.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Σταθμίζοντας την "ψήφο κατά συνείδηση"


Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, Καλαφατέλης και Ζαμάνης αναμετρώνται την Κυριακή για το ποιος θα είναι ο δήμαρχος της επόμενης πενταετίας. Οι τρεις παρατάξεις που αποκλείστηκαν από τον Β' γύρο έβγαλαν ήδη ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν τους ψηφοφόρους τους:
- είτε να "ψηφίσουν κατά συνείδηση" (Νέα Πνοή και Δημοκρατική Ανατροπή
- είτε να "μην μπουν στο δίλημμα να επιλέξουν κάποιον από τους δυο" (Λαϊκή Συσπείρωση).

Προσωπικά, πιστεύω ότι κάθε φορά η ψήφος θα 'πρεπε να είναι κατά συνείδηση κι όχι να υποτάσεται σε πιέσεις τρίτων, γι αυτό και σκέφτηκα να εμβαθύνω λίγο στο θέμα. Τι δηλαδή θα λάβουμε υπόψη όταν κληθούμε να επιλέξουμε μπροστά στην κάλπη; Ποιοι παράγοντες θα βαρύνουν στην απόφασή μας; Ή αλλιώς, 
με ποια κριτήρια θα σταθμίσουμε την "ψήφο κατά συνείδηση"; 
Για παράδειγμα, μπορεί στη "ζυγαριά" να βαρύνουν οι προσωπικές μας ΑΞΙΕΣ, που βέβαια διαφέρουν σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και ν' αποφασίσουμε με βάση το πόσον απέχουν η (πραγματική) νοοτροπία και οι πρακτικές των υποψηφίων από τις δικές μας αξίες. 

Ή μπορεί να επιστρατεύσουμε τη ΛΟΓΙΚΗ και να σκεφτούμε ποιοι έχουν τα περισσότερα εχέγγυα και τους κατάλληλους συνεργάτες για να πραγματοποιήσουν όσα υπόσχονται.

Ή τέλος, μπορεί να λάβουμε υπόψη κυρίως την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ μας άποψη για τους δυο υποψηφίους.

Στην πρώτη περίπτωση, ας σκεφτούμε τι αξίες έχουμε εμείς οι ίδιοι
- Αν πιστεύουμε στην ισονομία, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια και νοιαζόμαστε για τη προστασία του δημόσιου πλούτου, τότε η επιλογή είναι εύκολη: Ο ΚΑΛΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ !
- Αν πάλι δεν μας ενοχλεί η διασπάθιση του (δικού μας) δημόσιου χρήματος με στημένους διαγωνισμούς και απ' ευθείας αναθέσεις ή αν προτιμάμε το σύστημα των 'κολλητών' και το σβήσιμο των χρεών, τότε πρέπει να μην τον διώξουμε - μπας και κονομήσουμε κάτι και μεις..

Στη δεύτερη περίπτωση, ας σκεφτούμε τα δείγματα γραφής που ο απερχόμενος δήμαρχος μας έχει δώσει 3,5 χρόνια τώρα. 
- Αν μας ενδιαφέρει η αποτελεσματικότητα και η σωστή λειτουργία του δήμου, αν μας ενοχλεί η προχειρότητα κι η ανοργανωσιά, αν δεν ανεχόμαστε άλλο την εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων, τις λακκούβες και τα μπάζα, τότε η επιλογή είναι εύκολη: Ο ΚΑΛΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ !
- Αν πάλι δεν μας πειράζουν όλα αυτά, αρκεί όταν τηλεφωνούμε στον 'δικό μας' μέσα στον δήμο, αυτός να μας φροντίζει κατά προτεραιότητα (σε βάρος άλλων συμπολιτών μας βεβαίως), τότε πρέπει να μείνει...

Τέλος, στην τρίτη περίπτωση, ας σκεφτούμε τι μας προσβάλλει λιγότερο.
- Αν μας ενοχλεί ένας βλαχοδήμαρχος που προκαλεί τη νοημοσύνη μας (βαφτίζοντας το 'όχι' 'λευκό' και μετρώντας τα 21 'κατά' λιγότερα από τα 19 'υπέρ'!), που δεν δίνει λογαριασμό για όσα κάνει ο ίδιος κι οι στενοί συνεργάτες του, που εκκρεμούν υπηρεσιακές διώξεις και δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του και που ευθύνεται για την άθλια εικόνα του δημοτικού συμβουλίου, τότε η επιλογή είναι εύκολη: Ο ΚΑΛΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ !
- Αν πάλι αυτά δεν τα λογαριάζουμε, γιατί μας γοητεύει που (κατά δήλωσή του) "ξέρει να βρίσκει την τρύπα", μας χτυπάει στη πλάτη υποσχόμενος ότι 'θα μας φτιάξει' και γυρνάει στα καφενεία παίζοντας τάβλι και κερνώντας τους φίλους του, τότε πρέπει να τον κρατήσουμε κι άλλο...

Η διακηρυγμένη θέση του blog είναι ότι Ο ΚΑΛΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ και στηρίζεται σε πολλά δεδομένα και πραγματικά περιστατικά εδώ και 3,5 χρόνια.

Πιστεύω ότι οι συνδημότες μας πρέπει ν' αντισταθούν στο όργιο των πιέσεων που τις τελευταίες μέρες ασκούνται από τους ανθρώπους του συστήματος που εκπροσωπεί ο Καλάφι. 

Πιστεύω ότι ανεξαρτήτως της άποψης που έχουμε για τον έτερο διεκδικητή της δημαρχίας, η απόφαση είναι μονόδρομος.

22 σχόλια:

 1. Σημειώνω επίσης τις γελοίες φήμες που κυκλοφόρησαν χτες και θα ενταθούν το ΣΚ ότι (δήθεν) Ζυγούνας και Σπηλιώτης στηρίζουν Καλαφατέλη. Πρέπει να 'στε πολύ ανήσυχοι ρε παιδιά για να κυκλοφορείτε τέτοιες ιστορίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/5/14 9:09 μ.μ.

   OTAN Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΥΤΕ ΕΡΓΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος23/5/14 3:48 μ.μ.

  Όποιος από τους δυο υποψηφίους συμπληρώνει αντικειμενικά τα περισσότερα ΝΑΙ πρέπει και να ψηφιστεί…,

   Ναι στα έργα που λύνουν χρόνια προβλήματα αλλά με σχέδιο, προγραμματισμό, διαφάνεια και αντοχή στο χρόνο.
  Όχι στα προεκλογικά και αποσπασματικά έργα κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής και στην επιβάρυνση των δημοτών με ανταποδοτικά τέλη και φόρους.
   Ναι στο σχέδιο πόλης, στην προστασία των ιδιοκτησιών και του μόχθου μιας ολόκληρης ζωής των συμπολιτών μας από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.
  Όχι στις καταπατήσεις, στα μπαζώματα και σ’ αυτούς που τα υπηρετούν ή ζουν απ’ αυτά, αλλά και στην οικοδόμηση δίπλα στις παραρεμάτιες περιοχές ή στις δασικές εκτάσεις.
   Ναι στα ποιοτικά έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αερίου, οδικού δικτύου, κοινωνικών υποδομών και στην επέκτασή τους για όλους, χωρίς επιβάρυνση, ακόμα και στις αδόμητες περιοχές.
  Όχι στη προχειρότητα και στην κατασπατάληση των οικονομικών πόρων με το «ράβε – ξήλωνε» των έργων υποδομής και στην φορομπηχτική πολιτική των κάθε είδους διαχειριστών του Δήμου.
   Ναι στη νομιμότητα και στην σκοπιμότητα καθώς και στην ποιότητα κατασκευής των έργων υποδομής και των προμηθειών του Δήμου.
  Όχι στη κατάτμηση έργων και προμηθειών καθώς και στις απ’ ευθείας αναθέσεις για ημέτερους.
   Ναι στην ελεύθερη πολιτιστική δημιουργία της Νέας Γενιάς, της Τρίτης ηλικίας και των Γυναικών.
  Όχι στην μετατροπή τους από ζωντανό διεκδικητή, αγωνιστή της ζωής και μοχλό πρωτογενούς δημιουργίας πολιτισμού, σε αδιάφορη σκιά.

  Ένας Φίλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος23/5/14 5:22 μ.μ.

  ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΦΑΚΕΛΑΚΙ"

  Όταν κάποιος “ψηφοσυλλέκτης” θέλει να χρηματίσει (ή να εκβιάσει) ΠΟΛΛΟΥΣ ψηφοφόρους, εξαγοράζοντας (ή αποσπώντας εκβιαστικά) την ψήφο τους και, παράλληλα, να είναι σίγουρος ότι οι χρηματιζόμενοι ψηφοφόροι δεν θα τον ξεγελάσουν, το μόνο που έχει να κάνει είναι να εξασφαλίσει (με υπεξαίρεση) ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ νόμιμο εκλογικό φάκελο.

  Ακολούθως, εγκαθίσταται σε ένα “στέκι”, εκ των προτέρων γνωστό στους “ενδιαφερόμενους” ψηφοφόρους, οι οποίοι “πιάνουν ουρά”.

  Ο “ψηφοσυλλέκτης” παραδίδει στον πρώτο ψηφοφόρο τον υπεξαιρεθέντα νόμιμο φάκελο, αφού πρώτα έχει βάλει μέσα σ’ αυτόν το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του και τον έχει κλείσει, επισημαίνοντάς του ότι θα “πληρωθεί” μόλις του προσκομίσει το δικό του νόμιμο φάκελο, δηλαδή αυτόν που, στη συνέχεια, θα του δοθεί (ανοιχτός) μέσα στο εκλογικό τμήμα προκειμένου να ψηφίσει.

  Ο “ψηφοφόρος- πελάτης” ρίχνει μέσα στην κάλπη τον υπεξαιρεθέντα φάκελο με το ψηφοδέλτιο, όπως του τον έχει παραδώσει κλεισμένο ο “ψηφοσυλλέκτης”, επιστρέφει στο “στέκι”, παραδίδει στον “ψηφοσυλλέκτη” τον δικό του (ανοιχτό) νόμιμο φάκελο, παίρνει “τα λεφτά του” και φεύγει.

  Τώρα, ο “ψηφοσυλλέκτης” είναι έτοιμος να επαναλάβει την ίδια διαδικασία με το δεύτερο “ενδιαφερόμενο” ψηφοφόρο, μετά με τον τρίτο, τον τέταρτο, κ.ο.κ., ήτοι με όλους όσους είτε προθυμοποιούνται να πουλήσουν την ψήφο τους αντί πινακίου φακής είτε πέφτουν θύματα εκβιασμού.

  Άμεσα γίνεται αντιληπτό ότι, με την πιό πάνω μεθόδευση, είναι δυνατόν να πέσουν μέσα στην κάλπη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πληρωμένα ψηφοδέλτια της αρεσκείας του “νταβατζή-ψηφοσυλλέκτη”.

  Δηλαδή, η υπεξαίρεση ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ νόμιμου φακέλου συνεπάγεται ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ικανής να δίνει “απίστευτα” ποσοστά στον συνδυασμό αυτών που μετέρχονται αυτή τη κομπίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/5/14 9:26 μ.μ.

   Ευτυχώς που έγινε αυτή ανάλυση για να καταλάβουμε και εμείς οι λιγότερο "μπασμένοι" στα πράγματα το τι ακριβώς έγινε την προηγούμενη Κυριακή στο Κρυονέρι με τον νεαρό Χιώτη? Αλλά μήπως κάποιος μπορεί να μου απαντήσει για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία του αυτοφώρου ??? Δεν υπήρχε αστυνομία στο εκλογικό τμήμα που υποχρεούται να προβεί στην προσαγωγή??? Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας τις κοινοποιήσει!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/14 12:01 π.μ.

   Εγώ θα ήθελα να μάθω πως βγαίνει ο πρώτος φάκελος έξω?Είναι στο κόλπο και ο δικαστικός αντιπρόσωπος??
   Μία άλλη ερώτηση ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να διαλέξει σε πιο εκλογικό κέντρο θα είναι??

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/5/14 12:06 π.μ.

   23/5/14 3:48 μ.μ. Απαντώντας στα ερωτήματά σου , το συμπέρασμα ήταν Αποχή!!!

   Διαγραφή
  4. Ο Διοικητής του πέρασε χειροπέδες αλλά μετα τις πιέσεις των διαφόρων στο Κρυονέρι τα κλαματα αυτουνου και την διαθεση της Δικαστικης αντιπροσωπου οι εκπρόσωποι του Ζαμανη απέσυραν την ένσταση και αφέθηκε ελεύθερος.
   Ο πρώτος φάκελος βγαίνει έτσι όπως προσπαθησαν . Ρισκάρουν μια ψήφο ψηφίζοντας με φάκελο περασμένων εκλογών χωρίς ή με πλαστή μονογραφή δικαστικού για να βγάλουν εξω τον κανονικό

   Διαγραφή
 4. Δ/Σ Συμφωνώ απόλυτα δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσω

  Απλά να θυμίσω μερικα Highlight των τελευταιων 3,5 χρόνων
  http://dionysoskoufitsa.blogspot.gr/2013/10/blog-post_30.html#more

  http://www.odosdionysou.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7/

  http://dionysoskoufitsa.blogspot.gr/2012/05/blog-post_29.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος23/5/14 6:35 μ.μ.

  Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΣΤΑ SMS "Ο ΝΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ". ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ "Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ". ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΣ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο "νυν και αεί" ηθελε να πει ο αστοιχείωτος, αλλά τι σου να κάνει ο έρμος, που έχει για υπεύθυνους τύπου το ίδιο αστοιχείωτους μ΄αυτόν;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/14 1:42 π.μ.

   Κυριακή κοντή γιορτή. Η κάλπη θα πει την αλήθεια και ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/14 11:05 π.μ.

   Οι κατεργάρηδες τελικά κάθισαν στον πάγκο τους!!!

   Lucky Luke..

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος24/5/14 1:57 π.μ.

  Παιδιά είχα πάει απόψε στην συγκέντρωση του Σαμαρά στο Σύνταγμα. Απόλυτη απογοήτευση. Ο Καλαφατέλης στον Άγιο Στέφανο είχε περισσότερους!. Απίστευτο και όμως αληθινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος24/5/14 7:49 π.μ.

  Ήρθε η ώρα των ανατροπών. Στη Περιφέρεια Αττικής ψηφίζουμε Ρένα Δούρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος24/5/14 9:09 π.μ.

  Ξαναγράφω: Ήρθε η ώρα των ανατροπών στη Περιφέρεια Αττικής ψηφίζουμε Ρένα Δούρου.
  Στέλιος Κοροβέσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος24/5/14 1:04 μ.μ.

  24/5/14 1:42 π.μ.
  Tην αλήθεια που εμείς θέλουμε ή την αλήθεια που αυτοί θέλουν?Με όλα αυτά που έχω δει απορώ γιατί να ψηφίζουμε αφού τα αποτελέσματα των εκλογών μπορούν τόσο εύκολα να αλλάξουν:1 έξω από το εκλογικό τμήμα 2.μέσα στο εκλογικό τμήμα 3.κατά την μεταφορά των σάκων στο πρωτοδικείο 4.μέσα στο πρωτοδικείο....
  Όσο περνά ο καιρός τόσο πείθομαι από τα λόγια ενός φίλου ότι μόνο αν βγούμε και τα κάψουμε όλα και ξαναρχίσουμε από την αρχή έχουμε ελπίδα ανατροπής!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος24/5/14 1:08 μ.μ.

  Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε να ΦΥΓΕΙ ο Καλαφατέλης.
  Και στηρίζουμε Ζαμάνη. Το ίδιο θα κάναμε, αν στον δεύτερο γύρο ήταν ο Μπιτάκος ή ο Ζυγούνας.
  Αυτό το ρεύμα, που αποτυπώνεται στην κοινωνία και είναι η συντριπτική πλειοψηφία του 62% της 1ης Κυριακής, θα εκφραστεί αύριο και στην κάλπη.
  Να ανασάνει η πόλη με νέα πνοή και ανατροπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος26/5/14 3:52 π.μ.

  Τελικά η ψήφος κατά συνείδηση ,με νέα πνοή και ανατροπή ,άνοιξε τους ορίζοντές μας .Καλή δύναμη στον νέο δήμαρχο .Να πορευτεί αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων και έχοντας ως γνώμονα την υγιή ανάπτυξη του δήμου μας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος26/5/14 8:29 π.μ.

  Αγαπητές φίλες και φίλοι,
  Με αισθήματα βαθειάς συγκίνησης και ευγνωμοσύνης θέλω να σας ευχαριστήσω τον κάθε έναν και την κάθε μια ξεχωριστά για την μεγάλη νίκη που κατακτήσαμε με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και τον νέο Δήμαρχο της πόλης μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ.
  Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον Διόνυσο . Μια μέρα που δεν περισσεύει κανένας Διονυσιώτης για να ανασυντάξουμε την πόλη και να σταθούμε δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη και στα καθημερινά του προβλήματα.
  Δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα σε κάθε έναν και κάθε μια όπως και σε κάθε εργαζόμενο στον Δήμο Διονύσου για να επιλύσουμε κάθε δίκαιο αίτημα του.
  Ευχαριστώ για την τιμή να με εκλέξετε Δημοτικό Σύμβουλο Διονύσου.
  Με εκτίμηση
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΡΑΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος26/5/14 9:42 π.μ.

  Ο λαός αποδεικνύεται πάντα σοφός και το απέδειξε χθες με .. "άλμα εις τριπλούν" !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος26/5/14 9:50 π.μ.

  Ο Λαος επελεξε!

  Ο Λαος επελεξε την αλλαγη. Ετςι φανηκε και στους γυρω Δημους (Κηφιςια- Ωρωπο-Περιφερεια).
  Οτι και να λεμε εμεις, ειναι απλα φλουδες. Συγχαρητηρια στον νεο Δήμαρχο Διονυσου κ Ζαμανη και ασχετα με τις πολιτικες αντιπαραθεσεις, φανταζομαι οτι ολοι ευχονται τα καλυτερα για τον Δημο και την περιοχη μας. Για εμας, για τα παιδια μας!
  Τα υπολοιπα στην πορεια.
  Σημερα ειναι ημερα χαρας για κατι καινουργιο, ακομη και για καποιους απο εμας που νιωθουμε ηττημενοι.
  Ο Λαος επελεξε και δεν εχουμε παρα να σεβαστουμε την επιθυμια του.
  Καλημερα και καλη συνεχεια σε ολους.

  Με εκτιμηση
  Ο "αντιπαλος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή