.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Το οπαδιλίκι δεν είναι εναλλακτική

Αναδημοσιεύω αποσπάσματα από ένα άρθρο του συμπολίτη μας Γιώργου Παπασπυρόπουλου. Αν και αναφέρεται στο "Ποτάμι", νομίζω ότι περιγράφει πολύ παραστατικά (και) τα καθ' ημάς. 

Από ενεργοί πολίτες, εθελοντές και οπαδοί σε προσωπικές πολιτικές ΜΚΟ;

Σε μια χώρα που παραμένουν οι στρεβλώσεις της οθωμανικής περιόδου, οι συνεργασίες συνεχίζουν να αποτυγχάνουν. Από έλλειψη σχεδίου και περίσσεια φιλοδοξίας. Κι ο ατομικός δρόμος μοιάζει ακόμη πανάκεια.
Μια κοινωνία που δεν γνώρισε θεσμούς και ορθολογισμό, υποκλίνεται ακόμη στις παρέες, τα σόγια, τις πατριές, τις κουμπαριές, τα πολιτικά τσιφλίκια και την κομματική επετηρίδα. Δουλειά δεν βρίσκεις χωρίς γνωριμίες - "μέσον" δηλαδή, όχι γνώση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων σου... Προσωποποιημένες καταστάσεις, παρέες και παρεούλες πλασάρονται  ακόμη για ... μια θέση στο payroll της εξουσίας.
Οι παρέες, όπως ευγενικά λέει ο Σαββόπουλος, οι πολιτικές μαφίες που λυμαίνονται το κράτος, οι νταβατζήδες όπως τους ξέρει ο λαός, κάνουν ακόμα παιχνίδι και γράφουν την ιστορία μας.

Κι όταν η πολιτικά υπανάπτυκτη κοινωνία αντιδρά, αντιδρά αρνητικά. Η πολιτική εκδίκηση όμως έχει δυο όψεις: από την μια, χτυπά το διεφθαρμένο, πελατειακό πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς που πρόδωσαν την (υποσχετική, ανταλλακτική, πελατειακή) εμπιστοσύνη, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και καινούργιους αρχηγίσκους από την άλλη. Κι από την μια απογοήτευση να περνάμε διαρκώς στην άλλη - και από την μια επικοινωνιακή φούσκα στην επόμενη.
Συνεχίζουμε να εκδικούμαστε τους φαύλους εκχωρώντας δημοσκοπική αποδοχή και τυφλή εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε φανεί στον ορίζοντα.
Οι outsiders θάθελαν κι αυτοί μια μοίρα στον ήλιο. Με διαλυμένες τις συλλογικότητες από την διαφθορά της πασοκικής περιόδου, νοιώθουν μόνοι και απελπισμένοι. Αγκαλιάζουν τυφλά την ελπίδα, ακόμη κι αν τους προσφέρεται συσκευασμένη.

Τέτοιο φαινόμενο είναι και το "Ποτάμι", μέχρι στιγμής. Δεν δέχεται μέλη, μόνο οπαδούς. Το Ποτάμι είναι ο "Σταύρος" - και δεν φαίνεται καμιά διάθεση αυτό να αλλάξει προσεχώς γιατί θα αλλοιωθεί το μήνυμα.
Τι καινούργιο όμως μπορεί να φέρει ο ΣΘ χωρίς μια διάφανη δημοκρατική συλλογικότητα;
·  Μπορεί να εκφράσει την απαξίωση προς τους πολιτικούς και τα κόμματα; (Όμως κι άλλοι το εκφράζουν αυτό ήδη με τη ναζιστική ιδεολογία τους...)
·  Μπορεί να αναδείξει κανονικούς ανθρώπους στην θέση των «κομματικών σωλήνων», χωρίς να αναπαραγάγει την κατασκευασμένη αναγνωρισιμότητα; (Εκτός κι αν αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά ευκαιρία για κάποιους...)
·  Μπορεί να προβάλει θέσεις πολιτικού κόστους, που το εξαρτημένο κομματικό σύστημα των ημετέρων αδυνατεί να διατυπώσει;
·  Μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ των μη επαγγελματιών της πολιτικής;
Αλλά όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ούτε ένα κόμμα από τα παλιά, ούτε ένα άτομο, όσο και καλή να ήταν η έμπνευσή του ή το timing. Απαιτείται συλλογικότητα, κόπος, συνδιαμόρφωση, επαφή με την κοινωνία - όχι επαφή τύπου ρεπορτάζ. Επαφή με καθαρές καταστατικές και προγραμματικές επιλογές πλέον.
Ενώ εδώ έχουμε θέσεις διαμορφωμένες με το καλημέρα από "συμβούλους" διατυπωμένες χωρίς καμιά θεσμική συζήτηση με τα μέλη και τους εθελοντές - από τον "Σταύρο". Και ως προαπαιτούμενο συμφωνίας με το Ποτάμι, τύπου "take it or leave it".
Εδώ υπάρχει μια σκέψη που συμμερίζονται πολλοί και πολλές: "που να συζητάς - δεν θα βγει άκρη - καλύτερα να προχωρήσεις μόνος μπροστά". Δηλητηριώδης σκέψη όσων αναζητούν έναν μεσσία, έναν αρχηγό. Προβάλλουν το αδιέξοδό τους στην πραγματικότητα, στους άλλους, το προτείνουν ως πολιτική θέση ως θλιβερή ανάγνωση της πραγματικότητας.
Το οπαδιλίκι δεν είναι εναλλακτική. Είναι εκμετάλλευση του πόνου, της κούρασης και της απελπισίας του κόσμου. 
Είναι μια υποκριτική μίμηση ανανέωσης «με ανθρώπους από τη κοινωνία».
Όσο καλή είναι λοιπόν η ανατροπή της δυνατότητας των κομματικών βοσκών να οδηγούν σε προβατοποίηση τον κόσμο που τους ακολουθεί, τόσο κακή είναι και η μετατροπή των αγανακτισμένων και κουρασμένων από την κομματική διάψευση ενεργών πολιτών σε οπαδούς ενός νέου πεφωτισμένου.
Που αξιοποιεί την όποια αναγνωρισιμότητα για να εγκαθιδρύσει έναν νέο ιδιότυπο δεσποτισμό με μπόλικο ναρκισσισμό, ήδη έκδηλο.
Δεν υπάρχουν ειδικοί σε όλα - υπάρχουν μόνο συνεργασίες όπου ο καθένας η καθεμιά φέρνουν τα ταλέντα τους κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα σε μια διάφανη δημοκρατική συλλογικότητα, αλληλοκαλύπτοντας ο ένας τον άλλο σαν ορχήστρα.
Γιατί η πολιτική δεν είναι ρεπορτάζ - απαιτεί απαντήσεις. Και οι απαντήσεις δεν δίνονται κάνοντας τον εκπρόσωπο τύπου του εαυτού σου. Εκτός αν έως εκεί φτάνει το πολιτικό σχέδιο του Ποταμιού: «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν».
Για ποιο λόγο όμως;


113 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/3/14 9:49 μ.μ.

  Καλά εσείς δεν παίζεστε με τίποτε; Αφήσατε τους Καλαφοζαμανομπιτακοζυγούνες και πιάσατε το ποτάμι; Θα πνιγούμε όλοι μαζί στο τέλος. Τουλάχιστον ο Σταύρος βαδίζει μόνος του. Δεν έχει μαζέψει δίπλα του Πασιπουλαρίδηδες, Βορριάδες, Σταθόπουλους και Σπηλιώτηδες. Προς το παρόν τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/3/14 11:26 μ.μ.

   εχετε ξεχάσει πολλούς. Πιστεύω από κεκτημένη ταχύτητα.

   Διαγραφή
 2. Μα αυτό ακριβώς λέει και το άρθρο!
  Κάποιοι γουστάρουν που "βαδίζει μόνος του".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος17/3/14 11:34 μ.μ.

  Γειά σου Σταύρο και κυρ' Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη, που λέει κι ο Νιόνιος (κόντρα στις θεωρίες συνομωσίας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τό 'πιασα το υπονοούμενο...

   Προφανώς, τα αποσπάσματα που ανέβασα από το άρθρο του ΓΠ δεν αφορούν (μόνο) το "Ποτάμι". Επεκτείνονται και στα δικά μας.

   Στη περίπτωση δε που υπονοείς, οι αντιστοιχίες είναι εντυπωσιακές.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος18/3/14 12:07 π.μ.

  Αποσπάσματα από ένα άρθρο του Βαξεβάνη, που είχε (πρωτο) δημοσιευτεί το 2011.

  "Υπάρχει μια δημοσιογραφία που δεν είναι ούτε μάχιμη, ούτε κατευθυνόμενη. Σε αυτή τη δημοσιογραφία η κοινωνία και οι ανάγκες της, αντικαθίστανται από μια κοινωνική ευαισθησία που δεν έχει και κυρίως δεν ζητά ευθύνες.

  Στο επίκεντρο αυτής της δημοσιογραφίας είναι όλα τα άσχημα φαινόμενα και οι συμπεριφορές αρκεί να μην χρειαστεί κάποιος, με όνομα και διεύθυνση, να φταίει.
  Είναι μια δημοσιογραφία που αποτελεί την άλλη όψη του λαϊκισμού. Ίσως δεν παίζει τόσο με τα ένστικτα, αλλά παίζει εξίσου με το συναίσθημα. Αγιοποιώντας πάντα τον εαυτό της.

  Υπάρχει μια δημοσιογραφία που είναι αποδεκτή και από αυτούς που φταίνε και από αυτούς που δεν φταίνε. Και τα έχει με όλους καλά γιατί δεν ενόχλησε ποτέ κανένα. Συμπορεύεται με την εξουσία, δημιουργώντας πάντα την εντύπωση πως το κάνει από την μεγάλη της ανάγκη να την ελέγχει.

  Υπάρχει μια ναρκισσιστική δημοσιογραφία, που αυτοθαυμάζεται, που αυτοϊκανοποιείται, αλλά δεν αυτοχρηματοδοτείται. Έχει πάντα σπόνσορα.

  Νομίζω πως της πάει ο χαρακτηρισμός εξωτική. Γεμάτη με δημοσιογράφους που κάνουν τις πάπιες»."

  (http://www.koutipandoras.gr/article/107844/orthi-epanalipsi)

  Αν αντικαταστήσετε τη λέξη "δημοσιογραφία" με τη λέξη "πολιτική", σας θυμίζει κάποιους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος18/3/14 12:11 π.μ.

  Κι άλλο ένα από το "Απολυτίκ-ιο του ΣΘ"

  "Το να γίνεσαι ο γυρολόγος ρομαντικών εικόνων, όπου γεωργοί θερίζουν στάρια και τσομπάνηδες επιστρέφουν στα χωριά τους κι αυτό να το λες πολιτικό όραμα σα να καταγράφεις με την κάμερα εικόνες που κάπου είδες και σου άρεσαν, δηλώνει πλήρη απόσχιση απ' την πραγματικότητα. Ναι η επαρχία πρέπει να ξανακαλλιεργήσει,αλλά πρέπει να φτηνύνουν τα λιπάσματα,οι σπόροι, να ανακεφαλαιοποιηθούν τα δάνεια των αγροτών και όχι οι τραπεζίτες, να, να, να...

  Αυτή η χώρα και μαζί η παραγωγή ρήμαξαν γιατί υπήρξαν πολιτικές, όπως ρήμαξε και το Δημόσιο και όπως ρημάζουν πια τα σχολεία και τα νοσκοκομεία. Αυτό που ζούμε δεν είναι σκηνοθεσία που πρέπει να αλλάξουμε, αλλά πολιτική που πρέπει να αλλάξει. Άρα απαντήσεις που πρέπει να δοθούν."

  http://www.koutipandoras.gr/article/108249/apolytik-io-toy-theodoraki

  Εξακολουθεί να σας θυμίζει κάποιους δικούς μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος18/3/14 12:27 π.μ.

  Γιατί τέτοια ταραχή από τις κατεστημένες και συνολικά χρεοκοπημένες πολιτικές δυνάμεις και της δεξιάς και της αριστερά, απέναντι στο Ποτάμι;
  Προφανώς, διαβλέπουν κάποιον κίνδυνο στα κουτάκια τους, που με τόσο κόπο έχουν χτίσει.
  Αλλιώς δεν θα ψέλιζαν τόσο άναρθρα.
  Δεν ξέρω που θα καταλήξει το Ποτάμι σαν εγχείρημα αλλά το σίγουρο είναι ότι το σημερινό πολιτικό σκηνικό σε όλες του τις εκδοχές από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά, τετέλεσται.
  Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ηγεσίες, τόσο το καλύτερο για εμάς.
  Από κει και πέρα, ας μην σπεύδουν κάποια μηχανιστικά να βλέπουν αναλογίες στα καθ΄ ημάς, προκειμένου έτσι να δικαιώσουν τις παγιωμένες αντιλήψεις τους για το δημοτικό σκηνικό και την αδυναμία τους να παρέμβουν σε αυτό αλλάζοντας τους συσχετισμούς ή αποτελώντας την εναλλακτική λύση που ευαγγελίζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/3/14 1:36 π.μ.

   Αν προσέξεις λίγο περισσότερο το άρθρο , θα δεις ότι
   1. δεν υπερασπίζεται το σημερινό πολιτικό σκηνικό που καταρρέει.
   2. υπενθυμίζει ότι η συσσωρευμένη απογοήτευση του κόσμου συχνά τον οδηγεί σε μια νέα, αλλά εξίσου κακή επιλογή.
   3. τονίζει ότι το σαγηνευτικό περιτύλιγμα ενός πολιτικού "προϊόντος", όταν δείχνει στον κόσμο αυτό που εκείνος θέλει να δει, πάντα παραπλανά.
   4. βάζει στην πολιτική εξίσωση (των λύσεων) τη Συλλογικότητα και τη (πραγματική) Συμμετοχή. Αν αυτές απουσιάζουν ή είναι ψευδεπίγραφες, τότε το προϊόν είναι κάλπικο.

   Όλα επίσης συνδέονται και με τον βίο και την πολιτεία των "πρωταγωνιστών" τέτοιων εγχειρημάτων, που είναι γνωστοί από παλιότερα.

   Όσο για τα καθ' ημάς, φοβάμαι ότι τα πράγματα έχουν πολλές αναλογίες. Παραδείγματος χαρη
   1. η "συμμετοχική αυτοδιοίκηση" με συνοδοιπόρους (δηλαδή οπαδούς) που ακολουθούν τον αρχηγό
   2. οι έτοιμες διαμορφωμένες θέσεις από αθέατους "σεβάσμιους" συμβούλους, που κανείς δεν είχε άποψη ή συμμετοχή
   3. η μη καταγγελία κανενός και η αόριστη αλλαγή όλων, όχι όμως του εαυτού μας.
   και άλλα...

   Δεν είναι κακό να έχουμε το νου μας. Γιατί όταν η γνωστή πραμάτεια παλιώσει, μπορούν να μας πουλήσουν μια ακόμα χειρότερη...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/3/14 4:00 μ.μ.

   Like!!!!Like!!Like!!!
   scorch

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος18/3/14 9:59 π.μ.

  Αυτός ο ελιτισμός κάποιων παρατηρητών-σχολιαστών των εξελίξεων, κυρίως της αριστεράς σε όλες της τις εκδοχές, είναι γνωστός και μη εξαιρετέος μετά την μεταπολίτευση.
  Γι΄ αυτό και δεν ευδοκίμησε ποτέ. Και μετά τους φταίνε πάντα οι πολίτες, που δεν ακολούθησαν τις πεφωτισμένες πρωτοπορίες γιατί συμπεριφέρονται σαν πρόβατα και δεν μπορούν να κατανοήσουν τις δικές τους αμπελοφιλοσοφίες....
  Μια ζωή ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτ., ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι, ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσύα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
  Μην συμπεριφέρεστε σαν να μην αποτελείται κι εσείς μέρος της κρίσης του συστήματος και δήθεν αντι-συστημικοί, απολαμβάνοντας όμως κατά καιρούς τα αγαθά του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/3/14 7:06 π.μ.

   Ναι βρε. Τρακόσια χρόνια κυβερνούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ η αριστερά σας φταίει. Διαλύσατε τα πάντα και τώρα πάτε να βγείτε και από πάνω με λογικές Πάγκαλου ότι μαζί τα φάγαμε. Βρε Ουστ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Λαϊκισμό να κάνετε εκεί που σας παίρνει.

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος18/3/14 11:26 π.μ.

  Είμαστε όλοι γνωστοί. Οπότε τα μεγάλα λόγια είναι φτώχεια.Εργάτες χρειάζονται και άνθρωποι να αγαπούν τον συνάνθρωπο και ατό που κάνουν. Δεν υποτιμώ αλλά δεν είμαι σίγουρος για την πασαρέλα επίδειξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πέτρα που κυλάει18/3/14 11:41 π.μ.

   Επειδή όμως αυτά που λέμε και κάνουμε αφορούν όλους, καλό είναι να μην ξεχνάμε τη μοίρα που επεφύλαξαν διαχρονικά στους "εργάτες" όσοι τους καλούν να τους ακολουθήσουν και να προσφέρουν εν ονόματι της "αγάπης στο συνάνθρωπο".

   Σου θυμίζω την οργουελική "φάρμα των ζώων", που στο τόπο μας την έκαναν επιστήμη όλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες. Δηλαδή
   ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ...ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ!

   Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος18/3/14 11:57 π.μ.

  Κι επειδή ακριβώς είμαστε όλοι γνωστοί, να μην ξεχάσουμε αυτούς τους γνωστούς γυρολόγους του Διονύσου όπως γράφει η ΒΟΡΕΙΝΗ για τα εγκαίνια του Ζυγούνα-Σπηλιώτη.
  Είναι αρκετοί αυτοί, παρελαύνουν καθημερινά από όλες τις παρατάξεις, πουλάνε την πραμάτεια τους, αλλάζουν κόμματα μέσα σε 2 μήνες και περιμένουν να τους ψηφίσουμε.
  Φάσκελο και με τα δυό χέρια και στους γυρολόγους, που δεν έχουν ιερό και όσιο οι αθεόφοβοι. Και νομίζουν αφελώς ότι δεν ξέρουμε τις πομπές τους.
  Βρε ΟΥΣΤ κι ακόμη παραπέρα.
  Α. να μην ξεχάσουμε κι αυτούς που τους φιλοξενούν και θέλουν τώρα λίγο πριν τις εκλογές να ...... ανατρέψουν τον Καλαφατέλη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/3/14 4:33 μ.μ.

   Όποιος γυρίζει μυρίζει και όποιος κάθεται μυρίζει!!!!
   Αλάνθαστη παροιμία!!!!

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος18/3/14 1:08 μ.μ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου γνωρίζει το παρελθόν και το παρόν νεόκοπων συμμάχων του;
  Και τις εγνωσμένες ευαισθησίες τους για την απριλιανή δικτατορία και τον Παπαδόπουλο ("Επανάσταση" κατά τους συμμάχους του), όπως επίσης και με τον γνωστό εξ Αμερικής ΣΩΡΡΑ (πρωτοστάτησαν σε συγκέντρωση οπαδών του στο Πνευματικό του Αγίου Στεφάνου πριν λίγες ημέρες);
  Σύντροφοι, μην χρεωθείτε περιπτώσεις παρόμοιες με εκείνες του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Καρυπίδη, ισχυριζόμενοι ότι δεν γνωρίζατε.
  Τώρα, ξέρετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος18/3/14 1:53 μ.μ.

  Εμείς οι νεοδημοκράτες του Διονύσου τι φταίμε με τα καμώματα αυτού του γυρολόγου;
  Πριν λίγους μήνες, η γραμματέας της Νομαρχιακής κα Φρόσω Σακελλαρίου μας προέτρεπε να τον σταυρώσουμε για να βγει στη Συντονιστική της Τοπικής Διονύσου. Και μετά τον προώθησε και στη θέση του Ταμία.
  Τι πρόκειται να γίνει; Στις διαμαρτυρίες μου σήμερα, μου απαντούσαν ότι θα τον διαγράψουν. Τι θα γίνει η ΝΔ χωρίς αυτό το μπουμπούκι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος18/3/14 9:27 μ.μ.

  Ρε εσείς δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο. Μοιρίζεται προπαγαντίλα από χιλιόμετρα. Κάντε έτσι και θα φάτε καλά τη δεύτερη Κυριακή, αν τα φέρει η ζωή έτσι. Ουφ μας έχετε πρήξει, εσείς οι ...άμεμπτοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος18/3/14 11:23 μ.μ.

  Δηλαδή, το έχετε πάρει απόφαση ότι θα είσαστε τρίτοι και καταϊδρωμένοι;
  Όσο για το αμίμητο "μοιρίζεται προπαγαντίλα" υπάρχει και το λεξικό του Μπαμπινιώτη πριν αρχίσετε να γράφετε.
  Για την ταμπακιέρα όμως, γαργάρα κι εσείς αλά Μπιτάκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος18/3/14 11:35 μ.μ.

  Kαλά αυτοί όλοι είχαν ψηφήσει Τζίμερο? Μπράβο πέραση ο Τζίμερος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος19/3/14 2:44 π.μ.

  Σας ξαναλέμε 9:27 και 11:35, πριν αρχίσετε να γράφετε ρίξτε μια ματιά στον Μπαμπινιώτη γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα ενόψει των εκλογών.
  Τώρα, αφήστε τους άλλους και απαντήστε ως γνήσιος γυρολόγος στα ερωτήματα που τίθενται γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας στην προεκλογική εκστρατεία.
  Τα ίχνη υπάρχουν και δεν σβήνονται, όσο κι αν προσπαθήσετε. Απαντήσεις λοιπόν κι όχι η μπάλα στην εξέδρα γιατί θα επανέλθουμε με ονοματεπώνυμα και δεν σας ξεπλένει ούτε ο Σαρωνικός.
  Όλα στο φως για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος19/3/14 9:14 π.μ.

  Έκτακτο ανακοινωθέν. Οι υποστηρικτές του κου "δεν κατάλαβα ότι έγινα μέλος της Ν.Δ." κου Καλαφατέλη, ο οποίος περιφέρει όπου δεν τον ξέρουν την δημοκρατικότητα που κουβαλάει, (πρίν ήταν ΠΑΣΟΚ, αληθωρίζοντας και στην ΔΗΜΑΡ, έχοντας τώρα και υποστηρικτές της χρυσής αυγής), απαγορεύουν σε υποστηρικτές του κόμματος τους και τους απειλούν με την ποινή της διαγραφής, όσους παρευρίσκονται και συμμετέχουν σε άλλες παρατάξεις.
  Επίσης αγωνίζονται να διασώσουν την πρόταση της μέγιστης κυρίας Φρόσως Σακελαρίου, που εκτός από τον ολίγιστο στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, είχε προτείνει για ταμία στη τοπική Ν.Δ, αυτόν που τόλμησε να παρευρεθεί σε εκδήλωση άλλης παράταξης. Απαιτείται διαγραφή και την υπόσχεται,η παραπάνω κυρία. Υπάρχει όμως και άλλη πρόταση και ας την εξετάσουν. 1000 φορές να γράψει στο facebook ότι δεν θα το ξανακάνει με συγχρόνω δήλωση μετανοίας εφόρου ζωής. Δηλαδή σύγχρονα, ακομμάτιστα, ακηδεμόνευτα αλλά κυρίως νεοδημοκρατικά, καλαφατελικά, σακελαριακά, όπως δηλαδή είναι και όπως τους ταιριάζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος19/3/14 10:56 π.μ.

  Τα γνωστά κόλπα του Καλαφατέλη όσο βλέπει να αποδυναμώνεται σοβαρά και στις 7 δημοτικές κοινότητες. Με καταγεγραμένες παντού τις απώλειες του, που κατευθύνονται στους Ανοιχτούς Ορίζοντες και τη Δημοκρατική Ανατροπή.
  Έφτασαν χθες τα κατευθυνόμενα παπαγαλάκια του να διασπείρουν φήμες ότι δήθεν προηγείται στη δημοσκόπηση με μεγάλη διαφορά. Κι όταν τους ρωτούσες ποια εταιρεία την έκανε, έλεγαν "δεν θυμάμαι"....
  Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής οι 2 πρώτοι, όπως και ο τρίτος. Οι άλλοι δυο δίνουν μάχη για την προτελευταία και τελευταία θέση.
  Και, βέβαια, με βάση αυτά τα δεδομένα στον 2ο γύρο χάνει πανηγυρικά ο Καλάφι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε

   Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι τελικά ο Καλάφι θα μπει οπωσδήποτε στο 2ο γύρο. Γιατί τα κουκιά λένε άλλα πράγματα. Με τις ήδη βεβαιωμένες απώλειες σε σχέση με το 2010 και τις ελάχιστες μεταγραφές (κυρίως στην Άνοιξη, είναι αμφίβολο αν θα φτάσει το όριο του 25%.

   Όμως, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ δυναμικά και η εξέλιξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους άλλους υποψηφίους.
   Αν βγουν προς τα έξω και αποφύγουν τα λάθη - αυτό πρέπει να τους απασχολήσει ιδιαιτέρως - η κατάσταση θα είναι αλλιώς. Υπενθυμίζω ότι μέχρι τώρα οι υποψήφιοι κλείνουν υποψήφιους, μαζεύουν υπογραφές και πολιορκούν βοσκούς.

   (αφήνω κατά μέρος τις γνωστές μ@λ@κίες για (δήθεν) συμμετοχή του κόσμου στη διαμόρφωση των (ήδη έτοιμων) θέσεών τους - φαντάζομαι ότι τις λένε για τα μάτια του κόσμου και μεταξύ τους για να περνά η ώρα ...)

   Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά είναι "καλώς καμωμένα", γιατί σε ελάχιστες εβδομάδες πρέπει να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Μετά όμως, τα πράγματα θα δείξουν προς τα πού πάνε.

   Τέλος σημειώνω ότι η Λαϊκή Συσπέιρωση δεν έχει κάνει ουδεμία εμφάνιση ακόμα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/14 9:31 μ.μ.

   Μην ασχολείστε με τις εκλογές. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τα σαρώσει όλα. Μπαρμπαγιώργο γερά, πάρτους τα μυαλά. Με Στέλιο (Κοροβέση) στο συνδυασμό πως να χάσεις;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/14 9:34 μ.μ.

   Στην Άνοιξη σαρώνει το δίδυμο Λουκάτου - Αυγέρη. Με Γιαρένη και Τσιλιγκίρη δεν πας πάνω από το 1,2%. Θα τους περάσει και η ΛΑΣ.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/3/14 12:55 π.μ.

   Καλό, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Βαστάτε τα λόγια σας γιατί θα τρίβετε τα μάτια σας. Όσο για το δίδυμο του λαϊκού βαστάτε γερά τα καλτσόν .....

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/3/14 1:32 π.μ.

   ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΑΥΓΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ; ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ;;; !!!!!!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΑΥΓΕΡΗ ΣΤΟ FB !!!

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/3/14 11:56 π.μ.

   Ήταν και άλλες μέσα στο κλουβί:η μία υποψήφια δημοτική σύμβουλος και η άλλη έχει υπογράψει για την Νέα Πνοή.
   Αυτό είναι το όραμά τους για την Αλλαγή.Αυτοί που τους έχουν ζήσει από κοντά ξέρουν πολύ καλά την ιστορία της παρέας και της συλλογικότητας που ασπάζονται.Ο Κόκκορας και οι Κότες.

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος19/3/14 2:31 μ.μ.

  Aφήστε τα λουλούδια να εκφράζονται. Αφήστετα να ανθίσουν. Και έχει τόσα πολλά ο μπαξές του Καλαφατέλη. Από καταπατητές, χρυσαυγίτες, παριζιάνους, έως καζινόβιους. Αφήστε τους να εκφράζονται.με απειλές, με διαγραφές, με λασπολογίες. Έτσι είναι ο κόσμος τους. Αγγελικά πλασμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος19/3/14 3:27 μ.μ.

  Oχι ο κόσμος τους δεν είναι αγγελικά πλασμένος αλλά καλαφατελισμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος19/3/14 4:11 μ.μ.

  Ο Καλαφατελισμός ως σύστημα εξουσίας στην απόλυτη απόγνωση και παρακμή. Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα και παγωνιά που λέει κι ο Σαββόπουλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος19/3/14 11:46 μ.μ.

  Έχω μία απορία. Την πιθανή του νίκη ο καλαφατέλης γιατί να την θέλει? Χάθηκε το φιλότιμο και δεν καταλαβαίνει ότι το φτύσιμο είναι καθολικό επειδή έχει συνδεθεί με λαμόγια, καζινόβιους,χρυσαυγίτες και όλα τα μπομπούκια του μπαξέ του. Δεν τον θέλει ο καθαρός κόσμος. Του αρκούν οι βρωμεροί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος20/3/14 12:00 π.μ.

  Μήπως νομίζουν κάποιοι (γνωστοί-άγνωστοι) οτι με την συκοφαντία όλων των παρατάξεων και των υποψηφίων, πλην των ίδιων, δια στόματος της ...... "Κοκκινοσκουφίτσας" και του "ανέργου πολιτη" οτι θα γίνουν και αυτοί δήμαρχοι;;; Σίγουρα δεν θα γίνει ανάρτηση αυτού του σχολίου.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος20/3/14 7:17 π.μ.

  Την πάτησες πανηγυρικά 12:00, ίσως γιατί κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν έχετε μάθει ότι παγκόσμια πλέον τα social media και ανάμεσα τους τα blog βέβαια είναι μια πραγματικότητα με τεράστια δύναμη κι επίδραση. Θυμίζετε τους εργάτες στην Αγγλία, που όταν με τη βιομηχανική επανάσταση μπήκαν οι μηχανές στην παραγωγή ..... ήθελαν στο αρχικό στάδιο να τις σπάσουν.
  Καθήστε εκεί στο καβούκι σας, νομίζοντας ότι το παν σε αυτή τη ζωή είναι να γίνουμε όλοι σαν κι εσάς -δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι. Υπάρχουν κι άλλα πεδία δράσεων, εξίσου απαραίτητα σαν το οξυγόνο σε μια κοινωνία.
  Εκλαμβάνετε την κριτική σαν "συκοφαντία". Ο Τσοχατζοπουλοσμός στον οποίο ευδοκιμήσατε δεκαετίες επάξια σε όλο του το μεγαλείο. Πας μη μεθ΄ ημών, βάρβαρος......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος20/3/14 8:46 π.μ.

  Κατάλαβα , μάζεψε καμία σταφίδα και μετά μιλάς.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος20/3/14 9:03 π.μ.

  - Μπεεεε ...... Έκαναν τα πρόβατα στον τσοπάνη.
  - Ει. Έι. Έι, απάντησε εκείνος.
  Και μετά αν´εβασε τα επιχειρήματά του στο blog...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος20/3/14 11:34 π.μ.

  Δεν ξέρω βάση ποίων εκτιμήσεων κάνετε προβλέψεις για τις παρατάξεις που θα βρεθούν στον δεύτερο γύρο. Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η νέα παράταξη που δεν θα έχει καμία σχέση με πρόσωπα του κατεστημένου του Δήμου (πρώην ή νυν Δημάρχους, αντιδημάρχους κλπ) για να αλλάξει τα δεδομένα. Κυριακή κοντή γιορτή. Ερχόμαστε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος20/3/14 11:59 π.μ.

  Άλλη μια περίπτωση γυρολόγου. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε την Πρόσκληση Ελπίδας για τον Διόνυσο, όπου ασκούσε σκληρή κριτική στη φαύλη δημοτική αρχή. Το φθινόπωρο πέρασε από τον Διόνυσο Αύριο και εκλέχτηκε στην Συντονιστική του Επιτροπή. Και τώρα κατέληξε στην αγκαλιά του Καλάφι, όπως το 2010. O tempora, o mores......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος20/3/14 12:18 μ.μ.

  Διαβάζουμε στο facebook της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ότι χθες ανακοίνωσε τους πρώτους ...... 11 υποψηφίους της.
  Κι από κάτω επώνυμο σχόλιο: Γκόρτσος, Γκόρτσος.....
  Σας πήραν στο ψιλό κι εσείς νομίζετε ότι βρέχει.
  Όταν άλλοι ετοιμάζονται σήμερα-αύριο να ανακοινώσουν δεκάδες υποψηφίους (πάνω από τους μισούς), εσείς ..... 11 (μερικοί μάλιστα και γνωστοί γυρολόγοι). Άλλο ένα δείγμα της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Καλάφι, που δύσκολα αποκρύπτεται .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος20/3/14 5:33 μ.μ.

  Κάποιες επισημάνσεις και διορθώστε με αν κάνω λάθος, παρακαλώ .. Η "Ενωτική Πρωτοβουλία" ανακοίνωσε τους πρώτους 11 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της ..
  Η "Νέα Πνοή για το Διόνυσο" ΔΕΝ έχει ανακοινώσει ακόμα υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο, παρά μόνο περίπου 200 υποστηρικτές και φίλους ..
  Οπως επίσης και η Παράταξη "ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", η οποία εκτός των 9 ατόμων που φωτογραφίζονται στην ιστοσελίδα της στο fb (και προφανώς θα κατέβουν σαν υποψήφιοι), όλοι οι υπόλοιποι, περίπου 100 αρχικώς αναφερθέντες με ονοματεπώνυμο, ήταν και αυτοί απλώς υποστηρικτές και φίλοι της Παράταξης ..
  Η "Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου" έδειξε και αυτή (εκτός των ιδρυτικών μελών της) απλά φίλους και υποστηρικτές, μέσω φωτογραφιών, στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου ..
  Η "Λαϊκή Συσπείρωση", προς το παρόν, τίποτα από όλα αυτά ..
  Με λίγα λόγια, θέλω να τονίσω, ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιοι που είναι υποστηρικτές και φίλοι μιας Παράταξης, να είναι απαραίτητα και υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό της ..
  Αρα, τις συγκρίσεις πρέπει να περιμένουμε να τις κάνουμε όταν οι Παρατάξεις θα ανακοινώσουν επίσημα, μέσω των ιστοσελίδων τους, όλους τους υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά τους ..
  Γι΄αυτό και πιστεύω ότι είναι λάθος του Καλαφατέλη και του Ζαμάνη που βιάστηκαν να βγάλουν στο διαδίκτυο δέκα-δέκα τους υποψηφίους τους .. γιατί, μπορεί να θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι βρήκαν τους πρώτους ανθρωποβοσκούς για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, αλλά, όπως βλέπετε, το μόνο που κατάφεραν ήταν να γίνουν πρόωρα αντικείμενο χλεύης ..
  Τελικά, το "Σπεύδε βραδέως" είναι πιο σώφρον .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος20/3/14 7:59 μ.μ.

  Αυτός ο επαναλαμβανόμενος αντιδραστικός χαρακτηρισμός των υποψηφίων συμβούλων σαν "ανθρωποβοσκών", δείχνει την αφόρητη μοναξιά κάποιων υπεράνω ελίτ.
  Ίσως έτσι νιώθουν καλά εκεί στη γωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάνεις κάποιο λάθος μου φαίνεται. Σπανίως οι ανθρωποβοσκοί είναι και υποψήφιοι. Συνήθως έχουν άλλους γι αυτή τη δουλειά...

   Τα περί ελίτ, μοναξιάς, γωνιών (στο δεκάρικο;) και τα συναφή, τ' αφήνω ασχολιάστα. Κυρίως λόγω mentalite΄.

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος20/3/14 8:12 μ.μ.

  Aκόμα 3 υποψήφιους για το ψηφοδέλτιό της ανακοίνωσε η "Ενωτική Πρωτοβουλία" σήμερα .. Το "μαρτύριο της σταγόνας" των Παρατάξεων συνεχίζεται .. Μέχρι να ξεχυλίσει το ποτήρι .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος20/3/14 8:48 μ.μ.

  μπορεί να θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι βρήκαν τους πρώτους ανθρωποβοσκούς για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους

  Αυτό γράφει ακριβώς. Ποιός κάνει λοιπόν λάθος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος21/3/14 8:46 π.μ.

  Με το ζόρι, με παρακάλια, από το ράφι του υπογείου, υποψήφιους τελικά θα βρει ο ολίγιστος. Το θέμα είναι ένα. Έχει καταλάβει όλη αυτή η παρέα ότι το κύριο μέλημα του δημάρχου είναι η νίκη μόνο και μόνο ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΥΓΕΙ της ποινικές συνέπειες που τον περιμένουν? Θα εκπλαγούν όλοι από τις εξελίξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος21/3/14 9:26 π.μ.

  Νομίζω φίλε ότι έχεις δίκιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος21/3/14 10:15 π.μ.

  Μέχρι τώρα την έβγαλε καθαρή, με διάφορες μεθοδεύσεις άνωθεν (μεταξύ αυτών και η τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας).
  Υπάρχουν, βεβαίως, πολλά ράματα για τη γούνα του συσσωρευμένα σε κάποια συρτάρια. Μα έτσι δεν έγινε και με τον Παπαγεωργόπουλο. Η βόμβα έσκασε αφότου έχασε τις εκλογές. Και τώρα τη βγάζει στη μπουζού......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έβαλε ο ΔΙΑΒΟΛΑΚΟΣ την ουρά του πάλι21/3/14 10:28 π.μ.

   ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΜΕ ΤΑ .... "ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ" !!!

   ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΟ "ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΦΥΛΑΚΗ" !!!

   Δεν ξανακάνω φυλακή.
   Με τον Καπετανάκη
   που ’χει ντούγκλα στο μουστάκι
   τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.

   Ξυπνώ και βλέπω σίδερα,
   στη γη στερεωμένα
   τα παιδάκια τα καημένα.
   Τα μελιτζανιά να μην τα βάλεις πια.

   Διαγραφή
 36. Ανώνυμος21/3/14 11:53 π.μ.

  Ωχ, ωχ γλέντια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έβαλε ο ΔΙΑΒΟΛΑΚΟΣ την ουρά του πάλι21/3/14 11:59 π.μ.

   με τα ζουζούνια ή με τον καπετανάκη ;;;;

   Διαγραφή
 37. Ανώνυμος21/3/14 11:59 π.μ.

  Μια περιήγηση στην ιστοσελίδα του Δήμου (που στοιχίζει ουκ ολίγα), μας δίνει και σε αυτό τον τομέα την έλλειψη φαντασίας της δημοτικής αρχής (ο Θεός να την κάνει αρχή).
  Μια ψυχρή και απόμακρη εικόνα, χωρίς καμιά ζωντάνια, αμεσότητα κι αισθητική στη σχεδίαση της. Κατ΄εικόνα και ομοίωση του Καλάφι. Γι΄ αυτό και η επισκεψότητα της καθημερινά είναι ελάχιστη.
  Άντε να τελειώνουμε με δαύτον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/3/14 7:53 μ.μ.

   Φίλε 11.59 π.μ. έχει μεγάλο δίκιο. Την ιστοσελίδα του Δήμου με βάση έναν έλεγχο που έκανα τώρα στο ALEXA δεν πρέπει να την βλέπουν ούτε 5.000 άτομα την ημέρα. Και αυτά μπαίνουν μόνο και μόνο για να γελάσουν. Που πας βρε Καραμήτρο;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/14 9:23 μ.μ.

   Το τσέκαρα κι εγώ τώρα. Πρέπει να μπαίνουν πάνω από 5.000 μοναδικοί επισκέπτες την ημέρα στο σάιτ του Δήμου και μπαίνουν και πολλοί από άλλους Δήμους. Εγώ πιστεύω ότι παρά το ότι δεν είναι καλαίσθητο εντούτοις καλή επισκεψιμότητα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/3/14 12:49 π.μ.

   Ειπα να μην σου απαντήσω στη πρώτη παπαριά που έγραψες, επιμένεις τώρα σα δήθεν άλλος.
   Ας μάθουν όλοι λοιπόν ότι η σελίδα του δήμου είναι στο νούμερο 22.702 στην Ελλάδα !!!! Και ότι όσοι το βλέπουν μπαίνουν κυρίως από τη δουλειά τους και όχι από το σπίτι τους και είναι κυρίως άνδρες.
   Υποψιάζομαι λοιπόν ότι κάποιος έκανε υπερωρίες στο γραφείο του για να δείξει ότι το site είναι επισκέψιμο. Ποιος;;;;
   Και επειδή το νούμερο των 5.000 που αναφέρεις ή όποιο άλλο δεν υπάρχει παρά μόνο αν έχεις συνδρομή στο ALΕΧΑ, που είναι κομματάκι περίεργο αν δεν είσαι της δουλειάς, υποψιάζομαι και ποιος μπορεί να είσαι αγαπητέ....

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/3/14 1:23 π.μ.

   Εκτός από άσχετος είσαι και άτυχος ανώνυμε 12.49 π.μ. Ναι είμαι της δουλειάς και γνωρίζω πως λειτουργούν οι μετρητές επισκεψιμότητας. Η μηχανή του ALEXA είναι ενδεικτική και όχι και τόσο αξιόπιστη. Επειδή όπως σου είπα είμαι της δουλειάς μπορώ να γνωρίζω με ακρίβεια 30 επισκέψεων (συν - πλην) πόσοι βλέπουν το οποιοδήποτε σάιτ στον κόσμο. Σε πληροφορώ ότι το σάιτ του Δήμου, για τα δεδομένα του, έχει πολύ καλή επισκεψιμότητα. Δεν θα σου πω πόση είναι ακριβώς για να αποφύγω τις... υπερωρίες σου, αλλά με βάση τον πληθυσμό του Δήμου πηγαίνει πολύ καλά.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/3/14 2:04 π.μ.

   Εσύ όμως είπες προηγούμενα ότι μπαίνουν πάνω από 5.000 μοναδικοί επισκέπτες την ημέρα. Γιατί δεν μας το λες τώρα πιο συγκεκριμένα; Και η ΑΛΕΧΑ τώρα είναι αναξιόπιστη;

   Διαγραφή
 38. Ανώνυμος21/3/14 7:16 μ.μ.

  Κάποιοι της Συμμαχίας άρχισαν τις πλαγιοκοπήσεις: γιατί χτυπάτε για τις παραιτήσεις τους τον Βορριά και τον Μπιτάκο; Υπάρχει και ο δεύτερος γύρος (που προφανώς θα τους έχουν ανάγκη οι άλλοι).
  Βρε παλληκάρια, τόσο νωρίς πετάτε λευκή πετσέτα; Οι ίδιοι δεν είσασταν πριν 1,5 μήνα πως ο εκλεκτός σας πετάει με 60%;
  Πετάει βέβαια αλλά προς τα πίσω ολοταχώς.
  Και επειδή είστε σοβαροί, προσγειωμένοι και βλέπετε που πάνε τα πράγματα, εκλιπαρείτε ως προτελευταίοι ή τελευταίοι.
  Ο λαός λέει όμως: όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/3/14 9:27 μ.μ.

   Ο Μπιτάκος από την στιγμή που βγήκε και δήλωσε ότι τον στηρίζει ο Βορριάς τελείωσε. Ήταν σαν την Ελιά που βγήκε και δήλωσε ότι την στηρίζει ο Σημίτης. Σχεδόν διαλύθηκε. Ο Παναγιωτάκης δεν μπορεί να απογαλακτιστεί με τίποτε. Δεν παίρνει μαθήματα από τον Ζαμάνη που έχει βάλει στην άκρη τον Πασιπουλαρίδη; Τόσο μεγάλο 'έρωτα' έχει με τον Βορριά;

   Διαγραφή
 39. Ανώνυμος21/3/14 7:35 μ.μ.

  Πως τα καταφέρνετε τελευταία με την Haute paparologie εκεί στη Νέα Πνοή μετά από την έκδοση κάθε Δελτίου Τύπου να βάζετε απέναντι αυτούς στους οποίους απευθύνεστε.
  Αυτό συνέβη με τις θέσεις σας για τη χρηματοδότηση των συλλόγων (έφτασε στ΄ αυτιά σας η βουή ή έχετε ωτασπίδες;), αυτό συμβαίνει σήμερα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας όπου τα βάζετε με τους κατοίκους του Κρυονερίου που παλεύουν για την κεραία, τους ακτιβιστές κλπ, κλπ (την παραμονή της μουσικής διαμαρτυρίας τους).
  Είπαμε παιδική χαρά αλλά όχι κι έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος21/3/14 10:13 μ.μ.

  Bοριάς και φρεσκαδούρα σε νέες πνοές και ιδέες γίνεται? Ξεροβόρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος22/3/14 5:48 π.μ.

  Αυτοί της Δημοκρατικής Ανατροπής ωραία τα είπαν για την Κοινωνική Πολιτική. Μια ερώτηση μόνο: γιατί δεν τα έκαναν τα χρόνια που κυβερνούσαν μαζί με τον Καλαφατέλη (και να οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα) σε αυτόν ακριβως τον τομέα που τους είχε αναθέσει;
  Και μια συμβουλή: είσασταν που είσασταν καμιά 20αριά, άντε 30 στην εκδήλωση είναι ανάγκη να το δείχνετε με καμάρι στο site σας και μάλιστα με λήψεις κι από μπροστά κι από πίσω (για να το εμπεδώσουμε);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος22/3/14 7:55 π.μ.

  Αναφερόμενος στον 9.27 ήθελα να ρωτήσω ποιός του είπε οτι ο Ζαμανης έχει απογαλακτιστει από τον αβρααμ πασιπουλαριδη;;; Όλο το παιχνίδι εκεί το κάνει όπως και πριν ο αδελφός του Πασιπουλαριδη .!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος22/3/14 8:00 π.μ.

  Tο Ποντιακό ανέκδοτο του Σ/Κ : "Ο Ζαμάνης έβαλε στην άκρη τον Πασιπουλαρίδη" ! Να είσαστε καλά, βρε παιδιά .. καιρό είχαμε να γελάσουμε λιγάκι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος22/3/14 8:59 π.μ.

  Ρε Παναγιωτάκη είχες όλα τα καλά του θεού. Νέος, μορφωμένος, δοκιμασμένος. Τι τους ήθελες τους Βοριάδες, τους Μπερμπάντηδες, τους Ράλληδες και τους Κολουψούζηδες? Κάναμε αμάν να τους διώξουμε, εσύ σε αυτούς στηρίζεσαι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος22/3/14 6:58 μ.μ.

  Κύριε Παναγιωτάκη, σήμερα-αύριο που θα μιλήσετε στις γυναίκες που θα σας μαζέψει η υποψήφια σύμβουλος της Νέας Πνοής κα Αυγερη, να θυμάστε σας παρακαλώ ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό . Για να σας βοηθήσω δίνω 3 link ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ !!!!!! Ας τα δουν και οι γυναίκες ψηφοφόροι σας γιατί είναι καλό να ξέρουν τι τους ταίζετε . Εγώ πάντως δεν θα πάρω μπανάνα....

  https://drive.google.com/file/d/0B-z3M4YGeVQ-aURyaGtibTFjS0U/edit?usp=sharing

  https://drive.google.com/file/d/0B-z3M4YGeVQ-Z3g2LS10aXcwRjQ/edit?usp=sharing

  https://drive.google.com/file/d/0B-z3M4YGeVQ-WDhfY0ZrVUlHVHM/edit?usp=sharing

  Στη τελευταία φωτογραφία είναι μια άλλη υποψήφια σύμβουλος δική σας από την Άνοιξη που προσπαθεί να μπει στο κλουβί !!!!!

  Έχετε μετά το θράσος και κακολογείτε για τους σημερινούς συμβούλους.... Αυτή είναι η "υγεία" που θέλετε να φέρετε στη πόλη μας ? Εγώ αρρωστημένο το βλέπω το θέαμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/14 2:34 μ.μ.

   χαχαχα...ρε τι σούργελα είναι αυτοί!!!!Κ ο Λουκάτος μοιράζει μπανάνες!!!!Ήμαρτον...

   Διαγραφή
 46. Ανώνυμος22/3/14 8:39 μ.μ.

  ΟΙ «ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ κ. ΜΠΙΤΑΚΟΥ

  Ερώτηση 2η , 3Η και 4η:
  ΠΕΡΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΗΓΕΣΙΑΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ στους ΘΕΣΜΟΥΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  Αγαπητέ κ. Π. Μπιτάκο,
  Περίμενα υπομονετικά για μέρες πολλές μήπως και μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε στο ερώτημα που σας έθεσα. Επιλέξατε να αποφύγετε τη δύσκολη θέση διά της σιωπής. Κοινώς, το κάνατε γαργάρα. Είναι και αυτό μια στάση «ευθύνης»…

  Είναι σαφές σε όλους λοιπόν ότι δεν θα απαντάτε σε ότι σας δυσκολεύει. Μόνο που αλλιώς μας τα λέτε στην επιστολή που στείλατε στους δημότες. Εκεί λέτε ότι «είστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που αποφάσισε να ‘ξεβολευτεί’» και ότι «έχετε ήθος και εντιμότητα».

  Στο πρώτο έχετε ήδη συλληφθεί ψευδόμενος και στο δεύτερο δεν τολμάτε να απαντήσετε σε κάποιον που τεκμηριωμένα το αμφισβητεί. Να υποθέσω ότι αυτά είναι τα νέα πολιτικά ήθη που επιδιώκετε να φέρετε;

  Επανερχόμενος όμως στους «Εντιμότατους Φίλους» σας, σας ερωτώ μαζεμένα αυτή τη φορά, γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επανέλθω ξανά:

  2. ΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ;

  Αυτή που αναφέρει η Διακήρυξη, που υποθέτω ότι έγραψε ο κ. Βορριάς :
  «Υιοθετούμε ένα σύστημα αρχών που αναδεικνύει τη δυνατότητα ευρύτερης δυνατής διαβούλευσης, δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και αναβάθμιση των συλλογικών οργάνων»;

  Ή μήπως αυτή που έχει διακηρύξει ο «συνοδοιπόρος» σας Μάριος Λουκάτος, τόσο με τα λόγια όσο και με τις πράξεις του:

  • «Ο διάλογος και η διαβούλευση είναι γραφικές αερολογίες»

  • «Εγώ πάντα μπαίνω σε έναν σύλλογο, τους λέω τι θέλω να κάνω και βάζω κατ’ ευθείαν υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αν με ψηφίσουν, ξεκινάω και δουλεύω. Αν δεν με ψηφίσουν, παραιτούμαι και αποχωρώ»

  Και που τα έκανε πράξη αποχωρώντας από την Ένωση Γονέων μετά την αποτυχία του να εκλεγεί Πρόεδρος του ΔΣ. Και δεν αποχώρησε μόνο ο ίδιος (μαζί φυσικά με τους άλλους συνοδοιπόρους του και σημερινούς υποστηρικτές και υποψηφίους σας), αλλά «απέσυρε» και τα 2 σχολεία που έλεγχε!

  Αυτό κ. Μπιτάκο κι αν είναι προσωπική αντιπαράθεση και μάλιστα στη πλάτη 340 παιδιών και των γονιών τους και όχι τα ερωτήματα που σας θέτω δημοσίως.

  Όσο και να προσπαθείτε να κρυφτείτε, η σιωπή σας είναι αποκαλυπτική.

  ΣΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος22/3/14 8:41 μ.μ.

  ΟΙ «ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ κ. ΜΠΙΤΑΚΟΥ (συνέχεια)

  3. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

  Το απευθύνετε σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, χωρίς παραταξιακές διακρίσεις ή μόνο σε όσους σας ακολουθούν και συμμετέχουν στην προσπάθειά σας; Σε όσους δηλαδή είναι «από εσάς»;

  Το ρωτώ γιατί οι δύο «συνοδοιπόροι» σας (Αυγέρη και Λουκάτος) έχουν ριζικά αντίθετες διακηρυγμένες απόψεις:

  • «ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ» (Τοποθέτηση του ΜΛ σε ΔΣ το 2012)

  • «ΟΙ 23 ΓΟΝΕΙΣ [σ.σ. που ζήτησαν από τη διεύθυνση να μην στεγαστεί μια τάξη όλη τη χρονιά στην αίθουσα προκάτ, αλλά ένα μάθημα, επειδή το ΔΣ τους «έγραψε» κανονικά] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (Ανάρτηση του ΜΛ για τους 23 γονείς, που είχαν «τολμήσει» να έχουν άλλη άποψη από τη δική του)

  • «ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΆΝΟΙΞΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ» ! (Απόφαση κατά πλειοψηφία του ΔΣ ως απάντηση σε αίτημά μου προς αυτό, που ούτε καν μου κοινοποιήθηκε)

  • «ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΆΝΟΙΞΗΣ;;; ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ Μ’ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ 40-50 ΑΤΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ, ‘ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ’, ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ;;; ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;;;» (Δημοσίευση της Αυγέρη στην εφημερίδα του σχολείου το 2013)

  Φοβάμαι ότι η Αυγέρη μας δίνει ανάγλυφα να καταλάβουμε τι παίζει και τον λόγο που «συνεταιριστήκατε» μαζί τους. για αυτούς τους «ετοιμοπόλεμους» που σας διέθεσαν. Και για το καπέλωμα του Συλλόγου Γονέων και τη μετατροπή του σε προεκλογικό σας όχημα. (αν δεν έκανα λάθος τα 6 από τα 7 μέλη του ΔΣ είναι στις λίστες σας).

  Αυτά κι αν είναι νέα ήθη …

  Αυτή είναι η "Υγεία" που εξαγγέλλετε;

  ΣΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος22/3/14 8:46 μ.μ.

  ΟΙ «ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ κ. ΜΠΙΤΑΚΟΥ (συνέχεια και τέλος)

  4. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΠΟΙΟ ΜΟΝΤΈΛΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ;

  Το πλουραλιστικό και συλλογικό που έχει περιγράψει ο κ. Βορριάς σε επανειλημμένες δημοσιεύσεις του;

  Ή αυτό που προτείνει ο Μάριος Λουκάτος;

  «Οι γενικόλογες διακηρύξεις όπως ισοτιμία, συναπόφαση κτλ μοιάζουν με έκθεση ιδεών και πιο πολύ μου δείχνουν απουσία ρεαλιστικής θέσης, παρά με καθησυχάζουν για κάτι με στέρεες βάσεις και δομή. Ένας είναι ο επικεφαλής, που τον σέβονται και τον αποδέχονται τα μέλη μια κοινωνίας και ή τον έχουν αναδείξει από την αρχή ή τους έχει εμπνεύσει και το ακολουθούν. Αυτός επιλέγει συνεργάτες και την ομάδα που θα στηριχθεί και θα κάνει το όραμα πράξη. Που θα εμπνεύσει και θα συμπαρασύρει σε συμμετοχή όλους τους υπόλοιπους».

  Δεν μας λέτε και μας, να μην αναρωτιόμαστε;

  (Φαντάζομαι ότι ο κ. Βορριάς θα βρει τρομερά ενδιαφέρουσες αυτές τις απόψεις και θα έχει μεγάλη προσμονή να τις συζητήσει μαζί του…)

  Αυτό που δεν νομίζω ότι θα έχει είναι η ανοχή όταν ο Μάριος Λουκάτος κάνει τη "μεγάλη έφοδο" να πάρει τη παράταξη.
  Εκεί να δεις γλέντια.... Για μας τους έξω εννοώ.

  Αγαπητέ κ. Μπιτάκο, καληνύκτα και καλή τύχη...

  ΣΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος23/3/14 12:45 π.μ.

  Kαληνύχτα νέα έθη, νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέα πνοή. Μας φλομώσατε στο ψεύτικο "νέο". Θα είμαστε ηλήθιοι αν πάρουμε. Προσοχή δεν πρέπει να πάρουμε. Γιατι? Γιατί είναι ψεύτικο και παραμυθατζίδικο. Γιατί το γέννησαν Βοριάδες και το διακινούν Λουκάτοι και Μπιτάκοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος23/3/14 3:55 μ.μ.

  Για όλα τα παραπάνω αγαπητοί φίλοι δυο δρόμοι υπάρχουν της αποχής από τις εκλογές ή της ψήφου στη Λαϊκή Συσπείρωση.

  Όλα τα άλλα μυρίζουν και βρωμάνε σε όλα τα επίπεδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος23/3/14 6:10 μ.μ.

  Υπάρχει η Λαϊκή Συσπείρωση πουθενά στην πόλη;
  Εμφανίστηκε λαο δεν το πήραμε χαμπάρι;
  Έβγαλε κάτι να μάθουμε κι εμείς οι φωτχοί συγγενείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος23/3/14 6:54 μ.μ.

  Το γελοίο της Νέας Πνοής (αγκομαχητού) των Μπιτάκου-Λουκάτου-Βορριά: Συγκέντρωση σήμερα στο Πνευματικό του Διονύσου- αραιά αραιά καμιά 3Οριά. Μεταξύ αυτών οι ΑγιοΣτεφανιώτες- Κουλουψούζης, Θανάσης Βουτσάς, Μαρία Αρνή, Φράγκος, Βορριάς, Μπιτάκου (η αδελφή του και στο Προδρείο μάλιστα)ο Μπάρμπας από την Δροσιά και οι Καλαφατελικοί Σαραντάκη, Λίτσας, Κακούρη.
  Ο ίδιος με γυαλιά και σακάκι για την σοβαρότητα της περίστασης, κουρεμένος και με καλοξυρισμένο μούσι.
  Μελαγχολική ατμόσφαιρα, κατήφεια και μέσος όρος ηλικίας 65+.
  Θα παλέψουν με την Λαϊκή Συσπείρωση για την τελευταία θέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος23/3/14 7:11 μ.μ.

  Με βάση την σημερινή εικόνα του Μπιτάκου στον Διόνυσο και την αντίστοιχη εικόνα του 2010, αν η Νέα Πνοή στην δημοτική κοινότητα Διονύσου πάρει πάνω από 3% θάναι τιτανοτεράστια επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος23/3/14 7:31 μ.μ.

  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ. ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ!!! ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Ή, ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΔΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος23/3/14 7:32 μ.μ.

  ΩΡΑΙΑ ΠΛΑΚΙΤΣΑ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΛΑΜΠΑΤΕΡ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ. ΑΛΛΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος23/3/14 7:39 μ.μ.

  ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΠΑΞΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ. ΕΣΧΑΤΩΣ ΚΑΙ... ΜΠΑΝΑΝΕΣ!!! ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ... ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος23/3/14 7:41 μ.μ.

  ΡΕ ΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΒΛΗΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος23/3/14 7:43 μ.μ.

  ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΙ. ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος23/3/14 7:44 μ.μ.

  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ Κ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος23/3/14 7:45 μ.μ.

  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ Ή ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΤΣΙΡΚΟ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος23/3/14 7:46 μ.μ.

  ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος23/3/14 7:47 μ.μ.

  ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΤΑΛΕΝΤΑ Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΘΑ ΤΗΣ ΕΡΘΕΙ ΤΣΑΜΠΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος23/3/14 7:48 μ.μ.

  ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ Ή ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος23/3/14 7:53 μ.μ.

  ΠΑΝΤΩΣ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΕΛΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ... ΕΞΑΓΡΙΩΘΗΚΕ. ΦΤΑΙΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΚΕ εσ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΩΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΣΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος23/3/14 9:10 μ.μ.

  Η Συμμαχία για τον Πολίτη σήμερα στη συγκέντρωση του Μπιτάκου στη δημοτική κοινότητα Δθ\ιονύσου κουρέλιασε τα περί Νέας Πνοής στην πράξη. Μετέφερε πουλμανάκι 10 στελεχών της από Άγιο Στέφανο, Άνοιξη (Κυριακόπουλος μετά της συζύγου) και Δροσιάς.
  Η τριάδα του Διονύσου -Σαρρής, Φωτάκης, Αντάπασης- έβαλε veto για την παρουσία της ομάδας Λουκάτου κι έτσι καθήκοντα δημοσίων σχέσεων ανέλαβε η αδελφή του Μπιτάκου.
  Άρα, Βορριάς-Λουκάτος 1-0 (και στη μέση ο Παναγιώτης ανήμπορος, σκιά του ευατού του των παλιών καλών ημερών).
  Η συνέχεια θα είναι εξίσου συναρπαστική και θα σας την μεταφέρουμε έγκαιρα.

  Ο εκ των έσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/3/14 11:35 μ.μ.

   Δεν είχαν βάλει βέτο όταν ο Λουκάτος εκπροσωπούσε την Συμμαχία στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου .Τώρα έβαλαν???Γελάσαμε τώρα!!!!!!!!

   Διαγραφή
 66. Ανώνυμος23/3/14 10:41 μ.μ.

  Μπορεί να διαφωνείτε με τον Λουκάτο, για το ένα ή το άλλο ζήτημα. Αλλά δεν μπορείτε να αμφισβητείσετε ότι, πρόκειται για έξυπνο άνθρωπο. Τώρα, πως την πάτησε και πήγε με τον Μπιτάκο και το Βορριά είναι ένα μυστήριο.
  Μια εξήγηση είναι να σπρώξει έντεχνα στον 2ο γύρο τον Καλαφατέλη (αν θα είναι αυτός στο 2ο γύρο). Αλλά οι αλεπούδες της Συμμαχίας δεν μασάνε από τέτοιες εκδουλεύσεις. Απέδειξαν ότι μπορούν να διαπραγματεύονται αυτοί απευθείας με τον Καλάφι για τα συμφέροντα τους χωρίς διαμεσολαβητές.
  Και σήμερα επέβαλαν στον Διόνυσο την αφελφή του Μπιτάκου για τις δημόσιες σχέσεις. Μάριε, ποτέ δεν έιναι αργά για την επόμενη κωλοτούμπα σου, έχεις ακόμη λίγο καιρό......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος24/3/14 12:04 π.μ.

  Στον Διόνυσο αφίσσες του υποψήφιου δήμαρχου Παν. Μπιτάκου, κολημμένες με κόλα, σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, (όπως στη πλατεία και έξω από τα σχολεία), καλούσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση γνωριμίας με τη δημοτική τους παράταξη 'Νέα Πνοή".
  Ρωτάμε.- Ποιός θα ξεκολλήσει αυτές τις αφίσσες και αν
  - Αυτά είναι τα νέα ήθη που μας υπόσχεται η νέα πνοή και ο νέος (σε ηλικία) επικεφαλής της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/3/14 10:02 π.μ.

   Η αφισοκόλληση απαγορεύεται. Μόνο σε σημεία που θα ορίσει ο Δήμος επιτρέπεται. Όποιος την κάνει δεν είναι μόνο παλαιοκομματικός και επιβαρύνει το περιβάλλον, είναι και παράνομος. Αυτά για να ξέρουμε τι γίνεται και να ξεχωρίζουμε τους πολιτισμένους και τους ευγενείς αυτού του τόπου. Αν αυτοί που μολύνουν θέλουν και να μας σώσουν, χαθήκαμε...

   Διαγραφή
 68. Ανώνυμος24/3/14 12:38 π.μ.

  Το πιο αστείο είναι ότι ο Λουκάτος πίστεψε και ο ίδιος ότιι θα περνούσε το βέτο του για τους γέρους Για να μην είναι στο ψηφοδέλτιο... Τώρα του έδωσαν ένα πρώτο μήνυμα!! Τι να κάνει το παλικάρι; Το έφαγε αμάσητο !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος24/3/14 8:01 π.μ.

  Aκόμα και αν τα βαρίδια της Συμμαχίας δεν είναι υποψήφιοι, όλοι ξέρουν ότι είναι οι εγκέφαλοι της νέας πνοής. Η νέα πνοή μυρίζει από μακριά πολύ γεροντίλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος24/3/14 10:50 π.μ.

  2 μήνες πριν τις εκλογές ξύπνησε από τον λήθαργο η Λαϊκή Συσπείρωση.
  Ξύλινος λόγος, επιχειρηματολογία προπολεμική και πας μη μεθ΄ ημών βάρβαρος. Ατελείωτο μπλα, μπλα, μπλα.
  Τι να περιμένεις από ένα κόμμα-απολίθωμα του παρελθόντος;
  Έλεος σύντροφοι, συνεχείστε την χειμέρεια νάρκη. Καλύτερα και για εσάς και -το σπουδαιότερο- για εμάς.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος24/3/14 12:12 μ.μ.

  Κάτι μ’ αρρωσταίνει σ’ αυτή την πολιτεία
  και παίρνω σβάρνα τα φαρμακεία
  Νιώθω για σένα κάτι τρομερό
  και ήρθε η ώρα να στο πω

  Έλσα σε φοβάμαι, Έλσα σ’ αγαπώ
  μια στιγμή μαζί σου είναι μακελειό
  Κι όταν χορεύεις στην πίστα μοναχή
  ντουβάρια πέφτουν και σπάζει η οροφή.

  Έλσα σε φοβάμαι σαν φωνή Κυρίου
  σ’ ένα δωμάτιο φτηνού ξενοδοχείου
  ξάπλωσαμε κι ακούμε σειρήνες, βογκητά
  τι να σημαίνουν όλα αυτά

  Νόμιζα πως ήμουν ελεύθερο πουλί
  κι όμως ελεύθερη είσαι μονάχα εσύ
  Και όλα τ’ άλλα φήμες και ψευτιές
  και ανοησίες και στατιστικές

  Έλσα σε φοβάμαι για όσα μ’ αναγκάζεις
  γι’ αυτό το αίμα γι’ αυτές εδώ τις φράσεις
  είναι μια παγίδα και μια υποταγή
  είν’ η αγάπη μου η τρελή
  Δ. Σαββοπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Ανώνυμος24/3/14 12:28 μ.μ.

  Λοιπόν, η Νεα Πνοή του Μπιτάκου δεν πρόκειται να περάσει το 12%... Με όλα τα μασκαριλίκια και πολύ τους είναι. Αλλά δεν τους νοιάζει. Ο Καλαφατέλης τους έσπρωξε για να κόψουν από το Ζαμάνη και από τον Ζυγούνα. Από τον πρώτο στελέχη που είχε ήδη μαζί του και από τον δεύτερο κομμάτι της φυσικής πολιτικής επιρροής.
  Σε κάποιο βαθμό το κατάφεραν (Πολύζου, Βλάχου κλπ) και διείσδυση σε θολο-προοδευτικές παρέες που δεν ξέρουν τί εστί βαθύ ΠΑΣΟΚ και Λουκάτος.
  Αλλά αυτό δεν φτάνει για να σωθεί ο Καλαφατέλης.
  Ο Ζαμάνης, παρά τις οργανωτικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και τη φυσιολογική "κοιλιά" επειδή βγήκε νωρίς, σταθεροποιείται και δημιουργεί γερές βάσεις. Όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων που κουβαλάνε ψήφους αλλά και σε επίπεδο σοβαρών στελεχών για το αύριο του δήμου.
  Το ίδιο και ο Ζυγούνας. Με συνέπεια και σοβαρότητα θα καταφέρει ένα πολύ καλό ποσοστό (για τα δεδομένα της αμαρτωλής περιοχής). Οι άνθρωποι γύρω του είναι δοκιμασμένοι και με καλό δείγμα γραφής.
  Ο Καλαφατέλης με δυσκολία θα πιάσει το 30% από το 44% της προηγούμενης φοράς. Με 8% στη ΛΑΣ (respect λόγω εφηβικής -νεανικής προιστορίας) και 12% στη Νέα Πνοή (στο δεκανίκι), μένει 50% για Ζαμάνη και Ζυγούνα.
  Όπως και μοιραστεί ανάμεσα στις δυο αυτές έντιμες υποψηφιότητες Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ανώνυμος24/3/14 12:30 μ.μ.

  Να μη βιαστείτε να αμφισβητήσετε τα ποσοστά.Δεν απέχουν πολύ από τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης (μετά την κάθοδο Μπιτάκου). Απλώς, άπαιξα λίγο με το στατιστικό σφάλμα και στρογγυλοποίησα. Η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος24/3/14 2:54 μ.μ.

  Ρε Ζαμανη μαζεψε τους λιγο. Σε εκθετουν. Γιατι αυτη την ερευνα δεν τη δημοσιευει κανεις αραγε; Μηπως γιατι η αληθεια ειναι πικρη για καποιους; Μηπως γιατι δεν θελετε να τρομαξετε αυτους που πιστευουν τα παραμυθια σας; Ζαμανη μαντρωσε τους γιατι μονο κακο σου κανουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος24/3/14 4:52 μ.μ.

  Ποιος Ζαμάνης βρε παπαγαλάκι του Καλάφι; Αφού ρίξατε στην αρχή κάτι για δημοσκόπηση, μόλις διέρρευσαν κατ΄ ιδίαν από άλλα κανάλια τα ευρήματα της, γαργάρα.
  Καλάφι, τρέμεις, είναι απόλυτα κατανοητό. Τίποτα δεν σου βγαίνει. Ούτε ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Ανώνυμος24/3/14 5:14 μ.μ.

  Ο Μπιτάκος νομίζει ότι, τρώμε κουτόχορτο; Μιλάει για κατάμεστη αίθουσα χθες στο Διόνυσο, όταν οι φωτό δείχνουν όχι μόνο τη γύμνια του αλλά και τα πουλμάκια που κουβάλησε από Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Άνοιξη.
  Τουλάχιστον, ας μην δίνουν φωτό στη δημοσιότητα γιατί γελοιοποιούνται. Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στο υπόλοιπο περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου, γιατί απλά δεν αντέχει σε σοβαρή αντιμετώπιση. Κατ΄ εξακολούθηση haute paparologie......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Ανώνυμος24/3/14 5:16 μ.μ.

  Μαθαίνω εγκύρως ότι, η κα Φρόσω Σακελλαρίου (γραμματέας της Νομαρχιακής της ΝΔ Βόρειας Αττικής) αποφάσισε να διαγράψουν τον Δημήτρη Μπαμπανίκα (επειδή κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά τις εκλογές για να μην δημιουργηθούν προεκλογικά παρενέργειες.

  Ο νεοδημοκράτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Ανώνυμος24/3/14 5:20 μ.μ.

  Ο Καλαφατέλης πρέπει να είναι πολύ, μα πολύ απελπισμένος για να καταφεύγουν οι κολλητοί του σε τέτοια φτηνά κόλπα.
  Η σκηνή: 3 υποστηρίκτριες του πάνε σε μαγαζί. Και λένε στον ιδιοκτήτη- ήρθαμε από την κυρία Δέσποινα Καλαφατέλη για να ψωνίσουμε!!!

  Καλάφι, δεν πρόκειται να σε αφήσουμε σε ησυχία. Θα είμαστε πανταχού παρόντες καθημερινά να αποκαλύπτουμε στους πολίτες τα φτηνά κολπάκια σου. Τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς τέλειωσαν.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Ανώνυμος24/3/14 5:43 μ.μ.

  Παλληκάρια, μπορείτε να έχετε την όποια άποψη για τους 52 υποψήφιους που ανακοίνωσε μονοκοπανιά ο Ζαμάνης. Απόλυτα δημοκρατικό είναι το δικαίωμα στη διαφωνία.
  Αλλά έχει βάλει τον πήχυ ψηλά, πολύ ψηλά. Και θα τον βάλει ακόμη ψηλότερα σύντομα και με την άλλη ομάδα δεκάδων συμβούλων που θα ανακοινώσει.
  Τρεχάτε ποδαράκια μου, λοιπόν, για μερικούς που προσπαθούν όπως και το 2010 να γεμίσουν όπως όπως τα ψηφοδέλτια. Και εισέπραξαν τη σφαλιάρα στις εκλογές.
  Γι΄ αυτό σοφά λέγεται- το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος24/3/14 6:16 μ.μ.

  Ένα ευτράπελο: ο ισόβιος πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη (με τον Καλαφατέλη ομού) κ. Βορριάς διατηρεί 2 λογαριασμούς στο facebook.
  Στν ένα από αυτούς, ως τόπο καταγωγής του αναφέρει: "Monte Carlo". 'Οπα ο πρόεδρος!
  Μήπως κάποιος "ξερόλας" γνωρίζει τίποτα περί αυτού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος24/3/14 8:54 μ.μ.

  Από το Δελτίο τύπου της Νέας πνοής
  "εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση γυναικών στο κάλεσμα των υποψηφίων της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», στο καφέ «Soho» του Αγίου Στεφάνου. Μια μέρα πριν, τον Παναγιώτη Μπιτάκο υποδέχτηκαν και οι γυναίκες της Άνοιξης στην καφετέρια «Flou», εκφράζοντας θερμά την στήριξή τους"

  Κορίτσιααααα, ο Μπάρκουληηηηηςςςς!!!!
  Συγγνώμη, ο Παναγιωτάκηηηςςςς!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/3/14 8:20 π.μ.

   Αυτό με τις γυναίκες κάποιον άλλον μου θυμίζει ..κάποιον άλλον μου θυμίζει...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/14 8:39 π.μ.

   Τον "Κόκκορα" της Άνοιξης!!!!
   Κορίτσια στα κρεβάτια σας !!!!......

   Διαγραφή
 82. Ανώνυμος24/3/14 10:24 μ.μ.

  Απάντηση στον 5:16 της 24/3/14 "γιαλαντζη νεοδημοκράτη "
  1.- Η κυρία Σακελαριου ειναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ και οχι γραμματέας της νομαρχιακής της ΝΔ.!!!
  2.- Ο άνθρωπος που αναφέρεστε ειναι έμμισθος Ταμειας της Τοπικής;; Αν ΝΑΙ τότε η διαγραφή του θα ειναι πράγματι "τιμωρία".
  3.- Μηπως με όλα αυτά τα σχόλια του κάνετε διαφήμιση;;; Και τέλος
  4.- Εαν δεν ειναι όλο αυτό παραμύθι διαφημιστικό , μήπως το θέλατε κοντά σας;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος24/3/14 10:45 μ.μ.

  Εντάξει ψηθήκαμε. Ο παναγιωτάκης σαρώνει. Βρε ουστ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Ανώνυμος25/3/14 4:05 π.μ.

  Τελικά, ενημέρωσαν τον ισόβιο (παραιτημένο) πρόεδρο της Συμμαχίας και διόρθωσε στον ένα από τους 2 λογαριασμούς του στο fb τον τόπο καταγωγής του Monte Carlo.
  Καληνύχτα κ. πρόεδρε και όνειρα γλυκά στα social media. Άμα υποψιαστώ ότι διαβάζετε και τη ΔιονυσοΣκουφίτσα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Ανώνυμος25/3/14 7:11 π.μ.

  Κύριε ΟΥΣΤ ..... !!! Το σχόλιο δεν αναφέρετε στον "Παναγιωτάκη" σας.!!
  Θέλει και λίγο "μυαλό", αλλά μαλλον υπαρχει έλλειμα και οχι "πλεόνασμα".!
  Με τέτοια μυαλά θα σαρώσει .!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος25/3/14 10:16 π.μ.

  Και από το τέλος, σάρωση μπορείς να το πεις.
  Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Το 2010 το ίδιο δεν πιστεύατε βαθειά, ότι θα σαρώσετε από τον 1ο γύρο. Και όταν πέφταν το βράδυ μια-μια οι ρουκέτες των πραγματικών αποτελεσμάτων και όχι των ευσεβών πόθων, η προσγείωση ήταν εξαιρετικά ανώμαλη (έως παραίτηση).....

  ΑπάντησηΔιαγραφή