.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Προς ένα δημοτικό big bang?Δεκατρείς εβδομάδες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή της μονοκρατορίας Καλαφατέλη. Αυτή έχει πλέον παρέλθει και στη θέση της υπάρχει μια πανσπερμία δημοτικών παρατάξεων, κινήσεων και υποψηφίων, που καλύπτει (σχεδόν) όλα τα γούστα.

Ξεκινώντας από την Ενωτική Πρωτοβουλία, διαπιστώνει κανείς πως το βασικό μέλημα του Καλαφατέλη είναι να συγκρατήσει ό,τι έχει απομείνει από την πάλαι ποτέ “δυνατή αρχή” και να επιλύσει τις σοβαρές αντιθέσεις μεταξύ τους, ελπίζοντας ότι θα μπει στο δεύτερο γύρο. Πράγμα όχι τόσο βέβαιο, για τρεις λόγους.


Ο πρώτος είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, εξαιτίας της προφανούς αναποτελεσματικότητας και της (σταθερά) χαμηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος. Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχουν σήμερα πολλές και διαφορετικές δημοτικές κινήσεις για να εισπράξουν αυτή τη δυσαρέσκεια. Το ‘αντίπαλο δέος’ όχι μόνο δεν είναι πια αόρατο, αλλά τουναντίον είναι πολυποίκιλο.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι του έχουν φύγει πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ και από όσους παραμένουν ακόμα, δεν είναι λίγοι όσοι δεν προτίθενται να τον ξαναστηρίξουν. Στους 6 πρώτους δ.σ. (Νικητόπουλος, Σπηλιώτης, Κουριδάκης, Ζυγούνας, Φέρμελη, Κοροβέση) προστέθηκαν μέσα στους τελευταίους μήνες οι τοπικοί σύμβουλοι Τ. Μπάσης (Διονύσου), Β. Πέππας (Σταμάτας) και Μ. Κόκκαλης (Ροδόπολης), καθώς και η δημοτική σύμβουλος Μαγγίνα (Ροδόπολη). Ασφαλείς δε πληροφορίες λένε ότι ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι Παπαχαρτοφύλης (Αγ. Στέφανος) και Ποτίδης (Δροσιά) πρόκειται να ξανακατέβουν μαζί του.

Ο μεγάλος όμως πονοκέφαλος του Καλαφατέλη ακούει στο όνομα Ν. Πέππας. Ο (εισέτι) αντιδήμαρχος Οικονομικών διαρρέει εδώ και καιρό και με κάθε ευκαιρία την δυσαρέσκειά του για τον δήμαρχο και τον τρόπο διοίκησής του. Διαρρέει επίσης ότι το σκέπτεται να κατέβει κι αυτός υποψήφιος – αν κι ακόμα αμφιταλαντεύεται – και μάλιστα με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, της Κεντρικής Επιτροπής της οποίας είναι μέλος. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι πιθανότητες Καλαφατέλη για τον δεύτερο γύρο πρακτικά μηδενίζονται, αφού το ποσοστό του θα περιοριστεί δραματικά. Πάντως, η απόφαση Πέππα δεν μπορεί να καθυστερήσει για πολύ ακόμα. Τυχόν αναβολή της τον οδηγεί εκτός του πολιτικού σκηνικού ή τον υποχρεώνει σε (αναγκαστική) συνεργασία με άλλη παράταξη.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. 
Ο Διονύσης Ζαμάνης με τους “Ανοικτούς Ορίζοντες”, μέχρι τώρα κινείται κλείνοντας συνεργασίες με συγκεκριμένα πρόσωπα - κλειδιά (από πλευράς ψήφων) στις διάφορες περιοχές. Έχοντας σχεδόν εξαντλήσει το χώρο αυτό, προσπαθεί να διευρύνει το προφίλ της νέας κίνησης (πέραν της ΑΔΚ που αποτελεί τον κορμό της) με τη συνεργασία με άλλες μικρότερες κινήσεις. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν η προσπάθειά του αυτή θα καρποφορήσει. Η μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο είναι να δείξει ότι δεν είναι η βιτρίνα των γερόντων της ΑΔΚ κι ότι το σύνθημα “Ανανέωση στη Πράξη” δεν είναι προεκλογικό προπαγανδιστικό τρυκ.

Ο Γιώργος Ζυγούνας με την “Δημοκρατική Ανατροπή”, προσπαθεί να κάνει αντίστοιχα ανοίγματα στον μεσαίο πολιτικό χώρο, για να βγάλει από πάνω του τη ‘ρετσινιά’ του κομματικού υποψήφιου (του ΣΥΡΙΖΑ). Πάντως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι συζητήσεις με τις άλλες κινήσεις δεν έχουν προχωρήσει, εξ αιτίας της μη διαπραγμάτευσης για άλλη υποψηφιότητα πλην της δικής του. Η μεγάλη πρόκληση για όσους στήριξαν – ορθότερα επέβαλαν – την υποψηφιότητά του είναι να πετύχει ένα εκλογικό ποσοστό που δεν θα υπολείπεται τόσο πολύ από το ποσοστό του κόμματός του στις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές.

Η Ζωή Σώκου, ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης – Συνεργαζόμενοι”, μπορεί να μην εκπλήξει ως προς τις θέσεις και την πολιτική της στήριξη (ΚΚΕ), ίσως όμως εκπλήξει με το ποσοστό της. Αυτό μπορεί να συμβεί αν καταφέρει να επικοινωνήσει τις τοποθετήσεις που έκανε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη τριετία και που επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας. Μεγάλη πρόκληση για τον συνδυασμό αυτό ο ξύλινος λόγος του.

Τον κατάλογο των παρόντων υποψηφίων συμπληρώνει ο Παναγιώτης Μπιτάκος με τη “Νέα Πνοή”. Το προφίλ του αναμένεται να είναι αυτό του “δικού μας παιδιού”, αλλά η αναγνωρισιμότητα και διεισδυτικότητά του εκτός Αγίου Στεφάνου είναι αμφίβολη. Η μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο είναι να αποδείξει ότι η απόφαση της υποψηφιότητάς του είναι δική του επιλογή - και όχι του πολιτικού του μέντορα Π. Βορριά - από την οποία δεν θα παραιτηθεί όπως έκανε με τη “Συμμαχία”. Δευτερευόντως δε να πείσει ότι δεν αποτελεί προγεφύρωμα του Καλαφατέλη, όπου θα κατευθυνθούν οι ψήφοι του στον δεύτερο γύρο. 

Τέλος, ο “Διόνυσος Αύριο” δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς μετά από μια μακρά περίοδο έντονων διαβουλεύσεων (και μόνο), τα μέλη του αποφάσισαν την αυτοδιάλυση της παράταξης. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει κάποιους σε άλλες παρατάξεις και κάποιους άλλους στα σπίτια τους.

Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων προήλθε από μια αδυναμία τους να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του επικεφαλής. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί προγραμματικών συγκλίσεων κλπ, η ταμπακέρα ήταν - και παραμένει – το κεντρικό πρόσωπο, εξ αιτίας τριών παραγόντων:

- Πρώτον, του απόλυτου ελλείμματος εμπιστοσύνης μεταξύ τους – ίσως γιατί ο καθένας τους ξέρει τον άλλον κι απ’ τη καλή κι απ’ την ανάποδη …
- Δεύτερον, μιας ακατανόητης επιθυμίας ελέγχου των πραγμάτων – σα να μη διδάχτηκαν τίποτα από την κατάρρευση του Καλαφατέλη εξαιτίας της δράσης του σκληρού πυρήνα των συμβουλατόρων του.
- Και τρίτον, μιας αστείρευτης προσωπικής ματαιοδοξίας που δεν τους επιτρέπει να δεχθούν να ακολουθήσουν άλλους, αλλά να ηγηθούν οι ίδιοι. 

Ακολουθώντας μάλιστα μια πανομοιότυπη πρακτική, οι περισσότεροι από τους υποψήφιους επιδιώκουν συμμαχίες με ανθρώπους που επηρεάζουν άλλους σε τοπικό επίπεδο. Γύρω απ’ αυτούς ανταγωνίζονται, επιδιώκοντας να πάρουν με το μέρος τους όσους περισσότερους μπορούν, γνωρίζοντας ότι κάθε ψήφος που κερδίζουν είναι μείον για τον αντίπαλο. Και με βάση αυτή τη ιδιότυπη λογιστική κλείνονται και οι συμφωνίες μετεκλογικής κατανομής των αξιωμάτων. 

Η λογική όμως αυτή δεν τους αφήνει να απευθυνθούν σε μιαν άλλη (μεγάλη) μερίδα δημοτών, που ο πήχης των απαιτήσεών τους είναι αρκετά ψηλά ή που τα δημοτικά πράγματα τους αφήνουν αδιάφορους. (Δεν τρέφω σοβαρές ελπίδες ότι αυτή η λογική θα αλλάξει και μάλιστα παραμονές εκλογών.)

Βέβαια, ο κατακερματισμός των υποψηφίων δεν είναι φαινόμενο μόνο του δήμου Διονύσου. Τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και στις κοντινές μας Κηφισιά και Μαρούσι, αλλά και σ’ άλλες περιοχές – οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν και κατεβαίνουν χωριστά. Ίσως αυτό να είναι άλλο ένα σημάδι της παρακμής του πολιτικού σκηνικού, που αδυνατεί να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Γιατί πώς θα κυβερνήσει μόνος του, όποιος κι αν βγει; 

Ίσως λοιπόν ο κατακερματισμός να είναι σημάδι ενός επερχόμενου big bang, που θα γεννήσει μια νέα πολιτική πραγματικότητα.

30 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/2/14 4:47 μ.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα Καλώς Όρισες,

  Και να ήθελες να αγιάσεις με όσα συμβαίνουν όχι μόνο δεν μπορείς αλλά απ’ ότι φαίνεται και δεν θέλεις.

  Σε κάθε περίπτωση έκανες άριστα γιατί πως αλλιώς θα μπορέσουμε να στείλουμε ο καθένας από εμάς το μήνυμά του στις απίθανες παρατάξεις αυτές, πλην μιας, που συγκροτούνται από ολίγιστους παθιασμένους εξουσιολάγνους επικεφαλής και διεκδικούν την ψήφο μας για να μας σώσουν….

  Πιο συγκεκριμένα:

  Ζαμάνης ο Λογιστής – των ανοιχτών οριζόντων – που προσπαθεί μεθοδικά να τους κλείσει μιμούμενος, ατυχώς, δεν τον βοηθάει και η φωνή βλέπεις καθώς δεν τραγούδησε στο Πλατύ Χωράφι, τον «απείρου» κάλλους απερχόμενο δια εκλογικής συντριβής Καλαφατέλη. Όπως καταλαβαίνεις πάμε για μια νέα “ενωτική” πρωτοβουλία – συνονθύλευμα ανθρωποβοσκών και τίποτα παραπέρα. Δε στενοχωριέμαι για τίποτα άλλο θα πάνε χαμένα και τα graffiti’s….

  Ζυγούνας – της ανατροπής – ο συνταξιούχος που έκοψε το μουστάκι για να κρύψει τα 70 του χρόνια προκειμένου να μας πείσει ότι δεν είναι κομματικός υποψήφιος και σωστά καθώς είναι υποψήφιος του Νικητόπουλου και της παλιοπαρέας τους που τόσο αξιόλογο έργο έκαναν στην Άνοιξη τόσα χρόνια και θέλουν να το συνεχίσουν.

  Μπιτάκος – ο παραιτηθείς – και προσφάτως ανακάμψας για να βοηθήσει να επιβιώσουν όσοι δεινόσαυροι δεν θα μπορέσουν να χωρέσουν στους άλλους προκειμένου να παλέψουν, όπως και οι πρώην του σύντροφοι (Συμμαχία για τον Πολίτη) για το καλό του τόπου αρπάζοντας το κομματάκι που θα τους πετάξει ο «νικητής» των εκλογών για το καλό μας.

  Διόνυσος Αύριο από συζητήσεις και διαβουλεύσεις όλα πήγαν κατ’ ευχήν αλλά έχασαν την αίσθηση του χρόνου γιατί οι περισσότεροι που έμεινα εκεί μετά την πρόσκληση ελπίδας ήθελαν μια στέγη ανάλογη του Μπιτάκου για να διαπραγματευτούν με τον εκτιμώμενο Νικητή και να ζητήσουν ανταλλάγματα. Ευτυχώ το διέλυσαν και σωθήκαμε….

  Λαϊκή Συσπείρωση – σταθερή άποψη – είναι προφανές ότι εάν αξιοποιήσουν τις θέσεις που πήραν στο Δ.Σ., αποφύγουν τον ξύλινο κομματικό λόγο και συγκροτήσουν ένα λιγότερο κομματικό ψηφοδέλτιο θα κάνουν την έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση όπως κι αν έχουν τα πράγματα δεν έχουμε κι άλλη λύση κι αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουν στο έπακρο τότε μην την δεις διονυσοσκουφίτσα μου και στο δεύτερο γύρο.

  Η δική μου ανάγνωση για την ώρα είναι αυτή. Τα λέμε ξανά….

  Ο Άστεγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/2/14 8:19 μ.μ.

  Απίστευτο άρθρο!!Περιγραφικότατο στα πάντα , αξίζει ένα μέγαλο ευχαριστώ απο όλους τους αναγνώστες στο-ην αρθογράφο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεχωρίζουμε ένα σημείο που μας εκφράζει απόλυτα στο -πραγματικά εμπεριστατωμένο- άρθρο: "Η λογική όμως αυτή δεν τους αφήνει να απευθυνθούν σε μιαν άλλη (μεγάλη) μερίδα δημοτών, που ο πήχης των απαιτήσεών τους είναι αρκετά ψηλά ή που τα δημοτικά πράγματα τους αφήνουν αδιάφορους. (Δεν τρέφω σοβαρές ελπίδες ότι αυτή η λογική θα αλλάξει και μάλιστα παραμονές εκλογών.)"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος14/2/14 3:47 μ.μ.

  6) Κομματική σηψαιμία….. Απέτυχαν κόμματα και παρατάξεις σε στείρα δόγματα εγκλωβισμένα και με φανατισμένες απόψεις, ανερμάτιστα χρωματισμένα… Ο Διόνυσος πρέπει μόνο από τα «χρώματα» της φύσης να χαρακτηρίζεται και τα «χρώματα» στην πολιτική να σβήσουν για ΠΑΝΤΑ, αφού ήταν ικανά μόνο μεσαιωνικές «συνθέσεις» σκοταδισμού να προκαλέσουν και απομάκρυνση από τα κοινά, προσωπικοτήτων που επιβάλλεται να επιστρέψουν.


  Αυτά γράφει όχι κάποιος αντιδραστικός ή χρυσαυγίτης αλλά ο αόρατος επί 2 χρόνια και άρτι επανακάμψας Μπιτάκος σε κείμενο του.
  Μπερδεύει από προφανή άγνοια την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα με τον ρόλο τους στην κοινωνία, όπως προσδιορίζεται από το σύνταγμα.
  Οι σύντροφοι του πασόκοι της Συμμαχίας τι γνώμη έχουν για όλα τούτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/2/14 6:41 μ.μ.

   ΑΓΝΟΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΠΙΤΑΚΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΕΧΕΙ ΜΑΘΗΤΕΨΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΑΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ.....
   ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥ....
   ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ....

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος14/2/14 5:54 μ.μ.

  Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση σχετική με κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

  http://passipoularidou.wordpress.com/2014/02/14/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%81-4/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος14/2/14 7:43 μ.μ.

  Οι έξι Αντιδήμαρχοι Διονύσου στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας γιατί δεν έχουν αναρτήσει το «πόθεν έσχες» στο site του Δήμου. !!!!!

  http://www.odosdionysou.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος15/2/14 10:26 π.μ.

  Λειπει το όραμα, ακουω προσωπα, ακουω πραγματα αλλα δεν ακουω τον λόγο. Τι θα ήθελε ο καθενας να καλυτερεψει, να αναμορφωσει.....μονο γκρινια και καλυμενες κατηγοριες.... που στα ματια μου δειχνουν μια αγωνια για την "καρεκλα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος15/2/14 4:52 μ.μ.

  Άραγε τι έχουν να κρύψουν οι εν λόγω Αντιδήμαρχοι και κυρίως αυτοί που διεκδικούν να γίνουν Δήμαρχοι;;; Μήπως λόγω της κομματικής τους ιδιότητας ντρέπονται να δείξουν και το κρύβουν ότι μόνο κατ' ευφημισμό είναι "αριστεροί" και πασχίζουν για το καλό του λαού γιατί οι ίδιοι απ’ ότι φαίνεται καλοπερνάνε... εις υγείαν του λαού...

  Ψηφίστε τους και δεν θα χάσετε.... Θέλουν το καλό μας.....

  Ψηφίστε τους για να συνεχίσουν να περνάνε καλά και ο Δήμος ακόμα «καλύτερα»…. έχουν περγαμηνές από το παρελθόν….

  Δοξάστε τους!!!

  Ένας Φίλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος15/2/14 8:47 μ.μ.

  ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΠΕΠ ΠΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ .
  ΔΙΑΡΕΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ
  (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΒΡΩΜΙΣΕ) Ε ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ! ΤΟΣΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΟΣ!
  ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ;
  ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ;
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ
  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ME ΤΙΠΟΤΑ ) ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ .
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;; ΟΧΙ ΟΧΙ ΘΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΓΚΑΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΧΑΧΑXAXAXAXA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος15/2/14 8:55 μ.μ.

  ΠΕΣΤΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ; Άραγε τι έχουν να κρύψουν οι εν λόγω Αντιδήμαρχοι και κυρίως αυτοί που διεκδικούν να γίνουν Δήμαρχοι;;; Μήπως λόγω της κομματικής τους ιδιότητας ντρέπονται να δείξουν και το κρύβουν ότι μόνο κατ' ευφημισμό είναι "αριστεροί" και πασχίζουν για το καλό του λαού γιατί οι ίδιοι απ’ ότι φαίνεται καλοπερνάνε... εις υγείαν του λαού...

  Ψηφίστε τους και δεν θα χάσετε.... Θέλουν το καλό μας.....

  Ψηφίστε τους για να συνεχίσουν να περνάνε καλά και ο Δήμος ακόμα «καλύτερα»…. έχουν περγαμηνές από το παρελθόν….

  Δοξάστε τους!!!

  ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος16/2/14 3:10 μ.μ.

  Συνεχής αιμοραγία στελεχών στη Συμμαχία για τον Πολίτη μετά την απόφαση της να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπιτάκου.
  1. Αποχώρησε ο τοπικός σύμβουλος Αγ. Στεφάνου και συμφώνησε να είναι υποψήφιος με τον Καλαφατέλη Γιάννης Καρυπίδης.
  2. Αποχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και συμφώνησε να είναι υποψήφιος με τον Καλαφατέλη Αλέκος Στολίδης.
  3. Αποχώρησε πριν λίγες ημέρες με επιστολή του το μέλος της Διοίκησης Γιώργος Πουλίδας, διαφωνώντας με την στήριξη Μπιτάκου Αυτός που στην τελευταία διευρυμένη συνεδρίαση της είχε προτείνει ανοικτά εκλογική συνεργασία με τον Καλαφατέλη.
  4. Ανηψιός γνωστού στελέχους της Συμμαχίας αλλά και άλλου φίλου της έκλεισε συμφωνία να είναι υποψήφιος με τον Καλαφατέλη στον Άγιο Στέφανο.
  5. Είναι άγνωστο προς το παρόν τι θα κάνουν αυτός που χαρακτήρισε δημόσια τον Μπιτάκο "ριψασπι" και το μέλος της Διοίκησης που φανερά τάχτηκε κατά της υποψηφιότητας του.

  Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η Συμμαχία μεταμφιεσμενη για τις ανάγκες των εκλογών σε Νέα Πνοή για τον Διόνυσο (με τους κ.κ. Ράλλη και Μπερμπάντη ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους), θα δώσει μάχη για την 4η και 5η θέση με την Λαϊκή Συσπείρωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος16/2/14 9:15 μ.μ.

  Ποια 4η θέση? είσαι με τα καλά σου? για να αποφύγει την 6η παλεύει......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος16/2/14 9:38 μ.μ.

  Τώρα τη σόϊ Νέα Πνοή είναι αυτή με Ράλλη και Μπερμπάντη στη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στον Άγιο Στέφανο, μόνο ο επικεφαλής της μπορεί να μας διαφωτίσει στη σχετική συνέντευξη που ετοιμάζει.
  Φαίνεται όμως ότι αυτοί οι τύποι έχουν μια περίεργη ροπή στις παραιτήσεις, όταν δεν τους αρέσουν τα εκλογικά αποτελέσματα.
  Η αρχή έγινε με τον αρχηγό τους, που έφτυσε στα μούτρα τους ψηφοφόρους που του έδωσαν ένα 20%.
  Μετά από λίγο ο ίδιος παράιτησε τους Ράλλη και Μπερμπάντη, ώστε να αναδείξει την κα Παπαπαναγώτου.
  Και τελευταίος ακολούθησε ο κ. Μπιτάκος.
  Τη διαστροφή κι αυτή, να φεύγουν και μετά να επσιτρέφουν, μέχρι να ξαναφύγουν μετά τις επόμενες εκλογές και το αναμενόμενο φούμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος17/2/14 11:36 π.μ.

  Προσωπικά πιστεύω πως η ίδρυση της Νέας Πνοής του Μπιτάκου ήταν ένα πολύ καλό πρόσχημα για τη Συμμαχία, ώστε να απεγκλωβιστούν όσοι δεν ήθελαν (και το έλεγαν) να κατέβει η παράταξή τους αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους πλην Καλαφατέλη. Έτσι ο μεν Μπιτάκος λόγω και του ηλικιακού μπορεί ίσως να συσπειρώσει κάποιους νεότερους (αλλά τι λόγο από κει και μετά θα εκφέρει, παραμένει άγνωστο) ενώ όσοι αλληθώριζαν προς δημοτική αρχή μεριά, τώρα νιώθουν ελεύθεροι να την ακολουθήσουν. Σ' ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σου εύχομαι Καλή Επιστροφή και Καλή Συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος17/2/14 1:45 μ.μ.

  ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΞΥΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΤΡΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΜΠΙΤΑΚΟ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΟΥΡΙΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος18/2/14 2:24 μ.μ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΤΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ; ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ) ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ. ΝΕΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
  "Δημότης Δροσιάς"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος18/2/14 4:31 μ.μ.

  Θέλουμε νέους πράγματι αλλά όχι με γερασμένο μυαλό και κλώνους. Όπως π.χ. μας πρόκυψε με τον Τσίπρα, επιλογή του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλαβάνου.
  Και στην περίπτωση μας, η Συμμαχία αφού πήγε απο δω κι απο κει, δεν συμφώνησε για εκλογική συνεργασία με κανέναν απολύτως και για να διασφαλίσει τα συμφέροντα βασικών στελεχών της, αποφάσισε να μεταμφιεστεί.
  Ανέσυρε, λοιπόν, από την οικειοθελή αποστρατεία του τον κ. Μπιτάκο, άλλαξε το όνομα ο Μανωλιός και τώρα νομίζουν πως θα ψαρέψουν σε θολά νερά. Έχουν όλοι τους εκεί -παλιοί και νέοι- παρελθόν και μάλιστα ιδιαίτερα βεβαρημένο. Το κοντέρ δεν ξεκινάει από το μηδέν....
  Ποιον μπορούν να κοροϊδέψουν, όταν καθημερινά τα νήματα τα κινούν οι ίδιοι και οι ίδιοι εδώ και 30 χρόνια (Βορριάς, Ράλλης, Κουλουψούζης); Αυτοί έβαλαν πάλι κάτω τις καταστάσεις του ..... ΠΑΣΟΚ, αυτοί γράφουν τα Δελτία Τύπου (π.χ. για τα Διόδια σήμερα), αυτοί ετοιμάζουν νυχθημερόν το πρόγραμμα, αυτοί κάνουν κρούσεις σε όσους τους απέμειναν ακόμη για υποψηφιότητες, αυτοί έχουν ξαμοληθεί να μαζέψουν κανένα ευρώ για τις εκλογές.
  Ας αφήσουν τα κόλπα, γιατί οι πολίτες είναι καχύποπτοι πια και δεν τρώνε κουτόχορτο. Και θα τους ανταμοίψουν, όπως και το 2010 με φούμο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος20/2/14 11:01 π.μ.

  Κρίμα στον Μπιτάκο, αν και προσωπικά δεν περίμενα τίποτα περισσότερο. Βγάζει απο τη ναφθαλίνη σκελετούς (Βοριάς, Ράλλης, Παπαπαναγιώτου, Κολουψούζης, Μπερμπάντης κλπ). Τελικά υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο σκελετοί απο σκελετούς. Όμως ως προς τι η έκπληξη, αφού με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Και ο Μπιτάκος με αυτούς έμαθε τα γράμματα. Η πιθανή απόσυρσή τους, λόγο των αντιδράσεων, δεν θα προσθέσει σε κανέναν που γνωρίζει τίποτα. Οι σκελετοί καθοδηγούν φανερά ή κρυφά, τα βήματα του. Νέος σε ηλικία με βήματα ομως πίσω ολοταχώς. Ασε που τη παραίτηση του, όπως και των άλλων συνεργατών, δεν μάθαμε να την δικαιολόγησε ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος20/2/14 11:22 π.μ.

  Εκλογές δίχως Στέλιο Κοροβέση αρχηγό είναι άνοστη σούπα. Με Ζαμανοζυγούνες δεν πάς πουθενά (Τον Μπιτάκο δεν τον υπολογίζω έχει κάνει τις παραιτήσεις χόμπι και δεν μπορείς να τον πάρεις σοβαρά. Ούτε στο Ρόδο δεν τον εμπιστεύονται πλέον). Στελλάρα γερά, πάρτους τα μυαλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος20/2/14 1:28 μ.μ.

  Τι μπλέκεις τον Ζαμάνη με τον Κοροβέση, αφού δεν υπάρχει καμιά σχέση τους στις εκλογές.
  Ο Στέλιος έχει ενταχθεί κανονικά στην παράταξη των Ζυγούνα -Σπηλιώτη και δουλεύει για την επιτυχία (;) της. Πολιτικός γυρολόγος, αφού από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ κι από την ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Άλλο εκκρεμές κι αυτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος20/2/14 2:16 μ.μ.

  Επισημαίνω ένα γεγονός που για μένα έχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω κανέναν που και με την απουσία του απασχολεί τόσο πολύ. Γιαυτό και για όποιον δεν είναι κολημένος είναι εύκολα τα συμπεράσματα. Για τους άλλους ας μένουν στα κολήματα τους και ας φοβούνται και τον ίσκιο του. Όμως ας μην μιλάμε άλλο γιαυτό αφού το λόγο τώρα πρέπει να έχουν οι πρωταγωνιστές με την ελπίδα να μας προκύψει το καλύτερο για τον Δήμο μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος20/2/14 3:50 μ.μ.

  Κουράστηκε, βαρέθηκε ή είναι ανίκανος, ο ίδιος, να γράψει κάτι δικό του; Ρωτάω τον εκδότη της εφημερίδας Βόρεια Προάστια για το κλεψίτυπο που ανάρτησε σήμερα το πρωί στο facebook, βαφτίζοντάς το "αποκλειστική συνέντευξη με το Ν. Πέππα". Και θα ήταν πράγματι- αν δεν το είχε αντιγράψει αυτούσιο- χωρίς να αναφέρει την πηγή του- από το site της Οδού Διονύσου, όπου βρίσκεται αναρτημένο από χτες το μεσημέρι. Κι αν ο κύριος αυτός δεν έχει ακούσει για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σίγουρα όμως έχει ακούσει για νόμιμα δικαιώματα, των οποίων προφανώς επιφυλάσσομαι.
  Για την Οδό Διονύσου
  Μαρία Χαζάπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή φίλη
   Κι εκτός απ´ την ανάρμοστη αυτή στάση, είχε τη φαεινή ιδέα να διαφημίσει την επιτυχία "του" αναρτώντας τη σχετική είδηση στο δικό μου χρονολόγιο στο fb για 2η φορά - η πρώτη ήταν με τη συνέντευξη Μπιτάκου.
   Σ´ αυτόν αναφέρεται το "εκ του καταστήματος" σχόλιό μου.
   Νέοι καιροί, παλιά έθιμα...

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος20/2/14 5:55 μ.μ.

  Ακούγεται μετ΄ επιτάσεως ότι οι Νικητόπουλος και Κοροβέσης θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
  Άμα υποψιαστώ, τριπλό φούμο με κεφαλαία.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος21/2/14 8:42 π.μ.

  Άμα είναι έτσι τότε εσύ υποψιασμένε 5 και 55 μμ φίλε-η να ψηφίσεις τους ξένους. Αυτοί θα ενδιαφερθούν σίγουρα και για τα προβλήματα της περιοχής και για τα δικά σου (δεν είμαι όμως σίγουρη αν θα ενδιαφερθούν και για τα βλήματά σου,γιατί με το συμπάθειο αλλά δεν σε κόβω μόνο για ανόητο αλλά και για πυροβολημένο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος21/2/14 2:10 μ.μ.

  Επιτέλους προεκλογική περίοδο. Άρα εποχή να γράφει και να λέει ο καθένας ότι θέλει. Κι εσύ Διονυσοσκουφίτσα τι πράγμα κι αυτό; Αποχώρησες σε καλή στιγμή και πολύ καλά έκανες και επέστρεψες σε προεκλογική για να ενισχύσεις τα επιχειρήματα όσων έλεγαν ότι ασχολείσαι με τα δημοτικά, είτε γιατί τα παίρνεις από κάποιους είτε γιατί προσδοκάς ιδία οφέλη. Άντε τώρα να ασχολείσαι με Μπιτάκους, Ζαμάνηδες, Βορριάδες, Καλαφατέληδες και Ζυγούνες. Μπρρρρρ παγώσαμε. Για τον Στέλιο τον Κοροβέση δεν λέω. Μακάρι να ηγηθεί γιατί αξίζει ο άνθρωπος και ας λένε κάποιοι ότι τους κατέβει. Ο Στέλιος ξέρει από πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε

   Αποδεικνύεις εμπράκτως δυο αλήθειες:

   1) Ο καθένας εμμένει στις διαμορφωμένες απόψεις του, όσο άτοπες κι αν είναι

   2) Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν αίσθηση του timing.

   (Εσύ εμπίπτεις μόνο στη 1η κατηγορία).

   Διαγραφή
 26. Ανώνυμος21/2/14 2:41 μ.μ.

  Κοροβέσης - Νικητόπουλος,

  Χα!!! Χα!!! Χα!!!! Νάτα, Νάτα τα δικά μας τα παιδιά τα παρεξηγημένα….αν βέβαια αληθεύει η πληροφορία του φίλου 5:55….

  Οι σωτήρες και οι οραματιστές ταγοί της περιοχής μας ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ να μας σώσουν από άλλο πιο ψηλό πόστο, δεν τους χωράνε πια,, μετά το αξεπέραστο έργο τους, τα στενά σύνορα του Δήμου Διονύσου!!!

  Οι σωτήρες και οι οραματιστές ταγοί της περιοχής μας μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν!!! Είναι λαϊκή ΕΠΙΤΑΓΗ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ!!!

  Οι σωτήρες και οι οραματιστές ταγοί της περιοχής μας είναι αναντικατάστατοι και το ξέρουν γι’ αυτό και αποφασίζουν πριν από ’μας γι’ μας!!!

  Οι σωτήρες και οι οραματιστές ταγοί της περιοχής μας Είδαν Φως και Μπήκαν, αφού πρώτα έδωσαν την ψυχή τους στο ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τώρα θα δώσουν και το υστέρημα τους και στο ΣΥΡΙΖΑ!!! Αυτό σημαίνει ΘΥΣΙΑ για το λαό!!!!

  Φίλοι της Διονυσοσκουφίτσας σας προτρέπω να τους βοηθήσουμε και να τους ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ γιατί πως θα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι το βράδυ των εκλογών. Με την εκλογή των δυο αυτών δυσθεώρητων μεγεθών της περιοχής μας και τις τύχες μας στα στιβαρά τους μπράτσα αισθανόμαστε σιγουριά στο νέο «αριστερό» δημοκρατικό περιβάλλον του Μητρόπουλου, του Τσουκαλά, του Κουρουπλή, του Φωτόπουλου, του Κοτσακά και των άλλων πρώην δικών τους συντρόφων…..

  Με τις ευχές μου λοιπόν για καλή επιτυχία Στέλιο και Γιάννη!!!


  Ο Άστεγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/2/14 6:47 μ.μ.

   Πολλά like στον φίλο Άστεγο , αλλά τι άλλο μας μένει να κάνουμε ??
   Ψάχνει πολύς κόσμος να βρεί μία απάντηση στο τί πραγματικά μπορούμε να κάνουμε , ύπαρχει κάποια ιδέα από τους επισκέπτες της Δ/Σ?

   Διαγραφή