.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Δρυός πεσούσης

Ο Καλαφατέλης έπεσε.  Έπεσε σαν δέντρο, που στα μάτια πολλών - φίλων κι εχθρών - έμοιαζε στητό κι αγέρωχο. Η εικόνα αυτή είχε καλλιεργηθεί απ’ την ευκολία του να πουλάει και ν’ αγοράζει στο παζάρι της πολιτικής κι απ’ την αλαζονεία της εξουσίας του. Πολλοί είχαν πιστέψει -ο ίδιος, οι υποστηρικτές του, αλλά και κάμποσοι αντίπαλοί του - πως θα έμενε “ για πάντα”, ένας “νυν και αεί” δήμαρχος…  Πολλοί, αλλά όχι όλοι.

Πίστευαν πως θα συνέχιζε να παίζει – σαν βιρτουόζος που είναι - το πελατειακό παιχνίδι: προσοχή στο μικροσυμφέρον, τάξιμο για “εξυπηρέτηση”, χτύπημα στη πλάτη, “παράκαμψη ” (παράβαση) των κανόνων, ξεπλήρωμα στη κάλπη. 

Η συνταγή δοκιμασμένη - έτσι άλλωστε χτίστηκε το ‘κάστρο’ του Κρυονερίου. Ξέχασε όμως πως τα κάστρα πέφτουν από τα μέσα. Έτσι έγινε και στην περίπτωσή του.

Η αρχή έγινε με τις παραιτήσεις και τις διαγραφές της ‘εσωκομματικής αντιπολίτευσης’ (όπως την είχε ονομάσει ο ‘μοναχικός καβαλάρης’) και όσων διαφωνούσαν με τις μεθόδους του. Το 2013 τον βρήκε να έχει χάσει εκτός από την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, κυρίως αυτούς που διέθεταν και χέρια και μυαλό. Το (πολιτικό) ‘φιλί της ζωής’ που κάποιοι του ‘δωσαν τον βοήθησε να ανασυνταχτεί και να κατέβει μ’ ένα σχετικά ανανεωμένο προφίλ στις εκλογές. Και δεδομένης της αδυναμίας της αντιπολίτευσης να αρθρώσει κοινό λόγο και ν’ αποκτήσει κοινό βηματισμό, ξαναμπήκε δυνατά στη κούρσα. Η (Πύρρεια) νίκη του την πρώτη Κυριακή, τον έκανε να πιστέψει πως θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος νικητής.

Δεν μέτρησε όμως σωστά. Πρώτον, γιατί έταξε πολλά (ψηφαλάκια) σε πολλούς υποψήφιους του αλλά δεν μπόρεσε να τα εκπληρώσει. Κι έτσι, όταν το Κρυονέρι κι ο Άγιος Στέφανος δεν τους έδωσαν τους αναμενόμενους σταυρούς, εκείνοι δεν του το συγχώρεσαν. ‘Στράβωσαν’, γύρισαν ανάποδα και ψήφισαν Ζαμάνη κι αυτοί και οι δικοί τους. Ένα μερτικό της ήττας - ίσως μικρό, αλλά καθοριστικό - οφείλεται σ’ αυτή την μετατόπιση, αλλιώς το αποτέλεσμα θα κρινόταν στον πόντο.

Και δεύτερο και σημαντικότερο, δεν μέτρησε σωστά πόσο μεγάλη ήταν η κατακραυγή του κόσμου στο πρόσωπό του για τα (ανύπαρκτα) πεπραγμένα του. Τόση, που στον Β’ γύρο, δεν μπόρεσε να βρει παρά ελάχιστους ‘πρόθυμους’ ανάμεσα στα στελέχη των συνδυασμών που είχαν μείνει απ’ έξω.  

Ο Καλαφατέλης έπεσε. Κι ο θόρυβος από την πτώση του ήταν μεγάλος. 
Και θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Τρεις μόλις μέρες μετά την πτώση, το Κρυονέρι θυμίζει ‘πριονιστήριο’. Οι κάτοικοι του χωριού ‘εξομολογούνται’ – τώρα - ο ένας στον άλλο ότι “κι αυτοί Ζαμάνη ψήφισαν”!... Μόνο που οι (πραγματικοί) ψήφοι δεν βγαίνουν για να τους πιστέψουμε…

Αλλά τι να σου κάνουν κι αυτοί οι έρμοι -και ξεφτιλισμένοι- ‘υπήκοοι’; Είχαν ανταλλάξει τόσα χρόνια την αξιοπρέπειά τους με τη σιωπή στα ανομήματα του ‘φρούραρχου’, για να περνούν καλά και να είναι κοινωνικά αποδεκτοί. Μια μικρογραφία της Ελλάδας δηλαδή… Ήταν μετρημένοι – και προπαντός γνωστοί – όσοι είχαν σηκώσει ανάστημα. Με μεγάλο τίμημα, όπως είναι παντού όπου υπάρχουν φρούραρχοι, φύλαρχοι και νταβάδες…  

Τώρα το δέντρο έχει πια πέσει. Από τα 'χτυπήματα' όσων αντισταθήκαμε στο καθεστώς Καλαφατέλη 3,5 χρόνια κι ενωθήκαμε την δεύτερη Κυριακή. Και τώρα, οι μέχρι πρότινος πιστοί συνεργάτες του αρχίζουν να την κάμνουν μ’ ελαφρά πηδηματάκια. Ή να βάζουν ζήτημα ηγεσίας!...

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί τον Γιαννάκο. Έχει να δώσει λόγο στ’ αφεντικά που τόσα χρόνια τον στήριξαν απλόχερα. Κι έχει να καλύψει – όσο μπορεί – τα νώτα του απ’ τις καταγγελίες και τις υπηρεσιακές (και όχι μόνο) κυρώσεις που περιμένουν στη γωνία για όσα έκανε εν καιρώ της βασιλείας του – και στο Κρυονέρι και στον Διόνυσο.

Δρυός πεσούσης λοιπόν, πας αχρείος ξυλεύεται.
Φοβάμαι ότι θα γεμίσει ο τόπος ρουφιάνους, που θα το παίζουν αντικαλαφατελικοί και θα ζητούν να ‘αξιοποιηθούν’ απ’ το καινούριο αφεντικό, με αντάλλαγμα να καταδώσουν πράγματα που ξέρουν. Κι από ‘εξαπατημένες από τον όφι παρθένες’ και μετανοημένες  ‘πουτάνες’  της πολιτικής, που θα ζητούν οφίκια για τη στήριξή τους στον δεύτερο γύρο…

Εδώ ακριβώς η νέα διοίκηση θα κληθεί να δώσει τις πρώτες εξετάσεις της: πώς θα μπορέσει να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.  Πώς δηλαδή θα ξεχωρίσει τους πραγματικά ηθικούς και χρήσιμους και θα συνεργαστεί μαζί τους κι από την άλλη, πώς θα επιβάλλει κυρώσεις εκεί όπου αρμόζει, χωρίς ρεβανσισμό – και χωρίς τον φόβο ότι θα κατηγορηθεί για ρεβανσισμό.

Και προπαντός, πώς θα μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες τομές στα ειωθότα, ώστε να εισάγει (επιτέλους) την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ισονομία, χωρίς τον φόβο του ‘πολιτικού κόστους’.
Θα το καταφέρει; Είναι νωρίς  να πω.
Θα το θελήσει; Ίδωμεν.

70 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/5/14 8:16 μ.μ.

  Το ναυάγιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας
  Έχουν περάσει 4 ημέρες από το ναυάγιο Καλαφατέλη στον δήμο Διονύσου κι ακόμη στον τοίχο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο facebook (https://www.facebook.com/enotiki.protovoulia.dimou.dionysou?fref=ts) αλλά και στην ιστοσελίδα της (http://enotikiprotovoulia.gr/) τηρούν σιγή ιχθύος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Μαΐου.
  Τόσο πολύ δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την ανατροπή, που έβγαλαν οι κάλπες και το τέλος της 16χρονης μονοκρατορίας τους;
  Φανταστείτε τι έχει να γίνει τις επόμενες ημέρες σε μια παράταξη, που ήδη βρίσκεται σε πρωτοφανή αναβρασμό και εσωτερική διαλυτική κρίση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/5/14 9:37 μ.μ.

  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ , ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ....ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29/5/14 11:31 μ.μ.

  Το γαρ πολυ της θλιψεως Δ/Σ.
  Έχουμε 90 ημέρες ως την παράδοση-παραλαβή και πολλά μπορεί να συμβούν ως τότε...
  Όπως και μέχρι να πάρουν χαμπάρι "τι έγινε που", όλα δια μαγείας θα έχουν εξαφανιστεί.
  Όσο για τα "οφειλόμενα" , αυτά πριν τις εκλογές έχουν δρομολογηθει και απλά αφου έχουν τακτοποιηθεί, δόθηκαν και τα "ανάλογα" για τη συνέχιση της "σχέσης".
  Συμφωνώ απόλυτα με την πολιτική προσέγγιση ως ένα σημείο, μονάχα που οι "πουτάνες" πάντα εκεί είναι και εκτίθονται, οι "νταβάδες" αλλάζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά! Οι "πελάτες" όμως; Τι μπορεί να γίνει μ´ αυτούς;

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος29/5/14 11:46 μ.μ.

  Μην τους αδικείται για την ανακοίνωση. Έχει κυκλοφορήσει από την πρώτη μέρα δήλωση του Καλαφατέλη που συγχαίρει τον Ζαμάνη για την εκλογή του. Την έχω διαβάσει σε δύο -τρία πόρταλ. Τουλάχιστον γι' αυτό δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε νομίζω να εννοούσε την αποδοχή του αποτελέσματος αλλά την ανάλυση και την ανάληψη της ευθύνης γι αυτό,

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος30/5/14 2:00 π.μ.

  ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ
  http://www.edionysos.gr/2014/05/blog-post_5975.html

  Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΖΑΜΑΝΗ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
  Κατόπιν της “εορτής” των εκλογών, όλοι (συμπεριλαμβανομένων και ημών) μπαίνουν στο πειρασμό να εκλογολογήσουν, “αιτιολογώντας” το εκλογικό αποτέλεσμα και “ερμηνεύοντας” την αντίστοιχη “λαϊκή εντολή”.

  Τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών της Κυριακής 18-5-2014 διαμορφώθηκαν ως εξής: Ζαμάνης: 28,60%, Καλαφατέλης: 38,52%, Μπιτάκος: 16,10%, Ζυγούνας: 11,05%, Σώκου: 5,73%, που σημαίνει ότι, για να εκλεγεί ο συνδυασμός Ζαμάνη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 25-5-2014, θα έπρεπε να τον ψηφίσουν τουλάχιστον όσοι τον ψήφισαν την πρώτη την Κυριακή και, επί πλέον, τα 2/3 των ψηφοφόρων Μπιτάκου-Ζυγούνα-Σώκου, ενώ, για να εκλεγεί ο συνδυασμός Καλαφατέλη, αρκούσε να ψηφιστεί τουλάχιστον από όσους τον είχαν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή και, επί πλέον, μόνον από το 1/3 των ψηφοφόρων Μπιτάκου-Ζυγούνα-Σώκου.

  Καίτοι η υπόθεση έμοιαζε τελειωμένη, σχεδόν, σε βάρος του συνδυασμού Ζαμάνη, ωστόσο υπέβοσκε μία αμυδρή ελπίδα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ η οποία προϋπέθετε τη συνδρομή, αθροιστικά, των εξής προϋποθέσεων:

  - Το “αεράκι” που έπνευσε την πρώτη Κυριακή υπέρ της παράταξης Ζαμάνη από Διόνυσο-Δροσιά-Ροδόπολη να μετατραπεί σε “άνεμο” τη δεύτερη Κυριακή, με στόχο να υπερκαλυφθεί το πλεονέκτημα της παράταξης Καλαφατέλη στο Κρυονέρι.

  - Η μάχη της δεύτερης Κυριακής σε Σταμάτα, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο να καταλήξει περίπου ισόπαλη.

  Για την επίτευξη των πιό πάνω, δεν αρκούσε η αποφασιστικότητα των μελών της παράταξης Ζαμάνη για “αγώνα μέχρις εσχάτων”, παρά, επί πλέον, ήταν απαραίτητο:

  - Να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν Ζαμάνη δυνάμεις ΕΚΤΟΣ παράταξης.

  - Να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει το “ένστικτο της αυτοσυντήρησης” στο εκλογικό σώμα, έτσι ώστε ένα ικανοποιητικό ποσοστό του που στήριξε Καλαφατέλη την πρώτη Κυριακή, ψηφίζοντας χαλαρά, με κριτήριο την “εξόφληση” προσωπικών υποχρεώσεων, να ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ και να πειστεί να στηρίξει Ζαμάνη, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον.

  Ολ’ αυτά συνέβησαν, με αποτέλεσμα την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ζαμάνης 51,9%, Καλαφατέλης 48,1%. Αυτά σε ό,τι αφορά την “αιτιολόγηση” του εκλογικού αποτελέσματος, αν βέβαια, ήθελε υποτεθεί ότι γεγονότα “χαοτικού” χαρακτήρα, όπως τυγχάνουν οι εκλογές, μπορούν, εν πάσει περιπτώσει, να επιδέχονται κάποιου είδους κοινά αποδεκτή “αιτιολόγηση”.

  Ερμηνεύοντας την εκλογική εντολή, την εκλαμβάνουμε και εμείς, όπως πλείστοι όσοι άλλοι, ως ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ της παράταξης Ζαμάνη με δυνάμεις ΕΚΤΟΣ παράταξης.

  Ωστόσο, δεν μας διαφεύγει ότι, για να υπάρξει συνεργασία, απαιτείται η εκατέρωθεν ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ, πράγμα εύκολο να λέγεται αλλά δυσκολότερο να γίνεται.

  Ίδωμεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος30/5/14 9:39 π.μ.

  Το άρθρο περιγράφει απόλυτα το "σκηνικό" στο Κρυονέρι όχι μόνο τρεις μέρες μετά τις εκλογές, αλλά μέχρι και σήμερα¨:
  ..."Τρεις μόλις μέρες μετά την πτώση, το Κρυονέρι θυμίζει ‘πριονιστήριο’. Οι κάτοικοι του χωριού ‘εξομολογούνται’ – τώρα - ο ένας στον άλλο ότι “κι αυτοί Ζαμάνη ψήφισαν”!... Μόνο που οι (πραγματικοί) ψήφοι δεν βγαίνουν για να τους πιστέψουμε… "

  Όσοι στηρίξαμε εξ΄αρχής τον Διον. Ζαμάνη για την ανάληψη του πολιτικού κόστους που ανέλαβε από την πρώτη κιόλας εξαγγελία του για το κτήμα Τατοΐου και όχι μόνο, δεχθήκαμε χλευασμό, ύβρεις, αποδοκιμασία έως και απειλές... από το καθεστώς και τους εκπροσώπους του.

  Τώρα βέβαια μαθαίνουμε ότι "πέφτουν" βροχή τα mail και τα τηλεφωνήματα στους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Ζαμάνη, δήθεν μου και τάχα μου...από πολύ γνωστούς όμως και λάβρους υποστηρικτές του τέως...

  Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ζητωκραυγή -ούτε πρόκειται- από όσους υποστηρίξαμε Ζαμάνη εξ΄αρχής. Το στοίχημα τώρα είναι το τέως κάστρο του απελθόντος στο τέλος της 5-ετίας να αναγνωρίσει αυτό που αναφέρει και το άρθρο "...Αλλά τι να σου κάνουν κι αυτοί οι έρμοι -και ξεφτιλισμένοι- ‘υπήκοοι’; Είχαν ανταλλάξει τόσα χρόνια την αξιοπρέπειά τους με τη σιωπή στα ανομήματα του ‘φρούραρχου’, για να περνούν καλά και να είναι κοινωνικά αποδεκτοί."
  Μεγάλο στοίχημα να αντιστραφούν τα ποσοστά που έδωσε το «χωριό» του τέως αναγνωρίζοντας το έργο από τη νέα δημοτική αρχή, το οποίο θα αφορά το καλό όλου του «χωριού» και όχι μόνο των ημετέρων….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος30/5/14 2:12 μ.μ.

  Μα όλοι αυτοί, τώρα που ξηλώθηκε το πουλόβερ της μακροχρόνιας μονοκρατορίας του φεουδάρχη, θα κυττάξουν να πλευρίσουν τη νέα διοίκηση για να σώσουν τα προνόμια που απολάμβαναν παράνομα κοντά 2 δεκαετίες.
  Αλλά προέχει το δημόσιο συμφέρον και των Κρυονεριωτών, όπως και των κατοίκων των άλλων 5 δημοτικών κοινοτήτων, και όχι των κολλητών.
  Είμαι περίεργος να δω τις επόμενες κινήσεις της ξύλινης παράγκας στην κεντρική πλατεία, που προς το παρόν δείχνει ζαλισμένη και να τάχει χαμένα. Και ποιον θα επιλέξει να την εκπροσωπήσει στη θέση του καμμένου χαρτιού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος31/5/14 10:36 π.μ.

  Ο απερχόμενος πήρε παιδιά, σκυλιά και λοιπούς συγγενείς και πήγε στην Πολωνία. Κλείστε τα σύνορα να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος1/6/14 10:52 π.μ.

  Στην αρχή της ανάρτησης, αναφέρεις ότι έπεσε ο Καλαφατέλης.
  Το πρόβλημα είναι να ξηλωθεί το σύστημα του για να ανασάνει η πόλη κι ο δήμος.
  Να κυριαρχήσει η διαφάνεια, η συναίνεση, η διαβούλευση, η λογοδοσία, η αξιοκρατία, η ανάπτυξη, ο ανοιχτός δήμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος1/6/14 11:16 π.μ.

  Εύχομαι το Αύριο του Δήμου να είναι καλύτερο από το Χθες και να μην αναφωνήσουμε : "Le roi est mort, vive le roi" .. ! Kαλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι, με τα κουβαδάκια μας στην .. ίδια παραλία .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος1/6/14 1:46 μ.μ.

  Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς τους καταπατητές, μπλοφαδόρους, παριζιάνους, υψηλοτάτη και άλλα μπουμπούκια του συστήματος Καλαφατέλη;
  Μια μελανή παρένθεση κλείνει κι είμαστε ικανοποιημένοι όσοι αγνωνιστήκαμε χωρίς συμβιβασμούς γι΄ αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος1/6/14 10:35 μ.μ.

  Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, η αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ φόρτωνε σε ένα τζιπ μαύρες σακκούλες σκουπιδιών από τα γραφεία του ΘΕΣΠΙ στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου.
  Τι ακριβώς συμβαίνει; Πρόκειται για υλικό (φακέλλους) του ΘΕΣΠΙ; Μήπως του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει στην διπλανή αίθουσα;
  Ότι και να συμβαίνει, το 3μηνο αυτό μέχρι την παράδοση στη νέα δημοτική αρχή, ας μην προσπαθήσουν κάποιοι/ες να σβήσουν ίχνη γιατί τα αποτυπώματα είναι ανεξίτηλα και θα έχουν ποινικές ευθύνες.
  Κατανοητό;
  Πάμε παρακάτω......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε,

   Προσωπικά και επωνύμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι ως μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Αγίου Στεφάνου ήμουν με την Κυρία Αντιπρόεδρο την ημέρα που αναφέρεστε. Ιδιαίτερα τις απογευματινές έως και τις προχωρημένες νυχτερινές λόγω πρόβας του έργου που θα ανεβάσουμε στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ, εκπροσωπώντας τον Δήμο (και όχι τον Δήμαρχο) όπως κάνουμε χρόνια τώρα... Μάλιστα τότε που ξεκινούσε η Ομάδα, δεν υπήρχαν sites και οι Ανώνυμοι με τις "Αξιόπιστες πληροφορίες" ήταν απλά διαδοσίες πληροφοριών που μάζευαν από αυλές και καφενεία. Όσον αφορά στις "ποινικές ευθύνες", καλά θα κάνετε να χρησιμοποιείτε με φειδώ την έκφραση γιατί ποινικές ευθύνες έχουν και όσοι θίγουν πρόσωπα ή διασπείρουν ψευδείς "Αξιόπιστες πληροφορίες"...

   Με εκτίμηση
   Κωστής Κωνσταντουλάκης
   ΥΓ. Αν σκοπεύετε να ανταπαντήσετε παρακαλώ να είναι επωνύμως. Σε διαφορετική περίπτωση μή κάνετε τον κόπο.

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος2/6/14 2:27 π.μ.

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ, ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΣΤΡΙΓΚΛΑ!
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ" ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ GAY ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είχα καταλάβει πού αναφερόταν το σχόλιο αυτό όταν το ανέβασα, οπότε το έψαξα λίγο στο Wikipedia.

   FEMEN (Ukrainian: Фемен) is a feminist protest group founded in Ukraine in 2008. The group is now based in Paris. The organization became internationally known for organizing controversial topless protests against sex tourism, religious institutions,sexism and other social, national and international topics. The organisation describes itself as "fighting patriarchy in its three manifestations - sexual exploitation of women, dictatorship and religion" and has stated that its goal is "sextremism serving to protect women's rights".

   Επιπλέον, δεν μπορούσα να καταλάβω πού απευθυνόταν ο χαρακτηρισμός "στρίγγλα", αλλά κι αυτό το βρήκα μετά από μια περιήγηση στο FB. (Μπορείτε να τα πείτε εκεί κορίτσια.)

   Με την ευκαιρία, ξαναδηλώνω ότι το blog είναι υπέρ της ελευθερίας των θρησκευτικών και σεξουαλικών προτιμήσεων, στο βαθμό που δεν επιβάλλονται σε άλλους.

   Δ/Σ

   ΥΓ. Το ρήμα αναπολώ αναφέρεται στο παρελθόν και επομένως δεν συντάσσεται με μέλλοντα.

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος2/6/14 8:42 π.μ.

  Ο,τι και να λέτε, σήμερα στις 11.00 π.μ. στο ΒΟΡΕΙΝΗradio, o μπάρμπα-Χρήστος (Ποτίδης) θα είναι όλα τα λεφτά ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παρά την πρόσφατη (παραταξιακή) μεταγραφή του, ο μπαρμπα-Χρήστος παραμένει πουλέν για το blog. Άλλωστε ήταν ο πρώτος (μήπως και ο μόνος;) από την πρώην δημοτική αρχή που σήκωσε το γάντι και απάντησε επωνύμως και κοσμίως σε σχόλια που τον αφορούσαν.

   Διαγραφή
 15. Ανώνυμος2/6/14 9:06 π.μ.

  Πάντως δ/τσα, έχει το "λαγοπόδαρο" ο μπάρμπα-Χρήστος ! Σ΄όποια παράταξη πάει φέρνει και τη Νίκη ! Για να δούμε σήμερα τί θα πει για τη σχέση του με τον απερχόμενο Δήμαρχο και για τα μελλοντικά του σχέδια από τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς .. Σίγουρα και τα δύο θα έχουν ενδιαφέρον !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ακριβώς αντίθετο απο το Λαζαρίδη το Μπάμπη
   Βιοι αντιθετοι

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος2/6/14 5:48 μ.μ.

  Γράφει η ΒΟΡΕΙΝΗ σήμερα:
  Καλεσμένος στο ΒΟΡΕΙΝΗradioήταν ο Χρήστος Ποτίδης ,ο οποίος μίλησε για την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ , για τις εκλογές αλλά και για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Διονύσου.Να σημειωθεί ότι ο Χρηστος Ποτίδης δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα ενότητας και συνεργασίας με τον νυν πρόεδρο το ΘΕΣΠΙ Νίκο Καρυστινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος2/6/14 6:11 μ.μ.

  ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΧΡΗΣΤΟΥ.
  ΕΠΙΣΗΣ Η Κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΠΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΦΕΡΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος3/6/14 7:01 π.μ.

  Ας αρχίσουν οι χοροί .. (Δ.Σαββόπουλος-άσμα) !

  Πανηγυρίζουν με πάρτυ για τη Νίκη τους, την Πέμπτη στις 9.00 μ.μ., στο εκλογικό τους κέντρο, οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" .. και καλά κάνουν αφού τους έστρωσε το χαλί με τη τρίχρονη απραξία του ο απερχόμενος Δήμαρχος .. ! Ας χαρούν, λοιπόν, τώρα που είναι τα εύκολα, γιατί σε τρεις (3) μήνες θα έρθουν τα δύσκολα και θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, όπως δήλωσαν προεκλογικά και έτσι πήραν την ψήφο εμπιστοσύνης των Δημοτών την 2η Κυριακή ..! Εδώ θα είμαστε να τα παρακολουθούμε .. Προς το παρόν, καλή διασκέδαση στους παρόντες στο πάρτυ αλλά και στους .. απόντες που θα .. κρυφοβλέπουν .. ! Ε, ρε γλέντια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/6/14 3:04 μ.μ.

   Τα γλέντια θα τα δείς όταν θα βλέπεις τον Διονύση να σε διοικεί κ 2η Πενατετία , και αυτό θα γίνει διότι δεν είναι μακάκας!!!

   Προς το παρόν Τομπούλογλου!!!! Που λέει κ ένας φίλος...

   Lucky Luke

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος3/6/14 6:12 μ.μ.

  Δεν έχουμε κανένα, μα κανένα πρόβλημα να δούμε τον Διονύση να μας διοικεί και 2η "Πενατετία"!, φίλε Lucky Luke .. Μάλιστα θα το χαρούμε ιδιαιτέρως όλοι οι Δημότες αν υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, χάριν των οποίων τον τιμήσαμε με τη ψήφο μας, μήπως και δει άσπρη μέρα αυτός ο δύσμοιρος ο Δήμος μας .. Ομως έχουν δει πολλά τα μάτια μας και αυτό μας κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς και λιγότερο υπέρ-αισιόδοξους .. Ομως οι εκπλήξεις μας αρέσουν, φίλε μου .. και αυτό περιμένουμε από το Διονύση και την ομάδα του .. να μας εκπλήξουν ευχάριστα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/6/14 7:50 π.μ.

   Σε αυτό ελπίζω και εγώ , Ιδωμέν που λέει κ ο Αβραάμ...

   Lucky Luke..

   Υ.Γ. Πενταετία ήθελα να γράψω , συγνώμη για το τυπογραφικό λάθος..

   Διαγραφή
 20. Ανώνυμος4/6/14 3:54 π.μ.

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

  Η Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές έχει αναδείξει το θέμα των παραχωρήσεων των σχολικών χώρων τόσο στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και με τους εκπροσώπους της στις Σχολικές Επιτροπές .

  Με αφορμή τη παραχώρηση, από το ΝΠΔΔ «ΘΕΣΠΙΣ», του Σχολικού Κλειστού Γυμναστηρίου Άνοιξης ,στο Ιδιωτικό Σωματείο ABC για τη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3χ3 ενηλίκων στις 1 & 2 Ιουνίου με συμμετοχή 8 ευρώ ανά αθλητή ,επανερχόμαστε στο θέμα των παραχωρήσεων των σχολικών χώρων ( αίθουσες, αύλειοι χώροι, γήπεδα κλπ) εκτός σχολικού ωραρίου.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη, που αντέδρασε όταν προτάθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου στις Σχολικές Επιτροπές, οι αθλητικοί σχολικοί χώροι να διαχειρίζονται από το ΝΠΔΔ «ΘΕΣΠΙΣ» κατά το δοκούν και με επιστολή της πρότεινε τη διαχείριση να την έχει αποκλειστικά η σχολική κοινότητα . Είχαμε προβλέψει ότι με την εφαρμογή μια πολιτικής που όλα πωλούνται και αγοράζονται θα έμπαιναν και οι σχολικοί χώροι στη λογική της εμπορικής εκμετάλλευσης.

  Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι κάποιοι από τις παρατάξεις που τότε συμφώνησαν στην διαχείριση των σχολικών χώρων από το «ΘΕΣΠΙΣ», σήμερα με την περίπτωση του ABC , σχίζουν τα ιμάτιά τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Μ. Λουκάτος που συμμετείχε αρχικά ως εκπρόσωπος στη Β/θμια σχολική επιτροπή εκ μέρους της παράταξης του κ. Βοριά, στην συνέχεια ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Καλαφατέλη, είχε ψηφίσει την παραπάνω απόφαση, στην επόμενη θητεία τι και με ποιόν ;;;;;

  Μας κάνει εντύπωση η αντίδραση του κ. Μ. Λουκάτου για το ΑΒC, όταν ο ίδιος ήταν πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Μήπως η αιτία είναι ότι τον παρέκαμψαν και τον ξεπέρασαν σε ιδέες και πρακτικές εμπορευματοποίησης των σχολικών χώρων;

  Μέσα από τους συλλόγους γονέων που συμμετείχε ο ίδιος καθώς και η κ.Βουκλαρή-Αυγέρη (επιφανή στελέχη της παράταξης του κ. Μπιτάκου στις τελευταίες εκλογές ) δεν ήταν αυτοί που έστηναν παραμάγαζα, έβαζαν χορηγούς στα σχολεία, έστηναν ανθοκομικές εκθέσεις, διάφορες φιέστες, παζάρια και καλοκαιρινά camp με τους γονείς ουσιαστικά να πληρώνουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων αντί να τις διεκδικήσουν από την Δημοτική Αρχή;

  Δεν ήταν η Δημοτική Αρχή του κ Καλαφατέλη που έκλεινε τα μάτια στα παραπάνω γιατί, και ανάλογα κονδύλια δεν κατέβαλε στα συγκεκριμένα σχολεία, και κοινή αντίληψη είχαν για το νέο σχολείο της αγοράς; Δηλαδή το σχολείο που μέσα από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα εξασφαλίζει τα κονδύλια για τη λειτουργία του. Το σχολείο που προωθεί η ΕΕ και η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε σταθεί απέναντι σε αυτές τις παραχωρήσεις ,σε δραστηριότητες με πληρωμή, αναγνωρίζοντας ότι κάποιες από αυτές πατούν σε υπαρκτές ανάγκες των μαθητών που όμως αυτές πρέπει να γίνονται μέσα στο Δημόσιο σχολείο Δωρεάν για όλα τα παιδιά.

  Ανοίγοντας την πόρτα σήμερα σε χορηγούς και ιδιώτες αύριο θα είναι οι αποκλειστικοί χρηματοδότες του Δημόσιου σχολείου.

  Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει τον αγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για:

  - Τη διαχείριση των σχολικών χώρων να την έχει αποκλειστικά η κάθε σχολική κοινότητα, με προτεραιότητα στις σχολικές δραστηριότητες .

  - Οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων να εγκρίνονται εφ’ όσον, εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του νόμου με βασικότερο την δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών στις σχετικές δραστηριότητες.

  - Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη συντήρηση των σχολικών υποδομών και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

  Ο Δήμος μέσω του ΝΠΔΔ “ΘΕΣΠΙΣ“ να αναλάβει άμεσα, επειδή αρχίζει το καλοκαίρι, την διοργάνωση των camp για την δημιουργική και ασφαλή απασχόληση όλων των παιδιών του Δήμου μας δωρεάν.


  ΛΑ.Σ..ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  http://las-dionysou.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος4/6/14 7:50 π.μ.

  Κατ΄αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικά και δημόσια σωματεία και όλα διέπονται από το ίδιο νομικό πλαίσιο.
  Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι από τη στιγμή που ο δήμος τα χρηματοδοτεί έστω και μερικώς στη λειτουργία τους πρέπει να δίνουν αναφορά για τα οικονομικά τους.
  Η φασαρία που έγινε με αφορμή την δημοσια ερώτηση του Μ.Λουκάτου για το ABC είχε άλλο στόχο, δηλαδή την πίεση για έγκριση της διοργάνωσης των καλοκαιρινών τμημάτων του συλλόγου του που είναι η μεγαλύτερη δραστηριότητα σε μαύρο τζίρο και μαύρα έξοδα.
  Για όσους δεν το ξέρουν, τα προγράμματα δεν απευθύνονται πια μόνο στα παιδιά της περιοχής. Κατά δήλωση της ίδιας της Αυγέρη στη περσινή Συνέλευση των γονέων, η "επιχείρηση" έχει κατά 50% πελάτες από άλλες περιοχές και δήμους !!! Εκείνο που απορώ είναι τόσοι εφοριακοί ήταν υποψήφιοι στις εκλογές. Κανένας δεν φιλοτιμήθηκε να ψάξει τίποτα τόσο καιρό;
  Μεγάλη ευθύνη για το παραμάγαζο έχει ο Θέσπης που τόσα χρόνια "κωλυόταν" κατ΄εντολή Καλαφατέλη. Και φέτος θα γίνουν τα ίδια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/6/14 9:35 π.μ.

   Από ότι γνωρίζω υπάρχει καταγγελία για όλα αυτά από μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του δημοτικού Άνοιξης στην αντιδήμαρχος παιδείας που την έβαλε στο συρτάρι.
   Θα συνεχίσουν και με την νέα δημοτική αρχή ο Λουκάτος , η Αυγέρη και οι αχυράνθρωποι τους να είναι ανεξέλεγκτοι;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/6/14 10:32 π.μ.

   Στις 13 Μαρτίου 2014 ανέβασα μερικά από τα στοιχεία που αφορούν την διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου γονέων δημοτικού Άνοιξης στη προσωπική μου σελίδα στο facebook και σε σχόλιό μου στη Διονυσοσκουφίτσα.

   "Έχοντας διατελέσει μέλος του Δ.Σ. (2011-12) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (2012-14) του Συλλόγου, γνωρίζω καλά όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν εκεί και τα έχω καταγγείλει με συγκεκριμένες αποδείξεις δημοσίως. Σταχυολογώντας από την έκθεση ελέγχου (που διενέργησα ως μέλος της Ε.Ε.) επί των οικονομικών του συλλόγου, αναφέρω τρία χαρακτηριστικά στοιχεία:

   • Το 27% των συνολικών εσόδων που αναγράφονται στα βιβλία (πάνω από 8.800 ευρώ), δεν συνοδεύονται από ΚΑΝΕΝΑ παραστατικό, ούτε καν πρόχειρη απόδειξη.

   • Για το 54% των εξόδων (περίπου 13.500 – 14.000 ευρώ) που αφορά αμοιβές παροχής υπηρεσιών δασκάλων και συνεργατών, δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά και δεν έχει γίνει απόδοση φόρου.

   • Δεν υπάρχουν εναλλακτικές προσφορές για τις δαπάνες που αναλήφθησαν, ενώ για κάποιες αγορές ούτε καν δελτία αποστολής ή τιμολόγια!

   Δυστυχώς όμως, οι καταγγελίες μου αυτές έχουν αποβεί εις μάτην, καθώς:

   1. Η ομάδα των «στενών συνεργατών σας», που ελέγχει πλέον καθ’ ολοκληρίαν το ΔΣ, δεν επιτρέπει την ενημέρωση των γονέων από κανέναν άλλον πλην των ιδίων και πνίγει οποιαδήποτε διαφορετική φωνή,

   2. Τα δύο άλλα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Καππή και Σάββα) διαβεβαίωσαν ψευδώς τη συνέλευση ότι στον έλεγχο των παραστατικών «τα βρήκαν όλα εντάξει» (είναι λέτε σύμπτωση που φιγουράρουν στη λίστα των υποστηρικτών σας;),

   3. Η δημοτική αρχή (κ. Σαραντάκη) στην οποία απευθύνθηκα ζητώντας τη θεσμοθετημένη παρέμβασή της για την αποκατάσταση της αλήθειας και τον έλεγχο των οικονομικών, απέφυγε να πάρει θέση. (Πιθανολογώ λόγω προεκλογικών διαπραγματεύσεων… )."

   Την έκθεση ελέγχου των οικονομικών του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης μπορείτε να δείτε εδώ:
   https://drive.google.com/file/d/0Bx4329IaHjLFZ3hmQlpNTF9Pb00/edit?usp=sharing


   Πέρυσι (στις 7/6/13 στο FB) είχα αποκαλύψει την ψευδή διαβεβαίωση της Αυγέρη (προέδρου του συλλόγου) προς την Σχολική Επιτροπή (της οποίας ήταν γραμματέας!...) ότι δήθεν δεν υπήρχε υποχρεωτική εισφορά.

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389504794493178&set=a.165917626851897.32756.100003009835333&type=1

   Επίσης, το 2012, με άλλες δημόσιες αναρτήσεις μου, είχα αποκαλύψει το προϋπολογιστικό κόστος των τότε καλοκαιρινών τμημάτων του συλλόγου, από το οποίο φαινόταν το περιθώριο κέρδους μέχρι τη "τιμή πώλησης" της υπηρεσίας, δηλαδή το κόστος συμμετοχής ανά παιδί.

   https://www.facebook.com/notes/stefanos-michiotis/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B3%CE%BA-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/246819825428343

   Στέφανος Μιχιώτης

   Διαγραφή
  3. Να κάνω μερικές Ερωτήσεις που μπορεί στους γνώστες να φανούν ανόητες αλλά θα ήθελα από όποιον μπορεί και ξέρει μερικές απαντήσεις
   1. Στο θέμα ΑΒC .
   Α. Υπάρχει άλλο κλειστό γυμναστήριο στο Δήμο Διονύσου που να μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σωματείο χωρίς να είναι σχολικό;;;
   Β. Και αν όχι είναι τόσο κακό που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο για το σκοπό αυτό έστω και με αντίτιμο ;;;;
   Γ. Άλλα αθλητικά σωματεία (από Δροσιά π.χ) που χρεώνουν συνδρομή δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κλειστό .
   Δ. Τέλος θα προτιμούσαμε σαν δημότες τα σωματεία να χρησιμοποιούν το βοηθητικό του Πανερυθραικού και να παίρνει τα έσοδα το πολύ συμπαθητικό αυτό γειτονικό σωματείο.
   Ε. Το ABC χρησιμοποίησε ένα σχολικό χώρο που τον διαχειρίζεται ο Δημοτικός Οργανισμός Θέσπις μήπως θα έπρεπε κάποιο μέρος των εσόδων έστω συμβολικό να έχουν πάει και σε αυτόν τον Οργανισμό έτσι και για να γυρίσει και κάτι και σε εμάς τους δημότες που μπορεί να μην έχουμε παιδιά
   2. Σύλλογος Άνοιξης
   Μήπως πριν χρησιμοποιήσουμε εκφράσεις ,παραμάγαζο κτλ, θα έπρεπε να δούμε πρώτα τη δραστηριότητα του Συλλόγου. Δηλαδή έναν τόσο δραστήριο σύλλογο μήπως πρέπει πρώτα να τον επαινέσουμε, γιατί για να οργανωθούν όλα αυτά που κάνει κάποιοι τρέχουν και δίνουν προσωπικό χρόνο και νομίζω πως η διαφορά με άλλους συλλόγους είναι χαώδης. Μήπως λοιπόν αφού τον επαινέσουμε μετά να κάτσουμε και να δούμε τα τυχόν διαχειριστικά λάθη του ώστε να τα διορθώσει και να είναι και σε αυτόν το τομέα άψογος. Δηλαδή ότι έχει έσοδα χωρίς παραστατικό πχ. μπορεί να είναι λάθος, παράνομο κτλ αλλά σε κάθε περίπτωση είναι έσοδο στο σύλλογο δεν το έβαλε κάποιος στην τσέπη (όπως θα μπορούσε αφού είναι χωρίς παραστατικό)

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/6/14 12:35 μ.μ.

   Επιτέλους βρέθηκε ένας Ανθρωπός να τα πεί...

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/6/14 2:52 μ.μ.

   Φίλε Darco, υπάρχει πολύ πράγμα να δει κανείς αν τραβήξει τη κουρτίνα των δημοσιών σχέσεων του συλλόγου γονέων δημοτικού άνοιξης. Τα οικονομικά είναι μία μόνο πτυχή του προβλήματος. Αναφέρω επιγραμματικά και μερικές άλλες για να μην κουράσω:
   Σύμφωνα με την ίδια την Αυγέρη ο Σύλλογος είναι ‘’ένας σκληρός πυρήνας ατόμων, που είναι ‘ετοιμοπόλεμοι’ για ό,τι προκύψει και που επικοινωνούν και αλληλοϋποστηρίζονται εντός και εκτός σχολείου’’.
   Αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο για όσους δεν συμμετέχουν στις δράσεις του ή ενδιαφέρονται για άλλου είδους πράγματα ή διαφωνούν με την λογική «εκδηλώσεις για να περνάμε καλά» και «πληρώνουμε εμείς για τα παιδιά μας».
   Δεν νοιάζονται για τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου. Τα θυμούνται μόνο για να τα χρησιμοποιήσουν για πολεμική εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους (πχ του Σπηλιώτη) ή για πολιτικό γλύψιμο υπέρ των περιστασιακών συμμάχων τους (έλεγαν ότι ο Καλαφατέλης δεσμεύτηκε ότι θα τα λύσει…).
   Για αυτό και δεν έδωσαν καμιά υποστήριξη στο αίτημα 23 γονέων για αλλαγή της χρήσης της προκάτ αίθουσας στο προαύλιο της Δ.Κ. Άνοιξης. Έφτασαν μάλιστα να ειρωνευτούν τους 23 γονείς που υπέγραψαν το αίτημα (που τελικά έγινε πραγματικότητα) ότι «δεν υπήρχαν» και ότι αναστάτωσαν τα μαθήματα των άλλων μαθητών ….
   Οι δράσεις του Συλλόγου δεν είναι ανοικτές σε άλλους ομοειδείς φορείς, όπως πχ οι αιμοδοσίες δεν γίνονται σε συνεργασία με τους υφιστάμενους συλλόγους. Αλλά όποιο σχολείο ή σύλλογος σταδιακά ελέγχεται από αυτή την ομάδα ανθρώπων προστίθεται στο κλαμπ. Αλλιώς, του γίνεται πόλεμος. Σ’ αυτό το μοτίβο γίνεται η επίθεση στο ABC, ενώ πέρυσι ήταν μαζί του.
   Όποιος διαφωνεί είναι σαν να μην υπάρχει για αυτούς. Σε δύο περιπτώσεις που κατέθεσα αιτήματα, ούτε καν μου απάντησαν και στη μια είπαν ότι «Ο Σύλλογος δεν απαντά σε αιτήματα μεμονωμένων γονέων» Για κείνους υπάρχουν μόνο οι οργανωμένες ομάδες, όπως εκείνοι.
   Κι όταν ζοριστούν, εγκαταλείπουν κάθε πρόσχημα. Έτσι με ένα όργιο διαδικασίας αποφάσισαν να φύγουν από την Ένωση Γονέων όταν δεν μπόρεσαν να την ελέγξουν, με το πρόσχημα ότι δεν συμφωνούσε με τη δική τους λογική να χρεώνουν ακόμα και τον αέρα που ανασαίνουμε.

   Κι επειδή υπάρχουν πολλοί που τσιμπάνε σε «οράματα» τύπου «Κολέγιο της Άνοιξης» που τους πλασάρουν, βρίσκουν και κάνουν. Πιο κολλέγιο ρε ανόητοι, που ακόμα είμαστε χωρίς καλοριφέρ και κάθε 15 μέρες πληρώνουμε δεκάευρα για τις σχολικές εκδρομές των παιδιών μας; Πιο κολλέγιο ρε ξιπασμένοι που βάζατε σε κίνδυνο τα παιδιά μας για να κάνετε εντύπωση φέρνοντας ελικόπτερο να πετά πάνω απ’ το γήπεδο την ώρα της σχολικής γιορτής; Και που η αισθητική σας με τα τιγρέ, τα πούρα και τις μπανάνες συναγωνίζεται εκείνη του Μπέου και του Ψωμιάδη;

   Όλα αυτά ξέρουμε πια ότι γίνονται μόνο για λόγους πολιτικού μάρκετινγκ, όπου οι ντυμένοι σαν εθελοντές δεν είναι τίποτε άλλο από νεοσύλλεκτοι…
   ΣΜ

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος4/6/14 3:00 μ.μ.

   ΥΓ. Ακριβώς όπως ο Καλάφι είχε χτίσει το φρούριό του και όποιος διαφωνούσε τον έτρωγε η μαρμάγκα, έτσι και στο σχολείο της Άνοιξης επιβάλλουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. (Έφτασαν να επιτεθούν φραστικά σε μητέρα επειδή μου μιλούσε...)
   Μην ξεχνάμε ότι και το Κρυονέρι λαμπύριζε στους ξένους. Αλλά αν έξυνες την επιφάνεια από κάτω δεν υπήρχε χρυσάφι, αλλά πηχτό σκατό. Γι αυτό και τακιμιάσανε - προ και μετά των εκλογών (όπως καταλαβαίνουν όσοι ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα)
   ΣΜ

   Διαγραφή
 22. Ανώνυμος4/6/14 9:26 π.μ.

  Χθες, λοιπόν, η αντιδήμαρχος Διονύσου κα Σαραντάκη πήγε με λουλούδια στην δημοτική κοινότητα κι αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους. Τους ενημέρωσε μάλιστα ότι θα την αναπληρώσει ο κ. Χιώτης.
  Μετεκλογικές παρενέργειες μιας μη αναμενόμενης από τον Καλάφι ήττας.
  Είναι γνωστό ότι η κα Σαραντάκη δεν ήταν πάλι υποψήφια αλλά οι άνθρωποι της στην δημοτική κοινότητα Διονύσου (Λίτσας και Μπομπής) ήσαν υποψήφιοι με την παράταξη Μπιτάκου.
  Φαίνεται ότι ο Καλάφι της ζήτησε να παραιτηθεί και να αναλάβει ο Χιώτης αντιδήμαρχος στη θέση της μέχρι την 31η Αυγούστου που φεύγουν από την διοίκηση του δήμου.

  Ένα είναι σίγουρο ότι ο Καλάφι δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε και σαν αντιπολίτευση (θέλω να τ΄ακούω να το λές, που τραγουδάει η Μαρινέλλα).....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε
   Το περιστατικό που αναφέρεις το επαλήθευσα πριν από λίγο. Λέγεται ότι ο λόγος που ζητήθηκε η παραίτηση της Σαραντάκη από την (άμισθη) θέση της αντιδημάρχου ήταν για να δοθεί - σαν έμμισθη όμως - τους απομένοντες 2,5 μήνες στον Χιώτη.

   Δεδομένου ότι ο νέος Αντδήμαρχος Παιδείας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πτυχιούχος Ανθοκομίας - Κηποτεχνίας και στα δημοτικά συμβούλια δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ και για τίποτα(!), σκέφτομαι "ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"... Δεν ξέρω βέβαια σε τι κατάσταση θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη...
   Άλλη μια "πρωτιά" της απελθούσας διοίκησης Καλαφατέλη.

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος4/6/14 10:10 π.μ.

  ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΥΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Ή ΟΧΙ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ, ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΓΑΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΓΚΛΙΣΩ Ή ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ.
  ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή η παράσταση που θα δούμε τη νέα περίοδο θα είναι "Ο Τζακ κι η φασολιά" ;

   Διαγραφή
  2. Πάντως επειδή το είπες αν πάς στο Μπλογκ του και δεις τον όγκο των καταγγελιών θα πάθεις πλάκα . Φυσικά σε εμένα είναι αδύνατο να τις διαβάσω όλες αλλά δειγματοληπτικά κοιτώντας και μόνο για Δροσιά που ξέρω 5 πράγματα δεν βλέπω που είναι υπερβολικός. Επίσης όποιος τις διαβάσει καταλαβαίνει πως τις έχει γράψει μόνος του χωρίς να συμβουλευτεί δικηγόρο και για Δικονομικούς λόγους και μόνο είναι πολύ πιθανό να του έχουν απορριφτεί αρκετές αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία αυτών που καταγγέλλει . Το μπλογκ είναι αρχειοθετημένο με χρονολογική σειρά και έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος πως ξεκινάμε από το Νεκροταφείο Δροσιάς και πως προχωρούν τα πράγματα σε αποχαρακτηρισμούς κοινοχρήστων χώρων. Επιπλέον οι καταγγελίες δεν είναι μόνο δικές του εγώ είδα και του Ζαμάνη αλλά και κατοίκων Δροσιάς
   Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε το χρόνο να τις διαβάσουμε όχι να τις κρίνουμε και αφήνουμε όλα να γίνονται χωρίς εμάς και χωρις να έχουμε άποψη καν.
   Συμπερασματικά αν υπάρξει ένας νέος και Δραστήριος ΄΄Πασιπουλαρίδης΄΄ στην αντιπολίτευση μόνο να κερδίσουμε έχουμε όλοι μας

   Διαγραφή
 24. Ανώνυμος4/6/14 1:26 μ.μ.

  Nαι .. μόνο που το παραμύθι τελειώνει όταν ο Τζακ κόβει τη φασολιά και ο γίγαντας πέφτει φαρδύς-πλατύς στη γη .. Μπααααμ ! ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος5/6/14 12:30 π.μ.

  http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2014/06/blog-post_250.html

  Διαβάζουμε δήλωση του απερχόμενου δημάρχου Διονύσου στο edionysos (4/6/2014):
  «Ο επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ξεκαθάρισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας του δευτέρου γύρου των εκλογών της 25ης Μαΐου και παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και από αυτόν και από συνεργάτες του, που τελικά συντέλεσαν σε ένα σημαντικό βαθμό στο να μη νικήσει ο συνδυασμός.
  Ο Δήμαρχος Διονύσου, τόνισε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη και για τα λάθη των συνεργατών του, για την επιλογή των οποίων -όπως υπογράμμισε- έχει ευθύνη ο ίδιος.

  Παράλληλα είπε ότι ένας λόγος που ηττήθηκε ο συνδυασμός ήταν η συνεργασία μεταξύ αντιπάλων παρατάξεων, κι αυτό όμως, όπως είπε στο edionysos.gr, είναι δικό μας λάθος -και ειδικά δικό μου- που δεν το διαβλέψαμε έγκαιρα....

  Σε ερώτημά μας για το αν ετέθη από στελέχη της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ζήτημα αποχώρησής του από επικεφαλής του συνδυασμού, απάντησε αρνητικά και είπε ότι απ' όσο μπορεί να προβλέψει για το άμεσο μέλλον, θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης...»

  Παρατηρήσεις:
  1. Θα παραμείνει σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης «απ' όσο μπορεί να προβλέψει για το άμεσο μέλλον». Η διατύπωση αυτή είναι παραπάνω από εύγλωττη και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
  2. Στην 1η μετεκλογικά συνάντηση της παράταξης του για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (Τρίτη, 3/6/2014), συγκεκριμένοι στενοί συνεργάτες του (κ.κ. Παραράς και Γιδαράκου) δέχτηκαν σφοδρή κριτική από πολλούς σαν βασικοί υπαίτιοι της ήττας. Έτσι εξηγείται η σπουδή του να σπεύσει με την δήλωση αυτή να τους καλύψει πλήρως.
  3. Αναφέρει σαν έναν από τους λόγους της ήττας ότι, δεν διέβλεψαν έγκαιρα τη συνεργασία στον δεύτερο γύρο αντίπαλων παρατάξεων. Μα η πραγματικότητα τον διαψεύδει: στην εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ των 2 γύρων δεν υπήρξε βασικό στέλεχος των άλλων 3 συνδυασμών που να μην προσεγγίστηκε από την παράταξη του. Το πρόβλημα τους ήταν ότι, από την μεγάλη πλειοψηφία εισέπρατταν κατηγορηματικές αρνήσεις στήριξης. Το σωστό, λοιπόν, είναι ότι δεν διέγνωσαν και δεν μπόρεσαν συνεπώς να αναστρέψουν το «αντι-καλαφατελικό» κλίμα, που είχε παγιωθεί βαθμιαία στην κοινωνία τα τελευταία 3,5 χρόνια. Και το οποίο φυσικά δεν ανατρέπονταν με τίποτα μέσα σε μια εβδομάδα, όπως έδειχναν και οι 2 δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν προεκλογικά.
  4. Ενδεικτικό του κλίματος μεγάλης αναταραχής, που επικρατεί στο εσωτερικό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, είναι και το γεγονός ότι, παρά την διακηρυγμένη πρόθεση του απερχόμενου δημάρχου για σκληρή αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή, μια σειρά εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι τονίζουν σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα ασκήσουν «δημιουργική» αντιπολίτευση και όπου συμφωνούν με την δημοτική αρχή, θα ψηφίζουν τις προτάσεις της.
  5. Όπως, επίσης, και το γεγονός ότι ζητήθηκε χθες η παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας της κας Σαραντάκη. Ο κ. Καλαφατέλης μιλώντας στην Οδό Διονύσου – «απέδωσε την κίνησή του αυτή στο γεγονός πως πολλά μέλη στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δήλωναν δυσαρεστημένα από τη στάση της κ. Σαραντάκη που –ενώ δεν συμμετείχε στην παράταξη- εντούτοις εξακολουθούσε να κατέχει θέση ευθύνης στη Δημοτική Αρχή.» Αν τα πράγματα έχουν έτσι, τότε γιατί δεν ζήτησε εδώ και 2 μήνες την παραίτηση και του αντιδημάρχου κ. Νίκου Πέππα, που επίσης δημόσια σε ραδιοφωνική εκπομπή, διαχώρισε την θέση του από την Ενωτική Πρωτοβουλία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε

   Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση και για τις ουσιώδεις παρατηρήσεις σου, τις οποίες επιθυμώ να σχολιάσω σ΄ενα μόνο σημείο προς το παρόν.

   Είναι δυστυχώς αποκαλυπτική του πολιτικού ηθους και αναστήματος των στελεχών και μελών της Ε.Π. η απόδοση των κύριων ευθυνών για την ήττα στους δύο ειδικούς συνεργάτες του Καλαφατέλη.

   Ειδικά δε όταν οι διάφοροι τα ανακαλύπτουν αυτά και τα καταγγέλλουν μετά από 3,5 χρόνια δικής τους αφωνίας - ψιλοκομμένου τουμπεκί, επί το λαϊκότερον.

   Με δυο λόγια:

   Αν δεν υπάρχουν τέτοιοι "ποντικομικρούληδες", δεν μπορούν να σταθούν "Καλαφατέληδες".

   ΥΓ. Πολύ σωστά ο ΓΚ έπραξε και ανέλαβε εκείνος όλες τις ευθύνες κι ακόμα πιο σωστά άφησε και τα ενδεχόμενα ανοικτά για την παραμονή του στη θέση του επικεφαλής. Με τέτοιους ποντίκαρους...

   Διαγραφή
  2. ΥΓ2. Δυστυχώς δε, πολύ φοβάμαι ότι οι "ποντικομικρούληδες" είναι παντός καιρού και παντός συνδυασμού...

   Διαγραφή
 26. Ανώνυμος5/6/14 1:49 π.μ.

  (Αναδημοσιεύω το ακόλουθο μήνυμα που απέστειλε η νεοεκλεγείσα δ.σ. Α.Στασινοπούλου - Δ/Σ)


  ​Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

  Αγαπητές Φίλες & αγαπητοί Φίλοι, Αγαπητοί Συνδημότες όλου του Δήμου Διονύσου,

  Στο πέρας 11 ημερών από την 25η Μαΐου, ημέρα κατάκτησης της Νίκης των Ανοιχτών Οριζόντων και του Διονύση Ζαμάνη, σας εύχομαι Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι με ξεκούραση και διακοπές όπως τις επιθυμείτε!

  Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή να με εκλέξετε δημοτική σύμβουλο (2η στον Άγ. Στέφανο με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες), σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και τη μεγάλη στήριξη, που μου δείξατε.

  Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένειά μου και στους δικούς μου ανθρώπους, γιατί στάθηκαν σημαντικοί αρωγοί της προσπάθειάς μου και σε αυτούς οφείλω ένα μεγάλο μέρος της εκλογής μου. Ευχαριστώ ακόμη όλες και όλους εσάς, οι οποίοι εκφράσατε μια διαφορετική επιλογή.

  Η ψήφος σας μού δίνει δύναμη και αποτελεί για μένα εντολή να θέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, να αγωνιστώ για τη λύση τους και να εγγυηθώ στην πράξη για τη δημιουργία νέων έργων στο Δήμο.

  Έχοντας απόλυτη επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνω, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα εργαστώ με υπευθυνότητα πράξεων και συνέπεια λόγων.

  Στη νέα μου θητεία, στόχο έχω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης σας και να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες σας! Και γνωρίζω ήδη ότι είναι πολλές οι προσδοκίες!

  Κυρίως οι τελευταίοι 2 μήνες με δίδαξαν πολλά. Είχα την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσω αξιόλογους συμπολίτες μας, τους οποίους σε άλλη περίπτωση δεν θα συναντούσα. Είχα επίσης την ευκαιρία να ξανασυναντήσω φίλους συμπολίτες. Τους άκουσα, θα εξακολουθήσω να τους ακούω και να λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τα λεγόμενά τους. Θα επιθυμούσα τη συμβολή όλων εσάς στην πληροφόρησή μου, ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον Δήμο.

  Ο πραγματικός αγώνας τώρα ξεκινά με πολλές, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες μάχες!

  Θα σας ήθελα δίπλα μου, γιατί μόνο ενωμένοι πετυχαίνουμε. Οι τρόποι επικοινωνίας μαζί μου είναι γνωστοί, θα περιμένω με χαρά τις παρεμβάσεις σας, καθώς και την ενημέρωση για ό,τι αντιμετωπίζετε που θα θέλατε να αλλάξει. Ήδη, λαμβάνω μηνύματα (προφορικώς και γραπτώς) για την κατάσταση.

  Όλοι εσείς πραγματικά αλλάξατε σελίδα και μας δώσατε εντολή για Ανανέωση στην Πράξη και για πραγματικό έργο στο Δήμο για το καλό όλων μας.

  (συνεχίζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/6/14 1:51 π.μ.

   (συνέχεια)

   Ενωμένοι παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δώσαμε έναν δύσκολο, έντιμο και καθαρό αγώνα με σκληρές μάχες και μας πιστέψατε! Αυτό μας γεμίζει αίσθημα ευθύνης, ώστε να ανταποκριθούμε επάξια στην εμπιστοσύνη σας. Η νίκη μάς δίνει το έναυσμα να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Σίγουρα το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε λάβει τις ευχές της πλειοψηφίας του κόσμου για Καλή Επιτυχία. Ο νέος Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο Δήμο Διονύσου.

   Για εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας, ήρθε η ώρα να σταθούμε δίπλα του και να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ανανέωση και τη δημιουργία.

   Ζητήσαμε μια ευκαιρία ώστε να κριθούμε κι εμείς με τη σειρά μας στο τέλος της ερχόμενης 5ετίας. Τα αξιώματα πρέπει να βρίσκονται σε ικανά χέρια και αυτό το κρίνετε κάθε φορά εσείς.

   Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την ανασύνταξη και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων!

   Θα εργαστούμε σκληρά για να αποκτήσουμε την Πόλη που μας αξίζει. Θα συνεργαστούμε με όλες και όλους εσάς που νοιάζεστε και αγωνίζεστε για την προκοπή του τόπου. Κάνοντας πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για εξαντλητική διαβούλευση με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, για πλήρη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία.

   Συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους μου και στον Δήμαρχο, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!
   Συγχαρητήρια να εκφράσω σε όλες και όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, καθώς και σε όλες και όλους τους υποψηφίους, γιατί είναι πολύ σημαντικό ότι έθεσαν εαυτό προς κρίσην των συμπολιτών μας.

   Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια νέα αρχή συναίνεσης στο Δήμο μας, με συνέχεια και σύγχρονες αντιλήψεις.

   Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε ότι ορθώς πράξατε και στους δύο εκλογικούς γύρους. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τις επιλογές εκπροσώπων σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

   Μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή σελίδας, με βασικούς άξονες τη χρηστή διοίκηση, τη συνεργασία δυνάμεων, τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, κάτω από ένα μεγάλο κοινό στόχο, το καλό του Δήμου Διονύσου. Χρειάζεται αφοσίωση, εποικοδομητικό διάλογο, δουλειά, οργάνωση και σωστή μεθοδολογία.

   Οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή σας και να αξιοποιήσουμε ώριμα και ευσυνείδητα την ευκαιρία που μας δώσατε.

   Αξιολογώντας ήδη την πραγματική κατάσταση του Δήμου, με μεγάλη χαρά και δυναμική εργαζόμαστε και προετοιμαζόμαστε, υπό το πρίσμα της ανάληψης του Δήμου από 1ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα που θα προκύψουν, καθώς και όσα έχουμε εξαγγείλει ότι θα αντιμετωπίσουμε από την επόμενη ημέρα της ανάληψης.

   Με εκτίμηση, αίσθημα ευθύνης και πολλές ευχαριστίες,

   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

   MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
   Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης

   Δημοτική Σύμβουλος Δ. Διονύσου

   http://stasinopoulou-dionysos.blogspot.gr/
   Προσωπικές πληροφορίες υποψηφιότητας & Ενημέρωση

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος5/6/14 2:22 π.μ.

  ΔιονυσοΣκουφίτσα,
  για να είμαστε ακριβείς και άλλες φορές αυτά τα 3,5 χρόνια σε "εσωτερικές" συζητήσεις έχουν διατυπωθεί αμέσως ή εμμέσως κριτικές για τον μη θεσμικό τρόπο λειτουργίας πολλές στιγμές των Παραρά-Γιδαράκου.
  Τελικά, χθες χτυπούσαν το σαμάρι για να το νιώθει ο γάϊδαρος, που λέει η λαϊκή ρήση. Πολλοί πριονίζουν τα μαχαίρια και μεταθέτουν για αργότερα το θέμα της διαδοχής, που πάντως άνοιξε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος5/6/14 2:26 π.μ.

  Τι γίνεται με τις μαύρες σακκούλες στον δήμο Διονύσου;
  Την Κυριακή ήταν η αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ, ο οποίος σημειωτέον έχει τινάξει το ταμείο στον αέρα με τις προεκλογικές καταχωρήσεις κι "εκδηλώσεις".
  Την Τετάρτη στη Δροσιά ήταν ο κ. Ιωαννίδης.
  Κάθε εξήγηση δεκτή, εξήγηση όμως πειστική, όχι παπαρολογίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος5/6/14 2:40 π.μ.

  Ή βγαίνουν φάκελλοι ή οι καταστροφείς εγγράφων δουλεύουν και γεμίζουν σακκούλες σκουπιδιών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος6/6/14 9:16 π.μ.

  Προεκλογικές αθλιότητες του συστήματος Καλαφατέλη
  Διαβάζοντας την εναγώνια προσπάθεια του απερχόμενου δημάρχου Διονύσου να ερμηνεύσει την εκλογική του αποτυχία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στις αθλιότητες που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να στήσει σε βάρος των Ζαμάνη και Πασιπουλαρίδη.

  Αναφερόμαστε στην απελπισμένη απόπειρα του μετά από 3,5 χρόνια να σπιλώσει τη θητεία τους στον δήμο Δροσιάς με χοντροκομμένη σκανδαλολογία. Πιο συγκεκριμένα, στην αναφορά του στο έργο ηλεκτροφωτισμού που κοσμεί την Δροσιά αλλά και στην αγορά οικοπέδου από τον δήμο, που στη συνέχεια ανακλήθηκε.

  Ο απερχόμενος πήγε να στήσει σκηνικό σκανδάλων αλλά δεν του βγήκε και του γύρισε μπούμεραγκ. Έφτασαν, μάλιστα, δυο φορές τα άθλια παπαγαλάκια του να ρίξουν στην πιάτσα (και με σχόλια στη ΔιονυσοΣκουφίτσα) ότι, δήθεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των Ζαμάνη-Πασιπουλαρίδη κι έτσι δεν θα φτάσουν μέχρι τις εκλογές. Στο αποκορύφωμα της λασπολογίας, διέδωσαν ότι «συνελήφθη χθες βράδυ ο Ζαμάνης»…..

  Όπως όμως λέει ο σοφός λαός, ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Και γι΄ αυτό αντάμειψε ανάλογα τον καθένα στις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος6/6/14 1:56 μ.μ.

  Ωραία και ενδιαφέροντα όλα αυτά. Μήπως ξέρετε όμως και ποιοί εκλέγονται στη περιφέρεια αττικής?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος7/6/14 3:20 π.μ.

  Οι εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε στη δημοσιότητα η απερχόμενη δημοτική αρχή, δείχνουν ανάγλυφα πόσο πήλινα ήσαν τα πόδια που στηριζόταν ο υποτιθέμενος γίγαντας, ο ανίκητος δήθεν και άλλα πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος7/6/14 6:07 μ.μ.

  Οι βασικές αιτίες της ήττας, όπως τις περιγράφει η παράταξη του Καλάφι (το απόλυτο αλαλουμ):
  Φαινόμενα υπερβολικής αισιοδοξίας και ψήγματα αλαζονείας.
  Ελλειπτική αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας.
  Ελλιπής επικοινωνία του σημαντικότατου έργου που πραγματοποιήθηκε και λανθασμένη προεκλογική τακτική.
  Υπονόμευση, εκ των έσω κατά την διάρκεια της θητείας.
  Έλλειψη σύμπνοιας και συλλογικής προσπάθειας καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.
  Επανάπαυση στο αποτέλεσμα του Α’ γύρου και αδιαφορία για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου, από υποψήφιους που δεν εκλέχτηκαν.
  Έλλειψη κάποιων αναγκαίων στεγανών στους κόλπους των μελών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
  Ελλιπής αντίκρουση ψευδολογιών που χρησιμοποίησαν ως όπλο οι αντίπαλοι, με τον φόβο μην παρασυρθούν τα μέλη της παράταξης στο ‘παιχνίδι’ των αντιπάλων και υπάρξει συμβολή στην πτώση του πολιτικού ήθους και πολιτισμού.
  Πλημμελής ή και λανθασμένη διαχείριση, πρώην στελεχών της παράταξης που συμπορεύτηκαν με αντίπαλες δυνάμεις στις εκλογές, αλλά και προβληματική συνεννόηση με παρατάξεις που δεν συμμετείχαν στο Β’ γύρο.

  Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα! Τελικά, ο Καλάφι δεν ήταν ένας τόσο δύσκολος αντίπαλος όσο φάνταζε από μια πρώτη ματιά. Το αντίθετο μάλιστα, αν τόψαχνες λίγο πιο βαθιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/6/14 10:42 π.μ.

   Πολύ καλή πληροφόρηση για κάποιον που είναι εκτός παράταξης!!??

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/6/14 11:00 π.μ.

   Για την αυτοκριτική που κάνει πάντως αξίζουν δύο καλές κουβέντες στην απερχόμενη διοίκηση. Έστω και κατόπιν εορτής κατάλαβε κάποια λάθη της. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα φτάνει να μην επαναλάβει τα ίδια και στο μέλλον και να ξεφορτωθεί τα βαρίδια που την πάτωσαν. Το συνέδριο τον Σεπτέμβριο θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

   Διαγραφή
  3. Τα παραπανω είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Πάντως η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί επιφανειακής "αυτοκριτικής" και όχι περί αναζήτησης πραγματικών αιτίων. Επ' αυτού θα επανέλθω και μάλιστα και για τις άλλες παρατάξεις.

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος7/6/14 8:46 μ.μ.

  Μια απορία: από 1η Σεπτέμβρη που παύει να είναι επαγγελματίας της αυτοδιοίκησης για 16 ολόκληρα χρόνια, τι δουλειά θα κάνει ο Καλάφι; Μήπως θα γραφτεί στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ;
  Πάντως, εμείς θα τον έχουμε στο νου μας......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/6/14 10:10 μ.μ.

   Κάτι σαράκια που έχετε μερικοί... Δεν σας ενδιαφέρει αν θα πάει καλά ο Δήμος μας με τη νέα διοίκηση αλλά τι θα κάνει ο Καλάφι. Δυστυχως δεν υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα...

   Διαγραφή
 35. Ανώνυμος7/6/14 9:39 μ.μ.

  ΔιονυσοΣκουφίτσα, εσύ που συνέβαλες καθοριστικά στην αποκαθήλωση του Καλάφι (και βλέπω ότι πανηγυρίζεις δεόντως γι΄ αυτό), δεν μπορείς να τον αφήσεις να βολοδέρνει ...... άνεργος στους πέντε ανέμους.
  Κάνε κάτι να βρει δουλειά και θα σου είναι ευγνώμων, υποθέτω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, ας κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε για τον "άτυχο" (κατά δήλωσή του) συνδημότη μας. Εγώ σκέφτομαι να του προσφέρω υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού.
   Δ/Σ


   ΥΓ. Είχα την εντύπωση ότι οι πανηγυρισμοί μου ήταν απλώς οι δέοντες, δηλαδή μετρημένοι.

   Διαγραφή
 36. Προς τον αναγνώστη που έχει "λυσάξει" δώ και μέρες για την "μελαχροινή": Αγαπητέ φίλε, το BLOG ενδιαφέρεται μόνο για πολιτικού χαρακτήρα σχόλια και αποκαλύψεις. Μην στέλνεις λοιπόν άλλα τέτοια σχόλια, γιατί θα έχουν όλα την ίδια τύχη.
  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος11/6/14 9:09 π.μ.

  Ασε τις παπαριες Δ/Σ. Σε ειδα και σε προηγουμενες αναρτησεις,μια χαρα αφηνες καποια σχολια.
  Και εσυ εχεις λυςαξει με τον Καλαφι!!!
  Εκει, εχεις φαγωθει-εμμονη!!!
  Τον τοπο μας κοιταμε, αστο να παει να απαυτωθει. Τελειωσε, εχασε, σε 2 χρονια-οπως ολα δειχνουν-θα εχει διαλυθει και η "ομαδα" και μαζι τους και οι πρακτικες τους.
  Γιατι συνεχιζεις και τους προκαλεις, συσπειρωνοντας τους!
  Το ξερεις οτι ο Σταθοπουλος και εσυ, ξεπερασατε τα ορια και ευτυχως που προεκλογικα ησυχασατε λιγο-γιατι ο κοσμος απο αντιδραση θα πηγαινε απεναντι.
  Το πολυ Κυριε ελεησον, το βαριεται και ο Παπας.
  Τωρα αμα βρισεις και εμενα που λεω την αποψη μου, τι να σου πω....
  Καλημερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οχι μόνο δεν πρόκειται να σε βρίσω, αλλά θα αναρτήσω - όπως βλέπεις - το σχόλιό σου και θα το μνημονεύω τον επόμενο καιρό για λόγους που θα καταλάβεις και συ και όλοι μας.
   Επειδή τελικά "κοιτάμε τον τόπο μας" με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, δεν πρόκειται να "το αφήσω να πάει να απαυτωθεί", γιατί όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι και ζήμιωσαν τον τόπο δεν θα την βγάλουν έτσι εύκολα καθαρή - μ΄ενα "απαύτωμα" ή με τη διάλυση της ομάδας του. Δεν ενδιαφερομαι να αλλάξει ο Μανολιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς - όποιος κι αν είναι.
   Κι επειδή η επόμενη περιοδος θα έχει πολύ ενδιαφέρον - τους το 'χα τάξει άλλωστε - σου προτείνω να χαλαρώσεις και να απολαύσεις (;) αυτό που θα δεις.
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 38. Ανώνυμος11/6/14 1:23 μ.μ.

  Λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές στον Διόνυσο.
  Ο Δήμος αλλαξε σελίδα.
  Κι αν το σύστημα εξουσίας Καλαφατέλη είναι πράγματι παρελθόν είναι γιατί κάποιοι
  από το 2010 δεν είχαν αυταπάτες για το τι πραγματικά αντιπροσώπευε,
  δεν συμβιβάστηκαν ούτε μια στιγμή,
  δεν πήραν θέσεις ευθύνης για λιγότερο ή περισσότερο χρονικό διάστημα, δεν το έγλειφαν την εποχή της παντοδυναμίας του,
  δεν φωτογραφίζονταν μαζί του,
  δεν ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς του,
  δεν έκαναν δουλειές μαζί του,
  δεν, δεν δεν......
  Το σύστημα εξουσίας των 16 χρόνων κατέρρευσε και ανέπνευσε η πόλη. Σ΄ αυτό συνέβαλαν καθοριστικά στον 2ο γύρο περισσότερες της μιας παρατάξεις- προς τιμήν τους.
  Αυτή είναι μια παρακαταθήκη συναίνεσης, οδηγός για την επόμενη 5ετία.

  Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος11/6/14 2:48 μ.μ.

  Ok loipon, tha se dw. Mexri tote kalh synexeia...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος13/6/14 5:37 μ.μ.

  H συνέχεια της ΕΠ χτίζεται στη Δροσιά από "τέκτονες" του Κρυονερίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος22/6/14 11:11 μ.μ.

  Ελπίζω να συνεχίσεις την ίδια αντιμετώπιση και στη νέα εξουσία αλλιώς θα μιλάμε για μεγάλη εκδούλευση κυρία Διόνυσο Σκουφίτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαρτάται από την ίδια. Πάντως η κριτική στάση είναι δεδομένη.

   Διαγραφή