.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Πολιτική χαμέρπεια

Στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκα στο πώς τα δημαρχιακά ‘drones’ χειρίστηκαν το θέμα του εμπρησμού (πέρσι το Πάσχα) στα γραφεία των Σχολικών. Το νόημα που βγαίνει απ’ όσα παρατέθηκαν είναι λίγο – πολύ σαφές. Γίνεται όμως ακόμα πιο καθαρό – και πολιτικά, πιο τρομακτικό – αν το συσχετίσουμε με το επόμενο θέμα της ίδιας συνεδρίασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Αναφέρομαι στην απόφαση να κληθεί η πρώην πρόεδρος Μήλα για να δώσει εξηγήσεις για όσα ανέφερε η (από 21/4/2015) εισήγηση Χρονόπουλου στην περσινή 5η συνεδρίαση, σχετικά με τις αποκλίσεις και λάθος εγγραφές στα βιβλία και τις ‘λάθος πληρωμές’ σε προμηθευτές, που εντοπίστηκαν στην διάρκεια της θητείας της.

Αυτό που κάνει αμέσως εντύπωση είναι η τεράστια απόσταση (10 μήνες!) μεταξύ των δύο χρονικών στιγμών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει μια σειρά από σημαντικές ‘λεπτομέρειες’, που πρέπει να συνυπολογίσουμε για να συνθέσουμε τη συνολική εικόνα.

Στις 21/4/2015 η Μήλα είχε προσέλθει στην 5η συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μετά από πρόσκληση του Χρονόπουλου, για ν’ απαντήσει στα όσα έλεγε η τότε εισήγηση και στις όποιες ερωτήσεις θα της γίνονταν. 
Όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Επιτροπής, τα μέλη της Πρωτοβάθμιας και τα παριστάμενα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έκαναν πληθώρα ερωτήσεων κι η Μήλα απάντησε, όπως η ίδια νόμιζε, κι επιπλέον, διατύπωσε κι εκείνη ερωτήσεις προς τον πρόεδρο και τον δήμαρχο. Επομένως, μπορούμε να θεωρήσουμε πως ό,τι  είχε να ρωτήσει και να πει κανείς– τουλάχιστον εκείνη την δεδομένη στιγμή, που ήταν ΜΕΤΑ τον εμπρησμό - το έκανε.
Λίγο αργότερα, η Μήλα επανήλθε στο θέμα, αποστέλλοντας στην Πρωτοβάθμια δύο εξώδικα, στα οποία διατύπωσε τις απόψεις και θέσεις της εφ’ όλης της ύλης. Στα εξώδικα αυτά, ο Χρονόπουλος απάντησε τον Αύγουστο του 2015 επίσης με εξώδικο. Επομένως, μπορούμε πλέον να πούμε πως ό,τι είχαν να πουν οι δυο πλευρές, το είπαν με όλη τους την άνεση.
Επιπλέον, στο απαντητικό εξώδικο του Αυγούστου, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έλεγε ότι ουδέποτε έγινε αναφορά σε οικονομικές ατασθαλίες της δικής της προεδρίας ούτε ενεπλάκη το όνομά της, ούτε έγινε αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες. Απλώς κάποιες εγγραφές στα βιβλία δεν ήταν ακριβείς!... Κι ακόμα, πως όλα τα κατεστραμμένα παραστατικά και έγγραφα έχουν ανακληθεί και διασταυρωθεί πλήρως με τους εκδότες τους και τα βιβλία!... Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα: γιατί ο ‘super drone’ ξαναφωνάζει την Μήλα; Για να παίξουν τις κουμπάρες;

Βέβαια, η σωστή ερώτηση είναι “τι επιδιώκει ο Ζαμάνης μ’ αυτή την αναμόχλευση”; Και η απάντηση ΔΕΝ είναι η προφανής. Γιατί πολλά δείχνουν ότι ο σκοπός της αναμόχλευσης ΔΕΝ φαίνεται να είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης και η τιμωρία των ενόχων. Κι αυτό γιατί ενώ ο δήμαρχος κι οι δύο πρόεδροι είχαν πολύ χρόνο και πολλές ευκαιρίες στη διάθεσή τους για να δρομολογήσουν την διαδικασία και να προχωρήσουν την υπόθεση, πρακτικά, δεν έκαναν τίποτα! Η πιο σωστά, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την  ακυρώσουν! Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο προκαταρκτικός έλεγχος των βιβλίων από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, παρότι βρήκε και νέα στοιχεία, ξαφνικά σταμάτησε, χωρίς ν’ ανακοινωθούν τα ευρήματα ή έστω να σταλούν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές… Λες και το ζητούμενο δεν ήταν να βρεθούν στοιχεία για να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτών, αλλά απλώς να καταγραφούν και ν’ αξιοποιηθούν για άλλο σκοπό.

2. Ο οικονομικός απολογισμός της Πρωτοβάθμιας για το 2014 – εκεί δηλαδή που είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα – μετατράπηκε σε ‘Γεφύρι της Άρτας’. Στο τετράμηνο Απριλίου – Αυγούστου 2015 το θέμα έγινε ‘γαϊτανάκι’ ανάμεσα στον Ζαμάνη, τον Χρονόπουλο, τον Γιαννουλάτο και τον τέως λογιστή Δημητρακόπουλο. Ένα μεθοδευμένο γαϊτανάκι που κατέληξε στην‘απαλλαγή’ από τον παλιό λογιστή (που ήξερε αρκετά για την ΟΛΗ υπόθεση) με την ψευδή, όπως αποδείχθηκε, πρόφαση για μη εκτέλεση του έργου του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη θέση του απολυθέντος λογιστή προσελήφθη κατεπειγόντως τότεένας πρώην (;) δημαρχιακός συνεργάτης.
  
Τρεις μήνες αργότερα, κι ενώ οι ελεγκτικές αρχές ακόμα περίμεναν τον Απολογισμό ‘της Άρτας’, η Πρωτοβάθμια ανακάλυψε ότι ούτε ο νέος λογιστής μπορούσε να συντάξει τον απολογισμό, γιατί αυτό έπρεπε να γίνει από ορκωτό!... (Φαίνεται πως όταν ο δημαρχιακός γνωστός κατάλαβε τι έπαιζε, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια). Όμως, αντί η Σχολική Επιτροπή να επιταχύνει την ήδη καθυστερημένη εργασία, αναθέτοντας απ’ ευθείας σε εξωτερικό ορκωτό λογιστή, προτίμησε (δήθεν για οικονομία) να το στείλει σαν αίτημα στον δήμο, για να ψάξει εκείνος – και βλέπουμε… Ενάμιση μήνα αργότερα, το δήθεν επείγον αίτημα ούτε καν έχει πάει για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή ή στο Δημοτικό Συμβούλιο…

3. Στους 12 περίπου μήνες που μεσολάβησαν απ’ τις ανακαλύψεις, τόσο ο Δήμος όσο κι οι δύο Σχολικές Επιτροπές επέδειξαν μιαν εντυπωσιακή απραξία. Λες κι έπαιζαν κατενάτσιο για να περάσει (κι άλλο) ο χρόνος. Τη μια καμώνονταν πως περιμένουν το πόρισμα των ελεγκτών, αλλά δεν τους έστελναν τους απολογισμούς που ήταν προϋπόθεση... Την άλλη πως ανέθεταν τους απολογισμούς σε λογιστές, μετά σε άλλους καλύτερους και μετά στον δήμο για να βρει τους 'καλυτερότερους', αλλά και πάλι χωρίς να κάνουν τίποτα για να προχωρήσει η υπόθεση.

Μέχρι και ‘μήνυση’ ισχυρίστηκε πως υπέβαλε ο δήμαρχος! Αλήθεια, πού την υπέβαλε και πότε; Και με ποιαν ιδιότητα; Του δημάρχου ή του κάτοικου Δροσιάς; Και με ποιον δικηγόρο; Πάντως όχι του δήμου. Και εναντίον ποιων;; Εναντίον μήπως της λογίστριας που παραδέχθηκε την υπεξαίρεση; Ή εναντίον αγνώστων γενικώς; Και με τι στοιχεία αλήθεια; Αυτά, που ακόμα τα ψάχνουν;

4. Υπήρξαν τέλος κάποιες ‘περίεργες’ αποφάσεις και γνωματεύσεις που ναρκοθετούν τη θέση του Δήμου στην υπόθεση. Για παράδειγμα, στις 16/10/2015, η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε ότι τα θεωρημένα αντίγραφα των τιμολογίων ενός προμηθευτή της δεν θεωρούνται έγκυρα για την πληρωμή του! (πράγμα γελοίο, γιατί τότε το δημόσιο θα ‘έχανε’ τα τιμολόγια που χρωστούσε, οπότε δεν θα πλήρωνε ούτε σέντσι…). Το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι απλό: Αν ο Δήμος και η Σχολική Επιτροπή θεωρούν ότι τα επικυρωμένα αντίγραφα τιμολογίων δεν επαρκούν για να πληρώσουν έναν προμηθευτή, τότε πώς θα ελέγξουν και θα αποδείξουν (βάσει αντιγράφων των τιμολογίων που κάηκαν) ότι έχει γίνει κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση;

Με άλλα λόγια, γιατί άραγε ο ίδιος ο δήμος ναρκοθετεί τη βασική του στρατηγική στο θέμα της διαλεύκανσης της υπόθεσης; Εκτός κι αν το ζήτημα δεν είναι η διαλεύκανση, αλλά η διαπραγμάτευση των ευρημάτων για ίδιον όφελος!

Το ένα παραμύθι αποκαλύπτει το άλλο κι όλα μαζί σκιαγραφούν την μεγάλη εικόνα. Έτσι, η απάντηση στο ερώτημα ίσως βρίσκεται αλλού. Για παράδειγμα, ίσως βρίσκεται στις εξελίξεις της προανάκρισης για την μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλλει πέρυσι το καλοκαίρι οι Καλαφατέλης, Μπιτάκος και Ζυγούνας (με δικηγόρο την Μήλα) εναντίον του δημάρχου και των δύο Προέδρων για πλημμελή φύλαξη των αποκαϊδιών των αρχείων των Σχολικών Επιτροπών. Γιατί σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εξελίξεις αυτές δεν είναι καθόλου καλές για τους εγκαλούμενους, μια που ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο!...
Έτσι, κάποιοι επιμένουν ότι η αναμόχλευση είναι μέρος μιας ετεροχρονισμένης, συγχρονισμένης και ενορχηστρωμένης μεθόδευσης.
Ετεροχρονισμένη, γιατί ενώ ο δήμαρχος κι οι δυο πρόεδροι είχαν, εδώ και πολύ καιρό, όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους, δεν προχώρησαν στα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Αντιθέτως, προτίμησαν να βάλουν τα στοιχεία στο ‘συρτάρι’ – ίσως, για να τα χρησιμοποιήσουν όταν τα χρειαστούν…

Συγχρονισμένη, γιατί τα ανασύρουν τώρα για να πιέσουν (μόνο) το πρόσωπο που ‘συμπτωματικά’ είναι και δικηγόρος των μηνυτών τους. Αντιθέτως, ουδέν ενδιαφέρον δείχνουν για την πρώην λογίστρια ή τους πρώην προέδρους της Δευτεροβάθμιας…

Και ενορχηστρωμένη, γιατί η ‘πρωτοβουλία’ αυτή παίρνεται ταυτόχρονα και από τους δύο Προέδρους, με προφανή ενορχηστρωτή τον πολιτικό προϊστάμενό τους και με ακόμα πιο προφανές κίνητρο τον πολιτικό συμψηφισμό.

Το συμπέρασμα λοιπόν που σχεδόν αβίαστα βγαίνει από τα παραπάνω είναι ότι η αναμόχλευση αυτή είναι μεθόδευση, που μάλιστα μοιάζει με μοχλό πίεσης για συμβιβασμό και  συγκάλυψη – δηλαδή για εργαλείο πολιτικού εκβιασμού. Κι αυτό γιατί η εμπειρία λέει πως οποιαδήποτε μεθόδευση που ξεφεύγει από την θεσμική λειτουργία, ανάγεται με βεβαιότητα σ' εκβιασμό. 

Έναν εκβιασμό, που εδώ έχει μια και μόνον - συγκεκριμένη πλέον - πολιτική επίπτωση: την ατιμωρησία κάθε παράνομης ενέργειας η παράλειψης στα δημοτικά πράγματα. Γιατί αλήθεια, ποιος αμφιβάλλει ότι στο τέλος τέτοιων υποθέσεων, όλοι συνήθως αποδίδονται ως ‘λευκές περιστερές’ στην κοινωνία και την πολιτική;

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι απαντήσεις της Μήλα ήταν ή μπορεί να είναι ικανοποιητικές – κάθε άλλο μάλιστα. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να κριθεί αρχικά από τον διαχειριστικό έλεγχο και μετά, αν χρειαστεί, απ’ το δικαστήριο. Δεν μπορεί όμως να το ‘διαχειρίζεται’ ο κάθε δήμαρχος με την βοήθεια των ‘drones’ του, στα πλαίσια ενός άθλιου πολιτικού παζαριού. Οι ίδιοι δηλαδή που με την προκλητική απραξία τους εμποδίζουν τόσο καιρό τον έλεγχο.

Δυστυχώς όμως, οι αιρετοί μας κάνουν πως δεν βλέπουν τι συμβαίνει. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες πρακτικές εκβιασμού εναντίον (των όποιων) μεμονωμένων πολιτών εισάγουν νέα ήθη πολιτικού ‘πολιτισμού’ στον τόπο μας. Κάνουν πως αγνοούν ότι σηματοδοτούν μια γενικότερη φιλοσοφία πολιτικής χαμέρπειας.

Και σιωπούν - τόσο αυτοί πασών των αντιπολιτεύσεων, όσο κι οι άλλοι της συμπολίτευσης, που διατείνονται ότι είναι διαφορετικοί. Αν όντως είναι, τώρα είναι η στιγμή να το δείξουν. Αλλιώς, οι πολίτες πρέπει να πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη και την πρωτοβουλία στα χέρια τους –μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα ξέρουμε και θα θυμόμαστε ποιοι ήταν αυτοί που σιώπησαν και ποιοι σήκωσαν ανάστημα μπροστά στον τραμπουκισμό και την πολιτική χαμέρπεια.ΥΓ. Αναφέροντας σ’ ένα φίλο την άποψή μου ότι τέτοια πράγματα συνιστούν ‘πολιτική αλητεία’, μου εξήγησε ότι πρόκειται για ‘πολιτική χαμέρπεια’. Γιατί η αλητεία μπορεί να είναι και στιγμιαία - η χαμέρπεια όμως ποτέ, είναι μόνιμη.

241 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/2/16 10:44 π.μ.

  Εξαιρετικά! Όλο και καλύτερα πάει το πράγμα! Και το ηθικό πλεονέκτημα, Ζαμάνη; Να 'ταν κι άλλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος8/2/16 12:02 μ.μ.

  Κε Μιχιώτη η εμμονή σου την Αβάθμια σχολική επιτροπή μόνο ερωτήματα προκαλεί.
  Αν όπως λες υπάρχουν οσμές σκανδάλων , εκβιασμοί και συγκαλύψεις τις οποίες εσύ γνωρίζεις και οι οποίες εκπορεύονται από τον Δήμαρχο και εκτελούνται από τον πρόεδρο της Αβάθμιας ή της Ββάθμιας σχολικής επιτροπής τότε έχεις υποχρέωση ως ενεργός πολίτης , που λες ότι είσαι , να προσφύγεις στην Δικαιοσύνη παραθέτοντας όλα τα στοιχειά που έχεις .
  Αν παρόλα αυτά συνεχίσεις να ελεεινολογείς μέσα από το block σου χωρίς να κάνεις τα αυτονόητα δηλ. μηνυτήρια αναφορά , τότε εσύ είσαι το πολιτικό drone των διαφόρων και ο πολιτικά χαμερπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/2/16 8:00 μ.μ.

   Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι πρέπει κανείς να προσέχει τι ζητάει. Μέσα στις επόμενες μέρες και συ και το αφεντικό σου θα καταλάβετε τι εννοώ.

   ΣΜ

   ΥΓ. Κατά τα άλλα, αντιπαρέρχομαι τη γνωστή φιλολογία περί blog και block (κατριγιέ)...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/16 9:13 μ.μ.

   Σύσσωμη η δημοτική αρχή τα έχει βάλει με έναν πολίτη , οι μέρες στον διόνυσο θυμίζουν μεσαίωνα και η αυλή έχει πάρει άξια την θέση της Ιεράς Εξέτασης , ντροπή μόνο αισθανόμαι ..

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος8/2/16 12:54 μ.μ.

  είναι αυτονόητο ότι σε κάθε πράξη παράνομη, σε κάθε υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος επεμβαίνει Εισαγγελέας με τάχιστες διαδικασίες. Αυτό το ΄εσωτερικό γαιτανάκι, αυτό το απο τον Ανα στον Καιάφα και από τη Χρονοπούλου στη Γιαδικιάρογλου μόνο στη συσκότιση συμβάλλει και στη "παραγραφή " του αδικήματος Συγχαρητήρια και εις ανώτερα κύριοι Σωτήρες του τόπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος8/2/16 4:37 μ.μ.

  Τώρα εξηγείται η εμμονή της φωνής του Δ....... και ο οχετός που εξαπολύει προς συγκεκριμένα μέλη των σχολικών επιτροπών και της δημοσιογράφου που παρακολουθεί ανελλιπώς τα συμβούλια. Μία εμμονή που σκοπό έχει να τους κλείσει το στόμα. Ανοχή τέλος. Ξεσκεπάστε τους. Μη τους αφήνετε να συνεχίζουν τα κουκουλώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος8/2/16 8:31 μ.μ.

  Τσακωνονται οι παραταξεις και τα ΛΑΜΟΓΙΑ που πραγματικα ευθυνονται γελουν
  Εάν πραγματικα θελουν ΟΛΕΣ οι παραταξεις πρεπει να κοιταξουν ΚΥΡΙΑ προς την μερια εκεινων που ειχαν εξουσιοδοτηση να αγοραζουν και όχι των (ανικανων να ελεξουν) πολιτικων προισταμενων
  ΝΑ τους αποδυναμωσουν –να αλλαξουν το τροπο ελεγχουν αγορας και προμηθειων ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και όχι βαζοντας αλλλη μια γραφιοκρατικη διαδικασια χωρις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (πχ στην ΕΣΤΙΑ η επιτροπη παραλαβων μηπως υπογραφει ότι παρελαβε «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» μετα από πολλες ημερες από την παραδοση χωρις κανενα ουσιαστικο ελεγχο?)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος9/2/16 9:57 π.μ.

  Τελείως άσφαιρος απεδείχθης τελικά κύριε διαχειριστά της Διονυσοσκουφίτσας. Μια αρνητική παράμετρος στα δημοτικά πράγματα. Ενώ ξεκίνησες εντελώς διαφορετικά. Και τώρα αυτοθαυμάζεσαι, λιβανίζεις τα γένεια σου κλπ. Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν ήταν έτσι, δεν θα σας απασχολούσα. Αλλά η στάση της δημοτικής αρχής και των παπαγάλων της άλλα δείχνει.

   Όμως αν αντί για άσφαιρος εννοείς ενοχλητικός, θα συμφωνήσω γιατί έτσι είναι. Όσοι μένουν σταθεροί στις αρχές τους, γίνονται ενοχλητικοί στα πρόσωπα. Όσοι τις ξεπουλούν ή τις νερώνουν, είναι αρεστοί κι εξυπηρετικοί.

   Δ/Σ

   (Επ, μικρέ, πιάσε μου μια πορτοκαλάδα...)

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος9/2/16 11:34 π.μ.

  Μια ερώτηση, ο μέθυσος πρόεδρος και μέγας βωμολόχος ήταν ξεμεθυστος όταν με το έτσι θέλω πήρε τον εξοπλισμό του βρεφονηπιακού στο Κρυονερι και τον πήγε σε αυτόν της Ροδόπολης; Άραγε εάν έρθει επιτροπή παραλαβής από το ΕΣΠΑ τι θα πουν οι υπεύθυνοι; Ο δήμαρχος γνωρίζει ότι γίνονται τέτοια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/2/16 1:00 μ.μ.

   Ο πρόεδρος τα είχε συμφωνήσει όλα με το δήμαρχο και την ομάδα του. Τουλάχιστον αυτά έλεγε σε συζήτηση για αυτό το θέμα και το σταθμό του Κρυονερίου. Από καιρό έχει αρχίσει να βρωμάει και το θέμα της ΕΣΤΙΑΣ!!!Στημένες επιτροπές με γνωστά πρόσωπα, στημένοι διαγωνισμοί, στημένες προκηρύξεις, αδιαφάνεια και σκοτάδι!!!

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος9/2/16 12:50 μ.μ.

  Κε Μιχιώτη ,
  Από την απάντηση σου σε σχόλιο αναγνώστη φαίνεται ότι πράγματι ότι είχες να δώσεις μέσω Δ/τσας στα τοπικά δρώμενα έχει τελειώσει . Εδώ και κάμποσο καιρό όλες οι αναρτήσεις σου είναι εμπαθείς , υβριστικές και πάνω από όλα εμμονικές. Και για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση. Δυστυχώς για σένα και τον μέντορα σου «αντιδήμαρχο» σε λιγότερο από ένα χρόνο φάνηκε τι πραγματικά επιθυμούσατε με την ενασχόλησης σας με τα κοινά . Και βέβαια εσύ όχι από την θέση αιρετού αλλά του δοτού διορισμένου , και αυτό ήταν μεγάλο λάθος του Ζαμάνη που σε τοποθέτησε στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή αλλά και στο ΔΣ της Εξέλιξης μετά από απαίτηση του «αντιδημάρχου». Βέβαια εσύ δεν κατάλαβες ότι ο μέντορας σου χρησιμοποίησε εσένα και την Δ/τσα προκειμένου να πλήξη τον Ζαμάνη προκειμένου να γίνει αυτός «Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη». Τώρα όμως που βλέπει ότι δεν του βγαίνει , ότι σιγά – σιγά τον απομακρύνουν από τον πυρήνα του Δημάρχου, ότι η Δημοτική ομάδα σχεδόν στο σύνολο της είναι απέναντι του , αφού σε χρησιμοποίησε κατά την προσφιλή του τακτική σε εγκαταλείπει.
  Κε Μιχιώτη ,
  Δυστυχώς ο «στρατηγικός σας σχεδιασμός» έμεινε επί χάρτου και από εδώ και πέρα κανείς δεν θα σας παίρνει στα σοβαρά διότι ο κόσμος και κρίση έχει αλλά και μνήμη. Και αν όπως λες ενδιαφέρεσαι για τον Δήμο Διονύσου τότε άνοιξε τα μάτια σου κρίνε και κατάκρινε τα στραβά της Δημοτικής αρχής χωρίς ύβρεις , εμπάθεια και εμμονές και μέσα από την καλόπιστη κριτική βοήθησε να πάει ο Δήμος καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/2/16 2:11 μ.μ.

   Άστα μεγάλε σε πήρανε χαμπάρι...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/16 2:21 μ.μ.

   Όταν κάποιος «τελειώνει», ακόμα και οι αντίπαλοί του παύουν να ασχολούνται μαζί του. Εσύ όμως ανώνυμε επανέρχεσαι.

   Και όχι μόνο επανέρχεσαι, αλλά και μου προσάπτεις, ανώνυμα, χαρακτηρισμούς όπως εμπαθής, εμμονικός και υβριστής. Τι εννοείς άραγε;

   Ότι δεν κάνω το κορόιδο, όπως τόσοι και τόσοι, για κάτι που θεωρώ ότι βλάπτει το δημόσιο συμφέρον; Θαρρώ πως αρκετά μασήσαμε τα λόγια μας τόσα χρόνια σε αυτή τη χώρα.

   Ότι επιμένω πολύ να δοθούν εξηγήσεις για θέματα που μας αφορούν όλους μας και δεν καταπίνω αμάσητες τις γελοιότητες που μας σερβίρουν;
   Και επανέρχομαι ξανά και ξανά, μέχρι επιτέλους τα στραβά να αρχίσουν να γίνονται σωστά;
   Πού βρίσκεις το λάθος να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και να ζορίσουμε λιγάκι τους κηφήνες;

   Ή μήπως ότι δεν είμαι «ευγενικός» με τους άχρηστους που πήραν με τα ψέματα τις καρέκλες και μας φορτώθηκαν στο σβέρκο;
   Ότι δεν μιλάω σαν να κάνω δημόσιες σχέσεις; Μπας και πάρω κι εγώ μερτικό από την εξουσία;
   Ότι δεν κάνω πως δεν βλέπω με τι καθίκια συνεργάζονται πια οι «θεσμοί» μας, μπας και γλύψω κι εγώ κάποιο κόκκαλο;

   Σε ένα θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Ζαμάνης έκανε μεγάλο λάθος που με νόμισε του χεριού του.
   Όσο καιρό νόμιζα πως μπορούσα να παρέμβω ώστε κάποια πράγματα να γίνουν καλύτερα, παρέμενα μέλος των δύο Δ.Σ., όπου είχα τοποθετηθεί με πρόταση του Υφαντή και με απόφαση του Ζαμάνη.
   Παρέμενα και προσπαθούσα, χωρίς να διακόπτω την κριτική που ασκούσα στα; Κακώς κείμενα.

   Όταν διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν επρόκειτο να αλλάξουν επειδή (για πολλούς και διάφορούς λόγους) ο νυν δήμαρχος δεν ήθελε να αλλάξουν, έκανα το αυτονόητο.
   Επέστρεψα τον διορισμό μου σαν μέλος των Δ.Σ. Πού βλέπεις το πρόβλημα ή την ανήθικη στάση;

   Αυτό όμως δεν σήμαινε πως θα παραιτούμουν και από τις αρχές μου, που με οδήγησαν να αναμιχθώ με τα κοινά. Και βάσει αυτών των αρχών μου συνεχίζω και κινούμαι, «εμμονικά» όπως λες εσύ, επίμονα και ανυποχώρητα όπως λέω εγώ.
   Ιδίως δε τώρα, που ο δήμαρχος αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο.

   Και μόνο η συνεχής ενασχόλησή σας μαζί μου – τρομερό επικοινωνιακό λάθος – φανερώνει τον πανικό από την ανεπάρκεια και ανικανότητά σας να αντιμετωπίσετε τα πράγματα με στοιχειώδη τρόπο.

   Προσωπικά, δεν ανησυχώ, γιατί όπως λες, ο κόσμος έχει και κρίση και μνήμη. Και επειδή τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους, όταν στο τέλος ‘ξυρίζουν τον γαμπρό’, όλοι θα μετρήσουμε αποτελέσματα.

   Στέφανος Μιχιώτης

   ΥΓ. Τις γελοιότητες περί μεντόρων και «συνεισφοράς στο καλό της πόλης» τις αφήνω αναπάντητες.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/16 2:29 μ.μ.

   Αν αυτή είναι η απάντηση σου λυπάμαι διότι δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Οπότε καλύτερα να μην ασχολείται κάποιος μαζί σου. Συνέχισε τον ολισθηρό δρόμο σου μαζί με την στενή παρέα σου και να είσαι σίγουρος ότι κάθε μέρα που περνάει θα εκτίθεσαι περισσότερο. Συγνώμη αν σου χάλασα τον ύπνο.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/2/16 2:30 μ.μ.

   ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ? ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΧΙΩΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ? ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΤΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΛΑΜΜΕΝΟΙ.
   ΑΡΚΕΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος10/2/16 11:52 π.μ.

   Χρονια πολλα
   Ενας θαυμαστης σου

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος9/2/16 2:25 μ.μ.

  Νέα ήθη στο δήμο Διονύσου!!! Μπράβο Ζαμάνη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος9/2/16 2:31 μ.μ.

  Όποιος έχει το θάρρος να διαφοροποιηθεί από το σάπιο κατασκεύασμα που είναι η αυλή του δημάρχου γίνεται στόχος τους. Με αυτά τα μπουμπούκια δίπλα σου δήμαρχε καθημερινά διολισθαίνεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος10/2/16 2:50 μ.μ.

  Όποιος νομίζει ότι κάποια θέματα έκλεισαν είναι πολύ γελασμένος και βαθιά νυχτωμένος. Καλά θα κάνει να μη βιάζεται, να μην προκαταλαμβάνει και να μην καλλιεργεί ανυπόστατες προσδοκίες. Υπάρχει δρόμος ακόμα και είναι κατηφορικός. Ας μην πανηγυρίζουν οι ανόητοι που κέρδισαν επάξια την πρώτη θέση δίπλα στον οδηγό και μη χαίρονται που έδωσαν επιτάχυνση στο όχημα. Να ρίξουν μια ματιά στο γκρεμό που βρίσκεται στο τέλος του κατήφορου και να δοκιμάσουν τα σπασμένα φρένα. Δυσάρεστες εκπλήξεις; Λυπάμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος10/2/16 5:09 μ.μ.

  Πόσο το απολαμβάνω! Οι τύποι είναι άπαιχτοι! Ένα απίστευτο κράμα ανικανότητας, συμπλεγμάτων, απύθμενης βλακείας και αμορφωσιάς τους οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή! Πραγματική απόλαυση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/2/16 6:24 π.μ.

  Πάνω που πήρε τα πάνω της χαχαχα η δημοτική αρχή δεν έκατσε απαρτια στη επιτροπή ποιοτητας ζωης. Χαλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος11/2/16 5:56 μ.μ.

  Πολλα καλη η κινηση του προεδρου της Ροδοπολης να καλεσει τους κατοικους
  για τα προβληματα .Γιατι ομως τους χωριζει σε πληβειους και πατρικιους τα
  προβληματα ειναι ταξικα η αναλογα με τα ριαλια .ευχαριστω πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/2/16 12:22 μ.μ.

   Άλλος τραμπούκος και αυτός , μήπως πρέπει να φάει κ αυτός μια αγωγή για να στρώσει ? Ζήλεψε μου φαίνεται τον μέγα τραμπούκο-μέθυσο , θοδωράκι για εσένα μιλάω..

   Διαγραφή
 15. Ανώνυμος11/2/16 11:33 μ.μ.

  Τελικά,όπως τα λέτε και τα γράφετε, τίποτα δε δουλεύει της προκοπής. Οι Σχολικές υπόλογες για τα αποκαίδια που δεν φύλαξαν και για τις καταθέσεις σε λογαριασμούς άσχετων προσώπων. Ο Θέσπις πραγματικό ζόμπι. Η Εστία με περίεργα καμώματα. Η Εξέλιξη... πού είναι η Εξέλιξη; Όλα τα ΝΠ φουντάρουν. Ευτυχώς δουλεύει ο δήμος κι εξαφανίζει λακκούβες-σκουπίδια-κλαδιά! Πού είναι ρε παιδιά το επαναστατικό σχέδιο σας? Πότε πια θα πάρει μπρος; Για περπατήστε λίγο στα στενά της Άνοιξης γύρω από την πλατεία κι ύστερα ελάτε να με βρείτε. Κερνάω καφέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος12/2/16 6:16 π.μ.

  Καρφώνει η Αυγέρη το Ζαμάνη για τις προεκλογικές δεσμεύσεις φούσκες με αφορμή τις λακούβες. Δεν είναι η μόνη φούσκα. Αναμενόμενο. Οι προεκλογικές δηλώσεις και τα προγράμματα γίνονται μόνο για την εκλογή.Μετά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος12/2/16 7:29 π.μ.

  Ο κ. Θεόδωρος εξελίσσεται σε μεγάλο βαρίδι για το Ζαμάνη. Έχει ήδη μια μήνυση εις βάρος του κστηγορείται για υβριστής και βωμολόχος. Η αντιπολίτευση τον στοχοποιεί για τις πρακτικές του στην Εστια. Ο Ζαμάνης τι λεει για όλα αυτα? Τα χρεώνεται προφανώς. Με τις υγειες σου δήμαρχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος12/2/16 1:54 μ.μ.

  Να ρωτησουμε κατι το δημαρχο .
  Τα κλαδεματα γινονται οπως πρεπει??
  Τα δενδρα τα κοβεται κουτσουρα για να
  πουλανε καποιοι τα ξυλα στα μαγαζια τους
  Λεωφ Διονυσου μερια .Η εντεταλμενη
  σταματαρχης του πρασινου που ειναι και
  γεωπονος τι κανει ???? Τα ξερει αυτα
  Θα τα ξαναπουμε συντομα !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος12/2/16 5:24 μ.μ.

  Που να δεις τι γίνεται στον Αγ. Στέφανο. Παζάρι κανονικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος12/2/16 10:48 μ.μ.

  Υπάρχει περίπτωση να διαταχτεί ΕΔΕ από το Δήμαρχο σε βάρος αιρετού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/2/16 8:23 π.μ.

   Αν έχει εμμονή με τον αιρετό η αυλή ή ο ίδιος, όλα είναι πιθανά!!!

   Διαγραφή
 21. Ανώνυμος12/2/16 11:15 μ.μ.

  Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας με δαύτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος12/2/16 11:46 μ.μ.

  Του είπανε του δήμαρχου ότι δεν πάει καλά η ομάδα και δεν είναι μονοιασμένη κι αυτός της τράβηξε μια ΕΔΕ για να συνέλθει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος13/2/16 9:57 π.μ.

  Το νέο σύνθημα της αυλής του Ζαμάνη:
  ΕΔΕ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος13/2/16 10:01 π.μ.

  Τ' αρχινισμένο σύνθημα πάντα μου μένει
  δεν θα περα, δεν θα περάσει ο φασισμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος13/2/16 11:44 π.μ.

  Σιγά μωρε. Έτσι έλεγε και με τη διαγραφή αλλά έκανε πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος13/2/16 3:04 μ.μ.

  Διάβασα στην οδό Διονύσου για δυο πρωτοβουλίες τοπικών προέδρων της Ροδόπολης κ. Μανώλη Κόκκαλη να καλέσει τους κατοίκους της Ρόδόπολης για συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα μπράβο του, και του Διονύσου κ. Τάσου Μπάση να αναβάλλει το συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη αν και είχε την πλειοψηφία και ο λόγος επειδή απουσίαζαν τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης λόγο ασθενείας, εύγε, μαθήματα ήθους και δημοκρατίας, ας τα δούνε κάποιοι άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος13/2/16 8:56 μ.μ.

  Μετά από ενάμιση χρόνο μπορούμε, πια, να το λέμε με βεβαιότητα. Η δημοτική παράταξη του Ζαμάνη είναι δυο ταχυτήτων. Όχι στη δουλειά και την αποτελεσματικότητα αλλά στο ηθικό πεδίο. Πολλά τα φαινόμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος14/2/16 10:55 π.μ.

  Μήπως η ΕΔΕ είναι για τη δημοτική σύμβουλο που όταν ήταν σε σχολική επιτροπή είχε βάλει τα λεφτά σε άσχετο λογαριασμό; Αλήθεια, αυτά τα λεφτά γύρισαν ποτέ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/2/16 11:13 π.μ.

   Κάτσε να κάνει δουλειά ο ορκωτός και να δεις πως θα γυρίσουν και αυτα αλλα και τα αλλα πριν απ´ αυτά, λίγη υπομονή και θα δεις μέχρι που φτάνει το γαϊτανάκι. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι βέβαια.

   Διαγραφή
 29. Ανώνυμος14/2/16 3:46 μ.μ.

  Αχ 10.55 τι λες σιγά μη γίνει ΕΔΕ στη κυρία που την παρακαλούσε να έρθει στο δ. συμβούλιο βλέπω να γίνετε σε κάποιο τοπικό πρόεδρο που τους έχει γραμμένους μέχρι να αρχίσουν να του φεύγουν κι αυτοί αλλά μετά θα τους παρακαλάει ......έχουμε και τους διορισμένους εργολάβους στις σχολικές θα έρθουν κι αυτά στην ώρα τους όχι τώρα και μετά θα δούμε τον ευδαίμων το συνετεράκι του πρόεδρο και τη μελαχρινή γρ.......που θα κρυφτούν στο αμαξοστάσιο; δε θα τους [την] χωράει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος14/2/16 4:21 μ.μ.

  Κλάδεψαν τις λεύκες στον Αγ. Στέφανο και γέμισαν οι δρόμου κλαδιά.Τους κορμούς τους φόρτωσαν σε φορτηγάκια τα άχρηστα για τα τζάκια τους έμειναν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος14/2/16 4:22 μ.μ.

  Μήπως ΕΔΕ είναι για πρόεδρο τοπικού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος14/2/16 10:01 μ.μ.

  Λεύκης πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται,
  κυριολεκτικά και μεταφορικά στον Αγ. Στέφανο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/2/16 7:24 π.μ.

   Μαζέψτε όσα ξύλα μπορείτε μέχρι το 2019 που θα είσαστε εξουσία. Αστυνομία και δασαρχείο είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ??

   Διαγραφή
 33. Ανώνυμος15/2/16 10:30 π.μ.

  Ο δήμαρχος δεν βλέπει όταν κυκλοφορεί στους δρόμους του δήμου;
  O δήμαρχος δεν ακούει τους δημότες τι συζητούν;;
  Ο δήμαρχος δεν μιλάει στους αιρετούς του για να τους μαζέψει;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος15/2/16 4:04 μ.μ.

  Και μια και πήρε φόρα ο Δήμαρχος με τις ΕΔΕ για τους προέδρους των τοπικών, μπορεί να μας πει εάν θα κάνει ΕΔΕ και για τις λεύκες και τα ξύλα στον Άγιο Στέφανο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος15/2/16 4:59 μ.μ.

  Τι μαγαζι εχει στηθει στην πολεοδομια και φωναζει ο κοσμος ;;;..Μηπως υπαλληλων
  μηπως αιρετων ;;Μηπως συγγενων αιρετων ;;Τι τρεχει ;;;;;Για ψαχτειτε λιγο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος16/2/16 12:23 π.μ.

  Μιλάνε για αντιδημαρχο για τα ξύλα για τον Τσούκα δε μιλάει κανείς που έχει συνεργείο και κόβει πεύκα για το μαγαζί του ...Ζαμανη τι λες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος16/2/16 6:26 μ.μ.

   Τι να πει ο δήμαρχος;; Αυτοί έχουν κόψει περισσότερα δένδρα από αυτά που κάηκαν το 2009.!! Μήπως έχουν Μ.Κ.Ο. για ξεκάρφωμα? Ξύπνα δήμαρχε σε χαντακώνουν οι αυλικοί σου.!

   Διαγραφή
 37. Ανώνυμος16/2/16 9:50 π.μ.

  Ετσι .τη μπαλα στην εξεδρα και για την
  ταμπακιερα τιποτα !!
  Τα καλα και συμφεροντα .......
  καρα καρφι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος16/2/16 9:37 μ.μ.

  Σήμερα στην Οδό Διονύσου

  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Κόντρα εντός Διοίκησης για τη Δροσιά

  Με απροσδόκητη κόντρα ανάμεσα σε δυο εντεταλμένες συμβούλους της Διοίκησης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξ αναβολής (σ.σ. από την περασμένη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην οποία πάντως αυτή τη φορά σημειώθηκε πλήρης απαρτία- κι ακόμη παραπάνω: Παρόντες ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης.

  Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την τακτοποίηση του χάους (σ.σ. ή τραγέλαφου ή καθεστώτος ομηρίας και δύο ταχυτήτων, όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέλη της Επιτροπής) που επικρατεί στη Δροσιά με τις εμπορικές χρήσεις, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τους περιορισμούς στην επιφάνεια, το ίδιο το Εμπορικό Κέντρο και τις αντιφατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που το αφορούν, ένταση υπήρξε ανάμεσα στην εντεταλμένη για την Πολεοδομία, και εισηγήτρια του θέματος, Π. Ταουξή και την ενταλμένη για το πράσινο Α. Πέππα. Η τελευταία υποστήριξε την αναβολή του θέματος μια που όπως είπε, αγνοούσε τα έγγραφα που συνόδευαν την εισήγηση (ενστάσεις, προσφυγές, αποφάσεις άλλων συλλογικών οργάνων κ.λπ.). Το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση της κ. Ταουξή, που αξίωνε από τη συνάδελφό της να γνωρίζει τις συνήθεις αυτοδιοικητικές διαδικασίες, με το επιπλέον δεδομένο πως η κ. Πέππα είχε στη διάθεσή της τουλάχιστον δυο εβδομάδες για τη σχετική ενημέρωση, μετά και από την αναβολή της συνεδρίασης την περασμένη εβδομάδα. Η ένταση ανάμεσα στις δυο δημοτικές συμβούλους συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του Δημαρχείου, προκαλώντας μάλιστα την παρέμβαση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη.

  Ανεξήγητη ήταν και η στάση του Πρέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδια: Παρόλο που στην αρχή της συζήτησης ο κ. Λυρούδιας ζήτησε από την Επιτροπή γνωμοδότηση τακτοποιητική των όσων ισχύουν στη Δροσιά “που διαταράσσουν την οικονομική ζωή της πόλης”, φάνηκε δηλαδή έτοιμος για τη λήψη της όποιας απόφασης, εν συνεχεία εμφανίστηκε να υπαναχωρεί και πρότεινε τη διακοπή της συνεδρίασης για το συγκεκριμένο θέμα, τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων και τη συνέχιση της συζήτησης ώστε τα βήματα που θα ακολουθήσουν, και που αφορούν σε πολεοδομική και νομοθετική τακτοποίηση της εμπορικής δραστηριότητας, να είναι πολύ προσεκτικά.
  Υπενθυμίζεται εδώ πως για το Εμπορικό Κέντρο της Δροσιάς έχει εκδοθεί Νομαρχιακή απόφαση του 1992, που ορίζει Πολεοδομικό Κέντρο με χρήσεις γενικής, περιγράφοντας όμως χρήσεις αμιγούς κατοικίας για την ίδια περιοχή, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε ιδιοκτήτες ακινήτων- κάποιοι από τους οποίους παρακολούθησαν τη συνεδρίαση- και φέρνοντας τις τοπικές αρχές σε αδιέξοδο ή και σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως παραδέχθηκε ο παρευρισκόμενος Πρόεδρος της Δ.Κ. Δροσιάς Χ. Ποτίδης.

  Για την ιστορία να σημειωθεί πως η πρόταση του Αντιδημάρχου περί διακοπής της συνεδρίασης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, με την εισηγήτρια να διαφοροποιείται ζητώντας από την Επιτροπή να αποφασίσει τουλάχιστον για την αναγκαιότητα να τροποποιηθεί το σημερινό καθεστώς.
  Όπως δηλαδή είχε γίνει λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αποφασίσει για την αναγκαιότητα διάνοιξης-διαπλάτυνσης της οδού Κουλουψούζη στον Άγ. Στέφανο, παραπέμποντας σε περαιτέρω διερεύνηση τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος17/2/16 7:01 μ.μ.

  Με ΕΚΠΛΗΞΗ διάβασα στο edionysos.gr ότι ο δήμαρχος προτίθεται να συγκρότηση διαπαραταξιακή επιτροπή για:
  ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΝ
  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ
  ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ .!
  Κύριοι, εκτός από την αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ, που έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια, τα αλλά τρία θέματα κρύβουν πολλές σκοτεινές πτυχές (εργολαβίες, προμήθειες κλπ).!
  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ θα ανατεθεί σε εργολαβο??(Σεκιουριτι)
  Ο ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ θα γίνει όπως έγινε προ Καλλικράτη στην Δροσια?
  Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ θα γίνει όπως επί καλαφατελη ?
  Εδώ ταιριάζει το "Άρη, είναι πολλά τα λεφτά".!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/2/16 1:55 μ.μ.

   ΣΥΝΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
   -ΤΟ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ ΕΣΥ
   -ΤΟ ΤΥΠΕΤ ΕΣΥ
   -ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΣΥ
   -ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΥ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/16 5:45 μ.μ.

   ΦΙΛΕ 1:55 ΜΑΘΕ ΛΙΓΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ .!!

   Διαγραφή
 40. Ανώνυμος18/2/16 2:42 μ.μ.

  Επειδή στον απέναντι τοίχο έχουν πολύ δουλειά φενετε στις σχ. Επιτροπές και δεν τα (προλαβαίνουν) όλα απαντώ στον 10.05 οτι και βέβαια οι αιρετοί δεν πρέπει να έχουν ασυλία, αλλά δε μπορεί και κάποιοι άλλοι να βγάζουν τα αποθημενα τους και τα κόμπλεξ εις βάρος κάποιων αλλων, αν πρέπει να γίνει ΕΔΕ σε κάποιον πρέπει να γίνει στη Σταματαρχισα που έχει κανει ενα Δημο μπ......λο και όχι στ Πέππα γιατί αύτη είναι εμπόδιο στη δουλειά του, εκείνο που θα καταφέρετε είναι να τον κάνετε παλι μάγκα όπως έγεινε και με τη διαγραφή του .....εδώ η Ρόδος εδώ και πήδημα....... Χαιρετίσματα ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος18/2/16 7:39 μ.μ.

  Μηνυμα χωρίς χρεωση
  Πριν πιασεις τη Σταματαρχη στο στόμα σου να το πλένεις με χλωρίνη τουλάχιστον γιατί παραγνωριστήκαμε γκε γκε ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος19/2/16 12:29 π.μ.

  Κι επειδή η αντίπερα όχθη δε θέλει να το βάλει γιατί θίγει ένα μέλος του μπλοκ, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια [τη μελαχ....νη κυρία και τα μάτια σας]....για ποια υπάλληλο μιλάμε ρε παιδιά εκείνη την πρώην Καλαφατελικιά με την κονκάρδα και τώρα φουλ Ζαμανικιά και αργότερα ποιος ξέρει που,εκείνη που εξαφάνιζε τα έγραφα, εκείνη έπαιζε παιχνίδια στη Δ.Κ. που εργαζόταν εις βάρος του Προέδρου [ και καλά ο ένας Πρόεδρος δεν ήταν καλός, με τον δεύτερο γιατί τσακωθήκανε και φτάσανε μέχρι και εξώδικα], εκείνη που έγλυφε τους πάντες γιατί νόμιζε ότι θα ανέβει πιο ψηλά, [σιγά τα προσόντα], εκείνη που τα κάνει μπάχαλο στα πρακτικά και έχουν δημιουργηθεί τόσα προβλήματα, μήπως κάτι ήξερε ο Πρόεδρος και οι άλλοι που την στείλανε για διακοπές ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. "Εκτελεί" υποδειγματικά η Μαρία Χαζάπη τους Ζαμανικούς προέδρους Στάϊκο και Γιανουλλάτο.

  "Ο Πρόεδρος, ο Πρόεδρος και οι υποχρεώσεις όλων".


  Η Ζωή Σώκου αποτελεί τυπική περίπτωση δημοτικής συμβούλου, με ισχυρή κομματική τοποθέτηση. Στέλεχος του ΚΚΕ, με πολύχρονη συνδικαλιστική δράση και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, το διάστημα 2011-2014 είχε δίπλα της το δεύτερο τότε δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Π. Λουκάτο, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο σηκώνει μόνη της το βάρος της άποψης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτή η άποψη περνάει και φιλτράρεται κάθε φορά μέσα από τη βαθιά κομματική πεποίθηση πως η Λαϊκή Συσπείρωση “υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων κόντρα στη συναίνεση και αγαστή συνεργασία όλων των άλλων παρατάξεων”, όπως αναφέρεται επί λέξει στη σελίδα της παράταξης στο διαδίκτυο. Και είναι αλήθεια πως η κ. Σώκου στα περισσότερα από τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χρησιμοποιεί εδώ και 5 χρόνια την ίδια επιχειρηματολογία, με την ίδια γλώσσα, τις ίδιες εκφράσεις, τους ίδιους αφορισμούς- το ΚΚΕ εξάλλου υπήρξε ανέκαθεν το πλέον συνεπές κόμμα ως προς τις θέσεις του. Η επανάληψη είναι, ως γνωστόν, μήτηρ πάσης μαθήσεως- αλλά μπορεί για κάποιους να αποβεί και κουραστική. Έτσι πολλές φορές, στη διάρκεια της τοποθέτησης της δημοτικής συμβούλου, οι συνάδελφοί της προτιμούν να τυρβάζουν περί άλλα- περιφέρονται στην αίθουσα, στήνουν πηγαδάκια με τους διπλανούς της, βγαίνουν έξω ή απλά αδιαφορούν, με αποτέλεσμα η κ. Σώκου να καταλήγει συνήθως να “μιλά για τα πρακτικά” και μόνο, όπως συνηθίζει να τονίζει.

  Στις υποχρεώσεις τής δημοτικής συμβούλου, όπως και όλων των μελών του Δ.Σ., κεντρική θέση κατέχει η ενημέρωση- την οποία η κ. Σώκου τιμά με το παραπάνω: Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο να έχει έρθει απροετοίμαστη ενώ παρακολουθεί σχεδόν ανελλιπώς τις συνεδριάσεις και των δημοτικών Επιτροπών- Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής.

  Κεντρική επιπλέον υποχρέωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί και ο σεβασμός στην έκφραση της όποιας γνώμης από συνάδελφο- ακόμη και αν αυτή η γνώμη είναι χιλιοειπωμένη και χιλιοακουσμένη. (Παρεμπιπτόντως, η υποχρέωση αυτή ισχύει όχι μόνο σε συλλογικά όργανα, αλλά σε οποιαδήποτε συζήτηση…)

  Με τα παραπάνω δεδομένα, μόνο δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η στάση του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ και δημοτικού συμβούλου της Διοίκησης Θ. Στάικου, ο οποίος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16/2) απαξίωσε την τοποθέτηση της συναδέλφου του από τη Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνοντας πως δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει τα ίδια και τα ίδια. Η έκπληξη γίνεται μεγαλύτερη μια που ο κ. Στάικος δεν είναι χθεσινός αυτοδιοικητικός, έχοντας διατελέσει όχι μόνο κοινοτικός και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών στο Διόνυσο (προ και μετά Καλλικράτη), αλλά και Νομάρχης. Η έκπληξη, επιπλέον, γίνεται πιο δυσάρεστη, αν ισχύουν οι φήμες που τον θέλουν να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένα χρόνο από τώρα.

  Ο οποίος Πρόεδρος, ο σημερινός, πολλές φορές έχει έρθει αντιμέτωπος με διατάραξη της συνεδρίασης από θορύβους που παρακωλύουν τη συνέχιση της λειτουργίας της, αλλά και με υβριστικές συμπεριφορές δημοτικών συμβούλων προς αλλήλους, χωρίς- αν και οφείλει- να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλοποίησή της και αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί, να τη διακόψει, ή και να τη λύσει, αν ο θόρυβος συνεχιστεί- όπως γράφει ρητά στο άρθρο 4 ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

  Η εικόνα ενός Δημοτικού Συμβουλίου υπό διάλυση δεν είναι σπάνια στα καθ’ ημάς- είναι όμως υποχρέωση πρωτίστως του, έστω και λειψού, Προεδρείου αλλά και όλων των μελών του να προστατέψουν το θεσμό. Αλλιώς, για ποιο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου μιλάνε όλοι;

  Για την ιστορία να προστεθεί και τούτο: Αντιδρώντας στην απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ, η κ. Σώκου τον κάλεσε, αν δεν θέλει να ακούσει, να περάσει έξω από την αίθουσα. Η κ. Σώκου τον κάλεσε. Και όχι ο Πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Προσοχή όμως! Το άρθρο αυτό μπορεί να διαβαστεί μόνο σε κατάσταση νηφαλιότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/2/16 11:04 π.μ.

   Παιδιά για ψάξτε λίγο αν ήταν Νομάρχης , αλήθεια σε ποιά περιφέρεια ?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/16 5:08 μ.μ.

   Δεν ήμουν Νομάρχης άσχετοι, αλλά Περιφερειάρχης με δυο θητείες σε διαφορετικές περιφέρειες (Ιόνια Νησιά και Αιτωλοακαρνανία).

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/16 8:40 μ.μ.

   Είστε σίγουρος κύριε Θόδωρε;

   Γιατί σας ψάχνω στο google να δω τι κάνατε σαν κοτζάμ περιφερειάρχης που μας λέτε πως είσασταν, αλλά τους μόνους θεόδωρους Στάικους που βρίσκω είναι ένα τουριστικό γραφείο στη Νάυπακτο και ένα συνεργείο αυτοκινήτων κάπου στο Παναιτωλικό αν το συγκράτησα καλά!!!!!

   Όποιος αμφιβάλλει για αυτά που λέω, δεν έχει παρά να βάλει στο google: Σταϊκος Θεόδωρος περιφερειαρχης


   Είστε σίγουρος κυρ Θόδωρε για τις θητείες σας?

   Ή ήταν τόσο "παραγωγικές" που δεν έμεινε ούτε ίχνος πίσω τους?

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/2/16 11:13 μ.μ.

   Αχ βρε ψευτοθόδωρε , όλα σε αυτή την ζωή πληρώνονται , όσα πιο πολλά ψεμμάτα θα πείς τόσο καλύτερα για εμένα , είσαι απλά ένα ανάξιο ανθρωπάκι ..

   Διαγραφή
 45. Ανώνυμος24/2/16 11:29 μ.μ.

  Φαντάσου τι ψέμματα έχει πεί ο τύπος , ποιά περίοδο είσουν ψευτο θόδωρε ? Και με ποιόν συνδυασμό ? Μου φαίνεται τελικά ισχυεί ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις .!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος25/2/16 3:18 μ.μ.

  Κάνοντας ένα τηλέφωνο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων , ανακαλύπτει κάποιος τα εξής : πρίν από το 2010 υπήρχαν ο Νομάρχης κ όχι περιφερειάρχης που ισχυρίζετε ο Κύριος Στάικος και ο Γενικός Γραμματέας , όταν ρωτήσαμε απο το 1974 εώς τώρα ποίοι διετέλεσαν στο αξίωμα του Νομάρχη ανακαλύψαμε ότι Στάικος δεν υπάρχει πουθενά ! Ομοίως και στην θέση του Γενικού Γραμματέα ! Κύριε Σταικε λέτε ψέμματα και είναι βέβαιο ότι δεν είναι το μόνο ψέμα που έχετε πεί.. Κερδίσατε άξια τον τίτλο του ψευτο θόδωρου!

  Υ.Γ. Κυρία Χαζάπη ξέρω ότι είσαστε μια έγκριτη δημοσιογράφος , ψάξτε το , έτσι ώστε στην επόμενη αναφορά σας στο πρόσωπο του να είσαστε πιο ακριβής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος25/2/16 4:31 μ.μ.

  Ο ένας έλεγε πως ήταν οικονομολόγος χωρίς να έχει πτυχίο , ο άλλος πως ήταν καθηγητής ΑΕΙ επειδή έκανε σεμινάρια σε μια ΔΕΚΟ , ήρθε και τούτος και λέει πως ήταν περιφερειάρχης γιατί ο τίτλος του νομάρχη δεν του φτανε....
  Ρε τι είναι τούτοι; Μπας και φταίει το νερό και βγαίνουν τέτοιοι ψεύτες σε τούτα τα χωριά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος26/2/16 7:17 μ.μ.

  Γιά άλλη μια φορά δ/σ δικαιώνεσαι για τον τίτλο της ανάρτησής σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος26/2/16 10:00 μ.μ.

  ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ? Ο ΖΑΜΑΝΗΣ Ή Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ?

  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΠ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , ΠΡΙΝ 1-2 ΜΕΡΕΣ Η ΤΑΟΥΞΗ, ΣΑΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΩΡΥΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΑΚΗ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
  ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΠΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ !!!!!!!

  ΠΟΙΑΝΟΥ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ? ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΑΚΗ? Ή ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ?

  ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΣΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ…..
  ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ. ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.

  ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΕΠ ΟΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΞΥΝΟΝΤΑΙ. ΕΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΝΤΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
  ΑΝΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ , ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ……
  ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ……

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/2/16 11:47 π.μ.

   Όλα σε αυτή την ζωή πληρώνονται ! Δεν θα αφήσει κανένας μας χρέοι ! Γιατί παραπονιέσαι κυρία μου ? Εν τω μεταξύ όλοι σε αυτόν τον άμοιρο Δήμο είναι όλοι δουλευταράδες ! Κρύο ανέκδοτο που θα το θυμόμαστε το καλοκαίρι για να δροσιζόμαστε !

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/16 8:42 μ.μ.

   Πως είναι δυνατόν υπάλληλος να είναι και υποψήφια;;
   Έγινε υπάλληλος μετά;;

   Διαγραφή
 50. Ανώνυμος26/2/16 10:59 μ.μ.

  Τότε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαμάνης αποκαλούσε την κοπέλα
  " το 10 το καλό",
  τώρα ο δήμαρχος Ζαμάνης την αποκαλεί γλωσσού και άλλα πολλά!
  Εγώ ψάχνω που χάθηκε ο υποψήφιος Ζαμάνης, ο δήμαρχος Ζαμάνης πρέπει να είναι ο κακός του εαυτός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος27/2/16 11:08 π.μ.

  Η απόλυτη ανεπάρκεια του δημάρχους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος27/2/16 11:24 π.μ.

  Τώρα η Πόπη έγινε ΠΟΠΑΡΑ; Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος27/2/16 11:49 π.μ.


  Για αυτούς που νοσταλγούν την Δ/Σ έχω να τους πώ το εξής , Ο Φοίνιξ πεθαίνει και αναγεννιέται μόνος από τις στάχτες του , μέσα από τις δυσκολίες του βγαίνει πιο δυνατός . Είναι μία ικανότητα των λίγων ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος28/2/16 8:42 π.μ.

  Ανώνυμε 26/2/06 10:00 μ.μ. λες στο τέλος "ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ".

  Άκου λοιπόν και "τα χειρότερα":

  Στο ΚΕΠ Δροσιάς έχει προσληφθεί, χρόνια πριν, μια υπάλληλος με ειδικότητα ΚΕΠ. Μάλιστα η υπάλληλος αυτή είναι πλέον και προισταμένη του ΚΕΠ Δροσιάς. Μόνο που δεν θα τη βρεις ποτέ στο ΚΕΠ Δροσιάς. Ξέρεις γιατί;;;;;;;;;


  Γιατί ο Ζαμάνης, σαν καλός της φίλος, αποφάσισε να την...... "ξεκουράσει"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/2/16 8:52 μ.μ.

   Μόνο αυτή ξεκουράζεται.; Οι πιο πολλοί στον δήμο αυτό κάνουν.! Τελικά θα πούμε καλά να πάθουμε.!!

   Διαγραφή
 55. Ανώνυμος29/2/16 9:24 π.μ.

  Στη Δροσιά τελικά οι περισσότεροι ξεκουράζονται με τις πλάτες της υπεύθυνης αντιδημάρχου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/2/16 1:47 μ.μ.

   Κάποτε ξεκουραζοντουσαν στο Κρυονερι.!!

   Διαγραφή
 56. Ανώνυμος29/2/16 6:39 μ.μ.

  Τελικα οι "εφιάλτες" του Αγ. Στεφανου αφού συμμάχησαν και το 2010 και το 2014 μας επέβαλαν με την προδοσία τους να υποστούμε δυο δημοτικές αρχές που μόνο καλό δεν έκαναν και δεν κάνουν στην πόλη μας. Οι ψηφοφόροι του Αγίου Στεφανου που αποτελούν και το 35% του εκλογικού σώματος του καλλικρατικού Δήμου Διονυσου είναι υπεύθυνοι για τα χάλια της πόλης μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος1/3/16 8:45 π.μ.

  Οι εφιάλτες του Αγ. Στέφανου είναι πράγματι αυτοί που λες. Όμως εφιάλτες ήταν από ακόμα πιό παλιά. Μην ελπίζεις η αποτέτοια το χούϊ δεν το αλλάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος2/3/16 10:33 π.μ.

  Απο την Οδο Διονύσου:
  Έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με το οποίο διαπιστώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία του έργου της αποχέτευσης, επικαλείται η δημοτική παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που ήδη έχει απευθύνει σχετικά ερωτήματα στο Υπουργείο:
  Διόνυσος 29/2/2016
  ΠΡΟΣ: ΥΠΕΚΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ
  ΥΠΟΨΙΝ: Κυρίου Μαμαλούγκα
  ΘΕΜΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  Κύριε Μαμαλούγκα,
  Σας υποβάλλω συνημμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διονύσου με αριθμό πρωτοκόλλου 1895 και ημερομηνία 26/01/2016 προς την ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., ανάδοχο του έργου της αποχέτευσης.
  Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε υπάρχουν έκδηλες ανησυχίες σχετικά με τα αναγραφόμενα στο έγγραφο, καθώς η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου ελλοχεύει τον κίνδυνο αφενός να μην ολοκληρωθεί και αφετέρου να υπάρξουν οικονομικές συνέπειες για τον Δήμο και τους συνδημότες μας. Για αυτούς τους λόγους παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα παρακάτω :
  1. Υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΠΕΕΡΑΑ;
  2. Η υπηρεσία σας είναι ενήμερη για την πορεία εκτέλεσης και τις μεγάλες καθυστερήσεις που διαπιστώνονται;
  3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η υπηρεσία σας;
  Να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση, μέχρι τον Αύγουστο του 2016 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο των 96 χιλιομέτρων και ο ανάδοχος μέχρι και σήμερα έχει εκτελέσει λιγότερα από 8 χιλιόμετρα.
  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
  Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου
  Γιάννης Καλαφατέλης
  Πρώην Δήμαρχος Διονύσου

  Τελικά μας λέει αλήθεια ο Λυρούδιας ή ο ντόκτορ Λυρούδιας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος2/3/16 12:06 μ.μ.

  Διάβασα τις "διακριτικές υποδείξεις" μιας συνδημότισσας προς τη διοίκηση του δήμου Διονύσου, μπας και αξιωθεί ποτέ κάτι αντίστοιχο με τη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, απ' όπου αντιγράφω το παρακάτω απόσπασμα από το καλωσόρισμα:

  "Όσοι περιμένετε άλλη μία ιστοσελίδα με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και γεμάτη από Δελτία Τύπου μη μπείτε!! Φτιάξαμε έναν ιστοτοπο με σκοπό οι πάντες να έχουν πρόσβαση στα πάντα. Όποιος θέλει να μπαίνει και να βλέπει, τι αποφασίσαμε, που δίνουμε λεφτά, πόσα δίνουμε και γιατί, όποιος θέλει να πάρει πληροφορίες για να μη τρέχει από γραφείο σε γραφείο αλλά και εκείνος που θέλει να μιλήσει, να πει την άποψή του, την ιδέα του, το πρόβλημά του, να μπει γιατί γι αυτόν φτιάχτηκε η σελίδα. Να καταφέρουμε επιτέλους να έχουμε διαφάνεια σε όλα αλλά και εξυπηρέτηση για όλους."

  Από μεριάς μου ένα μονάχα σχόλιο, διόλου διακριτικό, μια και στα βόδια τα λόγια (και δη τα "διακριτικά") δεν πιάνουν τόπο, παρά μόνο η βουκέντρα.

  ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.

  Η εμπειρία της διακυβέρνησης Ζαμάνη δείχνει καθαρά ότι καμιά από τις δύο συνθήκες δεν πληρούται. Το αντίθετο μάλιστα. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν ότι πιο απίστευτο μπορούν (από φαιδρό μέχρι και αντικαταστατικό) για να απαγορέψουν την πρόσβαση οποιουδήποτε στα πεπραγμένα τους.

  Η πολιτική και διοικητική κατρακύλα τους δεν έχει τελειωμό... Όπως και η αφέλεια όσων εξακολουθούν να τους στηρίζουν.  Το τελευταίο κατόρθωμα "διαφάνειας" είναι - όπως έμαθα - η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ (και μόνο!) από την πρόεδρο στα παρόντα μέλη της Β'βάθμιας Σχολικής Επιτροπής της μήνυσης κατ' αγνώστων που θα καταθέσουν ως Σχολική Επιτροπή για την πυρκαγιά πέρσι το Πάσχα. Και μάλιστα η ανάγνωση έγινε (εκτός ημερησίας διάταξης!) αφού η προεδρος απομάκρυνε από την αίθουσα τα μη μέλη!... Για να μην γίνει γνωστή η "στρατηγική" του δήμου - στους άγνωστους!...

  Για θυμισέ μου βρε Ηλία, πώς ακριβώς εννοείτε εσείς εκεί την - υποχρεωτική δια του νόμου - διαφάνεια;


  ΣΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/3/16 5:12 μ.μ.

   Αχ βρε Στέφανε , περιμένεις να σου απαντήσουν ?

   Διαγραφή
 60. Ανώνυμος2/3/16 7:38 μ.μ.

  Και το χαρτί που λέγετε Υφαντής κάηκε , πάντα πίστευα για αυτόν ότι είναι ένας πολύ περιέργος τύπος , τώρα φίλε μου φαίνεται το κατάλαβες και εσύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ανώνυμος5/3/16 9:13 π.μ.

  ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΛΙ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

  Αυτή τη φορά αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν η αντιπρόεδρος Καγιαλή, λόγω απουσίας Χρονόπουλου, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιαννουλάτος. Αρχικά, οι δυο τους παρουσίασαν σαν νομική γνωμοδότηση ένα άτυπο ενημερωτικό φαξ που έστειλε ο νομικός σύμβουλος του δήμου (Βασιλείου) με διάφορες εκτιμήσεις του για το θέμα της μήνυσης κατά αγνώστων που πρόκειται να υποβάλει η Επιτροπή για τον περσινό εμπρησμό.

  Συνεχίζοντας την παράδοση της απόκρυψης πληροφόρησης, η Καγιαλή διάβασε μόνο επιλεγμένα αποσπάσματα από το φαξ, παραλείποντας άλλα που οδηγούσαν σε διαφορετική διαδικασία! Αυτό αποκαλύφθηκε όταν ένα μέλος της Επιτροπής ζήτησε να δει το έγγραφο που και πάλι δεν είχε μοιραστεί, αφού, για άλλη μια φορά η διοικητική υπάλληλος Σαββοπούλου «ξέχασε» να το περιλάβει στα συνημμένα….

  Μετά την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο (που η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία βάσει της νομικής «γνωμοδότησης»), το κείμενο της μήνυσης διαβάστηκε μόνο μια φορά στα μέλη, τα οποία κλήθηκαν μετά να υπογράψουν σε κάθε σελίδα! Και πάλι, το κείμενο δεν ήταν σε γνώση των μελών νωρίτερα, ούτε είχαν χρόνο να σκεφτούν το περιεχόμενό του και να κάνουν ερωτήσεις ή και προτάσεις.

  Αυτό φυσικά είναι απαράδεκτο, γιατί σε κανέναν δεν αρκεί μια ανάγνωση για να τα θυμάται όλα και να συμφωνεί με όσα ο δικηγόρος του προτείνει, χωρίς μάλιστα να έχει ερωτήσεις. Καγιαλή και Γιαννουλάτος χειραγώγησαν τη διαδικασία λέγοντας πως είναι κάτι τυπικό και απλό και όλοι θα συμφωνήσουν με το που θα το ακούσουν και γίνεται με τον τρόπο αυτό για λόγους εμπιστευτικότητας. Δηλαδή, ότι τα υπόλοιπα μέλη θα το διέρρεαν ενώ αυτοί μόνοι είναι οι θεματοφύλακες των συμφερόντων της Επιτροπής...

  Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα καλύτερη! Το κείμενο της μήνυσης στηρίχτηκε στο πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ και στο πόρισμα της Πυροσβεστικής. Κανένα όμως από τα δύο δεν ήταν σε γνώση των (πληβείων) μελών της Επιτροπής.

  Θυμίζω ότι το πρώτο είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία πριν μερικές εβδομάδες μετά από ανάλογη ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων του και όταν τα μέλη ζήτησαν να το πάρουν σαν αντίγραφο (ως ήδη πρωτοκολλημένο), Χρονόπουλος, Καγιαλή και Γιαννουλάτος τους το αρνήθηκαν παραπέμποντάς τους στον δήμο που το εξέδωσε. Αλλά όταν ένα μέλος έκανε αίτηση στον δήμο, αυτός το αρνήθηκε!

  Όσο για το πόρισμα της Πυροσβεστικής, ούτε αυτό ήταν σε γνώση τους, καθώς ήταν το … επόμενο θέμα της χτεσινής συνεδρίασης, όπου και πάλι διατηρώντας την «προφορική» παράδοση, απλώς ανέγνωσαν επιλεγμένα αποσπάσματά του, παρότι όπως σημειωνόταν στο κείμενο, ήταν «για κάθε νόμιμη χρήση».

  Με δυο λόγια, αυτό που έγινε χτες ήταν το εξής. Με βάση ένα μυστικό πόρισμα της ΕΔΕ (που μόνο αποσπάσματά του έγιναν προφορικά γνωστά σε κάποιους) και ένα άγνωστο πόρισμα της Πυροσβεστικής, τα μέλη του ΔΣ κλήθηκαν να ακούσουν μια φορά το κείμενο της μήνυσης, να συμφωνήσουν και να το υπογράψουν σε κάθε σελίδα του.

  Άραγε δεν αναρωτήθηκε κανείς από όσους τελικά το υπέγραψαν, γιατί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις αρκούσε μια εξουσιοδότηση στον πρόεδρο ή την αντιπρόεδρο (πράγμα που επίσης ανέφερε ο Βασιλείου σαν δυνατότητα), ενώ τώρα έπρεπε να «δεθούν χειροπόδαρα» στις επιλογές της διοίκησης του δήμου;

  Οι ευθύνες των Καγιαλή και Γιαννουλάτου είναι βαριές, όπως και όσων υπερψηφίζουν αυτά τα διαδικαστικά «πραξικοπήματα» και φυσικά και του Ζαμάνη που τα εγκρίνει και τα ανέχεται.

  Και είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνουν βαρύτερες – για όλους τους - όταν αποδειχτεί ότι όλα όσα έγιναν ήταν μια προσπάθεια συγκάλυψης του περιεχομένου της μηνυτήριας αναφοράς και του στόχου του χειρισμού της υπόθεσης «καταχρήσεις – εμπρησμός» στις Σχολικές Επιτροπές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος5/3/16 9:25 π.μ.

  ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ

  Ο ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ !!!!!!!
  ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΗΔΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ???? ΑΝΤΕΕΕΕΕΕ....
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΤΗ "ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ" ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ "ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ" ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ....

  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΞ ΑΛΛΑ ΜΕΙΛ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ.

  Η ΚΑΓΙΑΛΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΕΣΟΥΝ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος5/3/16 9:35 π.μ.

  ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ , Η ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΑΖΑΠΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΖΑΠΗ ΗΤΑΝ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. ΑΛΛΑ Η ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΧΑΖΑΠΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.....

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ?
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΠΩΣ Η ΧΑΖΑΠΗ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ!!!!

  ΛΕΤΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΓΙΑΛΗ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ - ΝΤΟΥΝΤΑ - ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ?

  ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΝΑ ΧΕΤΕ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/3/16 9:24 μ.μ.

   Ελάτε ρε παιδιά αφού είναι γνωστό και το λέει και η ίδια με καμάρι ότι ο κολλητός της είναι ο Δελά έτσι τον αποκαλεί [αχ κολλητάρια μου εσείς και σ ανώτερα] τη δουλειά σου μεγαλοκοπέλα μου ξέρεις εσύ απο τέτοια και ο άλλος ζητάει τα συνημμένα μα τι λες τώρα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/16 12:00 π.μ.

   Παιδιά διοικητική υπάλληλος και Δελλά είναι σε ανοιχτή γραμμή λύνουν και δένουν ο Χρονόπουλος λόγο των προσωπικών προβλημάτων απόλυτα σεβαστά δεν μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο ο Ζαμάνης τη κάνει δεν τα βλέπει πόσους ψήφους του έφερε ο Δαλαγραμμάτικας; και πόσους η Σαββοπούλου με την κονκάρδα; Διονύση τα ακούς αυτοί θα σε φάνε...... χαιρετίσματα ....

   Διαγραφή
 64. Ανώνυμος5/3/16 1:07 μ.μ.

  Η ΚΥΡΙΑ ΧΑΣΑΠΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο/Η σχολιαστής επαληθεύει τον τίτλο της ανάρτησης: Πολιτική Χαμέρπεια.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/16 6:53 μ.μ.

   προς τον "ανώνυμο" σχολιαστή ή σχολιάστρια:

   άποψη για την δημοσιογραφία μπορεί να έχει κανείς όταν είναι σε όρθια στάση, όχι στα 4

   (για να θυμηθούμε και την ατάκα του Στάικου)

   Διαγραφή
 65. Ανώνυμος5/3/16 6:49 μ.μ.

  Ρε παιδιά μας αποπροσανατολίζουν με κάτι τέτοια όπως οι σχολικές επιτροπές. Στόχος τους είναι πως θα φαγωθούν τα 14.000.000€ που λένε ότι έχουν στην τράπεζα.! Γνωστά κόλπα στην ΑΔΚ από παλιά.
  Μόνο 450.000€ από ότι άκουσα για την ανάθεση σε εταιρεία φύλαξης για την αστυνόμευση όλου του δήμου. Κάτι εκατομμύρια για την βελτίωση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου "leed" (κόλπο γνωστό αν γυρίσετε το τελευταίο τρίμηνο του 2010).! Κάτι για μελέτες και τα σχετικά παραμύθια, περί κατασκευής του ΤΥΠΕΤ, περί αντικαταστάσεως των υδρομετρητών με ηλεκτρονικούς κλπ κλπ στο τέλος της θητείας τους δεν θα υπάρχει "ΜΙΑ".! Κύριοι η επόμενη διοίκηση δεν θα κάνει "συμψηφισμούς".!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ζητώ συγγνώμη για τη μεγάλη καθυστέρηση, αλλά το είχα περάσει για ανεβασμένο. Γι αυτό και το ξανανεβαζω με σημερινή ημερομηνία.

   Διαγραφή
 66. Ανώνυμος5/3/16 9:40 μ.μ.

  Ο Μιχιώτης ζητούσε τα συνημμένα, καλά ρε Στέφανε πλάκα κάνεις που να βρει χρόνο η υπάλληλος πολύ δουλειά πολύ, βάλε και τις υπερωρίες στο μπλοκ δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε κι αυτό την χρειαζόμαστε κι εκεί τι να κάνουμε........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος6/3/16 8:26 μ.μ.

  Ας βάλουμε κ λίγο μουσική , αφιερωμένο σε πολλές-ους .

  https://youtu.be/w7byob455pw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος7/3/16 10:36 π.μ.

  Σε παρωδία εξελίσσεται η υπόθεση των σχολικών επιτροπών.

  Δύσκολο να την εντάξουμε στην τραγωδία γιατί δεν είναι απομίμηση μιας σοβαρής πράξης ούτε στην κωμωδία γιατί τα πεπαγράμμενα μπορεί να είναι άσχημα αλλά δεν προκαλούν το γέλωτα καθώς είναι καταστροφικά. Άρα μόνο στην παρωδία μπορούμε να την εντάξουμε καθώς φαίνεται να είναι μία αδέξια απομίμηση ενεργειών που υποτίθεται ότι θα οδηγήσουν στην διαφάνεια της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.
  Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις ανακαλύψεις των στοιχείων για πιθανή υπεξαίρεση χρημάτων στις σχολικές επιτροπές και την πυρκαγιά στο γραφείο των σχολικών επιτροπών οι διαδικασίες που έχει κινήσει η διοίκηση του δήμου για την διαλεύκανση της υπόθεσης όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει σε άμεσα αποτελέσματα αλλά έχουν θολώσει στο έπακρο την υπόθεση αυτή.
  Με ρυθμό χελώνας και μετά από πιέσεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ξεκίνησαν οι ενέργειες για την απόδοση ευθυνών τόσο για την πιθανή υπεξαίρεση όσο και την πυρκαγιά. Είναι τέτοια η αδιαφάνεια, η κωλυσιεργία, οι λάθος διαδικασίες που επιβάλλονται από την πλευρά της διοίκησης και η φίμωση αυτών που εκφράζουν διαφορετική άποψη με ύπουλες και ανήθικες μεθόδους που μας οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: ότι υπάρχει συμφωνία συγκάλυψης.
  Μόνο τη συγκάλυψη δεν περιμέναμε όλοι εμείς που πιστέψαμε στις προγραμματικές δεσμεύσεις των Ανοιχτών Οριζόντων για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται σιγά σιγά ότι ζούσαμε σε ένα όνειρο που εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη.
  ΛΑΜΕΝΤ ΒΑΒΝΙΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Ανώνυμος7/3/16 12:08 μ.μ.

  Διάβασα στη Βορεινή για την "τρομερή επιτυχία" που είχε η χτεσινή εκδήλωση της Νέας Πνοής για την ασφάλεια. Αλλά είδα στις φωτογραφίες ότι παραβρέθηκαν το πολύ 40-45 άτομα κι ανάμεσά τους :
  1 καθηγήτρια εγκληματολόγος – κοινωνιολόγος
  1 διοικητής τμήματος ασφαλείας
  1 συντονίστρια ΜΚΟ !
  1 στέλεχος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού!!
  1 εκπαιδευτής σκύλων !!!
  1 δήμαρχος (ο δικός μας) και 2 αντιδήμαρχοι (από αλλού)
  5 δημοτικοί σύμβουλοι Μπιτάκος, Φωτάκης, Αυγέρη, Λουκάτου, Σπηλιώτης
  2 εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων Λουκάτος, Πανουργιά
  2 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Παπαπαναγιώτου,Καρασαρλής
  1 πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Ποτίδης
  4-5 εκπρόσωποι εξωραϊστικών,
  ο Α. Κατσιακίδης, η Κ. Σαββοπούλου κλπ
  Δηλαδή οι ‘συνήθεις ύποπτοι’ που πηγαίνουν σε κάθε συγκέντρωση μαζί με τους χτεσινούς καλεσμένους ήταν στο σύνολο 23 άτομα, δηλαδή πάνω από το μισό ακροατήριο…
  Όσο για το άλλο μισό ήταν σχεδόν όλοι τους από -ηντα και φεύγα… Αυτοί είναι που ανησυχούν για την ασφάλεια των σπιτιών τους. Οι άλλοι, δεν ανησυχούν γιατί τα σπίτια τους τους τα έχουν πάρει ή τα παίρνουν οι τράπεζες, τα ταμεία και η εφορία…
  Φιλική συμβουλή προς "ενεργούς πολίτες". Αν θέλετε να είστε χρήσιμοι, βγείτε από το καβούκι σας και ακούστε τα βάσανα του κοσμάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/3/16 12:21 μ.μ.

   Αυτή ακριβώς είναι η εμβέλεια όλων αυτών των τύπων. Ο σοβαρός κόσμος δεν χαλαλίζει ούτε λεπτό για δαύτους. ακόμα περισσότερο αν είναι να χάσει τη Κυριακή του.Μόνο κάτι συνταξιούχοι πάνε και τους ακούνε. Κι αυτοί συνεχίζουν στη κοσμάρα τους. Αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια χωρίς κανένα νόημα. Στο τέλος θα φάνε όλοι μαζί μια μούντζα και θα το ευχαριστηθούν,τέτοιοι βλάκες που είναι....

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/16 1:30 μ.μ.

   ΦΙΛΕ 12.08 ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ
   ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΤΑΝ 10 ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΥ , ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ 3 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, Ο ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΟΠΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗ ΧΑΖΑΠΗ. ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 33 ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ 45 ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΚΥΛΩΜΕΝΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ" ΔΗΜΟΤΕΣ..... ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/16 3:41 μ.μ.

   Το αστείο με την Βορεινή είναι πως ενώ παρευρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο Ζαμάνης, δεν έχει αναρτήσει καμία φωτογραφία του...ακόμα και καθίμενος που είναι, τράβηξε τη φωτογραφία έτσι ώστε να μη φαίνεται. Σα μικρό παιδί....

   Διαγραφή
 70. Ανώνυμος7/3/16 12:41 μ.μ.

  ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΧΤΕΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΟΡΘΙΟ Η ΓΝΩΣΤΗ "ΠΕΤΡΕΛΕΟΥ" ΜΕ ΤΟΝ "ΔΕΛΑ" ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ? ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/3/16 1:27 μ.μ.

   Μήπως αγαπούσαν από πάντα? Γιατί άγνωστοι δεν είναι...Λέω εγώ τώρα?

   Διαγραφή
 71. Ανώνυμος7/3/16 7:55 μ.μ.

  Ρε παιδιά μας αποπροσανατολίζουν με κάτι τέτοια όπως οι σχολικές επιτροπές. Στόχος τους είναι πως θα φαγωθούν τα 14.000.000€ που λένε ότι έχουν στην τράπεζα.! Γνωστά κόλπα στην ΑΔΚ από παλιά.
  Μόνο 450.000€ από ότι άκουσα για την ανάθεση σε εταιρεία φύλαξης για την αστυνόμευση όλου του δήμου. Κάτι εκατομμύρια για την βελτίωση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου "leed" (κόλπο γνωστό αν γυρίσετε το τελευταίο τρίμηνο του 2010).! Κάτι για μελέτες και τα σχετικά παραμύθια, περί κατασκευής του ΤΥΠΕΤ, περί αντικαταστάσεως των υδρομετρητών με ηλεκτρονικούς κλπ κλπ στο τέλος της θητείας τους δεν θα υπάρχει "ΜΙΑ".! Κύριοι η επόμενη διοίκηση δεν θα κάνει "συμψηφισμούς".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Ανώνυμος7/3/16 7:59 μ.μ.

  ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΖΑΠΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΚΥΡΗ!!!

  Σε μυστική συνεδρίαση η έγκριση της μηνυτήριας αναφοράς της Σχ. Επιτροπής κατά αγνώστων για την περυσινή φωτιά

  07 Μαρ 2016 by Maria Chazapi

  Κεκλεισμένων των θυρών έγινε- στην πρόσφατη (4/3) έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση- η ανάγνωση του περιεχομένου της μηνυτήριας αναφοράς, που η Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης θα καταθέσει κατά αγνώστων για την περυσινή φωτιά στα γραφεία των Επιτροπών στην Άνοιξη. Η απόφαση για μυστικότητα στην ανάγνωση του κειμένου ελήφθη μετά από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, από την οποία διαβάστηκε αρχικά ένα απόσπασμα και εν συνεχεία- μετά και από την επιμονή των εκπροσώπων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας- το πλήρες κείμενο. Και αυτό γιατί ο κ. Βασιλείου, μαζί με την εμπιστευτικότητα, ζητούσε και την υπογραφή του κάθε μέλους σε κάθε σελίδα της μηνυτήριας αναφοράς.

  Η ανάγνωση εντούτοις της γνωμοδότησης, που είχε σταλεί ηλεκτρονικά στη διοικητική υπάλληλο της Σχολικής Επιτροπής αλλά δεν είχε κοινοποιηθεί στα μέλη, αποκάλυψε πως ο νομικός σύμβουλος προέκρινε δυο τρόπους υποβολής της μήνυσης- είτε με τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω (ανάγνωση κειμένου, έγκρισή του από τα μέλη και υπογραφή τους) είτε με την εξουσιοδότηση προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

  Τη γνωμοδότησή του κλήθηκε να υποστηρίξει και τηλεφωνικά ο κ. Βασιλείου, μια που πιεστικό ήταν το ερώτημα από τις Α. Τόκα, Α. Χατζηαθανασίου, Α. Κώνστα και Β. Πεντζερίδου σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλει αφενός τη μυστικότητα και αφετέρου την υπογραφή τους. Σ’ αυτό το ερώτημα, απάντηση δεν υπήρξε: Σε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση ο νομικός σύμβουλος του Δήμου αρκέστηκε να επικαλεστεί τον εμπιστευτικό χαρακτήρα που έχει συνήθως μια μήνυση και που αφορά στον εντολέα- την Επιτροπή- και στον εντολοδόχο- τον ίδιο, ως δικηγόρο. “Δεν είναι ορθό και δεν ενδείκνυται να δημοσιοποιηθεί η αναφορά, επειδή τα δικαστικά πράγματα δεν τίθενται σε κοινή θέα” υποστήριξε ο κ. Βασιλείου.

  Παρόμοια πρακτική είχε ακολουθηθεί και μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν και η Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης ενέκρινε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς κεκλεισμένων των θυρών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ανώνυμος7/3/16 8:00 μ.μ.

  Αξίζει εντούτοις να αναφερθούν και τα παρακάτω:

  Η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται σε δυο πορίσματα, που ήδη έχουν διενεργηθεί για τις συνθήκες της φωτιάς τον περασμένο Απρίλιο, σε αυτό της ΕΔΕ εκ μέρους του Δήμου και σε αυτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για το μεν πρώτο τα μέλη έχουν αποσπασματική και μόνο γνώση, μια που μόνο κομμάτια του έχουν διαβαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής. Ενώ το δεύτερο αναγνώστηκε μεν, αλλά εκ των υστέρων.

  Μέλη της Επιτροπής, προερχόμενα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας έχουν ζητήσει επανειλημμένα τα πορίσματα αυτά και παραπέμφθηκαν στο Δήμο: “Κάνετε μια αίτηση και θα τα πάρετε” ήταν και τότε (από τον Πρόεδρο Π. Χρονόπουλο) αλλά και τώρα (από την προεδρεύουσα Ε. Καγιαλή) η απάντηση. Όπως όμως κατήγγειλε η κ. Τόκα, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, η αίτηση αυτή έγινε- και απορρίφθηκε με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Μ. Χρηστάκη, που βάσει γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου, επικαλέστηκε τη μη ύπαρξη προσωπικής έννομης σχέσης, που να συνδέεται με το περιεχόμενο των διοικητικών στοιχείων, στα οποία ζητήθηκε πρόσβαση.

  Έτσι τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής κλήθηκαν να εγκρίνουν μια μηνυτήρια αναφορά, την οποία διάβασαν εκεί και τότε, που στηρίζεται σε δυο πορίσματα διαβασμένα κυριολεκτικά στο πόδι και με μια διαδικασία ασυνήθιστη, την οποία δεν είχαν το χρόνο να ελέγξουν, μια που η Επιτροπή συγκλήθηκε εκτάκτως και επειγόντως.*

  “Μην το ψηφίζετε” ήταν η επωδός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλους της Επιτροπής Σπ. Γιαννουλάτου στα ερωτήματα των συναδέλφων του, αναγκάζοντας την κ. Χατζηαθανασίου να μιλήσει για αντιδημοκρατική και συνοπτική διαδικασία.

  Κανονισμό λειτουργίας, τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής δεν έχει, παρόλο που προβλέπεται από τη νομοθεσία (Ν.3463/2006, άρθρο 240). Πολλές φορές εντούτοις ο κ. Γιαννουλάτος έχει αναφερθεί στην κατ’ αναλογία εφαρμογή του αντίστοιχου Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενδιαφέρον, συνεπώς, θα είχε να αναζητηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη διεξαγωγή μιας μυστικής συνεδρίασης. Πάντως για το Δημοτικό Συμβούλιο- και μετά από αιτιολογημένη απόφαση- είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, φτάνοντας τα 4/5 των μελών, δηλαδή -και κατ” αναλογία- τα 10 επί των 13 της Επιτροπής. Η απόφαση την περασμένη Παρασκευή ελήφθη με 6 υπέρ της μυστικότητας και 4 κατά.

  Ε ΡΕ ΜΑΡΙΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΣΑΝΤΙΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΩΝΙΖΟΥΝΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Ανώνυμος8/3/16 12:13 μ.μ.

  Κατα τα άλλα στην φδ ενδιαφέρονται για την ενημέρωση των πολιτών ! Μπούρδες , αφού αποδεικνύεται συνεχώς ότι όταν δεν υπάρχουν σχόλια στην Διονυσοσκουφίτσα δεν υπάρχουν ούτε στην φωνή διονύσου , δουλειά τους είναι να υποστηρίζουν με χυδαιότητες την δημοτική αρχή , αυτά βρε λαγοί της φωνής διονύσου νομίζετε πως δέν τα βλέπουμε ? Τι σόι ενημέρωση κάνετε ? Γιατί δεν γράφετε καλύτερα Γραφείο τύπου ΑΔΚ ? Θα το δεχτούμε , όχι όμως να μας λέτε ότι είσαστε κ ανεξάρτητοι , ήμαρτον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Ανώνυμος8/3/16 2:44 μ.μ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αναφορικά με τις εξελίξεις στην 4η συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 4 Μαρτίου, η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου καταγγέλλει τα παρακάτω:

  Στο 1ο θέμα που αφορούσε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστων για τον εμπρησμό στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής τον Απρίλιο του 2015
  1. Ενώ στα μέλη της Επιτροπής αναγνώστηκε στο σύνολό της η μηνυτήρια αναφορά που συντάχθηκε από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Ι. Βασιλείου, όχι μόνο δεν δόθηκαν αλλά ούτε καν διαβάστηκαν τα συνημμένα που αναφέρονταν σε αυτή.
  2. Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό του ενώπιον οποιαδήποτε Δημόσιας Αρχής. Ο Πρόεδρος από την συστατική πράξη έχει την θεσμική υποχρέωση και το δικαίωμα να εκπροσωπεί το νομικό πρόσωπο και στα δικαστήρια.Η μήνυση αφορά το Νομικό Πρόσωπο, επομένως από πού προκύπτει ότι τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου θα έπρεπε να υπογράψουν σελίδα σελίδα την μηνυτήρια αναφορά; Ερώτημα στο οποίο ο κ. Βασιλείου, ερωτηθείς τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, δεν απάντησε επαρκώς μη αναφερόμενος στην νομοθεσία που το προβλέπει.
  Μετά και από τα παραπάνω, τα οποία επεσήμανε η εκπρόσωπος της ΔΑΔΙΟΝ στη Σχολική Επιτροπή κ. Αναστασία Κώνστα, δέχτηκε να υπογράψει, εφόσον και μόνο επρόκειτο για εξουσιοδότηση προς τον Πρόεδρο ώστε να καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά. Η πρότασή της δεν έγινε δεκτή, οπότε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, μετά τη συζήτηση του θέματος.
  Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που σημειώνονται παρόμοια περιστατικά. Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ήδη από τον Ιούνιο του 2015, είχε δημόσια καταγγείλει πως ειδικά σε θέματα νομικής υποστήριξης, τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής ενημερώνονται και καλούνται να αποφασίσουν μέσα σε διάστημα μιας ημέρας ή και μερικών ωρών- και προχθές επιτόπου.
  Είναι πλέον φανερό πως πάγια τακτική της δημοτικής αρχής είναι να φέρνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής προ τετελεσμένων γεγονότων, με την ανοχή μάλιστα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι μέλος.
  Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δοκιμάζεται σοβαρά και εντέλει να καταστρατηγείται η δημοκρατική και συλλογική λειτουργία στη Σχολική Επιτροπή, φαινόμενα που έρχονται να προστεθούν στις οικονομικές ατασθαλίες του παρελθόντος και τη φωτιά στα γραφεία της πριν από ένα χρόνο.
  Γραφείο Τύπου
  Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Ανώνυμος10/3/16 11:28 π.μ.

  Καλημέρα με μία μαντινάδα για τον Θοδωράκι ..

  Άντρας απού'χει στην ζωή ήθος τιμή κι ανδρεία,
  είν'αετός στον ουρανό απού πετά μ'αξία.

  Εσύ θοδωράκι μου δεν θα μάθεις να πετάς διότι σου λείπουν τα παραπάνω , πέρασαν τα χρόνια σου ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Ανώνυμος10/3/16 2:42 μ.μ.

  Την Τετάρτη το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο στο Κρυονέρι, κάνει μάθημα η παιδική χορωδία του δήμου. Η χορωδία αυτή φέτος θα συμμετάσχει σε κάποιες εκδηλώσεις εκτός Αθηνών.
  Η κόρη μου είναι καινούργιο μέλος της χορωδίας και με ενημέρωσε ότι χθές θα έπερεπε να βρίσκομαι στο πολιτιστικό γιατί θα μας ενημέρωναν τους γονείς σχετικά με αυτές τις εκδηλώσεις. Βρεθήκαμε λοιπόν εκεί και εμφανίστηκε κάποιος κύριος, ως εκπρόσωπος του Δήμου και μας είπε, ότι στην εκδήλωση που θα πάνε τα παιδιά στα Γιάννενα, είχε εξασφαλίσει το ποσό των 3.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα ήταν για τη μεταφορά και τη διανομή των παιδιών εκεί. Σε ερώτηση γονέα σχετικά με την ασφαλή συνοδεία των παιδιών, απάντησε ότι δεν ήξερε ακόμα ποιοί και αν θα συνοδεύσουν από το Θέσπι, ούτε αν τα έξοδα των γονιών συνοδών μπορούν να καλυφτούν από αυτούς.
  Να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά που συμμετέχουν είναι ανήλικα και τα περισσότερα από αυτά του δημοτικού σχολείου.
  Σε επόμενη ερώτηση, για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος αυτές τις δύο μέρες, αν υπάρχει πρόβλεψη για το κόστος της συμμετοχής προκειμένου να γίνει προυπολογισμός από τους γονείς,δεν μπορούσε να απαντήσει.
  Όταν οι γονείς είπαμε ότι αρνούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας χωρίς να τα συνοδεύουμε μας είπε να συμπληρώσουμε μια λίστα με αυτούς που θέλουν να συνοδεύουν και αυτούς που δεν θέλουν.Επειδή η κουβέντα δεν έδειχνε να καταλήγει πουθενά και οι τόνοι είχαν ανέβει, ζητήσαμενα το σκεφτούμε και να περιμέμουμε κάποια σαφή απάντηση από μέρους του. Τότε ένας γονιός ρώτησε το όνομα του κυρίου και ποιά ήταν η θέση του στο Θέσπι. Η απάντηση που μας έδωσε έγινε θέμα συζητήσεων μετά και θα σας τις μεταφέρω μαζί με τους προβληματισμούς μου. Το όνομα του ήταν Ηλίας Κουρκούτας και ήταν εθελοντής του δήμου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/3/16 3:55 μ.μ.

   Άρα τόση ώρα σας έδινε πληροφορίες και οδηγίες κπ χωρίς θεσμική ή υπαλληλική σχέση με τον Δήμο.
   Ωραία, να τους χαιρόμαστε!!!Ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν εθελοντές!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/16 4:40 μ.μ.

   ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΛΟΝΤΕΣ

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/16 7:45 μ.μ.

   Μπα...απλή συνωνυμία!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/3/16 8:20 μ.μ.

   Να δείς που οι περιβόητοι αιρετοί , από υπάλληλους θα το βρούν!

   Διαγραφή
 78. Ανώνυμος10/3/16 6:59 μ.μ.

  Συνεχίζω,
  θέμα συζήτησης ήταν επίσης, η αποκλειστική χρήση του θεάτρου του πολιτιστικού τις Τετάρτες, από την χορωδία κατά τις ώρες που αυτή έχει πρόβα,γιατί μια φορά το μήνα στο θέατρο αυτό γίνονται ομιλίες. Τις μέρες εκείνες τα παιδιά κάνουν πρόβα σε αίθουσα στον κάτω όροφο του πολιτιστικού. Η απάντηση του κυρίου Κουρκούτα και σε αυτό το θέμα ήταν ασαφής. Όταν κατέβηκα στον κάτω όροφο για να παραλάβω την κόρη μου, πέρασα ανάμεσα από στοιβαγμένα παγκάκια, καρέκλες πλαστικές, κάδους απορριμάτων, σκηνικά θεάτρου, χαρτόκουτα και άλλα πολλά.
  Από τους τοίχους έτρεχε νερό και μικρές λιμνούλες σχηματίζονταν στο δάπεδο.
  Και τώρα θέλω να υποβάλλω μερικά ερωτήματα από αυτά που ακούστηκαν χθές:
  Ποιός έστειλε τον αναρμόδιο κύριο Κουρκούτα να μας μιλήσει?
  Πως ως εθελοντής εξασφάλισε τα χρήματα για την εκδήλωση?
  Γιατί όταν καλούμε στο τηλέφωνο του Θέσπι, η κυρία Αλεξοπούλου που είναι υπεύθυνη όπως μας είπε για τα πολιτιστικά θέματα, μετά από επικοινωνία μας μαζί της, μας παραπέμπει στον αναρμόδιο εθελοντή κύριο Κουρκούτα?
  Γιατί μας είπε ο κ. Κουρκούτας ότι δεν υπάρχει ακόμα προυπολογισμός?
  Γιατί δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος του Θέσπι να απαντήσει στις ερωτήσεις μας?
  Γιατί αφού δεν υπάρχει προγραμματισμός, ο κύριος Καρδιόλακας,υποσχέθηκε δωρεάν συμμετοχή των παιδιών και των συνοδών τους τόσους μήνες πριν?
  Γιατί η κυρία Καλάκου που είναι υπεύθυνη του πολιτιστικού Κρυονερίου και μέλος του Θέσπι δεν ειδοποίησε τον πρόεδρο του?
  Αυτό το νομικό πρόσωπο υπάρχει και λειτουργεί ακόμα ή ο κ. Κουρκούτας είναι το νομικό πρόσωπο?
  Πως είναι δυνατόν ο δήμαρχος και ο Θέσπις, να μας υποβιβάζουν με τέτοιο τρόπο, στέλνοντας έναν ανεύθυνο
  υπεύθυνο να μας μιλήσει για τα παιδιά μας?
  Ποιός γονιός μπορεί να αισθανθεί ασφαλής με τέτοιους υπεύθυνους και να τους εμπιστευθεί τα παιδιά του?
  Λειτουργεί κάτι σωστά στο δήμο?
  Γιατί οι αίθουσες διδασκαλίας του πολιτιστικού έγιναν αποθήκες του δήμου?
  Γιατί τρέχουν τα νερά στους τοίχους?
  Γιατί πληρώνονται τόσοι άνθρωποι από το Θέσπι και το δήμο?
  Μήπως πρέπει να υπενθυμίσει κανείς σε αυτές τις κυρίες και τους κυρίους τη δουλειά τους?
  Μήπως πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι πληρώνονται από εμάς τους δημότες?
  Γιατί, γιατί, γιατί???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/3/16 8:27 μ.μ.

   Μην περιμένετε κυρία μου να σας απαντήσει κάποιος , έχουμε την πιο άχρηστη δημοτική αρχή των τελευταίων 30 έτων , δεν φταίνε οι υπάληλλοι για το γεγονός των αναρμόδιων που σας πληροφορεί , αλλά η δημοτική αρχή .

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/16 9:21 μ.μ.

   Θα ήθελα πολύ, να υπογράψω με το όνομά μου τα δύο αυτά κομμάτια, αλλά φοβάμαι ότι από αυτούς τους ανθρώπους, θα στοχοποιηθεί το παιδί μου.
   Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/16 11:44 μ.μ.

   Πολύ καλά κάνετε κ γράφετε ανώνυμα , η δημοτικλη αρχή είναι οι περισσότεροι τραμπούκοι κ δειλοί , όμως για ένα πράγμα να είστε βέβαιη , θα το πληρώσουν πολύ ακριβά , σας το λέει κάποιος που πάντα κρατά τον λόγο του ..

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/3/16 10:55 π.μ.

   Σιγά εσύ Νταρτανιάν!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/3/16 11:31 π.μ.

   Άντε βρε λαγέ αυτά να τα γράψεις στην φωνή , και για να σου φτιάξω λίγο κ το κέφι θα σου αφιερώσω κ μία μαντινάδα .

   Στο μερακλιδω τα χαρτια εισαι και εσυ γραμμενος
   και αν εχαθουνε τα χαρτια και συ θα πας χαμενος

   Διαγραφή
 79. Ανώνυμος10/3/16 9:32 μ.μ.

  Τις ανακοινώσεις του δήμου ποιός τις γράφει???
  Σήμερα έβαλε και φωτογραφίες χωρίς κεφάλια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Ανώνυμος11/3/16 7:54 π.μ.

  Στο πολιτιστικό του Κρυονερίου συμβαίνουν πολλά τον τελευταίο καιρό!!! Με ποιού την ανοχή και ποιού την ευθύνη θα δείξει σύντομα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Ανώνυμος11/3/16 9:00 π.μ.

  Ο φυσιολατρικός σύλλογος της Δροσιάς, ανέβασε στο πολιτιστικό κέντρο Κρυονερίου, την παράσταση τρεις γάμοι και ένα μωρό. Στο πρόγραμμα του έργου είχε ευχαριστίες στο Θέσπι για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου και στην κ. Καλάκου υπεύθυνη του πολιτιστικού για τη βοήθειά της.
  Για να παρακολουθήσει κανείς την παράσταση, έπρεπε να κλείσει θέση τηλεφωνικά. Για να την παρακολουθήσει όμως, έπρεπε και να πληρώσει ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ πέντε ευρώ!!!! Κάτι που με προσοχή είχαν αποκρύψει από τις αφίσες της παράστασης!!! Έγιναν συνολικά οκτώ παραστάσεις με εισητήριο και δύο με προσφορά τροφίμων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στίς αφίσες για τις δύο επιπλέον παραστάσεις, έγραφε "Αντί εισητηρίου προσφορά τροφίμων". Ο κανονισμός του Θέσπι προβλέπει καθαρά ότι όταν οι αίθουσες παραχωρούνται δωρεάν οι θεατές ΔΕΝ πληρώνουν εισητήριο!!! Κανείς λοιπόν από το Θέσπι δεν πρόσεξε ότι οι θεατές δεν έπρεπε να πληρώσουν ή ότι ο φυσιολατρικός σύλλογος έπρεπε να πληρώσει στο Θέσπι ενοίκιο για την αίθουσα???
  Το πολιτιστικό του Κρυονερίου χωράει πάνω από διακόσια άτομα και ήταν σε κάθε παράσταση γεμάτο!Ο καθένας μας ας κάνει τους υπολογισμούς του και τις σκέψεις του για το τι συμβαίνει στο Θέσπι, στο Δήμο και ΑΝ αυτή η διοίκηση διαφέρει σε κάτι από την προηγούμενη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 11:17 π.μ.

   8 παραστάσεις Χ 200 θεατές Χ 5 ευρώ = 8.000 ευρώπουλα !!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/16 9:11 π.μ.

   Παιδιά απο αριθμητική σκίζετε, όπως επίσης και απο υπερβολές. Καταρχήν το Θέατρο χωράει 150 σε ανθρώπινες συνθήκες και οχι 200 όπως τραβηγμένα αναγράφεται.Σε καθε παρασταση μπορεί να είχε κατα μέσο όρο 100-120 ατομα,αλλα το αντίτιμο δεν το πληρώναν όλοι.Κανεις δεν αναφέρει π.χ οτι στην παράσταση η είσοδος σε παιδια, φοιτητές και ανέργους ήταν δωρεάν. Αρα εχουμε και λέμε αντε 100 που (πάλι πολλά είναι) πληρωμένα εισητήρια όπότε λοιπόν 8χ100χ5= 4000, και οχι 8400! Θέλετε να βάλουμε τα εξοδα για τα φώτα,την σκηνοθέτη,τα σκηνικά, και τα κουστούμια, να δουμε τελικά τι μένει στον Σύλλογο;

   Διαγραφή
 82. Ανώνυμος11/3/16 10:05 π.μ.

  11/3/16 9:00 π.μ.
  Και βέβαια διαφέρει:
  1.Έχει καταργήσει το ΘΕΣΠΙΣ
  2.Έχει αντικαταστήσει το ΔΣ του με εθελοντή,
  και
  3.Έχει αποστελεχώσει το τμήμα Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού που υποτίθεται ότι θα αναλάβει τις δραστηριότητες του ΘΕΣΠΙ μόλις αυτός οριστικά κατεργηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Ανώνυμος11/3/16 10:47 π.μ.

  Η κυρία Καλάκου, υπεύθυνη του πολιτιστικού κέντρου του Κρυονερίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Θέσπι δεν αντέδρασε στην είσπραξη εισητηρίου από το φυσιολατρικό σύλλογο Δροσιάς; Ενημέρωσε τον πρόεδρο του Θέσπι για αυτό το γεγονός;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Ανώνυμος11/3/16 11:01 π.μ.

  Ο Δαρδαμάνης ο πρόεδρος του Θέσπι ξέρει κάτι για το θέμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 11:48 π.μ.

   Γιατί μπλέκεται τον Δαρδαμανη;; Ρωτήστε την υπεύθυνη του Πολιτιστικού του Κρυονεριου ή τον φυσιολατρικό σύλλογο Δροσιας.!! Η είσπραξη των 5€ γινόταν με νόμιμη απόδειξη;; Δήμαρχε τράβηξε κανένα αυτή γιατί η σιωπή κρύβει συνενοχή.!!
   Έσοδα 8.000€ για τον σύλλογο ΜΑΥΡΑ με την ευλογία της δημοτικής αρχής;;; Μετά θα ζητούν και επιχορήγηση από τον δήμο;;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/16 4:37 μ.μ.

   ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤ' ΑΥΤΩΝ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ???

   Διαγραφή
 85. Ανώνυμος11/3/16 11:16 π.μ.

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Ανώνυμος11/3/16 12:09 μ.μ.

  Η φωνή διονύσου αποδεικνύει ακόμα μία φορά ότι στις πρόσφατες αναφορές-καταγγελίες που αφορούν την παιδική χορωδία κ τον φυσιολατρικό σύλλογο ΔΡΟΣΙΑΣ ακολουθεί την τακτική της πάπιας ! Βρέ λαγουδάκια πού είναι η ενημέρωση που τόσο πολύ διαφημίζετε ? Βρε γραφείο τύπου της ΑΔΚ τι θα πείτε τώρα για όλα αυτά αλλά κ για τα προηγούμενα ? Πολίτες ανεξάρτητοι τα καταγγέλουν . Είσαστε άξιοι της μοίρας σας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Ανώνυμος11/3/16 1:21 μ.μ.


  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ

  Αγαπητέ Δήμαρχε.
  Δική σου ευθύνη είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του.
  Δεκαοκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου στην διοίκηση του Δήμου είμαστε πάλι στο μηδέν ή και κάτω του μηδενός , χειρότεροι από την διοίκηση Καλαφατέλη και να εξηγηθώ.
  1, Κατανοώ ότι η έκπληξη για την εκλογή σου τόσο σε εσένα όσο και στην Δημοτική Ομάδα από τις εκλογές του Μαΐου του 2014 ήταν τεράστια. Δεν το περίμενες , δεν το πίστευες όχι μόνο εσύ αλλά και κανένας άλλος . Και ας πούμε ότι δικαιολογημένα πέρασαν άπρακτοι οι 4 μήνες έως ότου αναλάβεις την 01/09/2014. Μετά όμως δική σου επιλογή ήταν οι θέσεις ευθύνης και η στελέχωση τους με ανθρώπους που από ότι μέχρι σήμερα έχει αποδεδειχθεί ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο . Θα μου πεις αυτοί εκλέχτηκαν με αυτούς έπρεπε να δουλέψω. Δυστυχώς διαφωνώ γιατί αυτή η καραμέλα είναι που οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής . Αν λοιπόν έχεις καταλάβει την ανεπάρκεια τους γιατί δεν τους αλλάζεις . Εσύ έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι . Μήπως η ατολμία σου έχει να κάνει με πολιτικό κόστος.
  2. Δημιούργησες την Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού. Άραγε με ποια αρμοδιότητα και με ποιο σκοπό. Από την περιγραφή και μόνο έπρεπε να έχει ήδη σχεδιαστεί το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου μέσα από διαβούλευση πρώτα με την Δημοτική Ομάδα και μετά με την κοινωνία και ο σχεδιασμός αυτός ήδη να εκτελείται. Αντ ‘ αυτού το μόνο έργο του κ. Αντιδημάρχου μετά της συζύγου του είναι να σε απαξιώνουν , να σε κατηγορούν , να σε υποσκάπτουν και να διαφημίζεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και το γραφείο τύπου του Δήμου σχεδόν καθημερινά , λες και είναι δικά του , κάνοντας το άσπρο – μαύρο δήθεν ότι κάνει έργο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 4:41 μ.μ.

   Φίλε ανεπαρκής είναι πρώτα ο Δήμαρχος κ μετά όλοι οι άλλοι , αναρωτιέμαι αν έχετε καταλάβει πως έχουμε ένα 12χρόνο για Δήμαρχο.

   Διαγραφή
 88. Ανώνυμος11/3/16 1:21 μ.μ.

  3. Στον τομέα της καθημερινότητας έβαλες τον κ. Μπάση και αυτόν τον ακύρωσες βάζοντας του διάφορους εντεταλμένους και παίρνοντας του αρμοδιότητες . Γιατί κατάλαβες την ανεπάρκεια του και τα έκανες χειρότερα . Η κίνηση αυτή έκανε την καθημερινότητα του Δημότη βάσανο ( κλαδιά. Σκουπίδια , λακκούβες κλπ) χώρια που αποθράσυνε τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους που θεώρησαν τον εαυτό τους ως αναντικατάστατους και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
  4. Στην Τεχνική Υπηρεσία έβαλες τον υπερφίαλο κ. Λυρούδια που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει αλλά από έργο μηδέν. Τι να πούμε για τα όμβρια τις πλημμύρες την αποχέτευση , τις παιδικές χαρές . Ο θεός να βάλλει το χέρι του να μην έχουμε ατύχημα
  5. Η Μαγγίνα κάθεται πάνω στα εκατομμύρια του Δήμου και κουμάντο κάνουν οι υπηρεσιακοί όπως και επί Καλαφατέλη . Ο προϋπολογισμός του Δήμου άργησε να γυρίσει 2 μήνες των δε νομικών προσώπων ακόμα αναμένονται.
  6, Στην Παιδεία , τον Αθλητισμό και τις Κοινωνικές Δομές έβαλες τον Κοκμοτό . Μάλλον όμως έχει μπερδευτεί γιατί ασχολείται μόνο με το Facebook και τις φωτογραφίες. Το αίσχος με τους συλλόγους και τα κλειστά συνεχίζεται. Οι Κοινωνικές Δομές υπολειτουργούν υποστελεχομένες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Ανώνυμος11/3/16 1:22 μ.μ.

  7. Στην Διοίκηση η κ. Ρηγοπούλου και ο κ. Χρηστάκης η απόλυτη απογοήτευση .
  8, Για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν σου λέω τίποτα άφησε τον στην θέση του για να γελάει ο κόσμος .
  9. Τα Νομικά Πρόσωπα η απόλυτη απογοήτευση. Ο Δαρδαμάνης είναι διακοσμητικός για να παίρνει τον μισθό εκτος του ότι είναι και ανίκανος. Ο Στάικος προσπαθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες με τις γνωστές εμμονές του . Οι επιτροπές Παιδείας αστό καλύτερα .
  Αλλά εσύ Δήμαρχε έχεις μεγαλεπήβολα σχεδία να φτιάξεις Δημαρχείο, να ηλεκτροφωτίσεις την πόλη , να παρέχεις ασφάλεια κλπ. Ρε συ Δήμαρχε δουλευόμαστε μεταξύ μας . Εδώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα κλαδιά και να κλείσουμε τις λακκούβες μεγάλα έργα ονειρευόμαστε.
  Φίλε Δήμαρχε,
  Επειδή πιστεύω ότι δεν είναι στις προθέσεις σου να ανοστήσεις τους πολιτικά νεκρούς έχεις ακόμα 3 χρονιά . Έχεις καταλάβει τι πρέπει να κάνεις. Δεν υπάρχει άλλος πολιτικά χρόνος αν θέλεις να διεκδικήσεις και άλλη θητεία . Όλα είναι στο χέρι σου γιατί τώρα παίζεις ακόμα χωρίς αντίπαλο.
  Ο ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΦΙΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Ανώνυμος11/3/16 3:25 μ.μ.

  ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ" - ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η καθημερινότητα όλο και περισσοτέρων οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας δυσχεραίνει. Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας,συνεχίζει να επιτελεί σημαντικό έργο και θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω και ουσιαστικότερα. Θεωρούμε όμως πως μπορεί να υπάρξει άμεση πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βιώνουν μια δύσκολη συγκυρία..

  Με αυτό το σκεπτικό αναλάβαμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε τη δράση ''Προϊόντα σε αναμονή'' σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Κρυονερίου αρχικά και σε συνέχεια με επαγγελματίες από όλο το Δήμου Διονύσου. Η παρουσία σας στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη 16/3/2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου και ώρα 21:00 μ.μ θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια μας.

  Οι Σύλλογοι:

  Γυναικών Κρυονερίου
  Εν Δράσει
  Δρυάδες
  Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας
  Α.Ο Κρυονερίου
  Η Δημοτική Παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου  ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;

  2. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ;

  3. ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 8:06 μ.μ.

   Κανεις αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση γιατί θα έχεις τύψεις να κανεις στο αστέρι που υποστηρίξει καημένε.Το θέμα είναι τι θα μείνει από όλο αυτό.Τα ερωτήματα σου είναι άθλια.

   Διαγραφή
 91. Ανώνυμος11/3/16 3:29 μ.μ.

  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  1. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΑΦΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ (ΟΛΟΙ ΕΚ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ...

  2. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ . ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΝΤΡΟΝΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ;

  3. ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΗΣΑ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 4:44 μ.μ.

   Ωχ υποψιάζομαι ότι οι λαγοί τις φωνής αρθογραφούν κ εδώ , βρε χαμηλής νοημοσύνης υποκείμενα ποιός είναι στο τιμόνι του Δήμου Διονύσου τώρα ? Ο Καλαφατέλης τιμωρήθηκε πολιτικά , δεν είσαστε πλέον αντιπολίτευση , διοίκηση είσαστε , άντε να τα γράψετε αυτά στην φωνή ..

   Διαγραφή
 92. Ανώνυμος11/3/16 3:31 μ.μ.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΝΕΙ ΕΔΕ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Ανώνυμος11/3/16 4:50 μ.μ.

  Με αυτό το σκεπτικό αναλάβαμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε τη δράση ''Προϊόντα σε αναμονή'' σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Κρυονερίου αρχικά και σε συνέχεια με επαγγελματίες από όλο το Δήμου Διονύσου.
  1.Διάβαζε πρώτα καλά Δημητράκη και μετά ανακοίνωνε συμπεράσματα.
  2.Πως μπορεί Δημητράκη να γίνει οποιαδήποτε δράση χωρίς εθελοντές και χωρίς συλλόγους?Η επιτυχία της θα έφτανε μέχρι την ανακοίνωση της η θα ήταν θέμα ´´επαγγελματιων´´
  3. Εσύ πίσω από όλο αυτό,το μόνο που μπορείς να διακρίνεις είναι πολιτικό καπέλωμα.Αξιος και πάλι αξιος.
  4.Την επόμενη φορά Δημητράκη για να μην καρφωνεσαι μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.
  5.Η δράση έχει ήδη διαδοθεί σε όλο το Δήμο (ενημέρωσε σχετικά ο Καλαφι στο ΔΣ ζητώντας βοήθεια,αλλά @@ μεντολες).Μετα την πρώτη ενημέρωση θα ακολουθήσει νέα σε συνεργασία με συλλόγους από Αγ.Στεφανο,Άνοιξη και Διονυσο.
  Σταματα να βλέπεις φαντάσματα Δημητράκη και δες τη μεγάλη εικόνα.
  6.Αν παρακολουθούσες τα δημοτικά θα είχες αντιληφθεί τι ακριβώς έχει προσφέρει ο Κριεμαδης ο Κοντακης ο Καλαφατελης και οι υπόλοιποι σε σχέση με το τι θεσμικά μπορούν να προσφέρουν και σε σχέση με τα εμπόδια που τους μπαίνουν από διάφορες νταντάδες του Σακη του γλυκουλη.Ενδεικτικα μονο σου αναφέρω να ρίξεις μια μάτια στα ρεπορτάζ των τελευταίων ΔΣ.Δεν παρακολουθείς όμως.Αξιος ο μισθός και η διαγραφές χρεών Δημητρακηηηηηηηηηη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 8:53 μ.μ.

   Ξέρουμε τι έχουν προσφέρει οι της παρέας του Κρυονεριου.
   Εκτιμήσαμε την προσφορά σας και σας στείλαμε για βρούβες.!
   Για βρούβες θα πάνε και οι σημερινοί άχρηστοι διοικούντες.!
   Τέρμα τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.!
   ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/3/16 1:07 μ.μ.

   Έλα Άγιε μου τι κανεις καιρό είχα να σε ακούσω.Τα αλλά παιδιά στην πτέρυγα καλά είναι?Σε χειροκροτούν ακόμα?
   Παταπιος

   Διαγραφή
 94. Ανώνυμος11/3/16 5:03 μ.μ.

  Και για να μην ξεχνιόμαστε:
  ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Ανώνυμος11/3/16 5:19 μ.μ.

  Τη μικρότερη ευθύνη για το θέμα του Κουρκούτα την έχει ο Δαρδαμάνης γιατί του τον φόρεσε ο δήμαρχος!!!
  Εδώ δεν αντιδρούν οι αντιδήμαρχοι για την παρουσία του στο δημαρχείο και αυτοι που συχνάζουν καθημερινά εκεί ο Δαρδαμάνης φταίει???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Ανώνυμος11/3/16 5:20 μ.μ.

  Ο ΠΕΠΠΑΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/3/16 5:46 μ.μ.

   Και ακολουθούν και άλλοι...έτσι για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους...

   Διαγραφή
 97. Ανώνυμος11/3/16 8:03 μ.μ.

  Υστέρα και απο το τελευταίο άρθρο της φωνής διονύσου είμαι πεπεισμένος ότι οι τύποι είναι εντελώς χαζοχαρούμενοι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ανώνυμος11/3/16 8:05 μ.μ.

  Υστέρα και απο το τελευταίο άρθρο της φωνής διονύσου είμαι πεπεισμένος ότι οι τύποι είναι εντελώς χαζοχαρούμενοι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Ανώνυμος11/3/16 10:57 μ.μ.

  Παραλίγο Αρχιτεκνονικός ο Λόγος της Φωνής!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/3/16 11:53 π.μ.

   ΧΑΧΑΧΑ ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ

   Διαγραφή
 100. Ανώνυμος12/3/16 10:55 π.μ.

  ''Προϊόντα σε αναμονή''
  Για να καταλάβω το θέμα.
  Πάω , πίνω 1 φραπέ και πληρώνω 2.
  Μετά από λίγο παρουσιάζεται στο Κρυονέρι ένας άλλος συνάνθρωπος μου και ζητάει να απολαύσει τον καφέ που εγώ έχω πληρώσει.
  1. Ποιος κάτοικος της περιοχής θα παραδεχτεί δημόσια την κατάσταση του όταν ακόμα και το κοινωνικό παντοπωλείο εγγυάται την εχεμύθεια;
  2. Ποιος θα μπορεί να πληρώσει βενζίνη και να πάει στο Κρυονέρι από άλλη περιοχή ακόμα και του Δήμου Διονύσου;
  3. Πόσα προβλήματα διαβίωσης λύνονται με τα Προϊόντα σε αναμονή;
  4. Εγώ που πλήρωσα τον φραπέ η ½ κιλό κρέας και συνεχίζω να στηρίζω όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ….ΚΑΘΑΡΙΣΑ;

  ''Προϊόντα σε αναμονή''
  Μια ακόμα ΔΡΑΣΗ;;; για να ρίξει λάσπη στα μάτια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/3/16 12:51 μ.μ.

   Μια ακόμα ΔΡΑΣΗ που θα την εκμεταλλευτούν δεόντως οι εμπνευστές όταν έρθει η κατάλληλη ώρα!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/3/16 1:06 μ.μ.

   Ότι δε μπορείς να κατανοήσεις το κατακρίνεις!Φοβερη η λογική σου.
   Έχεις 4 επιλογές:
   1.Να πας στην ενημέρωση για για καταλάβεις πως λειτουργεί.
   2.Να ψαχτείς μονο σου και να καταλάβεις πως λειτουργεί.
   3.Να παραμείνεις στα σκοτάδια σου.
   4.Να παραμείνεις στα σκοτάδια σου και να συνεχίσεις να γράφεις στο κίτρινο μπλογκ που σε θρέφει.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/16 12:36 π.μ.

   Δεν είναι τα πάντα αντιπολίτεση. Οι μίζερες πολιτικές του μηδενισμού δεν οφελούν σε τίποτα. Αν κάποιοι δεν μπορούν να πούν με την ψυχή τους ένα μπράβο στους συντελεστές του "τρείς γάμοι και ένα μωρό", ας μην τους απογοητεύουν με δευτερεύοντα αφηγήματα. Επί του προκειμένου είναι εντελώς αδιάφορες οι φανερές παραταξιακές επιθυμίες. Υπάρχουν πράγματα που είναι πέρα από τέτοιους υπολογισμούς. Αυτή πάντως η επιμονή φοβάμαι ότι επιβεβαιώνει την επιθυμία για να μην δικαιωθεί μία καλή προσπάθεια αλλά να σκιαστεί και να διασυρθεί. Κύριοι, αν έχω δίκιο και είναι έτσι, τότε τότε αυτό ο τρόπος αντιπολίτευση δεν αφορά τους πολλούς. Προφανώς αυτό που θα ξαναϋποστηριχτεί (τα 5 ευρώ)μου μοιάζει με άλλοθι αφού στην εκτίμησή μου η σκοπιμότητα είναι περισσότερο από προφανής. Καλή σαροκαστή.
   Στέλιος Κοροβέσης.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/16 11:49 π.μ.

   Ωραία βρε Στέλιο , εσύ πιστεύεις ότι σχολίασε το γεγονός κάποιος από την αντιπολίτευση , όχι Στέλιο πολίτης είναι , δεν καταλαβαίνω όμως γιατί προσπερνάς τον κανονισμό του θέσπι ? Εσύ στην περιφέρεια λειτουργείς χωρίς κανόνες ? Η μάλλον έτσι λειτουργούσες όταν είσουν δήμαρχος Αγιόυ Στεφάνου ?
   Γιώργος Πατεράκης

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/3/16 6:59 μ.μ.

   Συγχαρητήρια κ Πατεράκη που είπατε ότι ήθελα να πω και γω. Δηλαδή αν δεν ηπταν τόσο καλή η παράσταση θα άλλαζε τίποτα; Ή αν δεν ήταν ομοϊδεάτες κάποιοι ηθοποιοί θα έβγαινε να τους υπεραπιστει; Αλλά έτσι είναι σ αυτά τα κ@λ@χώρια πού ο καθένας έχει τα σκυλιά του. Ο Ζαμάνης τρίζει τους δικούς του αθλητικούς συλλόγους, ο Καλάφι στηρίζει τους δικούς του εθελοντές, ο Στελάρας υπερασπίζεται τους συντρόφους του, ο Λουκάτος έχει κάνει παραρτήματα της Νέας Πνοής τους γονείς που ελέγχει και το χάντμπολ και το ΚΚ με την ΟΓΕ ένα και το αυτο. Πολλοί να φαινόμαστε δηλαδή ... Και τα πιο χαμένα ζωντόβολα , εμείς , καθόμαστε και τους κοιτάμε και κάπου κάποτε τους χειροκροτάμε... Άξιοι της μοίρας μας.

   Διαγραφή
 101. Ανώνυμος12/3/16 11:10 μ.μ.

  Τι καλέσανε τον Πέππα για ΕΔΕ πω πω τι θα του κάνουνε τα τ........δυο για μία φορά ακόμη θα τη πατήσει ο Ζαμανης και καλά να πάθει αφού ακούει την Πέππα και τον ευδαίμων αν είναι δυνατόν τον ευδαίμων της σχ.επιτροπής......πίσω έχει η αχλάδα την ουρά ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Ανώνυμος13/3/16 6:50 μ.μ.

  ΤΑ ΊΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΌΛΟΙ.
  Όταν το στραβό γίνεται από φίλους τους οι πολιτικοί κάνουνε τα στραβά μάτια και λένε πώς όσοι διαμαρτύρονται είναι μικρόψυχοι ή έχουν προσωπικές
  διαφορές. Ποτέ δεν αναγνωρίζουν δόσια το λάθος τους ή των δικών τους και πάντα κάνουν θόρυβο για να σκεπάζουν τις πομπές τους. Οι ίδιοι και οι ίδιοι και οι συγγενείς και οι φίλοι και οι λακέδες τους. Πώς μετά γίνεται νς αλλάξουν τα πράγματα; Και μεις τους ξαναψηφίζουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος λέμε. Κι αν υπήρχε φοβάμαι πάλι αυτούς θα ψηφίσαμε γιατί οι περισσότεροι από εμάς τα ίδια σκατά είνσι μ αυτούς... Χέσε μέσα Πολυχρόνη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ανώνυμος13/3/16 8:29 μ.μ.

  Πολύ μεγάλη μετριότητα και συνάμα απογοήτευση. Το νεο δεν έρχεται έτσι. Ποιοί δικοί μου και δικοί του ρε φίλε. Τι κοινό έχει για παράδειγμα ο Ουρανός και η Μήλα; Και ο Στέλιος νομίζεις ότι αυτό σκέφτηκε ή τη μιζέρια μας και την διχόνοια την δολερή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Ανώνυμος13/3/16 9:49 μ.μ.

  Φίλε μου, μου είναι αδιανόητο να σε παρακολουθήσω και ως εκ τούτου ακόμα και να ασχοληθώ περισσότερο με τις αναφορές σου σε ¨σκ..", "λακέδες", "δικούς μου και άλλους". Εύχομαι να είναι λάθος σου και να μην κρίνεις εξ ιδίων. Αν όμως επιμείνεις- και μάλιστα με την σιγουριά της ανωνυμίας σου - δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να μην ασχοληθώ μαζί σου. Αν επιμένεις ότι έχεις θα το έχεις προσφέρει... Παρόλα αυτά να είσαι καλά ...
  Σ.Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/3/16 1:13 μ.μ.

   Εγώ που μιλώ με ονοματεπώνυμο κ σε ρωτώ πιό πάνω Στέλιο θα μου απαντήσεις ?

   Γιώργος Πατεράκης

   Διαγραφή
 105. Ανώνυμος13/3/16 11:13 μ.μ.

  Πρωταθλητές στον άρτο και τα θεάματα κι από ουσία μηδέν. Όλο χαρές και πανηγύρια κι από έργο τίποτα. Τα ευκολάκια. Διονύσια το φθινόπωρο, ταρατατζούμ για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, Βασιλόπιτες μέχρι προχτές, μασκαρέματα και μασκαριλίκια μέχρι σήμερα, νταβαντούρι να γίνεται να κρύψουμε την ανικανότητα μας. Από κοντά κι οι Σύλλογοι με τους χορούς. Άντε και του χρόνου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Ανώνυμος14/3/16 9:44 π.μ.

  Τρείς και ο κούκος χθές, στην τόσο μεγαλόπνοη ιδέα, της αναβίωσης του αρβανίτικου εθίμου( που κατά τα άλλα τόσο άρεσε στους αρβανίτες της Σταμάτας, που 60 χρόνια τώρα , δεν ασχολήθηκαν με αυτό, λες και δεν είχαν ξύλα να ανάψουν φωτιά ή κέφι για χορό και τραγούδι). Οι γνωστοί στήθηκαν για τις φωτογραφίες κάτω από τις ομπρέλες, μετά το έριξαν στο φαί, κάτι γκόγκλιες που πολύ απείχαν από τις παραδοσιακές, και τα χορευτικά του Θέσπι χόρευαν για να φτιάξουν ατμόσφαιρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Ανώνυμος14/3/16 11:01 π.μ.

  Ποιός κούκος ρε φίλε, ούτε ο κούκος δεν πήγε!!!
  Και καλά έκανε, από τη μία τον καλεί σε ΕΔΕ και από την άλλη τραλαλά κι τραλαλό???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 108. Ανώνυμος14/3/16 11:34 π.μ.

  9.44 πμ Μάλλον δεν ξέρεις να μετράς......? το μονο σίγουρο πάντως ειναι οτι ο Κούκος δεν ηταν . ... Όσο για τις γκογκλιες μάλλον δεν ξέρεις να τις τρως...που να τις μάθεις άλλωστε . Περαστικά Σουζάνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. Ανώνυμος14/3/16 4:05 μ.μ.

  Ρε παιδιά εκεί στη Σταματα στις γιορτές φέρτε καμμια καλή γκομενα, τα ίδια και τα ίδια όλες που εμφανίζονται απο 100+ κιλά η κάθε μια γεμάτες πατσουλια, έλεος. Επίσης ρε πρόεδρε μέθυσε μην ξύνεις το αυτί σου με το ίδιο πιρούνι που τρως 4 πιάτα φαΐ ειναι αηδία, τραγωδία δυστηχως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. Ανώνυμος14/3/16 10:17 μ.μ.

  Φίλε Γιώργο Πατεράκη σέβομαι και δέχομαι με χαρά τον επώνυμο δημόσιο διάλογο. Τον κανονισμό του ΘΕΣΠΙΣ ούτε τον ξέρω ούτε οφείλω να τον ξέρω. Τι ισχυρίζομαι εγώ: Έγινε, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, (από τις πρόβες μέχρι και την τελευταία παράσταση), μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από ένα σημαντικό αριθμό πολιτών - συμπολιτών μας - οι οποίοι το μόνο που επεδίωξαν ήταν να ανεβάσουν - ανιδιοτελώς, με πολύ χρόνο και με μεγάλες προσωπικές θυσίες - το πολιτιστικό επίπεδο στον δήμο μας. Καθόλου δεν ασχολιέμαι και δεν με ενδιαφέρει αν οι συντελεστές είναι "ζαμανικοί" ή "καλαφατελικοί". Με τους ηγέτες αυτούς δεν σου κρύβω άλλωστε ότι έχω πολλές διαφορές. Κόβει τα φτερά όμως σε όσους ακυρώνονται από την κριτική - για την κριτική - αλλά και κατά την δική μου άποψη για
  αντιπολιτευτικούς λόγους και αχαλύνωτη εμπάθεια (σου θυμίζω "σκ...," λακέδες" κλπ). Αν για όσα λέτε (5 ευρώ) υπάρχει θέμα, υπάρχουν όργανα και διαδικασίες. Οι πρωταγωνιστές τους χρειαζόμαστε ανεπιρέαστους. Γιατί πολύ απλά έχουμε ανάγκη να ξαναπροσπαθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και όχι να απογοητευτούν. Και σε κάθε περίπτωση ας μην προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν όφελος με πλήγματα και ξύγκι από την μύγα.
  Σ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/3/16 10:23 π.μ.

   Συμφωνώ ότι δεν ξέρεις τον κανονισμό του θέσπι όμως με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν θέλεις να τον ξέρεις (όπως λές δεν οφείλω), με προβληματίζει διότι είσαι στην τοπική αυτοδιοίκηση χρόνια , το συμπέρασμα μου ως προς αυτό είναι ξεκάθαρο , αδιαφορείς για το ποιός είναι ο κανονισμός , είναι δικαίωμα σου και οι πολίτες θα κρίνουν αν θέλουν ενημερωμένους αυτοδιοικητικούς ή όχι.
   Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα κάνεις αναφορά σε ανώνυμα σχόλια απο την στιγμή που τοποθετήθηκες σε προηγούμενο σχόλιο σου .
   Επιπλέον η αναφορά στο θέμα σχολιάστηκε αφού τελείωσε η παράσταση.
   Τέλος οι πολίτες έχουν κρίση-σκέψη και είμαι βέβαιος ότι τα συμπεράσματα τους τα έχουν βγάλει ύστερα και απο την τελευταία δημόσια τοποθέτηση σου.
   Γ.Π.

   Διαγραφή
 111. Ανώνυμος15/3/16 12:43 π.μ.

  Για ποιον πρόεδρο λες ,γιατι ο πρόεδρος της Σταματας , ηταν άφαντος !!!! Στην Βαλεζα !!! Μάλλον η νόμιζε οτι Γινεται σε άλλη δημοτική ενότητα όποτε αγρόν ηγοράζε !!! Η το ποιο πιθανό ειναι οτι δεν γούσταρε να αναβιώσει το έθιμο των παππούδων του και να προβάλλει τον τόπο του η τέλος φοβόταν μηπως κάψει την γούνα του στις φωτιές ..,πάντως οτι και να ισχύει το αποτέλεσμα ειναι οτι η ουσία ειναι μια και ο μπακλαβάς γωνία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Ανώνυμος15/3/16 7:59 π.μ.

  Η αλήθεια είναι ότι και οι Σταματιώτες με την απουσία τους από την εκδήλωση έδειξαν ότι δεν γούσταραν την αναβίωση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/3/16 5:38 μ.μ.

   Που το είδες ρε μεγάλε οτι έλειπαν οι Σταματωτες ;;;Ολοι ηταν παρόντες και οχι μονο!!! γιατι και συμμετείχαν και πρόσφεραν και βοήθησαν για την επιτυχία της ΒΑΛΕΖΑΣ. Αλλα όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμαστάρια Δεν πειράζει θα σας περάσει ! 😂😂😂

   Διαγραφή
 113. Ανώνυμος15/3/16 8:53 π.μ.

  ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ.ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ; ΩΡΑΙΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΌ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/3/16 9:45 π.μ.

   Ενημερώθηκαν ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αγαπητέ.Ζητήθηκε μάλιστα να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση για να την στηρίξει και η διοίκηση του δήμου αλλά δε θέλησαν οι άρχοντες να σπαταλήσουν χρόνο.Όσο για την ευθιξία,ρώτα,μάθε,ενημερώσου και μετά πέτα ότι αρλούμπα θέλεις.Αλλά βέβαια όλα τα μεταφράζετε σε πολιτική,δεν έχετε μάθει να κοιταζόσαστε στον καθρέφτη προτού ανοίξετε το ρημάδι σας ή καθίσετε μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο,για αυτό μας έχει πάρει ο διάολος.Για το αποτέλεσμα της δράσης ούτε λέξη.Η δράση ξεκινάει απο το Κρυονέρι και θα επιδιωχθεί να τρέξει σε όλο το δήμο όπως αναφέρθηκε στην πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/16 2:07 μ.μ.

   κ. Αρλούμπα,Θά θελα πολύ να μου γράψεις τι απάντησαν συγκεκριμένα η Δημοκρατικη Ανατροπή Διονύσου και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.Υπάρχουν και πρακτικά ξέρεις.Περιμένω με αγωνία.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/3/16 7:23 μ.μ.

   Κύριε μικροπολιτικε ξερόλα,η Λαϊκή Συσπείρωση ακολούθησε τη γραμμή του Περισσού,ξεστραβωσου εδω (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8802581),η Δημοκρατική Συσπείρωση τάχθηκε υπέρ στο να συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ καθώς τα θέματα ήταν ήδη αρκετά.Οσο για τα πρακτικά αν και εφόσον κρατούνται και για τα εκτός ημερήσιας,μπορείς να τα βρεις να τα δημοσιοποιήσεις και να με διαψεύσεις.Περιμενω και εγώ με αγωνία.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/3/16 8:21 μ.μ.

   προς τους παραπάνω: η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ήταν στο Συμβούλιο γιατί η κυρία Σώκου είναι άρρωστη. όσο για τα πρακτικά αρχίζουν να γράφουν με το καλημέρα.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/3/16 11:29 π.μ.

   Αχ κ.Αρλούμπα πιάστηκες αδιάβαστος! Λοιπόν απο τις υπόλοιπες λοιπόν Δημ.Παρατ, η μεν Λαική συσπειρωση απουσίαζε, ενω η Δημοκρατική Ανατροπή (και όχι Δημ Συσπέιρωση ασχετε)προτεινε το θεμα να συζητηθει σε επόμενο Δ.Σ. Επομένως δεν υπήρξε καμμια συνενόηση με τις υπόλοιπες Δημ.Παρ.Παρα ολα αυτα τρεξανε οι Συλλογοι να βγαλουνε ανακόινωση μαζι με τον Καλαφατέλλη.Αξιοι, μπραβο ξανά!

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος16/3/16 1:18 μ.μ.

   Κύριε μικροπολιτικε ξερόλα,ξανά,η Λαική Συσπείρωση ακολουθεί για το θέμα γραμμή Περισσού.Μπορείς να ρωτήσεις σχετικά την κα Σώκου να στο επιβεβαιώσει.Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση,η Δημ.Ανατροπή πρότεινε να συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ,όπως ανέφερα.Δε λές κάτι διαφορετικό προφανέστατα.Απλά είσαι κολλημένος στο κιτάπι που σου έχουν δώσει να διαβάζεις.

   Διαγραφή
 114. Καλη Σαρακοστή κατ' αρχήν

  Αναρωτιόμουν αν και πότε θα βγει να μιλήσει κάποιος από τον Σύλλογο - έστω και ανώνυμα (15/3/16 9:11 π.μ.) - ή αν θα συνεχίσει το γαϊτανάκι (των αναρμοδίως και εκτός θέματος συνηγορούντων υπέρ συλλόγων και ξιφουλκούντων κατά βωμολοχούντων).

  Τα απλά νούμερα που έδωσε ο Ανώνυμος γνώστης / μέλος του συλλόγου (15/3/16 9:11 π.μ.) είναι απλά και κατανοητά και μα επιτρέπουν να περάσουμε τη συζήτηση (επιτέλους) σε ένα νέο επίπεδο.

  Δεν είναι κακό να δίνονται δωρεάν οι δημοτικοί χώροι σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες που γίνονται επ ωφελεία των δημοτών - είναι ένας τρόπος έμμεσης οικονομικής στήριξης. Το ζήτημα όμως είναι να τηρούνται κάποιοι απλοί αλλά συνήθως επιλεκτικά τηρούμενοι κανόνες, όπως για παράδειγμα:

  1. Ο αιτούμενος φορέας να καταθέτει στην αρμόδια υπηρεσία (πχ Θέσπις, Σχολικές κλπ) έναν στοιχειώδη οικονομικό προγραμματισμό, όπου θα φαίνεται από πού θα βρεί / έχει ήδη εξασφαλίσει τους πόσους για τη δραστηριότητά του. Αυτό είναι κάτι που ο κάθε σύλλογος κάνει πριν καν ξεκινήσει τις ετοιμασίες του (ε΄δω, τις πρόβες του), προκειμένου να εκτιμήσει αν τον παίρνει ή όχι να προχωρήσει. Εκεί λοιπόν θα φανεί αν θα υπάρχει εισιτήριο ή όχι. Κι αν προκύψουν απρόοπτα, μπορούν κι αυτά να περιληφθούν σε μια τροποποίηση - φτάνει να μη γίνει μόνιμη συνήθεια.

  2. Μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας, ο φορέας πρέπει να γνωστοποιήσει τον οικονομικό απολογισμό του - όπως θα τον δώσει και στα μέλη του. Στο κάτω κάτω, έχει ωφεληθεί από τον δήμο (δηλαδή την κοινωνία) και άρα της οφείλει το ελάχιστο: μια αναφορά. Αλλιώς, δεν λειτουργεί σαν σύλλογος, παρά σαν εταιρεία, οπο΄τε (δικαιωματικά) δεν δίνει αναφορά στο κοινό, αλλά ούτε μπορεί να έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις για επιλεκτική (οικονομική) μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους επαγγελματίες.

  3. Σοβαρά προβλήματα συμβαίνουν όταν επαγγελματίες ντύνονται με τον μανδύα των συλλόγων και ζητούν τα προνόμια που θα δικαιούνταν οι δεύτεροι. Εκεί τις περισσότερες φορές οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια ή βγάζουν τα απωθημένα τους. Από την σκοπιά αυτή θα συμφωνήσω στον χαρακτηρισμό ότι σχεδόν όλοι (αιτούντες και αξιολογούντες) είναι τα ίδια σκατά - και πιστέψτε με, ο ορος είναι λίαν επιεικής.

  4. Και καλό είναι να μην κρυβόμαστε. Είναι πολλοί οι σύλλογοι που (είτε εξ αρχής είτε στην πορεία) στηρίζουν - πολλές φορές χοντροκομμένα - τους πολιτικούς μας και τις επιλογές τους. Γι αυτό και δεν μπορούν να συνεργαστούν στοιχειωδώς μεταξύ τους. Και γι αυτό οι επιδοτήσεις αλλαζουν, αναλόγως του ποιος-ποια είναι στην εξουσία. Και πάλι ο όρος "λακέδες" είναι πολύ επιεικής, αν όχι για τα ανυποψίαστα μέλη, σίγουραγια τους πονηρούς διοικούντες.

  Αυτά μόνο, γιατί έπεται νέα ανάρτηση με ακόμα πιο σκληρές διαπιστώσεις και χαρακτηρισμόυς.

  Δ/Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. Ανώνυμος15/3/16 5:05 μ.μ.

  Γ.Π, αν θέλεις αυτοπροβολή δια μέσου εμένα δεν είμαι ο κατάλληλος. Δηλαδή εγω ως αυτοδιοικητικός της Περιφέρειας Αττικής θα έπρεπε να γνωρίζω τους κανονισμούς όλων των νομικών προσώπων των δήμων της Αττικής; Γιαυτό μιλάω για εύκολη και εκ του ασφαλούς κριτική. Δεν νομίζεις ότι όλα έχουν όρια; Ακόμα και η επίδειξη αλλά και οι εξυπνάδες.
  Σ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/3/16 7:01 μ.μ.

   Δεν σου επιτρέπω Στέλιο να μιλάς για εξυπνάδες κλπ , δημόσια τοποθέτηση κάνω-ουμε στα κοινά του τόπου μας , το τι πρέπει να γνωρίζεις για τα νομικά πρόσωπα σαν αυτοδιοικητικός πολιτευτής το γνωρίζεις εσύ.Επιπλέον δεν σου επιτρέπω να μιλάς για όρια διότι εγώ έκανα αναφορά στον κανονισμό λειτουργίας του θέσπι κ μόνο . Η συμπεριφορά σου είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου.

   Διαγραφή
 116. Ανώνυμος15/3/16 9:37 μ.μ.

  ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ

  Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ" :
  SCRIPTA MANENT .. !

  Οταν τον Οκτώβριο του 2014 μου ζητήθηκε να αναλάβω μια θέση ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ", το πρώτο πράγμα που ζήτησα να έχω στα χέρια μου και να διαβάσω ήταν ο "Κανονισμός Λειτουργίας" του ..
  Αυτό έγινε διότι θεωρούσα ότι, για να λειτουργήσει ένα Ν.Π. πρέπει να διέπεται από κάποιους κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους τα μέλη του πρέπει να βασίζονται όταν κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να τις τεκμηριώσουν κατά την ώρα της ψηφοφορίας εκάστου θέματος ..
  Μετά το Μάϊο του 2015, έπαψα να είμαι μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π. του Δήμου μας, κατόπιν έγγραφης παραιτήσεώς μου, η οποία έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του Δήμου ..
  Παρ΄όλα αυτά, επειδή ποτέ δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι για την εύρυθμη λειτουργία του και λαμβάνοντας υπ΄όψιν διάφορα σχόλια που αφορούν σε ένα κομμάτι του "Κανονισμού Λειτουργίας" του, θα ανατρέξω σ΄αυτό, το οποίο μεταφέρω αυτούσιο, όπως αναγράφεται στον "Κανονισμό Λειτουργίας" που μου εδόθη και φέρει την υπογραφή του πρ. Προέδρου του κ. Ν.Καρυστινού (επί Δημαρχίας Γ.Καλαφατέλη), το οποίο ίσχυε έως την εποχή που παραιτήθηκα, αλλά πιστεύω ισχύει ακόμη, γιατί ουδέποτε στη συνέχεια έγινε Δ.Σ. με θέμα : "Αλλαγή Κανονισμού Λειτουργίας Πολιτιστικών Κέντρων Δήμου Διονύσου" ..
  Το επίμαχο κομμάτι στο οποίο αναφέρομαι είναι το εξής :

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Ανώνυμος15/3/16 9:37 μ.μ.

  "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΟΥ Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ"
  Αρθρο 1
  Ο Κανονισμός αυτός ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση σε τρίτους της χρήσης των χώρων των Πολιτιστικών Κέντρων.
  1. Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου
  Χωρητικότητα 180 θέσεων
  2. Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου
  Χωρητικότητα 160 θέσεων
  3. Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς
  Χωρητικότητα 60 θέσεων (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
  4. Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου
  Χωρητικότητα 50 θέσεων
  .............................................................................................
  Αρθρο 4
  Πως διατίθεται
  .............................................................................................
  4. Σε περίπτωση που η αίθουσα παραχωρηθεί σε Σύλλογο της περιοχής για διενέργεια θεατρικών παραστάσεων, η διάρκεια παραχώρησης σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεπερνά τις 12 ημέρες (συμπεριλαμβανομένων των προβών, στησίματος, ξεστησίματος σκηνικών).
  Ο περιορισμός τίθεται λόγω των πολλών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ" και της δραματικής έλλειψης χώρων, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα).
  .............................................................................................
  Αρθρο 6
  Υπογραφή Αίτησης
  1. Μετά την έγκριση του αιτήματος ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιβεβαιώσει ενυπογράφως την αποδοχή των όρων παραχώρησης μέσα σε προθεσμία επτά (7) ημερών, καταβάλλοντας τη σχετική πληρωμή (σε περίπτωση που υπάρχει χρέωση αποζημίωσης χρήσης των χώρων) έως και την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης με την έκδοση απόδειξης είσπραξης από τον Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ".
  Αρθρο 8
  Τρόπος πληρωμής
  Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προκαταβάλει εξ ολοκλήρου το συμφωνηθέν ποσόν από την ενυπόγραφη αποδοχή των όρων παραχώρησης έως και την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης, με την έκδοση απόδειξης είσπραξης από τον Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ".
  ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ
  1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
  ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ:
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ => 200 ευρώ ( 100 ευρώ την ημέρα επί πλέον, πέραν της μιας ημέρας)
  ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ => 200 ευρώ
  2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ :
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ => 150 ευρώ ( 100 ευρώ την ημέρα επί πλέον, πέραν της μιας ημέρας)
  ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ => 150 ευρώ ( 100 ευρώ την ημέρα επί πλέον, πέραν της μιας ημέρας)
  Αρθρο 9
  Δωρεάν παραχωρήσεις
  .............................................................................................
  Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων παραχώρησης καθώς και των φορέων που εντάσσονται στο παρόν άρθρο, επιβάλλεται δωρεάν ετήσιος περιορισμός έως και δύο παραχωρήσεις ανά φορέα.
  Αρθρο 10
  Περιορισμοί - Απαγορεύσεις - Ευθύνες
  ............................................................................................
  4. Σε περίπτωση που υπάρχει εισιτήριο ή γενικά χρέωση εισόδου, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει τα εκ του Νόμου προβλεπόμενα παραστατικά και να επιμεληθεί τον αριθμό των θέσεων προς πώληση.-
  .............................................................................................
  Θέλω να πιστεύω ότι, τα όσα ως άνω εν περιλήψει αναφέρονται και αφορούν στην διάθεση των Πολιτιστικών Κέντρων για θεατρικές παραστάσεις, λειτουργούν νόμιμα, βάσει του ισχύοντος "Κανονισμού Λειτουργίας" του Ν.Π.
  Το Δ.Σ. εκάστου Ν.Π. του Δήμου, λειτουργεί με τις ίδιες διατάξεις που λειτουργεί και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και τα μέλη του φέρουν εις το ακέραιο τις ίδιες αστικές και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση καταστρατήγησης των διατάξεων των Νόμων και των Καταστατικών Λειτουργίας.
  Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν, προς γνώσιν των μη εχόντων ταύτην, αλλά κατεχόντων ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Ανώνυμος16/3/16 12:15 π.μ.

  αν υποψιαστώ πως η μπάλα παίρνει και τις Σχολικές Επιτροπές, που σαν Νομικά Πρόσωπα λειτουργούν με τον κανονισμό του ΔΣ................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Ανώνυμος16/3/16 7:48 π.μ.

  Αμφιβάλλω αν κάποιος από το δ.σ. του Θέσπι ξέρει τον κανονισμό λειτουργίας!Το θέμα όμως είναι ότι τεράστιες ευθύνες έχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Θέσπι για όσα συμβαίνουν!Αυτοί έπρεπε να καταγγέλουν κάθε φορά ότι δεν λειτουργεί βάση του κανονισμού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Ανώνυμος16/3/16 7:51 π.μ.

  Τις μεγαλύτερες ευθύνες, τις έχει ο δήμαρχος, που έχει βάλει τον ΚΟυρκούτα και έχει καταστρατηγήσει όλες τις λειτουργίες και τους κανονισμούς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. Ανώνυμος16/3/16 12:22 μ.μ.

  Στην ουσία δεν υπάρχει δσ στο θεσπι Λεγετε οτι με προφορικη εντολη δημαρχου όλες οι αιτησεις περνανε απο το μη μελος και μη υπαληλο Με εντολη του μη μελους και μη υπαλληλου πανε τα θεματα στο συμβουλιο Αυτος οριζει και την εργασια των υπαλληλων Απο εντολη σε εντολη το δσ του υπο καταργησει θεσπι μαριονετα στα χερια του μη μελους Εαν εντεταλμενο έπρεπε να βαλει στο θεσπι για να πανε ολα ρολοι οπως πανε και στον υπολοιπο δημο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. Ανώνυμος16/3/16 1:51 μ.μ.

  Με τα bingo και όλα τα συναφή πάτε ακόμα και με πάτε με να μας κάνετε υποστηρικτές του Ζαμάνη. Δεν μίλησε ο άνθρωπος για έλλειψη κανονισμού. Είπε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να τον ξέρει όπως επίσης ότι αν υπάρχει κανονισμός τα θέματα παραπέμπονται σε διαδικασίες και δεν κρεμιούνται στα μανταλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Ανώνυμος16/3/16 4:25 μ.μ.

  από τον τοίχο στο facebook της Λιλυς Θεοδωρου υποψήφιας με τον Ζαμάνη και παρολίγο προέδρου της Πρωτοβάθμιας

  "εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθώ να οργανώσω τη Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη Δροσιάς, η οποία λειτουργούσε επι δημαρχίας κ. Α. Πασιπουλαρίδη, έμεινε όμως ανενεργή κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Καλαφατέλη. Δυστυχώς, αν η παρούσα διοίκηση δεν κάνει το αυτονόητο : ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΡΑΦΙΑ , είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ αυτή να λειτουργήσει ! ο Δήμαρχος παρά το ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση , δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια ..... Καλημέρα !"

  Dora Το πρόβλημα δηλαδή είναι τα ράφια;;; Όχι τα βιβλία;;; Τι να πω; Καλό κουράγιο...

  Lilly ναι, το προβλημα είναι τα ράφια ! υπαρχουν 3100 βιβλια , ραφια δεν υπαρχουν

  Dora Μίλα με τα μαγαζιά που κλείνουν ή κάνουν ανακαίνιση. Εμείς έτσι κάναμε για μια βιβλιοθήκη εδώ στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια μετά ο δήμος δεν τα δεχόταν γιατί ήτανε λέει "δωρεά που δεν είχε προ-κηρυχθει". Πάρε και κατάλαβε

  Lilly είναι υποχρέωση της διοίκησης να προμηθεύσει με ράφια τη βιβλιοθήκη !

  Dora Προφανώς, αλλά αν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν άνθρωποι όπως εσύ, που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμο; Ή θα σε έτρωγε ή γραφειοκρατία;

  Lilly ακριβως αυτο : γραφειοκρατία ! και προφανως και αδιαοφορία !


  Λένα Χριστοφίδου Aγαπημένη μου Λίλλη, το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει δημόσια στο δικό μου fb .. Θα επαναλάβω τη γνώμη μου και στο δικό σου .. Οι Βιβλιοθήκες των Πολιτιστικών Κέντρων υπάγονται στον Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ", ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας τους .. Από ό,τι γνωρίζω το Ν.Π. δεν έχει εγκεκριμένο Προϋπολογισμό από την Περιφέρεια και το Ταμείον του, προς το παρόν, είναι μείον .. Αρα, δεν έχει ούτε ένα ευρώ να διαθέσει για τίποτα απολύτως .. Κατά τη γνώμη μου, η Βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς, εκτός από ράφια, θέλει μία επί πλέον προθήκη (για να χωρέσουν όλα τα βιβλία) και τζαμαρία με κλειδαριές (επειδή η αίθουσα είναι "Πολλαπλής χρήσεως", γίνονται πολλές εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και είναι απαραίτητο να προφυλάσσονται για λόγους ασφαλείας) .. Επίσης χρειάζεται τηλεφωνική σύνδεση μέσω της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς και internet για την καταγραφή των στοιχείων και επικοινωνία με τις άλλες Βιβλιοθήκες .. Αυτά για αρχή είναι αρκετά, αλλά πρέπει να τα αναζητήσεις από το Ν.Π. στο οποίο ανήκει αποκλειστικά η αρμοδιότητα .. Αλλωστε γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν τα Ν.Π. του Δήμου .. Σε ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που μου έδωσες να εκφράσω τη ταπεινή μου γνώμη .. Σε φιλώ ! Καλημέρα !

  Lilly είχα την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα προωθήσει το θέμα της Βιβλιοθήκης, επομένως πρώτιστα είναι ευθύνη του Ζαμάνη και μετά του Ν.Π. και να στο πω πιο απλά : το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι !


  Χριστοφίδου Θα σεβαστώ τη γνώμη σου, Λίλλη μου, αφού έτσι πιστεύεις .. Ελπίζω μόνο να είσαι το ίδιο αυστηρή και με τον Πρόεδρο του Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ" που φέρει και την κυριότερη ευθύνη, κατά την άποψή μου .. Εύχομαι, στο τέλος, να πάνε όλα καλά, να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη και να ευοδωθούν οι κόποι σου .. Είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα πούμε : "Τέλος καλό, όλα καλά

  Lilly δεν έχω κανένα λόγο να είμαι αυστηρή με τον Πρόεδρο του Θέσπη , γιατί δεν δεσμεύτηκε προσωπικά σε κάτι, ο,τι του ζητήθηκε για τη βιβλιοθήκη το έκανε - ο Δήμαρχος αντίθετα δεσμεύτηκε προσωπικά και αδιαφόρησε . είναι τόσο απλά τα πράγματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή