.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Το νησί των Μακάρων

Στην ελληνική μυθολογία οι Νήσοι των Μακάρων ήταν κάποια φανταστικά νησιά που βρίσκονταν στην άκρη του κόσμου, στη μέση του Ωκεανού. Εκεί πήγαιναν οι ψυχές των ευτυχισμένων ηρώων και άλλων επιφανών ανδρών μετά τον θάνατό τους – κατά τον Ησίοδο δε, οι ήρωες δεν πέθαιναν, αλλά εξακολουθούσαν να ζουν εκεί. Όσοι πήγαιναν στον παράδεισο αυτό, περνούσαν μια ζωή ξένοιαστη, χωρίς να τους ταλαιπωρούν νεροποντές ή χιόνια. Οι ώρες τους κυλούσαν χωρίς καμία έγνοια και άγχος και με αργές κινήσεις, μια που το έδαφος ήταν πολύ γόνιμο και έδινε καρπούς διαρκώς. Εκεί οι θεοί τους χάριζαν την αθανασία.

Αυτά εκεί. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, τόσο για τους κοινούς ανθρώπους, όσο και για τους ήρωες. Γιατί μπορεί, σπάνια πια, να ξεκλέβουμε μια ώρα ξεγνοιασιάς μαζί με φίλους ή μόνοι μας, αλλά:
· οι ρυθμοί μας πρέπει να είναι πιο γρήγοροι από τον αραμπά,
· η προσπάθειά μας να δίνει στο τέλος καρπούς, γιατί η αμβροσία τέλος  κι εντέλει
· η βούλησή μας κι όχι η συνήθεια να καθορίζει προς πού θα πάμε.


Τ’ αναφέρω αυτά γιατί η νέα δημοτική αρχή μου δίνει την εντύπωση πως θεωρεί ότι έχει όλο τον χρόνο δικό της. Με κινήσεις αργές, αλλά όχι πάντοτε μελετημένες, δείχνει σα να μη βιάζεται, λες και τα προβλήματα μπορούν πάντα να την περιμένουν. Εξ ου και κάποια πράγματα προχωρούν τόσο αργά. Όπως για παράδειγμα οι αλλαγές στα νομικά πρόσωπα, που τόσο άργησαν και πέρασαν από σαράντα (διαφορετικά) κύματα πριν καταλήξουν. Ή ακόμα, η (μη) αντιμετώπιση της σοβαρής έντασης που προέκυψε ανάμεσα στα αθλητικά σωματεία για το θέμα της παραχώρησης των σχολικών κλειστών γυμναστηρίων - και που παίρνει μπάλα και την ίδια τη δημοτική αρχή. Ή επίσης, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και οι μετακινήσεις υπαλλήλων, που για χάρη τους ενίοτε ‘σφάζονται παλικάρια’…

Με μια ηρεμία λοιπόν, που θα ζήλευε και δάσκαλος του ζεν, η νέα διοίκηση αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται μόνα τους, χωρίς να παρεμβαίνει. Αλλά, καλό το βου-βέι* παιδιά, αλλά άμα το πράγμα παραχαλαρώσει, μετά δεν μαζεύεται. Κι η ευθύνη θα είναι πια όλη δικιά σας κι όχι εκείνων που – ομολογουμένως - διέλυσαν το δήμο.
Γιατί εδώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που, αργά ή γρήγορα, οι αρμόδιες κι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν. Αναφέρω ενδεικτικά την αξιολόγηση του προσωπικού (Ρηγοπούλου), την ενοποίηση των τελών (Μαγγίνα), το πρόβλημα με τα σωματεία (Κοκμοτός), το νέο σχέδιο εκτάκτου ανάγκης (Μπάσης) το ξεκόλλημα των έργων και τις καταπατήσεις (Λυρούδιας), το επιχειρησιακό και την επικοινωνία με τους δημότες (Υφαντής), τα νέα προγράμματα αθλητισμού - πολιτισμού (Στασινοπούλου), την οικονομική - ανθρωπιστική κρίση (Ντούντα) κλπ.
Η όλη αυτή κατάσταση δεν είναι άσχετη με τα ορατά και δυσεπίλυτα ζητήματα στο εσωτερικό των Ανοικτών Οριζόντων. Η μη λειτουργία της δημοτικής ομάδας και της “παράταξης” - μια πρακτική που ο νέος δήμαρχος φαίνεται να κληρονόμησε από τον πρώην αρχηγό και πολιτικό του μέντορα – έχει ‘βγάλει στα κάγκελα’ πολλά στελέχη της διοίκησης κι έχει επιτρέψει τη δημιουργία (σοβαρών) αντιπαθειών ανάμεσα σε κάποια απ’ αυτά. Και βέβαια, όταν οι παρεμβάσεις είναι αργές ή και ανύπαρκτες, τα κουτσομπολιά οργιάζουν!
Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει την δεδομένη στιγμή ο Ζαμάνης: θα καταφέρει και σε τι βαθμό να διαχειριστεί τις εσωτερικές τριβές και να αποδείξει (στην πράξη) την καταλληλότητά του ως επικεφαλής ενός συνδυασμού, που αρχίζει να μοιάζει με ‘Ενωτική Πρωτοβουλία 2; (Υπενθυμίζω ότι προεκλογικά είχα επισημάνει τον κίνδυνο). Αργά ή γρήγορα πάντως, αυτό θα φανεί από τη στάση των συμβούλων του σε κρίσιμα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο – κι ίσως πιο σύντομα απ’ ότι θ’ ανέμενε κανείς.
Αλλά κι η μείζων αντιπολίτευση δεν πατάει γερά στην πραγματικότητα. Μπορεί να μην είναι σε κατάσταση μακαριότητας – πώς θα μπορούσε άλλωστε μετά την απώλεια του χρυσόμαλλου δέρατος της εξουσίας; - αλλά δείχνει να είναι σ’ έναν κόσμο άλλο, ονειρικό, δικό της. Σα να ‘χει εγκλωβιστεί στις θύμησες (και τους ρόλους) των ‘παλιών καλών καιρών’. Ειδικά ο πρώην δήμαρχος, δείχνει να μην έχει ακόμα αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και μοιάζει σα να βρίσκεται σ’ αυτό που οι ψυχολόγοι λένε ‘στάδιο της άρνησης’ μετά από μια μεγάλη απώλεια.
Αυτό τουλάχιστο προκύπτει από τις πρόσφατες κινήσεις του, όπως πχ τις επαφές που (ανακοίνωσε πως) συνεχίζει με τις αρχές, την παρουσία του στο Τοπικό του Κρυονερίου (μόνο) και την στάση του εκεί ως (τέως) φρούραρχος. Κι απ’ τις δηλώσεις του ότι ‘δεν θα επιτρέψει σε κανένα να αμφισβητήσει το έργο του’ – λες και οι πολίτες είναι χαζοί και τυφλοί και περιμένουν άλλους να τους δείξουν την πραγματικότητα… Κι όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει (προς το παρόν) κανένας δημόσιος διάλογος για το πολυδιαφημισμένο ‘συνεδρίου’ της Ενωτικής Πρωτοβουλίας – ίσως γιατί εκεί θα μπορούσε να ακουστούν κι άλλες φωνές ή και αμφισβητήσεις...
Σαστισμένη και νωχελική δείχνει όμως κι η Νέα Πνοή, που παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει ακόμα φτιάξει καταστατικό ούτε έχει συγκροτήσει όργανα – εκτός κι αν υπάρχουν, αλλά είναι μη δημοσιεύσιμα. Έως τώρα, οι παρεμβάσεις της παράταξης αφορούσαν:
- δυο ανακοινώσεις στελεχών της για τον ‘εκνευρισμό των δημοτών’ εξ αιτίας της απροειδοποίητης έναρξης των έργων αποχέτευσης σε Δροσιά και Άνοιξη
μερικές ερωτήσεις που ο επικεφαλής της υπέβαλε δημοσίως για την αλλαγή δικηγόρου στην υπόθεση του οικοπέδου της Δροσιάς και
- μια πρόταση για μετονομασία της ‘Λ.Τραπεζούντος’ σε ‘Λ.Τραπεζούντος (Αγγέλων)’.
Αυτά είναι όλα κι όλα τα επίσημα νέα από την ‘δημιουργική αντιπολίτευση’. Ως προς τα ανεπίσημα, δεν πέρασε απαρατήρητο το πρόσφατο καρφί - ‘κεντρί’ τοπικού εντύπου (που παίζει με χίλια τον ‘συνιδρυτή’ της Ν.Π.) περί παρατεταμένης απουσίας του Μπιτάκου σε επαγγελματικές τουρνέ…(Γιατί γιαγιάκα είναι τόσο μεγάλα τα δόντια σου;)  Όσο για τον ‘ισόβιο’, δεν έχω καθόλου νέα – παρακαλείται όποιος τον έχει δει ή γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με το blog.
Αλλά κι η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν πάει πίσω. Η Δημοκρατική Ανατροπή βρίσκεται σε μια νιρβάνα εσωστρέφειας – γιατί δεν εκπλήσσομαι; - εν όψει της οργανωτικής, όπως λένε,  αναδιάρθρωσης της παράταξης. Μόνο που κι αυτή πάει με τον αραμπά… - περιμένει άραγε την κυβέρνηση του Σύριζα; Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει οι πρώτες αποχωρήσεις, ενώ στο εσωτερικό της αντιμάχονται δύο τάσεις: η μια πιο ‘ρεαλιστική’ κι η άλλη πιο ακτιβίστικη. Αν και δεν γνωρίζω πώς (και αν) γεφυρώνουν τις διαφορές τους, οφείλω να σημειώσω την ουσιαστική απουσία τους από τα δημοτικά προβλήματα.
Από την άλλη, η αντίθετη κατάσταση παρατηρείται στη Λαϊκή Συσπείρωση, τα (λιγοστά) στελέχη της οποίας δραστηριοποιούνται επί συγκεκριμένων προβλημάτων: κενά δασκάλων, νέα νηπιαγωγεία, τροφεία παιδικών σταθμών, δωρεάν προγράμματα μαζικού αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης κλπ. Πλην όμως, εξακολουθούν να θέτουν ως προϋπόθεση συμμαχιών την ‘καταδίκη του καπιταλισμού’, παρότι η τακτική αυτή καταψηφίστηκε σ’ όλες τις προηγούμενες εκλογές, εθνικές, δημοτικές, ευρωπαϊκές. Έτσι, αυτοπεριορίζουν την αποτελεσματικότητα της δράσης, αλλά και του λόγου τους.
Και καθώς οι οικονομικοί πόροι διατίθενται ή εξευρίσκονται με δυσκολία, το μέγα ζητούμενο παραμένει η Συμμετοχή των δημοτών. Όλοι την ευαγγελίζονται, αλλά κανένας δεν ξέρει πώς να την πετύχει. Αντιθέτως, όλοι – ο καθένας με τον τρόπο του – λειτουργούν με αυτοαναφορές (πολιτικός αυτισμός), με αποτέλεσμα όχι μόνο συνέργεια να μην υπάρχει, αλλά αντιθέτως ν’ απλώνεται μια διαρκής αντιδικία κι αντιπαλότητα. Κάτι σαν έναν γενικευμένο ανθρωποδιώκτη.

Τελικά, μια που κανένας δεν φαίνεται να θέλει ν’ αλλάξει πραγματικά – ούτε ο κόσμος, ούτε εμείς ξεχωριστά - το Νησί των Μακάρων προβάλλει σαν η μοναδική διέξοδος. Κι αν δεν είμαστε ήρωες ή έστω ζεν μάστερ, δεν πειράζει. Φτάνει που είμαστε εξπέρ στο κουτσομπολιό και στη προχειρότητα και ξέρουμε πώς να βγάζουμε το μάτι του γείτονα – άμα μας μπει και πολύ στη μύτη…

wu weiτο βουδιστικό παράδοξο της "δράσης χωρίς δράση", της "πράξης χωρίς προσπάθεια" ("action without action" or "effortless doing").

164 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/10/14 11:00 μ.μ.

  Η παράταξη του Μπιτάκου προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης, όπως γράφει ανακοίνωση της. Με ποιον Κανονισμό Λειτουργίας θα διεξαχθούν αυτές; Και ποια είναι τα όργανα διοίκησης; Ποιοί θα ψηφίσουν;

  Ερωτήματα σοβαρά-προϋπόθεση για κάθε δημοκρατική συλλογικότητα, που δεν έχουν απαντηθεί (εκτός κι αν αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό).

  Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι συσχετισμοί θα προκύψουν μετά τις εκλογές και μετά τις καταγγελίες Βορριά για τα εκλογικά αποτελέσματα-μαγειρέματα της Νέας Πνοής. Αλλά και την σοβούσα αναταραχή στο εσωτερικό της (μην προσπαθήσετε να το διαψεύσετε, γιατί διαχέεται παντού).

  Θα είναι πρόκριμα για την μετέπειτα πορεία της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/10/14 8:08 π.μ.

   Στην ανακοίνωση που έβγαλαν μόλις χτες (4/10), μας θυμίζουν ότι είναι τρίτη δύναμη και έχουν 4 δημοτικούς και 4 τοπικούς συμβούλους και μας διαβεβαιώνουν πως είναι έτοιμοι να προσφέρουν για το καλό όλων μας. (το τελευταίο με έντονα γράμματα)
   Και καλούν για την αμέσως επόμενη μέρα (5/10) στις 10 το πρωι !!! τα μέλη και τους φίλους της παράταξης γενικώς και αορίστως να ψηφίσουν για τα όργανα διοίκησης. Δηλαδή όποιος θέλει θα περνάει από τη Δ.Κ. της Άνοιξης και θα ψηφίζει με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί παρουσίαση και συζήτηση επί θέσεων και υποψηφίων?? Σα να είχε δίκιο ο Ισόβιος που μίλαγε για σταλινικές πρακτικές...

   Διαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι,

   Δεν είχα δει την ανακοίνωσή τους - ίσως και να μην είχε ανέβει ακόμα - όταν έγραψα την ανάρτησή μου. Αλλιώς δεν θα είχα αφήσει ασχολίαστη αυτή την παρωδία διαδικασίας, που μπάζει από παντού.

   Αν θυμάμαι καλά, η Νέα Πνοή αυτο-παρουσιάστηκε σαν η πιο "ανοικτή" και συμμετοχική παράταξη και μετά τις εκλογές έβαλε σαν στόχο τη δημιουργία καταστατικού ή κανονισμού λειτουργίας μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

   Επ' αυτού δεν υπήρξε κάτι νεώτερο, οπότε φυσικό ήταν να σκεφτεί κανείς πως απλώς τα πράγματα καθυστέρησαν. Αν όμως τώρα προκηρύσσονται εκλογές, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

   1) Οι εκλογές να γίνουν "χύμα", δηλαδή όποιος περνά από κει βλέπει φως και μπαίνει και ψηφίζει όπως προκύψει εκείνη τη στιγμή
   ή
   2) Οι διαδικασίες έχουν ήδη αποφασιστεί σε στενό κύκλο (ποιοι τον αποτελούν;) και ο κατάλογος των εκλογέων έχει ήδη κλείσει, οπότε σ' αυτούς και μόνο απευθύνεται η πρόσκληση.

   Έχουμε να διαλέξουμε δηλαδή μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης: είναι τόσο χύμα, ανοργάνωτοι κι ανίκανοι για τα στοιχειώδη ή παρά τα συμμετοχικά λόγια τους είναι τόσο "κλειστοί" που δεν παίρνει άλλο;

   Και δυο λεπτομέρειες, που δείχνει τη σχέση που (δεν) έχουν με όλα αυτά που λένε.
   α) Ιδρυτική Γενική Συνέλευση χωρίς εγκεκριμένο Καταστατικό, αλλά μόνο με εκλογές δεν νοείται.
   β) Η ανακοίνωση - πρόσκληση στη Συνέλευση είναι στον αέρα λιγότερο από 24 ώρες!...

   ΥΓ. Γιατί γιαγιάκα έχεις τόσο μεγάλα δόντια;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/14 8:44 π.μ.

   Αυτά τα "για το καλό όλων μας" και "για το καλό των παιδιών μας" κάτι μου θυμίζουν , κάτι μου θυμίζουν ...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/10/14 8:45 π.μ.

   Τον αφους Λουκάτου ή τους αφους Λαμπρόπουλου;

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος4/10/14 11:14 μ.μ.

  Επειδή, ΔιονυσοΣκουφίτσα αναφέρεσαι σε αδυναμίες της δημοτικής αρχής, κυρίως οργανωτικού χαρακτήρα που ενδιαφέρουν βέβαια κάποιους στο εσωτερικό της αλλά όχι εμάς τους πολίτες,
  θα παραθέσω 2 υλικά για πολιτικές που σχεδιάζει η δημοτική αρχή, πέραν των πολλών μικρών βημάτων χαμηλής πολιτικής που ξεδίπλωσε αυτόν τον πρώτο της μήνα για ζητήματα της καθημερινότητας μας. Έτσι προετοιμάζεται ένας σοβαρός Δήμος για τις προκλήσεις του παρόντος της πόλης του. Τα άλλα είναι για εσω-παραταξιακές διευθετήσεις (που μας είναι παντελώς αδιάφορες) ή κουτσομπολιά των μελισσοκόμων και δημοσιογραφικών κηπουρών των e- φυλλάδων (που μας είναι παντελώς απεχθείς).

  Α. Ανάρτηση του αντιδημάρχου κ. Λυρούδια:
  Ο γνωστος καθηγητής της Οικολογίας του ΑΠΘ Γιαννης Παντης μας έστειλε (μετα απο συζήτηση που είχαμε) το παρακάτω προκαρκτικο πλαίσιο δράσεων. Το κείμενο εδοθη στην εκτελεστική επιτροπή και θα τεθει σε διαβούλευση. Κατετέθη ήδη στην εκτελεστική επιτροπή κατα τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος.
  Στο πλαίσιο ανάπτυξης και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος του Δ. Διονύσου υπάρχει η απαίτηση διαμόρφωσης και εφαρμογής ενός νέου μοντέλου Έξυπνων και φιλικών προς το περιβάλλον Δράσεων, βασισμένων στην αξιοποίηση της υπάρχουσας γης και των υπαρχόντων υποδομών. Για την ανάπτυξη των δράσεων αυτών θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα διεθνή πρωτόκολλα τα οποία είναι απαραίτητα για την περαιτέρω πιστοποίησή τους. Ο Τομέας Οικολογίας του ΑΠΘ θα επικυρώσει τις δράσεις αυτές .

  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΕΣΜΗ ΔΡΑΣΕΩΝ
  1. Εξοικονόμηση Ενέργειας (Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, Παραγωγή μέσω Φωτοβολταϊκών συστημάτων, Βιοκλιματικές Πλατείες)
  2. Περιορισμό της αέριας Ρύπανσης (green spots, συστήματα καύσης και φίλτρα, τζάκια-αέριο-πετρέλαιο-βιομάζα)
  3. Ορθολογική διαχείριση σκουπιδιών, στερεών και υγρών αποβλήτων.
  4. Διαχείριση της ζήτησης του νερού και λοιπών φυσικών πόρων (έξυπνα υδρόμετρα).
  5. Πράσινες Υποδομές - Διαχείριση Πρασίνου (Περιαστικού και Αστικού, Έξυπνα συστήματα Διαχείρισης & Εκμετάλλευσης Ομβρίων, Συμβάσεις διαχείρισης περιοχών ιδιαίτερης Οικολογικής αξίας)
  6. Περιαστικοί - Αστικοί Λαχανόκηποι –Βιολογικά προϊόντα.
  7. Εφαρμογή Πράσινων προμηθειών με ηλεκτρονικό διαγωνιστικό σύστημα.
  8. Στρατηγική περιορισμού ηχορύπανσης. (Καθορισμός Ήσυχων περιοχών. Καταγραφή Ηχοτοπίων υψηλής ακουστικής και πολιτιστικής αξίας)
  9. Ανάδειξη της ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση-ενημέρωση.
  10. Ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης κινητικότητας (ειδικές ρυθμίσεις για ΑΜΕΑ, Free car places)
  11. Ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης (GIS).
  12. Dionysos mobile. Όλες οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες του Δήμου στο κινητό σας.
  13. Ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής συμμετοχής (κοινωνικά δίκτυα για την καλλιέργεια, για τις πράσινες υποδομές κλπ).
  14. Ανάπτυξη πολιτικών για την αύξηση της "πράσινης" εργασίας (Green Jobs).
  15. Μείωση του Οικολογικού Αποτυπώματος του Δήμου (αξιολόγηση δράσεων, ποσοτικοποίηση αποτελεσμάτων προσδιορισμός προτεραιοτήτων, ανάπτυξη Πλάνου ενεργειών και ευκαιριών για την περαιτέρω εφαρμογή).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε-η,

   Διάβασα και γω την είδηση για την προτεινόμενη δέσμη μέτρων του ΑΠΘ για τον Δήμο Διονύσου. Και ομολογώ ότι την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά μου δημιουργήθηκαν σοβαρά ερωτηματικά για το πώς μπορούν όλα αυτά να γίνουν πράξη. Πχ για όσα πρέπει να προηγηθούν (από πλευράς οργάνωσης, αλλαγής νοοτροπίας κλ) ώστε να εφαρμοστούν τα green spots, τα GIS, το dionysos mobile κλπ.

   Αν το καλοσκεφτείς, προϋπόθεση είναι να εκλείψουν οι λόγοι που με έκαναν να γράψω την παρούσα ανάρτηση. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα μεταξωτά βρακιά έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

   ΥΓ. Παρ'όλα αυτά συμφωνώ και γω ότι δεν πρέπει να πάψουμε να οραματιζόμαστε το μέλλον - και να προσπαθούμε γι αυτό!

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος4/10/14 11:15 μ.μ.

  Συνέχεια από το προηγούμενο.

  Β. Πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Υφαντή σχετικά με την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου:

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εντούτοις, παρουσιάζει το 9ο θέμα: «Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του ∆ήμου ∆ιονύσου στην πρόταση που θα υποβληθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο “LIFE Περιβάλλον” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο υποπρόγραμμα «Περιβάλλον και Αποδοτικότητα των πόρων» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη συμμετοχή άλλων δύο εταίρων (Imperial college of London και Brunel University London) με θέμα την επίδειξη και λειτουργία ενός πρότυπου συστήματος για τη ξεχωριστή συλλογή των οικιακών διατροφικών αποβλήτων».

  Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλ. Υφαντή, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με τα δυο γνωστά αγγλικά Πανεπιστήμια, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την προετοιμασία-σύνταξη νέας πρότασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE με θέμα την ξεχωριστή συλλογή των οικιακών διατροφικών αποβλήτων. Στόχος της είναι η διαμόρφωση και προώθηση μιας βιώσιμης προσέγγισης για τη διαχείριση αυτών των αποβλήτων, με καινοτόμες μεθόδους και δράσεις. Από την εφαρμογή του πρoγράμματος προκύπτουν μια σειρά από οφέλη (μείωση των αποβλήτων προς ταφή, μείωση λειτουργικού κόστους, στις μονάδες Κομποστοποίησης του ΕΣΔΝΑ, κ.λπ.), ενώ δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

  Το προτεινόμενο έργο ανήκει στο υποπρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» και είναι σε συμφωνία με τον τομέα προτεραιοτήτων της Ευρώπης, ‘’Περιβάλλον και Αποδοτικότητα των πόρων’’.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος4/10/14 11:38 μ.μ.

  Πως να αποδεχτεί την ήττα στις εκλογές ο Καλαφατέλης όταν βλέπει από ποιους έχασε. Ανύπαρκτοι είναι όλοι και το σκηνικό το περιγράφεις μια χαρά Δ.τσα. Η Νέα Πνοή κάνει ιδρυτική συνέλευση μετά τις εκλογές, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την ανατροπή από τα... επάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στον κόσμο της και η νέα διοίκηση έχει αρχίσει ήδη να παραπαίει. Κατάντια για τον Δήμο είναι όλα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος5/10/14 12:11 π.μ.

  "Νησί Μακάρων", "Ησίοδος", "Ζεν Μάστερ", etc .. etc ..
  Tώωωρα μάαααλιστα ! Καλά, δεν τους λυπάσαι καθόλου ; Τίποτα πιο εύκολο δεν είχες να τους βάλεις ; Είναι σαν να θέλεις να ξυπνήσεις ένα Μεξικάνο που κοιμάται μακαρίως με το σομπρέρο στο κεφάλι κάτω από τον καυτό ήλιο .. Πώς να του χαλάσεις τη νιρβάνα του ; Το μόνο που μπορεί να τον ξυπνήσει είναι αν του ρίξεις ένα κουβά παγωμένο νερό στο κεφάλι του !
  Αρα, ποιά είναι η μόνη λύση για να ξυπνήσει κάποιος ; Η ψυχρολουσία !
  Αυτό λοιπόν θα πάθουν .. γιατί για να μάθεις, πρέπει να πάθεις !
  Ολα τα άλλα είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και δυστυχώς για σένα, για μένα και για όλους μας κάποιοι βρίσκονται ακόμα στη σελίδα "Οδηγίες σταυρόλεξου για αρχάριους" !
  Υπομονή .. Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα ! Εκτός αν πεις σαν τον Ψινάκη : "Ασε μας, κουκλίτσα μου" και τους πάρεις στο ψιλό και στο χαλαρό .. Γιατί άνθρωποι που ζουν σε τόσο δύσκολους καιρούς στη μακαριότητά τους, μόνο για το "Νησί των Μακάρων" είναι να πάνε να ζήσουν, αν προλάβουν και εκεί δηλαδή, λόγω συνωστισμού ....
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, νομίζω πως έχεις δίκιο για τον Μεξικάνο.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος5/10/14 9:05 π.μ.


  Ο δημος μηλαει για σχεδιασμους που μονο στα λογια θα μεινουν και δεν φροντιζει βασικα πραγματα που θα εξυπηρετουν τον πολιτη! Φθηνες τιμες στις αθλητικες δραστηριοτητες των παιδιων μας ενα ΚΕΠ που θα εξηπηρετει τους εργαζομενους το απογευμα και οχι να τρεχουμε σε αλλους δημους . Το ταμειο του δημου να λειτουργει και δυο απογευματα για να πληρωνουμε τους λογαριασμους οσοι δεν μπορουνε το πρωι. Ας κκανει κατι γι αυτους τους πολιτες;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος5/10/14 10:01 π.μ.

  Δηλαδή, στο όνομα ότι η κατάσταση του δήμου είναι αυτή, πρέπει να υποταχθούμε στα σημερινά με μια καλύτερη έστω διαχείριση; Αυτό σημαίνει αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης και όχι αλλαγή της.
  Αυτό θέλουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά όχι! Απλώς καλό είναι να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και τι ζητάμε απ' αυτούς που διαχειρίζονται τα πράγματα.
   Από την άλλη, είναι επίσης βασικό να καταλάβουμε ότι η διαχείριση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, είναι προϋπόθεση για τα περαιτέρω, τα υψιπετή. Αλλιώς τα τελευταία μετατρέπονται σε χαμερπή.
   Κι ετσι είναι που τελικά υποστέλλεται η σημαία της αλλαγής. Και μαζί της και μεις.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/14 11:44 π.μ.

   ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝΕΥ ΑΛΛΟΥ ΤΙΝΟΣ!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/14 8:52 μ.μ.

   Η διαχείριση μπορεί να μην είναι εύκολη αλλά αυτή την έκανε και ο Καλάφι. Εμείς στηρίξαμε τη νέα διοίκηση για να κάνει το κάτι παραπάνω. Τώρα αν το παραπάνω το βλέπει πολύ ψηλό και την πιάνει ίλλιγος, εμείς τι φταίμε; Αας μην σήκωνε τόσο ψηλά τον πήχη στις εκλογές. Τώρα έχει χρέος να αλλάξει την κατάσταση στον Δήμο, προς το βέλτιστο βεβαίως...

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος5/10/14 10:37 π.μ.

  Το ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου για τη Νέα Πνοή.

  Νέα Πνοή για το Διόνυσο: Εσπευσμένη(;) εκλογή οργάνων διοίκησης

  Με χθεσινή- Σάββατο 4 Οκτωβρίου- ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για το Διόνυσο καλεί μέλη και φίλους σήμερα Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί στην Άνοιξη να ψηφίσουν σε ιδρυτική γενική συνέλευση για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης (σ.σ. Συμβούλιο Διοίκησης και Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου):

  Η Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ως τρίτη εκλογική δύναμη στον Δήμο Διονύσου, με την εκλογή 4 Δημοτικών Συμβούλων και 4 Τοπικών Συμβούλων, είναι έτοιμη να προσφέρει στον τόπο μας, με πρόγραμμα, προτάσεις, κοινωνικό έργο, πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς του Δήμου, για το καλό των συμπολιτών, της περιοχής, για το καλό όλων μας.

  Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης.

  Η παρουσία όλων των μελών και φίλων της Νέας Πνοής για τον Διόνυσο είναι σημαντική.

  Εύλογο βέβαια το ερώτημα εδώ γιατί η παραπάνω ανακοίνωση της τρίτης σε δύναμη δημοτικής παράταξης που είναι έτοιμη να προσφέρει κ.λπ. είδε το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα της και μόνο, όταν για παράδειγμα Δελτίο Τύπου με τις θέσεις τού επικεφαλής της για θέμα της Οικονομικής Επιτροπής εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ με την εκπνοή της συνεδρίασης, την Παρασκευή το μεσημέρι.

  Εύλογο είναι και το ερώτημα γιατί η παράταξη που κατ’ εξοχήν ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και τη συμμετοχή, δεν έδωσε στη δημοσιότητα και τις διαδικασίες με τις οποίες θα γίνουν οι εκλογές.

  Εύλογο είναι τέλος και το ερώτημα με απόφαση ποιου οργάνου πραγματοποιούνται οι σημερινές εκλογές.

  Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου, στη μετεκλογική συνάντηση της Νέας Πνοής στη Σταμάτα στις 25 Ιουνίου είχαν τεθεί ορισμένα χρονοδιαγράμματα και στόχοι: καταστατικό, επιτροπές, θεματικός φάκελος για την πόλη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τότε τεθεί, οι παραπάνω διεργασίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ώστε τα αποτελέσματά τους- ιδιαιτέρως τα του καταστατικού- να τεθούν υπόψη των μελών για διαβούλευση. Καταληκτική ημερομηνία το τέλος Αυγούστου, με το επιπλέον δεδομένο πως μετά και την έγκριση του καταστατικού, θα ξεκινούσαν συζητήσεις με τη Συμμαχία για τους όρους συνεργασίας των δυο παρατάξεων.

  Μέχρι σήμερα τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αγαπητή Μαρία Χαζάπη τα είπε όλα καλύτερα απ' όλους μας.

   ΥΓ. Καληνύχτα Νέα Πνοή και καλή τύχη.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/14 11:42 π.μ.

   ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ,ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ...ΤΙ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ...ΜΥΡΙΖΕΙ.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος5/10/14 11:15 π.μ.

  Κύριε Σάκη Ζαμάνη, μπορεί ο φίλος σου ο κύριος διονυσοσκουφίτσας να τα μάζεψε τα σκανδαλάκια από την κοινή θέα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι υπεύθυνος για τα μασκαριλίκια της παρέας που επελεξες να εχεις διπλα σου.

  Προσοχή φίλε Σάκη: Οι κακές παρέες φάγανε και τον προηγουμενο.

  Οι δημοτες πρέπει να ξέρουν.

  ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Πολίτη,

   Όπως σχολίασα και στην προηγούμενη ανάρτηση, το μόνο σχόλιο που κόπηκε ήταν αυτό που μιλούσε για αιδοία... - φαντάζομαι να μην είχες αντίρρηση - κι έλεγε πως ήταν η απάντηση σ' ένα άλλο που μιλούσε για ειδύλλια. Έτσι πήρα την απόφαση και τα κατέβασα και τα δυο.

   Τα υπόλοιπα σχόλια που αφορούν το θέμα αυτό (και τα οποία παραμένουν) θίγουν ένα πρωτίστως πολιτικό ζήτημα: αν δηλαδή οι προσωπικές συμπάθειες μπορούν να υποκαθιστούν τις διαδικασίες ενός δήμου.

   Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει καμιά έκπτωση ή εξυπηρέτηση και για κανέναν, φίλο ή μη.

   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/14 1:54 μ.μ.

   Δεκτή η διευκρίνιση δ/σ.

   Αλλά το θέμα παραμένει ανοιχτο και ο Σακης Ζαμάνης σαν δήμαρχος πρέπει να απαντήσει.

   Οι δημοτες πρεπει να ξέρουν.

   ΠΟΛΙΤΗΣ

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος5/10/14 11:18 π.μ.

  Κύριε Σάκη Ζαμάνη θα μας πείτε πόσους ειδικούς συμβούλους θα διορισετε τελικά;

  Από κει που η ΑΔΚ εγκαλούσε καθημερινά τον προηγούμενο δήμαρχο για ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες μαθαίνουμε ότι έχεις πάρει φόρα.


  Οι δημοτες πρέπει να ξέρουν.

  ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος5/10/14 12:00 μ.μ.

  Οι δημότες πρέπει να ξέρουν.
  Αν ασχολείται η δημοτική αρχή σε όλα τα επίπεδα με την καθημερινότητα μας και όχι με τις παρλαπίπες των διάφορων χαραμοφάηδων των παλιού καθεστώτος.
  Και μόλις σε ένα μήνα βλέπουν σοβαρότητα-ενδιαφέρον παντού για την καθημερινότητα. Και τα διάφορα τρωκτικά να κοάζουν για τον χαμένο παράδεισο. Τα προσπερνάμε με χαμόγελο.

  ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/10/14 1:52 μ.μ.

   Φίλε "Πολίτη" επειδή χρησιμοποίησες το ψευδώνυμο μου και δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί σύγχυση στους αναγνώστες σε παρακαλώ να μην επιμείνεις.

   ο πρώτος ΠΟΛΙΤΗΣ

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος5/10/14 1:14 μ.μ.

  Κύριε Ζαμάνη πρόσεχε. Έχεις πάρει φόρα και σε μηδέν χρόνο άρχισες να διολισθαίνεις με μεγάλη ταχύτητα σε επικίνδυνα επίπεδα. Κύριε Καλαφατέλη, αν γρήγορα καταλάβεις τους λόγους που οι πολίτες σε έληξαν οριστικά και αμετάκλητα θα αποδεχτείς τη νέα πραγματικότητα στην οποία για πάντα θα βαδίζεις. Κύριε Ζυγούνα αν την ανατροπή την περίμενες μόνο από πάνω δεν είχες λόγο να ανακατευτείς, θα ήταν καλύτερα να καθόσουν στα αυγά σου. Κύριε Μπιτάκο η Νέα Πνοή σου είναι μία τρύπα στο νερό, γιαυτό όχι μόνο καληνύχτα αλλά καλή τύχη στις άλλες απασχολήσεις σου. Η Σώκου μονότονα ΚΚΕ, ΚΚΕ, ΚΚΕ. Όλοι είστε πιο κάτω του αναμενομενου και του πύχη που μόνοι σας βάλατε. Το κακό γιαυτή τη κρίση είναι ότι δεν είναι υπερβολή αλλά πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος5/10/14 1:16 μ.μ.

  Άκου πόσους ειδικούς συμβούλους θα πάρει ο Ζαμάνης; Όσα προεκλογικά γραμμάτια δεν μπορεί να καλύψει με αντιδημαρχίες, επιστροπές, Νομικά πρόσωπα, αναπτυξιακή (ο Θεός να την κάνει) κλπ. Μόνο Γ.Γ. δεν θα πάρει για τον φόβο των Ιουδαίων και μόνο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος5/10/14 2:15 μ.μ.

  Σήκωσε κεφάλι ο Μπιτάκος - εμφανίστηκε στην οικονομική επιτροπή ( το τακτικό μέλος τι να έγινε άραγε ? ) ,άρθρωσε λόγο και άποψη , συναντήθηκε με άτομα εκτός Νέας Πνοής και τους έκανε πρόταση να στελεχώσουν τις θέσεις των μελών των Νομικών Προσώπων - και είπε ο Λουκάτος να του βάλει το χαλινάρι πάλι ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος5/10/14 2:44 μ.μ.

  Ο ΠΟΛΙΤΗΣ δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός, ούτε πατέντα σου. Αν θέλεις αποκλειστικότητα, ονοματάκι κι όχι ψευδώνυμο.
  Αλλού αυτά τα κολπάκια. Γιαυτό τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.

  Ο δεύτερος ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος5/10/14 2:49 μ.μ.

  Επιβεβαιώθηκε σήμερα στη συνέλευση της "Νέας" (πλην παλαιοτάτης) Πνοής του Μπιτάκου η σοβαρότατη κρίση και σύγκρουση ανάμεσα στην ομάδα του Λουκάτου και εκείνη της Συμμαχίας του Βορριά.
  Είχε προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση πριν λίγες ημέρες για τον Κανονισμό Λειτουργίας (ο οποίος τελικά δεν ψηφίστηκε) ανάμεσα στον Λουκάτο και τον Φωτάκη.
  Γύρο-γύρο όλοι και στη μέση ο άβουλος-μοιραίος Μπιτάκος, Πόσο άραγε θα αντέξει αυτό το παιδί όλο αυτό το μπάχαλο; Όχι για πολύ, βέβαια......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος5/10/14 3:04 μ.μ.

  Ανάμεσα στον Λουκάτο και τον Βορριά ο Μπιτάκος, μέχρι να τον αλέσουν οι μυλοπετρες......
  Μην νομίζετε ότι ο ισόβιος πρόεδρος της Συμμαχίας κοιμάται. Προχθές την Πέμπτη μάζεψε τα υπολείμματα της παράταξης του για να κανονίσουν την σταυροδοσία στις σημερινές εκλογές.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος5/10/14 3:06 μ.μ.

  Ο Μπιτάκος έκανε το μοιραίο λάθος. Εξαρτήθηκε από Βορριά και Λουκάτο. Όσο και να προσπαθήσει, όσο στο μέλλον και αν αποκηρύξει, δεν πρόκειται να ξεφύγει από αυτές τις επιλογές ποτέ. Θα είμαστε εδώ για να τις θυμίζουμε. Έπαιξε και έχασε. Πρέπει να διαθέτει κανείς πολύ μεγάλη ανοησία για να επιλέξει και να αποδεχτεί σε δημοτικό σχήμα σαν πρωταγωνιστές, δύο από τα πιο διαλυτικά πρόσωπα του δήμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/10/14 8:20 μ.μ.

   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΡΕΚΛΟΒΙΑ ΕΙΝΑΙ...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/14 8:44 μ.μ.

   Άμα ασχολείστε ακόμη με τον Βορριά και τον Μπιτάκο τα ...χαιρετίσματά μου! Για Μπιτάκος πάντως το ότι δεν έχει παραιτηθεί ακόμη είναι πρόοδος. Αυτός συνήθως κανένα δίμηνο αντέχει να είναι στην αντιπολίτευση. Μετά γίνεται φαντομάς... Τον πιάνουν τα μουσικοχορευτικά του. Κανονικά αυτός με τον τροβαδούρο Καλαφατέλη θα έπρεπε να κατέβει στις εκλογές να κάνουνε ντουέτο!.

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος5/10/14 3:36 μ.μ.

  Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά πότε ο Ζαμάνης και η παρέα του όταν ήταν στην αντιπολίτευση αρνήθηκε την ανάγκη των ειδικών συμβούλων; Εκείνο που θυμάμαι είναι πως ζητούσαν και ξαναζητούσαν και αυτοί και όλοι οι άλλοι, έναν στοιχειώδη απολογισμό του έργου όσων συμβούλων είχε προσλάβει ο Καλαφατέλης και έλεγχο του τρόπου που τους είχε προσλάβει. Είναι έτσι ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/10/14 8:40 μ.μ.

   Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός και του Πασιπουλαρίδη και δική του. Όποιος ψάξει τα πρακτικά, ειδκά των προυπολογισμών θα τα βρει. Το επιχείρημα ήταν ότι ξοδεύει πολλά χρήματα ο Δήμος για θέσεις που δεν χρειάζονται αφού μπορούν να τις καλύψουν οι υπάλληλοι του Δήμου. Βέβαια έλεγε και αυτό που αναφέρεις 3.36 μ.μ. περί απολογισμού έργου αλλά αυτό ήταν επιπρόσθετο και άλλωστε δεν θα μπορούσε να υπάρξει απολογισμός έργου από την στιγμή που δεν προβλέπεται. Μόνο για το ονόρε θα γινόταν, που δεν έγινε και για να μην έχει να λέει ο Ζαμάνης και η ομάδα του, ότι δεν παράγουν έργο. Συνεπώς η μη πρόσληψη ειδικών συμβούλων ήταν στις βασικές αρχές της παράταξης του Ζαμάνη ασχέτως εάν τώρα άρχισε τις κ@@@@τούμπες γιατί έχει γραμμάτια να εξοφλήσει. έτσι έχουν τα πράγματα, δυστυχώς για τη νέα διοίκηση.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/14 8:59 μ.μ.

   Κάτι μου λέει ότι ο τρόπος που είχε προσλάβει ο Καλαφατέλης τους ειδικούς συμβούλους θα είναι ακριβώς ο ίδιος που θα τους προσλάβει και ο Ζαμάνης... Εδώ θα είμαστε και θα με θυμηθείτε. Ήδη εάν διαβάσει κάποιος την προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου θα καταλάβει πολλά. Λίγο υποψιασμένος να είναι μόνο... Κάνει μπαμ!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/14 9:48 μ.μ.

   Γιατί δεν μας λες καθαρά τι εννοείς για να δούμε μετά αν αξίζει να σε θυμηθούμε;

   Διαγραφή
 20. Ανώνυμος5/10/14 7:05 μ.μ.

  Γιατί ψευδολογούν ασύστολα οι κηπουροί του παλαιού καθεστώτος για τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης του δήμου; Προφανώς, γιατί οι πολίτες βλέπουν τη διαφορά στην καθημερινότητα τους.
  Δεν βλέπουν αδιαφορία, έπαρση, αλαζονεία, μικροπολιτική.
  Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα ομογενοποίησης ενός νέου και πολυσυλλεκτικού σχήματος. Αλλά αυτά δεν αφορούν εμάς τους πολίτες. Εμείς βλέπουμε σοβαρότητα, σχεδιασμό, διαφάνεια, σεμνότητα και όχι λαμογιές.

  Ο δεύτερος ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος5/10/14 8:09 μ.μ.

  Άρχησαν να κυκλοφορούν φαντάσματα. Προσοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Το ρεπορτάζ της ΟΔΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ από τις εκλογές της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ
  (1ο μέρος)

  Νέα Πνοή για το Διόνυσο: Απανωτές εκλογές σήμερα στη Συνέλευση

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Άνοιξη η ιδρυτική Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο, στη διάρκεια της οποίας ψηφίστηκαν: και το καταστατικό, και ο Πρόεδρος της παράταξης, και 5 από τα 9 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, και τα 3 μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας και Εσωτερικού Ελέγχου.

  Ενημέρωση για τα τοπικά

  Πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο επικεφαλής της Νέας Πνοής Π. Μπιτάκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την τοπική αυτοδιοικητική επικαιρότητα:

  *Απογοητευτικά τα πρώτα δείγματα δουλειάς από τη Δημοτική Αρχή και «επιπολαιότητα, προχειρότητα, ανευθυνότητα» καταλόγισε ο κ. Μπιτάκος στη νέα Διοίκηση, «που δεν έχει το άλλοθι ούτε της άγνοιας ούτε της έλλειψης χρόνου», ενώ σημείωσε πως για την περιβόητη συμμετοχική διαδικασία με τις άλλες παρατάξεις, τίποτα ακόμη δεν έχει ακουστεί.

  *Αδυναμία άσκησης δημιουργικής αντιπολίτευσης, αλλά και σημάδια άσκησης εκδικητικής πολιτικής, ήταν οι εκτιμήσεις για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας (Ενωτική Πρωτοβουλία)

  *Εγκλωβισμένες κομματικά, χαρακτήρισε, τέλος, ο κ. Μπιτάκος τις άλλες δυο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας- Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και Λαϊκή Συσπείρωση.

  Όσο για τη Νέα Πνοή, «ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση, δηλώνει παρούσα και παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα και οργανώνεται», είπε ο κ. Μπιτάκος, ενώ έδωσε και το στίγμα της παράταξης στο εξής: «Θα επικροτούμε τα θετικά, θα ελέγχουμε τις ενέργειες της Διοίκησης, θα καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα, θα προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. (2ο μέρος)

  «Ποιο καταστατικό;»

  Το θέμα πάντως που τέθηκε ευθύς εξ αρχής, και μάλιστα από τον έμπειρο περί τις συλλογικές διαδικασίες Αντ. Σαρρή, ήταν πως σε μια νόμιμη διαδικασία πρώτα ψηφίζεις το καταστατικό και μετά πηγαίνεις σε ιδρυτική Γενική Συνέλευση. Το οποίο καταστατικό, προσέθεσε ο κ. Σαρρής, δεν θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρξει διαβούλευση; Παρά το γεγονός, εντούτοις, πως απ” όσο φάνηκε, πολλοί ήταν που αγνοούσαν το περεχόμενο του καταστατικού, όλοι έδωσαν με ανάταση χειρός την έγκρισή τους.

  Τη διαβεβαίωση πως το καταστατικό θα αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα της παράταξης, ενώ στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης θα υπάρξει και δυνατότητα τροποποίησής του, έδωσε ο επικεφαλής Π. Μπιτάκος, που για τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία επικαλέστηκε στενότητα χρόνου.

  Πρόεδρος ο Π. Μπιτάκος

  Με μοναδική τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδου της Νέας Πνοής, και θεωρώντας δεδομένη, όπως είπε, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των μελών της παράταξης, εξελέγη Πρόεδρος, και πάλι με ανάταση χειρός, «ο επικεφαλής της παράταξης, ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος και ο άνθρωπος που μας οδήγησε στις εκλογές», όπως είπε η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Συνέλευσης Κ. Αυγέρη.

  Εκλογές για Συμβούλιο και Επιτροπή

  Στη συνέχεια τα παριστάμενα μέλη ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή πέντε μελών, επί συνόλου 9, για το Συμβούλιο που ουσιαστικά ασκεί διοίκηση στη Νέα Πνοή. Με 2 άκυρα και 1 λευκό σε σύνολο 46 ψηφισάντων, ανακοινώθηκε (σ.σ. γιατί η καταμέτρηση έγινε σε άλλο χώρο από αυτόν της Γενικής Συνέλευσης) ότι εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι Καϋμενάκη- Ντοά, Λουκάτος, Κομνηνάκης, Μιχαλόπουλος και Μπενέτος ως τακτικά μέλη και οι Μπενόπουλος και Παναγιώτου ως αναπληρωματικά.

  Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι ο Πρόεδρος της παράταξης, δύο αριστίνδην μέλη και ο συντονιστής δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Οι τρεις τελευταίοι θα ανακοινωθούν προσεχώς από τον κ. Μπιτάκο, όπως μας ενημέρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πνοής Γ. Φωτάκης.

  Όσον αφορά στην Επιτροπή Διαφάνειας, εξελέγησαν η Αυγέρη, Ζηρτιλίδη και Χρυσικόπουλος, με αναπληρωματικούς τούς Κυριαζίδη και Γαββαθά.


  Χαιρετισμό απηύθυνε στα μέλη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Π. Βορριάς, που για απρόβλεπτους λόγους, όπως σημείωνε στο χαιρετισμό που διάβασε ο κ. Σαρρής, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Με την ευχή «να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί» ο κ. Βορριάς ευχήθηκε επιπλέον τη «νίκη και την ανατροπή απαρχαιωμένων αντιλήψεων, με βάση τις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ευχαριστούμε την καλή "συνάδελφο" για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της (Κυριακάτικα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος5/10/14 8:45 μ.μ.

  Αυτό είναι το νέο και το συμμετοχικό, που επαγγελόταν προεκλογικά ο Μπιτάκος; Αράχνες μυρίζει και παλαιοκομματισμό.
  Πολύ γρήγορα το ανομοιογενές αυτό σχήμα θα διαλυθεί σε πολλά κομμάτια, γιατί δεν υπάρχει η συγκολλητική ουσία της εξουσίας και τα 5 χρόνια στην αντιπολίτευση είναι πολλά.
  Χώρια που ο Μπιτάκος έχει αποδείξει πόσο ανασφαλής είναι, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.
  Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη τα κουρέλια, η πόλη θα προχωρήσει μπροστά και χωρίς αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος5/10/14 11:44 μ.μ.

  Μην ξεχνάμε ότι, ο Καλαφατέλης έδωσε στον Μπιτάκο 2 δουλειές, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού το καλοκαίρι 2013 στο ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου και τον Ποδηλατικό γύρο Διονύσου.
  Τόνα χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/10/14 9:59 π.μ.

   Και ο Μπιτάκος ανώνυμε 11.44 μ.μ. για να τον ευχαριστήσει στις εκλογές στήριξε Ζαμάνη... Πως το λέει ο λαός; Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος; Αυτό.

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος6/10/14 12:27 π.μ.

  "Απογοητευτικά τα πρώτα δείγματα της νέας δημοτικής αρχής" είπε ο κος Μπιτάκος. Αυτής της αρχής που πριν από ένα μηνα συνεργάστηκαν στην εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. Αν θυμάστε το αποτέλεσμα ήταν 21-21, όταν ο κος Μπιτάκος έχει, αν ξέρω καλά, τέσσερις συμβούλους. "Να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί" διεμήνυσε ο απών Βορριάς. Ούτε να αναπνεύσει και να απαγκιστρωθεί δεν αφήνει τον άνθρωπο. Θέλει την δόξα, αν ποτέ έρθει, δική του. Με τέτοιες ζαλάδες άπατοι θα καταλήξουν. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος6/10/14 12:40 π.μ.

  Όταν ένας δήμος δεν έχει επαρκή-σοβαρή αντιπολίτευση, αυτό συνιστά σοβαρή αναπηρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αμαντέους6/10/14 12:55 π.μ.

  PAINT IT BLACK PANAGIOTAKIS....

  Για να δούμε αν έχω καταλάβει καλά μέχρι τώρα τι παίζει με τη Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση της Νέας Πνοής.

  1. Στις εκλογές κατεβάζουν ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο με 100 υποψήφιους , χωρίς πολλά βαμπίρ και δεινόσαυρους και παίρνουν ένα ωραιότατο 16% και 8 συμβούλους, 4 δημοτικούς και 4 κοινοτικούς. Σε κάποιους αυτό αρέσει , αλλά κάποιοι άλλοι που είχαν πιστεψει τον Ισόβιο που τους διαβεβαίωνε για β' γύρο δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι.

  2. Στον β' γύρο δίνουν στους οπαδούς τους το ελευθέρας κι από τους ίδιους κάποιοι στηρίζουν Ζαμάνη και κάποιοι Καλαφατέλη. Αν δει κανείς τα τελικά αποτελέσματα καταλαβαίνει who is who.

  3. Μετά από λίγο καιρό ο Ισόβιος , που μέχρι τότε ήταν ο μέντορας του αρχηγού μιλά για σταλινικές μεθόδους μιας παραομάδας (Λουκάτος & σια), που κατάφερε να καπελώσει τους δικούς του στη σταυροδοσία. Απο τότε οι σχέσεις μέσα στη παράταξη χαλάνε και μαθαίνουμε πως η Συμμαχία ζει ακόμα.

  4. Ο αρχηγός παίρνει θέση απέναντι από τον πρώην μέντορά του , διαφημίζει ότι θα ξεκινήσουν ανοικτές διαδικασίες για καταστατικό (εκεί το λένε κανονισμό λειτουργίας, λες και πρόκειται για κανένα διοικητικό συμβούλιο όλο κι όλο) και εκλογές και φεύγει για επαγγελματική τουρνέ. Και καλά κάνει ο άνθρωπος μπας και βγάλει κανένα φράγκο την σήμερον ημέρα.

  5. Περνά το καλοκαίρι, έρχονται τα πρωτοβρόχια , μαθαίνουμε για τα βιογραφικά όσων βγήκαν σύμβουλοι, βγαίνει και γραμματέας στο δημοτικό συμβούλιο η αδελφή του υπαρχηγού , πέφτουν τα συχαρίκια, διαβάζουμε κάτι ψιλά για τα προβλήματα από τις ανασκαφές, για το καταστατικό όμως τίποτα.

  6. Πριν λίγο καιρό, μαθαίνουμε στη μούγκα και με τα χίλια ζόρια πως μια χούφτα άνθρωποι δουλεύουν το καταστατικό , αλλά ψιλο-χοντρο-πλακώνονται για τις θέσεις. Ο Λουκάτος ζητά θέση αντιπρόεδρου (μάλλον για να ξεκάνει τον χορευτή) αλλά επικρατεί ο Φωτάκης, που στηρίζεται στα κόνσεπτ Βορριά για τα οργανωτικά.

  7. Χτες το μεσημέρι μαθαίνουμε ότι σήμερα το μαγαζί έχει εκλογές και καλούνται όλοι να πάνε. Κι αυτοί που πάνε είναι 46 όλοι κι όλοι... Κάποιος από δαύτους ρωτά πώς είναι δυνατό να γίνουν εκλογές χωρίς να έχουν συζητήσει το καταστατικό , αλλά τα αφεντικά του λένε πως το έχουν δει και έιναι μια χαρά. Τα προβατάκια κάνουν ένα μπε και σηκώνουν τα ποδαράκια τους και το χηφίζουν.

  8. Το καταστατικό προβλέπει Συμβούλιο Διοίκησης με 9 μέλη. Ο αρχηγός λέει ότι δεν πιστεύει να υπάρχει αντίρρηση στο να είναι αρχηγός, τα προβατάκια κάνουν ουουου κι έτσι γίνεται ο 2ος συμμετοχικός αρχηγός (ο πρώτος ήταν ο ΓΑΠ).

  9. Ο νέος πρόεδρος , που είναι ο ίδιος με τον παλιό , λέει στους μαζεμένους ότι θα ψηφίσουν μόνο για 5 μέλη, γιατί τα άλλα 3 θα τα βάλει αυτός, όταν το αποφασίσει. Τα προβατάκια δεν λένε απολύτως τίποτα και ψηφίζουν. Μόνο 3 φαίνεται να διαφωνούν , γιατί ρίχνουν άκυρο-λευκό.

  10. Από τα αποτελεσματα της ψηφοφορίας φαίνεται ότι ο Λουκάτος είχε περισσότερα κουκιά από τον Φωτάκη κι ο Μπιτάκος τα λιγότερα και από τους δυο. Από δω και περα οι αποφάσεις για την στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο θα μοιάζουν με προβλήαμτα πρακτικής αριθμητικής.

  Μέχρι εδώ τα όσα έχουν γίνει. Νομίζω είναι εύκολο να καταλάβει κανείς και να βγάλει συμπέρασμα. Το μόνο ερώτημα που έχω είναι "μέχρι πότε ο Μπιτάκος θα είναι αρχηγός;"

  Καληνύχτα

  Αμαντέους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος6/10/14 1:10 π.μ.

  Aμαντέους, όπως έστρωσε ο Μπιτάκος θα κοιμηθεί. Ή να στο πω διαφορετικά. Είναι πολύ λίγος, αυτό μπορεί αυτό κάνει. Μην έχεις άλλες απαιτήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/10/14 4:32 μ.μ.

   Ενα ωραιο κόλπο του Λουκάτου για να βαλει υποψηφιότητα για δημαρχος το 2019, που να καταλάβει ο Μπιτακος , του τα λέγαμε πριν τις εκλογες, λίγος πολυ λίγος. Για δάσκαλος χορού καλός ειναι για ηγέτης οχι, καληνύχτα παναγιωτη με αυτα που κανεις δεν θα βγεις ποτε δημαρχος ,αν και στην αρχη σε στη ρίξαμε ολοι αλλα δυστυχως εισαι αχάριστος

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος6/10/14 8:08 π.μ.

  Οι σταυροί για το Συμβούλιο Διοίκησης επί 43 έγκυρων (+2 άκυρα + 1 λευκό)

  Ντου-Καιμενάκη Γεωργία 24
  Μάριος Λουκάτος 22
  Κομνηνάκης Γεώργιος 17
  Μιχαλόπουλος Σαράντης 14
  Μπενέτος Γιάννης 13

  Αναπληρωματικοί:
  Παναγιώτου Άρης 10
  Μπενόπουλος Νίκος 10.

  Για την Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου :

  Αυγέρη Κατερίνα 25
  Ζηρτιλίδη Κυριακή 15
  Χρυσικόπουλος Βαγγέλης 10

  Αναπληρωματικοί:
  Γαβαθάς Θόδωρος 10
  Κυριαζίδης Δημήτρης 10
  Τσαβδαρίδου Βίκυ 4

  (από τη φωτογραφία της Βορεινής)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος6/10/14 8:56 π.μ.

  Στοιχηματίζω Αμαντέους ότι, ο Μπιτάκος μέσα στο 2015 θα την κοπανήσει πάλι. Εξάλλου, ένα τσιγάρο δρόμος είναι η 1η από την 2η. Και το copy-paste μπορεί να τον βοηθήσει να την συντάξει επικαιροποιημένη, γιατί μέχρι εκεί φτάνει. Πολιτική σκέψη υπό το μηδέν!
  Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι, δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης. Ζει ακόμη τον μύθο του. Και χθες προσπάθησε να ψελίσει κάποια πράγματα (ασυνάρτητα όντως) για τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Δεν κυττάει καλύτερα την καμπούρα του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος6/10/14 9:56 π.μ.

  Όπως εξελίσσεται το δράμα της Νέας Πνοής τον μόνο που εξυπηρετεί είναι τον Λουκάτο που στο κάτω κάτω της γραφής έχει και δυο δημοτικούς συμβούλους , την αδερφή του και την Αυγέρη. Όταν ξεκινήσουν τα σοβαρά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο και τεθεί θέμα γραμμής στις ψηφοφορίες , εκεί να δείτε τι έχει να γίνει. Όσο μεγαλύτερη η πίεση από τις δυο μεριές προς τον Μπιτάκο τόσο πιο γρήγορα θα σπάσει και θα παραιτηθεί. Τη πρακτική της όξυνσης το ξέρει καλά ο μεσιέ Μαριο και την εφαρμόζει παντού όπου μπλέκει και άλλοτε του βγαίνει και άλλοτε δεν του βγαίνει οπότε αποχωρεί. Θυμίζω τι έγινε και στην Ένωση Γονέων. Το θέμα είναι ότι μετά την όξυνση και τη σύγκρουση έρχεται η παράλυση και η διάλυση της παράταξης, Και για εκείνον βέβαια θα έχει ανοίξει ο δρόμος της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Για τους άλλους όμως που πίστεψαν στο καινούργιο τι γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος6/10/14 9:58 π.μ.

  Διαβάζω στο ρεπορτάζ της Βορεινής για τις εκλογές στην παράταξη Μπιτάκου ότι, στη συνέλευση παρέστησαν και οι Μήλα-Κατσιακίδης. Οι οποίοι διαδίδουν παντού ότι τάχουν σπάσει με την παράταξη του Καλαφατέλη και ενδιαφέρονται να πλασαριστούν ξανά στην Σχολική Επιτροπή.
  ΚΙ επειδή φαίνεται ότι, απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες τους να τους προτείνει η πλειοψηφία, χθες πλαγιοκόπησαν τον Μπιτάκο. Τι στάση αρχών κι αυτή......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν τα έσπασα με κανέναν.Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να μιλώ με όποιον θέλω και να πηγαίνω όπου θέλω.Στην παράταξη που στηρίζεις αρνήθηκα την πρόταση για συμμετοχή.Εσύ μπορείς να γράφεις ότι θέλεις.Φοβάσαι κάτι;Σήμερα θα απαντήσω θετικά ή αρνητικά σε νέα πρόταση.Η αντιπολίτευση γίνεται και απ' έξω, αλλά και πίσω από αυτούς που είναι στα Δ.Σ των Νομικών Προσώπων.Καλό απόγευμα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/14 8:38 μ.μ.

   Άγγελε μην ασχολείσαι με μικροπρεπείς... Καλά έκανες πάντως και πήγες στη συνέλευση του Μπιτάκου και να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι την ξεφτίλα τους.

   Διαγραφή
  3. ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΩΣ: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΗΛΑ7/10/14 12:36 π.μ.

   Προσωπικά ευχαριστώ για τις προσκλήσεις σε εκδηλώσεις και την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, στις οποίες - όσο μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου - θα πηγαίνω. Πάντα και παντού η στάση μου θα είναι εποικοδομητική κριτική με πνεύμα συνεργασίας και κυρίως πράξεις και όχι λόγια! Υπάρχουν και κάποιοι που τα εκτιμούν αυτά...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/10/14 9:11 π.μ.

   Κάποιοι τα εκτιμούν Λαμπρινή Μήλα. Ποιοι άραγε;

   Διαγραφή
 35. Ανώνυμος6/10/14 10:06 π.μ.

  Ο Λουκάτος τη δουλειά του κάνει. Οι άλλοι που πήγαν σαν πρόβατα επι σφαγή, πότε θα ξυπνήσουν; Μήπως ο ισόβιος πρόεδρος της Συμμαχίας μπορεί να μας φωτίσει επ΄ αυτού με κάποια από εκείνες τις αμίμητες "αναλύσεις" του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος6/10/14 10:30 π.μ.

  Τι ζητάτε να κάνει ο ισόβιος της Συμμαχίας; Προχθές την Πέμπτη, στη σύσκεψη για να δώσει γραμμη για την σταυροδοσία, μαζεύτηκαν όλοι κι όλοι στη Συμμαχία - 10 άτομα!
  Και χθες επιβεβαιώθηκε, όπως και στις εκλογές, ότι η ομάδα Λουκάτου είναι η πιο ισχυρή στο εσωτερικό της Νέας (παλαιοτάτης στην πραγματικότητα) Πνοής. Οι της Συμμαχίας το φυσάνε και δεν κρυώνει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος6/10/14 10:55 π.μ.

  'Αραγε για ποιό λόγο ο Σύλλογος Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σταμάτας αλλάζει δικηγόρο ??? Η φίλη τους και συνυποψήφια των μελών της προσωρινής διοικούσας , κ.Αυγέρη τους άφησε στη μοίρα τους ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος6/10/14 1:56 μ.μ.

  Ο ισόβιος μίλησε και έβαλε τις κόκκινες γραμμές. Και τι είπε; Απολαύστε:

  " Αν και απών, από τη σημερινή σας συνάντηση, είμαι ολόψυχα μαζί σας και θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή μας προσπάθεια για υλοποίηση των στόχων μας.

  Η αρχή αυτής της προσπάθειας νομίζω ότι έγινε με τη συζήτηση, των δύο επικεφαλής των Δημοτικών μας Παρατάξεων, για τα σοβαρά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής.

  Ευελπιστώ σε μια καλύτερη συνέχεια με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιούνται οι αρχές και οι ηθικές αξίες στις οποίες πιστεύουμε και τις οποίες έχουμε διακηρύξει."

  Βρε ουστ, αποτυχημένοι. Ο λουκάτος σας γυρεύει και σας την έφερε χθες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος6/10/14 2:57 μ.μ.

  Εντάξει, αυτά τα πράγματα με ξεπερνάνε. Στο blog της η Νέα Πνοή ανακοινώνει το Σάββατο για χτες την Ιδρυτική της Γενική Συνέλευση, στο Δελτίο Τύπου που βλέπω να κυκλοφορεί στο internet η Συνέλευση αναφέρεται ως Καταστατική, κι στην ανακοίνωση Μπιτάκου στο fb ως Οργανωτική. Δηλαδή;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/10/14 3:37 μ.μ.

   Όλο το γκέιμ ήταν για τις Καρέκλες φίλε μου!!! τα άλλα είναι προφάσεις με πολλές αμαρτίες. αν δεν σου βγαινει το καταστατικό, φέρνεις το πούλμαν με τους μουτζαχεντίν και πέρνεις τη πλειοψιφία στο συμβούλιο και τελιώνεις τον αλλον που σου τη βγαίνει, κι εκείνος πέρνει το μύνημα και κάνει τουμπεκί. και οσο πιο ψιλοκομένο , τόσο το καλυτερο

   Διαγραφή
 40. Ανώνυμος6/10/14 3:22 μ.μ.

  Καλά όλα αυτά που γράφεται αλλά με το μέγα σκάνδαλο που είναι η ανάκληση του δικηγόρου που είχε βάλει ο Δήμος για την υπόθεση του οικοπέδου στη Δροσιά, των Πασιπουλαριδοζαμάνηδων γιατί δεν μιλάει κανείς; Εκτός και εάν θεωρείται ότι δεν είναι σκάνδαλο μία υπόθεση που ζημίωσε τον Δήμο. Για την αγαορά οικοπέδου από "μαϊμού' ιδιοκτήτρια εννοώ και μάλιστα 90 τόσων ετών...Και πλήρωσε ο Δήμος ένα κάρο λεφτά και οικόπεδο δεν έχει... Τώρα θα υπερασπιστεί τον Δήμο ο δικηγόρος που τελεί υπό τις οδηγίες του δημάρχου, ο οποίος δήμαρχος παρεμπιμπτόντως είναι και υπόλογος; Μια χαρά το πάει η ζαμανοπαρέα, αλλά και η αντιπολίτευση ζει στον κόσμο του...δικαίου!!! Και ο Τοπικός Τύπος βεβαίως που δεν έχει κάνει καμιά αναφορά σαν να μην έγινε τίποτε. Σόι πηγαίνει το βασίλειο... Αλοίμονό μας. Αυτό μόνο έχω να πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος6/10/14 4:48 μ.μ.

  ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ή αλλιώς "το θράσος δεν έχει όρια").

  Θαυμάστε τα όλα κι όλα δύο "αποφασιστικά βήματα" της διοίκησης Καλαφατέλη, όπως τα λέει ο ίδιος ο ...πρωτομάστορας:

  - Συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών Ελλάδας για επισκέψεις και ομιλίες Ελλήνων Ολυμπιονικών σε Σχολεία του Δήμου μας. Οι μαθητές του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εμπνευστούν από τους Ολυμπιονίκες μας και ταυτόχρονα να μυηθούν στα μυστικά του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

  - Μέσα από καμπ διαφόρων αθλημάτων δώσαμε τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες και να αθληθούν.

  Αυτά είπε ο τέως σε συνέντευξητου μαζί και με άλλα παχιά λόγια περί Ολυμπισμού, "προσωπικής υπέρβασης", "βιωματικής ευαισθητοποίησης", "δύσκολη οικονομική συγκυρία", "αρνητικό διεθνές περιβάλλον" και άλλες τέτοιες πίπες.

  Μιλιά όμως για την ανυπαρξία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, προκειμένου να κάνουν παιχνίδι οι κολλητοί του

  Μιλιά και για τα πανωτόκια στις τιμές των καμπς των νταλαβεριτζήδων του που τόσο απλόχερα έδινε άδειες.

  Μιλιά για την απραξία του στις καταγγελίες για διακίνηση μαύρου χρήματος που οι εγκάθετοί του έπνιγαν στα συρτάρια τους.


  Κι εσύ νέε δήμαρχε, τι πρόκειται να κάνεις για τον Σχολικό Αθλητισμό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/10/14 8:27 μ.μ.

   Αγαπητέ ανώνυμε 4.48 μ.μ. ο νέος Δήμαρχος δεν μπορεί να παραδώσει ούτε το καινούργιο Γυμναστήριο στον Διόνυσο, για να γυμνάζονται αθλητές και μαθητές. Προφανώς περιμένει να το κάνει προς την άνοιξη μεριά και να το εμφανίσει ως δικό του... Όσο γι' αυτά που λέει ο Καλαφατέλης επί της ουσίας συμφωνώ. Όταν λες για πίπες και άλλα τέτοια εμετικά δείχνεις και το επίπεδό σου αλλά και το ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου. Κρίμα Δ.τσα που τα δημοσιεύεις κιόλας. Εάν έχεις στοιχεία γι' αυτά που γράφεις 4.48 μ.μ. να τα βγάλεις δημόσια και να τα πας στον εισαγγελέα. Διαφορετικά απλά λασπολογείς. Η προηγούμενη διοίκηση, κουτσά στραβά, έκανε κάποια πράγματα. Η σημερινή αλήθεια τι κάνει πέρα από το να δημιουργεί προβλήματα στους Αθλητικούς Συλλόγους με τα γήπεδα; Μέχρι στιγμής μόνο μ' αντάρα τα έχει κάνει δυστυχώς. Σήμερα για παράδειγμα ήταν η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού τι έκανε αλήθεια ως δημοτική αρχή; Δεν έπρεπε να διοργανώσει κάποιο event; Να καλέσει τα Σχολεία να οργανώσει κάτι; Ούτε μία ανακοίνωση δεν έβγαλε για το θεαθήναι... Οπότε δεν φταίει ο Καλαφατέλης που παίρνει θέση επ' αυτών και καλά κάνει. Δυστυχώς η απογοήτευση για τη νέα διοίκηση είναι πλήρης και σε όλα τα επίπεδα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/14 8:45 μ.μ.

   Ποιους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τέτοια πεζά 4:48 μ.μ.; Ο Ζαμάνης θα φέρει όλο το NBA στο Δήμο και θα κάνει τη διαφορά!!! Αμ πώς;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/10/14 9:22 π.μ.

   Ευτυχώς που οι μαθητές του Κρυονερίου αξιοποίησαν την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και έδωσαν μαθήματα πραγματικά. Εάν περίμεναν από τον Δήμο να διοργανώσει κάτι φέξε μου και γλίστρησα... Κατάντια

   Διαγραφή
 42. Ανώνυμος6/10/14 4:59 μ.μ.

  Διαρκής η φροντίδα της δημοτικής αρχής για την καθημερινότητα μας.
  Εδώ η απάντηση του ΟΣΕ για το αίτημα του δημάρχου Διονύσου Ζαμάνη πύκνωσης των δρομολογίων που εξυπηρετούν το σταθμό του Αγίου Στεφάνου (από την Οδό Διονύσου):

  Απάντηση στο αίτημα για πύκνωση δρομολογίων, το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται είχαν υποβάλει πλην Διονύσου και οι Δήμοι Ωρωπού και Αχαρνών, δίνει σήμερα με έγγραφό του ο Δ/νων Σύμβουλος του ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθ. Ζηλιασκόπουλος.

  Στο έγγραφο αυτό τονίζεται ότι η αναστάτωση του επιβατικού με τα μειωμένα δρομολόγια οφείλεται σε έργα ηλεκτροδότησης στη γραμμή Οινόη- Κιούρκα (Αφίδνες), που αναμένεται να αποκατασταθεί το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

  Με την ολοκλήρωση των έργων, λέει στην επιστολή του ο Διευθύνων Σύμβουλος που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου, θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που κινείται στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα, «με σύγχρονες ηλεκτροκίνητες αμαξοστοιχίες μεγαλύτερης χωρητικότητας. Ομοίως τότε θα αποκατασταθεί η παλαιά συχνότητα δρομολογίων».

  Και για την αντιγραφή
  Ο Πολίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/10/14 8:31 μ.μ.

   Τόσο διαρκής είναι η φροντίδα του Δήμου, που έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του ΟΣΕ, σε αίτημα που είχαν υποβάλει πριν από τον Δήμο Διονύσου οι Δήμοι Ωρωπού και Αχαρνών. Και η απάντηση για την οποία πανηγυρίζει (;) είναι ότι όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα αποκατασταθεί και η παλαιά συχνότητα δρομολογίων. Λες και θα γινόταν κάτι άλλο δηλαδή και το επίσπευσε ο Δήμος με την φροντίδα του. Βρε ουστ!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/14 11:34 μ.μ.

   ...ενώ αν αδιαφορούσε τελείως θα ήταν καλύτερα. Έλεος! Η κακεντρέχεια και η στείρα αντιπολίτευση πρέπει να έχει και τα όρια της!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/10/14 9:16 π.μ.

   Καμία κακεντρέχεια και στείρα αντιπολίτευση αγαπητέ 11.34 μ.μ. Απλώς δεν θέλω να με περνάνε για μ@λ@κ@! Να μου εμφανίζουν ως 'φροντίδα' μία επιστολή και τις ενέργειες των Δήμων Ωρωπού και Αχαρνών... Ουσιαστικά αυτό συνέβη. Εάν εσύ το δέχεσαι δικό σου πρόβλημα...

   Διαγραφή
 43. Αμαντέους6/10/14 6:39 μ.μ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ

  Η “Νέα Πνοή” αισθάνθηκε υποχρεωμένη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της Κυριακής. Με νέο δελτίο τύπου ισχυρίζεται ότι ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας συντάχθηκε από 5μελή επιτροπή εργασίας, δόθηκε για διαβούλευση στα μέλη της κίνησης και πήρε την τελική έγκριση στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και ορίσθηκε και η ημερομηνία των εκλογών.

  Ερώτηση 1η: Δεδομένου ότι αρκετοί χτες αγνοούσαν το περιεχόμενο του Κανονισμού, τι να υποθέσουμε; Ότι η Γραμματεία της παράταξης δεν έχει όλα τα μέιλ και τα τηλέφωνά τους ή ότι δεν έγινε ποτέ συζήτηση μεταξύ των μελών, αλλά παζάρι ανάμεσα στη 5μελή επιτροπή καταστατικού (απ’ ότι ξέρω 2 μέλη ήταν οι Φωτάκης + Λουκάτος, τα άλλα?)

  Ερώτηση 2η: Ποιοι ήταν εκείνοι που μετείχαν στη συνάντηση στις 29 Σεπτεμβρίου και έδωσαν την τελική έγκριση; Γιατί τέτοια συνάντηση δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, ούτε πριν σαν πρόσκληση, ούτε μετά σαν δελτίο τύπου.

  Το δελτίο τύπου λέει ακόμα ότι «Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών θα είναι διαρκής και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για ενημέρωση και πληροφόρηση». Και ότι «Τυχόν προτάσεις μελών και φίλων σχετικά με τον κανονισμό θα καταγράφονται και οι όποιες τροποποιήσεις θα συζητηθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση μετά ένα 6μηνο».

  Ερώτηση 3η: Γιατί δεν περίμεναν να γραφτούν κι άλλοι φίλοι σαν μέλη, ώστε το σώμα να γίνει πιο μεγάλο; Βιαζόντουσαν στο μοίρασμα των καρεκλών εδώ και τώρα που είχαν τα κουκιά έτοιμα; Δεν προβληματίστηκαν καθόλου από το γεγονός ότι από τους 200+ που είχαν υπογράψει πριν τις εκλογές πως υποστηρίζουν τη κίνηση, κάτω από το 25% ήρθαν για να ψηφίσουν; Γιατί τέτοια βιασύνη;

  Ερώτηση 4η: Δηλαδή αν μετά 6 μήνες τα νέα μέλη βάλουν ζήτημα αλλαγής καταστατικού και οργάνων, τι θα γίνει; Το εκλεγέν χτες Δ.Σ. θα παραιτηθεί; Και πώς θα λέγεται τότε εκείνη η συνέλευση;

  Ερώτηση 5η: Και πώς θα λέγεται τότε η συνέλευση; Καταστατική, τροποποιητική, έκτακτη ???

  Υπάρχουν κι άλλες ερωτήσεις, αλλά είπα να μην το ζορίσουμε…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ερώτηση 6η και σοβαρότερη: Δεν βρέθηκε κανείς να σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά και οι 200 υπογραφές υποστήριξης και οι 100 υποψήφιοι έπεσαν κάτω από 50 στη χτεσινή καρικατούρα;

   Απάντηση: Μάλλον μόνο οι 3 που ψήφισαν άκυρο - λευκό ....

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/10/14 8:36 μ.μ.

   Όχι απλώς το σκεφτήκαμε αλλά και γελάσαμε πολύ...ας είναι καλά ....

   Διαγραφή
 44. Doctor Proctor6/10/14 6:52 μ.μ.

  ΚΟΥΙΖ
  Πού θα χωρέσει η επόμενη συμμετοχική συνέλευση της Νέας Πνοής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/10/14 9:02 μ.μ.

   Μάλλον στο καλάθι των αχρήστων.

   Διαγραφή
 45. Ανώνυμος6/10/14 7:00 μ.μ.

  Αν υποψιαστώ ότι αληθεύουν οι φήμες για τα χτεσινά μπινελίκια στη Σταμάτα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/10/14 8:37 μ.μ.

   Μπινελίκια γιατί ??? Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά εκεί ....Σε ποιό από όλα τα μέτωπα αναφέρεσαι ???

   Διαγραφή
 46. Ανώνυμος6/10/14 8:13 μ.μ.

  Μα όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια της δήθεν νέας πνοής, δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από κακέκτυπο της Συμμαχίας. Επιφανειακή-τυπική δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία, σε σημείο που κακοποιούνται και δυσφημίζονται τέτοιες έννοιες.
  Αλλά από τέτοιους παράγοντες δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλύτερο.
  Τώρα, έχουν ένα επιπλέον πρόβλημα τον σκληρό-ανηλεή φραξιονισμό δυο άκρως ανταγωνιστικών ομάδων (Βορριά-Λουκάτου). Και στη μέση ο καίσαρας Μπιτάκος να αυτοθαυμάζεται ως ..... Πρόεδρος.
  Ε. ρε ψώνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος6/10/14 9:51 μ.μ.

  H Νέα Πνοή είναι σε σταθερή πορεία ανόδου. Άρχησε με 200, αξιοποίησε τους 100 και έφθασε στη καφενειακή διαδικασία με 45, σε τέσσερις μόνο μήνες μετά τις εκλογές, τετραπλασίασε (μπρρρ) τη δυναμική της. Και εις ανώτερα με την ολόψυχη συμβολή και του ισόβιου. Μετά το 21-21 και τα προχθεσινά σε λίγο έρχονται. Το θέμα είναι με πόσες συνιστώσες. Με μία, με δύο ή με τρείς?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος6/10/14 9:53 μ.μ.

  Ο απόλυτος πανικός του Μπιτάκου για το χθεσινό φιάσκο. Τα βάζει στο facebook με τους δημοσιογράφους των τοπικών εφημερίδων για το ρεπορτάζ τους. Προφανώς, με την Οδό Διονύσου γιατί αυτή χθες ανέβασε σχετικό κείμενο.
  Και γιαυτό σήμερα με Δελτίο Τύπου ο ίδιος παραπληροφορεί για όσα έζησαν χθες από πρώτο χέρι οι συμμετέχοντες στη συνέλευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος6/10/14 11:11 μ.μ.

  Κάποιοι, δικαίως, πονάνε που ο δήμος ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα μας αντί να κοιμάται τον ύπνο του Καλάφι.
  Η κληρονομιά του έιναι βαριά. Ακόμα ο δήμος πληρώνει τις λακκούβες που γνώρισαν λαμπρές ημέρες δόξας επί των ημερών του. στο αυριανό συμβούλιο έρχονται παρόμοιες απαιτήσεις πολιτών για αποζημιώσεις.
  Βρε Ζαμάνη, δεν του στέλνεις το λογαριασμό στο σπίτι του;
  Ευτυχώς που πήρε πόδι ο άχρηστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/10/14 9:20 π.μ.

   Πήρε πόδι ο 'ύπνος' και ήρθανε οι ...ξύπνιοι! Να τους χαίρεστε!

   Διαγραφή
 50. Ανώνυμος7/10/14 12:50 π.μ.

  Αγαπητοί φίλοι,

  Κάθομαι και παρατηρώ με πολύ ενδιαφέρον το πολύ εύστοχο (τουλάχιστον από πολιτικής άποψης) αρχικό άρθρο και τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί.
  Αν και προεκλογικά-σε προσωπικό επίπεδο- δεν με έπεισαν οι τοποθετήσεις των Α.Ο και του κ. Ζαμάνη, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών τους επέλεξε και τον επέλεξε για νέο Δήμαρχο Διονύσου. Άρα είτε μας αρέσει-είτε όχι, αυτοί οι άνθρωποι θα μας διοικούν για τα επόμενα 5 έτη.
  Σίγουρα σε μια σύγχρονη κοινωνία, απαραίτητο συστατικό είναι η ορθή κρίση και η καλοπροαίρετη-παραγωγική κριτική.
  Όντως ο νέος Δήμαρχος έχει εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηςη, καθότι έχει τελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιδήμαρχος Δροσιάς και για σχεδόν τέσσερα χρόνια βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης.
  Ωστόσο, ακόμη και αν σε πολλά σημεία φαίνονται κενά και γίνονται αστοχίες ενεργειών ή παραλείψεων, οφείλουμε να δώσουμε κάποιο χρόνο ´χάριτος´ και να βοηθήσουμε στο έργο του-ο καθένας με τον τρόπο του-όχι γιατί πηγαίνουμε με τον νικητή, αλλά γιατί προπάντως αγαπάμε τον τόπο μας.
  Ποια η διαφορά αν είναι το Κρυονέρι, η Ροδόπολη, ο Αγ. Στέφανος ή Δροσια, η Σταμάτα, η Άνοιξη και ο Διόνυσος. Όλες είναι η περιοχή μας, όλες είναι ο τόπος μας, σε όλες σχεδόν όλοι πηγαίνουμε ή περνάμε για να πάμε κάπου.
  Δεν με ενδιαφέρει η προσωπικότητα του κ. Ζαμάνη ή του οποιοδήποτε Αντιδημάρχου και τι κάνει στη ζωή του. Με ενδιαφέρει, ο Δήμαρχος και τα πρόσωπα που έχει ορίσει στις διάφορες θέσεις ευθύνης, να μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο για το οποίο επιλέχθηκαν από την πλειοψηφία.
  Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση, σε συνάρτηση με τον ρόλο της. Και σε αυτην θα πρέπει να δωθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής, στο νέο παραγωγικό της ρόλο. Εξάλλου το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου μας, δεν είναι ο Δήμαρχος και η παρέα του, αλλά το Δημοτικό συμβούλιο!
  Σαν πολίτης (πρωτίστως), αλλά και σαν τοπικός παράγοντας ενημέρωσης (τα οποία έχουμε και μεγάλη ευθύνη για τα πολλά ´κακώς´ κείμενα στην μικρή μας ´εύθραυστη ´ κοινωνία), προτείνω αυτοσυγκράτηση και υπομονή.
  Εξάλλου έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και αρκετό χρόνο για να κρίνουμε, να αξιολογήσουμε και όπου χρειάζεται να καταγγείλουμε.
  Έως τότε, ας ευχηθούμε καλή δύναμη στη νέα Δημοτική αρχή, αλλά και στην αντιπολίτευση στο να κάνει σωστά τη δουλειά της και να μην καταντήσει καταγγελειομανής και γραφική, έτςι όπως συνέβαινε στην προηγούμη θητεία.
  Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.

  Με εκτίμηση
  Κοκκαλάς Γ. Νικόλαος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/10/14 9:19 π.μ.

   Πάλι κανένα ψιλό θέλει ο Νικολάκης και αρχίζει να το παίζει συναινετικός. Γνωστή τακτική αλλά δεν περνάει πλέον. Αλήθεια γιατί δεν αρθρογραφεί στη δική του εφημερίδα και τα γράφει στη Δ.τσα αυτά;

   Διαγραφή
 51. Ανώνυμος7/10/14 3:11 π.μ.

  Το πιο σύντομο ανέκδοτο της ημέρας:ο Καλάφι κουτσά-στραβά έκανε έργο.
  Μα κι ο Μαυρογιαλούρος κουτσά-στραβά κάτι έκανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/10/14 8:41 π.μ.

   άσε που με το μαύρο το μεγάλο το γυαλί ηλίου είναι κανονικός μαυρο-γυαλούρος !!!!

   Διαγραφή
 52. Ανώνυμος7/10/14 10:07 π.μ.

  Τώρα που τέλειωσαν τα λεφτά, ένας ένας οι τοπικοί εκδότες εντύπων σκάνε μύτη μήπως και τσιμπίσουν κάτι (τον άρτον ημών ον επιούσιον).
  Το παιχνίδι αυτό το ξέρουν καλά, αφού το ασκούν χρόνια τώρα με διαφορετικές δημοτικές αρχές....
  Ο επόμενος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Αμαντέους7/10/14 11:39 π.μ.

  Εν όψει του σημεςρινού δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό των μελών των Δ.Σ. σε Θέσπη, Εστία και Σχολικές Επιτροπές, θυμίζω τι έγραφε προφητικά η Διονυσοσκουφίτσα 5 μέρες μετά τις εκλογές:

  "Φοβάμαι ότι θα γεμίσει ο τόπος ρουφιάνους, που θα το παίζουν αντικαλαφατελικοί και θα ζητούν να ‘αξιοποιηθούν’ απ’ το καινούριο αφεντικό, με αντάλλαγμα να καταδώσουν πράγματα που ξέρουν. Κι από ‘εξαπατημένες από τον όφι παρθένες’ και μετανοημένες ‘πουτάνες’ της πολιτικής, που θα ζητούν οφίκια για τη στήριξή τους στον δεύτερο γύρο…"

  Και προέβλεπε από τις 10 Ιουλίου ότι έρχεται "μια συντονισμένη και σκληρή (διαπαραταξιακή) γραμμή μέρους της αντιπολίτευσης". Τα προμηνύματα τα βλέπουμε και τα διαβάζουμε καθημερινά στις φυλλάδες. Το θέμα είναι αν τα καταλαβαίνουν αυτοί που πρέπει να τα καταλάβουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 9:01 π.μ.

   ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕ!

   Διαγραφή
 54. Η μικρή Λουλού7/10/14 11:43 π.μ.

  Αν υποψιαστώ πως ο δικός σας θα κάνει τη πάπια για τα μπινελίκια της Σταμάτας ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Η μικρή Λουλού7/10/14 11:44 π.μ.

  ... θα σκίσω τα καλσόν μου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Η μικρή Λουλού7/10/14 11:46 π.μ.

  ... θα ψάξω άλλο κοτετσι που να εχει κόκορα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Η μικρή Λουλού7/10/14 11:47 π.μ.

  ... θα ζητήσω και γω μετάθεση !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Η μικρή Λουλού7/10/14 11:49 π.μ.

  ... την άλλη φορά θα κατέβω εγώ για δημαρχίνα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος7/10/14 12:08 μ.μ.

  Όταν η ηλιθιότητα-βλακεία συμπράττει με πολιτική ανεπάρκεια-έλλειψη αρχών & αξιών, παράγονται στην κοινωνία φρούτα σαν τη "μικρή λουλού". Δείγμα της κατάντιας κάποιων γραφικών, που νομίζουν πως εδώ είναι η Esspesso ή η εκπομπή της Πάνια.
  Βρεμένος βούρδουλας και γρήγορα στα λαγούμια σας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος7/10/14 12:14 μ.μ.

  Κάποιες μικρές λουλούδες προσπαθούν άκομψα να μετατρέψουν αυτό το βήμα από χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών κι αντιπαράθεσης σε ροζ χώρο (ίσως έχουν θητεία σε τέτοιους χώρους, αλλιώς δεν εξηγείται....) για να εξουδετερώσουν την εμβέλεια που κατέκτησε με τόσο κόπο.
  Μαρμάγκα, λοιπόν, να τελειώνουμε μια και καλή με τα υποπροϊόντα του ανθρώπινου είδους.
  Καμιά ανοχή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος7/10/14 12:45 μ.μ.

  ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ "ΚΥΡΙΕΣ" ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ!
  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΕ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ¨ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ" ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΑΣ.
  Ο "ΚΟΝΤΟΣ", ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΝΗΡΟΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΕ ΤΑ «ΚΟΚΩΒΙΑ» ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕΣ…ΚΟΤΕΣ!!!

  (ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΚΟΡΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος7/10/14 1:17 μ.μ.

  Πλήρης κατινισμός, έσχατος εξευτελισμός, αντιπροσωπευτικό καταγώγιο.
  Ελάχιστο δείγμα της μαφίας με την οποία είχαμε μπλέξει για 3,5 χρόνια κι άφησε ανεξίτηλο το μαύρο αποτύπωμα της πάνω από την πόλη.
  Τώρα, απελευθερωμένοι από την εξουσία, δείχνουν ποιοι πραγματικά είναι.
  Ευτυχώς που απαλλαγήκαμε από την καμόρα, που σκίζει απελπισμένη τα ιμάτια της. Είναι πολλά τα λεφτά που τους λείπουν και γιαυτό παίζουν τα ρέστα τους.
  Στο πυρ το εξώτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/10/14 1:47 μ.μ.

   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!

   Διαγραφή
 63. Η μικρή Λουλού7/10/14 1:30 μ.μ.

  χάσατε το χιούμορ σας φίλοι μου ?
  ή δεν ανέχεστε τίποτα που ενοχλεί ?
  κι αν είναι αλήθεια ?
  δεν υπάρχει πρόβλημα δηλαδή ?
  ότι κατηγορούσατε τόσα χρόνια θα το καλύψετε ?
  ή με νομίσατε για καμιά χαζή που βλέπει Πάνια ?
  λάθος καταλαβατε ...
  ο "κοντος" μπορεί να έχει "κοκωβιά" αλλά μυαλό δεν έχει
  υπάρχει κάποιος σε σας που να έχει ?
  το πρόβλημα δεν είναι τάχα ηθικό
  ούτε αυτά που γράφω είναι ροζ
  αν δεν το καταλαβαίνετε είναι κρίμα
  γιατί θα πάτε τη πόλη λάθος
  και ποιος θα είναι τότε η μεγάλη λουλού ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος7/10/14 1:49 μ.μ.

  Η έσχατη εξαχρείωση και ξεπεσμός των πάσης φύσεως λουλούδων (μικρών και μεγάλων αδιάφορο) της γνωστής καμόρα στην πόλη συνεχίζεται αμείωτος. Ροζ, ροζ, ροζ. Μια ζωή χωμένοι στο χρώμα αυτό, μάθατε να εξασκείτε καλά αυτό το επάγγελμα.
  Είναι καλό γιατί διαπιστώνουμε όλοι, ανεξάρτητα τι ψηφίσαμε στον 1ο γύρο από ποιους τύπου απαλλαγήκαμε στον 2ο. Κατανοητή η λύσσα που βγάζουν οι αλαλαγμοί σας.
  Συνεχίστε το βόθρο σας, έτσι κι αλλιώς η πόλη δεν έχει αποχέτευση, οπότε επιβιώνετε ακόμη στο φυσικό σας περιβάλλον.

  Η μικρή Λουλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Η μικρή Λουλού7/10/14 2:03 μ.μ.

  έχασες το χιούμορ σου χάνεις και τη ψυχραιμία σου φίλε
  γιατί υπογράφεις με το δικό μου όνομα ?
  και γιατί είσαι σίγουρος ότι είμαι του Καλαφατέλη ?
  όποιος κάνει κριτική είναι με το σατανά ?
  εύκολο να με λες ροζα αλλά τολμάτε να τα πείτε μεταξύ σας ?
  αντε γεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος7/10/14 2:44 μ.μ.

  Καληνύχτα και όνειρα ροζ.

  Η μικρή Λουλού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος7/10/14 4:35 μ.μ.

  Δείτε τις παρενέργειες από το κλείσιμο της στρόφιγγας προς τα τοπικά μέσα "ενημέρωσης" (ο θεός να τα κάνει)- γράφει πριν λίγο η ΒΟΔΕΙΝΗ:

  "Κίνδυνος θάνατος είναι πλέον οι λακκούβες στην οδό Κ.Παλαμά στη διασταύρωση με την Η.Πολυτεχνείου στον Άγιο Στέφανο , πλέον δεν μιλάμε για «λακκούβες Καλαφατέλη» αλλά για «λίμνες Ζαμάνη» .

  Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η κατάσταση του οδοστρώματος είναι σε κακά χάλια και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.
  Τα παράπονα των κατοίκων είναι πολλά, όπως και τα ατυχήματα, το ερώτημα όμως είναι αν ακούει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Διονύσου η κωφεύει; Πάντως στη Δροσιά, ο Πρόεδρός της Χρήστος Ποτίδης, όπως γράψαμε πριν δύο εβδομάδες κάλυψε τις εκεί λακκούβες."

  Στη Δροσιά είναι δουλειά του Ποτίδη. Στον Άγιο Στέφανο φταίει ο Ζαμάνης.
  Μπάρμπα Χρήστο, τα μπικικίνια που εισέπραξε από τον ΘΕΣΠΙΣ ο Παπαδόπουλος ..... έπιασαν τόπο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος7/10/14 4:37 μ.μ.

  Δεν είναι τυχαίο το "χτύπημα" στον Ζαμάνη μέσα σε μια ημέρα από τον Κοκκαλά και τη ΒΟΔΕΙΝΗ. Στόχος- ο δημοτικός κορβανάς, που όσο αργεί να ανοίξει, τόσο χάνουν την υπομονή τους οι "εκδότες" .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος7/10/14 4:42 μ.μ.

  Αφιερωμένο εξαιρετικά σ΄ αυτούς που ζουν στον ΡΟΖ κόσμο τους και τα ΡΟΖ όνειρα τους-
  https://www.youtube.com/watch?v=f2xfO2-14JU
  Οι Μαυραγορίτες με τον Μιχάλη Γενίτσαρη.

  Η μικρή Λουλού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος7/10/14 4:45 μ.μ.

  http://www.youtube.com/watch?v=9JnHL8gFUZo&feature=share
  Το σόου της μικρής λουλού,
  αφιερωμένο εξαιρετικά.

  Η μικρή Λουλού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος8/10/14 12:39 π.μ.

  Μικρη Λουλου (προφανως εχεις αυτογνωσια), μπες στο e-string.gr, ασχολησου με τις μπουκλες σου και ασε μας κουκλιτσα μου...
  Πολυ το γαρ της θλιψεως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η μικρή Λουλού8/10/14 12:53 π.μ.

   τόση ταραχή για μερικές ερωτήσεις?
   γιατί πήρε κάποιος το όνομα που διάλεξα και έγραψε προβοκάτσιες υπογράφοντας με αυτό?
   αν σου αρέσει τόσο, στο χαρίζω ρε φίλε.
   τελευταία φορά υπογράφω έτσι
   τι κατάλαβες τώρα;
   αυτό δεν είναι πειρατεία όπως φώναζες κάποτε διονυσοσκουφιτσα?
   ωραια μαθηματα δημοκρατιας και ανοχης δινουν κάποιοι φιλοι σου

   Διαγραφή
  2. Μea culpa. Δεν θα επαναληφθεί.

   Διαγραφή
 72. Ανώνυμος8/10/14 12:43 π.μ.

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΖΑΜΑΝΗ ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ !!!

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 2 ΜΟΝΟ ΘΕΣΕΙΣ ΑΙΡΕΤΩΝ , ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΡΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ.

  ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ.

  Ο Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 4 ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ.

  ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ? Η' ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 11:03 π.μ.

   Γιατί φοβάμαι ότι σε πολύ λίγο θα λέμε Καλαφατέλης και πάλι Καλαφατέλης; Δεν παίζονται οι άνθρωποι...

   Διαγραφή
 73. Ανώνυμος8/10/14 1:07 π.μ.

  "Δυστυχώς ετελείωσε ",λέει ο ένας ......"Και πολύ κράτησε "απαντά ο άλλος ....
  "Ευτυχώς ,δεν ακολούθησα " ακούγεται η φωνή ενός τρίτου ....'' Σας τα έλεγα " φωνάζει από το βάθος ένας άλλος τρίβοντας τα χέρια του χαιρέκακα ..... " Για να δω τώρα τι θα κάνουν οι εθελοντές εξωτερικοί συνεργάτες ? " ρωτά κάποιος.....
  Και ο Πασί Αγάς ,καθησμένος νωχελικά στην πολυθρόνα του , τους κοιτά και αναρωτιέται : ΄΄ Μα καλά ,περίμεναν κάτι διαφορετικό αφού εγώ κάνω κουμάντο στο τσιφλίκι μου ...Τα γιουσουφάκια για μένα χορεύουν!!!"
  Βάβεντ Λαμέντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 7:54 π.μ.

   Δεν ξέρω για πόσο ακόμα η επίκκληση φαντασμάτων μπορεί να δικαιολογεί την ανεπάρκεια των "ζωντανών".

   Διαγραφή
 74. Ανώνυμος8/10/14 5:19 π.μ.

  Η ένταση δημιουργήθηκε όταν η αντιδήμαρχος Διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού Βασιλική Ρηγοπούλου ανακοίνωσε ως εισηγήτρια (και όχι ως υπεύθυνη για την επιλογή τους) τα προτεινόμενα ονόματα για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, με δύο μόλις θέσεις για τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
  Σ'αυτό το χρονικό σημείο και οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων (Καλαφατέλης, Μπιτάκος, Ζυγούνας, Σώκου) κατήγγειλαν ότι για πρώτη φορά δημοτική αρχή προσπαθεί να αποκλείσει τη μειοψηφία από τέτοια Επιτροπή και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την πρότασή της.
  "Αυτο ειναι αιτια πολεμου" προειδοποιησε ο Γιωργος Ζυγουνας, ενω για αντιδημοκρατικη πρακτικη εκαναν λογο ο Γιαννης Καλαφατελης, ο Παναγιωτης Μπιτακος και η Ζωη Σωκου, προειδοποιωντας με αποχωρηση απο την αιθουσα...
  Τόσο ο αντιδήμαρχος παιδείας Βασίλης Κοκμοτός όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Γιαννουλάτος προσφέρθηκαν ο μεν πρώτος να ζητήσει την εξαίρεση της συζύγου του, ο μεν δεύτερος να μην είναι ο ίδιος μέλος.
  Προς στιγμήν επικράτησε αμηχανία. Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, προτείνοντας τρεις θεσεις στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η πρόταση απορρίφθηκε και πάλι από τους επικεφαλής. Ο κος Ζαμάνης ζήτησε τότε τη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου για δέκα λεπτά, προκειμένου να γίνει διαβούλευση για το ζήτημα.
  Εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι η ώρα ήταν περασμένη και σε συνδυασμό με το κλίμα έντασης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε (για την Τετάρτη 8 ή την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε).
  (απο το e-dionysos)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος8/10/14 5:35 π.μ.

  (ρεπορταζ της ΟΔΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ)

  Συναίνεση: Τι είναι αυτό;

  Με άγνωστη λέξη έμοιαζε η συναίνεση χθες- πια- τα μεσάνυχτα, όταν και διεκόπη από τον Πρόεδρο Σπ. Γιαννουλάτο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συνεχιστεί σήμερα (μάλλον) Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το βράδυ.

  Και ήταν δύσκολο να αντιληφθούμε πώς από το απολύτως συναινετικό και ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. που καταδίκαζε τη σύμπτυξη των σχολικών τμημάτων στο Λύκειο Αγ. Στεφάνου, αλλά και την κυβερνητική πολιτική που προωθεί τέτοιες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, φθάσαμε στην απολύτως αντι-συναινετική πρόταση της Δημοτικής Αρχής να στελεχώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, ακόμη και με στενή συγγενή Αντιδημάρχου!

  Για την ιστορία ας σημειωθεί πως το εν λόγω Συμβούλιο είναι 13μελές και απαρτίζεται από 5 δημοτικούς συμβούλους (3 της πλειοψηφίας και δύο τουλάχιστον από τις μειοψηφίες με τους αναπληρωτές τους), καθώς και από 5 προτεινόμενους δημότες, δύο Διευθυντές από τα πέντε αρχαιότερα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων.

  Η πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής, που βασίστηκε στις πλέον παλαιές αντιλήψεις, προέβλεπε ακριβώς τα παραπάνω, και παρέβλεπε κάθε προεκλογική ή μετεκλογική δέσμευση και διακήρυξη περί συναίνεσης, συμμετοχής και συνεργασίας με τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

  Ακόμη περισσότερο όταν έγινε φανερό, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Π. Μπιτάκου, ότι του είχε παρασχεθεί διαβεβαίωση εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου πως τα Διοικητικά Συμβούλια στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα ήταν διαπαραταξιακά, με εκπροσώπους και από τη Δημοκρατική Ανατροπή και από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

  «Καταδικασμένοι στη συνείδηση του κόσμου για την πρακτική σας αυτή» τόνιζε σε υψηλούς τόνους η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, να πάψουν να λένε ΝΑΙ σε όλα καλούσε το ίδιο έντονα τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας ο επικεφαλής της Ανατροπής Γ. Ζυγούνας, με αποχώρηση απειλούσε-«αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την παρωδία»- ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης.

  Και ουσιαστικά ανάγκασαν τη Διοίκηση αρχικά σε παζάρια θέσεων και εν συνεχεία σε διακοπή της συνεδρίασης, λόγω και της προχωρημένης ώρας.

  Απόφαση χθες για το συγκεκριμένο θέμα δεν ελήφθη. Σήμερα το βράδυ εντούτοις η Δημοτική Αρχή θα κληθεί να δείξει πώς σκοπεύει στο εξής να διοικήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Προσυπογράφω τη σημερινή ΑΠΟΨΗ της Οδού Διονύσου:

  Η ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ

  Στη χθεσινοβραδυνή (Τρίτη 7/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεκόπη άδοξα τα μεσάνυχτα, η «μάχη», απ’ όσο φάνηκε, δόθηκε ουσιαστικά ανάμεσα σε δυο αντιλήψεις.

  Η πρώτη εκφράστηκε από τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλ. Υφαντή και με λίγα λόγια συνίσταται στο εξής: Προετοιμασία, πλήρης και εξονυχιστική, πριν να έρθει οποιαδήποτε πρόταση για συζήτηση. Έρευνα και κάλυψη όλων των πτυχών του θέματος. Συνεργασία στενή με τις Υπηρεσίες του Δήμου. Και εν τέλει ολοκληρωμένη παρουσίαση. Στα θέματα που έφερε ο κ. Υφαντής, όπως ακούστηκε από πολλούς παρευρισκομένους, «παραδόθηκαν σεμινάρια». Και δεν ήταν τυχαίο. Τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος κατέγραψε όλες τις πιθανές απορίες- επισημάνσεις- ερωτήσεις που θα μπορούσαν να εγείρουν οι εισηγήσεις στα θέματα αρμοδιότητάς του και τις έστειλε στις αντίστοιχες δημοτικές Υπηρεσίες. Εκείνες πλέον με την εξειδίκευσή τους, όπως μας δήλωσε ο ίδιος, ανέλαβαν να τις απαντήσουν. Αποτέλεσμα ήταν οι εν λόγω εισηγήσεις να ψηφισθούν σχεδόν ομόφωνα- σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, οι εξηγήσεις που δόθηκαν στις μειοψηφίες μετέτρεψαν τις επιφυλάξεις σε θετικές ψήφους.

  Στον αντίποδα ακριβώς αυτής της αντίληψης, βρίσκεται αυτή που εξελίχθηκε με τη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή σχεδόν αποκλειστικά από την πλειοψηφία και οδήγησε στη βίαιη διάρρηξη όχι μόνο του συναινετικού κλίματος που είχε γενικώς επικρατήσει αλλά και του ουσιαστικού διαλόγου, που επιτέλους ακούσαμε μέσα σε συνεδρίοαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντίληψη αυτή συμπύκνωσε όλα τα στοιχεία που καταδίκασαν τη νέα Διοίκηση σε άτακτη υποχώρηση: Προχειρότητα και ανετοιμότητα στην παραγωγή θέσης, εγκλωβισμός σε πεπατημένες πρακτικές που έχουν αποδειχθεί αδιέξοδες και ατελέσφορες. Και, το σημαντικότερο, υπαναχώρηση από μια θεμελιώδη αρχή, η οποία αποτέλεσε και σημαία της Διοίκησης αλλά και σημείο αναφοράς και για τους πολίτες αλλά και για τις υπόλοιπες παρατάξεις. Όταν ο πήχυς μπαίνει ψηλά, οι προσδοκίες όλων αναβαίνουν αναλόγως.

  Η νέα Δημοτική Αρχή χθες βράδυ, αρνήθηκε να διδαχθεί από τα τραγικά λάθη των προκατόχων της και γύρισε την πλάτη στις ίδιες τις δεσμεύσεις της για συναίνεση, συνεργασία και διάλογο. Πώς το λέει η παροιμιώδης φράση; Μοιάζει με την αγελάδα που έχυσε την καρδάρα με το γάλα; Αυτό ακριβώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Ανώνυμος8/10/14 9:23 π.μ.

  Καμιά αντίρρηση, φάουλ χθες της διοίκησης. Αλλά μην μας βγαίνουν κι από πάνω κάποιοι (Ζυγούνας) που πολιτεύτηκαν με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο όσο ήσαν στην αυλή του Καλάφι....
  Και συναίνεση δεν είναι το μοίρασμα στις καρέκλες, αυτό αφορά τους καρεκλοκένταυρους αλλά στις πολιτικές που εξαγγέλονται κι εφαρμόζονται.
  Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση των 50 ατόμων που παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια αλλά είναι αδιάφορα για εμάς τους πολίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 10:32 π.μ.

   Το πώς "μοιράζεις τις καρέκλες" είναι αποκαλυπτικό του τρόπου που θα λειτουργήσεις. Αν βρίσκεις ικανούς μόνο ανάμεσα στους δικούς σου και μόνο με αυτούς θέλεις να συνεργαστείς, είναι σίγουρο ότι θα σε κάνει να ακούς μόνο τις δικές τους απόψεις και όχι των άλλων. Και ξέρεις πού οδηγεί αυτό, ε;

   Διαγραφή
 78. Ανώνυμος8/10/14 9:24 π.μ.

  Eύλογα ερωτήματα (επειδή όλα είναι θέμα "παιδείας"..!) :
  1. Αφού το 13μελές Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να απαρτίζεται από 5 Δημοτικούς Συμβούλους (3 από την πλειοψηφία και 2 από την μειοψηφία) πού ακριβώς υπήρχε το πρόβλημα της διένεξης και γιατί ο Δήμαρχος στη συνέχεια υπαναχώρησε προτείνοντας 3 θέσεις στην μειοψηφία ; Η Διοικούσα Αρχή δεν πρέπει να έχει την πλειοψηφία στο Συμβούλιο ; Γιατί αν δεν την έχει, πώς είναι δυνατόν να περνάει τις θέσεις και αποφάσεις της (άρα να έχει και την κύρια ευθύνη) για την πορεία των Σχολείων της περιοχής ;
  2. Για ποιό λόγο ο κ.Γιαννουλάτος, αφού έχει ήδη τη θεσμική θέση του Προέδρου του Δ.Σ., δέχθηκε να συμμετάσχει και να καταλάβει μία εκ των θέσεων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να πληρωθεί από κάποιον άλλον άξιο και σχετικό με θέματα Παιδείας Δημοτικό Σύμβουλο ;
  3. Για ποιό λόγο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δέχθηκε να συμμετάσχει στη εν λόγω Σχολική Επιτροπή η σύζυγός του, ενώ στη πορεία ανακάλεσε τη συμμετοχή της επικαλούμενος τις έννοιες "αντιδεοντολογία και ηθική" ; To ότι ήταν αντιδεοντολικό και διόλου ηθικό η συμμετοχή της συζύγου ενός Αντιδημάρχου Παιδείας σε Σχολική Επιτροπή και μάλιστα Πρωτοβάθμια δεν το είχε αντιληφθεί εκ των προτέρων ;
  To θέμα είναι ότι, τις αστοχίες και τις λάθος εκτιμήσεις στην επιλογή των προσώπων δεν τις χρεώνονται όσοι επέλεξαν τα πρόσωπα των διαφόρων Επιτροπών, αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος .. Γιατί πάντα ο Αρχηγός μιας Παράταξης χρεώνεται τα άσχημα αλλά και πιστώνεται τα καλά ..
  Προτείνω λοιπόν στον Δήμαρχο, από τώρα και στο εξής, να ελέγχει καλύτερα την στήλη "Χρεώσεις" στο βιβλίο που άνοιξε με τίτλο "Δημοτική Αρχή Δήμου Διονύσου", αλλιώς ο λογαριασμός που θα του έρθει θα είναι υπέρογκος και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος αυτού θα κληθούν να τον πληρώσουν οι Πολίτες του Δήμου .. Again and again !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύλογα τα ερωτηματά σου αγαπητέ φίλε-η.
   Ένα μόνο σχόλιο αν μου επιτρέπεις στο πρώτο εξ αυτών.
   Από την περασμένη δημοτική αρχή υπήρχε το "δεδικασμένο" της εκπροσώπησης όλων των δημοτικών παρατάξεων, μέσω της υπόδειξης (από μεριάς τους) δημοτών. Το θέμα προκύπτει επειδή οι Ανοιχτοί Ορίζοντες προεκλογικά υποσχέθηκαν ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση, συμμετοχή και ανοικτές διαδικασίες και όχι την προσήλωση στο τυπικό του νόμου και στο πέρασμα της παραταξιακής γραμμής. Γι αυτό κι έγινε η ανατροπή του β' γύρου.
   Κι όπως γνωρίζεις, η μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων αξιολογείται με τον κατάλληλο τρόπο όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/10/14 10:58 π.μ.

   Ζήσε Μάη δηλαδή. Σε πέντε χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει...

   Διαγραφή
 79. Ανώνυμος8/10/14 10:39 π.μ.

  ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι. Η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία.

  Καλά τα λόγια εκ του ασφαλούς. Οι πράξεις όμως όταν έχεις την εξουσία είναι που μετράνε. Ο Ζαμάνης πρέπει σήμερα να εξηγήσει αν αυτό που έγινε οφείλεται σε λάθος και να αναλάβει την ευθύνη να το διορθώσει. Αν θέλει να διασώσει κάτι από το πολιτικό του γόητρο που τρώθηκε χτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος8/10/14 10:43 π.μ.

  Θλίψη. Απεριόριστη θλίψη για τις χαμένες ελπίδες και την απογοήτευση που μας επεφύλαξαν τα χτεσινά. Περιμένω να δω πώς θα σταθεί η πλειοψηφία σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος8/10/14 10:59 π.μ.

  Όλη η φασαρία έγινε για το πως θα μοιραστούν οι καρέκλες. Εκεί εστιάσαν και οι της αντιπολίτευσης. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση των δημοτικών παρατάξεων.
  Άπαντες κατώτεροι των περιστάσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Ανώνυμος8/10/14 11:19 π.μ.

  Ό,τι και να γίνει πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα νοσταλγήσουμε ποτέ το σάπιο καθεστώς Καλαφατέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 12:28 μ.μ.

   Μην το λες αυτό 11.19 π.μ. γιατί έτσι που το πάνε οι 'φρέσκοι' δεν ξέρεις...

   Διαγραφή
 83. Ανώνυμος8/10/14 11:28 π.μ.

  Aγαπητή Διονυσοσκουφίτσα, οι προεκλογικές δεσμεύσεις σίγουρα πρέπει να τηρούνται .. Το θέμα μου όμως είναι άλλο .. Σε κάθε μια Επιτροπή που συγκροτείται, κάποιος πρέπει να φέρει την κύρια ευθύνη για τα καλά και τα άσχημα .. Είναι σχεδόν αδύνατο σε μια ομάδα όλοι να έχουν την ίδια άποψη (αυτό σημαίνει διαφορετικότητα και δημοκρατικότητα), άρα όταν έρθει η ώρα της λήψης απόφασης για ένα θέμα, ποιός θα πάρει το ρίσκο και την ευθύνη αυτής ; Θα ψάχνουμε να βρούμε ποιός ψήφισε υπέρ και ποιός κατά ; Θα αναρωτιόμαστε αν για κάτι στραβό φταίει η συμπολίτευση ή η αντιπολίτευση ; Τα πράγματα δεν πρέπει να είναι ξεκάθαρα ; Την συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν ψήφισαν οι Πολίτες για να ασκεί πολιτική στο Δήμο ; Αυτή δεν οφείλει κατά κύριο λόγο να έχει και την ευθύνη των πράξεων και αποφάσεών της ώστε όταν έρθει η ώρα να κριθεί καταλλήλως όπως κρίθηκε και η προηγούμενη .. Βεβαίως και πρέπει να μετέχουν Πολίτες από όλες τις Παρατάξεις, αλλά θεωρώ ότι, την πλειοψηφία στις διάφορες Επιτροπές πρέπει να την έχει η Δημοτική Αρχή, για τους λόγους που προανέφερα ..
  Στη συναίνεση λέμε "ναι" .. στη συμμετοχή λέμε "ναι" .. στο διάλογο λέμε "ναι" ..
  Στη προχειρότητα και στη μη πλήρη και εξονοιχιστική προετοιμασία των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής λέμε "όχι" ..
  Αλλά να μη ξεχνάμε ότι, ακόμα και και στο ζωϊκό βασίλειο η Φύση (ο Θεός, μια ανώτερη Δύναμη, όπως θέλεις πες το) έχει προνοήσει ώστε σε κάθε αγέλη κάποιος να είναι ο αρχηγός που θα την καθοδηγεί στις δύσκολες ώρες, αλλιώς η αγέλη σκορπίζεται και τα καημένα τα ζωάκια γίνονται θήραμα στα λιοντάρια και στις λέαινες ...

  Υ.Γ. Η ανατροπή στο β΄γύρο δεν έγινε από τις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αλλά από τους ίδιους τους Πολίτες που ψήφισαν συνετά και με ένστικτο γιατί βίωσαν την χρόνια απραξία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 12:25 μ.μ.

   Τώρα μας έπεισες 11.28... Ας μην έβαζε πλάτη ο Μπιτάκος με τον Ζυγούνα (τον Κικητόπουλο δηλαδή) και θα έβγαινε ο Ζαμάνης... δεύτερος! Με όλο το παραμύθι που μας έριξε βέβαια περί συναίνεσης και νέας σελίδας. Αχ αυτό το αλάθητο ένστικτο των ψηφοφόρων...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/10/14 2:00 μ.μ.

   Δηλαδή θέλεις να μου πεις 12.25 μ.μ. ότι, όοολοι οι ψηφοφόροι του Μπιτάκου και του Ζυγούνα είναι πρόβατα και οι "τσοπάνηδες" τους καθοδήγησαν με την γκλίτσα .. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν μπορούν οι Αρχηγοί των Παρατάξεων να πιάσουν από το χέρι τους ψηφοφόρους τους και να τους οδηγήσουν στη κάλπη .. Ασε που πίσω από την κουρτίνα κανένας δεν μπορεί να δει ποιο ψηφοδέλτιο διάλεξε κάποιος .. Δεν μπορείς να μου αλλάξεις τη γνώμη .. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν με βάση τις εμπειρίες που βίωσαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και όταν ήρθε η ώρα να διαλέξουν ενστικτωδώς ψήφισαν κάτι καινούριο που ήλπιζαν να αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους .. Τους Πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιοί θα πάρουν τις καρέκλες της εξουσίας στις Επιτροπές .. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δουν κάποια αλλαγή στην καθημερινότητά τους .. Να γίνονται έργα, να είναι ασφαλτοστρωμένοι και καθαροί οι δρόμοι, να γίνεται σωστή αποκομμιδή των σκουπιδιών, να γίνει επιτέλους η Αποχέτευση Ακαθάρτων, να υπάρχουν δάσκαλοι και Καθηγητές στα Σχολεία για να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά τους, να είναι καθαρά τα Σχολεία και όχι γεμάτα σκουπίδια και γυαλιά σπασμένα, κλπ., κλπ. Απλά πράγματα και καθημερινά .. Αυτά ζητούν οι Πολίτες .. Οι γκρίνιες και τα εσωτερικά των Παρατάξεων δεν αφορούν όλους εμάς .. Τους μόνους που αφορούν είναι όλους αυτούς που επιδιώκουν τις καρέκλες της Εξουσίας και τους δημοσιογράφους για να τα αναρτούν στις e-φυλλάδες και να δικαιολογούν τον λόγο ύπαρξής τους ..
   Και κάτι άλλο .. Για την πολυσυζητημένη λέξη "Συναίνεση" έχω να πω ότι, για να συναινέσει κάποιος πρέπει να έχει και την ανάλογη θέληση να το κάνει και στη προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε η θέληση .. και το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Δήμαρχος από αρκετές ημέρες τώρα δεν κάλεσε τους Αρχηγούς των Παρατάξεων να προτείνουν τα μέλη τους .. Γιατί όμως οι Παρατάξεις περίμεναν στο Δ.Σ. να τα προτείνουν ; Μήπως για να προκληθεί (προδιαγεγραμμένα) η ένταση που δημιουργήθηκε για να μπορούν ύστερα να εκτοξεύουν λίβελλους στα sites των Παρατάξεών τους ;
   Το μόνο που καταλογίζω στον Δήμαρχο είναι την έλλειψη διορατικότητας για το πιθανό σκεπτικό της Αντιπολίτευσης και τη βιασύνη του να γίνει συναινετικός .. Αυτά πρέπει να τα σκέπτεσαι νωρίτερα, γιατί όταν φτάνεις μπροστά σε ένα Δ.Σ. πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένος, να εμμένεις στις θέσεις σου και αποφάσεις σου και να μη κάνεις πίσω .. Γιατί σε κάθε βήμα που κάνει κανείς πίσω, κάποιος άλλος κάνει ένα βήμα μπροστά ..
   Πάντως τα λάθη είναι ανθρώπινα, φτάνει κανείς να τα αντιλαμβάνεται, να τα διορθώνει εγκαίρως και να μαθαίνει από αυτά .. Αλλιώς ...

   Διαγραφή
 84. Ανώνυμος8/10/14 11:53 π.μ.

  Στην Ιστοσελίδα του Δήμου δεν θα έπρεπε να έχει ήδη αναρτηθεί η νέα Συνεδρίαση του Δ.Σ. ; Στην "Οδό Διονύσου" βλέπουμε γραμμένο ότι "μάλλον" θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 8/10/14 .. Πότε περιμένει η Ιστοσελίδα να ανακοινώσει στους Πολίτες του Δήμου το επόμενο Δ.Σ. (λόγω διακοπής του χθεσινού) .. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 12:27 μ.μ.

   Ζητάς και εσύ κάτι πράγματα 11.53 π.μ. τι να σου πω. Άσε να συνέλθουν πρώτα από τη χτεισνή λαχτάρα και θλίψη και μετά ίσως κάτι γράψουν...

   Διαγραφή
 85. Ανώνυμος8/10/14 12:29 μ.μ.

  Όταν λέμε παζάρια για τις καρέκλες και όχι για συναινέσεις και άλλα παραμύθια- να πως το περιγράφει παραστατικά ο Μπιτάκος σε σημερινή του ανακοίνωση:

  Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Διονύσου, σε συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής της “Νέας Πνοής για τον Διόνυσο” Παναγιώτη Μπιτάκο, ανέφερε σχετικά με το θέμα των Σχολικών Επιτροπών, ότι θα προτείνει την αντιπροεδρία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συναίνεσης που θέλει να επιτύχει.

  Τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Μπιτάκος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, με θέμα συζήτησης τον αριθμό θέσεων που θα προταθούν από την πλειοψηφία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά την στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών και των Νομικών Προσώπων. Ο κος Ζαμάνης ανέφερε, ότι θα εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις, ορίζοντας σε 4 τις θέσεις της αντιπολίτευσης (η νομοθεσία προβλέπει «τουλάχιστον δύο»).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος8/10/14 12:46 μ.μ.

  Προς τον 10:59 και μερικούς ακόμα.

  Η φίμωση της άποψης μίας δημοτικής παράταξης δεν είναι διαμάχη για την καρέκλα.
  Έχεις ξεχάσει ή ποτέ δεν έχεις μάθει την φράση του Βολταίρου :“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”.
  Ο ρόλος των σχολικών επιτροπών είναι υποβαθμισμένος . Την τελική απόφαση την παίρνει μόνος του ο Δήμαρχος.
  Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια φίμωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Ανώνυμος8/10/14 1:15 μ.μ.

  Χτες όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν μία πρώτη γερή γεύση της νέας σελίδας. "Μη χειρότερα...' έλεγαν κάποιοι από αυτούς που έτυχε να συναντήσω το πρωί στη Δροσιά. Και ήταν και δικοί του... Πίκρα από την πρώτη μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Ανώνυμος8/10/14 1:30 μ.μ.

  Η απάντηση του αντιδ/χου Τεχνικής Υπηρεσίας σε αίτημα του1ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου είναι για γέλια και για κλάματα (Στάζει η σκεπή ...). Να το επισκεύασει η Σχολική Επιτροπή και αν αδυνατεί θα επισκευασθεί το 2015 με τα έργα επισκευών της Τ.Υ. προφανώς.Δηλαδή παιδάκια να κρατάτε ομπρέλες μέσα στην τάξη και όλα θα πάνε καλά. Κ Αντιδήμαρχε, η υπηρεσία σας έκανε αυτοψία,κατέγραψε τη ζημία,έγινε εκτίμηση,ποιες είναι οι προδιγραφές των υλικών,ποιο είναι το πιθανό κόστος; Δεν ξέρεται ότι υπάρχει συγκεκριμένο ύψος ποσού (περίπου 7000 Σχ.Επ. και 3500 Δ/ντές).Εσείς κάνατε όλες τις απαραίτητες ενέργειες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος8/10/14 2:16 μ.μ.

  Μην προσπαθείτε άδικα να μας πείσετε για προσπάθειες φίμωσης παρατάξεων και τα τοιαύτα. Χρόνια τώρα όλοι οι καρεκλοκένταυροι την ίδια καραμέλα πιπιλίζετε. Σας πήραμε είδηση και δεν τσιμπάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Ανώνυμος8/10/14 3:26 μ.μ.

  ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  "Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ. ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Η ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Η ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ"

  Δυστυχώς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η τρίτη της νέας Δημοτικής Αρχής του κου Ζαμάνη, έμελλε να είναι αποκαλυπτική και καθοριστική για το ήθος και το ύφος που θα διοικήσει ο νέος Δήμαρχος και η παράταξή του.

  Η χθεσινή συνεδρίαση περνά στην ιστορία, για την έπαρση, τον τυχοδιωκτισμό και τον ψηφοθηρικό αριβισμό που επέδειξε με τις «οικογενειοκρατικές» εισηγήσεις της η παράταξη της πλειοψηφίας, ως προς την στελέχωση Σχολικής Επιτροπής.

  Η απόλυτη αυτοδιάψευση των βαρύγδουπων προεκλογικών αλλά και μετεκλογικών δεσμεύσεων της παράταξης του 28%, που κέρδισε στο δεύτερο γύρο έχοντας ως σημαία τη συναίνεση, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Διονύσου.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Διονύσου, σε συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής της “Νέας Πνοής για τον Διόνυσο” Παναγιώτη Μπιτάκο, ανέφερε σχετικά με το θέμα των Σχολικών Επιτροπών, ότι θα προτείνει την αντιπροεδρία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συναίνεσης που θέλει να επιτύχει.

  Τη Δευτέρα ο Παναγιώτης Μπιτάκος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, με θέμα συζήτησης τον αριθμό θέσεων που θα προταθούν από την πλειοψηφία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά την στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών και των Νομικών Προσώπων.

  Ο κος Ζαμάνης ανέφερε, ότι θα εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις, ορίζοντας σε 4 τις θέσεις της αντιπολίτευσης (η νομοθεσία προβλέπει «τουλάχιστον δύο»).

  Έκπληκτοι λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, άκουσαν τη διοικούσα παράταξη διά στόματος της Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κας Β. Ρηγοπούλου, κι όχι του αρμοδίου Αντιδημάρχου Παιδείας κου Β. Κοκμοτού, να εισηγείται, ότι ως πλειοψηφία θα στελεχώσει όλες τις θέσεις «παραχωρώντας στις 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης της …τουλάχιστον 2».

  Η αλαζονική και περιπαικτική συμπεριφορά που υπέδειξε η δημοτική αρχή του κου Ζαμάνη προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η απαξίωση τους, η στέρηση της εκπροσώπησής τους στη Σχολική Επιτροπή, η καθεστωτική, αυταρχική και προκλητική τοποθέτηση ακόμη και της συζύγου του αρμοδίου Αντιδημάρχου ως μέλους, έδωσαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το στίγμα που θα πορευτεί η διοίκηση Ζαμάνη τα επόμενα χρόνια.

  Δυστυχώς η σημαία της συναίνεσης και της αλλαγής σελίδας στο Δήμο Διονύσου, έγινε κουρελόπανο στους πέντε ανέμους των «Ανοικτών Οριζόντων».

  Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» δεν απαιτεί και δε διαπραγματεύεται καμία θέση.

  Ως δικαιούχος της μίας εκ των δύο θέσεων της αντιπολίτευσης, θα παραιτηθεί του δικαιώματός της αυτού, εάν τελικά δε δοθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Ανώνυμος8/10/14 3:27 μ.μ.

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  "ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ"

  Αιτία Πολέμου

  Που είναι η Συνέπεια λόγων και έργων από τους Ανοιχτούς (?) Ορίζοντες ;
  Αντιδημοκρατική, Αντιδεοντολογική η πρότασή...
  τους για την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δήμου Διονύσου που θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό εκπροσώπων από δύο τουλάχιστον παρατάξεις, της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

  Αυτή είναι η Συμμετοχική Διαδικασία που οραματίζεστε ?

  Φοβάστε μη χάσετε την πλειοψηφία σε όργανα που μπορούν να λειτουργήσουν με συναίνεση ?

  Το ερώτημα είναι αν η αντίληψη αυτή είναι κυρίαρχη μέσα στην παράταξή σας

  Περιμένουμε την εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης και δηλώνουμε ότι διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων για να εξυπηρετήσουμε τα κοινωνικά προβλήματα των συμπολιτών μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Doctor Proctor8/10/14 3:29 μ.μ.

  Ποιος είναι τώρα η μικρή λουλού; Μήπως είναι και κατουρλού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Ανώνυμος8/10/14 3:49 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Ανώνυμος8/10/14 3:52 μ.μ.

  Αφού μίλησε και η δημοκρατική ανατροπή του Ζυγούνα, σωθήκαμε. Ξεχνάνε πως πολιτευθήκανε οι ίδιο όσο κυβερνούσαν μαζί με τον Καλάφι; Πόσες θέσεις έδωσαν τότε;
  Αντε από δω, που θυμηθήκατε τώρα τη συναίνεση. Καρέκλες θέλετε και βαφτίζετε το κρέας ψάρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Ανώνυμος8/10/14 3:55 μ.μ.

  Μιλάει ο Μπιτάκος για συναίνεση και εγκαλεί τον Ζαμάνη; Αφού είναι γνωστό ότι, ο Ζαμάνης λίγο μετά τις εκλογές του είχε προτείνει την Προεδρία του ΘΕΣΠΙΣ.
  Γιατί βρε δήμαρχε δεν τον ξεμπροστιάζεις κι αφήνεις τα κουρέλια να τραγουδούν μυξοκλαίγοντας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Ανώνυμος8/10/14 3:57 μ.μ.

  Για να μάθουν όλοι το επίπεδο των κηπουρών του σάπιου καθεστώτος Καλάφι, δείτε το νέο τους ψευδώνυμο- Doctor Proctor (κάποιο σύνδρομο τους κυνηγά κατά πόδας).
  Βρωμίζουν τον φιλόξενο χώρο του blog......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Ώπα παιδιά, ας χαλαρώσουμε λιγάκι! Μου φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει.
  Προτείνω αυτοσυγκράτηση και ολιγόωρη ανακωχή για κατευνασμό των παθών.
  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος8/10/14 9:24 μ.μ.

  8/10/14 3:52 μ.μ. Ειδικά στις σχολικές επιτροπές ο Καλαφατέλης είχε δώσει 4 θέσεις στην αντιπολίτευση : 2 είχε η ΑΔΚ , 1 η Συμμαχία και 1 η Λαική Συσπείρωση.....Το σωστό να λέγεται !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 10:43 μ.μ.

   Σ' αυτά ο Καλαφατέλης ήταν σωστός!. Τώρα με τον Πασιπουλαρίδη και τα τσιράκια του το σκηνικό θυμίζει Στάλιν. Ας προσέχαμε...

   Διαγραφή
 99. Ανώνυμος8/10/14 9:55 μ.μ.

  Τα αποτελέσματα στις σημερινές εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής-
  (συμμετείχαν 5 παρατάξεις)

  1. Δημήτρης Στεργίου, Δήμαρχος Πεντέλης: (υποστηρίχθηκε κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία) έλαβε 113 ψηφοδέλτια. Καταλαμβάνει 9 ή 10 έδρες

  2. Νίκος Σαράντης, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: (απερχόμενος Πρόεδρος ΠΕΔΑ: υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη. έλαβε 64 ψηφοδέλτια. Καταλαμβάνει 5 ή 6 έδρες

  3. Ηρακλής Γκότσης, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής. (Υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 53 ψηφοδέλτια. Καταλαμβάνει 4 ή 5 έδρες

  4. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη: ο ίδιος προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ, συμμετείχε στην πρωτοβουλία των 8 Δημάρχων (Καμίνης-Μπουτάρης, κ.ά.) Υποστηρίχθηκε από ανεξάρτητους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους: έλαβε 44 ψηφοδέλτια . Καταλαμβάνει 3 ή 4 έδρες

  5. Παράταξη ΚΚΕ: έλαβε 17 ψηφοδέλτια και καταλαμβάνει 1 έδρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Ανώνυμος8/10/14 10:04 μ.μ.

  9:24, μα και ο Καλάφι καρεκλοκένταυρος ήταν, σαν όλους τους σημερινούς ανεξαιρέτως. Τι προσπαθείς να δικαιολογήσεις, το πως μοιράζονται οι καρέκλες; Γι΄ αυτό γίνεται ο καβγάς και τίποτα παραπάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/10/14 10:50 μ.μ.

   Ξεφτίλα πραγματικά τα όσα συμβαίνουν με τις καρέκλες.

   Διαγραφή
 101. Ανώνυμος9/10/14 12:20 π.μ.

  Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Μπιτάκος ξανάρχισε τις κοπάνες από το δημοτικό συμβούλιο, όπως έκανε άπειρες φορές και στο προηγούμενο (2011-2012) πριν παραιτηθεί.
  Ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια τακτική, που στο τέλος της είναι η ..... παραίτηση.
  Κατά τα άλλα, έβγαλε χθες και σήμερα έναν δεκάρικο κατά του Ζαμάνη κι όταν πήρε θέσεις στην ΕΣΤΙΑ-ΘΕΣΠΙ, μούγκα. Όλα καλά, έτσι Μάριε Λουκάτο με τους χθεσινούς σου κανονιοβολισμούς (συνηθισμένος από τη θητεία σου στις Ένοπλες Δυνάμεις).
  Μόνο που εδώ είναι δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι παίξε γέλασε.
  Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς (προφανώς) καλύτερα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ανώνυμος9/10/14 6:14 π.μ.

  τελικα καταφερε η αντιπολιτευση να παρει παραπανω θεσεις στα δυο νομικα προσωπα?δηλαδη κάποιος θα χασει τον υπνο του απο τους ορκοτους λογιστες και άλλος θα τρεξει να σωθει?πειτε μου ρε παιδια? η μηπως να αρχιζω να επικαλουμαι ντοκουμεντα και αγκαλιες και μυστικες συναντησεις με σκοπο την χρηματοδοτηση των συλλογων με υπερογκα ποσα ετσι ωστε οταν χρειαστει καλη ωρα οπως τωρα να σιωπασουν ολοι και να μην μαθει κανεις την σπαταλη του δημοσιου χρηματος?ελατε παιδια ολοι το γνωριζετε αλλα κανεις δεν μιλαει? μα τι φοβαται τελικα ο γιαννης το θεριο η το θεριο τον γιαννη(οπου γιαννη βαλε διονυση)... οι καρεκλες θα δωθουν οι αδυναμοι θα παρουν θεσεις ετσι ωστε να δυναμωθουν μεσω των μελλοντικων σταυρων που θα μαζεψουν κανοντας χατηρια αλλα τελικα τα λαμογια θα πληρωσουν ή αν ανοιξει το κουτι της πανδωρας δεν θα εχει τελειωμο?? ειναι μια ερωτηση που απευθυνομαι σε ολους? θα πρεπει να τιμωρηθουν κάποιοι?? οι απαντησεις δικες σας,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ανώνυμος9/10/14 6:17 π.μ.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Η Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου αναζητά νέους ή σχετικά νέους ερασιτέχνες, για την ενίσχυση του δυναμικού της.
  Αν επιλεγείτε, σας εξασφαλίζουμε μόνο την κατάθεση της ψυχής σας δίπλα στις δικές μας. Και ο παραμικρός ρόλος -επί σκηνής ή στα παρασκήνια- προϋποθέτει δουλειά και πνεύμα ομαδικότητας.
  Αφήστε μήνυμα με τα στοιχεία σας (φύλο, ηλικία, διαθεσιμότητα) στη σελίδα της Ομάδας
  www.facebook.com/pages/Θεατρική-Ομάδα-Αγίου-Στεφάνου-Δήμου-Διονύσου/391703520842048.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Ανώνυμος9/10/14 8:33 π.μ.

  Αφού η Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου αναζητά νέους ή σχετικά νέους ερασιτέχνες, για την ενίσχυση του δυναμικού της, γιατί δεν απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο του Διονύσου να την πλαισιώσουν. Μια χαρά θα είναι όλοι τους, άλλοι σε κωμωδίες κι άλλοι σε τραγωδίες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Ανώνυμος9/10/14 9:45 π.μ.

  Μετά το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο αμέσως τα τοπικά "ΜΜΕ" ανεξαιρέτως άρχισαν τις δεήσεις για την χαμένη συναίνεση.
  Σήμερα, μετά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όπου οι αντάρτες Νέα Πνοή και Δημοκρατική Ανατροπή (στ΄ άρματα, στ΄ άρματα) πήραν τις καρεκλίτσες τους στα Νομικά Πρόσωπα (ΕΣΤΙΑ-ΘΕΣΠΙΣ), σιγή ασυρμάτου. Είδες η "συναίνεση";
  Οποία υποκρισία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Ανώνυμος9/10/14 2:15 μ.μ.

  9/10/14 9:45 π.μ. Η υποκρισία είναι της δημοτικής αρχής .Γεγονός που το επιβεβαίωσε με την αποχώρησή της και η προτεινόμενη πρόεδρος για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Ανώνυμος10/10/14 2:34 π.μ.

  09:45 Οχι "ανεξαιρετως"ολα τα ΜΜΕ, εκτος αν εννοεις αυτα που αναφερονται εδω μεσα!!!
  Γιατι καποια (δυο στον αριθμο) ακομη δεν εχουν πει κουβεντα και περιμενουν να σταματησουν τα καραγκιοζηλικια για να μιλησουν, αλλα οχι με τη γλωσσα που πολλοι θα ηθελαν. Αμφοτερα.
  Καλημερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή