.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Εκτιμήσεις και προκλήσεις (μέρος 2ο)

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία δεν έχω να πω πολλά επί του παρόντος, πέραν των όσων έχω  αναφέρει στις δύο τελευταίες αναρτήσεις. Ο τρόπος που θα πορευτεί και θ’ ασκήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που ακόμα είναι ένα κουβάρι προσωπικών επιδιώξεων και κακής ψυχολογίας.

Τα μεν στελέχη της είναι ακόμα υπό την επήρεια του ψυχολογικού σοκ που έφερε η (αναπάντεχη γι  αυτούς) ήττα. Άσε που στη πλειοψηφία τους δεν είναι μαθημένα να διαλέγονται, αλλά να συμφωνούν με τον αρχηγό – ή τώρα πια και να διαφωνούν…. Ο δε απελθών δήμαρχος θα πρέπει σύντομα να δώσει εξηγήσεις σε πολλούς, εντός κι εκτός παράταξης. Κι οι εξηγήσεις αυτές δεν θ’ αφορούν μόνο το τι σκοπεύει να κάνει, αλλά και το τι έκανε τόσα χρόνια και πώς το έκανε… Ξέρει καλά πως η ιδιότυπη ασυλία που είχε 16 χρόνια τώρα οδεύει προς τη λήξη της.

Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα, που θα δοκιμάσει τη συνοχή και το μέλλον της Ε.Π. Ο καιρός θα δείξει περισσότερα κι εγώ απ’ τη μεριά μου λέω να περιμένω υπομονετικά!

Ας περάσουμε τώρα στη Νέα Πνοή. Προεκλογικά είχα γράψει – κι είχα επικριθεί σφόδρα γι αυτό – ότι η παράταξη αυτή ήταν μια ευκαιριακή συγκόλληση δύο ασύμβατων πλευρών. Η μια προερχόταν από το (παλιό) ΠΑΣΟΚ Αγ. Στεφάνου και Διόνυσου κι η άλλη αποτελείτο από κάποιους σκληρούς ακροδεξιούς πυρήνες σε Άνοιξη και Διόνυσο. 

Τ’ άλλα σημεία που επικέντρωνα την κριτική μου στη παράταξη αυτή ήταν:
·   Η μεταχείριση της λαϊκής συμμετοχής, διαβούλευσης και διαφάνειας – λογοδοσίας με όρους πολιτικού μάρκετινγκ και με στόχο την αλίευση καλοπροαίρετων αφελών,
·   Η επίκληση μιας (προσχηματικής) ανανέωσης με ανθρώπους ηλικιακά και πολιτικά νέους, αλλά και με ‘γνώσεις και εμπειρία’ - κάτι που όχι μόνο δεν αποδείχθηκε, αλλά ούτε καν απαντήθηκαν δημόσια ερωτήματα για τον βίο και τη πολιτεία τους και
·   Η προώθηση ενός απολιτίκ προφίλ και προγράμματος, που όμως (συνήθως) κρύβει μεσσιανικού τύπου φιλοσοφίες για την πολιτική, κάθε άλλο παρά συμμετοχικές.
Αποδείξεις για όσα υποστήριξα για τον ασύμβατο δυισμό στη Νέα Πνοή, αποτελούν τόσο τα αποτελέσματα των εκλογών, όσο και τα ίδια τα μετεκλογικά Δελτία Τύπου της.

Τα πρώτα κατέδειξαν την ενισχυμένη παρουσία της σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και Διόνυσο και την ανυπαρξία της στις άλλες περιοχές. Ακόμα, για κάποιους το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και γι άλλους πολύ απογοητευτικό. Οι πρώτοι έβλεπαν το ‘όχημα’ της Ν.Π. με ορίζοντα πενταετίας, ενώ οι άλλοι πίστεψαν τις φήμες που η ηγεσία διακινούσε για δήθεν εμπιστευτικά γκάλοπ, που τελικά αποδείχθηκαν απλώς φανταστικά.

Επίσης, σημαντικό γεγονός ήταν η εκλογή της Αυγέρη στον Άγιο Στέφανο, που με τις ‘περιφερειακές’ ψήφους της Άνοιξης έσπασε την σταυροδοσία της Συμμαχίας μέσα στο ‘κάστρο’ της. Έτσι, μετά την εκλογή της protégée και της αδελφής του Λουκάτου, μόνος σύμβουλος της …συνιστώσας της Συμμαχίας απέμεινε ο Φωτάκης στον Διόνυσο, που για λίγες ψήφους πέρασε τον Λίτσα κι απέτρεψε το ‘Βατερλώ’. 

Τέλος, η σύγκριση των ψήφων της πρώτης και δεύτερης Κυριακής έδειξε πολλά για τις σημαντικές αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών ανά περιοχή, αλλά και μεταξύ αυτών και του ευρύτερου κύκλου των ψηφοφόρων της παράταξης.

Η πραγματικότητα των ‘δύο κόσμων’ αποτυπώθηκε πολύ εύγλωττα σε ανακοίνωση της Συμμαχίας (!) λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο: «Η Συμμαχία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου,  αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί και υπενθυμίζουμε ότι διατηρεί την πολιτική της ιδεολογία και την αυτονομία δράσεων και κινήσεων. Στα πλαίσια αυτά, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να ψηφίσουν κατά συνείδηση» Κι όλα αυτά ενώ η Νέα Πνοή είχε ήδη λάβει θέση κι είχε δημοσιεύσει τη δική της απόφαση!...

Από την άλλη, οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις σημαντικών στελεχών της παράταξης είναι εξόχως ενδεικτικές του υφιστάμενου δυισμού. Οι αλλεπάλληλες φραστικές επιθέσεις ενός εκ των ‘συνιδρυτών’ εναντίον φορέων (σωματείο μπάσκετ ABC), παρατάξεων (Λαϊκή Συσπείρωση) και πολιτικών γενικά (!...), μάλλον δεν συνάδει με τη «νέα, δημιουργική και συμμετοχική αυτοδιοίκηση» που διακηρύσσει η Ν.Π.

Το κλίμα αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει το τελευταίο δελτίο τύπου της Νέας Πνοής. Στην πρώτη κιόλας παράγραφο της χτεσινής ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι «ο επικεφαλής και τα μέλη, μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων και αναλύσεων, ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις για την πορεία της δημοτικής κίνησης». Είναι η δεύτερη επίσημη επιβεβαίωση, σε διάστημα 3 εβδομάδων, των υπαρκτών αποκλίσεων ανάμεσα στις δύο (;) πλευρές, με τον Μπιτάκο να παίζει (προς το παρόν) τον ρόλο του ενδιάμεσου.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης η (μάλλον υπερφίαλη) φιλοδοξία της “να γίνει ο εκφραστής όλων των κοινωνικών φορέων και ενεργών πολιτών” και η θέλησή της για «σύνταξη κανονισμού λειτουργίας, οργανωτική δομή και εγγραφή νέων μελών». Ο στόχος αυτός πιστεύω ότι θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που θ’ αντιμετωπίσει η Νέα Πνοή στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς θα κληθεί ν’ απαντήσει εμπράκτως σε δύο απλά ερωτήματα:

·  Θα καταφέρει να ανοιχτεί πραγματικά στην κοινωνία για να εγγράψει νέα μέλη μακριά από ίντριγκες και συσχετισμούς ή οι εκλογές θα είναι μια παρωδία για τον έλεγχο των οργάνων και της εκπροσώπησης; (Μην ξεχνάμε ότι αμφότερες οι πλευρές έχουν θητεύσει επί μακρόν στη λογική των μηχανισμών…)
·  Θα καταφέρει τελικά να συγκροτήσει ενιαία παράταξη και να έχει ενιαίες θέσεις και παρεμβάσεις ή θα συνεχίσει όπως είναι σήμερα, μέχρι που κάποια από τις δύο πλευρές θα πετάξει τους 'συνοδοιπόρους' της από το τρένο;
Σε κάθε όμως περίπτωση, ο κύκλος όσων συζητούν κι αποφασίζουν το μέλλον της παράταξης (20-25 άτομα όλα κι όλα στη φωτογραφία του δελτίου τύπου) θα χρειαστεί ν’ ανοίξει πολύ περισσότερο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο ‘συμμετοχικός’ της χαρακτήρας …

 (Συνεχίζεται)

54 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/6/14 7:41 μ.μ.

  Τελικά -δυστυχώς- δεν αλλάζει τίποτε σ' αυτό τον Δήμο. Δεν πρόλαβε να εκλεγεί ο Ζαμάνης και ξεπέρασε και τον Καλάφι σε παρουσίες σε γλέντια και χαρές. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/6/14 9:47 μ.μ.

   Οπως για πες μας και μας να μάθουμε σε τι χαρες και γλέντια πήγε;;;;;

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος13/6/14 7:48 μ.μ.

  Για το βρώμικο 2014 δεν λες τίποτε Διονυσοσκουφίτσα. Οι Συριζαίοι τακίμιασαν με τους καραδεξιούς και το βαθύ ΠΑΣΟΚ του Ζαμάνη και δεν το αγγίζεις καν. Αυτά θα βγουν όμως στη φόρα με στοιχεία τότε και θα κλάψουν πολλές μάνες. Ο λαός δεν ξεχνά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογηθεί στο λαό για όλες αυτές τις κολεγιές με χρυσαυγίτες και κυβερνητικούς. Δεν μασάμε κουτόχορτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο-σου μου κάνει εντύπωση γιατί αν θυμάσαι εδώ και χρόνια είχα διακηρύξει δημοσίως ότι (προσωπικά) θα συμμαχούσα "και με τον διάβολο" προκειμένου να φύγει ο Καλάφι. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις (;), οι συνδυασμοί εμπίπτουν στην κατηγορία των πταισμάτων... Όσο για τον λαό που αναφέρεις, να σαι σίγουρος πως ακριβώς επειδή δεν τρώει κουτόχορτο ψήφισε όπως ψήφισε. Κατά τ' άλλα, εύχομαι περαστικά και καλή (επαγγελματική) αποκατάσταση.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/14 9:57 μ.μ.

   Ε όχι και βαθύ Πασοκ Ο Ζαμάνης
   Αλλά αφού σε ενδιαφέρουν οι αναχρονιστικοί κομματικοί σχηματισμοί ακόμα για απάντησε μου σε κάτι
   Πως σου φαίνεται το γεγονός πως ο Εκλογικός (με διορισμό) αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε τμήμα στο Κρυονέρι ασχολιόταν μόνο με την καταμέτρηση των Δημοτικών εκλογών και του Καλαφατέλη συγκεκριμένα ενώ ήταν απείρως πιο παθιασμένος σε σχέση με τον εκλογικό αντιπρόσωπο του Καλαφατέλη.
   Φυσικά μόλις ξεκαθάρισε πως βγαίνει ο Ζαμάνης ζήτησε να υπογράψει τα πρακτικά και έφυγε πριν ολοκληρωθεί καν η καταμέτρηση των Ευρωεκλογών

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/14 10:15 μ.μ.

   Δεν ξέρω τι εννοείς με τα περαστικά και την καλή (επαγγελματική) αποκατάσταση. Το προσπερνώ γιατί δεν έχω αρρωστημένο μυαλό που μάλλον έχεις εσύ και ούτε έχω υπάρξει μάντης... Και το βρώμικο '89 με τα σουτζουκάκια της Μαρίκας τα ίδια έλεγαν περί οι Συνασπισμενοκκέδες αλλά ως 'μαύρη σελίδα' καταγράφηκε η συνεργασία τους, στην νεώτερη ιστορία της χώρας.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος13/6/14 8:17 μ.μ.

  "Το βρώμικο 2014", "ο λαός δεν ξεχνά"... σαν βαθύτατος πασόκος μου ακούγεσαι εσύ ανώνυμε 7.48...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος13/6/14 9:32 μ.μ.

  Αν κάτι διέκρινε τον Καλαφατέλη ήταν η παράγκα, η λαμογιά, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η απραξία, η αδιαφορία για την καθημερινότητα, η έλλειψη οράματος-προγράμματος-στόχων.
  Γι΄ αυτά τιμωρήθηκε κι όχι γιατί πήγαινε σε εκδηλώσεις, γιορτές και πανηγύρια.
  Οπότε, 7:41, έπεσες έξω......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος13/6/14 11:57 μ.μ.

  Νέα ανακοίνωση - παρέμβαση της Συμμαχίας
  http://symmaxiagiatonpoliti.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

  Μέσα είσαι διονυσοσκουφίτσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/6/14 12:59 π.μ.

   Αυτοί, πέρα από γραφικοί, έχουν μείνει στην εποχή του Τρικούπη... Κρίμα γιατί κάποτε τους είχαμε πιστέψει...

   Διαγραφή
 6. Αναλαμβάνοντας τον Δήμο Διονύσου ο κ Καλαφατέλης,στηρίχθηκε στο έργο των προκατόχων του και συνέχισε με την συνένωση των 7 Δ,Κ.Πρόσθεσε και αυτός το δικό του λιθαράκι,όσο μικρό και αν είναι για κάποιους.Με προβληματίζει ο μηδενισμός της προσφοράς και με βάζει σε καχύποπτες σκέψεις.Μηδενίζοντας το έργο του,θα ηρωποιήσουμε τη νέα διοίκηση αν κάνει έστω και μισό;Θέλουμε να προκαταλάβουμε τυχούσα αποτυχία και να αποφύγουμε την ευθύνη;Δεν είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες των αιρετών που επιλέξαμε;Είναι πολύ πιο έντιμο,ηθικό και υπεύθυνο να αναγνωρίζουμε και την ελάχιστη προσφορά της οποιαδήποτε δημοτικής αρχής και να απαιτούμε περισσότερα από τη νέα.Ανυπομονώ να δω έργα..Δεν θέλω δικαιολογίες του τύπου <>.Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις και θέλουν επιβεβαίωση των προσδοκιών τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος14/6/14 12:10 π.μ.

  Δεν απασχολεί κανένα η Συμμαχία. Πολύ περισσότερο όταν κάνει τα πάντα για να μείνει γραφική όπως φαίνεται και από την υποτιθέμενη παρέμβαση που κάνει για την αντιπυρική περίοδο αφού κανένας δεν ξεχνά ότι η μεγαλύτερη καταστροφή στον Αγ. Στέφανο και στη γύρω περιοχή, έγινε επί των ημερών της και από δικά της λάθη (αποσίαζαν
  σύσσωμοι τις πρώτες μέρες της καταστροφής), είναι δε επιπλέον εξωπραγματικό να υπενθυμίζει διατάξεις και εγκυκλίους όταν η ίδια δεν τήρησε καμμία. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε για παράδειγμα πόσα πρόστιμα επέβαλλε η ίδια ( 12η πρόταση της), σε όσους αμέλησαν να καθαρίσουν τα οιόπεδά τους όταν αυτή ήταν δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τη χρονιά της καταστροφής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος14/6/14 1:47 π.μ.

  Πάει πολύ, στελέχη και υποψήφιοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής όπως ο κ. Κατσιακίδης, αντί να σκύψουν με ταπεινότητα στις αιτίες της κατάρρευσης του καθεστώτος Καλαφατέλη, μας ζητούν τώρα και τα ρέστα. Κι απαιτούν από τη νέα διοίκηση, που ακόμα δεν ανέλαβε έργα....
  Είναι δέσμιοι της ίδιας αλαζονείας, που επέδειξαν όσο διοικούσαν το δήμο. Που έφταναν προεκλογικά να απειλούν στο facebook με απίστευτο κομπασμό ότι, θα κλαίμε μετά τις δημοτικές εκλογές όσοι δεν υποστηρίζαμε Καλαφατέλη.
  Όμως ο ίδιος έχει παρελθόν, ως αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που τον βαρύνει. Και δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το σημερινό κατάντημα του δήμου. Αλλού, λοιπόν, οι τσαμπουκάδες. Στην Ενωτική Πρωτοβουλία.
  Εδώ, να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη και μετά να βγάζει γλώσσα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Ανώνυμε,ο τσαμπουκάς είναι χαρακτηριστικό σου γνώρισμα.Δεν έχεις επιχειρήματα και αρκείσαι σε γραφικότητες.Περιπλανώμενος Ιουδαίος δεν είμαι ούτε προσκυνημένος.Έχω το ήθος και την τόλμη να παίρνω τις ευθύνες που μου αναλογούν.Σε ευχαριστώ όμως που αναγνωρίζεις το έργο της Σχ. Επ..Εσύ αρκείσαι στα παχιά λόγια.Η δημοτική αρχή πριν τον Καλαφατέλη ήταν ανύπαρκτη;Οι συμβουλές σου ποιες ήταν;Τιμή μου που ασχολούμαι με τα κοινά για να προσφέρω στον τόπο μου.Το δικό σου έργο ποιο είναι;Αν μπορείς,αν έχεις τη θέληση για προσφορά ,έλα να συνεργαστούμε,να αλλάξουμε τον τόπο προς το καλύτερο.Περιμένω να δω έργα.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος14/6/14 10:14 π.μ.

  Στο δελτίο τύπου της Νεάς Πνοής λένε ότι "μετά από δική μας επιλογή, λόγω φιλοσοφίας και αντίληψης απουσίασαν οι χορηγοί". Τι λένε ο Λουκάτος κι η παρέα του γι αυτό που έχουν κάνει τα σχολεία τους άντρα των χορηγών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/6/14 10:26 π.μ.

   Ο Παναγιώτης Μπιτάκος είναι απόλυτα εξαρτημένος από δύο άτομα, τον Βορριά σε πολιτικό επίπεδο και τον Λουκάτο που του δίνει ψυχολογική στήριξη. Όταν αυτοί συγκρουστούν , γιατί σίγουρα θα συγκρουστούν λόγω ιδεολογίας και γιατί και οι δυο τους θέλουν να ελέγχουν το χώρο τους, τότε ο Μπιτάκος θα καταρρεύσει και θα γίνει Λαγός... Η απογοήτευση θα είναι μεγαλη στους ψηφοφόρους του.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος15/6/14 10:00 μ.μ.

  Κύριε Ανώνυμε (1:47 πμ 14-6-14) ο Ζαμάνης θα προλάβει να ορίσει νέες σχολικές επιτροπές όταν ανοίξουν τα σχολεία ή θα στηριχτεί στα ίδια πρόσωπα;Θα εμπιστευτείς αυτούς που κατακρίνεις;Ξέρεις το έργο τους;Ποιο είναι το μεμπτό τους,να το μάθουμε και μεις;Τα πρόσωπα της Α.Δ.Κ που συμμετέχουν στη Σχ.Επ. και σήμερα εκλεγμένοι με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες είναι και αυτοί ανίκανοι;Είδες ποτέ την ιστοσελίδα της πρωτοβάθμιας;Μήπως ο Κατσιακίδης ήταν προτεινόμενος και από το νέο Δήμαρχο για τη θέση του αντιπροέδρου;Νομίζω πως είσαι πολύ αδιάβαστος ή κάνεις ότι μπορείς για να φανείς αρεστός στα νέα σου αφεντικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/6/14 10:48 μ.μ.

   Κύριε Κατσιακίδη,
   Αναμφίβολα η Σχολική Επιτροπή παρήγαγε έργο, αλλά δεν είναι αυτονόητο ότι έτσι θα έπρεπε να γίνει; Γιατί λοιπόν κατεβάζετε μόνος σας τον πήχη προκειμένου να συγκριθείτε με όσους δεν μπορούν να το κάνουν;
   Και γιατί η προσωπική σας σελίδα είναι γεμάτη από αναρτήσεις της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με φωτογραφίες σας; Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι στις εκλογές πολλά γίνονται, αλλά εσείς δεν καταλαβαίνετε οτι με κάτι τέτοια χαζά πιο πολλούς χάνετε αντί να κερδίζετε;
   Και τέλος, πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι όσο και να εκτίμησαν κάποιοι την προσφορά σας, βάρυνε περισσότερο η αντιπάθεια για τον δήμαρχο και τους δικούς του;

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε (10:48),σε ευχαριστώ για την αναγνώριση του έργου.Ναι ,σκοπός της κάθε Σχ. Επιτροπής είναι να αμβλύνει τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων.Δεν διαφωνώ για τα αυτονόητα,γιατί αυτονόητο είναι και το έργο κάθε Δημ. αρχής που πρέπει να πραγματοποιηθεί αλλά....Οι γιορτές,οι πολιτιστικές εκδηλώσεις,τα θεατρικά,οι πρωτοβουλίες των εκπ/κών,των μαθητών και των συλλόγων Γονέων προβάλλονται για να ενθαρρύνουν κυρίως τους μαθητές.Επιδιώκουμε την άμιλλα.Δεν είναι δικό μας έργο και δεν το διεκδικούμε.Όταν έχεις 25 σχολικές μονάδες από 6 γιορτές,εκπ/κά προγράμματα,πρωτοβουλίες καθαριότητας,αναδάσωση,καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.τ.λ. και πρέπει να αναδείξεις το έργο ίσως είναι υπερβολή αλλά αναπόφευκτη.Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για να υπάρξει ώθηση.Στα παιδιά πρέπει να δίνονται ευκαιρίες και αναγνώριση.Τα παιδιά του απλού λαού που φοιτούν στα δημόσια σχολεία, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.Είναι στο χέρι μας να προβάλλουμε τις ικανότητες τους και να τους δώσουμε ίσες ευκαιρίες.Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.Δεν φοβάμαι την κριτική γιατί πιστεύω στους αγώνες.Τίποτα δεν χαρίζεταιΌλα κερδίζονται με αγώνες.Ευχαριστώ για την κατανόηση και την καλοπροαίρετη κριτική.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος15/6/14 10:13 μ.μ.

  Οι πάσης φύσεως γυρολόγοι μετά την πτώση του Καλαφατέλη ρίχνουν δίχτυα κι από δω τώρα για να διασωθούν.
  Θυμίζουν πολλούς Κρυονεριώτες που από την επομένη των εκλογών ορκίζονται δημόσια- κι εγώ Ζαμάνη ψήφισα. Αν ήταν έτσι, ο Ζαμάνης θα έπρεπε εκεί να είχε πάρει πάνω από 40% κι όχι 18%....
  Αυτοί οι ΟΦΑ (όπου φυσάει αέρας) είναι συχνά απαντώμενο είδος στην ελληνική κοινωνία.
  Το δε σπουδαίο είναι ότι πλασσάρονται επιδέξια σαν δήθεν επιτυχημένοι με πλούσια προσόντα (π.χ. στη Σχολική Επιτροπή). Και παραζεύουν να συνεχίσουν στις ίδιες θέσεις με τη νέα δημοτική αρχή. Αλλά το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος15/6/14 11:52 μ.μ.

  Τελικα αυτη η Μηλλα , ο κ. Κατσιακιδης που το παιζει αμεμτος και ο Προισταμενος τους ο Καλαφατελλης θα ξεπληρωνουν χαρες μεχρι τελευταια στιγμη! Πολιτιστικο σωματειο του Κρυονερίου ξεκινα αυριο σε χωρο δημοσιου δημοτικου σχολειου παρακαλω! προγραμμα δημιουργικης απασχολησης παιδιων με αμοιβη προσεξτε ,ξεκινα εχοντας μονο την εισηγηση της Α' σχολικης επιτροπης(βλεπε προεδρος Μηλλα, μελος Κατσιακίδης). ουτε αποφαση της Δημοτικης Επιτροπής Παιδειας υπαρχει στην οποια παραπεμπεται το αιτημα απο την Α' θμια επιτροπη, ουτε αποφαση του τελικου υπογραφοντος που ειναι ο Δημαρχος!. Ειναι δηλ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ! Βεβαια, δεν ειναι πρωτη φορα που ο συγκεκριμενος συλλογος και ο Προεδρος του προσπαθούν να κανουν κηδεια με ξενα κολλυβα. και περσι αν θυμαστε ειχαν ξεκινησει δραστηριοτητεες στο ιδιο σχολειο εχοντας μονο την θετικη εισηγηση της Α βαθμιας επιτροπής , αλλα τα μαζεψαν κακην-κακως μετα την σφαλιαρα που εφαγαν στην Δημοτικη Επιτροπή Παιδειας!τωρα επανερχονται, μαλλον γιατι η κ. Μηλλα Λαμπρινη , ο κ. Κατσιακιδης και ο Καλαφατελλης εχουν να εξοφλησουν αρκετους ακομα προεκλογικους λογαριασμούς. παραχωρουν παρανομα τα δημοσια σχολεια για να κερδοσκοπουν καποιοι επιτηδειοι εξυπνακηδες, λες και τα σχολεια είναι προσωπικη τους περιουσία. αρε λουκατε τελικα εχεις δημιουργησει σχολη.. ελπιζω μονο να καταλαβαν γιατι οι Διονυσιωτες τουε εσετειλαν μια και καλη στον αγυριστο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος16/6/14 12:43 π.μ.

  Η κ. Μήλα και ο κ. Κατσιακίδης πληρώνουν τώρα τις "χάρες" που έκαναν σε πολλούς για να γίνουν αρεστοί στις εκλογές. Ξεχάσαμε τα στραβά μάτια που έκαναν στις ψευδείς δηλώσεις της πρώην κολλητής σας γραμματέως ότι δεν υπήρχε αμοιβή στα καλοκαιρινά σχολεία του συλλόγου της άνοιξης; Τότε βέβαια ήταν κολλητοί και δώστου οι φωτογραφίες "εν ώρα εργασίας" στις βεράντες... μόνο που μετά γύρισαν και τους δάγκασαν σα τα φίδια που μόνο οι χαζοί κουβαλάνε στο κόρφο τους...
  Έτσι είναι κυρά Λαμπρινή μας και κυρ Αγγελε μας, όλα εδώ πληρώνονται.... αντί για ισονομία γυρίζατε αλλού τα μάτια και τώρα κάποιοι πάνε να σας τα βγάλουνε... γιατί αλήθεια δεν τους ζητήσατε ποτέ τον οικονομικό απολογισμό όπως οφείλατε, ενώ κάποια άλλα σωματεια σας τον φέρανε; γιατί δεν είπατε πως η καθίζηση στο προαύλιο του δημοτικού της άνοιξης ήταν στο ίδιο μέρος που τις παραμονές στάθμευε το φορτηγό με τα λουλούδια και το πυροσβεστικό που είχαν βάλει στο προαύλιο;;;!!!.......... φάτε τους τώρα σαν τιμητές να σας κάνουν και μαθήματα νομολογίας και διαδικασίας από πάνω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος16/6/14 12:50 π.μ.

  Μερικοί που διοργανώνουν καλοκαιρινά καμπ την έχουν δει τόσο στραβά επιχειρηματικά που θέλουν όλη την αγορά μονοπωλιακά δική τους και ζητάνε να σβήσουν τον ανταγωνισμό. Μαζευτείτε λιγάκι ανόητοι γιατί το ΣΔΟΕ είναι ένα τηλέφωνο μακριά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος16/6/14 12:52 π.μ.

  Τι λένε επί του θέματος οι δύο εφοριακοί στο επάγγελμα υποψήφιοι με τον Καλαφατέλη ? Όλα είναι εντάξει ή ... ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος16/6/14 7:00 π.μ.

  Τελικά όλοι κάνουν "καλοκαιρινά καμπ" παντού στο δήμο, από σύλλογους γονέων, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, μέχρι και ξέμπαρκους έμαθα γυμναστές... Μόνο ο Θέσπης δεν κάνει που είναι εκείνος που θα έπρεπε να τα κάνει... σκεφτείτε ότι αυτά που θα ξόδευε με βάση τις τιμές που κυκλοφορούν σήμερα θα ήταν για 500 παιδιά με 100 ευρώ για ένα ολόκληρο μήνα , όλο κι όλο 50.000 ευρώ τη χρονιά !!!! Να πω ότι δεν είχε χρήματα για να το κάνει; εδώ ξόδευε τα λεφτά με τη σέσουλα για χαζοδιαγωνισμούς και ξιπασμένες εκδηλώσεις... 400.000 ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο έφυγαν δεξιά και αριστερά... πού να περισέψει κάτι για τα καλοκαιρινά; Αλλά αν το έκανε, τότε θα χάλαγε όλα τα άλλα μαγαζάκια που είχαν στήσει φάμπρικα και η δημαρχάρα μας δεν το ήθελε. Σπουδαίο όραμα είχες κύριε Καρυστινέ για την πόλη... δεν πειράζει όμως γιατί και για σένα εδώ πληρώθηκαν όλα και έμεινες απέξω...να ξαναβάλεις όμως υποψηφιότητα... να μη σε χάσουμε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 12:09 π.μ.

   χασαμε το τεφαρικι, τον οραματιστη, τον ονειροπολο, που για την προεκλογικη του εκστρατεια πληρωσε κεντρικο 4 σελιδο σε εφημεριδα της περιοχης για να παρουσιασει ταχα τον απολογισμο του Θεσπις. ποσο κοστισε και που τα χρεωσε το αστερι της πολιτικής; θα μας απαντησει ποτε; αλλα ας μην εημαστε αχαριστοι. μπορει να μην ειχαμε που να αφησουμε το παιδι μας το καλοκαιρι, αλλα ακουσαμε Πλεσσα! εμ τι λιγο το εχεις;

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος16/6/14 8:18 π.μ.

  Την πρώτη και ακέραια την ευθύνη για την λειτουργία των ιδιωτικών τμημάτων απασχόλησης παιδιών και μάλιστα σε σχολικό (Δημοτικό) χώρο την φέρει η Δημοτική Αρχή.ΠΟΤΕ δεν έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να λειτουργήσουν τμήματα με πρωτοβουλία του Δήμου και με την ελάχιστη (ή και δωρεάν ) οικονομική συμμετοχή των Δημοτών.Το θέμα της παραχώρησης των αθλητικών χώρων των σχολείων(Δημοτική περιουσία) απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση από τα συλλογικά Οργανα του Δήμου κύρια του Δημοτικού Συμβουλίου.Πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα. (Νομικά αλλά πρωτίστως ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος16/6/14 11:22 π.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος17/6/14 12:27 π.μ.

  Αντι ο Δημος να μεριμνησει για τους δημοτες του, οπως εχει την ηθικη υποχρεωση, να στησει δομές οπως η δημιουργικη απασχοληση των παιδιων, τα προγραμματα μαζικου αθλητισμου για μικρους και μεγαλους , παραχωρησε αυτο το προνομιο σε εκκολαπτομενους Μαυρογιαλουρους, σε κουτοπονηρους νανους, προκειμενου να πουλησει εκδουλευσεις. κ. νεε δημαρχε οφειλεις να διορθωσεις τα πραγματα αμεσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος17/6/14 12:52 π.μ.

  Καλα θα μας τρελλανει εντελως η Μηλλα; με βασει τι παραχωρεί σχολικούς χώρους εδώ και κει; απο που προκυπτει οτι ο 'εν δρασει' και ο καθε αλλος συλλογος δικαιουται να χρησιμοποει τα σχολεια για να κονομαει; ψαχνοντας στο διαδικτυο λοιπον βρηκα το νομοθετικο πλαισιο που διεπει τις παραχωρησεις. πουθενα μα πουθενα δεν ανγραφεται αυτα που αποφασιζει η πρωην κλικα των παραχωρησεων. αξιζει να τις διαβασει κανεις. την παραθετω παρακατω, οχι τιποτα αλλο, απλα να μην μας θεωρουν καποιοι κοροιδα!

  http://www.heraklion.gr/files/197/27333/parahorisi_sholikon_horon.pdf?rnd=1382022223

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος17/6/14 1:03 π.μ.

  βρε βρε κοιτα τι βρηκα και εγω! καλα η Μηλα ενταξει ακολουθουσε διαταγες, οι υπολοποι της Επιτροπής, τοσο χαιβανια ηταν;

  Στη συνέχεια του Δ4/804/16.12.97 , εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

  α) Σχολικοί χώροι παραχωρούνται για χρήση σε φορείς της τοπικής κοινωνίας για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων (συνήθως ημερήσιων) στο πνεύμα της παραπάνω εγκυκλίου.

  β) Παραχωρούνται συνήθως στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στη Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την εφαρμογή προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης.

  Στην πρώτη περίπτωση ο φορέας που ενδιαφέρεται για την παραχώρηση σχολικών χώρων, υποβάλλει σχετική αίτηση στη σχολική επιτροπή με το πρόγραμμα της εκδήλωσης (είδος εκδήλωσης, διάρκεια, υπεύθυνος του προγράμματος).

  Η σχολική επιτροπή εισηγείται θετικά ή αρνητικά αναλόγως στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εφόσον εξασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη της, ο φάκελος της αίτησης με τις σχετικές εισηγήσεις της Σχολικής Επιτροπής και της Δ.Ε.Π. υποβάλλονται από τον Διευθυντή του Σχολείου για έγκριση του Νομάρχη μέσω του αρμοδίου Προϊσταμένου .

  Όσον αφορά τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εφόσον επιθυμούν να εφαρμόσουν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με δική τους ευθύνη (οικονομική στήριξη) υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Σχολική Επιτροπή με το πρόγραμμα που προτίθενταινα εφαρμόσουν (περιεχόμενο, διάρκεια, φάκελος με τους τίτλους σπουδών των διδασκόντων).

  Η σχολική επιτροπή διαπιστώνει, αν τηρούνται οι από το Νόμο προβλεπόμενες προϋποθέσεις και υποβάλλει με εισήγηση της το πρόγραμμα στον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επάνω στα ακόλουθα σημεία:

  α) Αν το πρόγραμμα εναρμονίζεται με τους βασικούς σκοπούς και τις αρχές του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

  β) Αν το πρόγραμμα με τα γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνει, παρεμβαίνει στην εκπαιδευτική διαδικασία που είναι ευθύνη της Πολιτείας.

  γ) Αν η ευθύνη για την εφαρμογή του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης ανατίθεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.(αδιόριστο)

  δ) Σε περίπτωση που το πρόγραμμα στελεχώνεται με περισσότερα του ενός άτομα, αν όλα αυτά τα άτομα που προσλήφθηκαν, έχουν τα κατάλληλα προσόντα (με βάση τα στοιχεία του φακέλου τους)

  ε) Τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης αντλούν το περιεχόμενο τους από : τις Εικαστικές Τέχνες, τη Μουσική, το Θεατρικό παιχνίδι, το χορό, την κίνηση, τις αθλοπαιδιές, τις προβολές, τα επιτραπέζια παιχνίδια, την ενισχυτική διδασκαλία, την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα στο σχολείο και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οποιαδήποτε άλλη δράση πρέπει να έχει την έγκριση του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

  Δεν παραχωρούνται χώροι για προγράμματα, τα οποία απευθύνονται επιλεκτικά σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες μαθητών, με κριτήρια οικονομικοκοινωνικά και αποκλείουν άλλους μαθητές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα.

  Ο διευθυντής του σχολείου υποβάλει τον φάκελο της αίτησης με τις σχετικές εισηγήσεις της Σχολικής Επιτροπής, μέσω του αρμοδίου προϊσταμένου , στον οικείο Νομάρχη για έγκριση της παραχώρησης του σχολικού χώρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 8:43 π.μ.

   Κύριοι και κυρίες ένθεν και ένθεν έχετε κουράσει πολύ με τις επιμονές σας.Ασχοληθήκατε με ένα θέμα μικρής σημασίας, πολύ. Όποιος ήθελε να καταλάβει έχει καταλάβει.Όλα έχουν όρια και μην τα παραβιάζετε τόσο κουραστικά. Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα. Εκτός και αν λόγο ήττας Καλάφι έχουν εξαντληθεί τα θέματα ιδιαίτερα τώρα που ο σκοπός επετεύχθει.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/14 11:03 π.μ.

   Σε εξυπηρετει να το θετεις ως θεμα μικρης σημασίας. απο οτι διαπιστωνεις ομως ειναι κατι που απασχολει πολλους δημοτες. και μεταξυ μας , ο καλαφι εχασε και για αυτο. οτι προτιμησε τις προσωπικες χαρες απο το γενικο καλο!

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε 17/6/14 11:03 π.μ.
   Η διαπίστωσή σου είναι πολύ σωστή. Το ζήτημα "προσωπικές χάρες ή κανόνες σεβαστοί απ' όλους" είναι μείζον και θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τη νέα δημοτική αρχή αν θέλει να σταθεί.

   Διαγραφή
 22. Ανώνυμος17/6/14 8:59 π.μ.

  Εγώ πάντως απο ότι καταλαβαίνω είναι πως το βασικό θέμα είναι πως όταν δίνεις σχολικό χώρο δεν μπορεί η δραστηριότητα να έχει οικονομικό αντικείμενο παρά ίσως μόνο εθελοντικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος17/6/14 9:07 π.μ.

  ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ
  http://symmaxiagiatonpoliti.blogspot.gr/2014/06/2014.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος17/6/14 9:19 π.μ.

  Με την ευκαιρία απαντάω στην απορία Λουκάτου τι σημαίνει παραμάγαζο.
  ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ,
  ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΜΟΙΒΗ,
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
  ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 11:12 π.μ.

   Μα πως θα γινουν επενδυσεις αν δεν υπαρχουν κινητρα; πως θα γινει αναπτυξη; πως θα δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασίας; πως θα αναπτυχθει η επιχειρηματικοτητα στο Δημο μας; ε; πες τα ρε Λουκατε εγω θα τα λεω;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/14 11:42 π.μ.

   Λες ο Λουκάτος να είναι ο επόμενος σύμβουλος του Δένδια του νεου υπουργού Ανάπτυξης ? Ταιριάζουν και στις απόψεις τους για τα ΜΑΤ ...

   Διαγραφή
 25. Ανώνυμος17/6/14 11:06 π.μ.

  Σημερα συνεδριαζει η Δημοτικη Επιτροπη Παιδειας. Για να δουμε θα επικυρωσει τελικα την σκανδαλωδη αποφαση της Αθμιας Σχολικης επιτροπης για την παραχωρηση του Δημοτικου. ή θα σταθει στο υψος της;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος17/6/14 11:38 π.μ.

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ;;; ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ κ.ΧΙΩΤΗ ;;;; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ !!!!! ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ .. ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ... ΚΟΠΟ ΤΟΥ !!!! ΤΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΕΙΣ .... ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ..... ΟΥΟΥΟΥΣΤ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 11:44 π.μ.

   Περιμένετε ρε σεις γιατι μπορεί ο άνθρωπος να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση σήμερα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ...

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος17/6/14 2:15 μ.μ.

  καλα ειναι αληθεια αυτο που ακουστηκε; οτι ο Προεδρος του 'εν δρασει' που ζητησε να του παραχωρηθει το Δημοτικο ειναι ταυτοχρονα και εκπροσωπος της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; και τι σταση θα κρατησει σημερα στην συνεδριαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ; αυτη του προεδρου που θα υποστηριξει το αιτημα του, ή την θεση της ΕΝΩΣΗΣ που ειναι καθετα αντιθετη στις παραχωρησεις; ή μηπως και τα δυο; ΑΡΑ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος17/6/14 2:47 μ.μ.

  Τι την ψαχνεις ρε φιλε. εγω ακουσα οτι ο συγκεκριμενος ειναι και μελος του ΔΣ του Συλλογου Γονεων του Δημοτικου του οποιου ζητα την παραχωρηση, και δεν ενημερωσε καν τα υπολοιπα μελη του ΔΣ για την προθεση του αυτη. μιλαμε για περιπτωση ο τυπος.ΓΑΛΛΙΑΝΟΣ νομιζω τον λενε, κολλητος του ΛΟΥΚΑΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 3:57 μ.μ.

   Ο κ. Π. Βαλλιάνος είναι όντως πρόεδρος του "Εν δράσει" και ταυτοχρόνως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων στη ΔΕΠ. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν το "Εν Δράσει" εκπροσωπείτο από άλλο άτομο και ο κ.Βαλλιάνος ψήφιζε όχι, όπως ήταν η θέση της Ενωσης Γονέων. Βλέπετε, υπάρχουν και κάποιες εντυπωσιακές εξαιρέσεις!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/14 5:31 μ.μ.

   Σήμερα όμως ο κ. Βαλλιάνος ψήφισε υπέρ....

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/14 9:13 π.μ.

   Ενταξει μωρε σημερα ψηφισε υπερ, αυριο μπορει κατα, μετα ξανα υπερ, τι εγινε, ποιος θα το θυμαται σε λιγο καιρο; κ. εκπροσωπε, ειναι οντως εντυπωσιακο το πως μερικοι βαπτιζουν το ασπρο μαυρο αναλογα τα μικροσυμφεροντα τους.

   Διαγραφή
 29. Ανώνυμος17/6/14 3:59 μ.μ.

  Απλά για την ιστορία :Όσο αφορά τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων 1. Η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σταμάτας είχε καταθέσει αίτημα στην σχολική επιτροπή για την διοργάνωση μαθημάτων και αναφερόμενη στο οικονομικό σημείωνε ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα παιδιά του σχολείου.Τα μαθήματα δεν έγιναν ποτέ γιατί αλλάξε σχολείο και το αίτημα δεν προχώρησε στην Σχολική Επιτροπή.2.Στο επόμενο αίτημα πάλι για ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ,σε μορφή γνωριμίας των παιδιών με το σκάκι , από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού της Δροσιάς καθυστέρησε μετά από καταγγελία μέλους της Σχολικής Επιτροπής. Η λέξη ΔΩΡΕΑΝ κάποιουςτ τους πονάει πολύ μάλλον και δημιουργεί και κακό προηγούμενο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος18/6/14 9:26 π.μ.

  Τελικα ο Καλαφατελης ξεπληρωσε ολες τις χαρες χτες στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Προηδρευσε μαλιστα, για να ειναι σιγουρος οτι θα περασουν ολα τα αιτηματα των κολλητων. Δυο ερωτηματα ομως:
  1) Ειναι σιγουρος οτι οι κολλητοι θα τον θυμουνται σε 5 χρονια;
  2) ειναι τοσο βεβαιος για την νομιμοτητα των αποφασεων του ή μπορει να καταπεσουν αν -λεμε αν- καποιος π.χ ενας θιγομενος επαγγελματιας καταφυγει στην δικαιοσυνη;
  επιεδη απο και περα θα εχει μπολικο χρονο, ας τα σκεφτει καλυτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος25/6/14 2:07 μ.μ.

  Τελικα ολα εξηγουνται. Θυμαστε την ιστορια της παραχωρησης του Δημοτικου σχολειου Κρυονερίου για την πραγματοποιηση του προγραμματος δημιουργικης απασχολησης του συλλογου 'εν δρασει; ε λοιπον στο εν λογω προγραμμα προσφερει τις υπηρεσίες της η κορη της διευθυντριας του σχολειου που εδωσε την συγκαταθεση της στην παραχωρηση του σχολειου! καλο ε; Γιαννης κερνα, Γιαννης πινει. ειδατε τι ωραια τα τακτοποιουν μερικοι τα πραγματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος27/6/14 11:44 π.μ.

  φιλε μου, τι ψαχνεις να βρεις; εδω δεν ελεγχονται αλλα και αλλα και θα κοιταξουν ποιοι και πως απασχολουν παιδια; αν εχουν ή δεν εχουν τα καταλληλα προσόντα, το πως θα αντιμετωπίσουν μια εκτακτη -χτυπα ξυλο-κατασταση, πως τηρουνται οι συνθηκες υγειινης του χωρου; Ειπαμε, οι γονεις κανουν τα στραβα ματια, οι αναγκες βλεπεις.μαθε ομως και κατι αλλο που το θεωρω εξισου σοβαρο. στο συγκεκριμενο σχολειο οι πορτες του για τις αναγκες της απασχολησης ειναι κλειδωμενες μεχρι τις 4. ετσι αλλα παιδια, πχ τα παιδια της γειτονιας δεν μπορουν να μπουν και να παιξουν. το καταλαβαινεις τι σου λεω; κλειστο το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, για να κονομανε καποιοι επιτηδειοι, καποιοι εκκολαπτομενοι ΛΟΥΚΑΤΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή