.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Μπάτε σκύλοι αλέστε …

Κουβέντιαζα μ’ ένα φίλο για το θέμα της σημερινής ανάρτησης και μου ‘πε πως ένα πετυχημένο “project” κονόμας πρέπει να πληροί τρεις βασικές προϋποθέσεις:
- Πρώτον, πρέπει να έχει έναν καλό “μπροστινό παίκτη”, ικανό να διαχειρίζεται το κεντρικό πόστο, απ’ όπου θα βγουν τα χοντρά φράγκα.
-  Δεύτερον, πρέπει να επιτρέπει να στηθούν πολλά μικρότερα μαγαζάκια ολόγυρα από το κεντρικό, για να μαζέψει πολλούς κι ευχαριστημένους ‘συνεργάτες’ και υποστηρικτές.
-  Και τρίτον, πρέπει να έχει εξασφαλισμένη όχι μόνο τη σιωπή του τοπικού τύπου, αλλά και την υποστήριξή του, με το αζημίωτο βέβαια, ώστε να στρέφει αλλού την προσοχή του κοσμάκη – πχ στον άρτο και τα θεάματα.

Αν υπάρχουν αυτά, το “project” θα πάει μια χαρά, μη το φοβάσαι, μου είπε ο φίλος μου. Εκτός κι αν έρθουνε τα πάνω κάτω, πρόσθεσε - την ώρα ακριβώς που σκεφτόμουνα ότι τελικά μάλλον αυτό συνέβη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Ήρθανε τα πάνω κάτω κι έτσι, (όλοι) οι άνθρωποι του συστήματος, φανεροί και κρυφοί, έχασαν τον δήμο μέσα από τα χέρια τους - και μαζί του και το ‘κοκό’. Κι ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Δεν ισχυρίζομαι βεβαίως ότι σήμερα τα πράγματα στο δήμο δουλεύουν ρολόι – πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Το σύστημα ‘πλημύρα’ που εφάρμοσαν οι παλιοί περιόρισε στο ελάχιστο την ύπαρξη οργανωμένων διαδικασιών – άλλωστε η ανοργανωσιά είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ατιμωρησίας. Κι από την άλλη, η νέα δημοτική αρχή δεν διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για μια σοβαρή αναδιάρθρωση. Εξ ου κι η διαρκής ταλάντωση ανάμεσα στο θέλω και στο δεν ξέρω πώς. Ανάμεσα σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν και σ’ εκείνα που προλαβαίνουν (μέσα στη βδομάδα) ή που χωράνε (στον προϋπολογισμό). Αποτέλεσμα, μια αίσθηση μετριότητας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι μπορούν να μπουν οι βάσεις, ώστε κάποια στιγμή τα πράγματα ν’ αρχίσουν να δουλεύουν σωστά. Το αυτονόητο δηλαδή: οι ασκούντες εξουσία να μην βάζουν το δάκτυλο στο μέλι, οι αιρετοί κι οι εργαζόμενοι να σέβονται τον μισθό που παίρνουν κι οι κάτοικοι να φροντίζουν τους κοινόχρηστους χώρους.

Και το νομίζω αυτό για δυο λόγους. Αφενός γιατί η διοίκηση Ζαμάνη εκτέθηκε προεκλογικά στο θέμα της κάθαρσης και δύσκολα θα κάνει πίσω χωρίς να γίνει ξεφτίλα. Κι αφετέρου, γιατί φαίνεται να καταλαβαίνει πως τα μικρά και μεγάλα ‘μαγαζάκια’ (που έχει ανακαλύψει ότι εξακολουθούν να λειτουργούν) εμποδίζουν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου. Και προσανατολίζεται να ξεκόψει – μια για πάντα – τη νοοτροπία και τη πρακτική που δημιουργεί και συντηρεί τέτοια μαγαζάκια.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι κι ας δούμε κάποια εξωφρενικά, αλλά δυστυχώς διασταυρωμένα παραδείγματα, που χαρακτηρίζουν αυτό το μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε, που επικρατούσε χρόνια τώρα στον δήμο μας:

1) Όπως είναι γνωστό, τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται βάσει των τετραγωνικών που δηλώνει ένας κάτοικος ή μια εταιρεία. Κι όπως είναι επίσης γνωστό, επειδή στον τόπο μας ‘όλα τα δάκτυλα ίσα δεν είναι’, η διοίκηση Καλαφατέλη δεν εξομοίωσε, ως όφειλε, τα τέλη σε όλες τις κοινότητες – μαντέψτε πού είναι ακόμα τα μικρότερα… Κι ίσως κάποιοι να θυμάστε ακόμα τα κροκοδείλια δάκρυα και τις κορώνες σ’ εκείνη τη συνεδρίαση του 2011. Τότε που οι θιασώτες της κοινής πρότασης Παπαβασιλείου, Μπιτάκου και Ίσσαρη μας έλεγαν ότι στις άλλες περιοχές πλην Κρυονερίου και Αγίου Στεφάνου, οι δημότες δεν δηλώνουν όλα τα τετραγωνικά τους και άρα κλέβουν τον δήμο. Επομένως, δεν έπρεπε να εξισωθούν (ακόμα) τα δημοτικά τέλη, τουλάχιστον μέχρι να γίνει μια καταγραφή κλπ κλπ, που φυσικά δεν έγινε ποτέ…

Ε λοιπόν, μαντέψτε ξανά! Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες στη περιοχή μας;  Μα φυσικά, η βιομηχανική ζώνη των δυο αυτών περιοχών! Αυτό προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει από μία απλή (ως προς την διαδικασία) αλλά σημαντική (ως προς την πολιτική βούληση) κίνηση της νέας διοίκησης.

Με μια απλή επιστολή-πρόσκληση σε βιομηχανίες της περιοχής του Διονύσου, "ανακαλύφθηκαν" (μέχρι στιγμής) 70.000 αδήλωτα τετραγωνικά. Οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώνουν - από σήμερα - τα τέλη που τους αναλογούν και ο δήμος θα εισπράττει έσοδα που του ανήκουν, ενώ επί πλέον, θα καταλογιστούν και οι αναδρομικές οφειλές. Και η προσέλευση ιδιοκτητών συνεχίζεται. Και όταν παρέλθει εύλογος χρόνος, για όσους δεν προσέλθουν, θα κινηθεί διαδικασία αυτοψιών. Και αυτό είναι γραμμένο στην επιστολή - πρόσκληση. Ο Καλαφατέλης λοιπόν, τόσα χρόνια δήμαρχος, που "όργωνε" καθημερινά τον τόπο δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν έβλεπε, δεν ρώταγε; Κι ο δήμος ζημιωνόταν κάθε χρόνο από τέλη που δεν εισέπραττε.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο είναι το κοινωνικό ισοδύναμο από την διακοπή αυτής της ‘αβλεψίας’; Δηλαδή πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν με αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ ετησίως; Χώρια τα αναδρομικά. Και φυσικά, μπορείτε ελεύθερα να υποθέσετε πόσο ήταν το ‘αντίδωρο’… Για να σας βοηθήσω, σκεφτείτε μόνο τις δύο εκλογικές καμπάνιες – ιδίως αυτήν του 2010…

2) Αλλά, το κόλπο με τα τετραγωνικά δεν ήταν το μοναδικό. Ήταν και το κόλπο με τα νερά, δηλαδή τις διαγραφές χρεών ύδρευσης, λόγω ‘βλάβης’ των μετρητών… Ξέρετε πόση είναι ετησίως η διαφορά ανάμεσα στο νερό που προμηθεύει η ΕΥΔΑΠ και σε κείνο που καταλογίζει ο Δήμος στους καταναλωτές; Ένα εκατομμύριο κυβικά! Δηλαδή, ένα εκατομμύριο ευρώ…

Σύμφωνα με στοιχεία που ζήτησε και πήρε ο Ζαμάνης, στον δήμο Διονύσου το 10-12% του νερού χάνεται στη διαδρομή μέχρι τα ρολόγια ή διαγράφεται εκ των υστέρων. Αν πρόκειται για διαρροές, το ποσοστό αυτό είναι απαράδεκτα υψηλό. Αλλά είναι μόνο διαρροές ή μήπως και πολλές μικρο-εξυπηρετήσεις; Χαρακτηριστικά, στο Κρυονέρι η διαφορά αυτή ανεβαίνει στο 35% (!) και μάλιστα ενώ το δίκτυο είναι ανακαινισμένο. Όποιοι θυμούνται την βιομηχανία διαγραφής χρεών που έγινε τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνουν τι εννοώ. Έτσι δημιουργούνται τα φαραωνικά ποσοστά – από ημέτερους ‘ευχαριστημένους πελάτες’, που τρώνε και πίνουν σε βάρος των κορόιδων φυσικά…

3) Το ίδιο πάνω κάτω κόλπο γινόταν και με τα πετρέλαια των αυτοκινήτων του δήμου. Καταγράφοντας από τον Σεπτέμβριο απλά και μόνο τα δρομολόγια και τις καταναλώσεις και συγκρίνοντάς τα με τους περσινούς μήνες, διαπιστώθηκε μια σοβαρή απόκλιση του 15 – 20% ! Ποιος μπορεί άραγε ν’ απαντήσει πού πήγαινε η παραπάνω κατανάλωση; Και ο νοών νοήτω. (Κατά τ’ άλλα, το μόνο που ‘είδαν’ κάποιοι ήταν το 1600άρι αυτοκίνητο του δήμου, που ζήτησαν ν’ αποσυρθεί λόγω κροκοδείλιας περιβαλλοντικής ευαισθησίας…)

4) Αλλά απ’ ότι τώρα πια φαίνεται καθαρά, το μεγάλο πάρτυ γινόταν στον Θέσπι – βέβαια εδώ, χρόνια το λέγαμε. Και γύρω - γύρω είχαν στηθεί πολλά μικρά μαγαζάκια, που τώρα πια αρχίζουν και καταγράφονται μ’ έναν απλό τρόπο: follow the money! Δηλαδή, ακολουθώντας την διαδρομή του (μαύρου) χρήματος. Κι αυτά που προκύπτουν είναι εξόχως αποκαλυπτικά, τόσο για την έκταση του φαινομένου, όσο και για την ξετσιπωσιά του κυκλώματος. Εδώ και καιρό πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει και μιλάνε κι έτσι καταγράφονται στοιχεία που σύντομα θα έρθουν στο φως. Απ’ ότι μάλιστα μαθαίνω, κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη πάρει το δρόμο για τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. 

Ο κατάλογος είναι μεγάλος και περιλαμβάνει πολλά φρούτα: αιρετούς, μέλη διοικήσεων, δημοτικούς υπαλλήλους, ‘εθελοντές’ (χα, χα!), εταιρείες, συμβούλους, συνεργάτες κλπ. Ο καθένας έστηνε το μαγαζάκι του και κονομούσε παρασιτικά. Από μετανάστες (τον θυμάστε αλήθεια τον ‘κύριο Τάκη’;) μέχρι ‘εθελοντές’ που προσέφεραν ‘αφιλοκερδώς’ τις υπηρεσίες τους. Κι από συλλόγους και σωματεία, μέχρι ‘μουσικές σχολές’, οι πιο πολλοί λειτουργούσαν με μαύρο χρήμα. Κι από πολιτικά κόμματα και παρατάξεις, που είτε πλήρωναν (οι αφελείς) είτε το έκαναν μασούρι (οι ‘ξύπνιοι’), μέχρι τον τοπικό τύπο, ο κανόνας επιβεβαιώνεται: το μαύρο χρήμα είναι κατά κανόνα πολιτικό χρήμα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη στάση του τοπικού τύπου. Τόσα χρόνια, η πρακτική των τριών μαϊμούδων (δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω) ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα από την εξουσία. Χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν για να πιπιλίσουν το μυαλό του κοσμάκη με τις εικόνες των ‘δικών μας παιδιών’, των ‘εθελοντών’ και των παρατρεχάμενών τους. Μα τώρα που η στρόφιγγα έκλεισε, βγήκαν τα μαχαίρια – ή σωστότερα τα κεντριά. Δεν είναι τυχαία τα σχόλια της γνωστής φυλλάδας, που κάποτε τα μάσαγε χοντρά απ’ το Θεσπικό πάρτυ και τώρα παίζει με χίλια το δίδυμο Λουκάτου – Μπιτάκου, που συνεργάζεται πλέον ανοικτά (ακόμα και στα πιο επουσιώδη ζητήματα ) με την Ενωτική Πρωτοβουλία.. 

Προκαλεί όμως εντύπωση η διαρκής κι έντονη στοχοποίηση του αντιδημάρχου και της γυναίκας του. Η οξύτητα μάλιστα της τελευταίας επίθεσης οδήγησε τη φυλλάδα σ’ ένα σοβαρό λάθος. Ταυτίστηκε με έναν νεαρό ‘εθελοντή’, που έχει καταγραφεί ως ένας εκ των ‘πολιτιστικών εισπρακτόρων’ της περιοχής. Κι έτσι συνδέθηκε πιο καθαρά με τον κύκλο του χρήματος στο ‘γωνιακό μαγαζί’ του Διονύσου.

Η υπόθεση του μαύρου χρήματος δεν σταματά εδώ. Για την ακρίβεια μόλις άνοιξε και θα υπάρξει συνέχεια – τουλάχιστον απ’ αυτό το blog. Το σημαντικότερο καθήκον της διοίκησης Ζαμανη είναι να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε και ν’ αποκαλύψει τα παρασιτικά μαγαζάκια (μικρά και μεγάλα), τερματίζοντας τις διαδρομές του μαύρου χρήματος. Γιατί αυτό είναι το μήνυμα του δεύτερου γύρου. Προϋπόθεση για τα (όποια) υψηλά οράματα είναι το σπάσιμο τέτοιων αποστημάτων.


Αν δεν τα ξαναπούμε μέχρι τα Χριστούγεννα, καλές γιορτές και καλή χρονιά! 

214 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/12/14 4:32 μ.μ.

  Το μεγάλο party στο Θέσπη βγήκε στο φως. Μικρά-μικρά μαγαζάκια παντού. Έσοδα "μαύρα", συνδρομές χωρίς αποδείξεις, έργα και προμήθειες με παράτυπες/παράνομες διαδικασίες, ιδιώτες (άτομα και σύλλογοι) που λυμαίνονται εγκαταστάσεις και υποδομές με την προσωπική τους πελατεία. Και για όλα αυτά υπάρχουν στοιχεία. Μετρημένα. Τεκμηριωμένα. Αδιάσειστα.
  Οι άνθρωποι της νέας διοίκησης τρέχουν και δεν φτάνουν. Είπαν να το κρατήσουν ανοιχτό το Νομικό Πρόσωπο για να μην ζημιωθούν οι ωφελούμενοι αλλά πού να φανταστούν το μέγεθος.
  Κυκλοφορούν και χαρτάκια με παλιές οφειλές, χιλιάδες τα ευρώ, έχουν συζητηθεί και στο ΔΣ του Θέσπη. Και γυρεύουν τα λεφτά τους οι επαγγελματίες για έργα και προμήθειες του παρελθόντος χωρίς παραστατικά!!!
  Αλλά τι λέω... Εδώ πλήρωναν οι τοπικές οργανώσεις "μαύρα" για κομματικές εκδηλώσεις σε Πολιτιστικά Κέντρα του δήμου!!! Δεν έχει όριο η αθλιότητα.
  Και, τέλος, αληθεύει ότι δημοτικοί υπάλληλοι απασχολούνται στο Θέσπη με EXTRA αμοιβή τα απογεύματα;

  The insider

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/12/14 5:22 μ.μ.

   Το copy-paste το έχεις μάθει, αλλά η επανάληψη είναι βαρετή!! Φαντάζεσαι insider να είχε κλείσει κατευθείαν ο Θέσπις τον Σεπτέμβριο???!!! Τι, ενδεχομένως, δεν θα μαθαίναμε τώρα και ποτέ...!!! Και τι δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε στα forum!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Για να αποκαταστήσω την αλήθεια, το σχόλιο του insider είχε προηγηθεί και είχε δημοσιευτεί από το πρωί στην προηγούμενη ανάρτηση. Καθώς ήξερα το θέμα, ήμουν εγώ που έκανα ένα περιορισμένο copy-paste για εξοικονόμηση χρόνου και όχι εκείνος-η,

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος9/12/14 4:33 μ.μ.

  Συνέχεια: Ξέχασα την ΕΞΕΛΙΞΗ.

  Σωρεία πράξεων και παραλείψεων. Αυθαιρεσία στην τήρηση των ορθών πρακτικών. Καταπάτηση κάθε έννοιας δεοντολογίας. Είναι τέτοια η κατάσταση που ο νέος δήμαρχος έχει φρενάρει όλες τις διαδικασίες γιατί δεν βρίσκει ένα έστω ΣΤΑΘΕΡΟ και ΝΟΜΙΜΟ σημείο να στηριχθεί για να προχωρήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν και ο έλεγχος προχωρεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/12/14 4:34 μ.μ.

  Ο Καλαφατέλης με την ένσταση που έκανε για να ακυρωθεί η εκλογή/συγκρότηση των Σχολικών Επιτροπών πήγε στην Τράπεζα και απαίτησε από το Διευθυντή να μην επιτρέψει συναλλαγές (αυτό έγινε μπροστά σε μάρτυρες). Έτσι, για να μείνουν απλήρωτες οι καθαρίστριες και χωρίς χρήματα τα Σχολεία.
  Ευτυχώς, ο δήμαρχος αντέδρασε γρήγορα, συνεννοήθηκε με τον Διευθυντή της Τράπεζας, επικράτησε η λογική και η αθλιότητα έπεσε στο κενό.
  Και οι Σχολικές λειτουργούν κανονικά και πληρώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος9/12/14 4:36 μ.μ.

  "Προσφυγές, λογαριασμοί και ερωτήματα

  Μπορεί μια προσφυγή μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου- πριν καν αυτή η προσφυγή εξεταστεί και γίνει δεκτή- να παράγει αποτελέσματα;

  Σύμφωνα με όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούν στο- προσωρινό- μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού των Σχολικών Επιτροπών, μπορεί!

  Και να γιατί:

  Έκπληξη περίμενε την περασμένη εβδομάδα την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκιζελή, όταν πήγε στην Τράπεζα για να εκταμιεύσει χρήματα για τους μισθούς των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου. Όπως την πληροφόρησαν στην Τράπεζα, ο λογαριασμός τής Επιτροπής ήταν μπλοκαρισμένος! Αμέσως κινητοποιήθηκαν ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνιής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός, οι οποίοι μετά από πιεστικές συνεννοήσεις με τη διεύθυνση της Τράπεζας, κατόρθωσαν να ξεμπλοκάρουν τα χρήματα ώστε οι καθαρίστριες, παραμονές Χριστουγέννων, να πληρωθούν κανονικά.

  Αντίστοιχη έκπληξη περίμενε και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λαγομιτζή, για το δικό της τραπεζικό λογαριασμό.

  Ερωτήματα

  Τα παραπάνω περιστατικά, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, οφείλονται… σε δυο προσφυγές!

  Και πιο συγκεκριμένα στις προσφυγές που οι επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και πρώην Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Π. Μπιτάκος έχουν υποβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί ορισμού Διοκητικού Συμβουλίου και εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου στις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

  Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως οι προσφυγές ασκήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, ενώ ακόμη «τρέχει» η προθεσμία για τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει για όσα της καταμαρτυρούνται. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ακόμη καμία κρίση για το βάσιμο ή όχι των προσφυγών, πολύ περισσότερο αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές, ώστε να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Αυτονόητα συνεπώς προκύπτουν τα αλλεπάλληλα ερωτήματα: Υπήρξε παρέμβαση προς την Τράπεζα των δυο δημοτικών συμβούλων που προσέβαλαν τις αποφάσεις; Υπο ποια ιδιότητα; Και αν ναι, πώς αυτή η παρέμβαση έγινε δεκτή; Δικαιολογείται άγνοια νόμου από τη διεύθυνση της Τράπεζας;

  Οι αιτιάσεις

  Οι προσφυγές για κάθε Σχολική Επιτροπή επικαλούνται διαφορετικούς λόγους στο σκεπτικό τους:

  Για τη μεν Σχ. Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως ισχυρός λόγος ακύρωσης προβάλλεται η συμμετοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτου στο Δ.Σ της Επιτροπής, καθώς και η συγκρότησή του με 3 συνολικά αντί για 5, όπως προβλέπεται, δημοτικούς συμβούλους (πλειοψηφίας και μειοψηφίας).

  Ενώ για τη Β΄Βάθμια, υποστηρίζεται πως δεν έγινε ξεχωριστή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, «παρά το Προεδρείο (σ.σ. του Δημοτικού Συμβουλίου), με την ανοχή του δημάρχου, προχώρησε σε μία και μοναδική ψηφοφορία για Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο από κοινού». Προσθέτει πάντως η εν λόγω προσφυγή πως και εδώ το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συνολικά δυο δημοτικούς συμβούλους, όλους από την πλειοψηφία, αντί για 5 πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

  Γεγονός βέβαια παραμένει πως οι δυο παραπάνω παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως και η Δημοκρατική Ανατροπή αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση, αντί για δημοτικούς τους συμβούλους, είχαν επιλέξει να προτείνουν, για τις θέσεις που τους αναλογούν, δημότες ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη- κάποιους μάλιστα εν αγνοία τους! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τ. Κώνστα που ερήμην της και εν αγνοία της προτάθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία και αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια και έντονη διαμαρτυρία."
  Το διάβασα στην Οδό Διονύσου και προφανώς είναι το ίδιο με την πρώτη παρατήρηση του insider. Άρα το θέμα έχει πραγματική βάση. Θα απαντήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος9/12/14 4:39 μ.μ.

  Διονυσοσκουφίτσο μου, τα περισσότερα είναι σωστά από όσα γράφεις εδώ. Ωστόσο σε ορισμένες παραγράφους εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα και φυσικά μεροληπτείς! Άσε που δείχνεις τους πληροφοριοδότες σου!!! Ψυχραιμία και υπομονή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, αν με απασχολούσε η "ανεπανόρθωτη έκθεση" δεν θα ξεκινούσα και προπαντός δεν θα συνέχιζα αυτό το blog. Παρ' όλα αυτά, αν κάπου έχω λάθος, οι διορθώσεις ευπρόσδεκτες.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος9/12/14 5:00 μ.μ.

  Δεν ζούμε σε καθεστώς τζιχαντιστών για να απειλούν κάποιοι, 4:39, τις ελεύθερες φωνές. Αλλού αυτά που είχατε μάθει.
  Τέλος τα αστεία. Το απόστημα έσπασε. Και το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο, μέχρι να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο του αυγεία.
  Τα καλύτερα έρχονται, γατάκια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος10/12/14 9:35 π.μ.

  Σε μια πρόσφατη συνεδρίαση του Θέσπη κάποιοι εισηγήθηκαν να αποφασιστεί να πληρωθούν κάποιες παλιές οφειλές, για τις οποίες υπήρχε μόνο ένα χαρτάκι από μπακαλοτέφτερο. Ούτε τιμολόγια, ούτε αποδείξεις, ούτε συμβάσεις, τίποτα,,, Και βρέθηκαν και σύμβουλοι της διοίκησης που συμφώνησαν !!!! Κυρία Πρόεδρε και κύριε Αντιπρόεδρε, κάτι σάπιο εξακολουθεί να υπάρχει στο βασίλειό σας... Ως πότε θα σκεπάζονται τα πράγματα ? Δεν καταλαβαίνετε ότι αργά ή γρήγορα θα μαθευτούν ? Και τότε θα είναι αργά να πείτε ότι δεν είχατε σχέση ? Δεν βλέπετε πώς πλήρωσε την σιωπή του για όσα βρήκε ο προηγούμενός σας ? Γιατί δεν παραγγέλνετε έλεγχο από ορκωτούς ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/12/14 10:05 π.μ.

   Αγαπητέ μου 9.35 π.μ.,
   Πριν κάνεις σχόλια και κριτική, καλό θα είναι να μην αρκείσαι σε φήμες κείθεν κακείνθεν, αλλά να ρωτήσεις και να μάθεις έγκυρα την τελική απόφαση που ελήφθη για το εν λόγω θέμα, γιατί άλλωστε σ΄αυτή θα βρεις και την ουσία που γυρεύεις ..
   Οσο για το σάπιο Βασίλειο της Δανιμαρκίας που αναφέρεις, αν δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμα, σου γνωρίζω ότι ανήκει στις παλιές κακές ημέρες ..
   Ο ΘΕΣΠΙΣ, εδώ και καιρό, έχει αλλάξει βιβλίο και οι σελίδες του είναι πεντακάθαρες !
   Οσο για τον έλεγχο, να μην ανησυχείς καθόλου, κάνε λίγο υπομονή και θα δεις .. Τα καλύτερα έρχονται .. !

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος10/12/14 2:38 μ.μ.

  Παρατηρώντας τα θεματα του χθεσινού Δ.Σ. παρατηρεί κανείς ότι οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν....Και ας ισχυρίζονταν προεκλογικά και μετεκλογικά ότι αυτά θα κοπούν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος10/12/14 5:36 μ.μ.

  Όπως διαβάζουμε στο παρακάτω ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου-
  καθιερώνονται πλέον καινοτόμες διαδικασίες έμπρακτης διαβούλευσης και συμμετοχής για ένα κορυφαίο έργο του δήμου, το 5ετές Επιχειρησιακό του Σχέδιο-βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής.

  Διευρύνεται η διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
  Στο χορό της διαβούλευσης για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου μπαίνουν και τα Τοπικά Συμβούλια, αλλά και οι κατά τόπους Σύλλογοι και φορείς
  Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι 7 Δημοτικές Κοινότητες, μετά από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους της περιοχής τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου. Τούτο ζητεί με σχετική επιστολή του προς τους 7 Προέδρους ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής. Ο κ. Υφαντής προγραμματίζει επίσης άμεση συνάντηση με τους Μ. Κασαπάκη, Δ. Χριστόπουλο, Δ. Πιπέρη, Τ. Μπάση, Μ. Κόκκαλη, Χ. Ποτίδη και Β. Πέππα για να τους ενημερώσει για τη διαδικασία κατάρτισης των προτάσεων, ώστε αμέσως μετά να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, όπου τοπικοί σύμβουλοι και Σύλλογοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της πόλης.
  Οι προτάσεις αυτές θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας από την ομάδα του Επιχειρησιακού και θα επιστρέψουν για περαιτέρω διαβούλευση στις Δημοτικές Κοινότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος10/12/14 6:53 μ.μ.

  Aγαπητή Διονυσοσκουφίτσα ,
  Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής :
  1.Μέσα στους μεγάλους μπαχτατζήδες της περιοχής μας , όσο αφορά τα δημοτικά τέλη,βρίσκονται και οικογένειες συγγενών της προηγούμενης διοίκησης.Θα πρέπει να αναβαθμιστεί το σύστημα της αρμόδιας υπηρεσίας άμεσα.
  2.Θέσπις:α)Τις «δουλειές» για τον νεαρό ¨εθελοντή ¨ τις έκλεινε απευθείας η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Θέσπις.Να έβγαζαν ,άραγε, και αυτοί τη μίζα τους? β) Με ποια διαδικασία επιλέχτηκε ο ηχολήπτης που εξυπηρέτησε την τελετή λήξης της Τοπικής Βδομάδας Δημοκρατίας στο Κρυονέρι την Κυριακή ή ήταν και αυτός εθελοντής?γ)Είναι τυχαίο που η ίδια εταιρεία που αναλάμβανε τις προσλήψεις για το Θέσπις επί Καλαφατέλη , θα συνεχίσει και επί Ζαμάνη?(Βλέπε αυριανό συμβούλιο του Θέσπις ).
  Βάβεντ Λαβέντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/12/14 1:57 μ.μ.

   ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ , ΑΛΛΑ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ . ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ?

   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ. Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ? ΠΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΕ "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ" ?
   ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ? ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ?

   Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΪΚΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ?

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος10/12/14 11:29 μ.μ.

  Επειδή οι διακηρύξεις κρίνονατι στην πράξη κι όχι στα λόγια. Από άλλη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απουσίαζε ο κ. Μπιτάκος.
  Έχει μια έφεση από παλιά στις συστηματικές απουσίες.
  Κατά τα άλλα, νέα πνοή και συμμετοχική αυτοδιοίκηση. Λόγια του αέρα, που είναι και κρύος τώρα.
  Ποιον κοροϊδεύεις, ρε νταλάρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος11/12/14 9:48 π.μ.

  Ο κοπανατζίκος.
  Καλά αυτός δεν ζητούσε να γίνονται απόγευμα οι συνεδριάσεις;
  Άθλιες πρακτικές, ανάξιες σχολιασμού εν τέλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/12/14 10:31 π.μ.

  Κύριε Μπιτάκο, ο κόσμος αλλάζει.
  Εσύ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος11/12/14 12:24 μ.μ.

  Τι να αλλάξει, βρε παιδιά, ο Μπιτάκος;
  Αυτόν τον έβαλε υποψήφιο ο Βορριάς, του φούσκωσε τα μυαλά ότι, αυτός θα είναι στον 2ο γύρο με τον Καλάφι και αυτός το έχαψε. Το πίστεψε.
  Και τώρα που έφαγε τη μεγαλοπρεπή σφαλιάρα, κάνει καμιά περατζάδα από τον δήμο αραιά και πότε, μοστράρει και σε καμιά συνέντευξη κι αυτό είναι όλο.
  Αχυράνθρωπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/12/14 2:05 μ.μ.

   Αχυράνθρωπος δε λέει τίποτα. Και πίσω από τη κουρτίνα ο Πιλάφας που τράβηξε τη καρέκλα και το χαλί από τον παππού. Πριν τις εκλογές τον έβγαζε βόλτα στην Άνοιξη σαν το κανίς με το λουράκι. Τώρα τον βγάζει που και που βόλτα στο συμβούλιο. Και στο ανάμεσο τον στέλνει πασαρέλα με συνεντεύξεις - κονσέρβες και καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Άμοιρο και άβουλο.

   Διαγραφή
 15. Ανώνυμος11/12/14 1:31 μ.μ.

  Η πρόεδρος του Θέσπις βρήκε άλλο κορόιδο-εθελοντή να δώσει τα κλειδιά των πολιτιστικών...Καμιά σοβαρή δουλειά δεν ξέρουν να κάνουν???Για να δούμε θα τον καλύψει αυτόν όταν τον ρωτήσουν τι δουλειά έχει εκεί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος11/12/14 2:05 μ.μ.

  Αντί να μιλάνε κάποιοι για τον ΘΕΣΠΙ σήμερα, καλά θα κάνουν να απολογηθούν για το οικονομικό αλαλουμ, που υποτίθεται παρέδωσαν. Με χίλιες εκκρεμότητες.
  Αντί, λοιπόν, να εγκαλείται η σημερινή πρόεδρος από όσους βαρύνονται με τόσες ανομίες, ας το βουλώσουν.
  Πάντως, χρειάζεται επειγόντως να διερευνηθούν οι ευθύνες (ποινικές και πειθαρχικές) για το σύστημα πλημμύρα-φακελλάκι που δούλεψε καλά για 3,5 χρόνια. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του κα Πρόεδρε και κανένα συγχωροχάρτι σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο-σκοπιμότητα. Και οι πιέσεις της ΒΟΔΕΙΝΗΣ στο καλάθι των αχρήστων. Για να μην ανοίξουμε κι εκείνο τον φάκελο, οπότε ούτε ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ δεν μας σώζει από την πλημμύρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος11/12/14 5:21 μ.μ.

  Εξαιρετικό άρθρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/12/14 8:25 μ.μ.

   Για να πάψει να γράφει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του εδώ μέσα για ατασθαλίες στον Δήμο επί της προηγούμενης διοίκησης, καλώ τον Ζαμάνη να ανοίξει τώρα όλους τους φακέλους και να τους δώσει στη δημοσιότητα. Διαφορετικά θα είναι κι εκείνος συμμέτοχος όπως και όλοι όσοι τον στηρίζουν. Άντε να τελειώνει το παραμύθι και με τους μεν και με τους δε, μπας και δούμε και κανένα έργο στον Δήμο. Αρκετά.

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος11/12/14 6:15 μ.μ.

  11/12/14 1:57 μ.μ.Για ρώτα Προέδρους Συλλόγων και Σωματείων που ζήτησαν τη χρήση των πολιτιστικών να μάθεις ποιός έκλεινε τις δουλειές?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος11/12/14 6:51 μ.μ.

  Πάντως, η απουσία του επικεφαλής της νέας πνοής Παναγιώτη Μπιτάκου από την κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συζητούσε τον Προϋπολογισμό, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
  Λέτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος11/12/14 9:44 μ.μ.

  αγαπητή Διονυσοσκουφίτσα,
  Ο τρόπος και τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγεις τους συνεργάτες και τους επιτελείς σου, συχνά προδικάζει και τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσεις την εξουσία. Ας περιμένουμε λοιπόν όχι για να διαπιστώνουμε προθέσεις, αλλά για να βιώνουμε τα αποτελέσματά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος11/12/14 9:48 μ.μ.

  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς Γρ.Λαμπράκη 19
  Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, που ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας πραγματοποιείται συζήτηση, αποκλειστικά για θέματα Παιδείας,
  με την συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου,της Ένωσης Γονέων,των Συλλόγων Γονέων και των Διευθυντών όλων των σχολείων του Δήμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος12/12/14 8:30 π.μ.

  Θα προτιμούσα, αντί να ανταποκριθεί ο Ζαμάνης στην πίεση της Ένωσης κι των συλλόγων, να προχωρήσει εκείνος την πρωτοβουλία για την σύσκεψη μια που γνώριζε πολύ καλά και πολύ νωρίς τα προβλήματα της παιδείας στην πόλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος12/12/14 8:30 π.μ.

  Τα δίνει όλα ο Πιλάφας Μελισσοκόμος στο κεντρί της βοδεινής για να μην υπάρξει συμμετοχή στη σημερινή συζήτηση των Γονέων με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Βάζει ο εμπαθής το προσωπικό του πρόβλημα με την Πρόεδρο της Ένωσης Βάσω Παπαϊωάννου πάνω από τις ανάγκες των παιδιών και των σχολείων.
  Ξεχνάει κι αυτός και η Αυγέρη τα όσα υποκριτικά έλεγαν πριν ένα μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο: "Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ζήτησε να ενημερωθεί εάν προτίθεται η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ν’αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των σχολείων".
  Για να δούμε, θα πάει σήμερα η Αυγέρη εκεί που ζήταγε ή δεν την αφήνει ο "μπαμπάς" της; Και τι θα κάνουν και οι σύλλογοι γονέων που ελέγχουν τα στελέχη και οι υποστηρικτές της Νέας Πνοής; Θα λάμψουν διά της απουσίας τους; Μόνο λόγια λόγια λόγια....
  Ο ψαλιδοκόφτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/12/14 9:56 π.μ.

   Μην ασχολιέστε με τελειωμένες υποθέσεις και φιλοδοξίες ανύπαρκτων. Τα πυροτεχνήματα κάνουν λίγο θόρυβο και μετά εξαφανίζονται. Τα πεπραγμένα του καθενός είναι γνωστά σε όλους και μπορούμε να κρίνουμε.

   Διαγραφή
 24. Ανώνυμος12/12/14 9:49 π.μ.

  Ζαμάνη μη μασάς, προχώρα ανοιχτός στο διάλογο με ολους και βρείτε πρακτικές λύσεις για όλους και άσε όποιον δεν θέλει ή δεν μπορεί πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος12/12/14 10:08 π.μ.

  Σημασία είναι να γίνει η σύσκεψη. Αν χρειαστεί να γίνει ακόμα μία . Το αποτέλεσμα μετράει.
  Ο πιλάφας δεν έχει πρόβλημα μόνο με την Παπαϊωάννου. Με την καρέκλα που δεν κάθισε έχει. Δεν μπόρεσε να προβληθεί σαν πρόεδρος της ένωσης. Άσε που η ένωση πρόβαλε θέματα που δεν τα χωνεύει.
  Τώρα αναγκάστηκε να το ρίξει στο χάντμπολ. Προσεχώς …….τί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος12/12/14 11:19 π.μ.

  Η ζωή ξεπερνάει τα απολιθώματα του παρελθόντος και τους απολογητές τους, που θέλουν απλά να συντηρήσουν τα μαγαζάκια τους και να μην αλλάξει τίποτα.
  Σήμερα, γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την Διαβούλευση και τη Συμμετοχική Αυτοδιοίκηση στην πράξη. Τόσο στον τομέα της παιδείας, όσο και στην κατάρτιση ενός σπουδαίου εργαλείου για τη δράση ενός δήμου την επόμενη 5ετία- του Επιχειρησιακού Σχεδίου.
  Και οι πολίτες, ανεξαρτήτως παρατάξεων, τα αγκαλιάζουν. Γιατί εδώ βρίσκεται η ουσία της συμμετοχής. Στο χέρι μας είναι να εμβαθύνουμε αυτές τις διαδικασίες και να συμμετέχουν σε αυτές δημιουργικά όλο και περισσότεροι.
  Την επόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο γίνεται ένα ακόμη βήμα με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου. Η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Για να δούμε, πως θα πολιτευτεί η Συμμαχία Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Νέας Πνοής. Συμπλεγματικά και στείρα, όπως μέχρι σήμερα, κολλημένοι στις εμμονές ενός ξεπερασμένου παρελθόντας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος13/12/14 11:41 π.μ.

  Κοινή σύσκεψη, μετά από πολλά χρόνια, για την παιδεία
  (Οδός Διονύσου)

  Με την ηχηρή απουσία της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο, η οποία σχολιάσθηκε από τους παρισταμένους και καταγγέλθηκε από φορείς, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, η πρώτη- μετά από πολλά χρόνια- κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στο πρόβλημα Παιδεία στο Δήμο Διονύσου. Στο Πολιτιστικό της Δροσιάς προσήλθαν μαζικά εκπρόσωποι των τεσσάρων από τις 5 δημοτικές παρατάξεις, της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων από τα σχολεία του Δήμου αλλά και πολλών πολιτών, σε μια απόπειρα να καταγραφούν αναλυτικά τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι μαθητές της πόλης. Λύσεις χθες βράδυ δεν δόθηκαν στο κτηριακό, στα κενά των εκπαιδευτικών, στις συντηρήσεις και τις επισκευές των σχολείων, στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, στην παραχώρηση των σχολικών χώρων. Εντούτοις, όπως τόνισαν τόσο η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Β. Παπαϊωάννου που προκάλεσε τη σύσκεψη, όσο και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Κοκμοτός, μπήκαν οι πρώτες βάσεις διαλόγου, στενής συνεργασίας και διεκδίκησης λύσεων. Αξίζει εντούτοις να σημειωθούν και τα εξής: Η προσέλευση της σχολικής κοινότητας χθες ήταν εντυπωσιακή.

  Απουσίαζαν εντούτοις εκπρόσωποι των μαθητών, που πιο πολύ από κάθε άλλον θα έπρεπε να μιλήσουν για τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία που βιώνουν. Ενώ η- άστοχη, όπως χαρακτηρίσθηκε- συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης στην Άνοιξη στις 8 το βράδυ, ανάγκασε πολλούς από τους παρισταμένους να αποχωρήσουν.

  http://www.odosdionysou.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9/.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/12/14 11:46 π.μ.

   Την προσωπική του έρευνα για τις διακυμάνσεις στο μαθητικό δυναμικό της πόλης την τελευταία τετραετία, κατέθεσε στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, ο αριθμός των μαθητών σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα στα δημόσια σχολεία της πόλης από το 2010 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει αύξηση από 5 μέχρι 18%, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρουσιάζεται στο ΕΠΑΛ- 52,7%! Μπορούν τα σχολεία του Διονύσου να ανταποκριθούν σ’ αυτήν την εξέλιξη;

   Οι ελλείψεις σε σχολικά κτήρια, που με τη σειρά της παρέθεσε η Πρόεδρος της Ένωσης, είναι τεράστιες: Σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Κοινότητες υπάρχει άμεση ανάγκη για την ανέγερση νέων σχολείων: Δημοτικό και Λύκειο στον Άγ. Στέφανο, Λύκειο στο Διόνυσο, Δημοτικό και ΕΠΑΛ στο Κρυονέρι, Δημοτικό στη Δροσιά, Δημοτικό στην Άνοιξη. Επιπλέον: Ως αίθουσες διδασκαλίας σήμερα σε σχολεία της πόλης χρησιμοποιούνται αποθήκες, διάδρομοι, μέχρι και τουαλέτες(!). Ενώ η κατάσταση στα 4 συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία του Αγ. Στεφάνου, δίπλα στις γραμμές του τρένου, χαρακτηρίσθηκε «τραγική». Η κ. Παπαϊωάννου προσέθεσε πως οι γονείς προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι συμπαραστάτης και αρωγός.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/12/14 11:46 π.μ.

   Λύσεις αντί για γενικές κουβέντες επί παντός επιστητού, ζητούσαν εντούτοις πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και δημότες: «Στο Δημοτικό της Δροσιάς τα παιδιά έχουν χάσει 800 ώρες μαθήματα. Πήγαμε παντού, σε όλους τους αρμόδιους, χωρίς αποτέλεσμα. Αν όμως ενωθούμε, αν είμαστε πολλοί, τότε μπορούμε να μεθοδεύσουμε δράσεις, να τις μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλους γονείς, και κάτι να πετύχουμε», τόνισε ο Σ. Κοτρώτσος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Δροσιάς, που συστεγάζεται με το 3ο Διονύσου και το ΕΠΑΛ στο (πρώην) Καργάκου. Επιπλέον, εκεί ήδη το σχολείο έχει «καταλάβει» αίθουσες που προορίζονται για άλλες χρήσεις και τις έχει μετατρέψει σε αίθουσες διδασκαλίας.

   Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι γονείς που ζητούσαν να μάθουν την εξέλιξη με το 1ο Δημοτικό Κρυονερίου (σ.σ. το σχολείο, που εδώ και 10 χρόνια περίπου είναι προς κατεδάφιση. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης για να διερευνηθεί η δυνατότητα επανάχρησής του).

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/12/14 11:47 π.μ.

   Η κοινή αυτή σύσκεψη αναμένεται να επαναληφθεί άμεσα, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Αντιδημάρχου Παιδείας, και θα έχει περιορισμένη ατζέντα ώσε τα προβλήματα να συζητηθούν ένα ένα και αναλυτικότερα.

   (Ο.Δ.)

   Διαγραφή
 28. Ανώνυμος13/12/14 11:43 π.μ.

  Πολύ ελπιδοφόρα η χθεσινή σύσκεψη.

  Κατά τη γνώμη μου, πριν την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να μεσολαβήσουν:

  1) μια τεχνική συνάντηση, όπως λέγεται, για τον σαφέστερο προσδιορισμό λύσεων στα καταγεγγραμένα προβλήματα, με τη συμμετοχή δ/ντων, γονεών και στελεχών του δήμου

  2) μια συνεργασία της ομάδας αυτής με υπηρεσιακούς της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Οικονομικής Υπηρεσίας, ώστε να ενταχθούν οι προτάσεις - λύσεις στον Σχεδιασμό του Δήμου (Επιχειρησιακό / Τεχνικό Πρόγραμμα & Προύπολογισμός)

  Έτσι, η συζήτηση και ψήφιση από το Δ.Σ. ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την Παιδεία θα έχει περισότερο νόημα και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

  ΣΜ

  ΥΓ. Περιμένω επίσης να δω πότε θα γίνει κατανοητό ότι ο απομονωτισμός, που 1-2 συγκεκριμένοι άνθρωποι επιβάλλουν σε μια ολόκληρη παράταξη, όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά αντιθέτως τους εκθέτει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος13/12/14 8:29 μ.μ.

  Οσον αφορα το ελλειμα στο κρυονερι εχω μια απορια ... μετρηθηκε πριν απειλησει ο αντιδημαρχος για αφαιρεση υδρομετρητων η μετα ; πως ξεχνιουνται οι υποθεσεις ε ; και ερευνα επι του θεματος απο δημοσιοφραφικα μπλογκς καμια !! Η μηπως βγξκε πορισμα κ απανταμε στο σκανδαλο με σκανδαλο ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος14/12/14 12:23 π.μ.

  Έγραφε ο Πιλάφας στη Βορεινή πριν τη συγκέντρωση της Παρασκευής στη Δροσια: "Να ονειρευτούμε μεγαλύτερη συμμετοχή από τη συνηθισμένη των 30-40 ατόμων;; δεν είναι καιρός για…όνειρα Βάσω…"

  Αλλά τελικά αυτός που έκανε όνειρα ήταν ο ίδιος. Γιατί στη συνάντηση παραβρέθηκαν πάνω από 90 άτομα, που ήρθαν για να δουν τι λύσεις μπορούν να δοθούν στα προβλήματα των σχολειων των παιδιών τους.

  Και λέγεται ότι την προηγουμένη μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να μαζέψει 8 όλους κι όλους γονείς από 4 σχολεία για να συζητήσουν το .... μέγα θέμα της "Εκπτωτικής Κάρτας" και πώς θα προωθήσει τις μπίζνες του και σε άλλα σχολεία. και δια μαγείας θα λύσει έτσι όλα τα προβλήματα της παιδείας στη περιοχή.

  Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έλαμψαν διά της απουσίας τους από τη συζήτηση. Και δεν βρέθηκε κανείς τους να σκεφτεί αν κερδίζουν και τι χάνουν από το μποϊκοτάζ που κήρυξε ο καραβανάς ενάντια σε όλους.... Μπεεε μπεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/14 12:31 π.μ.

   Στα σχολεία της Ροδόπολης, της Σταμάτας και στο δημοτικό και γυμνάσιο της Άνοιξης , τα ΔΣ που προτίμησαν αντί για τη συγκέντρωση την παρασυναγωγή ελέγχονται όλα από μέλη, στελέχη και εκπρόσωπους της Νέας Πνοής. Μεταξύ τους μεταξά δηλαδή....

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/14 12:51 π.μ.

   Είναι αυτή η επίσημη γραμμή της της Νέας Πνοής ?
   Ρωτήθηκε η Επιτροπή Παιδείας ?
   Τι λέει ο Συντονιστής της Γιώργος Κομνηνάκης και τα μέλη της:
   Κατερίνα Αυγέρη (πριν 1 μήνα έσκιζε καλσόν στο Δ.Σ.)
   Ρούλα Παπαναστασίου -Σφέτσα,
   Μαρίνα Βάρσου,
   Δήμητρα Πολύζου,
   Βαγγέλης Χρυσικόπουλος,
   Κυριακή Ζιρτιλίδη,
   Γεωργία Καϊμενάκη-Ντοά, (πρόεδρος γονέων δημοτικού άνοιξης)
   Ράνια Κατσαφάρου,
   Γρηγόρης Ραχωβίτσας,
   Βούλα Καρακωνσταντή,
   Δημήτρης Κυριαζίδης,
   Αναστασία Πάνου,
   Βούλα Βαλακώστα,
   Παντελής Παραμάνης,
   Γεωργία Χρήστου-Ντέλη,
   Κατερίνα Συμεωνίδου και
   Ελένη Καππή-Κασιμάτη (πρόεδρος γονέων γυμνασίου άνοιξης)
   Τι λένε τα μέλη ΔΣ των γονέων Σταμάτας και ροδόπολης Σταμάτης Διάκος και
   Νίκος Μπενόπουλος
   που κι αυτοί είναι στελέχη της Νέας Πνοής και ούτε πέρασαν;
   Τι λέει η Ναταλία Δανδόλου πρόεδρος στο 1ο δημοτικό και εκπρόσωπος στη Σχολική Επιτροπή;
   Συμφωνούν ή δεν έχουν γνώμη και ακούνε τον Λουκάτο?
   Καλά, για τον μέγα κοπανατζή Μπιτάκο ούτε ρωτάω.....
   Ο ψαλιδοκόφτης

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/12/14 12:58 π.μ.

   από πού ως που και ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να μην εισακουστούν οι ανάγκες των σχολείων των παιδιών τους?

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος14/12/14 8:32 π.μ.

  Μία διόρθωση για τον Σύλλογο Γονέων της Ροδόπολης καθώς παραβρέθηκε μέλος του ΔΣ της στη σύσκεψη.Δεν είναι όλα τα μέλη ευρέως γνωστά ούτε έχουν προσχωρήσει σε δημοτικές παρατάξεις.
  Βάβεντ Λαμέντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος14/12/14 9:08 π.μ.

  Ήταν η εκπρόσωπος της Νέας Πνοής στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή παρούσα στην σύσκεψη.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος14/12/14 1:17 μ.μ.

  Στο Σύλλογο του Γυμνασίου της Άνοιξης Λουκάτος και Καππή αποφάσισαν να μην πάνε ..... Και να πεις ότι είχαν δουλειά; Πήγαν μετά από λίγο στη Σχολική Επιτροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/14 2:35 μ.μ.

   ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΓΕΡΗ. ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΖΥΓΩΣΑΝ.
   Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΗΤΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΧΑΝ. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ. ΣΕ ΤΙ ΒΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ? ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ?

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος14/12/14 2:41 μ.μ.

  ΩΣΤΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ?
  ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ "ΜΕΛΟΥΣ" (ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?) ΚΟΣΤΙΖΕΙ 40 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ?
  ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ 4 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ? ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΑ ΜΗΠΩΣ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ?
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΟΥΚΑΤΕ ΠΙΛΟΤΕ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΖΟ-ΛΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΟΥ, ΘΗΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/14 2:56 μ.μ.

   Ειμαι στο Σύλλογο του Δημοτικού της Άνοιξης και τέτοιο έσοδο από εκπτωτικές κάρτες δεν θυμάμαι να είδα στον πίνακα των οικονομικών που η Αυγέρη παρουσίασε στη τελευταία συνέλευση . Ούτε που το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Πόσα άτομα έχουν πληρώσει το 40αρι της συνδρομής; Και πού πήγαν τα χρήματα; Μόνο μη μου πείτε ότι πήγαν στο καρτελάκι........

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/14 9:31 μ.μ.

   Μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε ειδική συνδρομή για να προμηθευτούν την κάρτα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης. Απ όσο ξέρω όμως ότι υπήρχε ένα ποσό που πληρώνανε εφάπαξ τα καταστήματα που συμμετείχαν. Οπότε έπρεπε να υπάρχει σίγουρα ένα ποσό στον οικονομικό απολογισμό. Τώρα αν δεν υπήρχε ..... μαύρη είναι η νύχτα
   Φαίνεται ότι δεν έφταναν τα έσοδα και τώρα καθιερώνεται και συνδρομή των γονέων. Και όπως γράφει στην ανακοίνωση, ο Σϋλλογος δεν φέρει καμιά ευθύνη αν τα καταστήματα διακόψουν τη συνεργασία τους... Αεροπλανάκι δε λέει τίποτα.
   Φαντάζομαι ότι αυτή η ιδέα είναι στα πλαίσια της συμεμτοχικής αυτοδιοίκησης, έτσι δεν είναι;
   Αυτοί δεν αλλάζουν με τίποτα!

   Διαγραφή
 35. Ανώνυμος14/12/14 2:45 μ.μ.

  ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!!!
  ΕΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΚΟΛΠΟ,
  ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ
  ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ !!!!!!!!
  ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος14/12/14 2:50 μ.μ.

  ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΤΟΞΙΚΑ" ΚΟΛΠΑ ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΠΑΣΗ , ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΙ ΛΙΝΤΣ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος14/12/14 7:21 μ.μ.

  Οι συνεχόμενες πατάτες της Νέας Πνοής (καλύτερα Παλιάς Άπνοιας) δείχνουν τη χρεοκοπία συνολικά αυτού του χώρου, που έστησαν για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς οι Βορριάς, Μπιτάκος, Λουκάτος.
  Οι άνθρωποι δείχνουν τη γύμνια τους, την πλήρη αδιαφορία τους για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Τελευταίο τους "επίτευγμα" η παντελής απουσία από τη σύσκεψη για τα προβλήματα της Παιδείας στην πόλη.
  Ο σοφός λαός λέει: όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος14/12/14 9:16 μ.μ.

  Το e-dionysos αναφέρει ότι η απουσία της Νέας Πνοής ήταν συνειδητή πολιτική απόφαση, γιατί ούτε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπιτάκος και ο Γραμματέας Μάριος Λουκάτος παρέστησαν ούτε και κανένας δημοτικός σύμβουλός της. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι η κ. Μήλα που είναι εκπρόσωπος της Νέας Πνοής στη Δευτεροβάθμια είπε όταν τοποθετήθηκε ότι μιλά σαν εκπρόσωπος του Γυμνασίου Δροσιάς. Επομένως επρόκειτο για συνειδητή πολιτική απόφαση. Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ;

  Το e-dionysos γράφει επίσης ότι σχολιάστηκε από συμμτέχοντες στη συνάντηση και η απουσία του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Λαγομιτζή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/14 9:55 μ.μ.

   Από την πρωτοβάθμια παρέστη ο Αντιπρόεδρος Πέτρος Χρονόπουλος ,ο οποίος πήρε και τον λόγο , και πολλά μέλη της επιτροπής.Αλήθεια από την δευτεροβάθμια ποιοί ήταν εκεί ?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/12/14 10:15 μ.μ.

   Εκτός από τον Χρονόπουλο παρέστησαν από την Πρωτοβάθμια και τα περισσότερα μέλη της

   Διαγραφή
 39. Ανώνυμος14/12/14 9:41 μ.μ.

  Είναι εντελώς αδιανόητα τα όσα διαβάζω.
  Η Νέα Πνοή διά του Προέδρου ή του Γενικού Γραμματέα της οφείλει να βγει και να δώσει εξηγήσεις για την απουσία της την Παρασκευή και να διαψεύσει όλα αυτά τα εξωφρενικά για κάρτες και λοιπά.
  Αλλιώς πρέπει να παραιτηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι. Είτε είναι ο Γραμματέας είτε ο Πρόεδρος; είτε οποιοσδήποτε άλλος. Δεν μπορεί να ζητάμε από τους άλλους να κάνουν αυτό που δεν μπορούμε εμείς.
  Περιμένουμε να δούμε και να κρίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος14/12/14 10:46 μ.μ.

  Πού ακούστηκε σύλλογοι γονέων να κάνουν μπίζνες με εκπτωτικές κάρτες με ή χωρίς 40άρι; Προβλέπεται κάτι τέτοιο στο καταστατικό τους; Δεν υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνουνε; Ποιοι είναι οι ανόητοι που τα σκέφτηκαν αυτά; Δεν σκέφτονται ότι αν φάνε μια μήνυση από άλλους επαγγελματίες ή από τον σύλλογό τους ή την ομοσπονδία για αθέμιτο ανταγωνισμό πάνε περίπατο; Κουκούτσι μυαλό πια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος14/12/14 11:13 μ.μ.

  Ο παρλαπίπας της νέας πνοής την οδηγεί στη χαράδρα κατευθείαν.
  Δεν θα αργήσει ο καιρός, που ο Μπιτάκος θα τα βροντήξει ξανά επισήμως. Γιατί ανεπισήμως, είναι ανύπαρκυος. Εδώ που τα λέμε, όλο το βάρος της παρουσίας της παράταξης στα θεσμικά όργανα του δήμου το σηκώνει ο Γιάννης ο Φωτάκης.
  Τουλάχιστον, αν παραιτηθεί, θα αναλάβει ένας σοβαρός άνθρωπος, ο Γιώργος ο Μπερμπάντης. Άντε να δούμε μια άσπρη μέρα.
  Ο Μπιτάκος τραλαλά, τραλαλό όπως ήταν πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος15/12/14 1:36 π.μ.

  Κύριε Σάκη Ζαμάνη από τις επιλογές σου στα ΝΠΔΔ δεν θα πρέπει να είσαι και πολύ ευχαριστημένος. Στο ΘΕΣΠΗ σου βγήκε η Μαρία Αντουανέτα και το πάρτι συνεχίζεται. Ο Ραικος δεν θέλει να τα σπάσει τα αβγά. Περιμένει να "βαρύνει" κι άλλο η Πρόεδρος για να πάρει εκείνος τα ηνία. Δε βιάζεται. Γιαβάς-γιαβάς. Στην ΕΣΤΙΑ επέλεξες βαθύ ΠΑΣΟΚ αλλά η κ. Σούλα πέφτει "λίγη" για τη θέση. Δεν το΄χει. Είναι άλλες οι προτεραιότητες της κυρίας. Όσο για τον Ουσταμπασίδη...Ούφο. Να τονε χαίρεσαι!. Στην πρωτοβάθμια έσκασε το μπουμπούκι και κατάφερε με τον απαράδεκτο αντι-δημοκρατικό και αντι-δεοντολογικό Βοναπαρτισμό του να τους έχει δυσαρεστήσει όλους, Χώρια οι γκέλες γιατί κάνει τον ξερόλα. Η δευτεροβάθμια δεν έχει δώσει δείγματα αλλά οι άνθρωποι δείχνουν σοβαροί.Και τι έμεινε;;;; Η Εξέλιξη. Για να δούμε τι μας ετοιμάζεις για εκεί;;;
  Πάντως 1 στα 4 δεν είναι καλό σκορ. Όσο για το σκορ στις επιλογές των αντιδημάρχων.... Με μεγάλη επιείκεια 1 στα 3 δλδ 2 στα 6.
  Το είδες βιαστικά και πρόχειρα το ζήτημα κ. Ζαμάνη και τώρα που "κρεμάει" η ομάδα τί θα κάνουμε;;;;
  Αν δεν ήτανε τόσο λαμόγια και ανίκανοι οι δήθεν αντιπολίτευση το ζόρι θα ήταν μεγάλο. Αλλά είσαι τυχερός. Ο Καλάφι...άντε γειά!!! Ο Μπιτάκος.... το πουλάκι τσίου!!!. Ο Λουκάτο και η Αυγέρη αποδείχθηκαν λαμόγια πριν να πιάσουν καρέκλα εξουσίας. φαντάσου τι θα γίνει αν...!!! Οι Συριζοπαπούδες... για τσάι!!! Και η κ. Σώκου... όπως συνήθως!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος15/12/14 9:22 π.μ.

  Από που κι ως που συγκρίνεις μια διοίκηση 3,5 μηνών με τον Καλάφι των 3,5 χρόνων; Και που έμαθες εσύ τι πράττει κάθε νομικό πρόσωπο και κρίνεις, ως άλλος Πιλάφας ή ΒΟΔΕΙΝΗ;
  Βεβαίως, η κριτική είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη αλλά νάναι τεκμηριωμένη, να στηρίζεται σε γνώση του αντικειμένου κι όχι παρλαπίπες επί παντός επιστητού για να ξεχαρμανιάσεις νυχτιάτικα, 1:36.
  Ο σοφός λαός λέει: της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει. Over.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος15/12/14 5:00 μ.μ.

  ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ
  Κλαίγεται ο Λουκάτος σε σημερινό του άρθρο στη Βορεινή για τα 3 ευρώ την ώρα που ζητά ο δήμος από τα σωματεία που χρησιμοποιούν σχολικά γυμναστηρια, προκειμένου να συμβάλλουν στα έξοδα καθαριότητάς τους και συντήρησής τους και για την απαίτηση να έχουν τα παιδιά που παίζουν ασφαλισμένα.
  Και για να δείξει ότι ο κακός δήμος χαρατσώνει τους κακόμοιρους δημότες που υπερασπίζεται ο καλός Λουκάτος αναλύει "μαθηματικά" πώς προκύπτει η επιβάρυνση των 5 ευρώ ανά παιδί - αθλητή.
  Αλλά επειδή τα μαθηματικά δεν είναι το φόρτε του, πέφτει σε λάθη - τι έχει να πάθει...
  Αν όντως είχε 60 άτομα στο χάντμπολ (.....!!!!) τότε σε κάθε τμήμα θα ήταν 20 άτομα, άρα τα 3 ευρώ διά του 20 θα ήταν 0,15 ευρώ / ώρα για κάθε παιδί. Επί 8 ώρες που είναι οι προπονήσεις το μηνα, έχουμε 1,2 ευρώ.
  Και για την ασφάλεια, αν πληρώνει κανείς όσα πλήρωνε ο δικός του σύλλογος γονέων πριν 2 χρόνια για ομαδική ασφάλιση παιδιών θα είχαμε 900 ευρώ διά 9 μήνες διά 330 παιδιά = 30 λεπτά τον μήνα / παιδί.
  Δηλαδή σύνολο 1,5 ευρώ ανά παιδί τα πάντα όλα. Μέχρι τα 5 ευρώ που ισχυρίζεται υπάρχουν άλλα 3,5 ευρώ !!!! (ποσοστό κέρδους +233% !!!!)
  Αντί να κερδίσει λοιπόν και από εκεί, ας τα πληρώσει από την επιχορήγηση που παίρνει το τμήμα του από τον δήμο.
  Νισάφι πια !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος15/12/14 5:38 μ.μ.

  Τα φορτώνει στον Μπιτάκο τώρα ο Πιλάφας στο σημερινό του κεντρί.
  "Οι σημαντικότερες απουσίες που σχολιάστηκαν και συζητήθηκαν στο φουαγιέ, ήταν του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» Παναγιώτη Μπιτάκου, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκου Λαγομιτζή και αρκετών συλλόγων γονέων. Ανεξάρτητα εάν συμφωνείς ή διαφωνείς, ο θεσμικός σου ρόλος σου επιβάλλει να συμμετέχεις…."
  Όχι μόνο πάει να τραβήξει την ουρά του από το μποϊκοτάζ που εξέθεσε τη Νέα Πνοή, αλλά τα ρίχνει και στον καϊμενούλη τον κοπανατζίκο. Πάει να τον σπρώξει μια ώρα αρχύτερα από το παράθυρο και να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος15/12/14 5:54 μ.μ.

  ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΨΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ..... ΘΕΣΜΟ !!!!! (ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !!!!!!!)

  ΤΟ Ε-ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΜΑΝΗ - ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ.

  ΠΩΠΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΑΓΧΟΣ... ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ .... ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ....... ΛΥΠΕΙΘΕΙΤΕ ΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος15/12/14 6:18 μ.μ.

  5.00μμ Αφου το κοστος λειτουργιας των κλειστων γυμναστηριων ειναι πληρωμενο στα δημοτικα τελη που υπαρχουν σε καθε λογαριασμο , γιατι να τα ξαναπληρωνει το καθε σωματειο ; Το να γινεται ελεγχος εσοδων εξοδων κ επιχορηγησεων ειναι απολυτως σωστο κ αναγκαιο αλλα αυτο το 3 ευρω ειναι οντως χαρατσι ... ειδικα χωρις κανενα αντισταθμιστικο μετρο απο τη μερια του δημου ... πολο εγινε το χαντμπολ με τις βροχες κ ο Δημος μονο στην εισπραξη φανηκε ... δεν υπαρχει λογος υπαρξης χαρατσιου . Ας γινουν ελεγχοι κ ας παρει η ας δωσει πισω ο καθενας οτι πρεπει ... εκτος κ αν το πολιτικο κοστος θα ειναι μεγαλο για το Δημαρχο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος15/12/14 6:56 μ.μ.

  Ο γραμματέας της νέας πνοής (παλαιάς άπνοιας) και πιλάφας τα χώνει χοντρά στον πρόεδρο Μπιτάκο για την απουσία του από τη σύσκεψη για την παιδεία.
  Κυοφορούνται σοβαρές εξελίξεις στο χώρο αυτό κι έχουν γίνει στο παρασκήνιο συζητήσεις για την μετά-μπιτάκο εποχή.
  Κι ανάλογα με το ποια από τις 2 ανταγωνιζόμενες ομάδες συζητάει, γίνονται και οι ανάλογοι σχεδιασμοί.
  Καλού-κακού κ. Παναγιώτη, δεν ξεσκονίζεις κι επικαιροποιείς εκείνη την παλιότερη παραίτηση του 2012; Ποτέ δεν είναι αργά για αχυρανθρώπους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος15/12/14 7:05 μ.μ.

  Είστε παλαβοί. Σιγά να μην υπήρχε Νικητόπουλος. Για βλάκες πέρασες τους Συριζαίους και τους άλλους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος15/12/14 7:44 μ.μ.

  Στην αρχή υπήρχε ως πρόταση ο Νικητόπουλος και είχε δεχτεί την πρόταση του δημάρχου. Αλλά όταν διαπίστωσε την αρνητική στάση των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε γνώμη.
  Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, που κάποιοι παρλαπίπες κακοποιούν βάναυσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος15/12/14 9:08 μ.μ.

  ΟΙ 2ΠΡΩΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ

  ΣΤΗΝ 1Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ 6 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ:
  ΑΜΠΑΡΤΖΙΔΗΣ 15
  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 10
  ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ 4
  ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ 3
  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 0
  ΛΙΒΑΔΑ 0
  + 1 ΛΕΥΚΟ

  ΣΤΗ 2Η ΠΗΡΑΝ
  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 18
  ΑΜΠΑΡΤΖΙΔΗΣ 16

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/12/14 5:12 μ.μ.

   λαθος ενημερωση, στην 2η ψηφοφορια: αμπαρτζιδης 18 και παπαιωαννου 16, αχ χαρΗλια ο εκλεκτος σου εχασε

   Διαγραφή
 52. Ανώνυμος16/12/14 11:19 π.μ.

  Η ασχολία με τον Λουκάτο είναι κάτι πολύ αστείο.
  Ο τύπος δεν παίζεται.
  Βγάζει φωτογραφίες με τον εαυτό του και τους κολλητούς του να καθαρίζουν από τα νερά το κλειστό της Άνοιξης και συγχρόνως μποϊκοτάρει την σύσκεψη για τα σχολεία στην οποία υπήρχε και το θέμα της συντήρησης και επισκευής των σχολικών χώρων.
  Αλλά ακόμα και να μην υπήρχε αυτό το θέμα , γιατί δεν παρευρέθηκε για να το βάλει ο ίδιος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος16/12/14 11:33 π.μ.

  Βρε παιδια ασχολειτε κανεις οτι όλος ο αγιος στεφανος βρωμάει σκατιλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος16/12/14 12:06 μ.μ.

  Όλος ο αγιος στεφανος βρωμάει σκατιλα, διαχειρός Κοροβέση, Σακελλαρίου, Βορριά, Καλαφατέλη.
  Και μην αρχίσουν τα γατάκια κι οι απολογητές, εγώ δεν φταίω, στη θητεία μου έκανα τούτο ή τ΄ άλλο. Τρίχες κατσαρές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος16/12/14 1:13 μ.μ.

  Αντε να πάρουμε λίγο εμπρός. Να μην ασχολούμαστε με φήρες τύπου Λουκάτου, Βοριά, Μπιτάκου κλπ. Επιτέλους ας ασχοληθούμε με σοβαρότερα αν και είμαι σίγουρη ότι απο τοτε που έχασε ο Καλαφατέλης έπαψε η δ/τσα να έχει κόσμο, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, και δυναμική. Ως φαίνεται όλοι οι κοντυλοφόροι με τα βαρύγδουπα ψευδώνημα αφού έκαναν τη δουλειά τους εξαφανίστηκαν. Ο Μιχιώτης και οι κολητοί του τώρα με άλλα ασχολούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος16/12/14 2:20 μ.μ.

  1 και 13, Να αγιάσει το στόμα σου, αλλά καλύτερα το χέρι σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος16/12/14 5:51 μ.μ.

  Κατ΄αρχάς. 1:13, για να παρεμβαίνεις δημόσια, πρέπει να μάθεις ανάγνωση, γραφή και ορθογραφία. Αλλιώς, βρες κανένα άλλο παιχνιδάκι, γιατί εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα με τα καραγκιοζιλίκια-μαργαριτάρια που μας σερβίρεις.
  Έχουν περάσει κοντά 7 μήνες από τις εκλογές και ο πόνος σας για το αποτέλεσμα είναι αβάσταχτος. Ούτε η Λίμνη δεν τον απαλύνει. Είναι φυσικό, λοιπόν, να ασχολείσθε ξανά και ξανά με την ΔιονυσοΣκουφίτσα και το ρόλο που έπαιξε και παίζει στα δημοτικά πράγματα. Η ζηλοφθονία σας δεν κρύβεται, αφού ποτέ δεν μπορέσατε να έχετε ένα τέτοιο blog, όπως πολύ θα θέλατε.
  Ο πόνος σας για την απήχηση και τη δυναμική της μετεκλογικά είναι όντως πολύ συγκινητικός, στην έξοδο μοιράζονται μαντιλάκια για τα δάκρυα, πλερέζες για το πένθος και καφές της παρηγοριάς.
  Κάντε την ψυχή σας κουβάρι, γιατί τα καλύτερα έρχονται και οι σφαλιάρες θα είναι πολύ πιο δυνατές κι επαναλαμβανόμενες από το εκλογικό αποτέλεσμα.
  Κι επειδή σας λείψαμε
  Ο Τρυποκάρυδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Παραθέτω τα στατιστικά στοιχεία επισκέψεων (σύμφωνα με τον blogger) από τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε και ξανάνοιξε το blog. Σε παρένθεση ο αριθμός των αναρτήσεων κάθε μήνα:
  Φεβρουάριος (3) – 4.200
  Μάρτιος (5) – 11.100
  Απρίλιος (4) – 11.900
  Μάϊος (6) – 22.500
  Ιούνιος (7) – 15.100
  Ιούλιος (3) – 10.350
  Αύγουστος (1) – 5.000
  Σεπτέμβριος (3) – 13.000
  Οκτώβριος (4) – 16.950
  Νοέμβριος (1) – 11.350
  Δεκέμβριος (1) – 4.400

  Παραθέτω επίσης τον αριθμό των αναρτήσεων ανά έτος:
  2012 (177)
  2013 (86)
  2014 (38)
  και τον μέχρι τώρα συνολικό αριθμό σχολίων: 9.644.

  Από τα παραπάνω προκύπτει εύκολα ότι ο αριθμός των αναρτήσεων έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, όταν το blog αποτελούσε την μοναδική πηγή ενημέρωσης - αλλά και αποκαλύψεων - για τα δημοτικά πράγματα. Οσο για την επισκεψιμότητα, χτύπησε ταβάνι - όπως αναμενόταν – στην περίοδο των εκλογών και μετά επανήλθε στα συνηθισμένα επίπεδα.

  Λάβε επίσης υπόψη και το γεγονός ότι το blog αυτό ποτέ δεν επεδίωξε το μονοπώλιο της ενημέρωσης – αντιθέτως προέτρεψε την όσο το δυνατό μεγαλύτερη πολυφωνία. Επίσης, θυμήσου ότι κεντρικός στόχος του ήταν η πτώση του καθεστώτος - πράγμα που επετεύχθη – και όχι η επαγγελματική διείσδυση στον χώρο του τύπου. Εκεί υπάρχουν άλλοι, που κάνουν την δουλειά αυτή όπως μπορούν: από καλά μέχρι κάκιστα. Επομένως, προς το παρόν, δεν τραβάω κανένα ζόρι.

  Και μπορεί οι καινούριοι να μην είναι της προκοπής, αλλά δεν είναι και λαμόγια – τουλάχιστον αυτή είναι η μέχρι τώρα άποψη που έχω σχηματίσει. Βέβαια σε λίγο, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να κυκλοφορούν άνετα στο δρόμο. Αλλά αυτό είναι δικό τους ζόρι.

  Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι ποιο είναι το δικό σου ζόρι – όπως και του χειροκροτητή σου (2:20). Αν δεν σας αρέσει παιδιά το blog, δεν έχετε παρά να συντονίζεστε αλλού - τα γνωστά κουβαδάκια δηλαδή. Αν όμως αδημονείτε για νέες περιπέτειες, σας συμβουλεύω να προσέχετε τι εύχεστε!

  Καληνύχτα και καλή τύχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος16/12/14 8:31 μ.μ.

  Για τον 1:13 και τον άλλο τον 2:20 (εκείνον που ασχολείται με το χέρι του 1:13....):
  ότα εμείς φτιάχναμε σαϊτες, εσείς τρώγατε ακόμη βελανίδια.

  Ο Τρυποκάρυδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος17/12/14 9:50 π.μ.

  Επιτέλους, μέσα σε 3,5 μήνες η νέα διοίκηση του Δήμου προχώρησε σε ένα έργο, που δεν έγινε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο κα Στέλλα Μαγγίνα και τις Οικονομικές Υπηρεσίες.

  Ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου- http://www.odosdionysou.gr/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82/

  Την ενοποίηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος17/12/14 11:17 π.μ.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε χτες την ενοποίηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις κοινότητες του δήμου.

  Το Ρεπορτάζ από την Οδό Διονύσου

  Με σταθερά απούσα τη δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για το Διόνυσο και από την Ενωτική Πρωτοβουλία με παρόντα τον Κ. Κοντάκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με κύριο θέμα αυτό της ενοποίησης των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλο το Δήμο Διονύσου.

  Η εισήγηση και η μελέτη, δουλειά για την οποία δόθηκαν τα εύσημα και στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σ. Μαγγίνα αλλά και στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, προβλέπει ενιαίο τέλος και για τις 7 Δημοτικές Κοινότητες 1,05 ευρώ/τ.μ για οικιακή χρήση. Υπενθυμίζεται εδώ πως μέχρι στιγμής το τέλος αυτό παρουσιάζει μια διακύμανση από 0,85 στο Κρυονέρι μέχρι 1,40 στη Δροσιά. Η νέα ρύθμιση κινείται κοντά στο -χαμηλό- τέλος του Αγ. Στεφάνου (1 ευρώ/τ.μ.) και εξασφαλίζει την ανταποδοτικότητα. Επιπλέον, το τέλος για γενική χρήση προτείνεται στα 2,45 ευρώ/τ.μ.

  Η εξομάλυνση των διαφορών και η εξάλειψη των αδικιών ανάμεσα στις περιοχές, καθώς και η παρατήρηση που το Υπουργείο έκανε επί του Προϋπολογισμού του Δήμου («πρέπει επιτέλους να ενοποιηθούν τα δημοτικά τέλη»), ήταν οι λόγοι που ώθησαν τη νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη ρύθμιση, δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ζαμάνης, με την κ. Μαγγίνα να συμπληρώνει πως η παρούσα Διοίκηση έχει την πολιτική βούληση να διορθώσει κακώς κείμενα που εκκρεμούσαν από το 2011.

  Αντιρρήσεις

  «Η εποχή- και δεν το έχετε καταλάβει- δεν επιτρέπει αυξήσεις στα τέλη», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αναφέροντας πως σε τρεις από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες η εισήγηση προβλέπει αύξηση των τελών. Και αντιπρότεινε, το τέλος να διαμορφωθεί στο κατώτατο προβλεπόμενο σήμερα, αυτό του Κρυονερίου, με παράλληλη προσεκτικότερη διαχείριση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ώστε να εξασφαλισθεί η ανταποδοτικότητα. Προσέθεσε, επίσης, επιμένοντας ιδιαιτέρως και χωρίς πρόθεση λαϊκισμού, όπως είπε, ότι η αύξηση της τάξης του 22,5% για τη γενική χρήση είναι «αποκεφαλισμός» για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και καταψήφισε την εισήγηση.

  «Εξορθολογισμός»

  Συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο και στις Υπηρεσίες του Δήμου, έδωσε και από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Γ. Ζυγούνας, που με παρέμβασή του στη συζήτηση ζήτησε να καταβληθεί προσπάθεια για περαιτέρω μείωση στα τέλη, ώστε να δοθεί ανάσα στους δημότες. Ο κ. Ζυγούνας χαρακτήρισε θετική κίνηση τη μείωση των τελών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε καιρό κρίσης, ενώ συμφώνησε πως η ενοποίηση αποτελεί εξορθολογισμό των τελών. Επιφυλάχθηκε πάντως για συνολικότερη τοποθέτηση της παράταξής του, όταν το θέμα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  «Πρόνοια για ειδικές ομάδες»

  Ριζική μείωση των τελών για την οικιακή χρήση και μεγαλύτερη αύξηση στις μεγάλες περιουσίες, καθώς και πρόνοια για ειδικές ομάδες πληθυσμού- τρίτεκνους, ανάπηρους, άνεργους κ.λπ.-, ζήτησε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, αναφέροντας το παράδειγμα Δήμων που ήδη έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

  Πάντως, για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού υπήρξε δέσμευση από πλευράς Δημάρχου πως μέσα στον Ιανουάριο, θα υπάρξει σχετική απόφαση για ευνοϊκότερη μεταχείριση αναφορικά με τα τέλη.

  Φορολογητέα ύλη

  Στη συζήτηση κυριάρχησε ακόμη ένα στοιχείο: Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει επανειλημμένα αναφερθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ανεύρεση και καταγραφή της φορολογητέας ύλης, ειδικά των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην πόλη μας. Η έρευνα αυτή, σύμφωνα με το Δήμαρχο, οδηγεί στη διαπίστωση πως επιχειρήσεις δεν κατέβαλαν τέλη επί σειρά ετών. Η είσπραξη αυτών των διαφυγόντων εσόδων, σε συνδυασμό με τη μείωση των εξόδων, δημιουργεί βεβαιότητα ως προς την περαιτέρω μείωση των τελών στο μέλλον, δήλωσε στην Οικονομική Επιτροπή ο Θ. Στάικος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο λύκος της στέπας - born 2 be wild17/12/14 10:57 μ.μ.

   για τα δημοτικά τέλη, καλά θα κάνουν οι άσχετοι, οι αφελείς κ οι ανύπαρκτοι να σιωπούν. Όταν στον προϋπολογισμό δαπανών της υπηρεσίας καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού τα μισά περίπου είναι δαπάνες μισθοδοσίας & από αυτά τα περισσότερα είναι οι μισθοί του "στρατού" των μονιμοποιηθέντων συμβασιούχων δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική δυνατότητα μείωσης των δαπανών. Όσοι εθελοτυφλούσαν επί 3 έτη για την ανάγκη εξορθολογισμού και την καταγραφή φορολογητέας ύλης όταν ήταν γνωστό σε όλους πόσο διαφορετικά χρεώνονταν τα δημοτικά τέλη και πόσο διαφορετικά καταγράφονταν οι επιφάνειες που χρεώνονταν στις διάφορες δημοτικές ενότητες και δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για να μη θίξουν τα χωριά τους, ας μην κουνάνε τώρα το δαχτυλάκι. Όποιος έχει να κάνει κάποια εποικοδομητική πρόταση ας την κάνει, αλλιώς να εύχεται να καταφέρνει ο δήμος να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του. Δεν είναι όμως δυνατόν ο μισός Δήμος να χρηματοδοτεί τον άλλο μισό. Στέρεψε η λογική με αυτά που ακούγονται. Αν δεν υπήρχε ταυτόχρονα και η πολιτική βούληση και η προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Και πάλι, το ζήτημα των δημοτικών τελών είναι ιδιαίτερα δύσκολο και για τους περισσότερους δήμους αποτελεί "καυτή πατάτα" που δεν αγγίζουν! Αρκεί να δει κανείς τι γίνεται στους όμορους δήμους. Τι αποφάσεις λαμβάνονται και τι συντελεστές ισχύουν εκεί.

   Διαγραφή
 62. Ανώνυμος17/12/14 11:25 π.μ.

  Ο Καλαφατέλης έκοβε από τις βιομηχανίες και τους Κρυονερίτες και τα φόρτωνε στους υπόλοιπους. Έτσι είχε και χορηγούς και πιστούς.
  Ο Ζαμάνης συλλαμβάνει μεγαλύτερη φορολογητέα ύλη που ξέφευγε και εξισώνει προς τα κάτω τις κατοικίες. Τωρα αν πληρώσουν 15 λετπά παραπάνω στο Κρυονέρι δεν χάθηκε ο κόσμος μετά από τόσα χρόνια.
  Είναι φυσικό να διαμαρτύρονται οι Καλαφατένιοι. Τι λένε όμως οι Μπιτακένιοι; Γιατί πάλι σημειώθηκε κοπάνα αν και ήταν μεσημεριανή η συνεδρίαση. Ας βγάλουν τουλάχιστο καμιά ανακοίνωση να δούμε τι πρεσβεύουν εκ των υστέρων. Εκτός κι αν δεν θέλουν να πάρουν θέση καποιες κουφαλίτσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος17/12/14 12:02 μ.μ.

  Καλά αυτοί οι Μπιτακο-Λουκάτοι έκαναν τόση φασαρία για να μην γίνονται πρωϊ οι συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων του δήμου. ΟΚ, πήγαν λοιπόν μεσημέρι. Κι αυτοί τον ίδιο χαβά, μονίμως απόντες.
  Και μετά από καιρού εις καιρό, πετάνε καμιά ρουκέτα με δελτία τύπου και ξανά στο λαγούμι. Είναι και χειμώνας βλέπεις και κάποιοι κρυώνουν.
  Τόσο άβουλοι, μικροί και αστείοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος17/12/14 3:33 μ.μ.

  Καλά, αυτοί της Νέας Πνοής (Παλιάς Άπνοιας) μας περνούν για ηλίθιους; Μήπως τους δίνει κανείς μπάφο και λένε τέτοιες μπουρδολογίες;
  Μετά το καθολικό κράξιμο για την περιφρόνηση που έδειξαν (αυτοί που κόπτονται γιατη συμμετοχική δημοκρατία!) στη συνάντηση εργασίας για την Παιδεία,
  μετά την συνεχιζόμενη περιφρόνηση τους στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής,
  μετά την απουσία (άλλη μια ακόμη) του επικεφαλής τους από την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο,
  έρχονται με ανακοίνωση τους (σε πολλά σημεία ακατάληπτη!) να ζητήσουν και τα ρέστα. Τόσο άθλιοι, τόσο ανεύθυνοι, τόσο παρλαπίπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος17/12/14 4:20 μ.μ.

  Μόνο αυτά είναι νομίζεις; Κάτσε να δεις τι παπάρες ανακοίνωσαν για τη συγκέντρωση για την παιδεία.

  "Τα θέματα της παιδείας γενικότερα και ειδικότερα στο Δήμο Διονύσου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Διόνυσο, αποτελούν δύο τελείως διαφορετικές θεματικές ενότητες,"

  " η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει στην εν λόγο συνάντηση, εκπροσωπούμενη από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Παναγιώτη Μπιτάκο, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να παρευρεθεί ή να ενημερώσει για την αντικατάστασή του, λόγω πολύ σοβαρού οικογενειακού θέματος υγείας."

  Δηλαδή όποτε υπάρχει πρόβλημα στους συγγενείς του Προέδρου σταματά η παράταξη; Κοτζάμ επιτροπή παιδείας τότε τι την έχετε ρε ψευταράκοι;

  "Στη συνάντηση βεβαίως συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί με άποψη, εμπειρία και γνώση για τα όσα συμβαίνουν στην σχολική κοινότητα και συμμετέχουν στις διεργασίες της δημοτικής μας κίνησης, όπως η κα Λαμπρινή Μήλα, μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προτεινόμενη από τη «Νέα Πνοή». Υπήρξαν και ορισμένοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, λόγω της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για το ίδιο απόγευμα, όπως ο κος Τάσος Καλότυχος, μέλος της εν λόγω επιτροπής, προτεινόμενος της «Νέας Πνοής»."

  Μήπως παραβρέθηκαν και τίποτα τριτοξάδελφοι του Μπιτάκου και τους ξεχάσατε; Γιατί η Μήλα διευκρίνισε όταν μίλησε ότι βρίσκεται εκεί σαν εκπρόσωπος του Γυμνασίου της Δροσιάς και όχι της Νέας Πνοής. Κι ο Καλότυχος που πήγε στην Σχολική Επιτροπή που ήταν για τις 8 γιατι δεν πήγε νωρίτερα στη συζήτηση;

  Επίσης ονομάζει "συγκεχυμένη θεματολογία" τη συζήτηση που αφορούσε τα κενά των εκπαιδευτικών, τη συντήρηση των σχολείων, μέχρι τις παραχωρήσεις των σχολικών μονάδων, τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών και τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά στη νεαρή ηλικία,

  Και ποια είναι τα προβλήματα ρε μπιτακο-λουκατο-καλόπαιδα; Η έλλειψη χορηγών στα σχολεία; Οι εκπτωτικές κάρτες που προωθείτε στους γονείς;

  Ρε δε ντρέπεστε λιγάκι, που αντί να απολογηθείτε για τη κουζουλάδα σας να σαμποτάρετε τη κοινή προσπάθεια πάτε και να τη βγείτε από πάνω με παπαριές του τύπου:
  Η Νέα Πνοή πιστεύει ότι "η κατηγοριοποίηση των θεμάτων, η ιεράρχηση των προβλημάτων και η στοχευμένη και συγκεκριμένη διαδικασία προσέγγισης, θα αποτρέψει αντιπαραγωγικές διεργασίες που θα επιφέρουν κόπωση, αδιαφορία και ανούσιες παραταξιακές αντεκκλίσεις."

  Πού πάτε ρε Τραμπάκουλες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/12/14 4:27 μ.μ.

   Δεν ανοίγετε κανένα λεξικό πρώτα ή να πάτε σε κανένα τμήμα Ελληνικών του Δημοτικού Σπουδαστήριου;
   Και για αρχή, μέχρι την επόμενη ανακοίνωση που θα βγάλετε να έχετε βρει πώς γράφεται σωστά η λέξη "αντεκκλίσεις"

   Διαγραφή
 66. Ανώνυμος17/12/14 4:36 μ.μ.

  Λουκάτε δεν τα μαζεύεις σιγά – σιγά να πας σε κανέναν άλλο δήμο;;;;;;
  Γιατί με αυτά που κάνεις…….
  Δήμαρχος Διονύσου δεν βγαίνεις!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος17/12/14 4:41 μ.μ.

  Το τερμάτισε κανονικά ο Μπιτάκος. Αλλά τέτοιος ήταν πάντα. Ας όψονται οι Βορριάς και Λουκάτος, που μας τον πλάσαραν για το νέο σωτήρα του Διονύσου.
  Πέρασε όμως η εποχή του κουτόχορτου και τον υπηκόων, που καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρουν οι ..... ηγέτες.
  Και καλά από τη σύσκεψη για την παιδεία έλειπε. Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό; Από την χθεσινή συζήτηση της οικονομικής επιτροπής για τα δημοτικά τέλη;
  Πάλι θα βγάλουν καμιά παπαριά για να δικαιολογηθούν;
  Ουστ από δω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος17/12/14 5:23 μ.μ.

  Μα αυτή δεν είναι δημοτική παράταξη.
  Είναι Μπετόβλακες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Σχολιάζει η Ο.Δ. για την ανακοίνωση της Νέας Πνοής:

  Το Δελτίο Τύπου γεννά περισσότερα ερωτήματα απ' αυτά που δημιουργήθηκαν από την απουσία της την περασμένη Παρασκευή.

  Ερωτήματα για την καθυστερημένη αντίδραση της παράταξης σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα κι όχι στην εικασία του τοπικού Τύπου, αλλά στην απουσία καθαυτή

  Ερωτήματα για την διακηρυγμένη πολιτική βούληση της παράταξης να επιδιώξει την ενεργοποίηση τοπικών φορέων, στο πνεύμα της διαβούλευσης και της συμμετοχής, πέρα από δημαρχοκεντρικές λογικές
  (Αλήθεια, γιατί την ενόχλησε τόσο η πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων;)

  Ερωτήματα για το τι θα έλεγε η ίδια αυτή παράταξη αν παρίστατο, σε αντίθεση με τις «κορώνες του λαϊκισμού», για τις οποίες εγκαλεί συλλήβδην τους συναδέλφους της των άλλων παρατάξεων

  Ερωτήματα, τέλος, αναφορικά με τη σκοπιμότητα του Δελτίου Τύπου: Αν ο τοπικός Τύπος δεν πιθανολογούσε πολιτική απόφαση, η Νέα Πνοή για το Διόνυσο δεν θα ένιωθε υποχρεωμένη να δικαιολογήσει την απουσία της;

  Έμαθα επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Πνοής δήλωσε ότι προτίθεται να μηνύσει την Λαϊκή Συσπείρωση γιατί η εκπρόσωπός της στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή μίλησε για μαγαζάκια με εκπτωτικές κάρτες.
  Αναρωτιέμαι πόσο απερίσκεπτος μπορεί να γίνεςι κανείς λόγω του θυμού του; Δεν σκέπτεται ότι σε ένα δικαστήριο θα ανοίξει ο φάκελλος των "μαύρων" βιβλίων του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης επί προεδρίας του ιδίου και της κ.Αυγέρη;

  Μάλλον ο χαρακτηρισμός "μπετόβλακες" αρχίζει να παίρνει σαφέστερο νόημα...
  Καληνύχτα και καλή τύχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος18/12/14 10:11 π.μ.

  Μπετόβλακες με τα όλα τους, και στην παιδεία και στον προϋπολογισμό και στα δημοτικά τέλη! Παντού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος18/12/14 11:21 π.μ.

  ΤΩΡΑ, ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΣΕΜΝΗ" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
  ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΜΙΤΖΗΣ - ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
  "Σχετικά με πρόσφατο κείμενο ηλεκτρονικής εφημερίδας, που αναφέρεται σε «άσεμνη φωτογραφία», αναρτηθείσα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχω να δηλώσω τα εξής: Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι γνήσια, αμοντάριστη και απεικονίζει το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο σε οδικό δίκτυο δήμου της Αττικής. Το δε σχόλιο μου είναι εμφανώς δηκτικό και κριτικό, σχόλιο με το οποίο ήθελα ακριβώς να καυτηριάσω την τουλάχιστον άκομψη...
  και κακόγουστη επιλογή διακόσμησης. Κατόπιν τούτων εντύπωση μου προκαλεί η βιασύνη κάποιων να διαστρεβλώσουν εμφανώς το νόημα και τον σκοπό της συγκεκριμένης ανάρτησης, με εμπάθεια και σκοπιμότητα που γίνεται αντιληπτή ήδη από τον τίτλο του κειμένου της προρηθείσας ιστοσελίδας.

  Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια κάποιων να πάρουν θέση «μάχης», καθότι τέτοιες λογικές τους προσδιορίζουν, καθότι ήδη είχαμε αναλάβει ως επιτροπή δράσεις πρωτόγνωρες για τη λειτουργία μας. Ο αγώνας άλλωστε για την εμβάθυνση της νομιμότητας και της τάξης λογικό να είχε αντιδράσεις, λογικό κάποιους να ξεβόλευε.

  Το ότι θα έφταναν όμως στο ακραίο αυτό σημείο, να διαστρεβλώνουν και να κηλιδώνουν, να είμαι ειλικρινής δεν το ανέμενα. Ένεκα όμως του γεγονότος πως είμαι επαγγελματίας-συλλειτουργός του δικαίου και οικογενειάρχης, η διαχείριση της προσωπικότητάς μου από τρίτους αποτελεί αντικείμενο προστασίας, επομένως θα αναγκαστώ να προσφύγω στη δικαιοσύνη για τη διαφύλαξη και την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου.

  Για τη διευκόλυνση δε της λειτουργίας της επιτροπής, έθεσα στη διάθεση του Δημάρχου την παραίτησή μου, η οποία έγινε δεκτή.

  Παραμένω όμως πεπεισμένος, πως η επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό των παιδιών μας και των σχολείων μας, κι όχι για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

  Σίγουρα πάντως, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό μου στη δημοσιογραφία κι ενόψει της επικείμενης έναρξης της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα τον δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας, η ως άνω συμπεριφορά των κονδυλοφόρων, θα αποτελέσουν χρήσιμο case study.

  Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο υπάρχων κώδικας αναφέρεται στην υποχρέωση του δημοσιογράφου για «αντιστοιχία τίτλου και κειμένου και την ακριβή χρησιμοποίηση φωτογραφιών, εικόνων και γραφικών απεικονίσεων». Για αυτό τους ευχαριστώ.

  Με εκτίμηση,
  Νίκος Λαγομιτζής

  Πηγή: www.edionysos.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Ανώνυμος18/12/14 1:11 μ.μ.

  Η επιστολή αυτή αποκαλύπτει ανάγλυφα την υποκρισία πολλών δημοτικών παραγόντων και τοπικών ΜΜΕ (τρόπος του λέγειν). Και τον πουριτανισμό άλλων, που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθει από τα προσωπικά τους πεπραγμένα.
  Δείχνει, επίσης, την ευαισθησία στην κριτική (ακόμη κι αν την θεωρούν άδικη) όσων στελεχών της διοίκησης εμπλέκονται σήμερα στα κοινά. Ζητούμενο στην εποχή μας και είδος εν ανεπαρκεία τα προηγούμενα 3,5 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ανώνυμος18/12/14 3:31 μ.μ.

  Ασε μας ρε Παπαρα, που αραδιαζεις 2 παραγραφους, μονο και μονο για να πεις κατι, γεματο αερολογιες και κουβεντες διχως αντικρυσμα!
  Επιτελους ας μαθουμε να λεμε συγκεκριμενα πραγματα και ας αφησουμε στην ακρη τις παπατζες. Φτασαμε εδω που φτασαμε, γιατι εχουμε γεμισει με αερολογους. Φτανει!!! Εδω ο κοσμος χανεται και ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος18/12/14 6:40 μ.μ.

  Οι Μπετόβλακες, 3:31, συνήθως χτυπούν αργά το μεσημέρι ή αργά τη νύχτα. Κι εσύ τηρείς ευλαβικά το συνήθειο.
  Παρατηρώ όμως ότι, είστε όλοι σκράπες από ανάγνωση και γραφή. Ο στόκος είναι πάντα ο ίδιος. Δεν αλλάζετε, ανεξαρτήτως εποχής.
  Που να γράψετε για τον προϋπολογισμό ή για την παιδεία ή για τα δημοτικά τέλη ή για την κοινωνική πολιτική. Μονίμως άφωνοι κι απόντες. Μπετόβλακες κανονικοί δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος18/12/14 7:30 μ.μ.

  Σε δήλωση του, ο πρώην δήμαρχος Αγ. Στεφάνου κ. Στ. Κοροβέσης για τη μη εκλογή Συμπαραστάτη από το δημοτικό συμβούλιο, τονίζει:

  "Δεν έχουν την πολυτέλεια οι δημοτικές μας αρχές να αποστερούν ένα σύμμαχο του πολίτη και της επιχείρησης και εν δυνάμει και δικό τους συνεργάτη, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες, ούτε και να οχυρώνονται στις δυσκολίες του νόμου και της αυξημένης πλειοψηφίας.
  Αν μία δημοτική αρχή θέλει, μπορεί.
  Αν όμως δεν θέλει, ας μην κινεί διαδικασίες και συμβούλια μόνο για τους τύπους.
  Αν δεν θέλει ας μην ακυρώνει αβασάνιστα ένα θεσμό, που δεν θέλει παραταξιακούς υπολογισμούς και ζαβολιές αλλά καθαρές διαδικασίες, συνθέσεις, κότσια και εμπιστοσύνη για να αναπτυχθεί".

  Ας δούμε, όμως, τι είπαν στο ίδιο Δ.Σ. οι νέοι σύμμαχοι του (Οδός Διονύσου):
  Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου δήλωσε εξαρχής πως θα απέχειαπό τη διαδικασία.
  Πιο συγκεκριμένα, “αποτυχημένο θεσμό που ασχολείται με ανούσια πράγματα” χαρακτήρισε το Συμπαραστάτη ο επικεφαλής της ΔΑΔΙΟΝ Γ. Ζυγούνας, τονίζοντας πως από τους 36 Συμπαραστάτες που έχουν μέχρι σήμερα εκλεγεί στη χώρα, μόνο οι 20 συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ήδη παραιτηθεί. Ενώ ο συνάδελφός του Σπ. Σπηλιώτης, μίλησε για “ανεξέλεγκτο, διορισμένο, γραφειοκρατικό μηχανισμό”, όταν αυτό που πρέπει να απασχολεί είναι η ουσιαστική και αποδοτική λειτουργία των Υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου: “Σεβόμαστε τους θεσμούς που εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά απαιτούμε την κατάργηση του Συμπαραστάτη”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιώτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Ανώνυμος18/12/14 10:22 μ.μ.

  Αγαπητέ φίλε 7:30 μ.μ. Θα ήμουν αφελής αν, όταν είπα τη γνώμη μου για τον Συμπαραστάτη, δεν είχα φροντίσει να μάθω προηγουμένως τις απόψεις των συμβούλων και των παρατάξεων για το θέμα. Ανεξαρτήτως λοιπόν της όποιας άποψης εξακολουθώ και λέω τα ίδια και υπογραμίζω πάλι ότι ΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ. Σχετική πρόταση, (όπως και για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης - για σοβαρά θέματα - τοπικών δημοψηφισμάτων) έχω υποβάλλει εδώ και αρκετά χρόνια σε δημοτική συνέλευση. Επαναλαμβάνω αυτήν που αφορά τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης;
  Ο Συμπαραστάτης να επιλέγεται από τη δημοτική αρχή από λίστα όμως προτεινόμενων ονομάτων που θα υποβάλλει η μειοψηφία, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να έχουν την ευθύνη της υπόδειξης και του αποτελέσματος.
  Είναι ο μόνος τρόπος για την ύπαρξη διευρυμένης πλειοψηφίας ή ακόμα και ομοφωνίας.
  Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις ότι για τη σύνθεση αλλά και τη συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα πρέπει τολμήσουμε. Ότι τους θεσμούς τους καταξιώνουμε εμείς όταν δεν τους εντάσσουμε σε ιδιοτελείς και παραταξιακές σκοπιμότητες. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να περιμένουμε ότι οι 20 συμπαραστάτες θα γίνουν περισσότεροι και καλύτεροι.
  Φίλε 7:30 μ.μ. φαντάζομαι να συμφωνείς.
  Καλές γιορτές, Στέλιος Κοροβέσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Ανώνυμος18/12/14 11:59 μ.μ.

  Με ένα εντελώς ακατάληπτο κατεβατό επανεμφανίστηκε ο ισόβιος πρόεδρος Βορριάς. Και ψελίζει διάφορα επι παντός επιστητού. Καλά ποιές ακριβώς δυνάμεις διαθέτει στο δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια, ώστε να προωθήσει αυτές τις παπαρολογίες που συνηθίσαμε να διατυπώνει;
  Ίσως, η εξήγηση βρίσκεται στην απάντηση που έδωσε σχετικά αιρετός της Νέας Πνοής, όταν ρωτήθηκε σχετικά: "Ε, νάχει κάτι να παίζει κι ο Βορριάς".
  Ου γαρ έρχεται μόνον......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Ανώνυμος19/12/14 12:10 π.μ.

  Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής,
  αφιερωμένο στον ισόβιο πρόεδρο Βορριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Ανώνυμος19/12/14 9:41 π.μ.

  Αληθευει οτι ο Λουκατος εμφανισθηκε στην προσφατη συνεδρίαση της Β'θμιας Σχολικής Επιτροπής και απείλησε με προσφυγή στην δικαιοσύνη, μόλις η εκπρόσωπος της Λαικης Συσπειρωσης ανέφερε για 'μαγαζάκια΄που έστησαν κάποιοι σύλλογοι στα σχολεια της Ανοιξης; Αν νομίζει οτι με τέτοια κόλπα θα σταματήσει ο καταιγισμός αποκαλύψεων για τα πεπραγμένα του, απατάται οικτρά. Ας ρωτήσει και τον ομοιδεάτη του τον Βαλλιανο, ξέρει αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος19/12/14 10:13 π.μ.

  Για τον Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης.
  Είναι προφανές ότι, έχει δίκιο στις θέσεις που διατυπώνει στη δήλωση του ο κ. Στ. Κοροβέσης. Το θέμα του σχολιασμού δεν ήταν αυτό. Είναι αν συμφωνεί με την διακηρυγμένη προγραμματικά θέση του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκει σήμερα σχετικά με αυτό τον θεσμό. Όπως, επίσης, και με την θέση των αιρετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου στο δήμο.

  Η εποχή του και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ή δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, νομίζουμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί. Ή μήπως όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος19/12/14 10:30 π.μ.

  Πολυ σωστη η εξισωση των τελων σε ολες τις περιοχες . Πλεον ειμαστε ενιαιος καλλικρατικος Δημος . Βεβαια εμενα αλλο με απασχολει ... εκει στο Κρυονερι που ζουν λαμογια και που πληρωναν παντα λιγοτερα πως καταφεραν πριν την ενοποιηση των δημοτικων κοινοτητων , να ειναι αν οχι η μοναδικη , μια απο τις μοναδικες κοινοτητες με εργα αναπλασης αλλα και πλεονασματικο στα ταμεια !
  Νεμεσις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Ανώνυμος19/12/14 10:36 π.μ.

  Ενω εσυ φιλε 6:40 εχεις μια τεραααααστια γκαμα απαντησεων και δημοσιευσεων , με εξισου μεγαλη θεματολογια ( βλ. οι βλακες γραφουν συγκεκριμενες ωρες , δεν ξερετε αναγνωση , μαθετε να γραφετε ... ) το κακο μαλλον ξεκιναει απο το γεγονος οτι κανεις δεν βλεπει πρωτα τη δικη του καμπουρα ... λοιπον δειξε μας τον τροπο φιλτατε η αλλιως φαε το πληκτρολογιο σου και αποσυρσου ... κουραζεις και προσωπικα θεωρω πως μονο εντασεις θες να δημιουργεις !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος19/12/14 10:56 π.μ.

  Ξεσηκωμός στο χωριό στην άκρη του Δήμου γιατί λέεί δεν έχουν γιορτούλα για τα Χριστούγεννα (αλλα τελικά έχουν....έκαναν γκάφα τα πρώην τσιράκια αλλα και το γραφείο τύπου). Δηλαδή εμείς οι κάτοικοι εκτός της ακροπόλεως του τέως τι να κάνουμε που τόσα χρόνια μας είχε γραμμένους στα απαυτά του; Μαζευτείται ακροχωριανοί....θα σας πάρουν με τα λάχανα! μία η ασυλία στα δημοτικά τέλη, μία οι 10 οχι 11 οχι 12 ε οχι και η γιορτουλα! ΕΛΕΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/12/14 2:06 μ.μ.

   Πωπωπω πίκρα που έχεις αδερφέ......μπετό.

   Διαγραφή
 84. Ανώνυμος19/12/14 1:36 μ.μ.

  Καλά, εκεί στη Συμμαχία τόχουνε χάσει τελείως; Στις 5 (πέντε) Δεκέμβρη μας ευχήθηκαν για τις γιορτές. Σήμερα, 19 Δεκέμβρη, πάλι τα ίδια. Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει σχετικά, γιατί διολισθαίνουν επικίνδυνα σε τέτοιες ηλικίες, γιατρέ μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Ανώνυμος19/12/14 2:01 μ.μ.

  Θα μπορούσες να το ρωτήσεις διαφορετικά 10:13. Οι κοι Σπηλιώτης και Ζυγούνας συμφωνούν με αυτά που λέει ο κος Κοροβέσης, για τον οποίο λες ότι έχει δίκιο ως προς τη πρόταση που κάνει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/12/14 2:36 μ.μ.

   Ορθώς!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/14 7:03 μ.μ.

   Εγώ βλέπω αν έχει δίκιο ο Κοροβέσης και όχι αν συμφωνούν οι Ζυγούνας και Σπηλιώτης. Το καλό του Δήμου με ενδιαφέρει και από τη στιγμή που ο Στελλάρας έχει και πάλι την σοβαρότερη πρόταση, μπράβο του! Κι εγώ μαζί του. Άλλωστε τους Ζυγούνα, Σπηλιώτη τους καταδίκασε ο λαός στις εκλογές. Τι θέλουν τώρα, να καθορίσουν τις τύχες όλων των δημοτών με το 10%;

   Διαγραφή
 86. Ανώνυμος19/12/14 2:45 μ.μ.

  10.56 Αν μου αναφερεις τις ημερομηνιες των χριστουγεννιατικων γιορτων τα 4 προηγουμενα ετη στο Κρυονερι θα σε παραδεχτω ... αλλα μαλλον δε θα βρεις γιατι ουτε στο κρυονερι ειχε γινει κατι . Φετος ομως ΜΟΝΟ στο κρυονερι δε γινεται γιορτη . Εκτος αν θεωρεις τη συναυλια του θεσπι το ιδιο με τις υπολοιπες γιορτες ... τοτε μαλλον οι παρωπιδες σου ειναι πολυυυυ μεγαλες μικρο μου υποχειριο ... φαε λοιπον τα λαχανα σου και πρωτα μαθε και μετα μιλα ... οσο για τα τελη γιαααα απαντα στη νεμεσις ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/12/14 1:18 μ.μ.

   Μεγάλη σοδειά ξυδιού λέει φέτος στο Κρυονέρι ε;

   Διαγραφή
 87. Ανώνυμος20/12/14 12:25 π.μ.

  Από που κι ως που, ο κ. Λουκάτος και η παρέα του, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα όποια προβλήματα στις σχέσεις των αθλητικών σωματείων και της διοίκησης του δήμου; Προφανώς, για ίδιον όφελος (όπως πράττουν καθημερινά) και όχι από πραγματικο ενδιαφέρον για την λύση του προβλήματος. Και από ποιόν πήραν άδεια να κάνουν τη μάζωξη τους σε δημοτικό χώρο; Τι νομίζουν ότι είναι μπάτε σκύλοι αλέστε; Ελπίζουμε τα ενδιαφερόμενα σωματεία να απομονώσουν αυτούς τους κυρίους και να προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με τη διοίκηση του δήμου. Οι εξαλλοσύνες και αντιπολιτευτικές κορώνες του κ. Λουκάτου και της παρέας του δεν έχουν θέση εδώ. Ας τις κρατήσει για την παράταξη του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Ανώνυμος20/12/14 12:32 π.μ.

  Και λίγα λες, γιατί πρώτον ο χώρος δεν είναι δημοτικός αλλά σχολικός και δεν εχουν πάρει άδεια και δεύτερο τώρα που μπαίνουν αυτοί μέσα στο γυμναστήριο δεν κόβουν πια φλέβες για τις λειψές ώρες των παιδιών που δεν αθλούνται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος20/12/14 2:17 π.μ.

  Λοιπόν φιλαράκια, για το συμπεραστάτη του πολίτη ο στ. Κοροβέσης έκανε μία σοβαρή πρόταση. Την υποστηρίζουμε ή την περνάμε σαν να βρέχει πέρα? Εδώ σας θέλω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/12/14 3:47 μ.μ.

   Όπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά υπήρξε προσπάθεια για να έχουμε στο δήμο Συμπαραστάτη. Πώς του "διέφυγε" του κ. Κοροβέση;
   Μήπως δεν γνωρίζει ο κ. Κοροβέσης ποια ήταν η "συναινετική" πρόταση; Αν δεν το γνωρίζει, να ρωτήσει τους κ. Ζυγούνα και Σπηλιώτη. Αλλά τα κροκοδείλια δάκρυα να τα αφήσει. Και εκ των υστέρων. Και να μην μεταθέτει τις ευθύνες της παράταξής του στον Ζαμάνη. Ο Δήμαρχος έκανε αυτό που έπρεπε. Άλλοι τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του Νικητόπουλου. Και άλλοι ευθύνονται που δεν έχουμε σήμερα Συμπαραστάτη.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/14 10:27 μ.μ.

   Λοιπό "φιλαράκια" η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι από το Σεπτέμβρη. Τώρα που ξύπνησε ο Κοροβέσης... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!
   Αυτά τα κόλπα να τα αφήσει ο Στελάκης.

   Διαγραφή
 90. Ανώνυμος20/12/14 6:59 μ.μ.

  Πάλι δεν έχουμε συμπαραστάτη του δημότη; Ωραία πράγματα. Πρώτα έφταιγε ο Καλαφατέλης που δεν ήταν... συναινετικός. Τώρα ποιος φταίει και δεν βγάζουν; Φυσικά κάποιος θα βρουν να φορτώσουν την αποτυχία, δεν μπορεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Ανώνυμος21/12/14 1:32 π.μ.

  Από όσα ξέρω η παράταξη του κου Ζυγούνα, έχει 2 δημοτικούς συμβούλους. Αν 3:47 αναφέρεσαι στον κο Νικητόπουλο, αυτοί οι 2 δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Αλλού λοιπόν οι εξυπνάδες για το αν "διέφυγε" ή όχι από τον κο Κοροβέση αυτή η παράμετρος. Οι συμφωνίες γίνονται με αυτούς που βγαίνουν τα κουκιά. Διαφορετικά επιβεβαιώνεις 3:47 τον πρώην δήμαρχο που είπε ότι η δημοτική αρχή δεν ήθελε, αφού αυτή η πρόσθεση δεν φτάνει. Για σένα μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβεις αλλά είναι τόσο απλό. Για να γνωρίζεις και να μη σου "διαφεύγουν" σημαντικές λεπτομέρειες βγάλε από μέσα σου το οπαδιλίκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/12/14 10:22 π.μ.

   25+2 =27 δηλαδή τα 2/3 του 41 που απαιτούνται για Συμπαραστάτη...ποντικομικρούλη!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/14 10:09 μ.μ.

   Λοιπόν, τί σου λένε τα μαθηματικά; Απλό δεν είναι; Η παράταξη της δημοτικής αρχής θα στήριζε τον έμπειρο αυτοδιοικητικό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο). Και με τους δύο δημοτικούς συμβούλους από το ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε τώρα Συμπαραστάτη. ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ. Αυτά, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κυρίως, αυτός ο νάνος ο Στελάκης. Που βγήκε και με πρόταση... Τρομάρα του!!! Άντε κρύψου ρε Στελάκη. Αρκετά!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/12/14 10:13 μ.μ.

   Δεν μου λες κ. Στασινοπούλου, για την αποψινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Αγ. Στέφανο, θα μας πεις πόσα λεφτά των πολιτών ξόδεψες και πόσοι συμπολίτες συμμετείχαν;

   Διαγραφή
 92. Ανώνυμος21/12/14 11:03 π.μ.

  Όταν δεν μπορούν να τα βρουν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο Συμπαραστάτης, σε τοπικό επίπεδο οι συριζαίοι, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ποτέ κυβερνήσουν. Η λέξη ΜΥΛΟΣ είναι πολύ επιεικής για να περιγράψει την πλήρη ανετοιμότητα αυτού του πολιτικού χώρου.
  Τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν εμάς τους πολίτες, ας τα βρουν μεταξύ τους οι Ζυγούνας, Σπηλιώτης, Κοροβέσης και μετά ας μιλάνε για υπευθυνότητα και παρόμοια πολιτικάντικα. Δεν είμαστε χθεσινοί, έχουν προϊστορία και 3 καλά γνωστή σε όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι στις πρόσφατες εκλογές, οι πολίτες τους κατέταξαν τέταρτους με 11% (!!!!).
  Τα υπόλοιπα είναι εσωτερικοί τους ανταγωνισμοί ενόψει των δημοτικών εκλογών και ποιος θα είναι ο υποψήφιος βουλευτής από την περιοχή. Εξ ου και το όψιμο ενδιαφέρον δήθεν για τον Συμπαραστάτη.
  Ας μην μας κοροϊδεύετε άλλο, κύριοι. ΔΕΝ τρώμε κουτόχορτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Ανώνυμος21/12/14 5:46 μ.μ.

  Για να μην υπάρχει αμφιβολία, ποιος προσπαθεί να καπελώσει τη συνάντηση των αθλητικών σωματείων για το θέμα της παραχώρησης των σχολικών-δημοτικών χώρων.
  Για να γνωρίσουν όλοι τον Λουκάτο και την παρέα του από την πραγματική τους πλευρά κι όχι από την προβειά που φοράνε ανάλογα με τις περιστάσεις.
  Για να μάθουν όλοι τα μικρο-παραταξιακά προβλήματα που εξυπηρετεί ο κύριος αυτός, που όλως τυχαίως είναι Γραμματέας της Νέας Πνοής.

  Date: Fri, 19 Dec 2014 14:48:50 +0200
  Subject: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ-ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
  From: mariosloukatos@gmail.com
  To:................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/12/14 9:46 μ.μ.

   Θα ήθελα μια απάντηση εδώ και τώρα !
   Ποιός έδωσε στον κ. Λουκάτο τα προσωπικά emails όλων των μελών των φορέων του Δήμου και με ποιό δικαίωμα ?
   Αυτό είναι σκάνδαλο, παράνομο και επιλήψιμο !
   Το προσωπικό email του καθενός δεν είναι προς κοινή χρήση, δίδεται μόνο με την έγκριση ενός εκάστου και φαντάζομαι ότι στους περισσότερους έγινε χρήση αυτού ερήμην τους ..
   Το θέμα είναι σοβαρό, δεν θα μείνει αναπάντητο και ο κ. Λουκάτος θα δώσει λόγο για την απερίσκεπτη ενέργειά του !

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/12/14 11:52 μ.μ.

   Έχει τις άκρες του ο Μαριο και τις αξιοποιεί.

   Διαγραφή
 94. Ανώνυμος21/12/14 10:27 μ.μ.

  Moυ κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ακόμα αθλητικά σωματεία που τους έχουν παραχωρηθεί σχολικοί χώροι για προπονήσεις αλλά τα ονόματά τους δεν αναφέρονται καθόλου.Μάλλον αυτά θα συμφωνούν με το αντίτιμο(ίσως τους βγαίνει ο λογαριασμός και δεν σκοπεύουν να χρεώσουν επιπλέον τα μέλη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/12/14 8:50 π.μ.

   Υπάρχουν σωματεία που ενημερώθηκαν τηλεφωνικά μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης!!!!! Υπάρχουν ΔΣ που δεν γνωρίζουν τίποτα ή το πολύ μέσες άκρες το τι πρόκειται να γίνει και για λόγους "αλληλεγγύης" δεν διαχωρίζουν τη θέση τους. Αλληλεγγύης με ποιον όμως;

   Διαγραφή
 95. Ανώνυμος21/12/14 10:32 μ.μ.

  Ο Λουκάτος καλεί......
  Άραγε τον Λουκάτο και τον Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου της Άνοιξης ποιός θα τους καλέσει να λογοδοτήσουν για το εστιατόριο που έστησαν μέσα στο σχολείο και με είσοδο 10 ευρώ το άτομο??? Κυρίες Πρόεδρε και Αντιπρόεδρε της Δευτεροβάθμιας ακούτε ? βλέπετε ? ή είστε και εσείς της άποψης Δεν Βλέπω Δεν Ακούω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Ανώνυμος21/12/14 10:57 μ.μ.

  Έλαβα και εγώ email από τον Λουκάτο.
  Προσωπική προβολή και εκμετάλλευση ενός σοβαρού θέματος.
  Ήρθε η ώρα να τον σταματήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Ανώνυμος22/12/14 12:20 π.μ.

  2 συνεντεύξεις με μεγάλο ενδιαφέρον στον τοπικό τύπο:

  1. Του δημάρχου Διονύση Ζαμάνη στην Οδό Διονύσου- http://www.odosdionysou.gr/%CE%B5%CF%86-%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CE%B6%CE%B1%CE%BC/

  2. Του αντιδημάρχου Ηλία Υφαντή στα Βόρεια Προάστια- http://voreiaproastia.gr/details.php?id=636

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος22/12/14 8:39 π.μ.

  Μην εκπλήσσεσθε, ο Λουκάτος όλο με τέτοια επιβιώνει. Ας τα δουν όσοι δεν τον ξέρουν ακόμη και, το χειρότερο, όσοι τον εμπιστεύονται ακόμη. Είναι όμως καιρός να λογοτήσει επιτέλους για όλες τις παρανομίες. Και πιστέψτε το, είναι πολλές, μα πάρα πολλές. Κι αν μπει Εισαγγελέας, θα ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί. Τώρα, τα κάνει όλα αυτά για να επιπλέει κι εκβιάζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/12/14 8:46 π.μ.

   Και καλά ο Λουκάτος τη δουλειά του κάνει γιατί θέλει να γίνει δήμαρχος, τρομάρα του.... Οι άλλοι όμως των σωματείων πώς τον ακολουθούνε στην όξυνση; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι δεν πρόκειται να κερδίσουν κάτι; Δεν βλέπουν πώς χρησιμοποιεί τις δικές τους πλάτες για να ανέβει; Δεν έμαθαν τίποτα από όταν τους έριξε στη μοιρασιά των ωρών δίνοντας ψεύτικα στοιχεία για τα παιδιά του χάντμπολ; 60 παιδιά δήλωσε ο αθεόφοβος !!!!!!! για να τους πάρει ώρες προπόνησης. Πώς αισθάνονται οι άλλοι του Α.Ο. Άνοιξης που στο μπάσκετ και το βόλεϊ συνωστίζονται 20 παιδιά την ώρα; Περίμενα να έχουν πιο έξυπνη και πιο υπεύθυνη στάση.

   Διαγραφή
 99. Ανώνυμος22/12/14 9:06 π.μ.

  Αυτή δεν είναι συγκέντρωση αλλά παρασυναγωγή για την προαγωγή των φιλοδοξιών κι επιδιώξεων Λουκάτου.
  Από ποιον και πότε πήραν άδεια για τη χρησιμοποίηση σχολικού-δημοτικού χώρου; Μπέστε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε;
  Πως είναι δυνατόν να νομιμοποιήσει κάποιος με την παρουσία του αυτή την παρασυναγωγή-εκβιασμό που επιχειρείται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Ανώνυμος22/12/14 10:16 π.μ.

  Αυτοί οι σύλλογοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ή όχι; Μήπως είναι φιλανθρωπικά σωματεία;
  Προβάλλουν, λοιπόν, από την πλευρά τους το επιχείρημα ότι, το νέο σύστημα παραχώρησης που επεξεργάζεται ο δήμος και οι καθ΄ ύλην αρμόδιες σχολικές επιτροπές, τους επιβαρύνει υπέρμετρα οικονομικά.
  Ρωτάμε ευθέως: έχουν παρουσιάσει ποτέ στο δήμο τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις-απολογισμό Εσόδων κι Εξόδων;
  Ο δήμος τους επιχορηγεί κάθε χρόνο με ορισμένα ποσά. Λογοδοτούν πουθενά πως διαχειρίζονται αυτά τα χρήματα των δημοτών;
  Όσοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα, τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν συμβαίνει. Γιατί διάφοροι τοπικοί παράγοντες στήνουν τα αθλητικά μαγαζάκια τους, έτσι στον αέρα, για να έχουν κάποια επιρροή στις τοπικές εξελίξεις και τίποτα παραπάνω. Θέλουν να είναι οι τοπικοί Μαρινάδηκες, Αλαφούζοι, Μελισσανίδηδες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
  Α, να μην ξεχάσουμε. Πάντα μιλούν για ...... το αθλητικό ιδεώδες και τα τοιαύτα.

  Ευτυχώς, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις, που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να απομονώσουν τους παρανομούντες και γι΄ αυτό φωνασκούντες. Ο διάλογος μπορεί και πρέπει να είναι νηφάλιος. Να μην έχει χαμένους και κερδισμένους. Υπάρχουν οι προτάσεις των Σχολικών Επιτροπών και του Δήμου. Ας καταθέσουν όλοι τις δικές τους, να γίνει συζήτηση, χωρίς εκβιασμούς, παρασυναγωγές και Λουκάτους.
  Αλλιώς, κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο χωρίς να φταίνε. Και μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Ποιον συμφέρει αυτή η εξέλιξη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Ανώνυμος22/12/14 10:52 π.μ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σχετικά με τον θόρυβο που συντηρείται τον τελευταίο καιρό για τους όρους παραχώρησης της χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων σε αθλητικά σωματεία, ο Δήμος Διονύσου θεωρεί ότι:

  1. Η ουσία του θέματος δεν αφορά σε οικονομική διαπραγμάτευση αλλά στην θέσπιση και την εφαρμογή κανόνων. Οι κανόνες αυτοί θα πρέπει είναι δίκαιοι και λειτουργικοί και να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως: τα αθλητικά σωματεία, τους πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τα νομικά πρόσωπα του ίδιου του δήμου.

  2. Αυτονόητη προϋπόθεση για την χρήση δημόσιων και δημοτικών κοινόχρηστων υποδομών είναι η διασφάλιση από τους διοργανωτές της ασφάλειας των αθλουμένων δημοτών, ιδίως αν πρόκειται για μικρά παιδιά. Και επιπροσθέτως, η εξασφάλιση της ορθής και καλής χρήσης, καθώς και της καθαριότητας των παραχωρούμενων χώρων, που την επομένη θα χρησιμοποιηθούν από μαθητές.

  3. Η συζήτηση για το θέμα αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο ψύχραιμο και μεθοδικό και να καταλήξει σε ολοκληρωμένες και δίκαιες λύσεις. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ήδη σε εξέλιξη πρωτοβουλία των δύο Σχολικών Επιτροπών, στην οποία έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν και πολλοί αθλητικοί παράγοντες.

  4. Η συγκέντρωση, όμως, που προγραμματίστηκε για αύριο από κάποιους, κάθε άλλο παρά βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι διοργανωτές της αποφάσισαν μονομερώς τον χρόνο διεξαγωγής της. Και προπαντός, δεν αιτήθηκαν την παραχώρηση του χώρου για τον σκοπό της συγκέντρωσης, που είναι προφανώς διαφορετικός από τις αθλητικές προπονήσεις για τις οποίες τους είχε παραχωρηθεί.

  5. Η δημοτική αρχή είναι, σε κάθε περίπτωση, ανοικτή στο διάλογο και την διαβούλευση. Ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση και αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια και εντιμότητα τους συνομιλητές. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει αναλάβει την πρωτοβουλία του συντεταγμένου διαλόγου δια των αρμοδίων Σχολικών Eπιτροπών.

  Δήμος Διονύσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ανώνυμος22/12/14 11:13 π.μ.


  Εδώ, μετά από πολλά χρόνια, έχουμε έναν Δήμο που συζητάει και διαβουλεύεται εξαντλητικά επί παντός επιστητού. Θα το προσπεράσουμε έτσι, με πραξικοπηματικές, εκβιαστικές και μικρο-παραταξιακές μεθόδους, όπως επιδιώκουν μανιωδώς κάποιοι έξαλλοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/12/14 1:24 μ.μ.

   ψψψψψψψψψψψψ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ........ΚΡΙΜΑ.....

   Διαγραφή
 103. Ανώνυμος22/12/14 2:54 μ.μ.

  7 μήνες μετά τις εκλογές, 1:24, κι ακόμη δεν χωνέψατε το εκλογικό αποτέλεσμα. Πράγματι, είναι τόσο βαρύ στο στομάχι σας που ούτε οι σοδες κάνουν τίποτα.
  Πετάτε, λοιπόν, τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί δεν μπορείτε να ψελλίσετε τίποτα για τα προβλήματα που συζητάμε εδώ (κανόνες παραχώρησης σχολικών-δημοτικών χώρων, συμπαραστάτης του δημότη, δημοτικά τέλη, κοινωνική πολιτική κ.α.).
  Πάντα είσασταν γραφικοί και γι΄ αυτό οι πολίτες σας αντάμοιψαν ανάλογα.
  Καληνύχτα και περαστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/12/14 4:07 μ.μ.

   πολύ καλά τα λές,μπράβο έχεις πολύ σωστά επιχειρήματα...όπως και οοοοολοι οι τρεις που γράφετε εδώ μέσα....οι πολίτες αντάμειψαν ανάλογα τον Καλαφατελη,αφού χρειάστηκε όλοι οι υπόλοιποι να υπογράψουν πολιτικες επιταγές για να βγει ο Ζάμαν-φου (για πόσο καιρό άραγε θα είναι πάνω) ...Ευλογημένος νοιώθω...κατα τα άλλα είμαι άφωνος με τα επιχειρήματα σας...

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε 4:07, αν ήταν τρεις όλοι κι όλοι τόσα χρόνια τώρα που γράφουν τα σχόλια του blog, τότε θα πρέπει να χουν γράψει πάνω από 3.000 σχόλια ο καθένας!
   Πω πω , κοπιαστικό που είναι το μεροκάματο... Τελικά, καλύτερα να εξαργυρώνεις επιταγές!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/14 10:50 μ.μ.

   Αγαπητη Διονυσοσκουφίτσα, Το να εξαργυρώνει κανεις επιταγές για να το λές μάλλον θα είναι καλύτερο (το δέχομαι καλη τη πίστη),άλλωστε φαντάζομαι για αυτό ξεροσταλιάζεις στα δημοτικά συμβούλια και όχι για να επισημαίνεις τα κακώς κείμενα,όπως μετεκλογικά διατυμπάνιζες απο τούτο εδω το μπλόγκ.Για το μεροκάματο δε θα σχολιάσω γιατι πραγματικά είναι πολύ κοπιαστικό και μικρό και δυστυχώς το βρίσκω δύσκολα,αλλά δε ντρέπομαι όμως και ούτε σημαίνει οτι δε μπορω να δω και να κρίνω.

   Διαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε, σ' ευχαριστώ για τις μη-δημοσιεύσιμες πληροφορίες που μου έδωσες. Σ' ευχαριστώ και για τις συμβουλές σου - αν και κάπως ...ζηλιάρικες - περί μεροκάματου, επιταγών και ξεροσταλιάσματος. Και τέλος, σ' ευχαριστώ γιατί μου θύμισες τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σ' αυτό το blog και τις στήλες κάποιων όψιμα "εξεγερμένων" - σιγά τα καλσόν κορίτσια...- καλόπαιδων του συστήματος. Είναι η διαφορά πολιτικής ανάλυσης και κουτσομπολιού ή, αν θέλεις, η διαφορά μεταξύ διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και χαζοεκτόνωσης με φασαριομαλακιούλες. Διαλέγει και παίρνει κανείς.
   Καληνύχτα και καλή τύχη (στο μεροκάματο)
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/12/14 11:34 μ.μ.

   Μείνε στις μη δημοσιεύσιμες (και ορθά) πληροφορίες που σου έδωσα.Να τις αξιοποιήσεις κατα το δοκούν.Συστημικός δεν υπήρξα ποτέ στη ζωη μου και ευελπιστώ να παραμείνω έτσι,για να μπορώ ελεύθερα να κρίνω και να εκφράζομαι.Καλό σου βράδυ.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος2/1/15 4:45 μ.μ.

   βαγγελάκο εκτίθεσαι......τα κειμενα σου ειναι ιδια παντου, προσεχε, εισαι και λιγο στο κοσμο σου (δε το λεω εγω, πληροφοριες της αγορας), οποτε ασε τα επιχειρηματα περι προεκλογικων επιταγων (κολπα του καλαφατενιου) και μετα μιλα για νομιμοτητες.

   Διαγραφή
 104. Ανώνυμος22/12/14 3:14 μ.μ.

  Η στρόφιγγα,από τις εισπράξεις μέσα στα σχολεία,αρχίζει να κλείνει.Όσο πιο πολύ κλείνει η στρόφιγγα,τόσο περισσότερο κάποιοι θα φωνάζουν.Αυτοί όμως που θα φωνάζουν περισσότερο,πιθανότητα,θα είναι αυτοί που ζημιώνεται πιο πολύ η τσέπη τους.
  Βάβεντ Λαβέντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Ανώνυμος22/12/14 4:47 μ.μ.

  Ε λοιπόν έχουμε ξεφύγει τελείως. Ο Πετρόπουλος ζητάει από τον Τσιλπιρίδη να μην του υποδεικνύει τους τίτλους των αναρτη΄σεων στην ηλεκτρονική φυλλάδα του, όταν πριν λίγες μέρες υποδείκνυε ο ίδιος στον Κοκκαλά και στη Χαζάπη ποιες ερωτήσεις να κάνουν και να μην κάνουν στις συνεντεύξεις τους. Ρε δεν πάμε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Ανώνυμος23/12/14 12:38 π.μ.

  22/12/14 10:16 πμ ... προφανως δεν υπηρξες ποτε ουτε καν μελος συλλογου ε ;; οι συλλογοι δεν ειναι επιχειρησεις... κ φυσικα ειναι ανα πασα ωρα και στιγμη υποχρεοι ελεγχου ... ειδικα για χρηματα απο επιχορηγησεις ! Αλλα ουτε και τα κτηρια του ΟΣΚ ειναι επιχειρηση ... να βρει αλλου ο Δημος λεφτα να κλεισει τις τρυπες ... και ας δωσει επιτελους κ το πορισμα του τι ελαβε ... γιατι πολλα μας τα ελεγε πριν και μετα τηρησε σιγη ιχθυος ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Ανώνυμος23/12/14 12:53 π.μ.

  Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι, όταν στριμώχνεστε πολιτικά στο καναβάτσο, όταν δεν μπορείτε να διατυπώσετε θέσεις που ενδιαφέρουν τους πολίτες για τα προβλήματα τους,
  τότε αρχίζει το χιλιο-παιγμένο παραμύθι που πιπιλάτε σαν σκουριασμένη κασέτα. Τα βάζετε με την ΔιονυσοΣκουφίτσα. Είναι προφανές ότι, πονάτε πολύ ακόμη από το ρόλο της στη ξήλωμα του προηγούμενου καθεστώτος-παράγκας. Δεν πρόκειται να σας περάσει ποτέ αυτός ο καημός. Ούτε μπορείτε να ελέγξετε τις εξελίξεις. Μέχρις εδώ ήταν το party. Τετέλεσται, όσο και να κοπανιόσαστε.
  Ο γιατρός στην περίπτωση σας σηκώνει τα χέρια, η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει ακόμη φάρμακο για την αρρώστια σας. Συμφιλιωθείτε με αυτή την πραγματικότητα, όσο είναι καιρός, γιατί τα χρόνια περνάνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 108. Ανώνυμος23/12/14 2:37 π.μ.

  Τσίμπησε ο Τσιλπιρίδης στον προβοκατόρικο τίτλο του Πετρόπουλου. Και αντί να απαντήσει στον Υφαντή, που αναφέρθηκε στο ποιός κρατάει τα κλειδιά του μπλογκ, απάντησε στον... τίτλο. Και κατα κεραύνωσε τον Υφαντή. Μην τσιμπάς Μάνθο. Ο Πετρόπουλος είναι γνωστός προβοκάτορας. Και μείνε στην ουσία. Και λύσε τα θέματα σου με τους άλλους της ΚΠΚ χωρίς ξεκατινιάσματα από μπανανοφλουδες που πετάνε άλλοι. Που δεν έχουνε και τη δικιά σου οξυδέρκεια στο κάτω-κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. Ανώνυμος23/12/14 1:19 μ.μ.

  Για την παραχώρηση των σχολικών χώρων:
  Η δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας Β. Κοκμοτού στην Οδό Διονύσου- λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- ήταν σαφής: «Στα χέρια μας δεν έφτασε καμιά πρόσκληση για τη συζήτηση. Προσωπικά το έμαθα από τον τοπικό Τύπο. Μετά από αυτό, την πρόσκληση αυτή, εγώ τη θεωρώ πρόκληση. Και ασφαλώς ο Δήμος δεν πρόκειται να μετάσχει. Θα σας πω και αυτό: Έχουμε ζητήσει από όλους τους συλλόγους καταστάσεις με τους αθλούμενους. Μέχρι σήμερα, δέκα ημέρες μετά το αίτημά μας, κανείς δεν έχει ανταποκριθεί, για να διαπιστώσουμε αν πράγματι και σε ποιο βαθμό υπάρχει σε κάποιους πρόβλημα βιωσιμότητας».

  Μα εδώ είναι όλο το ζουμί: τι καταστάσεις αθλούμενων να δώσουν, με τις απίστευτες μαϊμουδιές-πλαστογραφίες που έχουν διαπράξει (ποινικό αδίκημα αυτό);
  Και γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τις ετήσιες Οικονομικές τους Καταστάσεις με την πλήρη καταγραφή Εσόδων-Εξόδων;
  Ή τους ανασφάλιστους αθλητές που έχουν (εγκληματική αμέλεια αυτό) εδώ και χρόνια;

  Αλλά θα επανέλθουμε σύντομα με πιο ηχηρές αποκαλύψεις, που ούτε η Λίμνη Μαραθώνα δεν θα ξεπλένει κάποιους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. Ανώνυμος23/12/14 4:49 μ.μ.

  Αφού δεν ζήτησαν άδεια για να χρησιμοποιήσουν κάποιον χώρο σχολικό-δημοτικό, που θα κάνουν τη συγκέντρωση με τόσο κόσμο που καλεί ο Λουκάτος με e-mail; Σε κανένα γραφείο; Και πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί, ακολουθώντας το σύστημα της κάθετης αντί της οριζόντιας γαϊδάρας;
  Ευρηματικά τα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Ανώνυμος23/12/14 5:28 μ.μ.

  Πολύ συζήτηση έγινε χτες στο δημοτικό συμβούλιο για μια λέξη του δελτίου τύπου του δήμου, Ο λόγος για τη λέξη "κάποιοι" που αναφερόταν στους διοργανωτές της συγκέντρωσης των αθλητικών σωματείων. Όσοι ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα καταλαβαίνουν ότι η λέξη δεν ήταν καθόλου άστοχη.

  1) Τα 8 σωματεία είχαν εκλέξει μια ολιγομελή συντονιστική επιτροπή στην οποία συμετείχαν η Μαϊχόσογλου (Οίον), ο Μπακοδήμος (Α.Ο. Ροδόπολη), ο Λουκάτος (Α.Ο. Άνοιξη) και 1-2 άλλοι και την εξουσιοδότησαν για την επιστολή που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο στις 10/12/14.

  2) Την περασμένη Παρασκευή 19/12 στις 3 το μεσημέρι κυκλοφόρησε με μέιλ μια πρόσκληση για τη σημερινή συγκέντρωση που είχε την υπογραφή "Τα αθλητικά σωματεία του Δ.Διονύσου". Αυτοί που κυκλοφόρησαν την πρόσκληση δεν είχαν κουβεντιάσει σχεδόν με κανένα εκπροσωπο των άλλων σωματείων για την συγκέντρωση. Αποδείξεις για αυτό είναι πέντε τουλάχιστο τηλεφωνικές μαρτυρίες.Ήταν μια βιαστική απόφαση που έγινε χωρίς συνεννόηση, ίσως και για να προλάβει τις προσκλήσεις που από την προηγουμένη είχαν σταλεί από την Σχολική Επιτροπή για τον Διάλογο πάνω στο θέμα. Και υπα΄ρχουν και πολλοί μέσα στα σωματεία που αντιτίθενται στην επιδιωκόμενη κλιμάκωση της έντασης.

  3) Για την συγκέντρωση αυτή δεν έχει κατατεθεί αίτηση παραχώρησης του χώρου, που έχει δοθεί για προπονήσεις, όχι για συγκεντρώσεις ή συνεντεύξεις τύπου. Εκτός κι αν είχαν καλέσει όλο το δημοτικό συμβούλιο και τον τύπο και τους αθλητές κλπ για "συζήτηση" στα όρθια μέσα στα γραφεία.

  4) Η λογική που φανερώνεται από την στάση αυτών των γνωστών Κάποιων είναι καθαρή. Ο χώρος μας ανήκει και τον κάνουμε ότι θέλουμε! Η λογική αυτή εφαρμόστηκε πρόσφατα από τον Λουκάτο που δεν έκανε αίτηση για την γιορτή του χάντμπολ κι από πάνω παρατήρησε την έφορο του μπάσκετ του Α.Ο. Άνοιξης όταν για αντίστοιχο θέμα τήρησε τους κανόνες και έκανε αίτηση που έγινε δεκτή. Και φυσικά η λογικη αυτή λέει "δεν πληρώνουμε για κάτι που μας ανήκει, αλλά από πάνω ζητάμε από τον δήμο να τον συντηρεί". Κι αν πει όχι, ¨"κατεβάζουμε τον κόσμο στα κάγκελα".

  5) το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και τους πολίτες είναι το εξής: Πιστεύουν ότι με ακρότητες και τσαμπουκάδες μπορεί να βρεθεί "λύση" στο πρόβλημα; Ή μήπως καλό είναι να προχωρήσει ο συντεταγμένος διάλογος; Όσοι πάνε σήμερα στην συγκέντρωση του Αγ.Στεφάνου ας το έχουν υπόψη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/12/14 11:32 π.μ.

   Εάν δεν θέτε τους συλλόγους στον Δήμο κύριοι της διοίκησης μπορείτε να μας το πείτε ευθέως να ζητήσουμε από άλλον Δήμο να μας φιλοξενήσει. Τα παιδιά στον δρόμο και στο κρύο να γυμνάζονται εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ. Δεν θα σας δώσουμε τη χαρά να έχετε να λέτε ότι ανεύθυνο σας κατέβει. Και ανοίξτε επιτέλους το κλειστό του Διονύσου στα σχολεία, τα σωματεία και στους νέους του Δήμου. Τι περιμένετε να βγει ο χειμώνας και να το εμφανίσετε ως δικό σας έργο έξι μηνών; Γι' αυτό δεν βγάλετε συμπαραστάτη του Δημότη; Φοβάστε τις εκθέσεις του κάθε χρόνο; Ή δικό σας ή καθόλου; Δεν διοικείτε την Δροσιά ή το Κρυονέρι κύριοι. Ο Δήμος Διονύσου θέλει άλλα κόζια που απ' ότι δείχετε μέχρι σήμερα δεν διαθέτετε. Ή βρείτε τα ή ξεκουμπιστείτε μαζί με τους σαμαροβενιζελικούς σε λίγες μέρες.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/12/14 11:55 π.μ.

   Κάντε υπομονή λίγες μέρες και πολλές αποκαλύψεις θα γίνουν για το "ενδιαφέρον" μερικών που κόπτονται για τα παιδάκια δήθεν της περιοχής. Τότε θα δούμε όλοι ότι τα χρήματα που παίρνουν από τους δημότες γονείς των παιδιών τα δίνουν για οδοιπορικά και χαρτζιλίκια αθλητών - ανδρών από άλλες περιοχές.Τότε να δούμε πόσα κροκοδίλεια δάκρυα θα χύσουυν. Οι υποδομές του δήμου είναι για τυς αθλητές του δήμου. Κι όποιος τόσο ελαφρά τη καρδία απειλεί ότι θα πάει σε άλλον δήμο για να κάνει εκεί μπίζνες, στα τσακίδια !
   Και μην κουράζεστε καλόπαιδα να βάλετε συριζέικο χρώμα στα λεφτουδάκια σας...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/12/14 3:52 μ.μ.

   Καλά εσύ 11.55 π.μ. είσαι σαν τον Σαμαρά. Και στον ύπνο τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπεις. Αφού οι υποδομές είναι για τους αθλητές του Δήμου γιατί δεν τις δίνετε στους φυσικούς δικαιούχους; Όλα τα άλλα είναι οδοντόβουρτσες για να πμη πω κάτι άλλο. Και βέβαια θα πάμε σε άλλον Δήμο εάν συνεχίσετε έτσι, μην αμφιβάλετε καθόλου γι' αυτό. Πάντως επειδή θα πάμε σε άλλο Δήμο δεν σημαίνει ότι θα μας ξεφορτωθείτε κιόλας. Το κράξιμο θα το τρώτε συνέχεια γιατί έχουμε δίκιο. Και οι απειλές δεν περνάνε σε εμάς. Βρείτε άλλους να εκφοβίσετε. Εκεί που σας παίρνει, αν σας παίρνει πλέον...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/12/14 4:06 μ.μ.

   3:52, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
   ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ;
   ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ Ή ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. 21 ΑΤΟΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.
   ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ;
   ΑΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟΥΣ ΕΚΡΟΣΩΠΟΥΣ.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/12/14 1:33 π.μ.

   Καλά εσύ 4.06 μ.μ. απαλάσσεσαι λόγω ασχετοσύνης και βλακείας... Αλήθεια ξέρεις πολλούς μακάκες πέρα από σένα; Ούτε ο Μουρούτης από το γραφείο επικοινωνίας του Σαμαρά δεν λέει τέτοιες κοτσάνες πλέον. Εσύ πως το παίζεις δηλαδή ...Άδωνις;

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος27/12/14 11:47 π.μ.

   ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΞ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΦΙΛΕ. ΕΚΕΙ , ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ.

   Διαγραφή
 112. Ανώνυμος23/12/14 9:01 μ.μ.

  Για να τελειώνει το παραμύθι με τον Συμπαραστάτη. Το πρόβλημα δεν είναι οι 2 αλλά οι 25. Ελέγχονται? Θα ψήφιζαν όλοι Νικητόπουλο? Κάτι άλλες εκλογές για Προεδρείο κλπ έδειξαν μεγάλη διάσπαση παρά τις εξαγγελίες για παραταξιακή πειθαρχία, διαγραφές κλπ. Αφήστε τις εξυπνάδες. Μόνο όταν μία αρχή θέλει, τότε Μπορεί. Όλα τα άλλα είναι πολύ φτηνά. Το ξέρουν όλοι εκτός απο τους οπαδούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/12/14 12:49 π.μ.

   Οι 25 ήταν εξασφαλισμένοι! Στους 2 υπήρχε το πρόβλημα. Γι΄αυτό και ο Νικητ αρνήθηκε να υποβάλει.

   Διαγραφή
 113. Ανώνυμος23/12/14 11:03 μ.μ.

  Λύστε πρώτα εσείς κύριε τα εσωτερικά σας προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου και μην στρουθοκαμηλίζετε. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση στον πολιτικό σας χώρο και μας είναι παντελώς αδιάφορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. Ανώνυμος23/12/14 11:07 μ.μ.

  Γράφει η Οδός Διονύσου για ένα έργο που έγινε μέσα σε 3,5 μήνες (όταν η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε τίποτα απολύτως για 3,5 χρόνια), που έτυχε της υποστήριξης και από 2 άλλε δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

  Ενιαίο τέλος για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό στο Δήμο Διονύσου

  Με την πλειοψηφία των 29 ΝΑΙ από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, της Νέας Πνοής για το Διόνυσο και της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου αποφασίστηκε η πλήρης ενοποίηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τρία χρόνια μετά την πρώτη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο: Στο εξής, και οι 7 Δημοτικές Κοινότητες θα πληρώνουν για οικιακή χρήση 1,05 ευρώ και για γενική χρήση 2,45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αρνητικοί υπήρξαν στην πρόταση οι σύμβουλοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ενώ λευκό ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

  “Θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση” χαρακτηρίστηκε από την πλειονότητα των συμβούλων η πρόταση της Διοίκησης, την οποία παρουσίασε στο Σώμα η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα, συνεπικουρούμενη από τον Προϊστάμενο στη Δ/νση Εσόδων Ν. Ζολοταριώφ, η οποία επέμενε ιδιαιτέρως στην εξασφάλιση της ανταποδοτικότητας αλλά και της δίκαιης κατανομής των τελών: “Η εισήγηση σκοπό έχει την καταγραφή των πραγματικών δεδομένων, όσον αφορά στη φορολογητέα ύλη, ώστε από τον επόμενο μήνα η κατανομή των τελών να γίνεται δίκαια. Η έρευνά μας για την καταγραφή αυτή και τη διαμόρφωση της πλήρους εικόνας συνεχίζεται. Και είμαστε βέβαιοι πως θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των τελών”, τόνισε η κ. Μαγγίνα, δηλώνοντας παράλληλα πως σύντομα με την καινούργια χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τις μειώσεις και τις απαλλαγές από τα τέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

  Έλεγχος παντού

  Η προσπάθεια για τον ακριβή προσδιορισμό των τετραγωνικών που υπόκεινται στα δημοτικά τέλη άρχισε με επιστολή προς τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή του Δήμου Διονύσου. Όπως είχε επισημάνει ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Οδό Διονύσου, η ανταπόκριση των επιχειρηματιών ήταν άμεση, δημιουργώντας τη βεβαιότητα για θεαματικά αποτελέσματα- και έσοδα. Δεν απάντησαν όμως όλοι . Και γι’ αυτό θα συσταθεί κλιμάκιο από μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εσόδων, που θα ελέγχουν τα δηλωμένα τετραγωνικά, αρχικά στις μεγάλες επιχειρήσεις, εν συνεχεία και στα καταστήματα, και- τέλος- σε κατοικίες, όπως δήλωσε χθες βράδυ ο κ. Ζαμάνης. «Επί τριάμισι χρόνια δεν είχε γίνει σοβαρή δουλειά σ” αυτόν τον τομέα, κι εμείς σε μόλις τρεις μήνες φέραμε το θέμα προς ψήφιση», τόνισε ο Δήμαρχος Διονύσου, απευθυνόμενος στον προκάτοχό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/12/14 3:57 μ.μ.

   Και καλά ο Καλαφατελης που καταψήφισε. Η Λαϊκή Συσπείρωση τι δεν της άρεσε και ψήφισε λευκό;

   Διαγραφή
 115. Ανώνυμος23/12/14 11:48 μ.μ.

  Καλά στον ανεκδιήγητο Μπιτάκο μέχρι σήμερα έφταιγε ο Ζαμάνης, γιατί έβαζε πρωϊνα τις συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων και δεν μπορούσε να πάει λόγω δουλειάς. Κι έβγαζε κάτι αστείες καταγγελίες οργισμένος.
  Το δημοτικό συμβούλιο όμως συνεδριάζει πάντα απόγευμα. Στις περισσότερες συνεδριάσεις μέχρι σήμερα είναι ΣΤΑΘΕΡΑ απών. Το ίδιο και χθες. Βέβαια, ουσιαστικά τον αναπληρώνει ο Γιάννης Φωτάκης. Αλλά δεν παύει να αποτελεί περιφρόνηση η συστηματική απουσία του.
  Τόσο ανεύθυνος, τόσο λίγος. Μήπως να ξανασκεφτεί την παρουσία του σαν δημοτικός σύμβουλος αλλά και πρόεδρος της παράταξης;

  Εκ των ένδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/12/14 3:56 μ.μ.

   Αφού τα λέγαμε προεκλογικά για τον Μπιτάκο τι σας εκπλήσσει τώρα; Δεν λέγαμε ότι μετά τις εκλογές θα γίνει... Μπιτάκος! Δηλαδή λαγός. Στις εκλογές κατέβηκε μόνο και μόνο για να χάσει ο Καλαφατέλης. Τον χρησιμοποίησε ο Ζαμάνης για να κάνει τη δουλειά του και μπράβο του. Την αποστολή την διατέλεσε στο ακέραιο. Στις επόμενες εκλογές θα τον ξαναδείτε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/12/14 4:06 μ.μ.

   Εμ μα τα Δ.Σ ειναι καμια φορα και Δευτερες που το παιδι διδασκει!εχει και διπλωμα γυμναστού λεγεται.........

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/1/15 4:49 μ.μ.

   παει για χορο το απογευμα το παληκαρι ρε παιδια...ελεος

   Διαγραφή
 116. Ανώνυμος24/12/14 12:07 μ.μ.

  το ανέκδοτο της μέρας ή μάλλον της νύχτας χτες στη συγκέντρωση των 30 κάτι στον Αγιο Στέφανο.
  Ο εκδότης της Βορεινής Παπαδόπουλος μαινόμενος "αποκαλύπτει" στους υπόλοιπους παριστάμενους ότι το ζήτημα που έχει προκύψει είναι προσωπικό γιατί ο Δημος έχει κόντρα με τον Λουκάτο !!!!!!............
  Ήμαρτον κύριε εκδότα!!!!!! Έλεος.... Καταλαβαίνουμε ότι για να προωθήσει κανείς το πουλέν του μπορεί να κάνει και τούμπες. Αλλά όχι κι έτσι. Φτάνουμε στα όρια της γελοιότητας, δεν το καταλαβαίνετε;
  Αν όντως έχει κόντρα ο δήμος με τον "παμέγιστο" Λουκάτο που το παίζει αρχηγός των ινδιάνων γιατί δεν έχει ελέγξει ακόμα , όπως οφείλει να κάνει , την δήλωσή του για τον αριθμό των αθλητών του χάντμπολ και μετά να κάνει μια επίσκεψη στις προπονήσεις ? Γιατί αλήθεια κύριε Ζαμάνη δεν κλείνετε μια και καλή αυτά τα στόματα ? Γιατί τους χαρίζεστε αδικώντας όλους τους άλλους αθλητικούς παράγοντες ?
  Τότε να δείτε κλααααααάμα η Βορεινή ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Ανώνυμος24/12/14 1:02 μ.μ.

  Η ταραχή σήμερα της ΒΟΔΕΙΝΗΣ για το χθεσιν΄φιάσκο είναι παραπάνω από φανερή. Γάτα ο Ζαμάνης τελικά κι ας μην του φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/12/14 3:52 μ.μ.

   Ποιοι 30κάτι βρε 12.07, εδώ ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα σύμφωνα με τισ φωτογραφιες της ίδιας της Βορεινής.

   Οι αθεόφοβοι ακύρωσαν προπόνηση για να κάνουν τη συνέντευξη τύπου. Κατά τα άλλα πριν λίγο κόπτονταν ότι τους λείπουν οι ώρες.

   Κατά τ' άλλα απειλούν ότι θα παραδώσουν τις σφραγίδες τους στον δήμο. Γιατί δεν το κάνουν πράξη ?

   Εκεί να δεις φιάσκο, που θα γελάει ο κάθε πικραμένος μια βδομάδα !!! Πόσοι νομίζουν πως θα το κάνουν; Όσοι υπόγραψαν χτες;

   Ούτε το σωματείο του ίδιου του Λουκάτου δεν θα το κάνει. Εκεί το ΔΣ δεν είναι από Παναγιωτάκηδες.... Και οι περισσότεροι έιναι αντίθετοι.

   Για να τους δούμε λοιπόν τους μάγκες αν τολμούν ή αν είναι μόνο στα λόγια η μαγκιά !!!

   Για να δούμε τι θα πούνε ο Λουκάτος και ο Μπακοδήμος στους αθλητές τους όταν μετά από μισό μήνα θα φύγουν για τα σωματεία που θα λειτουργούν ακόμα .....

   Όποιοι νομίζουν πως με μαγκιές λύνονται τα προβλήματα , καλύτερα να περάσουν από Λεωφ. Κρυονερίου 15, στον Αγιο Στέφανο γιατί μαθαίνω πως η IDER έχει προσφορές στα καλσόν για βαρύμαγκες !!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 118. Ανώνυμος24/12/14 1:51 μ.μ.

  Αγαπητοί,καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε εσάς και στις οικογένειες σας.Εύχομαι το νέο έτος να μας ενώνουν περισσότερα απο αυτά τα ελάχιστα που μέχρι σήμερα μας χωρίζουν.
  Σερίφης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Ανώνυμος24/12/14 2:56 μ.μ.

  Χρόνια πολλά σε όλους, φίλους και μη. Και για να μην προτρέξουν οι μόνιμα ανησυχούντες, δεν θα είμαι υποψήφιος. Ίσως μου ανανγωρίσουν κάποια στιγμή το δικαίωμα να ξέρω περισσότερα (για τον εαυτό μου) από ότι κάποιοι ανώνυμοι παντογνώστες, μίζερα επαναλαμβανόμενοι.
  Στέλιος Κοροβέσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Ανώνυμος24/12/14 3:59 μ.μ.

  Γειά σου βρε Στελλάρα εσύ σούπερ σταρ!!! Τα διαπιστευτήριά σου τα έχεις δώσει αγόρι μου, δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με κανέναν από δαύτους. Σε χτυπούν γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα πάρουν αξία οι ίδιοι. Κούνια που τους κούναγε όλους αυτούς τους νεόκοπους σωτήρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. Ανώνυμος24/12/14 4:07 μ.μ.

  Μαριε το ξυδι στο δινει ο Γιαννης απο τη καλη φετινη σοδεια του Κρυονεριου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. Ανώνυμος24/12/14 4:48 μ.μ.

  Ασήκωτο το χθεσινό φιάσκο κι απαρηγόρητος ο εκδότης της ΒΟΔΕΙΝΗΣ. Άλλη μια χοντρή ήττα (μετά από εκείνη των εκλογών) για την συμμαχία Καλάφι-Λουκατιστάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Ανώνυμος24/12/14 4:49 μ.μ.

  Το Λουκατιστάν σκίζει τα καλσόν σαν τα μνημόνια. Και πίνει ξυδάκι όχι ΤΟΡ αλλά Καλάφι, περυσινής εσοδείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 124. Ανώνυμος24/12/14 5:13 μ.μ.

  Πολλαπλό το κλάμα της Βοδεινής. Τώρα τα βάζει με την Αλεξανδρή, τη Διευθύντρια που ανέλαβε την ΕΔΕ για το δημοσίευμα των Παραπολιτικών. Και οι υπηρεσιακοί μετά τους αιρετούς στο στόχαστρο του Πούλιτζερ. Κάντε λίγο κράτει ή βρείτε με κάτι σοβαρό να ασχοληθείτε. Είναι πολύ μεγάλη η πενταετί για να τη βγάλετε έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 125. Ανώνυμος24/12/14 5:43 μ.μ.

  Υπάρχουν Κύριοι με Κ κεφαλαίο. Υπάρχουν και Νάνοι με Ν κεφαλαίο. Στέλιο μην ασχολείσαι άλλο με αυτούς. Χρόνια σου πολλά.
  Γ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. Ανώνυμος24/12/14 6:54 μ.μ.

  Κι οι άλλοι το χαβά τους, - Γ.Π. - Θου Βου και τα λοιπά εξαπτέρυγα. Και γιατί πρέπει ρε νταλάρα να μας κοινοποιείς δημόσια τα ιδιωτικά σου Χρόνια Πολλά; Για ένα δευτερόλεπτο δημοσιότητας ή γελοιότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 127. Ανώνυμος24/12/14 7:19 μ.μ.

  Αποφασισμένα τα σωματεία...γράφει η Βοδεινή...Μάλλον σαν απεγνωσμένα φαίνονται από τη φώτο που συνοδεύει το δημοσίευμα...Να δείτε που θα ισχύσει και εδώ η γνωστή παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 128. Ανώνυμος24/12/14 7:44 μ.μ.

  Βλέπω τη χθεσινή κοσμο-πλημμύρα από τις φωτογραφίες του edionysos.
  Τρεις κι ο κούκος.
  Οικογενειακή υπόθεση των υποστηρικτών του Καλάφι και του Λουκάτου.
  Κι ύστερα ξύπνησαν......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/12/14 11:44 π.μ.

   ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
   22 ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΑΚΟΥΝΕ 5 ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
   ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/14 4:58 μ.μ.

   ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ Μ. ΧΑΖΑΠΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ «Όπως το βλέπω εγώ, ο Δήμος αντιπολιτεύεται εσάς και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο» παρενέβη εκπρόσωπος τοπικού μέσου ενημέρωσης, διευκρινίζοντας εν συνεχεία πως κατά τη γνώμη του η Δημοτική Αρχή αντιπολιτεύεται προσωπικά τον κ. Λουκάτο. Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΔΕΙΝΗΣ, ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΙΟ ΛΟΥΚΑΤΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!! ΤΟΝ ΕΚΑΨΕΣ Κ. ΒΟΔΕΙΝΗ ΤΟ ΛΟΥΚΑΤΟ.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/12/14 8:44 μ.μ.

   Μάλιστα. Ε, και; Με τούτα και με τ΄άλλα καμώματα του Λουκάτου και τις αθλιότητες της βοδεινής κανείς δεν ασχολείται. Οι συνάδερφοι της βοδεινής την άφησαν μόνη της στον κατήφορο και κοιτάνε να κάνουνε τη δουλειά τους για να ενημερωνεται ο πολιτης. Εντάξει, εχει μια αναπηρία η δημαρχία του Ζαμάνη με τα επικοινωνιακά. Δεν οργανώθηκε και δεν τραβάει η επικοινωνία. Αλλά κουτσά στραβά υπάρχει μια ροή πληροφορίας που την τραβανε σχεδόν με το ζόρι οι άνθρωποι του τοπικού τύπου. Πάλι καλά.

   Διαγραφή
 129. Ανώνυμος24/12/14 8:49 μ.μ.

  Τι κάθεσαι και δίνεις αναφορά στους τίποτα που δε μπορούν να εκλεγούν ούτε στο σωματείο της γειτονιάς τους. Αν έχεις προτάσεις πάρε τις αποφάσεις σου με ηρεμία και άσε τους άλλους να σε βλέπουν σύμβουλο στη περιφέρεια, να αγωνιούν αν θα είσαιυποψήφιος βουλευτής, ή αργότερα υποψήφιος δήμαρχος και να τσιτσιρίζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 130. Ανώνυμος24/12/14 8:52 μ.μ.

  24/12/14 7:19 μ.μ.
  ...και θα ακολουθήσει η άλλη γνωστή παροιμία:"Μαζί με τα ξερά ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ και τα χλωρά".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 131. Ανώνυμος27/12/14 7:24 μ.μ.

  Οι υπεύθυνοι των σωματείων γνωρίζουν ότι:<< Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια της χρήσης αποκαθίστανται από τον χρήστη οι τυχόν φθορές και ζημίες και καταβάλλονται οι επί πλέον δαπάνες φωτισμού,θέρμανσης και ύδρευσης,ώστε το διδακτήριο να παραδίδεται καθ' όλα έτοιμο για τη λειτουργία του σχολείου>>.Αν εφαρμοστούν τα παραπάνω, τα 3 ευρώ δεν επαρκούν ούτε για ζήτω .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 132. Ανώνυμος27/12/14 11:11 μ.μ.

  Και γιατί να μην εφαρμοστούν παρακαλώ; Η ανομία πρέπει να πάρει τέλος. Οι δημότες και ο δήμος δεν μπορούν να επιβαρύνονται για να πουλάνε μούρη οι Λουκάτοι και Σία. Ας πάει να παίζει με την Νέα Πνοή της οποίας είναι ο ουσιαστικός αρχηγός. Γιατί ο άφαντος Μπιτάκος αποδέιχτηκε αχυράνθρωπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 133. Ανώνυμος28/12/14 6:15 μ.μ.

  Τελικά με το τσιγκέλι τα βγάζει ο Ζαμάνης. Τι την έδωσες τη συνέντευξη ρε άνθρωπε; Αφού δεν μιλάς. Πέστα να μαθει ο κόσμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 134. Ανώνυμος28/12/14 8:48 μ.μ.

  Παλιότερα λέγανε- Χέρι Χέρι με τον Καρατζαφέρη.
  Τώρα λένε στο Διόνυσο- Χέρι Χέρι η Νέα Πνοή με τον Καλαφατέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 135. Ανώνυμος28/12/14 10:03 μ.μ.

  Δ/τσα μην πέφτεις στη λούμπα του Λουκάτου. Αγνόησέ τον είναι πολύ μικρή προσωπικότητα και ανύπαρκτη δύναμη για το δήμο μας. Μην του κάνεις τζάμπα διαφήμηση και του δίνεις τη δημοσιότητα που επιζητά. Όσο σοβαρό και αν είναι δε μπορεί η αντιπαράθεση της σχολικής επιτροπής ή τελοσπάντων εκεί που δραστηριοποιείται αυτός ο κύριος με τη δ/τσα και τον Σ.Μ. να απασχολούν τόσο πολύ το blog. Παίζεται το παιχνίδι του και είναι λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 136. Ανώνυμος29/12/14 9:44 π.μ.

  Ενα απο τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κατα κόρον τα αθλητικά σωματεία είναι οτι το 3ευρω θα μετακυλιστεί στα παιδιά-αθλητές, γιατί ΄δεν βγαίνουν'. Ας το αποδείξουν λοιπόν. Ας δημοσιοποιησουν τα οικονομικά τους στοιχεία των τελευταίων χρόνων γαι να δουμε και οι υπόλοιποι τι γίνεται. Για να σταματήσει το δουλεμα δηλ. του Λουκάτου και των υπολοίπων. Στο φως παιδια ΟΛΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 137. Ανώνυμος30/12/14 1:37 π.μ.

  Ενημερωτικά για το τι ισχύει σε άλλες περιοχές για τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους σε άλλες περιοχές βάση νομοθεσίας
  http://epofe.blogspot.gr/2014/05/v-behaviorurldefaultvmlo.html
  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  Για τη νόμιμη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων που συστήνονται με το αρ. 78 του Α.Κ. ,
  και εποπτεύονται από την αρμόδια Δ/νση της Π.Ε., θα πρέπει να προσκομίζονται τα παρακάτω νομιμοποιητικά:

  Για τους νεοϊδρυθέντες πολιτιστικούς - αθλητικούς συλλόγους και για όσους δεν τα έχουν προσκομίσει:
  1. Το καταστατικό του συλλόγου καθώς και μεταγενέστερες τροποποιήσεις
  2. Απόφαση Πρωτοδικείου Έβρου με την οποία αναγνωρίστηκε το καταστατικό
  3. Αντίγραφο πρακτικού αρχαιρεσιών όπου φαίνεται η νόμιμη εκλογή Δ.Σ.
  4. Πίνακας μελών του Δ.Σ.
  Κάθε χρόνο θα πρέπει να προσκομίζονται:
  1. Επικυρωμένο αντίγραφο ισολογισμού-απολογισμού της διαχειριστικής χρήσεως του παρελθόντος οικονομικού έτους
  2. Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής
  3. Συνοπτική έκθεση της ετήσιας δραστηριότητας του συλλόγου
  4. Αριθμητική δύναμη των μελών
  Κάθε φορά που γίνονται νέες εκλογές θα πρέπει να προσκομίζονται:
  1. Το πρακτικό των αρχαιρεσιών και
  2. Πίνακας μελών του νέου Δ.Σ
  Επίσης Βιβλία που πρέπει να τηρούνται και να θεωρούνται από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου είναι:
  1. Πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων (Γ.Σ)
  2. Πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ)
  3. Ταμείου (εσόδων-εξόδων)
  4. Μητρώου μελών
  5. Βιβλίο πρωτοκόλλου
  6. Βιβλίο περιουσιακών στοιχείων
  7. Γραμμάτιο ή μπλοκ απόδειξης είσπραξης και πληρωμής (προαιρετικά )

  Τα βιβλία και τα μπλοκ θεωρούνται προτού να χρησιμοποιηθούν μετά από συμπλήρωση της αντίστοιχης αίτησης .

  • Τα μπλοκ εισπράξεων και πληρωμών θεωρούνται μόνο για το έτος που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μετά από συμπλήρωση της αντίστοιχης αίτησης.

  • Στα βιβλία και στα μπλοκ των συλλόγων όλα τα φύλλα πρέπει να αριθμούνται και να σφραγίζονται με την σφραγίδα του συλλόγου.

  • Τα βιβλία των αθλητικών σωματείων που πρόκειται να θεωρηθούν θα πρέπει έχουν τη σφραγίδα του σωματείου και την υπογραφή του Προέδρου και του Γραμματέα στην τελευταία τους σελίδα.

  • Για τη θεώρηση νέων βιβλίων ή μπλοκ θα πρέπει να προσκομίζονται μαζί και τα παλιά που τελείωσαν.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/12/14 8:09 μ.μ.

   τα βιβλια των δικων μας συλλογων ουτε τα μελη τους δεν μπορουν να τα δουν ....

   Διαγραφή
 138. Ανώνυμος2/1/15 5:37 μ.μ.

  Ο κόσμος έχει λαλησει και στο δήμο ακόμα παραμένουν οι μουζαχεντιν του Καλαφατενιου, δηλαδη ανθρωπου του συστήματος και μελους της ΚΕ της ΝΔ, εγω ακρη δε βγαζω. Οι μουζαχεντιν λοιπον εκτός δήμου κραζουν κεντρική κυβέρνηση ισοπεδωνουν τα παντα κλπ αλλα εδω ακολουθοι του Καλαφατενιου. Βαραει το νταουλι ο Καλαφατενιος χορευουν οι μουζαχεντιν και καλά οι μαχητες του Κρυονεριου, έχασαν την κλοπη του νερου, των δημοτικων τελων, θα τους κραξουν τα εργοστασια που οι περισσοτεροι εργαζονται εκει ελεο Καλαφατενιου, οι υπολοιποι?.

  Οσο για το μεγαλοεκδοτη, περασμενα μεγαλεια διηγωντας τα να κλαις, από τσαρος τοπικου τύπου, τωρα γραφειο τυπου της νεας πνοης των τριτων δηλαδη, ε ρε γελια, παντα τετοια.

  Και που να δει ο βοδεινης αυτα που ερχονται στον τοπικο τυπο από τον δήμο και αυτος θα ειναι απ'εξω, εκει θα βαρεσει κοκκινα, εκτος παιχνιδιου, θα κανει ρεπορταζ στα σχολεια, στις ομαδες και στη νεα πνοη (οσο αντεξει ο λουκατος βεβαια).

  Το γελιο ειναι οτι αυτο το τρομερο κεντρι, τα κειμενα του παντως ειναι ομοια με τη μορφωση του αρθρογραφου του, το αναδημοσιευουν στο φατσοβιβλιο οι ιδιοι και οι ιδιοι (λουκατος, αυγερη, κριεμαδησ στ, κριεμαδησ βαγ, ξανθος, λακαφωση, δειτε το καθε φορα οι ιδιοι!!!). Καποιοι τελικα εχασαν οντως την βολη τους, πονεσε η ηττα των εκλογων αδελφια

  Για τα παιδια/μουζαχεντιν του Καλαφατενιιου που γραφουν σχολια στη σελιδα του δημου, ισοπεδονοντας τα παντα, υπομονη, θα αλλαξετε και εσεις, σιγα σιγα, Και μια συμβουλη, επειδη ο Καλαφατενιος σας εκανε ολα τα χατηρια και ο Ζαμανης οχι, κοιτατε οσο περναει η μπογια του Καλαφα να το εκμεταλευτειτε γιατι μετα βλεπω το χαος. Και εσυ που αναφερεις οτι ο Ζαμανης θα πεσει εκ των εσω (σύμφωνα με πληροφοριες σου....ακομα γελαω), εδω ρε μουζαχεντιν δεν επεσε ο Καλαφατενιος, που τον πηραν πρεφα απο το πρωτο χρονο και την εκαναν με ελαφρα (νικητοπουλος, σπηλιωτης, κουριδακησ και σια) θα πεσει ο Ζαμανης? εχετε πολυ πλακα, 5 χρονια στη μαπα και μετα αλλα 5 για να τον εμπεδωσετε.

  Η νεα διοικηση του δημου μεσα σε 4 μηνες καταφερε, την ενοποιηση των δημοτκων τελων, να φερει στο δημο ιδιοκτητες επαγγελματικων ακινητων ωστε να καταγραφουν τα πραγματικα m2, ειναι σε διαδικασια εξορθολογισμου των ΝΠΔΔ, προσπαθει να συνταξει πλαισιο χρησης σχολικων & δημοτικων εγκαταστασεων, κατεγραψε τις απωλειες νερου ανα δημοτικη ενοτητα για τα τελευταια 2-3 χρονια (κρυονερι απωλειες 35%), κατεγραψε εντος 2 μηνων τις πραγματικες αναγκες καυσιμων των οχηματων του δημου, ειναι σε διαδικασια αδειοδοτησης των ανοιχτων αθλητικων εγκαταστασεων του δημου, πραγματοποιησε εορταστικες εκδηλωσεις σε ολες τισ δημοτικες ενοτητες κλπ κλπ κλπ για να μην ξεχνιομαστε και ευτυχως οι δημοτες τα βλεπουν....συμμαζεμα και νοικοκυρεμα θελει ο κοσμος το ειπε στις εκλογες!!!

  Καλη χρονια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 139. Ανώνυμος2/1/15 9:30 μ.μ.

  5.37 εχω βαρεθει να σας ακουω να πνιγετε την ανικονοτητα σας στο ξυδι του κρυονεριου ακομα και στο να κατηγορειτε περι ανικανοτητας αλλα παντα γενικολογωντας ... ενω υπαρχουν συγκεκριμενα σκανδαλα τις πρωτες 100 ημερες ... 1) υδρομετρητες που εκβιαστικα αποσυνδεονται , 2) κλαδεμματα μονο σε ενα δρομο που περναει 1 αυτοκινητο ανα 3 ωρες ( κ ενω παλαιοτερα η χαρα του δημου ειχε διαπληκτιστει με υπαλληλο που επι κοινοταρχη καλαφατελη πηγε να κανει αντιστοιχο κλαδεμμα) , 3) απευθειας αναθεση της κας Μαγγινα ...
  Τρεις αντιδημαρχοι επεσαν σε ατοπηματα . Επισης μπορειτε να μας αναφερετε ποιος ειχε προσληφθει απο το νεο αντιδημαρχο ως φυλακας του ορχου στον αγιο στεφανο ; να σας βοηθησω ... ειναι συγγενης υποψηφιας με τον κο Ζαμανη ! και τελος ειναι ειρωνικο να μιλατε για 35 % απωλειες στη μονη κοινοτητα που εδωσε πλεονασμα στη δημιουργια του Καλλικρατικου δημου ... αν στο κρυονερι ηξεραν εισπραττοντας λιγοτερα να δημιουργουν πλεονασματα παραιτηθειτε γιατι τελικα μονο για να διοργανωνετε γιορτουλες θαρρω πως ειστε ... και επιτρεψτε μου να πω οχι ιδιαιτερως επιτυχημενες ... ΥΓ με τι κονδυλια εγιναν αυτες ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή