.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Μιλιά για την ταμπακιέρα

Τα μέλη της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” συζήτησαν – λέει η ανακοίνωση στο site της παράταξης – το εκλογικό αποτέλεσμα. Και κατέληξαν μετά απ' την κουβέντα - απ’ την οποία όμως αναφέρεται μόνο η ομιλία του τέως δημάρχου…- σε “11 αιτίες της ήττας”, μερικές απ’ τις οποίες σχολιάζω παρακάτω στα γρήγορα.

Ο Καλαφατέλης, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε ότι οι δύο βασικότερες αιτίες της ήττας τους ήταν ότι ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι κι ότι απλώς παραμέλησαν την καθημερινότητα των δημοτών !...
Για όλα τ’ άλλα έφταιγε η ‘υπονόμευση εκ των έσω’ - αναμάσημα των προ διετίας σεναρίων συνομωσίας - ενώ την ίδια στιγμή τα φαινόμενα αλαζονείας ήταν όλα κι όλα μερικά ψήγματα… (Φαίνεται ότι η καθολική και καθοριστική στήριξη του Ζαμάνη από τους ψηφοφόρους της "Ανατροπής" στο 2ο γύρο τους έτσουξε πολύ και θόλωσε το νου…)

Κάνοντας δε μια …’ελλειπτική’ (!) χρήση της ελληνικής, ισχυρίστηκε και κάποια πράγματα που αξίζουν περαιτέρω διερεύνησης:  
·  Πού ακριβώς ήταν λανθασμένη η προεκλογική τους τακτική, όπως ανέφερε;
· Τι εννοούσε με τα περί “έλλειψης σύμπνοιας και συλλογικής προσπάθειας” και “αδιαφορίας στον Β’ γύρο από υποψήφιους που δεν εκλέχτηκαν”;
·  Και τι εννοούσε όταν αναφέρθηκε σε “έλλειψη κάποιων αναγκαίων στεγανών στους κόλπους των μελών της Ε.Π. καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο”;

Το συμπέρασμα βγαίνει σχετικά εύκολα: τόσο ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του, όσο και τα στελέχη και μέλη της Ε.Π. δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βάλουν (αυτή τη στιγμή) το δάκτυλο ‘επί τον τύπον των ήλων’. Και αρκούνται – ο καθείς για τους δικούς του λόγους – σε μια επιφανειακή ‘αυτοκριτική’, που δεν λέει τίποτα. Όπως δεν έλεγαν τίποτα κι εκείνες που είχαν γίνει προ τετραετίας από τους τότε ηττημένους… 

Το ‘χουμε παράδοση βλέπετε, να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα. Κι όταν χάνουμε, να χαϊδευόμαστε και να δείχνουμε σαν φταίχτες τους άλλους. Ίσως γι αυτό δεν μαθαίνουμε ποτέ απ' τα λάθη μας...

ΥΓ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα τα πορίσματα της εσωτερικής συζήτησης των άλλων παρατάξεων και οι εκτιμήσεις τους για τις εκλογές - ει μη μόνο κάποια συνοπτικά δελτία τύπου με τα γνωστά και ανάλατα περί "ωραίων και έντιμων αγώνων"... Η συλλογικότητα και οι ανοικτές και συμμετοχικές διαδικασίες, απ' ότι φαίνεται, είναι ζόρικα και κουραστικά κόλπα...

ΥΓ2. Οφείλω ένα ευχαριστώ στον Καλαφατέλη που με περιέλαβε (εμμέσως) στις αιτίες της ήττας του, λέγοντας: «Ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων υπέκυψε σε τεχνάσματα και ψευδολογίες που δεν αντικρούσαμε με πειστικό τρόπο». Έκανα ότι μπορούσα Γιάννη μ'...

17 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/6/14 7:39 π.μ.

  Oταν καθήσει η σκόνη και ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι εκλεγμένοι στην Αντιπολίτευση της Ε.Π., είναι επιβεβλημένο να κάνουν την αυτοκριτική τους .. Να πάψουν να δείχνουν αυστηρά με το δάκτυλο τους απέναντι και να το γυρίσουν προς τον εαυτό τους και προς τον Αρχηγό τους .. Προς τον εαυτό τους γιατί δεν διεκδίκησαν πιο δυναμικά και αυστηρά αυτά που έπρεπε για το καλό των Δημοτών στην κάθε Τοπική Κοινότητα και προς τον Αρχηγό τους που δεν τους έδωσε παραπάνω αρμοδιότητες, χρήματα και τη δύναμη να κάνουν έργα ..
  Δυστυχώς ο απερχόμενος ΔΕΝ λειτούργησε (ως όφειλε) σαν Δήμαρχος ΚΑΙ των επτά (7) Τοπικών Κοινοτήτων ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ σαν Δήμαρχος του Κρυονερίου .. ! Αυτό ήταν το σφάλμα του, το πιστώθηκε (παρασύροντας και τους υποψηφίους του) και όταν πέρασε τη 2η Κυριακή από το "Ταμείο" των υπολοίπων έξη (6) το "Ταμείον ήταν μείον" .. ! Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις .. Οσο και αν πονάει, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ και πρέπει να λέγεται .. !

  (Διός Νους)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/6/14 12:05 μ.μ.

  Είχαν οι τύποι πάρει τόσο ψηλά τον αμανέ, που πίστευαν ότι θα είναι αιώνιοι στην εξουσία. Μάλιστα, κάποιος Κατσιακίδης στο facebook λοιδωρούσε όσους τολμούσαν να βγάλουν γλώσσα στην αυθεντία του, λέγοντας: Πάλι θα κλαίτε μετά τον δεύτερο γύρο, όπως το 2010.....
  Τώρα τι κάνει ο εν λόγω, σκουπίζει με αγέρωχο ύφος τα δάκρυα του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαι περήφανος για όσα μπορώ να προσφέρω και δεν αρκούμαι στα παχιά λόγια και στην κριτική.Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω εθελοντής προσφέροντας στον τόπο μου.Αγωνίστηκα με την παράταξη της Ε.Π..Η άποψη σου σεβαστή,η προσφορά όμως δεν μηδενίζεται.Εσύ καθώς φαίνεται αρκείσαι στο να βγάζεις μόνο γλώσσα όπως ομολογείς παραπάνω.Πρόσφερε περισσότερα και στις επόμενες εκλογές θα είμαι ένας από τους ψηφοφόρους σου.Περιμένω έργα.

   Διαγραφή
 3. Στις εκλογές πάντα αποτυπώνεται ή λαϊκή βούληση . Στις δημοτικές μάλιστα το συστημα είναι τέτοιο που δεν χωρά παρερμηνείες οι Δημότες θέλουν αυτόν και όχι τον άλλο . Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε ή δικαιολογία για το χαμένο πως δεν μπορεσε να επικοινωνήσει την αξία του στις αλλες δημοτικές κοινοτητες. Τώρα όμως μετα απο 3,5 χρόνια και να είσαι και Δήμαρχος μάλλον δεν στέκει τέτοια δικαιολογία. Μοιραία ή σκέψη οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή σε γνώρισαν τόσο που καλά που ηταν σίγουροι πως δεν τους αρεσες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/6/14 12:32 μ.μ.

  ΠΕΡΣΙΝΑ - ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ...
  Μας τελείωσε ο Καλάφι και δεν ξέρουμε τι να γράψουμε!!!!

  Αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα
  από τη μια πρέπει να είσαι χαρούμενη που έκανες ότι μπορούσες για να ρίξεις την "παράγκα" του Κρυονερίου, αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι πόσο πολύ σε έχει επηρεάσει το γεγονός ότι πλέον η προσέλευση κόσμου στο blog, θα ελαχιστοποιηθεί στο μέγιστο.
  Γιατί καλώς ή κακώς ο Καλάφι έφυγε. Και διαπιστώνω ότι γράφεις συνέχεια για πρόσωπα και καταστάσεις που πλέον ανήκουν στο παρελθόν και το βλέπω και από τη προσέλευση του κόσμου, ότι πλέον δεν "πουλάει" άλλο το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα τι θα έχεις να γράψεις?
  Ούτε και ο γραφικός Σταθόπουλος δεν θα ξέρει τι να σχολιάσει.
  Βέβαια από την άλλη δεν σας φοβάμαι, πάλι κάτι θα βρείτε να πείτε.
  Αλλά δεν είναι κακό να αναρτηθεί και κάτι άλλο-διαφορετικό εκτός από τον "Καλάφι ".
  Καλάφι και Καλάφι, μας τα πρήξατε. Πάει ο Καλάφι, μας τελείωσε. Εμμονή νομίζω σου έχει μείνει, να το κοιτάξεις...
  Παπαπα, θα πάθεις τίποτα ρε παιδί μου!
  Ησύχασε, έφυγε....

  Καλημέρα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη

   Πολλοί στο παρελθόν είχαν κάνει εικασίες για την επισκεψιμότητα - και όχι προσέλευση - του blog κι έπεσαν έξω. Από πού λοιπόν αντλείς τη σιγουριά σου όταν προδικάζεις μια τέτοια εξέλιξη;
   Αναρωτιέμαι επίσης, γιατί ανησυχείς εσύ για τα "νούμερα", τη στιγμή που δεν μ' απασχολούν εμένα;

   Αυτό που θεωρώ σημαντικότερο είναι να ξαναδούμε, ανατρέχοντας προς τα πίσω, τα λάθη που έγιναν, για να μην ξαναγίνουν. Και να δούμε επίσης και το πώς αντιδρούμε στην επισήμανσή τους - τότε ΄(εν ισχύ) και τώρα (όντας ηττημένοι).

   Δεν είναι λοιπόν ο ίδιος ο Καλάφι που με απασχολεί τώρα, αλλά οι πρακτικές του - που ήταν και πρακτικές πολλών άλλων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται πάντα κατανοητό - ούτε τώρα από σένα.

   Αυτά προς το παρόν και ίσως τα ξαναπούμε - ίσως να θέλεις να γίνεις (και συ) "παίκτης". Σ' ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου για την υγεία μου!

   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/14 2:23 μ.μ.

   Εγώ βλέπω ότι οι αριθμοί του μπλογκ όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά ευδοκιμούν και χωρίς αναρτήσεις... δυο βδομάδες τώρα χωρ΄ςι άλλη ανάρτηση μετά το Δρυός πεσούσης είναι περίπου 7.500 κλικ αν τα υπολόγισα σωστά...

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος10/6/14 12:52 μ.μ.

  Οι μανίες σας με αυτόν τον Σταθόπουλο είναι απολύτως κατανοητές.
  Όμως αλλάξτε κασέτα.
  Ο δήμος αλλαξε σελίδα.
  Κι αν ο Καλάφι είναι πράγματι παρελθόν είναι γιατί κάποιοι από το 2010 δεν είχαν αυταπάτες για το τι πραγματικά αντιπροσώπευε, δεν πήραν θέσεις ευθύνης στο σύστημα του για λιγότερο ή περισσότερο χρονικό διάστημα, δεν τον έγλειφαν την εποχή της παντοδυναμίας του, δεν φωτογραφίζονταν μαζί του, δεν ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς του, δεν έκειναν δουλειές μαζί του, δεν έστηναν δήθεν Ανεξάρτητες Διονυσοσκουφίτσες, δεν, δεν δεν......
  Το σύστημα εξουσίας των 16 χρόνων ξηλώθηκε και ανέπνευσε η πόλη. Και σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά στον 2ο γύρο περισσότερες της μιας παρατάξεις- προς τιμήν τους.
  Αυτή είναι μια παρακαταθήκη συναίνεσης, οδηγός για την επόμενη 5ετία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι αλήθεια ότι πολλοί από όσους τώρα εμφανίζονται "χαλαροί" και "υπεράνω", επί 3,5 χρόνια σφύριζαν αδιάφορα ή είχαν βάλει την ουρά στα σκέλια. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι γνωστοί ΟΦΑ - επιδιώκουν να είναι απ' όλους και πάντα αρεστοί και να χώνονται δια της προσκολλήσεως.
   Κι όπως τότε αποκαλούσαν όλους εμάς εναντιωθήκαμε στο καθεστώς και το αντιπαλέψαμε, ως εγκάθετους άλλων και κινούμενους από ίδια συμφέροντα, έτσι και τώρα μας λένε γραφικούς, εμμονικούς.
   Δεν επιζητούμε κανενός είδους δάφνες - δεν ανεχόμαστε όμως τον κάθε Πάρη Παπάρη να μας τα ζαλίζει. Οι αντίπαλοί μας είναι σεβαστοί - αυτοί όχι.

   Μια μόνο ένσταση έχω στο παραπάνω σχόλιο. Το σύστημα των 16 χρόνων δεν ξηλώθηκε ακόμα - και θα πάρει πολύ χρόνο και κόπο για να γίνει αυτό.

   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/14 7:34 μ.μ.

   Δ.τσα αυτοί οι ΟΦΑ που κατηγορείς έριξαν τον Καλάφι και σταμάτα να κομπάζεις. Εσύ έκανες ότι μπορούσες να τον ξαναβγάλεις. Ευτυχώς που καταλάβαμε νωρίς το παιχνίδι σου και οργανωθήκαμε σωστά.

   Διαγραφή
  3. Να λοιπόν που έγινα και ...Καλαφατελίτσα!
   Αμ έπρεπε να μου το σφυρίξεις νωρίτερα αυτό ρε Πάρη, μπας και βγάλω και γω η καημένη κανένα χαρτζιλίκι...

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος11/6/14 1:56 μ.μ.

  Έχει χάσει πια το ενδιαφέρον η κατάσταση με τους πανηγυρισμούς .
  Τα δύσκολα για τον νέο δήμαρχο τώρα ξεκινάνε.
  Θα πρότεινα στην διονυσοσκουφίτσα να αρχίσει να αναδεικνύει σιγά- σιγά θέματα που από τον Σεπτέμβριο θα απασχολούν την νέα δημοτική αρχή πχ διόδια .
  Η άποψη όλων θα έχει ενδιαφέρον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, η νέα θεματολογία είναι στο πρόγραμμα.
   Κι αν υπάρχει μια καθυστέρηση, είναι δεδομένης της έλευσης του θέρους, αλλά και της κούρασης 3 χρόνων,
   Προσδοκώ υμετέραν βοήθεια!
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος11/6/14 3:30 μ.μ.

  Όχι μόνο διόδια.
  Η οικονομική κατάσταση του ΘΕΣΠΙ.
  Η χρηματοδότηση συλλόγων και φορέων, που γύρισε πίσω από την Επίτροπο.
  Η αποχέτευση, που απεντάσσεται από την χρηματοδότηση- έργο Καλαφατέλη,
  οι συμβασιούχοι,
  οι παιδικοί σταθμοί,
  η καθαριότητα,
  οι λακκούβες,
  η διαφάνεια και αξιοκρατία
  και πολλά άλλα που μας κληρονομεί ο απερχόμενος......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/6/14 9:09 μ.μ.

   "...μας κληροδοτεί ο απερχόμενος..." Για να ξεσκονίζουμε τα ελληνικά μας!

   Διαγραφή
  2. Απεντασεται απο το ΕΣΠΑ ;;;;;;;
   Τι μπορεί να έκανε ή να μην έκανε για να γίνει κάτι τέτοιο;;;
   Απεντάσεται και το υπόλοιπο της Δροσιάς ;;;;

   Διαγραφή
  3. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε σχετικά:

   «Το Νοέμβριο του 2012 είχα και πάλι κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου απένταξης των έργων των νοσοκομείων και δυστυχώς ακόμη και σήμερα παραμένουν έργα που ‘λιμνάζουν’ εδώ και 2,5 χρόνια.

   Κατανοώ, έως ένα βαθμό, τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, αλλά αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα κοινοτικά κονδύλια, ώστε αυτά να μην χαθούν. Η απορρόφηση των 24,1 Εκατομμύρια Ευρώ θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων μας προς όφελος των πολιτών που σήμερα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς. Σήμερα, η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται κάτω από πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια για την εύρυθμη λειτουργία της και τη στήριξη των γονέων. 32 Εκατομμύρια Ευρώ δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν. Κάνω έκκληση τόσο στις Διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και στους Δήμους να επιταχύνουν τις διαδικασίες πριν να είναι πολύ αργά.

   Το 2013 αποτελεί έτος ορόσημο. Είναι η χρονιά που κρινόμαστε όλοι για την αποτελεσματικότητα και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ. Όσα έργα δεν έχουν καταφέρει να έχουν συμβάσεις έως το τέλος του 2013 και όσα έργα καθυστερούν υπερβολικά στην υλοποίησή τους, θα απενταχθούν τώρα. Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αντιμετωπίσουμε την υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση των πόρων σαν μια σκληρή μάχη που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Είναι η τελευταία προειδοποίηση».
   Αυτά είπε ο Σγουρός 29/5/2013
   http://www.anaptyxi.gov.gr/Default.aspx?tabid=41&language=el-GR
   Και εδω μπορεί να δει κανείς πατώντας στους χάρτες πως το μεγάλο δεν έχει σύμβαση και της Δροσιας ''είναι ανενεργο απο το Νοέμβριο του 2011''
   Νομίζω πως αν ισχύει αυτό κάποιος πρέπει να μετακομίσει

   Διαγραφή