.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Με δυο λόγια

Τελευταία υπάρχει ένας κατακλυσμός (αναδρομικών) αποκαλύψεων για σκάνδαλα υπουργών, βολευτών, πολιτικών στελεχών, κρατικών αξιωματούχων, μεγαλο-επιχειρηματιών, αλλά και (φτωχομπινέδων) υπαλλήλων του δημοσίου. Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο κόσμος χειμάζεται από τα διαρκή, άγρια και εν πολλοίς παράλογα φορο-εισπρακτικά μέτρα του κάθε εγκάθετου χαρτογιακά. Τα σκάνδαλα είναι τόσα πολλά, τόσο σοβαρά και πάντα σε βάρος των γνωστών υποζυγίων. Και βγαίνουν στο φως από απηυδισμένους και γενναίους συμπολίτες μας, που αψηφώντας την απειλή των αντιποίνων, δημοσιοποιούν τα εγκλήματα που έχουν κάνει τα (οικονομικά) αφεντικά αυτού του τόπου και τα (πολιτικά) τσιράκια τους.

Κι όσο οι τελευταίοι νιώθουν να ζυγώνει η σειρά τους, τόσο τους κόβει κρύος ιδρώτας – ιδίως μέσα σ’ ένα περιβάλλον παρατεταμένης ρευστότητας, που δεν εγγυάται τον έλεγχο της (επόμενης) κατάστασης. Η προσεγμένη εικόνα (του εργώδους, έντιμου, λαοπρόβλητου, φιλάνθρωπου, τεχνοκράτη κλπ) που είχαν κατασκευάσει, με τη βοήθεια των βαστάζων τους στα ΜΜΕ (παπαγαλάκια), ξεθωριάζει απρόσμενα γρήγορα. Τα συνήθως ψύχραιμα αφεντικά καταλαβαίνουν ότι απλώς πρέπει να διαπραγματευτούν με τους καινούριους. Τα τσιράκια όμως - μπροστά στον κίνδυνο δημόσιας διαπόμπευσης, αλλά και εισαγγελικής διερεύνησης των ανομημάτων τους – αρχίζουν να πανικοβάλλονται. Η κρίση τους θολώνει και τα (σοβαρά) λάθη τους διαδέχονται το ένα το άλλο. Κι αυτό προξενεί αμόκ (φόβου) στα παπαγαλάκια, που βλέπουν πια ορατό το φάσμα της ανεργίας και της αφραγκίας τους. Αλλά ο κόσμος μυρίζει αυτόν τον φόβο κι έτσι παύει πια (σιγά-σιγά) να τους πιστεύει, όπως παλιά. Κι έτσι το παιχνίδι τελειώνει, για να ξαναρχίσει αργότερα, με άλλη παρτίδα κι άλλους ‘παίκτες’.

Αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Αλλά οι γενικοί κανόνες δεν καθορίζουν τα ειδικά αποτελέσματα, απλώς τα προδικάζουν. Γιατί στη ζωή, είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές που επιβεβαιώνουν ή ανατρέπουν μιαν αναμενόμενη έκβαση. Κι αυτό το κάνουν με τις επιλογές και τις πράξεις τους. Αν μάλιστα αυτές στηρίζονται  στην ελεύθερη βούληση και το αίσθημα δικαίου, τότε όλα μπορούν να συμβούν!

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να καταλάβουμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα και στη δημοτική μας σκηνή. Πριν έξι μήνες, το προηγούμενο καθεστώς υπέστη μια αναπάντεχη ήττα. Κι άφησε ‘ορφανά’ τσιράκια και παπαγαλάκια, που απεγνωσμένα και πανικόβλητα ψάχνουν έκτοτε για καινούριο πατρόνο. Στη γενική θολούρα που δημιούργησε η εκλογική ‘κατραπακιά’ καινούριοι ‘παίκτες’ βρήκαν την ευκαιρία να εμφανιστούν και να συνάψουν συμμαχίες με παλιά και νέα παπαγαλάκια – είναι τα καινούρια επίδοξα τσιράκια των αφεντικών. Την ίδια ώρα που η καινούρια ηγεσία προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στον ‘πολιτικό ρεαλισμό’ και τις υπεσχημένες ρήξεις με το σύστημα, ανάμεσα στην ‘αποκατάσταση’ των ανθρωποβοσκών και την οργάνωση για την παραγωγή έργου.

Αυτά προκύπτουν από τις επαφές, πρωτοβουλίες και πιέσεις που έχουν μεσολαβήσει, από τα μέχρι σήμερα δημοσιεύματα, αλλά κι από τις πρόσφατες εξελίξεις, που επιβεβαιώνουν τις (εξαρχής) εκτιμήσεις του blog για τα δημοτικά μελλούμενα. Οι εξελίξεις αυτές με δυο λόγια έχουν ως εξής:

- Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει βρει (ακόμα) κοινό βηματισμό, αλλά κάποια στελέχη της είναι έτοιμα να πιστέψουν τα χειρότερα για συναδέλφους τους. Και το χειρότερο, ο δήμαρχος δεν δείχνει να κατανοεί τα αίτια και τ’ αντίδοτα της παραλυτικής αυτής δυσπραγίας – και περισσότερο να τολμά να κάνει κάτι γι αυτά.

- Στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας πρόσφατα παραδέχτηκαν δημοσίως ότι όντως είχε τεθεί ζήτημα διάλυσης και αλλαγής ηγεσίας, αλλά ο John-boy ανέλαβε να πάει την παράταξη σε ‘συνέδριό’ (της μιας μέρας). Όμως όσα ειπώθηκαν εκεί – και προπαντός όσα δεν ειπώθηκαν -  ελάχιστα περιθώρια (αυτόνομης) πολιτικής βιωσιμότητας αφήνουν.

Σ’ αυτό συνηγορούν οι εξελίξεις στο ‘δίδυμο’ Νέας Πνοής – Συμμαχίας για τον Πολίτη, που μοιάζουν ν’ ανταγωνίζονται για το ποια απ’ τις δυο θα πιάσει πρώτη στασίδι στη μελλοντική σύμπραξη με την Ε.Π. Γιατί μαζί δύσκολα θα συνυπάρξουν ξανά, καθώς η φιλοσοφία τους διαφέρει και οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

- Όσο για το άλλο άσπονδο δίδυμο (Ανατροπής και Λαϊκής Συσπείρωσης), το μόνο κοινό τους μέχρι τώρα σημείο είναι ότι αφήνουν την πολιτική κι επικοινωνιακή πρωτοβουλία στους άλλους. Δεν δείχνουν (ακόμα) ικανές να διαμορφώσουν και να επιβάλλουν (από τα κάτω) σοβαρή ατζέντα κι έτσι – μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις - απλώς τοποθετούνται (θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα) επί των θεμάτων που εισηγούνται άλλοι.

- Τέλος, οι ‘τοπικοί εκδότες’ έχουν επιδοθεί σ’ ένα ξέφρενο κυνήγι αναπαραγωγής σκληρά αντιπολιτευτικών κουτσομπολιών, χωρίς την παραμικρή ικανότητα ουσιαστικού πολιτικού σχολιασμού ή αντιλόγου. Φαίνεται ότι αυτό που προσπαθούν δεν είναι η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών της δημοτικής αρχής, αλλά της ίδιας οικονομικής δυσπραγίας - που συνήθως αντιμετωπίζεται με δημοτικά χρήματα για πληρωμένες καταχωρήσεις. Αυτό όμως που (περιέργως) δείχνουν ν’ αγνοούν είναι ότι στη πορεία τα τσιράκια αλλάζουν παπαγαλάκια - εκτός κι αν τα τελευταία είναι απ’ ευθείας συνδεδεμένα με τα αφεντικά …

Κατά τη γνώμη μου, η δημοτική αρχή οφείλει πλέον ν’ αρχίσει να παράγει αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, καλύπτοντας τα κενά:

· Στο επίπεδο της καθημερινότητας του πολίτη, αυτό που χρειάζεται είναι η οργανωμένη και αποκεντρωμένη αντιμετώπιση των αιτημάτων, με διάφανους κανόνες. Γιατί αλλιώς, το 'σύστημα πλημμύρα' των παλιών θ΄αντικατασταθεί με την απραξία. 

· Στο επίπεδο του προσωπικού, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων, αυτό που χρειάζεται είναι η στοχοθεσία και ο έλεγχος των αποτελεσμάτων. Γιατί αλλιώς η ευνοιοκρατία θα συνεχιστεί με άλλους πρωταγωνιστές και τα (πλεονάζοντα πλέον) έξοδα  μισθοδοσίας θα συνεχίσουν να μην αποδίδουν έργο.

· Στο επίπεδο των προγραμμάτων (πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης), αυτό που χρειάζεται είναι ο ενιαίος μπούσουλας: τι, γιατί, πότε, πού, πώς και από ποιους θα γίνει. Γιατί αλλιώς ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του και τα χρήματα δεν θα πιάνουν τόπο. 

· Στο επίπεδο των υποδομών και έργων, αυτό που χρειάζεται είναι η συνολική σχεδίαση και η σφικτή παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι για το πρόβλημα των σχολείων και το έργο της αποχέτευσης.

· Και στο επίπεδο της αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος και της νομιμότητας, χρειάζεται ο ίδιος ο δήμαρχος να τραβήξει την κουρτίνα και ν’ αντικρύσουμε – επιτέλους – τα ‘ζόνγκ’ που τόσα χρόνια κρύβονται (κρύβουμε) πίσω της. Γιατί αλλιώς θα υποθέσουμε ότι - με τη σειρά του - έκανε συμφωνία με τ' αφεντικά.

Αυτά, με δυο λόγια, ήθελα προς το παρόν να πω. 
Καλή μας δύναμη!

248 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/11/14 9:49 π.μ.

  Και στο επίπεδο της αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος και της νομιμότητας, χρειάζεται ο ίδιος ο δήμαρχος να τραβήξει την κουρτίνα και ν’ αντικρύσουμε – επιτέλους – τα ‘ζόνγκ’ που τόσα χρόνια κρύβονται (κρύβουμε) πίσω της. Γιατί αλλιώς θα υποθέσουμε ότι - με τη σειρά του - έκανε συμφωνία με τ' αφεντικά.

  Παίρνοντας αφορμή από την τελευταία αυτή παράγραφο, ΔιονυσοΣκουφίτσα, να σημειώσουμε ότι την κουρτίνα έχουν τραβήξει ήδη ο Ψινάκης στον Μαραθώνα και χθες ο Μώραλης στον Πειραιά για τον ΜΙχαλολιάκο.
  Εσύ δήμαρχε Ζαμάνη τι περιμένεις; Να μας πνίξουν τα %%%%%, μιας και δεν έχουμε ακόμη αποχέτευση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/11/14 9:53 π.μ.

  Κραυγές και Ψίθυροι
  Βορείων Προαστίων, Βίος και Πολιτεία.
  Ο περισπούδαστος εκδότης των Βορείων Προαστίων, που θεωρεί εαυτόν δημοσιογράφο 40 καρατίων, έχει πλούσια προϊστορία.

  2006: στήριξε στις εκλογές (και ως υπεύθυνος του γραφείου τύπου) αναφανδόν τον τότε δήμαρχο Αγ. Στεφάνου Διονύση Σακελλαρίου. Ο Διονύσης έχασε τότε στον 2ο γύρο πανηγυρικά από τον Παναγιώτη Βορριά. 0-1 το σκορ…..
  2010: στήριξε στις εκλογές (κυκλοφόρησε μάλιστα την τελευταία εβδομάδα με ολοσέλιδη φωτό του στην 1η σελίδα και τίτλο- Έτοιμος για Δήμαρχος Διονύσου) τον τότε δήμαρχο Αγ. Στεφάνου Παναγιώτη Βορριά. Ο οποίος όμως έχασε στον 2ο γύρο πανηγυρικά από τον Γιάννη Καλαφατέλη. Το σκορ 0-2 ……
  2014: φέτος στήριξε (με τρόπο σκανδαλώδη-αντιδεοντολογικό ενίοτε, όπως γράφτηκε προεκλογικά) τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη. Ο οποίος, ως γνωστόν, έχασε πανηγυρικά στον 2ο γύρο από τον Διονύση Ζαμάνη. Η γκαντεμιά τρίτωσε (ούτε ο Μητσοτάκης να ήσουν κύριε Κοκκαλά). 0-3 το τελικό αποτέλεσμα …..

  Σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτος προς νέες ¨νίκες¨. Του ευχόμαστε ολόψυχα ανάλογες με τις προηγούμενες ¨επιτυχίες¨. Αλλά στο χωριό μου λένε- μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/11/14 10:39 π.μ.

  Αληθεια τωρα ... υπαρχει περιπτωση να τραβηξει καμια κουρτινα αν δεν φυγουν οι δικοι του απο πισω ;; τοσα χρονια αιρετοι ειναι ολοι ... κατσε να καλυφθουμε αν μπορεσουμε και μετα να δεις αποκαλυψεις ... τοσο μεγαλες που οι υδρομετρητες και τα κλαδεματα θα φανταζουν πταισμα ! Αν και προσωπικα δεν το βλεπω ... Εδω δεν εχει πει ακομα τι παρελαβε ... ακουγαμε για δρακους προεκλογικα αλλα μαλλον οι δρακοι υπαρχουν πια στα παραμυθια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος11/11/14 11:59 π.μ.

  Αγαπητή ΔΣ,ελπίζω πως η άποψη που εκφράζεις για το συνέδριο της μιας ημέρας σχηματίστηκε απο οτι πιθανόν να σου μεταφέρθηκε,θεωρώ οτι η αντίληψη σου ειναι σε ανώτερα επίπεδα,οπότε δεν ειναι δυνατόν να είχες ιδιαν άποψη και να έγραψες αυτη την παράγραφο σαν διαπίστωση ,η ΕΠ εχει βαρίδια,τα οποία όμως δε δείχνουν ικανά να αντέξουν στον μαραθώνιο που εχουμε μπροστα μας και λόγο ηλικίας και λόγο παρωχημένων ιδεών και αντιλήψεων,θα τα παρατήσουν η θα τους αποβάλει η υγεια που θα αρχίσει να αποπνέει η παράταξη.Οσον αφορά τον αγαπημένο σου Καλαφι,πες μου δεν ηταν τουλάχιστον υποχρέωση του να θέσει τη θέση του στη διάθεση της παράταξης και να εγγυηθεί τη συνέχεια της (το εκανε πολλάκις στις τουλάχιστον 6 συναντήσεις μετα τις εκλογες),επισης θα ήθελα να επισημάνω οτι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος της ΕΠ,θα εκλεγεί 1 χρονο πριν τις εκλογες απο τα μέλη της και με πλειοψηφία 2/3 και οχι 50-50.Ευχομαι και ελπίζω στην επομενη ανοιχτή πρόσκληση να εισαι παρούσα και να εκακριβωσεις οτι αλλάζουμε και η μειοψηφία γινεται πλειοψηφία
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος11/11/14 12:53 μ.μ.

  09:53 π.μ. : Προφανώς σε εξέπληξε πως βρέθηκε το φωτογραφικό υλικό που υποδεικνύει ξεκάθαρα τις εντολές που έδινε "η Χαρά του Δήμου" στους Δημοτικούς υπάλληλους (ιδιαίτερα με εκείνες τις φωτογραφίες που "ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" δεν δημοσίευσαν). Ωστόσο μην αγχώνεσαι, θα τις δούμε και εκείνες λίαν συντόμως - και εκεί να σε δω τι θα έχεις να πεις.
  Ως προς την ¨πολιτική κριτική" της νέας Δημοτικής αρχής, όπως έχει αναφερθεί και στο κοντινό παρελθόν και με υπογραφή, σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει και ένα ανάλογο χρονικό διάστημα "χάριτος", για να μπορεί να υπάρχει και η ανάλογη εμπεριστατωμένη άποψη ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!!!
  Τέλος όσο αφορά τα "γκεμπελίστικα" τερτίπια "διαφόρων", έννοια σου και έχουν γνώση οι φύλακες, καθότι κρατάμε και τη δική σου υπογραφή κ. Σ_________ε, όταν υπόγραψες τις εντολές με τα χρήματα άλλων!
  Και δεν περιορίζεσαι μέχρι εκεί, αλλά έχει και συνέχεια...
  Αν αναρωτιέσαι πως ακριβώς γνωρίζω ότι είσαι εσύ, να σου υπενθυμίσω ότι τα blog δεν δίνουν 100% ανωνυμία, αφού σε κάποιες πλατφόρμες απλά βγαίνει η IP adress του υποτιθέμενου "ανώνυμου".
  Και για να μην νομίζεις ότι λέμε παρλαπίπες, μήπως σου θυμίζουν κάτι αυτά τα νούμερα: 62.103.214.....
  Γιατί και καλή διάθεση να έχεις - πέρα από όποιες προκαταλήψεις - ένα από τα πρώτα μελήματα του κ. Δημάρχου, είναι τουλάχιστον να απομακρύνει τους διάφορους "θεωρητικούς" γκεμπελίσκους από γύρω του!
  Έτσι, για να τα βάζουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος11/11/14 1:21 μ.μ.

  Βλέπουμε ότι, η ανάρτηση έπιασε τόπο κι ένας-ένας οι "τοπικοί εκδότες" απολογούνται, ανώνυμα πάντα. Ε ρε, ράμματα που υπάρχουν ακόμη για τη γούνα σας, όσο κοιμάστε μακάριοι τον ύπνο του δικαίου, τώρα που το αφεντικό είναι εκτός εξουσίας και σταμάτησαν να πέφτουν σαν χαλάζι οι πληρωμένες καταχωρήσεις.

  Ο Τρυποκάρυδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος11/11/14 1:43 μ.μ.

  Κανέναν δεν εξέπληξαν οι φωτό από το σπίτι του Υφαντή στο Κρυονέρι, αφού ήταν από ημέρες τοις πάσι γνωστό ότι, εκείνες ακριβώς τις ημέρες σουλάτσαρε εκεί γύρο ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καρασαρλής.
  Αλλού, λοιπόν, βρίσκονται οι εκπλήξεις και όχι στο ποιός "έδωσε" το δημοσίευμα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (τη γνωστή φυλλάδα, που έχετε ως πρότυπο σας).....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στέκομαι αποκλειστικά και μόνο στα αναφέρεις περί ειδικού εξοπλισμού που επιτρέπουν την αναγνώριση της IP. Την συζήτηση αυτή την είχα ξανακάνει πριν απ΄κάποιους μήνες - αν θυμάμαι καλά - με τον κ. Κοκκαλά, εκδότη των Βόρειων Προαστίων.

  Τότε του είχα πει ότι θεωρώ την πρακτική αυτή απαράδεκτη και την επίκλησή της τρομοκρατική σε βάρος των αναγνωστών και σχολιαστών του blog. Κι ο κ. Κοκκαλάς μου είχε απαντήσει ότι τυχαία ανακάλυψε αυτή τη δυνατότητα που του έδινε ο νέος εξοπλισμός του γραφείου του κι ότι δεν επρόκειτο να τον χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο.

  Αν και από τα συμφραζόμενα των δύο σχολίων, προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις και για την δική σου ταυτότητα, προτιμώ επί του παρόντος να πω τα εξής:

  1. Η χρήση τέτοιου εξοπλισμού γίνεται μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες και η κοινοποίηση - δημοσιοποίηση των πληροφοριών που προκύπτουν και αφορούν την καταστρατήγηση προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας της έκφρασης μπορεί να θεωρηθεί πράξη που διώκεται ποινικά και επισύρει αστικές ευθύνες.

  2. Η πράξη αυτή αντιβαίνει τις αρχές λειτουργίας του blog και ως εκ τούτου κάθε σχετικό σχόλιο θα κόβεται. Αν κάποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα για να λύσει όποια ζητήματα έχει - εκεί όμως η επωνυμία και το ψηφιακό αποτύπωμα είναι δεδομένα.

  3. Πέρα όμως απ' όλα αυτά, η ιδέα ότι κάποιος επιχειρεί να ασκήσει τέτοιου είδους τρομοκρατία εναντίον (όλων) των αναγνωστών και σχολιαστών, με ενοχλεί τόσο πολύ που να με κάνει να ασχοληθώ προσωπικά με όσους θεωρώ υπεύθυνους. Και τότε αγαπητές μου φιλενάδες, τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ πιο ζόρικα απ' όσο φαντάζεστε.

  Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε.
  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΥΓ. Επί της ουσίας δε του αρχικού σχολίου, υπάρχει κάποιο λάθος ή ψέμα στα όσα γρα΄φει; Αν ναι, πεστο δημοσίως και σβήστον κι αυτόν και το σχόλιο. Αλλά απ' την αντίδρασή σου προφανώς βγαίνει πως το σχόλιό τους σε ενόχλησε τόσο ώστε να σου βγει ο μπάτσος από μέσα σου, Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς και να του στείλεις τη συγγνώμη σου - έστω και κατ΄ιδίαν.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/14 5:30 μ.μ.

   Δ.Σ. Πές μας την άποψη σου για την Κα Υφαντή στην συγκεκριμένη περίπτωση , πώς βλέπεις το όλο περιστατικό?Αν θέλεις βέβαια...

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε
   Όπως αντιλαμβάνεσαι, υπάρχουν δύο εκδοχές για το ίδιο περιστατικό κι επιπλέον πολύ αμφιβάλλω αν το έχουμε πληροφορηθεί "όλο". Κι αν κάποιος-α δεν ήταν μπροστά, πρέπει να πιστέψει την μια ή να περιμένει για περισσότερα στοιχεία.Άσε που αποφεύγω συστηματικά να σχολιάζω μη θεσμικά πρόσωπα.
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος11/11/14 3:21 μ.μ.

  "η Χαρά του Δήμου",
  όταν εσύ, 12:53, μιλάς έτσι ανώνυμα πάντα, αυτό δεν είναι γκαιμπελισμός; Πως αλλιώς λέγεται στο λεξιλόγιο σου;
  Δυστυχώς, επιβεβαιώνεις ότι, έχετε καβαλλήσει το καλάμι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος11/11/14 4:36 μ.μ.

  Διαβάζουμε στην ανάρτηση-
  οι εξελίξεις στο ‘δίδυμο’ Νέας Πνοής – Συμμαχίας για τον Πολίτη, που μοιάζουν ν’ ανταγωνίζονται για το ποια απ’ τις δυο θα πιάσει πρώτη στασίδι στη μελλοντική σύμπραξη με την Ενωτική Πρωτοβουλία.

  Αυτή η κυοφορούμενη σύμπραξη Νέας Πνοής και Συμμαχίας με την Ενωτική Πρωτοβουλία έχει τις ρίζες της στη χείρα σωτηρίας της Συμμαχίας τον Μάρτιο 2013 στην καταρρέουσα τότε δημοτική αρχή. Από τοτέ μέχρι σήμερα υπάρχει συχνά σύμπλευση στις ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος11/11/14 5:38 μ.μ.

  Συγκοινωνούντα δοχεία Νέα Πνοή-Συμμαχία και Ενωτική Πρωτοβουλία. Απόδειξη; Η χθεσινή πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει η κα Μήλα αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Η κα Μήλα ήταν εκλεγμένη το 2010 αλλά και υποψήφια το 2014 με την Ενωτική Πρωτοβουλία.
  Τελικά, αφού δεν έγινε δεκτή η πρόταση Μπιτάκου η κα Μήλα συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Νέας Πνοής στο διοικητικό συμβούλιο.
  Ερώτηση: εξακολουθεί να ανήκει στην Ενωτική Πρωτοβουλία ή αποχώρησε μετά το προχθεσινό "ανανεωτικό" συνέδριο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος11/11/14 5:42 μ.μ.

  http://forum-dionisou.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/11/14 6:43 μ.μ.

  3:21: Ζητάω συγνώμη για την έκφραση "Χαρά του Δήμου".
  Ανοησία μου...
  Έχεις δίκιο. Και πάλι συγνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος11/11/14 8:51 μ.μ.

  ΠΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!!!!!!!

  Ρωτάει χτες η Αυγέρη στο δημοτικό συμβούλιο:

  "Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα, πλείστα σχολεία του Δήμου Διονύσου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει από πλευράς Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, με αποτέλεσμα οι σχολικές κοινότητες να υπολειτουργούν και οι διαμαρτυρίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών να κλιμακώνονται.
  Γνωρίζοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικότατο ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα δημοτών, η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ζήτησε να ενημερωθεί εάν προτίθεται η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ν’αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να προβούν σε πιο οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης για άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει στα σχολεία του Δήμου μας, κι αν ναι, ποιες είναι αυτές και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος."

  Ρωτάει αυτή που σνόμπαρε την Ένωση Γονέων όταν έβαζε τέτοια ζητήματα και έκανε κινιτοποιήσεις αντί για χαζοχαρούμενες ανθοκομικές εκθέσεις. Αυτή που μαζί με τον Λουκάτο έφυγαν από την Ένωση γιατί την θεωρούσαν παλιο-κουμουνιστές για τα γούστα τους και έλεγαν ότι δεν είναι δουλιά των γονιών να ασχολούντε με τέτοια. Και τώρα το παίζει αγωνίστρια...
  ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος11/11/14 9:52 μ.μ.

  Δικαίωση Ψινάκη: 4 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα στον Μαραθώνα. Αυτό δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή με αφορμή την αναφορά Ψινάκη ότι ο δήμος έχει πτωχεύσει.

  Αντίστοιχα προβλήματα αναξιοπιστίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής Πειραιά αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. "Εγώ στις δημοτικές εκλογές, έλεγα τι θα κάνω για τον Πειραιά και θα κριθώ γι' αυτό. Εσείς έχετε παρελθόν στον Δήμο, ήσασταν 3,5 χρόνια δημοτική αρχή. Άρα το αν λέγατε ότι γίνονταν έργα 100.000.000 ευρώ στην πόλη και γίνονται 23.000.000 ευρώ είναι ένα θέμα κ. Μιχαλολιάκο".

  Κύριε Δήμαρχε Διονύσου γιατί δεν μας ενημερώνεις ποια είναι η οικονομική κατάσταση του δήμου και ποιες οι εκκρεμότητες (ποινικές, πειθαρχικές και αστικές) που μας άφησε φεύγοντας ο Καλάφι; Τι σκοπιμότητες κρύβει αυτή η καθυστέρηση; Δεν πρόκειται να ανεχθούμε κουκούλωμα. Σε ψηφίσαμε στον 2ο γύρο για να σπάσει οριστικά το απόστημα της παράγκας του Κρυονερίου.

  Ο Τρυποκάρυδος (IP adress 62.000.000....., Θου-Βου πράκτωρ 000)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/11/14 3:35 μ.μ.

   Ο Καλαφατέλης για όσους δεν το γνωρίζουν άφησε τον δήμο πλεονασματικό κατά 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά προς ενημέρωση εκείνων που δεν αρέσκονται να κυνηγούν χίμαιρες... Εκείνοι όσα στοιχεία και να τους πας την μ@κ@κία τους θα την πουν. Κυλάει στις φλέβες τους δηλαδή.

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος11/11/14 10:10 μ.μ.

  11/11/14 8:51 μ.μ
  Ασχολείσαι τώρα με αυτούς που ζητάνε διαπαραταξιακή επιτροπή κοινωνικής συμπαράστασης όταν δημοσιεύουν ένα ( κατάπτυστο ) κείμενο όπου αναφέρονται υποτιμητικά σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. Ας μαζευτούν οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να πάνε να τους συνδράμουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος11/11/14 10:43 μ.μ.

  Καλά η συμπολίτισσά μας πρώην αναμορφωτής Υπουργός Παιδείας, επί σειρά ετών πάντα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και νυν στέλεχος και υφυπουργός και της τωρινής κυβέρνησης κα Χριστοφιλοπούλου πως ανέχεται 2,5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμος της να έχει τόσα προβλήματα στα σχολεία του? Υποκρισία, παρτάκιας, πολιτικαντισμός, αδιαφορία = Εύη Χριστοφιλοπούλου = ΜΗΔΕΝ. Μην το ξεχάσετε σε λίγο θα ζητήσει ψήφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος11/11/14 11:11 μ.μ.

  Είναι απίθανα τα θλιβερά τερτίπια, που αποπειράθηκε χθες ο επικεφαλής της νέας πνοής Μπιτάκος στις συζητήσεις για τον ορισμό των διοικητικών συμβουλίων των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως αντίστοιχα και ο επικεφαλής της δήθεν ανανεωτικής ενωτικής πρωτοβουλίας.
  Που όλο και πιο συχνά πάνε χέρι-χέρι.
  Προσπάθησαν άκομψα να παρέμβουν στα εσωτερικά των άλλων παρατάξεων, κάνοντας φτηνές ντρίπλες επιπέδου συνοικιακού καφενείου. Δείγματα άλλων εποχών, νοοτροπίες μικροκομματικές, πρακτικές χρεοκοπημένες.
  Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία της δημοκρατικής ανατροπής και της κας Τασίας Κώνστα.
  Ας τους χαίρονται οι "δημοσιογραφικοί" τους πάτρωνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/11/14 11:25 μ.μ.

   Μπα ? Έσκασε μύτη ο Παναγιωτάκης σε Συμβούλιο ?
   Τσ τσ τσ, κάποιος φούρνος θα γκρέμισε.....

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος11/11/14 11:18 μ.μ.

  Στην σημερινή σου ανάρτηση, ΔιονυσοΣκουφίτσα, αναφέρεσαι στους "τοπικούς εκδότες".
  Εδώ παρατηρούμε τον εξής καταμερισμό: ο ένας υποστηρίζει αναφανδόν το δίδυμο Λουκάτου- Μπιτάκου και προσπερνά αδιάφορα τον Καλαφατέλη. Ο άλλος κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Κοινή συνισταμένη και των δυο- οι σφοδρές επιθέσεις προς τη νέα δημοτική αρχή.
  Υπάρχει κι ένας τρίτος, που κρατάει προς το παρόν κάποιες ισορροπίες (μέχρι πότε άραγε;).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος11/11/14 11:36 μ.μ.

  Και για να μην λέτε ότι, τα βγάζουμε από το μυαλό μας τα περί προβλημάτων στο εσωτερικό της ...... ανανεωτικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
  Ιδού τι αναφέρει σχετικά σχόλιο του edionysos:

  Δεν πήγα στο συνέδριο της "Ενωτικής πρωτοβουλίας γιατί δεν με...κάλεσαν" μας απάντησε σε σχετικό ερώτημά μας ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Ίσσαρης...
  Ο Κυριάκος Κοντάκης, από την άλλη, πάντα μετρημένος στα λόγια του, εξέφρασε έκπληξη για την ομιλία του Τάσου Καρασαρλή την προηγούμενη Κυριακή και την αναφορά του σε "Επιτροπή Σοφών", στην οποία είχε συμπεριλάβει και τον ίδιο...
  Όσο για τον Χρήστο Παπαβασιλείου, ήταν...ωσεί παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρκετά... μακριά από τη δημοτική ομάδα της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" ή τουλάχιστον έτσι μας φάνηκε...
  Φαίνεται ότι η επανίδρυση φέρνει νέα στελέχη, μαζί όμως και... απόνερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος11/11/14 11:44 μ.μ.

  Και μετά από όλα τα παραπάνω, κύριε Σερίφη μας, πόσο ενωτική και πόσο ανανεωτική είναι αυτή η πρωτοβουλία; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλο μας κι ας παίζουμε με τις λέξεις. Ούτε ενωτική, ούτε ανανεωτική- όπως φαίνεται από τη στάση της στα θεσμικά όργανα του δήμου.
  Παλαιοκομματική του κερατά, ανερμάτιστη, χωρίς στίγμα, χαμένη στο σύμπαν από την απώλεια του παραδείσου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος11/11/14 11:56 μ.μ.

  Είναι αναπηρία για έναν δήμο να έχεις τις δυο μεγαλύτερες παρατάξεις της μειοψηφίας τόσο ανεύθυνες και δέσμιες των πολλών εσωτερικών τους προβλημάτων.
  Α, ρε τυχερέ Ζαμάνη, λάδι θα την βγάλεις όπως πάνε τα πράγματα την 5ετία. Τουλάχιστον, ήσυχος σε αυτό το πεδίο, μπορείς απερίσπαστος και με τη συνδρομή-στήριξη της κοινωνίας να παράγεις ουσιαστικό έργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος11/11/14 11:58 μ.μ.

  Είναι τουλάχιστον ύβρις να μιλούν κάποιοι για ανανεωτικές πρακτικές και επανίδρυση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει, που λέει κι ο σοφός λαός μας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αγαπητέ Σερίφη

  Μια σειρά από έκτακτα περιστατικά δεν μου επέτρεψαν να σχολιάσω νωρίτερα.

  Ο υπαινιγμός μου για το ‘συνέδριο’ έχει να κάνει με κάποια πράγματα.

  Το πρώτο είναι ότι η φράση "συνέδριο μιας μέρας" αποτελεί από μόνη της σχήμα οξύμωρο. Επιπλέον, δεν νοείται συνέδριο από το οποίο να απουσιάζουν χαρακτηριστικά όπως: δημόσιος διάλογος, εκ των προτέρων δημοσιοποίηση βασικών εισηγήσεων, διαδικασία ανάδειξης συνέδρων κλπ. Εν προκειμένω όμως, όλα αυτά είτε απουσίαζαν ή παρέμειναν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Κι αυτό το τελευταίο είναι σε ευθεία αντίφαση με τον πρώτο στόχο σας, την εξωστρέφεια. (Άραγε, γιατί δεν το ονομάσατε συνδιάσκεψη; Μήπως δεν σας φάνηκε τόσο "βαρύγδουπη" η λέξη; )

  Το δεύτερο είναι αυτά που κατάλαβα ακούγοντας το (μάλλον προεκλογικό παρά προσυνεδριακό) βίντεο και διαβάζοντας (στα ρεπορτάζ) τα όσα είπε ο κάθε ομιλητής – αλήθεια γιατί ήταν μόνο τόσοι; Δηλαδή, προηγήθηκαν κι άλλες συναντήσεις, όπου συζητήθηκαν - χωρίς όμως να δημοσιοποιηθούν - τα αίτια της ήττας. Αν υπάρχει ένα βαρίδι, είναι αυτό ακριβώς: να μην τολμούν οι συμμετέχοντες στα κοινά να μιλήσουν για τα λάθη τους, να πουν δημόσια τι πήγε λάθος και να δείξουν ότι μαθαίνουν (πραγματικά) από τα λάθη τους. Αλλιώς, στα λόγια… Καταλαβαίνω λοιπόν ότι πρόκειται για έναν συμβιβασμό, παρά για μία προσπάθεια αναγέννησης.

  Και το τρίτο είναι ότι οι διαδικασίες δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα του Γιαννάκη – μπορούσε να τις ‘ξεπετάει’ άνετα, όποιες κι αν ήταν. Το πρόβλημα ήταν αλλού: στην ουσία της πολιτικής του - πόσο σύννομη ήταν και ποιοι έβγαιναν ωφελημένοι. (Ελπίζω κάποια στιγμή οι καινούριοι να μας διαφωτίσουν επ’ αυτών, αλλιώς θα είναι άξιοι της μοίρας τους.) Και πολύ αμφιβάλλω αν τα νέα στελέχη της Ε.Π. είναι διατεθειμένα να ακουμπήσουν τέτοια ‘ευαίσθητα’ ζητήματα και να προχωρήσουν σε τόσο ‘εικονοκλαστικά’ μονοπάτια.

  Κατά τα’ άλλα, τα περί 2/3 μου φαίνονται πολύ ωραία (στα λόγια). Να δούμε πώς θα γίνουν και στη πράξη…

  Έως τότε όμως, είναι όντως μακρύς ο δρόμος κι εύχομαι σ’ όλους μας καλή δύναμη!

  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος12/11/14 8:56 π.μ.

  Αγαπητή Δ/Σ, με την απάντηση σου μου επιβεβαιώνεις ότι απλά πληροφορήθηκες τα όσα έγιναν την Κυριακή και ότι δεν είχες παρουσία. Η λέξη συνέδριο αφορά στη συγκέντρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που όντως εκφράστηκαν και ορισμένες ήταν και εκ διαμέτρου αντίθετες. Δεν επιλέχτηκε με βάση την βαρύτητα της λέξης. Η δημοσιοποίηση των εισηγήσεων όπως και των συμπερασμάτων της διαδικασίας είναι σίγουρο ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες ,δίχως λογοκρισία ,προκειμένου για αρχή να επιβεβαιωθεί ότι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την εξωστρέφεια πραγματικότητα.
  Δε θέλαμε σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε να υπάρχουν ‘’φυτευτοί’’ ομιλητές και είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι τους λόγους. Ζητήθηκε λοιπόν κατά τις ‘’προσυνεδριακές’’ συναντήσεις να υπάρχουν τοποθετήσεις επι των συγκεκριμένων θεμάτων προκειμένου να κατανεμηθεί και ο χρόνος. Όλες οι τοποθετήσεις καταγράφηκαν και εκφράστηκαν από τους συγκεκριμένους ομιλητές. Θα μου επιτρέψεις εδώ να σου πώ ότι τα αίτια της ήττας δημοσιοποιήθηκαν και σχολιάστηκαν ακόμα και στο φιλόξενο
  blog σου, επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τα λάθη του τα παραδέχτηκε ΜΟΝΟ ο Γιαννάκης. Σε κάθε περίπτωση αυτό που κυριαρχεί μέσα στην ενωτική ,σε διαβεβαιώ, πως δεν είναι ο συμβιβασμός και αυτό ενοχλεί και ήδη έχει ‘’παράπλευρες’’ απώλειες .
  Όσον αφορά στο τρίτο σκέλος, οι συγκεκριμένες διαδικασίες που έχουν μπει σε διαβούλευση δεν είναι καθόλου εύκολο να υπερκεραστούν από κανέναν. Όλοι και όλα θα κριθούν στην επόμενη πενταετία που θα κρίνει και σε επίπεδο δήμου αλλά και σε επίπεδο παράταξης τίνος το λέει η περδικούλα του. Τα νέα αλλά και αρκετά από τα παλιά στελέχη δείχνουν να κατανοούν ότι η ΕΠ χρειάζεται περισσότερο ουσία που αν την είχε προεκλογικά ,έστω και σε απλά ζητήματα, σήμερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, φυσικά είναι και κάποιοι αμετανόητοι που ακόμα μιλούν για ‘’ατυχία’’ και για ‘’ανάδρομο Ερμή’’ όταν αναφέρονται στα αίτια της ήττας.
  Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να κάνει κανείς τα λόγια του πράξη, επι του παρόντος φαίνεται ότι και θέλουμε και μπορούμε, μένει μόνο να αντέξουμε (συμφωνώ και εδώ μαζί σου)
  Ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο.
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος12/11/14 10:14 π.μ.

  Πάντως, αυτό το Σερίφης αγαπητέ/ή, δεν είναι καθόλου ανανεωτικό, ενωτικό και επανίδρυση. Παραπέμπει σε αμερικάνικα πρότυπα και πρακτικές, υποδηλώνοντας άλλα πράγματα ανομολόγητα προς το παρόν (αλλά όχι για πολύ).

  Ο Ανταίος

  Ο Ανταίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος12/11/14 10:38 π.μ.

  Καλημέρα αγαπητέ Ανταίε,είναι μερικά πράγματα που μου θυμίζουν ανθρώπους αγαπημένους,είναι σύνηθες στον τόπο απο τον οποίο κατάγομαι να σου κολλάνε παρατσούκλια απο τα γεννοφάσκια σου,οπότε δεν πρόκειται να θυσιάσω κάτι που με συντροφεύει από την γέννηση μου και μου θυμίζει με νοσταλγία τον ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ τόπο καταγωγής μου!!!.Δεν υποδηλώνει τίποτα άλλο .Καλη σου μέρα.
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος12/11/14 10:50 π.μ.

  Μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι ότι, η ΒΟΡΕΙΝΗ αγνόησε απολύτως δημοσιογραφικά τις εργασίες του συνεδρίου της παράταξης Καλαφατέλη.
  Ενδιαφέρουσα πράγματι εξέλιξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος12/11/14 11:43 π.μ.

  Ίσως να αυτοαποβλήθηκε και η Βορεινή....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος12/11/14 11:48 π.μ.

  Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε αγαπητέ/ή Σερίφη.
  Ανταίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος12/11/14 11:51 π.μ.

  Για να δούμε πόσο ανανεωτική είναι στην πράξη η Ενωτική Πρωτοβουλία:
  Από την Οδό Διονύσου.

  Γιώργος Ζυγούνας: «Παιδαριώδη παιχνιδάκια»

  Εκπλήξεις επεφύλασσε η χθεσινή συζήτηση για τον ορισμό Διοκητικού Συμβουλίου στις δυο Σχολικές Επιτροπές. Πιο συγκεκριμένα, η μείζων μειοψηφία μη αποδεχόμενη την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αντιπρότεινε για τη θέση του Αντιπροέδρου της Σχ. Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης την Α. Κώνστα, προταθείσα ήδη από τη Δημοκρατική Ανατροπή ως απλό μέλος της Επιτροπής και υποψήφια δημοτική σύμβουλο της ίδιας παράταξης. Η παραπάνω αντιπρόταση οδήγησε στην έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής της ΔΑΔΙΟΝ Γ. Ζυγούνα και στην ανακοίνωση της κ. Κώνστα, που ακολουθεί:

  Δροσιά , 11/11/2014

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
  Ερήμην μου, εν απουσία μου και εν αγνοία μου, ενώ ήμουν προτεινόμενη ως απλό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου» από την δημοτική παράταξη «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου», προτάθηκα για αντιπρόεδρος της εν λόγω επιτροπής από την δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στις 10/11/2014.

  Δηλώνω ότι είμαι και παραμένω μέλος της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου της οποίας τις θέσεις θα εκφράζω στην παραπάνω επιτροπή, και οι οποίες θα έχουν ως γνώμονα την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας.

  Αναστασία Κώνστα- Τσουκλίδη,
  Μέλος της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου

  Ο κ. Ζυγούνας, μάλιστα, μίλησε για «παιδαριώδη παιχνιδάκια» από τη μείζονα μειοψηφία, προσθέτοντας πως είναι τουλάχιστον άκομψο να προτείνεται κάποιος που δεν είναι παρών και δεν έχει προηγουμένως ερωτηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος12/11/14 12:45 μ.μ.

  Ενδιαφέροντα τα του "συνεδρίου", της Νέας Άπνοιας αλλά ενδιαφέρουσα και η αποuσία της τοπικής υπουργάρας μας. Δυστυχώς όλα σαυτό το τόπο είναι απόντα.Παρόντες οι φυλάδες του κ..., η δ/τσα, η αντιπαράθεση Μιχιώτη με αυτούς της σχολικής επιτροπής που μου διαφεύγουν τα ονόματα τους. Πόρκα μιζέρια και τίποτα άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος12/11/14 1:25 μ.μ.

  Διαβάζουμε τους ορισμούς για τον σερίφη:
  1. Άτομο που έχει παραμείνει ξύπνιο σερί τη νύχτα και την ακόλουθη μέρα.
  2. Ο μπάτσος που κάνει κατάχρηση της εξουσίας του και τείνει συνεχώς προς την αυθαιρεσία. Ο σκληροπυρηνικός ένστολος που δείχνει υπερβολικό ζήλο στην εκτέλεση των δήθεν καθηκόντων του επιβεβαιώνοντας το άρρωστο εγώ του σε βάρος των αδυνάτων.
  3. Ο σεφ, στην γλώσσα των μαγείρων.

  Διαλέγετε και παίρνετε.
  ΠΗΓΗ: http://www.slang.gr/lemma/show/serifis_966/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος12/11/14 1:50 μ.μ.

  Αγαπητέ Ανταίε,έτσι είναι γιατι έτσι είναι,δε χωράει αμφισβήτηση.Είναι ο Σεριφης και οχι ή Σερίφης.
  Αγαπητέ 12/11/14 1:25 μ.μ. υπάρχει και η πραγματικότητα που λέει οτι ο Μικρός Σερίφης ήταν παιδικό περιοδικό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από το 1962 έως το 1991. Αποτελεί το μακροβιότερο γραμμένο από Έλληνες συγγραφείς, ελληνικό παιδικό περιοδικό.Βάλτο και αυτο στις επιλογές.Μη με αδικείς!!!

  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος12/11/14 1:52 μ.μ.

  ΥΓ:Μακριά απο εμενα οι μπάτσοι και οποιοσδήποτε τέτοιος συσχετισμός.

  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος12/11/14 2:13 μ.μ.

  Λοιπόν, επειδή δεν έχουν νόημα οι αναζητήσεις περί Μικρού ή Μεγάλου Σερίφη αλλά η τρέχουσα πραγματικότητα, δεν νομίζω να περιποιούν τιμή στην επανίδρυση, ανανέωση κι εξωστρέφεια της ενωτικής πρωτοβουλίας οι πρόσφατες πολιτικές της πρακτικές στα θεσμικά όργανα του δήμου.
  Καλές οι διακηρύξεις προθέσεων αλλά έπεα πτερόεντα.
  Εκείνο που μένει είναι
  ο παλαιοκομματισμός,
  η στείρα-άγονη αντιπολίτευση,
  μια δημοτική ομάδα από τα παλιά και με πολλά εσωτερικά προβλήματα,
  η άκριτη υπεράσπιση από τον Καλαφατέλη ενός παρελθόντος, που πρόσφατα καταδικάστηκε ηχηρά από το εκλογικό σώμα.

  Καλή συνέχεια
  Ανταίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος12/11/14 5:06 μ.μ.

  Κραυγές και ψίθυροι.

  Και μόνο για την εξοικονόμηση χιλιάδων Ευρώ από τη νέα δημοτική αρχή μέσα στο πρώτο της 2μηνο, της αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ. Έβαλε σοβαρούς περιορισμούς στις ΣΠΑΤΑΛΕΣ του καθεστώτος Καλαφατέλη, με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών.
  Εξηγούμαστε:
  1. Κατήργησε τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, που τον είχαν ως διακοσμητικό στοιχείο και μόνο.
  2. Μηδένισε τις πληρωμένες καταχωρήσεις στα τοπικά έντυπα, σαν μέσο μόνο και μόνο μιας άχρηστης προπαγάνδας.
  3. Περιόρισε σημαντικά τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου, που τους αξιοποιούσε για την εκπλήρωση προεκλογικών γραμματίων και όχι πραγματικών αναγκών του Δήμου.

  Αυτά τα στοιχεία σαν μια πρώτη καταγραφή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος12/11/14 6:08 μ.μ.


  Γράφει η ΒΟΡΕΙΝΗ στην τακτική στήλη της - το Κεντρί:

  Από τη συγκρότηση των νέων Σχολικών Επιτροπών, ξεχωρίζουμε τις παρακάτω παρουσίες, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στα θέματα των Επιτροπών και των σχολείων:
  ...........................................
  τον κο Στέφανο Μιχιώτη, που προτάθηκε από τη δημοτική αρχή για την Πρωτοβάθμια, με μεγάλη εμπειρία στα θέματα δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία 10 χρόνια (οργάνωση προγραμμάτων εθελοντισμού και διαβούλευσης), ενεργού μέλους στον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Άνοιξης και εθελοντή-συμβούλου Δημοτικών Αρχών, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα.

  Σημείωση δική μας: άνοιγμα.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/11/14 12:00 π.μ.

   Γλύψιμο,θα έλεγα εγώ. Μάλλον ο Μιχιώτης θα ξέρει περισσότερα από αυτά που έχει βγάλει προς τα έξω.....

   Διαγραφή
 39. Ανώνυμος12/11/14 11:13 μ.μ.

  O Μιχιώτης δέχτηκε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/11/14 8:58 π.μ.

   Η συμμετοχή μου Στην Α'βάθμια Σχολική ΕΠιτροπή οφείλεται σε τρεις λόγους.

   1) Στην ανάγκη δημιουργίας και τήρησης ενιαίου και ορθολογικού κανονιστικού πλαισίου, που θα διέπει τους όρους χρήσης των σχολικών χώρων και ειδικότερα τις σχέσεις των Συλλόγων Γονέων με τις θεσμικές αρχές

   2) Στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει η σωστή και δίκαιη διαχείριση ακόμα και της "μιζέριας", όπως λέγεται και

   3) Στην πίστη μου ότι με τον διάλογο και την δημιουργική σύνθεση διαφορετικών απόψεων μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις για την κάλυψη των σοβαρών αναγκών στο χώρο της εκπαίδευσης.

   Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα που θα παράξουμε.

   Στέφανος Μιχιώτης

   Διαγραφή
 40. Ανώνυμος13/11/14 10:00 π.μ.

  Αντιγράφουμε από μηνιαίο περιοδικό:
  Στη δημοσιογραφική αργκό ονομάζονται “εργολάβοι”. Πρόκειται για εκείνους τους “δημοσιογράφους” που αναλαμβάνουν για λογαριασμό συγκεκριμένων πολιτικοιοκονομικών συμφερόντων να στοχοποιήσουν επιχειρηματίες, πολιτικούς ή κόμματα, για να τους αναγκάσουν σε κάποιου είδους “ντηλ”. Δύο είναι τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου “εργολάβου”: η επιδεξιότητά του να “πλάθει” λαϊκές συνειδήσεις και η ικανότητά του να κάνει συνεχώς κωλοτούμπες.

  Το “φαινόμενο” ευδοκιμεί εδώ και χρόνια στην ελληνική δημοσιογραφία, έχει πρόγονους και απογόνους, που έχτισαν καριέρες και έκαναν περιουσίες. Όμως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κορυφαίος εκπρόσωπος αυτής της «σχολής» χαμαιλεόντων παραμένει ο γνωστός εκδότης και μεγαλοδημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Κύριο προσόν του ότι μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να κοιμηθεί “καθεστωτικός” και να ξυπνήσει “επαναστάτης” και τούμπαλιν. Να καταγγέλλει τη διαπλοκή και να συγχρωτίζεται με διαπλεκόμενους ή εκεί που φτύνει μετά να γλείφει… Δεν είναι τυχαίο ότι στην πιάτσα φέρει το προσωνύμιο «θείος». Θα ακούσετε επίσης να τον προσφωνούν “Τράμπα” ή “Φράγκα”.

  Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει. Εσάς;
  Κάθε ομοιότητα με την τοπική πραγματικότητα είναι ..... φανταστική.

  Ρομπέν των Δασών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος13/11/14 11:14 π.μ.

  Προεκλογικά, το δίδυμο Λουκάτου-Μπιτάκου της Νέας Πνοής παπαγάλιζε κυριολεκτικά τα περί Συμμετοχικής Δημοκρατίας, χωρίς να γνωρίζει τη βαθύτερη έννοια αυτού του συστήματος.
  Αποδείχθηκε από τις εσωτερικές τους διαδικασίες ότι, δεν τα πιστεύουν. Και ασχολούνται με καρικατούρες συμμετοχικών ΔΗΘΕΝ διαδικασιών.
  Να όμως τώρα, που η νέα δημοτική αρχή στην 2η ευρωπαϊκή εβδομάδα τοπικής δημοκρατίας (http://www.edionysos.gr/2014/11/blog-post_42.html) το κάνει πράξη. Κεντρικό moto της είναι- «Συμμετοχική Δημοκρατία: μοιραζόμαστε, προτείνουμε, αποφασίζουμε».
  Ο Δήμος Διονύσου απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις, τις δημόσιες συζητήσεις και τις «ανοιχτές ημέρες» (Open days) που θα πραγματοποιηθούν αλλά και στη διαμόρφωση του φετινού προγράμματος καταθέτοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους και αναλαμβάνοντας την υλοποίηση δράσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος13/11/14 1:02 μ.μ.

  Παρακολουθώντας προσεκτικά τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Νέας Πνοής και της Συμμαχίας στα θεσμικά όργανα του Δήμου, διαπιστώνεις ότι συναγωνίζονται σε κορώνες κατά της δημοτικής αρχής και στο ποιος θα πλασσαριστεί σε καλύτερη θέση στην κούρσα συνεργασίας με τον Καλαφατέλη.
  Η στάση τους αυτή μόνο τυχαίαδεν είναι. Ξεκινά από τον Μάρτη του 2013 και το φιλί ζωής που έδωσε τότε η Συμμαχία στην ετοιμοθάνατη δημοτική αρχή. Στην εσωτερική σύγκρουση της Συμμαχίας γι΄ αυτήν τη στάση και τη διάσπαση που δρομολογήθηκε, οι Μπιτάκος και Φωτάκης ένιψαν τας χείρας τους. Κράτησαν αποστάσεις αρχικά και τελικά συντάχθηκαν με την ομάδα Βορριά, αφού απέτυχε η προσπάθεια τους να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.
  Αλλά τον πλήρωσαν ακριβά σε αυτές τις εκλογές με την απώλεια του 1/4 της εκλογικής τους δύναμης.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος13/11/14 1:14 μ.μ.

  Οι άλλοι έλεγαν τίποτα λιγότερο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος13/11/14 7:54 μ.μ.

  Α,βρε μπαγάσα, υποκλίνομαι
  (αλληγορικό).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος14/11/14 9:33 π.μ.

  Σημερινή είδηση στον Τύπο:
  Το ΑΣΕΠ διώχνει όσους έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα στους Δήμους και ζητά την ποινική τους δίωξη.

  Μήπως θα βγει κανένα σχετικό Δελτίο Τύπου από τον κ. Καλαφατέλη και τον κ. Μπιτάκο; Αυτοί ξέρουν..... Κι εμείς ξέρουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος14/11/14 12:30 μ.μ.

  Η ΒΟΔΕΙΝΗ εξακολουθεί το παραμύθι περί Υφαντή με φωτό, από τον γνωστό Καρασαρλή. Οι οποίες φωτό δείχνουν συνεργείο του δήμου να κλαδεύουν δέντρα και θάμνους στο δρόμο, όπως κάνουν στο σπίτι μου απέξω, στο σπίτι σου, στα σπίτια όλων μας.
  Επειδή η φτώχεια τους είναι τέτοια από τα δρώμενα στο δημοτικό σκηνικό, τόριξαν στην σκανδαλολογία. Είναι και το στερητικό σύνδρομο από την έλλειψη πληρωμένων καταχωρήσεων, που επιτείνει την κατάσταση.
  Άντε γεια και περαστικά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος14/11/14 2:22 μ.μ.

  Νομίζω, φίλε ότι αυτή είναι η καλύτερη πάσα στον Υφαντή να υποστηρίξει την αγωγή και μήνυση του γιαυτήν την αθλιότητα. Υπηρεσία, συνεπώς, του προσφέρει η ΒΟΡΕΙΝΗ και όχι αυτό που υπονοείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος14/11/14 4:44 μ.μ.

  Παραμ παραμ περναει ενα τραμ...
  Παραμ παραμ περναει ενα τραμ...
  Δεν σας φταιει η Βορεινη. Το κακο σας το κεφαλι φταιει!!!
  Η Βορεινη τη δουλεια της κανει!
  Μακαρι και αλλοι και δεν θα υπηρχε φαγωμαρα μεταξυ τους.
  Και σιγουρα δεν ειναι θεμα καταχωρησεων, αλλα θεμα συνενοησης.

  Ο Αλχημιστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος14/11/14 5:16 μ.μ.

  Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  Εχοντας υπόψη το άρθρο 77 του Ν.3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ).
  Προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

  Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

  Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου και λήγει την 15η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 ημεραμηνία και ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.

  Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10.

  Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

  Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 έως 14:00, από το Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Διονύσου, Αρμόδια κ Παππά Ελευθερία Διεύθυνση Λ.Μαραθώνος 29 κ Αθ.Διάκου 1, 145 65 Στέφανος, Τηλέφωνο 2132030661.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  ΖΑΜΑΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Αμαντέους14/11/14 6:26 μ.μ.

  Αναστέλλεται η λειτουργία των Παιδικών Χαρών μέχρι να πιστοποιηθούν ως ασφαλείς

  Όσα όργανα είναι ιδιαίτερα παλαιάς τεχνολογίας και δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε καμιά διορθωτική επέμβαση, ώστε να συμφωνούν με την υπουργική οδηγία πρέπει άμεσα να αποσυρθούν και να καταστραφούν.

  Και όσα όργανα σε γενικές γραμμές τηρούν απαιτήσεις ασφάλειας, είναι μεν παλαιάς τεχνολογίας αλλά μπορούν με τις κατάλληλες διορθώσεις- και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του φορέα πιστοποίησης- να εναρμονιστούν με τις νέες απαιτήσεις.

  Τρεις χώροι στον Άγ. Στέφανο που χρησιμοποιούνται ως παιδικές χαρές, έχουν κριθεί ακατάλληλες από τον φορέα πιστοποίησης:

  1) στην οδό Σωκράτους και Αύρας, που συνορεύει με δρόμο, ρέμα και αντλιοστάσιο

  2) στην οδό Παρνασσού που συνορεύει με ρέμα και

  3) στην οδό Λακωνίας γιατί απέναντι βρίσκεται αμαξοστάσιο του Δήμου με μεγάλη κυκλοφορία φορτηγών, αλλά και κεραία της ΕΡΤ σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.


  Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Λυρούδια, η νέα Διοίκηση φρόντισε για την εκπαίδευση και πιστοποίηση 4 υπαλλήλων του Δήμου, που θα ελέγχουν κάθε φορά τα βήματα συμμόρφωσης προς την υπουργική απόφαση. Στο εξής, ό,τι κατασκευάζεται θα έχει εκ των προτέρων πιστοποιητικό.

  Το ωραίο είναι ότι ο Δήμος, με σύμβαση του 2013, είχε αναθέσει σε διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης τον προέλεγχο των 32 παιδικών χαρών της πόλης.


  (Από ρεπορτάζ στην Οδό Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος14/11/14 6:49 μ.μ.

  Αυτος ο δημος θα κανει κατι για τους πολιτες η μονο θα τσακωνεστε μεταξυ σας για τις καρεκλες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος15/11/14 1:40 μ.μ.

  Έχουν μεγάλη πλάκα οι εκλεγμένοι της Συμμαχίας και της Νέας Πνοής, που συναγωνίζονται στα θεσμικά όργανα του δήμου ποιος θα ασκήσει πιο τυφλή αντιπολίτευση και θα δώσει εξετάσεις αξιοπιστίας στον Καλαφατέλη για την κυοφορούμενη σύμπραξη.
  Η σύμπραξη αυτή έχει παρελθόν (Μάρτης 2013) και μέλλον......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος16/11/14 11:00 μ.μ.

  Ενδιαφέρουσες δημοσιογραφικές κινήσεις τις τελευταίες μέρες. Η Βορεινή κάνει αβάντες στον αντιδήμαρχο Υφαντή, δημοσιεύοντας φωτογραφίες που επαληθεύουν τα λεγόμενά του για το θέμα που είχε φτάσει μεχρι και στο δημοτικό συμβούλιο. Και δεν μένει μόνο εκεί. Μαζί με το edionysos κάνουν ότι δεν έμαθαν τίποτα για τον «φόνο». Εννοώ αυτόν που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη διπλή συνεδρίαση του Θέσπη. Εκεί που ο Ολίγιστος τη βγήκε δυο φορές στη νέα διοίκηση, τη μια όταν τους είπε πως βλέπει να ακολουθούν τα λάθη του κατά πόδας και τους χαρακτήρισε τσίρκο για τις υπαναχωρήσεις τους. Και δεν ήταν ο μόνος, ούτε είχε άδικο.
  Γιατί δεν μπορείτε κα Στασινοπούλου και κ. Ράικε και οι υπόλοιποι να φέρνετε προύπολογισμό χωρίς να έχετε φέρει πρόγραμμα δράσης. Ούτε να λέτε δεν προλάβαμε. Ας δουλεύατε περισσότερο. Τις δικαιολογίες «μας είπε έτσι το λογιστικό γραφείο» τις είχαμε ξανακούσει από τον κύριο Χρήστο. Αλλά το ξέχασα, τώρα είναι μαζί σας…
  Και την άλλη όταν την προκάλεσε να δηλώσει αν ήταν εντάξει αυτά που παρέλαβε από τον Νικολάκη (που σαι Νικόλα καραμπουζουκλή) που είχε παραλάβει από τον κύριο Χρήστο μας. Γιατί αν αυτά που παρέλαβε ήταν εντάξει, γιατί φαγώθηκε προεκλογικά ο αρχηγός της να λέει όσα έλεγε; Αν ήταν λάθος να βγεί να το πει δημοσίως. Και η κυρία πρόεδρος υποχώρησε ατάκτως, μόνο συγγνώμη δεν ζήτησε…
  Και δεν φτάσαν αυτά, αλλά φαίνεταιότι εκεί μέσα τον Κανονισμό τον έχουν για σφουγγαρόπανο και τον αλλάζουν όταν πιέζονται. Μιλάω για το πόσο τελικά κοστίζει μια βραδιά όχι στο Νοτιγκ Χιλ , αλλά σε μια πολιτιστική αίθουσα του δήμου (ο Θεός να την κάνει δηλαδή). Μπορεί και μερικά κατοστάρικα μπορεί και τζάμπα. Ποιον να πιάσουμε να μας κάνει το σκόντο;
  Αυτά αγαπητέ κύριε δήμαρχε τα έκανε ο αλήστου μνήμης ο προηγούμενος που τώρα βγαίνει και από πάνω… Κατά τα άλλα όμως και οι δύο εκδότες κάνουν πως δεν έμαθαν τίποτα και εκθειάζουν την συμπαθεστάτη κα πρόεδρο (δεν φτάνει όμως η φωτογένεια κυρία πρόεδρος) για λόγους που μόνο εκείνοι ξέρουν. Λέτε να δούμε σε λίγο για καμιά καταχωρησούλα;

  Ντόκτορ ντόκτορ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/11/14 9:45 π.μ.

   Η ταριφα για τα πολιτιστικα κεντρα ηταν 50 ευρω .......δηθεν επειδη επρεπε να παρισταται ηχοληπτης-επιστατης.αυτο το ατομο λοιπον ειναι υπαλληλος του θεσπι αλλα επαιρνε και τα 50 σαν εξτραδακι......τωρα αν τα μοιραζοταν και με τη διοικηση δεν ξερω!Ολα αυτα Δ/τσα τα γνωριζω μιας και ετυχε να θελησω το πολιτιστικο του Αγ.Στεφανου για μια εκδηλωση.

   Διαγραφή
  2. Και τώρα τι; Παραμένουν τα εξτραδάκια; Έχει υπολογιστεί άραγε το κόστος ή πέφτει στον αέρα η ντουφεκιά κι όποιος τη φάει την έφαγε;

   Αλλά εγώ έμαθα ότι υπήρχαν και κάτι απαιτήσεις πληρωμών - κάτι σαν αμαρτίες απ' τα παλιά - που ήρθαν με ...μπιλιετάκι! Ούτε τιμολόγιο, ούτε απόδειξη , ούτε τίποτα! Και μάλιστα ψήφισαν και κάποιοι της Διοικήσεως υπέρ της πληρωμής ....

   Περιμένω επί τη ευκαιρία την ανάρτηση των πρακτικών όχι στη Διαύγεια που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αλλά στο site του Θέσπη ή του δήμου.

   Κι επίσης, περιμένω και γω την έκθεση παραλαβής. Να ξέρω δηλαδή πόσα μπορεί να κάνει γαργάρα ο καθένας από τους καινούριους. Γιατί τις ικανότητες "κατάποσης" των παλιών τις ξέρουμε...

   Αυτά, χρονιάρα μέρα.
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 54. Ανώνυμος17/11/14 11:54 π.μ.

  Ας σιωπά για πάντα ο Καλαφατέλης για τον ΘΕΣΠΙ. Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή. Είναι ύβρις ν΄ανοίγει το στόμα του.
  Ας απολογηθεί και για τις πομπές του και σ΄ αυτόν τον τομέα.
  Ας παραδώσει κανονικά στα νέο διοικητικό συμβούλιο αντί να φωνάζει, κι αφού ο τέως Πρόεδρος του (Νικολάκης ο καραμπουζουκλής) εξαφανίστηκε μετά τις γνωστές του περιπέτειες με το ωραίο φύλο......
  Και η νέα διοίκηση να πορευτεί με πλήρη σεβασμό στο δημοτικό χρήμα και εκδηλώσεις ουσίας, όχι επίδειξης. Γιατί τα "δημοσιογραφικά" κοράκια καραδοκούν για ..... πληρωμένες καταχωρήσεις. Καμιά παραχώρηση, καμιά ανοχή στα τρωκτικά παντός καιρού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος17/11/14 1:22 μ.μ.

  Να και το ΔΣ της Ένωσης Γονέων για τους εκπροσώπους της στις σχολικές επιτροπές και στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας http://www.odosdionysou.gr/%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B7/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος17/11/14 1:33 μ.μ.

  ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΕΝΙΑΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ..."

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Γ.Σ. - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΒΑΛΛΙΑΝΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ...


  ΣΤΟ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"...


  Ενημερωτικό Σημείωμα

  Προς:
  1. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
  2. Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  3. εκλεγμένους αντιπροσώπους στη ΓΣ της Ένωσης Γονέων.
  4. ΔΣ συλλόγων γονέων
  4. Γονείς Δήμου Διονύσου
  5. Τοπικό Τύπο

  Η Ένωση Γονέων έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα πολλές ερωτήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε σχολικά κτίρια από συλλόγους γονέων και φορέων. Με την αφορμή αυτή, για ακόμα μια φορά αναφέρουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων ότι κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Αρ. 5 του Ν.1894/90 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Αρ. 41 του Ν. 1566/85 σύμφωνα με την οποία οι δραστηριότητες είναι δωρεάν και κανένας μαθητής δεν μπορεί να αποκλειστεί για οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια.

  Oι εκπρόσωποι μας στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας καθώς και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που έχουν εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων όλων των σχολείων που τους εξέλεξαν.

  Με αφορμή τη συγκρότηση των νέων Επιτροπών που προέκυψαν με την αλλαγή της νέας Δημοτικής Αρχής, σας ενημερώνουμε ότι παραμένουν οι ορισμοί των εκπροσώπων που έχουμε ήδη ορίσει έως τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και θα πραγματοποιηθούν νέες εκλογές.

  Και είναι ως εξής:

  Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή κα Αντιγόνη Χατζηαθανασίου με αναπληρώτρια την κα Χαρά Ζερβουλάκου

  Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή κα Όλγα Χαροκόπου με αναπληρώτρια την κα Βάνα Λιακέα

  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κ. Βαλλιάνος Παντελής με αναπληρώτρια την κα Μάρω Ριτζατάκη.

  Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την στάση του αντιπροσώπου μας κ Παντελή Βαλλιάνου στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΠ, σε ότι αφορά τις παραχωρήσεις των σχολικών χώρων για καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης φορέων.

  Ο κ Βαλλιάνος, ως εκπρόσωπος μας στην ΔΕΠ ψήφισε σε όλα τα παραπάνω αιτήματα θετικά και χωρίς όρους. Σημειώνουμε ότι ανάμεσα σε αυτά τα αιτήματα που υπερψήφισε ήταν και το αίτημα παραχώρησης του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου στον σύλλογο ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στον οποίο είναι πρόεδρος.

  Καθώς αυτή η στάση είναι αντίθετη με την απόφαση της τακτικής ΓΣ της Ένωσης Γονέων που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013, σε ότι αφορά το θέμα των παραχωρήσεων των σχολικών χώρων και καλοκαιρινών δραστηριοτήτων φορέων, κλήθηκε να συμμετέχει στην 18η συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης με σκοπό αφενός μεν να εξηγήσει την συγκεκριμένη στάση του και αφετέρου να εκθέσει την μελλοντική στάση του.

  Σε αυτή τη συνάντηση δήλωσε και καταγράφτηκε στα πρακτικά, ότι αν υπερψήφισε -πράξη αντίθετη με τις δηλωμένες θέσεις της Ένωσης Γονέων που απορρέουν από την σχετική Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών μας -τις παραχωρήσεις των σχολικών χώρων για καλοκαιριές δραστηριότητες φορέων (ανάμεσα σε αυτές και εκείνη που είναι πρόεδρος) το έπραξε χωρίς πρόθεση αλλά κατά λάθος και ότι από εδώ και πέρα θα ψηφίζει σε ότι αφορά το θέμα των παραχωρήσεων την ψηφισμένη από την Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Γονέων Απόφαση που σας επισυνάπτουμε με το παρόν.

  Όπως, επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίζει και θα υπερασπίζεται στην εν λόγω επιτροπή σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για κάθε θέμα που θα προκύπτει..

  Ενημερώνουμε ότι στις συνεδριάσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής οι εκπρόσωποί μας είχαν πάντα ενιαία στάση τηρώντας με την ψήφο τους τις θέσεις της Ένωσης Γονέων.

  Ευχόμαστε σε όλους τους εκπροσώπους μας επιτυχία στο έργο τους ,το ΔΣ θα είναι δίπλα τους σε ότι το χρειαστούν.

  ΤΟ ΔΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος17/11/14 2:00 μ.μ.

  «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια»
  Πολύ σωστά το ΔΣ της Ένωσης ξεκαθάρισε την κατάσταση.
  Άργησε λίγο. Έπρεπε να το έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.
  Αυτό που μετράει όμως είναι ότι στο τέλος στάθηκε στο ύψος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Σε ποια κατάσταση παρέλαβε τον Δήμο η νέα Διοίκηση ;

  Με αφορμή τη σχετική συζήτηση, που διεξάγεται στον διπλανό μας Δήμο Μαραθώνα αλλά και στον Δήμο Πειραιά, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα προς τη νέα δημοτική αρχή.
  Η συζήτηση αυτή δεν έχει φιλολογικό χαρακτήρα, ούτε υποδηλώνει κάποια διάθεση ρεβανσισμού. Επιδιώκει την πλήρη Διαφάνεια γύρο από τον σοβαρότερο τομέα δράσης ενός Δήμου.
  Τα στοιχεία είναι εύκολο να αντληθούν από την βάση δεδομένων που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως την ενημερώνουν υποχρεωτικά οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων.

  Ποιο το σύνολο των Εσόδων.
  Ποιο το σύνολο των Εξόδων.
  Ποιες οι δανειακές υποχρεώσεις από πιστωτικά ιδρύματα και Οργανισμούς (ανεξόφλητο κεφάλαιο).
  Ποια τα διαθέσιμα.
  Ποιες οι απλήρωτες υποχρεώσεις.
  Ποιες οι εκκρεμείς υποχρεώσεις.
  Ποιες οι εκκρεμείς υποχρεώσεις προς τη Γενική Κυβέρνηση.
  Ποιες οι εκκρεμείς οφειλές προς τρίτους.
  Ποιες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τη Γενική Κυβέρνηση.
  Ποιες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους.

  Η νέα Διοίκηση οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά και δημόσια τους δημότες. Αυτή είναι εξάλλου και η προεκλογική της δέσμευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος17/11/14 11:17 μ.μ.

  Η Ένωση Γονέων όφειλε να είχε προχωρήσει στη διαγραφή των εκπροσώπων της, οι οποίοι ψηφίζουν στις επιτροπές αντίθετα από τις θέσεις της, και ιδιαίτερα όταν έχουν προσωπικό όφελος!
  Τι περιμένει η Ένωση;;; Να σκοτώσουν οι συγκεκριμένοι κύριοι για να τους διαγράψει διαπαντός;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος18/11/14 12:29 π.μ.

  Τι έκανε, λέει, ο Βαλλιάνος; Ψήφισε και μετά είπε ότι το έκανε κατά λάθος;
  Χαχαχα! Τέτοιους φαιδρούς έχετε στην Ένωση Γονέων;
  Να τον χαίρεστε και στο Κρυονέρι που τον κάνατε και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος18/11/14 8:43 π.μ.

  Η στάση του κ.Βαλλιανου είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα το κυρος της Ενωσης. Εστω και τοσο αργα, ειναι θετικό που τον εγκαλεί για τις απαράδεκτες και κουτοπόνηρες πρακτικές του. Διαβάσετε τι απίθανο ισχυριζεται: ΄Κατα λαθος' ψηφισε την παραχωρηση του Δημοτικου στον ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο οποιο ειναι Προεδρος!. και ξερετε ποτε ανακαλυψε το 'λαθος του'; Μόλις άρχισε να πέφτει το κραξιμο. Αξιοτιμε κ. Βαλλιανο ή δεν καταλαβαίνετε τι συζητιέται μέσα στην αίθουσα οπότε μάλλον δεν κάνετε για αυτή την θέση ή μας θεωρείτε όλους τους υπόλοιπους μειωμένης αντίληψης.Ευτυχως ομως αρχισαμε ν α σας παιρνουμε χαμπαρι.αρχισαμε νας σας παιρνουμε χαμπαρι.
  Παντως σε καθε περιπτωση, ας προσεχουν εκει στην Ενωση ποιους στελνουν να την εκπροσωπουν (ή να την ρεζιλευουν καλυτερα)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος18/11/14 9:33 π.μ.

  Επιτέλους η Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου δημοσιοποίησε τα όσα συμβαίνουν με τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, ειδικά με τον συγκεκριμένο εκπρόσωπό της στη ΔΕΠ!
  Η στάση της έπρεπε πράγματι να είναι πιο αυστηρή απέναντι σε εκπροσώπους της που απλά την εμπαίζουν..!
  Διότι δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν και εμπιστεύονται τόσο τη διοίκηση των Συλλόγων Γονέων, όσο και τα ίδια τους τα παιδιά, σε ανθρώπους που προβάλλονται μέσα από άλλους Συλλόγους (βλ. Εν Δράσει) και οι οποίοι είναι τουλάχιστον ανήθικοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος18/11/14 7:03 μ.μ.

  Με τι ασχολείται επαγγελματικά εδώ και 3 μήνες ο πρώην, τώρα που δεν είναι δήμαρχος; Γιατί καθημερινά γυρίζει από δω κι από κει.
  Μήπως η ανανεωτική, εξωστρεφής και συσπειρωμένη Ενωτική Πρωτοβουλία ή ο Σερίφης μπορούν να μας ενημερώσουν σχετικά. Και να επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν τα μύρια όσα ακούγονται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος18/11/14 9:36 μ.μ.

  Ευτυχώς, η δημοτική αρχή άκουσε την προτροπή μας κι άφησε τις λακκούβες μπροστά από την ΒΟΔΕΙΝΗ να μεγαλώσουν.
  Δικαιολογημένα, λοιπόν, σήμερα νευριάζει ο εκδότης της, γιατί με τέτοιο κούνημα που τρώει καθημερινά με το αυτοκίνητο του, φτάνει στο γραφείο του με ολοκληρωτική ταραχή εν κρανίω.
  Και μετά από λίγο, διαβάζουμε τα αποτελέσματα αυτής της ταραχής.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος18/11/14 10:41 μ.μ.

  Αγαπητέ ανώνυμε 18/11/14 7:03 μ.μ.,δυστυχώς ο πρώην εδώ και τρεις μήνες δήμαρχος δε βάζει μυαλό,έχει θέμα με το δήμο.
  Αντί να κάτσει στο γραφείο του Βορίδη η κάποιου άλλου εκλεγμένου βουλευτή της ΝΔ και να πέφτει το τετραχίλιαρο το μήνα κανονικότατα ασχολείται με τα ψιλικά.
  Δε μπορεί να αγιάσει ο άνθρωπος έχει χούι λέμε,το τηλέφωνο του χτυπάει απο το πρωί μέχρι το βράδυ-ως αυτήκοος μάρτυρας στο μεταφέρω-,οι νέοι αντιδήμαρχοι φοβούνται με όλες αυτές τις ακαταλαβίστικες διατάξεις και τους προϋπολογισμούς μην εκτεθούν και πέσουν σε καμία λούμπα από αυτές που τους σκάβει ο Πάσι,ζητούν κατευθύνσεις και συμβουλές γιατί λέει (άκου @@ριές) λόγω εμπειρίας μπορεί και οφείλει να τους προστατέψει.Είναι δε χαρακτηριστική η περίπτωση 3 εξ αυτών…..αλλά δε θα σου πώ περισσότερα επι του παρόντος.
  Φαντάζομαι ότι από αυτές τις υπηρεσίες κάτι κονομάει τι διάολο τόσες ώρες τζάμπα μιλάει???Υ
  πάρχει φυσικά και η προοπτική κάποια στιγμή να παραδίδει και ιδιαίτερα στο Σάκη(εκεί θα έχει πολύ κονόμα)γιατί όπως μεταφέρουν οι αντιδημάρχοι,απλά δεν κάνει ο άνθρωπος-κάποιος μάλιστα εξ’αυτων τον λέει χαϊδευτικά Χόρν,του θυμίζει το μεγάλο ηθοποιό στο ρόλο του ταμεία στην τράπεζα-πυγμή μηδέν σου λέει.
  Ο ανανεωτικός,εξωστρεφείς και πάνω απ’όλα συσπειρωτικός
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος19/11/14 8:52 π.μ.

  Κατ΄αρχάς, αγαπητέ Σερίφη, εξωστρεφής και όχι "εξωστρεφείς".
  Κατά δεύτερον, η ερώτηση είναι συγκεκριμένη: με τι χρήματα ζει ο πρώην δήμαρχος; Τι επαγγέλεται;
  Οι υπόλοιποι εξυπνακισμοί και μπουρδολογίες δεν μπορούν να κρύψουν την συνεχιζόμενη ταραχή από την απώλεια της εξουσίας. 16 χρόνια ήσαν αυτά, πως να ξεπεζέψει τώρα.
  Επειδή, λοιπόν, δεν τρώμε κουτόχορτο: Παρέδωσε με πρωτόκολλο σε όλους τους τομείς; Και ποιος σου είπε ότι, τον θέλουμε να ανακατεύετε με τα πίτουρα; ΕΜΕΙΣ τον ξαποστείλαμε στην αντιπολίτευση για να μην τον έχουμε πια στα πόδια μας. Αν δεν μπορεί να το χωνέψει ακόμη και ψάχνει για ρόλο, η παράγκα στην άκρη της πόλης -που την εκπροσώπησε επάξια τόσα χρόνια- κάτι θα του βρει.
  Ας ετοιμάζει πάντως καλού κακού και τα μπογαλάκια του με τόσες εκκρεμότητες που έχει αφήσει πίσω του. Ξέρει αυτός κι ο Παπαγεωργόπουλος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος19/11/14 2:13 μ.μ.

  Δεν εννοεί να το χωνέψει ότι δεν είναι πια δήμαρχος. Κι έχει πάρει τα βουνά και τους κάμπους. Περιφέρει το σαρκίο του από τον ΘΕΣΠΙ, στην Οικονομική Επιτροπή και την Πολιτική Προστασία. Σαν απόκληρος γυρίζει, που λέει και το λαϊκό τραγούδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος19/11/14 2:33 μ.μ.

  Αγαπητέ Ανώνυμος19/11/14 8:52 π.μ,κατ’αρχάς σε ευχαριστώ για τη διόρθωση,όσο μεγαλώνω μαθαίνω και είναι σπουδαίο πραγματικά να μιλάς και να γράφεις σωστά Ελληνικά.
  Κατά δεύτερον σου απάντησα πολύ συγκεκριμένα.Υπήρξαν προτάσεις για την θέση του ειδικού συμβούλου σε συγκεκριμένους βουλευτές της ΝΔ με εκείνη του Βορίδη να είναι η καλύτερη.Τις απέρριψε όλες γιατί όπως ήδη σου είπα έχει χούι με το δήμο.Αν δεν με εμπιστεύεσαι ή δεν πιστεύεις ότι σχεδόν η πλειοψηφία των αντιδημάρχων τον απασχολούν σχεδόν full time και επειδή θεωρώ πως γνωρίζεις τα των εσωτερικών της νέας διοίκησης μπορείς εύκολα να το επιβεβαιώσεις.Εγω σαν αυτήκοος μάρτυρας στα μετέφερα.Οχι δεν παρέδωσε με πρωτόκολλο διότι δεν του το επέτρεψαν,μπορείς και αυτό να το επιβεβαιώσεις!Ρωτα τον Πάσι και το Σάκη,αυτοί ξέρουν τους λόγους.
  Τώρα το ότι τον ξαποστείλατε εσείς (ως ψηφοφόροι) και ότι οι νέοι τον χρειάζονται ως ειδικό νομίζω ότι θα πρέπει να σε προβληματίσει. Αν εννοείς παράγκα το Κρυονέρι (άκρη της πόλης) νομίζω ότι χρήζει διερεύνησης από ειδικό.Όσο για τα μπογαλάκια που λές,φαίνεται ότι έχεις μασήσει με την προεκλογική λασπολογία,ποτέ δεν έιναι αργά για να αρχίσεις να αναθεωρείς…..ειδικά μόλις αποφασίσει ο επι 16 χρόνια δήμαρχος να μας αφήσει επιτέλους να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας για το οικόπεδο της Δροσιάς.Τέλος να σου αναφέρω ότι όταν συζητώ δε χρησιμοποιώ ποτέ εξυπνακισμούς ούτε μπουρδολογίες ούτε υπεκφυγές,είμαι πάντα ευθύς.Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την τεράστια ακίνητη περιουσία που έχει μπορεί να ζήσει άλλα 40 χρόνια χωρίς να γίνει υπάλληλος πουθενά,οπότε αλί από εμας τους φτωχούς.!Αλήθεια εσεις αγαπητέ τι επαγγέλλεστε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος19/11/14 2:51 μ.μ.

  .....ξέχασα να υπογράψω!!!
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος19/11/14 6:06 μ.μ.

  Αν διάβασα καλά, ο πρώην δήμαρχος δεν σας αφήνει να βγάλετε στη φόρα τα στοιχεία που έχετε για το οικόπεδο στη Δροσιά. Δηλαδή δέχεσε κι εσείς, σαν παράταξη υποθέτω, να κρατάτε συγκαλυμμένη μια υπόθεση που υπονοείτε σαφώς πως είναι σκανδαλώδης; Και για ποιους λόγους; Το χούι εξαντλείται στις επαφές και όχι στη διαφάνεια; Κι εσείς τι σόι Σερίφης είστε που συμφωνείτε με τη μη νομιμότητα;
  billy the kid

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος19/11/14 7:00 μ.μ.

  Γράφει ο απολογητής του παλιού καθεστώτος (πολύ ξεχνάς τελευταία Σερίφη, ακόμη και να υπογράφεις, ίσως από τις πολλές σκοτούρες κάθε ημέρα στον δήμο, αν και αυτήκοος μάρτυς όπως αυτάρεσκα κορδώνεσαι):

  Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την τεράστια ακίνητη περιουσία που έχει μπορεί να ζήσει άλλα 40 χρόνια χωρίς να γίνει υπάλληλος πουθενά,οπότε αλί από εμας τους φτωχούς.!

  Πως ξέρεις εσύ την τεράστια περιουσία του Καλάφι (έχεις δει τα Ε9 του);
  Κι αφού ξέρεις, πως την απέκτησε;
  Την κληρονόμησε, από τα έσοδα του σαν αυτοδιοικητικός επί 16 χρόνια ή σαν ..... τον Καρατζαφέρη;
  Όπως τον καρφώνεις μήπως μπλέξετε αμφότεροι με το ΣΔΟΕ και τις συναφείς υπηρεσίες, οι οποίες τώρα που έχουν πάρει φόρα και δεν σταματάνε με τίποτα. Γιατί ένα τσιγάρο δρόμος είναι μέχρι την κλήση από τον Εισαγγελέα (βλέπε Άκη. Παπαγεωργόπουλο, Καρατζαφέρη, Λαυρεντιάδη, Λάκη Γαβαλά και άλλους).
  Λυπάμαι αν σε στεναχώρησα αλλά τα καλύτερα έρχονται για τον πρώην....

  Ρομπέν των Δασών (του Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Ανώνυμος19/11/14 7:17 μ.μ.

  Επειδή ο στόκος της ΒΟΔΕΙΝΗΣ επιμένει να μιλάει για λακκούβες στην Άνοιξη, ας μάθει λοιπόν τα εξής:

  1,8 εκατ ευρώ για όμβρια στην Άνοιξη από την Περιφέρεια Αττικής
  Υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η σύμβαση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΔΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1.845.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013» και από Εθνικούς Πόρους και αφορά τον Δήμο Διονύσου και συγκεκριμένα τη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης.

  Το έργο εντάσσεται σε μια συνολική παρέμβαση αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή. Το αντικείμενο του είναι η κατασκευή του δικτύου αγωγών απορροής όμβριων, ανάντη της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου και Λεωφόρου Ανοίξεως-Σταμάτας, που αποχετεύει έκταση 17,7 εκταρίων, από τη βόρεια λεκάνη απορροής και όλη τη νότια λεκάνη, δηλ. συνολική έκταση 47,8 εκταρίων και συνολικού μήκους 2.169μ. Αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω :

  * στις οδούς Περσέως – Πάρου, αγωγοί μήκους 164 μ
  * στις οδούς Πανοράματος – Δωδώνης – Πόντου – Ζαγορίου, αγωγοί μήκους 446 μ
  * στις οδούς Πλατεία Ανοίξεως–Σταμάτας–Μεσολογγίου, αγωγοί μήκος 773 μ
  * στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου – Κοιμ. Θεοτόκου, αγωγοί μήκος 151μ
  * στις οδούς Β. Ηπείρου – Βουτσέλη, αγωγοί μήκους 254 μ
  * στην οδό Βουλγαροκτόνου, αγωγοί μήκους 88 μ
  * στις οδούς Νυμφών – Αναχωρητών, αγωγοί μήκους 238 μ
  * στην οδό Λυκαβηττού αγωγοί μήκους 55 μ

  Μέρος των οδών της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής (πυρκαγιές), με αποτέλεσμα να μη συγκρατούνται τα νερά ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα την επιφανειακή κατάκλιση του οδοστρώματος. Το φαινόμενο είναι κατά θέσεις έντονο, είναι σύνηθες ιδιαίτερα έπειτα από ραγδαίες βροχοπτώσεις, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση και μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.

  Με την ολοκλήρωση του έργου (χρονοδιάγραμμα 12 μηνών), θα εξυπηρετηθούν περίπου 5.000 κάτοικοι σε συνολική λεκάνη απορροής 47,8 εκταρίων, με συνολικό μήκος αγωγών 2.169 μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ανώνυμος19/11/14 8:26 μ.μ.

  Σερίφη, που να συγκαλύπτει καραμπινάτες παρανομίες, όπως λέει, δεν έχουμε ξαναδεί παγκόσμια. Μήπως αυτή η συγκάλυψη επεκτείνεται και στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην δημάρχου; Που μας πληροφορεί ότι, του φτάνουν για να ζήσει 40+ χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος19/11/14 8:37 μ.μ.

  Αγαπητε billy the kid
  Ναι δε μας αφήνει γιατί θεωρεί οτι πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι για αυτό που θα ανακοινώσουμε (ιδίαν εμπειρία)και προσπαθεί να μας προφυλάξει απο λάθη και τις καταγγελίες που έγιναν από τους υβριστές/συκοφάντες του.Οπότε δε μιλάμε για συγκάλυψη αλλά για σιγουριά πριν την επίσημη καταγγελία.Εξάλλου αν κάποιος μπορεί να προστατέψει εμάς τους παρορμητικούς και παθιασμένους νέους απο λάθη και ''λακούβες'' είναι αυτός.Εγω ως Σερίφης δε συμφωνώ καθόλου με τη μη νομιμότητα,οπότε χρειάζεται υπομονή για τη συγκεκριμένη περίπτωση....δένετε που λέμε....!Ελπίζω να δικαιωθώ σύντομα ;)
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος19/11/14 8:44 μ.μ.

  Αγαπητέ Ρομπέν των δασών (και ουχί των καμένων δασών),με ρώτησαν και απάντησα.Είχα την τύχη να κάνω την πρακτική μου σε λογιστικό γραφείο της παράγκας στην άκρη της πόλης πριν απο 10 χρόνια περίπου οπότε ναι την γνωρίζω πολύ καλά....όπως γνωρίζω οτι πουλήθηκε και το 2010 και το 2014 μεγάλο μέρος προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την υποψηφιότητα του....ε κάτι έμεινε στο τέλος..Είναι όλα δηλωμένα οπότε το να μπλέξω το έχω μάλλον εξασφαλίσει..Απολογητής δεν είμαι ουτε θα γίνω για κανέναν πέραν του εαυτού μου ως μη δημόσιο πρόσωπο.Συμφωνώ για το ένα τσιγάρο δρόμο στο 100% ,με τη μόνη διαφορά οτι όπως φαίνεται άλλος (οι) θα το καπνίσει......
  Ευχαριστώ για τον πολιτισμένο διάλογο!
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/11/14 10:08 μ.μ.

   Τόσο ανανεωμένη, εξωστρεφής και συσπειρωμένη η Ενωτική Πρωτοβουλία, που επέλεξε έναν Σερίφη να την εκφράζει κι εκπροσωπεί (εκτός κι αν είναι αυτόκλητος). Με παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές εποχής Μαυρογυαλούρου.
   Άξια σας στείλαμε στην αντιπολίτευση. Και το απολαμβάνουμε δεόντως, γιατί δικαιωνόμαστε κάθε ημέρα που περνάει.

   Διαγραφή
 76. Ανώνυμος19/11/14 10:04 μ.μ.

  Από που τα βρήκε όλα αυτά τα λεφτά και το 2010 (που του στοίχησε τότε πάνω από 200.000 Ευρώ η προεκλογική εκστρατεία κι όχι εκείνα τα ψίχουλα που έγραψε στα χαρτιά του υπουργείου Εσωτερικών) αλλά και το 2014;
  Απο που βρήκε όλη αυτή την ακίνητη περιουσία; Από το μισθό του δημάρχου;
  Αν δούλεψες σε λογιστικό γραφείο, όπως λες, στα έμαθαν έτσι όπως τα έμαθαν κάποιοι άλλοι λογιστές για τον Άκη, τον Καρατζαφέρη, τον Παπαγεωργόπουλο (αν μελετήσεις τις αντίστοιχες δικογραφίες). Δεν τους αναφέρω τυχαία, γιατί άλλοι είναι στη μπουζού κι ο Καρατζαφύρερ ετοιμάζεται.....
  Αν ως Σερίφης (τι διαστροφή απωθημένη κι αυτή) δεν είσαι σε θέση να τα καταλάβεις όλα αυτά και τα κουκουλώνεις επιδέξια, κακό του κεφαλιού σου κι εσένα. Αλλά μην μας κοροϊδεύεις έτσι, βρε Νταλάρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Ανώνυμος19/11/14 10:19 μ.μ.

  Επιτρέψτε μου να επιμείνω λίγο ακόμη στην υπόθεση του οικοπέδου και στη σιγουριά πριν την καταγγελία. Αν υπάρχουν στοιχεία- και όχι απλές υπόνοιες ή ενδείξεις- τότε χτες θα έπρεπε να έχουν καταγγελθεί. Διαφορετικά δημιουργούνται βάσιμα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα ανακίνησης του θέματος τη δεδομένη προεκλογική περίοδο.
  Επιτρέψτε μου επίσης και μια ακόμη παρατήρηση. Το ότι οι νέοι αντιδήμαρχοι απασχολούν όπως λέτε τον τέως δήμαρχο full time δεν τιμάει κανέναν από τους πολλούς συνεργάτες του στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου και το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι όσοι τον κατηγορούσαν για απόλυτα δημαρχοκεντρικό σύστημα είχαν δίκιο.
  billy the kid

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Ανώνυμος20/11/14 12:01 π.μ.

  Μικροι ανοητοι ουπς αδεσμετοι ηθελα να πω... εξυμνείτε την τυχη σας που ο Πασι καταφερε να πλασάρει το χαλβα για σουπερμαν και φυσιξε αερας πνοής και ανατροπης στα εκλογικά σας ταμεία ... κατι λιγοτερο απο 2% ήταν η διαφορα κ αυτο κανει την παρουσα διοικηση αδυναμη ... εχει εκλεγμενους με 25 ψηφους και αντιδημαρχους με 100 ... ουτε σε τοπικο δε βγαινεις με τοσους ! δινεις το χερι σε καποιον που ξερεις οτι ειναι 50/50 αν σε ψηφισε κ σε περιμενει στη γωνια αν δε φανεις ανταξιος ... Και ο Μπουλης το μονο που κανει ειναι να ασθενει και να μενει σπιτι παιζοντας playstation ... οι αντιδημαρχοι κανουν τη μια κοτσανα μετα την αλλη ... και εννοειται πως ζητιανευουν συμβουλες επειτα ! Κατα τ αλλα "ειμαστε ετοιμοι ν αλλαξουμε σελιδα... " και εχετε ως γνησια χαπατα φαει τα παντα περι ανομιας ,,, μαθετε πρωτα τι αισχη εχει κανει ο Πασι στη Δροσια κ επειτα τα λεμε ... θελετε και ποθεν εσχες ... δωστε πρωτα αν εχετε κοτσια ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Ανώνυμος20/11/14 8:55 π.μ.

  Το σχόλιο του 12:01 αποδεικνύει ότι, οι άνθρωποι του παλιού καθεστώτος Καλαφατέλη:
  1. Δεν ξέρουν να γράφουν δυο αράδες
  2. Είναι άκρως αντι-επικοινωνιακοί
  3. Χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους, όταν τους στριμώχνεις με δύσκολα ζητήματα
  4. Είναι αθεράπευτα παλαιο-κομματικοί, παρά τα όσα λένε περί ανανέωσης
  5. Τρέμουν στην ιδέα να σπάσει το απόστημα, που έστησαν επί 16 χρόνια με την παράγκα, γιατί τότε η μπουζού περιμένει με ανοιχτές πόρτες
  6. Δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι, οι πολίτες τους έβαλαν μια και καλή στη γωνία και περιφέρουν καθημερινά σαν αδέσποτα το σαρκίο τους στην πόλη.

  Τα ερωτήματα, που τους θέσαμε, είναι πολύ συγκεκριμένα:
  α. Πως ζει εδώ και 3 μήνες ο τέως δήμαρχος;
  β. Τι δουλειά κάνει σήμερα;
  γ. Έχει κάποιο κομπόδεμα στην άκρη και τρώει από τα έτοιμα;
  δ. Που την βρήκε αυτή την ακίνητη περιουσία, όπως μας λέει ο Σερίφης, που έχει για να ζει χωρίς να δουλεύει για 40 χρόνια;
  ε. Τι θα γίνει όταν σκάσουν όλες αυτές οι πολλές εκκρεμότητες, που άφησε φεύγοντας;

  Συμβουλεύουμε τους υποστηρικτές του, όπως ο 12:01, να κρατούν την ψυχραιμία τους γιατί τα καλύτερα για τον τέως έρχονται. Ας τον ενημερώσει σχετικά ο πρώην ειδικός συνεργάτης του από το Κρυονέρι για την τύχη του Καρατζαφύρερ.....

  Ρομπέν των Δασών (παντός Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος20/11/14 9:22 π.μ.

  Αγαπητέ Ανώνυμος19/11/14 10:08 μ.μ. θα έπρεπε κατά την άποψη σου η Ενωτική Πρωτοβουλία να διαλέξει κάποιον να την εκπροσωπεί και να απαντά στα σχόλια ανωνύμων σε blog,άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει λές?Είδα ότι μπορώ να απαντήσω σε αρκετά ερωτήματα έχοντας ιδίαν άποψη και όχι ακούγοντας και αναμεταδίδοντας φήμες και φούμαρα και απάντησα.Τωρα όσο για τις πρακτικές που αναφέρεσαι,προσωπικά ούτε τις επικροτώ ούτε τις υιοθετώ ούτε τις εφαρμόζω.Όσο για τη δικαίωση που αναφέρεσαι,λυπάμαι αλλά θα σε απογοητεύσω….δέ μπορούν τα παλικάρια και οι κυρίες,φοβούνται και τη σκιά τους και σπάνε τα τηλέφωνα…ρώτα μάθε και θα δείς ότι έχω δίκιο.
  Όσο για το πώς υπογράφω και γιατί έχω επιλέξει το ‘’Σερίφης’’ εχω απαντήσει παραπάνω.
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος20/11/14 9:24 π.μ.

  Αγαπητέ billy the kid,σε καταλαβαίνω απόλυτα.Και εγώ τις ίδιες απορίες είχα πρίν μάθω λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη υπόθεση.Σε διαβεβαιώ ότι δεν επρόκειτο για προεκλογικό πυροτέχνημα,άλλωστε αν δείς στη σχετική δικογραφία την διαδρομή της υπόθεσης θα καταλάβεις ότι και να ήθελε δε μπορούσε να τη βγάλει νωρίτερα.Κατάλαβα όμως ότι ο Καλαφατέλης θέλει να ωριμάσει το θέμα αφού ο Ζαμάνης στο πρώτο ΔΣ με 22 θέματα που έκανε φρόντισε να πάρει από το νομικό γραφείο την υπόθεση και να τη δώσει στο δικηγόρο του δήμου (χρήματα δε θα γλυτώσει γιατί έχει ήδη σχηματιστεί η υπόθεση),προκειμένου,να κόψει την πληροφόρηση προς τον Καλαφατέλη και να έχει τον απόλυτο έλεγχο.
  Από την απλή ανάγνωση της,καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:
  1.Έχει κάνει εις γνώση του ο Πάσι λαμογιά και αγόρασε από μη ιδιοκτήτη οικόπεδο έχοντας προσωπικό όφελος.Οπότε υπάρχει ποινική δίωξη για απάτη.
  2.Κατάφερε μια γιαγιά 90 ετών να εξαπατήσει τον Πάσι και το Ζαμάνη (Δήμαρχος και αντιδήμαρχος οικονομικών τότε).Οπότε υπάρχει διοικητική δίωξη και πολιτικές ευθύνες.
  Για εμένα το δεύτερο είναι το χειρότερο αφού αυτοί οι άνθρωποι σήμερα διοικούν το Δήμο,αλλά όπως και να έχει είμαστε κοντά στο ‘’διαφωτισμό’’
  Τέλος,δε μπορώ να καταλάβω το συλλογισμό σου όσον αφορά στη fulltime απασχόληση του τέως από τους νυν??
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Ανώνυμος20/11/14 9:43 π.μ.

  Ξεκινώντας από το τέλος. Να το κάνω πιο εύκολο λοιπόν. Στην πρώην δημοτική αρχή αντιδήμαρχοι είχαν διατελέσει ουκ ολίγοι. Και εντεταλμένοι άλλοι τόσοι. Θεωρητικά μιλώντας, όλοι ήξεραν τη δουλειά τους και το αντικείμενό τους. Και στα σοβαρά αγαπητέ Σερίφη θέλετε να πιστέψω πως ο Λυρούδιας θα πάρει τον Καλαφατέλη και όχι τον Κανατσούλη ή τον Παππά; Ο Μπάσης θα πάρει τον Καλαφατέλη και όχι τον Κοντάκη; Ο Κοκμοτός θα πάρει τον Καλαφατέλη και όχι την Σαραντάκη ή τον Γαρεφαλάκη; Η Μαγγίνα θα πάρει τον Καλαφατέλη και όχι τον Πέππα; Ο Υφαντής, και κυρίως αυτός, θα πάρει τον Καλαφατέλη; Η Ρηγοπούλου θα πάρει τον Καλαφατέλη και όχι τον Σακελλαρίου; Ο συλλογισμός μου είναι απλός. Αν μόνο ένας άνθρωπος ασκούσε διοίκηση στον δήμο επί τρισήμιση χρόνια κάνοντας τα πάντα όλα, τότε αυτός ο άνθρωπος ήταν ανίκανος να διοικήσει.
  Όσο για το οικόπεδο, εφόσον γνωρίζετε την υπόθεση, γνωρίζετε ίσως την ισχυρή φήμη πως η γιαγιά που σήμερα είναι 90 ετών, στο παρελθόν που ήταν νεότερη έχει εξαπατήσει και άλλους αφελείς. Συνεπώς θα κρατούσα στη θέση σας μικρό καλάθι και το περίστροφο στη θήκη του.
  billy the kid

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος20/11/14 9:50 π.μ.

  Όταν μια δημοτική παράταξη επιλέγει (;) να την εκπροσωπεί ένας Σερίφης, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα άλλο από παλαιο-κομματισμό, συνομωσιολογία, ασφαλίτικες μεθόδους. Άκρως απεχθή πράγματα δηλαδή για εμάς τους πολίτες και καθόλου ανανεωτικά, όπως ψέλλισαν στην αρχή με το συνέδριο τους αλλά γρήγορα τα εγκατέλειψαν. Η παλιά δοκιμασμένη συνταγή της παράγκας, που μπορεί να τους απέδωσε καρπούς τα περασμένα χρόνια αλλά τώρα ..... Καρατζαφύρερ!
  Δικαιωνόμαστε όσοι τους στείλαμε στα αζήτητα, γι΄ αυτό βγάζει αφρούς ο .... Σερίφης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/11/14 10:55 π.μ.

   Είπαμε Ανώνυμε 9:50 π.μ,η παράταξη που αναφέρεις προφανώς και έχει ανθρώπους να την εκπροσωπούν παντού,εδώ απαντώ σε αυτά που γνωρίζω και ποτε σαν εκπρόσωπος αλλα πάντα ώς δημότης.Ο Σερίφης αφρούς δε βγάζει ,όσο εγωιστικό και να σου ακούγεται,μπορεί και κρατάει την ψυχραιμία του και απαντάει πάντα με επιχειρήματα.Εσύ εδω εκπροσωπείς κάποια παράταξη?Εχει επιλέξει ο Σάκης να την εκπροσωπεί στη φιλόξενη Δ/Σ ένας ανώνυμος???Μην υποτιμάς λοιπόν την παράταξη που υποστηρίζεις.Επίσης οταν θές να πέις κάτι πέστο πολιτισμένα και με επιχειρήματα όπως ο billy ο Ανταίος ή Ρομπέν η και η Δ/Σ.Θα σου πώ και μια αλήθεια τώρα που αμα θές κράτησε την,σταμάτα να παρακολουθείς τις διαφημίσεις του Jumbo ρίχνουν περισσότερο το ήδη δαπεδιασμένο επίπεδο σου και δυστυχώς δεν ακούγονται οι κραυγές σου.
   Σερίφης

   Διαγραφή
 84. Ανώνυμος20/11/14 10:34 π.μ.

  Αφού, κύριοι της ενωτικής (;) πρωτοβουλίας δεν το κατέχετε το παιχνίδι της επικοινωνίας, όπως αποδείχθηκε στην πράξη τα τελευταία 3,5 χρόνια, τι το παιδεύετε με τους Σερίφηδες και τα λάσα;
  Τόσες και τόσες χιλιάδες ευρώ σπαταλήσατε από το δημοτικό ταμείο σε πληρωμένες καταχωρήσεις στις φυλλάδες για τη διαφήμιση σας. Και δεν απέδωσαν τίποτα. Πατώσατε εκλογικά.
  Τουλάχιστον, διδαχτείτε κάτι από τις αποτυχίες σας και μην ανακυκλώνετε συνεχώς τα λάθη σας.
  Κι αφήστε μας ήσυχους με τις ανεκδοτολογικές παρεμβάσεις σας. Είναι απλά κρυάδες και μας χαλάνε το όμορφο πρωϊνό και την απόλαυση του καφέ, δίπλα στο παράθυρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/11/14 11:12 π.μ.

   Ανεπάγγελτος και εσύ ε,σαν τον Καλαφατέλη,κρίμα είσαι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/14 11:31 μ.μ.

   Το παιχνίδι της λασπολογίας εννοείς προφανώς 10.34 π.μ. Εκεί ναι. Χάσαμε παταγωδώς.

   Διαγραφή
 85. Ανώνυμος20/11/14 10:49 π.μ.

  Αγαπητέ billy the kid,άρα συμφωνούμε ότι η γιαγιά κατάφερε να εξαπατήσει αυτούς που σήμερα διοικούν.Δεν πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις?Δεχόμαστε την ανικανότητα του Πασι και του Ζαμάνη η την ικανότητα της γιαγιάς?Το οτι η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακειο έγινε 23/12/2010 δεν πρέπει να διερευνηθεί?
  Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση του συλλογισμού,ο Μπάσης δεν θα πάρει κανένα,ο Κοκμοτός θα συνεχίσει να καλεί τον Καλαφατέλη,ο Υφαντής που έχει ικανότητα και ξεχωρίζει οπότε έχει και πολλές εσωπαραταξιακές έριδες θα συνεχίσει να καλεί τον Καλαφατέλη.....όπως και άλλοι.Βλέπεις είναι και ο εγωισμός στη μέση...Το καλάθι είναι πάντα μικρό στην πολιτική,η βρωμιά είναι μεγάλη......οπότε επι του παρόντος το περίστροφο παραμένει στη θήκη!!!
  Σερίφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος20/11/14 12:42 μ.μ.

  Σερίφης, πιστόλι. λάσο και στο βάθος ..... ενωτική πρωτοβουλία ανανεωμένη.
  Ρε, δεν πάτε να μαζέψτε κανένα κούμαρο, εκεί δίπλα σας στο δάσος.
  Αφήστε τα επικοινωνιακά για άλλους, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι, δεν το κατέχετε το σπορ από την εποχή που είσασταν παντοδύναμοι, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεστε στα τάρταρα......
  Ανταίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Ανώνυμος20/11/14 6:09 μ.μ.

  Ανταίος προσδοκουσες διάλογο θυμάμαι,αλλα μαλλον οταν αρχίζει ο διάλογος προτιμάς τις κραυγές.....χαχαχαχαχααχχαχα ποσο λίγοι είστε τελικα,μονο για μεσημεριανά παράθυρα και ανέξοδο κουτσομπολιό όλοι.μενεγακη μελέτη και όλες αυτές που παρακολουθητε σας εχουν κάνει το μυαλό νιανια που να μιλήσετε ανθρώπινα.
  Ηνίοχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Ανώνυμος20/11/14 7:47 μ.μ.

  Προσδοκούσα διάλογο παρότι απεχθάνομαι τους Σερίφηδες και τα πιστόλια τους. Αλλά οι Σερίφηδες έδειξαν πως εννοούν την ανανέωση, την εξωστρέφεια και τη συσπείρωση. Γύρο από τον μεγάλο αρχηγό και τίποτα παραπάνω.
  Τι διάολογο να κάνεις με αυτούς που δεν διδάχτηκαν τίποτα από την ήττα τους και συνεχίζουν το ίδιο παλαιο-κομματικά. Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της πόλης αλλά πως θα διαχειριστούν την ήττα τους και τις πολλές εκκρεμότητες του αρχηγού τους.
  Για εμάς τους πολίτες αυτά είναι αδιάφορα και τα μαυρίσαμε στις εκλογές. Αφήνουμε στην ενωτική πρωτοβουλία τους Σερίφηδες, τα λάσα και τα πιστόλια στη θήκη. Δεν κοιτάμε πίσω πάλι.
  Ανταίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος20/11/14 10:02 μ.μ.

  Φιλτατε Ρομπα ουπς Ρομπεν των Δασων ... αν ειχατε το παραμικρο ιχνος iq και σκεφτοσασταν ετσι για την υποψηφιοτητα σας δε θα ειχατε βαλει και θα μας διοικουσαν ικανοι ( κ επειδη δεν στροφαρεις δεν εννοω την ενωτικη ) . Ημουν δυσαρεστημενος και με τους τεως και με την χαζη ψηφο εμπιστοσυνης που σας δωσαμε ! Και καθημερινα δικαιωνομαι με τις μεγαλες τρυπες στο νερο που κανετε ! Αλλα τι περιμενεις ;; 100 χρονων ο εντολεας σας , γινεται να εχει νεες ιδεες ; θυμαται τα αισχη της δροσιας και αμφιβαλλω αν κοιμαται τα βραδια ... και πως να κρατησω την ψυχραιμια μου με τις χαζομαρες στις οποιες αναλωνεστε ; σαν το δημο που απαντησε στην εφημεριδα ... ακου πραγμα !! Αντε ασχολησου με τη δουλεια σου για την οποια (κακως) ελαβες κοινη εντολη ( οπως φροντιζεις σε καθε σχολιο να αποδεικνυεις ) και ασε τα κουτσομπολια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πήρες κίτρινη κάρτα (για την παράφραση του ονόματος)

   Διαγραφή
 90. Και τρεις ανακοινώσεις εκδηλώσεων - η μία έγινε οι άλλες δύο έρχονται
  (πού 'σαι Johnny ... Walker)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γονείς συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι (από την Οδό Διονύσου)

   Η μαζικότερη- εδώ και πολλούς μήνες- ενημέρωση της Ένωσης προς τους Συλλόγους Γονέων Διονύσου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 18 Νοεμβρίου στον Άγ. Στέφανο. Και απέδειξε (σ.σ. δυστυχώς) πως μόνο όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, τότε και οι συλλογικότητες μπορούν πράγματι να γίνουν μαζικά κινήματα.

   Στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση δεν ακούστηκαν καινούργια πράγματα: Τα κενά σε καθηγητές και δασκάλους, το κτηριακό πρόβλημα και η μεταφορά των μαθητών δεν είναι χτεσινά προβλήματα. Έχουν όμως γιγαντωθεί τόσο, και τόσο επηρεάζουν όλο και περισσότερους γονείς αλλά κυρίως τα παιδιά τους, που η συσπείρωση και η μαζική και οργανωμένη αντίδραση προβάλλει πλέον ως μονόδρομος.

   Στοιχεία με αριθμούς

   Σαράντα έξι (46) ώρες λείπουν από το Γυμνάσιο και 20 από το Λύκειο του Διονύσου, 37 ώρες από το Γυμνάσιο της Δροσιάς, πάνω από 9 ώρες στο Λύκειο της Άνοιξης. Μπορούν αυτά τα παιδιά, που δεν διδάσκονται ό, τι και οι συμμαθητές τους στα ιδιωτικά σχολεία, να τα βγάλουν πέρα με την Τράπεζα Θεμάτων και τη διδακτέα απαραιτήτως ύλη, ώστε ισότιμα να διεκδικήσουν την επιτυχία στις πανελλαδικές- αλλά όχι μόνο- εξετάσεις; Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό: Πέρυσι η Ένωση Ελλήνων Φροντιστών ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 15% (σ.σ. και δεν γνωρίζουμε το αντίστοιχο φετινό ποσοστό) στους μαθητές που καταφεύγουν στα φροντιστήρια, για να μάθουν αυτά που το δημόσιο σχολείο έχει υποχρέωση να τους διδάξει.

   Τουλάχιστον 6 σχολικά κτήρια έχει ανάγκη η πόλη, για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της: Δημοτικό στη Δροσιά, Δημοτικό στο Κρυονέρι, Δημοτικό στον Άγ. Στέφανο, Δημοτικό στο Διόνυσο, κτήριο για το ΕΠΑΛ που να έχει και εργαστήρια στον ίδιο χώρο, Λύκειο στο Διόνυσο.

   Τρία εκατομμύρια ευρώ, από την άλλη πλευρά, θα στοιχίσει στο κράτος τού «λεφτά δεν υπάρχουν» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από σχολικούς συμβούλους, όταν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, καθηγητές μπαλώνουν τρύπες μετατασσόμενοι σε δύο και τρία σχολεία προσωρινά.

   «Το έχουμε πια πάρει απόφαση»

   Γιατί, όμως, οι γονείς -αν και βιώνουν τα παραπάνω -δεν ξεσηκώνονται; Πολλοί αναρωτήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση. Η απάντηση ήταν μάλλον αποστομωτική: «Πολλοί το έχουμε πάρει απόφαση πως τα πράγματα θα είναι έτσι και θα πληρώνουμε φροντιστήρια από το Δημοτικό κιόλας. Εγώ αναρωτιέμαι γιατί στέλνω το παιδί μου στο δημόσιο σχολείο και χάνει 7 ώρες», είπε πολύ χαρακτηριστικά γονιός από το Λύκειο της Άνοιξης.

   Αντίδραση με όλους τους τρόπους

   Και επειδή όλα δείχνουν πως αυτή η κατάσταση μόνο να χειροτερέψει μπορεί υπό το κράτος των κυβερνητικών επιλογών, οι γονείς προχώρησαν σε συγκεκριμένες προτάσεις αντίδρασης που περιελάμβαναν από διαμαρτυρίες και παραστάσεις στους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς (σ.σ. οι οποίες, πάντως, μέχρι σήμερα έχουν φέρει φτωχά αποτελέσματα) μέχρι αποχή διαρκείας, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ένας θεσμός που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση των πολλών: «Αν δεν κλείσουν τα σχολεία, πώς θα καταλάβουν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή πως έχουμε φτάσει στο απροχώρητο;», πρότεινε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο Γυμνάσιο Διονύσου Π. Οικονομάκου.

   Η πρότασή της βρήκε πολλούς υποστηριχτές, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η επισήμανση του Γ. Σώκου από το Σύλλογο Γονέων Λυκείου στον Άγ. Στέφανο: «Αν δεν αντιδράσουμε εμείς εδώ και σήμερα, πολύ φοβάμαι πως ό,τι περνάνε τώρα τα παιδιά μας, θα το ζήσουν χειρότερα και τα εγγόνια μας».

   (συνεχίζεται)

   Διαγραφή
  2. (συνέχεια)

   Ανακεφαλαιώνοντας τα όσα λέχθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Β. Παπαϊωάννου περιέγραψε τις εν συνεχεία κινήσεις:

   *Ενημέρωση όσο το δυνατόν ευρύτερη των γονιών

   *Συντονισμός αντιδράσεων με την Ομοσπονδία και την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων για από κοινού κινητοποιήσεις με τους γονείς από σχολεία της ευρύτερης περιοχής

   *Εξάντληση των τμηματικών αντιδράσεων ανά σχολείο

   *Χρονοδιάγραμμα προς τις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις για να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές, και- σε αντίθετη περίπτωση- αποχή των μαθητών

   *Αλλά πρώτα απ’ όλα, η πραγματοποίηση ανοιχτής θεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία και τα προβλήματά της στο Διόνυσο (σ.σ. συνεδρίαση που εκκρεμεί εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο), με στόχο να σταθεί ο Δήμος αρωγός στον αγώνα γονιών και μαθητών.

   Διαγραφή
  3. Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου: «Φως στις σκιές του φασισμού»

   Στις 6 Δεκεμβρίου κλείνουν 6 χρόνια από την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

   *Στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου ετοιμάσαμε 20λεπτο βίντεο που θα το προβάλουμε σε ανοιχτό χώρο από δύο φορές σε δύο πλατείες του Δήμου:

   -Παρασκευή 21 & Σάββατο 29/11 στον Άγιο Στέφανο

   -Σάββατο 22 & Παρασκευή 28/11 στην πλατεία Δροσιάς

   Με εικόνα και ήχο θα ρίξουμε φως στις σκιές του φασισμού.

   *Κεντρική μας εκδήλωση Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο Αγίου Στεφάνου στις 7.30μμ.
   “Κρίση- Φασισμός- Το αντιφασισιτικό κίνημα σήμερα”
   Προβολή ταινίας και συζήτηση με την Ελένη Πορτάλιου καθηγλήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πέτρο Κωσταντίνου δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και συντονιστή της Κίνησης “Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” (ΚΕΕΡΦΑ).

   antifadion@gmail.com

   Διαγραφή
  4. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας- Ημέρα 1η

   Στο πλαίσιο του δεύτερου εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, (1 έως 7 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει μια ξεχωριστή συνάντηση ανοιχτού διαλόγου με κεντρικό ερώτημα:

   «Ποια στοιχεία της φυσιογνωμίας της περιοχής μας θα θέλαμε να δούμε να αξιοποιούνται στρατηγικά και να αποτυπώνονται στο πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Διονύσου;»

   Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης της διοργάνωσης και ώρα 18:00- 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

   Η συζήτηση θα δομηθεί σε δυο διαφορετικούς γύρους και θα διεξαχθούν έξι με οκτώ παράλληλες συζητήσεις με συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα προκύπτουν-απαντούν στο κεντρικό ερώτημα.

   Οι ομάδες συζήτησης θα συντονίζονται από τους ίδιους τους πολίτες, εκπροσώπους φορέων κ.λπ. Οι πολίτες που θα παρευρίσκονται στο χώρο, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη θεματική συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν.

   Οι επιμέρους θεματικές-απαντήσεις στο κεντρικό ερώτημα- θα προκύψουν από τους ίδιους και συγκεκριμένα από όλους όσοι ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση.

   Η πρόσκληση του Δήμου αναφέρει επιπλέον και τα εξής:

   “Με αυτό το μήνυμα, σας προσκαλούμε να σκεφτείτε αν θέλετε εσείς ή κάποιο άλλο μέλος του φορέα που εκπροσωπείτε να γίνετε εισηγητής θεματικής συζήτησης και να παρουσιάσετε στην ξεχωριστή αυτή συνάντηση,

   «το στοιχείο εκείνο της φυσιογνωμίας της περιοχής μας που θα θέλατε να δείτε να αξιοποιείται στρατηγικά και να αποτυπώνεται στο Πενταετές Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου».

   Για να συμπεριληφθεί η πρότασή σας στο πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων θα πρέπει να μας απαντήσετε το αργότερο έως της Δευτέρα 24/11 και ώρα 12:00 στο παρόν email, (σ.σ. kyriakouli@dionysos.gr) αναφέροντας το όνομα του εισηγητή, το θέμα της συζήτησης (απάντηση στο ερώτημα/ερώτημα που προκύπτει από το ερώτημα), τον φορέα που τυχόν εκπροσωπείτε.

   Όσοι ανταποκριθείτε θετικά στο παρόν κάλεσμα θα πρέπει να συμμετέχετε στην προπαρασκευαστική συνάντηση ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, επί της Λ. Μαραθώνος 29.

   Θα ενημερωθείτε με νέο επιβεβαιωτικό μήνυμά μας τη Δευτέρα.

   Παραμένουμε στη διάθεσή σας για την παροχή διευκρινίσεων”.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/11/14 5:17 μ.μ.

   Ευτυχώς που οργάνωσε με επιτυχία όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος την 1η ευρωπαίκή εβδομάδα τοπικής δημοκρατίας η διοίκηση Καλαφατέλη και έχει κάτι να συνεχίσει η σμερινή διοίκηση. Ας ελπίσουμε ότι θα την αναβαθμίσει και δεν θα δούμε φέτος κάτι υποδεέστερο. Εάν καταφέρει ο Δήμος μας να ξαναβραβευτεί ως πόλη 12 αστέρων θα είναι μεγάλη επιτυχία.

   Διαγραφή
 91. Ανώνυμος20/11/14 11:43 μ.μ.

  Διακρίνω μια ανεξήγητη εκ πρώτης όψεως ταραχή στους απολογητές του παλιού καθεστώτος, που προκειμένου να επιβιώσουν πετάνε στην άκρη το ανανεωτικό τους πρόσωπο και ντύνονται Σερίφηδες, με πιστόλια στη θηκη προς το παρόν, όπως θρασύδειλα μας απειλούν.
  Βλέπετε, μαθημένοι τόσα χρόνια στις μεθόδους της παράγκας, δεν μπορούν να ξεχάσουν μεμιάς αυτό το σπορ.

  Η ταραχή τους εντείνεται από τα εντεινόμενα φαινόμενα απο-συσπέιρωσης, που εμφανίζονται καθημερινά στην ενωτική πρωτοβουλία κι έχουν ονοματεπώνυμα (και μάλιστα βαρύγδουπα).
  Όλα αυτά αποδεικνύουν σε όλους εμάς πόσο δίκιο είχαμε που τους στείλαμε με την ψήφο μας στα αζήτητα. Κι αφήσαμε αυτούς με τους Σερίφηδες, τη ΒΟΔΕΙΝΗ, τον Πιλάφα μελισσοκόμο και τ΄ άλλα παιδιά....

  Ρομπέν των Δασών (του Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Ανώνυμος20/11/14 11:51 μ.μ.

  Τη σφοδρή αντίθεση τους στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο που δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους εργολάβους εξέφρασαν από κοινού Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και κινήματα πολιτών της Βορειοανατολικής Αττικής.

  Συγκεκριμένα στη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Διονύσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, και Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, Ανατολικής Αττικής, Ιωάννα Στεργίου, και Βόρειου Τομέα, Γιώργος Μπαλάφας, καθώς και οι Δήμαρχοι Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, και Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, και η δημοτική σύμβουλος Ωρωπού Γιάννα Λιόντου συνυπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας με το οποίο ζητούν την απομάκρυνση όλων των διοδίων από την Αττική. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο κ. Χρήστος Παναγής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων της Β.Α. Αττικής.

  Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν σημαντικά επιχειρήματα που καθιστούν επιβεβλημένη την κατάργηση των υφιστάμενων σταθμών διοδίων, όπως είναι η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων και της ΒΑ Αττικής γενικότερα, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου που εργάζονται στις περιοχές αυτές και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους, καθώς και η κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται σε παράδρομους της εθνικής οδού που προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία σε όσους αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν και παράλληλα τους εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο.

  Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από την προγραμματισμένη κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και γι’ αυτό οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εξέφρασαν εκ προοιμίου την αρνητική διάθεση της Περιφερειακής διοίκησης σε οποιεσδήποτε εργασίες κατασκευής νέων σταθμών.

  Για τους παραπάνω λόγους στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  να συσταθεί Παναττική Συντονιστική Επιτροπή αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική που θα αποτελείται από εκπροσώπους των δήμων, της Περιφέρειας και της επιτροπής αγώνα των κατοίκων.
  να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των δήμων και των κατοίκων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των νέων σταθμών διοδίων.
  να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις για την κατάργηση των πλευρικών διοδίων σε όλη την Αττική και την αποτροπή εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων σε άλλα σημεία του νομού.

  Πηγή: www.aftodioikisi.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Ανώνυμος21/11/14 11:57 π.μ.

  Οι καινούργιες σχολικές επιτροπές τι έγιναν ,άραγε?Δεν έχουν αναλάβει ακόμα?
  Οι καθαρίστριες των σχολείων ακόμα απλήρωτες για τα δεδουλευμένα του Οκτώβρη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Ανώνυμος21/11/14 1:49 μ.μ.

  Ο Πιλάφας μελισσοκόμος, εκτός από την στήλη του στη ΒΟΔΕΙΝΗ, ανέλαβε εργολαβία να μας μεταφέρει κι εδώ τους απορίες του;
  Κατανοούμε την ανησυχία και το "ενδιαφέρον" του.
  Είδες τι κάνει η έλλειψη πληρωμένων καταχωρήσεων;
  Βλέπεις κι εκείνος ο ΘΕΣΠΙΣ, παρά το γλύψιμο, δεν ενδίδει στις πιέσεις.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Ανώνυμος21/11/14 4:17 μ.μ.

  21/11/14 11:57 π.μ.
  ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ....ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ....ΣΤΙΣ ΔΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/11/14 5:20 μ.μ.

   Αμάθεια αμάθεια αμάθεια....αφου δε το έχεις μη μιλάς ρε χριστιανέ,ζημιά κανεις δε μπορεις να το καταλάβεις;

   Διαγραφή
 96. Ανώνυμος21/11/14 6:43 μ.μ.

  Τι πάει να πει, δεν έχει παραδώσει καμιά σχολική επιτροπή;
  Τσιφλίκι της είναι;
  Υπάρχουν βιβλία και στοιχεία, πρωτόκολλα παραλαβής-παράδοσης, δημόσιος απολογισμός.
  Αν δεν τα τηρούσαν ευλαβικά-σχολαστικά όλα τούτα, ως ο νόμος ορίζει, έχουν και ποινικές ευθύνες.
  Τι φοβούνται οι λαλίστατοι κατά τα άλλα κυρίες και κύριοι και κινούνται ακόμα στο σκοτάδι; Δεν συνειδητοποιούν ότι, το πάρτυ τέλειωσε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Ανώνυμος21/11/14 8:37 μ.μ.

  ΟΚ, να κατανοήσουμε με απεριόριστη συμπάθεια τον Καραμπουζουκλή για τις περιπέτειες του με το ωραίο φύλο. Αλλά, ξέρετε, εκτός από Καραμπουζουκλής είναι και πρώην πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ.
  Λοιπόν, παρέδωσε με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, συμφώνησαν τα νούμερα στο Ταμείο (από αυτό που καλοπλήρωνε με τα λεφτά μας τις τοπικές φυλλάδες);
  Και πως πορεύεται το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις; Ξέρει ότι, θάχει κι αυτό ευθύνες για πιθανές αστοχίες (να το πούμε έτσι κομψά και απαλά) της θητείας του Καραμπουζουκλή;

  Είδες, πάντως, η ενωτική πρωτοβουλία; Υπόδειγμα αδιαφάνειας, σπατάλης, τσαπατσουλιάς κλπ, κλπ. Και έχουν μούτρα οι εκπρόσωποι της να μιλούν κιόλας; Στα λαγούμια της παράγκας τα κεφάλια τους και να ευλογάνε τον Ζαμάνη νυχθημερόν, που δεν κάλεσε ακόμα Εισαγγελέα σαν τον γείτονα μας Ψινάκη....
  Τ΄ ακούει ο τέως δήμαρχος με την τεράστια ακίνητη περιουσία, που του φτάνει για 40 χρόνια όπως μας έλεγε προχθές ο υπασπιστής του Σερίφης (εκείνος που μας απειλεί με το πιστόλι στη θήκη).
  Ουστ από δω κι ακόμα παραπέρα (στη Λίμνη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος21/11/14 8:50 μ.μ.

  Ξεσάλωσε το φασιστάκι ο μελισοκόμος. Φαρμάκι έσταζε για την Ένωση Γονέων. "υπέρ πάντων η αντίδραση" τη χαρακτηρίζει και ειρωνεύεται για τη δήθεν μη συμμετοχή στη συνάντηση που καλεσε τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου, με σκοπό να συζητήσουν τα προβλήματα των σχολείων. 35 σχολεία λέει διαθέτει ο Δήμος και συμμετείχαν μόνο το 1/3. Αλλά το φασιστάκι δεν μας λέει αν τα σχολεία που ελέγχει η παρέα του πήγαν στη συνάντηση.
  Βλέπετε καμώνονται πως ενδιαφέρονται μόνο στις ανακοινώσεις της παράταξής τους. Στη πράξη όχι μόνο δεν συμμετέχουν αλλά μποϋκοτάρουν και ειρωνεύονται τα φασιστόμουτρα. Και τους κατηγορούν όλους για "κόκκινους" . Αλλά να δούμε τι θα έχουν να μας πουνε τα φανταράκια του όταν τα στείλει για πρόεδρους. Ας κοπιάσουν. Κι ας κοπιάσει κι αυτός να δει τι χουνέρι τα περιμένει τα τσιράκια του φασισταριού. Τους μάθαμε τωρα πια και δεν μασάμε. Και μην καμώνεσαι ότι νιάζεσαι για τις σχολικές επιτροπές. Ρώτα καλύτερα τη κολητή σου τη χασοδίκη τι άφησαν πίσω. Ακόμα φτιάχνουν τους φακέλους για να τους παραδώσουνε. Αλλά πού θα πάει; Ο μόνος βλάξ που σε πιστεύει είναι ο γιροβολιάς. μέχρι κι αυτός να φάει τη τούμπα του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Ανώνυμος21/11/14 9:09 μ.μ.

  Μετράω, βρε φίλοι μου, τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της ενωτικής πρωτοβουλίας με τα χούγια που έχει ο καθένας-
  Καραμπουζουκλής,
  Καταπατητής,
  Ταξιτζής,
  Μεγαλειοτάτη,
  Περιπτεράς,
  Τζογαδόρος,
  και τελευταία μας πρόκυψε κι ο Σερίφης (με το πιστόλι στη θήκη).....

  για να θυμηθούμε μόνο μερικούς. Αξέχαστος Θίασος, τους έχουμε βαθειά μέσα στην καρδιά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/11/14 11:11 μ.μ.

   ξεχνάς πολλούς.
   τον παριζιάνο,
   τον μυστικοσύμβουλο,
   την φωτογράφο .. λέμε τώρα....
   τον κορυφαίο,
   την όμορφη,
   τον λαγκάρντ,
   και πάνω απ όλους
   τον Ολίγιστο
   ή γιαννάκη
   ή τζον μπόυ
   ή τρύπα
   Τόσα ψευδώνυμα ούτε απ τ' αστυνομικο δελτίο να χανε βγει,,,

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/14 5:11 μ.μ.

   Παιδιά όταν γράφετε τέτοια να στέλνετε κι ένα λεξικό μαζί. Ο Λαγκάρντ ποιος ήταν; Ο μυστικοσύμβουλος; Η φωτογράφος; Ο κορυφαίος; Η όμορφη ήταν η Παριζιάνα; Όσο για την τρύπα θυμάμαι που έψαχνε και δεν την έβρισκε ο Πασιπουλαρίδης στο Κρυονέρι και του έκανε πλάκα ο Καλάφι. Για τους άλλους δεν καταλαβαίνω γρι.

   Διαγραφή
 100. Ανώνυμος21/11/14 10:36 μ.μ.

  Κουίζ 1 :
  ποιος πατέρας χρησιμοποίησε το παιδί του για να παίξει προεκλογικό παιχνίδι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Ανώνυμος22/11/14 12:25 π.μ.

  Σιώπησε και ο Σερίφης με τούτα και με τ΄ άλλα. Και το πιστόλι του έπαθε αφλογιστία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/11/14 2:39 μ.μ.

   Παρών παρών...απλά τείνω να παραδοθώ,δε μπορώ καθόλου τα κουτσομπολιά και τις τουφεκιές στον αέρα.....Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που βοηθούν,επί της ουσίας τίποτα.
   Σερίφης

   Διαγραφή
 102. Ανώνυμος22/11/14 12:54 π.μ.

  Αν καλεσει ο Νιονιος εισαγγελεα εγω θα τον ψηφιζω 15 4ετιες ακομα !! Τουλαχιστον !! Αλλα να κανονισει τις κρατησεις στο πτηνο μη βαλουν τον Αβρααμ μαζι με το Γιαννη ... Ξυπνατε βρεεεεεε ... ο Ψινακης δεν πατροναρεται απο κανεναν και δεν εχει στις πλατες του ατασθαλιες ετων των συνεργατων του να κουβαλαει ...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ανώνυμος22/11/14 8:13 π.μ.

  Καλημέρα σε ολους τους ανώνυμους,μάλιστα τωρα εξηγούνται ολα,εχουμε να κάνουμε με ενα blog του οποίου τα άρθρα και οι παρεμβάσεις ειναι αξιόλογα και σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τη λογική μου.Και εχουμε επισης 1-2-3-4 ανώνυμους που αρέσκονται στο να κάνουν αναλύσεις οι οποίες καταλήγουν παντα στο βάλτε τον Καλαφατελη φυλακή απο τη μια,και απο την αλλη τους ´´ δικούς μας´´ να τςιμπανε και να χώνουν.Ε διάλογος εδω με εσάς δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα των αιώνων!!Εχετε αναγάγει τον εαυτό σας σε μικρές Αγγελικη Νικολουλη ενώ την ποιότητα σας δεν την εχει ούτε ο Στεφανος Χίος.Εγω θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να λεω αυτα που γνωρίζω πως ειναι 100%αληθεια.Οποιος γουστάρει το σκοτάδι ας κάτσει εκεί.
  ΥΓ:Μη φοβάσαι θείο δεν απειλώ κανέναν,ειπαμε ενα παρατσούκλι ειναι,εχω μάθει να λύνω διαφορετικά τις διάφορες μου,δεν είμαστε όλοι ίδιοι ;)
  Με το πιστόλι στη θήκη,
  Σεριφης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/11/14 4:18 μ.μ.

   Γιατί δεν υπογράφεις και σαν Μεγαλοεστιάτορας?

   Διαγραφή
 104. Ανώνυμος22/11/14 10:39 π.μ.

  Ο Ζαμάνης, 12:54, δεν είναι ανεπάγγελτος σαν τον τέως δήμαρχο που περιφέρεται καθημερινά στην πόλη σαν αδέσποτο. Είχε δική του δουλειά πριν, από αυτήν αναδείχθηκε επαγγελματικά, και θάχει και αύριο. Έχει λαμπρές πανεπιστημιακές σπουδές. Και δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, ούτε επαγγελματίας της αυτοδιοίκησης για να μας ..... σώζει σαν τον Καλαφατέλη επί 16 χρόνια! Ούτε έχει υπασπιστές Σερίφηδες με πιστόλια στη θήκη, όπως μας απειλούν.....
  Αυτά κρατείστε τα όλα για την παράγκα σας κι αφήστε την πόλη να αναπνεύσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/11/14 1:45 μ.μ.

   Βρε μη φοβάσαι δε σε απειλώ λεμεεεεεεεε,παρατσούκλι ειναι,μη σκιάζεσαι!
   Σερίφης

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/14 5:03 μ.μ.

   Ο Καλαφατέλης όσο κι αν ενοχλεί κάποιους και προσπαθούν να τον απαξιώσουν με χαρακτηρισμούς οπως αδέσποτος, ανεπάγγελτος κ.ο.κ. θα είναι πάντα στο πλευρό των κατοίκων γιατί έχει το πρόσπωπο καθαρό. Κάποιοι άλλοι κρύβονται. Ξέρουν αυτοί, όπως γνωρίζει καλά και ο κόσμος...

   Διαγραφή
 105. Ανώνυμος22/11/14 10:58 π.μ.

  Με το πιστόλι στη θήκη,
  Σεριφης

  Δείγμα πριν από λίγο της ανανεωμένης ενωτικής πρωτοβουλίας. Η πόλη απέδειξε ότι, δεν σας έχει πια ανάγκη, πάρτε την παράγκα σας και δρόμο στο δάσος για κούμαρα. Κι εκεί μπορείτε να βγάζετε για εξάσκηση τα πιστόλια σας από την θήκη.
  Αφήστε ήσυχη την πόλη να αναπνεύσει!
  Και κοιτάξτε να παραδώσετε στον ΘΕΣΠΙ, τις σχολικές επιτροπές κι αλλού. Γιατί είστε πανταχόθεν ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ κι ΑΝΟΙΧΤΟΙ σε πάρα πολλά, μα πάρα πολλά πράγματα.
  Και να ευλογάτε τον Ζαμάνη προσωπικά, με τη μεγαλοθυμία του, που δεν άνοιξε ακόμη τους ασκούς του Αιόλου σαν τον Ψινάκη στο Μαραθώνα, γιατί τότε ούτε η Λίμνη δεν σας ξεπλένει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/11/14 1:48 μ.μ.

   Ωραια σας καλώ να αναφωνήσουμε όλοι μαζί ΖΑΜΑΝΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ!!!Αμα τα παει καλα ο ανθρωπος,αμα τον αφήσει το ξωτικό και η παλιοπαρέα θα βγω πρώτος και με μπλουζάκι να το πω,έτσι εχω μάθει ούτε με παράγκες ούτε με διαπλεκόμενους όπως πιθανών να μεγαλώσατε εσείς αγαπητέ.Τελευταια φορά,το ΟΝΟΜΑ ειναι παρατσούκλι,μη σκιάζεσαι!!!!
   Σερίφης

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/14 12:57 μ.μ.

   Εσύ 1.48 μ.μ πιστεύεις ότι εάν υπήρχαν ασκοί δεν θα τους άνοιγε ο Ζαμάνης με τον Πασιπουλαρίδη; Εδώ δεν υπάρχουν και λασπολογούν. Μήπως θα πρέπει να σταματήσεις τα ανέκδοτα και την λάσπη στον ανεμιστήρα; Είναι πολύ παρωχημένα και δεν σε πιστεύει κανείς πλέον...

   Διαγραφή
 106. Ανώνυμος22/11/14 12:44 μ.μ.

  10.58 ... Απ οτι καταλαβαινω εαν ενας αδιαφθορος και νεος Δημαρχος εχει στα χερια του στοιχεια ανομιας πρεπει να τα καταθεσει ... βλεπε Ψινακης ... Εαν δεν τα καταθετει δε λεγεται μεγαλοθυμια ... λεγεται συγκαλυψη ... κ εσυ ευθεως οπως κ αρκετοι παραπανω ομολογειτε πως η συγκαλυψη γινεται ! Η στραβος ειν ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε ... και μιλατε κ σε πρωτο πληθυντικο δειχνοντας οτι οσα γνωριζετε τα γνωριζετε εκ των εσω ... ΓΙΑΤΙ αδρανει επιτειδες ετσι ο Δημαρχος ; γιατι εχει αδρανησει και σε πληθος αλλων θεματων ;

  Νεμεσις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Ανώνυμος22/11/14 5:51 μ.μ.

  Κύριε, Σερίφη, πίστεψες στ΄ αλήθεια ότι σκιάζεται κανείς; Τόσο αφελής είσαι; Θέλουμε να αποκαλύψουμε το ποιόν σας, ακόμη και στα ψευδώνυμα που διαλέγετε, δείχνετε ποιοί είστε. Τα υπόλοιπα, ως δικαιολογίες, είναι οδοντόκρεμες.
  Σοβαρευτείτε κι έχετε μπροστά σας μια 5ετία για να αποδείξετε ότι, αποδιώξατε από πάνω σας όλα τα κρίματα που σας βαραίνουν. Και μετά τα ξαναλέμε, στις εκλγές του Μαϊου 2019. Τ΄ ακούς, 2019.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/11/14 9:19 μ.μ.

   Το ακουω το ακουω μην κραυγάζεις,ειπαμε εκλογες το 2019,το 2019 μη μου συγχιζεστε σας παρακαλω!!!Ποτε δεν πίστεψα οτι μπορείτε να φοβηθείτε το διάλογο,εσείς βαλθήκατε να με διαψεύσετε..Δεν επιδιώκω να με φοβούνται ,επιδιώκω το διάλογο και σέβομαι τη διαφορετικότητα.Μεχρι το 2019 ΖΑΜΑΝΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ....εντάξει τωρα;Μπορούμε να μιλήσουμε;
   Σερίφης

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/14 4:57 μ.μ.

   Σε έναν μήνα έχουμε 2015. Τέσσερα χρονάκια έμειναν μην κραυγάζεται και πολύ. Λίγη υπομονή χρειάζεται και σωστή προετοιμασία. Περνάει ο καιρός σαν το νερό. Έφεξε -νύχτωσε. Το θέμα είναι μέχρι τότε να έχει αφήσει και τίποτε όρθιο η διοίκηση Ζαμάνη και να μην χρειαστεί να ξαναχτιστεί ο Δήμος από την αρχή. Προς το παρόν μας έχει πάρει ο κατήφορος και τελειωμό δεν έχει...

   Διαγραφή
 108. Ανώνυμος22/11/14 10:09 μ.μ.

  Υπάρχει μια σειρά πρωτοβουλιών της νέας δημοτικής αρχής που αποδίδει ήδη καρπούς. Μετά από διαδοχικές αστοχίες και λάθη, η υπομονή και η επιμονή φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Και επειδή η σοβαρή δουλειά γίνεται αθόρυβα από ανθρώπους που δεν χρειάζεται να ...υπογράφουν και να... φωτογραφίζονται, τα θεμέλια μπαίνουν. Περισσότερες πληροφορίες... προσεχώς.

  The insider

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/11/14 10:41 π.μ.

   Ο Ζαμάνης μας είχε πει ότι θέλει ενάμισο μήνα για να ενημερωθεί και να αρχίσει να παράγει έργο. Μέχρι σήμερα μόνο γκρεμίζει. Για πόσο θα τον περιμένουμε ακόμη και θα ασχολούμαστε με τους πρώην; Φίλτατοι πιάνουμε πάτο. Ξυπνάτε...

   Διαγραφή
 109. Ανώνυμος22/11/14 10:17 μ.μ.

  Όσο για τους δικαστές και τους εισαγγελείς, υπάρχουν πρόδρομες διαδικασίες και ελεγκτικοί μηχανισμοί που προηγούνται... Ας μην βιαζόμαστε. Είπαμε: Αθόρυβη και συστηματική εργασία.

  The insider

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. Ανώνυμος22/11/14 11:33 μ.μ.

  Έργα και ημέρες του καθεστώτος Καλαφατέλη στην αντιπολίτευση.
  Η σκηνή στο τελευταίο Τοπικό Συμβούλιο του Διονύσου.
  Αυτοί οι απίθανοι τύποι- Καλαφατέλης ή Ολίγιστος, Παπαβασιλείου ή Καταπατητής, Ίσσαρης ή Κωλοτούμπας-Περιπτεράς κραυγάζουν γιατί η νέα δημοτική αρχή εγκατελειψε τον Άγιο Στέφανο.
  Μιλούν οι άθλιοι, αυτοί που για 3,5 ολόκληρα χρόνια άφησαν την έδρα του δήμου στην πιο άσχημη κατάσταση της ιστορίας της. Κι εγκαλούν με επιχειρήματα του τύπου - εμείς είχαμε κλείσει προφορικές συμφωνίες ("δια λόγου" με την ΕΥΔΑΠ για την αποχέτευση στον Άγιο Στέφανο). Κουραφέξαλα δηλαδή, λόγια του αέρα.
  Δεν έχουν την ικανότητα ούτε στοιχειώδη αυτοκριτική να κάνουν; Ε. τότε ας λουφάξουν κι ας μας αφήσουν ήσυχους.

  Ο Αγιοστεφανιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Ανώνυμος23/11/14 12:20 π.μ.

  Ε! δ/τσα, μου το έφαγες το δεύτερο σχόλιο. Γιατί;;; Φοβάσαι τους εισαγγελείς;
  The insider

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Ανώνυμος23/11/14 8:49 μ.μ.

  Κάποιοι στο Διόνυσο ξύπνησαν σήμερα, που δεν βρίσκονται πια στην εξουσία και απορούν με διάφορα που γράφονται εδώ. Καλά 3,5 χρόνια παντοδυναμίας του Καλάφι, δεν διάβαζαν ΔιονυσοΣκουφίτσα για να ξέρουν τι και πως; Τώρα την ανακάλυψαν (αφού προηγούμενα έστησαν ανεπιτυχώς τη μαϊμού "Ανεξάρτητη ΔιονυσοΔκουφίτσα" για κανά 2 μήνες και μετά την έκλεισαν όπως-όπως.
  Έχουμε και λέμε (αρχίζει το φροντιστήριο) για τους πρωτοκλασσάτους, που άφησαν εποχή με τα κατορθώματα τους:

  Καραμπουζουκλής,
  Καταπατητής,
  Ταξιτζής-Παριζιάνος,
  Μεγαλειοτάτη,
  Περιπτεράς,
  Τζογαδόρος,
  Μυστικοσύμβουλος,
  Φωτογράφος,
  Κορυφαίος,
  Λαγκάρντ,
  και πάνω απ όλους
  τον Ολίγιστο ή Γιαννάκη ή τζον μπόυ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/11/14 11:34 μ.μ.

   Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο;

   Διαγραφή
 113. Ανώνυμος23/11/14 9:37 μ.μ.

  Καλα σας τα είπε....Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ πρέπει να ειχε παρει μαθήματα γραφικότητας απο εσένα παππου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. Ανώνυμος23/11/14 11:28 μ.μ.

  Αυτό είναι το επίπεδο σας: Σερίφης, Στέφανος Χίος, σε λίγο και Ανίτα Πάνια.
  Και μη χειρότερα, ευτυχώς απαλλαγήκαμε από σας μια και καλή. Και δεν το μετανιώνουμε, επιβεβαιωνόμαστε κάθε μέρα.
  Τώρα, πάμε γι΄ άλλα, μακρυά από καραμπουζουκλήδες-αγαπητικούς της βοσκοπούλας.

  Τρυποκάρυδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. Ανώνυμος23/11/14 11:56 μ.μ.

  Καλά, στα σοβαρά 11:34, δεν ξέρεις ποιοι είναι όλοι αυτοί;
  Είσαι νέος αναγνώστης, τότε δικαιλογείσαι.
  Είσαι παλιός κι έχασες ξαφνικά τη μνήμη σου και θέλεις να την φρεσκάρεις;
  Είναι το ένδοξο παρελθόν αυτής της πόλης, ταρατατζούμ, ταρατατζούμ.
  Κι από κοντά στα χνάρια τους σήμερα ο Πιλάφας Μελισσοκόμος Λουκατι-
  στάν (της ιδίας σχολής και αυτός).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 116. Ανώνυμος24/11/14 1:05 π.μ.

  Εχουν περασει 3 μηνες και ακομη αναλωνομαστε στο ποσο κακοι ηταν οι προηγουμενοι ... καιρος ειναι ομως ν αρχισει η νεα διοικηση να αποδυκνειει ποσο καλη κ διαφορετικη ειναι ... γιατι οι εκλογες το εδειξαν ξεκαθαρα ... ο κοσμος δε συγχωρει λαθη και τιποτα δεν ειναι δεδομενο ! Ελπιζω ν αρχισω να βλεπω απαντησεις με εργα και δρασεις και πραξεις κ οχι βαρυγδουπες δηλωσεις περι ανεμων και υδατων ... ως προς το παρον πρωην και νυν στο ιδιο μηκος κυμματος απαντατε . Κοροιδευει ο ενας την καμπουρα του αλλου !

  Νεμεσις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Ανώνυμος24/11/14 10:07 π.μ.

  Πως να μην ασχοληθείς με το παλιό καθεστώς του δήμου, όταν μετά 3 μήνες, δεν έχουν παραδώσει ενετελώς ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ακόμη οι 2 Σχολικές Επιτροπές και ο ΘΕΣΠΙΣ.
  Πράγματα αυτονόητα στις δημοκρατίες, εδώ φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός.
  Κι όταν μιλάμε για παράδοση, μιλάμε για διαδικασίες κανονικές κι όχι μπακαλοτέφτερα και τα τοιαύτα συνηθισμένα της διακυβέρνησης Καλαφατέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Ανώνυμος24/11/14 10:49 π.μ.

  Κουίζ 2 :
  σε ποιο σχολείο οι ίδιοι μαθητές εφαρμόζουν bullying στην γ γυμνασίου αλλά όχι στην α λυκείου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Ανώνυμος24/11/14 1:52 μ.μ.

  Μέχρι τώρα ο σοφός λαός έλεγε: πίπες μπλε, πιπες πράσινες, πίπες κόκκινες.
  Τελευταία, στον Διόνυσο μας πρόκυψαν αλήθεια τι πρωτοτυπία- και πίπες ΒΟΡΕΙΝΕΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Ανώνυμος24/11/14 4:48 μ.μ.

  ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ Ο ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

  Κύριε Δήμαρχε,το πολυσέλιδο Πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής είναι έτοιμο και περιμένει την υπογραφή του αξιότιμου προέδρου,κ Λαγουμιντζή.Γνωρίζετε ότι πριν την απομαγνητοφώνηση και καθαρογραφή της απόφασης ήταν αδύνατη η παράδοση και παραλαβή.Η ευθύνη για τη λειτουργία ή όχι της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής βαρύνει ,από σήμερα,το νέο πρόεδρο,τη Δ.Ε.Π.,τον αγαπητό φίλο και αντ/ρχο Παιδείας καθώς και Εσάς.Σε τηλεφώνημα μου δεν απαντήσατε.Το ηχητικό μήνυμα που άφησα το απαξιώσατε και προφανώς το διαγράψατε.Φαίνεται πως σας αρέσει η ιστορία του Ράφτη-Μπαλωματή.Ναι, αυτή που λέει: <>.Μέχρι να καταλάβετε ότι:<> καθώς και <> ,δώστε :Χαιρετίσματα στην Εξουσία.

  ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Πόση γλύκα μπορεί να έχει μια σχολική επιτροπή?

  ΕΡΩΤΗΣΗ 2. Τι τους εχει πληγώσει και δεν μπορούν να συνέλθουν?

  ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Γιατί κάνουν συνέχεια λάθος το επώνυμο του Λαγομιτζή?


  Ο Κοκορίκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/11/14 4:56 μ.μ.

   Ναι, αυτή που λέει: Ράβε ξήλωνε,δουλειά να μη σου λείπει.
   Μέχρι να καταλάβετε ότι: Όπου λαλούν πολλοί ... καθώς και Όποιος βιάζεται σκοντάφτει ,

   Διαγραφή
 121. Ανώνυμος24/11/14 5:30 μ.μ.

  Ανάμεσα στο πάνθεον του Θιάσου Καλαφατέλη, εξέχουσα θέση θα καταλάβει ο νέος αστέρας- ο Παρλαπίπας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. Ανώνυμος24/11/14 7:10 μ.μ.

  Κουτσά-στραβά, αυτοί της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής προσπαθούν να σκαρώσουν μια δήθεν παράδοση-παραλαβή. Σε πολιτισμένες χώρες αυτά του Κατσιακίδη είναι για πολλά γέλια (για να μην πω σφαλιάρες).
  Εκείνος ο καραμπουζουκλής και αγαπητικός της βοσκοπούλας πρώην πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ πότε θα παραδώσει κανονικά κι όχι με μπακαλόχαρτα, όπως ήταν συνηθισμένος; Είναι τόσο απασχολημένος με το προσωπικό του πρόβλημα; Δεν βοηθάει τουλάχιστον λίγο ο πρώην προϊστάμενος του Καλαφατέλης; Τόσο άσπλαχνος είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Ανώνυμος24/11/14 9:41 μ.μ.

  Πρωτόκολλα παράδοσης από τις σχολικές επιτροπές και τον ΘΕΣΠΙ;
  Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/11/14 9:43 π.μ.

   Όσο κι αν γράφετε κάποιοι για ανέκδοτα με τον Τοτό και άλλα τέτοια χαριτωμένα, κανονικά οι σχολικές επιτροπές και ο ΘΕΣΠΙΣ χάρη κάνουν που παραδίδουν απολογισμό. Το κάνουν περισσότερο για να είναι εντάξει οι άνθρωποι με τον εαυτό τους γιατί είναι σοβαροί. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση για απολογισμό από την στιγμή που τα πάντα αναρτώνται πλέον στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Άλλωστε για το έργο τους μιλούν όλοι οι Δημότες και περισσότερο όσοι γνωρίζουν καλά την προσπάθεια που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια και πόσο έργο έχει παραχθεί και στις σχολικές επιτροπές και στον πολιτισμό. Σήμερα δεν γίνεται τίποτε. Οπότε σταματήστε την σπέκουλα και τη λάσπη για να καλύψετε τη δική σας ανεπάρκεια.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/14 7:13 μ.μ.

   Και μόνο η επίκληση μιας τέτοιας ανοησίας είναι ενδεικτική της άγνοιας που επικρατούσε χρόνια τώρα επί καθεστώτος Καλαφατέλη. Για όσους δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί η ιδιότητα του μέλους μιας Σχολικής Επιτροπής είναι ιδιότητα μέλους ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νομικού Προσώπου. Από αυτή την ιδιότητα προκύπτουν και οι ευθύνες. Γι αυτό καλό είναι να σταματήσουν επιτέλους οι αυτοθαυμασμοί.

   Διαγραφή
 124. Ανώνυμος25/11/14 11:42 π.μ.

  Τόσο μεγάλο έργο έχουν παράξει, που δεν το εκτίμησαν οι πολίτες στις εκλογές; Ειδικά μάλιστα στον πολιτισμό με τον Καραμπουζουκλή πρώην πρόεδρο του ΘΕΣΠΙ και με τα δικά μας λεφτά.
  Δεν μας χαιρετάς βρε Νταλάρα, που ζητάς κι από πάνω τα ρέστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/11/14 3:15 μ.μ.

   Ειδικά στον πολιτισμό παρήχθηκε σημαντικό έργο. Προφανώς εσύ 11.42 π.μ. παρακολουθούσες τηλεόραση όταν γινόταν όλες αυτές οι εξαιρετικές εκδηλώσεις. Τα Διονύσια άφησαν εποχή και τώρα με Διονύση αργοεθαίνουν. Σωρεία εκδηλώσεων γίνονταν κάθε μέρα μέσα από αξιοποίηση προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα χρήματα του ΘΕΣΠΙ ήταν στο ταμείο του. 200 και βάλε χιλιάδες ευρώ άφησε στο ταμείο. Σήμερα δεν ξέρω πόσα έχουν απομείνει. Τα σχολεία όλα ανακαινίστηκαν και το έργο των Σχολικών επιτροπών ήταν τεράστιο. Οι εκλογές χάθηκαν για άλλους λόγους που αναλύθηκαν στην Ενωτική Πρωτοβουλία. Οπότε το να ρίχνετε περισσότερη λάσπη ζημιά σε εσάς κάνει που δεν έχετε να επιδείξετε τίποτε όλο αυτό το διάστημα και φτάσαμε στα Χριστούγεννα. Σοβαρευτείτε επιτέλους και εργαστείτε.

   Διαγραφή
 125. Ανώνυμος25/11/14 11:43 π.μ.

  Φαίνεται ότι, Καλάφι και Μπιτάκος ζήλεψαν το σύνθημα: Χέρι-Χέρι με τον Καρατζαφέρη.
  Μόνο που τους διαφεύγει κάτι, που κατάντησε και που κινδυνεύει να βρεθεί ο Καρατζαφύρερ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. Ανώνυμος25/11/14 11:55 π.μ.

  Όσοι διατηρούσαν ακόμη αυταπάτες για την υποταγή της Νέας (;) Πνοής (Άπνοιας) του Λουκάτου στην παράταξη του Καλαφατέλη, όπως πολλοί τόνιζαν προεκλογικά, θα ένιωσαν σήμερα μια δυσάρεστη έκπληξη.
  Δεν είναι τυχαία εξάλλου αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή η δραστηριοποίηση αυτόνομα της Συμμαχίας για τον Πολίτη και η διαφοροποίηση της από την παράταξη του Λουκάτου, που στήριξε προεκλογικά.
  Και για όσους απορούν γιατί αναφερόμαστε στη νέα πνοή του Λουκάτου, μην ξαφνιάζεστε, υπάρχει πουθενά Μπιτάκος; Μια μαριονέτα ήταν και ξεφούσκωσε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/11/14 7:15 μ.μ.

   ΜΗ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΚΡΕΝΕΙΣ ...

   Διαγραφή
 127. Ανώνυμος25/11/14 12:47 μ.μ.

  Ίσως αυτό περίμεναν οι σχολικές επιτροπές και δεν παρέδιδαν, τις προσφυγές Λουκάτου-Καλαφατέλη. Τσάμαπα πήγαν οι αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεννοήσεις;
  Ότι και να κάνουν πάντως, δεν θα αποφύγουν πουθενά τον διαχειριστικό έλεγχο (κι όχι τα καραγκιοζιλίκια με τα μπακαλοτέφτερα, που τηρούσαν) με τη σειρά:
  Σχολικές Επιτροπές, ΘΕΣΠΙΣ, Εξέλιξις......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/11/14 7:16 μ.μ.

   ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙ Η ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ......

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/14 7:17 μ.μ.

   ΜΗΠΩΣ Η ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ ΠΡΑΚΤΩΡ?

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/11/14 10:57 μ.μ.

   Άκουσα ότι οι προσφυγές για τις σχολικές επιτροπές έγιναν γιατί εγινε μία ψηφοφορία για Πρόεδρο και αντιπρόεδρο μαζί, αντί για δύο χωριστά σε κάθε επιτροπή. Αν αυτός είναι αλήθεια ο λόγος τοτε οι ΑυγεροΚαλάφηδες είναι για πολλές κλωτσιές μιλάμε. Καθυστερούν όσο μπορούν κι απο πάνω βγαίνουν και διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25/11/14 11:00 μ.μ.

   Λέγε λέγε το κοπέλι κάνει τη γριά και θέλει...
   Να τον προσέχεις τον μούργο Παναγιωτάκη!!!! Γιατί θα σου πάρει το παιχνιδάκι όπως το πήρε και από τον παπού!!!!.......

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος26/11/14 9:25 π.μ.

   Για να είναι χασοδίκης πρέπει πρώτα να έχει περάσει το κατώφλι της αίθουσας σαν δικηγόρος. Πολύ αμφιβάλλω όμως....

   Διαγραφή
 128. Ανώνυμος25/11/14 3:08 μ.μ.

  Τελικά λέμε όσα λέμε για τον ΒΟΔΕΙΝΗ, αλλά λέγεται ότι τον Δεκέμβριο ξεκινάει με "καταχωρησούλες" του ΘΕΣΠΙ (μιας και η πρόεδρος είναι παλιά "γνωστή", αφού έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο του).
  Έτσι εξηγούνται και τα "γλυψήματα" στο πρόσωπο της και η πιο "ήπια" προσέγγιση στη Δημοτική Αρχή.
  Αχ τι κάνουν τα άτιμα τα "μπικικίνια".
  Ποιος είπατε ότι λέει παρλαπίπες για τη νέα διοίκηση;;;;;;
  Τώρα να δείτε νέες κωλοτούμπες....!!!
  Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος αντιστέκεται στον τύπο και τις πληρωμένες καταχωρήσεις... :)
  Γεια σου ρε Υφαντή, τελικά δεν πας να φωνάζεις ότι δεν τους έχετε ανάγκη, δεν γλυτώνει κανείς από αυτούς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 129. Ανώνυμος25/11/14 3:30 μ.μ.

  Η προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η νέα διοίκηση βγάζει μάτι σε οτιδήποτε κάνει, όταν κάνει... Τώρα ετοιμάζει δράση χωρίς μεσάζοντες και δεν έχει φτιάξει ούτε μία φόρμα στην οποία θα συμπληρώνει ο πολίτης τα προίόντα και τις ποσότητες που θέλει. Χύμα στο κύμα δηλαδή. Όποιος περνάει απ' έξω θα μπαίνει να ψωνίζει. Τώρα εάν κάποιος εργάζεται και δεν προλάβει να πάει έγκαιρα ουδείς θα ενδιαφερθεί να κρατήσει τα προϊόντα που επιθυμεί. Βέβαια και οι τιμές είναι τιμές σούπερ μάρκετ και μεγαλύτερες σε μερικά προϊόντα. Και το κερασάκι στην τούρτα; Το 2% λέει θα πηγαίνει για το Κοινωνικό Παντοπωλείο! Αυτό το 2% από τη στιγμή που δεν έχουν καταγραφεί οι ποσότητες ποιος θα το κρίνει; Ο παραγωγός -έμπορος; Ή θα κάθονται κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου να καταγράφουν τι πουλάει ο καθένας; Το έκανε αυτό η διοίκηση Καλαφατέλη αλλά γνώριζε τις ποσότητες των προϊόντων γιατί τις είχε καταγράψει μία εβδομάδα πριν και γινόταν τα ανάλογα παζάρια με τους παραγωγούς. Τώρα γίνονται όλα στο πόδι. Αν αυτό δεν είναι προχειρότητα τότε τι είναι; Εκτός κι αν είναι ανικανότητα... Παίζει κι αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 130. Ανώνυμος25/11/14 6:55 μ.μ.

  Ο κατεξοχήν άνθρωπος των Μεσαζόντων πάσης φύσεως πρώην δήμαρχος τώρα αγιοποιείται από το σύστημα του για τις δράσεις χωρίς μεσάζοντες. Η πενία τέχνας κατεργάζεται, τώρα που κάθε κατεργάρης μπήκε στον πάγκο του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 131. Για να μην κοροϊδευόμαστε, ας βάλουν κάποιους τουλάχιστον να τους μάθουν στοιχειώδη Οικονομικά, αφού είναι πλήρως αγράμματοι. Και ας δουν τι ακριβώς περιλαμβάνει ο όρος - η Οικονομική Κατάσταση ενός Δήμου, πριν εκτίθενται τόσο πολύ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

  Με αφορμή τη σχετική συζήτηση, που διεξάγεται στον διπλανό μας Δήμο Μαραθώνα αλλά και στον Δήμο Πειραιά, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα προς τη νέα δημοτική αρχή.
  Η συζήτηση αυτή δεν έχει φιλολογικό χαρακτήρα, ούτε υποδηλώνει κάποια διάθεση ρεβανσισμού. Επιδιώκει την πλήρη Διαφάνεια γύρο από τον σοβαρότερο τομέα δράσης ενός Δήμου.
  Τα στοιχεία είναι εύκολο να αντληθούν από την βάση δεδομένων που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως την ενημερώνουν υποχρεωτικά οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων.

  Ποιο το σύνολο των Εσόδων.
  Ποιο το σύνολο των Εξόδων.
  Ποιες οι δανειακές υποχρεώσεις από πιστωτικά ιδρύματα και Οργανισμούς (ανεξόφλητο κεφάλαιο).
  Ποια τα διαθέσιμα.
  Ποιες οι απλήρωτες υποχρεώσεις.
  Ποιες οι εκκρεμείς υποχρεώσεις.
  Ποιες οι εκκρεμείς υποχρεώσεις προς τη Γενική Κυβέρνηση.
  Ποιες οι εκκρεμείς οφειλές προς τρίτους.
  Ποιες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τη Γενική Κυβέρνηση.
  Ποιες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους.

  Η νέα Διοίκηση οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά και δημόσια τους δημότες. Αυτή είναι εξάλλου και η προεκλογική της δέσμευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/11/14 10:59 μ.μ.

   η ανακοίνωση του Καλάφι είναι το λιγότερο γελοία. ιλάει μόνο για ταμειακό υπόλοιπο χωρίς να πει κουβέντα για ανεξόφλητες και ανειλημένες υποχρεώσεις

   Διαγραφή
 132. Ανώνυμος25/11/14 11:13 μ.μ.

  Όπως έχω σχολιάσει πολύ πρόσφατα, ας κάνουμε λίγη υπομονή...

  The insider

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 133. Ανώνυμος25/11/14 11:37 μ.μ.

  Τρομάρα τους, ούτε αντιπολίτευση δεν ξέρει να κάνει το δίδυμο Καλαφατέλη-Μπιτάκου. Και γελοιοποιούνται συνεχώς με τις πεπονόφλουδες που πατάνε.
  Τουλάχιστον δεν απευθύνονται στον Πασιπουλαρίδη, που ήταν μαιτρ του είδους; Πιθανολογώ ότι κάτι μπορούν να μάθουν. Αλλιώς, θα περιφέρονται σαν την άδικη κατάρα παραμιλώντας. Κι όσο μιλάνε τόσο εκτίθενται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/11/14 9:33 π.μ.

   Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Κανείς τους δεν έχει εμπειρία αντιπολίτευσης. Ο Καλάφι ήταν 20 χρόνια Κοινοτάρχης κ Δήμαρχος, ο Μπιτάκος όταν έχασε τις εκλογές ο Βορριάς θυμήθηκε το στρατιωτικό του και μετά τα παράτησε εντελώς και ο Λουκάτος θέλει να είναι Πρόεδρος ή τίποτα... Ο τυχερός της υπόθεσης είναι ο Σάκης που παίζει χωρίς αντίπαλο. Αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ο μόνος του αντίπαλος είναι αυτά που υποσχέθηκε και δεν θα κάνει , δηλ ο εαυτός του και οι συνεργάτες του.

   Διαγραφή
 134. Ανώνυμος26/11/14 12:47 π.μ.

  Ερχομαστε λοιπον 3 μηνες μετα την αλλαγη να γινουμε κοινωνοι μιας δημοσιευσης για το ταμιακο υπολοιπο . Ποιος ομως μας δουλευει τελικα ; οι Πρωην ή οι νυν ; και ποσο δυσκολο ειναι να δημοσιοποιησει ο δημος τα πραγματικα στοιχεια ; εχω αρχισει να νιωθω πως το θαυμα της αναβρας παιρνει σαρκα και οστα μιας και μαλλον ψηφισαμε ολοι ως βοδια ! Σας παρακαλω διαψευστε με !! Δωστε μια σοβαρη απαντηση με στοιχεια , καντε εργο !
  ΥΓ . Αν ισχυει η ΕΔΕ για τα κλαδεμματα μπραβο ! Αρκει βεβαια αν προκυψει εστω και το παραμικρο μεμπτο σημειο να απαιτηθουν και παραιτησεις ...
  Νεμεσις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 135. Ανώνυμος26/11/14 10:09 π.μ.

  Και ξάφνου, μετά μακρά σιωπή, έσκασε μύτη η Συμμαχία του ισόβιου κ. Βορριά. Θα αρχίσει λέει επαφές με τις άλλες παρατάξεις για τα προβλήματα της πόλης, όπως τα έχει καταγράψει ο αρμόδιος κλάδος της.
  Καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι γελάνε όλοι μαζί τους, επειδή ο πρόεδρος θέλει ένα παιχνιδάκι στα χέρια του να παίζει τώρα που τάσπασε με τον Μπιτάκο;
  Ακόμη και δικά του στελέχη στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους μιλούν περιπαικτικά, γιατί επιλέγει τέτοιες πρακτικές, προκειμένου να φαίνεται ότι, κάτι κάνει κι αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 136. Ανώνυμος26/11/14 10:48 π.μ.

  Σωστή η Νέμεσις. Αυτό το θαύμα της Ανάβρας μας έφαγε. Σαν τα βόδια στο μαντρί πήγαμε όλοι και τους ψηφίσαμε και τώρα μας βάζουν να πληρώνουμε ακόμη και τα γυμναστήρια που αθλούνται τα παιδιά μας, για να λένε μετά ότι έχουν...πλεονάσματα! Βρε ουστ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο είναι και αυτό με τις δημαρχιακές θητείες. Μπαστακώνεται για πέντε χρόνια ο άλλος και μετά κάνουν πάρτυ οι ανίκανοι και οι άχρηστοι. Αυτό δεν είναι τοπική Δημοκρατία. Κάτι άλλο είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 137. Ανώνυμος26/11/14 12:40 μ.μ.

  Καλά εσύ 10:48 ονειρεύεσαι πρωϊ-πρωϊ μέσα στο κρύο;
  Ή μήπως στραβοκοιμήθηκες;
  Μήπως νομίζεις ότι, την χάψαμε την παραμύθα περί κοψοχέρη; Παλιό το κόλπο και μπαγιάτεψε πια. Έχεις μείνει πίσω πολύ.
  Και γιατί πρέπει εμείς οι δημότες να επιβαρυνόμαστε για να κάνουν τζάμπα στα δημοτικά γυμναστήρια το κομμάτι τους οι ιδιωτικοί αθλητικοί σύλλογοι;
  Που ακούστηκε αυτό; Κι επειδή έτσι είχαν μάθει μέχρι τώρα, πρέπει να διαιωνιστεί η ανομία;
  Ρε, είσαστε στα καλά σας ή σας βάρεσαν τα μνημόνια την κεφάλα και παραμιλάτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/11/14 12:37 μ.μ.

   Γι' αυτό θα είσαι μια ζωή μικρός και ανάξιος ...εραστής φίλτατε 12.40 μ.μ. Για την άθληση των παιδιών μας μιλάμε αν το κατάλαβες και όχι για τους συλλόγους. Προφανώς δεν έχεις παιδιά και σου είναι αδιάφορο το θέμα. Σε ενδιαφέρει μόνο να υπερασπίζεσαι τα αφεντικά σου. Κρίμα.

   Διαγραφή
 138. Ανώνυμος26/11/14 11:12 μ.μ.

  Φιλτατε 12.40 ειναι λαθος το να αγωνιζεται κ να προπονειται δωρεαν ενα αγωνιστικο τμημα ; γνωριζεις πολλους δημους που το εφαρμοζουν αυτο στα κλειστα γυμναστηρια ... επειδη λοιπον εχω μιλησει με εσκα για διαφορα θεματα το αντιτιμο υπαρχει σ εμας και σ αλλο ενα δημο ... και εγω θα δεχθω οτι ειναι σωστο αυτο που λες ... μπορεις λοιπον να μ πεις γιατι ενας δημοτης που εχει πληρωμενα στα δημοτικα τελη τα κλειστα να πρεπει να τα ξαναπληρωσει ;; η διπλη καταβολη αυτη δεν ειναι η υπερτατη λαμογια του Κοκμοτου ; κ αν ειναι να μην μπαινουν οι ομαδες στα κλειστα , ας μη φτιαχτει του Διονυσου ... θα πληρωνουμε επιπλεον δημοτικα τελη για το τιποτα ... μαλλον ψηφισες με παρομοια λογικη ε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 139. Ανώνυμος27/11/14 12:08 π.μ.

  Αν ο δήμος είχε προγράμματα μαζικού αθλητισμού όπως κάνουν τόσοι άλλοι δήμοι, θα σου λεγα εγω αν θα είχαν τόσους πιτσιρικάδες "πελάτες" τα σωματεία. Τα οποία σωματεία , κακά τα ψέματα, παίρνουν τα λεφτά των μπαμπάδων των πιτσιρικάδων και τα ρίχνουν στις ανδρικές ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, πληρώνονας προπονητές και παίκτες και μεταγραφές. Δηλαδή με τα λεφτά των μεν κάνουν μόστρα οι δε...Γιατί να διαιωνιστεί μια τέτοια κατάσταση; Και μάλιστα με τα λεφτά των φδημοτών που πληρώνουν δημοτικά τέλη και ούτε 2 ώρες δεν έχουν για π΄άρτη τους το γήπεδο; Για να πάνε να ρίξουν ένα σουτ με τα παιδιά τους ή με τους φίλους τους; Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή; Είναι τυχαίο που ΟΛΟΙ οι "παράγοντες" του αθλητισμού ασχολούνται και με τα δημοτικά; Τυχαίο; Δε νομίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 140. Ανώνυμος27/11/14 8:51 π.μ.

  Απευθείας ανάθεση έργου 70 χιλιάδων ευρώ απο τη Διοίκηση του Δήμου για τη συντήρηση των οχημάτων.......ά ρε Καλαφατέλη πάνε να σε βγάλουνε παρθένα τουτοι εδώ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 141. Ανώνυμος27/11/14 8:52 π.μ.

  Σωστότατος ο φίλος 12:08. Τα υπόλοιπα είναι για να διαιωνίζεται μια παρανομία ιδιωτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία το παίζουν δημοτικοί παράγοντες για άγρα ψήφων στους συλλόγους γονέων και στις δημοτικές εκλογές.
  Ας μην μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί. Στην ίδια πόλη ζούμε και χρόνια τώρα γνωρίζουμε καλά πρόσωπα και πράγματα. Από πότε όταν πάει να μπει κάπου τάξη και κανόνες, ονοματίζεται παρανομία από τους κατ΄εξακολούθηση παρανομούντες;
  Κι αφού ξέρουμε ότι είναι παράνομοι με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ας μην μας προκαλούν άλλο, γιατί αν μπουκάρει το ΣΔΟΕ δεν τους ξεπλένει ούτε η Λίμνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 142. Ανώνυμος27/11/14 10:37 π.μ.

  Ο Καλαφατέλης π.χ. πήρε 3 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα από τον πρώην δήμο Αγίου Στεφάνου αξίας 600.000 €. και πέτυχε μέσα σε 3,5 χρόνια με την αδιαφορία και αναλγησία του να σμπαραλιαστούν κυριολεκτικά.
  Και πως να μην συνέβαινε αυτό, όταν είχε τοποθετήσει επικεφαλής τον ειδικό σύμβουλο (έμμισθο από τα λεφτά μας) κ. Παραρά. Έναν εντελώς άσχετο άνθρωπο με αυτό το αντικείμενο αλλά ..... φίλο του δημάρχου εκ Κρυονερίου.
  Όλα αυτα τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι, που δεν φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ, γιατί τα αυτοκίνητα αυτά δεν συντηρήθηκαν ποτέ σωστά και στην ώρα τους.
  Το ίδιο συμβαίνει και με τα μηχανήματα αποκομιδής κλαδιών-σμπαράλια κι αυτά.
  Μετά από όλα αυτά, πως το παπαγαλάκι του παλιού καθεστώτος, να μην χαρακτηρίζει ...... "παρθένα" το αφεντικό του; Αυτό είναι το επίπεδο τους και είναι γνωστές στον τομέα αυτό οι .... επιδόσεις τους! Όλους τους ξεπέρασε πάντως ο καραμπουζουκλής αγαπητικός της βοσκοπούλας. Που εξαφανίστηκες πρόεδρε από προσώπου γής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/11/14 1:18 μ.μ.

   Που διατυμπανιζουν παντου πως ο δημος δεν ειναι ετοιμος για τα χιονια που το βαζεις;Μηπως συντηρησε κανεις αυτα τα 3 χρονια καποιο μηχανημα αποχιονισμου;Αγωνας δρομου γινεται για να προλαβουν οι τωρινοι να ειναι ολα ετοιμα πριν τα χιονια!

   Διαγραφή
 143. Ανώνυμος27/11/14 10:54 π.μ.

  Μπορείτε πάντως -εσείς οι φίλοι του- να τον προφυλάσσετε τον πρώην δήμαρχο και όχι να τον εξευτελίζετε έτσι, αποκαλώντας τον "παρθένα"....
  Κύριε Καλαφατέλη, άμα έχεις τέτοιους υποστηρικτές επικοινωνιακά, έτσι εξηγείται το Βατερλώ σου, παρά τους ποταμούς πληρωμένων καταχωρήσεων στις τοπικές φυλλάδες.
  Ώρα είναι ο Σερίφης σου να βγάλει το πιστόλι από την θήκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 144. Ανώνυμος27/11/14 12:52 μ.μ.

  Παντως η εσκα δηλωνει πως μονο ο δημος μας κ αλλος ενας ζητανε χρηματα για τα κλειστα απο τα σωματεια... πολλοι ειναι οι παρανομοι τελικα ! Ο Δημος δεν εχει και παιδικες χαρες ... κ οι μπαμπαδες αναγκαζονται να πληρωσουν στους παιδοτοπους ... αλλα αλλο αυτο , δεν πειραζει , μπηκε ταξη ! ... επισης τα κλειστα ειναι κτηρια του οσκ ... οποτε δεν νομιζω πως ειναι κ πολυ νομιμη η επινοικιαση ... τελος στις ομαδες μπασκετ κ βολει δε νομιζω πως πληρωνει κανεις για μεταγραφες ... μονο οι προπονητες και οι αγωνες εχουν εξοδα ... οσο για το ποδοσφαιρο πλεον οι παιχτες πανε με τα αυτοκινητα τους να παιξουν ... και σωστα ολα αυτα αλλα εφοσον υπαρχει το προβλημα κ εντοπιστηκε πρεπει να δωθει λυση κ οχι απλως να μενει η επισημανση ... τωρα λοιπον σας κοροιδευουν και οι αθλητικοι συλλογοι και ο δημος αφου και τους συλλογους πληρωνετε και το δημο και ενοικιο για το κλειστο ... θα βρεις μια ωρα να ριξεις ενα σουτακι με το παιδι σου αλλα θα την διπλοπληρωσεις ! Αυτο ειναι ταξη κ αναπτυξη (αλα σαμαρα ) ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/11/14 6:40 μ.μ.

   Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΗΜΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

   Διαγραφή
 145. Ανώνυμος27/11/14 1:53 μ.μ.

  γαβ γαβ γαβ...Γατάκια.....Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 146. Ανώνυμος27/11/14 6:38 μ.μ.

  Τώρα έπιασε ο πόνος τους ιδιώτες επιχειρηματίες για το που και πως θα γυμνάζονται τα παιδά μας; Για να γεμίζουν αυτοί τις τσέπες τους;
  Δεν ξέρουμε μήπως πόσο σάπιο είναι όλο αυτό το σύστημα; Και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, παντού τα ίδια.
  Μην μας δουλεύετε, λοιπόν, παιδιά. Αλλού τα κόλπα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 147. Ανώνυμος27/11/14 8:10 μ.μ.

  Θα μιλησω ως πρωην παιχτης του Κρυονεριου στο μπασκετ αφου ετυχε κ διαβασα τις τοποθετησεις . Αγοραζα μονος μου τις μπαλες , αγιραζα μονος μου φαρμακειο πληρωνα μονος μου τα εξοδα αγωνων και φυσικα καθε μετακινηση μου και δεν επιδοτηθηκα ΠΟΤΕ απο το δημο ως σωματειο... θα με αποζημιωσεις φιλτατε 6.38 ; οχι ... θα με αποζημιωσει ο ζαμανης ; οχι . Εν αντιθεσει θα επρεπε να πληρωνω και 3 € την ωρα ... λογικο ε ; Δε θελουν ουτε επιδοτησεις οι συλλογοι ουτε ψηφαλακια απο πισω για δυναμη ... χωρους κ υποδομες εχουν αναγκη !! Απλο δεν ειναι ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 148. Ανώνυμος27/11/14 10:03 μ.μ.

  Ο ιδιωτικός τομέας, 8:10, δεν μπορεί να ζήσει ως κρατικοδίαιτος. Γιατί είδαμε που μας κατάντησαν σαν χώρα τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές. Αν δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνος του, πρόβλημα του, δεν θα πληρώνουμε εμείς όλοι οι δημότες τα επιχειρηματικά σχέδια του κάθε ιδιώτη στον αθλητισμό ή αλλού.
  Τι εξωφρενικές απαιτήσεις έχετε; Που τα βρήκατε γραμμένα αυτά; Με ξένα δεκανίκια και υποδομές, θα κάνουν αυτοί όλοι οι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ και τίποτα παραπάνω το κομμάτι τους;
  Επιπλέον, όταν λειτουργούν με τόσες παρανομίες φορολογικές και άλλες, έχουν οι εκπρόσωποι τους μούτρα να μας την πέφτουν κι από πάνω; Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της νοοτροπίας τους, που ο καθένας τους στήνει κι από ένα μαγαζάκι σε κάθε μια από τις 7 δημοτικές ενότητες με ξένα δεκανίκια κι από πάνω μας πουλάνε εκδούλευση.
  Πριν βγάζουν γλώσσα σε εμάς όλους, να τακτοποηθούν άμεσα φορολογικά κλπ στις υποχρεώσεις τους, γιατί άμα πλακώσει η φορολογική αστυνομία, το ΣΔΟΕ και οι λοιποί ελεγκτικοί μηχανισμοί, ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ κι οΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ θα ωχριούν μπροστά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 149. Ανώνυμος27/11/14 11:15 μ.μ.

  Και φυσικά για να εξηγούμαστε, δεν μας ενδιαφέρει κανένας Ζαμάνης ή Καλαφατέλης. Αλλά η ήρηση της νομιμότητας, όχι σε βάρος της πλάτης μας ως δημοτών. Κι αυτό ανεξάρτητα ποιος ηγείται του δήμου σήμερα ή αύριο.
  Αυτά τα προκαταρκτικά, πριν αρχίσουν οι αποκαλύψεις και δεν τους ξεπλένει τους ντόπιους ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ η Λίμνη ολόκληρη. Γιατί αυτά είναι γνωστά πράγματα, άσχετα αν όλοι σιωπόυσαν μέχρι τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή