.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

"Πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι, τρὶς βεβαιώσῃ με" (Β' έκδοση)

Δεν πέρασαν ούτε πέντε μέρες (από την τελευταία ανάρτηση) και οι εκτιμήσεις του blog για την κατάσταση στη Νέα Πνοή και τις σοβαρές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ‘Συμμαχίας για τον Πολίτη’!

Με την εισήγησή του (που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αν και έχει ημερομηνία 5 Ιουνίου, δηλαδή πριν την συνάντηση των στελεχών της Νέας Πνοής) ο κ. Βορριάς αποκαλύπτει ουσιώδη στοιχεία της προεκλογικής περιόδου και προδιαγράφει τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Νέα Πνοή. Διατηρώντας την δική του φρασεολογία, επισημαίνω παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία της εισήγησης και τα σχολιάζω με πλάγια γραφή.

Η υποστήριξη της Νέας Πνοής και του κ. Μπιτάκου ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή κάτω από τις δεδομένες συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, το ‘νέο’ δεν μπόρεσε να εκφραστεί στην κάλπη και δεν έφερε ψήφους. Το ‘πολιτικό προϊόν’ που η Ν.Π. προσέφερε δεν ήταν ελκυστικό στη κοινωνία, που απέστρεψε το εκλογικό της πρόσωπο από κάποιες πρακτικές.

Τέτοιες πρακτικές ήταν οι απορρίψεις και αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια δοκιμασμένων στελεχών της Συμμαχίας (των ‘παλιών’ του Αγίου Στεφάνου), που κάποιοι (Λουκάτος) απαίτησαν και τελικά επέβαλαν.

Όπως επίσης ήταν και οι “σκληρές σταλινικές” μέθοδοι αποκλειστικής σταυροδότησης συγκεκριμένων υποψηφίων (Αυγέρη, Α.Λουκάτου) που ‘σκουριασμένα’ μυαλά μετήλθαν, με σκοπό τον αποκλεισμό στελεχών της Συμμαχίας (Μπερμπάντης) και την εκλογή δικών τους.

Αντιθέτως, η Συμμαχία με τα στελέχη της έδωσε τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα σε Άγιο Στέφανο και Διόνυσο την ώρα που σε Σταμάτα, Κρυονέρι και Ροδόπολη τα αποτελέσματα της Νέας Πνοής ήταν τραγικά.  

Όμως δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τη σημασία των social media και τα όσα γράφονταν επί δύο και πλέον έτη στο διαδίκτυο (Διονυσοσκουφίτσα, Ενεργός Πολίτης) γι αυτήν και το διαμορφούμενο δημοτικό σκηνικό.

·  Δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι, παρά τις παραταξιακές και κομματικές ‘γραμμές’ για άκυρο – λευκό στον δεύτερο γύρο, οι δημότες ψήφισαν μαζικά Ζαμάνη κι ‘άφησαν άναυδους ακόμα και τους πιο έμπειρους δημοσκόπους’.

Η Νέα Πνοή θα αρχίσει σύντομα να φυλλορροεί γιατί τα μέλη της δεν έχουν ισχυρό συνεκτικό δεσμό. Η Συμμαχία όμως θα συνεχίσει να υφίσταται σαν αυτόνομη δημοτική παράταξη και θα είναι ανοικτή σε συνεργασίες τόσο με τη Νέα Πνοή, όσο και με άλλες αυτοδιοικητικές κινήσεις. 

Ο ίδιος δε, θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον καθορισμό ‘υγιών σχέσεων’ (!) μεταξύ Συμμαχίας και Νέας Πνοής και δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον άλλες υποβαθμίσεις των στελεχών της πρώτης.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Βορριάς δηλώνει σιβυλλικά (;) ότι δεν πρέπει να γίνουν ‘ουρά’ του Ζαμάνη, ούτε γραφικοί του ‘όχι σε όλα’.

Οι επισημάνσεις αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως τα αναφερόμενα στις τελευταίες αναρτήσεις (εκτιμήσεις &προκλήσεις-2, τελική ευθεία, τριγύρω από την κάλπη, οπαδιλίκι, κλπ), αλλά και σε πολλά σχόλια και (αναπάντητες) καταγγελίες αναγνωστών, με βασικότερα τα εξής:

1. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για ανανέωση και το πολιτικό μάρκετινγκ, πολλοί επιτήδειοι ψαρεύουν στα θολά νερά, πλασάροντας (δήθεν) νέο πολιτικό ήθος και απολιτίκ προφίλ και κρύβοντας μεσσιανικές λογικές και ολοκληρωτικές πρακτικές.

2. Η Νέα Πνοή ήταν μια ευκαιριακή συγκόλληση δύο ασύμβατων πλευρών και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοκιμαστεί η συνοχή της, με πιθανότερο σενάριο την παραίτηση Μπιτάκου και την διάσπασή της στα δυο (Συμμαχία – ομάδα Λουκάτου).

3. Η κριτική πρέπει να τυγχάνει της προσοχής μας, όσο ενοχλητική κι αν είναι και μάλιστα εγκαίρως. Αλλιώς, η προσπάθεια να διορθώσουμε το λάθος που επιτρέψαμε να γίνει είναι πολύ πιο δύσκολη.

Παρ’ όλα αυτά, αν διαβάσει κανείς όλο το κείμενο, θα δει ότι πρόκειται για μια σαφή και αξιοπρεπή παραδοχή της αποτυχίας της εκλογικής στρατηγικής της Συμμαχίας - και κατ’ επέκταση του ίδιου. Δεν γνωρίζω αν στις εσωτερικές τους διεργασίες θα αναζητήσουν τα βαθύτερα αίτια αυτής της ήττας, αλλά οφείλω να σημειώσω ότι πολύ λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να τα δουν κατάματα υπό τέτοιες συνθήκες. 
Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο βήμα (αναγκαίο και οδυνηρό) είναι να δρομολογήσει αυτά που (ο ίδιος λέει ότι) πρέπει να κάνει.


(Β' Έκδοση)

Με βάση όσα διαβάζω και ακούω τις τελευταίες μέρες, ο Π. Μπιτάκος προτίθεται να συγκαλέσει την παράταξη την επόμενη Τετάρτη, με σκοπό την προαναγγελθείσα οργάνωσή της και την εγγραφή νέων μελών. Όμως η κίνηση αυτή δημιουργεί μερικά σοβαρά ερωτηματικά, που αποκαλύπτουν (κι άλλο) την απόσταση (συμμετοχικών) λόγων και (παλαιοκομματικών) πρακτικών, που χαρακτηρίζει την παράταξη αυτή - και όχι μόνο. Πχ:

1) Ποιοι είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και πώς νομιμοποιούνται ποσοτικά και ποιοτικά;

- Θα είναι οι υποψήφιοι μόνο ή και στελέχη; Ή μόνο στελέχη; Και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτά; Κι οι οπαδοί και φίλοι, που στήριξαν δημοσίως τη ΝΠ, θα μπορούν να συμμετάσχουν με δικαίωμα ψήφου;

- Πάνω από ποιο ποσοστό παρόντων θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα η συνάντηση; Θυμίζω ότι οι υποψήφιοι μόνο ήταν γύρω στους 100 και οι φίλοι γύρω στους 200. Πόσο λοιπόν μπορεί να είναι (κατ’ ελάχιστον) το ποσοστό - όριο; 

- Αν το όριο είναι χαμηλό, τότε πώς αυτοί οι λίγοι θα νομιμοποιηθούν ν’ αποφασίσουν για τους 3.000 ψηφοφόρους της Ν.Π.; Κι αν είναι ψηλό (και φέρουν ανθρώπους σηκωτούς μόνο και μόνο για να το πιάσουν), πόσο πιθανό είναι αυτοί να ξανάρθουν ποτέ κι ακόμα περισσότερο να συμβάλλουν ουσιωδώς – κι όχι απλώς σαν οπαδοί;

2) Και πώς θα εκλεγούν τα όργανα της  Νέας Πνοής

- Με την λογική της ομοσπονδίας, όπως λέει τώρα η ‘Συμμαχία’, ή της ενιαίας παράταξης, όπως προεκλογικά αφέθηκε να εννοηθεί; 

- Και με ποια διαδικασία; Θα γράφονται μέλη μέχρι το παρά πέντε των εκλογών (τα γνωστά ‘πούλμαν’ με τους άπαξ εμφανιζόμενους ψηφοφόρους…) ή η εκλογή των οργάνων θα είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων (και ποιων;), που θα οριστούν με ποιο τρόπο;

3) Κανονικά, όλα αυτά περιλαμβάνονται στο καταστατικό μιας παράταξης και είναι αντικείμενο επί μακρόν συζητήσεων ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη. Κι έστω, όταν ιδρύθηκε αυτή η παράταξη (για την ακρίβεια όταν την ίδρυσε ο υποψήφιος δήμαρχος)  δεν υπήρχε χρόνος. Τώρα όμως, που υπάρχει άπλετος χρόνος, πόσο ‘συμμετοχική’ θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί;

Τα λέω αυτά ΠΡΙΝ τις διαδικασίες τους, για να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι οι επιλογές τους θα είναι συνειδητές και δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου ‘δεν το σκεφτήκαμε’. Άσε που ακόμα κι έτσι να ήταν, τι σόι ‘συμμετοχικές’ αντιλήψεις έχουν και δεν τα σκέφτηκαν….

Είναι αρκετά φανερό ότι η (εσπευσμένη) πρωτοβουλία Μπιτάκου γίνεται υπό την πίεση της παρέμβασης Βορριά και επιδιώκει την διάνοιξη ενός τρίτου (προσωπικού) δρόμου ανάμεσα σε παλαιοκομματικούς και σκληροπυρηνικούς. Όμως,
- έχει ο ίδιος τις ικανότητες εκείνες, που θα του επιτρέψουν να ελέγξει την παράταξη που ίδρυσε (αλλά άλλοι στήριξαν καθοριστικά); Μπορεί να συνθέσει τα δύο μπλοκ σε κάτι καινούριο; Αμφίβολο. 
- έχει έστω την ικανότητα (πέραν της προσωπικής αίγλης) να βάλει το προσωπικό του στίγμα για την οργάνωση της παράταξης σε καινούρια βάση και την κινητοποίηση των μελών της; Ακόμα πιο αμφίβολο.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι να προσπαθήσουν (Βορριάς - Λουκάτος- Μπιτάκος) να έρθουν σ’ ένα συμβιβασμό μεταξύ τους, για να μη γίνουν ρεζίλι των σκυλιών, μπροστά σε όλους τους ψηφοφόρους τους. Αλλά η εμπειρία των μεν από την μπαμπεσιά της σταυροδοσίας, ο φόβος των δε για την επιδιωκόμενη ρεβάνς και η αμφισβήτηση αμφοτέρων ως προς τα (πραγματικά) ελλείμματα του τρίτου, είναι που (μάλλον)  θα χαλάσουν τη σούπα.

Κι έτσι, είναι εξίσου πιθανό να σπάσουν τελικά - κι ίσως εξ αρχής - σε Νέα Πνοή και Συμμαχία. Τα θέματα που θα προκύψουν τότε είναι τα εξής:

- Δεδομένης της υπεροχής της Συμμαχίας σε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους αλλά και σε ικανότητα παραγωγής πολιτικών επεξεργασιών, πώς θα μπορέσει η Νέα Πνοή να σταθεί στο ύψος των προεκλογικών της υποσχέσεων για κριτική αντιπολίτευση και διατύπωση δημιουργικών προτάσεων;

- Και ποιος τελικά θα ελέγξει τη Νέα Πνοή: ο Μπιτάκος ή ο Λουκάτος, που αυτοπροσδιορίζεται ως ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος; Και τι θα γίνει αν βγει ο Μπιτάκος, δεδομένης της διακηρυγμένης πρακτικής Λουκάτου να αποχωρεί όταν δεν μπορεί να ελέγξει ένα μαζικό χώρο;

Όλα αυτά μου θυμίζουν μια παροιμία, που καλό είναι να ‘χουμε υπόψη μας, όταν πάμε να τσιμπήσουμε σε κάτι που λέει ότι είναι ‘καινούριο’, αλλά δεν έχει κοπιάσει για να γίνει τέτοιο.

Τα συμμετοχικά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ@λους…

87 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/6/14 4:45 μ.μ.

  Nωρίς-νωρίς στα (αναμενόμενα) βάσανα ! Ωραία Αντιπολίτευση θα κάνει ο Μπιτάκος .. με το πιστόλι στο κρόταφο .. ! Δεν πειράζει .. μικρός είναι, θα μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/6/14 5:03 μ.μ.

  Δώδεκα μέρες την κοιτούσε, την ξανακοιτούσε, την άλλαζε, την ξαναάλλαζε και στο τέλος την έδωσε στη δημοσιότητα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο Βορριάς, δημοσιεύοντας όμως περίπου τα μισά από αυτά που έγραψε στην αρχή... Μία αποτίμηση που έχει σημεία που είναι να γελάς και άλλα που έχουν ένα ενδιαφέρον προς αξιολόγηση. Το άσχημο είναι ότι πήρε στο λαιμό του Μπιτάκο και όσο βγαίνει και ομολογεί ότι τον στηρίζει και τον καθοδηγεί τόσο μεγαλύτερη ζημιά του κάνει. Μαζί με Λουκάτο είναι τελειωμένος ο "Παναγιωτάκης". Είναι πολλά δύο βαρίδια στην ίδια μικρή παράταξη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος17/6/14 5:52 μ.μ.

  Φήμες ότι, μετά τα σημερινά και την πανταχούσα της Συμμαχίας, ο Μπιτάκος ετοιμάζεται για 2η φορά να παραιτηθεί από επικεφαλής της Νέας Πνοής.
  Αντικειμενικά, δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Πρέπει να διαλέξω, την Κική την αγαπώ, μα μου αρέσει κι η Κοκό.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 6:31 μ.μ.

   διευκρίνισεσε παρακαλώ ποια ειναι η Κική και ποια η Κοκό

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος17/6/14 5:53 μ.μ.

  Α ρε Σταθόπουλε, τουλάχιστον εσύ έφυγες νωρίς και τους κούνησες μαντήλι, οπότε δεν θα μπορούν τώρα να στα ρίξουν εσένα όλα αυτά......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 6:31 μ.μ.

   κι όμως εσυ φταις .... αν δεν είχες φύγει ... θα είχανε κάποιον να τα χώνουν κι έτσι δεν θα κάνανε τα λάθη που έκαναν ... επομένως, εσύ φταις για όλα και πάντα !!! ....

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος17/6/14 6:33 μ.μ.

  Τελικά μ' αυτά και μ' αυτά ξεχάσαμε τον Κοροβέση που βγήκε περιφερειακός σύμβουλος με τη Δούρου. Γεια σου ρε Στελάρα , πέρασες σε άλλη πίστα τώρα !! θα σε βλέπει ο φίλος σου ο Βοριας και θα βγάζει φλύκτενες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος17/6/14 6:42 μ.μ.

  Η Κική, λοιπόν, αγράμματε είναι η Νέα Πνοή και η Κοκό η Συμμαχία.
  Δυστυχώς, για τον Μπιτάκο πρέπει να διαλέξει σήμερα πια με ποιαν θα πάει και ποια θ΄αφήσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος17/6/14 6:45 μ.μ.

  Ακόμη υπάρχουν στο κινητό μου και στο inbox μου στο facebook τα μηνύματα του Μπιτάκου, που προκειμένου να με πείσει για το "νέο" στο εγχείρημα του, δε διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κανένας από την παλιά Συμμαχία στη Νέα Πνοή (π.χ. Ράλλης κ.α.).
  Άρα, κ. Βορριά αυτός είναι ο ενορχηστρωτής των απορρίψεων, των αποκλεισμών και των σταλινικών μεθόδων που περιγράφεις στην εισήγηση σου εύστοχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος17/6/14 6:48 μ.μ.

  Κι όπως έλεγε ο Μπιτάκος προεκλογικά:
  Ο κόσμος αλλάζει. Εσύ;
  Είδες κύριε Βορριά το πουλέν σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος17/6/14 7:24 μ.μ.

  Αχ, θα σας παρακαλούσα θερμά να μην με μπλέκετε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά της Νέας Πνοής με την Συμμαχία για τον Πολίτη.
  Είναι γνωστό ότι, ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της αποχώρισα από την Συμμαχία στις 4 Μαρτίου 2013, το ίδιο βράδυ που στήριξε τον προϋπολογισμό που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο απερχόμενος δήμαρχος. Κι απο τότε δεν είχα καμιά εμπλοκή στα εσωτερικά της.
  Κάνω γνωστό, επίσης, ότι δεν είχα καμιά εμπλοκή και στη Νέα Πνοή παρότι μια μόλις ημέρα με την Διακήρυξη του ο Παναγιώτης Μπιτάκος μου ζήτησε τη γνώμη μου για το εγχείρημα που ξεκινούσε. Τότε είχαμε μια ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων -έντονη- όπου ο καθένας μας παρουσιάσε τα επιχειρήματα του.
  Δεν υπήρξε καμιά απολύτως συνέχεια μετά την κατηγορηματική απόρριψη μου στο εγχείρημα αυτό.
  Αλλά αυτή ήταν μια ιδιωτική συζήτηση, που αφορούσε εμάς τους δυο και κανέναν άλλο. Την οποία σέβομαι και τιμώ.
  Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αλλά δεν πρόκειται να τις σχολιάσω ή να αναμιχθώ. Δεν με αφορούν.
  Τελεία και παύλα, συνεπώς.

  Με εκτίμηση για την φιλοξενία στο blog.
  Παναγιώτης Μ. Σταθόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος17/6/14 8:47 μ.μ.

  Καλά τι ήτανε κι αυτό. Σφαλιάρα στη σφαλιάρα. Φλύκτενες δεν βγάζει μόνο ο Βορριάς αλλά και ο Ράλλης και όλη η παρέα. Αυτή που στοιχημάτιζε στο γνωστό καφέ ότι ο Κοροβέσης είναι τελειωμένος και δεν έχει καμμία τύχη. Που θα πάει όμως κάποια στιγμή μπορεί να το εμπεδώσουν ότι δεν τους έχει ανάγκη, είναι ένα τοπικό κεφάλαιο και εκείνοι γεμάτοι κακίες και τσίμπλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/14 11:52 μ.μ.

   Κε Κοροβέση συγχαρητήρια και καλή επιτυχία. Είναι πολλά τα προβλήματα του δήμου μας και η βοήθειά σου αναγκαία.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος17/6/14 11:08 μ.μ.

  Μπράβο Στέλιο Κοροβέση. Άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άστους όλους να ασχολούνται με τους Βορριάδες, τους Μπιτάκους και τους Καλάφιδες. Πάλι τους έριξε τη σκόνη σου και τους έδειξες την πλάτη. Εύγε κορυφαίε Στελάρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος18/6/14 7:28 π.μ.

  Στέλιο θεέ πάρε και τον Δήμο! Με Ζαμάνη δεν βλέπω προκοπή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος18/6/14 9:32 π.μ.

  Αυτή είναι η 2η συντριπτική αποτυχία μεσα σε 3,5 χρόνια για την Συμμαχία. Πλήρης αποτυχία της στρατηγικής της.
  Και όμως, ο πρωτεργάτης της παραμένει ισόβιος πρόεδρος κατά τα παλαιά ανατολικο-ευρωπαϊκά καθεστώτα που επίσης κατέρρευσαν το 1989.
  Είναι πρωτοφανής η πολιτική αναισθησία του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος18/6/14 10:08 π.μ.

  Μετά την ανοιχτή ρήξη της Συμμαχίας με τη Νέα Πνοή, που αποκαλύφθηκε χθες, αλλά και την αυτόνομη παρουσία πλέον της Συμμαχίας έχει αξία να δούμε από την 1η Σεπτέμβρη που ορκίζονται οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι-
  που θα ενταχθεί ο δημοτικός σύμβουλος και ηγετικό στέλεχος της Συμμαχίας Γιάννης Φωτάκης;
  Όπως επίσης οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Καρυπίδης, Ντίνος Σχηματαριώτης (της επιρροής Βορριά) και η Δήμητρα Πολύζου (της επιρροής Μπιτάκου);
  Αλλά, κυρίως, ο επικεφαλής της Νέας Πνοής κ. Μπιτάκος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος18/6/14 10:18 π.μ.

  Γίνετε κατανοητό πως αν ηταν ή Νέα Πνοή 2η τον πρωτο γύρο θα είχε επίσης κερδίσει το Δήμο.
  Όμως ακόμα και αν είχε κατέβει με το Ζυγουνα 2η δεν θα ηταν.
  Για το παραπανω όπως εύστοχα παραδέχεται ευθύνεται ή αδυναμία συντεταγμένη κινησης οι προσωπικές στρατηγικές π.χ (104 σταυρούς ή Αυγέρη στην Άνοιξη και 177 στον Αγιο Στεφανο την έκαναν να ξεπεράσει υποψηφίους με πανω απο 245 σταυρούς στον Αγ. Στεφανο)
  Άραγε το να είχαν συνυπάρξει εξ ' αρχής με τον Ζαμανη θα ηταν τόσο χειροτερο πολιτικά; Και τελικά που τους αδίκησε ή κορόιδεψε (κυρίως αν τον συγκρίνουν με τους συμμάχους τους) ο Αβρααμ ώστε να τον θεωρουν τόσο πρόβλημα στην ηλικία που είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος18/6/14 11:33 π.μ.

  Οι παλιοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι την πατήσανε πανηγυρικά στη σταυροδοσία από την ομάδα Λουκάτου που τους δούλεψε κανονικά. Στον Άγιο Στέφανο ο Μπιτάκος στήριξε την Αυγέρη και πήρε 177 ψήφους αν και άγνωστη στο χωριό, την ώρα που ο Μπερμπάντης πήρε 245. Όμως στην Άνοιξη η ομάδα Λουκάτου δεν ανταπέδωσε και έδωσε στην δική τους την Αυγέρη 104 ψήφους μονοκούκι έναντι 10 του Μπερμπάντη.... Κι αν δεν ήταν κι ο Φωτάκης που για λίγες ψήφους βγήκε πάνω από τον Λίτσα, τότε ο Βορριάς θα έβαζε πλερέζες... Και τώρα πιέζει τον Μπιτάκο να πάρει θέση υπέρ της Συμμαχίας ή να παραιτηθεί και οι 2 πλευρές να εχουν από 2 δημοτικούς συμβούλους. Σαν κανονικό διαζύγιο δηλαδή!!! Όσο για τους τοπικούς , εκεί η Συμμαχία κυριαρχεί με 4-5 στους 7. Και μ΄πεσα σ' όλα ο Λουκάτος εκμυστηρεύεται δεξιά κι αριστερά ότι την άλλη φορά θα πάει εκείνος για δήμαρχος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/6/14 1:30 μ.μ.

   Παιδιά χαλαρώστε με τον Μπερμπάντη. Στον Αγιο Στέφανο τρίτος βγήκε!! Άλλη πρώτευσε κ άλλος βγήκε δεύτερος... Όσο για την στήριξη στην Αυγέρη, εάν δεν ήταν η Άνοιξη... πάτο θα έξυνε!!

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος18/6/14 11:48 π.μ.

  Ο Λουκάτος για υποψήφιος δήμαρχος! Έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος18/6/14 2:19 μ.μ.

  Πραγματικά, είναι άδικη για τον Γιώργο Μπερμπάντη η "σταλινική" κατευθυνόμενη (κατά την εισήγηση Βορριά) σταυροδοσία τεχνητού αποκλεισμού του.
  Αλλά με όποιους συμμάχους διαλέξεις να πας, τέτοια μεταχείριση θα έχεις......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος18/6/14 5:21 μ.μ.

  18/6/14 11:48 π.μ. Ο Λουκάτος στήνει τις βάσεις και ετοιμάζει την ομάδα για την υποψηφιότητα του για δήμαρχος από το 2010 .Οι επιλογές του ξεκάθαρες :1.Γυναίκες 2. Δραστήριες 3 .Να μην εκφέρουν άποψη και γνώμη .( Οι γνωστές κατά κόσμο Λουκίτσες ).Όσες περάσουν από κει αλλά δεν τηρούν τις προδιαγραφές πολεμούνται μέχρι θανάτου ( κάτι από Ισλάμ μερία ,θυμίζει αυτό ).Μόνο ένα έχω να ευχηθώ καλό ξεμπέρδεμα σε όσους/ες έχουν μπλέξει μαζί του .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος18/6/14 10:17 μ.μ.

  Tο πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενο στον "αρχηγό", τη σχέση των μελών με αυτόν και την εποπτεία του στις δράσεις τους, υποστήριξε:
  «Ο αρχηγός έχει πλήρη εποπτεία, υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώσουν το οτιδήποτε είναι άνθρωποι απολύτως πιστοί στον αρχηγό και δεν διανοούνται να κάνουν κάτι πέρα από τις εντολές του. Όχι λόγω φόβου για τυχόν συνέπειες, αλλά λόγω της απόλυτης πίστης τους».
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=435830

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος19/6/14 9:30 π.μ.

  Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή δημόσια αντίδραση του επικεφαλής της Νέας Πνοής Παναγιώτη Μπιτάκου στους κεραυνούς Βορριά της Συμμαχίας. Κι είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει.
  Έχει μεγάλη σημασία τι λέει κατ΄ιδίαν όμως ο Μπιτάκος δεξιά κι αριστερά, που προδιαγράφει καθαρά τη μελλοντική του στάση.
  Αλλά γι΄ αυτά προσεχώς......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος19/6/14 12:40 μ.μ.

  ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΥΘΟΣ Η΄ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Μάλλον δεν έχει ξεκινήσει καλά η νέα Δημοτική αρχή Διονύσου . Ίσως η απρόσμενη νίκη στις εκλογές της 25/5 να μην τους έχει γίνει συνείδηση και ακόμα να βρίσκοντας σε επινίκια μέθη αφήνοντας τον χρόνο να κυλίει σε βάρος τους.
  Ήδη τα πρώτα σημάδια ενδοσκόπησης , αλαζονείας , απροθυμίας , αδιαφορίας , και ωχαδερφισμού είναι ορατά.
  Διάφοροι σφουγγοκωλάριοι και γυμνοσάλιαγκες περιστοιχίζουν τον νέο Δήμαρχο ο οποίος ανίκανος να αντιδράσει έχει πελαγώσει σε μια σταγόνα νερό.
  Μετά από ένα μήνα δεν έχει επιλέξει λέει με ποιον από τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους του θα επανδρώσει τις θέσεις ευθύνης του Δήμου. Είναι έτσι ή έτσι αφήνει να εννοηθεί γιατί δεν θέλει να σπάσει αυγά επειδή όλοι ζητάνε και δεν θέλει να δυσαρεστήσει .
  Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που τον έχουν από δίπλα και πιστεύουν ότι θα διοικήσουν αντ’ αυτού και αντί να τους απομακρύνει τους ακούει και στηρίζεται επάνω τους .
  Δυστυχώς φίλε Διονύση δεν διάβασες σωστά το αποτέλεσμα των εκλογών ή δεν στο ανέλυσαν σωστά. Οι πολίτες του Διόνυσου δεν επέλεξαν Ανοιχτούς Ορίζοντες από θέση αρχής επέλεξαν εσένα απέναντι σε έναν ανάξιο Δήμαρχο τον Καλαφατέλη , όπως θα επέλεγαν οποιονδήποτε άλλον ήταν απέναντι του.
  Αν λοιπόν δεν θέλεις να έχεις την ίδια τύχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Καλαφατέλη πρέπει να καταλάβεις ότι εσύ είσαι ο Δήμαρχος και να πάρεις χθες τις αποφάσεις που δεν παίρνεις εδώ και ένα μήνα.
  Φίλε Διονύση από την πρώτη στιγμή φαίνεται η δυνατότητα κάποιου να ανταποκριθεί στα δύσκολα και σημαντικά . Μην μας απογοητεύσεις, εμάς που από την πρώτη στιγμή είμαστε μαζί σου αλλά έχουμε μία κακία συνήθεια ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/6/14 3:20 μ.μ.

   Α και μη ...ξεχάσεις αγαπητέ Διονύση, να δώσεις θέση ευθύνης στον Δαρδαμάνη! Θα σε βγάζει ασπροπρόσωπο στις... γκάφες! Θα τρέχεις να μαζέψεις να ασυμμάζευτα. Και στη Στέλλα τη Μαγγίνα επίσης. Θα είναι σα να παίζεις στο Μουντιάλ με παίχτη λιγότερο. Στα γράφω από τώρα αυτά για να μην λες μετά δεν ήξερες... Κράτησέ το αυτό το κείμενο να το θυμάσαι.

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος19/6/14 1:34 μ.μ.

  http://anoixtoiorizontesdionysos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_19.html?spref=fb

  Ο Διονύσης Ζαμάνης συμμετείχε στη συνάντηση της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής.
  Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Σαρωνικού, στα Καλύβια Θορικού, την Τρίτη 17 Ιουνίου, με οικοδεσπότη τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Διονύσου Ηλίας Υφαντής.

  Ο Δ. Ζαμάνης, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και αναπτυξιακού προγραμματισμού και υπογράμμισε την αξία των διαδημοτικών συνεργασιών για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων αλλά και των κοινών προκλήσεων και ευκαιριών.
  Σχετικά με τα μείζονα ζητήματα ανέφερε -κατά προτεραιότητα- το χωροταξικό-οικιστικό, την αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, την διαχείριση των απορριμμάτων και την επικείμενη αξιολόγηση του προσωπικού του δήμων.
  Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με αναφορά στο κτήμα Τατοΐου, ως αναπτυξιακού δυναμικού των δήμων Διονύσου και Αχαρνών, δίνοντας έμφαση στο περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό αλλά και στο ενδεχόμενο απορρόφησής του από το ΤΑΙΠΕΔ.
  Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Ζαμάνης αντάλλαξε απόψεις με την κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και νεοεκλεγέντες ή επανεκλεγέντες δημάρχους της Ανατ. Αττικής.

  Ας σημειωθεί και τούτο:
  Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο κ. Ζαμάνης, από τους 13 συναδέλφους του στην Αν. Αττική οι 10 είναι νεοεκλεγέντες- «και όλους, παλιούς και καινούργιους, μας απασχολεί και βάζουμε σαν πρώτη προτεραιότητά μας το κοινωνικό πρόσωπο των Δήμων μας και την κοινωνική πολιτική που θα ασκήσουμε στα χρόνια που έρχονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/6/14 9:35 μ.μ.

   Νατα νάτα. Έτσι εξηγούνται τα προεκλογικά αλισβερίσια... Ψήφους στη Δούρου οι Ζαμανικοί, ψήφους στον Ζαμάνη ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε δίκιο ένας φίλος πριν λίγες ημέρες που έλεγε για αναβίωση του βρώμικου '89 στον Δήμο Διονύσου. Ο λαός λέει κι ένα ωραίο με τα μαλιά -κουβάρια αλλά δεν το γράφω γιατί θα κοπεί στη... μετάφραση! Κατ' ευθείαν στη Δούρου πήγε το πουλάκι μας!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/14 11:36 μ.μ.

   Άλλοι πάνε εκεί που ο θεσμικός τους ρόλος τους υπαγορεύει και άλλοι στα μπουζούκια και στα καφενεία !!!
   Όσο για τα αλισβερίσια, επειδή καταλαβαίνω ότι σας τσούζει, το αφήνω να υπάρχει έτσι , βαθιά ....

   Διαγραφή
 24. Ανώνυμος19/6/14 3:09 μ.μ.

  12:40,
  είναι κατανοητή η δυσπιστία πολιτών απέναντι σε κάθε νέα δημοτική διοίκηση, ιδιαίτερα στην πόλη μας μετά την τραυματική εμπειρία της δημοτικής αρχής Καλαφατέλη. Στην περίπτωση του δεν επρόκειτο για έναν λιγότερο ή περισσότερο κακό δήμαρχο. Αλλά για ένα μακροχρόνια δομημένο σύστημα εξουσίας, που πολιτεύθηκε με αδιαφάνεια, ενός ανδρός αρχή, άκρατη ρουσφετολογία, δημοσιοσχετίστικο στυλ, αδιαφορία για την καθημερινότητα μας, παντελή έλλειψη αρχών και αξιών. Αυτή ήταν η κατ΄όνομα μόνο Ενωτική Πρωτοβουλία και ο επικεφαλής της.

  Οι πολίτες απέρριψαν αυτό το δρόμο για την επόμενη 5ετία με αίσθημα ευθύνης και στήριξαν μιαν άλλη πορεία για τον Διόνυσο. Είναι ολοφάνερο, πως η ψήφο τους στον δεύτερο γύρο δεν είχε μόνον αρνητική χροιά (να φύγει ο Καλαφατέλης) αλλά κυρίως θετική, αφού τα προγράμματα των 3 τουλάχιστον από τις 4 άλλες δημοτικές παρατάξεις είχαν σημαντικά κοινά προγραμματικά στοιχεία. Άρα, αποτελούν μια πρώτη ύλη στέρεα για συνεργασίες στο δημοτικό συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα του δήμου.

  Ο Ζαμάνης δεν έπεσε από το πουθενά. Είχε θητεία σαν αντιδήμαρχος στον δήμο Δροσιάς, είχε θητεία τα 3,5 χρόνια στο δήμο Διονύσου, είχε θητεία σε όλη την προεκλογική περίοδο. Πολιτεύτηκε όλο αυτό το διάστημα με χαρακτηριστικά στον αντίποδα κυριολεκτικά της διοίκησης Καλαφατέλη. Και ιδίως με συναινετικό και πολυσυλλεκτικό πνεύμα, με διαβούλευση και συλλογικότητα, χωρίς ηγεμονισμούς και παρωπίδες, χωρίς πάτρωνες και αβρώους, με ανοιχτούς ορίζοντες και σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις που αποτυπώθηκαν –πέραν της ιδρυτικής διακήρυξης- και στις δηλώσεις συνεργασίας με την Δημιουργική Ομάδα Διονύσου και την Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου.

  Δεν έδωσε, λοιπόν, μέχρι σήμερα δείγματα που να δικαιολογούν τις εύλογες ανησυχίες σου. Αμέσως μετά τις εκλογές ξεκίνησε ολοκληρωμένη προετοιμασία για την 1η Σεπτέμβρη που θα αναλάβει η διοίκηση του. Κι αυτό αποτυπώνεται στην ανακοίνωση για τη συνάντηση με τη νέα Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου αλλά και σε άλλες κινήσεις-πρωτοβουλίες. Όπως μάλιστα τόνισε συχνά προεκλογικά δεν έταξε σε κανέναν καμιά θέση, δεν διαπραγματεύτηκε σε τέτοια βάση. Προφανώς, ακούει τους πάντες και έγκαιρα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για τις θέσεις ευθύνης την ερχόμενη 5ετία. Εκεί θα κριθεί αυστηρά από όλους μας, όχι με βάση υποτιθέμενες προθέσεις του ή εικαζόμεννες επιδιώξεις κάποιων κύκλων.

  Αφού, λοιπόν, αγωνιάς για την πορεία της πόλης και στήριξες με την επιλογή σου τους Ανοιχτούς Ορίζοντες (αυτό ισχύει ακόμη κι αν είχες επιλέξει άλλον συνδυασμό), τι πιο φυσιολογικό να τα θέσεις όλα αυτά ενώπιος ενωπίω με τον Ζαμάνη; Η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση ποτέ δεν έβλαψε, ίσια-ίσια. Η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή και μπορείς να επιλέξεις όποιον πρόσφορο τρόπο πιστεύεις ότι θα είναι επωφελής για το κοινό μας συμφέρον (ηλεκτρονική επικοινωνία επώνυμη ή απευθείας προσωπική επαφή). Γιατί είναι διακηρυγμένη η πολιτική του για έναν δήμο ανοιχτό, των πολιτών κι όχι των κολλητών.
  Κι επειδή είμαστε απαιτητικοί σαν πολίτες κι όχι απλώς καναπεδάτοι, να η ευκαιρία!
  Ας την αδράξουμε, ασκώντας τα δικαιώματα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/6/14 3:54 μ.μ.

   Δυστυχώς από την μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι της άποψης των κολλητών και όχι των αιρετών….. ΟΛΩΝ…… ή των πολιτων.
   Αν μου απαντήσεις δε και τι εκπροσωπούν οι κινήσεις πολιτών Κρυονέριου και Δημιουργικής ομάδας Διονύσου πέραν του εαυτού τους και της φιλοδοξίας τους για θέσεις ίσως έχουμε πεδίο συνεννόησης.

   Διαγραφή
 25. Ανώνυμος19/6/14 5:19 μ.μ.

  Από τα επόμενα κείμενα σου, 12:40 - 3:20 και 3:54, αποκαλύπτεται καθαρά ότι δεν σε ενδιαφέρει καμιά νέα δημοτική αρχή και κανένας Ζαμάνης. Τελείς ακόμη κάτω από το κράχ που σου προκάλεσαν προφανώς τα εκλογικά αποτελέσματα.
  Και επιτίθεσαι αδιακρίτως κατά στελεχών των ανοιχτών οριζόντων και των κινήσεων που συνεργάστηκαν μαζί τους. Το γαρ πολύ της θλίψεως όμως σου γεννά ταραχή στο κρανίο και να τα αποτελέσματα του δήθεν ενδιαφέροντος σου.
  Δεν υπάρχει, λοιπόν, με τύπους σαν εσένα κανένα πεδίο συνεννόησης. Αλλού αυτά τα φτηνά κόλπα. Μυρίζουν από μακρυά.
  Σου προτάθηκε η δημοκρατική οδός της ανοιχτής συζήτησης και συ αντιδράς, όπως έμαθες τόσα χρόνια από το υπάρχον κι απερχόμενο σύστημα. Καναπεδάτος, νομίζεις ότι θα ξεγελάσεις κάποιους. Αμ δε. Και μια φιλική συμβουλή. Κύτταξε, πριν αποφασίσεις να παρεμβαίνεις δημόσια, να μάθεις συντακτικό και ορθογραφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/6/14 6:59 μ.μ.

   Σωπα ρε κριτή των πάντων .Φαίνεται πως η μεγάλη σου μόρφωση έχει παραμορφώσει το ;σκεπτικό σου ειδάλλως προς τι ο εκνευρισμος ; Παρολα αυτά δεν δίνεις κσμμισ απάντηση .

   Διαγραφή
 26. Ανώνυμος19/6/14 5:24 μ.μ.

  Ο Βορριάς δεν φτάνει που πήρε τον Μπιτάκο στο λαιμό του, βγαίνει τώρα και ζητάει τα ρέστα. Ποιος; Αυτός ο αποτυχημένος, που θέλει μια ζωή να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο.
  Και νομίζει ότι κάνει κι από πάνω υψηλή δήθεν πολιτική. Γελάει το χωριό με το κείμενο του.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος19/6/14 5:24 μ.μ.

  Δεν είμαι καχύποποπτος ούτε γενικά και αόριστα του ΔΕΝ. Για να μη πάει όμως αλλού ο νούς μου, θέλω με όλο το σεβασμό, πειστική και κατανοητή περιγραφή για το τι θα σημαίνουν και τι θα εκπροσωπούν στη διοίκηση της νέας δημοτικής αρχής, οι κινήσεις πολιτών Κρυονερίου, Δημιουργικής ομάδας Διονύσου και όποιας άλλης ομάδας υπάρχει ή θα δημιουργηθεί, Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/6/14 10:27 π.μ.

   Θα σου απαντήσω σαν ψηφοφορος που είδα με καλό μάτι την ενσωμάτωση των ομάδων αυτών σους ανοιχτούς ορίζοντες ενω κάποιους τους ψήφισμα χωρίς να είμαι μέλος των ομάδων αυτών. Περιμένω λοιπον οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι απο τις ομάδες αυτές να φέρουν την φωνή τους στο Διοικητικό συμβούλιο του Δημου. Όμως αν κάποιος απο αυτούς πάρει θέση ευθύνης θα πρέπει να αφήσει πίσω του αυτή την ιδιότητα, αφού ή θέση ευθύνης αφορά ολο υς τους δημότες και κινήσεις μικρές οι μεγάλες δεν πρεπει να επηρεάζουν τις διοικητικές πια αποφάσεις. Εγώ στη θέση τους αν μου προτειναν μια τέτοια θέση θα το συζητουσα πρωτα με την κινηση απο την οποία προέρχομαι

   Διαγραφή
 28. Πριν από λίγη ώρα η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κ. Μυλωνά ανακοίνωσε την απορριπτική απόφασή της πάνω στην αίτηση για προσωρινή διαταγή, που ο Δήμος Διονύσου και ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου είχαν καταθέσει με στόχο να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας της WIND από την οδό Ολυμπιονικών, απέναντι αππο το σχολείο στο Κρυονέρι.

  Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Δήμου και Συλλόγου Ν. Παπαϊωάννου, προσδιορίστηκε η δικάσιμη για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 28 Ιουλίου.

  Ο ίδιος δήλωσε στην Οδό Διονύσου: «Ουδείς είπε πως η υπόθεση θα είναι εύκολη. Εντούτοις μπροστά μας έχουμε το επόμενο βήμα, τα ασφαλιστικά μέτρα τον Ιούλιο. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Πάση θυσία και με όλες μας τις δυνάμεις».

  http://www.odosdionysou.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ19/6/14 5:39 μ.μ.

  Ανώνυμοι φίλοι 3:20 και 3:54 ,
  Oι ερωτήσεις και τα σχόλια που κάνει ο καθένας φανερώνουν τον τρόπο που σκέφτεται. Εμείς για παράδειγμα στη Δημιουργική Ομάδα Διονύσου δεν θα συστήναμε στον «προπονητή» μας ποιον να χρησιμοποιήσει και ποιον να αφήσει έξω, αλλά θα κουβεντιάζαμε μεταξύ μας για να βρούμε σε ποια θέση είναι ο καθένας πιο κατάλληλος. Έτσι αποφεύγονται οι γκάφες, με τη συλλογική λειτουργία. Το ίδιο πράττουμε και στους Ανοιχτούς Ορίζοντες. Κι όχι με τα σου-μου-του προς τον αρχηγό. Κι αν στα αλήθεια ενδιαφέρεστε να μάθετε πόσοι είμαστε στη Δημιουργική Ομάδα και ιδίως με τι ασχολούμαστε, πάρτε μας ένα τηλέφωνο ή στείλτε μας ένα email για να έρθετε την επόμενη φορά.
  Β.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος19/6/14 8:23 μ.μ.

  Κάποιοι δεν έχουν ακόμη αφομοιώσει τις αλλαγές που αντικειμενικά δρομολόγησε το εκλογικό αποτέλεσμα. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι να αναλύουν τα πράγματα με τα παλιά εργαλεία. Και να λοιδωρούν το μπλοκ των δυνάμεων εκείνων, που ανέλαβε με την λαϊκή ψήφο να γυρίσουμε σελίδα.
  Θέλουν το χρόνο τους τα πράγματα να ωριμάσουν στο μυαλό κάποιων. Ας τους τον δώσουμε απλόχερα.
  Εκείνο που δεν θα τους επιτρέψουμε είναι η παλινόρθωση των υπολειμάτων του παλιού καθεστώτος και των νοοτροπιών-πρακτικών που αυτό εξέθρεψε για 16 ολόκληρα χρόνια. Και γι΄ αυτό θα τους ξεσκεπάζουμε συστηματικά με όποιο προσωπείο επιχειρούν να εμφανίζονται. Είναι τόσο προβλέψιμοι άλλωστε, όπως απέδειξαν αυτά τα 3,5 χρόνια.
  Αρκετά τους ανέχτηκε αυτός ο τόπος. Ώρα να ξεβρωμίσουμε από δαύτους και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος19/6/14 8:27 μ.μ.

  Κάποιοι τα τελευταία χρόνια της παντοδυναμίας του παλιού καθεστώτος, που απέρχεται, προσπάθησαν να εκφοβίσουν με πολλούς τρόπους όσους αντιστέκονταν σε αυτό. Μέχρι που δημιούργησαν για ένα φεγγάρι την "Ανεξάρτητη Διονυσοσκουφίτσα".
  Αποδείχθηκαν όμως μικροί για ένα τέτοιο εγχείρημα και μοιραίοι για την παράταξη τους. Ούτε σε αυτό το πεδίο δεν μπόρεσαν να παίξουν και ηττήθηκαν κατά κράτος.
  Ας τόχουν αυτό υπόψη τους, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/6/14 9:03 π.μ.

   Το άσχημο δεν ήταν που δημιούργησαν κάποιοι την Ανεξάρτητη Διονυσοσκουφίτσα, αλλά που δεν την συνέχισαν ως πραγματικά Ανεξάρτητη... Αυτό ήταν το λάθος και ο νοών νοείτω...

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν είχαν τις ικανότητες και τη θέληση να το κάνουν. Άλλωστε, ο στόχος ήταν άλλος. Όσο για το "νοείτω" που λες, πολύ αμφιβάλλω..
   Γιατί δεν δοκιμάζεις εσύ;

   Διαγραφή
  3. Απόδειξη των όσων λέω είναι το όνομα που χρησιμοποίησαν. Γιατί δεν διάλεγαν κάποιο άλλο αν τους ενδιέφερε η πραγματική ενημέρωση και ο διάλογος πάνω στα δημοτικά; Τώρα που η διοίκηση του δήμου άλλαξε είναι ευκαιρία γι αυτούς ή όποιον άλλον τον ενδιαφέρει να μου κάνει διαδικτυακή παρέα!

   Διαγραφή
 32. Ανώνυμος19/6/14 9:31 μ.μ.

  Αρχίζει από νωρίς να η σούπα (περί σούπας πρόκειται) και μου αρέσει. Έχουμε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές στην πενταετία Ζαμάνη. Όλο θα είμαστε το βλέπω το έργο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/6/14 11:39 μ.μ.

   Και τι γεύση έχει ρε σεφ η σούπα ? Μανιταρόσουπα ή κοτόσουπα ?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/14 1:59 π.μ.

   Γλαρόσουπα! Λίγο υπομονή κάνε και θα σου ...αρέσει κι εσένα! Έχει να πέσει γέλιο. Θα φάνε και οι...κότες.

   Διαγραφή
 33. Ανώνυμος19/6/14 9:53 μ.μ.

  Αρκετοί είχαν συνηθίσει και βολευτεί βεβαίως με την ενός ανδρός αρχή στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής. Που έμεινε στο τέλος μια μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και πρωτίστως στο λαό.
  Δυσκολεύονται τώρα να συνηθίσουν στην ιδέα της πολυχρωμίας στο εσωτερικό της νέας δημοτικής αρχής αλλά και της ικανότητας της να διαβουλεύεται συναινετικά με τις άλλες 2 δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
  Τους γαίνονται τόσο παράξενα όλα αυτά και ξένα με όσα έμαθαν δεκαετίες τώρα. Μα οι καιροί άλλαξαν, ευτυχώς, και απαιτούν συνεργασίες ευρύτερες χωρίς κομματικές-παραταξιακές παρωπίδες για το καλό της πόλης.
  Και ο Ζαμάνης απέδειξε έμπρακτα στην προεκλογική περίοδο την προσήλωση του σε αυτή την αρχή, χωρίς τα στερεότυπα άλλων εποχών. Αυτό αποτελεί ελπιδοφόρα παρακαταθήκη και για τη συνέχεια.
  Την ίδια θέληση διατυπώνουν και οι επικεφαλής των άλλων 2 δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από την Ενωτική Πρωτοβουλία (προς τιμήν τους).
  Ας την στηρίξουμε χωρίς αστερίσκους κι εμείς οι πολίτες για το καλό της πόλης μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/6/14 8:59 π.μ.

   Η νέα δημοτική αρχή έγινε πολυχρωμία και είναι ωραία. Οταν τα ίδια έκανε η Ενωτική Πρωτοβουλία ήταν συνοθύλευμα... Βρε ουστ!

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,

   Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει, επιφυλάξεις περί συνοθυλεύματος έχω διατυπώσει κι εγώ, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Μένει να δούμε όλοι τι θα γίνει στη πράξη. Θυμίζω άλλωστε ότι η Δ/Σ εμφανίστηκε δυο μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Καλαφατέλη και τον πρώτο καιρό η κριτική ήταν διακριτική.

   Έχω όμως μια απορία. Γιατί εσύ και άλλοι απαξιώνετε μόνοι σας μια βάσιμη ένσταση που διατυπώνετε μ' ένα μ@λ@κισμένο επίλογο τύπου "ουστ" ; Νομίζετε ότι κάτι κερδίζετε ή απλώς εκτονώνεστε;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/6/14 2:05 μ.μ.

   Βάζω το "ουστ" γιατί δεν μπορώ το παραμύθι και το δούλεμα. Ούτε αυτό κατάλαβες;

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος20/6/14 12:41 π.μ.

  Κάποιοι, ζαλισμένοι ακόμη από το εκλογικό αποτέλεσμα-κεραμίδα στο κεφάλι τους, αδυνατούν να μιλήσουν για πολιτικές και τόριξαν στη ..... μαγειρική με διάφορες σούπες που τους είχε συνηθίσει ο Καλαφατέλης. Δείχνουν τόσο άβολα στο νέο τοπίο, που νομίζουν ότι θα αντιγράψουν την Διονυσοσκουφίτσα στη μεθοδολογία αποδόμησης του Καλάφι. Αλλά απέδειξαν ότι, δεν έχουν τα απαραίτητα για τέτοιες αποστολές. Ας απολαύσουν τουλάχιστον τις σούπες τους, μια που τους λείπουν και τα δόντια όπως φαίνεται.....
  Αν ονειρεύονται ότι θα συνεχίσουν και αύριο το ίδιο βιολί, θα μείνουν με τις κατσαρόλες τους στο χέρι να μελετούν τις συνταγές της Αργυρώς! Δεν θα πλήξουν, αυτό τους το εγγυόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/6/14 9:00 π.μ.

   Ζαμανισμένος κι εσύ; Περαστικά σου.

   Διαγραφή
  2. Μάλλον δεν κατάλαβες ότι το like ήταν για τις συνταγές της Αργυρώς.
   Πάντως, σ' ευχαριστώ κι ανταποδίδω!

   Διαγραφή
 35. Ανώνυμος20/6/14 11:29 π.μ.

  Ο Μπιτάκος της Νέας Πνοής ενημερώνει τους οπαδούς του ότι, στις 25 Ιουνίου συνέρχεται η παράταξη του για να συζητήσει και να γράψει νέα μέλη.
  Φαίνεται πήρε το μήνυμα Βορριά-Συμμαχίας. Απομένει να δούμε στις εγγραφές ποιοί θα πρωτοστατήσουν (όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις): η ομάδα Μπιτάκου, η ομάδα Λουκάτου ή η ομάδα Βορριά (που έχει εμπειρία διαχείρισης ανάλογων καταστάσεων); Και τα μέλη της Συμμαχίας, θα τρέξουν να γραφτούν και στη Νέα Πνοή μόνο και μόνο για να την ελέγξουν;
  Και που θα ενταχθούν από την 1η Σεπτέμβρη τα εκλεγέντα μέλη της Συμμαχίας (π.χ. Φωτάκης, Αντάπασης), στη Νέα Πνοή ή στη Συμμαχία; Και ποιον θα εκπροσωπούν, αφού διατηρούν την αυτοτέλεια τους;
  Μένει να δούμε αν θα ασχοληθούν σε αυτή τη μάζωξη και με την απανταχούσα που τους έστειλε ο Βορριάς ή θα την προσπεράσουν.
  Όπως και νάχει, για μια ακόμη φορά ο Βορριάς τον πήρε στο λαιμό του τον Μπιτάκο και τον έκαψε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος20/6/14 11:53 π.μ.

  Ο Μπιτάκος προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση της Νέας Πνοής με την Συμμαχία στήνοντας ομάδα εκλεγμένων και υποψηφίων, που έχουν αναφορά τον ίδιο και όχι τον Βορριά ή τον Λουκάτο.
  Αξιοποιεί την προσωπική του επιρροή (μικρή σχετικά, όπως έδειξαν οι κάλπες) και έχει κάποια αποτελέσματα.
  Αλλά η σύγκρουση είναι μπροστά του. Και οι άλλες 2 ομάδες (Συμμαχίας, Λουκάτου) θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να ελέγξουν το παιχνίδι. Και ο ίδιος κινδυνεύει για μια ακόμη φορά να συνθλιβεί στις μυλόπετρες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος20/6/14 9:07 μ.μ.

  Στημμένο παιχνίδι από τον διεστραμμένο εγκέφαλο του Βορριά που ενώ θα έπρεπε να έχει πάει από καιρό σπίτι του, αφού δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο, μηχανορραφεί εξελίξεις για να ελέγχει τα πράγματα. Είναι γνωστή η αδυναμία του στη καλαφατελική παράταξη και με αυτές τις κινήσεις σκοπεύει και σε αυτό. Ως προς τα υπόλοιπα, Μπιτάκο ας πρόσεχες. Αν ήθελες να δείς είχες τρόπους, μόνος σου επέλεξες να μείνεις τυφλός..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος20/6/14 9:44 μ.μ.

  Αυτή η Νέα Πνοή μου αρέσει όλο και πιο πολύ. Ευτυχώς που μπήκε στην καθημερινότητά μας για να έχουμε και κάτι αστείο να γελάμε. Βορριάς από τη μία Λουκάτος από την άλλη και στη μέση ο Μπιτάκος να προσπαθεί μάταια να σύρει τον χορό. Με τέτοιες Συμμαχίες που έκανες πάλι λαγό σε βλέπω Παναγιωτάκι. Θα μου πεις πρώτη φορά θα είναι, αλλά λέμε τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος21/6/14 6:13 μ.μ.

  O Μπιτάκος και ο Λουκάτος ξέρω ποιοί είναι και γιαυτό ασχολούμαστε μαζί τους. Ο Βορριάς για να καταλάβω είναι τίποτα και αν ναί τι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος22/6/14 8:37 π.μ.

  Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί αποπροσανατολίζουν από το ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα, που αναδεικνύει ο πρόεδρος της Συμμαχίας.
  Η σφοδρότητα της επίθεσης του στη Νέα Πνοή, η ανεπάνταχη έκπληξη του για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2ου γύρου, η προσπάθεια να ποδηγετήσει την παράταξη Μπιτάκου-Λουκάτου, δείχνει τρόμο μπροστά στην απώλεια του ελέγχου των εξελίξεων όπως πρόκυψαν μετεκλογικά.
  Αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει κι αυτός κι ο Καλαφατέλης από τις αρχές του 2013 στις αλλεπάλληλες συναντήσεις τους κι αλλιώς τους βγήκαν τώρα. Κινδυνεύουν όλα τα συμφέροντα, που κρύβονταν πίσω από αυτές τις συμφωνίες.
  Αφού χάθηκαν αυτά τα κεκτημένα κι ανοίγει ένας άγνωστος δρόμος γιαυτούς, τραβάει το χαλί στον Μπιτάκο για να τον ξαναφέρει στο μαντρί (υπενθυμίζοντας του φορτικά την στήριξη του στο πρόσωπο του διαχρονικά). Θέλει να ψαλιδίσει την αυτονομία του Μπιτάκου και τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε προεκλογικά και μετεκλογικά. Θα υποκύψει ο Παναγιώτης στον εκβιασμό, υποθηκεύοντας το όποιο πολιτικό μέλλον του ή θα τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή με το ξεπερασμένο παρελθον;
  Ιδού το δίλημμα. Σε κάθε περίπτωση θάχει πραγματικό ενδιαφέρον η κατάληξη αυτής της ιστορίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος23/6/14 1:03 π.μ.

  Ερώτηση κρίσεως: Ο Λουκάτος είναι τόσο μεγάλο νούμερο όσο δείχνει ή το παίζει;
  Παρακαλώ να απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν επαρκώς το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Αγαπητέ φίλε, σε παραπέμπω στη πρώτη φράση του προηγούμενου σχολιαστή. Εάν ρωτάς να σου απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν επαρκώς, δεν μπορεί η ερώτηση να είναι εάν είναι "νούμερο" ή όχι. Στο κάτω κάτω, τα αποτελεσματα του α' γύρου κάθε άλλο παρά επιβεβαίωσαν αυτό τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος23/6/14 11:38 π.μ.

  Για το "πέσιμο" της Κας Ειδικής Συμβούλου στον 3ο κατά σειρά δήμαρχο... κανένα σχόλιο? κανέναν δε θα αφήσει...?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος23/6/14 11:55 π.μ.

  Από την σελίδα alfavita.gr ένα θέμα που αξίζει να μας απασχολήσει :
  Αρθρογράφος:
  Χρήστος Κυργιάκης

  Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς,
  σε πολλά σχολεία (π.χ του Δήμου Αχαρνών) εφαρμόστηκε το πρόγραμμα σίτισης
  των μαθητών με τον τίτλο: «Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ».
  Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το «Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής»
  με δωρεά από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
  Τις μέρες αυτές, στους γονείς των μαθητών που έτυχαν της «ευεργεσίας» και της «φιλευσπλαχνίας»
  των παραπάνω συντελεστών, μοιράστηκε ερωτηματολόγιο σχετικό με το συσσίτιο, με τις εξής τρεις ερωτήσεις:
  1. Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από το Πρόγραμμα;
  Καθόλου Ελάχιστα Αρκετά Πολύ
  2. Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι το καθημερινό υγιεινό γεύμα στην πρόοδο του παιδιού σας;
  Καθόλου Ελάχιστα Αρκετά Πολύ
  3. Σήμερα κάθε γεύμα που διανέμουμε κοστίζει περίπου 1,5 ευρώ. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα
  συνεχιστεί το νέο σχολικό έτος και το σχολείο σας επιλεγεί, θα ήσασταν διατεθειμένος/η να συνεισφέρετε
  σε αυτό το κόστος; Αν ναι, τι ποσό, προκειμένου να εφαρμοστεί την επόμενη σχολική χρονιά;
  Όχι Ναι, μέχρι 0,5 έως 1ϵ ανά γεύμα Ναι, μέχρι 1 έως 1,5ϵ ανά γεύμα
  Διαβάζοντάς το, εμένα μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.
  Αλήθεια, το 2ο ερώτημα σε τι αποσκοπεί; Υπάρχει απορία στους οργανωτές για το αν το καθημερινό υγιεινό γεύμα είναι
  απαραίτητο; Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι οι μαθητές δεν πρέπει να τρώνε κάθε μέρα αλλά μέρα παρά μέρα και
  όταν τρώνε να μην τρώνε υγιεινά;
  Για ποιους άραγε στατιστικούς και επιστημονικούς σκοπούς, όπως αναγράφεται στο ερωτηματολόγιο, θα χρησιμοποιηθούν
  οι απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα; Πόση επιστημοσύνη χρειάζεται πια για τα αυτονόητα;
  Μάλλον αρκετή για να δικαιολογούν κάποιοι την ύπαρξή τους;
  Όσον αφορά στο 3ο ερώτημα, εκεί τα λόγια, πιστεύω, περισσεύουν.
  Υποτίθεται ότι το Πρόγραμμα (να μην ξεχάσω το κεφαλαίο Π), απευθύνεται σε μαθητές με μεγάλα οικονομικά προβλήματα
  για τους οποίους τα αρμόδια υπουργεία θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει. Σχήμα οξύμωρο!
  Γίνεται οι κυβερνήσεις που έσπειραν τη φτώχια να λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισής τους; Όμως προέχει γι’ αυτές να υπάρχουν
  τράπεζες που ευημερούν και άνθρωποι εξαθλιωμένοι. Το πρώτο, προϋποθέτει το δεύτερο.
  Αλλά και οι κουβαρντάδες φιλεύσπλαχνοι χορηγοί με τη βαριά «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»; Τι έγινε; Τους τελείωσαν τα
  εκατομμύρια και ζητάνε από τα παιδιά να συνεισφέρουν οικονομικά;
  Τελικά, φαίνεται ξεκάθαρα πως τέτοιου είδους «Προγράμματα» έχουν ως σκοπό να εξαφανίσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας
  σε μαθητές και γονείς και να δημιουργήσουν, με ύπουλο τρόπο, συνειδήσεις επαίτη στη νέα γενιά.
  Προτείνω να προστεθούν και κάποια άλλα ερωτήματα αν αυτοί που οργάνωσαν και στήριξαν τα συσσίτια νοιάζονται για
  επιστημονικά συμπεράσματα:
  4. Τι αισθάνεσαι όταν παίρνεις το γεύμα της ελεημοσύνης;
  Ντροπή Χαρά Στενοχώρια Οργή
  5. Πιστεύεις ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είχε φροντίσει ώστε να μην αντιμετώπιζες οικονομικά προβλήματα;
  Ναι Όχι Ίσως
  6. Πόσο ακόμη είσαι διατεθειμένος να τους αφήσεις να σε εξαθλιώνουν ώστε να μπορούμε εμείς να σιτίζουμε
  το παιδί σου και τη νέα σχολική χρονιά;
  Πολύ Λίγο Καθόλου
  Μήπως ήρθε η ώρα, τώρα που αποκαλύπτεται η υποκρισία, να ζητήσουν οι γονείς τη διακοπή αυτού του προγράμματος
  και να απαιτήσουν από την πολιτεία να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης;
  Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, εκδήλωση αλληλεγγύης αλλά ένας ύπουλος τρόπος διαφήμισης
  των εταιριών που ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου καθώς για να πλουτίζουν οι εταιρείες πρέπει ο κόσμος να φτωχαίνει.
  Η παιδεία, η εργασία, η κοινωνική ασφάλιση, η τροφή και η ψυχαγωγία είναι δικαιώματα και όχι προαιρετικές παροχές των
  κυβερνήσεων ή των εταιρειών.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/6/14 4:34 μ.μ.

   Ένας βασιλιάς, μια πόρνη, ο άρχοντας Γιαμαράτζια, η φωτιά, ένα νεαρό αγόρι και ένας ζητιάνος δεν μπορούν να καταλάβουν ποτέ τον πόνο του άλλου. Ο όγδοος σε αυτήν την κατηγορία είναι ο φοροεισπράκτορας.
   Τσανάκυα, 370-280 π.X., Ινδός σοφός & πολιτικός

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε(11:55 π.μ 23-6-14),συμμερίζομαι την άποψη σου.Το σύνταγμα μιλά για το δικαίωμα της εργασίας που δυστυχώς είναι είδος προς αναζήτηση.Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις ψυχούλες να πεινούν.Τότε κάνεις ότι μπορείς για να δεις ένα,έστω,αχνό χαμόγελο.Το συγκεκριμένο Ίδρυμα έδινε κάποιο ποσό για κάθε μαθητή, ένα είδος επιταγής το μήνα, για την αγορά τροφής από σούπερ Μάρκετ το οποίο έκανε και ειδικές προσφορές.Το νέο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής με τον τρόπο που διαφημίζεται με βρίσκει αντίθετο.

   Διαγραφή
 45. Ανώνυμος24/6/14 9:29 π.μ.

  Η Κα ειδική σύμβουλος που αναφέρει πιο πάνω κάποιος σχολιαστής θα πρέπει να γνωρίζει ο νέος δήμαρχος οτι με τις συμβουλές αυτής της συμβούλου έχασε την δημαρχία και ο Βορριας και ο Καλαφατελης. Ο Ζαμανης θα ειναι ο 3ος που θα παει στο κουβά;;;; Διονυσάκη θα σκάψεις μόνο σου τον λάκο σου.;;;; Αν σε τρώει ο κ....ς σου κρατησέ την.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος24/6/14 10:12 π.μ.

  Προφανώς και οι Βορριάς-Καλαφατέλης δεν έχασαν εξαιτίας της ειδικής συμβούλου αλλά για άλλους πιο σοβαρούς-ουσιαστικούς λόγους.
  Μην υπερτιμάτε τις ικανότητες-δυνατότητες της. Αλλού είναι το πρόβλημα με αυτήν. Ότι δεν προσέφερε τίποτα στον δήμο,
  Αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί το ρίχνουν ξανά και ξανά το θέμα της στην πιάτσα, όταν μάλιστα δεν υπάρχει περίπτωση ο Ζαμάνης να ζητήσει να συνεχίσει να παρέχει η κυρία τις ,,,, υπηρεσίες της.
  Ίσως κάποιοι, που προχωρούν και σε άσχετα σχόλια δήθεν προθέσεων της νέας δημοτικής αρχής, να ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Ή για να βρίσκονται σε δουλειά. Αλλά νύχτωσαν μακρυά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος24/6/14 5:30 μ.μ.

  Α.Ο. Διονύσου: Γενική Συνέλευση Δευτέρα 30/6
  Παιδιά μην ξεχάσετε να εκλέξετε ξανά τον Πάντζιο. Εργατικό το παλικάρι , έρχεται από μακριά και …… όσο και να προσπαθείς δεν το κουνάει ρούπι.
  Ξέρει καλά ο πρόεδρος του Α. Ο. Διονύσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ο Π.Μπιτάκος σήκωσε χτες το γάντι που του είχε ρίξει ο μέχρι πρότινος πολιτικός του ινστρούχτορας Π. Βορριάς. Καλύπτοντας πλήρως την πομάδα Λουκάτου και κόβοντας κάθε περιθώριο για διαπραγμάτευση, έδειξε πως θα δοκιμάσει να βάλει τη δική του σφραγίδα στη παράταξη της οποίας ηγείται, αλλά δεν έχει τον έλεγχο. Το αν θα τα καταφέρει όμως είναι μια άλλη υπόθεση.

  Σήμερα το βράδυ θα υπάρξει μια πρόγευση από τη στάση Βορριά και Συμμαχίας απέναντι στο εγχείρημα Μπιτάκου για κανονισμό λειτουργίας και εγγραφή μελών. Αν τα στελέχη της Συμμαχίας συμμετάσχουν στις διαδικασίες, αναμένεται ένας ανηλεής πόλεμος μέχρι την τελική ενδοπαραταξιακή επικράτηση. Αν πάλι παραμείνουν εκτός, ο Ιούλιος θα είναι η αρχή του τέλους για τον σημερινό επικεφαλής της Ν.Π.

  Κι αυτό γιατί ο Μπιτάκος δεν μπορεί να μετέλθει των ‘κατάλληλων’ πρακτικών για να βγάλει στα όργανα ανθρώπους της προσωπικής του επιρροής, ενώ η ομάδα Λουκάτου έχει δείξει ότι μπορεί να κινητοποιείται και να ψηφίζει συντεταγμένα. Έτσι, χωρίς το αντίβαρο Βορριά – Συμμαχίας, το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά προδικασμένο. Η Νέα Πνοή θα περάσει στα χέρια του Λουκάτου, που θα περιμένει καρτερικά τον χρόνο της αποστρατείας του για να αναλάβει (και τυπικά) το τιμόνι.

  Και δεδομένου ότι ο ‘παππούς’ δεν συγχωρά τους ‘προδότες’ κι ο Μπιτάκος δεν έχει την ηγετική στόφα - παρά μόνο το σχετικό ίματζ - να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, είναι πολύ πιθανό τότε να υποχρεωθεί σε ατιμωτική παραίτηση, για δεύτερη και τελευταία φορά. Που όμως δεν θα τον απαλλάξει από το πολιτικό άγος του ανοίγματος της ‘κερκόπορτας’ σε ένα τέτοιο μόρφωμα.

  Ενδεικτικές των παραπάνω εκτιμήσεων είναι οι φήμες που (αφήνει να) κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες μέρες στον Άγιο Στέφανο, περί ανάληψης της προεδρίας του Θέσπιδος απ’ τον ίδιο. Αν και δεν γνωρίζω ποιοι και τι συζήτησαν, αναρωτιέμαι δύο προφανή πράγματα:

  1. Πώς μπορεί να γίνει πρόεδρος Νομικού Προσώπου, ενώ ταυτοχρόνως θα είναι και επικεφαλής παράταξης – και μάλιστα της αντιπολίτευσης; Μήπως έχει ήδη επιλέξει τι θα αφήσει;

  2. Κι αν δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση (;), τότε γιατί την διακινεί; Μήπως η θέση του επικεφαλής δημοτικής παράταξης δεν του αρκεί; Ή μήπως δεν αισθάνεται και τόσο επικεφαλής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και κάτι τελευταίο. Σε παραίτηση Μπιτάκου, δημοτικός σύμβουλος αναδεικνύεται ο κ. Μπερμπάντης, που είναι διακηρυγμένα με την πλευρά Βορριά - Συμμαχίας. Αυτό θα οδηγήσει σε τροποποίηση των συσχετισμών : από 3-1 οι δημοτικοί σύμβουλοι θα γίνουν 2-2. Και με δεδομένη την υπεροχή της Συμμαχίας στους τοπικούς (4-5 στους 7), τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο ρόδινα για την εναπομείνασα Νέα Πνοή. Εκτός κι αν τότε ο Λουκάτος ισχυριστεί ότι ο Μπερμπάντης έχει αποχωρήσει απ' την παράταξη!
   Ε, ρε γέλια....

   Διαγραφή
 49. Ανώνυμος25/6/14 12:01 μ.μ.

  Ποιος είναι διατεθειμένος να αυτοκτονήσει πολιτικά χρίζοντας τον Μπιτάκο επικεφαλής στον ΘΕΣΠΙ, τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος Συμμαχίας-Νέας Πνοής;
  Είναι σα να παίρνει κάποιος τρίτος -εν προκειμένω η αυριανή διοίκηση του δήμου- θέση υπέρ του ενός ή του άλλου στη μάχη χαρακωμάτων.
  Και κάτι άλλο: πότε πρόλαβε ο Μπιτάκος να καβαλήσει το καλάμι σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, να γίνει τόσο πολιτικά αγενής και αμετροεπής;
  Δυστυχώς γιαυτόν, αντιγράφει τις χειρότερες πρακτικές και μεθόδους του χώρου της Συμμαχίας, από τον οποίο αναδείχθηκε αυτό που είναι. Αλλά πάντοτε η αντιγραφή είναι ένα κακέπτυπο..... Κι όλα αυτά στο όνομα δήθεν κάποιου "νέου ήθους", κάποιων δήθεν "αρχών και αξιών".
  Απέραντη θλίψη για το δούλεμα και την κατάντια.
  Που ήσουν νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/6/14 5:51 μ.μ.

   Η τοποθέτηση Μπιτάκου στον ΘΕΣΠΙ είναι προεκλογική δέσμευση. Πιστεύει κανείς ότι ο Μπιτάκος στήριξε Ζαμάνη δίχως ανταλλάγματα; Αφήστε που για την ίδια θέση ερίζει και ο Ποτίδης. Έχουμε να δούμε πράγματα και θάματα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/14 6:07 μ.μ.

   Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω για όλα αυτά που γράφονται, αλλα σαν δημότης που ψήφισα Ζαμάνη βρίσκω πολύ καλή επιλογή την τοποθέτηση Μπιτάκου στο Θεσπι . Ειδικά αν υπάρχουν οικονομικά ανοίγματα απο τη διοίκηση Καλαφατέλη, είναι ο ιδανικός ως ανεξάρτητος να τον καθαρίσει και απο εκεί και περα να τον οδηγήσει σε οικονομική πειθαρχία χωρίς απο την άλλη να ακυρώσει την ύπαρξή του. Αλλωστε δεν θα είναι μόνος του στο ΔΣ θα υπάρχουν φαντάζομαι και άτομα απο τους ανοιχτούς ορίζοντες.

   Διαγραφή
 50. Ανώνυμος25/6/14 12:39 μ.μ.

  Ασχολούμαστε με δυο αποτυχημένους κατ΄εξακολούθηση.
  Ο Μπιτάκος απετέλεσε το σωσσίβιο για τη διάσωση της Συμμαχίας.
  Καλά να πάθει όμως κι αυτή, γιατί μέσα στα προεκλογικά της αδιέξοδα, στήριξε έναν χαχαχούχα που νόμιζε όπως γράφει εύστοχα ο Βορριάς ότι, οι εκλογές είναι "εκδρομή στο δάσος"!
  Τώρα ξεκατινιάζονται και οι δυο για το πάπλωμα.
  Μικροί άνθρωποι, μικρά μυαλά. Οι πολίτες σοφά για άλλη μια φορά όπως το 2010, τους κατέταξαν εκεί που τους άξιζε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος25/6/14 3:09 μ.μ.

  Eνδιαφέρον το κείμενο του Π.Μπιτάκου.Θα μείνω σε τρία σημεία :1ον τον Ιανουάριο του 2014, που όπως αναφέρει αποφασίστηκε η ίδρυση της Νέας Πνοής, και να σημειώσω ότι εκείνο τον μήνα ο μεν Μ.Λουκάτος έταζε και στον Καλαφατέλη και στον Ζαμάνη όχι μόνο υποστήριξη αλλά και στελέχωση με δικούς του ανθρώπους των ψηφοδελτίων τους και ο δε Π.Βοριάς συζητούσε για συνεργασία με τον Καλαφατέλη. 2ον όταν μιλά για την επιλογή των υποψηφίων αξίζει να θυμηθεί τον αγώνα δρόμου που έκαναν τελευταία στιγμή για να βρουν υποψηφίους ,όπου το κριτήριο δεν ήταν η εντιμότητα των υποψηφίων αλλά η διαθεσιμότητα τους και 3ον όσο αφορά τους 3000 πολίτες που τους ψήφισαν να λάβει υπ΄όψιν ότι ένα μεγάλο ποσοστό δεν τον στήριξε επειδή πίστεψε στην συμμετοχική αυτοδιοίκηση αλλά με την ψήφο τους πλήρωσαν τις οφειλές που είχαν σε ορισμένους υποψηφίους του( έχοντας ξοφλήσει το χρέος τους τώρα δεν πρόκειται να τους ξαναδεί ).
  Ένας από αυτούς που ξόφλησε το χρέος του.Καλή συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος25/6/14 5:47 μ.μ.

  Ενεργός Πολίτης της Αυτοδιοίκησης- http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2014/06/blog-post_24.html
  ΜΕΡΟΣ 1ο.

  Σε τροχιά ρήξης η Νέα Πνοή με την Συμμαχία για τον Πολίτη
  Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Παναγιώτης Βορριάς τόνιζε στην ανάλυση του για το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Διόνυσο- http://symmaxiagiatonpoliti.blogspot.gr/2014/06/blog-post_17.html
  :

  Είναι σίγουρο ότι για λόγους καθαρά πολιτικούς και για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα σχέσεων μεταξύ μας και της Νέας Πνοής, Στελέχη της Συμμαχίας δέχθηκαν μια σειρά από αποκλεισμούς και απορρίψεις.
  Όπως θα δούμε και στην επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων η συμμετοχή στελεχών της Συμμαχίας έδωσε και τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα (Άγιος Στέφανος και Διόνυσος).
  Για μένα τουλάχιστον παραμένει σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας ο καθορισμός υγιών σχέσεων μεταξύ Συμμαχίας και Νέας Πνοής και δεν προτίθεμαι όσο εγώ είμαι πρόεδρος της δημοτικής μας παράταξης, να ανεχθώ άλλες υποβαθμίσεις των στελεχών μας.
  Στην πολιτική μας διακήρυξη του Ιανουαρίου 2014 τονίζαμε ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να παίξουν ουσιαστικό λόγο στη διαμόρφωση πολιτικών συνειδήσεων στους πολίτες αλλά πουθενά δεν αναφέραμε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι «εκδρομή στο δάσος».
  Από την άλλη πλευρά παρατηρήσαμε από τους «ευαγγελιστές» του νέου πολιτικού ήθους και τέτοιοι υπάρχουν δυστυχώς, σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις, να χρησιμοποιούν μεθόδους και τρόπους που ούτε στην εποχή του σκληρού σταλινισμού δεν είχαμε.
  Και ειλικρινά θα ήθελα κάποιος να μου πει τι διαφορά υπάρχει με τις σκληρές κομματικές γραμμές που βγάζουν τους «εκλεκτούς» του κόμματος και της αποκλειστικής σταυροδότησης συγκεκριμένων υποψηφίων.
  Επίσης καλό είναι να έχω μια απάντηση, στη ρητορική μου ερώτηση, με ποιο σκοπό και λόγο αποκλείστηκαν στελέχη της Συμμαχίας στα οποία μόνο εντιμότητα και ανιδιοτελή προσφορά μπορεί να τους επισυνάψεις; Είναι «νέο» ήθος και ύφος όταν τέτοιοι αποκλεισμοί εδράζονται στα «νέα» αλλά πολύ «σκουριασμένα» μυαλά και αποσκοπούν μόνο το πώς θα εξασφαλίσουν μια καλή θέση στην εκλογική σειρά;
  Το πολιτικό «προϊόν» που προφέρουμε στην κοινωνία και στους Δημότες μας δεν ήταν αρκετά ελκυστικό με αποτέλεσμα οι πολίτες να αποστρέφουν το εκλογικό τους πρόσωπο με τις πρακτικές μας αυτές.
  Κατά την άποψή μου σχεδόν κανένας δημότης δεν συγκινήθηκε με τα προγράμματά μας και τις θέσεις μας. Αντίθετα θα έλεγα τα αντιμετώπισε από ουδέτερα έως αδιάφορα.
  Χωρίς να επιρρίπτεται ευθύνη σε κανένα και κυρίως στον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Νέα Πνοή, εκτός από την αργοπορία να βγούμε προς την κοινωνία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος με ατέρμονες και αναποτελεσματικές συζητήσεις με ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα (Κρυονέρι, Σταμάτα και Ροδόπολη). Όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα στις Δημοτικές Ενότητες αυτές είχαμε τραγικά αποτελέσματα.
  Βλέποντας τον αριθμό των παρευρισκομένων στελεχών της Νέα Πνοής στις δύο διαδοχικές συναντήσεις τους φοβάμαι ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από σήμερα η όλη προσπάθεια θα φυλλορροήσει και αυτό γιατί τα μέλη της Νέας Πνοής δεν έχουν κανένα συνεκτικό δεσμό (πολιτικό, κοινωνικό ακόμα και οικονομικό) που να τα ενώνει. Η μόνη υπαρκτή λύση είναι η οργάνωση και η λειτουργία της με πρότυπα και κανονισμούς.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος25/6/14 6:08 μ.μ.

  Ενεργός Πολίτης της Αυτοδιοίκησης- http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2014/06/blog-post_24.html

  ΜΕΡΟΣ 2ο
  Σήμερα, ήρθε η ηχηρή απάντηση στα παραπάνω του επικεφαλής της Νέας Πνοής για τον Διόνυσο κ. Παναγιώτη Μπιτάκου, που έχει ως εξής- http://neapnoidionisos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_24.html:

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος25/6/14 9:22 μ.μ.

  5:51 και 6:07,
  προφανώς και δεν υπήρξε καμιά προεκλογική συμφωνία.
  Για να αναλάβει στέλεχος της μειοψηφίας και επικεφαλής άλλης παράταξης την προεδρία του ΘΕΣΠΙ, απαιτείται να ανεξαρτητοποιηθεί προφανώς. Αλλά είναι διατεθειμένος ο Μπιτάκος γιαυτό, όταν έχει τόσα ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό του;
  Σε κάθε περίπτωση έτσι όπως έχει μπλεχτεί το κουβάρι στη Νέα Πνοή και την Συμμαχία, δεν θα είχε κανένα νόημα να του προτείνει η πλειοψηφία τέτοια θέση, εκτός κι αν ο Μπιτάκος αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί και να συνεργαστεί με τον Ζαμάνη. Πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο στη σημερινή φάση.
  Αλλά το σκηνικό στην αντιπολίτευση συνολικά είναι πολύ ρευστό και θυμίζει κινούμενη άμμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος25/6/14 9:40 μ.μ.

  Δεν νομίζω ότι ψηφίζοντας Ζαμάνη ψηφίζαμε να μας διοικήσει ο Μπιτάκος. Αυτό το κακό έργο ας μην το δούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος25/6/14 10:45 μ.μ.

  Δεν κατάλαβα από πού βγάζει ο 6:07 το συμπέρασμα ότι ο Μπιτάκος είναι ο κατάλληλος για να φέρει στα ίσα τους τα οικονομικά του Θέσπη όταν παρέδωσε σαν α/δημαρχος οικονομικών έλλειμμα. Το έχει πει ο Πέππας και κανένας δεν τον διέψευσε. Έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η στήριξη που δίνουν οι ψηφοφόροι μιας παράταξης να γίνεται ρουσφέτι στον αρχηγό τους. Κανονικά δεν πρέπει να το δεχτεί ούτε ο ίδιος ο Μπιτάκος γιατί θα είναι σαν εξαγορά. Και σε τελική ανάλυση επειδή χορεύει καλά και έχει κάνει και 2 earthdancers αυτά τον κάνουν κατάλληλο για πρόεδρο; Προσέξτε γιατί πολύ χαμηλά τον βάλαμε τον πήχη παιδιά. Μην ξαχνάμε ότι ψάχνουμε τουλαχιστον για καλύτερο από τον Καρυστινό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/6/14 12:37 π.μ.

   Και μη ξεχνάμε φυσικά τη συμφωνία κάτω από το τραπέζι ΣΥΡΙΖΑ - ΖΑΜΑΝΗ. Τα τερτίπια Ζυγούνα - Νικητόπουλου έχουν κοντά ποδάρια. Μόνο ο Στέλιος Κοροβέσης άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μπράβο Στελάρα. Τους έδειξες την πλάτη σου και τους άφησες να ασχολούνται με τους Μπιτάκους και τον ΘΕΣΠΙ. Είσαι πολύ μεγάλος τελικά.

   Διαγραφή
 57. Ανώνυμος26/6/14 9:48 π.μ.

  Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύτηκε προεκλογικά να πολιτευθεί με τη μέγιστη δυνατή διαβούλευση και συναίνεση, όχι μονοπαραταξιακά.
  Τι καλύτερο, λοιπόν, από την αρχή κιόλας της δημοτικής της θητείας αυτό να εκφραστεί -εκτός των άλλων- και με ανάλογες προτάσεις της για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων και Σχολικών Επιτροπών;
  Ποιος το φοβάται αυτό, πέραν αυτών που έχουν συνηθίσει να διοικούν με μονο-παραταξιακές λογικές των ημετέρων και κολλητών;
  Ας το χωνέψουν, λοιπόν, μια και καλή: ο Διόνυσος άλλαξε σελίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος27/6/14 1:02 π.μ.

  Δηλαδή θα έχουμε διοίκηση Σαμαρά- Βενιζέλου??? Σωθήκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος27/6/14 8:19 π.μ.

  Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι προς το παρόν, ζαλισμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα στον Διόνυσο συνεχίζουν να σκέφτονται με τον παλιό παραδοσιακό και μηχανιστικό τρόπο.
  Κι επιχειρούν μεταφορές από το πολιτικό σκηνικό, αποτυχημένο στο σύνολο του, στην πραγματικότητα του Διονύσου. Που απέδειξε, ευτυχώς, ότι δεν υπακούει σε προκατασκευασμένα στερεότυπα που οδήγησαν πολλούς στον 1ο αλλά και τον 2ο γύρο στο περιθώριο. Κάποιοι διασώθηκαν την τελευταία στιγμή με την στάση τους στον 2ο γύρο, κάποιοι άλλοι όχι.
  Και ψελίζουν, όπως ο 1:02, φαιδρότητες. Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει νυχτερινέ σχολιαστή......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος27/6/14 9:17 π.μ.

  Ας καταλάβει, επιτέλους, ο κ. Βορριάς ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
  Το 2013 με την αβουλία του οδήγησε στην διάσπαση της Συμμαχίας για τον Πολίτη. Και, δίκην Καίσαρα, εξαπέλυσε ταπεινές απολίτικες επιθέσεις κατά πρώην συνεργατών του.
  Τώρα, μετά το νέο κόλαφο από τα εκλογικά αποτελέσματα, οδήγησε σε μια ακόμη διάσπαση ό,τι είχε απομείνει από την άλλοτε κραταιά παράταξη του. Κι εξακολουθεί την ίδια συνταγή, που γνωρίζει καλά στην διαδρομή του: χολή και λάσπη κατά του πρώην προστατευόμενου του κ. Μπιτάκου.
  Ποιος, αυτός ο ισόβιος "πρόεδρος" (δίκην Τσεαουσέσκου, Καντάφι κ.α.) που μετράει ήδη μέσα σε 3,5 χρόνια τρεις βαριές ήττες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή