.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Παιχνίδια εξουσίας (τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα…)

Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας στους κόλπους της νέας δημοτικής αρχής. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζαμάνης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ομάδα δημοτικών συμβούλων, που τον πιέζει να κάνει συγκεκριμένες επιλογές προσώπων (για τις θέσεις ευθύνης και συνεργατών) και τον αμφισβητεί ευθέως όταν δεν τις ακολουθεί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην ομάδα αυτή πρωτοστατούν κάποιοι άνθρωποι (εντός κι εντός δημοτικού συμβουλίου) που ως τα χτες θεωρούνταν εντελώς “δικοί του”.  Είναι οι ίδιοι που τον είχαν σπρώξει να δημιουργήσει τους Ανοικτούς Ορίζοντες για να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. Είναι επίσης οι ίδιοι άνθρωποι που συνέβαλαν αποφασιστικά στην εκλογή του, κουβαλώντας πολλές ψήφους στο ‘κατάστημα’.

Οι πρώτες πληροφορίες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά μου - στα μέσα Ιουλίου, από κύκλους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας! - αναφερόντουσαν ασαφώς σε κάποια σενάρια μελλοντικής κατάρρευσης της νέας διοίκησης και αντικατάστασης του Ζαμάνη από άλλο πρόσωπο. Κι ίσως γι αυτό δεν τους είχα δώσει την δέουσα σημασία, θεωρώντας τα προσπάθεια διατήρησης της συνοχής της μειοψηφίας. Τελικά όμως, φαίνεται ότι ήταν βάσιμα κι ίσως μάλιστα και σχετικά με την απόφαση και τις παρούσες κινήσεις του απελθόντος δημάρχου για την αναδιοργάνωση της παράταξής του.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στον εσωτερικό πυρήνα αυτής της ομάδας υπάρχουν 3 – 4 σύμβουλοι, στη πλειονότητά τους έμπειρα στελέχη της παλιάς ΑΔΚ, που συνεπικουρούνται από κάποια άλλα ‘εκ μεταγραφής’. Στις ‘επιρροές’ συγκαταλέγονται τουλάχιστον 4-6 δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που ο καθένας τους έχει τον δικό του λόγο να είναι ενοχλημένος-η από τις έως τώρα επιλογές του Ζαμάνη. Άλλος λόγω επιθυμίας ‘υπουργοποίησης’ εδώ και τώρα, άλλος λόγω επιθυμίας ‘εκπροσώπησης’ της τοπικής του κοινότητας, άλλος λόγω προσωπικών του αντιπαθειών ή συμπαθειών  (με άτομα που τώρα αναδεικνύονται στο υπηρεσιακό προσκήνιο ή απομακρύνονται απ’ αυτό) κ.ο.κ.

Η πραγματικότητα αυτή άρχισε να γίνεται ορατή στους παραέξω τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου διαφάνηκε μια διαφοροποίηση της στάσης στις ψηφοφορίες ανάμεσα στους δ.σ. της ΑΔΚ, που είναι και δ.σ. των Α.Ο. Έκτοτε, το πρόβλημα κλιμακώθηκε και έγινε αντιληπτό από πολλούς στη συνάντηση όλων των αιρετών πριν 10 περίπου μέρες. Εκφράστηκε δε ανοικτά την περασμένη Πέμπτη, στη συνάντηση που είχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης για την επιλογή του υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Εκεί, αν και ο Ζαμάνης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του ν’ ανακοινώσει δημοσίως την πρότασή του, η συζήτηση πήγε οπουδήποτε αλλού εκτός από την κατάθεση υποψηφιοτήτων - κάτι που τελικά δεν έγινε...

Παράλληλα, υπήρχαν βάσιμες πληροφορίες ότι η εκκρεμότητα (επί μία εβδομάδα) ορισμού των αντιδημάρχων συνδέεται με δύο πράγματα. Πρώτον με τις πιέσεις που επί καιρό ασκούνταν (στον δήμαρχο) για αλλαγή ενός εκ των ανακοινωθέντων ονομάτων και δεύτερον με την αναμονή (του δημάρχου) για τη στάση που θα επιδείξουν κάποιοι σύμβουλοι στις αυριανές αρχαιρεσίες.

Η κρισιμότητα της αυριανής ψηφοφορίας, αλλά και της κατάστασης γενικότερα, φαίνεται κι από τη σοβαρότητα της δήλωσης – προειδοποίησης που απηύθυνε ο Ζαμάνης την Πέμπτη προς τους παριστάμενους δ.σ.  Και που πάνω κάτω έλεγε ότι,
όποιος την Κυριακή διαφοροποιηθεί από την κοινή απόφαση που οι δ.σ. των Α.Ο. θα πάρουν σαν σώμα, θα ‘θέσει εαυτόν εκτός παράταξης’.
Γιατί, όπως εκτιμά ο ίδιος αλλά και οι παροικούντες τη (νέα) Ιερουσαλήμ, δεδομένων των καταστάσεων που έχουν προηγηθεί, η (όποια) αμφισβήτηση δεν θα αφορά τον υποψήφιο πρόεδρο, αλλά το πρόσωπο του δημάρχου.

Καθώς αυτά τα παρατράγουδα συμβαίνουν ‘από τ’ αποδυτήρια’, πριν δηλαδή ξεκινήσει ο ‘αγώνας’ για τη νέα διοίκηση, εύλογα θ’ αναρωτηθεί κανείς ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της.

Αλλά πριν βιαστούμε ν’ απαντήσουμε, ας αναλογιστούμε πρώτα ότι οι άνθρωποι αυτοί – όπως και οι αντίστοιχοι των άλλων παρατάξεων, που επίσης βρίσκονται σε φάση ενδοσκόπησης και αμφισβήτησης - έχουν εκλεγεί με τις δικές μας ψήφους. Κι αν βάζουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και συμφέροντα πάνω απ’ τα συνολικά, είναι γιατί δυστυχώς έτσι είμαστε κι εμείς οι ‘εντολείς’ τους. Αλλιώς δεν θα ψηφίζαμε αυτούς, αλλά κάποιους άλλους…

Όσο για το μέλλον της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, μπορώ εύκολα να επαναλάβω την γνώμη μου, που είναι η εξής:
Όσο ο δήμαρχος κι η δημοτική του ομάδα επιμένουν να λειτουργούν δημαρχο-κεντρικά, τέτοια φαινόμενα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, με βλαπτικές συνέπειες για τον δήμο.
Επιπλέον, λόγω του ήπιου και συναινετικού χαρακτήρα του,  θα είναι σχεδόν αδύνατο για το νέο δήμαρχο να τα διαχειριστεί μόνος του ή έστω με κάποιους στενούς του συνεργάτες. Δηλαδή ερήμην της δημοτικής του ομάδας και παράταξης και προπαντός, μακριά από την τοπική κοινωνία, ανάμεσα στην οποία μπορεί να βρει τις λύσεις που αναζητά για τις ανάγκες του τόπου και του δήμου.

121 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/9/14 2:52 μ.μ.

  Διονυσοσκουφίτσα, ο πατριάρχης έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα. Και γυρνώντας δεξιά-αριστερά το φώναζε ότι θα είναι απέναντι. Το έδειξε και στις συναντήσεις των μελών της νεας αρχής. Αυτά έχουν διαρρεύσει και τα ξέρουν όλοι όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/9/14 3:19 μ.μ.

  Δυστυχώς τα αυτογκόλ είναι πολλά.Ο κάθε δ.σ αποβλέπει στην αυτοπροβολή με λόγια και όχι με έργα.Οι πρωτοβουλίες που παίρνονται από κάποιους τ.σ χωρίς ενημέρωση του Δημάρχου δείχνουν <>.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/9/14 3:22 μ.μ.

  Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ Η ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/9/14 3:34 μ.μ.

  ΝΩΡΙΣ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ Ο ΣΑΚΗΣ. ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. Η ΚΟΜΠΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ...ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος6/9/14 4:33 μ.μ.

  Ανεξάρτητα από τις μεθοδεύσεις του ενός ή του άλλου (πατριάρχη ή διακόνου) η δημοτική ομάδα των Ανοιχτών Οριζόντων διαθέτει την (έστω ελάχιστη) συλλογική σοφία ώστε να μην επιτρέψει την κατακρήμνιση του νέου δημάρχου. Μια ήττα στην εκλογή του προέδρου του δ.σ, μπορεί να σημάνει πολλά σε επικοινωνιακό αλλά και σε ουσιαστικό επίπεδο. Η πιό σοβαρή συνέπεια θα είναι η ακύρωση μιας νίκης που έδωσαν οι πολίτες όχι μόνο στο Ζαμάνη (ως επικεφαλής) αλλά σε μια ομάδα ανθρώπων και -το κυριώτερο- σε μια άλλη νοοτροπία. Αυτό είναι απολύτως αντιληπτό σε όλους. Επειδή, όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, αυτή η περιπέτεια (θα πρέπει να) είναι διδακτική για τον Ζαμάνη. Και είναι -ενδεχομένως- καλύτερα που έγιναν οι αποκαλύψεις τώρα, στις αρχές, για να μπορέσει ο καθένας να τοποθετηθεί και να χαράξει πορεία... Και πρώτος απ΄ όλους ο νέος δήμαρχος. Που πρέπει, παρά την απειρία του, να περάσει γρήγορα από όλες τις παιδικές ασθένειες και στραφεί προς τα πραγματικά προβλήματα του δήμου. Η ενασχόληση του με τις παράλογες βλέψεις και τις άρρωστες φιλοδοξίες ορισμένων θα τον καταδικάσει σε χρόνιο αυτισμό και πλήρη αδρανοποίηση. Και τότε θα γίνει πολύ εύκολος στόχος... Γιατί θα έχει χάσει και του ισχυρότερους από τους συμμάχους του, που δεν συμβιβάζονται ούτε με την απλή διαχείριση του δήμου, ούτε -πολύ περισσότερο- με εσωστρεφείς και αυτιστικές επιλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/9/14 1:37 π.μ.

   Άμα περιμένουμε να περάσει όλες τις παιδικές ασθένειες ο Ζαμάνης και οι 'αυτιστικοί' του . Δ.τσα έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου για να φτάσουμε σε αυτό το μπάχαλο. Μην το παίζεις τιμήτρια τώρα.

   Διαγραφή
  2. Έχεις ξεχάσει νομίζω πώς είναι όταν "το παίζω τιμήτρια" φίλε μου. Προς το παρόν απλώς επισημαίνω και αναμένω. Κι αυτό γιατί ο νέος δήμαρχος έχει μεν τα προβλήματά του, αλλά δεν είναι μούτρο.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/14 12:34 μ.μ.

   Όταν Δ.τσα σου έστελνα σχόλιο που προειδοποιούσα ότι η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες χτίζεται με λάθος υλικά και αποτελεί κακέκτυπο της Ενωτικής Πρωτοβουλία, εσύ το έπαιζες 'λογοκρισία', και το έκοβες, βγάζοντας προφανώς το αντικαλαφατελικό σου μένος και μόνο. Τώρα όμως αρχίζεις και ...μετράς λάθη της νέας διοίκησης. Πρόσεχε μήπως στο τέλος εσύ η ίδια αρχίζεις να γράφεις ότι ο Καλάφι ήταν καλύτερος από τους νέους σωτήρες του τόπου μας... Θα είναι η απόλυτη κωλοτούμπα και ξεφτίλα φυσικά.

   Διαγραφή
  4. Αγαπητέ αναγνώστη,

   Δεν υπήρξε κανένα μη-ευτελές σχόλιο που να κόπηκε. Απόδειξη τα τόσα επικριτικά που δημοσιεύτηκαν. Οπότε μάλλον δεν μας τα λες όλα.

   Επί της ουσίας τώρα, Η διοίκηση Καλάφι είχε σοβαρότατα προβλήματα σε επίπεδο ΗΘΙΚΗΣ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, με τα οποία δεν μπορώ να συμβιβαστώ. Είναι φυσικά δικαίωμά σου να μην σ' ενοχλούν τέτοιες "λεπτομέρειες".
   Για τους λόγους αυτούς τάχθηκα υπέρ του Ζαμάνη στον δεύτερο γύρο.

   Είναι όμως γεγονός ότι είχα εξ αρχής τονίσει τα εγγενή προβλήματα του συνδυασμού του και τις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε.

   Το πώς θα εξελιχθεί η διοίκησή του θα καθορίσει και τη στάση του blog. Αν δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του, δεν θα γυρίσω πίσω. Θα προχωρήσω παρακάτω,

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/9/14 3:19 μ.μ.

   Όταν λες θα προχωρήσω παρακάτω με ποιους εννοείς; Τον Ζυγούνα, τον Μπιτάκο ή κανένα νέο μόρφωμα τύπου Ανοιχτοί Ορίζοντες; Εκτός κι αν βάλεις εσύ για Δήμαρχος οπότε πές το μας από τώρα να το ξέρουμε.

   Διαγραφή
  6. Αυτοι που αναφέρεις, δεν είναι παρακάτω, είναι εδώ, τώρα. Εγώ μιλώ για παρακάτω.
   Όσο για τις π@π@ριές περί καθόδου μου στις εκλογές, τις έχουν ξαναγράψει κι άλλοι - μήπως ήσουν κι εσύ ανάμεσά τους; - και διαψεύστηκαν.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος6/9/14 8:38 μ.μ.

  Μια γρηγορη παρενθεση στα της Ενωτικης Πρωτοβουλιας που παει για συνεδριο εχοντας κλεισει την ιστοσελιδα της !!!!....
  Πατήστε www,enotikiprotovoulia.gr και θα δείτε ότι έχω δίκιο.
  Από πού θα μαθαίνουν οι "σύνεδροι" και οι "φίλοι", όσοι έμειναν δηλαδή τα νέα των εργασιών του συνεδρίου ρε ψευταράδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/9/14 2:57 μ.μ.

   Απο τον Καλχα και τον Τειρεσία ανώνυμ υπεργκατζετακια,τι συναναστρεφεσαι

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/14 3:47 μ.μ.

   Αυτο που εγραψα ισχυει. Η σελιδα της πρωτοβουλιας εχει κατεβει. Υπαρχει μονο το φεις.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/14 4:26 μ.μ.

   Μεγάλη αγωνία έχετε κάποιοι για την σελίδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, η οποία απ' ότι πληροφορήθηκα ανανεώνεται. Σημαίνει κάτι αυτό αυτό; Ανησυχείτε μήπως και εν όψει του συνεδρίου η Ενωτική Πρωτοβουλία βγει ενισχυμένη; Τόση πρεμούρα πως αλλιώς να την εξηγήσει κανείς.

   Διαγραφή
  4. Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά όταν μια σελίδα ανανεώνεται είναι ακόμα ενεργή. Ενώ εδώ βγαίνει μια ένδειξη, που δείχνει ότι η σελίδα δεν είναι πια ενεργή.

   Δεν είναι κακό να παραδεχτεί κανείς ότι επέλεξε να κατεβάσει το site (που μόλις πριν λίγους μήνες άλλωστε είχε ανέβει) ή ακόμα κι ότι άφησε απλήρωτο το host. Κακό είναι να λέει ανοησίες όταν τον πιάνουν στα πράσα.

   Όσο για το συνέδριο, καλή επιτυχία σας εύχομαι. Ελπίζω μόνο να μην είναι σαν και κείνα τα σουαρέ...

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/9/14 11:04 μ.μ.

   Τώρα εσένα Δ.τσα το σάιτ της Ενωτικής σε μάρανε; Το γεγονός ότι η νέα διοίκηση η οποία από την πρώτη της συνεδρίαση έμεινε με 21 πιστούς και σε λίγο ένας Θεός ξέρει με πόσους θα μείνει, το προσπερνάς απλώς με κάτι σχόλια για ξεκάρφωμα; Για το ότι ο Ζαμάνης δεν έχει ορίσει ακόμη τους αντιδημάρχους τους οποίους ανακοίνωσε εδώ και κάτι μήνες πάλι δεν λες τίποτε. Όλοι οι δήμαρχοι της χώρας τους έχουν ορίσει με απόφασή τους, ο Σάκης γιατί δεν το κάνει; Τι περιμένει; Μήπως φοβάται ότι θα προκαλέσει νέο ρήγμα στην ήδη διεμβολισμένη παράταξή του και χάσει από τώρα τα αβγά και τα πασχάλια; Τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά μήπως το έχεις ψάξει; Ελπίζω ναι και να βρεις το θάρρος να τα αποκαλύψεις.

   Διαγραφή
 7. Σε αυτό τον Δήμο έχουμε πραγματικά την τύχη να δημοσιογραφεί ή απλά να γράφει ένα διάσημο (εδώ και καιρό) blog αυτό της Διονυσοσκουφίτσας: Τίτλος ευφυής, μα -αντικειμενικά- πιο ευφυής ο δημιουργός!

  Πολλοί εξ ημών σπεύδουμε άμεσα να διαβάσουμε - ενημερωθούμε από τις δημοσιεύσεις του blog.
  Μεστό, αναλυτικό, με ρηξικέλευθες ή και αυταπόδεικτες αναφορές, και κυρίως (η σπάνια) εκ βαθέων πολιτική ανάλυση . Επίσης, λόγος καθαρός, και -από ότι γνωρίζω μέχρι σήμερα- ανεξάρτητος, ίσιος με ντομπροσύνη χωρίς λοβιτούρες και μεσοβέζικα και άλλα δυσεύρετα χαρακτηριστικά για τις μέρες μας .

  Καταλήγω:
  -Διονυσοσκουφίτσα: Με εξέπληξε το τελευταίο σου άρθρο και η δυστυχής συγκυρία με το "Γιάννη"...

  Παιχνίδια εξουσίας (τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα…)

  Θαρρώ -και να με συμπαθάς...- πως έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά κουτσομπολιού και λιγότερο τεκμηριωμένης και βαθυστόχαστης ανάλυσης , όπως μας έχεις συνηθίσει.

  Δηλαδή πού είναι η είδηση: Ότι αφενός είναι δύσκολο σε ορισμένους να αποδεχθούν ότι πρέπει να κάνουν στην άκρη ή ότι κάποιοι πρέπει να εξαργυρώσουν οπωσδήποτε την "προσφορά" τους στο νικηφόρο αποτέλεσμα των "Ανοιχτών Οριζόντων";

  Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι από τα καλύτερα και ότι είναι θέμα του Διονύση να τα λύσει και κυρίως να πείσει (όχι να το επιβάλλει) ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας.

  Εν κατακλείδι: Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να κρίνει κάποιος -ή και να ασκεί κριτική ή ακόμη και να εντοπίζει ή τέλος να αναφέρεται - στα τεκταινόμενα. Μη ξεχνάς ότι έχουμε 5 χρόνια ακόμα μπροστά μας...

  Συνιστώ σύνεση και περισυλλογή σε ΟΛΟΥΣ και ασφαλώς περισσότερο στη Δημοτική Αρχή και τους αιρετούς της.

  Υ.Γ: Παίδες εκλεγμένοι, όταν υπάρχουν εθελοντές για κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. δεν τους λέμε ξερά απευθύνσου στον τάδε Δημ. Σύμβουλο. Παίρνουμε τηλέφωνο , ευχαριστούμε τον εθελοντή και τον κατευθύνουμε αρμοδίως, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ. Αλλιώς ψάξτε να τους βρείτε. ...

  Καλή συνέχεια:
  ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
  (βλ. αντστ. / www. kryoneri-info.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε,

   Άλλα κείμενα είναι στοχαστικά κι άλλα αποκαλυπτικά. Άλλα είναι καλά τεκμηριωμένα και καταγγελτικά κι άλλα απλώς ενημερωτικά ή προειδοποιητικά. Απ΄όλα έχει ο "μπαξές", αναλόγως των συνθηκών, έτσι δεν είναι;

   Το παρόν, παρότι δεν έχει συγκεκριμένα ονόματα, κάθε άλλο παρά κουτσομπολιό είναι. Σε διαβεβαιώ γι αυτό.

   Όσο για την παροιμία, δεν θα μπορούσα φυσικά να την αλλάξω λόγω της σύμπτωσης του ονόματος.

   Χαιρετισμούς
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/14 3:27 μ.μ.

   Μήπως αυτούς τους εκλεγμένους τους στηρίξατε κι εσείς από το Κρυονέρι; Διότι εάν συνέβη κάτι τέτοιο, το οποίο ψυχανεμίζομαι, τότε τον εαυτό σας πρέπει να επιπλήξετε πρώτα και όχι τους άλλους. Κι αν δεν τους ξέρατε πριν τους στηρίξετε θα μπορούσατε να ρωτήσετε κάποιους που τους ήξεραν καλά.

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος7/9/14 8:13 π.μ.

  Ρε τι πατριάρχες και παπαριές. Αντι να κάθεται ο Αβραάμ στη γωνία θέλει να κάνει κουμάντο? Αν το ήθελε έτσι ας κατέβαινε επικεφαλής για να ξαναπάρει ότι πήρε και την προηγούμενη φορά. Ήξερα ότι είναι εγωϊστής και ξεροκέφαλος. Δεν πίστευα όμως ότι είναι και ανόητος. Ρε αφήστε τον άνθρωπο να διοικήσει και μην του ροκανίζετε την καρέκλα από την πρώτη μέρα. Ρε Αβραάμ όταν ήσουν δήμαρχος ήθελες να σου κάνουν άλλοι κουμάντο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/9/14 12:36 μ.μ.

   Ο Αβραάμ είναι πρώτος σε ψήφους και ηγέτης. Όποιος τολμήσει να τον παραγκωνήσει θα σπάσει τα μούτρα του. Αυτό να το θυμάστε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/14 2:26 μ.μ.

   A. Ο Αβραάμ δεν χρειάζεται να παραγκωνιστεί. Έχει τη θέση που του ανήκει και σε αυτή πρέπει να παραμείνει. Είναι ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος αλλά πάνω απ΄αυτόν και με πολύ περισσότερες ψήφους είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος.
   Β. Οποιαδήποτε απόπειρά του να αναλάβει ρόλο που δεν του ανήκει είναι απλά πραξικόπημα. Και δεν θα έχει καμία τύχη. Αλλά, ακόμη κι αν έχει τύχη, θα παραμείνει μια βεβιασμένη θεσμική εκτροπή.
   Γ. Ο Αβραάμ υπήρξε αρχηγός και δήμαρχος σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η οποία παρήλθε. Αυτό το κατάλαβε πρώτος ο ίδιος και γι' αυτό προώθησε το Ζαμάνη.
   Δ. Αν, όπως φαίνεται από την ανάρτηση και τα σχόλια, δεν του βγήκε το σχέδιο, η δια της τεθλασμένης και των υπογείων σηράγγων επάνοδος είναι μια εσφαλμένη επιλογή.
   Ε. Εσφαλμένη είναι και η διατύπωση απειλών γιατί, πέραν όλων των άλλων, φανερώνει εκνευρισμό.
   ΣΤ. Και κάτι τελευταίο: Η Ιστορία βρίθει παραδειγμάτων ηγετών και "ηγετών". Ο Αβραάμ έχει τώρα την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη κατηγορία. Αλλιώς, θα βρεθεί στην πολυπληθέστερη δεύτερη.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/14 2:28 μ.μ.

   Μάλιστα, κυρία μου! Τις προειδοποιήσεις σας, για το καλό μας, θα τις λάβουμε σοβαρά υπόψη μας!
   Καλό υπόλοιπο Κυριακής...

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος7/9/14 8:15 π.μ.

  Mπορεί να έχουμε ακόμα 5 χρόνια μπροστά μας, όμως, όπως λέει και ο λαός : "H καλή μέρα απ΄το πρωί φαίνεται" .. !
  Οσο για την "εξαγορά της προσφοράς" (για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους) δεν ισχύει μόνο για τους δ.σ. που απαιτούν γιατί δεν πήραν αλλά και γι΄αυτούς που απαίτησαν από τον Διονύση και πήραν ήδη .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος7/9/14 10:45 π.μ.

  "Αμα θες ν' αλλάξεις τον κόσμο,τον γκρεμίζεις μια και κάτω και κτίζεις απ΄ την αρχή. Αλλιώς,μερεμετίζεις στα δομημένα με αντίπαλη φιλοσοφία και δεν πετυχαίνεις τίποτε."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος7/9/14 8:39 μ.μ.

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ (ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖ.) , 21 ΨΗΦΟΙ ΣΤΗΝ Α' ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΙΣΣΑΡΗΣ (ΕΝΩΤ.ΠΡΩΤΟΒ.) ΠΗΡΕ 17-19 ΨΗΦΟΥΣ, ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΟΥΚΑΤΟΥ (ΝΕΑ ΠΝΟΗ) 21 ΨΗΦΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος7/9/14 8:45 μ.μ.

  Πάρε το αυγό και κούρεψτο τωρα Σάκη.
  Ποιοι να είναι οι 4 που απήθησαν στα όσα συμφωνήσατε;
  Κατασκοπικό σίριαλ βλέπω να ξεκινάει και αντί για δουλιά να ψάχνετε για σαμποτέρ.
  Μην είναι όμως παραπάνω από 4;
  Και έδειξαν τη δύναμη τους προσέχοντας να μην σε τσαλακώσουν κι άλλο με τη μια;
  Επόμενο κρας τεστ οι αντιδημαρχίες και την άλλη Κυριακή οι Επιτροπές. Άντε να σε δούμε τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος7/9/14 9:05 μ.μ.

  ο Ζαμανης θα αποδείξει ότι είναι καθαρος και δεν κοροιδευει "θα δουλεψει για τον τόπο και δεν θα δουλεψει τους πολίτες" .
  Συμβουλή μου (αν την δεχτεί) να προσεχει τις κακοτοπιες και τις αποφάσεις του. Το πριόνισμα εχει αρχίσει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/9/14 10:28 π.μ.

   Ασφαλώς και είναι καθαρός ο Ζαμάνης και δεν χρειάζεται να το αποδείξει. Πλένεται κάθε μέρα... Απλώς επειδή αποφεύγει τις ...κακοτοπιές αναγκάζεται να κάνει κύκλους και ...ιδρώνει! Είναι και τα ...πριονίδια στο μεταξύ που όσο να ναι, σε... λερώνουν.

   Διαγραφή
 14. Μπαμπανικας Δημ.7/9/14 9:35 μ.μ.

  Ο δήμαρχος έχει δηλώσει οτι θα χρησιμοποιήσει ανθρώπους απο όλες τις παρατάξεις. Εγω κοινοποιώ πάλι το υστερόγραφο του "ΚΡΙΟΝΕΡΙ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ"
  Υ.Γ: Παίδες εκλεγμένοι, όταν υπάρχουν εθελοντές για κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. δεν τους λέμε ξερά απευθύνσου στον τάδε Δημ. Σύμβουλο. Παίρνουμε τηλέφωνο , ευχαριστούμε τον εθελοντή και τον κατευθύνουμε αρμοδίως, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ. Αλλιώς ψάξτε να τους βρείτε. ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/9/14 10:45 π.μ.

   Τώρα Δημήτρη ψώνισες από σβέρκο! Σε βλέπω να γράφεις πολλά υστερόγραφα αυτά τα πέντε χρόνια.

   Διαγραφή
 15. Αμαντέους7/9/14 9:48 μ.μ.

  Η ΚΛΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ. Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  Το αποτέλεσμα για τον Πρόεδρο μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους αλλα όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η νέα δημοτική αρχη πρέπει επειγόντως να αρχίσει να παράγει έργο.

  Και τότε, όταν αρχίσει να φέρνει τις πρώτες σωστές και ολοκληρωμένες εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, θα δούμε ποιοι θα τις καταψηφίσουν.

  Αλλά αν είναι του ποδαριού, όπως πολλές τα τελευταία 3,5 χρόνια, είναι σχεδόν απίθανο ότι θα περάσουν και μπράβο στις κάθε ομάδες και ομαδούλες να τις καταψηφίζουν.

  Συμπερασματικά,

  1. Οι κώλοι σφίξανε και καλά κάνανε.

  2. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ζαμάνη δεν είναι η ομάδα αλλά ο εαυτός του.

  3. Αν δεν τραβήξουν οι επιλογές του καλό είναι να τους αλλάξει πολύ πριν τα 2,5 χρόνια.

  4. Και πιο καλό είναι να αρχίσει να εφαρμόζει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις.

  Αυτά για αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. (αναδημοσίευση του ολοκληρωμένου ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου)

  Δεν ολοκληρώθηκαν οι Δημαιρεσίες- Δεν εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

  Σε ένα σημείο μόνο διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις της Οδού Διονύσου αναφορικά με τις σημερινές Δημαιρεσίες: Η σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έληξε νωρίς το βράδυ, αφού εξελέγησαν Πρόεδρος και Γραμματέας, χωρίς όμως να επιτευχθεί- μετά και την πραγματοποίηση τριών συνεχόμενων μυστικών ψηφοφοριών- η εκλογή Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προσπάθεια θα επαναληφθεί, όπως ο νόμος ορίζει, την επόμενη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.

  Η διαδικασία

  Στη σημερινή συνεδρίαση προήδρευσε ο Α. Πασιπουλαρίδης που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις πρόσφατες εκλογές εκ μέρους της Διοίκησης. Αυτός κάλεσε τους επικεφαλής, αφού συνεννοηθούν με τα μέλη των παρατάξεών τους, να ανακοινώσουν τους υποψηφίους τους για την αντίστοιχη θέση του Προεδρείου. Έτσι, μετά από ενδοπαραταξιακές και διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις, από τις οποίες απείχε σταθερά η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα του Σπ. Γιαννουλάτου από την πλειοψηφία για το αξίωμα του Προέδρου, του Γρ. Ίσσαρη από τη μείζονα μειοψηφία για το αξίωμα του Αντιπροέδρου και της Αν. Λουκάτου για αυτό της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου. Αμέσως μετά ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για το αξίωμα του Προέδρου, την οποία διεκπεραίωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγ. Πέππα από τη Δημοτική Αρχή και Μ. Τσιλιγκίρης από τη μείζονα μειοψηφία, βοηθούμενοι από υπαλλήλους του Δήμου.

  “Δημοκρατική παράταξη”

  «Οι διαρροές στους συμβούλους του τον προβλημάτισαν»; ρωτήσαμε το νέο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, ο οποίος τόνισε πως οι Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι μια δημοκρατική παράταξη, στην οποία όλοι έχουν αναφαίρετο το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου, της ελεύθερης σκέψης και βέβαια της ελεύθερης επιλογής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/9/14 11:58 μ.μ.

   Κομψη και πολιτικαντικη η απαντηση του Ζαμ στη Χαζαπη. Αλλα η σφαλιαρα ειναι σφαλιαρα,

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/14 12:02 π.μ.

   τισ σφαλιάρες τις έχει φάει εσύ από το αποτέλεσμα του Μαϊου...και ακόμα να συνέλθεις

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/14 10:29 π.μ.

   Ήταν που τους είχε προειδοποιήσει ότι ψήφος εναντίον του προέδρου θα είναι ψήφος εναντίον του δημάρχου. Καλά κρασιά Σάκη μου. Και ακόμη είσαι στην αρχή...

   Διαγραφή
 17. (συνέχεια του ρεπορτάζ)

  Άκαρπες οι ψηφοφορίες για Αντιπρόεδρο

  Παρόλο που πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις συνεχόμενες ψηφοφορίες (σ.σ. με τη μία να ακυρώνεται γιατί βρέθηκαν λιγότερα ψηφοδέλτια), δεν στάθηκε δυνατή- με όποια κατά περίπτωση πλειοψηφία προβλέπει ο νόμος- η εκλογή Αντιπροέδρου, μια που ο κ. Ίσσαρης συγκέντρωσε 18, 19 και 17 ψήφους αντιστοίχως. Η διαδικασία για την εκλογή Αντιπροέδρου, θα επαναληθεί, όπως προαναφέρθηκε, την επόμενη Κυριακή, με προεδρεύοντα και πάλι τον κ. Πασιπουλαρίδη.

  Τέλος, με 21 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία, που σημαίνει πως την ψήφισαν και μέλη της πλειοψηφίας, εξελέγη και η κ. Λουκάτου στο αξίωμα της Γραμματέως.

  Και σ’ αυτή πάντως την πρώτη ειδική και με συγκεκριμένο αντικείμενο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλειψαν οι λεκτικές αψιμαχίες ανάμεσα στον προεδρεύοντα και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, για διαδικαστικά κυρίως θέματα, που προϊδεάζουν ίσως για τις μελλοντικές συνεδριάσεις.

  Εναπόκειται πλέον στο νέο Προεδρείο, όταν με το καλό εκλεγεί, να κερδίσει το στοίχημα της καλής και ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

  Αντιπροσωπευτικότητα

  Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και τούτο: “Δεν συμμετείχα ούτε και θα συμμετέχω σε διεργασίες των μειοψηφιών και θα ψηφίζω λευκό. Πιστεύουμε όμως πως πρέπει τα συλλογικά όργανα του Δήμου, όπως οι δυο Επιτροπές (σ.σ. Οικονομική και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), να είναι αντιπροσωπευτικά και να συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις του Συμβουλίου. Εδώ θα φανεί και η διάθεση και η στάση της Διοίκησης”. Αυτά δήλωσε στη σύντομη τοποθέτησή της η κ. Σώκου, με τα οποία συμφώνησε αμέσως μετά και ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή, που μάλιστα πρότεινε να “εκχωρήσει” η Διοίκηση στις δυο αυτές παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας από μία θέση για κάθε μια Επιτροπή, διατηρώντας πάντα την πλειοψηφία.

  Το αν το συγκεκριμένο αίτημα βρήκε ευήκοον ους και ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή θα το μάθουμε μάλλον σε μια εβδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. (και το κρίσιμο απόσπασμα που από λάθος παρέλειψα)

  Εκλογή με διαρροές

  Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή του Προέδρου έδωσε και την πρώτη αφορμή για σχόλια και εκτιμήσεις: Ο κ. Γιαννουλάτος εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οριακά με 21 ψήφους, 19 λευκά και ένα άκυρο. Τούτο σημαίνει πως 4 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας- η οποία παρίστατο σύσσωμη και με τους 25 αιρετούς- δεν τον ψήφισαν. Οι εκτιμήσεις- και τα σχόλια- πολλών παρευρισκομένων ήταν άμεσες: Ο χρόνος- και μάλιστα σύντομα- θα δείξει αν αυτοί οι 4 είναι συγκυριακοί διαφωνούντες ή αποτελούν δομημένη- οργανωμένη, την αποκαλούσαν- εσωτερική αντιπολίτευση. Μετά την αναγγελία πάντως του αποτελέσματος, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που μαζί με τις ευχές τους για καλή θητεία, τόνιζαν στο νέο Πρόεδρο πως στο εξής θα πρέπει να είναι Πρόεδρος όλων των συμβούλων, και όχι μόνο της παράταξής του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/9/14 11:11 μ.μ.

   Δεν είναι τέσσερις οι διαρροές από την πλειοψηφία αλλά τουλάχιστον πέντε... Ένας της μειοψηφίας ψήφισε Γιαννουλάτο δαγκωτό. Είμαι σε θέση να το γνωρίζω και δεν το γράφω επίτηδες για να προκαλέσω σύγχυση. Κατά συνέπεια ψάξτε και πέμπτο απείθαρχο από το μαντρί του Σάκη...

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος7/9/14 11:22 μ.μ.

  Μια χαρά ξεκίνησε ο άρχοντας των δαχτυλιδιών. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην εκλογή που προέδρου αν δεν είχε στείλει και το μήνυμα που γράφει στο βασικό της άρθρο η Διονυσοσκουφίτσα ότι: όποιος την Κυριακή διαφοροποιηθεί από την κοινή απόφαση που οι δ.σ. των Α.Ο. θα πάρουν σαν σώμα, θα ‘θέσει εαυτόν εκτός παράταξης’. Βέβαια να δούμε τώρα πόσο έχει τα κότσια να το κάνει. Χλομό έως κατάχλομο... Κακή αρχή έκανες Σάκη μας. Εάν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται φανταστείτε τι θα συμβεί κατά το μεσημεράκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος7/9/14 11:55 μ.μ.

  4 ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ. ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ. Ο ΓΡΙΦΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ. ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΦΑΝΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ, Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΕ. Ο ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος8/9/14 12:09 π.μ.

  Στα πηγαδακια μετα τις δημαιρεσιες ακουστηκε οτι ψηφο στο Γιαννουλατο εδωσαν οι δ.σ. της παραταξης Μπιτακου. Ειχαν συνεννοηθει απο πριν Ζαμανης και Μπιτακος. Ετσι εδεσε και η εκλογη της Λουκατου, Πηρε λοιπον ψηφους ο προεδρος. Πηρε κι η γραμματεας. Ωραια! Που ειναι το περιεργο; Περιεργο δεν υπαρχει. Αν, ομως, ειναι ετσι τα πραγματα, ο εφιαλτης του Ζαμανη παιρνει αλλες διαστασεις. Γιατι, τοτε, το 4 των ανταρτων είναι μεγαλυτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος8/9/14 10:08 π.μ.

  Εμένα στο χτεσινό συμβούλιο μου έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα μπήκε στον ρόλο της αντιπολίτευσης ο Καλαφατέλης, σε αντίθεση με τους Πασιπουλαρίδη, Ζαμάνη που έδειξαν ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι είναι διοίκηση και συνέχισαν τις γραφικότητες, που έκαναν ως αντιπολίτευση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος8/9/14 11:59 π.μ.

  Να μην διαφύγει της προσοχής μας ότι, ο βασικός πυρήνας των αμφισβητιών του Ζαμάνη στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, ανήκει στον σκληρό πυρήνα της οργανωμένης Νέας Δημοκρατίας, με σοβαρές προσβάσεις στον κεντρικό μηχανισμό της. Ιδιαίτερα τώρα που ¨βγήκε από τη μέση¨ ο Διονύσης Σακελλαρίου.

  Είναι φανερή, πέραν των άλλων στόχων, η επιδίωξη τους να αποκτήσουν τον πολιτικό έλεγχο στο εσωτερικό της νέας δημοτικής αρχής και να ματαιώσουν τα διαφαινόμενα πολλαπλά ανοίγματα του νέου δημάρχου σε άλλες δημοτικές παρατάξεις και ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος8/9/14 12:13 μ.μ.

  'Ολο και περισσότερο οι πατριάρχες της παλιάς ΑΔΚ μοιάζουν με τον πατριάρχη της πάλαι ποτέ κραταιάς και αλήστου μνήμης Συμμαχίας για τον Πολίτη.....
  Παλιά μυαλά, παλιές πρακτικές. Ας παραμερίσουν, επιτέλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος8/9/14 3:58 μ.μ.

  Γελάει ο κόσμος με όλα αυτά που γράφονται παραπάνω σχετικά με τον Ζαμάνη και την παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, Καλαφατελικοί και μή ακόμα δεν έχουν χωνέψει το παστελωτό!!!! ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.....ακόμα και η Διονυσοσκουφίτσα η οποία νομίζει ότι έχει πληροφορίες εκ των έσω, εκτίθεται....
  Υ.Γ.1. Εάν η επιλογή ενός προσώπου (σ.σ. πρόεδρος ΔΣ, βλέπε Γιαννουλάτος), η οποία ήταν και η επιλογή Ζαμάνη, δεν παιρνούσε τότε θα υπήρχε θέμα, αλλά δυστηχώς για κάποιους πέρασε......ναι με 4 διαρροές, ξέρετε γιατί υπήρχαν οι διαρροές, παντογνώστες? εάν δεν ξέρετε ενημερώστε με να σας πω για τον καθένα από τους 4 που έρηξαν λευκό....εδω θα είμαι, καληνύχτα και άντε, για τον ύπνο του δικαίου!!!
  Υ.Γ.2. Απλά χωνέψτε Ζαμάνη για 5 χρόνια τώρα και για άλλα 5 χρόνια στην επόμενη που θα την πάρει σβηστά......και τα ξαναλέμε σε μια 10ετία.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/9/14 5:46 μ.μ.

   για πες μας και μας τι παιζει με τους 4 που δεν ξερουμε ρε συ μπαρμπα μια που φαινεται να τα ξερεις ολα εκτος απο τη ρημαδα την ορθογραφια...

   Διαγραφή
 26. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

  (αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου)

  Με τη Β. Ρηγοπούλου, αντί της Π. Ταουξή, και με κάποιες μικρότερης σημασίας διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την αντίστοιχη ανακοίνωση του περασμένου Ιουλίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης υπέγραψε πριν από λίγο την απόφαση για το διορισμό των 6 Αντιδημάρχων που καλούνται να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους. Παράλληλα υπογράφηκε και η απόφαση που αφορά σε εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, επιφορτισμένους με τοπικές αρμοδιότητες για Σταμάτα, Κρυονέρι, Άγ. Στέφανο και Άνοιξη. Οι σχετικές αποφάσεις είναι εδώ και λίγη ώρα αναρτημένες στη Διαύγεια.


  Βασιλική Ρηγοπούλου: Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού με επιπλέον κατά τόπο αρμοδιότητες στη δημοτική κοινότητα Δροσιάς.

  Σοφία- Στέλλα Μαγγίνα: Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης με επιπλέον κατά τόπο αρμοδιότητες στη δημοτική κοινότητα Ροδόπολης.

  Ηλίας Υφαντής: Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

  Τάσος Μπάσης (του Μιχαήλ): Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας

  Βασίλης Κοκμοτός: Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  Ευάγγελος Λυρούδιας: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας με επιπλέον κατά τόπο αρμοδιότητες στη δημοτική κοινότητα Διονύσου.

  Αγγ. Πέππα: εντεταλμένη σύμβουλος με αρμοδιότητες για τη Σταμάτα

  Δ. Ράικος: εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες για το Κρυονέρι

  Π. Ταουξή: εντεταλμένη σύμβουλος με αρμοδιότητες για τον Άγ. Στέφανο

  Δ. Κωστάκης: εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες για την Άνοιξη


  http://www.odosdionysou.gr/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-6-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/9/14 11:38 μ.μ.

   Αυτά είναι. Με Σοφία -Στέλλα Μαγγίνα στο τιμόνι, ποτέ δεν θα ...νυχτώνει!!! Άμα την δείτε να κάθεται πάνω από μία ώρα στον Δήμο να μου γράψετε ...εδώ στη Δ.τσα! Για εργασία δεν το συζητώ. Αν δεν αναλάβει ο Πέππας γενικός γραμματέας όπως λένε, τα οικονομικά και τα αποθεματικά του Δήμου σε έναν χρόνο το πολύ θα έχουν πάει περίπατο. Κατά τα άλλα Σάκη μας σου έφταιγε η Ταουξή! Αλλά είπαμε. Τα γραμμάτια είναι γραμμάτια. Του Μπιτάκου ήδη του ξεπλήρωσες το πρώτο...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/14 12:05 π.μ.

   αυτο με το γραμμάτειο ρε αδελφέ.......μπροστά ήσουνα!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/14 3:18 μ.μ.

   Δεν μπορούμε να είμαστε μπροστά σε όλα. Το αποτέλεσμα βλέπεις και κρίνεις. Όταν το αποτέλεσμα (21 Γιαννουλάτος 21 Λουκάτου!!!) φωνάζει από μόνο του χρειάζεται να είσαι μπροστά για να καταλάβεις τι έχει γίνει; Λίγο το μυαλό να δουλέψει χρειάζεται μόνο...

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος8/9/14 6:14 μ.μ.

  Εξαιρετικά χρήσιμο αφιέρωμα της Οδού Διονύσου στις προηγούμενες δημαιρεσίες του Καλλικρατικού δήμου, που μας φρεσκάρει τη μνήμη.

  http://www.odosdionysou.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5-2011-2012-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-2013-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-2014-%CE%BC/

  Κρατάω μόνο ένα επίκαιρο απόσπασμα από το άρθρο με τα λόγια του νεοεκλεγέντος τότε Προέδρου Γ.Νικητόπουλου:

  «Η συνεννόηση αγαπητοί μου συνάδελφοι, δεν είναι ομπρέλα για να τη βγάζεις όποτε βρέχει. Είτε υπάρχει σαν συστατικό της πολιτικής μας κουλτούρας, είτε δεν υπάρχει. Η συνεννόηση διαμορφώνεται και οικοδομείται, δεν επιβάλλεται…. Αν τη θυμάσαι μόνο στα δύσκολα, τότε είναι μάλλον απίθανο να βρεις τους συναινούντες σε συνεννόηση, να βρεις δηλαδή πεδίο συνεννόησης»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος8/9/14 6:35 μ.μ.

  Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στο Δήμου Διονύσου-
  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9567%CE%A993-%CE%A6%CE%97%CE%9C

  Ορισμός Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων στο Δήμου Διονύσου-
  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%95%CE%A65%CE%A993-%CE%A7%CE%9B%CE%93

  Μεταβίβαση κατά τόπο αρμοδιοτήτων στους Προέδρους Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου-
  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A894%CE%9C%CE%A993-%CE%92%CE%99%CE%A9

  Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Προέδρους Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου-
  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%A7%CE%9A%CE%97%CE%A993-7%CE%A4%CE%91

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος8/9/14 6:35 μ.μ.

  Τι έγινε βρε παιδιά; Άρχισε τις κωλοτούμπες ο Ζαμάνης ακόμη δεν ανέλαβε; Τι έγινε η Ταουξή η 'αρχιτεκτόνισα' του Αγίου Στεφάνου; Και ακόμη είμαστε στην αρχή. Καλά ξεμπερδέματα Σάκη γιατί μπορεί να άλλαξες απόφαση, ωστόσο δεν απαλλάχτηκες από τον βραχνά. Μπροστά σου θα τα βρεις όλα. Και όχι μόνο για την Ταουξή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Όπως προκύπτει από την Διαύγεια, ορίζονται ακόμα και οι παρακάτω εντεταλμένοι συμβουλοι:

  Ζώτου Βασιλική, ως εντεταλµένη σύµβουλος για τα Νοµικά θέµατα του ∆ήµου.

  Ντούντα – Πολυχρονοπούλου Χρυσούλα, ως εντεταλµένη σύµβουλος για τις ∆οµές:
  • Κοινωνικού Παντοπωλείου
  • ∆ηµοτικού Πολυιατρείου
  • ∆ηµοτικού Γυµναστηρίου
  • Εθελοντικής Αιµοδοσίας

  Στασινοπούλου Αναστασία του Κων/νου, ως εντεταλµένη σύµβουλος της ∆/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

  Τσούκας Παναγιώτης, ως εντεταλµένος σύµβουλος της ∆/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου.

  Καγιαλή Ελπίδα & Χρονόπουλος Πέτρος, ως εντεταλµένοι σύμβουλοι για θέµατα Στρατηγικού Σχεδιασµού & Ανάπτυξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος8/9/14 9:05 μ.μ.

  Ο αλήστου μνήμης Καλαφατέλης τιμωρήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αργία 20 ημερών για τον τρόπο που χειρίστηκε την δικαστική απόφαση για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην πρώην Κοινότητα Κρυονερίου.
  Ερωτηματικό: έχει και ποινικές ευθύνες; Και πότε θα πληρώσει τα δεκάδες χιλιάδες Ευρώ γι΄ αυτήν την παρανομία;
  Αυτή είναι η βαριά κληρονομιά του στον Δήμο, που θα μείνει σαν μαύρη σελίδα στην τοπική ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/9/14 11:13 μ.μ.

   Τουλάχιστον ο Καλαφατέλης τιμωρήθηκε γιατί υπερασπίστηκε τη δουλειά των εργαζομένων. Για τους 'Ζαμάνηδες' που δεν πρόλαβαν να αναλάβουν τη διοίκηση και έβγαλαν το μένος τους σε εργαζόμενη του Δήμου τι να πει κανείς πέρα από αίσχος; Μάλιστα ήταν η πρώτη απόφαση Δημάρχου! Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά. Πάντα περιμένεις κάποιο διάστημα να δείς πως πηγαίνει η κατάσταση και αν δεν σου κάνει ένας υπάλληλος στη θέση που εργάζεται τότε του αλλάζεις πόστο. Αυτοί έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Προφανώς η νέα σελίδα που υποσχόταν πριν τις εκλογές είναι η "μαύρη". Κρίμα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/14 11:34 π.μ.

   Η συγκεκριμένη υπάλληλος πριν τις εκλογές κυκλοφορούσε με κονκάρδες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας!!
   Θεωρώ ότι σαν υπάλληλος του Δήμου πρέπει να είσαι λιγότερο προκλητικός και στην τελική δεν την διώξανε αλλά την πήγανε σε άλλη θέση...
   Και κάτι τελευταίο η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ΑΞΙΖΕΙ να εγάζετε στον Δήμο μας όπως και πολλοί άλλοι που ήτανε φανατισμένοι με οποιαδήποτε παράταξη..

   Lucky Luke

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/14 10:17 π.μ.

   Με την λογική αυτή αγαπητέ 11.34 π.μ. θα έπρεπε ο Καλαφατέλης όταν ανέλαβε το 2011 να αλλάξει θέση ή να διώξει το μισό προσωπικό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτά μόνο κομπλεξικοί τα λένε και τα κάνουν...

   Διαγραφή
 32. Ανώνυμος8/9/14 10:08 μ.μ.

  "Οποιος από την πλειοψηφία διαφοροποιηθεί στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του Δ.Σ., θέτει τον εαυτό του εκτός παράταξης", φέρεται ειπών ο νέος δήμαρχος. Αν έχει αποδωθεί η δήλωση σωστά, τότε ο νέος δήμαρχος οφείλει να το πράξει για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέσσερις (4) δημοτικούς του συμβούλους. Αν δεν το πράξει σημαίνει ότι είναι ανακόλουθος με τις δικές του εξαγγελίες, πολιτικά αναξιόπιστος, μη ελέγχων την παράταξη που είναι επικεφαλής, αγόμενος, φερόμενος και παραμυθάς. Αν δε δεν γνωρίζει ποιοί είναι οι αντάρτες του, τότε τα πράγματα γιαυτόν είναι πολύ χειρότερα. Αυτός έβαλε από μόνος του τον πήχυ ψιλά, ο ίδιος οφείλει να είναι συνεπής με τον εαυτό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος9/9/14 7:39 π.μ.

  Πότε και πως θα εκτίσει πρακτικά την ποινή αργίας που του επέβαλαν;
  Φεύγει στιγματισμένος.
  Κι ακόμη είμαστε στην αρχή μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν για τον βίο και την πολιτεία του.

  Στι μεταξύ, τι δουλειά κάνει σήμερα και πως ζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος9/9/14 3:53 μ.μ.

  Λοιπόν, έχουμε και λέμε ..
  Η μάλλον, δεν έχουμε (μυαλό) και γι΄αυτό λέμε :
  1. H επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου είναι για κλάμματα ..
  α.Πατώντας πάνω στο "Δήμαρχος" βγάζει το μήνυμα και το βιογραφικό του τ. Δημάρχου κ. Γ.Καλαφατέλη ..
  β.Πατώντας πάνω στα : "Δημοτικό Σ/λιο", "Τοπικά Σ/λια" και "Εντεταλμένοι Σύμβουλοι" βγάζει τα ονοματεπώνυμα των δ.σ. της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ..
  γ.Πατώντας πάνω στις "Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης" βλέπεις τα ονοματεπώνυμα της προηγούμενης τετραετίας, ομοίως .. !
  Η μόνη ανακοίνωση που είναι σωστή είναι αυτή που λέει : "Αντιδήμαρχοι" ..

  2. Οπως επισημαίνει το "Κεντρί" της "ΒΟΡΕΙΝΗΣ", υπάρχουν 2 Εντεταλμένοι Σύμβουλοι με αρμοδιότητα "Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου" ! Μόνο που η κα Αγγελική Πέππα (εκτός των άλλων) έχει και την αρμοδιότητα "Περιβάλλοντος και Πρασίνου" (σκέτο), ο δε κ. Παναγιώτης Τσούκας έχει ΚΑΙ την Καθαριότητα, δηλ. "Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου" ! Τώρα, λοιπόν, έχει άδικο το "Κεντρί" που εντοπίζει, καυτηριάζει και διακωμωδεί το θέμα, λέγοντας ότι: "η μία είναι για το ανοιχτό πράσινο και ο άλλος για το σκούρο" ??

  Το "Γραφείο Τύπου" του Δήμου (για να σοβαρευτούμε και λίγο) πρέπει ΑΜΕΣΑ να οργανωθεί σωστά και μάλιστα με προσωπικό που θα προσέχει και τη παραμικρή λεπτομέρεια (ακόμα και τα κόμματα και τις τελείες, γιατί και αυτά, πολλές φορές, αν δεν τα βάλεις σωστά, αλλοιώνουν το νόημα της πρότασης), πριν κάνουν τη τελική ανάρτηση για ενημέρωση των Δημοτών και κατοίκων στην Ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου ..
  Γιατί, όπως έγραψε και η Δ/Σ, στην προηγούμενη ανάρτησή της, στο σημείο (4) : "Πρώτα ετοιμάζεις κάτι καλά και μετά το ανακοινώνεις" .. !

  Παιδιά, εκεί στο Δημαρχείο, η προεκλογική περίοδος και τα ψέμματα τέλειωσαν !
  Ηρθε, νομίζω, ο καιρός να ανασκουμπωθείτε και να δουλέψετε σοβαρά πλέον, ΑΛΛΙΩΣ ο κόσμος ευκαιρία ζητάει στις δύσκολες μέρες που ζούμε να γελάσει και λιγάκι .. Προσέξτε μόνο να μην είναι εις βάρος σας .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστά αγαπητέ φίλε τα όσα αναφέρεις και προπαντός πολύ χρήσιμα για τη νέα δημοτική αρχή - αν έχει τη στοιχειώδη εξυπνάδα.
   Αν όμως πράξει όπως και οι αλήστου μνήμης Καλαφίστας, που όταν τους επεσήμαινα τα προβλήματα μου την έπεφταν αντί να τα λύνουν, τότε το μέλλον της ειναι προδιαγεγραμμένο.
   Χαίρομαι λοιπόν που δεν κάνω μόνο εγώ πια τις υποδείξεις, γιατί κουράστηκα η χριστιανή - χώρια που λέω ν' ασχοληθώ και μ' άλλα.
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/14 10:10 μ.μ.

   Η επιλογή εκ μέρους του Καλαφατέλη του Ίσσαρη, του λεγόμενου από παλιά ¨κωλοτούμπα¨, σαν αντιπρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύει τη φτώχεια του στελεχιακού δυναμικού της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
   Αυτό κι αν είναι νέα αρχή, όπως τονίζει σε όλους τους τόνους. Απλά, ναφθαλίνη.....

   Διαγραφή
 35. Ανώνυμος9/9/14 11:20 μ.μ.

  Προσυπογράφω αυτά που επισημαίνεις Δ.τσα. Και δεν θα είναι για γέλια αν δεν ξυπνήσουν, θα είναι για κλάματα. Και το χειρότερο είναι ότι τις συνέπειες των πράξεών τους, θα τις λουστούμε όλοι στον Δήμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα πρώτα δείγματα πάντως δεν τους τιμούν καθόλου. Κάθε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος10/9/14 7:56 π.μ.

  Tο χθεσινό (9/9/14) "Δελτίο Τύπου" του Δήμου (το οποίο ανακοινώθηκε και στο site των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ) είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, τουλάχιστον όσον αφορά εις το β΄σκέλος του ..
  Αυτό το "επί πλέον" :
  - "Σκωπτικά σχόλια αμφιβόλου αισθητικής θα πρέπει επιμελώς να αποφεύγονται" ..
  - "Η αναφορά στα Βιβλικά πρέπει επίσης να γίνεται επιμελώς" .. ,
  είναι εντελώς περιττό και κακόγουστο ..

  Για να κρίνει κάποιος την αισθητική των άλλων, πρέπει πρώτα να έχει ελέγξει τη δική του (βλ. συνολική εικόνα του επίσημου site του Δήμου, με πλήθος από ανακρίβειες), αλλά, ως φαίνεται, "η καμήλα δεν βλέπει ποτέ τη δική της ράχη, αλλά τη ράχη των άλλων" .. !

  Ο καθείς έχει την ελευθερία του λόγου και το δημοκρατικό δικαίωμα (πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια) να εκφράζει την άποψή του ..
  Μου φαίνεται όμως ότι, το "Γραφείο Τύπου" έχει παρανοήσει το ρόλο του ..
  Ο ρόλος του (κατά τη ταπεινή μου άποψη) δεν είναι να κάνει υποδείξεις για τον τρόπο που ο καθένας εκφράζεται (και μάλιστα με άκομψο τρόπο) ΑΛΛΑ απλώς να ενημερώνει τους Πολίτες για τα τεκταινόμενα στο Δήμο και τις Αποφάσεις του Δημάρχου .. Ολα τα άλλα είναι μικροπρέπειες και κουτσομπολιά που κατεβάζουν στο μηδέν τη σοβαρότητα του επίσημου site του Δήμου Διονύσου και το "προφίλ" του νέου Δημάρχου ..

  Ολα αυτά, τα επισημαίνω με καλή διάθεση και πρόθεση, γιατί επιθυμούμε η νέα Δημοτική Αρχή να πάει καλά, προς όφελος όλων μας ..
  Αλλάξτε λοιπόν ρότα όσο είναι καιρός, ακούστε με προσοχή όσα καλοπροαίρετα σας επισημαίνουμε και δείξτε την απαιτούμενη εξυπνάδα ..
  Αλλιώς, όπως επισημαίνει και η Δ/Σ, το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο ..

  Αυτά, προς το παρόν, ελπίζοντας να μην επανέλθω (βλέπετε, "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία") .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος10/9/14 9:44 π.μ.

  Το ακούσαμε κι αυτό: ότι ο Καλαφατέλης έφαγε την ποινή της αργίας γιατί ..... εργάστηκε σκληρά για το καλό των εργαζομένων. Αυτή είναι η σταθερή δικαιολογία όλων των λαμόγιων απανταχού της γης.
  Όταν θα έρχονται μία μία και οι επόμενες σφαλιάρες με τις εκκρεμότητες που έχει, πάλι για ..... το καλό μας δούλευε; Και μετά σας φταίει η ΔιονυσοΣκουφίτσα γιατί συνέβαλε στο ξήλωμα του. Γεια το στη γραφίδα της τόσα χρόνια.
  Ίσως γιαυτό προσπαθούν τώρα κάποιοι μελισσοκόμοι να την μιμηθούν τόσο άκομψα και πρόχειρα. Και μας δίνουν τέτοια γελοία δείγματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος10/9/14 12:52 μ.μ.

  Είναι γεγονός ότι η ιστοσελίδα που είχε σχεδιάσει η απελθούσα δημοτική αρχή ήταν χαμηλής αισθητικής, κοινότυπη, άοσμη και άχρωμη.
  Το νέο αυτοτελές Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων που θα συσταθεί πρέπει να δει σοβαρά την αναμόρφωση της, όπως και του τοίχου της στο facebook-twitter.
  Βλέπω ότι, πολλοί εποφθαλμιούν μια δεσπόζουσα θέση σε αυτό. Εξ ου και η χολή των νεόκοπων "δημοσιογραφούντων" μελισσοκόμων της κακιάς όρασης . Και μάλιστα από ανθρώπους, που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από το προηγούμενο καθεστώς.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/9/14 11:59 π.μ.

   Ποια ιστοσελίδα είχε σχεδιάσει η απελθούσα δημοτική αρχή; Ας είναι καλά ο Δαρδαμάνης ο πρώην δήμαρχος Διονύσου εκείνος την είχε σχεδιάσει και είναι φυσικό να ήταν άοσμη και άχρωμη. Όσο για το γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων αυτό δύσκολα θα λειτουργήσει σωστά με υπαλλήλους από τη στιγμή που η νέα διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προσλάβει ειδικούς συμβούλους για να μην σπαταλήσει χρήματα του Δήμου. Εκτός και αν το αναλάβει κάποιος αιρετός με καλές γνώσεις επικοινωνίας.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/14 3:12 μ.μ.

   Και βέβαια αιρετός θα είναι αυτός που θα αναλάβει το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου. Ο Ζαμάνης δεν είναι Καλαφατέλης. Λογιστής είναι ο άνθρωπος και πάνω απ' όλα θα κοιτάξει τα οικονομικά του Δήμου. Σιγά μην αρχίσει να παίρνει συμβούλους απ' έξω. Ούτε γενικό γραμματέα δεν χρειάζεται. Τόσους ικανούς δημοτικούς συμβούλους έχει στην παράταξη και όπως έχει πει, θα τους αξιοποιήσει όλους.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/14 9:29 μ.μ.

   Είμαι περίεργος να μάθω ποιος κάνει για αυτή τη δουλειά. Για άλλα μπορεί να κάνουν, αλλά γι αυτό; Εκτός κι αν είναι ο ίδιος ο Πάσι που σας παρακαλώ πολύ κύριε δήμαρχε κάντε τον απ' όλα, και εκπρόσωπο τύπου ππου έχει τον ανθρωποδιώκτη και ΓΓ του δήμου που ξέρει από διοίκηση προσωπικού τόσο καλά...
   Αν πορευτείτε με τέτοια μυαλά, καληνύκτα σας...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/9/14 7:10 π.μ.

   Αν δεν κάνει ο Πασιπουλαρίδης τότε ποιος κάνει κύριε εξυπνάκια 9,29 μ.μ.; Είναι ο μόνος που ξέρει και από αυτοδιοίκηση και από επικοινωνία. Ποιος άλλος θα βάλει τον τοπικό τύπο στη θέση του; Και τι να κάνει δηλαδή ο Ζαμάνης; Να αρχίσει να προσλαμβάνει συμβούλους όπως έκανε ο Καλάφι και να σκορπά χρήματα; Τέσσερα χρόνια μάλλιασε η γλώσσα μας να καταγγέλουμε αυτά που έκανε ο Καλάφι, τώρα θα κάνουμε τα ίδια; Δεν γίνονται αυτά. Μια χαρά θα τα καταφέρει ο Πάσι. Άλλωστε υπάρχει και ο δημοσιογράφος ο Μπέτσης που ήταν υποψήφιος της παράταξης και θα βοηθάει αφιλοκερδώς.

   Διαγραφή
 39. Ανώνυμος10/9/14 1:02 μ.μ.

  Αυτοί που για 4 χρόνια εσιτίζοντο στο πρυτανείο Καλαφατέλη, έγλυφαν την εξουσία νυχθημερόν και δεν έβγαλαν ποτέ το παραμικρό κιχ για τις επικοινωνιακές του αθλιότητες,
  τώρα που κόπηκαν τα μπικινίνια ξύπνησαν ξαφνικά και κοάζουν κατά της νέας δημοτικής αρχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος10/9/14 5:12 μ.μ.

  Tόσα χρόνια, για τα λάθη και τις ελλείψεις της Διοίκησης Καλαφατέλη, έφταιγε η Δ/Σ που τα επεσήμαινε κατ΄επανάληψη ..
  Τώρα, φταίει μερίδα του Ηλεκτρονικού Τύπου που τα επισημαίνει στη νέα Διοίκηση ..
  Δεν σκοπεύω να γίνω δικηγόρος των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μπορεί να έχουν πιθανόν και κάποιον επί πλέον λόγο που το κάνουν ..
  Ομως, όλους εμάς τους Πολίτες, μας περνάτε για ηλίθιους και μη νοήμονες ?
  Νομίζετε ότι, δεν έχουμε τη κοινή λογική να διαχωρίσουμε πού είναι η αλήθεια και πού είναι το ψέμμα ? Νομίζετε ότι, πριν κάνουμε κάποιο σχόλιο με επισημάνσεις προς τη νέα Δημοτική Αρχή, δεν κάνουμε πρώτα την απαιτούμενη έρευνα και απλώς βασιζόμαστε στα όσα διαβάζουμε στα ηλεκτρονικά έντυπα ?
  Η νέα Δημοτική Αρχή (τουλάχιστον όσο λειτουργεί αυτό το blog) δεν πρόκειται να βρεθεί στο απυρόβλητο .. Για ένα και κύριο λόγο : Γιατί όλοι μας απηυδήσαμε από τα λάθη και την απραξία της προηγούμενης και έτσι τώρα έχουμε αυξημένες απαιτήσεις από τη νέα ..
  Οπου, λοιπόν, επισημαίνουμε κάτι στραβό, θα το λέμε και θα το τονίζουμε με κεφαλαία γράμματα .. Οχι μόνο για το καλό τους, αλλά περισσότερο για το δικό μας το καλό ..
  Ας φροντίσουν, λοιπόν, ν΄αρμενίζουν σωστά και τότε δεν θα έχουν να φοβηθούν ούτε τους Λαιστρυγόνες ούτε τους Κύκλωπες ..
  Οταν όμως δεν πράττουν σωστά, καλό είναι να κοιτάζονται στο καθρέπτη και να κάνουν την αυτοκριτική τους ..
  Γιατί για τα στραβά μας δεν μας φταίνε οι άλλοι που τα επισημαίνουν, αλλά εμείς που δεν τα βλέπουμε ..
  Γι΄αυτό, DON'T SHOOT THE MESSENGER .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Αμαντέους10/9/14 7:26 μ.μ.

  Τα παρακατω δεν αναφερονται στους πολιτες που δικαιως επισημαινουν τα στραβα.

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΩΣΗΣ.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ , ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ , ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ – ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ , ΣΕ ΒΓΑΖΩ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ .

  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΙ ΕΠΙΝΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΠΗ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΤΗ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥ ΣΑΝ «ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.

  ΕΓΛΥΦΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΟΠΟΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΧΝΑ ΜΑΝΤΑΡΑ.

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΥΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ «ΧΙΟΥΜΟΡ» ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ.

  ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΟΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος10/9/14 9:07 μ.μ.

  Μια που αναφέρθηκες στο ΘΕΣΠΙΣ να σταθώ στη συνέντευξη που έδωσε ο κ.Καρυστινος οτι ήθελε αλλαγή του προϋπολογισμού για να τακτοποιησει εναν κωδικο ,λεφτά έχει! Δεν τα έφαγε για τον προέκλογικο του αγώνα! Αυτά τα λέγετε και εσείς κ,Ζαμανη πριν τις εκλογές και φανταστηκαμε οτι θα τα τακτοποιουσατε μετα την εκλογή σας αλλά αντιθέτως συνεχίζετε να.κάλυπτετε τις καταστάσεις! Εμείς σας ψηφησαμε για να υπάρξουν αλλαγές και δεν βλέπουμε τίποτα!! Τα λεφτά είναι των πολιτών και όχι των λαμογιων!!
  !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος11/9/14 2:25 π.μ.

  Τι καλύτερη αρχή για τη σχολικη χρονιά από την παρακάτω ειδηση:
  http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2014/09/4.html

  Ξεκινά άμεσα τη λειτουργία του το 4ο Νηπιαγωγείο Αγ. Στεφάνου
  πό το καλοκαίρι ο νέος Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα στην προσχολική εκπαίδευση στον Διόνυσο. Το πρόβλημα στον Άγιο Στέφανο, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, είναι οξύτατο: “Σε ένα μόνο χώρο, φιλοξενούνταν μέχρι και πέρυσι 4 Νηπιαγωγεία, δηλαδή πάνω από 150 νήπια και προνήπια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2013, με προφορική εντολή η κ. Ξυθάλη ανέστειλε τη λειτουργία του 4ου για ένα χρόνο, με αποτέλεσμα τα νήπια της περιοχής να μοιραστούν στα άλλα τρία Νηπιαγωγεία- που έχουν ήδη από 2 τμήματα το καθένα των 20-25 παιδιών.

  Μόλις ανέλαβε καθήκοντα, ο Διονύσης Ζαμάνης έστειλε την παραπάνω επιστολή του προς τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας τονίζοντας πως είναι άμεση ανάγκη να λειτουργήσει πάλι το 4ο Νηπιαγωγείο του Αγ. Στεφάνου, και μάλιστα ως ολοήμερο.

  Ήδη, αποφασίστηκε το 4ο Νηπιαγωγείο να λειτουργήσει άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/9/14 11:53 π.μ.

   Εργο σε δέκα μέρες....καλό! Εγώ πάντως χαίρομαι για τις αρμοδιότητες που έδωσαν στους τοπικούς! Δλδ που δεν έχει αντιδήμαρχο απο Αγ. Στέφανο τι έγινε; πρώτη φορά μετά απο χρόνια είδα κάποιους να ασχολούνται με τον Άγιο Στέφανο (τοσα χρόνια με αντιδήμαρχο ντόπιο δέν είδαμε τπτ)!ΜΠΡΑΒΟ και μακαρι να συνεχιστεί αυτό το ενδιαφέρον και μετά απο δυο-τρία χρόνια.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/14 9:00 μ.μ.

   καλό είναι να μην αποσιωπούμε τον ρόλο που έπαιξε η Ένωση Γονέων που σήκωσε το θέμα πρώτη και επίμονα και έστειλε την επιστολή στον Ζαμάνη που τον κινητοποίησε για τα περαιτέρω.

   Διαγραφή
 44. Ανώνυμος11/9/14 10:42 π.μ.

  Μα είναι δυνατόν??????
  http://forum-dionisou.blogspot.gr/2014/09/blog-post_35.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/9/14 1:09 μ.μ.

   Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι διορισμένος από την Κυβέρνηση. Είναι φυσικό να καλύπτει τον Καλαφατέλη που ειναι μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ , όπως κάναν και οι προκάτοχοί του Λιακόπουλος και Καλογερόπουλος, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκαναν τα στραβά μάτια σε πάρα πολλές καταγγελίες.
   Γι αυτό μην εκπλήσεστε. Το κράτος της συναλλαγής καλά κρατεί. Ενώ ο Ρακιτζής τον έβγαλε φάουλ και η Περιφέρεια είχε κρίνει ότι υπήρχε "βαρύτατη αμέλεια ή και δόλος", οι προστάτες του τον καλύψανε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Αλλά όπως και στον "φτερωτο γιατρό", έτσι και στον δικό μας πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και πολλά έρχονται. Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/14 7:34 π.μ.

   Φαντασία μου πλανεύτρα... Αφιερωμένο ιδιαίτερα στον 1.09 μ.μ.

   Διαγραφή
 45. Ανώνυμος11/9/14 12:59 μ.μ.


  Έχει μούτρα ο Καλάφι να μιλάει με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά; Τάκανε μπάχαλο και σε αυτό τον τομέα, όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν σοβαρά παράπονα για τη θητεία του. Σιωπή λοιπόν και Περισυλλογή. Κι ας μιλήσει για την ποινή της αργίας του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/9/14 2:01 μ.μ.

   Καλά αφού τα έκανε μπάχαλο με την παιδεία γιατί ο Ζαμάνης κράτησε την ίδια επιτροπή (όλοι άνθρωποι του Καλαφατέλη) και τους επαινεί συνέχεια????

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/14 3:14 μ.μ.

   Εσύ που θα επιβάλεις σιωπή στον Καλαφατέλη ποιος είσαι; Ο... Γιαννουλάτος;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/14 9:05 μ.μ.

   Αγαπητέ φίλε,

   Δεν ξέρω αν ο νυν Πρόεδρος του ΔΣ θα προλάβει να έχει τέτοιου είδους "αψιμαχίες" με τον πρώην δήμαρχο.

   Γιατί ίσως τον προλάβουν κάποιοι άλλοι που του "ετοιμάζουν ταξίδι μοναχά για πάρτη του" και θα τον τσιμπήσουν μέρα μεσημέρι...

   Διαγραφή
 46. Ανώνυμος11/9/14 2:43 μ.μ.

  Πήραν φόρα οι τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και δεν βαστιούνται ..
  Βρήκαν "πεδίον δόξης λαμπρόν" .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος11/9/14 5:07 μ.μ.

  To μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρ. Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανόλης Αγγελάκας τιμώρησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ Γιάννη Καλαφατέλη με 20 ημέρες αργία για πειθαρχικά παραπτώματα (υπόθεση προσλήψεων). Ακόμα και οι άσχετοι καταλαβαίνουν ότι ο σύντροφος δεν μπορούσε να είναι πιο επιεικής. Είναι φυσιολογικό να τρέμει το φυλοκάρδι του Γ.Κ. μήπως και αλλάξουν τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος11/9/14 6:40 μ.μ.

  Φαινεται πως τα φάουλ συνεχίζονται το Δελτίο Τύπου - οδηγία προς ναυτιλομένους με ένθετο ετυμολογικό λεξικό εξαφανίστηκε από την σελίδα του Δήμου Λογικό φαίνεται ,μπορεί να ξέρεις την θάλασσα αλλά τα άγνωστα νερά των media θέλουν άλλη πορεία πλεύσης είναι καιρός Διονυσοσκουφίτσα μου να ανάψεις τα φώτα πορείας σου και να τους δείξεις το σωστό δρόμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος11/9/14 6:40 μ.μ.

  Αγαπητέ 9/09/14 ,11.13μμ....πολλά δεν γνωρίζεις. Η γνωρίζεις, γιατί όλοι γνωριζουν, και είσαι το ίδιο πρόσωπο! ...Τέλος πάντων ας ενημερώσω λοιπόν για όσους διαβάζουν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος σε όποιο τμήμα και να δούλεψε υποτιμουσε τους συναδέλφους της......τους έδιωχνε με δόλιος τρόπους.....απειλούσε και συκοφαντουσε προϊστάμενους και προεδρους....(ρωτηστε αν εκανε και μηνυση στον κ.Κοκκαλη, προεδρο της Κοινοτητας οπου εργαζοταν)..ακόμα και τον δήμαρχο τον αποκαλούσε "Δημαρχουκο".με χάρη και νάζι!!!...και πολλά άλλα που όσο να ναι δεν επιτρέπονται σε σοβαρούς εργασιακούς χώρους! Δεν είναι λοιπόν παράξενο να μετατεθεί σε έναν πιο χαλαρό και ταιριαστό με το ύφος της εργασιακό χώρο όπου μπορεί να αποδωσει καλύτερα και τα χαριτωμένα ζουζούνισματα δεν θα υποβαθμίζουν κάνενα! Όλα έχουν την αξία τους εκεί που πρέπει όμως!
  Για αλλά πράγματα πρέπει να σχολιαστεί ο δήμαρχος ο οποίος πραγματικά ζει στον κόσμο του .Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι όταν παίρνει κάποιες αποφάσεις καλό θα ήταν να ρωτάει και την γνώμη των αρμοδίων και ίσως να τους ενημερώνει κιόλας για ότι τους αφορούν πριν το "αποφάσισα και διέταξα! "!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος11/9/14 9:25 μ.μ.

  Κάνει εντύπωση η αλλαγή πλεύσης σχετικά με τον Θέσπη. Αρχικά ο παλιός πρόεδρος είχε ακούσει τα πάντα από τον Πασιπουλαρίδη, έπειτα ο επόμενος άκουγε ότι κάλυπτε τον πρώτο. Στις εκλογές ο παλιός πρόεδρος κατέβηκε με τον Ζαμάνη σα να μην τρέχει τίποτα. Μετά τις εκλογές ειπώθηκε ότι θα κλείσει ο Θέσπης. Πιο μετά ότι θα μείνει για λίγο ανοιχτός. Ο Καρυστινός φαίνεται να ταχει σπάσει με τον Καλαφατέλη και να ταχει βρει με τον Ζαμανη. Τον βαρανε οι παλιοι δικοί του, τον αφήνει έκθετο ο καινούργιος δήμαρχος. Και αν κλείσει ο Θέσπης είναι αυτός που θα την πληρώσει , εννοώ με τη ρετσινιά. Η λύση είναι απλή. Γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία να τα δούμε και μεις να καταλάβουμε; Και τότε εύκολα φαίνεται ποιος είναι το λαμόγιο και ποιος το θύμα. Απλά πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/9/14 7:22 π.μ.

   Όσο θυμάμαι τα όσα άκουγε από τους Πασιπουλαρίδη, Ζαμάνη ο κυρ Χρήστος για τον ΘΕΣΠΙ και τελικά τον στέγασαν στην παράταξή τους για να ρίξουν στη συνέχεια τα βάρη στον Καρυστινό, με πιάνει θυμηδία. Τώρα βέβαια δεν φταίνε τα πρόσωπα αλλά για όλα φταίει ο ...ΘΕΣΠΙΣ! οπότε του βάζουν λουκέτο και το όποιο αμαρτωλό παρελθόν ένθεν κακείθεν πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων. Απλά πράγματα.

   Διαγραφή
 51. Ανώνυμος12/9/14 9:26 π.μ.

  Λέγεται, και πολύ σωστά ότι, η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα.
  Η προσπάθεια κάποιων "μελισσοκόμων" ή κάποιων άλλων εραστών δήθεν των forum να αντιγράψουν τώρα ξαφνικά την ΔιονυσοΣκουφίτσα, αποτελεί φάρσα όπως μας δείχνουν τα πρώτα δείγματα. Ούτε γιαυτό δεν είστε ικανοί και θέλετε να έχετε παρουσία στα social media. Το πολύ σες κανένα λαθρόβιο έντυπο, που σιτίζεται αποκλειστικά χρόνια τώρα στο πρυτανείο της εκάστοτε δημοτικής εξουσίας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/9/14 11:32 π.μ.

   Ανώνυμε 12/9/14, 7:10 πμ, η επιλογή Πασι για εκπρόσωπος τύπου θα είναι το πιο φτυσιμο όσων ψήφισαν στο δεύτερο γύρο Ζαμάνη. Θα αποδείξει ότι ο νεος δήμρχος άγεται και φέρεται από τους γέρους του και η παράταξή του είναι Κλειστοί Οριζοντες. Έχω πολύ περιέρεγεια να δω αν τελικά ο Αβραάμ και οι δικοί του φορεθούν καπέλο στον Υφαντή που είναι υπεύθυνος της επικοινωνίας με την ανοχή του Ζαμάνη. Όχι πως τον βλέπανε με καλό μάτι δηλαδή...

   Διαγραφή
 52. Αγαπητέ φίλε αναγνώστη, "άσε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν", όπως λέει κι ένας φίλος.

  Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει την προσπάθειά του, αλλά πρέπει να έχει υπόψη ότι η συνέχειά της απαιτεί μεγάλη δέσμευση, επιμονή και υπομονή. Αλλιώς κρατά όσο ένα πυροτέχνημα - ή όσο πέφτουν τα όβολα...

  Υπάρχουν όμως κι άλλα δύο μυστικά που θα τα φανερώσω τώρα εδώ. Το πρώτο είναι να χεις κάτι ουσιαστικό να πεις κι όχι μόνο παραπολιτικά που συχνά διαψεύδονται σε λίγες ώρες. Και το δεύτερο να τολμάς να πάρεις θέση πίσω από το προσωπείο της ουδετερότητας. Γιατί τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η αναπαραγωγή των δελτίων τύπου κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης.

  Αυτά Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος12/9/14 3:35 μ.μ.

  Ο ανωνυμος 12/9/14, 7:10μμ έχει δίκιο όταν λέει πως ο Πασιπουλαρίδης σαν γραφείο τύπου θα βάζει τον τοπικό τύπο στη θέση του. Γιατί η δημοτική αρχή θα έχει γίνει τσίρκο Μεντράνο και δεν θα προλαβαίνουν να κόβουν εισητήρια. Ε, χρειάζετε και κάποιος να κάνει τον ταξιθέτη....και αυτός είναι ο ειδαγγελέας!!!
  Και σ' ανώτερα κ. Ζαμάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος12/9/14 6:18 μ.μ.

  Να δω τώρα που τελειώσαν τα μπικικίνια με τα οποία τάϊζε απλόχερα τα, κατ΄ευφημισμό, "τοπικά ΜΜΕ" ο Καλαφατέλης κι εξασφάλιζαν την έντυπη έκδοση τους,
  πως θα τα βγάλουν πέρα. Ίσως διαισθανόμενοι οι ιδιοκτήτες τους την κατάσταση βάλλουν ομαδικά από την πρώτη ημέρα, όπως και προεκλογικά, τη νέα δημοτική αρχή.
  Τι θα πετύχουν; Μια ΤΡΥΠΑ στο νερό, όπως και στις εκλογές που πάτωσε ο δικός τους......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. (Δελτίο Τύπου από την Ένωση Γονέων)

  Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

  Θέμα : Ατομικά Δελτία Υγείας μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης – Πιστοποιητικά Υγείας

  Προς:
  Τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Διονύσου
  Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων του Δήμου Διονύσου
  Τους Γονείς των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Διονύσου


  Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων συνεχίζοντας τις ενέργειες για παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας σας ενημερώνει ότι τα Ατομικά Δελτία υγείας ,Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να χορηγηθούν και από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού στο 22950 52612 ή 22950 52222, πατώντας το εσωτερικό νούμερο 1 για την γραμματεία και να αναφέρουν ότι το ραντεβού αφορά μαθητές για έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας.

  Ο γονέας θα πρέπει να συνοδεύει το παιδί του, μαζί με το βιβλιάριο εμβολίων του και Triplex καρδιάς, πρόσφατο ή παλαιότερο.

  Για πιστοποιητικά υγείας για αθλητικές δραστηριότητες, απαιτείται Triplex και γνωμάτευση καρδιολόγου.

  Σας διευκρινίζουμε ότι αφορά όλους τους μαθητές (ανασφάλιστους και μη ) και θα πραγματοποιηθεί Δωρεάν.

  Σας παρακαλούμε να ενημερωθούν άμεσα οι σύλλογοι γονέων και όλοι οι Γονείς του Δήμου μας.


  Για το ΔΣ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΩ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΛΕΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

  Διόνυσος 1 Ιουνίου 2014

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  Προς:Διευθύντρια Π. Ε. Ανατολικής Αττικής Κα Β. Ξυθάλη
  Κοινοποίηση:
  • Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Διονύσου
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου
  • Δ/ντρια 4ου Νηπιαγωγείου Αγ Στεφάνου
  • Δ/ντρια 3ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου
  • Σύλλογο Γονέων 4ου Νηπιαγωγείου Αγ Στεφάνου
  • Σύλλογο Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
  • Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
  • Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

  κα Ξυθάλη ,

  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, πάνω από 70 νήπια Β΄ ηλικίας βρίσκονται, σύμφωνα με τα ισχύοντα ,εκτός του Δημόσιου Σχολείου.
  Στα Νηπιαγωγεία Άνοιξης, Δροσιάς, Αγ. Στεφάνου και να εξαντληθεί η χωρητικότητα των τμημάτων ,70 περίπου νήπια Β΄ ηλικίας θα αποκλειστούν ενώ βρίσκονται σε αναστολή από πέρυσι το 4ο Νηπιαγωγείο Αγ. Στεφάνου και το 3ο Ολοήμερο τμήμα του Κρυονερίου.
  Στο Δήμο μας έχει δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

  Αφού λάβετε υπόψη σας

  • Την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα νέα ζευγάρια που αδυνατούν να στραφούν στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
  • Την μείωση κονδυλίων κατά 30% μέσω ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς .
  • Την ύπαρξη λιγοστών δημοτικών παιδικών σταθμών στο Δήμο μας.
  • Τα υπό αναστολή Σχολεία είναι πρόσφατα ιδρυμένα και έχουν ενισχυθεί και οικονομικά από τους γονείς προκειμένου να εκπληρωθούν οι ανάγκες τους.
  • Το Συνταγματικό δικαίωμα όλων των παιδιών να φοιτήσουν σε Δημόσιο Σχολείο .
  • Ότι δεν είναι ηθικά και κοινωνικά αποδεκτό να μένει νηπιαγωγείο κλειστό ,ενώ υπάρχει υποδομή ,τα νήπια να στοιβάζονται σε αίθουσες ακατάλληλες και μικρές στα παρακείμενα Νηπιαγωγεία και άλλα νήπια να αποκλείονται.

  Σας ζητάμε

  • Την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, του Αγ Στεφάνου και του Κρυονερίου .
  • Την μετονομασία του 4ου Νηπιαγωγείου Αγ Στεφάνου από διθέσιο Κλασικό σε ολοήμερο Νηπιαγωγείο για να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς όπως άλλωστε είχε λειτουργήσει και στο παρελθόν σαν ολοήμερο .

  Ευελπιστούμε ότι με βάση την παιδαγωγική σας και κοινωνική σας ευαισθησία θα ικανοποιήσετε το αίτημα μας.

  Αναμένουμε την έγγραφη απάντηση σας ,σε περίπτωση που αυτή είναι αρνητική παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τους σχετικούς νόμους και εγκυκλίους που την στοιχειοθετούν .

  Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων είναι αποφασισμένο να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των γονέων με κάθε μέσο και δεν θα δεχτεί για άλλη μια σχολική χρονιά αναστολή σχολείων και μάλιστα με προφορική εντολή .

  Για το ΔΣ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΩ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΛΕΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος13/9/14 1:20 μ.μ.

  Τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα παρουσιάζει την ωραιότατη παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Αγ.Στεφάνου "Υπό έναν όρο" (η οποία δόθηκε χθες στο π.σταθμό του τραίνου στο Διόνυσο) όπως επίσης και τους ηθοποιούς και συντελεστές της στους οποίους, κατά τη γνώμη μου, αξίζουν συγχαρητήρια για τον κόπο και το μεράκι τους ..
  Ομως, επίσης, σχολιάζει ότι, η παράσταση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση εξ αιτίας της προσμονής εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι τελικά δεν παρευρέθησαν, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς ..
  Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους :
  1. Οι παραστάσεις απευθύνονται στους Πολίτες του Δήμου .. και ..
  2. Η Δημοτική Αρχή εξελέγη για να παράγει έργα και όχι υποχρεωτικά να παρίσταται σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με μοναδικό σκοπό οι δ.σ. να φωτογραφίζονται, να βγάζουν λόγους και να κάνουν δημόσιες σχέσεις ..
  Για να παραχθούν λοιπόν "έργα", αυτό σημαίνει ότι, κάποιοι πρέπει να σχεδιάσουν, να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν αυτά και προαπαιτούμενο είναι η λέξη "χρόνος" ..
  Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουν το χρόνο τους εποικοδομητικά, επ΄ωφελεία μας και ας μη γκρινιάζουμε γιατί δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σε κάποια παράσταση ..
  Ετσι κι αλλιώς, σε κάθε θεατρική παράσταση αυτό που μετράει είναι η ποιότητα αυτής, το νόημα του έργου και το τί εισπράττει ο καθείς που την παρακολουθεί ..
  Το ποιός κάθεται στις πρώτες σειρές των καθισμάτων είναι εντελώς δευτερεύουσας σημασίας ..
  Πρωτεύουσα σημασία έχει να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας βλέποντας την παράσταση της βραδυάς και προσπαθώντας να καταλάβουμε τί θέλει να μας πει αυτή η "ιστορία με νόημα" ..
  Ολα τα άλλα είναι εντελώς περιττά .. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να πηγαίνει για χαιρετούρες στις εκδηλώσεις σαν τον Γιαννάκη, αλλά να εργάζεται σκληρά για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει και να χαίρεται τα έργα.
   Και οι υπεύθυνοι των παραστάσεων γιατί πρέπει να περιμένουν δηλαδή; Τι είναι ο δήμαρχος και οι επίσημοι; Ο μπαμπάς και η μαμά τους που θα τους δουν στις παρελασεις και δεν πρέπει να τους χάσουν; Γιατί τετοια εξάρτηση από το αν και ποιος επίσημος θα έρθει; Μήπως τελικά φταίμε εμείς οι ίδιοι για τη δουλικότητα που μας χαρακτηρίζει απέναντι στην εξουσία;

   Όσο για κάτι «τοπικά μέσα», που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους με το παραμικρό, μην τα νοιάζεσαι μην και πουντιάσουν. Γιατί είναι παντός καιρού και κάνουνε και … βουτιές άμα χρειαστεί για να κερδίσουν καμιά καταχώρηση.
   Μόνο που οι «εκδότες» τους μαθαίνω πως είναι λίγο οξύθυμοι και τριγυρνάνε λέγοντας πως θα πηδ….. όποιους τους κάνουν δημόσια κριτική και υποδείξεις. Σιγά κορίτσια, τα καλσόν σας!...

   ΥΓ. Αλήθεια κύριε δήμαρχε, τι θα γίνει με τον έλεγχο των σκανδαλωδών αναθέσεων - όπως χαρακτηριστικά τις έλεγες- από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε μερίδα του τοπικού τύπου;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/14 4:22 μ.μ.

   Χαίρομαι που με συμπληρώνεις Δ/Σ .. Θεωρώ κι εγώ ότι, ο μόνος λόγος που μπορεί να καθυστερήσει για λίγο να αρχίσει μια παράσταση είναι όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στους συντελεστές αυτής και κανένας άλλος .. Η ώρα έναρξης της παράστασης πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, γιατί αυτό δείχνει και το σεβασμό των οργανωτών προς τους θεατές .. !

   Διαγραφή
 58. Ανώνυμος14/9/14 8:56 μ.μ.

  Οι πρόσφατες, τύπου "σοφιστικέ" (!) αναρτήσεις στο site των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, με ωθούν στο να επανέλθουμε λίγο στο θέμα της παρούσης ανάρτησης ...
  Για να λειτουργήσει μια Παράταξη στο εσωτερικό της χρειάζεται συνοχή ...
  Για να προχωρήσει χρειάζεται εξυπνάδα, κοινή λογική και ευελιξία ...
  Για να αντέξει στο χρόνο χρειάζονται κόποι, θυσίες και εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπων και καταστάσεων ...
  Ολα αυτά βέβαια, προϋποθέτουν σωστά βήματα ... Οπως όταν μαθαίνεις για πρώτη φορά να χορεύεις ταγκό ... Ομως .. "it takes two to tango" ... Και αυτό δεν βλέπω να συμβαίνει ανάμεσα στους "πρώτους" που άνοιξαν τον .. χορό ...
  Οι δηκτικές αναρτήσεις στο προσωπικό site της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο δεν ωφελούν τη συνοχή της Παράταξης, αλλά τουναντίον δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα ... Δείχνουν οργή, δυσαρέσκεια, πικρία, εκνευρισμό και απωθημένα της μιας πλευράς και δεν βοηθούν σε τίποτα ώστε να "ανοίξουν οι ορίζοντες" ...
  Καλό, λοιπόν, είναι για τη Παράταξη και κατ΄επέκταση για το Δήμο και τους Δημότες, ο καθένας και η καθεμία να κρατούν για τον εαυτό τους τα απωθημένα τους και αν δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, σε τελική ανάλυση, για τέτοιες κλινικές περιπτώσεις υπάρχουν και οι ανάλογης ειδικότητας γιατροί ...
  Το site των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ υποθέτω ότι, παραμένει ανοιχτό για τα μέλη της Παράταξης και όχι μόνο, με σκοπό την ενημέρωση για θέματα Τοπικού και γενικώτερου ενδιαφέροντος ...
  Καιρός, λοιπόν, κάποιοι να βάλουν μυαλό και να μάθουν να μην εκθέτουν και τον εαυτό τους και τη Παράταξη που τους ανέδειξε ως Δημοτική Αρχή ...
  Αν δεν μπορέσει όμως να γίνει αυτό, τότε ο διαχειριστής του site θα πρέπει να το μετονομάσει : "Τα εν οίκω .. εν Δήμω .." για να μπαίνει ο κάθε πικραμένος να λέει τον πόνο του .. οίκου του ...
  Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε λιγάκι σ΄αυτό το τόπο, ας αφήσουμε το παλιό κακό μας εαυτό πίσω και ας προχωρήσουμε μπροστά με ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (πνεύματος και ψυχής) ...
  Αλλιώς ...
  "Αν ο γυαλός παραμένει στραβός, στραβά θ΄αρμενίζουμε" ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος15/9/14 7:39 π.μ.

  Συνεχίζουν την επικοινωνιακή τακτική της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" οι διαχειριστές του site των "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" ... Και όσο αυτοί λειτουργούν απερίσκεπτα, εμείς θα είμαστε εδώ να τους επισημαίνουμε τα λάθη τους, γιατί πάντα κάποιος απ΄έξω απ΄το χορό βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά και σφαιρικά ...
  Χθες, έγινε ανάρτηση για την συναυλία με τον Πορτοκάλογλου, με σχόλιο (κατ΄αρχήν) ότι η συναυλία ήταν υπέροχη και ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος ... Ως εδώ, όλα ωραία και καλά ... Ομως, τίποτε άλλο δεν είχαν να πουν για τη συναυλία ; Μια υπενθύμιση των τραγουδιών και της εν γένει πορείας του τραγουδιστή ; Μια αναφορά στα μέλη του σχήματος που τον πλαισίωνε ; Ισως κάποιες περισσότερες φωτογραφίες της συναυλίας ; Τίποτα ;; Δηλαδή, το μόνο ενδιαφέρον της βραδυάς ήταν οι φωτογραφίες του Δημάρχου και των δ.σ. στα πρώτα καθίσματα που παρακολουθούσαν την παράσταση ; Και όλα αυτά τα ονόματα των δ.σ. (ένα ολόκληρο κατεβατό) έπρεπε οπωσδήποτε να αναφερθούν ; Δηλαδή όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία και ενημερώθηκαν απ΄αυτή την ανάρτηση για την επιτυχία της, το μόνο που θα τους ενδιέφερε να μάθουν ήταν πόσοι και ποιοί δ.σ. την παρακολούθησαν και τίποτε άλλο ;
  Τα λάθη του παρελθόντος, δικά μας ή των άλλων, πρέπει να μας γίνονται μαθήματα ... Αλλιώς, όσο το πάθημα δεν γίνεται μάθημα, θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, μέχρι ο "μαθητής" να γίνει άριστος ...
  Γιατί αν δεν γίνει, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μείνει μεταξεταστέος ή στη χειρότερη περίπτωση ακόμα και στην ίδια τάξη ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος15/9/14 8:47 π.μ.

  Επειδή παρακολουθώ τα σχόλια για τα δελτία τύπου νομίζω ότι κάποιοι φίλοι και εσύ δ/τσα μεταξύ τους, δεν ξέρουν τι είναι και πως γίνονται κάποια πράγματα. Πώς πρέπει να είναι ένα δελτίο τύπου , ποια είναι η αποστολή του γραφείου τύπου . ποια είναι η διαφορά μεταξύ δελτίου τύπου και ρεπορτάζ , μεταξύ υπεύθυνου τύπου και δημοσιογράφου και μεταξύ γραφείου τύπου και εφημερίδας. Σε 1-2 μέρες θα στείλω κάτι που τα εξηγεί, αλλά στο μεταξύ μην είστε τόσο απόλυτοι σε όσα λέτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/9/14 10:23 π.μ.

   Έλα μεγάλε καθοδηγητή.... Κρεμόμαστε από σένα να μάθουμε πως πρέπει να λειτουργεί το γραφείο τύπου και τι να γράφει... Βρε ουστ!

   Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι θα πρότεινα να περιμένουμε (κόσμια) και να δούμε πρώτα τι λέει η άλλη άποψη.

   Διαγραφή
 61. Ανώνυμος15/9/14 3:00 μ.μ.

  Αγαπητοί κύριοι,
  Οι εκλογες τελειωσαν και πλεον υπαρχει μια νεα Δημοτικη Αρχη, ασχετα αν μας ειναι αρεστη ή οχι. Προσωπικα για μενα, δεν ειναι αυτη που θα ηθελα.
  Ωστοσο, καλως ή κακως για τα επομενα 5 ετη, αυτοι οι ανθρωποι θα διοικουν!
  Αν αγαπαμε τον τοπο μας και ενδιαφερομαστε πραγματικα γι'αυτον, ας μην μπουμε στην ιδια απαραδεκτη διαδικασια καταγγελειομανιας της προηγουμενης μειοψηφιας (κ. Πασιπουλαριδη), αλλα ας δειξουμε λιγο περισσοτερο συνεση και ας αφησουμε πισω τα μικροκομματικα "ρηχα" κολπα!!!
  Αυτο δεν σημαινει οτι θα αφησουμε ανεγγιχτο τον "Θεσπι" και τα υπολοιπα "αμαρτωλα" Νομικα προσωπα του Δημου και τις τυχον ποινικα κολασιμες ατασταλιες που εχουν γινει.
  Ομως κοιταμε μπροστα. Δεν θα κανουμε "εκπτωσεις"στη νομιμοτητα, αλλα δεν θα μεινουμε και κολλημενοι στο παρελθον. Οποιος εχει ευθυνες, θα λογοδοτησει στις αναλογες υπηρεσιες μονο και μονο γι' αυτες και κοιταζουμε μπροστα!
  Γιατι εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας και δυστυχως δεν φαινεται να ειναι ευκολος. Και απο την αλλη, με τα δειγματα γραφης που εχει δωσει ως τωρα το νεο Δ. Σ του Δημου, δουλεια ετσι δεν προκειται να γινει. Και σαν πολιτης, δηλωνω υπευθυνα οτι σκοτιστηκα για τις παραταξιακες γραμμες και τα προσωπα που τις εκφραζουν. Ολοι με τον τοπο μας ειμαστε και θελουμε το καλυτερο γι'αυτον!
  Αλλιως ας πανε στα καφενεια και στα "πηγαδακια"τους να αποδειξουν την ικανοτητα τους για διοικηση και ας μας αφησουν στην ησυχια μας!!!
  Ολο και καποιος ικανος (θελω να ελπιζω και να πιστευω) θα υπαρχει που να ξερει τη δουλεια.
  Καλη εβδομαδα σε ολους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αμαντέους15/9/14 3:54 μ.μ.

   Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο αγαπητέ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/9/14 10:17 π.μ.

   Να δω τον κυρ Χρήστο να τον 'αγγγίζουν' ο Πασιπουλαρίδης με τον Ζαμάνη για τον ΘΕΣΠΙ και να λιώσω από τα γέλια. Ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί. Ο Ζαμάνης είναι ικανός για να 'προστατεύσει' τους ανθρώπους του να βάλει λουκέτο στον ΘΕΣΠΙ. Για την ΕΣΤΙΑ δεν τον παίρνει γιατί θα φάει πολλά γιαούρτια εκεί, από πολλούς.

   Διαγραφή
 62. Τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια τις τελευταίες μέρες!
  Ευχαριστώ πολύ.
  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος16/9/14 1:00 μ.μ.

  Συνεδριαζει παλι σημερα η Αβαθμια Σχολικη Επιτροπη. Το νου σου Δημαρχε, γιατι η κ.ΜΗΛΑ ετοιμαζεται παλι να παραχωρησει -οπως το ΤΑΙΠΕΔ να πουμε- σχολικους χωρους αβερτα.Εχει παντως πλακα να διαβαζεις στα πρακτικα της προηγουμενης συνεδριασης, οτι μετα απο τοσες παρατυπες παραχωρησεις που εκανε η κ. ΜΗΛΑ, θυμηθηκε οτι υπαρχει κειμενη νομοθεσία που ρυθμιζει τα ζητηματα παραχωρησης, νομοθεσια που βεβαια αυτη και ο προηγουμενος δημαρχος ειχαν γραψει στα παλαιοτερα των υποδηματων τους! Αληθεια τις δαπανες φωτισμου, υδρευσης, θερμανσης και καθαριοτητας των χωρων που παραχωρουνται ποιος τις χρεωνεται; μαλλον ο κακομοιρος ο δημοτης, τι λετε και σεις κ.Αυγερη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απορώ πώς είναι δυνατό να υπάρχει σαν θέμα καποια παραχώρηση σχολικού χώρου την ώρα που ο αντιδήμαρχος παιδείας επεξεργάζεται ένα πλαίσιο για το θέμα αυτό. Ποιοι είναι αυτοί που πάντα (νομίζουν ότι) είναι υπεράνω πάντων ?

   Διαγραφή
 64. Ανώνυμος16/9/14 1:20 μ.μ.

  Η κα Αυγέρη είναι από τις πιο προνομιούχες του παλιού σκανδαλώδους τρόπου αδειοδότησης. Μία ή δύο φορές μάλιστα, είχε πιαστεί ψευδόμενη στα όσα βεβαίωνε ως αληθινά, που περιλαμβάνονταν στο φάκελο που κατέθεσε στην Σχολική Επιτροπή για τα καλοκαιρινά τμήματα του Δημοτικού Άνοιξης.

  Στο έντυπο που μοίραζε στο σχολείο σαν Πρόεδρος του Συλλόγου, ζητούσε ο γονιός να πληρώσει προκαταβολικά για την συμμετοχή των παιδιών του, ενώ βεβαίωνε την Επιτροπή ότι ήταν δωρεάν για όσους δεν μπορούσαν. Κι όταν απέδειξα το ψέμα με φωτογραφία του εντύπου, απλώς αναγκάστηκε (με παρέμβαση του μέλους της Σ.Ε. Σ.Κοτρώτσου) και τύπωσε και μοίρασε ένα καινούριο έντυπο.

  Η κα Μήλα εσιώπησε, αν και νομικός και κάλυψε την επίσης νομικό (!) γραμματέα της Σ.Ε.
  Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μεταξύ συναδέλφων και φίλων άλλωστε...
  Ούτε και έλεγχος του οικονομικού απολογισμού των προγραμμάτων, όπως είχε αποφασιστεί επί Φέρμελη.
  Ούτε και παραστατικά φυσικά... Το πλυντήριο ναναι καλά...

  Επί του θέματος θα επανέλθω οπωσδήποτε, αυτή τη φορά με δημόσια και επίσημη ανακοίνωση, όταν έρθει η ώρα του οικονομικού ελέγχου του συλλόγου, που είμαι μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του. Και αν τα πράγματα είναι "αεράτα" όπως πέρυσι, η νομική επιστήμη θα χρειαστεί σε πολλούς.

  Οι Προστάτες τέλος! Γιατί όλα τα πράγματα εχουν το όριό τους.

  Στέφανος Μιχιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος16/9/14 2:49 μ.μ.

  16/9/14 1:00 μ.μ. Ξέχασες να αναφέρεις ότι η κ.Αυγέρη είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής , η οποία έχει οριστεί από την Σχολική Επιτροπή να εξετάζει τις παραχωρήσεις πριν φτάσουν στο τραπέζι της Σχολικής Επιτροπής .Σήμερα εξετάζεται παραχώρηση του Δημοτικού της Άνοιξης στο Σύλλογο Γονέων όπου είναι Πρόεδρος .Η Συνεδρίαση είναι σήμερα στις 7.30 στο Δημοτικό Κατάστημα της Άνοιξης .Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές.Όποιος πιστός ας προσέλθει για να διδαχτεί τι σημαίνει Αμεροληψία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος16/9/14 4:50 μ.μ.

  ΔΗΛΑΔΗ

  Η κ. ΑΥΓΕΡΗ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ

  ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

  ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ !!!

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ...

  (ΑΥΓΕΡΗ ΚΕΡΝΑ ΑΥΓΕΡΗ ΠΙΝΕΙ )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/9/14 5:11 μ.μ.

   ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ............ΑΖΗΜΙΩΤΟ!!!!!!!

   ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!

   Διαγραφή
 67. Ανώνυμος16/9/14 5:44 μ.μ.

  Αυτή ακριβώς είναι η Νέα Αρχή, που ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο κ. Μπιτάκος του οποίου η εν λόγω κυρία είναι σημαίνον στέλεχος.
  Τι κατάντια......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος18/9/14 8:53 π.μ.

  Στην εποχή του αχώνευτου Καλάφι, μετά την προχθεσινή σφοδρή καταιγίδα, θα μας είχαν πρήξει με Δελτία Τύπου και μεγαλοστομίες από το έμμισθο Γραφείο Τύπου (τρόπος του λέγειν). Και νάσου φωτό ο Κοντάκης και οι παρατρεχάμενοι.
  Τουλάχιστον τώρα, υπάρχει μια σεμνότητα που αξίζει να επισημανθεί, παρότι η αντίδραση του δήμου ήταν καίρια και θα το δικαιολογούσε......
  Να τα λέμε κι αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος18/9/14 9:50 π.μ.

  Τα πρακτικα της προηγουμενης συνεδρίασης της Αθμιας επιτροπής ειχαν δημοσιευθει και ηταν διαθεσιμα σε ολους τους δημότες. Αυτο αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειχε γινει για πρωτη φορα.Μ ετα πρακτικα της τελευταιας συνεδρίασης τι θα γίνει; Δημαρχε απεδειξε οτι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ειναι σημαια σου, και δωσε εντολη να δοθουν στην δημοσιοτητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή