.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου (Σώζεται η παρτίδα;)

Πέντε μήνες έχουν περάσει από την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης του δήμου από τη διοίκηση Ζαμάνη. Και τρεις που μεσολάβησαν μετά τις εκλογές, οκτώ. Το διάστημα είναι αρκετό για να  δει κανείς τις πραγματικές ικανότητες της δημοτικής αρχής και να βγάλει συμπεράσματα για το πού πάει το πράγμα. Όπως το βλέπω, τίποτα απ’ τα δύο δεν είναι ενθαρρυντικό.

Ο νέος δήμαρχος – αν και σε λίγο, δύσκολα πια θα τον αποκαλεί κανείς ‘νέο’ – μοιάζει να προσπαθεί να καλύψει ο ίδιος τα χάντικαπ των επιλογών του. Και φυσικά, αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Γιατί, τι να πρωτοκάνει κανείς, ακόμα κι αν μπορούσε να τα κάνει όλα σωστά; Και τι απ’ αυτά μπορεί να κρατήσει και για πόσο, μόλις στρέψει αλλού την προσοχή του; Σαν αποτέλεσμα, ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες εξαγγέλλονται, ξεκινούν και μετά βαλτώνουν. Το ‘σύστημα πλημμύρα’ των προηγούμενων, που έτρεχαν (επιλεκτικά) πίσω από τα προβλήματα αντί να τα προλαβαίνουν,  μοιάζει να εξελίσσεται, σε λίγο, σε ‘σύστημα ναυάγιο’.

Αλλά οι αστοχίες της νέας διοίκησης δεν περιορίζονται μόνο στις επιλογές του δημάρχου για τα πρόσωπα κλειδιά της διοίκησης του δήμου. Ούτε στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια όλο και περισσότερων φίλων και στελεχών της, που διαπιστώνουν τα σοβαρά ελλείμματα διοίκησης και βλέπουν με ανησυχία την διαγραφόμενη πορεία της δημοτικής αρχής – και πλάι σ’ αυτήν και την δική τους. Το σημαντικότερο είναι πως η διοίκηση μοιάζει να μην μπορεί να δει αυτό που συμβαίνει τώρα, αλλά ούτε κι εκείνο που έρχεται.

Από τη μια, μοιάζει να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι – όπως γράφω εδώ και δυο χρόνια – ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, για όλους. Έχει ανέβει για τους δημότες, που έχουν πια αυξημένες απαιτήσεις κι όταν περάσει μια εύλογη περίοδος χάριτος, διαμορφώνουν την άποψή τους, οριστικά. Κι έχει ανέβει και για τα στελέχη και τους φίλους των Ανοικτών Οριζόντων, που νιώθουν παρατημένοι να πράττουν κατά βούληση, να βάζουν αστερίσκους ή να ‘τα λένε’, σαν φωνές βοώντων εν τη (διοικητική) ερήμω. Και το χειρότερο, να νιώθουν εκτεθειμένοι στους χειρότερους φόβους τους.

Κι από την άλλη, η διοίκηση συνολικά – κι όχι μόνο ο δήμαρχος - μοιάζει να μην βλέπει πού οδηγεί αυτή η παρωχημένη κι αποτυχημένη πρακτική. Ή κι αν ακόμα βλέπει, μοιάζει σα να μην μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό που σε λίγο θ’ αρχίσει να συμβαίνει. Γιατί κάποια στιγμή, οι φόβοι θα γίνουν διλήμματα του τύπου ‘should I stay or should I go?’ και θ’ ακολουθήσουν παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις, συρρίκνωση και περιθωριοποίηση της συμπολίτευσης. Γιατί τελικά, ο υποβιβασμός των προσδοκιών λειτουργεί πάντα σαν ‘μαύρη τρύπα’ που καταπίνει κάθε νέα πρωτοβουλία, προεξοφλώντας εξ αρχής την αποτυχία της. Με δυο λόγια, ‘αργός θάνατος’ για τη νέα διοίκηση και τους συν αυτή.

Και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, λόγω της ανυπαρξίας αντιπολίτευσης, καθώς οι επικεφαλής των διαφόρων παρατάξεων περί άλλων τυρβάζουν. Ξεκινώντας από την Ενωτική Πρωτοβουλία, οι διακηρύξεις περί ανανέωσης λόγου, προσώπων και θέσεων, εξανεμίστηκαν πριν καν στεγνώσει το ‘μελάνι’ τους. Οι όποιες παρεμβάσεις της δείχνουν να στοχεύουν – σχεδόν αποκλειστικά – στην πολιτική παρακαταθήκη του αρχηγού της, που οι φήμες τον θέλουν σύμβουλο σε άλλον δήμο!… Από την άλλη, η Νέα Πνοή είναι χαμένη στη σκληρή διαμάχη μεταξύ των δύο αταίριαστων πλευρών της και στην προσπάθεια του ‘Γενικού Βεζύρη’ της, που τόσο αδέξια επιδιώκει να γίνει ‘Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη’. Μέρα με τη μέρα, οι ανακοινώσεις της παράταξης περιορίζονται στην ευκαιριακή προβολή αποσπασματικών αιτημάτων και προσωπικών κινήσεων. Όσο για την Ανατροπή και την Συσπείρωση, που αν δεν κάνω λάθος μέχρι τώρα παρεμβαίνουν μόνο μέσω ερωτήσεων και ανακοινώσεων, ομολογώ πως δεν έχω (πια) ιδιαίτερες απαιτήσεις. Οι πρώτοι έχουν το μυαλό τους – τώρα περισσότερο από ποτέ – στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κι οι δεύτεροι στύβουν το δικό τους να καταλάβουν πώς έγινε και πέρασε (κι αυτό) το τρένο κι έμειναν ξανά στο (βολικό) περιθώριο.

Έτσι βλέπω αγαπητοί φίλοι τα τοπικά μας πράγματα σήμερα, Τελώνου και Φαρισαίου και πάλι. Σε λίγο καιρό, το ερώτημα δεν θα ‘ναι πια το τι θα πράξει ο δήμαρχος για να ‘σώσει την παρτίδα’, γιατί η αδρανειακή ροπή θα ‘ναι πια μεγάλη. Κι οι αναρτήσεις θ’ αποτελούν απλώς το χρονικό ενός προαναγγελθέντος (πολιτικού) θανάτου. Ίσως τότε όμως, το ερώτημα που θ’ αναδυθεί να είναι διαφορετικό και ν’ αφορά άλλους. Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες - ή τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών - για ν’ αλλάξουν, ουσιαστικά αυτή τη φορά, το δημοτικό σκηνικό. Άλλωστε, είναι πολύ πιθανό ότι και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό θα ευνοεί τέτοιες πρωτοβουλίες.


Καλό μήνα και καλό Τριώδιο!

298 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/2/15 2:05 μ.μ.

  Αποδείχθηκε προεκλογικά ότι, όταν προσπάθησαν κάποιοι πολίτες για κάτι διαφορετικό, έμειναν στη μέση από έμπνευση, καύσιμα,οδηγό και λάστιχο.
  Τελικά, άλλοι από αυτούς στήριξαν Συσπείρωση, άλλοι Ανατροπή κι άλλοι στον δεύτερο γύρο Ανοιχτούς Ορίζοντες.
  Η μάχη μπορεί να δοθεί αποτελεσματικά μόνο εντός της παράταξης της πλειοψηφίας, είτε από τις θεσμικές θέσεις που κατέχει ο καθένας ή από τους συλλόγους που επίσης συμμετέχει ή από την θέση του ενεργού πολίτη.
  Αλλιώς, η περιγραφή και μόνο της κατάστασης, δεν ενδιαφέρει κανέναν πληβ των σχολιαστών που την καταγράφουν. Οι πολίτες αποδείχθηκε διαχρονικά, ανεξαρτήτως δημοτικών διοικήσεων, ενδιαφέρονται απλά και μόνον (και καλώς) για την καθημερινότητα τους, για την διαφανή-χρηστή άσκηση της διοίκησης και τίποτα παραπάνω. Και σε αυτούς τους καίριους τομείς, ο Ζαμάνης -παρά τις αρχικές δυσλειτουργίες- δεν τα πάει καθόλου άσχημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/2/15 6:01 μ.μ.

   Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο των Α.Ο. και κάποιοι άλλοι πήγαν Ανατροπή κι από ένας δυο πήγαν στις άλλες παρατάξεις.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/15 6:03 μ.μ.

   Συνεχίζω. Από πού προκύπτει λοιπόν ότι μέσα από τους Α.Ο. πρέπει να γίνει κάτι όταν μέχρι τώρα αυτό δεν έχει δουλέψει;

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος1/2/15 4:08 μ.μ.

  Να τον χαίρεσαι τον αντιδήμαρχο σου κ. Σάκη Ζαμάνη. Απάντησε στα 8χρονα σα να αντιμετώπιζε τη δημοτική αντιπολίτευση. Τελικά ο κ. Λυρούδιας αποδεικνύεται ένας εγωπαθής νάρκισσος. Κρίμα στα διπλώματα και στα διδακτορικά του. Δεν χωράει ο άνθρωπος στα δημοτικά. Δεν το βλέπεις κ. δήμαρχε Απάλλαξε τον για να απαλλαγούμε και μεις από το να τον υπερασπιζόμαστε. Έλεος πια με τα ψώνια που έχουν μαζευτεί γύρω σου. Κάθε μέρα αποκαλύπτεται και ένα καινούργιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος1/2/15 7:54 μ.μ.

  Το παραμύθι το ξέρουμε από παλιά, είναι γνωστό κόλπο γατάκια.
  Σας πονάει πολύ ότι, ο Λυρούδιας πρωτοστατεί στην εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης 5 μόλις μήνες ανέλαβε η νέα διοίκηση. Αλλά και στα υπόλοιπα έργα που δρομολογούνται για χρηματοδότηση από την περιφέρεια.
  Στην αρχή λυσσάξατε με τον Υφαντή. Πήρατε κι απο κει πόρτα και τώρα στοχοποιήσατε τον Λυρούδια, όπως παλιότερα την Ταουξή, τον Μπάση και πάει λέγοντας.
  Βλέπετε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σας και ψάχνετε να βρείτε ρόλο στο νέο σκηνικό. Από κοντά με την ΒΟΔΕΙΝΗ, που έχασε τώρα και τα στηρίγματα της στον Σαμαρά. Τα κουτσομπολιά σας θυμίζουν κατίνες περασμένων 10ετιών. Κι επειδή κανένας δεν ασχολείται πια μαζί σας, αφρίζετε. Καληνύχτα, χρεοκοπημένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος1/2/15 9:30 μ.μ.

  Όσα προβλήματα συντονισμού και νάχει η διοίκηση Ζαμάνη (που έχει), δεν συγκρίνεται με το απίστευτο μπάχαλο και την αδιαφορία του Καλαφατέλη για την καθημερινότητα μας. Η μέρα με τη νύχτα.
  Όσο και να φωνάζουν τα φερέφωνα του παλιού καθεστώτος, δεν γυρνάμε πίσω. Δεν μετανιώσαμε για την ψήφο μας και την απόφαση να απαλλαγούμε από αυτό το σάπιο καθεστώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος1/2/15 11:22 μ.μ.

  Επειδή τα σκυλάκια της νέας πνοής του Λουκουμάτου έτρεξαν πίσω από το δημοσίευμα της ΒΟΔΕΙΝΗΣ για να ξεράσουν πάλι χολή, στο έγγραφο που δημοσιεύουν υπάρχει υπογραφή Λυρούδια;
  Εγώ δεν βλέπω, γατάκια τίποτα.
  Θα το καταπιείτε κι αυτό γαργάρα σαν την επίθεση παλιότερα στον Υφαντή.
  Και θάναι μέρα μεσημέρι η ξεφτίλα σας, όπως και τότε.
  Όταν δεν μπορείτε να ασκήσετε πολιτική, ξεπέφτετε σε κατίνες αλα ESPRESSO.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος2/2/15 11:57 π.μ.

  Ναι ... δεν εχει υπογραφη ... ειναι πλαστο ! ΠΟΣΟ μα ΠΟΣΟ φαινεται ο τρομος πως η ανικανοτητα πλεον εχει προσωπο ή μαλλον προσωπα στους αγχωμενους σχολιασμους ...
  ΔΕΝ πειραζει ... ειναι πενταετια και υπαρχει η δυνατοτητα οι δημοτες να ξεχασουν αν φυσικα σταματησουν οι κεντες οσο ειναι νωρις και εννοειται πως δεν αναφερω τη λεξη αλλαγη γιατι γερος γαιδαρος νεα περπατησια δε μαθαινει ( παροιμια ,μεταφορικες ολες οι εννοιες κ οχι χαρακτηρισμοι )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος2/2/15 12:48 μ.μ.

  Επειδή, όπως γράφει κι ο παραπάνω, οι Λουκουμάτοι και η ΒΟΔΕΙΝΗ νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν έτσι ατιμώρητοι. Επειδή ο Λυρούδιας δήλωσε ότι άλλη ήταν η απάντηση του στα παιδιά της Ροδόπολης και όχι αυτό το ανυπόγραφο κείμενο, μια ΕΔΕ θα βάλει όλους στη θέση τους. Και η θρασυδειλία θα μπει στη θέση της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος2/2/15 1:46 μ.μ.

  Αγαπητή Δ/Σ η παρτίδα δεν σώζεται..Οι δημότες Διόνυσου βλέπουν , παρατηρουν και θα πράξουν αναλόγως όταν έρθει η ώρα. ..Άλλωστε αυτό έκαναν και στις εκλογές που πέρασαν..Προς το παρόν δεν μας πείθει κανένας τους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι δικές μου πληροφορίες για το θέμα της επιστολής Λυρούδια λένε ότι το θέμα έχει πολλές περίεργες πτυχές. Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ακόμα, ούτε για το ποιος και πώς έγραψε την επιστολή, ούτε για το ποιοι και γιατί το ανέδειξαν (χωρίς διασταύρωση) σε μείζον ζήτημα - και ιδίως, αν οι μεν συνδέονται με τους δε.
  παρ' όλα αυτά, από μεριάς μου, εξηγούμαι: Αν όντως κάποιος έλεγε (ή είπε) κάτι τέτοιο, προφανώς θα πρέπει να αποπεμφθεί. Αλλά είναι όντως έτσι; Ας περιμένουμε 1-2 μέρες και θα δούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι νεώτερες εξελίξεις φέρνουν τον αντιδήμαρχο σε ακόμα δυσχερέστερη θέση, έτσι ώστε η περίπτωση αυτή να μην αντιμετωπίζεται με γνώμονα τη λαϊκή ρήση: "η σιωπή είναι χρυσός". Αν όχι εκείνος, τότε ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση και προπαντός να προβεί σε πράξεις.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος2/2/15 8:23 μ.μ.

  Όπως προφανώς θα έπρεπε να απομεμφθεί και ο Υφαντής, αν τα πράγματα είχαν γίνει όπως του τα καταμαρτυρούσαν οι Λουκουμάτοι κι η ΒΟΔΕΙΝΗ. Ναι ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχω την εντύπωση ότι σ' εκείνη την περίπτωση έγινε ΕΔΕ, η οποία μάλιστα μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί. Γιατί δεν περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα;
   Και φυσικά, οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι για όλους. Τόσο για τους έχοντες (ή καταχρώμενους) την εξουσία, όσο και για τους καταγγέλλοντες (ή συκοφάντες).

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος2/2/15 11:00 μ.μ.

  Σας παρακαλώ είμαι νέος σε αυτού του είδους την ενημέρωση. Πέστε μου που θα βρω την επιστολή Λυρούδια και ότι άλλο ενδιαφέρει το δήμο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/2/15 9:26 π.μ.

   Στη "Νέα Πνοή" και στο ειδησεογραφικό όργανο του Γ.Γ. της, τη "Βορεινή"

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/15 9:31 π.μ.

   Φίλε 11.00, κάνε λίγο υπομονή 1-2 μέρες για ένα πλήρες ρεπορτάζ.
   Μάθετε επίσης πως η ΕΔΕ για την υπόθεση Υφαντή έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμα έχει βγει και είναι ομόφωνα απαλλακτικό. Αλλά η γνωστή "φυλλάδα" το ήξερε εξ αρχής αυτό και έσπευσε να κάνει κωλοτούμπα και να παρουσιάσει τις φωτογραφίες που απαλλάσσουν τον Υφαντή.
   Αλητήριοι τσουρόμαγκες που το παίζουν "δημοσιογράφοι"....

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος3/2/15 11:12 π.μ.

  Μιας και είναι της μόδας οι κωλοτούμπες από τη νέα κυβέρνηση, η Βορεινή θα έμενε πίσω; Πάντα έτσι πολιτεύτηκε διαχρονικά. Τώρα όμως που κόπηκαν, εκτός από τα τοπικά δημοτικά και τα νεοδημοκρατικά κυβερνητικά μπικικίνια, να δούμε πως θα πορευτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος4/2/15 8:50 π.μ.

  Αγαπητέ 1/2/15 2:05 μ.μ.,
  γράφεις ότι ο Ζαμάνης τα πάει καλά στην διαφανή- χρηστή άσκηση της διοίκησης, γράψε μας πως το αιτιολογείς αυτό μήπως υπάρχουν πράγματα που δεν τα βλέπουμε εμείς οι απλοί πολίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος4/2/15 11:27 π.μ.

  Αμαααααν !!! Η Νεα πνοη εβγαλε κ αλλο πλαστο εγγραφο του Δημαρχου αυτη τη φορα ... ποιος δουλευει ποιον τελικα ... ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος4/2/15 2:31 μ.μ.

  Επειδή δεν μπορείτε να ασκήσετε πολιτική αλλά κουτσομπολίστικες κατινιές, βρεθήκατε στις πρόσφατες εκλογές τόσο αποδυναμωμένοι. Είστε άξιοι της μοίρας σας. Κι αν η απάντηση σας στο έργο της αποχέτευσης στη δημοτική κοινότητα Διονύσου, που ξεκίνησε έπειτα από 20 χρόνια σε μόλις 5 μήνες, αξίζει να κατέβετε κι άλλο του κακού τη σκάλα, μέχρι τον πάτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος4/2/15 8:39 μ.μ.

  Απροσδόκητη τροπή στο θέμα της απάντησης Λυρούδια σήμερα. Με μια ακατανόητης οξύτητας και αμφίβολης λογικής ανακοίνωση, μια δημοτική παράταξη, η Νέα Πνοή, έκανε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην "Οδό Διονύσου", χαρακτηρίζοντας ως αθλιότητα την πρακτική της να παραθέσει εκτός από τα δύο δικά της δελτία και την άποψη Λυρούδια !...
  Διαβάστε τις ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα δικά σας.

  ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ - 4 Φεβρουαρίου 2015

  "Μια απαράδεκτη απάντηση Αντιδημάρχου, μετατρέπεται με τη συνέχεια που δίνεται ....σε αθλιότητα"

  Σε δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ, που αναφέρεται στην υπόθεση της απάντησης του Αντιδημάρχου Δρ. Ευάγγελου Λυρούδια σε επιστολή μαθητών της Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης, αμφισβητείται τεχνηέντως από τον εκδότη το γεγονός ότι στην επιστολή απάντησε ο ίδιος ο κος Λυρούδιας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «ως φέρεται να έστειλε». Παράλληλα, επιχειρείται παραπλανητικά να αμφισβητηθεί και η εγκυρότητα του εγγράφου, με το αιτιολογικό ότι δε φέρει την υπογραφή του.
  Παραθέτουμε ενδεικτικά, απαντητική επιστολή του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη προς την δημοτική μας κίνηση, η οποία δε φέρει την υπογραφή του ιδίου, καθώς αποτελεί επικυρωμένο αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου, με σφραγίδα και υπογραφή του αρμοδίου υπαλλήλου του Δήμου, διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα επικυρωμένα αντίγραφα που εκδίδονται από δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με το νόμο.
  Εάν ισχύουν τα όσα επικαλείται το δημοσίευμα, ο,τι φέρεται να είπε στον εκδότη ο Αντιδήμαρχος Δρ. Ευάγγελος Λυρούδιας, τότε κάνουμε λόγο για συνεχιζόμενα ατοπήματα και ολισθήματα που θέτουν πλέον σε άμεση αμφισβήτηση την αξιοπιστία των λεγομένων του.
  Η βεβιασμένη κίνηση συγκάλυψης της πραγματικότητας και αποδόμησης των ισχυρισμών του δελτίου τύπου της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», που επιχειρείται μέσω της συγκεκριμένης δημοσίευσης, είναι αποκαλυπτική και ενδεικτική της υποτιθέμενης αντικειμενικότητας και του ήθους που πρεσβεύουν ορισμένοι και το μόνο που προκαλεί είναι θυμηδία.
  Γραφείο Τύπου - «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»


  ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  "Πράγματα καθαρά. “Η όχι;"

  Με σημερινό Δελτίο Τύπου (σ.σ. δημοσιεύεται στα νέα των Δημοτικών Παρατάξεων), η Νέα Πνοή για το Διόνυσο υπονοεί πως η Οδός Διονύσου πρώτον: παραπλανά το αναγνωστικό κοινό της πόλης και δεύτερον: δημοσιεύει αναλήθειες.

  Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου που καλύπτει το θέμα που προέκυψε από την απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υποδομών Β. Λυρούδια προς τα αιτήματα μαθητών του δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης. Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται τόσο το Δελτίο Τύπου της Νέας Πνοής που καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο, όσο και η θέση του καταγγελλόμενου Αντιδημάρχου, όπως ακριβώς μας διατυπώθηκε.

  Με δυο λόγια, η Νέα Πνοή εγκαλεί την εφημερίδα και την εκδότριά της ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, επειδή παραθέτουν τις απόψεις όλων των πλευρών!

  Εν προκειμένω, σε τι θα διέφερε τότε η εφημερίδα από ένα Γραφείο Τύπου ή ένα όργανο πολιτικής προπαγάνδας;

  Αν όμως η Νέα Πνοή συμφωνεί πως σε ένα ρεπορτάζ πρέπει να αναφέρονται όλες οι απόψεις – ως ελάχιστη προϋπόθεση δημοσιογραφικής δεοντολογίας – τότε προς τι η έγκληση;

  Εκτός βέβαια κι αν πρόκειται απλώς για μια αστοχία του Γραφείου Τύπου της παράταξης, οπότε μια δημόσια διευκρίνιση θα έλυνε την παρεξήγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/2/15 8:55 μ.μ.

   Το καινούριο αφεντικό της αυτοαποκαλούμενης "Νέας Πνοής" έχει επανειλημένες φορές αποδείξει ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι πράκτορας και εγκάθετος άλλων. Τώρα κανει και μαθήματα δεοντολογίας στη Χαζάπη επειδή φιλοξένησε και την άλλη άποψη. Η απλή αλήθεια είναι ότι το φασιστάκι με το τζόκευ δεν μπορεί να αντέξει άλλη άποψη εκτός από τη δική του. Φανταστείτε τον να είχε και δύναμη τι σατράπης θα τανε. Αλλά τεράστιες ευθύνες έχει ο φευγάτος Μπιτάκος που του έδωσε γήπεδο και άλλοθι και οι υπόλοιποι σοβαροί άνθρωποι της παράταξης που ανέχονται να τους εκθέτει ένα τέτοιο φασιστόμουτρο. Γιατί καλά αυτός, ήταν γνωστός τραμπούκος. Εκείνοι όμως; Γιατί τον ανέχονται;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/2/15 9:00 μ.μ.

   Ο Λουκουμάτος πρώτα βγάζει τη χολή του ενάντια στη χαζάπη και μετά "θυμάται" να πει "Εάν ισχύουν τα όσα επικαλείται το δημοσίευμα, ο,τι φέρεται να είπε στον εκδότη ο Αντιδήμαρχος Δρ. Ευάγγελος Λυρούδιας". Δηλαδή ο ηλίθιος αθωώνει εκ των προτέρων τον Λυρούδια για να στοχοποιήσει την χαζάπη. Γιατί όμως; Η βλακεία του είναι η πιθανότερη εκδοχή, γιατί αν ανατρέξει κανείς στην οδό Διονύσου, θα δει όλες μα όλες τις ανακοινώσεις της αναρτημένες. Επομένως; Εκτός κι αν η ...ακακία τον βάρεσε στο κεφάλι!!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/2/15 9:03 μ.μ.

   Το επίμαχο ρεπορτάζ της Ο.Δ.

   http://www.odosdionysou.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B2-%CE%BB%CF%85%CF%81/

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος4/2/15 9:58 μ.μ.

  Ο Λουκουμάτος, γενικός γραμματέας της "νέας πνοής" (ο θεός να την κάνει νέα με αυτά τα καμώματα) και συντάκτης των δελτίων τύπου της έχει καπελώσει τους πάντες και τα πάντα μέσα στην παράταξη, εκμεταλλευόμενος και την πλήρη απουσία του Μπιτάκου.
  Καταφεύγει συχνά σε παραληρήματα, λες κι απευθύνεται στο σύλλογο της γειτονιάς του. Γράφει με εμπάθεια, χωρίς καμιά τεκμηρίωση, με πένα κατίνας κουτσομπολίστικων εντύπων της πλάκας. Το κόμπλεξ που βγάζει οφείλεται ότι, νιώθει μετά τις εκλογές απολύτως περιθωριοποιημένος κι απομονωμένος από την τοπική κοινωνία.
  Πήγε να δημιουργήσει φασαρία με την παραχώρηση των δημοτικών χώρων στους συλλόγους και ξεφούσκωσε με πάταγο η προσπάθεια του. Βλέπει ότι σε αυτό το παραλήρημα δεν τον ακολουθεί ουσιαστικά κανένας από την αντιπολίτευση κι αφηνιάζει περισσότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος4/2/15 11:43 μ.μ.

  Και μπετόβλακας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος5/2/15 12:17 π.μ.

  Αγνοήστετον. Είναι πολύ απλό αφού είναι λιγότερος και απο το τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος5/2/15 10:23 π.μ.

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΣΑΛΕΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
  ΕΒΑΛΕ 69 ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ 35 ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ 12 ΣΧΟΛΙΑ.
  ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ?
  ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/2/15 3:48 μ.μ.

   "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι"

   Διαγραφή
 21. Ανώνυμος5/2/15 12:36 μ.μ.

  Που το βρήκε το αναγνωστικό κοινό η Βορεινή; Τρεις κι ο κούκος. Τώρα μάλιστα που έχασε και τις πλάτες του Σαμαρά, κλάφτα Χαράλαμπε. Όσο για τον άλλον τον Λουκουμάτο με τα 69 θαυμαστικά, μήπως θέλει να μας πει κάτι σημειολογικό με το 69; Λέω εγώ τώρα, με αυτούς τους στόκους όλα να τα περιμένεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος5/2/15 2:11 μ.μ.

  Μπετόβλακας δε θα πει τίποτα!! Γράφει στο κεντρί για την προκήρυξη για το Γραφείο Τύπου:
  "Ο Δήμαρχος Διονύσου προκήρυξε μία θέση Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου σε θέματα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να περάσουν για ….συνέντευξη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή …άντε απόφοιτοι Λυκείου. Από την επιστημοσύνη του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δρ. Ηλία Υφαντή, που είχε την ευθύνη και εποπτεία του γραφείου τύπου …. σε απόφοιτο Λυκείου!!! Μεγάλα και παχιά λόγια….. σαν τις μύγες!!!!! "

  Ούτε αποτυχημένη χαρτορίχτρα να σουνα ρε λουκουμάτε που όλα τα ξέρεις και τίποτα δε βγαίνει απ όσα λες. Βρε ανόητε, γιατί δεν κρατάς μικρό καλάθι; γιατί δεν περιμένεις πρώτα να δεις και μετά να κρίνεις; πάλι θα την πατήσεις όπως τη πάτησες και στη περίπτωση του Μηχιώτη που στοιχημάτιζες ότι θα τον προσλάβουν σύμβουλο επ αμοιβή. αφού δεν τόχεις ρε μπαγασα το μαντικό τι το παιδεύεις; άσε που σου βγαίνει και το κόμπλεξ που έχεις απέναντι στα διπλώματα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/2/15 4:10 μ.μ.

   Μόνο το μαντικό;...
   Με τη φόρα που έχουν πάρει αυτός και η "Νέα Πνοή" με τα δελτία τύπου, σε λίγο θα ζητάνε από τον Μπάση να τους ενημερώνει αν αλλάξει δρομολόγιο κανένα σκουπιδιάρικο...
   Σκίσανε τα καλσόν τους με περιβαλλοντικές ευαισθησίες τάχαμου...

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος5/2/15 2:18 μ.μ.

  Άντε ν' αλλάξουμε και λίγο το θέμα.
  Πρόταση προς τους διοργανωτές των εκδηλώσεων του δήμου, ειδικά, όταν έχουν ομιλίες σαν και τις χτεσινές. ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Έτσι ακόμα και όσοι δεν παραυρέθηκαν θα μπορούν να τις απολαύσουν και να έρθουν στην επόμενη. Απλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος6/2/15 10:57 μ.μ.

  ΘΕΜΑ: Ενημέρωση από το Δήμο Διονύσου για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» της Περιφέρειας Αττικής
  Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους πολίτες του ότι μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» της Περιφέρειας Αττικής κανείς δεν χρειάζεται να στερείται του βασικού... κοινωνικού αγαθού, που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, ειδικά στην περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε στη χώρα μας.

  Όλοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην παρακάτω διεύθυνση:

  Περιφερειακή Ενότητα Aνατολικής Αττικής Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 17ο χλμ. Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη Τ.Κ 153 51 Τηλ. 213 200 5272 , 213 200 , 213 200 52 49

  Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο – στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

  Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου.

  Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και θα κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

  Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ ΔΕΗ).

  2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή αίτημα ρύθμισης οφειλής.

  3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή Ηλεκτρικού ρεύματος (λογαριασμός της ΔΕΗ).

  4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του ή εκκαθαριστικό.

  Επισημαίνεται ότι η αιτιολόγηση της αδυναμίας πληρωμής στην Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» της Περιφέρειας Αττικής θα λειτουργήσει ενισχυτικά.

  Αν υπάρχει δελτίο ανεργίας ή οποιοδήποτε έγγραφο που να βεβαιώνει την αδυναμία πληρωμής, μπορεί να επισυνάπτεται στην Αίτηση.

  Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται με σειρά ημερομηνίας υποβολής.

  Δήμος Διονύσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος7/2/15 6:14 μ.μ.

  Διάβασα τη τελευταία ανακοίνωση της απερχόμενης προέδρου της Ένωσης Γονέων Διονύσου κ. Παπαϊωάννου για την προκήρυξη εκλογών στην 'Ενωση και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής πράγματα.
  Πόσο αποδεκτή μπορεί να είναι η αλά-καρτ αντίληψη της νομιμότητας; Πόσο αποδεκτό γίνεται ένας πρόεδρος θεσμικού οργάνου , όπως είναι η Ένωση , να εμφανίζεται σαν θεματοφύλακας του νόμου του υπουργείου Παιδείας και να καλεί σε παράβαση του νόμου του ΥΠΕΣ?
  Δηλαδή να απαιτεί τη τήρηση ακριβώς της εκλογικής διαδικασίας των συλλόγων για την είσοδό τους στην Ένωση και από την άλλη να καλεί τους συλλόγους να μην πάνε για έλεγχο τα βιβλία βιβλίων τους από το δήμο;
  Και από πότε και από ποιον η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων λέει ότι η Ένωση έχει αναλάβει αποκλειστικά το καθήκον να ελέγχει τη νομιμότητα των συλλόγων; Προβλέπεται κάτι τέτοιο στο καταστατικό της ακόμα και για τους σύλλογους που δεν είναι μέλη της;
  Και γιατί ενώ τα στοιχεία που ζητά σαν ΕΓΔ για τον έλεγχο της νομιμότητας των συλλόγων είναι 5, αυτά που "επιτρέπει" στους συλλόγους να δώσουν στο Δήμο είναι μόλις 1 και μάλιστα άσχετο μα τη νομιμότητα της εκλογής;
  Το ΔΣ της Ένωσης πρέπει να δώσει πολύ προσοχή σε τέτοια φαινόμενα που εκθέτουν τη συλλογική προσπάθεια της Ένωσης και την ανάγκη ενότητας και δικαιώνουν στα μάτια των αδαών τη στάση της ομάδας Λουκάτου που αποχώρησε από την Ένωση.
  Και επιτέλους κάποιος πρέπει να θυμίσει στη κ. Πρόεδρο ότι είναι πολύ άκομψο να βάζει σε πρόσκληση για εκλογικοαπολογιστική συνέλευση το προσωπικό της τηλέφωνο. Αυτά μόνο ο Λουκουμάτος και οι Λουκίτσες του τα κάνουνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος7/2/15 8:20 μ.μ.

  (Δημοσιεύω το σχόλιο αναγνώστη, έχοντας αφαιρέσει καποια αδικαιολόγητα μπινελίκια. - Όσα αναφέρεις αγαπητέ είναι αρκούντως αιχμηρά - Δ/Σ)

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

  ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

  120 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΟΔΟΜΑ

  Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

  Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ

  ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ;

  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ)

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

  Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

  ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

  ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος7/2/15 8:33 μ.μ.

  Στο παραπάνω ήρθε να κολλήσει σήμερα και το λιβελλογράφημα του κ. Πετρόπουλου στο edionysos. Άξιος ο μισθός όλων αυτών των συγκεκριμένων κύκλων, που εώ λούφαξαν την εποχή της παντοδυναμίας Καλαφατέλη, τώρα που θίχτηκαν συγκεκριμμένα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, σήκωσαν παντιέρα.
  Βαδίζουν την ίδια ρότα των κεντρικών συστημικών ΜΜΕ, που διαχρονικά ήθελαν και θέλουν να ποδηγετούν τις εξελίξεις. Πάντα βεβαίως ..... για το καλό μας. Άξιος ο μισθός τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος8/2/15 10:39 π.μ.

  Καλημέρα και καλή Κυριακή..
  Σαν πολίτης και σαν σχολιαστής του blog Θα κάνω την δική μου προσέγγιση διότι έχω κουραστεί τον τελευταίο καιρό να μην μιλάει κανείς για την ταμπακιέρα.
  Ας ξεκινήσω με την ψεύτικη δήλωση του Δήμαρχου ότι θα τοποθετηθεί συγκοινωνιακη γραμμή προς το Πανεπιστήμιο..Δεν έγινε τίποτα...

  Μετά , βλέπουμε στο προσκήνιο το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο Κο Υφαντή, λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε...Τι πραγματικά όμως ξέρουμε για το εν λόγω περιστατικό? Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πως λειτουργεί η Χαρά του Δήμου μας..Για αυτούς που δεν γνωρίζουν είναι η Γυναίκα του Κου Υφαντή που δείχνει ότι βρίσκετε σε μια έπαρση εξουσίας...

  Μετά , είχαμε την αποτυχημένη προσπάθεια με τα χιόνια , το σύστημα πλημμύρα που το πρώτο χαρακτήρισε η Δ/Σ και με εκφράζει πλήρως , μετατράπηκε σε σύστημα Ναυάγιο!!Μπορεί να έχουν μια ψευδαίσθηση ότι τα πήγανε καλά , αλλά πρέπει να ρωτήσουν και τους πολίτες!!Ρωτήστε και θα δείτε τι απάντηση θα πάρετε Κύριοι της Διοίκησης..

  Μετά , έχουμε την Πανελλήνια πλέον πρωτιά σε καφενειακου τύπου εγγραφή απάντηση Αντιδημαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών σε μαθητές Δημοτικού σχολείου !!

  Μετά , απευθείας αναθέσεις σε βαθμό α' συγγένειας πρόσωπα..Παιδιά είχατε πρόβλημα με τις απευθείας αναθέσεις!!!!το θυμόσαστε???Τα παιδιά είναι η σημερινή διοίκηση...

  Το θέμα με το σχολείο του Κρυονέρι ου !!!Θολό τοπίο το συγκεκριμένο...

  Θα επανέλθω με πολλά άλλα , προς το παρόν όμως η ταμπακιέρα-αποτέλεσμα είναι για τα κλάματα...

  Δόν Καμίλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/2/15 2:33 μ.μ.

   Αγαπητέ Άνώνυμε" πολίτη και σχολιαστή 8/2/15 10:39 π.μ.,

   Για τα θέματα που αφορούν στο πρόσωπό μου και την λειτουργία μου ως αιρετού θεσμικού οργάνου του Δήμου, οι απαντήσεις στη μεθοδική και συστηματική παραπλάνηση και συκοφάντηση θα δοθούν αύριο στο δημοτικό συμβούλιο (Πράξη 1η).

   Για τις επανειλημμένες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπο της συζύγου μου, επειδή (από δικαίωμα, από καθήκον ή από ελεύθερη επιλογή) παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ή συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, οι απαντήσεις θα δοθούν σε εύθετο χρόνο (Πράξεις 2η, 3η, 4η κ.ο.κ.). Η διεστραμμένη εμμονή των αυτουργών με "υποχρεώνει" (με Χαρά, δε λέω...) να θεωρήσω εφεξής την υπόθεση προσωπική.

   Ηλίας Υφαντής

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/15 2:55 μ.μ.

   Επιτέλους να δοθεί και μια απάντηση σ αυτό το ρεμάλι που το παίζει εκδότης ενώ είναι πλυντήριο πολιτικού χρήματος. Νικολάκη πες αλεύρι.... Το ΣΔΟΕ σε γυρεύει !!!! Για να δούμε πόσα χρήματα έχεις υπερ-τιμολογήσει τόσα χρόνια ; Και για να δούμε και οι κανακάρηδες οι "εθελοντές" σου οι μελισσοκόμοι πόσα έχουν μασήσει μαύρα από τους συλλόγους τους; Στο κάτω κάτω η Χαρά Υφαντή που ειρωνεύεσαι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν. Εσύ όμως και τα τσιράκια σου έχετε δεκάδες χιλιάδες λόγους να ανησυχείτε.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/15 6:25 μ.μ.

   Λοιπόν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα χρήματα έχει πάρει επί Καλαφατέλη ο συγκεκριμένος εκδότης από τον Δήμο, τον Θέσπη, την Εστία, την Εξέλιξη και τις Σχολικές Επιτροπές. Γιατί μέχρι και από τις σχολικές τα έπαιρνε ο τοπικός μας εργολάβος. και να δούμε πόσες φορές παραπάνω χρέωνε τις καταχωρήσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Κι ας έρθουν τότε οι ΜπιτακοΛουκάτοι να μας εξηγήσουν τη σπέσιαλ μεταχείριση που έχουν σαν παράταξη και πρόσωπα από την συγκεκριμένη εφημερίδα. Τότε θα δούμε πόσο διαπλεκόμενος είναι ο καθένας.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/2/15 10:47 μ.μ.

   Κύριε Υφαντή με χαρά να ακούσουμε την 1 η πράξη στο Δ/Σ το θέμα όμως είναι να πείσετε και τους πολίτες..Κάτι που βλέπω δύσκολο...
   Έπειτα , με (χαρά) θα ήθελα να δω αυτά που καταγγέλλει η Διοίκηση Ζαμανη , χρηματισμους προς εκδότες - απευθείας αναθέσεις και πολλά άλλα κακώς κείμενα..Ας κάνω μια πρόγνωση ότι θα μείνουμε στο ΘΑ!!Οι λόγοι τώρα που θα μείνουμε στο ΘΑ είναι ένα θέμα προς συζήτηση..
   Τέλος μην νομίζετε ότι σας κυνηγάει το φάντασμα κάποιου Λουκαματου!Δεν είμαι ψηφοφόρος ούτε υποστηρικτής της Νέας Πνοής , κάθε άλλο, ανήκω στους ελεύθερους-υγιές ψηφοφόρους. .Άλλωστε μην ξεχνάτε αυτοί έκαναν το 25% των Ανοιχτών Οριζόντων στην δεύτερη Κυριακή 52%..
   Τέλος Κύριε Υφαντή θα σας θυμίσω ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια..
   Και για να μην σας αδικήσω δε είσαστε ο μόνος που δεν ανταποκρινονται στα καθήκοντα σας..Απλά έτυχε να σχολιάσω περισσότερο εσάς από την στιγμή που μου απαντάτε..

   Κύριοι τα καλύτερα έρχονται..Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την Δ/Σ που καλεί ανεξάρτητες σκέψεις να ενεργοποιηθουν..

   Δόν Καμίλο.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/2/15 12:17 π.μ.

   Λοιπόν κύριε Δον Καμίλο, μέσα στις ερχόμενες μέρες θα έχεις τα οικονομικά στοιχεία που ρωτάς. Μέρα παρά μέρα θα τα ανεβάζω εδώ τα τιμολόγια του λεγάμενου και θα δούμε όλοι τι έπαιζε. Τότε να δούμε τι θα απαντήσεις. Και για προκαταβολή θα κάνω αρχή από σήμερα και θα σου θυμίσω τι είχε δηλώσει ο Ζυγούνας όταν έφυγε από πρόεδρος της Εστίας. Ο Καλαφατέλης τον πίεζε για να κάνει ρουσφέτια και πληρωμές ανακοινώσεων και περίεργων προμηθευτών που δεν είχαν σχέση με την Εστία.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/2/15 12:24 π.μ.

   και για να μη με μπερδέψεις σου λεω ότι θα υπογράφω σαν WikiLeaks

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος10/2/15 10:25 μ.μ.

   Δον Καμιλο, καταρχας οι ΑΟ ελαβαν περιπου 29% στον α' γυρο και περιπου 52,5 στο β'. Εαν ο Υφαντης δεν ανταποκρινεται στα καθηκοντα του, μαλλον εισαι μυρωδιας στα δημοτικα και δεν παρακολουθεις την ουσια παρα μονο το παρασκηνιο και θα σου προτεινα να αλλαξεις το ψευδονυμο σου σε "Δον Κατίνα". Καλό βράδυ.
   Ο Δήμ(ι)ος του Διονύσ(ι)ου

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/2/15 1:29 μ.μ.

   χα χα Δόν Κατίνα!!!Λοιπόν Αϊνστάιν η αλλιώς Δημιε , θα περιμένω να δω το έργο του , προς το παρόν βλέπω μόνο φωτοβολίδες...Εν αναμονή λοιπόν των πράξεων...

   Δόν Καμίλο..

   Διαγραφή
 29. Ανώνυμος8/2/15 1:47 μ.μ.

  Κι από κοντά πριν από λίγο και οι Λουκουμάτοι της νέας πνοής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/2/15 2:16 μ.μ.

   Γραφείο τύπου των Ανοιχτών Οριζόντων..

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/15 6:27 μ.μ.

   Αν είχαν γραφείο τύπου οι ορίζοντες καημένε .....

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/15 10:58 μ.μ.

   Δεν είμαστε όλοι Λουκουματοι ρε Αϊνστάιν!!Απλοί πολίτες είμαστε που δεν γουστάρουμε τις Κοτζαμπασικες Δημοκρατίες..Μην βλέπεις φαντάσματα..Και επιτέλους ασχοληθείτε με το τι κάνει η Διοίκηση αφήστε για λίγο τι κάνουν οι Μπιτακοι-Καλαφατεληδες κλπ..Ξανά σχολιαστές τους στις εκλογές!!Άλλωστε το ξέρετε το κόλπο..

   Ομπι Ουαν.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/2/15 12:03 π.μ.

   Έχουνε γραφείο τύπου...Απλά είναι καμουφλαρισμενο με περίτεχνο τρόπο...Δεν είμαστε λαλακες..Ξέρουμε πλέον με τι έχουμε να κάνουμε...

   Πίτερ Πάν

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/2/15 12:21 π.μ.

   Ομπι Ουαν ή αλλιώς Πίτερ Παν, καρφώνεσαι. Και άσχημα μάλιστα. Προσπάθησε πάλι. Μπορείς και καλύτερα.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/2/15 1:34 μ.μ.

   Αγαπητέ η τακτική των διαφορετικών τοποθετήσεων με διαφορετικά ψευδώνυματα χρησιμοποιουνται διαρκώς στο φιλόξενο χώρο της Δ/Σ ..Εγώ γιατί να μην το κάνω? Άλλωστε ανώνυμοι είμαστε οι περισσότεροι!!!δώστε βάση στα λεγόμενα..

   Πίτερ Πάν

   Διαγραφή
 30. Ανώνυμος8/2/15 2:32 μ.μ.

  ΜΠΑ, ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΚΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ;;;;
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ....
  ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΔΕΙΝΗ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ. ΟΤΑΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΤΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Η ΜΠΑΛΛΑ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος8/2/15 3:01 μ.μ.

  Ο Μπιτάκος δεν ήταν εκείνος που πληρώθηκε δικά μας χρήματα από τον Καλαφατέλη για να κάνει τα χορευτικά του; Και ξαναπληρώθηκε για να κάνει τα ποδηλατικά του; Για ποιους εθελοντές μιλάς κύριε Μπιτάκο που δεν κάνετε τίποτα χωρίς μπικικίνια και μετά το παίζετε κι από πάνω σωτήρες ; Ή νομίζετε ότι ξεχάσαμε με τι ανταλλάγματα εξαργυρώσατε τις ψήφους σας στον Καλάφι; Λίγο τσίπα δεν θα έβλαφτε. Αλλά φταίει ο Ζαμάνης , αυτός ο Άγιος Βλάκας που δεν αποκαλύπτει ποιοι πραγματικά είστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/2/15 10:53 μ.μ.

   Στο βλακας-απογαλακτισμενος θα συμφωνήσω...Στο Άγιος κρατάω μια επιφύλαξη!!

   Ομπι Ουαν.

   Διαγραφή
 32. Ανώνυμος8/2/15 10:30 μ.μ.

  Με όσα λέει ο Μπιτάκος επιβεβαιώνει τη γραμμή Ζαμάνη.

  "Ο φετινός προϋπολογισμός που κατατέθηκε από τον κύριο Ζαμάνη προέβλεπε 100.000€ επιχορήγηση για τη Σχολική Επιτροπή, το ίδιο ποσό που διέθεσε και η προηγούμενη διοίκηση τα 3 προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, προβλέπει ως επιχορήγηση στα αθλητικά σωματεία 150.000€. Εύλογο το ερώτημα: Γιατί ο Δήμαρχος δε μείωσε την επιχορήγηση των σωματείων και δεν αύξησε τον προϋπολογισμό της Σχολικής Επιτροπής;"

  Γιατί κύριε Μπιτάκο, όπως έχει πει επανειλημμένες φορές ο δήμαρχος το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε έναν οικονομικό συμβιβασμό κατόπιν διαπραγμάτευσης, αλλά στη θέσπιση κανόνων. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι του καπνίζει και να μη δίνει λογαριασμό. Δεν μπορεί να κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι τάχα δεν βγαίνουν και να κάνουν φιέστες και γιορτές από την άλλη. Και την ίδια στιγμή να έχουν τα παιδιά του σωματείου ανασφάλιστα και να σφυρίζουν αδιάφορα. Αν εσείς αυτά δεν τα καταλαβαίνετε κύριε Μπιτάκο είναι ίσως γιατί στη πολιτική καριερα σας κάνατε μόνο συμβιβασμούς και ρουσφέτια κατ εντολή των πατρόνων σας, κομματικών, τοπικών και άλλων. Τόσο πολύ είστε ποτισμένος με το νταλαβέρι που δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν κάνει συμψηφισμό ο δημαρχος με τις επιχορηγήσεις. αλήθεια, βγήκε κανένας από αυτούς των σωματείων να μας πει πού πάνε κάθε χρόνο οι 100.000 που παίρνουν ζεστό δημοτικό χρήμα; Κακώς ξύνεστε στη γκλίτσα του τσομπάνη κύριε Μπιτάκο, γιατί ο πρώτος που θα μαγκώσει το ΣΔΟΕ είναι ο κολλητός σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος8/2/15 10:48 μ.μ.

  Και τώρα το ΣΔΟΕ δεν θα αστειεύεεται.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος8/2/15 11:35 μ.μ.

  Chapeau, κύριε Υφαντή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος9/2/15 12:37 π.μ.

  Αγαπητέ Δον Καμίλο

  Κάνω πως δεν καταλαβαίνω γιατί διαλέγεις να κάνεις κριτική στον Υφαντή για μια υπόθεση τόσο "χαμένη" από πλευράς πολιτικης εκμετάλλευσης. που ακόμα και ο εκδότης της Βορεινής έκανε στροφή 180ο και δημοσίευσε φωτογραφίες που δικαιώνουν τον Υφαντή.

  Το ίδιο κάνω πως δεν καταλαβαίνω γιατί αντιγράφεις το άθλιο παιχνίδι κάποιων να χτυπάνε την οικογένεια του πολιτικού αντί για τον ίδιο. Ούτε οι μαφιόζοι αγαπητέ......

  Είναι πολλά τα χρόνια και η πίκρα σου μάλλον μεγάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/2/15 1:39 μ.μ.

   Αγαπητέ φίλε πικρία δεν έχω , κάποιο λάθος κάνεις..Το καλό βέβαια είναι κακό για τους οπαδόυς του εκάστοτε κόμματος-ομάδα κλπ είναι ότι έχω ανεξάρτητη σκέψη..Κύριοι ο πήχης έχει ανέβει όπως λέει η φίλη μας η Δ/Σ...Είναι δύσκολο να το δεχτείτε αλλά θα το συνηθίσετε..

   Δόν Καμίλο

   Διαγραφή
 36. Ανώνυμος9/2/15 1:10 π.μ.

  Οι κατίνες της κακιάς ώρας προσπαθούν να αποστρέψουν την προσοχή μας από την καθημερινότητα μας, όπου δίνει πραγματική μάχη κι όχι επικοινωνιακές φιέστες ο Ζαμάνης. Κι έχει κι αποτελέσματα μέσα σε 5 μόλις μήνες με έργο στην αποχέτευση, στα δημοτικά τέλη, στα έργα υποδομής που υιοθέτησε η Περιφέρεια για χρηματοδότηση.
  Αλλά τα γατάκια, που έχασαν την κυβερνητική εξουσία και τις πλάτες του Σαμαρά, τόσο σε επίπεδο τοπικών ΜΜΕ όσο και δημοτικών παρατάξεων, λυσσάνε. Βγάζουν αφρούς, επίσης, διάφορα τοπικά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ στη βιομηχανική ζώνη Κρυονερίου που είχαν μάθει να κλέβουν συστηματικά το δήμο στην ύδρευση και τα δημοτικά τέλη. Ο Ζαμάνης τερμάτισε αποφασιστικά αυτή την παρανομία και άρχισε ο δήμος να εισπράττει αυτά που κλέβανε παράνομα.
  Τα δε τοπικά ΜΜΕ ανεξαιρέτως να σκεφτούν πολύ πριν ανοίγουν το στοματάκι τους τώρα που άλλαξαν τα πράγματα και δεν υπάρχει η ασυλία που είχαν με το ΣΔΟΕ, γιατί μια περατζάδα από τα λογιστήρια τους, θα είναι σεμινάριο λοβιτούρας. Συννενοηθήκαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος9/2/15 4:07 μ.μ.

  Το Γήπεδο της Σταμάτας που έγερνε, βούλιαξε!
  Έργα και ημέρες της δημαρχίας Καλαφατέλη
  Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου-
  www.odosdionysou.gr
  http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html

  Ήταν Ιούλιος του 2012, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τροποποιήσει τη μελέτη κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Σταμάτα, περικόπτοντας τα αποστραγγιστικά έργα, με το αιτιολογικό πως ήταν περιττά σύμφωνα με τη σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής γηπέδων, όπου χρησιμοποιείται στεγανός χλοοτάπητας.

  Η σχετική πρόταση ερχόταν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και την υπέγραφαν τρεις μηχανικοί της. Ο πολιτικός τους τότε προϊστάμενος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ν. Παππάς είχε μάλιστα υποστηρίξει πως δεν πρόκειται περί τροποποίησης της μελέτης αλλά για αυξομειώσεις εργασιών, από τις οποίες ο Δήμος εξοικονόμησε 129.000 ευρώ για να φτιάξει και τον περιβάλλοντα χώρο.

  Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σ’ εκείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχαν πρωταγωνιστήσει δυο άνθρωποι: ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας αείμνηστος Σακελλάριος Σωτηρίου και ο εργολάβος Άγγ. Μπόρας. Στις τοποθετήσεις τους είχαν συνοπτικά επισημάνει πως το γήπεδο πάσχει κατασκευαστικά γιατί και έχει διαγώνια (από ανατολικά προς δυτικά) κλίση που αγγίζει τους 80 πόντους, αλλά και η απουσία αποστραγγιστικών έργων, δηλαδή σωληνώσεων κάτω από τον χλοοτάπητα που θα διοχέτευαν το νερό της βροχής σε κεντρικό αγωγό, εγκυμονούσε κινδύνους υποχώρησης. Ο Σ. Σωτηρίου μάλιστα, όπως θα θυμούνται οι συνάδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι εκείνης της θητείας, είχε προσκομίσει και κομμάτι από τον χλοοτάπητα, τρυπημένο, που έδειχνε με τον καλύτερο τρόπο, αν και κατά πόσο στεγανό ήταν το υλικό. Επιπλέον είχαν τονίσει και οι δύο πως οι αλλαγές που προτείνονταν, ισοδυναμούσαν με τροποποίηση της μελέτης, για την έγκριση της οποίας δεν ήταν αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, διαδικασία που είχε παραλειφθεί.

  Δυόμιση χρόνια μετά, φαίνεται πως οι δυσοίωνες τότε προβλέψεις τους- που είχαν αποτυπωθεί στο σχετικό ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου- δικαιώνονται μέχρι κεραίας, μια που πριν από 15 περίπου ημέρες το γήπεδο της Σταμάτας, σε 15 τετραγωνικών μέτρων, στην πλευρά του δυτικού τέρματος, υποχώρησε κατά 15 πόντους καθιστώντας “απολύτως απαγορευτική τη χρήση του για αγώνες”. Και αυτή η ετυμηγορία ανήκει στο διαιτητή που θα διηύθυνε τον αγώνα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ο οποίος όπως ήταν φυσικό ματαιώθηκε.

  Σήμερα ο κ. Μπόρας δηλώνει στην Οδό Διονύσου πως αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος για τα όσα κατήγγειλε τότε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και επανειλημμένως στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, από τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
  Αξίζει εδώ να καταγραφεί το ιστορικό, πίσω από το γήπεδο που έγερνε και βούλιαξε.

  “Απαραίτητα τα αποστραγγιστικά” λέει ο κανονισμός της UEFA
  Το 2010 η τότε Κοινότητα Σταμάτας ανέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας (ΤΥΔΚ) την εκπόνηση μελέτης για την περίφραξη και διάστρωση με χλοοτάπητα του γηπέδου της περιοχής, που μέχρι τότε ήταν χωμάτινο. Στόχος η διεξαγωγή επίσημων αγώνων ποδοσφαίρου. Η μελέτη εκπονήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει στο σχετικό κανονισμό του 2010 η UEFA. Ανάμεσα στα απαιτούμενα περιλαμβάνονται, δεύτερα στη λίστα, τα αποστραγγιστικά έργα (άρθρο 4 παρ.4 του κανονισμού).

  Ο Προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη, ανερχόταν στα 835.000 ευρώ. Μετά από την κατάθεση προσφορών, το έργο ανέλαβε ο εργολάβος Ι. Γκαζιάνης, δίνοντας ποσοστό έκπτωσης 44%, κατεβάζοντας το αρχικώς εκτιμώμενο ποσό στις 380.000 ευρώ περίπου και οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου ξεκίνησαν στις αρχές του 2012.

  Συνεχίζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος9/2/15 4:07 μ.μ.

  Το Γήπεδο της Σταμάτας που έγερνε, βούλιαξε!
  Έργα και ημέρες της δημαρχίας Καλαφατέλη
  Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου-
  www.odosdionysou.gr
  http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html

  Συνέχεια-
  Επτά μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, και ενώ πολλά ακούγονταν στην περιοχή για κατασκευαστικές ατέλειες στο γήπεδο, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών. Εκεί παρουσιαζόταν μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου, υπογεγραμμένη από τρεις μηχανικούς της και τον εργολάβο. Η μελέτη περιέκοπτε τα αποστραγγιστικά έργα, γεγονός που δικαιολογήθηκε από την πρόοδο της τεχνολογίας.

  Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως, σύμφωνα με το νόμο, η περικοπή εργασιών σε δημόσια έργα- “κατ’ έλασσον δαπάνες” αποκαλούνται στη γλώσσα των τεχνικών- υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς, όταν πρόκειται για έργα που εκετελούνται από φορείς όπως οι Δήμοι, ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ποιότητα των εργασιών και η λειτουργικότητα του ίδιου του έργου, αλλά και για να αποφεύγεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

  Θέμα και με την εγγυητική επιστολή του εργολάβου!
  Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο κ. Μπόρας, ανέκυψε θέμα και με την εγγυητική επιστολή την οποία ο εργολάβος που ανέλαβε την κατασκευή, έπρεπε να είχε καταθέσει με την υπογραφή του συμφωνητικού: Στις 22 Μαρτίου 2013, περίπου ενάμιση χρόνο μετά το ξεκίνημα του έργου, ο κ. Γκαζιάνης πήρε από το ΤΣΜΕΔΕ εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης του έργου ύψους 237.000 ευρώ. Και ζήτησε να του επιστραφεί στις 28 Μαρτίου, έξι ημέρες αργότερα, μετά και την έκδοση βεβαίωσης περαίωσης!

  Ενώ στις 27 Μαρτίου 2013 ο σημερινός Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας τότε και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με αναφορά του προς το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων κατήγγελλε πως μέχρι τότε η μοναδική εγγυητική επιστολή που ο Δήμος είχε λάβει από τον εργολάβο ήταν ύψους μόλις 34.000 ευρώ και αποκαλούσε την υπόθεση “σκάνδαλο πρώτου μεγέθους”.
  Να σημειωθεί εδώ πως για τις παραπάνω καταγγελίες και αναφορές του ο κ. Μπόρας δέχθηκε μέχρι και απειλές για την επαγγελματική και την προσωπική του ζωή, με αποτέλεσμα να κάνει σχετική αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα της Εκάλης το Δεκέμβριο του 2012.

  Σήμερα ο Δήμος Διονύσου, δια στόματος αρμοδίου Αντιδημάρχου Β.Λυρούδια, για την υπόθεση “γήπεδο Σταμάτας” περιμένει το πόρισμα της Δικαιοσύνης και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ώστε για όλα τα παρατράγουδα να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/2/15 6:04 μ.μ.

   ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΩΣΤΕ

   Διαγραφή
 39. Ανώνυμος9/2/15 6:11 μ.μ.

  Συγχαρητήρια κυρία Χαζάπη!
  Σας ευχαριστούμε που αποκαλύπτετε όσα οι άλλοι αποσιωπούν επί χρήμασι.
  Συγχαρητήρια για την αταλάντευτη στάση σας και τη δημοσιογραφική αξιοπρέπεια,
  Όταν στις άλλες φυλλάδες εδιναν καταχωρήσεις, εσάς σας κυνηγούσαν δικαστικά.
  Να είστε καλά να συνεχίσετε αυτό που κάνετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος9/2/15 8:03 μ.μ.

  Σήμερα ο Δήμος Διονύσου, δια στόματος αρμοδίου Αντιδημάρχου Β.Λυρούδια, για την υπόθεση “γήπεδο Σταμάτας” περιμένει το πόρισμα της Δικαιοσύνης και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ώστε για όλα τα παρατράγουδα να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

  Μετά από την επισήμανση αυτή της εφημερίδας, καταλαβαίνουμε καλά όλοι γιατί οι εντός εκτός και επί τα αυτά επιθέσεις κατά του αντιδημάρχου Λυρούδια. Τρέμετε γατάκια, τις ποινικές ευθύνες. Αλλά δεν θα σας περάσει. Όπως δεν θα σας περάσει και η άλλη στημένη κομπίνα με την παραχώρηση των δημοτικών χώρων στους συλλόγους.
  Όταν επέμβει κι εκεί εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ να δούμε που θα τρέχουν να μεταναστεύσουν οι Λουκουμάτοι κι η παρέα τους. Έρχονται ρουκέτες και γι΄ αυτό το θέμα. Ζαμάνη μην κολώνεις στους μαυραγορίτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος9/2/15 10:06 μ.μ.

  Αν ανοίξει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός τα βιβλία και στοιχεία των περισσοτέρων συλλόγων, που σκούζουν τώρα, δεν τους σώζει όχι η Λίμνη του Μαραθώνα αλλά ούτε ο Σαρωνικός. Και πρώτες στη σέντρα οι Λουκίτσες σε κάθε σύλλογο.
  Δώστε στη δημοσιότητα κύριοι της δημοτικής αρχής όλο αυτό το παράνομο υλικό να το μάθουμε κι εμείς οι δημότες, που πληρώνουμε για τα παιδιά μας στις μαφίες αυτές. Και καλέστε εισαγγελέα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/2/15 1:41 μ.μ.

   Αντε να δούμε και εμείς βρε παιδιά τι γινόταν βγάλτε τα στην φόρα...

   Διαγραφή
 42. Ανώνυμος9/2/15 11:40 μ.μ.

  Τόσα χρόνια ανομίας όλοι αυτοί οι παράγοντες των αθλητικών παραμάγαζων, για να βγάζουν μαύρα τα προς το ζην διάφοροι τοπικοί παράγοντες (μικρογραφία των μεγαλοπαραγόντων στο ποδόσφαιρο), είχαν μάθει στην ατελείωτη παρανομία την οποία επιδοτούσε κάθε χρόνο ο δήμος από τον προϋπολογισμό του (δηλαδή από τις τσέπες μας).
  Και τώρα που παέι να μπει τάξη, κανόνες και διαφάνεια, τα γατάκια αφρίζουν. Κόψτε τους το βήχα κύριοι της δημοτικής αρχής, ζητώντας έλεγχο νομιμότητας από τον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ (αν δεν ξέρετε το τετραψήφιο του, να σας το στείλουμε). Και βγάλτε στη σέντρα τις βρωμιές τους να τις μάθει όλος ο κόσμος, όπως κάνει ο Θωμαϊδης στη Δίκη του ΣΚΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος10/2/15 6:47 π.μ.

  Καλό είναι να μην βάζουμε τους πάντες στο ίδιο καζάνι. Σε κάθε σωματείο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον χρόνο και τη ψυχή τους για αυτό που πιστεύουν και οι άλλοι που λαθροβιούν σε βάρος των ιδεολόγων και των παιδιών. Το πρόβλημα είναι ότι οι δεύτεροι ξέρουν και τουμπάρουν τους πρώτους και βγαίνουν εκείνοι καπάκι. Στη περίπτωση αυτή έχει επικρατήσει η φωνή της εξαλλοσύνης που είναι τόσο έξαλλη ώστε είναι ύποπτη ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα πολιτικά και προσωπικά. Κι από την άλλη, η δημοτική αρχή, ανύπαρκτη επικοινωνιακά και με λάθος χειρισμούς, έχει αφήσει όλο το γήπεδο στους μουτζαχεντίν εγκλωβίζοντας τους ψύχραιμους και διαλλακτικούς αθλητικούς παράγοντες. Κύριε δήμαρχε, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Αλλά κι εσείς από τη πλευρά σας σοβαρευτείτε επιτέλους !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος10/2/15 3:52 μ.μ.

  Θελω να δω λιγο τα γατακια που ως γνωστες ετρεξαν να βγαλουν την επιστολη Λυρουδια πλαστη απειλωντας με ΕΔΕ θεους και δαιμονες , τι θα κανουν τωρα που ο ιδιος ο Λυρουδιας επιβεβαιωσε την γνησιοτητα !! Καταλαβαμε κυριοι το κυρος των απαντησεων σας και αν ειστε και μεσα στα πραγματα ως ισχυριζεστε καταλαβαμε τι εστι ΕΔΕ στο Δημο ... Σας εβγαλαν στο μπαλκονι γατακια και σας εξεθεσαν ως σχολιαστες !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος10/2/15 3:58 μ.μ.

  Η κατίνα της ESPRESSO μίλησε. Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε; Σας έχει βαρέσει το στερητικό συνδρομο της εξουσίας κατακέφαλα;
  Άξιοι της μοίρας σας εκεί στο περιθώριο. Έχετε 4,5 χρόνια να συνέλθετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος10/2/15 5:54 μ.μ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα δημοτών που κατατέθηκε χθες, αποφάσισε να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα των όρων της παραχώρησης σχολικών χώρων σε φορείς του Δήμου. Κατόπιν τούτου, ο Δήμαρχος παρέτεινε μέχρι τότε την προθεσμία που είχε δοθεί... στα αθλητικά σωματεία για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους όρους παραχώρησης.

  Για την υποβοήθηση ενός τεκμηριωμένου και δημιουργικού διαλόγου, πληροφορούμε τα παρακάτω στους ενδιαφερόμενους δημότες.

  1. Το σκεπτικό των όρων της παραχώρησης, που ισχύει μέχρι και σήμερα, αποφασίστηκε ομόφωνα από τις προηγούμενες Σχολικές Επιτροπές και προέβλεπε μεταξύ άλλων:

  α) τη συμμετοχή των φορέων στις λειτουργικές ανάγκες (ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση κλπ) των χώρων και στα έξοδα καθαριότητας και αποκατάστασης τυχόν ζημιών, με την καταβολή συμβολικού αντιτίμου που θα καθόριζε ο Δήμος,

  β) την εξασφάλιση της ασφάλειας των αθλουμένων και παρευρισκομένων και

  γ) την συνολική διάθεση στα σωματεία 147 ωρών σε εβδομαδιαία βάση.

  2. Τα σωματεία αποδέχτηκαν τους δύο πρώτους όρους, τόσο εκ των προτέρων με την αίτησή τους, όσο και εκ των υστέρων με την υλοποίηση των προγραμμάτων τους βάσει των αποφάσεων. Δεν μπόρεσαν όμως να συμφωνήσουν μεταξύ τους στην κατανομή των ωρών, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, η οποία κατέληξε στις 29/10/2014 σε απόφαση Δημάρχου, που αύξανε τις παραχωρούμενες ώρες και εξειδίκευε τις προηγούμενες αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών ως εξής:

  α) Προσδιόριζε το ποσό του συμβολικού αντιτίμου συμμετοχής στα λειτουργικά έξοδα του χώρου σε 3 ευρώ ανά ώρα, που για την τρέχουσα περίοδο θα ίσχυε μόνο για τους επτά από τους δέκα μήνες της χρήσης τους (έκπτωση 30%),

  β) Καθιστούσε υποχρεωτική την ασφάλιση των αθλουμένων με ευθύνη των σωματείων για κάλυψη έναντι ατυχημάτων και αστικής ευθύνης κατά την διάρκεια των προγραμμάτων και

  γ) Προέβλεπε τον έλεγχο του πραγματικού αριθμού των αθλουμένων για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών στην κατανομή των ωρών ανάμεσα στα σωματεία.

  3. Ο συμβολικός χαρακτήρας των 3 ευρώ ανά ώρα προκύπτει:

  α) από τις παραχωρηθείσες ώρες, που είναι 158 ώρες / εβδομάδα, δηλ. 688 ώρες / μήνα και

  β) από τα στοιχεία που έδωσαν τα ίδια τα σωματεία για το δυναμικό τους (βλ. συνημμένο πίνακα), σύμφωνα με τα οποία το σύνολο των αθλούμενων ανέρχεται σε 1.616 άτομα.

  Με βάση τα παραπάνω, η επιβάρυνση ανά αθλούμενο ανέρχεται μόλις σε 0,89 ευρώ / μήνα (688 ώρες Χ 3 ευρώ : 1616 άτομα – 30% έκπτωση).

  --- συνεχίζεται ---

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος10/2/15 5:55 μ.μ.

  --- συνέχεια ---

  4. Η ασφαλιστική κάλυψη που προβλέπεται στην απόφαση παραχώρησης είναι για τη δημοτική αρχή πρωταρχική και αυτονόητη υποχρέωση έναντι των παιδιών του δήμου μας. Επιπλέον όμως, είναι και προς το συμφέρον των ίδιων των αθλητικών παραγόντων (μελών ΔΣ και εφόρων), που έως σήμερα κατέθεταν δήλωση ανάληψης της ευθύνης για την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

  Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος έχει ήδη διερευνήσει για την ασφαλιστική κάλυψη των δημοτών που αθλούνται στο δημοτικό γυμναστήριο και θα προβεί στις σχετικές διαδικασίες στο αμέσως προσεχές διάστημα.

  5. Ενημερώνουμε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσαν τα σωματεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στα προγράμματά τους με στόχο τη δίκαιη κατανομή των ωρών παραχώρησης.

  6. Ο δήμος θα στηρίξει οποιονδήποτε φορέα προσφέρει έργο προς όφελος των συνδημοτών μας. Προτίθεται μάλιστα να βοηθήσει όσα σωματεία αποδεδειγμένα «δεν βγαίνουν» οικονομικά. Δεν πρόκειται όμως να σκορπίσει ούτε ένα ευρώ δημοτικού χρήματος σε επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις χωρίς κριτήρια, με μόνο αντάλλαγμα τις πελατειακές σχέσεις που τόσα χρόνια κυριαρχούσαν.

  Κατανοούμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλεί η καινοτομία της δημιουργίας ενός πλαισίου λειτουργίας, που θα αποκαθιστά την επί χρόνια απούσα ισονομία.

  Καλούμε όμως όλους να αναλογιστούν ότι η ύπαρξη σταθερών, διαφανών και δίκαιων κανόνων, που θα ισχύουν για όλους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια χρηστή διοίκηση.

  7. Τέλος, πιστεύουμε ότι ο διάλογος για το θέμα αυτό δεν εξαντλείται με μια συνεδρίαση του Δ.Σ. και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει για το θέμα αυτό να προχωρήσει στη διοργάνωση μιας ειδικής εκδήλωσης, ανοικτής σε όλους τους δημότες και τους τοπικούς φορείς.

  Το Γραφείο Τύπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος10/2/15 5:57 μ.μ.

  Πίνακας αθλουμένων κατά δήλωση των σωματείων

  Αθλητικό σωματείο - Τμήμα - Σύνολο αθλουμένων

  ABC μπάσκετ 136

  Α.Ο. Άνοιξης μπάσκετ 83

  Α.Ο. Άνοιξης βόλεϊ 40

  Α.Ο. Άνοιξης χάντμπολ 61

  Α.Ο. Διονύσου μπάσκετ 143

  Α.Ο. Διονύσου βόλεϊ 55

  Α.Ο. Κρυονερίου μπάσκετ 69

  Α.Σ. Αγίου Στεφάνου βόλεϊ 235

  Α.Σ. Ροδόπολης μπάσκετ 310

  Α.Σ. Ροδόπολης βόλεϊ 136

  Α.Σ. Νίκη Δροσιάς μπάσκετ 155

  Οίον Αγ. Στεφάνου μπάσκετ 193

  ΣΥΝΟΛΟ 1.616

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος10/2/15 5:59 μ.μ.

  e-dionysos:

  "ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ..."

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ/ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/2/15 6:04 μ.μ.

   Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση του δήμου λέει ότι τα σωματεία είχαν συμφωνήσει στην επιβολή οποιουδήποτε αντιτίμου.
   Και μετά αποδεικνύει με απλά μαθηματικά δημοτικού ότι το αντίτιμο είναι στ αλήθεια συμβολικό γιατί η επιβάρυνση είναι 0,89 ευρώ ανά μήνα για κάθε αθλούμενο και όχι οι μ....κίες που κάποιοι έτρεξαν να πουν για δήθεν αυξηση 20% !!!!
   Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όποιοι σύλλογοι αποδείξουν ότι δεν βγαίνουν αν και κάνουν καλή διαχείριση, θα επιδοτηθούν, ενώ οι άλλοι όχι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/2/15 6:21 μ.μ.

   Δηλαδή ο Α.Σ. Ροδόπολης με 446 παιδιά και 20 ευρώ το μήνα συνδρομή καθαρίζει 9.000 μηνιάτικο ????
   Μαγαζί γωνία έχουν οι μάγκες και θέλουνε και επιδότηση από πάνω ????

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/2/15 6:24 μ.μ.

   Και για ξεκάρφωμα είδα πως στη κοπή της πίτας τους έδωσαν 600 ευρουδάκια υπέρ αναξιοπαθούντων .....
   Φιλάνθρωποι οι μαγαζάτορες ....

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/2/15 2:02 μ.μ.

   Λεγομαι Γουλα Θεοδώρα και έχω απαντησεις για τα παραπανω σχόλια. Αρκει να ξερω σε ποιον απευθυνομαι. Οι ανωνυμιες και οι τζάμπα μαγκιές δεν βοηθουν τις συζητήσεις

   Διαγραφή
  5. Αγαπητή κ. Γούλα, δεν σας γνωρίζω, αλλά να υποθέσω σωστά ότι είστε από τον Α.Σ. Ροδόπολης;

   Η ανωνυμία και η ψευδωνυμία συνειδητές επιλογές σ' αυτό το blog, υπό την προϋπόθεση της μη χυδαιότητας. Είναι στο χέρι των ενδιαφερομένων αν θα απαντήσουν ή όχι σε αιχμηρά σχόλια που διατυπώνονται. 

   Ο τρόπος αυτός, αν και ενοχλητικός γα την λεγόμενη "γαλατική ευγένεια", έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικός για την λογοδοσία των ασχολουμένων με τα κοινά.

   Εκ πείρας σας διαβεβαιώ ότι όποιοι μπορούν και θέλουν, απαντούν και βγαίνουν κερδισμένοι, παρά τα όποια μπανάλ σχόλια προηγηθούν ή ακολουθήσουν - αυτό άλλωστε συμβαίνει και στα καλύτερα σαλόνια της πόλης, όπως προσφάτως στην αίθουσα του Δ.Σ., έτσι δεν είναι;

   Ο χώρος λοιπόν είναι στη διάθεσή σας, αν και όταν το αποφασίσετε.

   Δ/Σ

   Διαγραφή
  6. Χρησιμοποίησα τη λέξη "μπανάλ" με την ορίτζιναλ σημασία της: "κοινότυπο"
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος11/2/15 3:26 μ.μ.

   Η άποψη μου είναι ότι ο καθένας έχει το θάρρος της γνωμης του αρκει να την λεει καθαρά και χωρις μασκες. Καλημερα!

   Διαγραφή
 50. Ανώνυμος10/2/15 6:09 μ.μ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΙΤΑΚΟ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ 20% !!!!!
  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ, ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΖΕΙ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος10/2/15 6:14 μ.μ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ 61 ΑΘΛΗΤΕΣ !!!!!! ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ;;;;;

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ

  ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΥΡΝΑΓΕ ΚΑΙ ΩΡΥΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΓΙΟΥΧΑΡΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ . ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος10/2/15 6:16 μ.μ.

  Τουμπεκί η Βορεινή για την ανακοίνωση του δήμου.... ψιλοκομμένο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος10/2/15 6:57 μ.μ.

  ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Ήττα για τη Διοίκηση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Δημοτικό στο Κρυονέρι

  Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εκπονήσει μελέτη για τον έλεγχο του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου στο Κρυονέρι, καθώς και της δυνατότητας ενδεχόμενης επανάχρησής του, σκόνταψε χτες βράδυ- Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου- στην κατά πλειοψηφία ετυμηγορία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με 20 έναντι 17 ψήφων αποφάσισε: Αντί για τη μελέτη- και οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση και πρόταση- μαζική και αγωνιστική διεκδίκηση για την ανέγερση νέου και σύγχρονου σχολείου στην περιοχή. Υπενθυμίζεται πως το θέμα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπογραφές τους 48 ενδιαφερόμενοι πολίτες, γονείς στην πλειονότητά τους από το Κρυονέρι. Κάποιοι μάλιστα είχαν προσέλθει στο χτεσινό Δ.Σ. με τα παιδιά τους.

  Η παραπάνω εξέλιξη- που χαρακτηρίζεται ως ήττα για τη Διοίκηση του Δήμου- μάλλον δεν εξέπληξε κανέναν: Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, η Ένωση Γονέων του Δήμου, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου, όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμεναν σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο της πιεστικής διεκδίκησης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων ενός έργου, που όλοι συνομολογούν πως είναι ώριμο για εκτέλεση. Στους παραπάνω προστέθηκαν χτες βράδυ και δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης, που διαφοροποιήθηκαν από τη θέση της παράταξής τους και συντάχθηκαν με τους φορείς που διεκδικούσαν το νέο σχολείο.

  Όξυνση στη συζήτηση…
  … Και όχι με ευθύνη όσων τοποθετήθηκαν για το θέμα. Και μίλησαν αρκετοί: Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων ο νυν και η πρώην Πρόεδρος Π. Βαλλιάνος και η Αντ. Χατζηαθανασίου αντιστοίχως, εκ μέρους των εκπαιδευτικών η Α. Κωσταρέλλου και Ε. Μπασέα Διευθύντριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου αντιστοίχως, η Πρόεδρος της “Ενωσης Γονέων Β. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλος, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.

  Όσοι από τους τελευταίους τάσσονταν υπέρ της διεκδίκησης του νέου σχολείου από τον ΟΣΚ, χειροκροτούνταν και επευφημούνταν. Και όσοι υπεραμύνονταν της θέσης της Δημοτικής Αρχής, είτε διακόπτονταν από αγανακτισμένους πολίτες είτε αποδοκιμάζονταν έντονα, με αποτέλεσμα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να μοιάζει με αρένα. Κυρίαρχα στις διαμαρτυρίες των γονιών δυο σημεία: Η έλλειψη ενημέρωσής τους για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και ο κίνδυνος να παραγκωνίσει ο ΟΣΚ το έργο μαθαίνοντας τις προθέσεις αυτές.

  Διεκδίκηση, με εναλλακτική λύση

  Αυτή ήταν με λίγα λόγια η θέση της Δημοτικής Αρχής, όπως εκφράστηκε τόσο από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, όσο και από τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή: Με ένα παλιό σχολείο επί χρόνια εγκαταλελειμμένο και βανδαλισμένο και με τη χρηματοδότηση του ΟΣΚ για την ανέγερση νέου κτηρίου όχι ακόμη πλήρως εξασφαλισμένη, και μάλιστα με το κεντρικό πολιτικό τοπίο να επανακαθορίζεται, η Διοίκηση αναζητεί εναλλακτική λύση, αλλά δεν εγκαταλείπει τη διεκδίκηση του νέου σχολείου: “Επιτρέψτε στη Δημοτική Αρχή να έχει μια άλλη πινελιά στην πολιτική της και να αναζητά εγκαίρως λύσεις”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν άλλοι 16 δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος10/2/15 6:57 μ.μ.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  Όλοι μαζί για νέο σχολείο και μόνο

  Από την άλλη πλευρά βρίσκονταν, όσοι αντιτάχθηκαν σε οτιδήποτε άλλο πλην της διεκδίκησης: Περιμέναμε τόσα χρόνια, το έργο είναι από τα τρία πρώτα στις προτεραιότητες του ΟΣΚ, η χρηματοδότηση είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, ο ίδιος ο ΟΣΚ προειδοποιεί πως αν ο Δήμος σκέφτεται άλλες εναλλακτικές- όπως την επανάχρηση του παλιού κτηρίου- τότε οι προτεραιότητες του Οργανισμού ενδέχεται να αλλάξουν. Συνεπώς ο ασφαλέστερος δρόμος για την ανέγερση του νέου σχολείου είναι η αταλάντευτη προσήλωση στον αρχικό στόχο: Διεκδίκηση, διεκδίκηση, διεκδίκηση. Αυτό, βέβαια, προϋπέθετε ότι η Δημοτική Αρχή θα ανακαλούσε την απόφασή της για την εκπόνηση μελέτης ελέγχου του παλιού κτηρίου.

  Επιπλέον παράμετροι του θέματος αναδείχθηκαν, εξάλλου, και από τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας: Χρηματοδότηση απαιτεί η ανέγερση του νέου σχολείου, χρηματοδότηση, ίσως και μεγαλύτερη, απαιτούν η ανακατασκευή και επανάχρησή του, είπε ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο. Για πολιτική ευθύνη και ανεξήγητη σπουδή της Διοίκησης, που βιάστηκε να αποφασίσει για μια μελέτη χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, μίλησε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας. Ενώ η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού τόνισε το εκρηκτικό κτηριακό πρόβλημα των σχολείων της πόλης, έθεσε το ρητορικό ερώτημα: Ποιος θέλει να συνεχίσουν να μπαίνουν παράγκες και containers στα προαύλια των σχολείων μας;

  Στα παραπάνω συμφώνησαν άλλοι 17 δημοτικοί σύμβουλοι.- ανάμεσά τους ο Θ. Στάικος της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας (σ.σ. είχε δικαίωμα ψήφου, μια που επρόκειτο και για τοπικό θέμα) και τρεις (Β. Δαρδαμάνης, Δ. Ράικος και Θ. Κρητικός, όλοι από την πλειοψηφία) ψήφισαν “παρών.

  Συνολικό αποτέλεσμα, 17 σύμβουλοι υπέρ της πρότασης Δημάρχου να μην ανακληθεί η μελέτη, έναντι 20 που απέρριψαν την πρόταση αυτή, ζητώντας νέο σχολείο και μόνο. Εντύπωση εδώ προκάλεσε η αμηχανία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτου, που επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει στο Σώμα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί αν ο σύμβουλος που δηλώνει “παρών” ψηφίζει θετικά ή αρνητικά. Και θύμισε σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους τις αντίστοιχες διαφωνίες επί Διοίκησης Καλαφατέλη, όταν οι ψήφοι ερμηνεύονταν από τον τότε Πρόεδρο “κατά το δοκούν”.

  Απομένει τώρα να απαντηθεί το ερώτημα που αφορά στη μελέτη, η οποία ήδη εκπονείται και- σύμφωνα με το Δήμαρχο- κοντεύει να ολοκληρωθεί: Το κόστος της είχε προϋπολογισθεί στα 20.000 ευρώ, ενώ τελικώς ο μειοδότης την ανέλαβε με 18.000. Θα καταβληθούν αυτά τα χρήματα; Και αν ναι, σε ποιο ποσοστό; Απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα- ενώ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται σήμερα, μια που χτες διεκόπη τα μεσάνυχτα λόγω του προχωρημένου της ώρας, και με 12 ακόμη θέματα προς συζήτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος10/2/15 10:51 μ.μ.

  Έχουν πολύ ενδιαφέρον οι πρώτες αντιδράσεις τριών ανθρώπων που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στην υπόθεση των παραχωρήσεων. Τις καταγράφω για να τις σχολιάσω μετά.

  Ο κ. Κατσιακίδης ισχυρίζεται στο ΦΒ ότι «έγινε προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες στην προηγούμενη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας για την αντιπαράθεση Δήμου-αθλητικών σωματείων» και επειδή «τα γραπτά μένουν, στο σχετικό πρακτικό της Επιτροπής αναγράφεται η θετική εισήγηση παραχώρησης καθώς και οι υποχρεώσεις των φορέων χρηστών όπως προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία Η οριστική απόφαση έγκρισης παραχώρησης είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου.»

  Η κ. Μήλα παραθέτει την 76/2014 ομόφωνη απόφαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου (επί Προεδρίας της) που τονίζει ότι ήταν ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
  «...Η Πρόεδρος επανέλαβε τις κάτωθι προϋποθέσεις για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, με τις οποίες συμφώνησαν ΟΜΟΦΩΝΑ (07 σε σύνολο 07) όλα τα παρόντα μέλη:
  α) Το πρόγραμμα δεν πρέπει να απευθύνεται επιλεκτικά σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες μαθητών με κριτήρια οικονομικοκοινωνικά και δεν πρέπει ν’ αποκλείονται μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (κείμενο Εγκυκλίου ΥΠΕΠΘ Γ1/210/20-2-1998).
  β) Θα πρέπει να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφάλειας ωφελουμένων, διδασκόντων και παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της παραχώρησης.
  γ) Θα πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από το φορέα για τυχόν ζημιές ή φθορές υπαιτιότητάς του κατά τη διάρκεια της παραχώρησης.
  δ) Θα πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης και δαπάνης του φορέα για την καθαριότητα του χώρου κατά τη διάρκεια της παραχώρησης.
  ε) Θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή των φορέων στις λειτουργικές δαπάνες του παραχωρούμενου σχολικού χώρου (π.χ. στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, στη θέρμανση κ.λπ.) με συμβολικό αντίτιμο, που θα καθορίσει ο Δήμος Διονύσου.
  Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, λοιπόν, συμπεριέλαβε στο κείμενό της αυτά, που ορίζει ο νόμος για τις παραχωρήσεις (δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά άλλωστε), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΟΥΤΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. Παρατίθεται το κείμενο του νόμου, που ορίζει τα ανωτέρω. ΤΟ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ. ΖΑΜΑΝΗΣ. Κατά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ήδη με την εξ ολοκλήρου ανάληψη της υποχρέωσης καθαριότητας (με πληρωμή καθαρίστριας και υλικών καθαριότητας) από τα αθλητικά σωματεία των σχολικών αθλητικών χώρων ικανοποιείτο η επιταγή του νόμου για συμμετοχή τους στις λειτουργικές δαπάνες αυτών.»

  Και ο κ. Λουκάτος συμπληρώνει: «Ο νόμος ορίζει ξεκαθαρα ποιες είναι οι προυποθέσεις παραχώρησης. Οποιοσδήποτε άλλος όρος είναι καταχρηστικός.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/2/15 11:00 μ.μ.

   Μου φαίνεται ότι οι τρεις καμπαλέρος και μαζί τους και η πρώην γραμματέα της Σχολικής Επιτροπής και νυν δημοτική σύμβουλος της Νέας Πνοής κ. Αυγέρη δεν ξέρουν πώς να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτά τους. Πώς το είπε ο κ. Κατσιακίδης; Τα γραπτά μένουν. Ακριβώς έτσι κύριοι και να θυμάστε ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/15 8:48 π.μ.

   Οι κύριοι αυτοί εκτίθενται λέγοντας ότι αυτοί απλώς εισηγήθηκαν αλλά δεν αποφάσισαν. Τότε η 76/2014 ομόφωνη απόφαση τι είναι; Δηλαδή αποφάσιζαν να εισηγηθούν πράγματα για να ισχύσουν ή να μην ισχύσουν; Αυτό που δεν μας λενε αλλά όλοι καταλαβαίνουμε είναι ότι οι αποφάσεις του προηγούμενου δήμαρχου εφαρμόζονταν μερικώς, εκεί που συνέφερε τους "πελάτες" του. Γι αυτό και τώρα διαμαρτύρονται. Μπορεί ο Ζαμάνης να μην είναι φτιαγμένος για ηγέτης, αλλά δεν είναι φτιαγμένος για απατεώνας. Κι όσο κι αν δεν με πείθει σε άλλα, σ αυτό είμαι μαζί του και πολλοί άλλοι το ίδιο. Γιατί επιτέλους θα πρέπει να μπει μια τάξη σ αυτό το δήμο και να κλείσουν τα τόσα μαγαζάκια των επιτήδειων δήθεν εθελοντών που κονομάνε στη πλάτη αγνών ιδεολόγων και γονιών με ανάγκες. Δεν είναι όλοι το ίδιο και γι αυτό πρέπει οι σοβαροί άνθρωποι του χώρου να ξεκαθαρίσουν μόνοι τους το κλάδο τους.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/2/15 2:36 μ.μ.

   Δεν παίρνω πίσω ούτε κόμμα από όσα υπέγραψα. Η απόφαση είναι ξεκάθαρη και οι νόμοι εφαρμόζονται,δεν μπαίνουν σε διαβούλευση.Ρωτώ: Ποια ήταν η διαβούλευση για το ύψος του αντιτίμου; Ποια ήταν η ενημέρωση των πολιτών στην όλη προσπάθεια; Γιατί δεν ανατέθηκε η όλη προσπάθεια στο << Θέσπις>> που είναι αρμόδιος για τον αθλητισμό και τα πολιτιστικά;Γιατί μετά την έγκριση της παραχώρησης δεν ανέλαβε πρωτοβουλία ο <> και να γνωμοδοτήσει για το ύψος του αντιτίμου; Πώς θα διαπιστωθεί η αδυναμία πληρωμής των φορέων; Όλοι οι σύλλογοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση μ΄αυτά που εξαγγέλλονται (περί αδυνάτων); Ποτέ δεν είναι αργά.... Κατσιακίδης Άγγελος

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/2/15 3:13 μ.μ.

   Κύριε Κατσιακίδη
   Όπως λέτε κι εσείς, οι ισχύοντες νόμοι δεν μπαίνουν σε διαβούλευση αλλά εφαρμόζονται. Αυτό ακριβώς έγινε και εδώ.
   Η διαβούλευση προηγείται ενός νόμου ή ενός πλαισίου, δεν έπεται. Κι όπως έχω διαβάσει ήδη εξελίσσεται μια διαβούλευση για το θέμα αυτό από τη νέα Σχολική Επιτροπή που έχει και χρονοδιάγραμμα που δεν είναι φαστ τρακ. Γνωρίζετε επίσης ότι ο θέσπης ήταν και παραμένει ένα διαλυμένο πράγμα που βαρύνεται με πολλά. Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι ότι προχωρήσατε εσείς στην παλιά Σχολική Επιτροπή και φτιάξατε τα κριτήρια κατανομής του χρόνου και πολύ καλά κάνατε. Γιατί αν δεν κάνει κάποιος την αρχή δεν γίνεται τίποτα. Αλλά όμως παραδεχτείτε πως είτε άμεσα είτε έμμεσα τα κριτήρια "έγερναν" λίγο. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
   Όσο για τον τρόπο διαπίστωσης της οικονομικής δυσκολίας σε κάποιους συλλόγους ο τρόπος είναι απλούστατος. Δείχνεις τα βιβλία σου σε κείνον που ζητάς να σε επιδοτήσει. Πού βρίσκεται κάτι μεμπτό ή παράλογο; Αν δεν σ΄' αρέσει, δεν τα δείχνεις σε κανέναν. Αλλά δεν παίρνεις και φράγκο, έτσι δεν είναι;
   Την καλησπέρα μου
   Δον Κιχώτης

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/2/15 7:31 μ.μ.

   Αγαπητέ Δον Κιχώτη, δεν διεκδικούμε το αλάθητο.Δεν υπήρχε ο χρόνος διασταύρωσης όλων των στοιχείων που μας δόθηκαν,ίσως ήταν λάθος και η εντοπιότητα κτλ. Έγινε η αρχή και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν καλύτερα. Προσωπικά ξέρω μόνο ένα σύλλογο με θεωρημένα βιβλία,μπλοκ εισπράξεων και αποδείξεων. Εύχομαι για το καλύτερο. Καλό βράδυ. Κατσιακίδης Άγγελος

   Διαγραφή
 56. Ανώνυμος10/2/15 10:52 μ.μ.

  Συγκρίνοντας την ανακοίνωση του Δήμου και το απόσπασμα του πρακτικού της κ. Μήλα δεν βλέπω να υπάρχει καμιά διαφωνία για το τι έγινε. Από το σημείο (ε) του πρακτικού φαίνεται καθαρά ότι το αντίτιμο προβλεπόταν στην απόφαση της Σχολικής Επιτροπής. Και από το σημείο (β) ότι έπρεπε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφάλειας ωφελουμένων, διδασκόντων και παρευρισκομένων. Αυτό αναφέρει ακριβώς και η ανακοίνωση του δήμου, δηλ. ότι η Σχολική Επιτροπή ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να εισηγηθεί κάποια πράγματα (βάσει του νόμου όπως γράφει η κ. Μήλα) και ο δήμαρχος υιοθέτησε την απόφαση και την εξειδίκευσε ως προς το αντίτιμο και την ασφαλιστική κάλυψη. Πού υπάρχει τα πρόβλημα;
  Προφανώς η Σχολική Επιτροπή δεν προσδιόρισε κάποιο αντίτιμο. Αυτό το έκανε ο δήμαρχος. Ούτε, λέει, μίλησε για ασφαλιστικό συμβόλαιο. Κι αυτό έτσι γίνηκε, αλλά κακώς. Δηλαδή κ. Μήλα πώς αλλιώς μπορεί ένα σωματείο να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συμμετεχόντων όταν δεν του ανήκει ο χώρος; Εκτός κι αν εννοείτε να κάνει το ζήτημα της ασφάλειας γαργάρα, όπως γινόταν τόσα χρόνια.
  Όμως η κ. Μήλα λιγο παρακάτω υπαναχωρεί από την ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, λέγοντας ότι κατά την προσωπική της άποψη αρκούσε το σημείο (δ) για την καθαριότητα. Τότε κ. Μήλα, γιατί προσθέσατε ομόφωνα και τους άλλους όρους; Σας πίεσε κανείς;
  Κι αν όπως λέτε, όλα έγιναν σύννομα, τι εννοεί ο κ. Λουκάτος όταν μιλάει για καταχρηστικούς όρους; Μήπως αναφέρεται στο πραγματικά καταχρηστικό κριτήριο που εγκρίνατε σαν Επιτροπή για την πριμοδότηση του τμήματος χάντμπολ όπου είναι έφορος, σε βάρος ΟΛΩΝ των άλλων τμημάτων και σωματείων; Σας θυμίζω λοιπόν ότι στο κριτήριο αυτό που είχε βαρύτητα 35% (!!!!) μόνο το τμήμα χάντμπολ πήρε τη μέγιστη βαθμολογία (δέκα) ενώ όλα τα υπόλοιπα τμήματα πήραν μηδέν! Αυτό κ. Μήλα, ονομάζεται φωτογραφικό κριτήριο, έτσι δεν είναι; Απλώς τώρα ο κ. Λουκάτος καλείται να πληρώσει τις παραπανίσιες ώρες που πήρε με την ψευδή του δήλωση περί …61 ατόμων !!! γελάνε κι οι πέτρες ακόμα, αλλά όχι τα άλλα σωματεία, αν δεν το γνωρίζετε.
  Μετά από όλα αυτά, το μόνο που συμπεραίνω είναι ότι η ανακοίνωση του δήμου παρουσιάζει την αλήθεια και παρότι ενόχλησε κάποιους, κατά τα’ άλλα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
  Με πραγματικά δεδομένα μπορεί να γίνει ό διάλογος με όσους το επιζητούν. Και πιστέψτε με είναι πολλοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος10/2/15 10:54 μ.μ.

  και για να μην μείνει ανυπόγραφο όλο αυτό το κείμενο

  Δον Κιχώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος10/2/15 11:15 μ.μ.

  Έχει πολύ ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει η δημοτική αρχή τα εξής:

  1. Τι ποσά έδωσε τα προηγούμενα χρόνια ο Καλαφατέλης σε αθλητικούς πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους και με ποια κριτήρια;

  2. Έγινε ποτέ ο προβλεπόμενος απολογισμός από πλευράς τους για τα δημοτικά χρήματα που έλαβαν; να μάθουμε δηλαδή τι έκαναν με τα λεφτά που πήραν. Γιατί για έλεγχο δε νομίζω...

  3. Μπορούμε να μάθουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες ποιοι είναι στις διοικήσεις των επιδοτούμενων συλλόγων και σωματείων;

  4. Έχει ελέγξει ποτέ κανείς αν αυτές οι επιδοτήσεις έχουν περαστεί στα βιβλία τους ή αν έγιναν φύλλο και φτερό;

  5. Υπάρχουν άλλοι σύλλογοι και σωματεία στην περιοχή που δεν έχουν πάρει ή δεν έχουν ζητήσει ποτέ επιδότηση;

  Σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/2/15 1:51 μ.μ.

   Σιγά μην απαντήσουν...Την τακτική της πάπιας θα εφαρμόσουν ...Αλήθεια έχουν περάσει τόσες μέρες-μήνες κάποιοι είπαν ότι θα δώσουν στοιχεία...που είναι τα στοιχεία?

   Διαγραφή
 59. Ανώνυμος10/2/15 11:53 μ.μ.

  Όταν λέμε να μπει Εισαγγελέας για έλεγχο στα βιβλία αυτών των συλλόγων, γιατί κάποιοι φοβούνται; Κι επίσης το ΣΔΟΕ.
  Γιατί αλλιώς θα έχουμε κι εδώ τα γνωστά καλαφατελικά τερτίπια για τα γήπεδα, που έγερναν και τελικά βούλιαξαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν χρειάζεται εισαγγελέας αγαπητέ φίλε, πολιτική βούληση χρειάζεται. Η επίκληση του εισαγγελέα είναι συχνά η απόσειση των δικών μας ευθυνών.

   Χρόνια τώρα ζητώ τη δημοσιοποίηση στοιχείων όπως των απ' ευθείας αναθέσεων (το ζητούσε κάποτε κι ο Μπιτάκος...), του απολογισμού του έργου των ειδικών συμβούλων, τα κριτήρια επιχορήγησης των συλλόγων κλπ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

   Αυτό που δεν καταλαβαίνει η παρούσα διοίκηση είναι ότι αποσιωπώντας τα ανομήματα των προηγούμενων, δημιουργεί την υποψία ότι θα κάνει τα ίδια.

   Η απαίτηση αυτή δεν είναι για εκδικητικούς λόγους. Ο καθένας θα μπορούσε να κάνει μια ανώνυμη αναφορά στο 1517 και να πλακώσει από το ΣΔΟΕ μέχρι τον Ρακιτζή.

   Το θέμα είναι να μάθουμε και να συνειδητοποιήσουμε κάποια π[ράγματα σαν πολίτες και σαν πολιτικοί. και ν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε παραπέρα.

   Ας ελπίσουμε (για τελευταία φορά) ότι με την αφορμή της κόμπλας των σωματείων θα τα δημοοσιοποιήσει επιτέλους. Αλλιώς θα είναι άξια της μοίρας της.

   Διαγραφή
 60. Ανώνυμος11/2/15 7:51 π.μ.

  Στιγμιότυπο από το συμβούλιο της Δευτέρας (e-dionysos)

  "Η αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλλα Μαγγίνα, αναφέρθηκε στην προσφυγή της «Νέας Πνοής» κατά του προσώπου της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λόγω της παρουσίας της ως μέλους της Οικονομικής Επιτροπής σε συζήτηση για την ανάθεση προμήθειας κρέατος σε συγγενικό της πρόσωπο. Η κα Μαγγίνα διευκρίνισε ότι αφενός η απόφαση αφορούσε σε ανανέωση υφιστάμενης σύμβασης και όχι στη σύναψη νέας και αφετέρου ότι ο πατέρας της δεν έχει καμία μετοχική σχέση στην εν λόγω εταιρία. Η αντιδήμαρχος επιτέθηκε μάλιστα στον επικεφαλής της «Νέας Πνοής» Παναγιώτη Μπιτάκο, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και πολιτική εκμετάλλευση (κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε) ενώ επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων της κατά παντός υπευθύνου."

  Η "επίθεση" της Μαγγίνα ήταν πως θύμισε στον Μπιτάκο ότι προεκλογικά ήξερε να την παίρνει τηλέφωνο για να την πείσει να κατέβει μαζί του, αλλά τώρα δεν σκέφτηκε ούτε να την ρωτήσει αν η καταγγελία είχε βάση πριν βγάλει την ανακοίνωση.
  Ο Μπιτάκος αρνούμενος - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - ότι το έκανε για πολιτική εκμετάλλευση, επιβεβαίωσε ότι το έκανε από πολιτική βλακεία.
  Καλό ήταν ο κύριος Μπιτάκος πριν καταγγείλει τον χασάπη της Ροδόπολης να τσεκάρει τα "σάπια κρέατα" που του πασάρει ο Λουκάτος και η παρέα του που ελέγχουν το γραφείο τύπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος11/2/15 9:46 π.μ.

  αλιευμενο απο το φεισμπουκ

  Για το θέμα των όρων της παραχώρησης σχολικών χώρων σε φορείς του Δήμου.
  Τα σωματεία είχαν τον χρόνο των 3 μηνών τουλάχιστον για να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Κοίταξαν να εφαρμόσουν το αποφασίζομεν και διατάσσομεν κάνοντας μεταξύ τους κουβεντούλες σε χώρους που είχαν ζητήσει για άθληση και όχι για συγκεντρώσεις για την δημιουργία εντυπώσεων και όχι λύσεων . Στο γραφείο του Δήμαρχου και του Αντιδημάρχου δεν εμφανίσθηκε μια αντιπρόταση για να συζητηθεί και βρε αδελφέ να απορριφθεί εστω ( το δεν πληρώνω τίποτα, δεν είναι αντιπρόταση)
  Εφαρμόζεται το λογικό σκεπτικό και η εισήγηση των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για έξοδα (δεη νερό θέρμανση συντήρηση χώρων κλπ )
  Και για να έχουμε και καλό ερώτημα και απευθύνεται σε όσους νοιάζονται για το καλό των παιδιών και την ασφάλεια των αθλουμένων Δεν είχαν μεριμνήσει αν γίνει ατύχημα; Και αν γινόταν κάτι ποιος; Τι; . Όσοι νοιάζονται για το συμφέρον των παιδιών πρωτίστως αυτό έπρεπε να εξασφαλίσουν .
  Το ποσό είναι 3 ευρώ λένε ότι είναι πολύ … μια ζωή τζαμπατζήδες είμαστε φτηνοί στα λάχανα ακριβοί στα παραπούλια ωρε . Τα σωματεία να ζητάν από τους γονείς είναι σωστό αρκεί ο Δήμος να μην ζητά από τα σωματεία…. Και μην ακούσω ότι μεταφέρεται στους γονείς . Τα σωματεία να μην το μεταφέρουν στους γονείς να τα δώσουν από τις επιχορηγήσεις .
  Επίσης δεν άκουσα να απασχολεί κανέναν το θέμα με την αληθινή ή όχι δήλωση αριθμού των αθλητών (περνάει στα ψιλά) θα περιμένω αποτελέσματα ....
  Έχει υποχρέωση ο Δήμαρχος και καλά κάνει και σπάει αβγά να καταργήσει τις πελατειακές σχέσεις και να εφαρμόσει ένα πλαίσιο λειτουργίας δίκαιων κανόνων για όλους. Δήμαρχε προχώρα με δικαιοσύνη και θα αυξηθούν οι ψηφοφόροι σου σπάσε το κατεστημένο και ο κόσμος θα σε ανταμείψει.

  ευ δαιμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος11/2/15 9:57 π.μ.

  Ο Λουκάτος χτες το βραδυ έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση χωρίς να πει τίποτα για την ταμπακιέρα και χαρακτήρισε την ανακοίνωση του δήμου προσβλητική. Γιατί κύριε Λουκάτε προσβλητική; Ποιος είστε εσείς που ζητάτε να εξαιρεθείτε των κανόνων; Αυτά να τα κάνετε στους ιθαγενείς υπηκόους σας που είχατε μαζέψει για κλακαδόρους να γιουχάρουνε όσους διαφωνούσαν. Όχι εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος11/2/15 10:08 π.μ.

  Μιλάει ο Λουκουμάτος για προσβολές; Γιατί απειλούνται οι παρανομίες και ασυλίες, που απολάμβανε μέχρι σήμερα; Αυτές τις μεθόδους στο βασίλειο του και στην υπηρεσία του, στο πολεμικό ναυτικό. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.
  Τέρμα οι παρανομίες, τέρμα οι τοπικοί παράγοντες - κλώνοι των μεγαλο-απατεώνων της Α΄ Εθνικής ποδοσφαίρου- Μπέος, Ψωμιάδης και Σία. Οι υγιείς δυνάμεις μέσα στους συλλόγους, που είναι πλειοψηφία, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να εξυγιανθεί ο χώρος από την τοπική ΠΑΡΑΓΚΑ. Όξω ρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος11/2/15 10:44 π.μ.

  Ο διαλογος απο πλευρας δημου με τα σωματεια μου θυμιζει την παροιμια "Να σε καψω Γιαννη , να σ αλειψω λαδι ." Οι προεκλογικες δεσμευσεις περι διαβουλευσης συμμετοχης του πολιτη μαλλον ηταν γραμμενες στο χιονι ... δεν κρινω το μετρο ... θεωρω πως τα 3 € χρειαζονται κ τις αντιστοιχες παροχες απο πλευρας δημου , ειδικα για επινοικιαση χωρου που ΔΕΝ του ανηκει! Οσο για την ομαδικη ασφαλιση ειναι χρησιμη . Στα ΚΑΠΗ υπαρχει ; στη μουσικη σχολη υπαρχει ; στα τμηματα του ΘΕΣΠΙ υπαρχει; ελπιζω πως ναι ...
  Κλεινοντας θεωρω πως ο Δημαρχος προσπαθησε να κερδισει τις εντυπωσεις κ μονο ,στον αποηχο της ηττας του για το 1ο δημοτικο στο Κρυονερι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος11/2/15 10:46 π.μ.

  Υπάρχει μια πλήρως τεκμηριωμένη άποψη και πρόταση του δήμου προς τους συλλόγους. Ανοιχτή για συζήτηση μπροστά σε όλους εμάς τους δημότες. Για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια.
  Κι όχι για παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες, ρουσφετολογικές ρυθμίσεις ή πελατειακές μεθοδεύσεις. Αξίζει να στηριχτεί από την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων για να σπάσει το χρόνιο απόστημα των μαυραγοριτών παραγόντων, που έστησαν τα μαγαζάκια τους στις πλάτες των παιδιών μας.
  Κύριοι της δημοτικής αρχής, μπράβο σας για την τόλμη. Προχωρείστε με θάρρος. Σας στηρίζουμε.
  Ένας γονέας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/2/15 1:12 μ.μ.

   εισαι σε άλλο κρατος ,γιατι δεν αναλαμβάνεις εσυ έναν συλλογο να δεις την γλύκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Απο μακριά είναι καλή η κριτική....Κρίμα γιατι κάποιοι ανθρωποι δινουν το χρονο τους και για το δικο σου παιδι..........ενω εσυ τι ακριβώς κάνεις....τίποτα ,μονο κριτική............

   Διαγραφή
 66. Ανώνυμος11/2/15 11:58 π.μ.

  Φίλε 10.44, η διαβούλευση δεν αναιρεί την ύπαρξη και εφαρμνογή κάποιων κανόνων στο μεσοδιάστημα. Δηλαδή, ώσπου να ολοκληρωθεί μια διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους δεν σταματάνε τα πάντα. Τα προγράμματα πρέπει να εξελίσσονται, τα κόστη να καλύπτονται (από ποιον αλήθεια μέχρι σήμερα;) και κάποιος να εγγυάται την ασφάλεια των αθλουμενων παιδιών. Κι αν μιλάμε για πραγματική διαβούλευση για να γίνει κάτι που πολλοί να συμφωνήσουν για πολλά αυτό παίρνει καιρό. Τι θα γίνεται μέχρι τότε; Δεν θα υπάρχει κανένας κανόνας; Φυσικά μεχρι τωρα υπήρχε μια χαλαρότητα που βόλευε κάποιους. και κάθε χρονιά στην αρχή της γινόταν ένα παζάρι με 2-3 νταλαβεριτζήδες εν κρυπτώ. Για θυμηθείτε πώς έβγαιναν τόσα χρόνια οι κατανομές των ωρών από το Θέσπη... Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει. Αν φταίει για κάτι ο δήμαρχος είναι ότι δεν κινήθηκε νωρίτερα και πιο αποφασιστικά. και κάποιοι νόμισαν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τη κατάσταση. Με τις φωνές τους όμως έβγαλαν το θέμα από τις κλειστές πόρτες που ήταν μέχρι τώρα και το έφεραν "στη σέντρα". Τώρα έχουμε όλοι υπόψη μας τι γίνεται και δεν μπορούν να γυρίσουν στα παλιά.
  Είναι πολύ καλή ιδέα να επεκταθεί η ασφάλιση σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν παιδιά. Ένα ομαδικό συμβόλαιο θα έρθει πολύ φτηνά. Για τα ΚΑΠΗ τωρα....
  Όσο για τη μουσική σχολή Κρυονερίου, αυτή ακόμα λειτουργεί με μαύρο χρήμα, για ασφάλιση θα μιλάμε τώρα; Ας δώσουν πρώτα λογαριασμό πόσους μαθητές έχει, πόσες εισπράξεις, πόσες δαπάνες, και μετά παμε και για την ασφάλιση. Εκεί γινόταν το πάρτυ της αρκούδας και η διοίκηση πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Το έχει υποσχεθεί και το οφείλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος11/2/15 12:02 μ.μ.

  Εδώ, κύριε τάδε μας 10:44, δεν μιλάμε για νίκες και ήττες. Κάποιο σοβαρό λάθος κάνετε ή σκέπτεσθε με όρους άλλων ξεπερασμένων εποχών. Εδώ από την πρόταση που κατέθεσε ο δήμος δεν έχει να χάσει κανένας, πέραν κάποιων "μαυραγοριτών παραγόντων", όπως εύστοχα γράφει κάποιος σχολιαστής. Αυτοί όμως είναι μειοψηφία και μέσα στα σωματεία τους.
  Αντίθετα, έχουν να κερδίσουν όλοι από τους κανόνες παραχώρησης, τη διαφάνεια, τους καλούς λογαριασμούς, τον έλεγχο. Και πάνω απ΄ όλα να υπάρξει σεβασμός στο δημοτικό χρήμα που επιχορηγεί ο δήμος με τα λεφτά μας αυτούς που αφρίζουν από λύσσα (για ενημέρωση, αντι-λυσσικοί εμβολιασμοί γίνονται σε οποιοδήποτε φαρμακείο του Διονύσου).
  Αλλιώς, ούτε ένα ευρώ πλέον. Ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι και όχι κρατικοδίαιτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος11/2/15 12:23 μ.μ.

  Παντού στον κόσμο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία, ούτε λειτουργούν για την ψυχή της μάνας τους. Πόσο μάλλον στην περίπτωση μας, που τους επιχορηγεί κανονικά κάθε χρόνο ο δήμος και τους παραχωρεί σχολικούς χώρους.
  Τι φοβούνται, λοιπόν, και δεν προσκομίζουν τα βιβλία και στοιχεία τους, ώστε να υπάρξει πλήρες ΦΩΣ στη λειτουργία τους; Μόνο να κλαψουρίζουν ξέρουν για να επιχορηγηθούν;
  Τι φοβούνται και δεν προσέρχονται σε έναν ανοικτό -μπροστά στους δημότες- διάλογο με βάση την πρόταση του δήμου; Και νομίζουν ότι με απειλές και γιουχαϊσματα όσων σκέπτονται διαφορετικά από αυτούς, όπως προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν κάτι να κερδίσουν; Τους τραμπουκισμούς στο σπίτι τους ή στην υπηρεσία σου κύριε Πιλάφα-Λουκουμάτε.
  Που ακούστηκε αυτή η ασυδοσία από μια ιδιωτική επιχείρηση; Που βρισκόμαστε; Στην Ουγκάντα ή στον Μεσαίωνα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος11/2/15 12:36 μ.μ.

  Α, ρε Διονυσοσκουφίτσα πάλι κεντάς. Και, μεταξύ μας, σώζεις και την παρτίδα. 4 ολόκληρα χρόνια τώρα, ανεκτίμητη αξία! Πολλοί την δόξαν σου εζήλεψαν αλλά έσπασαν τα μούτρα τους στα βράχια. Μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος11/2/15 12:46 μ.μ.

  Και για να γελάσουμε λίγο: ο Μπιτάκος έκοψε λέει την πίτα της παράταξης του. Κι όπως γράφει το δελτίο τύπου, ήσαν εκεί αρκετοί φίλοι της παράταξης. Οι περισσότεροι, αν δεις τις φωτό, συνεργάτες τους στο διεθνές φεστιβάλ χορού, στους ποδηλατικούς γύρους, στο Ρόδο.
  Α, έλειπε ο Βορριάς και όλοι οι συν αυτώ. Ούτε ένα μήνυμα, τίποτα. Που κατάντησες ρε Μπιτάκο; Αχάριστος και αγνώμων...... Τίποτα παραπάνω. Και ένας κακαμαθημένος προστατευόμενος. Τίποτα παρακάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος11/2/15 1:03 μ.μ.

  Αυτό κι αν είναι είδηση. Πέρασε ξυστά από τον δήμο Διονύσου ένας Κομήτης, ονόματι Μπιτάκος. Ρεζίλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Αγαπητέ φίλε 12:36, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

  Όμως, μια τέτοια παρτίδα δεν σώζεται, ούτε κερδίζεται, από ένα blog.

  Χρειάζεται αυτοί που έχουν επιφορτιστεί να παίξουν στη παρτίδα να σοβαρέψουν και να δουν τα λάθη τους και πώς θα τα διορθώσουν.

  Και πρώτος απ' όλους ο δήμαρχος, που πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι δεν είναι απλώς "ένα καλό παιδί".

  Κι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ν' αντιγράψει πρακτικές άλλων που δεν του ταιριάζουν, αλλά ν' ακούσει τι έχουν να του πουν οι συνεργάτες του.

  Οι οποίοι επί τη ευκαιρία ας πάψουν να κλαψουρίζουν κι ας κάνουν κάτι για όσα τους ενοχλούν.

  Αν έχετε να πείτε κάτι, πείτε το ευθέως και προπαντός δημιουργικά, Και τελικά, κάντε όσα υποσχεθήκατε να κανετε.

  Επιτέλους, κύριοι και κυρίες σύμβουλοι και συ δήμαρχε, MAN UP!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/2/15 1:40 μ.μ.

   Δυστυχισμένη η χώρα που χρειάζεται ήρωες.

   Μπέρτολτ Μπρεχτ

   Διαγραφή
 73. Α, με την ευκαιρία, πρόσεξα ότι πριν λιγο ξεπεράσαμε τα 10.000 σχόλια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος11/2/15 1:49 μ.μ.

  well done και να τα εκατοστήσεις (σε χιλιάδες εννοώ!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος11/2/15 2:03 μ.μ.

  Αυτό δεν είναι πλέον blog, είναι Μπουρλότο.
  Ο μελισσοκόμος (όχι ο Λουκουμάτος, ο άλλος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Ανώνυμος11/2/15 2:19 μ.μ.

  Η Συμμαχία για τον πολίτη και ο πρόεδρος υπάρχουν? Τι έγιναν τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα σχέδια υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/2/15 3:51 μ.μ.

   'αλλαξε στο μεταξύ ο νόμος για τα αυθαίρετα και άλλαξαν και τα σχέδια
   και στο ίδιο οικόπεδο έκαναν "ανεξάρτητες μεζονέτες"

   Διαγραφή
 77. Εντυπωσιακά τα όσα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου:

  - Για τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου στα 3,5 χρόνια της προηγούμενης Διοίκησης δαπανήθηκε το ποσόν των 900.000 ευρώ! Μόνο για ένα απορριμματοφόρο, η σχετική δαπάνη συντήρησης άγγιξε τις 50.000 ευρώ.

  - Τα συγκριτικά στοιχεία για τα καύσιμα των οχημάτων ανάμεσα στο Δεκέμβριο του 2013 και τον αντίστοιχο μήνα του 2014 μιλούν για μια εξοικονόμηση των 10.000 λίτρων, που μεταφράζεται σε 120.000- 130.000 ευρώ,

  Όπως το έχω ήδη περιγράψει: Μπάτε σκύλοι, αλέστε....

  Μην μείνετε όμως στις διαπιστώσεις κυρία Μαγγίνα και κύριε Ζαμάνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/2/15 3:44 μ.μ.

   Ποιοι ήταν οι αντιδήμαρχοι περιβάλλοντος που ηταν υπεύθυνοι για τον εξοπλισμο και τα καυσιμα ?

   Ο ενας θυμαμαι πως ηταν εκείνος που τον λέγατε "Καταπατητή", ε;

   φαίνεται πως έπεσαν οι τιμές των ακινήτων ....

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/15 3:47 μ.μ.

   ωχ ωχ ωχ !!!!!
   στα πόσα χιλιάρικα είναι το κακούργημα???
   μπουρλότο !!!!!!!!!

   Διαγραφή
 78. Εντυπωσιακές και οι δύο "τάπες" της Μαγγίνα σε Μπιτάκο και Καλαφατέλη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

  Στην επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα, απάντησε στην πρόσφατη (9/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα. Η υπόθεση ξεκίνησε με καταγγελία της δημοτικής παράταξης Νέα Πνοή για το Διόνυσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επειδή η κ. Μαγγίνα, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, συμμετείχε (και δεν αποχώρησε) στη συζήτηση και την ψηφοφορία θέματος που αφορούσε σε προμήθεια του Δήμου από συγγενικό της πρόσωπο, θέμα που προβλήθηκε- και συνεχιζόταν επιμόνως να προβάλλεται- από τοπική εφημερίδα.
  Δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κ. Μαγγίνα υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά σε παράταση παλαιότερης, επί Διοίκησης Καλαφατέλη, σύμβασης, ενώ προμηθευτής δεν είναι- όπως κατηγορήθηκε- ο πατέρας της, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι καν εταίρος στην προμηθεύτρια εταιρεία!
  Αξίζει να σημειωθεί η αποστροφή της Αντιδημάρχου προς τον επικεφαλής της Νέας Πνοής Π. Μπιτάκο: “Έχουμε την ίδια ηλικία και θα περίμενα άλλου είδους συμπεριφορά. Ιδίως αν θυμηθώ πως προεκλογικά μου τηλεφωνούσατε συνεχώς, ενώ τώρα δεν κάνατε τον κόπο να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ο κόσμος πράγματι αλλάζει, εσείς όχι, όπως αποδεικνύεται από την ευτελή αυτή αντιπαράθεση. Όπως και να έχει, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει το όνομα της οικογένειάς μου”, δήλωσε η κ. Μαγγίνα, προσθέτοντας πως τα σχετικά δημοσιεύματα, που μιλούν για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της, έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

  Λίγο αργότερα, και πιο συγκεκριμένα όταν το Σώμα συζητούσε για την αναγκαιότητα διαφόρων προμηθειών, η Αντιδήμαρχος πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα περιστατικό: Στη διάρκεια διευκρινίσεων για τα ανταλλακτικά και μικροαναλώσιμα ανταλλακτικών που αφορούν στα οχήματα του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, λησμόνησε το χρυσό κανόνα των Δικαστηρίων που λέει “μην ρωτάς, αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση” και ρώτησε την κ. Μαγγίνα για τον αριθμό των δημοτικών οχημάτων. Η αμηχανία και η έκπληξή του ήταν παραπάνω από φανερές, όταν η Αντιδήμαρχος και την απάντηση γνώριζε, αλλά και προσέθεσε πως μόλις την ίδια ημέρα είχε υπογράψει τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

  (Αχ Γιάννη μ', σ' έφαγε το μεροδούλ' κι έχασ' τη φόρμα σ' φαίνετ' ...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Ανώνυμος11/2/15 3:59 μ.μ.

  Το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της Δημοτικής Αρχής, κατέληξε η κ. Μαγγίνα, είναι η σειρά και η τάξη που μπαίνει σιγά σιγά στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

  Μπορεί να λέτε ό,τι θέτε αλλά αυτή η δημοτική αρχή βλέπετε από τα παραπάνω αδιάσειστα στοιχεία της αρμόδιας αντιδημάρχου κας Μαγγίνα, σέβεται το δημοτικό χρήμα, κάνει σοβαρότατες οικονομίες κόβοντας τις απίστευτες σπατάλες Καλαφατέλη, χωρίς να μειώνεται η προσφορά της στην καθημερινότητα μας.
  Αυτά μετράνε για εμάς τους δημότες, η τάξη, η διαφάνεια, η φροντίδα για την καθημερινότητα, οι κανόνες, το έργο. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες για τις κατίνες της γειτονιάς. Σκούζετε όσο θέτε, Εμείς δεν μετανιώσαμε για την ψήφο μας και μας δικαιώνετε κάθε μέρα.
  Μπράβο ξανά στην κα Μαγγίνα, ένα νέο άνθρωπο, τραπεζικό στέλεχος, επιστήμονα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/2/15 4:06 μ.μ.

   ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ, ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ. ΕΊΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ Η Η ΤΥΠΙΣΑ. ΟΥΑΟΥ ! ΛΙΓΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΕ ΠΛΥΜΗΡΙΣΑΝΕ...

   Διαγραφή
 80. Ανώνυμος11/2/15 6:56 μ.μ.

  Έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος 4:06. Χαλαρώστε και λιγάκι και ευχηθείτε καλού κακού τα ωραία να κρατήσουν λίγο ακόμα και να μην ξεφουσκώσουν απότομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος11/2/15 7:39 μ.μ.

  Είμαστε χαλαροί κι εκφραζόμαστε ελεύθερα για όσα νιώθουμε. Κανένας δεν θα μας φιμώσει, αλλού αυτά τα κολπάκια, στο δικό σας μαγαζάκι. Εδώ είναι ελεύθερο βήμα, που για πολλά χρόνια αποτελεί την Ελπίδα μας.
  Όσο για τον Μπετόβλακα - 4:06 - ας πάει να μάθει γράμματα και μετά να παρεμβαίνει. Αφού μιλάμε για απόλυτο Μπετόβλακα, τούβλο Τριπόλεως με 12 τρύπες δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Ανώνυμος11/2/15 10:04 μ.μ.

  Ακριβώς επειδή είναι ελεύθερο το μαγαζί , μπορείς κι εσύ να πανηγυρίζεις για τις επιτυχίες της δημοτικής αρχής κι εγώ να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, και μακάρι να διαψευστώ. Δεν συμφωνείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος11/2/15 10:32 μ.μ.

  Γατάκια, η δημοτική αρχή έκανε σε 5 μόλις μήνες ό,τι εσείς δεν κάνατε στα 3,5 χρόνια.
  Ενοποίησε προς τα κάτω τα δημοτικά τέλη και στις 7 κοινότητες
  Έκοψε τις σπατάλες, όπως σας τάπωσε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο η κα Μαγγίνα.
  Έκοψε τις σπατάλες στις πληρωμένες καταχωρήσεις στις τοπικές φυλλάδες.
  Άρχισε το έργο της αποχέτευσης στην κοινότητα του Διονύσου.
  Υπέβαλλε ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων στην Περιφέρεια.
  Αναβάθμισε την κοινωνική πολιτική του δήμου (λειτουργία κοινωνικού σπουδαστηρίου).
  Βάζει κανόνες, τάξη και διαφάνεια στις πελατειακές σχέσεις με τους μαυραγορίτες παράγοντες σε διάφορους συλλόγους.
  Δίνει μεγάλο βάρος στην καθημερινότητα μας, με στοχευμένες κινήσεις κι όχι με δημοσιοσχεσίτικες φιοριτούρες σαν του Καλάφι.
  Εισπράττει ποσά από δημοτικά τέλη, που χαριστικά διέφευγαν χρόνια από επιτήδειους στο Κρυονέρι κι αλλού.
  Στέλνει στον εισαγγελέα το γήπεδο της Σταμάτας, που έγερνε και βούλιαξε.

  Τα καλύτερα όμως έρχονται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Ανώνυμος12/2/15 8:58 π.μ.

  Για καθένα από τα παραπάνω, μπορώ να σου πω άλλα τόσα που ακόμη δεν έχουν γίνει- η μαύρη τρύπα του Θέσπις, μπαντιέρες που σηκώνονται εδώ κι εκεί, αυτή η λεωφορειακή γραμμή για τους έρμους τους φοιτητές, αποτυχίες στην επιλογή συνεργατών σε νευραλγικές θέσεις για αρχή. Και φαντάζομαι πως θα συμφωνείς ότι το λιβάνισμα είναι μόνο για να χαϊδεύει αυτιά, κι όχι πραγματική συνεισφορά. Εσύ ποιον ακούς πιο πολύ; Αυτόν που σου λέει πως τα πάντα όλα τα κάνεις συνέχεια καλά ή και καμιά κριτική πού και πού πως σου λέι πως στραβά αρμενίζειςγια να διορθώνεις τη ρότα σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Ανώνυμος12/2/15 2:25 μ.μ.

  Τι μας νοιάζουν εμάς τους πολίτες οι παντιέρες από δω κι απο κει; Εμάς μας ενδιαφέρουν ότι, πράγματα που δεν έκανε, δεν άγγιξε καν ο προηγούμενος για 3,5 χρόνια, τούτοι εδώ -με όλα τους τα προβλήματα- τα έκαναν σε μόλις 5 μήνες. Τώρα για τη μαύρη τρύπα στο ΘΕΣΠΙ, για το γήπεδο που βούλιαξε στη Σταμάτα και για τις άλλες παρανομίες του Καλάφι που αυτό το blog έχει τεκμηριώσει δεκάδες φορές, ας όψεται η μεγαλοθυμία του Ζαμάνη. Αλλιώς, ο δικός σου θα έκανε τώρα παρέα στον πρώην της Θεσσαλονίκης τον Παπαγεωργόπουλο.
  Αλλά όλο και κάποιος εισαγγελέας κατά της διαφθοράς θα διαβάσει αυτές τις γραμμές σήμερα και θα παρέμβει κατάλληλα. Και τότε ούτε ο φίλος του ο Σπίρτζης θα τον σώσει, όπως το 2010. Γκέγκε;
  Τα καλύτερα πάντως έρχονται και η κριτική πάντα ευπρόσδεκτη, γιατί σήμερα τουλάχιστον δεν έχουμε την ενός ανδρός αρχή αλλά Βόρεια Κορέα, όπως μας είχε συνηθίσει ο αλήστου μνήμης πρώην.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος12/2/15 2:44 μ.μ.

  Αμάν αδερφέ. Σώνει και καλά "Ο μη ων μετ' εμού, κατ' εμού εστί";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Ανώνυμος12/2/15 5:48 μ.μ.

  Ότι και να λέτε εσείς ο Λουκάτος κατάφερε να εδραιώσει την Κάρτα του Γονέα για 700 οικογένειες στο δήμο μας.Η Κάρτα του Δημότη που είναι???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Ανώνυμος12/2/15 6:49 μ.μ.

  Ρώτα τον Καλάφι, που την είχε εξαγγείλει κάμποσες φορές με τυμπανοκρουσίες. Με το αζημίωτο προφανώς ο Λουκουμάτος, όπως και σε όλα όσα αναμιγνύεται......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος12/2/15 6:50 μ.μ.

  Με αφορμή τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

  «Η αντιμετώπιση των πρόσφατων χιονοπτώσεων έγινε από τους αρμόδιους αιρετούς του Δήμου, το προσωπικό και τους εθελοντές, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό και με πολύ καλά αποτελέσματα.
  Ευχαριστώ τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και τους εργαζόμενους του Δήμου που υπερέβαλαν εαυτόν στην προσπάθεια αυτή, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
  Ευχαριστώ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιο Μπάση, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Τσούκα, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου Μιχάλη Κασαπάκη, Άνοιξης Χαράλαμπο Πιπέρη, Διονύσου Αναστάσιο Μπάση, Δροσιάς Χρήστο Ποτίδη, Kρυονερίου Δημήτρη Χριστόπουλο, Ροδόπολης Μανώλη Κόκκαλη και Σταμάτας Ευάγγελο Πέππα.
  Η υλοποίηση του σχεδιασμού και η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας, τεκμηριώνει την άριστη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας καθώς και τη συμβολή του εθελοντισμού σε αυτήν.
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Ανώνυμος13/2/15 12:41 μ.μ.

  Ό,τι δεν έκανε ο Καλάφι τα 3,5 χρόνια, το κάνει πράξη η δημοτική αρχή Ζαμάνη μέσα σε μόλις 5 μήνες. Μιλάμε για την ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Διονύσου καθώς και την Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με το ΕΜΠ.

  https://www.facebook.com/pages/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85/943968482283263
  Στο διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμαρχος Διονύσου

  Στην έναρξη των εργασιών του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική», που διεξάγεται στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.
  Το συνέδριο διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και μετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας. Μεγάλο μέρος του συνεδρίου αφορά στην παρουσίαση της πολύπλευρης διεθνούς εμπειρίας με παρεμβάσεις από χώρες, δήμους και κοινότητες από το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Εσθονία, το Ισραήλ, την Αυστρία καθώς και από διεθνείς οργανισμούς.
  Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου ο Δήμαρχος Διονύσου και ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλίας Υφαντής συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και την καθηγήτρια του ΕΜΠ Μαρία Λοϊζίδου, η οποία ως υπεύθυνη μονάδας περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας, στην εισήγησή της «Νέες τάσεις της Ευρώπης στη διαχείριση των απορριμμάτων» αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Διονύσου καθώς και στην Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με το ΕΜΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Ανώνυμος13/2/15 3:28 μ.μ.

  Συνοπτικός απολογισμός έργου 5μήνου της δημοτικής αρχής Διονύσου-

  http://www.odosdionysou.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BF/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/2/15 9:50 μ.μ.

   Η αλλιώς Γραφείο Τύπου Ανοιχτών Οριζόντων..

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε,

   Πρέπει να είσαι πολύ πορωμένος (ή πολύ μ@λάκας) για να πιστεύεις και ισχυρίζεσαι δημοσίως κάτι τέτοιο. Μια ματιά στις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων που φιλοξενεί η εφημερίδα πείθει για την αλήθεια των ισχυρισμών μου.

   Ενοχλούμαι βαθύτατα από κάτι τέτοιες μ@λακίες, γιατί πρώτον, πρόκειται για την μόνη εφημερίδα που δεν τα παίρνει και την μόνη δημοσιογράφο που κάνει ζωντανό ρεπορτάζ από όλες τις συνεδριάσεις συμβουλίων, επιτροπών κλπ.

   Και δεύτερον γιατί την ίδια στιγμή μια γνωστή τοπική φυλλάδα παίζει αυτόν ακριβώς το ρόλο (του γραφείου τύπου) για λογαριασμό της ήσσονος αντιπολίτευσης - και άνετα θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε, αναλόγως ποιος στάζει τα μπικικίνια.


   ΥΓ. Υπέθεσα τα δύο "ή" γιατί θεωρώ ότι ο συνδυασμός τους ...σκοτώνει.

   Διαγραφή
 92. Ανώνυμος13/2/15 8:10 μ.μ.

  Τελικά, αυτός ο Μπιτάκος κόλλησε τα χειρότερα στοιχεία από την συναναστροφή του με τον Λουκουμάτο. Σε λίγο θα μοιάζουν σαν κλώνοι στα γραφτά τους. Πολύ χολέρα βγάζει το νέο του παραλήρημα.
  Αλλά εκεί θα καταντούσε, αφού τάσπασε ακόμα και με τον Παναγιώτη Βορριά. Τέτοιος μικρόψυχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Ανώνυμος14/2/15 5:16 π.μ.

  Παιδια πολλους εισαγγελεις ακουω ... αντε κ ενας για το οικοπεδο της δροσιας .... αυτον μονιμως τον ξεχνατε ; γιατι ; πολυ με παραξενευετε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Ανώνυμος14/2/15 10:29 π.μ.

  5:16, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Λούφαξε στο λαγούμι σου, γιατί τα πράγματα και στη χώρα και στο Διόνυσο άλλαξαν και δεν σας σώζει ούτε ο Σπίρτζης (όπως το 2010).
  Νηστεία και προσευχή, λοιπόν. Και μετάνοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Ανώνυμος14/2/15 11:21 π.μ.

  Ενεργός Πολίτης της Αυτοδιοίκησης-
  http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/02/blog-post_14.html

  Ερωτήματα προς την δημοτική αρχή Διονύσου
  Διαβάζουμε στον 5μηνο απολογισμό έργου που έκανε πρόσφατα ο δήμαρχος Διονύσου ότι,
  «Έγινε και συνεχίζει να γίνεται μια τεράστια δουλειά ανεύρεσης άγνωστης φορολογητέας ύλης για το Δήμο με εντυπωσιακά αποτελέσματα και η οποία ήδη αποδίδει μεγάλα επιπλέον έσοδα για το Δήμο».

  Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο, που ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 5 μήνες Διοίκησης Ζαμάνη. Και αξίζουν πολλοί έπαινοι σε αυτούς που σχεδίασαν αυτή τη σύνθετη δράση και σε όσους, επίσης, την φέρνουν σε πέρας –τις υπηρεσίες του Δήμου δηλαδή.

  Εδώ, όμως, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα:

  1. Από πότε υπάρχει χρονικά αυτή η τεράστια φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή σε βάρος του Δήμου Διονύσου;
  2. Ποιος ή ποιοι ήσαν δήμαρχοι στη Διοίκηση του Δήμου τις αντίστοιχες περιόδους;
  3. Δεν προκύπτουν ευθύνες –πειθαρχικές και ποινικές- για τους υπόλογους αυτού του πρωτοφανούς σκανδάλου και για τη ζημιά που προκλήθηκε στα Ταμεία του Δήμου;
  4. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι φοροδιέφευγαν συστηματικά σε περίοδο κρίσης και με ποιες μεθόδους σε βάρος των υπόλοιπων δημοτών, που ήσαν απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;
  5. Ποια είναι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, που αποδίδουν ήδη μεγάλα επιπλέον έσοδα, όπως τονίζει με έμφαση ο Δήμαρχος;
  6. Επειδή ακούγονται εκπληκτικά νούμερα-ποσά για το μέγεθος του Δήμου μας της τάξης εκατομμυρίων Ευρώ, ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να ενημερώσει συγκεκριμένα, αναλυτικά και σύντομα τους δημότες.

  Περιμένουμε……

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Ανώνυμος14/2/15 6:35 μ.μ.

  10.29 ποσο με καλυπτουν τα οσα ειπες ... ! Ταιριαζουν γαντι στο θεμα του οικοπεδου !! Και αφου ξερεις τι πρεπει να κανεις γιατι μενεις μονο σε συμβουλες ;; δειξε μας το δρομο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Ανώνυμος14/2/15 10:47 μ.μ.

  Λοιπόν γατάκια και ποντίκαροι, βλέπω ότι ξαναβγάζετε στην επιφάνεια το παραμυθάκι με το γνωστό οικόπεδο που τις παραμονές των εκλογών αν θυμάμαι καλά, ο εισαγγελέας συλλάμβανε δήθεν τον Ζαμάνη. Αντ' αυτού ο Καλάφι έχασε τις εκλογές και κάποιοι τον ύπνο τους και τα όνειρά τους......
  Και τώρα φτου απ' την αρχή πάλι. Αλλά δεν φταίτε εσείς, φταίει ο βλαξ που αφήνει αναπάντητες τις "απορίες" σας και τις "καταγγελίες" για δήθεν φαγοπότι. Που δεν ενημερώνει επακριβώς τους πολίτες για την παρέλαση που γίνεται καθημερινά στις υπηρεσίες για να δηλώσουν ξεχασμένα τετραγωνικά και δημοτικά τέλη. Και τότε να δούμε σε τι λαγούμια θα τρέξουν να κρυφτούνε τα τρωκτικά και οι ποντικομικρούληδες που έχουν βγάλει γλώσσα και μιλιά, που τόσα χρόνια τώρα έτρωγαν "τυράκι"....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος14/2/15 10:54 μ.μ.

  Πολλά LIKE, 10:47.
  Τους τάπωσες τους ποντικαρέους του παλιού καθεστώτος.
  Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά, που έχασε η παράγκα τους τις κυβερνητικές πλάτες, που είχε μέχρι τώρα.
  Και τι πειράζει που η διοίκηση Ζαμάνη δεν τους βγάζει στη σέντρα. Γι΄ αυτο είμαστε εμείς οι πολίτες εδώ, να τους ξεμπροστιάζουμε με αποκαλύψεις συνεχείς για το βίο και την πολιτεία τους. Και τρέμουν, όπως έτρεμαν τις αποκαλύψεις και τα 3,5 χρόνια που κυβερνούσαν.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Ανώνυμος15/2/15 12:27 π.μ.

  Ένοχος είναι αυτός που πράττει, ένοχος όμως είναι και αυτός που συγκαλείπτει. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ο δεύτερος ίσως διαπράττει μεγαλύτερο αδίκημα απο τον πρώτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Ανώνυμος15/2/15 9:47 π.μ.

  Η διοίκηση Ζαμάνη δεν συγκάλυψε τίποτα. Για το γήπεδο της Σταμάτας που έγερνε και βούλιαξε(έργο Καλάφι) έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη.
  Για τα εκατομμύρια Ευρώ που χάριζε ο Καλάφι από τα δημοτικά τέλη, τον έβγαλε στη σέντρα ο Ζαμάνης κι έχει εισπράξει μέσα σε 5 μήνες πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ κι έπεται συνέχεια. Δεν φτάνει αυτό όμως. Πρέπει να στείλει την υπόθεση και στη δικαιοσύνη για την αναζήτηση πειθαρχικών-ποινικών ευθυνών.
  Για την κατασπατάληση στο θέμα της προμήθειας καυσίμων, τον έβγαλε στη σέντρα και γλύτωσε το δήμο από σπατάλη 100.000-120.000 Ευρώ το χρόνο.
  Για την κατασπατάληση δημοτικών χρημάτων με καταχωρήσεις της πλάκας στις τοπικές φυλλάδες, τον έβγακε στη σέντρα τον Καλάφι και τις έκοψε, γλητώνοντας τον δήμο επίσης από χιλιάδες Ευρώ ετήσια. Γι΄αυτό αφρίζουν από λύσσα τα τοπικά κοράκια.
  Για, για, για..... ατέλειωτος ο πίνακας. Δεν συγκαλύπτει, λοιπόν, τίποτα. Τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει, όπως στην περίπτωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκκος.
  Γατάκια και ποντικαρέοι, σιωπή-νηστεία- μετάνοια και προσευχή. Γιατί οι ανομίες τελειώσανε και θα πληρώσετε γι΄ αυτές σε βάρος των χρημάτων μας ως δημοτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Ανώνυμος15/2/15 1:07 μ.μ.

  Βρε αν δεν του πει ο Πασιπουλαριδης τι να κανει , ο Ζαμανφου δε θα κανει τιποτα απο μονος !! Ακοοομα να το παρετε χαμπαρι ;; Αχ αχ αχ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ανώνυμος15/2/15 3:15 μ.μ.

  Βλέπουμε τον τρέμετε ακόμη τον Αβραάμ, γατάκια. Τον φόβο του νάχετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ανώνυμος15/2/15 8:32 μ.μ.

  3:15 Ναχω ναχεις ναχει ναχουμε ναχετε ναχουν βγαινει και σε παθητικη φωνη αραγε ; μαλλον ψηφιζεις Ζαμανη και Χρυση Αυγη εσυ φιλαρακι ... ΟΥΓΚ ( αγωνιστικος χαιρετισμος )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Ανώνυμος15/2/15 9:55 μ.μ.

  Εσύ, 8:32, μπορείς να έχεις σαν το Βαρουφάκη τα χέρια στην τσέπη για να πιάνεις ..... την τρόϊκα, που έφυγε!
  Μπετόβλακας με πατέντα, γατάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Ανώνυμος16/2/15 1:09 π.μ.

  9:55 ΟΥΓΚ αυτο .. μονο ...
  δεν εχω τροπο να ριξω περισσοτερο το ΙQ μου για να κανουμε διαλογο ... σορρυ ε ...
  ΟΥΓΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Ανώνυμος16/2/15 11:47 π.μ.

  Ενεργός Πολίτης της Αυτοδιοίκησης,
  http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/02/blog-post_16.html

  Οι ευθύνες για το γήπεδο της Σταμάτας που βούλιαξε....
  Όταν το 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της μελέτης κατασκευής του γηπέδου της Σταμάτας, ματαιώνοντας τα αποστραγγιστικά έργα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παππάς διατυμπάνιζε ότι, ο Δήμος εξοικονόμησε 129.000 ευρώ για να διαμορφώσει και τον περιβάλλοντα χώρο.

  Η τότε δημοτική αρχή στη διάρκεια της συζήτησης έκλεισε τα αυτιά της στις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες τεχνικά, όπως αποδείχθηκε από τις σημερινές εξελίξεις, υποδείξεις. Της επισημάνθηκε τότε ότι, είναι εντελώς προβληματική η κατασκευή του γηπέδου, γιατί παρουσίαζε σημαντική κλίση 80 πόντων. Άρα, χωρίς τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα, το έργο κινδύνευε κάποια στιγμή να βουλιάξει. Όπως και έγινε σήμερα, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι αγώνες σε αυτό από δω και πέρα.

  Δεν πρόκειται εδώ να ασχοληθούμε και με την καταγγελία για σοβαρά προβλήματα, που προέκυψαν στην πορεία σχετικά με τις εγγυητικές επιστολές που όφειλε να καταθέσει ο εργολάβος, που ανέλαβε την κατασκευή του έργου. Αλλά απαιτούμε από τη νέα δημοτική αρχή και προσωπικά από τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη

  1. Να ενημερώσει αναλυτικά και συγκεκριμένα τους πολίτες για την σκανδαλώδη αυτή υπόθεση.
  2. Ποιος θα πληρώσει τα χρήματα (πολλών χιλιάδων Ευρώ) που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ζημιάς;
  3. Προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ποιες και για ποιους;
  4. Αληθεύει η πληροφορία ότι, αναμένεται το πόρισμα της Δικαιοσύνης και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 107. ΠΡΟΣ ΒΟΕΙΔΟΚΕΦΑΛΗ

  ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.
  ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΠΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΤΑ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 4 ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ....
  BOΡEINH 40.448 (55%)
  ΕΠΙΛΟΓΕΣ 8.266 (11%)
  Β.ΠΡΟΑΣΤΙΑ 11.324 (15%)
  ΤΟΠ. ΒΗΜΑ 13.355 (18%)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/2/15 12:37 μ.μ.

   H Xαζάπη και η "ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" γιατί δεν είναι στη λίστα;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/15 3:31 μ.μ.

   Αν δεν το έχεις προσέξει, η Οδός Διονύσου δεν δημοσιεύει ούτε πληρωμένες καταχωρήσεις, ούτε διαφημίσεις. Μόνο δικά της ρεπορτάζ, άρθρα συνεργατών και ανακοινώσεις φορέων. Επομένως, δεν είναι σε καμία λίστα.

   Διαγραφή
 108. Ανώνυμος17/2/15 9:39 π.μ.

  Τώρα εξηγούνται όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/2/15 12:45 μ.μ.

   Τώρα άρχισα να καταλαβαίνω!!!
   Και έλεγα γιατί η έγκριτη ιστοσελίδα της ΒΟΡΕΙΝΗΣ δεν έχει βάλει εδώ και πέντε μήνες μία φωτογραφία ή έστω μία δήλωση του Δημάρχου;
   Ούτε του Υφαντή ... Oύτε του Λυρούδια νομίζω...

   Διαγραφή
 109. Ανώνυμος17/2/15 6:59 μ.μ.

  Τα ψέματα του κ. Καλαφατέλη
  Δήμος Διονύσου
  Δελτίο Τύπου
  «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
  Η Δημοτική Αρχή Διονύσου, με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου της μείζονος μειοψηφίας, ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:
  Στην πρόσφατη κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου, ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης έκανε ένα συνοπτικό πεντάμηνο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αφού εξήρε τη μέχρι σήμερα προσπάθεια των εργαζομένων, τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να έχουν οι συνδημότες μας καλύτερες και περισσότερο αποτελεσματικές υπηρεσίες. O κ. Ζαμάνης αναφέρθηκε σε 18 σημαντικά έργα που ξεκίνησαν και υλοποιούνται σε διάστημα μόνο πέντε μηνών, τα περισσότερα από τα οποία οι συμπολίτες μας περίμεναν επί μακρόν: ενοποίηση των δημοτικών τελών, έναρξη των εργασιών αποχέτευσης σε πέντε δημοτικές ενότητες, εξεύρεση πρόσθετων σημαντικών πόρων για το δήμο, μείωση των δαπανών για τα καύσιμα, βελτίωση και επέκταση του στόλου των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού και άλλα.

  Μη μπορώντας να μειώσει τη σημασία των έργων της νέας Διοίκησης, ο κ. Καλαφατέλης ξεχνά ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και αναφέρει τα κάτωθι:

  Ψέμα πρώτο : «Το Δεκέμβριο του 2014 τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων μειώθηκαν περισσότερο από 60% σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.»
  H ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Δεκέμβριο του 2014 τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ήταν ακριβώς τα ίδια με τα δρομολόγια του Δεκεμβρίου 2013, με εξαίρεση τις 3-4 ημέρες του παγετού, που για λόγους ασφαλείας δεν πραγματοποιήθηκαν.

  Ψέμα δεύτερο: «Το Δεκέμβριο του 2014 εκτελούσε δρομολόγια 1 Δημοτικό λεωφορείο αντί των 5 που εκτελούσαν το Δεκέμβριο του 2013.»
  H ΑΛΗΘΕΙΑ: Η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε σε λειτουργία μόνο τρία λεωφορεία, δεδομένου ότι τα άλλα δύο είναι ακινητοποιημένα εδώ και χρόνια, το ένα δε χρησιμεύει ως «αποθήκη ανταλλακτικών» για τα υπόλοιπα. Ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για να επαναλειτουργήσει και το τέταρτο Δημοτικό λεωφορείο.

  Ψέμα τρίτο : «Το Δεκέμβριο του 2014 τα φορτηγά αποκομιδής κλαδιών, ο κλαδοφάγος και τα σκαπτικά μηχανήματα παρέμειναν στο μηχανοστάσιο του δήμου (περίπου 15 οχήματα).»
  H ΑΛΗΘΕΙΑ: Το Δεκέμβριο του 2014 τα οχήματα του δήμου ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (13 στα 15) σε πλήρη λειτουργία και δραστηριοποιούντο στο Δήμο μας, όπου το απαιτούσαν οι περιστάσεις. Επιπροσθέτως δε, τα μηχανήματα αποκομιδής έκαναν περισσότερα από το σύνηθες δρομολόγια το διήμερο 30-31/12, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της πτώσης πεύκων.

  Ψέμα τέταρτο: «Ο στόλος των οχημάτων ήταν καταπονημένος επειδή ο κ. Ζαμάνης δεν υπερψήφιζε την επισκευή και συντήρησή του.»
  H ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτό που δεν υπερψήφιζε ο κ. Ζαμάνης ήταν τα εξωφρενικά ποσά που δαπανήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα για τη συντήρηση των δημοτικών οχημάτων. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την απελθούσα δημοτική αρχή να πληρώσει 900.000 ευρώ σε τρία χρόνια και τελικά να παραδώσει τα μηχανήματα σε άθλια κατάσταση.

  Σε ότι αφορά το θέμα με το οποίο συσχετίστηκε τεχνηέντως η κα Μαγγίνα, οι χαρακτηρισμοί περί νομίμου ή ηθικού δεν αξίζουν σχολιασμού. Όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας και κατόπιν των εξηγήσεων που έδωσε η ίδια στο ΔΣ, ενημερώνουμε τους δημότες ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα περισσότερο από την παράταση υφιστάμενης σύμβασης που είχε συνάψει η απελθούσα δημοτική αρχή. Αυτό αποτελεί διαδικασία εντελώς τυπική και γίνεται με τους υφιστάμενους όρους όταν λήγει το συμβατικό αντικείμενο μιας προμήθειας, μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός.

  Ο κ. Καλαφατέλης μπορεί να μην ενδιαφέρεται για την εξοικονόμηση του δημοτικού χρήματος και για αυτό το σκορπούσε απλόχερα, χωρίς ουσιαστικό ανταποδοτικό όφελος για τους δημότες. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί στους πολίτες που την επέλεξαν να διοικήσει ότι είναι εδώ για να υπηρετήσει τον δημότη ασκώντας χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Και θα το κάνει με λίγα λόγια και πολλά έργα, πλήρη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία, σεβόμενη το κάθε ευρώ του δημότη. Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το δήμο που μας αξίζει και την πόλη που ονειρευόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/2/15 12:34 μ.μ.

   Πληρωμένη και ουσιαστική απάντηση.
   Η κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να υπερασπίζεται το κύρος και την αξιοπιστία της με επιχειρήματα.
   Μπράβο!!!

   Διαγραφή
 110. Ανώνυμος18/2/15 8:55 π.μ.

  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος φέρεται να κινεί τα νήματα Νομικού Προσώπου.Ο λόγος της δια στόματος μέλους του ΝΠ είναι πιο ισχυρός από αυτόν της προέδρου.Για να δούμε τι θα δούμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Ανώνυμος18/2/15 12:41 μ.μ.

  Έχετε μείνει γατάκια στα κουτσομπολιά και τις κατινιές. Λογικό αφού οι εξελίξεις σας έχουν ξεπεράσει και δεν έχετε τι άλλο να ψελίσετε.
  Εκεί, εκεί στη Β΄ Εθνική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Ανώνυμος18/2/15 12:50 μ.μ.

  Ρε Διονυσοσκουφίτσα, αυτός ο Λουκάτσος τι μέρος του λόγου είναι.
  Δημοσιογραφεί; Σε ποια εφημερίδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 113. Ανώνυμος18/2/15 1:00 μ.μ.

  Ανακοίνωση
  ‘’ Θέλεις να γίνεις μεγάλος; Πάψε να είσαι μικρός!’’
  Κύριε Δήμαρχε,Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να απαντήσετε άμεσα.Σας ευχαριστούμε και πάλι που εξοικονομήσατε 10 χιλιάδες λίτρα (10 χιλιάδες ευρώ περίπου) μέσα σε ένα μήνα προς όφελος μας.Δεν αναφέρατε όμως στην ανακοίνωση σας πως στη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής επιχειρήσατε να ζητήσετε έγκριση με απευθείας ανάθεση 25 χιλιάδων ευρώ, για χρήση ιδιωτικών οχημάτων προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κακοκαιρία, έχοντας την συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων (13 από τα 15) στη διάθεση σας όπως ομολογείτε.(Επισυνάπτονται και οι αποδείξεις από το τεφτέρι, αφού μάλλον παραλάβατε και εκτυπωτές σε άθλια κατάσταση). Οι εκχιονισμοί ήταν τόσο αποτελεσματικοί που ήταν ασφαλείς οι δρόμοι για τους πολίτες αλλά για λόγους ασφαλείας χρειάστηκε να ακινητοποιήσετε τα απορριμματοφόρα(?)
  Για τα δρομολόγια των δημοτικών λεωφορείων δεν μας διαψεύδετε.(Ευτυχώς για εσάς).
  Για τα υπόλοιπα που δεν εκτελέστηκαν ρίξτε πάλι μια ματιά στα δελτία κίνησης.(Μπορούμε να σας βοηθήσουμε αν το επιθυμείτε).
  Σας ευχαριστούμε που μόνο μέσα σε ένα εξάμηνο καταφέρατε:
  1.Να εκπονήσετε και να υποβάλετε στην περιφέρεια σειρά μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα.
  2.Να δημιουργήσετε από το μηδέν και να στελεχώσετε κοινωνικές δομές(Κοινωνικό παντοπωλείο, Ψυχολογική Υποστήριξη, Βοήθεια στο σπίτι κ.α).
  3.Να αντιληφθείτε την αναγκαιότητα της έγκρισης κονδυλίων για την επισκευή του στόλου των οχημάτων.(Έστω με τη βοήθεια του καιρού)
  4.Να εκπονήσετε και να υποβάλετε μελέτες ,να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για να ξεκινήσετε το έργο της αποχέτευσης.(Και να καταβάλετε μάλιστα μέσα στο Δεκέμβριο του 2014 την πρώτη δόση για την αποπληρωμή του).
  5.Βιαστήκατε και καταφέρατε να ενοποιήσετε τα δημοτικά τέλη επι το δικαιότερο. (Χωρίς να υπάρχει ενιαία φορολογητέα ύλη).
  6. Δημιουργήσετε νέο τρόπο πληρωμής των λογαριασμών του νερού, μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή της διοίκησης σας, σε όλες τις Τράπεζες για τους δημότες.(Απαξιώνοντας ταυτόχρονα περισσότερο τις Δημοτικές Ενότητες)
  7.Να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει η υπηρεσία του ΙΚΑ (Ιατρεία) στο Δήμο μας.(Το αναφέρουμε αφού πιθανόν λησμονήσατε να το οικειοποιηθείτε και αυτό)
  8.Να δημιουργήσετε μέσα σε ένα εξάμηνο πλεόνασμα 4 εκατομμύρια ευρώ.(Και αυτό το λησμονήσατε)
  Γουάοουυυ κύριε δήμαρχε (είναι επίκαιρο),πραγματικά για όλα αυτά που καταφέρατε σε χρόνο ρεκόρ υποκλινόμαστε.Περιμέναμε 6 μήνες να εκφραστεί δημοσίως το ήθος που πρεσβεύεται.Εκφράστηκε εχθές μέσω του γραφείου τύπου του Δήμου του οποίου έχετε την τιμή να εκπροσωπείτε, αλλά χρησιμοποιείτε δυστυχώς ως γραφείο τύπου της παράταξης σας.
  Περιμέναμε ως απελθούσα διοίκηση πως θα προσπαθούσατε να οικειοποιηθείτε το έργο μας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την ανικανότητα σας. Δεν μας εκπλήσσετε.Μην υποτιμάτε όμως σε καμία περίπτωση την νοημοσύνη των συνδημοτών μας.Όταν από το στρατηγικό σχεδιασμό περάσετε επιτέλους στην υλοποίηση θα είμαστε εδώ να σας απονείμουμε τα εύσημα. Έως τότε καλό θα ήταν τα στελέχη σας να μην παίζουν παιχνίδια ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο από τα κινητά τους κατά την διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων, απαξιώνοντας το εντελώς, ίσως αυτό να επισπεύσει την παραγωγή έργου.Το δήμο που αξίζει σε εσάς αλλά δεν αξίζει στους συνδημότες μας, δε θα σας επιτρέψουμε να τονδημιουργήσετε.
  ΥΓ 1: Όσον αφορά το θέμα με την κα Μαγγίνα επιτρέψτε μας να ξαναρωτήσουμε: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό? Αν δεν το αντιλαμβάνεστε μπορούμε να σας δώσουμε διευκρινήσεις.
  ΥΓ 2:Αν γνωρίζαμε ποιος είναι ο κος Δήμαρχος θα χρησιμοποιούσαμε όνομα, αλλά ειλικρινά έχουμε μπερδευτεί.
  ΥΓ 3: Ζητούμε συγγνώμη από τους συνδημότες μας, τους συναδέλφους των υπόλοιπων παρατάξεων του δήμου και τα ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Τζακ που ανέβηκε στη φασολιά18/2/15 2:56 μ.μ.

   Ο σχολιαστής ξέχασε μάλλον να αναφέρει ποιος υπογράφει αυτή την ανακοίνωση. Είναι το "Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας", που βρήκε φιλόξενη γωνιά - πού αλλού; - στην Βοδεινή.
   Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν δημοσίευσε καν το δελτίο τύπου του Δήμου στο οποίο απαντά η νέα ανακοίνωση της Ε.Π.
   Και η οποία, έσκιζε τα ιμάτιά της (και τα καλσόν της;) όταν δεν υπήρχε γραφείο τύπου του δήμου, λόγω ελλείμματος πληροφόρησης, όπως έλεγε τότε...
   Τώρα όμως που το "έλλειμμα" έγινε "πλεόνασμα" ανακοινώσεων, αλλά και στοιχείων για τις πληρωμές της από το καθεστώς Καλαφατέλη, ο Βοειδοκεφαλής εφρίαξε. Και μαζί του και ο Παλιάτσος στο κεντρί.
   Ε ρε γλέντια που προβλέπω....
   Διονυσοσκουφίτσα, ποιος τη χάρη σου !!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Τζακ,
   Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τον παροξυσμό του δίδυμου της Βοδεινής - ένεκα τ' άτιμα τ' αργύρια που γίνηκαν γνωστά......
   Είναι στ' αλήθεια πολύ πιθανό ν' αρχίσει μεγάλο πανηγύρι - και μακάρι! Ποντάρω στο νεαρό της ηλικίας και το θερμόαιμο του χαρακτήρα του εκπροσώπου του Καλαφατέλη και στη βλακεία του Μεγάλου Βεζύρη της Νέας Πνοής.
   Και τότε να δεις γλέντια τρελά!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/15 9:01 μ.μ.

   Γεια σου ρε Γιάννη,,,,,,
   Είσαι μεγάλος ρεεεεεεεεεε !!!!!!!!!
   Είσαι θεός!!!!!
   τι θεός;;;;
   είσαι ημίθεος !!!!!!!!!

   Διαγραφή
 114. Ανώνυμος18/2/15 3:56 μ.μ.

  Ο ταβερνιάρης θερμόαιμος?????Διονυσοσκουφίτσα θα σε μαλώσω είσαι αδιάβαστη ή υπεραισιόδοξη.Αν είναι ο ταβερνιάρης θερμόαιμος τι να πεί και ο Γρηγοράκης ο Ίσσαρης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. Ανώνυμος18/2/15 5:52 μ.μ.

  ΚΟΥΙΖ Ποιος Πρόεδρος Ν.Π δεν εχει ακόμα παραλάβει γιατι ο προηγούμενος δεν παραδίδει??? ευτυχώς που υπάρχει και ο πάντα παρών Εγκέφαλος
  ΚΟΥΙΖ Ποιο μέλος ΝΠ που συνδιοικεί κατοικοεδρευει στο τμημα προμηθειών του Δήμου κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα για να είναι έτοιμη για Προεδρία όπως της έταξε παντοδύναμη εντεταλμένη???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 116. Ανώνυμος18/2/15 7:19 μ.μ.

  ΚΟΥΙΖ
  Ποιος πρώην δήμαρχος δεν μας έχει απαντήσει ακόμα, παρότι έχει ερωτηθεί πολλές φορές, πως ζει εδώ μήνες από τότε που έχασε τις εκλογές; Από τα έτοιμα; Από κάποια άλλη δουλειά και ποια; Για να δούμε τελικά πόσο προσοδοφόρο είναι το επάγγελμα του δήμαρχου, όπως και του πολιτικού άλλωστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Ανώνυμος18/2/15 7:21 μ.μ.

  ΚΟΥΙΖ
  Το περίπτερο πρόλαβε και τόδωσε στον Γρηγοράκη τον Ίσααρη πριν φύγει από δήμαρχος; Ή τον άφησε ρέστο τελικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Δον Κιχώτης18/2/15 8:57 μ.μ.

  Η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι απίστευτη.
  δεν βγάζεις άκρη πού κάνει χιούμορ και πού μιλάει σοβαρά,
  είναι ανορθόγραφη,
  απευθύνεται στον Ζαμάνη και όχι στους δημότες,
  επαναλαμβάνει τα όσα έκανε ο Ζαμάνης για όσους τυχόν δεν διάβασαν τη δική του,
  είναι παραληρηματική,
  μιλάει με συνθηματικά που μόνο ο συντάκτης καταλαβαίνει,
  με δυο λόγια έχει γραφτεί από έναν που ή είναι βλάκας ή άσχετος ή πράκτορας του Ζαμάνη ή όλα μαζί.
  Διονυσοσκουφίτσα, πόσα θα χρέωνες για κανένα σεμινάριο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Ανώνυμος18/2/15 9:16 μ.μ.

  Αγαπητε Wikileaks βγαλε και τα της Βορεινης απο το ΘΕΣΠΙ, πόσα πήρε απο εκεί? Γιατι δεν τα βγάζεις και αυτα? Άλλα τόσα είναι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Ανώνυμος18/2/15 9:23 μ.μ.

  Δον,έλα πες αλήθεια περιμένεις να ξεκινήσουν ανακοινώσεις με επεξήγηση προκειμένου να τις καταλαβαίνεις;Αλλά τι λέω,εδώ ισχυρίζεσαι πως επαναλαμβάνει το έργο του Ζαμανη.Ειναι τυχαίο που δεν την κατάλαβε μόνο ένας κυνηγός ανεμόμυλων;Σοβαρά τώρα,Δ/Σ δε γνωρίζω ποιος γράφει τις ανακοινώσεις του Καλαφι αλλά μπορώ να πω ότι τα πράγματα είναι στα άκρα και σύμπνοια δε φαίνεται στον ορίζοντα.Το θέμα είναι μπορεί να προκύψει όφελος για τους δημότες από αυτό το ξεκατίνιασμα;Εγώ νομίζω πως όχι.Οπως συμβαίνει πάντα δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.Το επίπεδο και των 2 στο δάπεδο.Απογοητευση μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι οι δυο τους μόνο σ'΄αυτόν τον παροξυσμό - είναι κι άλλοι. Όσο για τη σύμπνοια που λες, βγάλ' την απ' το μυαλό σου - δεν συναινεί κανείς με τον δήμιό του. Κι αν δεν το χεις ακόμα καταλάβει, η σύγκρουση θα κλιμακωθεί.
   Τώρα για την ανακοίνωση Καλαφατέλη, πρέπει να πω ότι αυτό που επισημαίνει ο Δον Κιχώτης είναι σωστό. Ποτέ δεν επαναλαμβάνεις κάτι που έχει πει ο αντίπαλός σου χωρίς να είσαι σίγουρος ότι θα το αποδομήσεις αρκούντως. Γιατί αν δεν το καταφέρεις, τότε απλώς διαφημίζεις τον αντίπαλό σου. Δεν πειράζει, μικροί είναι ακόμα, έχουν καιρό να μάθουν απ' τα λάθη τους.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/15 9:49 μ.μ.

   Μάλιστα μάλιστα ο ένας λέει ότι σε 5 μήνες έκανε 10 έργα και ο άλλος λέει μετα από 6 μήνες διαφημίζεις 10 δικά μου έργα.Μαυρογιαλουροι δηλαδή και μου λες υπάρχουν και άλλοι.Σωτηρια υπάρχει;;

   Διαγραφή
 121. Ανώνυμος18/2/15 9:48 μ.μ.

  Βρε Διονυσοσκουφίτσα, δεν βάζεις μια αγγελία μήπως και ενδιαφέρεται κάποιος να τους κάνει σεμινάρια εκεί στην Ενωτική Πρωτοβουλία; 3,5 χρόνια ξόδεψαν τόσες χιλιάδες ευρουλάκια εμάς των δημοτών για διαφήμιση εκεί στη ΒΟΔΕΙΝΗ. Και τις τους απέδωσε; Μια τρύπα στο νερό, όπως αποδείχθηκε στις εκλογές.
  Τώρα, αντί να διδαχτούν για τα επικοινωνιακά-πολιτικά-οργανωτικά τους λάθη και χάλια, δείχνουν μικροί και άβουλοι. Αστείοι κι αντιμετωπίσιμοι. Ανακυκλώνουν προς το χειρότερο την κρίση που τους βάρυνε τα 3,5 χρόνια. Καμιά ελπίδα για ανανέωση και σοβαρή αντιπολίτευση.
  Σκέτη παιδική χαρά. Συναγωνίζονται τον Λουκουμάτο, ο οποίος έχει αλώσει κυριολεκτικά την μικρή παρέα που απέμεινε στη νέα πνοή μετά την ουσιαστική εξαφάνιση του Μπιτάκου. Και βγάζει κάτι πολεμικά ανακοινωθέντα, νομίζοντας ότι είναι στο πολεμικό ναυτικό και προσβάλει τις εχθρικές δυνάμεις.
  Τι κατάντια γι΄ αυτήν την πόλη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. Ανώνυμος18/2/15 10:12 μ.μ.

  Μπα, 9:48, όσα σεμινάρια και να κάνεις στην Ενωτική Πρωτοβουλία, τσάμπα κόπος. Δεν σκαμπάζουν από τέτοια, ανεπίδεκτοι μαθήσεως, άρα χαμένος κόπος. Αφήστε τους να μας διασκεδάζουν κατά καιρούς. Εξάλλου, τώρα είναι απόκριες κι ο καρνάβαλος της ανακοίνωσης τους, πάει γάντι με την περίσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Ανώνυμος19/2/15 11:07 π.μ.

  18/2/15 5:52 μ.μ.
  Στο πρώτο ερώτημα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις πληθυντικό αριθμό.Ποιοι πρόεδροι ΝΠ δεν έχουν παραλάβει ακόμα γιατί οι προηγούμενοι δεν παραδίδουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/2/15 8:01 π.μ.

   Στη σέντρα, στη σέντρα. στη σέντρα...

   Διαγραφή
 124. Ανώνυμος19/2/15 1:42 μ.μ.

  Ειστε παντως γατονια ολοι εδω μεσα ... χαχαχα !
  με αγαπη
  Ο Ταβερνιαρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 125. Ανώνυμος19/2/15 1:54 μ.μ.

  Αφόρητη πλήξη δίχως ταβλαδόρο, καταπατητή, παριζιάνο, περιπτερά, χρυσαυγίτη, μεγαλειοτάτη, Πάσι και βορριά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. Ανώνυμος19/2/15 6:15 μ.μ.

  Δελτίο Τύπου
  Δ. Διονύσου 19/02/2015

  Η Δημοτική Αρχή Διονύσου δεν θα ακολουθήσει το νέο παραλήρημα του γραφείου τύπου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» που στερούμενο επιχειρημάτων, εκδίδει ανακοινώσεις που βρίθουν ψεμάτων και συκοφαντιών. Ο δημόσιος διάλογος γίνεται μόνο με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι με διαστρεβλώσεις και ειρωνείες που τον ευτελίζουν και καθιστούν άγονη την πολιτική αντιπαράθεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 127. Ανώνυμος19/2/15 8:21 μ.μ.

  Ανακοίνωση.
  Η Ενωτική Πρωτοβουλία χαιρετίζει την νέα ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κυρίου Ζαμάνη.
  Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αντιλήφθηκε νωρίς πως η σιωπή είναι χρυσός όταν δεν έχεις επιχειρήματα.

  Γραφείο Τύπου Ενωτικής Πρωτοβουλίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/2/15 6:50 π.μ.

   Ξαναδιαβάστε την προηγούμενη ανακοίνωση!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/15 9:15 π.μ.

   Ηλία μου την ξαναδιαβάσαμε και 1 και 2 και 3 φορές,τα επιχειρήματα σας δε βρίσκουμε (για τεκμηρίωση ούτε λόγος)

   Διαγραφή
 128. Ανώνυμος19/2/15 8:45 μ.μ.

  Δελτιο Τυπου
  Δ.Διονυσου 19/02/2015 ( αυτο που γραφεται μεσα στα συμβουλια κνπισω απ τις λεξεις ..)

  Αμπελαλέ ( Βλ. Amber alert Τακης Τσουκαλας )

  Εξαφανιστηκαν επιχειρηματα απο το γραφειο τυπου του Δημαρχου .
  Οποιος τα βρει να ειδοποιησει αμεσα τη Δημοτικη αρχη για να εκδοσει νεο δελτιο τυπου με απαντηση αυτη τη φορα !
  Προσοχη τα επιχειρηματα φερουν σοβαρα προβληματα υγειας ( ειδικα οσον αφορα την πιεση του Δημαρχου ) !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 129. Πολλά μπορεί να περιμένει κανείς. Αλλά το να στέλνει σ' αυτό το blog η παράταξη του Καλαφατέλη τα δελτία τύπου της μου πέφτει κομμάτι "προχωρημένο". Anyway, που λέει κι ένας φίλος, no problem φιλενάδες μου, ένθεν κακείθεν. Απλώς είμαι λιγάκι περίεργη για το ποιες θα μείνουν όρθιες όταν τελειώσουν τα χαριεντίσματα των ανακοινώσεων κι αρχίσουν να βαράνε τα νταούλια των πραγματικών αποκαλύψεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 130. Ανώνυμος19/2/15 10:53 μ.μ.

  Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη στην ενωτική πρωτοβουλία. Δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη ότι, έχουν μπει στο περιθώριο. Θα το συνηθίσετε ακόμη για 4,5 χρόνια να βλέπετε την πλάτη του Ζαμάνη, γατάκια.
  Και συνεχίζουν τις ίδιες παπαρολογίες των 3,5 χρόνων, που τους οδήγησαν στο γκρεμό.
  Είστε άξιοι της μοίρας σας, συνεχείστε έτσι, είναι και απόκριες και μας διασκεδάζετε. Ο Καρνάβαλος του Διονύσου παρελαύνει με επικεφαλής τον Καλάφι, ντυμένο κλόουν μπετόβλακα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/2/15 9:22 π.μ.

   Τη βλέπουμε την πλάτη του Ζαμάνη μη λησμονάς όμως πως απο την πλευρά που βρισκόμαστε βλέπουμε και το ποπουδακι ας φροντίσει να το καλύψει καλύτερα μην έχουμε ατυχήματα.

   Διαγραφή
 131. Ανώνυμος19/2/15 11:01 μ.μ.

  Δ/Σ εμένα μου πέφτει προχωρημένο που στο FB κάτω απο την ανακοίνωση του δήμου έχει κάνει like ο Καλαφη και τα αλλα παιδιά.Συνεχιζω να είμαι μπερδεμένος. :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/2/15 7:59 π.μ.

   Ποιοτική άνοδος, αυτοκριτική ή λευκή πετσέτα;
   Μπερδεγουέι...

   Διαγραφή
 132. Ανώνυμος19/2/15 11:35 μ.μ.

  Γιατί ξέρει κι από facebook ο Καλάφι κι η παράταξη του; Από πότε και δεν το πήραμε είδηση;
  Κι εσύ Διονυσοσκουφίτσα μην απορείς γιατί σου στέλνει ο Καλάφι τα δελτία τύπου του, αφού ξέρει πολύ καλά εδω και 4 χρόνια πόσοι πολλοί σε διαβάζουν καθημερινά. Που να τα στείλει δηλαδή στη ΒΟΔΕΙΝΗ- τρεις κι ο κούκος;
  Τι απορίες έχεις φίλη μου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή