.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Από την αλητεία στο αδιέξοδο (Β' έκδοση)


Πριν από ένα περίπου χρόνο εμφανίστηκε ένα νέο blog, που έμελλε να αποτελέσει τη επιτομή της πολιτικής αλητείας στο δήμο μας. Ήταν η “Φωνή του Διονύσου”, που στη πρώτη της ανάρτηση διατυμπάνιζε: “μακριά από μας ο κιτρινισμός, η κακοβουλία και το ψέμα”. Σύντομα όμως, η διπλή αποστολή της έγινε καθαρή σε όλους. Από τη μια ήταν η άκριτη υποστήριξη των πράξεων της δημαρχιακής Αυλής και του Ζαμάνη προσωπικά. Κι από την άλλη, η ψυχολογική εξουθένωση των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών του αντιπάλων.

Στην ομάδα που ανέλαβε αυτή την αποστολή συμμετείχαν – κι ακόμα συμμετέχουν –δημοτικοί σύμβουλοι, θεσμικοί εκπρόσωποι σε νομικά πρόσωπα, δημοτικοί υπάλληλοι  και συνεργάτες του δήμου και φυσικά ο ίδιος ο δήμαρχος, που  (πολιτικά) καθοδηγούσε και κάλυπτε το εγχείρημα. Και που λόγω της (γενικότερης) δειλίας του νόμιζε ότι έτσι μπορούσε να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.

Γρήγορα όμως, η ‘ΦτΔ’ άρχισε να ‘ξεφεύγει’ και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Ο πεζοδρομιακός χαρακτήρας των σχολιαστών επικράτησε του στυλ των κυρίως αρθρογράφων, σαν ενστικτώδης αντίδραση υπό την πίεση της δημόσιας κριτικής και των αποκαλύψεων για της πομπές της δημοτικής αρχής.

Από την άλλη, η ομάδα έβαζε πια στο στόχαστρο όχι μόνο τους εσωτερικούς αντιπάλους του Ζαμάνη, αλλά και οποιονδήποτε δημότη που είχε το ‘θράσος’  να κριτικάρει δημοσίως τα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής ή με τον/την οποίο-α είχε προσωπικές διαφορές. Χρησιμοποιώντας παρατσούκλια ή και πραγματικά ονόματα, τους έβριζε χυδαία και τους απέδιδε κατασκευασμένες ιδιότητες και πράξεις. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα υποτιμητικά παρατσούκλια που κατασκεύασαν για τον σκοπό αυτό περισσότερο ταιριάζουν με τα  μέλη της ομάδας - που πια είναι γνωστά και λίγα - παρά με τον χαρακτήρα των προσώπων που κατά τα’ άλλα ‘φωτογράφιζαν’.

Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός ότι στο στόχαστρο έβαλαν κυρίως γυναίκες! Γυναίκες που είχαν την επιθυμία (και το θάρρος) να ασχοληθούν με τα κοινά σε μια παραδοσιακά ανδροκρατούμενη περιοχή - τα τελευταία 40 χρόνια και στα 7 χωριά του Καλλικρατικού Δήμου έχει εκλεγεί μόλις μία κοινοτάρχης! Ίσως γιατί γι αυτούς, οι γυναίκες ‘σπάνε’ πιο εύκολα από τους άντρες, υπό το βάρος του κουτσομπολιού. Ή γιατί λόγω της σεξιστικής (ρατσιστικής) νοοτροπίας τους, οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν λόγο στα κοινά. Ή πάλι, γιατί απλά δεν μπορούν να σταθούν δίπλα σε γυναίκες με προσωπικότητα – κάποιοι λόγω δειλίας και φόβου και κάποιες λόγω μειονεξίας.

Έτσι, αυτό που κατέληξε να κάνει η ΦτΔ, κάθε άλλο παρά προπαγάνδα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Γιατί κι η προπαγάνδα έχει τους κανόνες της κι (ευτυχώς) αυτοί οι ηλίθιοι ούτε τους ήξεραν, αλλά ούτε κι είχαν τις ικανότητες που απαιτούνταν. Δεν υπήρχε πλέον ίχνος πολιτικής στις αναρτήσεις και στα σχόλιά τους, παρά ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο καφενόβιου - γηπεδόβιου - μπαρόβιου στυλ.

Βαθμιαία λοιπόν, το εγχείρημα άρχισε να δουλεύει ανάποδα: αντί η ΦτΔ να εξωραΐζει την εικόνα του αρχηγού, φανέρωνε στον κόσμο ένα απεχθές αλλά πραγματικό πρόσωπο, που επιμελώς απόκρυπτόταν τόσους μήνες. Και το σημαντικότερο, έβαλε ‘απέναντι’ στην ίδια και στη δημοτική αρχή υπαρκτά πρόσωπα – αρχικά λίγα, ύστερα πολλά και στο τέλος ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας – και τα έκανε ορκισμένους εχθρούς της χειρότερης - ever - δημοτικής αρχής. Σαν αποτέλεσμα, οι φωνές που καταδίκαζαν αυτήν τη χυδαιότητα άρχισαν να ακούγονται και εντός παράταξης και ζητούσαν από τον δήμαρχο να πάρει θέση και να καταδικάσει τη ΦτΔ. Το εγχείρημα λοιπόν άρχισε να γίνεται ασύμφορο κι έπρεπε με κάποιο τρόπο να τερματιστεί.

Κρίσιμη καμπή αποδείχτηκε η ηλιθιότητα της ομάδας της ‘ΦτΔ’ να κατηγορήσουν ευθέως την πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου – και πάλι γυναίκα! - για σεξουαλική παρενόχληση προϊσταμένου της!... Η απάντηση του Σωματείου ήταν άμεση και τριπλή. Πρώτον, κατήγγειλε ανοικτά την δημοτική αρχή ως έχουσα ηθική και πολιτική ευθύνη και την κάλεσε να καταδικάσει τα δημοσιεύματα – πράγμα που φυσικά ο Ζαμάνης δεν έκανε… Δεύτερον, υπέβαλε μήνυση εναντίον των γνωστών αγνώστων για συκοφαντική δυσφήμιση και τρίτον, έκανε αναφορά στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για άνοιγμα των ΙΡ (ηλεκτρονικού αποτυπώματος) των  σχολιαστών. Με το τελευταίο, αυτό που έως τότε δεν γινόταν ποτέ, τώρα πια άρχισε να φαίνεται πολύ πιθανό.

Και το αποκορύφωμα ήρθε με την πρόσφατη αποκάλυψη των χυδαίων πορνογραφικών σχολίων, που εδώ και μήνες στέλνουν στη Δ/Σ, σχεδόν καθημερινά, οι ‘άνθρωποι’ αυτοί. Το σοκ της αποκάλυψης ήταν για τη ομάδα της Φωνής μεγάλο και για πρώτη φορά η υπόθεση φάνηκε να ξεφεύγει από τον έλεγχο και να γίνεται σύνθετη και δύσκολο να την διαχειριστούν. Έπρεπε να βρεθεί μια οδός διαφυγής και μάλιστα αυτό έπρεπε να γίνει άμεσα.

Κι αυτά που σκέφτηκαν ήταν – όπως ήταν αναμενόμενο – ακόμα πιο ηλίθια. Αρχικά προσπάθησαν να ρίξουν σε μένα την ‘πατρότητα’ των σχολίων, δηλαδή ότι δήθεν τα γράφω και τα στέλνω στον εαυτό μου για να τα χρησιμοποιήσω εναντίον του δημάρχου  - ή και για λόγους εξομολόγησης!... Αλλά αποκαλύπτονται από τον τρόπο που τα γράφουν αυτά, που είναι γεμάτος σεξιστικά υπονοούμενα, μια που οι ίδιοι ζουν σ’ ένα τέτοιο κόσμο. Μετά είπαν ότι η ‘Φωνή’ είναι δημιούργημα δικό μου (!) για να εκθέσει και να πλήξει με τρόπο σατανικό τον δήμαρχο!... Δεν είναι τυχαία η ανάρτηση σχολίου στη ΦτΔ με σεξουαλικά υπονοούμενα για τον δήμαρχο (28/10, 5.36 μμ), που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ξεκαρφωθεί διπλά. Ούτε είναι τυχαία η αξιοσημείωτη φτώχια σε αναρτήσεις: 11 αναρτήσεις σε 12 μήνες, με την τελευταία να ανεβαίνει 3 μήνες (!) μετά το ‘καλό καλοκαίρι’…


Με δυο λόγια, απ’ ότι φαίνεται το εγχείρημα ‘Φωνή’ εγκαταλείπεται άρον άρον, υπό το βάρος μηνύσεων και αποκαλύψεων και λόγω του αντίθετου αποτελέσματος που έφερε. Το τι ακριβώς θα γίνει εξαρτάται από δύο πράγματα: το ποιος κρατάει τα ‘κλειδιά’ του blog και το ποιος ‘κρατάει’ ποιον με ποιες (εκβιαστικές) αλήθειες.  Γιατί, ακόμα κι αν η ‘Φωνή’ σιγήσει – κι ιδίως τότε - ο οχετός που έβρισκε διέξοδο μέσα απ’ αυτήν, θα προσπαθήσει να βρει άλλο τρόπο να εκφραστεί, που αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο βρώμικος, καθώς τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου δύσκολα τιθασεύονται. 

Και τότε κάποιοι θ’ αντιμετωπίσουν τα πραγματικά αδιέξοδα και θ’ αρχίσει γι αυτούς ο πραγματικός Γολγοθάς… Υστερόγραφο

Τελικά, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μάθουμε όλοι μας ποιος ή ποιοι είναι πίσω από τα 350 και πλέον χυδαία σχόλια, που έχουν σταλεί στο blog με μειωτικό σκοπό. Τον περιέγραψε αναλυτικά ένας φίλος αναγνώστης σ’ ένα mail που μου έστειλε χτες, με την παράκληση ν’ αναφερθώ στο θέμα δημόσια, για να καταλάβουν αυτοί οι τύποι ότι κάθε άλλο παρά απρόσιτοι είναι και ν’ αντιληφθούν τι τους περιμένει.

Το κλειδί είναι ο αντιρατσιστικός νόμος 4285/2014, στις προβλέψεις του οποίου εμπίπτει ο µε πρόθεση, δηµόσιος, προφορικός ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο ευτελισμός προσώπου ή οµάδας προσώπων, που προσδιορίζονται µε βάση τον σεξουαλικό προσανατολισµό, αλλά και η διέγερση ή προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που µπορούν να προκαλέσουν σχετικές διακρίσεις, µίσος ή βία.

Πολύ απλά λοιπόν, σε κάποια δεδομένη στιγμή, θα ανέβουν στο blog αρκετά από τα σχόλια, που τώρα έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητα. Από τη στιγμή εκείνη, ο κάθε πολίτης θα είναι ελεύθερος να προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης κατά του συντάκτη τους για παράβαση του παραπάνω νόμου. Στην περίπτωση αυτή, το ΙΡ του συντάκτη (δηλαδή το σημείο ακριβώς απ’ όπου το έστειλε) θα γίνει γνωστό στον μηνυτή, προκειμένου να προχωρήσει η ένδικη προσφυγή. Έτσι θα έχουμε το who-is-who του ‘άντρακλα’ και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!...

Επομένως, ο ‘ανώνυμος’ συντάκτης έχει αυτή τη στιγμή δυο δυνατότητες. Ή να περιμένει να δει αν μπλοφάρω – τον διαβεβαιώνω όμως πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει - ή να αποσυρθεί εγκαίρως από το προσκήνιο (αξίωμα), πριν την υποβολή της μήνυσης και την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.
Σε κάθε όμως περίπτωση, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον, αυτή η υπόθεση θα κλείσει μια και καλή!
ΥΓ. 2: Κι επειδή το πράγμα σοβαρεύει, ας μην σκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι μήπως "κάτι μου συμβεί" κι ακυρωθούν οι αποκαλύψεις. Ένα δεύτερο πρόσωπο έχει πλήρες backup με όλα τα δεδομένα και τους κωδικούς του blog και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.


38 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/10/16 11:42 π.μ.

  Μία επισύμανση θέλω να κάνω , χωρίς βέβαια να θίξω κάτι άλλο πέρα απο το αυτονόητο . Η μοναδική γυναίκα Κοινοτάρχης ήταν η Κα Τασσοπούλου στην δημοτική ενότητα Κρυονερίου .

  Ιωνάθαν Λίβινγκστον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος30/10/16 12:30 μ.μ.

  Kαι ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς τη ΄΄φωνή΄΄ το πάρτυ στο ταμείο του Δήμου συνεχίζεται χωρίς σταματημό.
  Δημοτικό Δροσιάς Αργυρουπόλεως
  128.000 ευρώ για την ανακατασκευή και την ενεργειακή αναβάθμισή του από το δήμο
  25.000 ευρώ για η/μ εργασίες από το δήμο
  4.500 ευρώ για άμεσες εργασίες από τη πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή για να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο
  Και τρέχα γύρε πόσα για δώσει αύριο η πρωτοβάθμια για το βάψιμο του σχολείου
  Βρε παλικάρια , πες στα κομμάτια στα 128.000 ευρώ δεν ήταν μέσα το βάψιμο, με τα 4.500 ευρώ τι εργασίες κάνατε;
  Δεν σας είπαν ότι όσο και να το βάφετε το σχολείο δεν θα το κάνετε στατικά επαρκές; Άλλα πράγματα χρειάζονται να γίνουν για την στατική επάρκεια και όχι συχνό βάψιμο.
  Να δούμε ποια παλικάρια για ψηφίσουν αύριο στη πρωτοβάθμια για το ξαναβάψιμο του σχολείου; Α, να δούμε και ποιος θα κάνει την εισήγηση η Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/11/16 12:16 μ.μ.

   που ησουν χτες ρε μαγκα !!!μπερδευτικες λιγο αλλα δεν πειραζει ,περασε περασε,....ενα λευκο μονο...

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος30/10/16 1:36 μ.μ.

  νομίζω τα βάλανε με τις λάθος γυναίκες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος30/10/16 7:11 μ.μ.

  Τι έγινε βρε παιδιά με τα καλόπαιδα της φωνής ? Δεν τους βλέπω να σχολιάζουν , μήπως αποφάσισε η αρχή προσωπικών δεδομένων ρίξει το blog ή κάποιος που δουλεύει στο παρασκήνιο τα τακτοποιεί ? Αν συμβαίνει το δεύτερο , τότε , θα περιμένουμε και άλλες πράξεις .

  Ένας φίλος .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος30/10/16 7:56 μ.μ.

  Εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ΄άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/10/16 10:21 μ.μ.

   Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/16 10:34 μ.μ.

   Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους….
   Δεν έχει πλοίο για σε δεν έχει οδό.
   Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ,
   σ’ όλη τη γη τη ρήμαξες.

   Κωνσταντίνος Καβάφης

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος31/10/16 6:38 π.μ.

  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος31/10/16 6:39 π.μ.

  Ή ΤΣΑΜΙΚΟΣ ΛΕΒΕΝΤΙΚΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος31/10/16 6:40 π.μ.

  Ή ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος31/10/16 6:42 π.μ.

  Φώτα... κάμερα... Πάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος31/10/16 10:59 μ.μ.

  Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα βάζω... τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος31/10/16 11:04 μ.μ.

  Άβρακος έβαλε βρακί, σε κάθε πόρτα το έδειχνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος31/10/16 11:05 μ.μ.

  Σιδεροκέφαλος αντιδήμαρχε! Φχαριστούμε για το κέρασμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος31/10/16 11:22 μ.μ.

  Ακούστηκε πάλι στο δήμο η φωνή της "ψηλής" που τα ΄χωσε, για μια ακόμη φορά, στο "δήμαρχο"...
  Τα παπαγαλάκια του δημαρχείου λένε ότι ο "δήμαρχος" προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του αλλά η Μαγγίνα του τα΄χε μαζεμένα από το κάζο με την ΕΠΖ που δεν έγινε.
  Στην κουβέντα δεν ήταν οι δύο τους οπότε υπάρχουν μάρτυρες.
  Το χουμε ξαναπεί. Η Μαγγίνα απολαμβάνει ασυλίας από Ζαμάνη και ΦΤΔ. ΤΗ φοβούνται. Με το ζόρι την κρατάνε. Άμα χαθεί κι αυτή, αύτανδρο θα πάει το σαπιοκάραβο, την άλλη κιόλας μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/11/16 7:41 π.μ.

   Κρίμα ρε "ψηλή" που κρατήθηκες πάλι και δεν τον σφαλιάρισες. Μια χεριά τον είχες έτσι που έτρεμε!!!

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος31/10/16 11:54 μ.μ.

  Ο Δήμαρχος απόψε στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας με έντρομο βλέμμα ρώταγε: θα γίνουν καταγγελίες? Φίλε Δήμαρχε η καταγγελίες έχουν ήδη γίνει!!! Όχι μόνο το έχασες το τρένο αλλά σε λίγο θα σε πατήσει
  Και για σένα φίλε 30/10/16 12:30 μ.μ. έχασες. Η εισήγηση έγινε παρουσία του Δημάρχου γιατί η Πρόεδρος δεν δεχόταν να προεδρεύσει αν ο Δήμαρχος δεν ήταν παρών. Όσο για την υπάλληλο συχνά πυκνά ρωτούσε ήταν δικό μου το λάθος. Όχι κορίτσι μου τα λάθη είναι της διοίκησης όχι της υπαλλήλου!!! Εσύ έχεις το αλάθητο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος1/11/16 7:45 π.μ.

  Ο Τσούκας κέρναγε γλυκά χθες για το 15% της αντιδημαρχίας που πήρε. Σκέψου να την είχε πάρει ολόκληρη, θα έψηνε αρνιά στην πλατεία του χωριού!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/11/16 12:25 μ.μ.

   και να σου και ο γιαννης ,κατι προσπαθησε να πει ,τα γνωστα δηλ ,παντου ατασθαλιες, λαμογιες και τα δια ταυτα ,να σου, και η εκπροσωπος της ενωσης, κατι να πει για τους ελαιοχρωματισμους κατι δεν μου κολλαει. δεν ξερω... και αντε και κοιτουσε και τον γιαννη ο οποιος της ελεγε τι να πει και αντε παλι τα ιδια και τα ιδια ...

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος1/11/16 8:52 π.μ.

  Δ/Σ διαβάζοντας το άρθρο σου ,καταλαβαίνω ότι έχεις ενοχληθεί πολύ με ένα συγκεκριμένο blog , δικαιολογημένα βέβαια . Όμως έχεις κάνει ένα τεράστιο λάθος , παραθέτω απόσπασμα του άρθρου σου : <> .
  Ποίοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που αρθρογραφούν , ποιοι είναι οι υπάλληλοι , πώς ο Δήμαρχος καθοδηγεί το συγκεκριμένο blog ? Γιατί χωρίς στοιχεία και αποδείξεις κατηγορείς τους πάντες ? Παρεκτρέπεσαι και οδηγείς τους αναγνώστες σου σε λάθος διαδρομές . Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο ανάφερε το , όμως να κατηγορείς ολόκληρες ομάδες ανθρώπων θυμίζει καθεστωτικές αντιλήψεις . Δεν αποτελεί αυτό συκοφαντική δυσφήμηση απέναντι σε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων ?

  Ιωνάθαν Λίβινγκστον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ ΙΛ

   Δεν πρόκειται περί απλής ενόχλησης - αυτή είχε εκφραστεί (ως τέτοια) πολύ νωρίτερα.

   Ούτε πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών - η ΦτΔ είναι ένα φασιστικό ρατσιστικό βδέλυγμα, ντροπή για μια τοπική κοινωνία, που επιτίθεται (αδιακρίτως πλέον) σ' οποιον και κυρίως όποιαν πιστεύει ότι είναι ανυπεράσπιστος αντίπαλος.

   Αυτό που τώρα εξελίσεται είναι η αρχή μιας συντονισμένης αποκάλυψης του who-is-who πίσω από την ΦτΔ, στην οποία μετέχουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι.

   Και όσα γράφω είναι καρατσεκαρισμένα, ασχέτως αν όλα τα στοιχεία δεν χρειάζεται ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να δημοσιοποιηθούν. Αν μάλιστα ο δήμαρχος ή όποιος δημοτικός σύμβουλος ή δημοτικός υπάλληλος νομίζει ότι θίγεται και συκοφαντείται, ας πάει στον εισαγγελέα. Εκεί να δεις πόσοι πικραμένοι θα γελάσουν...

   Επίσης, προφανώς δεν αναφέρομαι σε ΟΛΟΥΣ τους συμβούλους ή τους υπαλλήλους συλλήβδην - πώς θα μπορούσα άλλωστε. Όπως πολύ εύκολα προκύπτει από τα κείμενά μου, αναφέρομαι σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ - και σε πληροφορώ όλοι τους γνωρίζουμε, μια που οι ίδιοι αυτοί , με τα ίδια τα γραφτά τους στη ΦτΔ, αυτο-αποκαλύπτονται.

   Αλλά αα μην προτρέχουμε! Κοντός ψαλμός αλληλούια. Δηλαδή, σύντομα πολύ περισσότερα θα έχουν έρθει στο φως - και το φως για το οποίο εγώ μιλάω δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες παρόλες του δημάρχου.

   Σε χαιρετώ

   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/16 10:29 π.μ.

   Καλά τα πυροτεχνήματα , είναι όμως για την Πρωτοχρονιά και την Ανάσταση .Αν έχεις στοιχεία δημοσίευσε τα τώρα , όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες και για τους ευκολόπιστους .

   Ιωνάθαν Λίβιγκστον

   Διαγραφή
  3. Ας μου επιτρέψεις αγαπητέ να έχω τον δικό μου τρόπο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν δεν πείθεσαι ή αν χαλιέσαι, το χουμε πει τόσες φορές: υπάρχουν κι άλλες παραλίες.

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος1/11/16 2:18 μ.μ.

  Έχεις μεγάλη πλάκα , γιατί να χαλιέμαι ? Έχεις απόλυτο δίκιο για τους χυδαίους χαρακτηρισμούς της φτδ για ποιο λόγο όμως χαρακτηρίζεις ολόκληρες ομάδες ανθρώπων ? Και τι θα κάνουμε όλο αυτό τον καιρό ? θα περιμένουμε πότε θα σου έρθει η θεία φώτιση για να μας αποκαλύψεις ποιοι είναι?
  Κοίτα ο κυνηγός δεν προειδοποιεί το θήραμα για αυτό τον λόγο μιλώ για πυροτεχνήματα , μακάρι όμως να πετύχεις τον σκοπό σου .

  Ιωνάθαν Λίβινγκστον

  Υ.Γ. Οι κλειδαρότρυπες είναι οι εστίες αμαρτίας και κακίας, περισσότερο από όλες τις άλλες τρύπες του κόσμου μαζί.
  Laurence Sterne

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλήθεια, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί (εκτός του Υφαντή και της Μπακαφούκα/Σωματείου) κανένας άλλος απ' τις "ολόκληρες ομάδες", για τις οποίες κόπτεσαι, δεν μπήκε στον κόπο να διαχωρίσει εαυτόν από την ΦτΔ;

   Ευκολάκι ε;

   Ακριβώς επειδή όλοι ξέρουν ποιος είναι πίσω απ' τη φωνή, γι αυτό και δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν δημόσια με τον αρχηγό ...

   Ελπίζω πάντως ο χρόνος μέχρι τα (πολιτικά) βαρελότα να περάσει γρήγορα και να μην βαρεθείς. Στο μεταξύ, χαίρομαι που σε κάνω να διασκεδάζεις!

   Όσο για τα περί κυνηγού και θηράματος, ο στόχος μου δεν είναι να εξοντώσω κάποιον - ακόμα κι έναν τέτοιον αληταρά - αλλά (πρωτίστως) να τον/την αποσύρω από την κυκλοφορία.

   Χαιρετώ
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/16 3:07 μ.μ.

   Ρίξε μια καλύτερη ματιά στον 4285/2014 , πιο συγκεκριμένα : (η διέγερση ή προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν σχετικές διακρίσεις, µίσος ή βία.)

   Ι.Λ.

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ ΙΛ,
   ΕΑΝ υπονοείς ότι δήθεν διεγείρω μίση και προτρέπω σε βία (κι έτσι να με παραλληλίσεις/ ταυτίσεις με την ΦτΔ) δεν σου βγαίνει
   Ο 4285 ειναι σαφής και αναφέρεται σε συγκεκριμένα πεδία διακρίσεων: τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία.
   Δηλαδή η καταδίκη της αλητείας δεν διώκεται!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος1/11/16 3:56 μ.μ.

   Άρα τα πυροτεχνήματα που έλεγα έχουν νόημα .

   Ι.Λ.

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος1/11/16 2:45 μ.μ.

  ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Δ/ΤΣΑ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΗΝ Φ/Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος1/11/16 9:27 μ.μ.

  Απολύτως απαραίτητο για τους τακτικούς αναγνώστες της ΦτΔ.Περιέχονται οδηγίες χρήσεως.

  http://www.galinos.gr/service/image/get/emetostop_tab-p1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος2/11/16 7:18 π.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο κατέβηκε για 3 λόγους:

   Πρώτον, γιατί αποτελούσε άλλη μια πρόκληση των τύπων της Φωνής που σκοπό έχει να κατεβάσει το επίπεδο του (δεν είχα ελέγξει το link όταν το ανέβασα)

   Δεύτερον, γιατί ήταν άλλη μια επανάληψη του (παραμορφωμένου) κόσμου τους,

   Τρίτον, γιατί δεν έχω καμιά επιθυμία να φιλοξενώ τις μαλακίες "πεινασμένων" σχολιαρόπαιδων, που διασκεδάζουν με τα "αστεία" τους.

   Από την άλλη όμως, αποτελεί μια μικρή ένδειξη της καφρίλας και της σαπίλας που υποθάλπει η δημοτική αρχή.

   Διαγραφή
 21. Ανώνυμος2/11/16 4:42 μ.μ.

  Καταγγελία Ομάδας Γυναικών Διονύσου

  "Με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις?"

  Μπροστά στη γενικότερη επίθεση που δέχεται το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι εργαζόμενοι παντού, αλλά και την περιοχή μας, η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εκφράζει σταθερά και αταλάντευτα τη συμπαράστασή της στην συναδέλφισσα Δήμητρα Σαββοπούλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών.
  Πριν λίγες μέρες η ομάδα εξόρμησε με την ανακοίνωση, που εξέδωσε, στο αμαξοστάσιο του Αγ. Στεφάνου- χώρο εργασίας της εργαζόμενης, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Ζαμάνη και τη στάση της (ποινή στέρησης μισθού) απέναντι στη συγκεκριμένη εργαζόμενη, που διεκδικεί τα δικαιώματα του κλάδου της.
  Τη στιγμή της εξόρμησης το κλιμάκιο της ΟΓΕ, δέχτηκε προκλητική και τραμπουκική επίθεση από συγκεκριμένο προϊστάμενο (το όνομα αυτού Κος Κανένας), ο οποίος αντί να υπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των συναδέλφων του στο αμαξοστάσιο, πρωτοστατεί στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών-αντιδραστικών νόμων, προσπαθώντας να επιβάλλει παράλληλα την τρομοκρατία και τη σιωπή στο αμαξοστάσιο του Αγ. Στεφάνου, εκπροσωπώντας επάξια τη Δημοτική Αρχή Ζαμάνη.
  Όμως το δικό ΤΟΥΣ ζητούμενο, που είναι η αποτελεσματικότερη χειραγώγηση των εργαζόμενων ΔΕΝ θα περάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/11/16 4:42 μ.μ.

   Οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Ξέρουν ποιός είναι ποιός. Δε γελιούνται.
   Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει εργαζόμενοι λάστιχο, συμβασιούχοι χωρίς δικαιώματα. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει μισή δουλειά, μισή ζωή.

   Άρα αυτοί που επιδιώκουν να ''ροκανίσουν'' τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, είτε λέγεται τώρα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε λέγονται συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και δημοτικές αρχές με τα πρωτοπαλίκαρα τους πρέπει να απομονωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
   Με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, δε θα παίξει κανείς. Η εργατική τάξη δεν έχει δείξει τη δύναμή της.
   Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να αποφασίσουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θ' αφήσουν, να γίνουν πρωταγωνιστές στη ζωή και στη δουλειά τους.
   Σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την επόμενη μέρα στο γραφείο του Δημάρχου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου και αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Διονύσου, διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας πιστά όλους τους αντεργατικούς νόμους και χωρίς ίχνος διεκδικητικότητας, αλλά και για να υπηρετήσει πιστά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, προχωρά σε ολοένα και πιο αντιδραστικές σχέσεις εργασίας, μέσω των ''δικών'' της ανθρώπων, που σήμερα βαφτίζονται προϊστάμενοι και αύριο θα ναι οι δικοί τους εργολάβοι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/16 4:42 μ.μ.

   Το μαζικό κίνημα απαντά στα ίσια. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ στις δημοτικές υπηρεσίες.
   Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, συμπαραστέκεται εδώ και 40 χρόνια στα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης και όλα τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή μπορεί να χαρακτηρίζουμε εργαζόμενους ''τεμπέληδες'', αποτελούν φθηνές προβοκάτσιες με στόχο τη θολούρα και τον αποπροσανατολισμό.
   Το κίνημα δεν τρομοκρατείται, ούτε χειραγωγείται.
   Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συζητήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνεδριάσεις, στους χώρους δουλειάς, την ανάγκη να δυναμώσει το κλίμα σύγκρουσης μαχητικής δράσης, αγωνιστικής κλιμάκωσης.
   Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή.
   Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή.

   Διαγραφή
 22. Ανώνυμος2/11/16 4:44 μ.μ.

  ΩΧ ΩΧ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΝΑ ΛΥΣΣΑΕΙ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή