.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Τάδε έφη Ζαρατούστρα (1)

Καλό υπόλοιπο για όσους είναι ακόμα σε διακοπές και καλό φθινόπωρο σ’ όσους επέστρεψαν!

Αυτό το καλοκαίρι συνάντησα μια φίλη απ’ τα παλιά, που έχει μεγάλη εμπειρία στη τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα εργάζεται σαν πολιτική σύμβουλος δημάρχων και περιφερειαρχών. Οι συζητήσεις μας με βοήθησαν να δω καθαρά δυο πράγματα: πώς και γιατί έγιναν οι ανατροπές του πρώτου γύρου των εκλογών και ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα και παγίδες της επόμενης πενταετίας.

Επιστρέφοντας, κωδικοποίησα εκείνες τις κουβέντες στις παραγράφους που ακολουθούν και που αφορούν τις προκλήσεις που θα βρουν μπροστά τους οι νεοεκλεγέντες και τις προϋποθέσεις επιτυχούς αντιμετώπισής τους. Πρέπει να πω εξ αρχής ότι τα παρακάτω ίσως φανούν απόλυτα ή ακόμη και αφοριστικά για την (στρογγυλοποιούσα) ‘πολιτική ορθότητα’ - αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την αλήθεια τους. Γι αυτό και τα δημοσιεύω (σε δύο μέρη) κάτω από έναν τίτλο, που παραπέμπει σε βαθιές κι αιχμηρές αλήθειες.

1. Ο κόσμος καταψήφισε τους συστημικούς – Η ‘σημαία’ της νίκης δεν πρέπει να υποσταλεί.
Οι περισσότεροι συστημικοί δήμαρχοι (πολλές θητείες, καθεστηκυία στήριξη, διαπλοκή, ανομίες και κακοδιαχείριση) που το ‘παιξαν έμπειροι και πετυχημένοι, μαυρίστηκαν στον δεύτερο γύρο - κι έτσι, παρότι στον πρώτο γύρο έφτασαν στη πηγή, νερό δεν ήπιαν. Για τους ίδιους λόγους, οι νεοεκλεγέντες που είχαν ως σημαία τους την ισονομία, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, θα βρεθούν πολύ εκτεθειμένοι εάν ‘ξεχάσουν’ να διερευνήσουν τις ίδιες τις καταγγελίες τους ή αν συμψηφίσουν τα ευρήματα.

Πρέπει λοιπόν να γίνει σαφές ότι ‘το πάρτυ τέλειωσε’ – για κείνους που παρανόμως εκμεταλλεύονταν δημόσια γη, για κείνους που για χρόνια δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη, για κείνους που μόνιμα λούφαραν από την εργασία τους και για κείνους που συμμετείχαν στην κατάτμηση των έργων και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.  Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι έχει γίνει με την δημοτική περιουσία, οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παραπεμφθούν και οι (τυχόν) ένοχοι – όποιοι κι αν είναι - να τιμωρηθούν. Αλλιώς, η αξιακή βάση της εκλογικής νίκης θα καταρρεύσει κι ο μαυρισμένος θα επανέλθει μετά από 5 χρόνια ως ‘σπιλωμένη παρθένα’ να ζητήσει και τα ρέστα…

Μπορεί η επιθυμία για μια (επιλήσμονα) ‘συναίνεση’ – με ποιους άραγε και σε τι; - να είναι πολιτικά ευχάριστη, πλην όμως παραπέμπει ευθέως είτε στην υποψία συναλλαγής είτε στην ανικανότητα παρέμβασης. Σε κάθε δε περίπτωση οδηγεί στην διαιώνιση του (πολιτικά) καταδικασμένου συστήματος και μεταδίδει το λάθος μήνυμα προς τη κοινωνία: “ότι και να ψηφίσετε, τίποτα δεν αλλάζει γιατί στο τέλος οι πονηροί κερδίζουν πάντα”.

2. Μ’ άλλους κερδίζεις τις εκλογές και μ’ άλλους διοικείς – Η εναρμόνισή τους απαιτεί τέχνη.
Τις εκλογές τις κερδίζει ένας υποψήφιος με τις οργανωμένες ομάδες και φαμίλιες που έχει μαζί του και με το επικοινωνιακό μήνυμα που εκπέμπει. Γιατί ο (πολύς) κόσμος δεν ψηφίζει βάσει προγράμματος, αλλά αυτούς που– έστω και φαντασιακά – ‘ξέρει και εμπιστεύεται’, δηλαδή αυτούς κι αυτές που του μοιάζουν και τους καταλαβαίνει. Αλλά οι ‘δικοί μας άνθρωποι’ σπανίως μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις διοίκησης ενός σύγχρονου δήμου, με τις μεγαλύτερες αδυναμίες τους να είναι σε επίπεδο σχεδιασμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης στόχων και δράσεων. Λειτουργώντας με τρόπο εμπειρικό και ενίοτε αναχρονιστικό, αδυνατούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν το προσωπικό. Επιπλέον δε, αρκετοί είναι επιρρεπείς σε ‘χάρες’ προς ημετέρους.

Αλλά δυστυχώς, εκτός από το πολιτικό προσωπικό, μέτριο είναι και το υπηρεσιακό δυναμικό των δήμων με πληθυσμό σαν τον δικό μας. Στην μεγάλη του πλειοψηφία και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν πολύ περιορισμένη γνώση κι εμπειρία σε σύγχρονα εργαλεία κι εξειδικευμένα συστήματα διοίκησης κι ελάχιστες ευκαιρίες επιμόρφωσης. Έτσι, συχνά αναπαράγουν παλιές ή λανθασμένες πρακτικές (‘εμείς εδώ έτσι το κάνουμε’), αναπτύσσουν μηχανισμούς διάχυσης των ευθυνών και τελικά καταλήγουν – στη καλύτερη περίπτωση - απλώς να ‘έχουν διάθεση’ να εργαστούν (λες και πρόκειται για υπόθεση εθελοντική!). Λόγω δε της ύπαρξης ανταποδοτικών σχέσεων υπαλλήλων και αιρετών (‘προστασίας’ ή ανέλιξης των μεν και εχέμυθης εξυπηρέτησης των δε), που βασίζονται σε οικογενειακούς, προσωπικούς και πολιτικούς δεσμούς, οι πιο αξιοπρεπείς και αξιόλογοι υπάλληλοι αυτό-αποσύρονται.

Η έλλειψη διοικητικών γνώσεων και ικανοτήτων από αιρετούς και υπαλλήλους, σε συνδυασμό με το πλέγμα των μεταξύ τους σχέσεων κάνει τις υπηρεσίες ακόμα πιο αναποτελεσματικές. Γιατί πώς αλήθεια να αξιολογήσεις αν κάποιος κάνει τη δουλειά του αν δεν έχεις ιδέα ή να επιπλήξεις έναν λουφαδόρο, αν ξέρεις ότι σου φέρνει ψήφους ή ότι τον προστατεύει ο τάδε ‘μεγάλος’; Η διπλή αυτή αλήθεια αποσιωπάται προεκλογικά από τους υποψήφιους, αλλά επανέρχεται μπροστά τους, ως γόρδιος δεσμός, κατά την άσκηση της διοίκησης.

Αντί της χρήσης του ξίφους, η φίλη μου προτείνει την δημιουργία μικτών διεπιστημονικών ομάδων, αποτελούμενων από εξειδικευμένους δημότες, υπαλλήλους, ειδικούς συμβούλους και αιρετούς, που θα ενδιαφέρονται και θα μπορούν να προσφέρουν σε επίπεδο σχεδιασμού και αξιολόγησης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων. Οι ομάδες αυτές θα είναι επιτελικές ή θεματικές και θα λειτουργούν παράλληλα (ή και από κοινού) με τα θεσμικά όργανα και τις υπηρεσίες του δήμου, που θα υποστηρίζονται από το έργο τους. Η σύνθεσή τους δεν θα περιορίζεται στα πλαίσια της νικήτριας δημοτικής παράταξης, αλλά θα ανοίγεται στη τοπική κοινωνία και τα μέλη τους θα είναι (κι αυτά) υποχρεωμένα σε δημόσιο απολογισμό του έργου τους.

Μια τέτοια ρηξικέλευθη πρόταση μπορεί να προσκρούσει σε πολλές λεπτομέρειες, που πηγάζουν από το ότι στην ουσία πρόκειται για συνύπαρξη δύο παράλληλων κόσμων, που διαπερνούν τις προαναφερθείσες κατηγορίες εγκάρσια. Από τη μια έχουμε έναν κόσμο που λειτουργεί κατά τα ειωθότα, στηριζόμενος στη παράδοση κι επικαλούμενος τους θεσμούς, έστω κι αν αυτοί δεν λειτουργούν. Κι από την άλλη, έχουμε ένα κόσμο που θέλει ν’ αλλάξει τα πράγματα, μπορεί να κινείται γρήγορα και καινοτομικά και να δημιουργεί νέα λειτουργικά πλαίσια. Η συνύπαρξη των κόσμων αυτών, τόσο σε επίπεδο νοοτροπίας και αντιλήψεων όσο και σε επίπεδο πρακτικών, είναι αποδεδειγμένα δύσκολη και απαιτεί ιδιαίτερη τέχνη από τον/την επικεφαλής.

Εκεί ακριβώς κρίνονται οι ηγετικές ικανότητες του δημάρχου ή το έλλειμμά τους. Αλλά και στην τελευταία (πολύ συχνή) περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι απογοητευτικά. Αρκεί ο/η δήμαρχος να έχει επίγνωση του ελλείμματος και ν’ αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα: να ζητήσει και να λάβει βοήθεια.

Στο επόμενο μέρος τρεις ακόμα αλήθειες:
· Για να κερδίσεις τη βοήθεια του κόσμου, κέρδισε πρώτα την εμπιστοσύνη του.
· Πρώτα ετοιμάζεις κάτι καλά και μετά το ανακοινώνεις – όχι το αντίθετο.
· Αν θέλεις ν’ αφήσεις όνομα πίσω σου, μην νοιάζεσαι αν θα ξαναεκλεγείς.

49 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/8/14 2:47 μ.μ.

  Ορθώς λέγει ο .. Ζαρατούστρα ! Συμφωνώ και επαυξάνω !

  "Διός Νους"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος23/8/14 5:31 μ.μ.

  Εξαιρετικό!!!
  " Λάμεντ Βάβνικ "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/8/14 12:13 μ.μ.

  ( Αν θέλεις να αφήσεις όνομα πίσω σου , μην σε νοιάζει αν θα ξαναεκλεγείς!!)

  Επιτέλους ο πήχυς στην μικρή μας Πολιτική Σκηνή ανεβαίνει επίπεδο , αναμένουμε τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν απο την Νέα Διοίκηση...

  Ευχαριστούμε την Δ/Σ που θέτει το πλαίσιο στο οποίο συμφωνώ κ εγώ προσωπικά...

  Lucky Luke

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος25/8/14 4:44 μ.μ.

  καλά τα ειπες ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ, ως κολητός του ΖΑΜΑΝΗ άκου τα παρακάτω.
  1. Ο πρόεδρος του Δημοτικου συμβουλίου ειναι απόφοιτος πέντε σχολών πολέμου΄δηλαδή αν μας επιτεθεί ο ψινάκης από τον Μαραθώνα, η ο Δήμαρχος Ωρωπού, θα τους νικήσουμε κατα κρ'ατος με τέτοιο στρατηγό που διαθέτουμε,
  με την 'αποψη που κυριαρχεί οτι ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου πρ΄επει να ειναι ατομο ευρύτερης αποδοχής απο τις λοιπές παρατάξεις,
  και ευαίσθητων δημοκρατικών χειρισμών, έχεις ακούσει τίποτα?
  2. αυτή η περιβόητη μαγγινα ,απέκτησε την αντιδημαρχία των οικονομικών καθαρα και μόνον ως ευχαριστώ στους φήφους των μαγγιναίων, η θητεία της στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ήτανε θλιβερή.
  ελπίζω και εύχομαι την θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής να την κρατήσει ο ιδιος ο ζαμάνης ο οποίος χωρις αμφιβολία στον τομέα του ειναι σκάλες ανώτερός της.
  3. αντιδήμαρχος τεχνικών έργων ταουξή καλλιόπη, χωρις σχόλιο.
  αυτά με το καλημέρα,θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη

   Έχω την υποψία ότι έχεις (ξε)μείνει σε κάποιες προηγούμενες αναρτήσεις, όπου εκεί συζητήθηκαν τα θέματα που θίγεις στο σχόλιό σου - όπως τα θίγεις τέλος πάντων. Στην παρούσα ανάρτηση, όπως και στην επόμενη, το θέμα είναι άλλο και υπερβαίνει τον Ζαμάνη και τις επιλογές του σε πρόσωπα.

   Αλλά επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές μου είναι ακόμα φρέσκες, δεν σε παρεξηγώ για τη χιλιοειπωμένη παπαρο-"γνωμάτευση" ότι εγώ, (ο Ζαρατούστρα) κι ο Ζαμάνης είμαστε κολλητοί (με δύο λάμδα),
   Ούτε μπαίνω στο τρυπάκι να σκεφτώ αν όντως είσαι κομμάτι ομοφοβικός και pussy(cat) - όπως μου φαίνεσαι απ' τα όσα γράφεις στο πρώτο και τρίτο σημείο.

   Σου λέω μονάχα το εξής.
   Είναι καλύτερο κανείς να περιμένει και να μιλάει με βάση στοιχεία που όλοι βλέπουν και όχι με βάση τα όσα έχει στο κεφάλι του πριν συμβεί οτιδήποτε. Και τότε - μόλις τα πράγματα αρχίσουν να συμβαίνουν - τότε να δει τι στάση κρατά ο άλλος (εγώ εν προκειμένω) και μετά να μιλήσει.

   Αυτά και καλό φθινόπωρο.

   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. ΥΓ. Και κάτι ακόμα. Προσπάθησε να κρύψεις την αποστροφή σου για κάποια πρόσωπα, που την εκφράζεις άγαρμπα γράφοντας το όνομά τους χωρίς κεφαλαίο αρχικό. Είναι μεγάλη αγένεια.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος26/8/14 12:00 π.μ.

  Tί θα πει "άτομο ευρύτερης αποδοχής και ευαίσθητων δημοκρατικών χειρισμών" ;
  Τί θα πει "η τάδε" απέκτησε "έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα" την Αντιδημαρχία και η "δείνα" μένει ασχολίαστη, με υπονοούμενο "ακατάλληλη" ;
  Γιατί έχουμε μάθει να προτρέχουμε, να είμαστε κακεντρεχείς και δηκτικοί ;
  Γιατί όλοι οι εκλεγμένοι και κυρίως όσοι αναλαμβάνουν κάποια καθήκοντα (άρα εκτίθενται στη κοινή γνώμη) είναι υποχρεωμένοι (πριν καλά-καλά ορκιστούν) να γίνονται βορά του κάθε πικραμένου ;
  Το ν΄αναλάβεις μια θέση είναι εύκολο .. το να μπορέσεις να κρατηθείς σ΄αυτήν επάξια είναι το δύσκολο ..
  Ας μην είμαστε λοιπόν μίζεροι και κακοπροαίρετοι και ας τους δώσουμε την ευκαιρία να δείξουν τί μπορούν να καταφέρουν και εμείς εδώ θα είμαστε και θα έχουμε όλο το χρόνο να τους κρίνουμε ..
  Αλλωστε, θέλω να πιστεύω ότι, ο ΝΈΟΣ Δήμαρχος διαθέτει τη κοινή λογική να διαπιστώσει έγκαιρα ποιός μπορεί ν΄ανταποκριθεί σε μια θέση ευθύνης και ποιός όχι και αν κάποιος δεν μπορεί υπάρχουν κι άλλοι παρακάτω, γιατί όπως λένε "ουδείς αναντικατάστατος" ..
  .. και κάτι τελευταίο .. όποιος έχει κάποιες ιδέες και προτείνει στη νέα Δημοτική Αρχή κάποιες καινοτομίες δεν σημαίνει ότι είναι "κολλητήρι" κανενός .. Απλά σημαίνει ότι έχει άποψη .. και την εκθέτει ..
  Αυτά .. προς το παρόν .. Το μέλλον άδηλον .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος26/8/14 12:14 π.μ.

  "Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν". Γιατί σε προηγούμενες θητείες οι κες Ταουξή και Μαγγίνα δεν είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν αν αξίζουν? Σε τι έχει βοηθηθεί ο δήμος από τη μέχρι σήμερα παρουσία τους? Και ας πούμε ότι η μία είναι νέα, η άλλη κα τόσα χρόνια έχει προσφέρει ή έχει καταστρέψει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/8/14 12:26 π.μ.

   Η Ταουξή δεν ήταν ποτέ στη δημοτική αρχή για να έχει καταστρέψει, αλλά σαν αντιπολίτευση ήταν κακό σπυρί στο κώλο τριών τουλάχιστο δημαρχαίων, του Καλάφι, του Βορριά και του Σακελλαρίου. Αυτό είναι που σε ενοχλεί;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/14 2:48 π.μ.

   Πωπω αμηχανια.......!αφησε τα blogs και τις ανακριβειες φιλε και δες να βρεις καμια δουλεια.....τερμα οι επαγγελματιες αντιδημαρχοι κτλ!

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος26/8/14 9:37 π.μ.

  Όταν τα μαύρα μεσάνυχτα, στις 2:48 π.μ., αναγκάζεσαι να κάνεις σχόλιο, δείχνει αμηχανία, εκνευρισμό, αβεβαιότητα για την καινούργια μέρα που ξημερώνει από την 1η Σεπτέμβρη μετά από 16 ολόκληρα χρόνια παντοδυναμίας. Αλλά και ανασφάλεια για τις πολλές εκκρεμότητες (δικαστικές και άλλες), που αφήνεις πίσω σου.
  Είναι σίγουρο ότι, θα προσπαθήσεις με κάθε τρόπο να ξεχαστούν όλα αυτά πουλώντας ακόμη και συναίνεση στα έργα της νέας δημοτικής αρχής. Αμ δε. Εμείς οι πολίτες θα είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε τις μέρες τις παλιές και σκοτεινές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος26/8/14 9:45 π.μ.

  Αν δεν κάνω λάθος, τον Σακελλαρίου η Ταουξή δεν τον έβγαλε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/8/14 1:18 μ.μ.

   Μωρέ τι μας λες; Επειδή κάποιοι έκριναν ότι η γνωστή παρέα δεν ήταν καλύτερη από τον Σακελλαρίου σημαίνει ότι τον έβγαλαν αυτοί; Μήπως να σου θυμίσω ότι ο χώρος σου κατέβηκε διασπασμένος;

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος26/8/14 10:20 π.μ.

  Αγαπητέ 25/8/14 4:44 μ.μ.
  Αν τα μη ορθώς τεκμηριωμένα σχολιά σου περιορίζονται μόνο σε τρεις από τους 46 εκλεγμένους των Ανοιχτών Οριζόντων αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που ξεκαθάρισε το τοπίο . Μήπως να θυμηθούμε τον Βίο και την Πολιτεία των εκλεγμένων της προηγούμενης διοίκησης ? Ελάχιστοι οι καθαροί ,ίσως μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ευχαριστούμε για την επισήμανση γιατί έτσι καταλαβαίνουμε την διαφορά και επιβεβαίωνεται για μία ακόμα φορά η σωστή μας επιλογή για την διοίκηση του Δήμου μας.
  " Λάμεντ Βάβνικ "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος26/8/14 2:12 μ.μ.

  Επειδή η κα Ταουξή ήθελε να τα βάλει με τη γνωστή παρέα οι πολίτες και ο Αγ. Στέφανος γιατί θα έπρεπε να τιμωρηθούν και να φάνε στη μάπα δημάρχους σαν τον Καλαφατέλη, τον Σακελλαρίου και τον Βορριά? Γιατί και ο πρώτος δεν θα είχε καμμία πιθανότητα να βγεί αν στον Αγ. Στέφανο δεν γίνονταν αυτά στα οποία πρωταγωνίστησε η συγκεκριμμένη κυρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέμβαση.

  Η Ταουξή κατέβηκε υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ το 2002 και το 2006 και πήρε σχεδόν τον ίδιο αριθμό ψήφων. Το 2010 κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο της ΑΔΚ και το 2014 με τους Α.Ο.

  Αν δουμε τα αποτελεσματα, οι "κατηγορίες" εναντίον της δεν ευσταθούν, διότι:

  1) Αποτελέσματα 2002 και 2006

  Υποψ. 2002 Α' Β' Διαφ.
  Σακελλαριου 1301 1944 643
  Κοροβεσης 1562 1826 264
  Ταουξη 613
  Νικολαϊδης 522
  Συνολο 3998 3770 -228

  Υποψ. 2006 Α' Β' Διαφ.
  Βορριας 1845 2259 414
  Σακελλαριου 1669 1937 268
  Ταουξη 631
  Αγγελακη 447
  Συνολο 4592 4196 -396

  2) Επίσης, απ΄ οσο γνωρίζω, και τις δυο φορές, οι τέταρτοι υποψήφιοι ήταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον χαμένο του δεύτερου γύρου: το 2002 ο Νικολαϊδης ήταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Κοροβέση και το 2006 η Αγγελάκη με τον Σακελλαρίου. Κι απ' ότι φαίνεται ούτε ο Κοροβέσης ούτε ο Σακελλαρίου μπόρεσαν να πάρουν το σύνολο των "κοντινών" τους πολιτικά του α' γύρου.

  Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί φταίει η Ταουξή που βγήκε ο Σακελλαρίου, ενώ στο κάτω κάτω είναι γνωστή η σταθερή θέση του ΚΚΕ περί μη στήριξης άλλων υποψηφίων στον Β' γύρο.

  Καταλαβαίνω βέβαια τις προσωπικές πικρίες πολλών εκ των τοπικών "παικτών", αλλά λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει.

  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος26/8/14 6:21 μ.μ.

  Πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας να έχουμε υπομονή ..
  Τα πράγματα δεν έχουν πάντα μία όψη αλλά και άλλες διαφορετικές .. Στη πολιτική τίποτα δεν είναι σίγουρο .. Είναι σαν το ποδόσφαιρο .. Ολα παίζονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ..
  Ψυχραιμία λοιπόν ..
  Το αποτέλεσμα θα φανεί τη Κυριακή, 7/9/14 ..
  .. γιατί όταν παίζεις, όλα παίζονται .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος28/8/14 10:06 π.μ.

  Τέλος δόθηκε προχθές στην αγωνιώδη προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης για την καθαγίασή της μετά τις εκλογές, Η εισήγηση Καλαφατέλη για την "αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου 2012-14", που σκοπό είχε να χρησιμεύσει αργότερα σαν απόδειξη του πλούσιου έργου του (που δήθεν οι πολίτες δεν το κατάλαβαν...) απορρίφθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με μόλις 8 (!) ψήφους υπέρ...

  Τα παρακάτω είναι από το ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου.

  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Πραγματικό έργο ή εικονική πραγματικότητα;

  Σε 55 σελίδες εκτείνεται η έκθεση αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου για την τριετία 2012-2014, η οποία ήρθε προς συζήτηση και έγκριση στη χθεσινή, τελευταία για την παρούσα θητεία, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αν η έκθεση αξιολόγησης έπρεπε να παρουσιαστεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο, και να συζητηθεί, εντούτοις «τι ακριβώς καλείτο το Σώμα να ψηφίσει, εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας;» αναρωτήθηκε η Λ. Παπαπαναγιώτου από τη Συμμαχία για τον Πολίτη, που ευχαρίστησε πάντως για την ενημέρωση!

  Από την πλευρά του ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, που έκανε και τη σχετική εισήγηση, υπεραμύνθηκε του έργου που συντελέστηκε από τη Διοίκησή του, τονίζοντας όπως είχε άλλωστε εκτιμήσει η Οδός Διονύσου, τη συνένωση των 7 Κοινοτήτων και των Νομικών Προσώπων, την αποχέτευση, το οικιστικό, καθώς και το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, με έργα, υποδομές και δράσεις να υλοποιούνται ή να έχουν υλοποιηθεί σε πολύ υψηλό ποσοστό, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

  Απέναντι σ’ αυτή την τοποθέτηση και ο νέος Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης, επεσήμαναν κωδικό με κωδικό τα όσα μέσα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελούν, όπως υποστήριξαν, παραπληροφόρηση, προθέσεις, σχέδια ή και ανακρίβειες, παρόλο που στο Πρόγραμμα «παρουσιάζονται ως κοσμογονία».

  Την προσοχή της νέας Διοίκησης από δω και πέρα επέστησε ο ανεξάρτητος Σπ. Σπηλιώτης, μια που «θα πρέπει να ερευνήσει για τα πάντα, ώστε να δούμε το αληθές τής κάθε δράσης».

  Περισσότερο επιθετικοί πάντως αποδείχτηκαν οι Δ. Σακελλαρίου και Χρ. Παπαβασιλείου από την απερχόμενη Διοίκηση: Ο μεν πρώτος προειδοποίησε τη νέα Δημοτική Αρχή να μην προσπαθήσει να υποβαθμίσει το έργο που έχει ήδη παραχθεί, μιλώντας και για πλάνη μερικές φορές του λαού και των εκλογέων. Ενώ ο δεύτερος κατηγόρησε τη νέα Διοίκηση για παραπληροφόρηση, ενώ της ευχήθηκε να αλλάξει τρόπο σκέψης γιατί αλλιώς θα είναι τροχοπέδη για τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος28/8/14 10:17 π.μ.

  συνέχεια από την Ο.Δ.

  Δυο ήταν εντούτοις οι τοποθετήσεις που ξεχώρισαν για τη διαφορετική- πιο επιστημονική- προσέγγιση στην έκθεση αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
  Η πρώτη ανήκει στον καθηγητή Ηλ. Υφαντή, αυριανό Αντιδήμαρχο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Δήμου. Ο ίδιος εξάλλου θα έχει σε λίγο καιρό την πολιτική ευθύνη σύνταξης του επόμενου Επιχειρησιακού του Δήμου.
  Η δεύτερη ήρθε από το Στ. Μιχιώτη, δημότη Διονύσου, που είχε και πάλι τοποθετηθεί για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα πριν από ακριβώς τρία χρόνια επισημαίνοντας τις αδυναμίες της απερχόμενης διοίκησης και την ανεπάρκεια του Προγράμματος.

  Αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου Διονύσου - Παρατηρήσεις και Σχόλια
  από τον Ηλία Αρ. Υφαντή, 26-8-2014

  "Διάβασα με προσοχή το κείμενο που φέρει τον τίτλο «Τελική Έκθεση Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου κατά την διετία 2012-2014» και αποτελεί αντικείμενο του 13ου θέματος στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Η βασική παρατήρηση και η αντίστοιχη ένσταση αφορούν στην υιοθέτηση του ειδικού συμβολισμού και της αντίστοιχης σήμανσης με (√).

  «Με το σύμβολο: √ η δράση υλοποιείται, νοείται ότι έχει γίνει έστω και μια ενέργεια για την υλοποίηση της εκάστοτε Δράσης», αναφέρουν οι συντάκτες.

  Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσουν αδιακρίτως όλες τις δράσεις, αρκεί να πληρούν την μια και μόνη προϋπόθεση… να έχουν ξεκινήσει. Και αγνοούν συστηματικά ποσοτικούς δείκτες και ποσοστά υλοποίησης. Αρκεί, λοιπόν, για μια δράση να έχει ξεκινήσει και να έχει ολοκληρωθεί το 1% του προγραμματισμένου έργου, ώστε αυτή να εμφανίζεται στον πίνακα με τα πεπραγμένα.

  Η επιλογή των συντακτών (α) είναι κατάφωρα ανορθολογική, (β) λειτουργεί «προστατευτικά» για δράσεις που ελάχιστα προχώρησαν και (γ) αδικεί τις δράσεις εκείνες που έχουν σε σημαντικό βαθμό πραγματοποιηθεί.

  Ως εκ τούτου, είναι ελάχιστα διαφωτιστική για την αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος και την αποτελεσματικότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

  Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι οι συντάκτες υπολογίζουν και το ποσοστό % επί του συνόλου των δράσεων στηριζόμενοι στην ίδια –προφανώς αυθαίρετη- αρχή, με ευνοϊκά για την αξιολόγηση αποτελέσματα, τα οποία παραπέμπουν σε μια άλλη –μάλλον εικονική- πραγματικότητα.

  Αναφέρομαι, ενδεικτικά στα παρακάτω έργα, που γνωρίζουμε καλά ότι δεν προχώρησαν:
  - Δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών
  - Δημιουργία δημοτικού σταθμού μεταφόρτωσης
  - Αξιοποίηση χώρων ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου & Ελληνικών Μαρμάρων
  - Δημιουργία σύγχρονου αμαξοστασίου
  - Ανέγερση ή αγορά κτιρίου για τη στέγαση του δημαρχείου.

  Ομοίως, ενδεικτικά και μόνο, διερωτώμαι και σας ερωτώ για τον πραγματικό και ακριβή βαθμό στον οποίο υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα:
  - Δημιουργία Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος
  - Εφαρμογή τηλεματικού συστήματος σε στάσεις-στέγαστρα για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου
  - Μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων και μελέτη καθορισμού ενιαίου συντελεστή τελών καθαριότητας
  - Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Εκμετάλλευση γεωθερμίας – Δίκτυα φυσικού αερίου σε Δημοτικά Κτίρια και Σχολεία
  - Αποτελέσματα του Δημοτικού Γραφείου Εύρεσης Εργασίας στην τοποθέτηση ανέργων σε κενές θέσεις εργασίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος28/8/14 10:18 π.μ.

  τελευταιο μερος του αρθρου της Ο.Δ.


  Μια δεύτερη παρατήρηση αφορά στην παραδοχή ότι μείζονα ζητήματα παρέμειναν σε απόλυτη στασιμότητα.Αναφέρομαι, επίσης ενδεικτικά, στα ακόλουθα:
  - Σύνταξη ενιαίου ΓΠΣ
  - Υπογειοποίηση Σταθμού ΟΣΕ – ανάπλαση περιοχής
  - Έλεγχος παράνομων γεωτρήσεων
  - Εκσυγχρονισμός στόλου δημοτικής συγκοινωνίας
  - Μελέτη περιφερειακού δακτυλίου για σύνδεση Δήμου με την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και για την εξασφάλιση πρόσβασης σε σταθμούς ΟΣΕ και μελλοντικά ΗΣΑΠ
  - Ολοκλήρωση διαδικασιών για τη δημοπράτηση και τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στον Άγ. Στέφανο
  - Παρακολούθηση στάθμης θορύβου, τα στερεά, υγρά & αέρια ηλεκτρονικά απόβλητα των βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο
  - Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες του δήμου
  - Λειτουργία Οίκου Ευγηρίας Δροσιάς

  Τέλος, μια τρίτη παρατήρηση αφορά στα μεγαλεπήβολα σχέδια του επιχειρησιακού προγράμματος, τα οποία παρέμειναν σχέδια. Αναφέρομαι στα:
  - Νοσοκομείο – Πολυκλινική
  - Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  - Αρχαιολογικό – λαογραφικό μουσείο
  - Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (E-learning)
  - Υπηρεσίες μιας στάσης

  Συμπερασματικά, τι θα πρέπει να υποθέσουμε;

  - Ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα ήταν εξαρχής μεγαλεπήβολο και φαραωνικό;
  - Ότι η υποβληθείσα αξιολόγηση είναι σκανδαλωδώς επιεικής και ευνοϊκή;
  - Ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή εμφάνισε επιδόσεις και αποτελεσματικότητα πολύ χαμηλότερες αυτών που επιδιώκεται να κατοχυρώσει;

  Εκτιμώ ότι ισχύει ο συνδυασμός και των τριών."  Αξιολόγηση Επιχειρησιακού Προγράμματος
  από τον Στέφανο Μιχιώτη

  "Πριν τρία περίπου χρόνια, στην ίδια αίθουσα, είχα προειδοποιήσει την απερχόμενη δημοτική αρχή πως η έκθεση ιδεών που τότε εισηγήθηκε και ψήφισε ως επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Γιατί ένα ουσιαστικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα δεν αποτελείται από προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά εκτιμά ρεαλιστικά τι μπορεί να γίνει, βάσει προτεραιοτήτων από τη μια και περιορισμών χρόνου, δυναμικού και χρημάτων από την άλλη. Δηλαδή, το Ε.Π. είναι ένα εργαλείο επιλογής στόχων και παρακολούθησης της πορείας τους ή δεν είναι τίποτα.

  Με την φερόμενη ως «Έκθεση Απολογισμού», η παλαιά διοίκηση επιβεβαίωσε ότι το δικό της Ε.Π. δεν ήταν τίποτα. Επιβεβαίωσε τον τρόπο που λειτούργησε 3,5 χρόνια: χωρίς σχέδιο, χύμα και πάντα πίσω από τα γεγονότα. Έτσι, δεν κάνει εντύπωση η παραδοχή της έκθεσης ότι ελάχιστα θεμέλια για το μέλλον μπήκαν τα περασμένα χρόνια. Ό,τι έγινε ήταν μικρό, αποσπασματικό και τοπικά περιορισμένο.

  Δυστυχώς όμως, αντί να ομολογήσει την πραγματική κατάσταση και να συζητήσει για τις αιτίες που δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του αρχικού σχεδιασμού της, η παλιά διοίκηση επεχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μάλιστα με έναν τρόπο ανορθολογικό και αντιεπιστημονικό, όπως προαναφέρθηκε, ίσως γιατί μας θεωρεί όλους εντελώς άσχετους ή ανόητους για να πιστέψουμε την εικονική αυτή πραγματικότητα. Έτσι όμως απέδειξε ότι δεν έχει ούτε καν την ικανότητα να μαθαίνει από τα λάθη και τις αστοχίες, που αναπόφευκτα συμβαίνουν όταν κάποιος παράγει.

  Ελπίζω ότι η νέα διοίκηση θα διδαχθεί από τα σοβαρά λάθη της προηγούμενης και δεν θα χρειαστεί να υποπέσουμε, ως δήμος, ξανά στα ίδια λάθη."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος29/8/14 8:23 π.μ.

  Ρουσφέτι η μικρό εξυπερέτηση τηs νέαs αρχήs? Στιs 27/08/2014 και ώρα 11.30 πμ φορτηγό (αρπάγη) του Δήμου Διονύσου με οδηγό και δυο εργαζόμενουs ήταν μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο επί των οδών Σολώμου και Αργ. Κομνηνών στη Δροσιά ιδιοκτησίαs X.Π να μαζεύουν και να καθαρίζουν τα κλαδιά. Επειδή τα πράγματα αρχίζουν και συμβαίνουν , ποιά είναι η στάση σου στο παραπάνω θέμα Δ/Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνωστη

   Για να απαντήσει κανείς σε ένα ερώτημα περί ρουσφετιού πρέπει να ξέρει και κάποια άλλα πράγματα που δεν αναφέρεις, όπως:
   - η πράξη αυτή είναι νόμιμη ή παράνομη;
   - αν είναι νόμιμη, οι κάτοικοι / ιδιοκτήτες είχαν κάνει ή όχι σχετικό αίτημα (όπως όλοι) στο Δήμο, η οποία τώρα εκτελείται;
   - αν ναι, από πότε εκκρεμούσε;
   - ποιος είναι ο συνήθης χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε τέτοια αιτήματα;
   - ποιος είναι ο ΧΠ;

   Όταν έχεις νεώτερα ΣΤΟΙΧΕΙΑ (και οχι εικασίες), πολύ ευχαριστως τα ξανασυζηταμε.

   Δ/Σ

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος29/8/14 1:39 μ.μ.

  8:23, κατ΄ αρχάς είστε ακόμη μέχρι την Κυριακή δημοτική αρχή.
  Δεύτερο, ας το ξαναπούμε να το εμπεδώσετε αφού έχετε 5 χρόνια στη διάθεση σας: κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σας.
  Τρίτο, από πότε η υποχρέωση κάθε δήμου να μαζεύουν τα κλαδιά από οικόπεδα, λογίζεται ως ρουσφέτι;
  Αν προσπαθείτε με τέτοιες αστείες ιστορίες να κάνετε αντιπολίτευση, είστε χαμένοι από χέρι. Γιαυτό και οι πολίτες σας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη!

  Και με την ευκαιρία, μετά από 16 χρόνια ο Καλαφατέλης τι δουλειά θα κάνει από την Δευτέρα; Θάχει ενδιαφέρον να δούμε και να βγάλουμε τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Να είστε σίγουροι ότι, τον έχουμε στο μικροσκόπιο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/8/14 9:33 μ.μ.

   Θα κάνει την δουλειά που έκανε τόσα χρόνια!!!
   Λαμογιές κ Υπέρ-Λαμογιές..

   Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε καλύτερα , όταν ορίζεις εσύ το σχέδιο πόλης μία ωραία δουλειά που μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις Κατασκευαστής Κατοικιών !!

   Αλλα τώρα κάπως δυσκολεύει η λειτουργία της επιχειρησης!!!

   Όμως απο την άλλη η ζωή μου έχει δείξει ότι κάτι τέτοια ερπετά επιβιώνουν πάντα..

   Ελπίζω η Νέα Διοικήση να βγάλει τα απλυτά τους στην φόρα ωστέ να καταλάβει κ ο κόσμος ότι δέν μπορείς να παίζεις με χρήματα δημοτών..

   Εδώ θα είμαστε κ θα παρακολούθουμε..

   Και μήν ξεχνάτε ( Εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι )

   Lucky Luke

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος29/8/14 5:49 μ.μ.

  In the air .. ???

  Aσχετο μεν με το θέμα της παρούσας ανάρτησης, αλλά δεν μπορώ να μη το σχολιάσω ..
  Στις 27/8 (την επομένη του Δ.Σ. του Δήμου) τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα σχολίασε ότι, στο Δ.Σ. της 26/8, το Σώμα κατεψήφισε τον Προϋπ/σμό του "ΘΕΣΠΙΣ", με αποτέλεσμα τα "ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2014", μια διοργάνωση που είναι θεσμός, να κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα ..
  Δύο μόλις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα σήμερα 29/8, η ίδια ηλεκτρονική εφημερίδα κάνει ανάρτηση με θέμα : "Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2014" με την υπογραφή του Προέδρου του ΘΕΣΠΙΣ κ.Ν.Καρυστινού ..
  Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος και εύλογα :
  1. Χωρίς εγκεκριμένο Προϋπ/σμό πώς είναι δυνατόν ο "ΘΕΣΠΙΣ" να προχωράει τις εκδηλώσεις του ;
  2. Η ανάρτηση έγινε με την έγκριση του Προέδρου του "ΘΕΣΠΙΣ" ή όχι ;
  3. Γιατί το Προεδρείο του "ΘΕΣΠΙΣ" δεν μπορούσε να περιμένει το επόμενο Δ.Σ. του Δήμου με την νέα Δημοτική Αρχή, για να επανυποβάλει καινούριο αίτημα για τον Προϋπ/σμό και αφού αυτό εγκριθεί τότε να κάνει και την ανακοίνωση για τη συνέχιση του προγράμματος για τα "ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2014" ; Kαμμία απάντηση θα έχουμε ή θα μείνουμε με την απορία και τα ερωτηματικά, πράγμα καθόλου παράξενο βέβαια, γιατί συνηθίσαμε να ζούμε μ΄αυτά ως Δημότες και κάτοικοι αυτού του Δήμου .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος29/8/14 9:32 μ.μ.

  Οι προϋπολογισμοί υποβάλλονται με ποσά κατά προσέγγιση και όχι με <> και αόριστα.Όταν έχεις ανακοινώσει τους συμμετέχοντες δεν ξέρεις το κόστος;Τι συμφωνία έκανες;Δώστε και σώστε;Υπευθυνότητα και διαφάνεια θέλει ο πολίτης όχι αοριστολογία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος29/8/14 11:40 μ.μ.

  Είναι φανερά τα κενά στην οικονομική διαχείριση του ΘΕΣΠΙΣ μετά την καταψήφιση προχθές του προϋπολογισμού του. Καμιά Ντρίπλα Καρυστινού ή τυχόν υπόγεια συμφωνία του με τη νέα διοίκηση δεν μπορεί να ακυρώσει αυτή την πραγματικότητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος30/8/14 8:39 π.μ.

  HΛ.ΨΙΝΑΚΗΣ (Δήμαρχος Μαραθώνα) : «Μικροσυμφέροντα, δογματισμός, διαπλεκόμενες αηδίες, λαμόγια, αδιαφανείς καταστάσεις συναντάμε κάθε μέρα. Αυτά από τον Μαραθώνα θα φύγουν με τις κλωτσιές από την πρώτη στιγμή».
  Το αυτό εύχομαι και δι΄ημάς, εδώ στο Δήμο Διονύσου .. !

  Το αυτό εύχομαι και δι΄ημάς, εδώ στο Δήμο Διονύσου .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος31/8/14 2:21 μ.μ.

  Γράφαμε εδώ ότι, θα παρακολουθούμε στενά από αύριο την πορεία των ηγετικών στελεχών τη; απερχόμενης δημοτικής αρχής για να δούμε πως θα πορευτούν επαγγελματικά.
  Πριν αλέκτωρ λαλήσει έρχεται τα πρώτα νέα:ο ειδικός συνεργάτης του Καλάφι Παπαράς τοποθετήθηκε συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού κ. Βορίδη.
  Φήμες αναφέρουν ότι, και ο Καλάφι τοποθετήθηκε στο πολιτικό γραφείο που θα διατηρεί στην Ελλάδα ο Αβραμόπουλος, όταν αναλάβει Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος31/8/14 5:20 μ.μ.

  Διόρθωση.
  Γράφαμε εδώ ότι, θα παρακολουθούμε στενά από αύριο την πορεία των ηγετικών στελεχών της απερχόμενης δημοτικής αρχής για να δούμε πως θα πορευτούν επαγγελματικά.
  Πριν αλέκτωρ λαλήσει έρχονται τα πρώτα νέα:ο ειδικός συνεργάτης του Καλάφι Παραράς τοποθετήθηκε συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού κ. Βορίδη.
  Φήμες αναφέρουν ότι, και ο Καλάφι τοποθετήθηκε στο πολιτικό γραφείο που θα διατηρεί στην Ελλάδα ο Αβραμόπουλος, όταν αναλάβει Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος1/9/14 10:18 π.μ.

  Πανηγυρίζει η απελθούσα δημοτική αρχή για την σύμβαση που υπέγραψε 4 ημέρες πριν παραδώσει την εξουσία (!!!) με την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης.
  Πρόκειται για απίστευτη σύμβαση, πρωτοφανή για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και καλά η εταιρία έκανε καλά τη δουλειά της και διαπραγματεύθηκε τα συμφέροντα της. Αλλά γιατί δεν διασφαλίστηκαν σε αυτήν τα συμφέροντα του δημου με ευθύνη της απελθούσας διοίκησης του;
  Να πεδίο δόξης λαμπρό για τη νέα διοίκηση Ζαμάνη, που πρέπει να κάνει πράξη την διαφάνεια και χρηστή διοίκηση που πιστεύει.
  Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θα είμαστε εδώ για να θυμίζουμε τις μέρες τις παλιές (και αμαρτωλές).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος1/9/14 1:40 μ.μ.

  Δήλωση πριν από λίγο του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη:

  Σήμερα, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, και με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

  Ο Δήμος, αρωγός και έμπρακτα συμπαραστάτης των νέων, προγραμματίζει την λειτουργία λεωφορειακής γραμμής για την διευκόλυνση της μετάβασης των φοιτητών, καθημερινά, από το Διόνυσο στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος1/9/14 7:13 μ.μ.

  Αυτά ενδιαφέρουν εμάς τους πολίτες σαν δείγματα γραφής.
  Τα υπόλοιπα μικροκομματικά παιχνίδια εξουσίας είναι για εσωτερική κατανάλωση των ενδιαφερομένων και εμάς μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος2/9/14 3:06 μ.μ.

  Ακόμη μια πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη στην κατεύθυνση στήριξης της νεολαίας αλλά και των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων της πόλης, ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, από τις αρχές Οκτωβρίου, με προτεραιότητα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.
  Η σημερινή σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

  O Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για την υποστήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, προγραμματίζει την λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στις αρχές Οκτωβρίου.

  Σε πρώτη φάση η προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος2/9/14 5:41 μ.μ.

  O αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε στην Οδό Διονύσου ότι "η πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπόνηση ενός σαφούς πλαισίου λειτουργίας των σχολικών χώρων, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν ενεργώς τα Σωματεία και οι Σύλλογοι: Κατ’ αρχάς θα πρέπει να προβούν σε πλήρη και έγκαιρο προγραμματισμό της δράσης τους, και παράλληλα να θέσουν και οι ίδιοι κριτήρια για την παραχώρηση των σχολικών αθλητικών χώρων.¨

  Σωστό, δε λέω, έπρεπε κάποτε να γίνει. Αλλά πρώτη προτεραιότητα; Γιατί υπάρχουν και κάποια άλλα προβλήματα στα σχολεία πιο επείγοντα. Εκτός αν αυτό που θέλουμε είναι να ξεφύγουμε από τα δύσκολα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος2/9/14 9:38 μ.μ.

  Διαβάζω από το e-dionysos κάτω από τον τίτλο: "Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 29 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

  "Ο Δήμος Διονύσου ανακοίνωσε ότι το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, που υπέβαλε στις 24 Ιουλίου του 2013 εγκρίθηκε, , μετά από αυστηρό έλεγχο, από τις υπηρεσίες υποστήριξης του Συμφώνου, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια αρτιότητας και ποιότητας. Η έγκριση του Σ.Δ.Α.Ε. και μάλιστα χωρίς καμία παρατήρηση.
  Στο ΣΔΑΕ περιγράφονται οι δράσεις και τα έργα που ΘΑ πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί, ενεργειακοί και αναπτυξιακοί στόχοι.
  Με την έγκριση του ΣΔΑΕ ο Δήμος Διονύσου είναι πλέον ένας από τους 29 Δήμους της Ελλάδας που υλοποιεί ένα σημαντικό βήμα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του (...) και δημιουργεί ένα προφίλ περιβαλλοντικά υπεύθυνου και καταρτισμένου Δήμου εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας"

  Τι λέτε ωρέ κλεφτόπουλα; Δηλαδή επειδή στείλατε μερικές σελίδες Σχέδια (δηλαδή χαρτούρα) για το τι ΘΑ κάνετε και κάποιοι τα εγκρίνανε (σαν σχέδιο) πάει να ει ότι έγινε ο δήμος περιβαλλοντικά υπεύθυνος;

  Τι λέτε ρε πολιτικοί απατεώνες της πεντάρας; Και μετά αναρωτιέστε γιατί σας μάυρισε ο κόσμος κατά συρροή; Αλλά έτσι κάνετε τ σπουδαία έργα εσείς, στα χαρτιά....

  Όσο για την "εφημερίδα" ας προσέχει περισσότερο γιατί τα δελτία τυπου δεν είναι πάντα ειδήσεις. Και η χαζο-προπαγάνδα έχει τα όριά της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος3/9/14 7:23 π.μ.

  Τελικά οι Δήμοι από αυτό πάσχουν τόσα χρόνια .. Από ένα καλό Manager ..
  Γι΄αυτό, Διονύση, ακολούθησε τη τακτική του Ψινάκη ..
  Αλλαξέ τα, ΟΛΑ .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/9/14 11:06 π.μ.

   ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΨΗΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ,ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ,ΖΗΛΩΣΑΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΑΥΤΟΥ,ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΛΟΥΣΜΕΝΟΙ,ΔΙΠΛΟΣΑΠΟΥΝΙΣΜΕΝΟΙ,ΚΑΛΟΧΤΕΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΙ.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΣΦΡΑΝΤΙΚΟΣ-ΟΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΑ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΣΑΣ.ΣΤΟΥΣ ΡΥΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΗΜΕΛΗΤΟΥΣ ΘΑ ΧΟΠΗΓΕΙΤΑΙ ΔΥΩΡΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.Κ.Π.Κ.

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος3/9/14 11:16 π.μ.

  Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΤΙ ΟΙ Ι ΚΑΘ ΕΞΙΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΡΥΠΑΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΧΡΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος3/9/14 12:44 μ.μ.

  Είστε τόσο ανεγκέφαλοι, 11:06 και 11:16, που ούτε χιούμορ δεν διαθέτετε.
  Προσπαθείτε άκομψα να ερμηνεύσετε τον Ψινάκη για να διασκεδάσετε τον πόνο από την ήττα του δικού σας.
  Η γελοιότητα σας σε όλη της την μεγαλοπρέπεια. Ευτυχώς, έχετε 5 χρονάκια για να συνέλθετε, αν και η αρρώστια σας είναι ανίατη.
  Ουστ από δω κι ακόμα παραπέρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/9/14 1:50 μ.μ.

   Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ ΑΚΟΜΨΑ,ΟΠΩΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ......ΚΟΜΨΑ.ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ "ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ,Τ ΑΠΛΥΤΑ..."ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ" ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

   Διαγραφή
 33. Ανώνυμος3/9/14 3:35 μ.μ.

  προς.τον την 2/9/149΄΄38 μ.μ.
  ποιούς μαύρισε ο κόσμος κατα συρροήν,βρε παπαραλόγε της δεκάρας,
  ακου λοιπόν τα νέα; που προφανώς δεν θέλεις να ξέρεις.
  Στον α. γυρο των εκλογών, ο Ζαμάνης πήρε μόλις το 28% και ο Καλαφατέληςτο 38%, ακους αέρα κοπανιστέ, μόνον οταν ενώθηκαν οι υέσσερις παρατάξεις ενα;ντίον μίας κέρδισε ο νυν Δήμαρχος με μία διαφορά
  10%, ξεφούσκωσε λοιπόν από τον αέρα που έχεις καταπιεί, γιατί θα σκασεις χωρις λόγο.
  περιμένω πως και πως την απάντησή σου, τύπου Τζόε Ντάλτον.
  αλήθιεια πόσοι αντιδήμαρχοι απέμειναν πριν καν γίνει η εκκίνηση.
  εχει να πέσει πολύ γέλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/9/14 6:48 μ.μ.

   Και μόνο το γεγονός ότι ενώθηκαν όλοι εναντίον σας μιλάει από μόνο του. Αν είχες κουκούτσι μυαλό θα έπρεπε να το είχες σκεφτεί και να βγάλεις συμπέρασμα. Αλλα πού το πουλάνε αυτό το κουκούτσι; Ασε που και να το βρεις , με τι να το αγοράσεις τώρα που τελειώσαν τα φράγκα που έπεφταν ντάνγκα ντάνγκα κάθε μήνα για κάποιους...

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος3/9/14 3:56 μ.μ.

  Απόπειρες προπολεμικού χιούμορ, 1:50.
  Κόφτε το έγκαιρα πριν αρχίσει το δημόσιο κράξιμο.
  Δεν το κατέχετε το σπορ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος3/9/14 5:52 μ.μ.

  Διάβασα το εξής σε τοίχο υποστηρικτή της νέας αρχής:"Πολλά συγχαρητήρια στον νέο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κύριο Αναστάσιο Μπάση όπου σε συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Διονύσου κύριο Dionisis Zamanis, τους νέους αντιδημάρχους και φυσικά με όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, αλλά και τους προέδρους των τοπικών ενοτήτων κ.κ. Μανώλης Κόκκαλης, Vangelis Peppas, Τάσος I. Μπάσης - Tasos Basis, Dimitris Christopoulos, Χρήστος Ποτίδης, Καβούρης Θεόδωρος, Κασαπάκης Μιχάλης, έχουν πραγματικά χτενίσει και καθαρίζουν όλους τους δρόμους και πεζοδρόμια του δήμου μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας και πραγματικά η δουλειά σας ξεκίνησε και φάνηκε άμεσα. Μπράβο!!!"

  Ερώτημα προς υποστηρικτές: Σε τι διαφέρει αυτό από τις εξορμήσεις των Παραρά και Ροίδη στη Δροσιά με τη σκουπιδιάρα; Φύγαν οι μεν για νάρθουν οι δε; Υπάλληλοι δεν υπάρχουν που να ξέρουν τη δουλειά τους και να την κάνουν;
  Τι λέει η δ/τσα επ αυτού που τόσο κράξιμο έρριχνε στους προηγούμενους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος3/9/14 9:39 μ.μ.

  Αγράμματε 5:52, ούτε να διαβάζεις δεν γνωρίζεις; Γράφει λοιπόν η παραπάνω ανακοίνωση - " και φυσικά με όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου".
  Υπάρχει και μια άλλη ειδοποιός διαφορά από τις παρελάσεις Ροϊδη-Παραρά στη Δροσιά. Εδώ, η εξόρμηση συμπεριλαμβάνει και τις 7 δημοτικές κοινότητες.
  Και κάτι ακόμη, που δείχνει την αναβάθμιση τους από την πρώτη κιόλας στιγμή, όπως γράφει η ανακοίνωση - "αλλά και τους προέδρους των τοπικών ενοτήτων".
  Όσο για τις απεγνωσμένες εκκλήσεις σας στην Διονυσοσκουφίτσα, δεν μάσησε όταν είσασταν παντοδύναμοι και απειλούσατε θεούς και δαίμονες. Τώρα θα κωλώσει; Σας πονάει ακόμη πολύ η στάση της, αφού αποτύχατε να στήσετε κάτι ανάλογο......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος3/9/14 9:51 μ.μ.

  Και τι είναι ρε η δ/τσα που για τα πάντα την ρωτάς? Ένα παράκεντρο του κερατά είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος3/9/14 10:18 μ.μ.

  Τρίτη ημέρα μόλις που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή και η εξαγγελία της την Δευτέρα για το Κοινωνικό Φροντιστήριο παίρνει ήδη σάρκα και οστά. Σήμερα, διοργανώθηκε σύσκεψη με ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, ώστε από 1η Οκτώβρη να είναι σε πλήρη λειτουργία.
  Να λοιπόν ποιος έχει όραμα και σχέδιο για την πόλη μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Αγαπητοί φίλοι
  Σας ευχαριστώ για τις ...καλές σας σκέψεις και τα ακόμα ...καλύτερα λόγια σας, αλλά ας αφήσουμε τον κόσμο να πει αυτό που θέλει και μένα ν' απαντήσω όπου και όπως κρίνω.
  Ευχαριστώ
  (Εκ του καταστήματος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή