.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες

Με την αρχή της σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς επέστρεψε στην παλιά του έδρα, επί της οδού Αργυρουπόλεως στη Δροσιά. Όμως, η μεταστέγαση αυτή συνοδεύτηκε από αρκετά παρατράγουδα. Ο Σύλλογος Γονέων (που ήταν ενιαίος για το Δημοτικό Δροσιάς και το 3ο Διονύσου, που είχαν συστεγαστεί στο κτίριο του Καργάκου για μερικά χρόνια) αλλά και κάποιοι γονείς αμφισβήτησαν τη βιασύνη του εγχειρήματος, υποδεικνύοντας αρκετές παραλείψεις, άλλες πολύ σοβαρές κι άλλες λιγότερο.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις και καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων, που έφτασαν μέχρι και το ΣτΕ, ο Δήμος δεν φρόντισε να κάνει μελέτη στατικής επάρκειας, ούτε φρόντισε να γίνει παράδοση – παραλαβή του κτιρίου από την αρμόδια επιτροπή (όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών), ενώ υπήρχαν κι ελλείψεις σε εποπτικό υλικό, τουαλέτες ΑΜΕΑ και γραφείο καθηγητών! Κι όπως μάλιστα προκύπτει από επιστολή της διευθύντριας και των δασκάλων του Δημοτικού Δροσιάς προς τους γονείς, οι ελλείψεις αφορούσαν επίσης βιβλιοθήκες, συρταριέρες, κουρτινόξυλα, υφάσματα για κουρτίνες, ράφια, συσκευή τηλεφώνου, φελλοπίνακες, κουτάλια και πιρούνια! Σ’ αυτά τα είδη οι γονείς καλούνται να προσφέρουν ότι προαιρούνται!...

Από την άλλη πλευρά, η δημοτική αρχή προσπάθησε αρχικά και ημιεπισήμως να υποβαθμίσει το θέμα, καταφεύγοντες σε γραφειοκρατικά ‘επιχειρήματα’ (η μεταστέγαση του Δημοτικού Δροσιάς τυπικά δεν έγινε ποτέ και ως εκ τούτου – τυπικά - δεν υπάρχει θέμα επανεξέτασης της στατικής επάρκειας του κτιρίου) και αποφεύγοντας την ουσία (προς τι η βιασύνη όταν υπάρχουν τόσες και τέτοιες εκκρεμότητες;). Παράλληλα δε, έκανε δυο πράγματα. Αφενός ανέθεσε στον βόρβορο της ‘Φωνής του Διονύση’ να λοιδορήσει όσους γονιούς αμφισβητούσαν την σκοπιμότητα της εσπευσμένης επιστροφής και τους αποδώσει παραταξιακά κίνητρα.  Αφετέρου δε, βγήκε στη γύρα ο ίδιος ο Σάκης ο Μικρούλης, ζητώντας απ’ τους γονείς (του Δημοτικού Δροσιάς) να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές και να ψηφίσουν έναν-δυο δικούς του, που στο μεταξύ είχε ψήσει να κατέβουν υποψήφιοι. Κυριολεκτικά, από δήμαρχος κλητήρας (του συλλόγου)!…

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα σοβαρά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με (τέτοιες) ‘πορδές’. Περιμένουν και κάποια στιγμή εμφανίζονται σαν εφιάλτες *, παραλύοντας απ’ το φόβο τους (κάθε λογής) μικρούληδες. Κάτι τέτοιο συνέβη και χτες με την δημοσίευση στην “Οδό Διονύσου” δύο πρόσφατων (και φυσικά αναπάντητων) επιστολών ενός γονιού του Δημοτικού Δροσιάς προς τον Δήμο Διονύσου, αλλά και ενός εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (πριν από 6 μήνες), που υπενθυμίζει, ως απαραίτητες, πράξεις (μελέτη στατικής επάρκειας) και διαδικασίες (παράδοση-παραλαβή κτιρίου) που ποτέ δεν έγιναν!

Στην περιοχή της οδού Αργυρουπόλεως πάντα υπήρχαν λεύκες. Τώρα με τις συνεχείς μακακίες του, ο Μικρούλης δημιούργησε (έναν ακόμα) "Φρέντυ Κρούγκερ" για να τον στοιχειώνει...

Δείτε το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας και διαβάστε παρακάτω τις δύο (μακροσκελείς αλλά συγκλονιστικές) επιστολές του γονιού Θ. Καρούμπαλη, χωρίς άλλα σχόλια. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πρώτη επιστολή Καρούμπαλη προς τους αρμόδιους φορείς (27/9/2016)
Προς
ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
-      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
-      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
-      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
-      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
-      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
-      ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ

 Θέμα :  «Μεταφορά και επαναλειτουργία του 1ου Δημοτικού σχολείου Δροσιάς»
Δροσιά 27.09.2016

Λέγομαι Καρούμπαλης Θεόδωρος και είμαι Γονέας δύο παιδιών, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται σήμερα στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς. Θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις στο τι ακριβώς συμβαίνει στο ανωτέρω σχολείο, καθώς κατά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει μια τρομερή σύγχυση τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου Δροσιάς και του 3ου δημοτικού σχολείου Διονύσου.
Προκειμένου να κατανοηθεί σε βάθος το ζήτημα, θα ήθελα να το αναπτύξω χρονικά :
Εγώ ήρθα στην περιοχή της Δροσιάς το έτος 2009, επομένως τα παιδιά μου θήτευσαν ως μαθητές στις εγκαταστάσεις «ΚΑΡΓΑΚΟΥ». Άκουγα ότι ήμασταν τυχεροί τότε από άλλους γονείς, χωρίς ομολογώ εκείνη τη χρονική στιγμή να κατανοώ το λόγο. Σε ερωτήσεις που έκανα σχετικά με το θέμα πληροφορήθηκα ότι το προηγούμενο σχολείο (βλ. Αργυρουπόλεως), είχε προβλήματα εν γένει με το κτιριακό αλλά και λόγω της αύξησης των μαθητών, ο Δήμος αποφάσισε να μετακινηθεί στις εγκαταστάσεις «ΚΑΡΓΑΚΟΥ». Θα ήθελα παρακαλώ να ενημερωθώ υπεύθυνα από το Δήμο , με ταυτόχρονη κοινοποίηση των εγγράφων που αναφέρουν τους πραγματικούς λόγους της τότε μετακίνησης.
Κατά την περσινή σχολική χρονιά, άρχισαν να ακούγονται ψίθυροι επιστροφής στο παλιό σχολείο. Ουδέποτε ασχολήθηκα ευρύτερα με το θέμα που δημιουργήθηκε, μέχρι του σημείου που ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων συγκάλεσε συνέλευση, προκειμένου να μας ενημερώσει για το κτιριακό. Κάποιος Κος Κουκουζέλης (αν δεν απατώμαι) είχε προχωρήσει σε νομική οδό, προκειμένου να επιστρέψουμε στο σχολείο της Αργυρουπόλεως.
Μας ανέλυσε δε και το λόγο : επειδή φοβόταν επικείμενο «τρομοκρατικό χτύπημα» ή καταστροφή από φυσικά φαινόμενα, θεωρούσε ότι η σύζυγος του δεν θα είχε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να φτάσει στο παιδί τους εγκαίρως, ενώ στο παλιό σχολείο ο χρόνος αυτός μηδενιζόταν. Όπως αντιλαμβάνεστε αποτελούσε απόλυτη μειοψηφία, δεδομένου ότι κανείς σχεδόν από τους παρευρισκόμενους γονείς δεν συμμεριζόταν την άποψη του και φυσικά δεν ήθελε να φύγει από ένα σχολείο που λειτουργούσε εύρυθμα και είχε νεώτερη «άδεια οικοδομής» (λόγοι ασφαλείας) για να πάει σε παλαιότερο. Για το λόγο αυτό και σε εκείνη τη συνέλευση εξουσιοδοτήθηκε ο σύλλογος από την πλειοψηφία (μάλλον απόλυτη) να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια θα εξασφάλιζε ότι όλοι οι μαθητές θα μείνουν στο σχολείο Καργάκου. Ταυτόχρονα και επειδή ομολογώ δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ, τότε ήταν η χρονική στιγμή που έμαθα ότι στο σχολείο φοιτά και το παιδί του Δημάρχου. Ωστόσο δεν είχε δώσει το παρόν σε εκείνη αλλά και σε μεταγενέστερες συνελεύσεις, παρότι θα ήταν ο καταλληλότερος να λύσει τις όποιες απορίες στους γονείς για το εν λόγω πρόβλημα, που ξαφνικά είχε δημιουργηθεί. Βεβαίως εγώ και πάλι το είδα θετικά, διότι θεώρησα ότι η απουσία του καταμαρτυρούσε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα, που να απασχολεί το Δήμο. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος λειτουργεί προς το συμφέρον της πλειοψηφίας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι γονείς των δύο δημοτικών σχολείων και ήθελαν με σαφή τρόπο η κατάσταση να παραμείνει ως είχε. Άρα ποιος ο λόγος της ανησυχίας ;;
Συνεχίσαμε να μαθαίνουμε ότι το σχολείο επισκευαζόταν ως κτίριο, κάτι το οποίο θεωρούσα και θεωρώ πολύ θετικό. Διότι πράγματι ένα δημοτικό κτίριο δεν μπορεί να παραμένει κλειστό, ειδικά στις ημέρες μας. Το ζήτημα είναι ποια χρήση θα κληθεί να επιτελέσει βεβαίως, κάτι που ο Δήμος έπρεπε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να μελετήσει προσεκτικά. Διότι είναι δεδομένο ότι συνεχώς οι ανάγκες αλλάζουν και απαιτούν από τα αρμόδια όργανα και ανάλογη προσαρμοστικότητα. Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι το Γυμνάσιο Δροσιάς κατά τη σχολική περίοδο 2011-2012 αριθμούσε 145 παιδιά, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει γίνει 229. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το σχολείο της Αργυρουπόλεως δεν θεωρείται κατάλληλο για να επιτελέσει, με τα σημερινά δεδομένα, το ρόλο του ως δημοτικό. Οι λόγοι είναι απλοί και εμφανείς : δεν διαθέτει ούτε την απαραίτητη κτιριακή δομή (κατάλληλο αριθμό αιθουσών), αλλά ούτε και τον απαραίτητο προαύλιο χώρο για ένα εξαθέσιο σχολείο. Επιπλέον δεν έχει ελεγχθεί για την καταλληλότητα του, αφού δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τούτο. Παρακαλώ όμως αν απλά δεν το έχω πληροφορηθεί και υπάρχει αυτό το έγγραφο, όπως μου κοινοποιηθεί, ώστε να εξαλείψει τις όποιες ανησυχίες μου για την καταλληλότητα του κτιρίου να στεγάσει Δημοτικό Σχολείο.
Φτάσαμε έτσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου επικοινώνησα στις 02.09.2016 με τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Δροσιάς και η οποία με ενημέρωσε ότι δεν είχε λάβει απολύτως καμία εντολή που να διαφοροποιεί τα πράγματα και επομένως τίποτα δεν θα άλλαζεΌπως ήταν φυσιολογικό η ημέρα του Αγιασμού βρήκε και τα δύο σχολεία στις εγκαταστάσεις «ΚΑΡΓΑΚΟΥ». Μόνο που κατά την είσοδο στο σχολείο υπήρχαν αναρτημένα χαρτιά που χώριζαν τα τμήματα διαφορετικά (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ??) και αργότερα μια λακωνική ανακοίνωση των διευθυντών ότι κάποια τμήματα θα μεταφερθούν στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ.
Την Τετάρτη 14.09.2016 πήγαμε, παρά τη θέληση μας οι περισσότεροι γονείς, στο νέο (παλιό) σχολείο. Προσωπικά πήρα άδεια από τη δουλειά στην οποία εργάζομαι, διότι ο γιος μου έδειχνε μια «γενική αναστάτωση» και ήθελα να είμαι κοντά του, σε αυτή τη μάλλον δύσκολη στιγμή, όπως διαφαινόταν. Λόγω της ιδιότητας μου ως μηχανικός (ΑΓΡ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΕΜΠ), δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω ότι οι εργασίες στο σχολείο δεν είχαν «πληρωθεί», αφού στον προαύλιο χώρο καταρχήν δεν είχε επιτελεσθεί καμία εργασία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε «όχι καλή» κατάσταση, κάτι που εγκυμονεί ακόμη και σήμερα κινδύνους για τα παιδιά. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω : ανισόπεδοι χώροι, σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου εντός του προαυλίου, καλώδια της ΔΕΗ σε χαμηλό ύψος, αλεξικέραυνο κλωβού με γυμνά καλώδια σε ύψος 2 μέτρων από το έδαφος κτλ.
Επειδή ο Δήμαρχος παρίστατο εκείνη την ημέρα, του απηφθυνα όλα τα ερωτήματα που είχα. Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό επίπεδο, αλλά η απάντηση ήταν ότι «σιγά σιγά» θα φτιαχτούν όλαΚαι αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν τελείωσε πλήρως το έργο, ώστε να παραδοθεί 100 % έτοιμο;; Ποια ανάγκη μας έφερε σε αυτό το σχολείο που εγκυμονεί ακόμη κινδύνους;;
Όλη αυτή η κατάσταση και η αντιπαράθεση, όπως λογικό ήταν, επεκτάθηκε και στα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Έτσι είχαμε παραιτήσεις και αλλαγές, ένεκα του μεγάλου διλήμματος που αντιμετώπιζε ο σύλλογος, όπως και όλοι μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα προς το παρόν ο σύλλογος, να δρα και για τα δύο σχολεία, με διαφορετικές διευθύνσεις και βέβαια παρότι ο σύλλογος τυπικά είναι του 1ου δημοτικού σχολείου Δροσιάς, να απαρτίζεται πλέον μόνο από γονείς του 3ου δημοτικού σχολείου Διονύσου.
Λίγες ημέρες αργότερα η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Δροσιάς και πιο συγκεκριμένα στις 19.09.2016, στέλνει χαρτί στους Γονείς του 1ου Δημοτικού Δροσιάς, όπου αφού τους ευχαριστεί για την ανταπόκρισή τους στη μετακόμιση, ζητά την προσφορά τους στα παρακάτω είδη: Βιβλιοθήκες, Συρταριέρες, Κουρτινόξυλα, Υφάσματα για κουρτίνες, ράφια, συσκευή τηλεφώνου, φελλοπίνακες, κουτάλια και πιρούνια. Επιβεβαιώνοντας κατά τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι η μετακόμιση είχε γίνει απολύτως βιαστικά και χωρίς καμία οργάνωση. Το «γιατί» όμως δεν μπορώ να αντιληφθώ, αφού το πρόβλημα δεν ήταν σίγουρα χωρικό.
Το Σάββατο στις 24.09.2016 έγιναν εργασίες πλαστικοποίησης μέρους του προαύλιου χώρου. Δυστυχώς , όπως ο ίδιος διαπίστωσα οι εργασίες αυτές δεν έγιναν σύμφωνα με τις πρέπουσες προδιαγραφές. Και για να το αναλύσω, δεν αφαιρέθηκε ο προηγούμενος τάπητας, ώστε να στρωθεί ο νέος, αλλά απλά επιστρώθηκε από πάνω. Να επισημάνω εδώ ότι καμία επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν υπήρξε, κατά τη διάρκεια των έργων, κάτι που είναι φυσιολογικό αφού οι εργασίες έγιναν Σάββατο. Και βεβαίως καμία άδεια δεν είχε εκδοθεί, κατά την μαρτυρία του υπεύθυνου μηχανικού σε εμένα προσωπικά. Παρακαλώ να ενημερωθώ αν οτιδήποτε μου διαφεύγει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Θεωρώ ότι σύμφωνα με το πινάκιο αμοιβών αλλά και λόγω της μεγάλης έκπτωσης, δεν υπήρχαν περιθώρια ώστε να γίνει η εργασία απολύτως ορθά. Βεβαίως οι περισσότεροι γονείς θα δουν ιδίοις όμασοι αυτό το έργο θετικά. Αυτό που δεν θα γνωρίζουν είναι ότι το έργο αυτό θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη φθορά στο χρόνο.
Για να μην μακρηγορώ και αφού σας ανέλυσα χρονικά την κατάσταση, όπως ο ίδιος τη βίωσα σε πραγματικό χρόνο, θα προβώ σε μια σειρά ερωτημάτων, που ελπίζω να απαντηθούν από τους αρμόδιους στο Δήμο :
1.       Ποια ανάγκη συνέτρεχε ώστε να διαλυθεί η εύρυθμη λειτουργία του 1ου δημοτικού σχολείου Δροσιάς και του 3ου δημοτικού σχολείου Διονύσου, που διήρκεσε 3 χρόνια; και μην απαντηθεί παρακαλώ ότι αυτή είναι η φυσική έδρα του σχολείου, διότι αυτό δεν άπτεται λογικής όταν υπάρχει η επιλογή και αποτελεί σαφώς καλύτερη και ελεγμένη λύση.
2.       Γιατί δεν ενημερωθήκαμε ως Γονείς Νωρίτερα, ώστε να προετοιμάσουμε τα παιδιά, αλλά και τους εαυτούς μας (έστω από τον Δήμαρχο ως Γονέα του σχολείου);; Γιατί δεν ενημερώθηκε έστω ο σύλλογος, ώστε να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς εκπροσώπηση και να μπορούν να συνδράμουν και στο σχολείο και στους γονείς τις πρώτες αυτές ημέρες;;
3.       Ποιος λόγος μπορεί να οδηγήσει ένα Δήμο σε μετακίνηση μαθητών σε παλαιότερο σχολείο (αυτό δεν αλλάζει με τις όποιες επιδιορθώσεις) και με ποιο σχέδιο, ενώ Ταυτόχρονα αφήνει ΚΕΝΕΣ αυτές τις έξι (6) αίθουσες στις εγκαταστάσεις «ΚΑΡΓΑΚΟΥ» ;; (να σημειωθεί ότι βαφτίστηκαν ως αίθουσες μουσικής, χειροτεχνίας κτλ., χωρίς πραγματική λειτουργική ανάγκη). Δηλ. η μετακίνηση έγινε χωρίς να υπάρχει η ανάγκη επιπλέον χώρου (ενώ π.χ. ταυτόχρονα υπήρχε μεγάλη ανάγκη αιθουσών από Γυμνάσιο και Λύκειο, την οποία προσπαθούμε να λύσουμε με μίσθωση στο ΖΑΝΝΕΙΟ).
4.       Πόσο «αντιπαιδαγωγικό» είναι τα παιδιά να παρίστανται (χωρίς καμία οργάνωση) για δύο ημέρες στο παλιό τους σχολείο και κατόπιν να μετακινούνται, αφού πρώτα χωριστούν με χωροταξικά όρια από τους φίλους και συμμαθητές που είχαν για τα προηγούμενα 3 χρόνια;;
5.       Ποια η ευθύνη των διευθυντών, αλλά και των αρμοδίων του Δήμου, διότι δεν υπήρχε πρόβλεψη να χωριστούν εξ’ αρχής χωροταξικά τα τμήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργήθηκαν κοινωνικού τύπου προβλήματα μετά το νέο χωρισμό τους;;
6.       Ποια η ευθύνη των διευθυντών, αλλά και των αρμοδίων του Δήμου για τη μετακίνηση, χωρίς να ελεγχθεί η καταλληλότητα του κτιρίου;; Και ποια η αρμοδιότητα τους στον τομέα αυτό;
7.       Γιατί άραγε φτιάξαμε δύο σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων;; Θυμίζω ότι το ένα σχολείο έχει έξι αίθουσες, χωρίς αίθουσα συγκεντρώσεων – εκδηλώσεων και άλλες που απαιτούνται, ενώ το 3ο Δημοτικό σχολείο ενέχει τη θέση «Κολλεγίου» , μετά την πληθώρα ΑΔΕΙΩΝ ΤΑΞΕΩΝ, τις οποίες δημιούργησε ο Δήμος χωρίς κανένα σχεδιασμό.
8.       Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η αντιπαλότητα στην κοινωνία της Δροσιάς, μεταξύ γονιών, μαθητών αλλά και του Δήμου, με υπαιτιότητα του τελευταίου;; Όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι μόνο για την αρχή, αλλά για ποιο λόγο και με ποιο σχεδιασμό έγινε;;
9.       Γιατί στο σχολείο της Αργυρουπόλεως δεν τελείωσαν τα έργα, αλλά συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς , αφού δεν υπήρχε κανένα θέμα χώρου από την αρχή;; Παρακαλώ ενημερώστε με ως δημότη, όπως έχω δικαίωμα, αν το ενοίκιο στις εγκαταστάσεις «Καργάκου» άλλαξε μετά από την επικείμενη μετακίνηση των παιδιών του 1ου δημοτικού σχολείου Δροσιάς και τις άδειες εναπομένουσες αίθουσες.
10.    Γιατί δεν έγινε έλεγχος Στατικής επάρκειας του κτιρίου, αφού υπήρχαν ενδείξεις βάσει τεχνικής έκθεσης που παρουσίασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Δροσιάς, όπου σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του Κου Λουκά Αν., παρουσιάζει εκτεταμένες διαβρώσεις (άρα και πιθανή καταστροφή οπλισμού);; Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι για την ανωτέρω εξέταση θα με βρείτε ως σύμμαχο στο πλευρό σας.
11.    Αν αυτή τη μελέτη δεν μπορούσε να την υλοποιήσει ο Δήμος γιατί δεν υπήρξε ανάλογο αίτημα στον Ο.Σ.Κ. (τώρα κτιριακών υποδομών αν δεν απατώμαι), που πιθανά θα μπορούσε να την φέρει εις πέρας;; Περαιτέρω γιατί δεν ενημερώθηκε ο Σύλλογος και οι Γονείς ευρύτερα, που ίσως να είχαν κι αυτοί τη δυνατότητα υλοποίησης της μελέτης;;
12.    Η μελέτη προέβλεψε αλλαγή των σωληνώσεων του νερού, οι οποίες ήταν ούτος ή άλλως παλιές, αλλά έμειναν και τρία χρόνια σε πλήρη διακοπή;; Άραγε το νερό που πίνουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά μας είναι κατάλληλο προς πόσην;;
13.    Οι τουαλέτες καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών, δεδομένου ότι κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται από δασκάλους, όπως είναι λογικό;;
14.    Τέλος ενημερώθηκα από τον Κο Νικολιτσόπουλο, Νομικό Σύμβουλο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όταν αναζήτησα πληροφορίες ότι το θέμα της μετακίνησης του σχολείου βρίσκεται στο Συμβούλιο Επικρατείας για ακύρωση. Παρακαλώ ενημερώστε για την εξέλιξη του θέματος αυτού, το οποίο και θεωρώ πολύ σημαντικό.
Πολλά ακόμη θα μπορούσα να ρωτήσω, αλλά ίσως δεν είναι αυτό το σημαντικό. Σημαντικότερο είναι να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι το όλο εγχείρημα ακόμη και αν δεν είναι λάθος επιτελέσθηκε με ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν είναι απλά πρόθεσή μου να εναντιωθώ στις αποφάσεις του Δήμου, ούτε έχω οποιουδήποτε είδους κρυφές προθέσεις δημιουργώντας εντυπώσεις. Να προσθέσω δε ότι ουδέποτε ασχολήθηκα με οποιαδήποτε Παράταξη στο δήμο.
Αντίθετα αυτή μου η κίνηση, η οποία θα έχει και συνέχεια, παρακινείται από την αγάπη μου για το παιδί μου και την υποχρέωση να το προφυλάξω από πάσης φύσεως «κακοτοπιές», αλλά και να διεκδικήσω ως γονιός ότι Δίκαια του ανήκει. Επιπλέον η ιδιότητα μου ως μηχανικός με φορτίζει με την ευθύνη να προσπαθήσω να μη βλέπω τα πράγματα «επιφανειακά» αλλά να τα εξετάζω σε βάθος.
Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνάντηση, προκειμένου να αναπτυχθεί το ζήτημα σε βάθος, καθώς είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μερικές γραμμές χαρτιού και πάντως με την πεποίθηση ότι και οι υπεύθυνοι του Δήμου πασχίζουν για το καλό των παιδιών μας.

Δεύτερη επιστολή (17/10/2016)
Προς
-      ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)-
-      ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
-      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
-      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
-      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
-      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
-      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
-      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
-      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
-      ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ

Θέμα :  «Μεταφορά και επαναλειτουργία του 1ου Δημοτικού σχολείου Δροσιάς» – μέρος 2

Δροσιά 17.10.2016

Λέγομαι Καρούμπαλης Θεόδωρος και είμαι Γονέας δύο παιδιών, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται σήμερα στο 1ο Δημοτικό Δροσιάς. Σε προηγούμενο έγγραφο μου με Α.Π. 26431/27.09.2016 σας είχα απευθύνει ερωτήματα για το ανωτέρω σχολείο, χωρίς βεβαίως μέχρι σήμερα να λάβω απαντήσεις.

Σε αυτό το κείμενο θα συμπεριλάβω και άλλα ερωτήματα συσχετίζοντας τα με τα παλαιότερα, διότι η εξέλιξη των καταστάσεων φαίνεται να δικαιώνει το προηγούμενο μου κείμενο:
1.       Όπως ανέφερα και αρχικά, πράγματι ένα δημοτικό κτίριο δεν μπορεί να παραμένει κλειστό, ειδικά στις ημέρες μας. Το ζήτημα είναι ποια χρήση θα κληθεί να επιτελέσει έλεγα τότε, κάτι που ο Δήμος έπρεπε, να μελετήσει σε βάθος μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη.
Στις 12.10.2016 κληθήκαμε όλοι οι γονείς , ώστε να ενημερωθούμε από τη διευθύντρια και τους δασκάλους ειδικών μαθημάτων για τη λειτουργία του σχολείου. Εκεί αναπτύχθηκε ότι δεν υπάρχει αίθουσα υπολογιστών, αλλά και υπολογιστές προκειμένου οι μαθητές να κάνουν το μάθημα της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Η λύση που μας ανακοίνωσε η διευθύντρια ήταν η εξής: μια αίθουσα του κεραμοσκεπούς πετρόκτιστου κτιρίου να διαχωριστεί σε ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑΣ. Το ένα τμήμα θα γίνει αίθουσα υπολογιστών, ενώ το άλλο χώρος των δασκάλων.
Δε γνωρίζω ειλικρινά τι θα πρέπει να σχολιάσω…. Να θυμίσω ότι το σχολείο ξεκίνησε 11.09.2016. Ποιος ήταν ο προγραμματισμός ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για τη λειτουργία του σχολείου;;;;;;;
Να πάρουμε προσφορές ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, ώστε να φτιαχτούν εντός του σχολικού έτους (ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ) και ενώ τα παιδιά δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα; Να αναφέρω εδώ ότι η Διευθύντρια μας ενημέρωσε ότι το θέμα της πληροφορικής το γνώριζαν ήδη ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ (5ο ΜΗΝΑ).
Η φυσαρμόνικα καλύπτει τις σχολικές προδιαγραφές για την τέλεση μαθημάτων;;
Δεν θα προχωρήσω στο μάθημα της μουσικής, που βέβαια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΘΟΥΣΑ γα να τελεσθεί (περίεργο για ένα σύγχρονο σχολείο!!!).
Και βέβαια μετά από αυτές τις υπέροχες κατασκευές, ποια αίθουσα θα χρησιμοποιείται ως αίθουσα εκδηλώσεων για τις γιορτές ή τις συναντήσεις με τους γονείς, αφού αυτή είναι και η μοναδική αίθουσα που υπάρχει ελεύθερη χρήσης στο σύγχρονο σχολείο μας;; (από αυτή την άποψη είμαστε τυχεροί που δεν την προέβλεψε ως κατασκευή ο ΔΗΜΟΣ).
Απλά να θυμίσω ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΟΥ στο προηγούμενο σχολείο, ώστε να γίνει η μεταφορά ΤΟΣΟ ΒΙΑΣΤΙΚΑ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΑΝΑ Κε ΔΗΜΑΡΧΕ!! Μήπως αν δεν είχαμε ασκόπως μεταφερθεί φέτος για το σχολείο στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΌΛΕΩΣ, ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;;
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΊΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΕ ΚΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΣ;;; Και για να το εξηγήσω, θα χρειαζόμασταν τους μισούς υπολογιστές από ότι σήμερα και για τα δυο σχολεία, δεδομένου ότι θα τους χρησιμοποιούσαμε στο ίδιο κτίριο με άλλη χρονική κατανομή.
Βεβαίως αυτό ήταν το δεύτερο μέρος της πράξεως του ΔΡΑΜΑΤΟΣ που τελείται και των τραγελαφικών γεγονότων που ξετυλίγονται καθημερινά. Διότι η πρώτη πράξη παίχτηκε στην ενημέρωση μας από τη δασκάλα της Γ’ τάξεως, όπου συναντήσαμε ένα σχολείο σε μετακόμιση, γεμάτο κούτες και σίγουρα απαιτεί χρόνο από τους δασκάλους μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Και για να είμαι σαφής κατανοώ απόλυτα τους δασκάλους, στον κυκεώνα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να έχουνΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. Διότι ποιο σχολειό μπορεί να κάνει μετακόμιση και λειτουργία εντος λίγων ημερών;; ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ δεν μπορώ να αντιληφθώ.
2.       Δε σταματάνε εδώ όμως τα ευτράπελα. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ο οποίος είναι και γονέας παιδιού στο Δημοτικό, ήρθε και αυτός στην εν λόγω ενημέρωση της 12.10.2016. Προσωπικά το χαιρετίζω, αφού πέρσι δεν αντιλήφθην την παρουσία του στα δρώμενα του σχολείου. Αν τελείωνε εκεί θα ήταν ένα θετικό μήνυμα προς τους γονείς του Δημοτικού. Αλλά κατά το τέλος της συνάντησης Γονέων-Καθηγητών, ζήτησε ευγενέστατα και κατόπιν συμφωνίας των γονέων να λάβει το λόγο.
Αυτό που μας ανέλυσε ήταν τα προβλήματα που έχει με τον ισχύον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και την εκκρεμότητα που έχει Ο ΔΗΜΟΣ με δικαστήριο στο ΣΤΕ (αφορά αίτηση του Συλλόγου κατά απόφασης της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για τη μεταφορά του σχολείου). Έτσι προέτρεψε να διαδώσουμε σε όλους, να παραστούν στις επόμενες συναντήσεις του Συλλόγου, ώστε να υπάρχει απαρτία στην εκλογή ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ.
Δε νομίζω ότι είναι πρέπον, να ακούμε τα επιχειρήματα του Δημάρχου (διότι δεν μίλαγε ως γονέας για τα θέματα του Δήμου), χωρίς αντίλογο από τα μέλη του Συλλόγου που δεν παρευρίσκοντο εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο μέρος (και πως θα μπορούσαν άλλωστε??), ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
Άραγε τι κλίμα λέτε ότι δημιουργεί για την επερχόμενη συνάντηση του συλλόγου με τους γονείς στις 19.10.2016 και αλήθεια τέτοιου είδους συμπεριφορές, μήπως δυναμιτίζουν κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια επίλυσης του μεγάλου αναμφισβήτητα προβλήματος που έχει δημιουργηθεί??

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ότι είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνάντηση, προκειμένου να αναπτυχθεί το ζήτημα σε βάθος και επιφυλάσσομαι για τη διαφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Ελπίζω κάποια στιγμή να επικρατήσει στο ΔΗΜΟ ΜΑΣ Η ΑΠΛΗ ΘΕΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
Θ.Καρούμπαλης


103 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/10/16 8:16 π.μ.

  Το έγγραφο της Τ.Υ., πρός Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τ.Υ, ήταν αιτία προστριβής και συζήτησης σε συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας.Οξεία αντιπαράθεση,γιατί στο μεταξύ ο Αντιδήμαρχος ενημέρωνε το Σύλλογο Γονέων για τις περαιτέρω εργασίες.Βασικό επιχείρημα το 1ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου που είναι το παλαιότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18/10/16 8:56 π.μ.

  ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑ ΖΑΜΑΝΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

  Κε ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙΠΗΓΑΙΝΤΕ ΤΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ. ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙ ΣΟΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/10/16 3:24 μ.μ.

   Οντως θα πρεπει αμεσα να πατε στο 3,δεν ειδα καπου το αιτημα σας...να το κανετε αμεσα ..

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος18/10/16 9:07 π.μ.

  Μήπως πρέπει να αποφασίσουν εκεί στον Άγιο Στέφανο αν θέλουν ή δεν θέλουν το παλιό τους δημοτικό σχολείο;;;;;
  Ας το κάνουν αρχαιολογικό μουσείο να εκθέτουν και τα αρχαία ευρήματα που βρίσκουν στα έργα της αποχέτευσης!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος18/10/16 10:30 π.μ.

  Είναι ντροπή! Στη χώρα μας που έχει τόσο μεγάλη σεισμική δραστηριότητα να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας και να τα βάζουν σε σχολεία που δεν έχουν ελεγχθεί, μόνο για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος18/10/16 10:54 π.μ.

  Σκεφτείτε τι έγινε στο κρυονέρι που οι άνθρωποι θέλαν καινούριο και ασφαλές σχολείο. Σταμάτησαν το δήμο που τότε εξέταζε τη στατική επάρκεια. Γιατί δεν έγινε το ίδιο στη Δροσιά; Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις; Σχολείο παρατημένο εκεί. Σχολείο παρατημένο εδώ. Μήπως οι Κρυονερίτες είχανε τσαμπουκά και επιβλήθηκαν μέσα στο ΔΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος18/10/16 11:28 π.μ.

  Ναι συμφωνω για το κρυονερι σε εκατον πενηντα χρονια θα φτιαχτει θα εχει ερθει και η αναπτυξη!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος18/10/16 12:18 μ.μ.

  Συγνωμη μενω σε σπιτι φτιαγμενο το 1968 με αδεια κανονικα το σχολειο στην δροσια ποτε κατασκευαστηκε οπως και το σχολειο στο κρυονερι ;παρακαλω οποιος ξερει ας απαντησει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος18/10/16 1:51 μ.μ.

  Η Βορεινή ξαναχτύπησε!!!!!!
  Ρόμπα ο Σάκης ο μικρούλης και η υπερνταντά του!!!!!!!!!!
  Τα λύματα στο δρόμο και τα χωράφια!!!!!!!
  Τα ψέμματα του εθελοντή του γραφείου τύπου στον αέρα όπως και η σωληνώσεις του έργου πνοής!!!!!!!!!!
  Σαθρό όπως και η δημοτική αρχή!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος18/10/16 3:18 μ.μ.

  Σας το ειπα μια φορα κ θα το ξαναπω κ δευτερη,εχει παρει τον δρομο της δικαιοσυνης οποτε αργα ή γρηγορα θα βγει μια αποφαση.ή θα παραμεινει το σχολειο ανοικτο, ως εχει ή θα μεταφερθει στου καργακου .τοσο απλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/10/16 4:20 μ.μ.

   Αν το δικαστήριο αποφασίσει την επιστροφή σε αίθουσες που έχουν άλλη χρήση πια , τότε να έρθει ο Ζαμάνης και να τους πάρει στο γραφειο του στο δήμο ή στο σπίτι του, έτσι σκατά που τα κανε.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος18/10/16 3:28 μ.μ.

  Η δημοτικη αρχη ανοιγει σχολεια και η αντιπολιτευση δηλ ο συλλογος τα κλεινει..καλαφι κρατα γερα .δως τους αλλα 300που χρειαζονται για να συνεχισουν τον αγωνα σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/10/16 4:23 μ.μ.

   τόσο ελεεινούς δεν σας περίμενα
   αντί να παραδεχτείτε το λάθος σας το φορτώνετε αλλού
   ξεδιάντροπα ζαμανάκια που θα μας πείτε τώρα ότι τα παίρνουμε κιόλας

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος18/10/16 4:37 μ.μ.

  Ο σάκης ο μικρούλης σε νέες περιπέτειες...η νταντά του τι έκανε; Τσάμπα την πληρώνουν δεν φροντίζει να αποφεύγει τις κακοτοπιές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος18/10/16 11:30 μ.μ.

  Σα δεν ντρέπονται λιγάκι να πιάσουν τον Δελαγραμμάτικα στο στόμα τους. Τα θρασίμια να πουν ότι είναι μεγαλοφειλέτης του δημοσίου.Κουτσομπολιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος19/10/16 9:27 π.μ.

  Πολλά συγχαρητήρια στη Μιράντα Μπακαφούκα γιατί απόδειξε ότι έχει αξιοπρέπεια και την υπερασπίζεται χωρίς εκπτώσεις. Η ανακοίνωση που ανάρτησε, η καταγγελία, η μήνυση και ο ψόγος είναι ακόμα ένας δημόσιος κόλαφος για την πολιτική του "δήμαρχου".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος19/10/16 12:52 μ.μ.

  (Οδος Διονυσου)

  Σε ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Διονύσου, μετά και από την εμφάνιση χυδαίων και προσβλητικών σχολίων σε τοπικά blog, που επιτέθηκαν φραστικά στην Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
  Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική ανακοίνωση αλλά και με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο Σύλλογος σήμερα προτίθεται να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά των “ανώνυμων συγγραφέων”, καθώς και καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μια που όπως φαίνεται, έγγραφα που αφορούν σε απολογίες συναδέλφων τους έχουν διαρρεύσει από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για τα φαινόμενα αυτά ο Σύλλογος αποδίδει “μεγάλη ηθική και πολιτική ευθύνη στη Διοίκηση γιατί με τη στάση της δίνει τροφή και αέρα σε κάθε κακόβουλο συγγραφέα”:

  Ζ. Σώκου: Να σταματήσει η πολιτική της κλειδαρότρυπας
  Σε σχετικές δηλώσεις της στην Οδό Διονύσου η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου αποδίδει με τη σειρά της μεγάλη ευθύνη στη Δημοτική Αρχή, που “όσο δεν καταδικάζει και δεν αποκηρύσσει τέτοια φαινόμενα, τόσο αυτά γιγαντώνονται, πολύ περισσότερο που χτυπούν πολιτικούς αντιπάλους της. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η ροζ πολιτική, αυτή η πολιτική της κλειδαρότρυπας, που στόχο έχει εκείνους που διεκδικούν και παλεύουν με όποιο τρόπο μπορούν καλύτερα”.

  Δείτε την ανακοίνωση του Σωματειου
  http://www.odosdionysou.gr/wp-content/uploads/2016/10/IMG_7057.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος19/10/16 12:59 μ.μ.

  Ράπισμα κατά του Ζαμάνη και της Φωνής του!
  Μπράβο παιδιά!!!! άντε να ξεβρωμίσει ο τόπος από όλους που γράφουν μέσα από το δημαρχείο,
  ειδικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι και ο ίδιος ο αρχηγός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/10/16 9:36 μ.μ.

   Απλα εκτιθονται. Ποιος πιστευει οσα γραφονται;
   Ο δημαρχουκος ο τελειος χαχαχαχα
   Η σκυλα που σε ολες τις παραταξεις ειχε το πανω χερι; ΠΩΣ;Και κατηγορει την αλλη. Κι αν οσα γραφονται ειναι αληθεια μια θεσουλα δεν θα την ειχε κατακτησει η οδηγος;
   Ποιον νομιζεται οτι κοροιδευετε καραγιοζηδες;

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος19/10/16 3:29 μ.μ.

  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΡΙΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ; ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΥΣ , ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ, ΣΤΟ ΣτΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ, ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΓΟΝΕΩΝ; ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ .. ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΓΟΝΙΩΝ , ΠΟΥ.... ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ;;; Η ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ;;;; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΦΑΝΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.... ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΩ..... ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ;;;; ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90 ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ Η ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΙΚΤΕΣ;;;ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ;;;; ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ '' ΕΜΠΛΕΞΑΝ '' ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ;;;; ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ;;;; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ..... ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΟΧΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΓΟΝΙΩΝ , ΟΧΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΥΡΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/10/16 5:19 μ.μ.

   Φίλε το πρώτο που έπρεπε να ρωτήσεις είναι αν έχουν ΑΦΜ και αν καταθέτουν φορολογική δήλωση κάθε χρόνο...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/16 5:39 μ.μ.

   ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.
   ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΕ ΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?
   Ε?

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/10/16 5:41 μ.μ.

   ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ Ο.Δ.

   Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της εντολής περί μετεγκατάστασης, ο Δήμαρχος Διονύσου στο ίδιο Ακυρωτικό Δικαστήριο δήλωσε εγγράφως πως έχει ζητήσει από την Κτ.Υπ. την άμεση και κατά προτεραιότητα διενέργεια ελέγχου στατικής επάρκειας, ενώ εκκρεμεί, και πάλι ενώπιον του ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη μετεγκατάσταση του σχολείου.

   Αυτές είναι συνοπτικά οι τελυεταίες εξελίξεις που αφορούν στο πρόβλημα που έχει προκύψει από τη μεταφορά 6 τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, από του Καργάκου, όπου συστεγάζονταν με το 3ο Δημοτικό Διονύσου τα τελευταία τρία χρόνια, στα παλιά κτήρια επί της οδού Αργυρουπόλεως.

   Για τις κινήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων- που αναλυτικά περιγράφονται σε σχετική ανακοίνωση- ώστε να αποτραπεί η μετεγκατάσταση των μαθητών μέχρι τουλάχιστον να επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παλιό σχολείο είναι απολύτως ασφαλές, αναμένεται να μιλήσει στη σημερινή (19/10) Γενική Συνέλευση του Συλλόγου το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, μέλη του επιχείρησαν χθες να μοιράσουν την ανακοίνωση αυτή στο σχολείο, συνάντησαν όμως την αντίδραση της Διευθύντριας.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/10/16 7:49 μ.μ.

   τι γινεται εκει στο δρομο με τις λευκες? πλακοθηκανε και φναζουν δυνατα?εξω ακουγονται

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/10/16 4:11 μ.μ.

   Πού είσαι Σεραφειειειμμμ να μας σώσεις: Καταραμένο Κατάρ μας καταράστηκες και εχουμε διάφορους και διαφορες να κορδωνονται τωρα. Τοσα χρονια δεν ειχαμε αυτά. Καλα να παθουμε δε μας αρεσε ετσι που τα τακτοποιουσες και τα οργανωνες. Αρε Προεδρε. Να σαι καλα Εκει στοΚάταρ.

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος19/10/16 3:33 μ.μ.

  Η αποδόμηση του οχετού της φωνής ξεκίνησε ! Συγχαρητήρια στο σωματείο εργαζομένων !

  Ένας φίλος που το παρακολουθεί από κοντα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/10/16 5:48 μ.μ.

   ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ Φ/Δ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ; ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ;ΘΕΩΡΩ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ. Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ;...ΤΟ ΜΠΟΥΣΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ;...ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ;...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/16 6:08 μ.μ.

   Όλες οι απόψεις δεκτές . Όπως και οι διαφορετικές φωνές . Όμως δεν νομίζεις ότι είναι λίγο υπερβολικό -αντιδημοκρατικό να θέλεις-επιβάλεις το τι θα σχολιάζουμε με έμμεσες-άμεσες αναφορές στο ποιον μας ;

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος19/10/16 5:48 μ.μ.

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ;

  Η δεύτερη ερώτησή μας αφορούσε στον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων, για τον οποίο μέχρι στιγμής καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει. Και ο οποίος- απ’ ό, τι φάνηκε από την απάντηση του Δημάρχου- δεν είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί. Ο κ. Ζαμάνης μάλιστα έθεσε και την παράμετρο της υποχρεωτικότητας για τον ετήσιο απολογισμό: “Αν δεν επιβάλλεται, τότε μάλλον απολογισμός φέτος δεν θα γίνει”, είπε χαρακτηριστικά.

  (ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ)


  ΧΑ ΧΑ! ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΜΑΓΚΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ...
  ΚΛΑΣΜΕΝΤΕΝ !!!


  Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντως, αφιερώνει ένα ολόκληρο άρθρο, το 13ο, στον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, όπου γράφει.
  «Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 67, παρ. 2, του Ν. 3852/2010«.

  ΡΕ ΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΙΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος19/10/16 11:23 μ.μ.

  Για Φρέντυ Κρούγκερ ξεκίνησε αλλά του γύρισε μπούμερανγκ...τώρα τον κυνηγάνε αντί να κυνηγάει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος20/10/16 7:39 π.μ.

  Αυτό που δεν καταλαβαίνουν, επειδή ή δε μπορούν ( δομικό πρόβλημα ) ή δε θέλουν ( λειτουργικό πρόβλημα ), στη διοίκηση του δήμου είναι ότι διαθέτουν ένα ΦΟΒΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ:
  Ακόμα κι εκεί που θα μπορούσαν να πάρουν πόντους καταφέρνουν πάντα να αποδεικνύουν πόσο ανοργάνωτοι και σκόρπιοι είναι. Τόσο, που όλα γυρνάνε τούμπα. Πάρτε το σχολείο της Δροσιάς.Χτυπητό παράδειγμα. Ναι, μπορεί το σχολείο να λειτούργησε πάλι ( θετικό ) αλλά τους κυνηγάει που δεν έλεγξαν τη στατική επάρκεια. Άντε τώρα, μέρες που είναι, να έχουμε κανένα σεισμό και στην Αττική,όχι μεγάλο, να δούμε τι θα κάνουνε με την τρομάρα των γονιών. Πάρτε και τα αντιπλημμυρικά. Τα είδσμε στην πρώτη βροχή, που ήτανε της πλάκας. Ποτάμι η Λ. Σταμάτας. Και τα δυο είναι για τον απολογισμό... που μάλλον δε θα γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Το πρότυπο της δημοτικής αρχής είναι συνδυασμός δύο κλασικών ηρώων. Του Ιαβέρη του Ουγκώ και του Ηλίθιου του Ντοστογιέφσκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος20/10/16 8:15 π.μ.

  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" πόση ζημιά του κάνει η θυροκολλημένη στα δημοτικά κτίρια ανακοίνωση του συλλλογου των εργαζομένων;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" πόση ζημιά του κάνει η αναπαραγωγή της στο διαδίκτυο;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" ότι κάθε ώρα που περνάει και δεν αποστασιοποιείται καταγγέλοντας και καταδικάζοντας τη ΦτΔ χρεώνεται με την ηθική αυτουργία, στην καλύτερη περίπτωση;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" ότι μέσα σε μια σελίδα ο σύλλογος τον αποδομεί πλήρως αναφέρόμενος σε αναλγησία, άδικες πειραρχικές διώξεις, καλλιέργεια πολεμικού κλίματος σε βάρος των εργαζόμενων, ηθική αυτουργία για την προσβολή της αξιοπρέπειας και το διασυρμό ανθρώπων, ακόμα και του Γενικού Γραμματέα του δήμου;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" ότι πρέπει να απαντήσει στη δημόσια πρόκληση του συλλόγου όταν μας βομβαρδίζει με δελτία τύπου και δεκάδες φωτογραφίες επειδή βάφτηκαν δυο δάπεδα;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" τη σημασία της καταγγελίας στην αποκεντρωμένη για τη διαρροή υπηρεσιακών εγγράφων με ευαίσθητο περιεχόμενο;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" ότι έχει ήδη μια αυστηρή επίπληξη από την αποκεντρωμένη για τους χειρισμούς και τις παρεμβάσεις του σε τεχνική υπηρεσία και πολεοδομία και δεν του χρειάζεται και δεύτερη;
  Έχει καταλάβει ο "δήμαρχος" ότι για το θέμα της διαρροής εγγράφων θα πρέπει να κάνει ΕΔΕ;
  Και κάτι τελευταίο. Επειδή ο σύλλογος εργαζομένων είναι θεσμός και οι εκπρόσωποι του τακτικοί συνομιλητές της διοίκησης πώς θα κάτσεις ρε "δήμαρχε" στο τραπέζι απέναντι στη Μπακαφούκα και τον Αφίφη για να κουβεντιάσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος20/10/16 8:28 π.μ.

  Τι να καταλάβει ο του Ντοστογιέφσκι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος20/10/16 8:37 π.μ.

  Και για να το εμπεδώσουν μερικοί μερικοί. Συγχαρητήρια στη Μιράντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος20/10/16 9:17 π.μ.

  Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και η κακή του μοίρα!!!!!
  Για εσένα δήμαρχε και τη φωνή σου εξαιρετικά αφιερωμένο!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος20/10/16 4:42 μ.μ.

  Ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε(;)

  by Maria Chazapi

  Η ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18/10) ήταν σαφής: Τι σκοπεύει να κάνει η Διοίκηση μετά από το περιστατικό που σημειώθηκε τις προάλλες στη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης ανάμεσα στον Μ. Κασαπάκη και τον Α. Δελαγραμμάτικα, όταν εκτός από τις ύβρεις και τη χειροδικία αντηλλάγησαν και κατηγορίες για αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές; Όταν επιπλέον ο δεύτερος των συμπλακέντων “είναι Πρόεδρος και αποκλειστικός διαχειριστής στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όπου οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς, ενώ εμφανίζεται και στη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου με πάνω από από 1 εκατομμύριο ευρώ χρέος; Θεωρείτε πως είναι ο κατάλληλος για τις θέσεις αυτές; Όταν μάλιστα έχετε ζητήσει την παραίτηση άλλων για μικρότερους λόγους;”

  Η απάντηση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη ήταν άμεση: “Σε κατινιές και διαπροσωπικές σχέσεις δεν μπαίνω ούτε δέχομαι μαθήματα από σας. Θυμηθείτε τη λογίστρια της Σχολικής Επιτροπής που ενώπιον εμού και άλλων δυο παρισταμένων ομολόγησε πως μοιραζόταν την αμοιβή της με τον αδελφό σας”.

  Ήταν όμως και η αναμενόμενη;

  Τα πραγματικά περιστατικά που σημειώθηκαν σ’εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής περιλαμβάνουν ανταλλαγή κατηγοριών για στημένες οικονομικές συναλλαγές, ύβρεις και εν τέλει χειροδικία. Αρνητικοί πρωταγωνιστές δυο μέλη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, που κατέχουν θέση ευθύνης σε θεσμικά όργανα- ο κ. Κασαπάκης είναι αιρετός, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης και ο κ. Δελαγραμμάτικας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ως μέλος της ίδιας Επιτροπής και ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης. Με λίγα λόγια διαχειρίζονται και οι δύο δημοτικό χρήμα. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο για αδιαφανείς συναλλαγές αυτού του δημοτικού χρήματος- και οι κατηγορίες αυτές δεν περιορίστηκαν στα λόγια. Και οι δύο- είκοσι μέρες μετά από το περιστατικό- παραμένουν στη θέση τους, στα θεσμικά όργανα του Δήμου. Παραμένουν επίσης στον αέρα οι υπόνοιες που εκτόξευσαν ο ένας στον άλλο, μια που η Δημοτική Αρχή- και ο Δήμαρχος ως πολιτικός προϊστάμενος και των δυο- δεν έχει προβεί σε καμιά κίνηση, για να διαλύσει τις όποιες ανησυχίες και απορίες έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη. Αντιθέτως με την απραξία του φαίνεται να καλύπτει τα στελέχη της παράταξής του.

  Οι δυο κύριοι δεν καυγάδισαν στο καφενείο της γειτονιάς τους για τον αγώνα της Κυριακής ή για το αμπέλι τους. Για τα χρήματα των δημοτών καυγάδισαν. Και παραμένουν ακόμη ακλόνητοι;

  Και μετά από αυτά ο Δήμαρχος πιστεύει πως μπορεί να ξεμπερδεύει με την ατάκα για κατινιές και διαπροσωπικές σχέσεις; Επειδή η ερώτηση ήρθε από τον διαχρονικό πολιτικό του αντίπαλο; Θα είχε άραγε διαφορά αν ρωτούσαν οι άλλοι επικεφαλής- οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, σφυρίζουν αδιάφορα για τέτοια φαινόμενα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/10/16 4:43 μ.μ.

   Οι δυο κύριοι δεν καυγάδισαν στο καφενείο της γειτονιάς τους για τον αγώνα της Κυριακής ή για το αμπέλι τους.

   Για τα χρήματα των δημοτών καυγάδισαν.

   Και παραμένουν ακόμη ακλόνητοι;

   Και μετά από αυτά ο Δήμαρχος πιστεύει πως μπορεί να ξεμπερδεύει με την ατάκα για κατινιές και διαπροσωπικές σχέσεις;


   ΕΛΑ ΝΤΕ....

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/16 12:25 π.μ.

   Αοασφάλισε η Χαζάπη!!!

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος20/10/16 4:47 μ.μ.

  ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ


  Προς
  Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου

  ΑΙΤΗΣΗ
  Λαμπρινής Μήλα, Μέλους της άνω σχολικής επιτροπής

  Παρακαλώ να μου χορηγήσετε τα κάτωθι:

  1) Αντίγραφα των εγγράφων αιτημάτων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, με τα οποία αιτήθηκαν ελαιοχρωματισμό του εσωτερικού των σχολείων τους, θέμα το οποίο συζητήθηκε στην 7η συνεδρίαση της 30-6-2016 της άνω σχολικής επιτροπής, δεδομένου ότι δεν μας είχατε αποστείλει μαζί με την πρόσκληση και συνημμένως τα σχετικά, καθώς και α) αντίγραφο της απόφασης που εκδόθηκε από την σχολική επιτροπή για το θέμα αυτό, α) κατάλογο σε ποιο σχολείο έγιναν εργασίες εσωτερικού ελαιοχρωματισμού και ποιες ακριβώς, γ) αντίγραφο όλων των προσφορών και των παραστατικών εξόφλησης των σχετικών εργασιών.

  2) Να μου χορηγηθούν αντίγραφα των υπογεγραμμένων πρόχειρων και καθαρογραμμένων Πρακτικών των συνεδριάσεων 7ης και 9ης του 2016.

  3) Να με πληροφορήσετε εγγράφως αν κατά τις 7η και 9η συνεδριάσεις συζητήθηκαν θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως και ποια, καθώς και να μου αποσταλούν αντίγραφα των αποφάσεών τους.

  4) Αντίγραφα όλων των εγγράφων, που μνημονεύετε στο 1ο θέμα της με αριθμό πρωτ. 775/6-10-2016 Πρόσκλησης για την 10η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής, που αφορούν εργασίες στα σχολεία, καθώς και κατάλογο όλων των εργασιών που έγιναν στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου και στις οποίες αναφέρεστε στο εν λόγω θέμα, τις προσφορές για αυτές και τα παραστατικά εξόφλησης των σχετικών εργασιών. Σημειωτέον ότι αν και μνημονεύετε στην εν λόγω πρόσκληση τα έγγραφα, που αιτούμαι κατά τα άνω, δεν τα έχετε αποστείλει συνημμένως, για να υπάρχει σωστή προετοιμασία για τη συγκεκριμένη 10η συνεδρίαση, η οποία σημειωτέον γίνεται κατά παράβαση του νόμου, αφού βάσει αυτού συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα και κατά τον κρίσιμο μήνα Σεπτέμβριο 2016, που είναι η έναρξη του σχολικού έτους, δεν έγινε.

  5) Να μου χορηγηθούν αντίγραφα όλων των εγγράφων και αποφάσεων, που μνημονεύετε στην άνω πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση στο 12ο θέμα αυτής (έγκριση δαπάνης 4.500 ευρώ για την υπογραφή σύμβασης με λογιστή για την οριστικοποίηση οικονομικών απολογισμών από το έτος 2011), καθώς δεν τα έχετε αποστείλει συνημμένως, για να υπάρχει σωστή προετοιμασία για τη συγκεκριμένη 10η συνεδρίαση,

  Τέλος, σας υπενθυμίζω ότι έχω αποστείλει προς την άνω σχολική επιτροπή e-mail με αιτήσεις μου για χορήγηση αντιγράφων εγγράφων κ.λπ. στις κάτωθι ημερομηνίες: στις 4-5-2016 τρεις (3) αιτήσεις και στις 8-5-2016 μία (1) αίτηση, χωρίς να λάβω ποτέ απάντηση ή τα αιτούμενα αντίγραφα και χωρίς να λάβω ούτε καν τον αριθμό πρωτοκόλλου των εν λόγω αιτήσεών μου. Επειδή τα στοιχεία αυτά αιτήθηκα για δικαστική χρήση, όπως ρητά ανέφερα, και δεν τα έχω λάβει, η παρούσα μου θα υποβληθεί και στο φάκελο της σχετικής δικογραφίας.

  Δροσιά, 11 Οκτωβρίου 2016


  ΑΜΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ
  ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΔΑΜΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος20/10/16 4:52 μ.μ.

  (Αναδημοσίευση του ρεπορτάζ της Οδό Διονύσου)

  Ένταση και αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Δροσιάς

  Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Δροσιάς. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, απαρτία για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης επιτυγχάνεται όταν εκπροσωπείται το 1/3 του συνολικού αριθμού των μαθητών, εν προκειμένω 40 παιδιά, και εφόσον οι παρευρισκόμενοι γονείς είναι ταμειακώς εντάξει. Οι γονείς όμως που τελικώς προσήλθαν εκπροσωπούσαν μόνο 27 παιδιά. Και αυτό, παρά την έγκαιρη πρόσκληση που είχε απευθύνει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, παρά τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόσφατη μετεγκατάσταση του σχολείου, και παρά τις προσωπικές εκκλήσεις του ίδιου του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, γονέα στο σχολείο, για μαζική προσέλευση των γονιών στη Συνέλευση, ώστε να ορισθούν οι υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και πλέον να στηθεί ο Σύλλογος, που θα εκπροσωπεί τους γονείς από το Δημοτικό Δροσιάς και μόνον.

  Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως αντικείμενο της Συνέλευσης ήταν ο απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης του Συλλόγου ενόψει εκλογών για νέο ΔΣ, ενώ στο πλαίσιό της έγινε και εκτενής ενημέρωση για τις τελευταίες κινήσεις με την κατάθεση ενώπιον του ΣτΕ αίτησης για αναστολή, αλλά και για ακύρωση της απόφασης που έφερε 120 μαθητές από του Καργάκου στο παλιό σχολείο της οδού Αργυρουπόλεως. Υπενθυμίζεται πως οι παραπάνω νομικές ενέργειες είχαν αποφασισθεί με εκτεταμένη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ είχε εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα με πάνω από 110 υπογραφές. Την απόφαση εκείνη υλοποιούσε μέχρι σήμερα το Διοκητικό Συμβούλιο, όπως επανειλημμένα τόνιζαν τα μέλη του αλλά και ο δικηγόρος του Συλλόγου.

  (συνεχίζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος20/10/16 4:53 μ.μ.

  (συνέχεια)

  Η ατμόσφαιρα εξ αρχής ήταν φορτισμένη- χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το κουδούνι της τάξης για να επιβληθεί στοιχειώδης ησυχία- με γονείς να αμφισβητούν ή και να αρνούνται την καταστατική τους υποχρέωση να πληρώσουν συνδρομή, να ζητούν Συνέλευση και τροποποίηση καταστατικού “εδώ και τώρα” με όσους παρίσταντο, να κατηγορούν το απερχόμενο ΔΣ ότι παίζει με τα παιδιά “που δεν είναι βαλίτσες για να τα πηγαίνουμε από δω κι από κει”, να εκτοξεύουν προς πάσα κατεύθυνση κατηγορίες για πολιτικά παιχνίδια, να ανακινούν όψιμα ζήτημα νόμιμης εκλογής του απερχόμενου ΔΣ και να υποστηρίζουν πως παραπλανήθηκαν όταν πριν από 6 μήνες υπέγραψαν το ψήφισμα που εξουσιοδοτούσε το ΔΣ για νομικές ενέργειες. Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτοί που θέλησαν να ελέγξουν μήπως η υπογραφή τους υποκλάπηκε και χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση εκείνου του ψηφίσματος.

  Μπροστά στην κατάσταση αυτή ο κ. Ζαμάνης λειτούργησε πυροσβεστικά, τονίζοντας πως η ανεπαρκής προσέλευση μπορεί να αποδοθεί σε ευθύνη μόνο των γονιών, και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “με όποιον τρόπο και αν εξελέγη”. Ζήτησε μάλιστα να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, ώστε οι μετέπειτα αποφάσεις του Συλλόγου να έχουν νομιμότητα, κάτι που είχαν ήδη τονίσει οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Α. Τόκκα και Λ. Μαγκλάρα, οι οποίες επίσης παρευρίσκονταν. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε και αυτός από την πλευρά του τους γονείς για την εξέλιξη των αιτήσεων στο ΣτΕ, ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε πως ο έλεγχος στατικής επάρκειας στο σχολείο της Αργυρουπόλεως δεν είναι νομικά αναγκαίος: “Δεν πρόκειται για νέο σχολείο, αλλά για σχολείο που τυπικά δεν έχει πάψει να λειτουργεί”, ενώ απέδωσε σε «εσφαλμένη εντύπωση» το έγγραφο της Προϊσταμένης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που μιλούσε περί Πρακτικού Καταλληλότητας και ελέγχου στατικής επάρκειας Ο κ. Ζαμάνης μίλησε επιπλέον για πρόκληση αδικαιολόγητης και αβάσιμης ανησυχίας αναφορικά με την ασφάλεια του σχολείου, στο οποίο έγιναν εκτεταμένες εργασίες επισκευών, ενώ τόνισε πως μια μελέτη (σ.σ. πρόκειται για τη μελέτη γονέα- πολιτικού μηχανικού που διαπίστωνε προβλήματα στον οπλισμό του κτηρίου) για να διαθέτει επιστημονική και επαγγελματική δεοντολογία πρέπει να είναι υπογεγραμμένη. Διαβεβαίωσε, τέλος, πως έλεγχος στατικής επάρκειας θα γίνει στο σχολείο, στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας, για όλα τα δημοτικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των σχολικών.

  Η Γενική Συνέλευση, τελικώς, αναβλήθηκε για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί με όσους γονείς προσέλθουν, όπως προβλέπει το καταστατικό. Η Εφορευτική Επιτροπή που θα προκύψει θα οδηγήσει το Σύλλογο σε εκλογές- με πολύ πιθανή την απόφαση για αναστολή των ενεργειών ενώπιον του ΣτΕ, όπως διαφάνηκε χθες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/10/16 4:56 μ.μ.

   Τι εννοούσε ο "ποιητής" όταν είπε “Δεν πρόκειται για νέο σχολείο, αλλά για σχολείο που τυπικά δεν έχει πάψει να λειτουργεί”; Ουσιαστικά λειτουργούσε ή ρήμαζε;

   Και τι ακριβώς ενώ εννοεί μιλώντας για «εσφαλμένη εντύπωση» το γα έγγραφο της Προϊσταμένης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που μιλούσε περί Πρακτικού Καταλληλότητας και ελέγχου στατικής επάρκειας;
   Ποιος έχει εσφαλμένη εντύπωση; η προϊσταμένη; αυτός; ή εμεις;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/16 9:03 μ.μ.

   ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ , NA ΣΟΥ ΠΕΙ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΣΟ ΣΕ Α ΘΜΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ Β ΘΜΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ''ΜΙΚΡΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ'', ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ. ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΣΗ.... ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.... ΝΑΙ!!!!
   ΥΓ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ Η ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ.
   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ( ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ), ΝΙΚΗΤΗΣ
   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΝΣΚ ΑΝΟΙΓΩ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΚ ΑΝΟΙΓΩ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ . ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ. ΤΑ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ .....JE ME'N FOUS.....

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/10/16 10:56 μ.μ.

   τι παίρνεις;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/10/16 12:21 π.μ.

   Η κυρια εχει sorbonne αλλα με τα ελληνικσ δυσκολευεται λιγο

   Διαγραφή
 30. Ανώνυμος20/10/16 9:48 μ.μ.

  Μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα!!! Το είδαμε και αυτό με κυβέρνηση αριστεράς. Τι θέλετε και ανεβάζετε τις λίστες εάν δεν κινείται τις διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλών; Για εντυπωσιασμός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/10/16 10:59 μ.μ.

   σε βρίσκω λιγουλάκι πωρωμένο, ε; χάλια ο τσίπρας, δε λέω, αλλά τον δελαφράγγα ο ζαμανφού τον διόρισε που είναι καραδεξιούλης

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/16 11:26 π.μ.

   Oι καραδεξιοί έχουν το αλάθητο και ζουν και βασιλεύουν παντός κυβερνήσεως.

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος21/10/16 12:19 π.μ.

  Πόσο θα αντέξεις ακόμα "δήμαρχε"... Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα μέσα σε λίγα 24ωρα... Από τη Μιράντα Μπακαφούκα, τη Μαρία Χαζάπη και τη Λαμπρινή Μήλα. Να παρατηρήσω, σημειολογικά, ότι τα πλήγματα προέρχονται από τρεις κυρίες. Δεν περίμενε, φαντάζομαι, καλύτερη ΑΠΑΝΤΗΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για την εμετικά σεξιστική χυδιολογία το επικοινωνιακό όχημα της αυλής.
  Να ρωτήσω, επίσης, στο πεδίο της πολιτικής ίντριγκας και κατασυκοφάντησης που τόσο αρέσει στην αυλή: Μπήκατε στον κόπο να ψάξετε ποιος "συντονίζει" την καταιγίδα καταγγελιών και αποδομητικής κριτικής; Βρίσκετε κάποιον ή κάτι που να συνδέει τη Μιράντα, τη Μαρία και τη Λαμπρινή; Μην ταράζεστε. Δεν πρόκειται να τη "δείτε" την απάντηση αν δεν κοιτάξετε στον καθρέφτη, όπου θα αναγνωρίσετε απληστία, ανικανότητα, αδιαφορία, μισαλλοδοξία, εκδικητικότητα, μνησικακία, υποκρισία, ψευδολογία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος21/10/16 1:21 π.μ.

  Ε! Να μη ξεχναμε και το θεσπη!!! Τόση προσπαθεια κανουν για να εκτεθουν!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος21/10/16 1:08 μ.μ.

  Ανεξήγητο το γεγονός να μη βρίσκουν ποτέ το Δήμαρχο να του δώσουν τις παραιτήσεις τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος21/10/16 8:57 μ.μ.

  Παραιτηθηκε και ο Τσουκας απο την πολιτικη προστασία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος21/10/16 10:17 μ.μ.

  ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος21/10/16 11:09 μ.μ.

  Αυτη η παραιτηση δεν ειναι σαν τις αλλες. Ο Μπασης ειχε εκτεθει ανεπανορθωτα με τις επωνυμες παρεμβασεις του στα social media και ειχε εξοργισει το Ζαμανη. Νομιζω οτι εξαναγκαστηκε σε παραίτηση. Με καποιο τροπο. Απλως, αφησαν να περασει λιγος καιρος για να μη συνδεθει η παραιτηση με το επεισοδιο. Ολα δειχνουν οτι ο Μπασης δεν ειχε περιθωρια αντιδρασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος21/10/16 11:11 μ.μ.

  Για να δουμε τι θα διαρρευσει ως αιτια της παραιτησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος22/10/16 12:05 π.μ.

  Τον Τσούκα τον παραίτησε ο Κρητικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος22/10/16 7:47 π.μ.

  Βρε που ζω; Μηπως εχω μπει σε καμμια μηχανη του χρονου και δεν το εχω καταλαβει; Βρεθηκα ξαφνικα στο πολιτευμα της Χουντας!!! Μονο τα ονοματα αλλαζουν. Ζαμανης,Πεππα,Κρητικος και τα τσιρακια τους.
  Ψαχνω το δρομο της επιστροφης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/10/16 12:46 π.μ.

   Αρχικά η Χούντα δεν είναι πολίτευμα, αν βρισκόσουν όμως τότε, θα ήσουν πολύ τυχερός άνθρωπος, επειδή θα έβλεπες πόσο όμορφες ήταν οι περιοχές του Μπογιατίου, της Δροσιάς , του Διονύσου και των μικρών χωριών της Σταμάτας και της Μπάλας και θα ένιωθες ντροπή πως τις κατάντησαν όλοι αυτοί οι βλάχοι που μαζεύτηκαν εδώ χωρίς ίχνος αισθητικής , αφού και απο τα χωριά που έφυγαν δεν γνώριζαν σχετικά απολύτως τίποτα.( Αν ήταν νοικοκυραίοι και όχι ακτήμονες δεν θα ερχόντουσαν εδώ, αλλά θα δημιουργούσαν και θα επιχειρούσαν εκεί). Ο πολιτισμός τους πχ φαίνεται στην όλη τους παρουσία στα σχόλια σε αυτόν τον ιστότοπο. Ας δουλέψουν λίγο το ΛΙΙΙ και το ΝΙΙ όπως και την εμφάνισή τους την καθημερινή.... όχι λίγδα μαλλί... πλενόμαστε λιγουλάκι...εεε;;; Στα ΒΠ είσαστε!!! Ωχ.... παρασύρθηκα..... ξέχασα...εδώ μας φταίει ότι αρχίζει από Δημ... από Διον...όμως τι κάθομαι και σχολιάζω για άσχετα θέματα....η μηχανή του χρόνου με παρέσυρε και επιτέλους φάνηκε και το χωριό μου. Το ομορφότερο, δεν το μαγάρισε κανένας....Ευτυχώς , το χαιρόμαστε οικογενειακώς συχνά και είμαστε υπερήφανοι που το εκτιμούν και οι επισκέπτες του, Ελληνες και ξένοι....

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε-η 23/10/16 12:46 π.μ.
   Μου φαίνεται ότι έχεις κόλλημα με τρία πράγματα:
   πρώτον, με τους χουνταίους, δεύτερον, με την "εθνικοφροσύνη" που μας πούλησαν οι χουνταίοι και τρίτον, με την καθαρότητα και ...καθαριότητα.
   Αυτό΄το τελευταίο όμως, σε καθιστά ύποπτο-η για τα (περί "απλυσιάς") εμετικά σχόλια στη Φωνή.
   Σύρε λοιπόν "απέναντι" κι άσε μας στην ησυχία μας!

   Διαγραφή
 40. Ανώνυμος22/10/16 2:09 μ.μ.

  ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΕΣ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/10/16 6:26 μ.μ.

   ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ !!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/16 6:42 μ.μ.

   Μάλλον όχι τον κρατάει ακόμα να του χρεώσει την παράνομη καταπάτηση του κτηρίου του αγροτικού συνεταιρισμού.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/16 5:24 π.μ.

   Πως ειπατε καταπατηση ;;Τι λετε ρε παλληκαρια εικοσι χρονια τωρα χρησιμοποιειται απο την Κοινοτητα τωρα του ξυνοφανηκε του κοκκαλη που καθαριστηκε απο τα ποντικια και τα σκουπιδια και νοικοκυρεψαν λιγο την περιουσια του Δημου δηλαδη τον κοπο και τα χρηματα ολων μας .ο περιφημος κοκκαλης δεν ειναι ουτε αγροτης ουτε η τασια αγροτισσα ουτε και ολοι οι υπολοιποι που μαζευτηκαν παρανομως και χωρις να μαζεψουν ολους τους παλιους ΝΟΜΙΜΟΥΣ συνεταιριστες ψηφιστηκαν και αυτοδιοριστηκαν εκπροσωποι ολων Η συνεχεια στα δικαστηρια η στα γουναραδικα και θα δουμε περι δικαιων και αδικων

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/16 9:33 μ.μ.

   Χα Χα Χα Χα Χα Χα!!!!!!!

   Διαγραφή
 41. Ανώνυμος22/10/16 3:24 μ.μ.

  "ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"
  "Ζητήματα εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο"

  Ζητήματα που αφορούν σε εργαζόμενους έθιξαν με ερωτήσεις τους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης όσο και η συνάδελφός του από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ζ. Σώκου.
  Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε σε τρεις αναθέσεις εκδηλώσεων από τον ΘΕΣΠΙ (σ.σ. αυτόν που κλείνει αλλά όλο και λειτουργεί) στη δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΕΞΕΛΙΞΗ. Αναρωτήθηκε μάλιστα σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για περισσότερες πληροφορίες, πάνω σε αυτές τις αναθέσεις, φέρνοντας για πρώτη φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα με το άδηλο καθεστώς απασχόλησης του Η. Κουρκούτα στο Δήμο: “Επί ενάμιση χρόνο εμφανίζεται ως εθελοντής, υποκαθιστώντας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ. Δεν είμαστε εναντίον ενός οικογενειάρχη, αλλά εδώ πρόκειται για περίπτωση μαύρης εργασίας” υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος, χωρίς εντούτοις να πάρει καμιά διευκρινιστική απάντηση από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη. Πάντως ο κ. Καλαφατέλης δήλωσε πως η παράταξή του θα πάει το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

  Η οποία Επιθεώρηση έχει ήδη ασχοληθεί και με την αναφορά της Δ. Σαββοπούλου- Σαλντουρίδου (σ.σ. πρόκειται για την οδηγό που τοποθετήθηκε σε απορριμματοφόρο, αρνήθηκε να προσέλθει στη θέση της χωρίς εκπαίδευση, της επιβλήθηκε στέρηση 28 ημερομισθίων και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτησή της η κ. Σώκου, προειδοποιώντας πως κατά την εξέλιξη της υπόθεσης “πολλά πράγματα θα ξεσκεπαστούν”. Για το ίδιο ζήτημα η ίδια, με αντιπροσωπεία της ΟΓΕ Διονύσου, επισκέφτηκαν την αμέσως επομένη ημέρα το Δήμαρχο ζητώντας διευκρινίσεις και υποστηρίζοντας τα αιτήματα της υπαλλήλου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η κ. Σαλντουρίδου έχει ήδη κληθεί σε απολογία επειδή στη δημόσια- μέσω facebook- κριτική της στη Διοίκηση χρησιμοποίησε, όπως υποστηρίζεται, προσβλητικές εκφράσεις και της έχει επιβληθεί στέρηση επιπλέον 6 ημερομισθίων.

  Μιλώντας, τέλος, για εργαζομένους, εντύπωση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα η παρουσία κάμερας που μαγνητοσκοπεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο κύριος της φωτογραφίας δήλωσε πως εκπροσωπεί το κανάλι LocalTV, με το οποίο έχει ξεκινήσει συνεργασία ο Δήμος Διονύσου. Τη συνεργασία αυτή πάντως αγνοοούσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ρωτήσαμε, ενώ σχετική σύμβαση δεν έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, όπως επιβεβαίωσε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος23/10/16 10:34 μ.μ.

  Ήθελα να 'ξερα, όλα αυτά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί επίσημα και απευθύνονται στο δήμαρχο θα απαντηθούν άραγε;
  Υπάρχει περίπτωση ν' ασχοληθεί κάποιος για να απαντήσει;
  Ή θα τα αφήσουν να αιωρούνται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος23/10/16 10:39 μ.μ.

  Με τις φωτιές που έχουν ανάψει πού να βρεθεί χρόνος για απαντήσεις... Τρέχουν όλοι μ' ένα κουβά νερό στο χέρι... Παιδιά, υπάρχουν λάστιχα και πυροσβεστήρες... Εκσυγχρονιστείτε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος23/10/16 10:47 μ.μ.

  Εγώ, πάντως, θα περιμένω αλλά, μάλλον, θα θα περιμένω πολύ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος23/10/16 10:48 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος24/10/16 10:11 π.μ.

  Με λένε Αντιγόνη και γράφω για να σας συγχαρώ για την πολύ ωραία σελίδα σας. Διαβάζω όλες τις αναρτήσεις σας και σιγά σιγά θα αρχίζω και εγώ να σχολιάζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/10/16 1:40 μ.μ.

   Καλωσόρισες Αντιγόνη!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/16 2:57 μ.μ.

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 47. Ανώνυμος24/10/16 2:33 μ.μ.

  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ. ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/10/16 1:35 μ.μ.

   ΜΗ ΒΓΑΖΕΣΑΙ 24/10/16 2:33 ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ. ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ!!!
   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΕΜΝΟΥ...ΠΕΦΤΕΙ...ΤΟ ΞΕΡΕΙ,ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ!!!
   ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.(ΦΥΓΕ ΕΣΥ,ΕΛΑ ΕΣΥ!)
   ΤΣΟΥΚΑΣ ΠΕΠΠΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΜΕΓΑΛΑ ΨΩΝΙΑ!!! ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ! ΠΑΣ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑΚΙ; ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ!ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ "ΚΟΥΦΙΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ" ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ!!!...ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΕΚΕΙ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

   Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΑΝΤΗΣ

   Διαγραφή
 48. Ανώνυμος24/10/16 2:35 μ.μ.

  Αυτος ο μπασης ακομα να βρει το ζαμανη για να παραιτηθει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος24/10/16 2:39 μ.μ.

  Ρεεεεεε μετρατε τις παραιτησεις;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος24/10/16 2:44 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος24/10/16 3:01 μ.μ.

  "OΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"

  Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θ. Κρητικός!

  Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 4 μήνες θητείας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Θ. Κρητικός και σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου υπέβαλε την παραίτησή του!

  Σε δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου, ο κ. Κρητικός επιβεβαιώνοντας την παραίτησή του, που μέχρι τώρα κυκλοφορούσε ως φήμη, υπογράμμισε πως θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου τόσο για τους λόγους που τον ώθησαν να παραιτηθεί, όσο και για τον απολογισμό του έργου που πρόλαβε να πραγματοποιήσει στο 4μηνο της θητείας του.

  Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Αγιοστεφανιώτης δημοτικός σύμβουλος είχε αναλάβει καθήκοντα στα τέλη του περσμένου Ιουνίου, μετά από την παραίτηση του συναδέλφου του Τ. Μπάση, σημερινού Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη παραίτηση Αντιδημάρχου μέσα σε ένα μήνα (σ.σ. είχε προηγηθεί αυτή του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή στις 29 Σεπτεμβρίου), ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν αποκλείουν και άλλες παραιτήσεις πριν τελειώσει ο Οκτώβριος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος24/10/16 3:09 μ.μ.

  Η οδος διονυσου μιλαει και για αλλες παραιτησεις μετα απο Υφαντη και Κρητικο. Ξερει κατι η Χαζαπη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος24/10/16 5:03 μ.μ.

  Που είναι ο φίλος που μέτραγε τις παραιτήσεις επί Ζαμάνη? Ήρθαν και του Μπάση και του Κρητικού...Πόσο πήγε τώρα ο λογαριασμός?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος24/10/16 6:54 μ.μ.

  Οι παραιτήσεις πέφτουν σαν το χαλάζι!!! Που είναι ο Εντεταλμένος της Πολιτικής Προστασίας να σώσει τον Δήμαρχο? Και αν υποψιαστώ ότι η επόμενη θα είναι του Γ.Γραμματέα θα πέσει πολύ κλάμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος24/10/16 6:55 μ.μ.

  Τον παραίτησε ο Θοδωράκης τον Κρητικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος24/10/16 7:03 μ.μ.

  Η Φιλική Εταιρεία συχνά συνεδριάζει στο κρυσφύγετό της σχεδιάζοντας το μέλλον του Δήμου.Τα πρόσφατα διαδραματιζόμενα γεγονότα είναι μέρος του έργου- στόχου της.Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/10/16 9:29 μ.μ.

   κρησφύγετο*

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/10/16 8:09 π.μ.

   ποια Φιλική Εταιρεία?
   ποιος σχεδιάζει στον Διόνυσο?
   και με αποτελεσματικότητα μάλιστα?
   μάλλον ρίχνουν τα κόκκαλα...

   Διαγραφή
 57. Ανώνυμος24/10/16 8:10 μ.μ.

  Τελειώνει ο πάγκος του Ζαμάνη. Παίζει τα ρέστα του με Πέππα, Τσούκα και Νταγκαλή. Γερό στρίμωγμα. Τι θα γίνει αν δε δουλέψει το σχήμα; Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους; Τι θα γίνει με την καθημερινότητα; Το σχέδιο Πέππα-Τσούκα που δεν κατάφερε να εφαρμόσει ο Μπάσης και ο Κρητικός θα δουλέψει τώρα; Δεν είναι και πολύ πιθανό χωρίς τη στήριξη των υπηρεσιακών. Με τους τοπικούς τι θα γίνει; Πως θα πάει η συνεργασία με το δίδυμο Πέππα-Τσούκα; Δύσκολα και κει με όσα έχουν προηγηθεί. Για να δούμε.Είναι και η Νταγκαλή με παιδεία-πολιτισμό. Για να δούμε τη μέρα μετά το Θέσπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος24/10/16 8:12 μ.μ.

  Χεχεχεχεχε! Μετά τα τελευταία γεγονότα θα περιμένει πολύ η Οδός Διονύσου τον απολογισμό της δεύτερης χρονιάς Ζαμάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος24/10/16 9:52 μ.μ.

  24/10/16 7:03 μ.μ.
  Φιλική εταιρεία; Να υποθέσω ότι είναι τρία άτομα και τα λένε το βραδάκι, υπό το φως του φεγγαριού; Για πες μας και άλλα εσύ που ξέρεις.Ποιοι πρέπει να προσέχουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ανώνυμος25/10/16 6:45 π.μ.

  Τι έγινε με τον Κρητικό και παραιτήθηκε;;;; Είναι δυνατόν να περιμένει αυτή τη θέση δύο χρόνια, να έχει κάνει τόσα μέχρι να το πετύχει και να καθίσει μόνο τρεις μήνες;;;;; Κάτι άσχημο έχει συμβεί!!!!! Δεν μπορεί ο Κρητικός να μην ήθελε να αφήσει τη σφραγίδα του στο δήμο!!!!! Δεν μπορεί να μην ήθελε να παλέψει το μπάχαλο της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας!!!!! Κάτι άλλο συμβαίνει!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/10/16 8:12 π.μ.

   οι φήμες που κυκλοφορουν μεσα στο δημαχείο είναι ότι δεν του έφτανε ο μισθός του αντιδημάρχου σε σχέση με όσα έπαιρνε από την ΕΡΤ

   Διαγραφή
 61. Ανώνυμος25/10/16 6:57 π.μ.

  Οργανωμένο το έγκλημα σε βάρος του Κρητικού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος25/10/16 9:30 π.μ.

  Δηλαδή ο Κρητικός δεν ήξερε μέχρι τώρα πόσα χρήματα παίρνουν οι αντιδήμαρχοι και πόσα παίρνει από την ΕΡΤ;;;;;;;;
  Μια απλή αφαίρεση και δεν την είχε κάνει;;;;;;;;;
  Είναι δυνατόν να μην τα είχε μετρήσει;;;;;;;;
  ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος25/10/16 1:10 μ.μ.

  Οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι τον παραίτησαν γιατί δεν ήταν του χεριού τους ο Κρητικός όπως και ο Μπάσης...Η αυλή στο προσκήνιο τώρα. Δεν βρήκαν μαριονέτες για το παιχνίδι τους. Δεν θα υπογράφουν άλλοι για αυτούς τώρα. Για να δούμε πόσα απίδια θα βάλει ο σάκος τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος25/10/16 5:19 μ.μ.

  Επιχειρούμε ένα ρηξικέλευθο εγχείρημα και γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές. .... Αρκεί να ... και να παλαίψουμε γι' αυτό ... να κάνουμε το άλμα που θα μας φέρει... και ουσιαστικά δημιουργικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος25/10/16 8:25 μ.μ.

  Σοβαρέψανε τα πράγματα. Έγινε κι ο Κοκμοτός στόχος της Φωνής. Μόνο τη Μαγγίνα δεν ακουμπάνε γιατί στο γνωστό χωριό δεν αστειεύονται. Το μεγάλο σόι δεν καταλαβαίνει απ΄αυτά και ο Μεγάλος της Ροδόπολης έχει βαρύ χέρι και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ποιος λοιπόν θα μπει στην περιπέτεια τώρα που όλοι ξέρουν λίγο-πολύ τι τρέχει; Αρκετά ντράβαλα είναι μαζεμένα στα κεφάλια τους μην πέσουν και τίποτε φάπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος25/10/16 8:36 μ.μ.

  Είναι πολύς καιρός που είχε πει ο Τσούκας ότι ετοίμαζε το σχέδιο του για την αντιδημαρχία που θα έπαιρνε. Τότε ήταν ακόμα ο Μπάσης και του είχε κακοφανεί. Εντάξει. Είχε δίκιο και ο Τάσος. Από την άλλη, όμως, δεν έπρεπε να ετοιμάζεται και ο Παναγιώτης; Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν πρόλαβε γιατί έσκασε ξαφνικά η παραίτηση Κρητικού. Θα πάρουμε την απάντηση τώρα που θα ανέβει στο αμαξοστάσιο. Ο Παναγιώτης είναι μετρημένος, πρακτικός, προσγειωμένος. Θα τα καταφέρει. Γιατί αν δεν τα καταφέρει πάει ο δήμος. Ούτε λακκούβα θα κλείσει, ούτε λάμπα θα ανάψει, ούτε τρύπα στην ύδρευση θα βουλώσει. Καήκαμε όλοι και δε θα υπάρχει χρόνος να διορθωθεί τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ανώνυμος25/10/16 8:51 μ.μ.

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 2019. ΣΩΣΤΑ? ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ ΤΟΥ 2018 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΣΩΣΤΑ? ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ, ΚΟΝΤΡΕΣ, ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΚΛΠ. ΣΩΣΤΑ? ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2016. ΣΩΣΤΑ? ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ. ΣΩΣΤΑ? ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ? ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ!.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΔΙΩΓΜΕΝΟΣ Ή ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΣΩΣΤΑ? ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑ!
  ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ? ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ?
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΚΑΘΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ. ΣΩΣΤΑ? ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ! ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ, ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟ, ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΓΚΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ, ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ (ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ).
  ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ανώνυμος25/10/16 9:28 μ.μ.

  Ο αγώνας μας στην Τ.Α. είναι πρώτα απ' όλα ο επαναπροσδιορισμός της σε νέες βάσεις.Δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής,αλλά για την πλήρη ανατροπή της.Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση ... που θα αποδέχεται το διάλογο και θα επιζητά την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος25/10/16 11:52 μ.μ.

   Ονειρα καλοκαιρινης νυχτας. Δε γινονται αυτα τα πραγματα. Ανακυκλωση των ιδιων ανθρωπων. Γιατι περιμενατε να ειναι καλυτερος ο Ζαμ απο τον Καλ; Οι ιδιοι ανθρωποι, οι περισσοτεροι, εφυγαν απο τον ενα και πηγαν με τον αλλο. Τα ιδια κανουν με αυτα που εκαναν. Δει και την προεκλογικη σκανδαλολογια. Που πηγαν ολες αυτες οι κατααγγελιες; Κατι μηνυσεις κατα παντος υπευθυνου, ετσι στο γαμο του καραγκιοζη και ουσια μηδεν

   Διαγραφή
 69. Ανώνυμος27/10/16 6:34 π.μ.

  "ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"

  Νέοι Αντιδήμαρχοι από 1ης Νοεμβρίου η Α. Πέππα και ο Π. Τσούκας!

  Με απόφασή του, που δημοσιεύθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 75ΥΥΩ93-552), ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης “σπάει” την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και ορίζει την Α. Πέπππα άμισθη Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου και τον Π. Τσούκα αμειβόμενο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας. Στην ίδια απόφαση γνωστοποιείται η αποδοχή εκ μέρους του κ. Ζαμάνη της παραίτησης του Θ. Κρητικού, καθώς και τα επιμέρους Τμήματα που περιέρχονται στην αρμοδιότητα των δυο νέων Αντιδημάρχων:

  Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

  Ορίζουµε:
  Α) Αντιδήµαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου από 1-11-2016 τη ∆ηµοτική Σύµβουλο της πλειοψηφίας κ. Αγγελική Πέππα του Γεωργίου και της µεταβιβάζουµε καθ’ύλην τις αρµοδιότητες της ∆/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και συγκεκριµένα από το: 1). Τµήµα Ύδρευσης –Αποχέτευσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας: α)το Γραφείο Συντήρησης Πρασίνου, β) το Γραφείο ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης, 2.Τµήµα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: α) το Γραφείο Καθαρισµού Κοινοχρήστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων, β) το Γραφείο ∆ιαχείρισης και Συντήρησης Οχηµάτων και γ) το Γραφείο Συντηρήσεων και Μικροεπισκευών και δ) το Γραφείο Σχεδιασµού και Εποπτείας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, όπως αυτές περιγράφονται στον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του ∆ήµου µας και την εξουσιοδοτούµε για την υπογραφή όλων των αποφάσεων, συµβάσεων και διοικητικών εγγράφων που απορρέουν από την εκτέλεση των καθηκόντων του.
  Β) Αντιδήµαρχο Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας από 1-11-2016 τον ∆ηµοτικό Σύµβουλο της πλειοψηφίας κ.Τσούκα Παναγιώτη του Αθανασίου και του µεταβιβάζουµε καθ’ύλην τις κάτωθι αρµοδιότητες της ∆/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου που αναφέρονται στον Οργανισµό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), ήτοι από το: Τµήµα Υδρευσης–Αποχέτευσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας: α).το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και από το Τµήµα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: α) το Γραφείο Αποκοµιδής Απορριµµάτων και Ανακύκλωσης.

  Η διαχείριση του Ανθρώπινου ∆υναµικού (προσωπικό) θα γίνεται από την Αντιδηµαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου, λόγω των αυξηµένων αρµοδιοτήτων της, κατόπιν ενηµέρωσης και συνεργασίας µε την Αντιδηµαρχία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας.

  ∆ικαιούχος αντιµισθίας από 01-11-2016 ορίζεται ο Αντιδήµαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Τσούκας Παναγιώτης του Αθανασίου.

  Η παρούσα απόφαση να δηµοσιευτεί σε µία (1) τουλάχιστον ηµερήσια ή εβδοµαδιαία εφηµερίδα και να αναρτηθεί στο πρόγραµµα ∆ΙΑΥΓΕΙΑ, στην ιστοσελίδα του ∆ήµου και στον πίνακα ανακοινώσεων του ∆ηµοτικού καταστήµατος.
  Ο ∆ΗΜΑΡXΟΣ
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή