.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Νταβάδες, ψαράδες και λαγοί, τριγύρω από την κάλπη

Σαράντα περίπου ώρες μένουν για ν’ ανοίξουν οι κάλπες της πρώτης Κυριακής. Για πολλούς συμπολίτες μας το γεγονός αυτό σημαίνει από λίγα πράγματα έως ελάχιστα - ίσως απλώς μια φευγαλέα μέρα εκτόνωσης ή χαβαλέ. Μία στα τέσσερα ή πέντε χρόνια…

Για κάποιους όμως, οι εκλογές αυτές είναι “η μητέρα των μαχών” ή (επί το λαϊκότερο) “όλα τα λεφτά”. Κι επειδή τα λεφτά που παίζονται είναι όντως πάρα πολλά, γι αυτό τα παίζουν όλα για όλα, χωρίς να σκέφτονται το αύριο - γιατί δεν μπορούν να φανταστούν ότι υπάρχει αύριο χωρίς την εξουσία που (απ’ ότι φαίνεται) χάνουν.

Πρώτος και καλύτερος ο ‘Ολίγιστος’ και τα πρωτοπαλίκαρά του, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ό,τι πιο γελοίο και ποταπό υπάρχει στην ‘εργαλειοθήκη’ του πολιτικάντη:
- Κλείνουν λακκούβες, μαζεύουν σκουπίδια και μπάζα, βάφουν παγκάκια, φυτεύουν λουλούδια και γενικώς τρέχουν να κάνουν όσα είχαν παρατήσει επί 3,5 χρόνια…
-  Υπόσχονται έργα που δεν μπορούν να γίνουν, με την ελπίδα ότι όλο και κάποιος αφελής θα τσιμπήσει…
- Υπόσχονται και διαγραφές χρεών ύδρευσης ή μειώσεις δημοτικών τελών, με μόνη μια αίτηση στον δήμο - που όμως θα εξεταστεί μετά τις εκλογές…
- Υπόσχονται επίσης πως αν ξαναβγούν, θα βρουν δουλειά σε πολλούς στα εργοστάσια της περιοχής - “τώρα που φτιάχνουν τα πράγματα”…
- Κι από την άλλη όμως, τους λένε πως (αν χάσουν) ίσως κάποιοι απολυθούν, αφού τα εργοστάσια τους κρατάνε με δυσκολία και μόνο λόγω του Γιαννάκη…
- Και το ελεεινότερο: υπενθυμίζουν σε πολλούς που έχουν πολεοδομικές παραβάσεις, πως αν δεν βρουν τον ‘σωστό’ αριθμό ψήφων στη κάλπη ….

Βρώμα και δυσωδία…, που όμως δείχνει τον πανικό των νταβατζήδων της περιοχής μπροστά στο ‘Game Over’. Γι αυτό και σφάζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες, υποψήφια σύμβουλος απ’ τη Δροσιά έκανε τσακωτούς τον Μυστικοσύμβουλο του Ολίγιστου και τον ευτραφή ‘Μπλοφαδόρο’, να σταυρώνουν, στο πίσω δωμάτιο του εκλογικού κέντρου, ψηφοδέλτια υπέρ ανθυποψηφίου της! Και φυσικά, έγινε χαμός…

Από την άλλη, ο βασικός (και ορκισμένος) αντίπαλος του Ολίγιστου, ο Ζαμάνης, έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία μιας πληθώρας (ή μήπως πανσπερμίας;) τοπικών παραγόντων, ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης. Καταλαβαίνει μάλλον ότι ο αντίπαλός του δεν αντιμετωπίζεται μόνο με το ήπιο πολιτικό προφίλ, που υιοθέτησε στην προεκλογική περίοδο, αλλά και με την δημόσια υπενθύμιση των ανομιών του. (Εύχομαι μόνο να μην αποδειχθεί ότι το κατάλαβε αργά, θυσιάζοντας στο βωμό ενός new look την αντιπολίτευση που άσκησε αταλάντευτα επί 3,5 χρόνια. Βλέπετε, το να ψαρεύει κανείς με ‘μοντέρνα’ πετονιά δεν βγαίνει πάντα σε καλό…)

Αλλαγή της επικοινωνιακής στρατηγικής έκανε τελευταία και η ‘Δημοκρατική Ανατροπή’, που αποφάσισε να ψαρέψει (φανερά πλέον) σε κομματικά νερά. Υπερτονίζοντας την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξη, η ηγεσία της προσδοκά ότι οι φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος θα ψηφίσουν Ζυγούνα για τον δήμο. Κι ίσως έτσι σιγουρέψουν την τρίτη θέση για την οποία (πλέον) μάχονται επί ίσοις όροις με τη ‘Νέα Πνοή’.

Ο επικεφαλής της τελευταίας υποχρεώθηκε ν’ ανεβάσει (για πρώτη φορά εχθές) τους αντι-Καλάφι τόνους, δηλώνοντας ότι “ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν θα συνεργαστούν μαζί του”. Ασχέτως αν κανείς δίνει (ή όχι) βάση στη δήλωση Μπιτάκου, το μείζον ερώτημα είναι τι τον υποχρέωσε να σπάσει την ‘ουδέτερη’ (και κατά πολλούς απολιτίκ) στρατηγική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα. Υπενθυμίζω το βίντεο με τον αγνώριστο Διόνυσο – καρτποστάλ, τα κείμενα όπου τα προβλήματα δεν είχαν πολιτική διάσταση ή ονοματεπώνυμο υπευθύνων και τις προγραμματικές θέσεις με τις γενικόλογες ‘λύσεις’ και τα πασοκικού τύπου συνθήματα.

Φαίνεται ότι η δήλωση αυτή έγινε για να καμφθούν οι αντιστάσεις πρώην ψηφοφόρων του – ιδίως στον Άγιο Στέφανο – που από την πρώτη κιόλας μέρα της Νέας Πνοής, την χαρακτηρίζουν ‘Λαγό του Ολίγιστου’. Δηλαδή ότι δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει σαν χώρος υποδοχής των δυσαρεστημένων από τη δημοτική αρχή, που στον δεύτερο γύρο θα ‘ξαναστέλνονταν πίσω’. Προσωπικά, νομίζω ότι το σενάριο αυτό είναι υπεραπλουστευμένο κι ότι ίσως υπάρχει άλλο, πολιτικά χειρότερο.

Φοβάμαι ότι οι (πραγματικοί) δημιουργοί της Νέας Πνοής, αφού απέτυχαν οι συζητήσεις τους με τις άλλες παρατάξεις, την έφτιαξαν μόνο και μόνο για να διαπραγματευτούν με τον πρώτο του 1ου γύρου. Κλασικά κόλπα για τις ‘παλιές καραβάνες’, που δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν τον έλεγχο του ‘τσιφλικιού’ τους. Και για τον σκοπό αυτό δεν δίστασαν να συμμαχήσουν ακόμα και με σκληρές και ακροδεξιές ομάδες στην Άνοιξη και τον Διόνυσο. Γιατί, όσο μεγαλύτερο το ποσοστό τους, τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη που θα αποκόμιζαν…

Κι ας μην βιαστούν κάποιοι να με (ξανά) αποκαλέσουν Γκέμπελς, γιατί (παρότι θα ήθελα να διαψευστώ) υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για όσα λέω:
- Γιατί ήταν ο ίδιος ο Μπιτάκος το 2011 που, αν και δήλωνε ότι η Συμμαχία θα καταψηφίσει στο ΔΣ την πρόταση Καλαφατέλη για τα (άνισα) δημοτικά τέλη, την τελευταία στιγμή κλεινόταν στο καμαράκι και συμφωνούσε μαζί του.
- Γιατί ήταν οι τότε σύμβουλοι της Συμμαχίας (και σημερινοί υποψήφιοι της Νέας Πνοής) που, αν και δήλωναν ότι θα καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2013, την τελευταία στιγμή τον υπερψήφισαν, επιδεικνύοντας μάλιστα και τα ανταλλάγματα – αργύρια της κωλοτούμπας τους.
- Γιατί τέλος ήταν ο ίδιος ο ισόβιος πρόεδρος της Συμμαχίας (και νυν θεωρητικός της Νέας Πνοής), που την ώρα που συμφωνούσε με την ΑΔΚ για την δημιουργία ενιαίας παράταξης ενάντια στη δημοτική αρχή, την ίδια στιγμή έκλεινε συμφωνία με τον Καλάφι…

Με λίγα λόγια, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στην ‘ευέλικτη διαπραγμάτευση’… Ας το σκεφτούν αυτό (ιδίως ανάμεσα στις δύο Κυριακές) οι υποστηρικτές της Νέας Πνοής, που πίστεψαν τα λόγια της ‘συμμετοχής’, της ‘ανανέωσης’ και των ‘άφθαρτων ανθρώπων’. Ας σκεφτούν πού μπορεί να καταλήξει η ψήφος τους.

Στον αντίποδα ακριβώς, η Λαϊκή Συσπείρωση (δικαίως) υπερηφανεύεται ότι “αν κάποιος της εμπιστευτεί την ψήφο του, θα την βρει εκεί που την άφησε”. Χωρίς παζάρια και συναλλαγές και χωρίς (δυσάρεστες) εκπλήξεις. Αλλά με σαφείς θέσεις, που παρότι η θεωρητική τους ανάλυση φαίνεται σε πολλούς υπερβολική ("για όλα φταίει ο καπιταλισμός"), το πρακτικό τους μέρος επαληθεύεται στην πράξη.


Έτσι πάνω κάτω βλέπω να διαμορφώνεται το σκηνικό γύρω από την κάλπη της Κυριακής – κι αυτής και της επόμενης. Νταβάδες, ψαράδες και λαγοί. Και σαν θεατές της παράστασης όλοι εμείς – άλλοι αμήχανοι κι άλλοι αμέτοχοι. Αλλά γι αυτό, αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.

67 σχόλια:

 1. Ανώνυμος16/5/14 5:57 μ.μ.

  H MΠΟΧΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!!!
  Οι υποψήφιοι του τοπικού συμβουλίου για την Σταμάτα με την Νέα Πνοή Σ.Ραφτόπουλος ,Σ.Διάκος και Σ.Πολίτη συνεχίζουν τον αγώνα τους για να διώξουν τον μαθητή από το σχολείο της Σταμάτας.
  Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει φτάσει στον Συνήγορο του Παιδιού .Ο συνιδρυτής της Νέας Πνοής Μάριος Λουκάτος , φίλος,εμπνευστής και καθοδηγητής των υποψηφίων πάλι δεν ξέρει τίποτα για το θέμα???
  Αλήθεια κ.Μπιτάκο ήξερες το βίο και την πολιτεία των υποψηφίων σου που με τόση χαρά περιφέρεις δεξιά και αριστερά πριν τους εντάξεις στην ομάδα σου??Έχεις μήπως υπολογίσει σε πόσο διάστημα ο κ.Λουκάτος με τους συνεργάτες του θα σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια???
  Έτσι θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο ,έχοντας στα σχολεία παιδιά ελλήνων ,με γαλανά μάτια ,ξανθιά μαλλιά και υψηλού IQ( τα παιδιά του ανώτερου θεού)?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαντυ Πολιτη16/5/14 8:49 μ.μ.

   Ποιος εισαι ανωνυμε;;;Γιατι φοβασαι να βαλεις το ονοματακι σου;;;;;;;Γιατι λες μπουρδες και ψεματα!!Τα δικα σου μικροκομπλεξ μη τα μπερδευεις με σοβαρα και λεπτα θεματα οπως,παιδια,σχολειο κ.λ.π.Ειναι πολυ ευκολο και σου δινει μεγαλη και αρρωστη ανακουφιση (φανταζομαι...)να προσβαλεις ανθρωπους που παλευουν για το καλυτερο.Βαλε το ονοματακι σου λοιπον και αντιμετωπισε μας..αν ...μπορεις...αν εχεις τη νοητικη δυνατοτητα!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/14 9:19 μ.μ.

   Η κα Σάντυ Πολίτη διαψεύδοντας επωνύμως την ανώνυμη καταγγελία ή θα κερδίσει τις εντυπώσεις ή θα χάσει εντελώς την αξιοπιστία της αν ο ανώνυμος έχει στοιχεία στα χέρια του. Η συνέχεια προμηνύεται ενδιαφέρουσα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/5/14 10:17 μ.μ.

   Το νου σου ανωνυμε
   Μαζεψου
   Μην σε μαζεψω

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/5/14 10:42 μ.μ.

   Τα παιδιά της ανώτερης βλακείας που γράφουν παραπάνω, καλά θα κάνουν να ελέγχουν τις πληροφορίες του λίγο καλύτερα (αν φυσικά τους ενδιαφέρει έστω και λίγο η αλήθεια και όχι μόνο η λάσπη στην οποία και ειδικεύονται...).
   Εγώ προσωπικά ποτέ δεν εχω εκφράσει γνώμη για το παραπάνω ευαίσθητο ζήτημα, όπως και κανένας από τους άλλους αναφερόμενους και καλά θα κάνουν να το βουλώνουν και οι διάφοροι καλοθελητές μέχρι να διαλευκανθεί το όλο θέμα.
   Αλήθεια κ.ανώνυμε, εσύ τι ξέρεις για το βίο και την πολιτεία μου, που με τόση χαρά περιφέρεις δεξιά και αριστερά τα κακοήθη σχόλιά σου?? Πίσω από την ανωνυμία κρύβονται πάντα τα λαμόγια.
   Και ναι, όντως θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αρχικά για να ξεβρωμίσει από στοιχεία σαν και τον παραπάνω ανώνυμο....

   Διάκος Σταμάτης.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/5/14 10:48 μ.μ.

   Τα στοιχεία τα έχει ο Συνήγορος του Παιδιού και αυτό αρκεί .Απλά έγινε η αναφορά εδώ προ εκλογών γιατί λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας το θέμα θα πάρει διαστάσεις μετά τις εκλογές.Κοντός ψαλμός αλληλούια.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος16/5/14 11:50 μ.μ.

   ...και ο συνηγορος του παιδιού έχει στοιχεία για αυτά τα τρία ονόματα ή το σύλλογο; Και αυτά τα τρία ονόματα είναι συμπτωματικά υποψήφιοι τους οποίους φροντίζεις να συκοφαντείς δύο μέρες πριν τις εκλογές ...αλλά μετά τις εκλογές ...θα ξεχαστεί η υπόθεση... είστε γελοίοι και καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε για τη νομοθεσία που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμηση ...η ρουφιάνος σας μάλλον χρειάζεται γιατρό ή έχει ζαλιστεί από την πτώση της πέμπτης θέσης που βρίσκεται ο συνδυασμός της!!!!

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος17/5/14 12:05 π.μ.

   ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

   Απάντησα με προηγούμενο επώνυμο μήνυμά μου σε όλη αυτή τη λάσπη. Το μοναδικό που έχω να προσθέσω είναι ότι από αυτήν την κακοήθεια πλέον θίγεται κυρίως το ίδιο το παιδί και η οικογένειά του, που είναι ενήμερη για όλα αυτά που γράφονται από την πρώτη στιγμή. Ελπίζω μέσα στην πολιτική σας σκοπιμότητα να βρείτε ένα ίχνος ανθρωπιάς και να σταματήσετε αυτό το διασυρμό. Καλό σας βράδυ!

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος17/5/14 12:08 π.μ.

   μην κουράζεστε με μηνύματα δικαιολογίες κε ραφτόπουλε γιατί σε λίγες μέρες θα σας απαντήσουν οι γονείς του παιδιού καιτότε θα δείτε !!!! και εγώ θα είμαι εδώ να δώσω τη συνέχεια. εσείς πού θα είστε ;;;

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος17/5/14 8:06 π.μ.

   Έχει δίκιο ο κος Ραφτόπουλος.
   Με όλα αυτά δεν βοηθάμε τον μικρό μαθητή.
   Όλοι αυτό έχουμε σε προτεραιότητα.
   Να μας ενημερώσουν λοιπόν για τις ενέργειες που έκαναν για να αποτρέψουν αυτή την κατάσταση και το θέμα να λήξει εδώ.
   1.Πότε ενημέρωσαν τον σχολικό σύμβουλο να συναντηθεί με τους γονείς και να τους αποτρέψει να μην υπογράψουν;
   2.Πότε ενημέρωσαν τον σχολικό σύμβουλο ειδικής αγωγής να συναντηθεί με τους γονείς και να τους αποτρέψει να μην υπογράψουν;
   3. Πότε ενημέρωσαν το ΚΕΔΔΥ ότι πρόκειται για μια μικρή ομάδα ανημέρωτων ανθρώπων;
   4. Πότε κάλεσαν στο σχολείο τον ψυχολόγο που συνεργάζεται με τον δήμο για να συνεργαστεί με τους γονείς και να τους καθησυχάσει;
   5. Ποιο έγγραφο έστειλαν στο γραφείο της πρωτοβάθμιας που ζητούσαν να ελεγχθεί η δασκάλα της παράλληλης στήριξης αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μαθητή;

   Αφού όλοι θέλουν το καλό του μαθητή φαντάζομαι ότι τουλάχιστον ένα από αυτά το έχουν κάνει.

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος17/5/14 1:55 μ.μ.

   Εχθές όλοι όσοι καταγγέλλονται στο κείμενο για τον μικρό μαθητή σε λίγες ώρες είχαν απαντήσει.
   Εγώ απλά έθεσα ορισμένα ερωτήματα στις 8:06 πμ και ακόμα 13:52 μμ κανένας δεν έχει απαντήσει.
   Σίγουρα όμως όλοι τα έχουν διαβάσει.
   Καλή η επίθεση ( άλλωστε είναι η πιο καλή άμυνα) αλλά κάτι πιο χειροπιαστό θα βοηθούσε την εκτόνωση της κατάστασης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος16/5/14 6:11 μ.μ.

  Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα, αυτό που σε φοβίζει είναι ότι ο Μπιτάκος κατεβαίνει για να διεκδικήσει τον δήμο και ταυτόχρονα, είναι τόσο δυνατός που είναι και ρυθμιστής των εξελίξεων. Πως θα μπορούσε να μην είναι τόσο δυνατός; Αν ο μεν Βλαχοδήμαρχος δεν είχε κάνει όσα έκανε μέχρι σήμερα και ο δε Ζαμάνης δεν κουβάλαγε όλα αυτά τα βαρίδια (Πασιπουλαρίδης, Ποτίδης κλπ). Φορτώνατε όλο αυτό το καιρό τον Βοριά στον Μπιτάκο και από ότι φαίνεται άλλοι είναι το πρόβλημα. Στο κάτω-κάτω, ο Βοριάς ΔΕΝ είναι στο ψηφοδέλτιο του Μπιτάκου. Ούτε αυτός, ούτε οι έως τρίτου βαθμού συγγενείς του. Άλλοι έχουν στο ψηφοδέλτιό τους παιδιά, εγγόνια, ξαδέρφια κ.ο.κ. Επειδή όμως νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ανόητους, να σε ενημερώσω ότι οι πολίτες θα διώξουν τις οικογένειες και τις φατρίες τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το να είναι κάποιος ρυθμιστής των εξελίξεων δεν είναι επιλήψιμο. Είναι όμως πολύ ανησυχητικό αν αυτός ο κάποιος δεν έχει σταθερές αρχές, αλλά πουλάει κι αγοράζει σ' όλα τα παζάρια, ανάλογα της "τιμής του συναλλάγματος". Κι ακόμα περισσότερο, αν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
   Όσο για τα περί μη οικογενειών / φατριών και μη Βορριά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πνοής, τ' αφήνω ασχολιάστα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/14 7:19 μ.μ.

   Βρε ποιες οικογενειες θα διωξει?δε βλεπεις πως ακομα και τωρα προεκλογικα αυτες χαραζουν την τακτικη σας?αυτες οι οικογενειες που ανεβαιναν στο δημαρχειο με τις παντοφλες (λογω εγγυτητας των κατοικιων τους) και υπαγορευαν σε ολους τι να κανουν?κωλοτουμπα θα κανει η νεα πνοη θα το δεις!

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος16/5/14 6:53 μ.μ.

  Ρε μπαγάσα, ζωγράφισες πάλι!!!

  Εύγε φίλη δ/σ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος16/5/14 8:57 μ.μ.

  Τέλος πάντων, η ώρα της κρίσης είναι κοντά. Όπως και να χει, βλέπω τον βλαχοδήμαρχο να χάνει την εξουσία και αυτό θα είναι μόνο για το καλό του Διόνυσου. Καλή συνέχεια σε όλους και η μόνη ευχή που έχω να κάνω είναι, μέσα από τα ψηφοδέλτια, να διαλέξουν τους πιο ικανούς. Στο τέλος-τέλος, με τόσους υποψήφιους, και ο Μπιτάκος και ο Ζαμάνης έχουν ικανούς στα ψηφοδέλτιά τους. Ίσως και ο Καλαφατέλης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος16/5/14 10:45 μ.μ.

  Ο Δήμαρχος τηλεφώνησε ( διαμέσω του γραφείου του ) στους εργαζόμενους που η απόφαση 271/14 του Μον.Πρωτ.Αθηνών τους απορίπτει το αίτημα τους να μετατραπεί η σύμβαση τους από ορισμένου χρόνου σε αόριστου τη Δευτέρα το πρωί να αναλάβουν εργασία ( απόφαση δημάρχου 1158 αρ.πρωτ. 16342).Ο στόχος του προφανείς να πάρει την ψήφο τους την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωί να πει: "Συγνώμη λάθος" .Αυτά τα εν γνώση λάθη του μέχρι πότε θα εξαγοράζουν συνειδήσεις???Ένα είναι σίγουρο για την επόμενη Κυριακή δεν θα χρειαστεί θα είναι τρίτος και καταιδρωμένος !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/5/14 8:15 π.μ.

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
   Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου είναι καθαρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν.
   Αυτό το απέδειξαν από την αρχή της θητείας τους οι δύο εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, κόντρα σε δημοτικούς συμβούλους διοίκησης και αντιπολίτευσης που ήθελαν τους εργαζόμενους όμηρους και την απόλυση των συμβασιούχων.
   Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που μετατρέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου ήταν μια μεγάλη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων με το σωματείο τους.
   Οι 11 εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτονταν από την γενική τελεσίδικη απόφαση, συνέχισαν να παραμένουν εκτός εργασίας εδώ και έναν μήνα, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμάρχου κ. Καλαφατέλη ο οποίος καθυστέρησε σκόπιμα να τους συμπεριλάβει στην αρχική απόφαση όπως όφειλε.
   Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο, προκλητικό και πολιτικός εμπαιγμός όταν 48 ώρες πριν τις εκλογές βγάζει την απόφαση που έπρεπε να βγει πριν από ένα μήνα μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει και να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων εκβιαστικά παρότι η απόφαση του δικαστηρίου τους δικαίωνε.
   Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι και με κριτήριο την ζωή τους και τις πραγματικές τους ανάγκες.
   Γιατί :
   • Δεν χρωστάνε σε κανέναν χάρη
   • Ότι πέτυχαν το κατάφεραν με τον δικό τους αγώνα
   Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες για να μη υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική σε Δήμο και Περιφέρεια για μαζικές απολύσεις.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/14 10:25 π.μ.

   μπράβο στην Λαϊκή Συσπείρωση.
   Πάντα χωρίς μισόλογα βάζει τα πράγματα στην θέση τους

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος16/5/14 11:35 μ.μ.

  Τι εννοείτε "διαμέσου του γραφείου του" ?
  Την κυρία Γιδαράκου ή τους υπηρεσιακούς ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος16/5/14 11:43 μ.μ.

  Η απόφαση δημάρχου είναι από το γραφείο δημάρχου ,όχι από το τμήμα προσωπικού,αν αυτό ρωτάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και ποιοι είναι στο γραφείο δημάρχου ρε παιδιά; δηλαδή η κυρία Γιδαράκου αυτοπροσώπως τους πήρε;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/14 12:46 π.μ.

   Από το γραφείο δημάρχου είπαν ,γυναικεία φωνή ,όνομα δεν ανέφερε.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/5/14 7:36 π.μ.

   "και γιατί είναι τόσο βαριά η φωνή σου γιαγιά;"

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος17/5/14 12:04 π.μ.

  Προς κ.Διάκο και κα.Πολίτη

  Ώστε είναι μπούρδες και ψέματα αυτά που καταγγέλονται ; Ενώ εσεις δεν έχετε άποψη και γνώμη για το θέμα , ούτε έχετε πάρει θέση ;
  Τότε γιατί κοινοποιήσατε τη κείμενο της ντροπής σε τόσους αρμόδιους ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ; Δεν είναι δικές σας οι υπογραφές σαν προσωρινό ΔΣ στο έγγραφο που στείλατε στον σχολικό σύμβουλο και στο ΚΕΔΔΥ αλλά επαναλαμβάνω όχι στους γονείς ;
  Ευτυχώς που μας δείχνετε πώς θα κυβερνούσατε αν σας ψηφίζαμε. αντί για αλλαγή θα μας αλλάζατε τα φώτα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/5/14 12:22 μ.μ.

   Οταν απαντάω επωνύμως και συνεχίζουν οι διάφοροι τα ανώνυμα ψέματα, σταματάω να ασχολούμαι με τα πίτουρα...
   Οποιος δεν ντρέπεται για τις απόψεις του τις υπογράφει.

   Διάκος Σταμάτης

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος17/5/14 12:24 π.μ.

  Με την εσκεμμένα εσφαλμένη απόφαση δημάρχου απόφαση δημάρχου 1158 αρ.πρωτ. 16342, ο Ολίγιστος προσπαθεί να κοροϊδέψει ανθρώπους σε ανάγκη και να εξαγοράσει τη ψήφο τους την Κυριακή.
  Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει ρε γαμότο μ αυτούς τους ....... μπλέξαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος17/5/14 12:40 π.μ.

  ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

  Σας περιμένω να μου δείξετε το χαρτί στο οποίο αναφέρεστε και δεν υπάρχει. Καμία υπογραφή από μέλος του προσωρινού ΔΣ δεν υπάρχει σε έγγραφο. Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε έχει τις υπογραφές γονέων και απλά έχει κοινοποιηθεί στο Σύλλογο. Είναι στη διάθεση κάθε γονέα - μέλους του συλλόγου να το δει. Οι πληροφορίες σας είναι εσφαλμέμένες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/5/14 7:11 π.μ.

   ΨΕΥΔΕΣΤΕ κ.ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΕ Ή ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΤΕ ΤΑ ΝΕΡΑ .
   ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΠΛΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.
   ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΓΙΑΤΙ ????
   ΑΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΛΟΓΟΥΣ
   ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ;;;; Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ;
   ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ . ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ , ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/14 8:13 π.μ.

   Ο συνιδρυτής της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ τι λέει για όλα αυτά;
   Ο Μάριος Λουκάτος πάντα βάζει μπροστά την ομάδα του και μετά κάνει ότι δεν ήξερε τίποτα.
   Θα πάρει θέσει ο Μπιτάκος για αυτά τα αίσχη ;
   Η τακτική Λουκάτου -είναι σφυρίζω αδιάφορα μέχρι να ξεχαστεί- ο αχυράνθρωπος του στην θέση του υποψήφιου ακολουθεί τα βήματά του;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/14 4:04 μ.μ.

   ''Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε έχει τις υπογραφές γονέων και απλά έχει κοινοποιηθεί στο Σύλλογο. Είναι στη διάθεση κάθε γονέα - μέλους του συλλόγου να το δει." Μπράβο κ. Ραφτόπουλε. Η έννοια "αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων" είναι άγνωστη για το λεξιλόγιό σας;

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος17/5/14 1:30 π.μ.

  Πως πήγε η συναυλία Ανδρεάτου Στον Διόνυσο; Πήγε κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος17/5/14 6:49 π.μ.

  Με μπερδευεις βρε Δ/σκουδιτσα! Απο τη μια σε θεωρω εντελως προκαταλειψη, αλλα απο την αλλη δεν τα γραφεις τοσο λαθος. Και πιστεψε με, ειμαι μεγαλος αντιπαλος του "γκεμπελισμου"σου. Αλλα τωρα δεν τα λες και τοσο λαθος.
  Για να μην ξεχνιομαστε, δεν ειμαι υποψηφιος, αλλα ανηκω απεναντι σου. Ωστοσο τα 2 τελευταια αρθα σου, δεν τα λες λαθος. Συμφωνουμε. Παρεξενο, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, ίσως πρέπει να επανεξετάσεις τη "θέση" σου!
   Γιατί το να επιμένει κάποιος να "ανήκει" απέναντι σε κάτι που (τελικά) δεν είναι και τόσο λάθος, μάλλον είναι προκατάλειψη (του ίδιου).
   Αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν "ανήκουμε απέναντι" σε κάτι, αλλά απλώς τοποθετούμαστε ως προς αυτό για όσο καιρό απαιτείται.
   Χαιρετώ
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος17/5/14 7:28 π.μ.

  Ρε παιδια μεταξύ Καλαφατελη και Μπιτακου υπαρχει συνδετικός κρίκος, η Γιδαρακου. Κολητάρια από τότε που ο Βορριας του δώριζε ταξιδάκια αναψυχής στην Ευρώπη.!! Το παίζει καλά ο "νουρεγιεφ" το παιχνίδι.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/5/14 12:22 μ.μ.

   Στο Β' γύρο που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Ζυγούνας με τον Μπιτάκο δεν βλέπω να στηρίζει Μπιτάκο ο Καλαφατέλης. Με τον Ζυγούνα θα πάει θα το δείτε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/5/14 12:30 μ.μ.

   Τα γυαλιά τα βγάζεις να τα καθαρίσεις ποτέ; Γιατί μου φαίνεται πως έχουν σκιές.

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος17/5/14 7:46 π.μ.

  http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=3783

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος17/5/14 9:23 π.μ.

  Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Πρέπει να ακουστούν όλα τα πράγματα για όσους νομίζουν ότι με δημόσιες σχέσεις πιάνουν τους αφελείς και όσους δεν ξέρουν τα πράγματα. Γιατί το χειρότερο είναι να απογοητευτείς από το καινούριο που είναι παλιό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος17/5/14 9:59 π.μ.

  βλέποντας τα σχόλια σκέπτομαι ότι τελικά οι ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ είναι πολλοί. Είναι οι παρατρεχάμενοι που μέχρι χθες στήριζαν την Δημοτική Αρχή γιατί τους έδινε θεσούλες και τους έμαθε ο << ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους>> είναι αυτοί που στο όνομα της αλλαγής προσπάθησαν να συσπειρωθούν αλλά που τελικά φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ενός τέτοιου εγχειρήματος οδηγούμενοι από σκοπιμότητες προσωπικές , κομματικές ή ευθυνοφοβικές. Τελικά από ΠΟΙΟΝ ζητάτε ευθύνες? Εάν ΟΧΙ από τους εαυτούς σας ? Μιλάτε για παράγκες και για Σόγια, δείξτε έναν συνδυασμό που δεν καθοδηγείται από Παράγκα ή από Σόγια Σ'αυτές τις εκλογές το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος17/5/14 12:38 μ.μ.

  Το lifestyle πέρασε, έπαιξε το ρόλο του ως ο προπαγανδιστής μιας πραγματικότητας που χρειαζόταν δανεικά για να εκπληρώσει όλα τα όνειρα μιας σύντομης ζωής που έπρεπε να είναι πάνω απ όλα ευχάριστη.

  Το lifestyle όμως είναι εδώ. Έγινε ανίσχυρο αλλά κυριαρχεί σε μια κουλτούρα που δημιούργησε. Οι εραστές του δεν ψάχνουν να κλείσουν ξαπλώστρα στην Ψαρού, αλλά καρέκλα γραφείου σε έναν πολιτικό σχηματισμό που πλασάρει την “μετριοπάθεια” και χαμηλούς τόνους ως αναγκαίο τρόπο ζωής για να ορθοποδήσει η χώρα.

  Προσπαθούν να πείσουν πως δεν φταίνε οι πολιτικές αλλά οι κακές σκέψεις. Πως αρκεί να είσαι χαρουμενάκι και να αποτάξεις τους ριζοσπαστισμούς και τις διεκδικήσεις για να λάμψει μπροστά σου η βουδιστική πολιτική αλήθεια.

  Άφησαν τα καλοκαιρινά κοκτέιλ και έφτιαξαν άλλα, αχταρμάδες με απολίτικες θέσεις που φαντάζουν πολιτική. Πέρασαν Ποτάμια, Γέφυρες, δημιούργησαν από την νεοπασοκική χλωρίδα τους νέους κήπους όπου θα ανθίσουν Ελιές και μουσμουλιές, με τους ίδιους κηπουρούς όπως πάντα.

  K. Βαξεβάνης
  (και για την αντιγραφή ΣΜ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος17/5/14 5:53 μ.μ.

  Αγαπητή ΔονυσοΣκουφίτσα, εκτός απο την 'Ανοιξη' του εκμαυλισμού συνειδήσεων ,του ρουσφετιου,της εξαγορας και της "κυριαρχίας", των "οικογενειών,"υπάρχει και η Ανοιξη της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ,των ΑΡΧΩΝ και των ΑΞΙΩΝ.Εύχομαι αυτή η ΑΝΟΙΞΗ να φωτίσει τους ΔΗΜΟΤΕΣ στις αυριανές Δημοτικές Εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος17/5/14 6:58 μ.μ.

  Στο χέρι μας είναι πια να ξεβρωμίσει ο τόπος από την παράγκα της διαπλοκής, της λαμογιάς, του ρουσφετιού μέχρι και τώρα, της κιτσαρίας με τα βεγγαλικά χθες και τις αφίσες να μας θυμίζουν τη μούρη του, της αναξιοκρατίας και της υποκρισίας.
  Αύριο να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον Διόνυσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ17/5/14 8:20 μ.μ.

  Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου: «Παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων»

  Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και οι υποψήφιοί της επιμένουν στην πάγια αρχή της παράταξης για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας, καταγγέλλοντας το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη για «παιχνίδια» στην πλάτη των εργαζομένων.

  Μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια δώσαμε αγώνες για τους εργαζόμενους λέγοντας όχι στην ομηρία αυτών και των οικογενειών τους, όχι στους στρατούς των συμβασιούχων και βεβαίως όχι στις μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Την ίδια ώρα που σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας ήθελαν τους εργαζόμενους όμηρους και την απόλυση των συμβασιούχων.

  Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε έναν πρωτοφανή εργασιακό Μεσαίωνα, δεν μπορεί ένας δήμος να καταδικάζει εκατοντάδες εργαζομένους στην ανασφάλεια και στην ομηρία των πελατειακών σχέσεων.

  Καταγγέλλουμε την μικροπαραταξιακή αντιμετώπιση της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη που 48 ώρες πριν από τις εκλογές καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους και με ηθικά απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο προσπαθεί να υφαρπάξει εκβιαστικά την ψήφο τους.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και να μην αισθάνονται καμία υποχρέωση απέναντι στους εκμεταλλευτές της ανάγκης τους για δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ17/5/14 9:08 μ.μ.

  http://www.nd.gr/web/guest/25 KAI ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος17/5/14 9:19 μ.μ.

  17/5/14 12:22 μ.μ.Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις?Μπιτάκος και Ζυγούνας την επόμενη Κυριακή ? Για γέλια ή για κλάμματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ17/5/14 9:44 μ.μ.

   ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΕΣ ΖΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος17/5/14 9:24 μ.μ.

  Η θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου είναι καθαρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν.

  Αυτό το απέδειξαν από την αρχή της θητείας τους οι δύο εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, κόντρα σε δημοτικούς συμβούλους διοίκησης και αντιπολίτευσης που ήθελαν τους εργαζόμενους όμηρους και την απόλυση των συμβασιούχων.

  Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που μετατρέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου ήταν μια μεγάλη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων με το σωματείο τους.

  Οι 11 εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτονταν από την γενική τελεσίδικη απόφαση, συνέχισαν να παραμένουν εκτός εργασίας εδώ και έναν μήνα, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμάρχου κ. Καλαφατέλη ο οποίος καθυστέρησε σκόπιμα να τους συμπεριλάβει στην αρχική απόφαση όπως όφειλε.

  Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο, προκλητικό και πολιτικός εμπαιγμός όταν 48 ώρες πριν τις εκλογές βγάζει την απόφαση που έπρεπε να βγει πριν από ένα μήνα μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει και να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων εκβιαστικά παρότι η απόφαση του δικαστηρίου τους δικαίωνε.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι και με κριτήριο την ζωή τους και τις πραγματικές τους ανάγκες.

  Γιατί :

  Δεν χρωστάνε σε κανέναν χάρη
  Ότι πέτυχαν το κατάφεραν με τον δικό τους αγώνα
  Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες για να μη υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική σε Δήμο και Περιφέρεια για μαζικές απολύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος17/5/14 9:51 μ.μ.

  Διονύσης Ζαμάνης: Σύνδρομα ομηρίας των υπαλλήλων.

  Σε αντίθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή, που μέσα στον πανικό της χρησιμοποίησε αήθεις μεθόδους όπως συκοφαντία, ψευδολογία, λασπολογία, πολιτική εκβιαστικών διλημμάτων και τρομοκρατίας, καλλιέργεια συνδρόμων ομηρίας σε δημοτικούς υπαλλήλους, εκμετάλλευση των μηχανισμών και των πόρων του δήμου για την προεκλογική προβολή και βέβαια σφετερισμό ακόμα και των έργων της περιφέρειας προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα και η αδράνεια της τετραετίας.

  Χαρακτηριστικά και πρόσφατα δείγματα αυτών των πρακτικών: η παράνομη και περιβαλλοντικά απαράδεκτη αφισοκόλληση, η υποκριτική φιλοζωική ευαισθησία, η διακίνηση συκοφαντικών φυλλαδίων δύο μόνο μέρες πριν από τις εκλογές και, τέλος, η χθεσινή ανακοίνωση προσλήψεων υπαλλήλων στο δήμο(!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος18/5/14 5:42 π.μ.

  Από τον "Πιτσιρίκο"

  ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
  Σάλο έχουν προκαλέσει οι φήμες πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση –αφού το ΠΑΣΟΚ θα γνωρίσει τη συντριβή στις ευρωεκλογές- και ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό για να αποφύγει τη Δικαιοσύνη.

  Αλλά όλα τα λεφτα είναι η διαφήμιση που υπάρχει πάνω από το post.
  Aegean Airlines Προσφορά - 40% Έκπτωση για Πτήσεις Εξωτερικού. Κλείστε Θέση έως τις 21 Μαΐου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ !

  Χτες τη νύχτα έγιναν επιθέσεις με πέτρες στα εκλογικά κέντρα των Ανοικτών Οριζόντων (Ζαμάνης) και της Δημοκρατικής Ανατροπής (Ζυγούνας).

  Η μαφιόζικη επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα αρκετά σπασμένα τζάμια στόχευε προφανώς στη καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας των ψηφοφόρων.

  Αποδεικνύει όμως εμπράκτως τον πανικό των νταβατζήδων και των τραμπούκων τους μπροστά στην απώλεια της εξουσίας.

  Ας τους τελειώσουμε κι ας τους στείλουμε στον (πολιτικό) αγύριστο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος18/5/14 11:29 π.μ.

  Το μαφιόζικο όντως χτύπημα δεν αφορά μόνο την Δημοκρατική Ανατροπή και τους Ανοιχτούς Ορίζοντες αλλά συνολικά την δημοκρατική ομαλότητα στον Διόνυσο.
  Θα περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των άλλων δημοτικών παρατάξεων απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, που προσβάλλουν τις δημοκρατικές παραδόσεις μας.
  Ένας πολίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος18/5/14 12:12 μ.μ.

  Ήδη, ο απερχόμενος δήμαρχος με δήλωση του στην ΒΟΡΕΙΝΗ πριν από λίγο καταδίκασε τις επιθέσεις αυτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος19/5/14 1:52 π.μ.

  Παρε 10+ μοναδες διαφορας και τομπουλογλου εσυ και οι υπολοιποι των Ανοικτων οριζοντων. Δεν ξερουμε για δευτερη Κυριακη, αλλα τα οσα λεγατε για τη πρωτη Κυριακη, ηταν αερας κοπανιστος, οπως και ολες οι προεκλογικες σας δηλωσεις!!!
  Συγχαρητηρια για την αξιοπρεπη εμφανηση του Παναγιωτη Μπιτακου και συγχαρητηρια για το σθενος του Διονυση Ζαμανη που τοσο καιρο σας εκανε την τιμη να σας εκπροσωπει.
  Αυτα. Καλο σου βραδυ Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος19/5/14 3:22 π.μ.

  Τελικά τι έγινε στις εκλογές; Μάλλον αέρα στα φρύδια του κάναμε του Ολίγιστου. Πολύ κακό για το τίποτε. Φάγαμε όλοι το παραμύθι της Δ.τσας τσάμπα. Με διαφορά 7-8 μονάδες πόσο πήρε και τους Μπιτακέους μοιρασμένους, μάλλον εσύ Δ.τσα θα γίνεις ...Μπιτάκος μετά τις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Που είναι ο λαλίστατος Δ/Σ και τα λαλίστατα παπαγαλάκια του; ο ΚΑΛΑΦΙ θα μείνει για άλλα 5 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος19/5/14 9:50 π.μ.

  Μιλάνε τώρα κι αυτοί που μας το φόρεσαν καπέλο πανηγυρικά από το 2010;
  Αντί να σιωπούν; Στα αζήτητα.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος19/5/14 10:45 π.μ.

  Νομίζω πως ο Κος Καλαφατέλης, οφείλει να ..."ευχαριστήσει" θερμά τον Κο Βοριά για την υποστήριξή του στη Νέα Πνοή ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος19/5/14 11:17 π.μ.

  Το deal του 2013 σε πλήρη εξέλιξη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος19/5/14 11:39 π.μ.

  Που είναι η Διονυσοσκουφίτσα; Οεο;
  Που είναι η δημοσκόπηση που παλεύει ο ΚΑΛΑΦΙ με τον Ζαμάνη; Οεο;
  Που είναι η πάλη του Μπιτάκου με τον Ζυγούνα; Οεο;
  Τελικά, δυστυχώς, ο ΚΑΛΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...........
  Και να ξέρεις, ότι στο βαθμό που σου αναλογεί, φέρεις ευθύνη για το αποτέλεσμα καθώς ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και καταλαβαίνει ότι κάποιοι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τη ψήφο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος19/5/14 11:49 π.μ.

  Που είναι τα υπολοιπα σχόλια Δ/Σ;
  Γιατι τα αποκρίβεις;;;
  Οκ, δεν ηρθε το αναμενομενο" για εσας αποτελεσμα, αλλα δεν σε ειχα για τοσο ολιγοψυχη! Αστα να βγουν ολα στη φορα. Τοσα και τοσα βρυσιδια για εμας αφησες να φανουν εις βαρος μας και τις περισσοτερες φορες με ψεματα και λασπες. Τωρα γιατι δεν κανεις την υπερβαση. Εξαλλου, καλως ή κακως, στο ιδιο μερος ζουμε, μαλλον απο αντιθετες πλευρες τα ιδια θα σχολιαζουμε και μαλλον, γιατι τιποτα δεν ειναι σιγουρο, τα επομενα 5 χρονια παλι θα πλακωνομαστε.
  Αρκει να εχουμε την υγεια μας.
  Καλημερα και συγχαρητηρια σε ολους για τον αγωνα τους, ακομη και σε σενα Δ/Σ, εκανες και εσυ το δικο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος19/5/14 11:51 π.μ.

  Ακυρώστε και σπιλώστε τους πάντες και μετα΄περιμένετε να δείτε θετικά αποτελέσματα για τον Ζαμάνη. Δυστυχώς το παιχνίδι των εκλογών στη πόλη μας το έκαναν άσχετοι και κομπλεξικοί. Όλοι τους - μπορεί αθέλητα αλλά τι σημασία έχει? - έπαιξαν το παιχνίδι του Καλάφι. Ακόμα και όταν τον κατηγορούσαν με τόσο προκλητικό τρόπο, καλό του έκαναν. Έκαναν έναν εύκολο αντίπαλο, άτρωτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Αγαπητοί φίλοι (εισέτι και τέως),
  Χρειάζεται να κάνετε λίγο ακόμα υπομονή για τη νέα ανάρτηση που περιμένετε. Τα δεδομένα πρέπει να εξετάσει κανείς πριν πει την άποψή του - αλλιώς η γλώσσα προτρέχει της διανοίας.
  Ας θυμόμαστε επίσης ότι ανάμεσα στα πιο διαδεδομένα "σπορ" των νεο-ελλήνων είναι η επίρριψη των ευθυνών στους άλλους.
  Τα λέμε σε λίγο
  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος19/5/14 12:46 μ.μ.

  Πάντως ότι και να γίνει στις επαναληπτικές εκλογές ο Ζαμάνης θα ...βγει! Μπορεί να χάσει σε ψήφους, αλλά... κάτι θα σκαρφιστεί ο Αβραάμ για να κάνουν καμιά ένσταση για το αποτέλεσμα. Τόσες και τόσες ενστάσεις έχουν κάνει μαζί τόσα χρόνια, τώρα θα σταματήσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος19/5/14 1:11 μ.μ.

  Δεν είπες ΨΕΜΑΤΑ για ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις;
  Δεν είπες ΨΕΜΑΤΑ για δεκανίκια και παζάρια;
  Θεωρείς ότι ο Καλάφι χρειάζεται κάποιο δεκανίκι για να πάρει τον δήμο την άλλη Κυριακή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Όχι, η μοναδική δημοσκόπηση που ανέφερα (αρκετά πριν τις εκλογές) ήταν όπως την έγραψα.
   2. Αυτό που είπα δημοσίως ήταν οι προσωπικές εκτιμήσεις μου, στηριγμένες στα στοιχεία που ανέφερα. Το αν τελικά ισχύουν ή όχι, μένει να αποδειχτεί στην πράξη.
   3. Φυσικά και χρειάζεται δεκανίκια - και μάλιστα όχι ένα - για να φτάσει από το 38,5% στο 50,1%. Άλλωστε και η παραίτηση λειτουργεί τελικά σαν δεκανίκι υπέρ κάποιων.

   ΥΓ. Φυσικά, για την στάση του καθενός, μπορεί να υπάρξουν πολλές δικαιολογίες - ανάμεσα στις οποίες και η επίρριψη της όλης ευθύνης σε ένα ... blog!

   Διαγραφή
 41. Ανώνυμος19/5/14 2:17 μ.μ.

  Σε ευχαριστω που αναρτησες ολα τα σχολια. Ωραιο το σχολιο σου και με μεγαλη αξιοπρεπεια.
  Καλη συνεχεια.

  Ο "αντιπαλος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή