ.

    Για το κύκνειο άσμα σου Διονυσοσκουφίτσα θα σου δώσω μία ευχή. Να μην πέσεις ποτέ στην ανάγκη του Καλάφι διότι ως γνωστόν η ζωή έχει γυρίσματα. Καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Λύκος της Στέπας - born to be wild10/12/13 4:11 μ.μ.

    ο Λύκος ουρλιάζει - χαίρε ω χαίρε λευτεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/12/13 10:44 π.μ.

    Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα,

    Θα λείψεις από την ενημέρωση μας για τα θέματα που μας απασχολούν ως δημότες και που δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε, λόγω δουλειάς, τα δημοτικά συμβούλια.

    Σέβομαι την επιλογή σου αλλά με όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο Δήμο μας γρήγορα σε βλέπω να ξαναβγαίνεις για περιπάτους στο δάσους του Διονύσου καθώς το έντιμο που αναζητούσες και αναζητάς δεν μπορούν να το δημιουργήσουν είτε παλιά υλικά είτε μολυσμένα από την επαφή τους μικρή ή μεγάλη με το μέχρι τώρα σύστημα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου μας.

    Σου εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα να είσαι πάλι μαζί μας γιατί «ο λύκος και αν εγέρασε η τρίχα του μόνο αλλάζει» αν αποδίδω σωστά τη λαϊκή ρήση.

    Ένας Φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/12/13 12:38 μ.μ.

    Μια καθημερινή συνήθεια σχεδόν 3 χρόνων μας αποχαιρετά.
    Θα μας λείψει.
    Ελπίζουμε σε μελλοντικές νέες περιπλανήσεις της, εξίσου ενδιαφέρουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/12/13 5:48 μ.μ.

    ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΦΑΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ.ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.Ο ΣΠΑΝΙΩΣ ΓΡΑΦΩΝ Η ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/2/14 6:23 π.μ.

    Dionusoskoufitsa euxaristoume poly gia thn enhmerwsh....Omologw pws htan to,kata dunamh,antikeimenikh kai me ekseplikse auto gia tis meres mas......kai egw kalh antamwsh tha pw....    o mathiteuomenos magos

    ΑπάντησηΔιαγραφή