.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Άρωμα “πολιτισμού” (στα δημόσια ουρητήρια)

Η προχτεσινή θλιβερή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου παρομοιάστηκε - εύστοχα - από πολλούς με παράσταση ξεπεσμένου τσίρκου ή επαρχιακού θιάσου (μπουλούκ ασκέρ). Τα όσα άθλια συνέβησαν και σχολιάστηκαν από τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το τοπικό πολιτικό σκηνικό μοιάζει σα να χρειάζεται γενικό ρεκτιφιέ και πέταμα, αλλά οι βασικοί πρωταγωνιστές του – λόγω αδυναμίας, υπολογισμού ή απλής αβουλίας - δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προβούν σε ριζοσπαστικές ενέργειες. 

Στις επόμενες μέρες θα φανούν πολλά:
Ανθα παραιτηθεί ο πρόεδρος κ. Γιαννουλάτος και ποιος-α θα τον αντικαταστήσει
- Αν θα παραμείνει και σε ποιες αλλαγές θα προχωρήσει για να περιορίσει τη μπαχαλοποίηση του Δ.Σ.
- Ανθα συνεχίσουν οι συνεδριάσεις να μοιάζουν με ‘αρένα’ προσωπικής εκτόνωσης και
Αν ο δήμαρχος θα μπορέσει να κάνει κάτι για να αποτρέψει την διαφαινόμενη διολίσθηση της δημοτικής αρχής σε επικίνδυνους ατραπούς.

Σήμερα πάντως – κι εν αναμονή των παραπάνω εξελίξεων – την “πολιτισμική” σκυτάλη παίρνει το βράδυ το Δ.Σ. του (καθ’ ύλην αρμόδιου επί του …πολιτισμού) Θέσπιδος που στην εξ αναβολής (πολλάκις) συνεδρίασή του θα εξετάσει το υπαρξιακό ερώτημα που το ταλανίζει εδώ και καιρό: θα συνεχίσει να υπάρχει ή θα αυτοκαταστραφεί; (σε κάτι παραπάνω από σε 5’’)

Φυσιολογικά, ένα τέτοιο ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί με συναισθηματικά κριτήρια ή με ανέξοδες διαβεβαιώσεις ή ακόμα και με ηθικοπλαστικές προτροπές (‘καλό είναι…’). Τέτοιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται υπεύθυνα και με βάση ένα συνδυασμό δεδομένων, που απαντούν σε ορισμένα κλασικά ερωτήματα. Για την διευκόλυνση των μελών του Δ.Σ. παραθέτω αυτά τα ερωτήματα:
· Τι και Γιατί; Ποιο είναι το όραμα που το Δ.Σ (του Θέσπιδος) έχει για τον πολιτισμό και γιατί αυτό θα είναι επ’ ωφελεία των δημοτών και κατοίκων του Διονύσου;
· Πώς; Με ποιο τρόπο σκοπεύει ο Θέσπις να πραγματώσει αυτό το όραμα; Με ποιο πλάνο ενεργειών, σε ποιο χρόνο και με ποιες (εσωτερικές) διαδικασίες;
· Ποιοι; Με ποιους (φορείς, δημότες, άλλους) θα συνεργαστεί για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος; Πώς θα τους αξιολογήσει και πώς θα τους αξιοποιήσει;
· Με τι; Τι πόροι απαιτούνται για την υλοποίηση αυτών των συνεργασιών;  Πόσο θα κοστίσει κάθε δράση και πώς θα κατανεμηθεί ο προϋπολογισμός;
Εφ’ όσον το Δ.Σ. απαντήσει πειστικά στα τέσσερα αυτά κλασικά ερωτήματα, μπορεί να τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης της ύπαρξής του Θέσπιδος.

Ανόμως δεν τα καταφέρει, δεν πρέπει να αναζητήσει πουθενά αλλού τους υπεύθυνους του κλεισίματος, παρά στον εαυτό του. Καλό είναι τότε τα μέλη του να αναλογιστούν τις προσωπικές τους ευθύνες και ν’ απαντήσουν σ’ ένα πέμπτο ερώτημα: 
Πόσο επαρκής είμαι για μέλος Δ.Σ. ενός οργανισμού σαν τον Θέσπι
Κι ανάλογα με την απάντηση, να πράξουν δεόντως.

Διαφορετικά, εμείς οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε και να πεθαίνουμε από υπερβολική δόση ‘πολιτισμού’ στα δημόσια ουρητήρια, σοβαροί.

223 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/5/15 10:11 π.μ.

  Μια διαχρονική αμαρτία ο ΘΕΣΠΙΣ από ιδρύσεως του.
  Καλά όλα αυτά που γράφεις ΔιονυσοΣκουφίτσα αλλά προέχει ο
  Διαχειριστικός Έλεγχος από το 2011 μέχρι σήμερα για να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να μην ευτελίζεται έτσι από τις εκάστοτε ηγεσίες του που περιφέρουν από δω κι από κει το σαρκίο τους σαν τις άδικες κατάρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος21/5/15 10:35 π.μ.

  Ο τίτλος της ανάρτησης όλα τα λεφτά.
  Απέμεινε ακόμα αξιοπρέπεια σε κάποιους ή πρέπει να τους το θυμίζουμε εμείς;
  Από τον Νικολάκη στον Βασιλάκη για να μην πάω παλιότερα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος21/5/15 10:39 π.μ.

  Απλά τραμπάκουλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μας ψεκάζουν στο Διόνυσο;
  Αυτό το ερώτημα έρχεται αυθόρμητα στα χείλη πολλών μετά τα τελευταία γεγονότα στο δημοτικό σκηνικό, που ευτελίζουν κυριολεκτικά θεσμούς, διαδικασίες και πρόσωπα. Δεν μας φτάνουν οι επικίνδυνες φαιδρότητες των κυβερνητικών στελεχών στην κεντρική πολιτική σκηνή, έρχονται και οι αντίστοιχοι τοπικοί πρωταγωνιστές και μας αποτελειώνουν.

  Οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή επιμερίζονται τόσο στην πλειοψηφία όσο και στη μειοψηφία του δήμου, που αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων και της κρισιμότητας των στιγμών. Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε την ανεπάρκεια συνολικά των δημοτικών παρατάξεων. Κάτι η κατάσταση στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής που οξύνεται, κάτι η ανευθυνότητα συνολικά της αντιπολίτευσης, κάτι τα προβλήματα στο εσωτερικό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κάτι τα σκάνδαλα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

  Θύμα όλων αυτών η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η αξιοπρέπεια, εν τέλει η καθημερινότητα των πολιτών στον πολύπαθο δήμο μας. Είναι επείγουσα η ανάγκη να δοθεί άμεσα ένα τέλος σε όλη αυτή την κακοφωνία. Αλλιώς, πολύ γρήγορα η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη.

  Φυσικά, η πρωταρχική ευθύνη βαρύνει την δημοτική αρχή που πρέπει να επικεντρώσει την προσπάθεια της στην υλοποίηση του έργου που μας υποσχέθηκε προεκλογικά, μακριά από στείρες προσωπικές στρατηγικές και άγονους τυφλούς ανταγωνισμούς. Με σταθερή προσήλωση στις αρχές της Διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της συνεχούς φροντίδας για την καθημερινότητα, της συλλογικότητας, του σεβασμού στις θεσμικές λειτουργίες του δήμου.
  Αρκετά με τους ερασιτεχνισμούς.
  Η πόλη δεν αντέχει άλλο.
  Και δεν συγχωρήσει καμιά ολιγωρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος21/5/15 12:36 μ.μ.

  Κεντάτε σήμερα και μας αρέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος21/5/15 3:16 μ.μ.

  Σοφός ο λαός: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κι αυτο δεν εχει διαψευσθεί ποτέ ούτε σε εθνικό ουτε σε τοπικό επίπεδο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος22/5/15 4:25 π.μ.

  Ντροπή,Ντροπή, Ντροπή και για συμπολίτευση και την αντιπολίτευση!!!!
  Μας απογοητεύετε, όλοι σας!!!!
  Ντροπή!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος22/5/15 7:59 π.μ.

  Ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου.
  ΘΕΣΠΙΣ: “Συνεχίζουμε- αλλά με αλλαγή πορείας”

  Με ψήφους 7 υπέρ και μία κατά, τα 8 παρόντα- επί των συνολικά 15- μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ ψήφισαν πριν από λίγες ώρες τη μη υπαγωγή του στις υπηρεσίες του Δήμου και τη συνέχιση της λειτουργίας του ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου, με ριζική αλλαγή πορείας και με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας του αλλά και την αποτελεσματικότητα στο έργο του. Στην παραπάνω απόφαση μειοψήφησε η Τζ. Ξινογιαννακοπούλου- με τους συναδέλφους της στο Διοικητικό Συμβούλιο να συμφωνούν εντούτοις με πολλά σημεία από την τοποθέτησή της.

  Η εισήγηση του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνη ήταν προϊόν συνεργασίας του ίδιου με τον Αντιπρόεδρο Δ. Ράικο, την Ε. Ρουφάνη και τον Θ. Αλιμήση και στα βασικά της σημεία περιελάμβανε:

  -διαχειριστικό έλεγχο για όλες τις προηγούμενες περιόδους, μέχρι σήμερα

  -διαφάνεια και τακτικό απολογισμό δράσης

  -σύσταση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

  -συνεργασία με μαζικούς φορείς και συλλόγους

  -απογραφή δράσεων

  -έγκαιρο προγραμματισμό για κάθε χρονιά

  -δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο δραστηριότητες για τους κατοίκους

  Με την εισήγηση αυτή, που θα τύχει και περαιτέρω επεξεργασίας ώστε να γίνει πιο συνοπτική και εν συνεχεία θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμφώνησαν οι Β. Δαρδαμάνης, Δ. Ράικος, Γ. Κομνηνάκης, Γ. Λακαφώση, Γ. Καλάκου, Ε. Ρουφάνη και Θ. Αλιμήσης. Οι παραπάνω τόνισαν πως πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια της δυσλειτουργίας του ΘΕΣΠΙ και να απομακρυνθεί το νυν Διοικητικό Συμβούλιο από το παρελθόν του Οργανισμού, ο οποίος “στραβά μεν στήθηκε, αλλά μπορεί και πρέπει να διορθωθεί”. Επιπλέον ο Αντιπρόεδρος υπενθύμισε στο Συμβούλιο πως η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί, ποτέ δεν δεσμεύθηκε ή υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα καταργήσει το Νομικό Πρόσωπο. Ενώ ο κ. Κομνηνάκης διατύπωσε την πεποίθηση πως με δεδομένη την αντίθεση των παρατάξεων της μειοψηφίας, αλλά και μέρους της πλειοψηφίας, στην προοπτική κατάργησης του ΘΕΣΠΙ, η Διοίκηση δεν θα διακινδυνεύσει τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με ορατό το ενδεχόμενο ήττας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/5/15 9:03 π.μ.

   ΟΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΠΗ ΣΑΝ ΝΙΚΗ Ή ΣΑΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙ ΑΛΛΟΥ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΕΝΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝΕ.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος22/5/15 8:00 π.μ.

  Συνέχεια ρεπορτάζ Οδού Διονύσου για τον ΘΕΣΠΙ.
  Και αν οι 7 παρόντες συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια σε ένα ΘΕΣΠΙ αυτόνομο, η κ. Ξινογιαννακοπούλου, παρότι παραδέχθηκε τα πλεονεκτήματα ενός ευέλικτου και οικονομικά υγιούς Νομικού Προσώπου, επικαλούμενη την πορεία του ΘΕΣΠΙ τους τελευταίους 8 μήνες, υποστήριξε την άποψη πως ο Οργανισμός πρέπει να υπαχθεί στις υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος:

  *διαθέτει άρτιες δομές και διοικητική επάρκεια

  *προγραμματίζει με βάση τα εκ του νόμου χρονικά περιθώρια

  *προβαίνει στον εκ του νόμου προληπτικό έλεγχο δαπανών για πλήρη διαφάνεια

  *μπορεί να διαθέσει τους επιπλέον πόρους από την κατάργηση του Νομικού Προσώπου προς τους δημότες, καταργώντας ή μειώνοντας δραστικά τις συνδρομές τους στα τμήματα και τις δραστηριότητες.

  Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου μνημόνευσε το τοπικό blog Διονυσοσκουφίτσα, που σε σημερινή ανάρτηση θέτει τα 4 απλά ερωτήματα, από τις απαντήσεις στα οποία εξαρτάται το είδος της πορείας που θα ακολουθήσει ο ΘΕΣΠΙΣ στο μέλλον:

  >Τι (όραμα) και γιατί (με ποιο στόχο)
  >Πώς (με ποιους τρόπους)
  >Με ποιους (συνεργάτες)
  >Με τι (πόρους).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/5/15 9:06 π.μ.

   ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ 7 (ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ) ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΥΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΑ 4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Δ/ΤΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ !!!

   ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 7 ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ?

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος22/5/15 9:24 μ.μ.

  Από όπου και να το δεις μπουρδελοκατάσταση. Είτε υποστηρίζεις τη δημοτική αρχή, είτε είσαι κολλημένος στο άχρηστο χτές, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Μπουρδελοκατάσταση. Δεν μας αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος23/5/15 9:50 π.μ.

  Βλέπω οτι εδώ εχετε αρχίσει τα γαλλικά .
  Μπουρδελομπλοκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mon ami, si vous pensez que vous êtes dans un bordel, pense que peut-être vous êtes la putain, et alors, va te faire f@@tre!
   Merci beaucoup!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/15 7:31 μ.μ.

   Μάλλον κάποιοι έχουν μπερδέψει τα κοινά με τις...κοινές.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/15 10:57 μ.μ.

   Η ρίζα των λέξεων είναι η ίδια επομένως υπάρχει άμεση συσχέτιση των λέξεων!!!

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος23/5/15 12:55 μ.μ.

  Καλά του τάριξες τα γαλλικά, αν καταλαβαίνει το στουρνάρι από τέτοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος23/5/15 5:48 μ.μ.

  Καλομελέτα κ' έρχεται.Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε σε πρώην δήμαρχο και προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

  Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θεοδόσιος Κολιάδης, που κρίθηκαν ένοχοι έκθεσης δια παραλείψεως κατά συρροή, και πιο συγκεκριμένα ως υπαίτιοι για την κατάρρευση μέρους της οροφής του δευτέρου ορόφου στο κτιριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, τον Φεβρουάριο του 2012.

  Η έρευνα φέρεται να κινήθηκε μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από δικηγόρους, αλλά και αναφορές για την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος της διευθύντριας και του προέδρου του διδασκαλείου. Οι κατηγορούμενοι φέρονται κατά το χρονικό διάστημα από 27.08.2008 έως 30.01.2012 με πρόθεση και δια παραλείψεως να τέλεσαν το ακόλουθο ποινικό αδίκημα:

  Ενώ βάσει του Νόμου 3463/2006 άρ. 75 η συντήρηση σχολικών κτηρίων έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα των δήμων, άφησαν αβοήθητο πρόσωπο, που το έχουν στην προστασία τους, παραλείποντας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αν και είχαν προς τούτο νόμιμη υποχρέωση, ως εκ της ιδιότητάς τους:
  • ο κ. Κολιάδης ως προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου από 18.01.2010 έως 26.04.2013, τουλάχιστον,
  • ο κ. Κουσουρνάς ως δήμαρχος του Δήμου Ρόδου κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 26.04.2013, τουλάχιστον.

  Συγκεκριμένα αν και είχαν ενημερωθεί με το υπ’ αριθμ. Φ14/84/04.3.011 έγγραφο της Δ/νσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, το με ΑΠ 45/20.12.2011 έγγραφο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης το με ΑΠ 13/25.01.2010 έγγραφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και με το με ΑΠ ΕΓ12-00/21243/27.8.2008 έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων ΑΕ, με το οποίο απεστάλησαν στο Δήμο Ρόδου οι εκθέσεις αυτοψίας των σχολικών κτηρίων του Δήμου Ρόδου, σχετικά με τα προβλήματα υγρασίας που παρουσίαζε το κτήριο της Ακαδημίας Ρόδου στην οροφή του, προκαλώντας τη διάβρωση αυτής και συνεπώς μπορούσαν να προβλέψουν ως ενδεχόμενο την πιθανότητα κατάρρευσης της οροφής, δεν έλαβαν κανένα προστατευτικό μέτρο για τη στεγανοποίηση της οροφής και την αποφυγή ατυχήματος από την πτώση τμημάτων της οροφής καίτοι ολόκληρο το κτήριο χρησιμοποιείτο ως σχολείο στεγάζοντας εκεί το 8° Δημοτικό Σχολείο, το Δημοτικό Ειδικό Πειραματικό Σχολείο, το 1° και 2° Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το 3/θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Νηπιαγωγείο και το 2/θ Πειραματικό Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα στις 30.01.2012 να καταρρεύσει ένα μέρος της οροφής στον τρίτο όροφο σε αίθουσα όπου παρακολουθούσαν μαθήματα παιδιά του ειδικού σχολείου θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή 30 μαθητών περίπου, τους οποίους είχαν αφήσει αβοήθητους οι κατηγορούμενοι, αφού έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβά από την οροφή.

  Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν αθώοι ο πρώην δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Καμπουρόπουλος και ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών και νυν αντιδήμαρχος Γεώργιος Χριστοδούλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος23/5/15 6:30 μ.μ.

  Το ΜΠΛΟΚ, του τετράδιου, τον χάρακα, ω βλακείας και άγνοιας βάθος απύθμενο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος23/5/15 11:04 μ.μ.

  τι τρέχει στην α/βαθμια σχολική επιτροπή???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/5/15 10:19 μ.μ.

   Εκεί που έψαχναν στα λεξικά να βρουν τη διαφορά μεταξύ γραμματέας και γραμματείας τώρα ψάχνουν να βρουν και τη διαφορά μεταξύ επί διαδικαστικού και επί προσωπικού.Κουίζ για δυνατούς λύτες!!!

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος25/5/15 10:52 π.μ.

  Χθες έγιναν στο Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς οι εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
  Ψήφισαν 116 πολίτες και εκλέχτηκαν κατά σειρά οι παρακάτω αντιπρόσωποι:
  1. Σακοράφας Άρης - 25 ψήφοι
  2. Πίγκος Γιώργος - 23 ψ.
  3. Κουλουψούζης Παύλος - 20 ψ.
  4. Κυριακόπουλος Θανάσης - 15 ψ.
  5 Μπέτση Ρίτσα - με ποσόστωση

  Δεν εξελέγησαν οι
  6. Σαρρής Αντώνης - 14 ψήφοι
  7. Βορριάς Παναγιώτης - 14 ψ.

  Ο Παρατηρητής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος25/5/15 1:31 μ.μ.

  Δ/α γράψε κάτι για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο δήμο μας. Θέλουμε να μάθουμε αν σε ένα δήμο που το ΠΑΣΟΚ έσκιζε ποιά ήταν τώρα η συμμετοχή, ποιοί ήταν οι υποψήφιοι και ποιοί εκλέχτηκαν από το δήμο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος25/5/15 2:02 μ.μ.

  Από την εφημερίδα "Βόρεια Προάστια' - www.voreiaproastia.gr:
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ
  Παραιτείται η Παρή Αγγέλικα

  25.05.2015 13:54

  Διόνυσος 25.05.2015

  Προς : Δήμος Διονύσου
  Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. Διάκου
  Αγ. Στέφανος ΤΚ 14565
  Υπόψη : Δημάρχου κου Δ. Ζαμάνη
  Πρόεδρου Δ.Σ. κου Σπ. Γιαννουλάτου

  Κύριε Δήμαρχε και Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
  Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο φόρτος εργασίας μου δεδομένου ότι έχω αναλάβει νέα projects σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως εκ τούτου, για μεγάλα διαστήματα απαιτείται να βρίσκομαι εκτός Αθηνών ή εκτός Ελλάδος, με συνέπεια να αδυνατώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου ως δημοτικής συμβούλου.
  Κατόπιν των ανωτέρω, και αφού σας ευχαριστήσω για την μέχρι σήμερα συνεργασία και κατανόηση, υποβάλλω την παραίτηση μου και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες

  Με εκτίμηση,
  D:ΠΥΡΟΠΡΟΛΗΨΗΠΥΡΟΠΡΟΛΗΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑypografi paris1.jpg
  Παρασκευή (Παρή) Αγγέλικα


  ΥΓ Η απόφαση μου αυτή υπαγορεύεται από την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και την ωριμότητα, με την οποία κάθε αιρετός οφείλει να αντιμετωπίζει τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο του. Και αποτελεί την έντιμη και ευσυνείδητη επιλογή, όταν καθίσταται προφανής η αδυναμία του αιρετού να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ασχέτων των υποκειμενικών ή αντικειμενικών αιτίων ή της ανωτέρας βίας, που "ευθύνονται" γι΄αυτή την αδυναμία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/5/15 7:39 μ.μ.

   KAI TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ??
   ΤΟΝ ΙΣΣΑΡΗ , ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΑΤΖΑΚΟ?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/15 8:43 π.μ.

   Τον ΙΣΣΑΡΗ τον αναφέρεις ονομαστικά τους άλλους γιατι δεν τους ονομάζεις να τους μάθουμε;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/5/15 12:19 μ.μ.

   Η απουσία του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου είναι πολύ φανερή

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος25/5/15 5:43 μ.μ.

  Στις εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο του Πασοκ προσήλθαν απο το δήμο μας και τις 7 πόλεις του 116 πολίτες.
  Σχόλιο 1ο . 22 άτομα κατά μέσο όρο από κάθε πόλη, αν μπορεί να γίνει τέτοιος υπολογισμός.
  Σχόλιο 2ο Κάποτε ο αριθμός των πολιτών που ψήφιζε αυτό το κόμμα ανερχόταν σε χιλιάδες.
  Σχόλιο 3ο. Μεταξύ 7 υποψηφίων, εκλέχτηκαν 5 και από αυτούς οι ίδιοι και οι ίδιοι (Σακοράφας, Κουλουψούζης, Κυριακόπουλος κλπ)
  Σχόλιο 4ο. Η μοναδική γυναίκα υποψήφια εκλέχτηκε με ποσόστωση.
  Σχόλιο 5ο. Οι αυτοδιοικητικοί Βορριάς και Σαρρής καταποντίστηκαν.
  Γενικό συμπέρασμα ή σχόλιο 6ο: Θρίαμβος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος25/5/15 10:40 μ.μ.

  τεικά ο Γιαννουλάτος παραιτήθηκε ή την έκανε την κωλοτούμπα. Στρατηγέ, αν είναι έτσι το χασες για παντα το παιχνίδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος25/5/15 10:58 μ.μ.

  Ολα καλά στο δήμο. Αν εξαιρέσεις τα σκουπίδια, τα κλαδιά και τις λακουβες, τις παιδικές χαρές, την αποχέτευση που δεν προχωραει,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος25/5/15 11:43 μ.μ.

  Με οσα εχουν συμβει στο ΠΑΣΟΚ και με οσα του προσαπτουν 116 ατομα ειναι κατι Εκλεχθηκαν καποιοι παλιοι ,σωστα υπξρχαν νεοι που εβαλαν υποψηφιοτητα και τους απεκλεισαν ? ΟΧΙ .
  οσο για τη μοναδικη γυναικα που εξελεγει με ποσόστωση προς τιμην της προφανως αφου ηταν σιγουρη ,μοιρασε τους ψηφους σε αλλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος26/5/15 9:22 π.μ.

  Στο ΠΑΣΟΚ όσα συνέβησαν τα προκάλεσε το ίδιο και δεν του φταίει κανένας άλλος. Ας τελειώνει αυτή η καραμέλα. 30 χρόνια κυβέρνηση και σύστημα ήταν και αυτά θα πληρώνει για πάντα. Απότι βλέπω πάντως συμφωνείς και εσύ 11:43, ΘΡΙΑΜΒΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος26/5/15 10:58 π.μ.

  Λοιπόν, αυτή η καραμέλα 9:22 να σταματήσει. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ό,τι είχε να δώσει θετικό κι αρνητικό. Τώρα άλλοι κρίνονται και τα πεπραγμένα τους αυτό το 4μηνο δείχνουν ότι, αντέγραψαν τα πιο αρνητικά του στοιχεία. Και γι΄ αυτό και το τέλος κι αυτουνών θα είναι το ίδιο. Με μια ουσιώδη διαφορά, ότι δεν θάχουν 30 χρόνια μπροστά τους αλλά κάποιους μόνο μήνες.
  Πραγματικός ΘΡΙΑΜΒΟΣ για πρώτη φορά αριστερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος26/5/15 1:17 μ.μ.

  Είναι έτσι, αν έτσι νομίζεις.Εσύ και η πληθώρα των υποστηρικτών σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος26/5/15 7:33 μ.μ.

  Όχι μόνο είναι έτσι 1:17 αλλά καο γιουβέτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος27/5/15 1:48 μ.μ.

  ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ

  Ηταν φανερό ότι ο Λουκουμάτος έπαιζε εδώ και καιρό τα ρέστα του ότι ΔΕΝ θα γίνουν τα Καλοκαιρινα Καμπ του δήμου. Και τωρα που καταλαβε οτι και θα γινουν και θα εχουν μεγαλη ζητηση του ηρθε κολπος !!! Απο τη μια χανει τα μπικικινια που εβγαζε μαυρα καταμαυρα καθε χρονια. Και απο την αλλη βλεπει τον κοσμο να πηγαινει στα καμπς του δημου που ειναι δωρεαν ενω αυτα που κανει σα χαντμπολ στο Καπανδριτι κοστιζουν 50 ευρω τη βδομαδα και απο κοσμο τρεις κι ο κουκος. Μοιραιο να εχει σκυλιασει. Ενω τοσες μερες ελεγε οτι ο διαγωνισμος δεν θα βγαλει αναδοχο, μετα ελεγε οτι πρεπει να περιμενουμε να δουμε αν υπαρξει αναδοχος και τωρα λεει οτι ο διαγωνισμος ειναι προσχηματικος !!!! γιατι ο δημος εκανε προσκληση ενδιαφεροντος για οσους θελουν να εργαστουν !!! Τι απο ολα αυτα τον ενοχλει;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος27/5/15 5:14 μ.μ.

  27/5/15 1:48 μ.μ.
  Eσύ τι λες να τον ενοχλεί?
  1.Τέλος τα καλοκαιρινά camp από συλλόγους που πρωτοστατεί.
  2.Υπό έλεγχο οι αθλητικές δραστηριότητες των αθλητικών συλλόγων σε χρήση των κλειστών γυμναστηρίων μετά την καταγγελία που έγινε στη σχολική επιτροπή.
  3.Δεν πέρασε η πρόταση στη σχολική επιτροπή: οι παραχωρήσεις να δίνονται από τριμελή επιτροπή χωρίς να λαμβάνουν γνώση τα υπόλοιπα μέλη,η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ο Δήμαρχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος27/5/15 9:26 μ.μ.

  ΒΑΤΕΡΛΩ
  Πολιτική αυτοκτονία Λουκάτου - Νέας Πνοής. Μετά την διάψευση των ελπίδων τους ότι δεν θα γίνουν τα summer camps, απειλούν με καταγγελίες τον διαγωνισμό, ελπίζοντας ότι έτσι θα τα σταματήσουν !...
  Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κορίτσια! Προπαντός αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος27/5/15 9:45 μ.μ.

  Απεγνωσμένες κινήσεις βλέποντας ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Προχωρεί η Διαφάνεια στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

  Μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν η καθιέρωση της Διαφάνειας σε όλους τους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας. Βήμα-βήμα, σταθερά και αποφασιστικά, παρά τις συνεχείς τρικλοποδιές, υλοποιείται αυτή η πολιτική.

  Πριν λίγο καιρό, αποκαλύφθηκαν μετά από δειγματοληπτικούς οικονομικούς ελέγχους στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μια σειρά πλαστογραφιών και υπεξαίρεσης δημοτικού χρήματος.

  Σήμερα, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Διονύσου ανέλαβε δυο σημαντικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση της Κάθαρσης στο χώρο ευθύνης της.
  α) Με έγγραφο της (12 Μαΐου 2015) προς τον Δήμο Διονύσου ζητά να της γνωστοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης από τις υπηρεσίες του Δήμου της εξέτασης των οικονομικών στοιχείων Απολογισμού 2014 και το προσωπικό που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση αυτών.
  β) Με άλλο έγγραφο της προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητά να προβεί στις δικές του ενέργειες προκειμένου να διενεργηθεί Έκτακτος Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 21/4/2015.

  Είναι προφανές, μετά από αυτές τις κινήσεις ότι, ανάλογη πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί και από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και τον ΘΕΣΠΙ, μετά από ανάλογες αποφάσεις που έχουν πάρει τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος28/5/15 11:17 π.μ.

  Θα γελάσει κάθε πικραμένος με τα αποτελέσματα και τότε δε θα υπάρχουν άλλες δικαιολογίες κύριε Σταθόπουλε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας είστε εγκρατείς παιδιά σχετικά με τα γέλια των πικραμένων, γιατί υπάρχουν και οι πίκρες των (τόσα χρόνια) γελώντων

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/15 11:30 π.μ.

   σωστό και αυτο ΔΣ εγκράτεια ένθεν και ένθεν......

   Διαγραφή
 33. Ανώνυμος28/5/15 11:53 π.μ.

  Κατανοητός ο αιφνιδιασμός κάποιων μετά τις καραμπινάτες και αυτόφωρες πλαστογραφίες και υπεξαιρέσεις. Δεν το περιμένατε γιατί είχατε τόσα χρόνια ασυλία και δεν πιστεύατε ότι θα αποκαλύπτονταν οι λαμογιές της Παράγκας.
  Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι κάθε φορά που στριμώχνεστε να σας φταίει τη μια η ΔιονυσοΣκουφίτσα και την άλλη ο Σταθόπουλος, πάει πολύ. Αφήστε τους άλλους ήσυχους, το κακό σας κεφάλι φταίει. Μην ψάχνετε για άλλοθι των αμρτιών σας στους άλλους. Απόδείχτηκε 4 χρόνια τώρα ότι, ότι είπαν κι έγραψαν οι παραπάνω επαληθεύτηκε στο ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/5/15 12:52 μ.μ.

   Μεχρι τώρα δεν εχει αποκαλυφθεί καμία απάτη,πέραν της μακρυχέρας λογίστριας,όλα τα άλλα είναι υποθέσεις,μολις ο δημαρχος μας ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ελέγχων (άν) τότε ξαναμιλάμε.Μέχρι τότε να τον καμαρώνετε στα μαθήματα ανικανότητας που παραδίδει μαζί με τους κομπάρσους του.

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος28/5/15 6:24 μ.μ.

  Δεν μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμέμο θέμα ποιες είναι οι επιδόσεις του Ζαμάνη γενικότερα. Έχουν αποκαλυφθεί λοιπόν γατάκια ιστορίες για αγρίους και στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -πλαστογραφίες, υπεξαίρεση χρημάτων του Δήμου.
  Εσείς προστατεύετε όμως εκεί τα στελέχη σας που ευθύνονται για τις κομπίνες και θέλετε να πάει η μπάλα μόνο στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και την εκεί λογίστρια.
  Τρέμετε την αλήθεια, καίτε αυτοκίνητα, καίτε τα γραφεία των σχολικών επιτροπών, πλαστογραφείτε, τρώτε τα λεφτά του δήμου κι έχετε μούτρα Λαμόγια να βγάζετε εδώ γλώσσα;
  Στην Παράγκα σας στο Κρυονέρι αυτά.
  Δεν θα αποφύγετε την τσιμπίδα για τις βρωμιές σας.

  Καθαρά χέρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος28/5/15 7:27 μ.μ.

  Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου.Ποιος καίει αυτοκίνητα άστο καλύτερα προς το παρόν.Καθαρα χέρια βεβαίως,αλλα με τρεμάμενα και βρώμικα χέρια να καθαρίσεις δε γίνεται.Ας δούμε τι θα βγάλει η μπουγάδα που εχει βάλει ο δήμαρχος και οι πλύστρες του και μετα υγεία να έχουμε να τα ξανα κουβεντιάσουμε.
  Καθαρός Νους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/5/15 7:44 μ.μ.

   ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΡΕ ΑΝΤΡΑΚΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΛΥΣΤΡΕΣ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΓΚΕΣ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/15 9:55 μ.μ.

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 36. Ανώνυμος28/5/15 9:56 μ.μ.

  Όταν τα Λαμόγια της Παράγκας πάνε να ζητήσουν και τα ρέστα, η μόνη απάντηση κάθε δημότη είναι - στη Μπουζού, στη Μπουζού. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανονικά μυαλά αλλά με μαφία επικίνδυνη.
  Ουστ από το Διόνυσο, δεν σας χωράει πια η πόλη.

  Δημόσιος Κατήγορος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος28/5/15 10:14 μ.μ.

  Οι άθλιοι σαλτιμπάγκοι της Παράγκας, οι πλαστογράφοι και καταχραστές, οι μαφιόζοι που καίνε αυτοκίνητα και δημοτικές εγκαταστάσεις, μολύνουν αυτόν εδώ τον ελεύθερο χώρο διαλόγου που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι στη Διαπλοκή και Διαφθορά.
  Έξω η Μαφία από τον Διόνυσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος29/5/15 12:50 π.μ.

  Διαλόγου;;;;Χαχαχαχαχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος29/5/15 4:16 π.μ.

  Κατά το δοκούν "ελεύθερος" χώρος διαλόγου 10:14!
  Πολύ σωστά, κάτι Λουκάτοι, κάτι Καλαφατέληδες με τους μπράβους και τους Παράδες από πίσω, αλλά και με τους Πασιπουλαρίδηδες και κάτι στυλ Στάϊκου και κάποιους άλλους "μπεκρήδες" σε συνδυασμό με ´εναν μαλθακό και άτολμο-αγοροφοβικό Δήμαρχο, δημιουργούν -όπως το λέει και εδώ ο καλός μου φίλος, μια "θλιβερή συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου", όπου όπως αποδεικνύεται είναι μακράν το χειρότερο. Και η μιζέρια του δεν αποκαλύπτεται από αυτούς που το "παλεύουν" δηλώνοντας "παρών/παρούσα", αλλά από εκείνους που "μόνιμα" και αναίτια απουσιάζουν επιδεικτικά! Ε, όταν αυτά τα αναφέρεις, 9 στις 10 ο καλος μου "φίλος" ή "καλή" μου φίλη, τα "καίνε"!
  Και δεν λέω απαραίτητα ότι τα κόβουν, αλλά λέω τα καίνε, αφού με προκλητικό και Γκεμπελίστικο τροπο, στη συνέχεια τα διαστρευλώνουν και αλλεπάλληλα όλο δημοσιεύουν "παραπλανητικά" κείμενα.
  Άρα μηπως ξεχάσανε τον λόγο-σκοπό δημιουργίας αυτού του ιστολογίου/blog λόγω της μεγάλης προσέλευσης και δημοσιότητας;
  Μην απαντήσεις επίσημα, για μένα ναι και δεν μου αλλάζεις άποψη. Κρίνε με γι' αυτή, αλλά αυτή είναι και δεν αλλάζει. Τουλάχιστον προς το παρόν και με ότι βλέπω.
  Καλή σας ημέρα

  Υ. Γ: συγνώμη για τα όποια ορθογραφικά, αλλά είναι περασμένη η ώρα...

  Με εκτίμηση

  Ο άγνωστος Χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Αγνωστε Χ
   Σε οτι με αφορα, γιατι δεν γινεσαι πιο συγκεκριμενος; πότε δηλαδη "έκαψα" ένα τετοιο σχόλιο με τον τρόπο που περιγράφεις;
   Σε οτι αφορα τα σχολια αλλων, υπενθυμίζω οτι δεν επεμβακνω παρα σε περιπτωσεις βωμολοχιών ή ονομαστικών (αλλα μη επωνυμων / μη τεκμηριωμενων) καταγγελιών.
   Κατά τσ άλλα, αν κάποιες παρεμβάσεις άλλων σου δημιουργουν το αισθημα του καψίματος, γιατι δεν σκέφτεσαι πως αυτες αντανακλούν τη πρακτική που επικρατεί στη κοινωνία και οχι την λογική του blog;
   Καλημερα
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 40. Ανώνυμος29/5/15 9:11 π.μ.

  Για τα δημοτικά μας. Άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλη μισογεμάτο.Αποφεύγουν οι περισσότεροι από αυτούς να δουν ότι
  δεν είναι απλά μισοάδειο αλλά έχει στεγνώσει και έχει πιάσει πάτο. Οι παράγκες της άκρης αλλά και της μέσης της πόλης και η μπόχα που αποπνέει είναι δεδομένη. Απο αυτό όμως μέχρι να μας κάνουν μαθήματα Ενεργοί πολίτες και πάλαι ποτέ συνεργάτες της πιο αποτυχημένης δημοτικής αρχής που πέρασε σε πόλη μας είναι σόνικο. Η δ/τσα πάντως είναι αυτή που τις πιο πολλές φορές με αντικειμενικότητα προσπαθεί να μπεί στα γεγονότα. Κάποιοι άλλοι επιδιώκουν κολυμπίθρα ή ρόλους. Έχουν ζυγιστεί και έχουν βρεθεί ελλειποβαρείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος29/5/15 9:15 π.μ.

  Κάποιοι, σαν τον Άγνωστο Χ, έχουν συνηθίσει την ησυχία του νεκροταφείου, τους ατέλειωτους μονολόγους, τις ωραιοποιήσεις και την παντοδυναμία της μοναδικής αλήθειας, την αποθέωση της μονοκρατορίας τους.
  Και τα χάνουν από τη δημόσια αμφισβήτηση της αυθεντίας τους, σαστίζουν με τη δημόσια κριτική, τρομάζουν με τον ελεύθερο Διάλογο, απεχθάνονται την αντιπαράθεση, στριγκλίζουν υστερικά όταν τους χαλάς τα κλισέ που έχουν στο μυαλό τους.
  Νομίζουν αφελώς ότι ο μικρόκοσμος τους είναι το σύμπαν. Οποία αυταπάτη.
  Ποιός, λοιπόν, φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το επίπεδο των σχολίων είναι αρκετά διαφορετικό - για να το πω κομψά - από το επιθυμητό. Ο δε διάλογος είναι μάλλον όνειρο νυκτός. παρ' όλα αυτά όμως, ακόμα κι έτσι, τα σχόλια έχουν τη σημασία τους και (προπαντός) μας πληροφορούν για το πώς έχουν τα πράγματα.
  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και αναφέρομαι στα πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στα επίσημα δελτία τύπου (όλων) των παρατάξεων.

   Διαγραφή
 43. Ανώνυμος2/6/15 11:28 μ.μ.

  Κουίζ: Ποιος Πρόεδρος παίρνει το νόμπελ Προασπιστή των Δημοκρατικών Διαδικασιών?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος3/6/15 6:58 π.μ.

  ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΟ. ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ; ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ. ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ: ΚΩΜΩΔΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ Α Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Σ Τ Α Τ Α ΚΑΙ Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Α ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ. ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π Α Ρ Α Ι Τ Η Μ Ε Ν Η ΚΑΙ Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Μ Ε Ν Η. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΤΤΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ' ΧΕΤΕ, ΠΕΡΑΜΕΡΙΣΤΕ. ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΝ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΕ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΑΣ. ΡΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ. ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑ.
  Α! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΖΑΜΑΝΗ??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος3/6/15 9:40 π.μ.

  Ναι,ναι. Μου θυμίζει κάτι πολύ από Ζαμάνη αλλά και για να μη ξεχνιόμαστε προτιμώ τον μη ηγέτη από τον κομπιναδόρο ηγέτη. Για αυτό κάθε σύγκριση με τον Καλαφατέλη ΔΕΝ είναι σύμπτωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος3/6/15 12:43 μ.μ.

  Εισήγηση προς το Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Διονύσου
  ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Α’Σ.Ε.

  Προς τα μέλη του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Διονύσου

  Διόνυσος, 2/6/2015

  Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.

  Στο διάστημα της επτάμηνης θητείας της, η λειτουργία της παρούσας Σχολικής Επιτροπής χαρακτηρίζεται ακόμα από σημαντικές αδυναμίες και προβλήματα, που άπτονται κυρίως σε θέματα οργάνωσης και πρακτικής. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω:

  • Οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι γρήγορα κι εύκολα προσβάσιμες από τα μέλη του Δ.Σ. και άλλους ενδιαφερόμενους (πχ μέλη σχολικών κοινοτήτων, αιρετούς, υπηρεσιακούς, δημότες κλπ). Η αργοπορημένη ανάρτηση στη Διαύγεια των θεμάτων που συζητούνται και των αποφάσεων και πράξεων του Δ.Σ. κάθε άλλο παρά λύνει το πρόβλημα. Η ειδική σελίδα που έχει κατασκευαστεί στα πλαίσια της ιστοσελίδας του δήμου (dionysos.gr) παραμένει αναξιοποίητη, όπως και η σελίδα της Σ.Ε. στο facebook.

  • Διάφορες αποφάσεις που έχουμε κατά καιρούς λάβει δεν έχουν εκτελεστεί (πχ για ανίχνευση αναγκών των σχολείων σε εξοπλισμό), με αποτέλεσμα την μη ετοιμότητά μας για διενέργεια σχετικών διαγωνισμών σε κατάλληλο χρόνο. Επιπλέον, η μη γνώση της δέουσας διαγωνιστικής διαδικασίας ή διαδικασίας συγκέντρωσης προσφορών δημιουργεί συχνά καθυστερήσεις.

  • Αρκετά εργαλεία οργάνωσης (πχ διαδικασίες, έντυπα κλπ) που έχουν στο παρελθόν εισαχθεί και χρησιμοποιηθεί, σταδιακά εγκαταλείπονται και τελικά ‘ξεχνιέται’ η υποχρέωση χρήσης τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Πίνακες αιτημάτων παραχώρησης χώρων, που εδώ και μερικούς μήνες δεν παρουσιάζονται στο Δ.Σ., δυσχεραίνοντας την λήψη των σχετικών αποφάσεων, ούτε φυσικά αναρτώνται στο διαδίκτυο, απομειώνοντας την διαφάνεια στη δράση της Επιτροπής.

  • Παραμένουν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της Γραμματείας και ιδιαίτερα στην τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων, ενώ μάλιστα παρουσιάστηκαν και κάποια νέα πολύ σοβαρά ζητήματα δεοντολογίας (πχ η επικόλληση των δακτυλογραφημένων πρακτικών πάνω στα χειρόγραφα, πριν τον έλεγχό τους). Έχουν επίσης παρατηρηθεί φαινόμενα καθυστέρησης ή και μη εισαγωγής αιτημάτων φορέων προς συζήτηση στο Δ.Σ. εν αγνοία του Σώματος.

  • Τα οικονομικά όμως στοιχεία αποτελούν την μεγαλύτερη και σοβαρότερη αδυναμία μας. Ως Δ.Σ. δεν έχουμε εικόνα ούτε των ποσών που συνολικά εγκρίνουμε για κάθε σχολείο, ούτε του σκοπού που αυτά υπηρετούν. Έτσι, δεν γνωρίζουμε τις χρηματικές κατανομές, ούτε κατά την διάρκεια των αποφάσεών μας, αλλά ούτε και περιοδικά. Αυτό έχει ως πιθανή συνέπεια την ύπαρξη αδικιών σε βάρος κάποιων σχολείων, αλλά και την μη δυνατότητα εκτίμησης των αναγκών της επόμενης χρονιάς.

  • Προς δικαιολόγηση των ανωτέρω δυσλειτουργιών (ή και άλλων μη αναφερομένων), συχνά αναδύεται η λογική ότι «τα πράγματα γίνονται όπως γίνονταν πάντα». Εκτός από εσφαλμένη, αυτή η νοοτροπία οδηγεί σχεδόν πάντα σε πρακτικές που – όπως θέλω να πιστεύω – δεν εκφράζουν κανένα μέλος της Επιτροπής, αλλά και καμία δημοτική παράταξη που έχει εγκρίνει τη ιδιότητά τους αυτή.

  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην καλλιέργεια ενός μίνιμουμ κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στο σύνολο των μελών της Επιτροπής, με αποτέλεσμα την δυσχέρεια του έργου της, παρ’ όλες τις περί του αντιθέτου «κορώνες» που κατά καιρούς λέγονται ή γράφονται.

  (συνεχιζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος3/6/15 12:44 μ.μ.

  Για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. και κατ’ επέκταση του Νομικού Προσώπου, επαναφέρω την πρόταση που είχα διατυπώσει πέρυσι τον Νοέμβριο (28/11/2014) για την δημιουργία και στελέχωση από τα μέλη του Δ.Σ. Μόνιμων Θεματικών Επιτροπών.

  Οι επιτροπές θα έχουν την ευθύνη προεπεξεργασίας των θεμάτων που εισάγονται στο Δ.Σ., προκειμένου να επισπεύδεται η λήψη απόφασης από την Ολομέλεια του Δ.Σ. Σε έκτακτες δε περιπτώσεις και με την προϋπόθεση της ομοφωνίας των μελών τους, θα έχουν την δυνατότητα διαμόρφωσης εισήγησης για την λήψη απόφασης διά περιφοράς.

  Ως τέτοιες επιτροπές προτείνω (τουλάχιστον) τις εξής τέσσερεις, που θα στελεχώσουν τα 26 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Σ.Ε.:
  • Παραχώρησης σχολικών χώρων
  • Αιτημάτων διευθυντών σχολείων για επισκευές και προμήθειες
  • Διενέργειας διαγωνισμών και συγκέντρωσης προσφορών
  • Επικοινωνίας, δημοσιότητας και διαφάνειας

  Προτείνω επίσης την θέσπιση μιας θέσης ευθύνης με αρμοδιότητες Ταμία / Υπολόγου οικονομικής διαχείρισης, που θα συνυπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο οποιαδήποτε οικονομική πράξη. Τυχόν διαφωνία του, θα φέρνει υποχρεωτικά το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. Η πρακτική αυτή θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των αποφάσεων του Δ.Σ. περί έγκρισης δαπανών κάτω ενός συγκεκριμένου ορίου και επιπλέον κρίνεται αναγκαία μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, διασφαλίζει δε πρωτίστως τον ίδιο τον μοναδικό έως τώρα οικονομικό διαχειριστή του Ν.Π., δηλαδή τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

  Στέφανος Μιχιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. (Αναδημοσίευση από την Οδό Διονύσου)

  Θεσμοί, διαδικασίες και άλλες άγνωστες λέξεις

  Διεκπεραίωση αιτημάτων ή επί της ουσίας συζήτηση; Λειτουργία με κανόνες και συγκεκριμένες διαδικασίες ή αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά περίπτωση και αποσπασματικά; Τελικά: Αποτελεσματικότητα και αναβάθμιση λειτουργίας ή συνέχιση αδιέξοδων πρακτικών που αποδεδειγμένα οδηγούν σε υποβάθμιση και απαξίωση του ρόλου, ή και αδυναμία παραγωγής έργου;

  Η χθεσινή (2/6) συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης έδειξε πως ο δρόμος για τη μετατροπή της σε συλλογικό όργανο παραγωγής ουσιαστικής πολιτικής και όχι απλών διεκπεραιωτικών αποφάσεων είναι ακόμη μακρύς.

  Σε τούτη τη διαπίστωση συγκλίνουν τόσο οι τοποθετήσεις αρκετών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, όσο και οι επιστολές- παρεμβάσεις των Τ Κώνστα και Στ. Μιχιώτη (σ.σ. που δημοσιεύονται σε ξεχωριστή ανάρτηση). Όλων οι εκτιμήσεις αναδεικνύουν, με στοιχεία, τις παθογένειες της εν λόγω Επιτροπής:

  *Δυσλειτουργία στην εκτέλεση αποφάσεων- που αναρτώνται στη Διαύγεια με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ πολλές παραμένουν ανεκτέλεστες

  *Απουσία καταγραφής και ιεράρχησης των σχολικών αναγκών, και καθυστέρηση κατά συνέπεια στους διαγωνισμούς για την κάλυψή τους

  *Αιτήματα φορέων που δεν έρχονται ποτέ προς συζήτηση

  *Αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων

  *Μη ύπαρξη συνολικής εικόνας για τις ανάγκες των σχολείων και τις χρηματοδοτήσεις εκ μέρους της Σχολικής Επιτροπής

  *Δυσλειτουργία της γραμματειακής υποστήριξης, και σε επίπεδο δεοντολογίας

  Αποκορύφωμα στη χθεσινή συνεδρίαση το αίτημα του Α. Δελαγραμμάτικα, που υποστηρίχθηκε και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Π Χρονόπουλο, να ψηφιστούν θέματα χωρίς την παρουσία των ενδιαφερομένων φορέων. Το εν λόγω αίτημα, που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη λειτουργία συλλογικού δημοτικού οργάνου και τις υποχρεωτικές ανοιχτές διαδικασίες, απετράπη με την ουσιαστική παρέμβαση και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου- και μέλους της Σχολικής Επιτροπής- Σπ. Γιαννουλάτου.

  Για την ιστορία να σημειωθεί πως από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, τα αιτήματα για παραχώρηση σχολικών χώρων στο ABC, στον ΑΟ Άνοιξης και στο ΑΣ Ροδόπολης τους καλοκαιρινούς μήνες απορρίφθηκαν με παρόμοιο σκεπτικό και χωρίς σχεδόν συζήτηση, απορρίφθηκε επίσης το αίτημα για την πληρωμή χορδιστή πιάνου, ενώ εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για συντήρηση των πυροσβεστήρων.

  Είναι αλήθεια πως η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών δοκιμάστηκε σοβαρά στη διάρκεια της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής: Εκτός από την παραίτηση Προέδρου στην Πρωτοβάθμια λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την υπό παραίτηση διατελούσα Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας, υπενθυμίζουμε τις φωτιές στα γραφεία τους στην Άνοιξη, λίγο μετά την απόφαση του Δήμου για εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά τους στοιχεία.

  Τα παραπάνω, αντί να οδηγήσουν σε επανεξέταση του ρόλου των Επιτροπών και θωράκιση της λειτουργίας τους με διαδικασίες και κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ενημέρωσης και συλλογικής αντιμετώπισης, δημιούργησαν αντακλαστικά εσωστρέφειας και φοβίας για ύπαρξη και δράση εσωτερικών αντιπάλων.

  Τα οποία, βέβαια, ταλανίζουν και βαλτώνουν τη λειτουργία όλων των Νομικών Προσώπων, και όλων των συλλογικών οργάνων, του Δήμου. Απάντηση και θεραπεία στις παραπάνω διαπιστώσεις, θα μπορούσε να είναι η βούληση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε εκείνες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν συνολικά τη φιλοσοφία λειτουργίας- και τη δική της και των δημοτικών οργάνων.
  Απάντηση, προφανώς, θα μπορούσε να είναι και η κατάργησή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/6/15 1:33 μ.μ.

   Απάντηση και θεραπεία στις παραπάνω διαπιστώσεις, θα μπορούσε να είναι η βούληση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε εκείνες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν συνολικά τη φιλοσοφία λειτουργίας- και τη δική της και των δημοτικών οργάνων.

   ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?

   Διαγραφή
 49. Ανώνυμος3/6/15 1:39 μ.μ.

  Όταν ήταν Δήμαρχος ο Καλαφατέλης διοικούσε τον Δήμο με τη βοήθεια των κολλητών.Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο ο Δήμος στον αυτόματο πιλότο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος3/6/15 2:00 μ.μ.

  Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπης στη χτεσινη συνεδριαση απο τον πρόεδρο για το εξωδικο που εστειλε η κ. Μήλα στη σχολική επιτροπή και παρέλαβε η Σαβοπούλου χτες το μεσημέρι στις 12?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος3/6/15 5:09 μ.μ.

  Αντί η κυρία αυτή να στέλνεθ εξώδικα, ας ετοιμάζει την απολογία της. Α, και να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα επί προεδρίας της.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος4/6/15 10:44 π.μ.

  Δροσιά 2/6/2015
  Με αφορμή την επιστολή της κας Σαββοπούλου Καλλιόπης προς την Α/θμια Σχολική Επιτροπή την οποία και ανέγνωσε σε πρόσφατη συνεδρίαση της έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
  Επειδή η επιστολή αναφέρεται ευθέως κατά της εκπροσώπου της Δ.Α.ΔΙΟΝ. στην Α/θμια Σχολική Επιτροπή κας Κώνστα Αναστασίας και μάλιστα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εκφεύγουν της υπαλληλικής της ιδιότητας, θεωρούμε ότι ο πρόεδρος κ.Πέτρος
  Χρονόπουλος διέπραξε πολιτικό ατόπημα, γιατί επέτρεψε στην υπάλληλο να αναγνώσει την επιστολή πριν ο ίδιος λάβει γνώση του περιεχομένου, εκτός εάν και το γνώριζε οπότε η ευθύνη του είναι ακόμα μεγαλύτερη.
  Εάν ο κ.Πρόεδρος μελετούσε προσεκτικά όλα όσα διαλαμβάνονται στην επιστολή και στα συνημμένα έγγραφα και συζητούσε το θέμα με την υπάλληλο είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και η ίδια θα διαπίστωνε ότι η επιστολή συντάχθηκε εν θερμώ και το περιεχόμενό της υπερβαίνει τα εσκαμμένα, γιατί αναφέρεται σε πρόσωπα και θεσμούς με απαξιωτικό
  τρόπο.
  Η Δ.Α.ΔΙΟΝ. σέβεται όλους του υπαλλήλους, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και αυτό το έχει πολλάκις αποδείξει. Πάντοτε επιδιώκει να συζητά μαζί τους θέματα που αφορούν στην υπηρεσία και ουδέποτε αποπειράθηκε να τους φιμώσει. Επιπλέον να επισημάνουμε ότι η παράταξή μας πρόβαλλε πάντοτε την αναγκαιότητα διοικητικής υποστήριξης της Σχολικής Επιτροπής από το Δήμο και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.
  Διαφωνούμε κάθετα με το ρόλο του αυτόκλητου τιμητή προς μία μερίδα του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής εκ μέρους υπαλλήλου και ελπίζουμε να μη επαναληφθεί.
  Εξάλλου οι γραπτές προτάσεις που υποβάλλαμε στις συνεδριάσεις του Νομικού Προσώπου ήταν προϊόν συλλογικής επεξεργασίας της Δ.Α.ΔΙΟΝ. και αποσκοπούσαν στην καλύτερη λειτουργία της Σχολ.Επιτροπής.
  Να θυμίσουμε επιπλέον ότι η δημοκρατική λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου οργάνου είναι κατ΄εξοχήν υπόθεση του ίδιου του Δ.Σ., γιατί αυτό θα κριθεί από την κοινωνία και ειδικότερα από τους γονείς.Η υπάλληλος ως πολίτης μπορεί να εκφράζει την άποψή της για πρόσωπα και καταστάσεις,
  όχι όμως όταν επιτελεί την υπαλληλική της υποχρέωση.
  Τα συνημμένα έγγραφα δεν είναι τίποτα άλλο παρά προτάσεις, που δεν διεκδικούν το
  αλάθητο βέβαια, αλλά είναι απόπειρα παρέμβασης για την καλύτερη λειτουργία του
  οργάνου. Που είδε η κ.Σαββοπούλου το διασυρμό της και την πρόθεση της Δ.Α.ΔΙΟΝ. για
  την απομάκρυνσή της από τη Σχολική Επιτροπή είναι απορίας άξιον.
  Αντίθετα η ίδια εκτίθεται με τους απαράδεκτους υπαινιγμούς για κάποια μέλη του ΔΣ που έχουν δήθεν κάτι να κρύψουν και ότι η ίδια δεν θα επιτρέψει. Παρακαλώ να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.
  Αλήθεια συνάδει με την ιδιότητα της υπαλλήλου να εκφέρονται κρίσεις ότι και πάλι κάποια μέλη της μειοψηφίας ενεργούν με ψηφοθηρικές σκοπιμότητες? Κατανοούμε ότι ο υπάλληλος οφείλει να συνεργάζεται διαχρονικά με την κάθε διοίκηση, γιατί εκπροσωπεί την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών.Δεν πρέπει όμως να διαλανθάνει της προσοχή της ότι οι δημοκρατίες λειτουργούν με συμμετοχή των μειοψηφιών, γιατί αυτές εκφράζουν ένα μέρος των πολιτών.
  Εξάλλου δεν είναι δεοντολογικά σωστό να εμφανίζεται βασιλικότερη του βασιλέως, για να κερδίσει τη συμπάθεια της διοίκησης, που όπως ομολογεί το έχει κατορθώσει με την δουλειά της.
  Αλήθεια δεν γνωρίζουμε πως υπηρετείται η ουδετερότητα, η αντικειμενικότητα και η πίστη στις υποχρεώσεις με το να προσάπτει στην μειοψηφία ότι διυλίζει τον κώνωπα, κωλυσιεργεί, γίνεται εντολοδόχος εμπαθειών της παρέας( έτσι χαρακτηρίζει τις παρατάξεις)
  σε αντίθεση με την καλή διάθεση της πλειοψηφίας που προσπαθεί να επιτελέσει έργο.Με την απαντητική μας επιστολή δεν επιδιώκουμε καμία αντιπαράθεση με την υπάλληλο.Αντιθέτως, μάλιστα θέλουμε να την προφυλάξουμε από παρόμοια ατοπήματα στο μέλλον.
  Βασικός αποδέκτης είναι ο πρόεδρος, τον οποίο πραγματικά σεβόμαστε ως θεσμό ανεξαρτήτως από τις όποιες διαφωνίες μας μερικές φορές.
  Ζητάμε τόσο από τον ίδιο όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρουμε πρωτοβουλίες για την καλύτερη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής.
  Για την Δ.Α.ΔΙΟΝ
  Κώνστα Αναστασία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος4/6/15 10:45 π.μ.

  Απαράδεκτη παρέμβαση υπηρεσιακού παράγοντα στη Σχολική Επιτροπή, με ευθύνη του Προέδρου της, καταγγέλλει η ΔΑΔΙΟΝ
  http://www.odosdionysou.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος4/6/15 7:21 μ.μ.

  Α.Γ.Σ. ΤΟ ΟΙΟΝ
  3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Ο Α.Γ.Σ. Αγίου Στεφάνου «ΤΟ-ΟΙΟΝ» σε συνεργασία με τον Ο.Ν.Α Π. του Δήμου Διονύσου «Ο ΘΕΣΠΙΣ», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τον 3ο αγώνα δρόμου του Δήμου Διονύσου σε δημόσια οδό την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός μας ενώνει. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 382 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων οι 118 ήταν ενήλικες και οι υπόλοιποι ήταν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, προερχόμενοι κυρίως από σχολεία του Δήμου μας.


  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μικρούς και μεγάλους αθλητές και αθλήτριες, που έλαβαν μέρος στους αγώνες, τους προπονητές, τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στον 4ο αγώνα δρόμου του Δήμου μας.


  Για να διαβάσετε τα πλήρη αποτελέσματα με όλες τις συμμετοχές των αθλητών, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

  http://to-oion.blogspot.gr/2015/06/3_4.html?spref=fb

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος4/6/15 7:22 μ.μ.

  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμπαράσταση και την εθελοντική τους παρουσία:

  • Τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου
  • Την Τροχαία Κηφισίας
  • Τον ΟΑΣΑ
  • To ΣΕΓΑΣ για την αψίδα που μας δάνεισε
  • Το ΑΤ Αγίου Στεφάνου
  • Το ιδρυτικό μέλος του ΟΙΟΝ κύριο Γιάννη Οικονόμου
  • Τον κύριο Αντωνόπουλο Διαμαντή, παλιό μέλος του ΔΣ του ΟΙΟΝ
  • Τους προπονητές του ΟΙΟΝ
  • Τους εθελοντές φίλους του ΘΕΣΠΙ και του ΟΙΟΝ

  Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας χάρη στους οποίους ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά για την διοργάνωση του αγώνα:

  • Την εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ
  • Την εταιρεία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
  • Τον όμιλο εταιρειών υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
  • Τα SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ
  • Το κέντρο ξένων γλωσσών APPLE STUDIES της Αγγελικής Τσολάκου
  • Τον φούρνο ΚΑΡΡΑ
  • Το κατάστημα πωλήσεων και service αυτοκίνητων του ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΪΧΟΣΟΓΛΟΥ
  • Την μπυραρία DIE 3 KONIGE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος5/6/15 10:32 π.μ.

  Τα σημάδια είχαν αρχίσει να φαίνονται απο νωρίς !!!!!
  http://www.odosdionysou.gr/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Προχωρεί το Summer Camp του δήμου Διονύσου
  Πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση των γονιών - κηδεμόνων του Διονύσου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο Summer Camp 2015 του Δήμου. Ο θεσμός διοργανώνεται για πρώτη φορά στο δήμο και παρά τα διάφορα εμπόδια που συνάντησε στο διάβα του, υλοποιείται με επιτυχία και σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

  Προέβλεπε αρχικά συνολικά 900 θέσεις. Οι αιτήσεις έφτασαν τις 1.135 θέσεις. Αξιοποιώντας τα περιθώρια που είχαν προβλεφθεί, ο δήμος θα ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις, για όλες τις περιόδους που έχουν δηλωθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος5/6/15 10:36 μ.μ.

  Το Summer Camp προχωρεί και το λουκατιστάν Αφρίζει από τα νεύρα του και Βουλιάζει μέσα στα ψέματά του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος7/6/15 1:43 μ.μ.

  Ας πει κάποιος στο Σάκη ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ωράριο και όταν υπάρχουν εκδηλώσεις στο δήμο οφείλει να εμφανίζεται! Όχι με guest εμφανίσεις όπως στο Τατόι, για το μισάωρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος7/6/15 4:11 μ.μ.

  Διαφωνώ πλήρως. Ο Δήμαρχος δεν έχει ωράριο για να καταστρώνει με τους συνεργάτες του στρατηγικές και όραμα, κι όχι για να τρέχει από εκδήλωση σε εκδήλωση κι από πίτα σε πίτα σαν μαϊντανός παλαιάς κοπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος7/6/15 7:15 μ.μ.

  Ακριβώς, 4:11. Οι πρακτικές Καλαφατέλη-Μαυρογιαλούρου ξεπεράστηκαν προ πολλού: ταβλάκι, τραγουδάκι, χτύπημα στην πλάτη, περατζάδα ατελείωτη και από ουσία ΜΗΔΕΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος7/6/15 7:40 μ.μ.

  Παν μέτρο άριστον!!!Ο Δήμαρχος πρέπει να καταναλώνει χρόνο στο να καταστρώνει στρατηγικές και όραμα αλλά επίσης ωφείλει όπου έχει λάβει πρόσκληση να απαντά αν θα παρευρεθεί ή όχι και αν όχι να αποστέλλει σύντομο χαιρετισμό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος7/6/15 11:13 μ.μ.

  ο δημαρχος πρεπει να τα προλαβαινει ολα. αλλα εμεις απο τον ολιγιστο πεσαμε στον αφαντο. δημαρχος-φαντασμα. να τονε χαιρομαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/6/15 12:14 μ.μ.

   Οι πρακτικές Καλαφατέλη-Μαυρογιαλούρου ξεπεράστηκαν προ πολλού: ταβλάκι, τραγουδάκι, χτύπημα στην πλάτη, περατζάδα ατελείωτη και από ουσία ΜΗΔΕΝ.

   Διαγραφή
 64. Ανώνυμος7/6/15 11:31 μ.μ.

  δ/σ ως ποτε εσυ και η οδοσδιονυσου θα καλυπτεται το νεο δημαρχο και τα χαλια της διοικησης του???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αυτό συμπεραίνεις, ή κάτι κάνω λάθος ή κάτι πρέπει να κοιτάξεις.

   Διαγραφή
 65. Ανώνυμος7/6/15 11:35 μ.μ.

  καμενες λαμπες, λακουβες, σκουπιδια, βρωμιες, κλαδεματα, αδεσποτα, διαλυση στο θεσπη, διαλυση στις σχολικες, ψηλα ενοικια για το καπη δροσιας απτην εστια, απ ολα εχει ο μπαξες...αλλα να μην κανουμε τουμπεικι. ετισ κυρια δ/σ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προκειμένου κανείς να κρίνει μια διοίκηση, εκτιμά ποιο είναι το μείζον και πιο το δευτερεύον ζήτημα. Το πρώτο θέμα είναι όταν η εγκατάλειψη των δευτερευόντων τα ανάγει σε μείζονα. Και το δεύτερο όταν η εκτίμηση και στα δύο γίνει αρνητική. Η παρούσα διοίκηση αγνοεί ότι η τακτική του "κάνω ένα σωστό και δυο λάθη (χοντρά)" οδηγεί τις περισσότερες φορες σε πανικό και άτακτη φυγή

   Διαγραφή
 66. Ανώνυμος7/6/15 11:40 μ.μ.

  καλα, εκει στο θεσπη δεν υπαρχει κανενας απο την παραταξη ζαμανη να εκπροσωπει το θεσπη???? χτες στο πνευματικο του αγ στεφανου παρουσιασε την εκδηλωση ο κομνηνακης. ειναι που ψοφαει για προβολη το παλικαρι. ειναι και χαμενοι οι ανθρωποι που εβαλε ο ζαμανης. εχει πλακα που λυσσαξανε να φυγει η στασινοπουλου γιατι η κοπελα δεν τα καταφερνε καλά. τωρα για να βρεις ανθρωπο να σου ανοιξει αιθουσα πρεπει να κανεις ταμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος7/6/15 11:42 μ.μ.

  η επιστολη δαδιον νομιζω μαρσε καμπανακι για το ζαμανη. τερμα η ανοχη και οι ευγενιες. επεσε συρμα απο το ζυγουνα και θα παιξουνε σκληρο ροκ αποδω και περα. καλα πηγανε μεχρι εδω. τώρα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος7/6/15 11:45 μ.μ.

  δεν ξερω βεβαια τι ειναι χειροτερο για το ζαμανη τωρα. η αντιπολιτευση που του κανουνε οι αλλες παραταξεις για η εχθρες στο εσωτερικο????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πριν ονομάσεις "έχθρες" την (αργοπορημένη) κριτική, σκέψου ότι την ίδια δικαιολογία είχε πει και ο Καλάφι.

   Διαγραφή
 69. Ανώνυμος7/6/15 11:51 μ.μ.

  ο δημαρχος εχει καταφερει να εχει πολλους απεναντι του ακομα και αντιδημαρχους. δε μιλαμε για συμβούλους. ασε τους τοπικους. αυτοι που καθονται ειναι για το μπαγιοκο. το 1500αρι τη σημερον ειναι μεγαλη υποθεση. γιατροι και δικηγοροι δεν τα μαζευουν αυτα τα λεφτα στο μηνα και ξαπλωτα!!!!!!!! οπόταν μην περιμενετε επανανστατες. κανεις δε φευγει, που να πανε οι ταλαίπωροι????? θα μου πεις τα ιδια γινοντουσαν και με τον καλαφ. αλλα τοτε ειχαν αλλα κυβικα οι παιχτες. αυτοι εδω μπροστα τους ειναι γ κατηγορια!!!!!! βαζεις τωρα το νικητ με τους προσκοπους?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ανώνυμος7/6/15 11:53 μ.μ.

  ειναι τοση η αγνοια και η ανικανοτητα των καινουργιων που οι παλιοι ζουν και βασιλευουυν και προχωρανε και τα θεματακια τους, σε ολα τα ποστα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ανώνυμος8/6/15 1:35 π.μ.

  Αστα αυτα δ/σ και βγαλε αμεσως στη φορα την επιστολη που εστειλε ο ζαμ για να εξευτελισει τον δαρδ. ειμαι σιγουρος οτι την εχεις. ειναι η επιστολη που εστειλε για να ακυρωει το δ.σ. του θεσπη που ειχε κανονισει ο δαρδ. ακυρωσε το δ.σ αλλα ακυρωσε και τον προεδρο. μεχρι τωρα οι ακυρωσεις γινοντουσαν με το τηλ. τωρα ο δημ στελνει και επιστολες. δημαρχε μην ξεχνας οτι εσυ τον εβαλες προεδρο και πρεπει να τονε στηριζεις. αν δεν κανει ειναι μια αλλη ιστορια. αυτη σου η συμπεριφορα φτανει στα ορια της ανηθικοτητας . γιαυτο δ/σ να τη δωσεις την επιστολη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από σένα τώρα μαθαίνω την ύπαρξη επιστολής, Άσε να την ψάξω και θα επανέλθω,

   Διαγραφή
 72. Ανώνυμος8/6/15 1:37 π.μ.

  ναι. οσο περναει ο καιρος ο ζαμ μοιαζει περισσοτεορ στον καλαφ. τον πεταξε απο το παραθυρο το δαρδαμανη. αφου τονε χρησιμοποιησε καλα καλα τον πεταξε σα στιμμενη λεμονοπουπα. κριμα ζαμ. σαυτά τα θεματα φαινοσουνα καλυτερος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ανώνυμος8/6/15 1:38 π.μ.

  και τι θα κανει τωρα ο δαρδ??? θα το καταπιει οπως καταπιε ο στρατηγος την παραιτηση???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος8/6/15 1:40 π.μ.

  πουσαι ρε στρατηγε που γυροφερνες και κομπαζες. εγω δεν ειμαι σαν τους αλλους.εγω έχω λογο. και αμα πω κατι δεν το παιρνω πισω. σε έχουνε τα μαγνητοφωνα οτι παραιτεισαι. τωρα?????
  γλυκια η καρεκλα παναθεματη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος8/6/15 1:42 π.μ.

  για να δουμε, ο οδοντογιατρος θα φανει πιο μαγκας απο το στρατηγο???? ή θα γινει κοτα κι αυτος???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Eνα απέραντο... καφενείο το Τατόι
  Γράφει η Λίνα Μενδώνη, Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

  Tις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την προώθηση μιας κοινής απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Παιδείας & Αγρ. Ανάπτυξης γίνεται πολύς λόγος για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι. Με την Κοινή Υπ.Απόφαση,που βρίσκεται σε στάδιο διαβούλευσης, το επισπεύδον υπουργείο Περιβάλλοντος καθορίζει τις χρήσεις γης στο κτήμα με βάση μελέτη που εκπονεί τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

  Μια μελέτη που αντιμετωπίζει και επιλύει πολλά από τα χρονίζοντα ζητήματα του Τατοΐου, συγχρόνως όμως δημιουργεί μείζονα προβλήματα -όπως είχαν επισημάνει από το 2013 το υπουργείο Πολιτισμού και κινήσεις πολιτών-, προτείνοντας χρήσεις ασύμβατες με τον ιστορικό χαρακτήρα του κτήματος και με τις πραγματικές αντοχές του ως χώρου παιδείας και ψυχαγωγίας, με την αρχαία και τη σύγχρονη έννοια.

  Της αξιοποίησης του κτήματος, η οποία προφανώς πρέπει να γίνει, προέχει η αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων προστασίας και ανάδειξής του. Το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι αποτελεί ενιαία ιστορική ενότητα, ενιαία πολιτιστική οντότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Χωρίς να κατατμείται σε ζώνες διαχείρισης με θολά και ασαφή χαρακτηριστικά. Χωρίς να διασπάται ο ιστορικός πυρήνας του με παράδοξες, για ένα προστατευόμενο μνημειακό χώρο, χρήσεις. Χωρίς να υποστεί μια ανιστόρητη και προσβλητική μετονομασία σε Μητροπολιτικό Πάρκο Τατοΐου, με συνέπεια την ταχεία απώλεια της ιστορικής μνήμης. Αυτό ήταν, άλλωστε, το γράμμα και η ουσία του χαρακτηρισμού ως μνημείων των 27 κτιρίων του κτήματος το 2003 από το υπουργείο Πολιτισμού.

  Ο χαρακτηρισμός των κτιρίων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου τους, έκτασης δέκα χιλιάδων στρεμμάτων, ως ιστορικού τόπου, στο σύνολο των 47.000 του κτήματος, έδωσε τη δυνατότητα στο υπουργείο Πολιτισμού την τελευταία δεκαετία να προχωρήσει σε εργασίες διάσωσης & αποκατάστασης του κτιριακού αποθέματος του Τατοΐου. Συγχρόνως,με τη συνδρομή και τη χορηγία ιδιωτών, δημιουργήθηκε μια δεξαμενή μελετών αποκατάστασης ακόμη 7 κτιρίων, οι οποίες αναμένουν την εφαρμογή τους στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020, οψέποτε η κυβέρνηση καταφέρει να ξεκινήσει.

  Διαδοχικοί χαρακτηρισμοί ως κινητών νεότερων μνημείων του εξοπλισμού των κτιρίων, από τους πίνακες ζωγραφικής του ανακτόρου έως τα χρηστικά είδη και τις φορεσιές -που ξέμειναν μετά την κατάρρευση της βασιλείας και την εγκατάλειψη του Τατοΐου- και από την επίπλωση έως τις πεποικιλμένες άμαξες και τα αυτοκίνητα, των μελών της βασιλικής οικογένειας, επέτρεψαν στο υπουργείο Πολιτισμού τη χρηματοδότηση -περίπου 2 εκατ. € διετέθησαν από το ΕΣΠΑ το 2010- της συντήρησης και της αποκατάστασης μερικών χιλιάδων αντικειμένων, που περιμένουν την έκθεσή τους στα κτίρια του κτήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. (συνέχεια)
  Eνα απέραντο... καφενείο το Τατόι

  Αν υπάρχει ένα έργο στην Αττική που πρέπει να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ αυτό είναι το Τατόι! Αποτελεί ένα μοναδικής αξίας πολιτιστικό αγαθό, το οποίο πρέπει να αναδειχτεί με τρόπο πρότυπο, που να του εξασφαλίζει διαχειριστική αυτοτέλεια και επάρκεια πόρων. Και αυτό μπορεί να γίνει εφόσον αναπτυχθούν συνέργειες του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Να αποδοθούν εκείνες οι πολιτιστικές χρήσεις που θα μετατρέψουν το κτήμα σε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα σύνολα όπου Γης. Να δοθούν συγχρόνως δυνατότητες επανεκκίνησης της παραγωγής -οι παλαιότεροι θυμούνται το κρασί και το βούτυρο Τατοΐου- και εφαρμογής καινοτόμων προγραμμάτων παραγωγής βιολογικών προϊόντων.

  Με το υπό θεσμοθέτηση διαχειριστικό πλαίσιο το κτήμα κινδυνεύει να μετατραπεί σε έναν απέραντο χώρο εστίασης, σε ένα τεράστιο καφενείο. Πολλά κτίρια κινδυνεύουν να χάσουν την ιστορικότητά τους, ενώ κινητά μνημεία, όπως οι ξύλινες άμαξες, κινδυνεύουν να μείνουν εκτεθειμένα στο ύπαιθρο, καθώς οι κατάλληλοι χώροι δεσμεύονται για αλλότριες και ασύμφορες χρήσεις.

  Οι συναρμόδιοι υπουργοί, και κυρίως ο υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας, ως ο αποκλειστικά αποφασίζων δυνάμει του αρχαιολογικού νόμου, δεν χρειάζεται να ξανανακαλύψουν την πυρίτιδα. Οι καλές πρακτικές και τα πρότυπα είναι γνωστά. Αν οι σημερινοί ιθύνοντες δεν θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ας επιλέξουν, ως πιο οικείο, το διαχειριστικό πρότυπο του τσαρικού ανακτόρου στην Αγία Πετρούπολη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Ανώνυμος8/6/15 9:58 π.μ.

  Τι γίνεται με αυτή την Βθμια Σχολική επιτροπή; Εχει παραιτηθεί η Πρόεδρος ή οχι; Πότε θα συνεδριάσει επιτέλους;
  Θα σοβαρευτείτε ποτέ εκεί στο Δήμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Ανώνυμος8/6/15 10:38 π.μ.

  Διάφοροι χαχόλοι στην κυριολεξία νομίζουν ότι, κάνουν δήθεν αντιπολίτευση με χαριτωμενιές και κατινιές τύπου ESPESSO. Τόσο ανίκανοι, που δεν μπορούν ούτε μια πρόταση να αρθρώσουν σωστά; Κι ελπίζουν σε κάτι για το μέλλον; Με τέτοια μυαλά άλλα 5 χρόνια θα είναι στην απέξω και στις επόμενες εκλογές, ανεξάρτητα ποιος θάναι δήμαρχος. Εκεί, εκεί στη Γ΄ Εθνική.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος8/6/15 6:23 μ.μ.

  Είδε Κανείς την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας???? Την αναζητούν τα Μέλη κι έχουν πρήξει την Αντιπρόεδρο που αναγκάστηκε κι Αυτή να τους στείλει την γραπτή απάντηση του Δημάρχου οτι << Η Πρόεδρος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της>> εάν το έγγραφο δεν είναι μούφα τι έχει να πει ο Δήμαρχος επ αυτού ????? και ΓΙΑΤΙ δεν έχει συνεδριάσει το δ.σ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Αναλυτικό ρεπορτάζ της "Οδού Διονύσου" για τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Δήμο, δημοτικές παρατάξεις και φορείς της περιοχής στη Διαβούλευση για το Κτήμα Τατοϊου στο:
  http://www.odosdionysou.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/


  (ΥΓ. Προς το παρόν, κάνω πως δεν διάβασα τις π@π@ριές περί branding που αναφέρουν οι "αδερφές παρατάξεις".)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/6/15 10:41 π.μ.

   Εδώ νομίζω , πρέπει να αναφέρουμε το κεντρικό νοήμα , η "Αναζήτηση" μεγαλό-επενδυτή που θα συνεργαστεί τα πρώτα 3 χρόνια με το "κράτος" , μετά θα γίνει ανάδοχος του κτήματος..Οι πολίτες αυτού του δύσμοιρου τόπου θα ενημερωθούν στο τέλος που θα έρθει ο λογαριασμός..

   Διαγραφή
 82. Ανώνυμος9/6/15 12:00 π.μ.

  τι θα γινει ρε δ/σ με την επιστολη ζαμ στο δαρδ???? κι εσυ ρε γιατρε γιατι δε τη δινεις να τη δουμε??? προστατευεις το δημαρχο σου???? κοιτα δεν το κανεις καλα. ο ζαμ δεν καταλαβαινει. τη δουλεια του θελει να κανει. και να κλεισιε το θεσπη. τοτε τι θα κανεις εσυ βασιλη?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος9/6/15 12:01 π.μ.

  αλλα τι λεω???? πως θα κλεισιε ο θσπης??? θα τον κρατησει ο ζαμ για να τον δωσει στον κομνηνακη!!!! χαχαχαχαχαχα!!! πως δε σκεφτηκε να τον βαλιε προεδρο???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Ανώνυμος9/6/15 12:07 π.μ.

  να σοβαρευτουμε ρε παιδια, ο θσπης δεν κλεινει γιατι ο δημ δεν εχει τα κουκια που χρειαζεται.που να τα βρει???? ειναι αυτοι που λειπουν. ειναι κι αυτοί που θελουν να μεινει. ειναι και οι αρπαγμενοι που του τη φυλανε!!! αντε να βρει ακρη. τωρα που μιλαμε.μηπως θα τονε σωσει η αντιολιτευση??? μπαααααα!!!!! δε το βλεπω να περναει. γιαυτο παει απο αναβολή σε αναβολή. απο χριστουγεννα σε πασχα και απο πασχα σε χριστούγεννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Ανώνυμος9/6/15 1:56 π.μ.

  Όσο δεν έχει συμμετοχές για το καλακαιρινό στο Καπανδρίτι ο Λουκουμάτος τόσο θα φυσά και θα αφρίζει στη Βοδεινή.Μέχρι και τους διευθυντές των σχολείων έβαλε στο στόχαστρο!!!
  Μετά από ένα χρόνο και κάτι αποδεικνύεται ότι ο Μπιτάκος συπνέει με την μπόχα του Λουκουμάτου...Κρίμα γιατί στο τέλος βρωμίσει και το Ρόδο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος9/6/15 11:03 π.μ.

  Καλά εκεί στόν ΕΝΔΡΑΣΕΙ θα μας τρελλάνουν. Κάνουν λέει 2 φορές την εβδομάδα μαθήματα TAE BO, δηλ 'ένα τρόπο άσκησης που συνδυάζει τις πολεμικές τέχνες ( kung fu, karate, boxing κ.λ.π.) και το κλασικό aerobic με έντονους χορευτικούς ρυθμούς. Tae Bo: Ο μαγικός δεσμός αυτοάμυνας και γυμναστικής' Επίσης μας καλούν να συμμετάσχουμε σε FREE OPEN LESSON ZOUMPA στις 21/6.
  Συγνώμη, πολιτιστικό σωματείο είναι αυτό ή κέντρο αθλητικών και γυμνασικών επιδείξεων; Συνάγει με τους σκοπούς του σωματείου η διοργάνωση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων; Γι αυτά παίρνει επιχορήγηση το σωματείο; Τι λέτε εκεί στο Δήμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/6/15 1:26 μ.μ.

   Αν αληθεύει αυτό που ακούγεται για επικείμενη επιχειρηματική συνεργασία ΛΟΥΚΑΤΟΥ-ΒΑΛΙΑΝΟΥ θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων. Απο οτι κατάφεραμε να μάθουμε οι δυο πλευρές βρίσκονται στις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας τους. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η εταιρία του ΛΟΥΚΑΤΟΥ θα κρατήσει τον τομέα των camp (αθλητικών, φύλαξης κλπ) στις εγκαταστάσεις της στην Ανοιξη και Καπανδρίτι, ενω η πλευρά ΒΑΛΙΑΝΟΥ το τμήμα των Δημοσίων σχέσεων, το τμήμα πολιτιστικών εκδρομών, τα τμήματα πολεμικών τεχνών για ενήλικες, τα τμήματα μασάζ, σύσφιξης, ζούμπας,τούμπας κλπ.στα γραφεία της εταιρίας στο Κρυονέρι. Υπήρξε διαφωνία μαθαίνουμε μόνο στο ποσοστό κέρδους που θα μοιράζεται ανάμεσα στους 2 εταίρους, με την πλευρά ΒΑΛΙΑΝΟΥ να προτείνει τιμή 20% ανά συμμετέχοντα, ενω ο Λουκάτος αντιπροτείνει 33% ανα δραστηριότητα. Επίσης και οι δύο πλευρές διέψευσαν τις φήμες οτι στο ΔΣ της νέας εταιρίας θα συμμετέχει και η κ. Μήλα, αξιοποιώντας την εμπειρία της ως ειδική στις παραχωρήσεις σχολικών χώρων σε συλλόγους,σωματεία για την διοργάνωση επικερδών δραστηριοτήτων. Για οτι νεότερο θα σας ενημερώνουμε.

   Διαγραφή
 87. Ανώνυμος9/6/15 11:08 π.μ.

  Κάποιοι εδώ που αερολογούν περί ΘΕΣΠΙ φαίνεται ότι, πληρώνουν τις συνέπειες από το νυχτερινό κούνημα του Εγκέλαδου. Και για να διασκεδάσουν την τρομάρα τους, βάλθηκαν να μας διασκεδάσουν. Μα τόσο τσίρκο διαχρονικά τα γατάκια; Ούτε μισό κιλό σοβαρή αντιπολίτευση δεν μπορείτε; Ντιπ στουρνάρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Σχετικά με την επιστολή Ζαμάνη προς Δαρδαμάνη / Θέσπι:
  Αν και δεν κατάφερα να την πάρω στα χέρια μου, έμαθα ότι ο πρώτος ενημερώνει εγγράφως και σε (μάλλον) αυστηρό ύφος τον δεύτερο τους λόγους για τους οποίους η σύγκληση του ΔΣ του Θέσπιδος είναι λανθασμένη / άκυρη. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και το ότι στα θέματα περιλαμβανόταν και η ενίσχυση του τουρνουά του Α.Ο.Διονύσου.
  (Υπενθυμίζεται ότι ο ΒΔ ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΑΟΔ και ότι προ καιρού το ΔΣ του Θέσπιδος είχε αρνηθεί την επιχορήγηση της εκδήλωσης street handball στον ΑΟΆνοιξης)
  Από την άλλη πλευρά, ο Δαρδαμάνης φέρεται να είπε ότι η συζήτηση ενός θέματος δεν σημαίνει και την έγκρισή του και ότι ήταν υποχρεωμένος να φέρει το θέμα αυτό στο ΔΣ - όπως και κάθε αίτημα άλλου σωματείου.

  Εν ολίγοις, το πρόβλημα "Θέσπις" και το πρόβλημα "δήμαρχος & συνεργάτες" φαίνονται όχι μόνο να μην λύνονται, αλλά να περιπλέκονται.
  Πλησιάζουμε δηλαδή το "μηδέν εις το πηλίκον".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος9/6/15 3:38 μ.μ.

  ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  150 παιδιά στο 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών στο Διόνυσο

  Σε γιορτή ποδοσφαίρου εξελίχθηκε το 1ο τουρνουά Ακαδημιών “Διόνυσος” για τμήματα Junior- Παμπαίδων, που διοργάνωσε ο Α.Ο. Διονύσου την Κυριακή 7 Ιουνίου, με στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων και υποστηρικτών πασχόντων από θαλασσαιμία “Φύσις”.

  Στο τουρνουά έλαβαν μέρος με 150 παιδιά οι ομάδες ΑΟ Διονύσου, ΑΟ Σταμάτας, Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών, Ακαδημίες Arsenal Αφιδνών, Maroussi Athletic Club και Κηφισιάς (αντί της Νίκης Δροσιάς, που ακύρωσε τη συμμετοχή της).
  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΟΔ Λ. Γεωργοκίτσο, στόχος του Ομίλου είναι η καθιέρωση της διοργάνωσης σε θεσμό, που θα γίνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή ομάδων της περιοχής και με συγκεκριμένο κάθε φορά στόχο.

  Ο ίδιος επισημαίνει πως πολύτιμη ήταν η συνδρομή των Γ. Ξανθόπουλου, Θ. Ζούμπου και Μιγκέλ Κουένκα, παραγόντων του Ομίλου, που φρόντισαν για τις συνεννοήσεις με τις ομάδες, τις προμήθειες σε φαγητό και αναψυκτικά, τη διαμόρφωση του κυλικείου την ημέρα του τουρνουά με τραπέζια και καρέκλες και τη συνεχή παρουσία γιατρού, εξασφαλίζοντας την επιτυχία της διοργάνωσης από κάθε πλευρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

  Αγωνιώδεις προσπάθειες για προσέλκυση αιτήσεων στη Λουκάτεια Αθλοδράση. Εκεί η συνδρομή για κάθε παιδί είναι 50€/περίοδο, με το 2ο παιδί να έχει έκπτωση 20% και το 3ο παιδί δωρεάν, ενώ η έκπτωση 20% για τους κάτοχους της «Κάρτας Γονέα Μέλους» ισχύει μόνο αν στείλουν τα παιδιά τους για ένα μήνα και.

  Οπότε έχουμε και λέμε.

  Παράδειγμα 1ο: Οικογένεια με 2 παιδιά που θέλει συμμετοχή 15 μέρες

  Στο Camp του Δήμου ο γονιός θα πληρώσει 2 ατομα Χ 10 ευρω =20 ευρώ
  Στο Λουκάτο θα πληρώσει 2 ατομα Χ 2 εβδομαδες Χ 50 ευρω = 200 ευρώ

  Παράδειγμα 2ο: Οικογένεια με 3 παιδιά που θέλει συμμετοχή 30 μέρες

  Στο Camp του Δήμου ο γονιός θα πληρώσει 3 ατομα Χ 2 περίοδοι Χ 5 ευρω = 30 ευρώ
  Στο Λουκάτο θα πληρώσει (50 + 40 ευρώ) Χ 4 εβδομαδες - 20% εκπτωση = 288 ευρώ

  Αναλογία 1:10

  Και το καλύτερο: αναλογία παιδιών στο καμπ της Αθλοδράσης 25 άτομα ανά ομάδα !!!! Αθλητισμό θα κάνουν ή περίπατους τοσοι πολλοι; Μηπως κοροιδευουν την κοινωνια οι τυποι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Ανώνυμος9/6/15 8:25 μ.μ.

  Ανακοίνωση Δήμου Διονύσου
  Η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» προέβη σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Διονύσου κ. Ζαμάνη και του Προέδρου της Εστίας κ. Στάικου, παραποιώντας την αλήθεια.
  Η παράταση της μίσθωσης ήταν νόμιμη πράξη, αφού έλαβε υπόψη την επιθυμία των μελών του ΚΑΠΗ για την παραμονή τους εκεί, όπως προβλέπεται από το άρθρο 103, παράγραφος 6, του Νόμου Καλλικράτη 3852/2010 : «Οι επιτροπές με τη συμμετοχή εκπροσώπων των χρηστών των παρεχόμενων υπηρεσιών, εισηγούνται για την καλύτερη λειτουργία, διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της υπηρεσίας και διατυπώνουν σχετικές προτάσεις στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών».
  Για την παράταση της μίσθωσης υπήρξε γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου και η σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, που εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προχωρήσει στη διαπραγμάτευση για περαιτέρω μείωση του μισθώματος. Ο Πρόεδρος πέτυχε μείωση, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά που σε ανάλογη απόπειρα δεν υπήρξε μείωση του ενοικίου.
  Με βάση την έρευνα της αγοράς, το μίσθωμα αφενός θεωρείται λογικό και αφετέρου η περιοχή στερείται αναλόγου χώρου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΚΑΠΗ. Διευκρινίζεται ότι οι αντικειμενικές αξίες ανά περιοχή ποικίλουν. Στη Δροσιά υπάρχει ο υψηλότερος συντελεστής σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου (που είναι της τάξεως των 2.000 ευρώ ανά τ.μ.).
  Περισσότερες λεπτομέρειες προς την παράταξη «Νέα Πνοή για το Διόνυσο», και πάντα ενδιαφερόμενο, επιφυλάσσεται να δώσει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Θεόδωρος Στάικος.
  Ανακριβής και τουλάχιστον ατυχής είναι, επίσης, η σύγκριση με το μίσθωμα που καταβάλλεται για το κτίριο του Δημαρχείου Διονύσου στον Άγιο Στέφανο. Το ποσό των 2.500 ευρώ (για την ακρίβεια 2.526 ευρώ) αφορά στην ενοικίαση γραφείων και λοιπών χώρων του κάτω ορόφου, επιφανείας 350 τ.μ.
  Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα για όλους τους χώρους του Δημαρχείου (συνολικής επιφανείας 1.200 τ.μ.), μετά τις μειώσεις που έχουν γίνει, ανέρχεται σε 7.233 ευρώ.
  Παράλληλα, έχει ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή η διαδικασία για την εξασφάλιση – χωρίς αύξηση του μισθώματος – επιπλέον χώρου στο ισόγειο του επί της Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος και Αθαν. Διάκου 1 κτιρίου, για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/6/15 8:30 μ.μ.

   λεπτομερής απάντηση, αλλά κι ένας επίλογος δεν θα εβλαπτε...

   Διαγραφή
 92. Ανώνυμος9/6/15 10:39 μ.μ.

  Τόσο τυφλωμένη η Νέα Πνοή του Λουκάτου, που δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό λόγο στο δημοτικό συμβούλιο. Και πέφτει συνεχώς από γκάφα σε γκάφα, αφού αντί να υπερασπίζεται τα συμφέρονται των δημοτών, διακονεί ευλαβικά τα επαγγελματκά συμφέροντα του Λουκάτου. Υπάρχει ασυμβίβαστο τελικά σε αυτά τα δυο και είναι τουλάχιστον ανήθικο να συνεχίζεται αυτή η παρωδία αντιπολίτευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Ανώνυμος10/6/15 12:01 π.μ.

  H Νέα Πνοή δεν είναι του Λουκάτου αλλά δημιούργημα του μικρού Παναγιώτη και ως έτσι τη ψηφίσαμε. Ο μικρός Παναγιώτης όμως κάθε μέρα μας κρεμάει. Κάθε μέρα τα κάνει σ@τά. Πάει και αυτός, α να δούμε ποιός θα έχει σειρά. Για τον Λουκουμόσκονη δεν το συζητάμε. Αυτός είναι άλλο ακόμα πιο κακό ανέκδοτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Ανώνυμος10/6/15 12:03 π.μ.

  Που να φανταζόσουν ΔιονυσοΣκουφίτσα, όταν πριν 20 μέρες ανέβαζες αυτή την ανάρτηση με τον χαρακτηριστικό τίτλο
  Άρωμα “πολιτισμού” (στα δημόσια ουρητήρια)
  ότι σήμερα θα γινόταν κύριο θέμα στη χώρα από την Πρόεδρο της Βουλής το που θα κάνουν την ανάγκη τους οι αστυνομικοί που φρουρούν εξωτερικά τη βουλή.
  Αθάνατε Έλληνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Είδες τι βγάζουν οι Διαχειριστικοί Έλεγχοι;
  Πόρισμα, που ενδεχόμενα αφορά σε κακούργημα της τ. Διοίκησης του Δήμου Μαραθώνα, ύψους 1,279 εκ. €, παρέλαβε, σήμερα, ο νυν Δήμαρχος της πόλης, Ηλίας Ψηνάκης, όπως ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο instagram.

  Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Ψηνάκης, με την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε εντολή για διαχειριστικό - οικονομικό έλεγχο στα Ταμεία του Δήμου Μαραθώνα, κατηγορώντας, ευθέως, για κακοδιαχείριση τον τέως Δήμαρχο, Ιορδάνη Λουίζο, στο πλαίσιο των αναφορών του για την κακή εικόνα των οικονομικών του Δήμου.

  Η ανάρτηση
  "Μολις παρέλαβα άλλο ένα πορισματακι ύψους 1.279.000€ απο τα "Ανδραγάθηματα" της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής!!! Ευχαριστω παρα παρα πολυ τον Υπουργο Επικράτειας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Κο Νικολουδη, τον Ειδικο Γραμματέα Κο Κασσαβέτη και τους Επιθεωρητές του για το "ξεψαχνισμα" της υπόθεσης...!!! Μύρισε κακουργηματακι...???"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Ανώνυμος10/6/15 4:38 μ.μ.

  Φωνάζει ο Λουκουμάτος για τις παραχωρήσεις αλλά όταν ήταν αυτός και η κολλητή του μέλη των σχολικών επιτροπών έκοβαν τις παραχωρήσεις των άλλων συλλόγων ακόμα και για ένα λάθος κόμμα στο έγγραφο,μη χάσουνε το μονοπώλιο των σχολείων.Αυτά πληρώνουν τώρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Ανώνυμος11/6/15 12:36 π.μ.

  Γιατί δεν ανοίγουν όλες οι αποφάσεις της ΕΣΤΙΑΣ που είναι ανεβασμένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ? Τεχνικό πρόβλημα ή άλλες αποφάσεις παίρνει το ΔΣ και αλλιώς καταγράφονται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος11/6/15 1:47 π.μ.

  Απορία.
  Βεβαίως και έχει δικαίωμα μια δημοτική αρχή να ζητήσει την παραίτηση από κάποιο στέλεχος, που η ίδια είχε προτείνει να αναλάβει θέση ευθύνης σε κάποια Επιτροπή του δήμου, εφόσον διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Αλλά...
  Για να δούμε, λοιπόν, τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες στον Διόνυσο.

  κι αλλη παραιτηση απο του ζαμ και το μαθαμε απο το σταθοπουλο. ποιος η ποια ειναι που δεν μπορρι να συνεργαστει με το δημ. απο τις αναρτησεις και τα σχολια μαλλον ειναι η Ρ.Μπετση. ποσες παραιτησεις θα αντεξει ο ζαμ??? με ποιυς θα παιζει απο δω και περα????? να εινχε και καλο παγκο!!! για να χουμε το καλο ρωτημα τι τρεχει με την κυρια μπεστση????
  Τι δεν αρεσει τωρα στο ζαμ??? μηπως του κακοφαινεται που δεν παιρνει γραμμη??? τι θελει γυρω του σουπερσακης!!! χαχαχαχαχαχαχα!!!! καλο του σεφερλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Ανώνυμος11/6/15 1:52 π.μ.

  λοιπον ο σουπερσακης εμεινε πακης όταν ο θαν την επεσε στο θοδ!!!! χαχαχαχαχαχαχα! εγραψα παλι ο σεφερλης!!!
  διοτι ο θοδ ειπε πατσαβουρα την κυρια που συνοδευε ο θαν.
  αχ βρε παλιομισοφορια τι τραβαν για σας ταγορια τι τραβαν για σας ταγόρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Ανώνυμος11/6/15 1:54 π.μ.

  ο ντιρλαντα ντιρλανταντα!!!! ε ρε πλακες κι ξεφτιλικια!!! τρωγανε σε ταβερνα κα παραλιγο ν χυθει αιμα...και ο σπουπερσακης.....πακης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Ανώνυμος11/6/15 1:57 π.μ.

  α! ρε σακη, σουπερσακη, που να ξερανε αυτοι που σε ψηφιζανε οτι θα βγει μαπα του καρπουζι!!! κι οι συριζαιοι που σε σμπρωξανε με τα χιλια τραβανε τα μαλλια τους τωρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ανώνυμος11/6/15 2:02 π.μ.

  τους κοιταζε ο σουπερσακης. ειχε και την οδοντογλιφιδα στο δοντι????? και καλά ποιος κρααγε τον πατσαβουρακη για να μην κανει το φονικο???? ο ταβερνιαρης????? οι σερβιροροι???? τον καυμενο τον κ θοδ μετα απο τετοια ιστορια να ξεφτιλιζεται με το θαν. ενα με το πατωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ανώνυμος11/6/15 2:08 π.μ.

  δεν εχει πολλους θαν ακι θοδ ο ζαμ στην ομαδα του. μη κανετε οτι δεν καταλαβαινετε!! τι θα γινει τωρα????? ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα ειμαστε!!! που θαλεγε κι μακαριτης ο ηλιοπουλος!!!!! παρτυ η βοδεινη, παρτυ το κεντρι, παρτυ κι ο λουκατος!!! αλλα να φτασουνε να πλακώννονται!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Ανώνυμος11/6/15 8:25 π.μ.

  Παπαρολογίας το παραλήρημα. Αγράμματος, δεν μπορείς μια λέξη να γράψεις σωστά, μια φράση να διατυπώσεις. Και το παίζεις ....Σεφερλής. Τέτοια σούργελα ευτυχώς μας διασκεδάζουν. Αλλά της νύχτας τα καμώματα σου, τα βλέπει η μέρα και γελάει καραγκιοζάκια απίστευτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/6/15 9:14 μ.μ.

   ο κυρ-παναγιωτης ο γραμματιζουμενος μας κανει και μαθηματα. θα προσεχουμε την ορθογραφια κυρ-δάσκαλε. αλλα κι εσυ μπες στον κοπο να μιλησιες για την ταμπακερα. πλακωθηκαν η οχι ο κρηττικος με το σταικο???? ητανε μπροστα ο δημαρχος???? τους κοιταζε σαν ουφο???? αστα κυρ-παναγιωτη. πιασε και ταλλα.τρομερος ο κατηφορος του σουπερσακη. δεν του λες καμια κουβεντα να ισωσει το παλικαρι????? οι συμβουλατορες του τονε γκρεμιζουνε. και δε με νοιαζει που με λες καραγκιοζακια και σουργελο. με βριζεις γιατι δε σε παιρνει να απανησεις σαυτα που λεω.δεν πειραζει. μου φτανει που ξερεις κιας μην το παραδεχεσαι ποιος ειναι ο πραγματικος καραγκιοζης και το πραγματικο σουργελο στο δημο!!!!! και δεν το ξερεις μονο εσυ. το ξερουν ολοι.

   Διαγραφή
 105. Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Διονύσου: Σε λειτουργία από τις 2 Ιουνίου στη Δροσιά.

  Άνοιξε στις 2 Ιουνίου τις πόρτες της- αν και με αρκετές ελλείψεις- η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Διονύσου, στεγαζόμενη στο κτήριο των Τεχνικών Υπηρεσιών, στη Δροσιά.

  Εντεταλμένη σύμβουλος και επικεφαλής του Τμήματος έχει ορισθεί με απόφαση Δημάρχου η Π.Ταουξή αρχιτέκτονας, κίνηση που-σύμφωνα με την ίδια- αποκεντρώνει τις υπηρεσίες και θα διευκολύνει στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων των πολιτών.

  Η Υπηρεσία Δόμησης στελεχώνεται από 5 υπαλλήλους- 4 μηχανικούς και μια υπάλληλο για τη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη:

  Σ. Μουζάκη προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών

  Α. Εξάρχου με αρμοδιότητα την έκδοση οικοδομικών αδειών

  Δ. Νίκα για τις πολεοδομικές εφαρμογές

  Γ. Μπαλαδάκης για τον έλεγχο των κατασκευών και

  Κ. Ζήση Γραμματέας

  Οι παραπάνω θα ανήκουν στο εξής στην Υπηρεσία Δόμησης, ασκώντας παράλληλα τα καθήκοντά τους στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

  Αντικείμενα της νεοσυσταθείσας Υπηρεσίας είναι:

  *Οι χρήσεις γης και ό,τι σχετικό με το τοπογραφικό

  *Η έκδοση οικοδομικών αδειών και εργασιών μικρής κλίμακας

  *Η τακτοποίηση και διευθέτηση των προστίμων για τα αυθαίρετα

  *Η εξέταση αιτημάτων πολιτών, που αφορούν σε πολεοδομικές διευθετήσεις

  Τα παραπάνω, μόνο εν μέρει μπορούν να γίνουν σήμερα, μια που η Υπηρεσία, όπως τονίζει η κ. Ταουξή, δεν έχει ακόμη εσωτερικό πρωτόκολλο, ώστε να καταχωρούνται τα αιτήματα και να παρακολουθείται η πορεία τους (σ.σ. το θέμα αναμένεται να τακτοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας), ενώ όλο το αρχείο που αφορά στο Δήμο Διονύσου- τοπογραφικά σχεδιαγράμματα, άδειες, τεχνικές εκθέσεις, διαγράμματα εφαρμογής, πινακίδες για τις εκτός Σχεδίου περιοχές και για τις Ζώνες- έχει παραμείνει στην Πολεοδομία Καπανδριτίου. Κατάλληλος χώρος για να υποδεχθεί το αρχείο αυτό- και μιλάμε για χιλιάδες φακέλους- αναζητείται ήδη από τη Διοίκηση, ενώ μια πρώτη σκέψη είναι να μεταφερθεί στο υπόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Διονύσου, αφού προηγουμένως αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με την υγρασία τού εκεί χώρου.

  “Επιπλέον, για την άρτια λειτουργία της Υπηρεσίας χρειαζόμαστε ακόμη ένα διοικητικό υπάλληλο, τις κατά καιρούς υπηρεσίες του μηχανολόγου που σήμερα είναι αποσπασμένος στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας, τη συνδρομή της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Λογιστηρίου του Δήμου, καθώς και ένα κλητήρα που θα πηγαινοφέρνει τους φακέλους από και προς το αρχείο, όπου το μεταφέρουμε τελικώς”, επισημαίνει η εντεταλμένη σύμβουλος, προσθέτοντας: «Κάθε αρχή και δύσκολη- αλλά πρόθεσή μας είναι να υπερβούμε εαυτούς, ώστε η Υπηρεσία να λειτουργήσει άμεσα σε πλήρη ανάπτυξη προς όφελος του πολίτη».

  Η ίδια έχει ζητήσει τη συνδρομή μερικών από τους 120 και πλέον 5μηνους συμβασιούχους που θα προσλάβει άμεσα ο Δήμος μέσω του ΟΑΕΔ, ώστε να απομονωθεί το αρχείο που αφορά στην πόλη μας και να μεταφερθεί από το Καπανδρίτι αμέσως μόλις εξασφαλισθεί ο κατάλληλος χώρος. Η Πολεοδομία Καπανδριτίου, άλλωστε, όπως και οι Πολεοδομίες σε άλλους Δήμους, αποτελούν «σχολείο» για τους 4 μηχανικούς, που συνεχίζουν να μελετούν και να εκπαιδεύονται στα νέα τους καθήκοντα.

  (από την Οδό Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Ανώνυμος11/6/15 3:06 μ.μ.

  Αθλητικό Camp από το Δήμο Διονύσου

  Ο Δήμος Διονύσου και ο Ο.Ν.Α.Π. Θέσπις διοργανώνουν Αθλητικό Camp, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν παιδιά της περιοχής μας, ηλικίας 8 – 15 ετών.

  Το νέο αυτό camp θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα άλλα καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου (summer camps δημιουργικής απασχόλησης) και θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους, 6 – 17 και 20 – 31 Ιουλίου, στο Κόκκινο Χωράφι στη Δροσιά και στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδόπολης.

  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Ανώνυμος11/6/15 4:17 μ.μ.

  Στόχος του Αθλητικού Camp είναι οι μικροί αθλητές να κατανοήσουν βιωματικά τις έννοιες: παίζω και αθλούμαι, παίζω και μαθαίνω, παίζω και ψυχαγωγούμαι.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, στίβο κλπ), πεζοπορία στο δάσος, καθώς και κατασκηνωτικά παιχνίδια, που ενισχύουν την ομαδικότητα, την κριτική ικανότητα και την άμιλλα.

  Στις ομάδες που θα δημιουργηθούν βάσει ηλικίας, τα παιδιά θα γνωρίσουν όλα τα αθλήματα και θα μαθαίνουν βασική ατομική τεχνική, ομαδική τακτική, ασκήσεις επιδεξιότητας και ισορροπίας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ομιλίες από προσωπικότητες του αθλητισμού, που θα παρουσιάσουν το άθλημά τους και θα δώσουν συμβουλές στα παιδιά, μαθήματα υγιεινής διατροφής, προβολή βίντεο για την καλύτερη κατανόηση των αθλημάτων κλπ.

  Η προσέλευση θα γίνεται μεταξύ 8:00 – 8:30 το πρωί στο Κόκκινο Χωράφι, όπου θα γίνονται οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου και η πεζοπορία στο δάσος. Μεταξύ 11:00 – 11:30, τα παιδιά θα μεταφέρονται με λεωφορεία στο δημοτικό σχολείο της Ροδόπολης, όπου θα χρησιμοποιούνται οι αίθουσες, ο προαύλιος χώρος και το κλειστό γυμναστήριο. Από εκεί, μεταξύ 13:10 – 13:30 ή 15:40 – 16:00 το μεσημέρι, θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς και κηδεμόνες τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 108. Ανώνυμος11/6/15 4:20 μ.μ.


  Στο Αθλητικό Camp, όπως και στα summer camps του Δήμου, υπάρχει μόνο κόστος εγγραφής. Αυτό για κάθε παιδί ανά χρονική περίοδο είναι:
  - 10 ευρώ για τους κατόχους της δωρεάν Κάρτας Δημότη και
  - 5 ευρώ για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κατόχους της δωρεάν Κάρτας Δημότη.

  Ενώ για όσους δεν επιθυμούν να εκδώσουν Κάρτα Δημότη, το κόστος ανέρχεται σε 10 και 20 ευρώ αντιστοίχως.

  Το κόστος αυτό καταβάλλεται αφού επιλεγεί το παιδί για κάποια περίοδο και είναι ανταποδοτικό, με τη μορφή υπηρεσιών ή προϊόντων.

  Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να καταβάλει το κόστος εγγραφής, μπορεί να το δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης.

  H περίοδος υποβολής αιτήσεων θα είναι από έως 18 Ιουνίου – 23 Ιουνίου 2015.

  ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 2Η Η 3Η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ SUMMER CAMPS ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ.

  τηλ 213 2030621,
  email: summercamp2015@dionysos.gr
  facebook Summer Camp 2015 Δήμου Διονύσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. Ανώνυμος11/6/15 4:39 μ.μ.

  Η ατμόσφαιρα αποπνικτική στο δήμο! Ένα σύννεφο λουκουμόσκονης σκέπασε την περιοχή της Άνοιξης μετά την ανακοίνωση του αθλητικού Camp απο το δήμο!!!Έσκασε !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. Ανώνυμος12/6/15 1:05 π.μ.

  ΟΧΙ ΡΕ Δ/Σ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΦΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Ανώνυμος12/6/15 7:30 π.μ.

  ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ. ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΖΑΠΗ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ.ΤΟΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ SOCIAL. ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΑ. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΡΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΡΟΥΔΙΑ. Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΛΥΘΗΚΕ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ. ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ. ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ. ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Ο ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ. ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟ.ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ. Ο ΜΠΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΕΠΠΑ-ΤΣΟΥΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΡΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ. Θα συνεχισω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Ανώνυμος12/6/15 7:50 π.μ.

  Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΛΕΙΔΙ. ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΡΟΛΟΙ. Ο ΘΕΣΠΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ. Ο ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ ΡΟΥΦΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ. ΠΛΗΘΟΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΔΩ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑ CAMPS . ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. Η ΜΑΓΓΙΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΡΕΛΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΑΠΟ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ. ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ. ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΝΕΕΤΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΖΑΜΑΝΗ ΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΡΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΠΠΑΙΟΥΣ.. ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΠΑΙΧΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΕΠΠΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΕΓΑΤΗ ΚΡΗΡΙΚΟ. ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΡΗΝ ΑΘΟΡΥΒΗ ΝΤΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΘΟ ΣΤΕΦΑΝΟ. ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.ΛΟΙΠΟΝ, Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ-ΣΙΓΟΥΕΑΚΙ ΤΗΝ ΤΑΟΥΞΗ. ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ. Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. συνεχιζω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 113. Ανώνυμος12/6/15 8:00 π.μ.

  ΑΦΗΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΥΦΑΝΤΗ. Ε! ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ.ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ. ΒλΛΕΠΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΜΗΧΑΝΑΚΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΠΙΠΕΡΗΣ. 26 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ. ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ Ο ΠΟΤΙΔΗΣ ΤΟΝ ΛΑΤΕΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΣΙΩΤΕΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΜΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΦΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ συνεχιζω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. Διαπιστώνω ότι το καλό χιούμορ είναι πάντα και παντού αποτελεσματικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. Ανώνυμος12/6/15 8:11 π.μ.

  ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η...ΤΡΙΤΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣ. ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ. Ο ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ. Η ΖΩΤΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Η ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ Η ΝΕΑΡΗ ΚΑΓΙΑΛΗ. ΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΕΙ Ο ΑΤΙΜΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 116. Ανώνυμος12/6/15 8:15 π.μ.

  δωσε κι αλλο πονο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Ανώνυμος12/6/15 10:31 π.μ.

  Σ΄αυτό το blog, τελικά, "όλοι οι χαζοί χωράνε" ... !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Η κυβέρνηση αποτελειώνει την Αυτοδιοίκηση

  Παρατηρούμε έκπληκτοι τους αλλεπάλληλους κυβερνητικούς τυχοδιωκτισμούς στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα βράχια. Η οικονομία στέγνωσε, τα ταμειακά διαθέσιμα τέλειωσαν και τώρα ήρθε η ώρα να ξύσουν τον πάτο του βαρελιού για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και οι διεθνείς μας υποχρεώσεις.

  Στα πλαίσια αυτά, έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα και στην Αυτοδιοίκηση, τοπική και περιφερειακή. Είναι χαρακτηριστικό το νέο απαράδεκτο τελεσίγραφο Βούτση, που της αποστερεί πλέον και την παραμικρή δυνατότητα να παίξει τον αναπτυξιακό της ρόλο προς όφελος των πολιτών, καταλύοντας και την αυτοτέλεια της:

  «Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι / Περιφερειάρχες,
  Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την από 20 Απριλίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α’ 41/20.4.2015), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4323/2015 (ΦΕΚ Α’ 43/27.4.2015), η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής, μεταξύ των οποίων και οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τις εξαιρέσεις και τους όρους που προβλέφθηκαν στο άρθρο 37 του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α’ 47/11.5.2015), είναι υποχρεωτική και διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.

  Σημειώνεται δε ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. δεν εξικνείται μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, η δε ρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανήκει στην αρμοδιότητα των κεντρικών οργάνων του Κράτους.

  Βάσει των ανωτέρω και με δεδομένο ότι – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας – ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των Ο.Τ.Α. και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας».

  Απαντώντας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας επισημαίνει ότι, έχει επιδεινωθεί η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων, οι οποίοι αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Ανώνυμος12/6/15 10:56 π.μ.

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!! Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ EVER!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Ανώνυμος12/6/15 1:55 μ.μ.

  Αναζητούνται πειθήνια δίποδα με ανθρώπινη μορφή,μουγκά,με παρωπίδες για να επανδρώσουν την αναδομημένη Β/θμια Σχολική Επιτροπή. Μετά την πιστή εφαρμογή των εντολών θα προάγονται.Οι παραβάτες θα υποβάλουν την παραίτησή τους με την αιτιολογία προσωπικών λόγων ( ως μη συνεργαζόμενοι). Εκ της Δ/νσεως: Κλειστά Μυαλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. Ανώνυμος12/6/15 4:34 μ.μ.

  12/6/15 1:55 μ.μ.
  Επίσης να είναι άσσοι στις μη συλλογικές διαδικασίες, στη μη διαφάνεια στη ανάθεση έργων και να έχουν στο στόμα ένα ' για το καλό των παιδιών τα κάνω όλα" Αιτήσεις γίνεται δεκτές και για την Πρωτοβάθμια γιατί όσοι μιλάνε, από δω και πέρα, θα καρατομούνται.
  Εκ της Δ/νσεως
  Ο Δήμιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. Ενοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου

  Με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού και μέχρι του ύψους των 20.000 ευρώ θα πραγματοποιηθεί η επιλογή του συμβούλου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προσεχή Τρίτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή, αντικείμενο του αναδόχου θα είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ώστε ο Δήμος να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο και στη βάση επιχειρησιακού σχεδίου την ακίνητη περιουσία του, με στόχο τη χωροταξική/λειτουργική ενοποίηση των υπηρεσιών του, ώστε να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση του κτηριακού αποθέματος και η δημιουργία οικονομιών κλίμακας, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων.

  Κεντρική θέση στο σχετικό σχεδιασμό κατέχει η αξιοποίηση του χώρου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγ. Στέφανο, η κυριότητα του οποίου έχει περιέλθει στο ∆ήμο και το οποίο “αποτελεί τον πυλώνα αυτής της πρωτοβουλίας”. Υπενθυμίζεται πως επί Δημαρχίας Δ. Σακελλαρίου είχε εκπονηθεί μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου, η οποία επιπλέον πρότεινε λύσεις αξιοποίησής του, που όμως εγκαταλείφθηκαν λόγω κόστους (περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ). Ο Π. Βορριάς, αμέσως επόμενος Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, επικαιροποίησε τη μελέτη, αλλά και πάλι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για το κτήριο, το οποίο επιπλέον απειλήθηκε σοβαρά στην πυρκαγιά του 2009, μια που οι φλόγες πέρασαν μέσα από το ισόγειο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν σημαντικές φθορές. Στον πραύλιο χώρο φιλοξενείται σήμερα σε ISO BOX το κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας του Αγ. Στεφάνου.

  Η συστέγαση των υπηρεσιών, υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο κ. Υφαντής, ασφαλώς και θα ενίσχυε τη διοικητική συνοχή και την αποτελεσματικότητα του ∆ήμου προς όφελος της τοπικής οικονομίας εν γένει, της κοινωνικής συνοχής του ∆ήμου και της διασφάλισης της αποτελεσματικότητάς του έναντι των δημοτών.

  Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνεται η ακολουθία των εξής ενεργειών:

  Στάδιο 1ο Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης (ποια κτήρια είναι ιδιοκτησία του Δήμου και ποια ενοικιαζόμενα, σε τι κατάσταση βρίσκονται, ποιες υπηρεσίες στεγάζουν)

  Στάδιο 2ο Προσδιορισμός των υπηρεσιών που μπορούν να ενοποιηθούν σε Κεντρική ∆ομή (σ.σ. αυτή του ΤΥΠΕΤ) και της δυνατότητας απελευθέρωσης ακινήτων προς αξιοποίηση.

  Στάδιο 3ο Προσδιορισμός του οφέλους που θα προκύψει από την αποδέσμευση των ακινήτων και διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ∆ήμου.

  Στάδιο 4ο Προσδιορισμός των απαιτούμενων χώρων που απαιτεί η ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών, αλλά και η δημιουργία εναλλακτικών χρήσεων (όπως αίθουσες πολλαπλών εκδηλώσεων).

  Στάδιο 5ο Υπολογισμός κόστους – οφέλους και ανάλυση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ∆ήμου, με έμφαση στη μετεγκατάσταση υπηρεσιών στο νέο χώρο του ΤΥΠΕΤ. Εδώ ανήκει και η χρηματοδότηση του όλου έργου, με εναλλακτικές λύσεις- σενάρια τους ίδιους πόρους του Δήμου (και σε ποιο βαθμό είναι αυτό εφικτό), τον τραπεζικό δανεισμό, την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την προσέλκυση επενδυτή.

  Και καταλήγει η εισήγηση του Αντιδημάρχου:

  Η αποτελεσματική διαχείριση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας μας στοχεύει στην αστική ανάπτυξη, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.

  Τα οφέλη του ∆ήμου ∆ιονύσου από την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου είναι σημαντικά, αν ληφθεί υπόψη ότι αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την πραγματοποίηση ενός σημαντικού επενδυτικού σχεδίου, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

  Οικονομικά και διοικητικά οφέλη:

  • ∆ραστική μείωση του λειτουργικού κόστους του ∆ήμου.

  • Βελτίωση της διοικητικής διαδικασίας με την ενοποίηση των υπηρεσιών του ∆ήμου σε ένα ενιαίο κέντρο διοίκησης, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

  • Αξιοποίηση ενός από τους πλέον εμβληματικούς χώρους του ∆ήμου, ο οποίος σήμερα παραμένει αναξιοποίητος.

  • Απελευθέρωση πόρων του Προϋπολογισμού του ∆ήμου.

  (από την Οδό Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Ανώνυμος15/6/15 1:12 μ.μ.

  Με τη προτροπή να αποφεύγονται τα ανούσια υπονοούμενα, ανεβάζω (ελαφρώς λογοκριμένο) ένα σχόλιο που στάλθηκε επανειλημμένες φορές. - Δ/Σ)

  Τσιμουδιά από εδώ και μπρος στις σχολικές επιτροπές όποιος μιλάει πολύ θα ετοιμάζει και την παραίτησή του, σεβασμό και πλήρη υποταγή στην Ταγκαλή και Χρονόπουλο που μαζί με τη μακρυμαλλούσα έχουν κάνει αχτύπητο δίδυμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 124. Ανώνυμος15/6/15 1:35 μ.μ.

  15/6/15 1:12 μ.μ.
  Μα είναι δυνατόν να μην είναι ομόφωνες οι αποφάσεις στις σχολικές επιτροπές?Με τόσο στοιχειοθετημένες εισηγήσεις, τέτοια διαφάνεια στα οικονομικά και τόση συλλογικότητα τι άλλο θέλουν από τους Προέδρους? Και βέβαια να παραιτούνται όσοι είναι εκεί για να κάνουν αντιπολίτευση.Δόξα και Τιμή στους Προέδρους και στην ακούραστη βοηθό!!!Δίνουν το πραγματικό νόημα στις λέξεις διαφάνεια και συλλογικότητα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 125. Ανώνυμος15/6/15 6:49 μ.μ.

  ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!
  ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΠΕΤΣΗ ....
  ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΘΕΣΠΙ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. Ανώνυμος15/6/15 10:57 μ.μ.

  Πώπω πώς τσούζει το άτιμο.... για τα καλοκαιρινά μιλάω που έχουν κάνει τον Λουκουμάτο να φυσάει και να ξεφυσάει στο κεντρί... τέρμα τώρα το μπαγιόκο καλά μου κλεφτόπουλα ..... άλλος παίρνει και τη δόξα και τη χάρη και σεις το πούλο.... το πούλο το πουλόπουλο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 127. Παραιτήθηκε η Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ρ. Μπέτση!

  Την παραίτησή της από τη θέση της Αντιπροέδρου και του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης υπέβαλε χθες ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Ιουνίου η Ρ. Μπέτση- και μάλιστα κατόπιν σχετικής προτροπής του Δημάρχου, όπως τονίζεται στη σχετική επιστολή, που κοινοποιείται επίσης στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους δημοτικούς συμβούλους. Η κ. Μπέτση από τη θέση της Αντιπροέδρου είχε επανειλημμένα στο παρελθόν- όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου- επισημάνει δυσλειτουργίες στην Επιτροπή όσον αφορά στη διαφάνεια και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
  Η στάση της αυτή, τονίζεται στην επιστολή παραίτησης, παρόλο που εναρμονιζόταν πλήρως με τις διακηρυγμένες προεκλογικά θέσεις της Δημοτικής Αρχής για κατάργηση του συγκεντρωτισμού, για πλήρη διαφάνεια και για εξασφάλιση συναίνεσης μέσα από εξαντλητική διαβούλευση, εξελήφθη και υιοθετήθηκε από το Δήμαρχο ως “προσωπική αντιπαράθεση και αδυναμία συνεργασίας με την απερχόμενη Πρόεδρο της Επιτροπής, καθώς και τη φερόμενη ως διάδοχό της”:

  (Οδος Διονυσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 15/06/2015

   Προς τον

   Δήμαρχο Διονύσου Κο Δ. Ζαμάνη

   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου

   2. Αντιδήμαρχο Παιδείας

   3. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Διονύσου

   Κύριε Δήμαρχε,

   Μετά από δική σας πρωτοβουλία είχαμε μια συνάντηση την Τετάρτη 10/06/2015, κατά την διάρκεια της οποίας μου ζητήσατε να παραιτηθώ από την θέση της Αντιπροέδρου και του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης υιοθετώντας ισχυρισμούς τρίτων που με φέρουν ως μη συνεργάσιμη με την απερχόμενη Πρόεδρο καθώς και με την φερόμενη ως διάδοχό της. Είναι απορίας άξιο για ποιους λόγους συμμεριστήκατε αυτές τις απόψεις, αφού αποδεδειγμένα από την ημέρα του ορισμού μου και μέχρι πριν 2 μήνες που πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ, στόχος μου ήταν να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις και την εμπειρία στην καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής, εφαρμόζοντας πιστά αυτά που εσείς και η παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες εξαγγείλατε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σας παραθέτω αυτολεξεί από το πρόγραμμα: <>. Οι ίδιες αρχές προφανώς διέπουν και τα νομικά πρόσωπα. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια της σύντομης θητείας μου, διαπίστωσα παραλείψεις, αλαζονεία, συγκεντρωτισμό, άνιση μεταχείριση μελών, αδιαφάνεια, ελλιπή ενημέρωση, συμπεριφορές επιπέδου μικροπολιτικής και παραπολιτικής, ακόμα και οικονομικές συναλλαγές που γεννούν υποψίες, καθ’ ομολογία της απερχόμενης Προέδρου. Για την οικονομία του χρόνου δεν θα αναφερθώ αναλυτικά σε συγκεκριμένα γεγονότα, για τα οποία σας έχω ήδη ενημερώσει. Εύλογο ερώτημα, τι άλλαξε από τότε και βρέθηκα «εκτός γραμμής», ώστε να θεωρηθώ μη συνεργάσιμη και μάλιστα ορμώμενη από προσωπικές σκοπιμότητες ή αντιπαραθέσεις;

   Κύριε Δήμαρχε, αυτό που εσείς και κάποιοι κύκλοι θεωρήσατε ως προσωπική αντιπαράθεση, εγώ το ονομάζω πολιτική διαφωνία, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίληψη που έχω και νόμιζα πως είχαμε από κοινού για τον τρόπο διοίκησης ενός οργάνου. Ακόμα κι ΑΝ κάποιες ενέργειες θεωρούνται σύννομες, το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό, ειδικά όταν έχετε βάλει τον πήχη τόσο ψηλά. Όσο για το επιχείρημα, που ορισμένοι διατρανώνουν “για το καλό των σχολείων”, δεν αποτελεί πανάκεια για την παράβλεψη των προβλεπόμενων διαδικασιών, που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα, ούτε η αφέλεια κι ο ερασιτεχνισμός είναι άλλοθι για τον οποιοδήποτε Πρόεδρο, παρά τις καλές του προθέσεις, ειδικά όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και, κατά την γνώμη μου, η αφέλεια είναι πιο επικίνδυνη από τη δολιότητα.

   Επειδή δεν πάσχω από τη νόσο του Ιζνογκούντ, χαλίφης στη θέση του χαλίφη, και επειδή η ανάληψη μια θέσης ευθύνης δεν ήταν και δεν είναι ούτε ζητούμενο ούτε αυτοσκοπός, πολλώ δε μάλλον, όπως καλά γνωρίζετε, δεν ήταν ΠΡΟΙΟΝ προεκλογικής συναλλαγής, αποδέχομαι την πρότασή σας και υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιπροέδρου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης και σας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε η επιστολή παραίτησής μου να έρθει εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο είναι αρμόδιο για τον ορισμό των μελών των Νομικών Προσώπων, ώστε να πράξει τα δέοντα για την αντικατάστασή μου. Εύχομαι και ελπίζω να διδαχθούν όλοι από τα λάθη του παρελθόντος και να ανταποκριθούν στην ευθύνη της θέσης τους με σεβασμό στις διαδικασίες και τα πρόσωπα, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια, η συλλογικότητα και κατ’ επέκταση η εύρυθμη λειτουργία του οργάνου, επ’ ωφελεία των σχολείων και των μαθητών του Δήμου μας.

   Μετά τιμής

   Βαρβάρα Μπέτση

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/15 11:05 π.μ.

   Γ...... και στεγνό καθάρισμα

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/15 11:20 π.μ.

   Ουσιώδης και μεστή η επιχειρηματολογία της Ρ.Μπέτση.
   Απομένει να δούμε αν θα επηρεάσει την έμπρακτη στάση των Σχολικών Επιτροπών από δω και πέρα.
   Αναμένω επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση της εισήγησής μου στο επόμενο ΔΣ της Πρωτοβάθμιας, όπως έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίασή του.
   Στέφανος Μιχιώτης

   Διαγραφή
 128. Ανώνυμος16/6/15 11:08 π.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 129. Ανώνυμος16/6/15 11:13 π.μ.

  Ρήγμα στη δημοτική αρχή Διονύσου
  Μετά την χθεσινή διαμάχη κορυφής ανάμεσα στον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Υφαντή και τον Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, φουντώνουν τα σενάρια για σοβαρό ρήγμα στους κόλπους της δημοτικής αρχής με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες.
  Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί βαρόμετρο για τις περαιτέρω εξελίξεις...

  ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/6/15 12:20 μ.μ.

   Άσε μας βρε Υφαντή , μέχρι τώρα δεν έχεις κάνει τίποτα , μας ζητάς και τα ρέστα τώρα ? Μην ξεχνάς ότι εκλέχτηκες με 81 ψήφους!Μας έχεις φλομώσει στις θεωρίες της κακιάς ώρας και από πράξεις τίποτα , μπράβο στον Αβραάμ που βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/15 1:19 μ.μ.

   Όλοι οι ανθρωποβοσκοί μετράνε την ικανότητα κάποιου με τις ψήφους που παίρνει στις εκλογές. Αν ήταν έτσι τότε όλοι οι προηγούμενοι και τωρινοί αντιδήμαρχοι θα ήταν σούπερ. Δυστυχώς οι περισσότεροι ήταν και είναι ......

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/15 1:32 μ.μ.

   Εσύ πάντως Αντιδήμαρχε είσαι γεμάτος αρώματα κακής ποιότητας , θα διαπιστώσεις λίαν συντόμος κάτι που σου φυλάω εδώ και καιρό!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/15 2:51 μ.μ.

   πλάκωσαν οι μουτζαχεντίν και βγήκαν τα μαχαίρια !!!!!!!

   Διαγραφή
 130. Ανώνυμος16/6/15 11:17 π.μ.

  Καλα εκεί στους Ανοιχτούς Ορίζοντες αρέσουν τα χαρακίρια. Αν υπήρχε κάποια που θα μπορουσε να συμαζέψει το μπάχαλο της Βθμιας ήταν σίγουρα η Μπέτση. και αντι να την κάνουν Πρόεδρο την εξαναγκάζουν σε παραίτηση, για να αναλάβει η αυτόκλητη ΄βοηθός΄της προηγούμενης Προέδρου. Μακάρι να διαψευστώ αλλά φοβάμαι οτι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 131. Ανώνυμος16/6/15 11:38 π.μ.

  Έτσι, σιγά σιγά τα παράσιτα ( που δυσκολεύουν το έργο των προέδρων ) να πηγαίνουν σπίτι τους, αφήνοντας τα υγιή στοιχεία( βλ. προέδρους και αντιπροέδρους σχολικών επιτροπών και τα υπάκουα μέλη και παρατρεχάμενους) να παράγουν έργο για το καλό των παιδιών!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 132. Παραίτηση με συμβολισμούς της Ρίτσας Μπέτση
  Δελτίο θυέλλης προσωπικά για τον Δήμαρχο Διονύσου αποτελεί η χθεσινή παραίτησή της Ρίτσας Μπέτση από τη θέση της Αντιπροέδρου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η παραίτηση αυτή αποκαλύπτει ανάγλυφα τη σοβούσα εδώ και καιρό κρίση στο εσωτερικό των Ανοιχτών (;) Οριζόντων και την αδυναμία διαχείρισης της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/6/15 1:22 μ.μ.

   Σήμερα η κλήρωση του λαϊκού, έξι η ώρα κληρώνει ....

   Διαγραφή
 133. Δήμος Διονύσου.
  Βαράνε οι τυμπανιστές, που λέει κι ο Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 134. Ανώνυμος16/6/15 2:32 μ.μ.

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!!!!!!
  Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!
  ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΥΑΛΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 135. Ανώνυμος16/6/15 2:37 μ.μ.

  Μήπως θυμάται κανείς τις υποσχέσεις που έδινε ο Ζαμάνης στη ΔΑΔΙΟΝ απο Κυριακή σε Κυριακή στις εκλογές ότι ο Αβραάμ δεν θα αναλάβει καμμιά θέση ευθύνης γιατί κανείς δεν τον ήθελε????? Ζαμάνη αυτά τα είπες στον πατερούλη????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 136. Ανώνυμος16/6/15 2:40 μ.μ.

  Εχει μπερδευτει το παιδι. Απο τη μια ο μπαμπας και πατρωνας και απο την αλλη η νταντα κουμανταδορος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 137. Ανώνυμος16/6/15 2:42 μ.μ.

  Μεγαλεία ζεί ο δήμος. Από την παράγκα του Κρυονερίου στη γιάφκα της Σταμάτας. Σταθερό το Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 138. Ανώνυμος16/6/15 3:11 μ.μ.

  Φήμες αναφέρουν ότι η ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα θα γίνει με ανάταση της χειρός. Στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συμβούλου είναι το πόσα και κυρίως ποιά δαχτυλα θα δείχνει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 139. Ανώνυμος16/6/15 3:19 μ.μ.

  Μετά ακολουθεί η ψηφοφορία δια βοής!!! Όταν υπάρχει ομοφωνία όπως στους ανοιχτούς ορίζοντες, δεν χρειάζεται ονομαστική ψηφοφορία!!! Εγγυητής ο Σάκης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 140. Ανώνυμος16/6/15 3:55 μ.μ.

  Για οςους Ελπίζουν στη θυσία του ΑΒΡΑΑΜ .....το αποκλείω διότι ο Θεός δεν άργησε να ανανεώσει την υπόσχεσή του. Έτσι στα 100 του χρόνια ο Αβραάμ, σύμφωνα με τη διαταγή του Θεού άλλαξε το όνομά του, από "Άβραμ" που λεγόταν και σήμαινε "ο υψηλός ή υπέροχος πατέρας", σε "Αβραάμ" που σημαίνει "ο πατέρας μας ο υπέροχος", δηλαδή ο γενάρχης και πατέρας των εθνών.
  Πέθανε σε ηλικία 175 χρονών και θάφτηκε κοντά στη Σάρα.

  Τον Αβραάμ τον αποκάλεσαν "φίλο του Θεού" και "πατριάρχη" και θεωρείται όχι μόνο σαν πατέρας πολλών λαών αλλά και σαν προφήτης και ιδρυτής θρησκείας που περιέλαβε στους κόλπους της όλους σχεδόν τους λαούς της γης.

  Το συγκινητικό επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης, που ο πατριάρχης των λαών επιχείρησε να σφάξει το παιδί του και να το προσφέρει θυσία στο Θεό, για να δείξει τη μεγάλη του πίστη, έγινε πηγή έμπνευσης πολλών μεγάλων καλλιτεχνών, ιδιαίτερα στην εποχή της Αναγέννησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 141. Ανώνυμος16/6/15 4:33 μ.μ.

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΡΟΥΕΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗ ΜΑΡΚΙΖΑ!
  ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 142. Ανώνυμος16/6/15 4:37 μ.μ.

  Κριμα τα γαλονια σου στρατηγε!!! Σου τα ξηλωσε ο Ζαμανης!!! Ντροπη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 143. ΔΙΟΝΥΣΟΣ 16/06/2015

  Κε Δήμαρχε

  Σε απάντηση της Επιστολής σας, σχετικά με το σύννομο ή μη της προγραμματισμένης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ, έχω να δηλώσω τα εξής:

  Δεν κατανοώ γιατί επιλέξατε την δια μέσου της επιστολής σας δημόσια αντιπαράθεση, όταν είναι σαφές ότι η οποιαδήποτε συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τηλεφώνημα.
  Η από μέρους μου αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού, μετά την επιστολή σας, ΑΝ και ήταν λάθος μου όπως και δημόσια παραδέχθηκα, μόνο ως συμφωνία στο περιεχόμενο και στις αιτιάσεις σας δεν μπορεί να εκληφθεί.
  Το ΔΣ του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ και ο Πρόεδρός του λογοδοτούν στο όργανο εκείνο που τους εξέλεξε και αυτό είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, οι αποφάσεις του δε ελέγχονται για την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
  Το ΔΣ του οργανισμού είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει τον επείγοντα χαρακτήρα του εκτάκτου ή μη μιας συνεδρίασής του.
  Οφείλω, τέλος, να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια να προστατέψετε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του ΘΕΣΠΙ από πιθανή ακύρωση απόφασής μας. Εκτός και ΑΝ οι σχετικές προειδοποιήσεις σας σήμαιναν την εκ μέρους σας πρόθεση να προβείτε σε αντίστοιχη προσφυγή.
  Κε Δήμαρχε,

  Η συνοχή και η διαφάνεια στην λειτουργία του Οργανισμού είναι το πρώτο μας μέλημα . Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις, τις συκοφαντίες αλλά και τις παρεμβάσεις που δεχτήκαμε και δεχόμαστε στην λειτουργία μας, το έργο μας και μετρήσιμο και αποδεκτό είναι από την κοινωνία του Δήμου Διονύσου.

  Όσο θα υπάρχει και θα λειτουργεί ο ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ, σας δηλώνω ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ανέχτηκα, και ως ΔΣ ανεχτήκαμε, εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καπελώματα.

  Τέλος, λυπούμαι ιδιαίτερα διότι αυτή την στιγμή υποχρεούμαι –εκ των πραγμάτων- να ανατρέξω και να σας υπενθυμίσω την προεκλογική πολιτική πλατφόρμα και την συμφωνία που συν-υπογράψαμε για να βρεθούμε και να υπηρετήσουμε το ίδιο σχήμα για καλύτερες μέρες στο δήμο Διονύσου.

  Προϋπόθεση για να έρθουν οι μέρες αυτές είναι ο απόλυτος σεβασμός αρχών και αξιών τις οποίες έχουμε συνομολογήσει.

  Και εγώ, σε σχέση με αυτές, δεν έχω κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.

  Με εκτίμηση

  Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ

  ΒΑΣ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 144. Ανώνυμος16/6/15 5:23 μ.μ.

  Nαι τώρα έχουμε και την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης....
  Εδώ ο δήμαρχος φιμώνει τους αντιφρονούντες της παράταξής του και στήνει σκηνικά για τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που εκφέρουν πολιτική άποψη διαφορετική από τη δική του....η Διαβούλευση τον μάρανε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 145. Ανώνυμος16/6/15 5:40 μ.μ.

  Μάθανε ότι @@μιόμαστε και πλάκωσαν κι οι @@φτοι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 146. Ανώνυμος16/6/15 5:57 μ.μ.

  sold out η παρασταση στο πολιτιστικο Αγ. Στεφανου σημερα το απογευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 147. Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής Διονύσου. Προειδοποιούσαμε στις 7 Μαϊου 2015 από αυτό εδώ το blog για τις σοβαρές ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής Διονύσου (http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/05/blog-post_7.html) -

  "Ο Δήμος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, που ή τραβήξει μπροστά και θα δικαιώσει όσους στήριξαν αυτή τη δημοτική αρχή ή θα βουλιάξει αύτανδρος. Μέση λύση δεν υπάρχει κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν αυτό οι δημοτικοί άρχοντες, τόσο καλύτερα για την πόλη και τα προβλήματα της. Τα κενά πολλά και κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται.....
  Έχει προ πολλού περάσει η περίοδος χάριτος και ανοχής. Τα καμπανάκια χτυπούν σε όλους τους τόνους και κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Η απαίτηση για μιαν άλλη πορεία του Δήμου είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη. Κι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν, να παραμερίσει αμέσως, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται! "

  Φαίνεται όμως ότι, το μήνυμα δεν ελήφθη. Κι έτσι φτάσαμε στα σημερινά:
  1. Η διαμάχη κορυφής ανάμεσα στον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Υφαντή και τον Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, έφερε στην επιφάνεια την κρίση που σοβούσε εδώ και καιρό στους κόλπους της δημοτικής αρχής.
  2. Η παραίτηση της Ρίτσας Μπέτση από τη θέση της Αντιπροέδρου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτέλεσε ένα ακόμη δελτίο θυέλλης προσωπικά για τον Δήμαρχο.
  3. Η επιστολή του προέδρου του ΘΕΣΠΙ Βασίλη Δαρδαμάνη βαραίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 148. Ανώνυμος16/6/15 11:28 μ.μ.

  Ο μπαμπάς Αβραάμ νομίζει ότι ακόμη βρισκόμαστε στο 2011-2014, όπου έγραφαν τους λόγους του Διονύση μέχρι και το τελευταίο και. Κάποιος να τον ξυπνήσει από το όνειρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 149. Ανώνυμος17/6/15 2:51 π.μ.

  ενταξει. το ειδαμε και σημερα το θεατρο. τι εγινε??? η μπετση με τη ρουκετα της. ο δαρδ με τη μπομπμα του. ο σκυλοκαβγας ζαμ-πασιπ-υφαν. τι εγινε δηλ??? μια τρυπα στο νερο!!!! τιποτα. δεν ανοιξε μυτη. τη μπετση και το δαρδ ο δημ τους εγραψε κανονικα!!! ο καβγας??? μηπως ητανς μουφα??? μας την επαιξε ο μπαρμπας ο κορινθιος. δηλαδη τι??? ξεσηκωθηκε ολο το δημαρχειο απο τις φωνες του προφητη και σημερα τσιμουδια??? κατι δε ξερουμε καλα. γιατι εγινε ο καβγας???? τι παπλωμα υπαρχει???και ποιος εκανε πισω τεικα??? ο δημ??? ο πασιπ??? ο προφητης??? θα μας δωσεις τα φωτσα σου κυρπαναγιωτη???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 150. Ανώνυμος17/6/15 2:54 π.μ.

  ο προφητης φωναζε ο κρπαναγιωτης βγηκε να το πουλησιε.σας ταλεγα γω.δε μας ειπες ομως τι τρεχει??? με τον ηλιο τα βαζω με τον ηλιο τα βγαζω. τι εχουν τα ερμα κια ψοφανε????? ασε θα ρωτησε κανενα να ξερει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 151. Ανώνυμος17/6/15 8:22 π.μ.

  Πως να ανοίξει κανείς διάλογο ουσίας με άσχετους, αγράμματους και τούβλα Τριπόλεως με 12 τρύπες. Μόνο για περατζάδα στις γραμμές του τρένου στον Άγιο Στέφανο είσαι ικανός, άστα τ΄ άλλα για άλλους.
  Ο Κλειδούχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 152. Ανώνυμος17/6/15 9:13 π.μ.

  Κάποιοι στη δημοτική αρχή κάνουν συνεχείς προσπάθειες να μιμηθούν τις πρακτικές του προηγούμενου καθεστώτος στη διοίκηση του δήμου Διονύσου, που κατέρρευσε με πάταγο στις εκλογές τον Μάϊο του 2014.
  ΄Ενα είναι βέβαιο, αν συνεχίσουν έτσι, θα έχουν την ίδια τύχη. Ας διαλέξουν πριν είναι αργά κι αρχίσουν τα παρατράγουδα της σταδιακής αποσύνθεσης, που ζήσαμε την περίοδο 2011-2014...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 153. Ανώνυμος17/6/15 9:27 π.μ.

  Καρφώθηκαν άσχημα Λουκάτου και Αυγέρη χτες όταν ο Στάϊκος είπε με νόημα στο δημοτικό συμβούλιο ότι στα σαράντα τόσα χρόνια της καριέρας του δεν πήρε ποτέ μαύρα χρήματα και όλα του τα έσοδα τα δήλωνε στη φορολογική του δήλωση.

  Στο άκουσμα των λόγων του πετάχτηκαν κι οι δυο τους διαμαρτυρόμενες και απαιτώντας να πει τι εννοεί.

  Ψυχραιμία ρε κορίτσια, μη μυγιάζεστε και μη καρφώνεστε τόσο άσχημα!!!!!!!

  Γιατί έτσι όπως ζητάτε λεπτομέρειες θα τα μάθουν όλοι όλα. Και ποια τα έπαιρνε μαύρα και ποια της τα έδινε ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 154. Ανώνυμος17/6/15 9:33 π.μ.

  Η φράση του Δημάρχου προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας << Εγώ έχω το λόγο όποτε θέλω κι εσύ όποτε στον δίνουν>> ενισχύει τις κατηγορίες περί αλαζονείας και έλλειψης Δημοκρατίας και πολιτικού σεβασμού τόσο εκ μέρους του Προέδρου του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ όσο και της ΤΕΩΣ Αντιπροέδρου της Σχ Επ. Η παχυδερμική του ευαισθησία είναι τέτοια που δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην Κα Σώκου για το που βρίσκεται ακριβώς ο έλεγχος των ΣΧ. Επιτροπών. Έχει μπερδέψει δε, την πολιτική με τη κομματική διαδικασία. Πολιτική είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα πράγματα Η διοίκηση ενός φορέα είναι θέμα πολιτικής και θεσμικής διαδικασίας Ας του πει κάποιος την διαφορά και μετά καλεί στο γραφείο του τον Καλαφατέλη για συζήτηση Για να μην εκτεθεί, κι άλλο !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 155. ΔΙΟΝΥΣΟΣ 16/06/2015

  Κε Δήμαρχε
  Σε απάντηση της Επιστολής σας, σχετικά με το σύννομο ή μη της προγραμματισμένης έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ, έχω να δηλώσω τα εξής:
  1. Δεν κατανοώ γιατί επιλέξατε την δια μέσου της επιστολής σας δημόσια αντιπαράθεσή, όταν είναι σαφές ότι η οποιαδήποτε συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τηλεφώνημα.
  2. Η από μέρους μου αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού, μετά την επιστολή σας, αν και ήταν λάθος μου όπως και δημόσια παραδέχθηκα, μόνο ως συμφωνία στο περιεχόμενο και στις αιτιάσεις σας δεν μπορεί να εκληφθεί.
  3. Το ΔΣ του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ και ο Πρόεδρός του λογοδοτούν στο όργανο εκείνο που τους εξέλεξε και αυτό είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, οι αποφάσεις του δε ελέγχονται για την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
  4. Το ΔΣ του οργανισμού είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει τον επείγοντα χαρακτήρα του εκτάκτου ή μη μιας συνεδρίασής του.
  5. Οφείλω, τέλος, να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια να προστατέψετε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του ΘΕΣΠΙ από πιθανή ακύρωση απόφασής μας. Εκτός και αν οι σχετικές προειδοποιήσεις σας σήμαιναν την εκ μέρους σας πρόθεση να προβείτε σε αντίστοιχη προσφυγή.

  Κε Δήμαρχε,

  Η συνοχή και η διαφάνεια στην λειτουργία του Οργανισμού είναι το πρώτο μας μέλημα . Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις, τις συκοφαντίες αλλά και τις παρεμβάσεις που δεχτήκαμε και δεχόμαστε στην λειτουργία μας, το έργο μας και μετρήσιμο και αποδεκτό είναι από την κοινωνία του Δήμου Διονύσου.
  Όσο θα υπάρχει και θα λειτουργεί ο ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ, σας δηλώνω ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ανέχτηκα, και ως ΔΣ ανεχτήκαμε, εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καπελώματα.
  Τέλος, λυπούμαι ιδιαίτερα διότι αυτή την στιγμή υποχρεούμαι –εκ των πραγμάτων- να ανατρέξω και να σας υπενθυμίσω την προεκλογική πολιτική πλατφόρμα και την συμφωνία που συν-υπογράψαμε για να βρεθούμε και να υπηρετήσουμε το ίδιο σχήμα για καλύτερες μέρες στο δήμο Διονύσου.
  Προϋπόθεση για να έρθουν οι μέρες αυτές είναι ο απόλυτος σεβασμός αρχών και αξιών τις οποίες έχουμε συνομολογήσει.
  Και εγώ, σε σχέση με αυτές, δεν έχω κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.

  Με εκτίμηση

  Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΠ Ο ΘΕΣΠΙΣ

  ΒΑΣ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 156. Ανώνυμος17/6/15 11:08 π.μ.

  Επειδη διαφορα παπαγαλακια διαδιδουν ανυποστατα ψευδη για το ζητημα που οδηγησε στη λεκτικη αντιπαραθεση δημαρχου-αντιδημαρχου Υφαντη-πασιπουλαριδη, με πολλους αυτοπτες και αυτηκοους μαρτυρες, και επειδη μεσολαβησε η απουσια Υφαντη απο τη δημοτικη ομαδα (οχι αιφνιδιαστικα εξ οσων γνωριζω) και επειδη ο αντιδημαρχος συμμετειχε στο δ.σ. με εξι εισηγησεις που υπερψηφιστηκαν ολες, μαθετε οτι η διαφορα ηταν στο πολιτικο πεδιο και αφορουσε στην διαχειριση κρισεων οταν δεν υπαρχει συναντιληψη μεταξυ των μελων μιας (αναποδραστα) ανομοιογενους ομαδας.
  Επειδη ειναι ξεκαθαρος ο στοχος που εχουν τα παπαγαλακια, ας σταματησουν εδω... Ειπα, πολλοι οι μαρτυρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 157. Ανώνυμος17/6/15 1:04 μ.μ.

  Γιατί εξεγείρονται οι κυρίες Αυγέρη και Λουκάτου; Δεν ξέρουν τίποτα για τα μαύρα που εισπράτει ο επικεφαλής της παράταξης τους εδώ και χρόνια από τις δουλειές του στο Διόνυσο;
  Να προχωρήσουμε κι άλλο;
  Και με την ευκαιρία, ας τον αλλάξουν αφού δεν πατάει στο δημοτικό συμβούλιο και περιφρονεί τους ψηφοφόρους τόσο χοντρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/6/15 2:36 μ.μ.

   Αμ δεν είναι μονο ο Παναγιωτάκης, που χρησιμοποιεί το Πλυντηρέξ στις δουλειές του, είναι και άλλες εκλεκτές και μη εξαιρετέες κυρίες που ασκούν το χόμπυ....

   Διαγραφή
 158. Ανώνυμος17/6/15 1:08 μ.μ.

  Η Μπετση αραδιάζει ένα κάρο διαπιστώσεις: παραλείψεις, αλαζονεία ...μπλα μπλα και δε μας λέει την ουσία δηλαδή τι έκανε στην πράξη ως αντιπρόεδρος για το ζητούμενο των σχολικών επιτροπών που είναι η διαχείριση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των σχολείων και των μαθητών τους που τόσο εύκολα απαξιώνει στην επιστολή της. Πώς χειρίστηκε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους προτού τεθεί προς ψήφιση στο Σώμα; Εκανε τους απαραίτητους ελέγχους ως όφειλε; Ενδιαφέρθηκε να υποστηρίξει την προσπάθεια μιας αφελούς και ερασιτέχνη, κατά τα λεγόμενά της, προέδρου με την οποία συμπολιτεύτηκε ή της πριόνιζε συστηματικά και εξόφθαλμα την καρέκλα; Από όλες τις οικονομικές συναλλαγές της σχολικής επιτροπής την προβλημάτισαν μόνο εκείνες της συγκεκριμένης προέδρου ενώ οι άλλες ήταν μια χαρά; Μήπως θα πρεπει να μας κινήσουν υποψίες οι κολλητές της σχέσεις με την τότε λογίστρια της σχολικής επιτροπής αφού για χάρη της προσέτρεξε στο δήμαρχο ζητώντας του να επιδείξει επιείκεια και ανθρωπιά παρακάμπτοντας την αυτοτέλεια του νομικού προσώπου;
  Και τελικά αφού όλα της έφταιγαν και παράλληλα δεν έκανε τίποτα για να τα αλλάξει γιατί δεν υπέβαλε μόνη της παραίτηση; Μήπως η πρεμούρα της να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη είχε στο μεταξύ εξελιχθεί σε ψύχωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 159. Ανώνυμος17/6/15 2:32 μ.μ.

  Περί Διαφάνειας.
  Ο Θόδωρος Στάϊκος δήλωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ότι στα σαράντα τόσα χρόνια της καριέρας του δεν πήρε ποτέ μαύρα χρήματα και όλα του τα έσοδα τα δήλωνε στη φορολογική του δήλωση.
  Κάποιοι πριν αντιδράσουν οργισμένα στις δηλώσεις αυτές, ας ψάξουν καλύτερα στα ηγετικά κλιμάκια της παράταξης τους τι συμβαίνει εδώ και χρόνια με τις αμοιβές των δραστηριοτήτων τους στον Διόνυσο. Κι έπειτα το ξανασυζητάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 160. Ανώνυμος17/6/15 2:40 μ.μ.

  Άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι απ' τον ήλιο ξεξασπρότερη. Τι είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 161. Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια
  τα σελίνια μονά τσε διπλά
  τα μονόλιρα, πεντόλιρα τσε πού ’ντα
  ο πεζεβέγγης που τα ’σει στη πούγγα,
  ω, ω

  ΑπάντησηΔιαγραφή