.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Θα εμπιστευόσασταν ξανά έναν τέτοιο τύπο; (2)


Στο blog αυτό έχουν γραφτεί πολλά εδώ και τρία χρόνια για τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης του δημοτικού χρήματος. Αναφέρω ενδεικτικά τις ‘βιομηχανίες’:
- κατάτμησης (σαλαμοποίησης) έργων για αποφυγή ανοικτών διαγωνισμών 
- απ’ ανάθεσης μελετών αμφίβολης σκοπιμότητας και 
- αδιαφανών και ρουσφετολογικών προσλήψεων κολλητών και συγγενών ως ειδικών συμβούλων.
Δύο όμως σκάνδαλα αξίζουν ιδιαίτερης μνείας: ο φωτογραφικός διαγωνισμός των 230.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές και η διαχείριση των διαθεσίμων του δήμου προσωπικά από τον ίδιο τον δήμαρχο. Οι δύο αυτές περιπτώσεις δείχνουν ανάγλυφα το πολιτικό ποιόν και το ‘ηθικό ανάστημα’ της σημερινής δημοτικής αρχής.


Ο διαγωνισμός των 230.000 ευρώ αφορούσε την προμήθεια εξοπλισμού για δύο (2) παιδικές χαρές. Η δημοτική αρχή προσπάθησε να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή στις αρχές Οκτωβρίου 2012 φωτογραφικές διατάξεις που ήταν υπέρ μιας συγκεκριμένης εταιρείας. (Λεπτομέρειες στη σχετική ανάρτηση εδώ).
Ολόκληρη η αντιπολίτευση κατάγγειλε την υπόθεση ως σκάνδαλο και ζήτησε να συγκληθεί το ΔΣ για να συζητήσει το θέμα. Μετά την άρνηση του αλήστου μνήμης τότε προέδρου (Ροΐδης) 17 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συγκάλεσαν μόνοι τους – όπως είχαν δικαίωμα – στις 19/11/2012 το ΔΣ, όπου παραβρέθηκαν 21 μέλη κι ανάμεσά τους και 3 (τότε) μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας: Ζυγούνας, Φέρμελη, Κοροβέση. Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξή του με νόμιμο τρόπο.
Με τη νέα προκήρυξη και με τον ίδιο συνολικό προϋπολογισμό, κατασκευάστηκαν όχι δύο, αλλά επτά (7) παιδικές χαρές σ’ όλες τις δημοτικές κοινότητες. Στο μεταξύ, ο ψευτο-διαγωνισμός είχε ακυρωθεί κι από τα ελεγκτικά όργανα της Περιφέρειας.
Κάποιοι λοιπόν δεν έβγαλαν τα χρήματα που είχαν υπολογίσει, αλλά προέχει το γενικό καλό. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει αναπάντητο από την ηγετική ομάδα του δημάρχου. Την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ, ο δήμαρχος εισηγείτο την διαγραφή τους από την δημοτική ομάδα της ‘πλειοψηφίας’ - που πλέον γινόταν μειοψηφία - και τα μικρά του τα μερμηγκάκια συμφωνούσαν και χειροκροτούσαν μ’ ενθουσιασμό…
Η εξέλιξη αυτή επιτάχυνε τα διαλυτικά φαινόμενα στη δημοτική αρχή, που πλέον άρχισε ν’ αναζητά αλλού πολιτικά σωσίβια – κι έμελε να τα βρει λίγους μήνες αργότερα στη Συμμαχία.

Για το δεύτερο σκάνδαλο και με βάση τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, τα γεγονότα έχουν ως εξής:
·  Στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, το ΔΣ αποφάσισε ν’ ανοίξει ο Δήμος ένα λογαριασμό όψεως στην Τράπεζα Πειραιώς για να συγκεντρώσει εκεί προσωρινά διάφορα ποσά που υπήρχαν από παλιά σε διάφορους άλλους. Αυτό αποφασίστηκε μετά την διαβεβαίωση του δημάρχου Καλαφατέλη και των Αντιδημάρχων Σακελλαρίου και Πέππα ότι: “από την επομένη κιόλας, θα αναζητούνταν τα συμφερότερα επιτόκια της αγοράς, θα γινόταν μια διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου των προσφορών και θα λάβαινε γνώση η Οικονομική Επιτροπή”.
·  Αντ’ αυτού όμως, το σύνολο σχεδόν των Διαθέσιμων του Δήμου παρέμεινε χρόνια κατατεθειμένο (δεσμευμένο) στη Τράπεζα Πειραιώς ως Προθεσμιακή Κατάθεση (ανανεούμενη κάθε τρίμηνο), χωρίς ποτέ να ζητηθεί καμία αντι-προσφορά από άλλη τράπεζα!
·  Όπως παραδέχθηκαν ένα χρόνο αργότερα (24 Σεπτεμβρίου 2012) τα ‘κεφάλια’ της δημοτικής αρχής, η αυθαίρετη αυτή μονοπωλιακή ‘επένδυση’ αποτέλεσε προσωπική επιλογή κι ευθύνη του δημάρχου και χωρίς καμιά ενημέρωση ή απόφαση του ΔΣ, ως όφειλε. Και όλοι μαζί (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και πρόεδρος του ΔΣ) υποσχέθηκαν ότι το θέμα θα έληγε στην επόμενη συνεδρίαση…
·  Κι όμως, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά στις 15 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος παραμύθιασε το ΔΣ ότι δήθεν υπήρχε μια δεσμευτική σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 – φυσικά η σύμβαση αυτή δεν παρουσιάστηκε ποτέ… Έτσι πέρασε ένας ακόμα χρόνος, με τον Δήμο να χάνει 100-140.000 ευρώ ετησίως από την διαφορά των τόκων, που θα μπορούσε να έχει πάρει αν τοποθετούσε τα χρήματά του σε άλλη τράπεζα!
·  Και φτάσαμε τελικά στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, όπου ο Δήμαρχος (εντελώς προκλητικά) ζήτησε εξουσιοδότηση από το ΔΣ να χειριστεί και πάλι προσωπικά το θέμα, με τρίμηνες ανανεούμενες συμβάσεις και με προσφορές που ο ίδιος είχε μαζέψει! Η άρνηση του ΔΣ να συναινέσει, οδήγησε τελικά στη βελτίωση της προσφοράς της τράπεζας κατά 1%, ποσό που αντιστοιχεί σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ….
Τα συμπεράσματα προκύπτουν από μόνα τους.
·  Ο δήμαρχος αποφάσισε και δέσμευσε τα διαθέσιμα του δήμου προχωρώντας σε μια παράνομη και μονοπωλιακή συνεργασία με μια τράπεζα. Και στο μεταξύ, οι ιθύνοντες απαντούσαν μονότονα στους αιτούντες ότι δεν υπήρχαν χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία, γι ανταλλακτικά και σέρβις στ’ αυτοκίνητα, γι αναλώσιμα στις υπηρεσίες, για, για, για …. Γιατί ήταν δεσμευμένα εκεί και κάποιοι κέρδιζαν απ’ αυτά. 
·  Ο δήμαρχος παραμύθιαζε χωρίς ντροπή επί δύο χρόνια το δημοτικό συμβούλιο με υποσχέσεις περί διαφάνειας και νομιμότητας, που δεν επρόκειτο ποτέ να τηρήσει. Οφείλει  κάποτε ν’ απαντήσει στις καταγγελίες του Δ. Ζαμάνη, που εδώ και 2,5 χρόνια συνέχισε να ψάχνει το θέμα. Οφείλει ν’ απαντήσει, έστω και τώρα, τι τον εμπόδισε να κάνει τις δεσμεύσεις του πράξη. Αν δεν το κάνει, η μόνη εξήγηση είναι αυτή που όλοι καταλαβαίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις…
·  Είναι μεγάλη ξεφτίλα να διαχειρίζεται κανείς για ίδιον όφελος το δημοτικό χρήμα. Κι είναι ακόμα μεγαλύτερη να κάνει πως δεν καταλαβαίνει όταν τον πιάνουν με το "χέρι στο μέλι"...
Τα δυο αυτά σκάνδαλα, χωρίς να είναι τα μοναδικά, είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας και της πρακτικής που χαρακτηρίζει την απερχόμενη δημοτική αρχή. Οπότε, το ερώτημα της προηγούμενης ανάρτησης επανέρχεται ως εξής:
Θα εμπιστευόσασταν ξανά έναν τέτοιο τύπο να σας αγοράσει έστω και τσιγάρα και να σας φέρει τα ρέστα σωστά;

63 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/4/14 10:46 μ.μ.

  Μπράβο στη ΔιονυσοΣκουφίτσα γιατί μας θυμίζει τα πεπραγμένα του Αρχιερέα της Διαπλοκής και τεκμηριωμένα αποδεικνύει πόσο ζημιώθηκε οικονομικά ο Δήμος και οι Δημότες από τις πράξεις και παραλείψεις του.
  Να σημειώσουμε, επίσης, ποιοί αντιστάθηκαν μέχρι τέλους και ανυποχώρητα σε αυτή την πολιτική -μέσα κι έξω από την Ενωτική Πρωτοβουλία.
  Έχουν ονοματεπώνυμο, ακήκουν στις 2 μεγάλες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο μας- Ανοιχτοί Ορίζοντες και Δημοκρατική Ανατροπή.
  Τ΄ ακούς καλά κύριε Κοκκαλά των Βορείων Προαστίων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/4/14 10:55 μ.μ.

  Κοκκαλάς; Κάτι μου θυμίζει ο βίος και η πολιτεία του στις εκλογές του 2006 και 2010. Τώρα τριτώνει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/4/14 11:00 μ.μ.

  Υπάρχουν εφημερίδες και υπάρχουν και έντυπα εκδιδόμενα επί χρήμασι και σύμφωνα με τις επιθυμίες του "πλερώνων".
  Αλλά όταν τα παίρνει κάποιος δύσκολα είναι αντικειμενικός στις εκτιμήσεις του.
  Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι ότι τα Βόρεια Προάστια και το 2006 όταν υποστήριζαν τον Σακελαλαρίου και το 2010 όταν έβγαζαν δήμαρχο τον Βορριά...
  Αν δεν είναι τότε πρεπει να ανησυχούν οι εκθειαζόμενοι Καλαφατέλης και Μπιτάκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/4/14 7:13 μ.μ.

   Τι λέτε βρε παιδιά, έγινε κι αυτό. Αν και εγώ συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με το σχόλιο του Κοκκάλα. Άμα είσαι όλη μέρα στη γύρα βλέπεις που πάει η κατάσταση. Καλός ο Ζαμάνης αλλά λίγος, όπως και ο Μπιτάκος. Αλήθεια εσείς δεν γράφατε εδώ ότι ο Καλάφι έχει χάσει την ηγεμονία στον Τοπικό Τύπο. Τελικά τι ισχύει; Θα μας τρελάνετε στο τέλος.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος13/4/14 11:44 μ.μ.

  Koκκαλάς? Κάτι πρέπει να ξέρει καλά η κα Β.Καν...λου. Και αν δεν θέλει να το θυμίσει, εδώ είμαστε. Αντικειμενική φυλλάδα? Ένας υποψήφιος του Σακελαρίου (εκλογές 2002), πάντα στο συνδυασμό του θα δίνει "αντικειμενικό" προβάδισμα. Εκτός αυτού τους συνδέει και η Ν.Δ. Όσο για τον Μπιτάκο είναι μία νέα επιλογή που καλύπτει πολλές απο τις "δημοσιογραφικές του ανησυχίες".Όλα εξηγούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος14/4/14 12:22 π.μ.

  50 ατομα ειχε ο Καλαφατελης σημερα στο Διονυσο μαζι με τους υποψηφιους...για να δουμε θα γραψουν παλι για κοσμορυροή? για να βγει μετά ο Κοκκαλάς να γραφει για "κατα κρατος νικητες" με βαση οσα ειδε στις συγκεντρώσεις!!! Ο Ζαμανης ακουσα σημερα, με ενα τηλεφωνο, στις 6-30μμ μαζεψε 80 ατομα υποψηφιους συμβουλους για έκτακτη ενημέρωση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος14/4/14 1:07 π.μ.

  Ο Καλαφατέλης ξεκίνησε με 25 δημοτικούς συμβούλους. Βλέποντας αυτά τα ατελείωτα σκάνδαλα, την αδιαφάνεια και αναξιοκρατία, την ενός ανδρός αρχή κλπ, κλπ έχασε τους 10 :Νικητόπουλος, Κουριδάκης, Σπηλιώτης, Φέρμελη, Ζυγούνας, Κοροβέση, Πέππας, Παπαχαρτοφύλης, Ποτίδης, Μαγγίνα. Και έμεινε τραγική μειοψηφία-παρά τις μεταγραφές των Ίσσαρη, Γιαρένη.
  Αποτελεί πανελλαδικά μοναδική περίπτωση.
  Κι αν δεν ήταν η στήριξη, που πρόσφερε πέρυσι η Συμμαχία-Νέα Πνοή με την κωλοτούμπα της, θα ήταν από τότε παρελθόν.
  Αλλά ας είναι, ΤΩΡΑ τελειώνει οριστικά σε λίγες ημέρες για να ανασάνουμε.
  Επαγρύπνηση μέχρι το τέλος όμως, γιατί είναι αδίστακτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος14/4/14 10:42 π.μ.

  Απάντηση σε δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανήκει στην εφημερίδα "Βόρεια Προάστια"

  Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ιστοσελίδα που ανήκει στην εφημερίδα «Βόρεια Προάστια» ένα άρθρο που αποτελεί μνημείο καταστρατήγησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αυτο-ακύρωσης της ανεξαρτησίας του τύπου.

  Εμείς, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ,
  Κατανοούμε την καλώς νοούμενη συμπάθεια σε παρατάξεις και πρόσωπα.
  Αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη φιλικών, συγγενικών, επαγγελματικών ή άλλων σχέσεων που «επιβάλλουν» στρογγυλέματα και ανισοβαρή διαχείριση των παρατάξεων.
  Όμως, τα «Βόρεια Προάστια» ξεπέρασαν κάθε όριο.
  Παραχαράσσοντας κάθε αντικειμενικό δεδομένο (δημοσκόπηση, ανάλυση τάσεων, εξέταση της ανθρωπογεωγραφίας των συνδυασμών, ανάγνωση της συγκρότησης τοπικών και δημοτικών ομάδων στελεχών) προβαίνει σε έωλες και ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίες ενδύονται –τεχνηέντως- με επιστημονική εγκυρότητα και βεβαιότητα.

  Ο συντάκτης του άρθρου φτάνει μέχρι την παραχάραξη της πραγματικότητας που έζησαν οι ίδιοι οι πολίτες και οι φίλοι των παρατάξεων στις πρόσφατες συγκεντρώσεις.

  Και αναφέρει, επί λέξει, το ανήκουστο:
  «Με γνώμονα τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων και του κόσμου που παρέστη σε αυτά, κατά κράτος δείχνει να κερδίζει ο συνδυασμός της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» με τον Γιάννη Καλαφατέλη αλλά έδαφος δείχνει να κερδίζει και η "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" με τον Παναγιώτη Μπιτάκο - ίσως έως ένα σημείο το outsider των εκλογών (δεν ξέρουμε αν αυτό μόνο αρκεί)- ενώ οι "Ανοιχτοί Ορίζοντες" του Διονύση Ζαμάνη δείχνουν σταθερότητα μεν, στασιμότητα δε.»

  Είναι σαφές ότι ένα τέτοιας κλίμακας ατόπημα είναι παντελώς αδικαιολόγητο δεδομένου ότι στερείται αντικειμενικών τεκμηρίων και παραμένει καταγραφή υποκειμενικών απόψεων και –ενδεχομένως- φανέρωση ανομολόγητων επιθυμιών.
  Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

  Αγαπητά «Βόρεια Προάστια",
  Η κραυγαλέα αναληθής αρθρογραφία, που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, προσβάλλει το κύρος του εντύπου, και της ψηφιακής εκδόσεως αυτού, και –φυσικά- δεν εξυπηρετεί αυτόν/αυτούς που επιδιώκετε να ενισχύσετε και να προωθήσετε.
  Πάντως, αναμένουμε την άμεση ανασκευή του άρθρου και του περιεχομένου του και την αυτονόητη συμμόρφωσή σας με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
  13/04/2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος14/4/14 11:46 π.μ.

  Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.
  Αφού δεν του βγήκε του κ. Καλφατέλη η δημοσκόπηση που παράγγειλε και την καταχώνιασε, τώρα σκαρφίστηκε να παρουσιάσει λίγο πριν τις εκλογές μια μαϊμού.
  Προετοίμασε το έδαφος χθες μέσω της δημοσίευσης στα ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ δήθεν ρεπορτάζ με εκτιμήσεις για την πορεία των δημοτικών παρατάξεων.
  Αλλά οι μάσκες έπεσαν πολύ γρήγορα. Ας μην παίζουν κάποιοι παιχνίδια με την φωτιά, γιατί θα έχουν την ίδια τύχη με ανάλογα προεκλογικά παιχνίδια στις εκλογές του 2006 στον Άγιο Στέφανο. Τότε που ανάλογα παιχνίδια δεν ανέκοψαν -το αντίθετο μάλιστα- τη νίκη της παράταξης Πόλη για τον Πολίτη και χαντάκωσαν τον κ. Σακελλαρίου......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος14/4/14 12:17 μ.μ.

  Είναι η 2η παγαποντιά των Βορείων Προαστίων μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Είχε προηγηθεί η λαθροχειρία σε βάρος της εφημερίδας ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ της συνέντευξης του αντιδημάρχου Οικονονικών Νίκου Πέππα.
  Οι ..... λευκές επιταγές δεν λύνουν αλλά δημιουργούν προβλήματα στον γνωστό looser εκδότη των εκλογών του 2006 λαο 2010!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος14/4/14 12:18 μ.μ.

  Κύριοι των Γραφείων Τύπου,

  Ασχοληθείτε με τα προβλήματα της Πόλης και πέστε μας επιτέλους πως θα τα λύσετε κατά περίπτωση και αφήστε κατά μέρος ποιος είχε κόσμο και ποιος θα κερδίσει με υποθέσεις, σενάρια συνωμοσίας, αοριστολογίες και κυνήγι «ανθρωποβοσκών».

  Χαρακτηριστικό η συμμετοχή Ποτίδη και Πασιπουλαρίδη στους «ανοικτούς ορίζοντες» πέραν των άλλων σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κεντρικό σύνθημα «η ανανέωση στην ΠΡΑΞΗ» χα, χα, χα…

  Η εποχή που οι συγκεντρώσεις έβγαζαν αποτελέσματα, πέρασαν ανεπιστρεπτί, αν στην εποχή των μνημονίων συνεχίζουμε στην ίδια ρότα και δεν έχουμε βάλει ακόμα μυαλό τότε και «στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε»…

  Άρα στις επερχόμενες εκλογές θα «αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς» ελπίζω οι πολίτες να μην το επιβεβαιώσουν.

  Ο Άστεγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/4/14 7:19 μ.μ.

   Υπάρχει και ο Στάικος που το πας κι αυτό. Πλημμυρίζουμε από νέο αίμα... Κι από ανοιχτούς ορίζοντες άλλο τίποτε. Να δείτε που στο τέλος ουσιαστική ανανέωση μόνο ο Καλαφατέλης θα κάνει και θα μας κουφάνει όλους. Βλέπω ωραία ονόματα στον συνδυασμό του και κάποιοι νέοι και αξιόλογοι που είχαν κατέβει με Πασιπουλαρίδη, Ζαμάνη την προηγούμενη όπως οι Τσάκος, Γιαρένης τώρα ακολουθούν το Καλαφατέλη. Μια χαρά τα πάει σ' αυτό. Και ξεφορτώνεται και τα παλτά τα οποία φορτώνονται οι άλλοι. Είδατε τι κάνει η τεχνολογία και το mobille app; Φέρνει φρέσκο αίμα και ζεστό.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/14 9:53 μ.μ.

   Πιο ζεστο κ φρεσκο απο τον Παριζιανο Σακη κ τους αλλους μαθουσαλες αχρηστους αποκλειεται...α!εκτος κ αν υπονοεις την Χαρα που λανσαρεται τωρα κ στα νεα της κωλοπετινιτσας!!η το σοι κρεοπωλη...

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος14/4/14 2:30 μ.μ.

  Mάθανε ότι @..όμαστε πλακώσανε και τα βόρεια προάστια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος14/4/14 2:53 μ.μ.

  http://www.dimotikeseklogesdionysou.gr/details.php?id=212
  Καλό! Μέχρι και απλικεισο που λέμε του έκανε! Ήταν προσφορά στο πακέτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/4/14 5:26 μ.μ.

   Έχω λιώσει από τα γέλια...εκεί που τον έψαχνες και δεν τον έβρισκες τώρα Πάντα Διαθέσιμος!!!

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος14/4/14 6:00 μ.μ.

  Δημοτικές Εκλογές 2014 - Δελτίο Τύπου της Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου

  Κρυονέρι, Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

  Δελτίο Τύπου

  Η Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ανάδειξη, προβολή και επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Κρυονέρι, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης των δημοτικών παρατάξεων και δημόσιας διαβούλευσης με στόχο την εξασφάλιση προεκλογικών προγραμματικών αναφορών και δεσμεύσεων.

  Το ιστορικό των επαφών με τις παρατάξεις και οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη αναρτηθεί στο ιστολόγιο της Κίνησης.

  Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων με τις παρατάξεις που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα (όλες πλην Λαϊκής Συσπείρωσης), διαπιστώθηκε ότι η παράταξη «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες», με δημόσια ανακοίνωσή της, δεσμεύθηκε προγραμματικά, με σαφήνεια και πληρότητα, επί του συνόλου των προτάσεων της Κίνησης.

  Ως εκ τούτου, η Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου για να υποστηρίξει την υλοποίηση των ως άνω προγραμματικών δεσμεύσεων των «Ανοιχτών Οριζόντων» και του επικεφαλής Δ. Ζαμάνη, αποφάσισε να συμμετάσχει με υποψηφίους της στο ψηφοδέλτιο των «Ανοιχτών Οριζόντων» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

  Η Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου, με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της, θα στηρίξει το έργο των «Ανοιχτών Οριζόντων», ως δημοτικής αρχής, με ουσιαστική συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στην εκπόνηση μελετών, τη μεθοδική επεξεργασία στοιχείων, τον κοινωνικό διάλογο και την εξασφάλιση συνθηκών συναίνεσης και αντικειμενικών προϋποθέσεων για την επίλυση των προβλημάτων.

  Είναι σαφές και αυτονόητο ότι η Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου διατηρεί την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία και τη λειτουργική της ανεξαρτησία και παραμένει συνεπής στις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε μέχρι σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/4/14 3:37 μ.μ.

   Αυτό το γενικό ' με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες ' με έχει ζαλίσει.Ξεκαθαρίστε τι εννοείτε !!!Δεν έχουν όλοι τις ίδιες αξίες και αρχές !!!

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος14/4/14 7:50 μ.μ.

  Αποκλειστικές πληροφορίες ότι, ο μάγας Αρχιερέας της Διαπλοκής Καλάφι τα έχει βάψει μαύρα, ελέγχονται ως απολύτως ακριβείς.
  Κι ακόμη δεν έχει δει το τσουνάμι, που έρχεται.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος14/4/14 8:04 μ.μ.

  ΔιονυσοΣκουφίτσα σε παραδέχομαι.
  Τέτοια τεκμηριωμένη αποδόμηση του Καλαφατέλη διαχρονικά αποτελεί υλικό για μελλοντικό σεμινάριο στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συνεισφορά σου στην επερχόμενη πτώση του θα αποδειχθεί εξαιρετικά καθοριστική.
  Και η τωρινή σου ανάρτηση για τις λαμογιές του, βγάζει μάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος14/4/14 11:49 μ.μ.

  Νέα Πνοή- Μπάρμπας, Μπενέτος, Αντάπασης, Σχηματαριώτης, Καρυπίδης, Κυριακόπουλος: η Ανανέωση στην Πράξη. Όλοι της Συμμαχίας και της γερουσίας.
  Ποιον κοροϊδεύεις βρε Καραμήτρο;
  Ο κόσμος αλλάζει. Εσύ κόλλησες στα παλιά.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/4/14 8:25 π.μ.

   Και δίπλα στη γερουσία των βαθέως πασόκων παρατάσσονται και οι "νέοι συναγωνιστές" του λουκάτου από τους συλλόγους γονέων.
   Ε ρε τι γέλιο έχει να πέσει μετά τις εκλογές όταν ο Μπιτάκος θα διαλέξει σε ποια περιοχή θα κρατήσει την έδρα του, στον Άγιο Στέφανο ή στην Άνοιξη και ποιος θα μείνει απ΄έξω. Τότε να δεις πώς θα συγκρουστεί η γερουσία με την φάλαγγα εφόδου για τη 2η θέση...

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος15/4/14 12:57 π.μ.

  Αυτό με τις τράπεζες που γράφεις Δ.τσα πρακτικές Πασιπουλαρίδη -Ζαμάνη μου θυμίζει. Άφηναν τα σχολεία να καταρρέουν για να έχουν πλεόνασμα. Τι το ήθελαν άραγε; Σε ποιά τράπεζα το είχαν; Κάνε και κανένα ρεπορτάζ. Σου δίνω τροφή. Ίσως βγάλεις μεγαλύτερο λαβράκι από αυτό του Καλάφι. Κάτι ξέρουμε κι εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, όπως έχω εξηγήσει και παλιότερα, δεν είμαι ούτε ντετέκτιβ ούτε ρεπόρτερ ή ψαράς. Αναδημοσιεύω ειδήσεις και πληροφορίες και τις σχολιάζω, αναδεικνύοντας τα σημεία εκείνα που θεωρώ σημαντικά.

   Όποιος έχει τεκμηριωμένες πληροφορίες για ένα σκάνδαλο ή "λαβράκι" , δεν έχει παρά να μου τις στείλει για επαλήθευση και δημοσιότητα. Αλλά τόσα χρόνια που ακούω τέτοιες παραινέσεις από "κάποιους που κάτι ξέρουν", δεν έχω δει απολύτως τίποτα.

   Όμως, να μου επιτρέψεις να κάνω μια διευκρίνιση για τη περίπτωση του Καλάφι. Η ανάρτησή μου εστιάζει όχι τόσο στην επιλογή δημιουργίας πλεονάσματος, αλλά στη δόλια μεθόδευση και τα συνεχή ψέμματα προς το ΔΣ. Απ΄αυτά μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για το σκοπούμενο όφελος και το ποιόν της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος15/4/14 7:43 π.μ.

  Απο ηλικία και από πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ σκίζουν.
  Ο κόσμος αλλάζει, η Νέα Πνοή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος15/4/14 9:47 π.μ.

  3,5 χρόνια ζήσαμε σκάνδαλα επί σκανδάλων, που πολλά από αυτά ακυρώθηκαν από τις υπερκείμενες του δήμου ελεγκτικές αρχές. 'Ολα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον μέγα Αρχιερέα της διαπλοκής- Καλαφατέλη. Αυτά απικαλύφθηκαν χάρη στις πρωτοβουλίες της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης αλλά και των 6 ανεξαρτητοποιηθέντων από τον Καλάφι δημοτικών συμβούλων, που απαρτίζουν οι 5 εξ αυτών την Δημοκρατική Ανατροπή.
  Αξίζει και γι΄αυτό μόνο να τους στηρίξουμε με την ψήφο μας. Τίμησαν το ρόλο τους και την ψήφο των δημοτών το 2010. Κι ανα είχαν συνεργαστεί, ο Καλάφι θα είχε τελειώσει από τον 1ο γύρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/4/14 10:10 π.μ.

   Σημειώνω ότι για δεύτερη φορά αποσιωπάται η έντιμη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέναντι στα σκάνδαλα και οι σωστές θέσεις της που επαληθεύτηκαν εκ των υστέρων όπως αναγνωρίστηκε απ' όλους. Δεν διαφωνώ με την σύναψη συνεργασίας ανάμεσα σε Ορίζοντες και Ανατροπή στο Β' γύρο, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε και την αλήθεια.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/14 3:39 μ.μ.

   Αν υπήρχε περίπτωση συνεργασίας μεταξύ Οριζόντων και Ανατροπής θα είχε επιτευχθεί μήνες πριν!!!

   Διαγραφή
 20. Ανώνυμος15/4/14 2:26 μ.μ.

  Άκουσε κανείς σήμερα κάποιο νέο για επικείμενη μεταγραφή Κοντάκη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος15/4/14 2:56 μ.μ.

  Φίλοι της Διονυσοσκουφίτσας τα μάθατε τα νέα;;;;

  Ο Αντιδήμαρχος και συνέταιρος του Καλάφι στις λαμογιές του κος Πέππας πάει για τη Ευρωβουλή....

  Δεν τον χωράει πια ο Δήμος και η Περιφέρεια εμπρός όλοι να τον στηρίξουμε όπως και τους Κοροβέση και Νικητόπουλο στην Περιφέρεια για να ενώσουν τις δυνάμεις τους να σώσουν την περιφέρεια και την χώρα…

  Καμαρώστε για τα φυντάνια μας …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος15/4/14 5:39 μ.μ.

  Επικείμενη μεταγραφή Κοντάκη; Πρόκειται για άκρως τοξικό πρόσωπο, που πέραν του Καλάφι κανείς άλλος δεν θέλει!
  Μπρρρρρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος15/4/14 6:00 μ.μ.

  Κανελλόπουλος Μεγακλής-Αγ. Στέφανος
  Απόσπασμα από το facebook του Καλάφι.
  Ο εν λόγω υποψήφιος είναι βασικός συντελεστής και συνεργάτης στα Βόρεια Προάστια του Κοκκαλά.
  Έτσι εξηγείται το προμοτάρισμα του στον Καλάφι.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος15/4/14 6:06 μ.μ.

  Το ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ- Καλαφατέλης, συγχαίρει το άλλο- Πέππας.....
  Κι εμάς τι μας νοιάζει ρε Καλάφι; Άει από δω να ησυχάσουμε.

  Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Νικόλαου Πέππα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Συγχαίρουμε τον κ. Πέππα, αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου μας για την υποψηφιότητά του για ευρωβουλευτής. Η επιλογή του αποτελεί, προσωπική αναγνώριση αλλά και τιμή για το Δ.Σ. και τον Δήμο μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος15/4/14 6:13 μ.μ.

  Άλλα ακούγονται πάντως... και μάλιστα σήμερα παίζει να ανακοινωθεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος15/4/14 8:21 μ.μ.

  Άστεγε των 14/4/14 12:18 μ.μ., συμφωνώ κι επαυξάνω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος15/4/14 9:59 μ.μ.

  Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Την ξέρετε την παροιμία του Σοφού λαού!!! Αλλα ορισμένοι είσαστε τόσο "υψηλού IQ" που ούτε αυτό δεν θα ξέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος15/4/14 11:08 μ.μ.

  Χέρι-χέρι με τον Καλάφι ο Κοντάκης for ever.
  Μαζί στην άνοδο, μαζί και στην πτώση.
  Ιδανικό δίδυμο-αυτόχειρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος16/4/14 2:19 μ.μ.

  Φιλότιμη, δεν λέμε, η προσπάθεια ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και ενόψει εκλογών του κ. Μπιτάκου να εξωραϊσει σε συνεντεύξεις του την απόδραση του πριν 2 χρόνια από δημοτικός σύμβουλος. Δεν είναι μόνο ότι παραιτήθηκε αλλά εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από τα δημοτικά αλλά, το κυριότερο, και από κάθε δραστηριότητα της Συμμαχίας.
  Εκφράζει την απέχθεια του για το σκηνικό, όπως διαμορφωνόταν τότε στα δημοτικά συμβούλια και γι΄ αυτό λέει ότι την κοπάνησε. Δηλαδή, οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλου που έμειναν (και οι 4 σύντροφοι του της Συμμαχίας) ήσαν αναίσθητοι;
  Αλλά για να μην μας παραμυθιάζει προεκλογικά, ας δούμε ποιους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λόγους επικαλέσθηκε ΤΟΤΕ στην επιστολή παραίτησης του (ιστοσελίδα της Συμμαχίας):

  Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012
  Παραίτηση του Παναγιώτη Μπιτάκου από δημοτικός σύμβουλος Διονύσου
  Αρ. Πρωτ. 29874/5-10-2012

  Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Διονύσου, ο κ. Παναγιώτης Μπιτάκος ανακοινώνει την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος Διονύσου.

  Παράλληλα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο Διοίκησης της δημοτικής παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη, αναφέρει τα εξής:

  Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητές/οί συνεργάτες,
  Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας ενημερώσω ότι, λόγω σοβαρών επαγγελματικών προβλημάτων και ζητημάτων, που σχετίζονται με την πανεπιστημιακή μου επιμόρφωση, αποφάσισα να παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου.

  Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στο Δήμο μας, είναι ριζικά αντίθετη με τις αξίες, τις αρχές και τις πεποιθήσεις μου. Αδυνατώ ακόμα και να την παρακολουθήσω.

  Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι, δεν επιθυμώ να γίνω επαγγελματίας Δημοτικός Σύμβουλος και έχω αποδείξει ότι, η προσφορά στην πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μας δεν προάγεται μόνο από θεσμικές θέσεις.

  Νιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και όλους εσάς τους συνεργάτες, τους Δημοτικούς μας Συμβούλους, για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, ιδιαίτερα δε τους πολίτες που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

  Έστω και χωρίς τις παραπάνω ιδιότητες, θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω την παράταξη και να είμαι παρών. Θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου, να μάχομαι για την πρόοδο και ανάπτυξη του σε όλους του τομείς και θα στηρίζω τις αρχές και τις αξίες, που πρεσβεύει η παράταξή μου.

  Ποιόν πας να κοροϊδεψεις σήμερα, ρε Καραμήτρο;
  Δεν τρώμε κουτόχορτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος16/4/14 3:51 μ.μ.

  Λιγότερο με ενοχλεί η παραίτηση του Μπιτάκου από την ενωτική πρωτοβουλία 2 του Ζαμανη! Που τους παει ολους αυτους που μαζεψε ο αμοιρος; Μυαλο δεν βαζουν καποιοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος16/4/14 6:55 μ.μ.

  Τόσο μυαλό έχεις. Αφού προτιμάς τους απόντες και συμβιβασμένους με τον Καλαφατέλη της Συμμαχίας από όσους πολέμησαν ασυμβίβαστα το σάπιο κατεστημένο, ανέδειξαν τα σκάνδαλα του, ακύρωσαν πολλές λαμογιές του και αποκάλυψαν το επικίνδυνο πρόσωπο του.
  Αλλά συνηθίσατε για τα καλά με τις παραιτήσεις, πρώτα του ισόβιου προέδρου και μετά του προστατευόμενου του, που νιώθετε ωραία αντί να ντρέπεστε. Ο κόσμος στην πλατεία σας φτύνει κι εσείς ακόμη νομίζετε ότι βρέχει.
  Τώρα που βλέπετε να χαλάν τα σχέδια σας, γιατί σας γυρίζουν ένας-ένας την πλάτη κι οι μέχρι χθες δικοί σας, ταράζεστε επικίνδυνα και δεν κάνει για την υγεία σας.
  Εκεί που είχατε σχεδιάσει περίπατο και στήριξη του Καλαφατέλη στον 2ο γύρο, τώρα σας προέκυψε Γολγοθάς. Καθείστε στα αυγά σας εκεί στη γωνιά, τρεις κι ο κούκος και χαλαρώστε. Πάσχα έρχετε, καρντάσια. Δεν θα βάψετε αυγά κόκκινα ή μήπως βαθύ σκούρο πράσινο, όπως τόσα χρόνια;
  Πάντως σε 1 μήνα κοντά τελειώνουν τα εκλογικά σας βάσανα. Γράψτε έγκαιρα μόνο το κείμενο της επόμενης παραίτησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος16/4/14 7:02 μ.μ.

  ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΄' ΑΝΑΝΕΩΣΗ,ΠΑΣΣΙΠΟΥΛ ΑΒΡΑΑΜ,ΠΟΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ,ταουξη Καλλιόπη,και η ιδανική ανανέωση ΒΟΥΤΣΑ ΤΖΙΝΗ
  xa xa xa xa xa xa xa xa xa βοήθειαα α α α α α α α α
  ΄ α α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος16/4/14 7:50 μ.μ.

  Στο κείμενο της παραίτησης του ο Μπιτάκος λέει ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ότι παραιτείται "λόγω σοβαρών επαγγελματικών προβλημάτων και ζητημάτων, που σχετίζονται με την πανεπιστημιακή μου επιμόρφωση".

  Και μετά ότι η κατάσταση στο Δήμο είναι ριζικά αντίθετη με τις αξίες, τις αρχές και τις πεποιθήσεις του και δεν μπορεί να την παρακολουθήσει.

  Δηλαδή, σε απλά ελληνικά μας λέει:

  1. Τότε είχε πολλή δουλειά και δεν μπορούσε να ασχολιέται με τα συμβούλια και τις επιτροπές του δήμου.

  Ερώτηση: Τωρα δηλαδή που ξανακατεβαίνει υποψήφιος, να υποθέσω ότι έχει ξε μείνει από δουλειές και έχει χρόνο; Και ζητάει τη ψήφο μας για να έχει και χρήμα;

  2. Ισχυρίζεται ότι αυτός και οι συνεργάτες του κατεβαίνουν γιατί η κατάσταση στο δήμο είναι σήμερα χάλια και μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Επίσης στη συνέντευξη του λέει ότι "Το να παραμένεις κάπου, απ’ όπου αδυνατείς επί της ουσίας να αλλάξεις τα πράγματα, μεταφράζεται σε συνενοχή και εγώ συνένοχος μιας πολιτικής που αποστρεφόμουν δεν μπορούσα να γίνω."

  Ερώτηση: Δηλαδή αν αυριο δεν βγει δήμαρχος , που είναι και το πιθανότερο σενάριο, τι θα κάνει που η κατάσταση θα εξακολουθεί να είναι χάλια και αυτός δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα με τους 2 συμβούλους που θα βγάλει; προφανώς ότι έκανε και πριν, δηλαδή θα παραιτηθεί για τους ίδιους λόγους που παραιτήθηκε και το 2012.

  Συμβουλή:
  Κύριε Παναγιωτάκη παραδέξου ότι σε έμπλεξαν οι φίλοι σου και τώρα είσαι υποχρεωμένος να χορέψεις μέχρι τις εκλογές και άσε ταμεγάλα λόγια, Γιατι το δις εξ αμαρτείν ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος16/4/14 7:55 μ.μ.

  Ο Μπιτάκος ΔΕΝ έγινε τώρα λαγός του Καλαφατέλη.

  Λαγός σκαστός ήταν και παλιά.

  Γι αυτό δεν τόλμησε να διαβάσει ο ίδιος την παραίτηση του στο δημοτικό συμβούλιο

  ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ΣΑΝ ΛΑΓΟΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος16/4/14 7:57 μ.μ.

  ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ έπρεπε να πει τη παράταξή του, όχι Νέα Πνοή....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος16/4/14 8:08 μ.μ.

  Καλά τα λες, 2 συμβούλους θα βγάλει ο Μπιτάκος από 4 που έχει σήμερα. Τόση είναι η εμβέλια της Νέας Πνοής.
  Σύμφωνα με τη γνωστή συνταγή Βορριά, το ίδιο βράδυ θα υποβάλλει την παραίτηση του από επικεφαλής της παράταξης του αλλά, μετά από ομόφωνη λαϊκή απαίτηση θα παραμείνει ισόβιος όπως και ο μέντορας του.Ε, ρε γέλια που έχουν να πέσουν εκείνο το βράδυ στην παιδική χαρά, που έλεγε κι ο Λαλιώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος16/4/14 8:12 μ.μ.

  Τώρα διαβάζει στα Βόρεια Προάστια του Κοκκαλά οργισμένη απάντηση του Πουλίδα (πρώην στελέχους της Συμμαχίας που τώρα στηρίζει Καλαφατέλη) στον Μπιτάκο για το θέμα της αποχέτευσης.
  Του τα χώνει κανονικά και τον καλεί σε δημόσια συζήτηση για το θέμα. Θα τον αφήσει η γερουσία;
  Η κα Παπαπαναγιώτου τι λέει για όλα αυτά;
  Ο Θανασάκης Κυριακόπουλος;
  Θίασος παλαιάς κοπής, που ξέπεσε και γυρίζει στις ρούγες του Αγίου Στεφάνου ζαλισμένος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος16/4/14 8:18 μ.μ.

  Φαίνεται ότι πονάει πολύ το παλιό κονγκλάβιο (κατά Πουλίδα) της Συμμαχίας η εγκατάλειψη του από πολλά παλιά και νεότερα στελέχη. Και για τούτο κοάζουν.
  Αλλά εδώ τους γύρισε την πλάτη ο μέχρι πρότινος επικεφαλής των 7 Τοπικών τους Συμβούλων Αντώνης Παπαντωνίου, όπως και πολλοί άλλοι.
  Γολγοθάς πραγματικός αυτές οι εκλογές για την γερουσία. Αλλά παρηγορηθείτε, μετά την σταύρωση έρχεται η ανάσταση (οι εκλογές)-λύτρωση για την περιπέτεια που σας έμπλεξε ο σοφός μέγας τιμονιέρης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος16/4/14 9:31 μ.μ.

  Λαγουδέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος16/4/14 11:01 μ.μ.

  Μην τον σταυρώνετε άλλο, χριστιανοί, τον άνθρωπο. Τον πήρε που τον πήρε στο λαιμό του ο Βορριάς και τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει το άτιμο.
  Μύλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/4/14 12:52 π.μ.

   Συγκινητική πραγματικά η ομιλία του Νίκου Πέππα στο χτεσινό συμβούλιο και δικαιολογημένα απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα των συνάδελφών του, όσοι εδέησαν να παραβρεθούν γιατί οι υπόλοιποι, της αντιπολίτευσης κυρίως, είχαν γίνει ...Μπιτάκοι και ας είχε τόσα πολλά και σοβαρά θέματα. Ντροπή πραγματικά και αυτοί έρχονται να ζητήσουν την ψήφο μας. Βρε ουστ!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/14 1:40 π.μ.

   Αχ ναι, ο Νίκος ο Πέππας, με την ευγένεια που τον διακρίνει. Απέναντι σε όλους, ακόμα και στους απατεώνες που συμπορεύτηκε τόσα χρόνια, μόνο καλά λόγια και συγκίνηση είχε να προσφέρει . Περίμενε τόσοβκριρό διακριτικά ο καημένος , χωρίς να γίνεται ενοχλητικός , να τον φωνάξει κάποιος και να του ζητήσει να σώσει τον τόπο , ηγούμενος σαν τον Αη Γιώργη πάνω στο άλογο
   Αλλά ουδείς δεν είχε την αυταπάρνηση να το κάνει
   Ούτε και ο Σγουρός κι έτσι και η περιφέρεια του έπεσε σρενή! Κι έβαλε πλώρη για τις μεγάλες θάλασσες και τα μακριά ταξίδια . Στις Ευρώπες!... Τι συγκινητικό!,
   Όπως και η ομιλία του μπροστά στους βαρβάρους... Very touching indeed,,,,

   Διαγραφή
 41. Ανώνυμος17/4/14 12:45 π.μ.

  Μια χαρά τα κατάφερε ο Νίκος (Πέππας) ως αντιδήμαρχος οικονομικών και έξυπνη η κίνηση Καλαφατέλη να τον τοποθετήσει σ' αυτή τη θέση. Στα 14 εκ. έφτασαν τα διαθέσιμα του Δήμου επί των Ν.Δ. ενώ επί αντιδημάρχου Μπιτάκου (βαθύ ΠΑΣΟΚ) στον παλιό δήμο Αγίου Στεφάνου είχε 1,5 εκατ. δάνεια και οφειλές. Η διαφορά είναι διάφανη και μπράβο στον Καλαφατέλη που τον αξιοποίηση στην κατάλληλη θέση. Ούτε ευρώ δεν πήγε χαμένο επί αντιδημαρχίας του στα οικονομικά του Δήμου. Νικόλα είμαστε όλοι μαζί σου και μην ακούς τις εξυπνάδες κάποιων. Μπράβο και στον Δήμαρχο που τον στηρίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος17/4/14 8:55 π.μ.

  Δηλαδή, αφού έσωσαν την Ελλάδα και τον δήμο, τώρα θέλουν να σώσουν και την Ευρώπη;
  Κλαίω από συγκίνηση για τον κοινό αγώνα Καλαφατέλη-Πέππα (μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας)......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος17/4/14 8:59 π.μ.

  Διαβάζουμε ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (προφανώς δια χειρός Γιδαράκου, αυτηνής που πάσαρε ο Βορριάς στον Καλαφατέλη): Πόλη 12 αστέρων ο Διόνυσος.
  Όπως λέμε: κονιάκ METAXA πέντε αστέρων.
  Βρε αχρείοι, δεν πάτε να κλείσετε καμιά λακκούβα, που μας δουλεύετε ασύστολα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/4/14 12:31 μ.μ.

   Πρέπει να πονάει λίγο αυτό με την διάκριση του Δήμου Διονύσου γιατί γκρεμίζει μία ολόκληρη παραφιλολογία. Δεν πειράζει. Ας διακρίνεται ο Δήμος στα ευρωπαϊκά σαλόνια και ας ενοχλούνται κάποιοι. Αυτά περνούν με λίγο ξύδι...

   Διαγραφή
 44. Ανώνυμος17/4/14 10:23 π.μ.

  Εξαιρετικά ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο του κ. Μπιτάκου της παλαιάς (παλαιοτάτης) πνοής: Μπερμπάντης, Τσαλτούμη (εκ των πρωταγωνιστών της πολιτικής κωλοτούμπας στήριξης του Καλαφατέλη στο δημοτικό συμβούλιο), Μπενέτος - 70+.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος17/4/14 10:24 π.μ.

  Μην ξεχάσουμε ότι η κα Τσαλτούμη, μέχρι πριν λίγες ημέρες έλεγε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κατέβει ξανά υποψήφια. Η συνέπεια στην πράξη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος17/4/14 1:39 μ.μ.

  Ο δήμος της λακκούβας διακρίνεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια!
  Το ανέκδοτο της χρονιάς.
  Περαστικά σας, αν και για την αρρώστια σας η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος17/4/14 1:42 μ.μ.

  Ο μέγας Αρχιερέας της διαπλοκής Κάλαφι τρόφιμος τώρα και των ευρωπαϊκών (μετά τα Κρυονεριώτικα) σαλονιών.
  Χαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος17/4/14 2:23 μ.μ.

  Ανέκδοτο. Σκεφτείτε τις πόλεις χωρίς τόσα αστέρια. Μην ξεχάσετε ότι μιλάμε για Ευρώπη.
  Αναλυτικά εμείς κερδίσαμε: 1 αστέρι για το αποχετευτικό
  1 για το πολεοδομικό
  1 για τα δασικά
  1 για τη καθημερινότητα
  1 για τις λακούβες
  1 για τους καταπατητές
  1 για τους παριζιάνους
  1 για τους χρυσαυγ'ιτες
  1 για τους καζινόβιους
  1 για την εξαιρετική δουλειά των ειδικών συμβούλων και ειδικότερα της συγγενούς του κοντάκη
  1 για τη δημοκρατική διοίκηση του ολίγιστου, με τις κατατμήσεις, τις αναθέσεις, τις διαγραφές τις παπάρες.
  1 για τη συνέπεια του δημάρχου. Εκλέχτηκε με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και έγινε κομμματικό μέλος ττης Ν.Δ.
  Τους φάγαμε λάχανο, αν ξαναεκλεγεί ο γίγαντας προβλέπονται για πρώτη φορά σε όλο το κόσμο και οσκαρ 24 αστέρων,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος17/4/14 3:54 μ.μ.

  και επειδή οι ηθικολόγοι του γλυκού νερού το παρατράβηξαν το παραμύθι,ας ακούσουν και κάποιες αλήθειες μήπως και συνέρθουν λιγάκι.
  α. οκ. Ποτίδης το βράδι που η ενωτική πρωτοβουλια κέρδισε τις εκλογές, με προτεταμένο το τρίτο δάκτυλο του χεριού του φώναζε πως γ..... τον πασσιπουλαρίδη.
  β. ο πασσιπουλ. τον διαφήμιζε ως κλέφτη του δίσκου της εκκλησίας
  γ.η α.δ.κ. γενικώς θεωρούσε τον ποτίδη λαμόγιο,
  .δ.η πρόσφατη συνυποψηφία του στον ηθικό συνασπισμό των ανοιχτων οριζόντων,κυρία ντούντα σουλα τον θεωρεί αρχιλαμόγιο,
  τωρα πως ολοι και όλα εξαγνίστηκαν λόγω των επικείμενων εκλογων, ένας Θεός το ξέρει. χαλάλι σας να είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος17/4/14 6:21 μ.μ.

  Μην ταράζεστε 3:54 χρονιάρες μέρες τόσο πολύ και εκτίθεστε.
  Ορθργραφία δεν γνωρίζετε, ίσως και ανάγνωση.
  Πάντως σίγουρα ντιπ από πολιτική.
  Σας πονάει πολύ η εξέλιξη των πραγμάτων, αυτό βγάζετε προς τα έξω και κοάζετε.
  Χαλαρώστε, σας μένουν ακόμη 30 ημέρες μέχρι τις εκλογές.
  Οπλιστείτε με υπομονή για τα δύσκολα που έρχονται κι ακόμη δεν είδατε τίποτα απο τα μελλούμενα.
  Διαβάστε και λίγο Παπαδιαμάντη, λόγω των ημερών, μήπως κι ανοίξουν τα στραβά σας, αν και αμφιβάλλουμε σοβαρά - δεν φαίνεσται φιλομαθής.
  Και προπάντων ηρεμία, Πάσχα έρχεται, μην σας ανεβαίνει τόσο η πίεση γιατί και τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω των εορτών.

  Διάπυρος ευχών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος17/4/14 6:52 μ.μ.

  Καλή επιτυχία σε όλους και κυρίως καλό κουράγιο στον Παναγιώτη, για τις δύσκολες μέρες που έρχονται μετά τις εκλογές.

  Πιστή αντιγραφή από το facebook της Παλαιοτάτης Πνοής των Μπερμπάντη, Τσαλτούμη, Κυριακόπουλου, Σχηματαριώτη.
  Μήπως ο σχολιάζων μας προϊδεάζει για τις εκλογικές επιδόσεις του κ. Μπιτάκου και του εύχεται καλό κουράγιο; Και γιατί κάνει like ο κ. Μπιτάκος; Βλέπει τι έρχεται κι ετοιμάζει τη νέα του παραίτηση, όπως και ο κ. Βορριάς που έφτυσε κατάμουτρα τους χιλιάδες ψηφοφόρους που τον τίμησαν;
  Άβυσσος η ψυχή τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή