.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Η Πτώση Ζαμάνη: Ουβερτούρα

Οι Ηλίθιοι δεν δίνουν καμιά σημασία στα σημάδια – ακόμα και στα πιο καθαρά.
Δεν παίρνουν ποτέ τα μέτρα τους – απλώς κάποια στιγμή τους τα παίρνουν άλλοι.

Από το blog αυτό έχω εγκαίρως και πολλάκις προειδοποιήσει την δημοτική αρχή ότι το μονοπάτι που ακολουθεί δεν βγάζει πουθενά. Φωνή βοώντος όμως.

Τον τελευταίο μήνα – που έχω χαθεί από την ‘πιάτσα’ – παρακολουθώ την προσπάθεια μιας ομάδας δημοτών και δημοτικών συμβούλων να βάλουν φρένο στον διαχειριστικό κατήφορο και το ‘πλυντήριο χρημάτων’ που, εδώ κι ένα χρόνο περίπου, χαρακτηρίζει τις αναθέσεις στο δήμο μας. Η ομάδα αυτή, απογοητευμένη από την αναποτελεσματικότητα των (αναπάντητων) παρεμβάσεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και μη διατεθειμένη ν’ αφήσει το πράγμα να περάσει έτσι, αποφάσισε να μεταφέρει το ‘παιχνίδι’ στα γραφεία των εισαγγελέων και των ελεγκτικών αρχών.

Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, αποφάσισαν να παραμερίσουν διαφωνίες κι άλλα πολλά που τους χώριζαν κι ένωσαν τις δυνάμεις τους με (κοινό) σκοπό την αντιμετώπιση της παρανομίας και της αδιαφάνειας. Και φυσικά την παραδειγματική τιμωρία όσων ξεπλένουν χρήματα και χλευάζουν την λογοδοσία. Για κάποιο λόγο, η Ομάδα αυτή των Αποφασισμένων (θέλω να πιστεύω ότι) μου θυμίζει μιαν άλλη διαδικασία, την Flashmob: κάποιοι παίρνουν μια δημόσια πρωτοβουλία κι ενώ αρχικά ο κόσμος απλώς στέκεται και τους χαζεύει, μετά γίνεται ένα μαζί τους. 

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε. Προσέξτε δε ότι, ενώ οι πιονέροι μουσικοί προηγούνται, ο μαέστρος προκύπτει αργότερα!

Στην προσπάθεια αυτή δεν μετέχει – ακόμα – το σύνολο της αντιπολίτευσης, ούτε πολλοί δημότες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λείπουν οι πληροφορίες, οι υποδείξεις (τι να ψαχτεί) και οι βοήθειες εκ των έσω, όπου χρειάζεται να καμφθεί η παράνομη άρνηση της δημοτικής αρχής (και των τσιρακίων της) ν' απαντήσουν και να δώσουν στοιχεία. Γιατί, δημότες και υπάλληλοι είναι αηδιασμένοι απ' την ανικανότητα κι απ' την απύθμενη (πολιτική και ηθική) ξεφτίλα της διοίκησης Ζαμάνη.

Πρωταγωνιστές βέβαια σ’ αυτό το πανηγύρι χρήματος οι Σχολικές Επιτροπές και ο Θέσπις. Και ‘συντονιστής’ ο γνωστός φίλος του δημάρχου και ανερχόμενος (κομματικο-αθλητικο-κλπ) παράγοντας της περιοχής. Όντας στα μέσα και στα έξω των αναθέσεων, κανονίζει ποιος παίρνει πόσα και τι δίνει σ’ αντάλλαγμα - κι έτσι εξαγοράζει συνειδήσεις, ανοχές και σιωπές με κοψοδούλια. Επειδή όμως είναι μοναχοφάης – ή ίσως επειδή τ’ αφεντικό ζητάει πολλά – τα χρήματα δεν φτάνουν, ο κόσμος μουρμουρίζει κι έτσι οι λεπτομέρειες μαθεύονται…

Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τα στοιχεία που έχει μαζέψει η Ομάδα των Αποφασισμένων είναι συντριπτικά και καλύπτουν μεγάλο εύρος της λειτουργίας της διοίκησης και έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον του Επιτρόπου (καθ’ ομολογίαν και του ίδιου του Στάικου!), αλλά – το σημαντικότερο - και των εισαγγελικών αρχών!

Κι επιπλέον, οι καταγγελίες της έρχονται κατά ριπές! Πρώτος στόχος, ποιος άλλος; Η (εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα) Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή κι από κοντά η Δευτεροβάθμια (του γνωστού ‘Δελαφράγγα’) κι έπεται ο Θέσπις (που όλο κλείνει κι όλο ανοικτός μένει) και μετά οι διάφορες αντιδημαρχίες… Κι όλοι τους να μοιράζουν χρήμα σε ημέτερους – και μόνο – με το αζημίωτο φυσικά...

Απ’ όσο επίσης μαθαίνω, στο στρατόπεδο της δημοτικής αρχής επικρατεί πανικός από τις εξελίξεις. Η κλήση για απολογία στον Ανακριτή που θυροκολλήθηκε στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής – αλήθεια, δεν υπήρχε κανείς εκεί να τις παραλάβει; - έχει θορυβήσει πολύ πολλούς. Κι οι σπασμωδικές κινήσεις διαδέχονται η μια την άλλη – και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται πολλαπλασιάζονται από μόνα τους. Ηλίθιοι γαρ, ουκ οίδασι τι ποιούσι...

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες στην ανάρτηση αυτή για ευνόητους λόγους – αυτό θα γίνει στις επόμενες. Η ανάρτηση αυτή είναι μια Ουβερτούρα - και μάλιστα η Ουβερτούρα του Γουλιέλμου Τέλλου, η πιο κατάλληλη να προϊδεάσει γι αυτά που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν. 

Και σαν Ουβερτούρα, αφιερώνεται αφενός στους ‘χρήσιμους ηλίθιους’ που αφού υπηρέτησαν (σαν καλά φανταράκια) τις δημαρχιακές επιλογές, αφήνονται τώρα στη τύχη τους να τρέχουν (μόνοι τους) σε δικηγόρους για να υπερασπίσουν άλλος την καριέρα του κι άλλος την υστεροφημία του. Άραγε ο νομικός σύμβουλος του δήμου να τους έδωσε πάλι εκείνα τα ‘σκονάκια’ απολογίας, που είχε ετοιμάσει (ίδια για όλους) την άλλη φορά; Ή μήπως τώρα που η χρησιμότητά τους τελειώνει, οι δρόμοι τους χωρίζουν κι η αυλαία πέφτει γι αυτούς; (Αντίο λοιπόν αντίο, και κάνει Θεέ μου ένα κρύο…)


Κι από την άλλη, αφιερώνεται σ’ αυτόν τον άθλιο πολιτικό σαλτιμπάγκο, που χωρίς καθόλου αιδώ τσαλαπάτισε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις κι έγινε (μακράν) χειρότερος από τον προκάτοχό του…


ΥΓ. Αύριο μεθαύριο η πρώτη Πράξη της Πτώσης: η "Σχολική στον Εισαγγελέα". Δυο τρεις μέρες αργότερα: "Ο Θέσπις: Αυτή η παράσταση έχει ψωμί"...

22 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/12/16 10:13 π.μ.

  Ακομη δεν εχουμε δει τιποτα συντομα 8α δουμε πυροτεχνηματα με το αν8ρωπινο δυναμικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/12/16 12:18 μ.μ.

  Ζαμάνη όταν ο κόσμος θα τραγουδάει στις πλατείες, εσείς δεν θα τολμάτε να βγείτε στο δρόμο... Μια Ωδή στη Χαρά θα σας θάψει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/16 8:18 μ.μ.

   Τι ακριβως θα τραγουδαει ;ποιος θα ειναι ο μαεστρος;

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος13/12/16 2:57 μ.μ.

  πρωτα οι εργατεσ κοιμιτηριων του δημου σε ιδιωτη συντομα οι οδοκα8αριστες μετα τι??????????
  και ολα αυτα με πλαγιους τροπους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/16 8:14 μ.μ.

   Αν δεν ηταν πλαγιως δηλ ,δεν θα σε πειραζε...

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος13/12/16 2:59 μ.μ.

  ΔΙΟΝΥΣΗ πας με 250 σε δρομο που εινε για 50

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος13/12/16 7:43 μ.μ.

  Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Ζείτε στην καρακοσμάρα σας και παίρνετε τις επιθυμίες σας για πραγματικότητα, τώρα που είστε στην απέξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος14/12/16 11:06 π.μ.

  Δήμαρχε, βάζοντας εργολάβο στα νεκροταφεία τι θα γίνει με τους ανθρώπους που κατέχουν θέση εργάτη νεκροταφείου;; Θα καταργήσεις την υπηρεσία αυτή;; Θα τους ρίξεις στην ανεργεια;; Ή θα πληρώνεις και αυτούς και τον εργολάβο;; Θα ακολουθήσουν οι εργάτες της καθαριότητος, του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού κλπ;;; Που θα το φτάσεις;;; Δεν βάζεις και έναν εργολάβο στην θέση του ................. Δημάρχου μήπως τα καταφέρει πιο καλά;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/16 8:12 μ.μ.

   Καποιος πρεπει να καθαρισει τον δημο,αν δεν μπορει το προσωπικο ,τοτε πρεπει να το κανει ΙΔΙΩΤΗΣ,απλα

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/16 7:29 π.μ.

   "Αβάντα" στην δημοτική αρχή κάνεις?.
   Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?.
   Φυσικά στον ιδιώτη παίζονται "οι προμήθειες"•
   11 εργάτες με 4ωρη απασχόληση για 5 μήνες 70.000 € μόνο δηλαδή 14.000 € τον μήνα, δηλαδή 1.273 € κάθε εργάτης για 4ωρη απασχόληση , δηλαδή 64 € την ημέρα έκαστος.!! Βάλατε τον άνθρωπο που δεν ξέρει να ξεχωρίσει δίχρονο από τετράχρονο κινητήρα να σας κάνει μελέτη?

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/12/16 8:40 π.μ.

   Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ. ΜΕΣΙΤΕΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΛΟΙΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/12/16 11:31 π.μ.

   ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;;
   ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ.!!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/12/16 11:25 π.μ.

   Θα σας αλλαξουμε τα φωτα!!!!08:40

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος14/12/16 1:11 μ.μ.

  κυριε δημαρχε αν δεν μπορει η αντιδημαρχοσ κα8αριοτητας δεν εχουν ευ8υνη οι κακοι υπαληλοι Υπαρχουν και καλοι υπαληλοι αν το 8ελετε αυτο που δεν υπαρχη εινε τσιπα και καλος αντηδημαρχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/16 8:16 μ.μ.

   Ποσοι ειναι οι υπαλληλοι που μπορουν;170 στο συνολο,πες μου σε παρακαλω ποσοι μπορουν;

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος14/12/16 1:13 μ.μ.

  ΚΟΝΤΑΚΗ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ
  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ?
  ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΗΔΗΜΑΡΧΟΥΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος14/12/16 5:11 μ.μ.

   Σου είπε κάποιος ότι ήταν επιτυχημένος αντιδήμαρχος για να διδάξει και άλλους;;

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος14/12/16 11:46 μ.μ.

  Αγαπητέ Διονυσοσκουφιτσα,
  Ο καιρός που λείπεις οφείλεται στο γεγονός οτι ο στόχος σου επετευχθεί... έδιωξες τον κ.Καφαφατελη απο το δημαρχείο, μετα απο τις λασπολογίες σου, τις βρισιές σου και τις συμμαχίες σου με ανθρώπους της τωρινής διοίκησης! Ας μην κρύβεσαι πισω απο το blog σου και τον μοναδικό γραπτό σου λόγο που ειλικρινά θαυμάζω! Μακάρι να είχες αναλάβει την θέση που ίσως σου έταξαν στην διοίκηση, γιατί αληθεια η γραφή σου ειναι αξιοζήλευτη! Λάθος στην δήμο που δεν σε "εμεταλλευτηκε"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ αναγνώστη
   Σ' ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να πω δυο κουβέντες για το ζήτημα αυτό.
   Μπορεί στη μάχη που έδωσα - μαζί με άλλους - να χρησιμοποίησα σκληρή, σκληρότατη, γλώσσα καθ’ όλη την τριετία Καλαφατέλη - ή και (προπαγανδιστικού τύπου) υπερβολές, τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές – αλλά δεν νομίζω ότι στη μάχη αυτή μετήλθα ύβρεων ή λασπολογιών.
   Επιπλέον, η μάχη αυτή δεν αφορούσε το πρόσωπο του Καλαφατέλη – αν και πολλοί το αντιλαμβάνονται έτσι - αλλά τις πρακτικές του ως δημάρχου, ως επικεφαλής των συνεργατών του.
   Αν βέβαια με ρωτήσει κανείς εάν η διοίκηση Ζαμάνη είναι καλύτερη από τη διοικηση Καλαφατέλη, η απάντηση είναι δυστυχώς εύκολη: «όχι». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κριτική που ασκήθηκε παλιά ακυρώνεται. Αυτό που (όντως) ακυρώθηκε ήταν το ‘δόγμα’ μου περί συμμαχίας ακόμα και με τον διάβολο. Γιατί ο διάβολος αποδείχτηκε τρίβολος – και βάλε… υπήρξα δηλαδή πολύ ευπειθής στις εξαγγελίες και υποσχέσεις Ζαμάνη, που τόσο ξετσίπωτα και τόσο γρήγορα ξεπούλησε.
   Εξ ου και η κριτική εναντίον της παρούσας διοίκησης – και πιστεψέ με δεν μένω μόνο εκεί – καθώς πρόδωσε τις αρχές με τις οποίες υφάρπασε τις ψήφους μας. Ο Ζαμάνης δεν είναι (απλώς) πολιτικός απατεώνας. Μέρα με τη μέρα αναδεικνύεται σε ένα ιταμό κλεφτρόνι – πολιτικό και όχι μόνο, όπως αργά ή γρήγορα θα αποδειχτεί στα δικαστήρια. Όχι μόνο δεν φανέρωσε τα παρακυκλώματα που λειτουργούσαν, αλλά τα οικειοποιήθηκε! Και μάλιστα επειδή δεν έχει ίχνος θάρρους – παρά μόνο θράσος – χρησιμοποιεί τους συνεργάτες του σαν «αυτοφωράκηδες» κρυβόμενος από πίσω τους. Κρύβεται όμως ένας ελέφαντας πίσω από ένα δένδρο;
   Τέλος, σχετικά με το γνωστό παραμύθι ότι δήθεν μετατράφηκα επειδή με τον ΔΖ τα χάλασα στη μοιρασιά, αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι τελικά δεν είχαμε τίποτα κοινό (σε επίπεδο αξιών) να μοιράσουμε, ούτε και επιδίωξα ποτέ αξιώματα, ούτε και ζήτησα κάτι ως «ανταμοιβή» της στάσης μου την περασμένη περίοδο. Μπορεί γι άλλους αυτός ο τρόπος να ναι ο κανόνας, αλλά όχι για μένα, μου είναι ξένος.
   Χαιρετώ
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος15/12/16 7:38 μ.μ.

  Ρε, πού πάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος16/12/16 11:27 π.μ.

  Τι ακριβως κερδισαν οι υπαλληλοι απο την επισχεση που εκαναν;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος16/12/16 11:33 π.μ.

  Γιαννη γιαννη πες αλευρι το γηπεδο τηςΣταματας σε γυρευει..η αποκεντρωμενη καλει πρωην στελεχει της δημοτικης αρχης σε απολογια για παραβαση καθηκοντος με ενδεχομενο δολο,κατασπαταληση δημοσιου χρηματος και οχι μονο...περιμενουμε....λιγο τσιπα ρε παιδια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή