.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Τα ‘drones’ του Ζαμάνη


Τα drones είναι τηλεχειριζόμενα μη-επανδρωμένα αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται για κατασκοπία ή για να πλήττουν στόχους από μακριά. Είναι τηλεκατευθυνόμενα, άρα δεν έχουν δική τους σκέψη, βούληση ή ηθική – απλώς υπακούουν σε εντολές άλλων. Δεν έχουν πλήρωμα, άρα μικρό το κακό κι αν καταρριφθούν. Και τέλος, η τροχιά τους μπορεί να προγραμματιστεί, γεγονός που τα κάνει ιδανικά υποχείρια για τον ‘χειριστή’ τους.

Με τέτοια χαρακτηριστικά, ο όρος ‘drones’ γρήγορα μπήκε (και) στην πολιτική σκηνή, για να περιγράψει τους πολιτικούς που είναι ανίκανοι να σκεφτούν, αλλά έτοιμοι ν’ ακολουθήσουν (άνευ όρων) τις οδηγίες του αρχηγού – ‘χειριστή’ τους.


Ξαναθυμήθηκα τον όρο, μαθαίνοντας τα πρόσφατα ‘κατορθώματα’ των προέδρων των δύο Σχολικών Επιτροπών στο θέμα της υποβολής μηνυτήριας αναφοράς, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ του Δήμου, για την περσινή πυρκαγιά στα γραφεία των Σχολικών. ‘Κατορθώματα’, που ήταν πανομοιότυπα και στις δύο επιτροπές και που, από διαδικαστική και πολιτική πλευρά, μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν άθλια τερτίπια. Αυτή η κοινή αθλιότητα ήταν  που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό ‘drones’.

Αμφότεροι οι πρόεδροι εισηγήθηκαν το θέμα, χωρίς να έχουν αποστείλει οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο στα μέλη των δύο Δ.Σ. Ίσως γιατί το πόρισμα αυτό δεν είχε φτάσει επισήμως όταν συζητήθηκε στις δύο Σχολικές Επιτροπές! Κι ίσως γι αυτό δεν ήξεραν ούτε καν ν’ απαντήσουν σε ποια υπηρεσία του δήμου μπορούσε κανείς να το αναζητήσει!...

Το μόνο που οι δύο πρόεδροι έκαναν, ήταν να διαβάσουν λίγα λόγια γραμμένα σ’ ένα χαρτί, που - όπως είπαν – ήταν αποσπάσματα από το πόρισμα της ΕΔΕ. Σ’ ένα χαρτί τόσο ‘επίσημο’, που δεν μπορούσαν να το δώσουν – ούτε καν να το δείξουν - και στ’ άλλα μέλη. Δηλαδή, σ’ ένα χαρτί βαρύτητας κωλόχαρτου...
Και με βάση αυτά τα επιλεκτικά αποσπάσματα - και μόνο – που κάποιοι έγραψαν σ’ ένα τέτοιο ‘χαρτί’, οι δύο πρόεδροι κάλεσαν τα μέλη των Δ.Σ. ν’ αποδεχθούν (στα τυφλά) το σύνολο του πορίσματος και βάσει αυτού ν’ ασκήσουν την μηνυτήρια αναφορά. 
Και τους κάλεσαν να το κάνουν,
-  Χωρίς να γνωρίζουν ποιοι κλήθηκαν στην ΕΔΕ και ποιοι δεν κλήθηκαν…

(Για παράδειγμα, πώς δικαιολογείται ότι κλήθηκε να καταθέσει η πρώην πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Μήλα, αλλά όχι οι δύο πρώην πρόεδροι της Δευτεροβάθμιας Γαρεφαλάκης και Παλιγγίνης ούτε η κατοπινή αντιπρόεδρος Μπέτση, που υπενθυμίζω ότι εξαναγκάστηκε από τον δήμαρχο σε παραίτηση;)
-   Αγνοώντας τι ρώτησαν οι διενεργούντες την ΕΔΕ σ’ αυτούς που κλήθηκαν και - το σημαντικότερο - τι παρέλειψαν να τους ρωτήσουν…

(Για παράδειγμα, ποιος ξέρει αν ρώτησαν τον αντιδήμαρχο Παιδείας αν και πότε επρόκειτο να ληφθούν μέτρα πρόσθετης ασφάλειας στα γραφεία των Σχολικών και ποιοι το ήξεραν; Ή αν συνδύασαν τον εμπρησμό στην Άνοιξη με τον παλιότερο εμπρησμό στη Σταμάτα, όπου κι εκεί είχαν καταστραφεί δημοτικά υλικά και αρχεία;)
-  Περνώντας ‘στο ντούκου’ ουσιώδη ερωτηματικά και κενά της υπόθεσης, που ίσως διέλαθαν της προσοχής των συντακτών του ‘χαρτιού’, αλλά που ίσως οδηγήσουν στη φαλκίδευση της μήνυσης…

(Για παράδειγμα, πόσο βάσιμη είναι μια μηνυτήρια αναφορά, που στηρίζεται στο πόρισμα μιας ΕΔΕ που διενεργήθηκε με τυπικά παράδοξο τρόπο; Δηλαδή, πώς νομιμοποιείται προσωπικό του Δήμου να ερευνά την καταστροφή περιουσιακών στοιχείων των δύο Νομικών Προσώπων, χωρίς καν την ύπαρξη σχετικής αίτησης των δύο προέδρων τους;)
Και το σημαντικότερο,
-  Παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά στο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εμπρησμό, που – αν μη τι άλλο – είναι πολύ πιο έγκυρο απ’ το αντίστοιχο της δημοτικής ΕΔΕ…

(Για παράδειγμα, ποιος ξέρει αν η Πυροσβεστική έχει εκδώσει πόρισμα και τι αναφέρεται σ’ αυτό, ώστε να το περιλάβει στην μηνυτήρια αναφορά;)
Για την πρακτική τους αυτή οι δύο πρόεδροι θα μπορούσαν κάλλιστα να κατηγορηθούν για απόκρυψη ουσιωδών εγγράφων από τ’ άλλα μέλη του ΔΣ, για διασπορά κατασκευασμένων πληροφοριών ή για παραπλάνηση του ΔΣ - ή και για όλα μαζί.
Αυτό είναι κάτι που οι παρατάξεις που μετέχουν στα δύο Δ.Σ. πρέπει επιτέλους να πάρουν την πρωτοβουλία και να κάνουν. Αλλιώς είτε είναι διακοσμητικές, είτε επιδιώκουν (ή βρίσκονται σε) αλισβερίσι.

Από την άλλη, οι δύο πρόεδροι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν ‘drones’ – τα ‘drones’ του Ζαμάνη, κύριου υπεύθυνου γι αυτή την πολιτική αθλιότητα. Και πίσω απ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό να οχυρώσουν την άμυνά τους και να ζητήσουν ν’ απαλλαγούν των κατηγοριών - όπως άλλοι απαλλάσσονται λόγω βλακείας…

Κι ας μην βιαστούν οι ‘θιγόμενοι’ να διαμαρτυρηθούν για προσβολή της πολιτικής τους προσωπικότητας. Γιατί η προσβολή προϋποθέτει την ύπαρξη (πολιτικής) προσωπικότητας. Και είναι βέβαιο ότι τα drones δεν έχουν. Πόσο μάλλον τα nano-drones, που μετά (πολιτικής) βίας χωρούν σε μια παλάμη….


 

16 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/2/16 12:05 μ.μ.

  Η ευτέλεια και η ποταπότητα έχουν κυριαρχήσει στα δημοτικά πράγματα και κάτι τέτοιο δεν έγινε χθες η σήμερα. Όταν τα nano- drones εξαπολύθηκαν κι ανέλαβαν να εκτελούν "διατεταγμένη υπηρεσία" ελάχιστοι ήταν αυτές ή αυτοί που έμπρακτα αντιτάχθηκαν και κυρίως αντιπαρατέθηκαν στις χαμερπείς μεθοδεύσεις αυτού του είδους.Χαμηλού τόνου και εντάσεως φωνασκίες η τιτιβίσματα είναι σίγουρο ότι δεν εντάσσονται στην ανωτέρω κατηγορία και είναι πιθανόν πλέον να "υποθάλπουν" την διόγκωση και παγίωση των φαινομένων αυτών.Δεν αρκεί να καταδικάζεις -χαμηλόφωνα πάντα- τις αθλιότητες. Οφείλεις να καταδεικνύεις και απο που αυτές εκπορεύονται. Στεντόρεια και όχι ψιθύριστά, μη τυχόν και μας ακούσουν και ενοχληθούν! Σε διαφορετική περίπτωση...με τις υγείες σας κυρίες και κύριοι "αντιφρονούντες" αλλά και με τις δικές μας βεβαίως-βεβαίως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/2/16 12:05 μ.μ.

  Πόσο τιτανοτεραστιος αναλυτής είσαι ρε Μιχιώτης . Ομως γιά την ταμπακερα δεν βγαζεις αχνά. Ηταν ή δεν ήταν εμπρησμός , έπρεπε ή όχι να γίνει ΕΔΕ , έπρεπε ή όχι να γίνει μηνυτήρια αναφορά. Αντε άσε μας ρς ΜΠΟΥΡΔΑ ΕΜΜΟΝΙΚΕ με τις άμπελο φιλοσοφίες σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/2/16 12:41 μ.μ.

   Η προσωπική μου γνώμη είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για εμπρησμό και μάλιστα ΔΙΠΛΟ. Πρώτα στο αυτοκίνητο του λογιστή (που τοσο χοντροκομμένα βιαστήκατε να ξεφορτωθείτε), όσο και στα γραφεία της Σχολικής.
   Η συγκεκριμένη ανάρτηση βάζει κάποια σοβαρά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση, αν και δεν πιστεύω ότι μπορείτε να δώσετε.
   Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και οδηγεί σε προφανή συμπεράσματα.
   ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΔΕ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ;
   Αυτά δεν είναι φιλοσοφίες. Είναι ερωτήματα που αύριο μπορεί να σας τα κάνει κι ο εισαγγελέας. Πραγμα που κοντεύει.
   ΣΜ

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος6/2/16 12:57 μ.μ.

  Δεν μπορείτε να φτάσετε τον Μιχιώτη προσκυνημένοι , δεν εξαγοράζετε σαν έσας .. Απέναντι να τα γράψετε αυτά , εκεί που σας ταιριάζει ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/2/16 1:43 μ.μ.

  O άνεμος φέρνει μυρωδιά από οικόπεδο της Δροσιάς...
  Η συγκάλυψη
  Της συγκάλυψης
  Τη συγκάλυψη
  Ω συγκάλυψη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει όντως οσμή συμψηφισμού, αλλά δεν νομίζω ότι είναι από οικόπεδο μεριά. Μάλλον αποκαϊδια μυρίζει. Υπομονή μέχρι τη νέα ανάρτηση τη Δευτέρα.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος6/2/16 2:49 μ.μ.

  Πώς φαίνονται ότι τα έχουνε χάσει οι προσκυνημένοι σχολιαστές , τα βάζουν τώρα κ μάλιστα λένε ότι η Λαική Συσπείρωση έτρωγε από την σχολική επιτροπή ! Μα τι λέτε βρε φαντασμένοι ? Η μην μου πείτε ότι έτρωγε και ο Μιχιώτης ? Πείτε μας και άλλα , τώρα καταλαβαίνουμε πόσο ξεφτίλες είσαστε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος6/2/16 4:42 μ.μ.

  Είναι αλήθεια ότι όταν κάλεσαν την πρώην λογίστρια της Β'βάθμιας στην ΕΔΕ, δεν της κάνανε κανένα ερώτημα για την υπεξαίρεση, αλλά την ρώτησαν μόνο για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της προέδρου Γκιζελή και της αντιπροέδρου Μπέτση ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος6/2/16 9:41 μ.μ.

  Φωνή Ζαμάνη: "μετά από ενάμιση χρόνο διοίκησης και παρά τα διάφορα σκαμπανεβάσματα, η δημοτική αρχή δείχνει συσπειρωμένη και δίνει την εντύπωση μιας ενωμένης ομάδας."

  Ακριβώς έτσι!!! Κι ο κώλος της μαϊμούς είναι πράσινος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος7/2/16 1:14 μ.μ.

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ
  https://www.youtube.com/watch?v=UpcNFPmj9p4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος7/2/16 2:11 μ.μ.

  Αλλάξανε τροπάριο οι απέναντι και το ρίξανε στο γλύψιμο. Νομίζουνε ότι ξεχνιούνται τα βρισίδια και τα ξεφτιλίκια. Βρε ουστ! Σας πήρανε χαμπάρι. Δεν πρόλαβε να δώσει γραμμή το μπλογκ και ο γνωστός χυδαιοσχολιαστής στόλισε τη Μπετση μισο λεπτό μετα που εκανε λαικ σε ανάρτηση της δ/σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος7/2/16 2:14 μ.μ.

  Οργανωμενοι οι Αν.Οροιζ στο κατακάθι. Εχει και ςπωνυμους υβριστες και ανώνυμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος7/2/16 6:13 μ.μ.

  Μιλάνε στην φτδ για ενημέρωση του πολίτη ! Μα καλά βρε μακάκες που είναι η ενημέρωση συνέχεια βρίζετε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο , μα τόσο μακάκες είσαστε , βρε άθλιοι η ενημέρωση που είναι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος7/2/16 8:13 μ.μ.

  Ξαναχτύπησε ο αντιαισθητικός χυδαιοσχολιαστής που πρόσβαλλε τη Μπέτση. Καδράρει και Κάουλα τώρα. Είχε κάνει κι αυτή λαικ στη δ/σ. Καλά πάτε. Στην άλλη πίτα για να μαζέψετε κόσμο θα πρέπει να μοιράζετε 20ευρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος7/2/16 8:19 μ.μ.

  Ανέβηκε κατηγορία ο δελτίοςτύπου και από σχολιαστής στο ζαμάνης voice έγινε συντάκτης της τελευταίας ανάρτησης. Αναπαύεται ο Κορίνθιος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος7/2/16 9:06 μ.μ.

  Όταν μια διοίκηση νοιώθει την ανάγκη να συγκροτήσει "Τάγματα Εφόδου " σε διατεταγμένη αποστολή χυδαιολογίας και ύβρεων είναι κάτι παραπάνω από ένδειξη, είναι πλέον βεβαιότητα ότι στερείται προσανατολισμού και "στέρεου εδάφους" ώστε να υλοποιήσει τα υπεσχημένα και να γιατρέψει τις παθογένειες. Η κατασκευή εχθρών κατά τη φράση " όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" αποδεικνύει την ένδεια επιχειρημάτων και έργου. Οι Ταλιμπάν που στρατολογήθηκαν για να ρίξουν το ανάθεμα σε όσους τολμούν να εκφράσουν διαφορετική άποψη είναι το αφήγημα ενός έρποντος φασισμού και μιας παρακμής

  ΑπάντησηΔιαγραφή