.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο αντ’ Αυτής, η αντ’ Αυτού και η διάλυση του Δήμου

Βρισκόμαστε ήδη στο μισό της δημαρχιακής θητείας και η κατάσταση στον δήμο Διονύσου όχι μόνο δεν βελτιώθηκε – όπως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας είχε υποσχεθεί – αλλά καθημερινά επιδεινώνεται. Η ανικανότητα, ο αυταρχισμός, η αδιαφάνεια, η διάλυση των υπηρεσιών, η καταστρατήγηση της νομιμότητας, τα ρουσφέτια, η υποκρισία, η διγλωσσία, η εξαγορά συνειδήσεων, η εκδικητικότητα εναντίον των πολιτικών αντιπάλων, η περιφρόνηση του πολίτη και μια ασυδοσία που διαρκώς μεγαλώνει και απλώνει, είναι αδιάψευστοι μάρυτυρες.

Τα παραπάνω δεν είναι ‘γκρίζα προπαγάνδα’, αλλά δυστυχώς προκύπτουν αβίαστα από:

- τη δραματική επιδείνωση της καθημερινότητας: σκουπίδια παντού, κλαδιά πεταμένα εδώ και μήνες στις άκρες των δρόμων, λακκούβες παντού, πλημμυρισμένοι δρόμοι με την πρώτη βροχή,

τη στασιμότητα και την τσαπατσουλιά των έργων: μικρά και μεγάλα έργα σέρνονται κι όλο παίρνουν (χαριστικές) παρατάσεις αλλά ποτέ δεν τελειώνουν, κι όσα παραδίδονται είναι γεμάτα ελλείψεις και κακοτεχνίες, που χρειάζονται συμπληρωματικές αναθέσεις για να ολοκληρωθούν, αυξάνοντας κατά πολύ το αρχικό κόστος, χωρίς καμιά συνέπεια για τους εργολάβους τους - που κάποιες φορές μάλιστα ενισχύονται με χρήμα και υλικά του δήμου...

- την πλήρη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου: βολέματα ημετέρων, άδικες μεταθέσεις, εξοντωτικές ποινές εναντίον όποιου διαμαρτυρηθεί, πιέσεις για επιλεκτικά στραβά μάτια κλπ έχουν οδηγήσει σε αποδόμηση κρίσιμων υπηρεσιών, ‘λευκές απεργίες’, αιτήσεις μεταθέσεων, μέχρι και παραιτήσεις στελεχών του δήμου.

την αφαίμαξη του δημοτικού προϋπολογισμού: απ’ ευθείας αναθέσεις προσχηματικών μελετών και αχρείαστων υπηρεσιών (που θα μπορούσαν να γίνουν με αυτεπιστασία από τις υπηρεσίες του δήμου), αλλεπάλληλες συμβάσεις με “προμηθευτές εργασίας” (που νοικιάζουν εργαζόμενους κι αποκομίζουν τρελά κέρδη απ’ τους μισθούς Κίνας που τους  πληρώνουν), αμοιβές ανύπαρκτων ειδικών συμβούλων χωρίς απολογισμό της δουλειάς τους, και πάνω απ’ όλα ο Θέσπις, το υπέρτατο “πλυντήριο” του δήμου, που μοίραζε χρήμα δημοτικό χωρίς κριτήρια, χωρίς διαδικασίες, χωρίς έλεγχο !...

τον δημόσιο χλευασμό και την άσκηση πιέσεων σε όσους διαφωνούν και κριτικάρουν: οι χυδαίες επιθέσεις της “Φωνής του Διονύση” (από τις οποίες ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε ο Ζαμάνης και η Πέππα) εναντίον αιρετών, πολιτών και φορέων που ασκούσαν κριτική στη δημοτική αρχή, κατήγγειλαν τις παράνομες πρακτικές της ή δεν εξυπηρετούσαν τα σχέδιά της, έδωσαν τη σκυτάλη σε μηνύσεις εναντίον τους (για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση ή για παράνομη λειτουργία), με προφανή στόχο τη σιωπή και την εξαφάνισή τους από το τοπικό σκηνικό

- τα παζάρια και τ’ αλισβερίσια για τις έμμισθες θέσεις της δημαρχίας: κάθε μέρα που ζυγώνουμε στην ‘αλλαγή φρουράς’, γίνονται γνωστές απίστευτες στιχομυθίες και συναλλαγές με τους υποψήφιους νέους αξιωματούχους, που μοιάζουν να ξεχνούν τι έχουν δει και πει δημοσίως προκειμένου να πιάσουν στασίδι και να εισπράξουν τα όβολα...

- και τέλος, τα όσα κατήγγειλαν οι δύο (πρώτοι) αποχωρήσαντες από την δημοτική αρχή για τον τρόπο λειτουργίας της, τόσο σαν παράταξη, όσο και σαν διοίκηση  - και για τα οποία έχω την αίσθηση ότι θ’ ακούσουμε πολλά ακόμα!...

Δεν μπορείς όμως να μιλάς για συμπτώματα, αν δεν αναφερθείς και στα αίτια. Κι αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, κατ’ αρχήν με τα δύο κεντρικά πρόσωπα της διοίκησης, τον Ζαμάνη και την Πέππα και κατ’ επέκταση με τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής, αλλά και με την στάση της αντιπολίτευσης.

Όπως αποδείχθηκε, ο Ζαμάνης δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τα βιώματα της πολιτικής του ‘μαθητείας’ δίπλα σ’ έναν τραχύ, ενίοτε προσβλητικό, αλλά σίγουρα αποτελεσματικό και δυναμικό δήμαρχο, όπως ο Α. Πασιπουλαρίδης. Ούτε να εκλογικεύσει τον θαυμασμό του για τον προκάτοχό του Γ. Καλαφατέλη, που από ‘παιδί της πιάτσας’ έγινε Κοινοτάρχης (στην άκρη της πόλης) κι από κει Δήμαρχος, νικώντας κατά κράτος το 2010, τον πολιτικό μέντορα του Ζαμάνη. 

Καθώς λοιπόν ο Σάκης - όπως αρκετοί τον αποκαλούν παιδιόθεν - δεν είχε κανένα από τα κινητήρια χαρακτηριστικά και τις ικανότητες των δύο αυτών προτύπων, αναγκάστηκε να τα αναζητήσει στους στενούς συνεργάτες του.

Η μόνη που δέχτηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο ήταν η σημερινή Αντιδήμαρχος Α. Πέππα, που σύντομα απέκτησε το παρατσούκλι ‘νταντά του δημάρχου’ και άρχισε να μιλά και να πράττει ως “Αντ’ Αυτού” – ακόμα κι όταν ήταν απλή εντεταλμένη σύμβουλος. Κρυμμένος πίσω απ’ την (ψυχολογική) ασφάλεια που ένιωθε ότι του παρείχε, ο Σάκης άρχισε να διολισθαίνει όλο και περισσότερο σ’ έναν ρόλο συμπληρωματικό και απόλυτα εξαρτημένο από την Αντιδήμαρχο. 

Ό,τι έλεγε η Πέππα ήταν νόμος. Μπορούσε να ανατρέπει προηγούμενες συλλογικές αποφάσεις ή συνεννοήσεις με αντιδημάρχους, να ‘στολίζει’ με απίστευτους χαρακτηρισμούς άλλα στελέχη της παράταξής τους (ακόμα και ιεραρχικά ανώτερά της), να τοποθετεί δικούς της ανθρώπους όπου επιθυμούσε (δεν υπάρχει ούτε μια επιτροπή ή Δ.Σ. που να μην ελέγχεται από αυτήν - ακόμα κι ο ‘πολύς’ Στάϊκος ‘σουζάρει’ μπροστά της….), αλλά και να απαιτεί πιεστικά ‘ειδική μεταχείριση’ για συγγενείς της, που δεν δικαιούνταν. 

Μοιραία λοιπόν, υποβάθμισε τον ‘δήμαρχο’ τόσο πολύ, που κάποια στιγμή, το ίδιο το προσωπικό του δήμου, έδωσε στον Σάκη ένα νέο παρατσούκλι: ο “Αντ’ Αυτής”… Αυτό δεν θα ήταν και τόσο φοβερό, αν η ‘Μεγαλειοτάτη’ δεν είχε κάμποσα κουσούρια, που καθιστούν την ‘αντιβασιλεία’ της πολύ προβληματική, τόσο για τον δήμο όσο και τους δημότες. 

Πρώτο παράδειγμα, η εκδικητικότητά της, που ‘τερμάτισε’ με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σταμάτας, του οποίου αμφισβήτησε την εκπροσώπηση και μετά τον έσυρε  στα δικαστήρια, τόσο μέσω του Δήμου, όσο και μέσω στενών συγγενών της. (Απ’ ότι όμως μαθαίνω, αμφότερες οι δίκες θα αποβούν υπέρ του Συνεταιρισμού).

Δεύτερο παράδειγμα, η αδυναμία της να δεχτεί κριτική. Παρότι ούτε οι γνώσεις της επαρκούν για όσα αναλαμβάνει, αλλά ούτε και τα αποτελέσματα της δουλειάς της την δικαιώνουν (βλ. αμαξοστάσιο), η Πέππα εκλαμβάνει κάθε διαφορετική άποψη ως υπόσκαψη, κάθε κριτική για πράξεις και παραλείψεις ως προσβολή και  κάθε δημόσια καταγγελία ως συκοφαντική δυσφήμιση. Η αδυναμία αυτή, σε συνδυασμό με τις πεπερασμένες δυνατότητές της, την ωθούν σε βαθιές συγκρούσεις με άλλα στελέχη της παράταξής της, όπως πχ με τον συνεπώνυμό της Πρόεδρο της Κοινότητας Σταμάτας Βαγγέλη Πέππα. Συγκρούσεις, που ακριβώς λόγω του θεσμικού της ρόλου, θα έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά.

Τρίτο και σημαντικότερο παράδειγμα, η αυταρχική – σχεδόν χρυσαυγίτικη - αντίληψη που έχει για την εξουσία και για το δικαίωμα κάποιου να διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι γνωστή η φράση που της αποδίδεται “τώρα κάνουμε εμείς κουμάντο, η Σταμάτα διοικεί τον Δήμο, ας το πάρουν απόφαση όλοι”. Είναι επίσης χαρακτηριστική η πρόσφατη δήλωσή της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε από τον εκπρόσωπο της ΔΑΔΙΟΝ να εκφράζει αλλού τις απόψεις του, γιατί η ίδια δεν μπορεί να τις ακούει εκεί μέσα!...

Αλλά, ακόμα κι αν ο Αντ’ Αυτής είναι ολίγιστος (κι έχει δώσει νέο νόημα στη λέξη…), ακόμα κι αν η Αντ’ Αυτού είναι εντελώς ακατάλληλη, στους υπαίτιους του προβλήματος του δήμου περιλαμβάνονται και τα υπόλοιπα στελέχη της πλειοψηφίας. Τόσο οι αξιωματούχοι (νυν και επόμενοι), όσο και οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που σιωπούν ενώ βλέπουν - μπας και πάρουν μερτικό στο μέλλον; - και επικυρώνουν τα αίσχη διά της ψήφου τους.

Μέρος του προβλήματος είναι επίσης κι οι παρατάξεις της μειοψηφίας, που – παρά τις όποιες μεμονωμένες αντιδράσεις κάποιων – παραμένουν θεατές στα παραπάνω φαινόμενα. Κι αρκούνται σε μια ήπια αντιπολιτευτική στάση, πιθανόν προσβλέποντας σε εκλογικά οφέλη την δεύτερη Κυριακή του 2019… Πατριώτες, αν συνεχίσετε έτσι, όχι δεύτερη Κυριακή δεν θα δείτε, αλλά ούτε διψήφιο ποσοστό!... Ξυπνάτε και κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε!

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η ευθύνη μετατοπίζεται στους ίδιους τους πολίτες, που πρέπει να ενεργοποιηθούν προτού να είναι πολύ αργά.

ΥΓ. Καλή τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και καλή Καθαρή Δευτέρα!

104 σχόλια:

 1. Δυστυχώς, ελάχιστα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει μέσα στα έξι χρόνια που υπάρχει αυτό το blog. Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την αλλαγή πορείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/2/17 12:18 μ.μ.

  Και λίγα λες. Ο ταλαίπωρος Διόνυσος πάει από το κακό στο χειρότερο. Και περιμένει να σωθεί από το Νικητόπουλο, τον Κατσιακίδη, τον Σακοράφα και τον Αλεξανδρή. Ζήτω που καήκαμε. Τι να μας πούνε αυτοί; Να, πιάσαμε στασίδι για τη δεύτερη Κυριακή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος26/2/17 12:24 μ.μ.

  Εδώ που τα λέμε, όλη η αντιπολίτευση κρατάει όρθιο το Ζαμάνη. Από την παράταξη του Καλαφατέλη μιλάει μόνο ο ίδιος, ο Κανατσούλης και ελάχιστα ο Κριεμαδης.
  Από τη Νέα Πνοή μόνο ο Φωτάκης που από ιδιοσυγκρασία είναι ήπιος.
  Οι ΔΑΔΙΟΝ είναι υποτονικοί παρά την συντηρητική και αυταρχική στροφή του Ζαμάνη και τις ακροδεξιές τοποθετήσεις ορισμένων από την πλειοψηφία.
  Η Σωκου είναι απελπιστικά μονότονη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/2/17 12:33 μ.μ.

  Στην ουσία η αντιπολίτευση είναι εσωτερική. Όπως και οι περισσότερες αποκαλύψεις. Μέχρι τώρα έχουν σηκώσει αντάρτικο οι ανεξαρτητοποιημένοι, ο Κρητικός, ο Γιαννουλάτος, η Ταουξή και η Ρηγοπούλου. Οι υπόλοιποι είναι πειθήνια όργανα. Ψηφίζουν χωρίς να ρωτάνε ή λείπουν. Εντάξει, κάποτε έκανε αντάρτικο και ο Δαρδαμάνης με το Ράικο αλλά μετά από το deal γίναν αρνάκια. Και η Ζώτου πήγε να κουνηθεί αλλά έρχεται η καρέκλα και τώρα είναι φρόνιμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος26/2/17 12:37 μ.μ.

  Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η στάση της Μαγγίνα και του Υφαντή την επόμενη μέρα. Θα έρχονται στα Δ.Σ.; Θα συνεργάζονται; Τι γραμμή θα ακολουθήσει ο καθένας; Τι θα κάνουν με την άλλη αντιπολίτευση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος26/2/17 12:38 μ.μ.

  Και όλα αυτά όταν ο δήμος βουλιάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος26/2/17 12:45 μ.μ.

  Άντε να δούμε τους επόμενους αντιδημάρχους.
  Παρά τα όσα γράφτηκαν εδώ σε άλλη ανάρτηση τίποτα δεν έχει τελειώσει.
  Για την Ταουξή το αποκλείω να πάει στην Τ.Υ. Θα μείνει εντεταλμένη Πολεοδομίας. Η Πέππα θα αναβαθμιστεί με παραπάνω αρμοδιότητες. Ο Τσούκας θα κρατήσει τον τίτλο και το μισθό. Ο Δαρδαμανης κι ο Ράικος θα πάρουν αυτά που διεκδίκησαν.Στασινοπούλου και Ακριτίδου βλέπω για να κλείσει η εξάδα. Με αυτή την ηγετική ομάδα θα πάει για εκλογές. Και με το Λυρούδια στην Εξέλιξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/2/17 3:12 μ.μ.

   Για να δούμε ποιος από σας έχει τη καλύτερη πληροφόρηση...

   ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ;

   ΤΑΟΥΞΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΖΑΜ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΦΩΝΗ. ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΤΑΟΥΞΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Δ.Σ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΖΑΜ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΤΑΟΥΞΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΑΟΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. Η ΤΑΟΥΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ;

   ΡΑΙΚΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΚΜΟΤΟΥ. Ο ΡΑΙΚΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΘΕΣΠΗ. Ο ΖΑΜ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΙΚΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ.

   ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΑΘΟΡΥΒΗ ΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ. ΟΧΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΦΕΥΓΕΙ. Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. Ο ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΛΟΓΩ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

   ΤΣΟΥΚΑΣ ΑΚΟΥΝΗΤΟΣ. ΠΕΠΠΑ ΑΚΟΥΝΗΤΗ.

   Ο ΖΑΜ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΜΩ ΤΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΠΟΛΥΒΛΕΠΩ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ. ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΠΕΠΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΥΡΟΥΔΙΑ.

   ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΟΥΞΗ ΡΑΙΚΟΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
   Ή ΠΕΠΠΑ ΡΑΙΚΟΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ.

   ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΞΟΝ ΑΠΟ ΝΤΑΓΚΑΛΗ.
   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Η ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ.

   ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΕΝΙΚΟ Ο ΖΑΜ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

   ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕΙ Η ΖΩΤΟΥ. ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ. Η ΜΑΓΓΙΝΑ ΘΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΛΟΓΩ ΝΔ. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΑΝΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΝΔ. ΔΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.

   Ο ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΣ. ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ.

   ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΝΕΑ. ΑΜΑ ΜΑΘΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΜΑΤΑ.

   Διαγραφή
  2. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα ίδια σκ... και στις δύο περιπτώσεις.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/2/17 7:22 μ.μ.

   Δηλαδή την Κυριακή μετά τη Καθαροδευτέρα που θα εκλέξουν πρόεδρο ΔΗμοτικού Συμβουλίου θα έχουμε πάλι Καρνάβαλο;;;;;

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος26/2/17 12:48 μ.μ.

  Καλά όλα αυτά. Δουλειά δε βλέπω να γίνεται. Γίνονται όμως προμήθειες και έργα που βαφτίζονται προμήθειες. Και αναθέσεις. Πολλές αναθέσεις. Πάρα πολλές αναθέσεις. Υπερβολικά πολλές αναθέσεις. Παντού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος26/2/17 3:58 μ.μ.

  Εκεί που έχεζαν οι μεγαλιότατες φύτρωνε η Πέππα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος26/2/17 4:44 μ.μ.

  Σκηνή από τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων:
  Στο γραφείο του αντ' Αυτής, η αντ' Αυτού σε ρόλο ιερέα βαπτίζει τους νέους αντιδημάρχους διαβάζοντας τους εξορκισμούς της.
  - Αντ' αυτού: Αποτάσση τω Υφαντή; Και πάσι τοις έργοις αυτού; Και πάση τη λατρεία αυτού; Και πάση τη πομπή αυτού»;(τρις)
  -Αντιδήμαρχος:αποτάσσομαι (τρις)
  -Αντ'αυτού: Απετάξω τω Υφαντή;(τρις)
  -Αντιδήμαρχος:Απεταξάμην (τρις)
  -Αντ'αυτού:Και εμφύσησον, και έμπτυσον αυτώ
  -Αντιδήμαρχος:φτου
  -Αντ'αυτού:Συντάσση τω δημάρχω;(τρις)
  -Αντιδήμαρχος:Συντάσσομαι (τρις)
  -Αντ'αυτού: Συνετάξω τω Δημάρχω; (τρις)
  -Αντιδήμαρχος:Συνεταξάμην (τρις)
  -Αντ'αυτού:Και πιστεύεις αυτώ;
  -Αντιδήμαρχος:Πιστεύω αυτώ, ως βασιλεί και Θεώ.
  -Αντ'αυτού:Συνετάξω τω δημάρχω;
  -Αντιδήμαρχος:Συνεταξάμην
  -Αντ'αυτού:Και προσκύνησον αυτώ
  -Αντιδήμαρχος:Προσκυνώ (και πέφτει στα τέσσερα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/2/17 7:02 μ.μ.

   Έγραψες!!!!!!
   Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα. Ο Καλαφατέλης είχες τις παραιτήσεις τους στο συρτάρι του. Αυτός θα έχει τα συμφωνητικά!!!!!
   Δημοκρατικές διαδικασίες!!!!!

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος26/2/17 4:56 μ.μ.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ... ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΝΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕ ΒΟΘΡΟΥΣ. ΙΔΙΩΣ Ο ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ Κ ΑΗΔΙΕΣ...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ____ ΑΦΗΝΑΙ. ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος26/2/17 5:10 μ.μ.

  Βαλτε την πεππα την βλαχαρα να διοικησει τα οικονομικα του δημου ,εχει μορφωση των γιδοπροβατων εξαλλου με αυτους που εκλεχτηκαν ποιος τους εβγαλε ?τα προβατα.
  Δεν ασχολουμαι με τα κοινα και πραγματικα λυπαμαι να ακουω την αμορφωτη με την γαλοτσα να διοικει τον μπεμπη ας μην μιλησω για τους υπολοιπους υποκριτες.ντροπη σας!!
  Απορω γιατι δεν οργανωσατε κανενα καρναβαλι και να βαλετε την πεππα βασιλισσα πανω στο αρμα να ακολουθει και ολο το επιτελειο γιατι για εκει ειστε μονο,για τα καρναβαλια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/2/17 8:55 μ.μ.

   Σε γραφει στο μουνννιιι τς παλιο αλητησα και συνεχιζει ενω εσυ νουμερο δεν σε ξερει κανενας δεν θα σε μαθει κανενας εισαι τιποτα...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/17 10:56 μ.μ.

   Και τον φτερωτο γιατρό τον ήξεραν πολλοί
   Τελικά όμως όταν τον χωσαν στη μπουζου ίσως να ευχόταν να είχε μείνει ανώνυμος

   Διαγραφή
  3. Παρακαλώ πολύ οι επόμενες απαντήσεις ας μην είναι τόσο "εκφραστικές" ανατομικά

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος26/2/17 8:24 μ.μ.

  Μακάρι να ήταν βλαχάρα η Πέππα δυστυχώς είναι αρβανίτισσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/2/17 10:43 π.μ.

   ΚΑΙ ΤΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ.... Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ... ΜΕΓΑΛΙΟΤΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΚΑΚΙΑΣ....

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμος27/2/17 9:17 μ.μ.

  Γεια σας φιλοι μου ,βλεπω απο την νεα αναρτηση οτι το προβλημα σας με την δημοτικη αρχη μεγαλωνει.βλεπεται ματαια οτι ο ζαμανης ειναι στο απυροβλητο δεν μπορειτε να τον αγγιξετε με τιποτα ,δεν μπορειτε να του προσαψετε το παραμικρο και προσπαθειτε με τον γνωστο τροπο της λασπης και της δηθεν μοιρωδιας σκανδαλων να του καταλογισεται μιζες παρανομες αναθεσεις κτλ.τωρα εχετε ξεκινησει νεο τροπο να πληξετε την δημοτικη αρχη.προσπαθειτε να οργανωσετε την αντιπολιτευση του δημου,κατι ομως που δεν μπορει να γινει γιατι δυστυχως για σας ειναι ολοι λαμογια εκτος μερικων βεβαιως βεβαιως,καιγι αυτο ο κοσμος τους εβαλε εκει που τους αξιζε.βρειτε κατι αλλο να ασχοληθειτε οπως πχ δεντροφυτευη,χοροδιες,ψαρεμα ,πρωινο τζοκιν μεσημεριανο τζοκιν ,ποιηση ,θεατρικες παραστασεις...θα σας κανει καλο στην υγεια σας γιατι για να αναλαβετε τον δημο χλωμο το βλεπω .(ειμαι και σαρκαστικος τρομαρα σας)Σας ευχαριστω που με διαβασατε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο Ζαμάνης είναι πολιτικά τελειωμένος. Ούτε έργο, ούτε διαφάνεια, ούτε πάγκο.
  Αν δεν το καταλαβαίνεις ή βραδύνους είσαι ή μισθοφόρος
  Μόνος του ξόδεψε όλο τον πολιτικό του χρόνο
  Τώρα ήρθε η στιγμή της πληρωμής... Αυτό είναι όλο!......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/2/17 12:15 μ.μ.

   Το εργο της δημοτικης αρχης θα το κρινουν οι δημοτες και οχι εσυ,την διαφανεια θα την κρινει ο επιτροπος και οχι εσυ,τον παγκο θα κρινουν οι δημοτες και οχι εσυ....εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι βλεπεις τα πραγματα με ρεαλισμο,να βλεπεις τις οποιες αναγκες του δημου πχ αν πασχει σε προσωπικο , και με βαση αυτων των ατομων περι τα 140 να λειτουργει ο δημος στο 100%. Την ιδια περιοδο καποτε ειχε 250 +,δεν σε ειδα να λες κατι ,για τον μειωμενο αριθμο προσωπικου που πρεπει να καλυψει 7 κοινοτητες.δεν σε ειδα να λες για τα 4 ατομα της ΤΥ ..δεν σε ειδα για το ενα ,δεν σε ειδα για το αλλλο ή μηπως δεν τα ξερεις ;εκει ομως μουγγα...στην στρουγγα...και ναι ειμαι μισθοφορος, εθελοντης,βραδυνους και οτι αλλο θες .Ειμαι ομως και δημοτης και ειδα τους προηγουμενους και βλεπω και τους σημερινους...

   Διαγραφή
 16. ΥΓ. Δεν ξέρω αν η ανορθογραφία είναι αυθεντική ή προσποιητη´ για ξεκάρφωμα. Πρέπει όμως να το κοιτάξεις γιατί εμποδίζει τον άλλον να βγάλει νόημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/2/17 9:30 μ.μ.

   Εσυ παντως εβγαλες, και αυτο με νοιαζει...

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος27/2/17 11:26 μ.μ.

  Δεν ειπναι απλές μυρωδιές δήθεν σκανδάλων
  Είναι η μπόχα που έχει φτάσει σε επίτροπο, ανακριτές και εισαγγελέα
  Ο Ζαμανης πολύ δύσκολα θα μείνει έξω όλη τη χρονιά .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/2/17 12:19 π.μ.

   για να το λες εσυ που ξερεις και πεντε πραγματα παραπανω ετσι θα ειναι ....

   Διαγραφή
 18. Ανώνυμος28/2/17 11:58 π.μ.

  Εκτος αν εισαι ο επιτροπος, ο ανακριτης ή ο εισαγγελεας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. δεν χρειάζεται να είσαι επίτροπος , ανακριτής ή εισαγγελέας μικρέ ανόητε.

  ο ίδιος ο Στάικος το παραδέχτηκε δυο φορές στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο διόνυσος επί ζαμάνη είναι στο στόχαστρο

  κι η αποκεντρωμενη διοικηση καλει και ξανακαλει τον δημο να τις παρουσιασει τις δηθεν μελετες για τα μουφα εργα των σχολικων και του θεσπη

  κι ο εισαγγελεας καλει ζαμανη σαν κατηγορουμενο για τα οικπεδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος28/2/17 11:31 μ.μ.

  Δ/Σ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΖΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος28/2/17 11:32 μ.μ.

  Ο Επίτροπος το ξεκαθάρισε ότι τα χρηματικά εντάλματα του Δήμου Διονύσου τα στέλνει για περαιτέρω έλεγχο πριν τα υπογράψει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/3/17 1:15 π.μ.

   χαχα, ετσι το λενε τωρα το "επιστέφεται ως απαράδεκτο";

   Διαγραφή
 22. Ανώνυμος1/3/17 12:52 π.μ.

  Βαλανε στο στοχαστρο την διοικηση ,ατομα που περιμεναν να φανε ,περιμεναν οτι με την εκλογη του ζαμανη θα ετρωγαν οπως και με τον καλαφατελη.μολις ειδαν οτθ αυτη η δημοτικη αρχη δεν προκειτε να τους δωσει το παραμικρο ευρω απο το ταμειο του δημου ,τοτε αρχισαν τις απειλες τις καταγγελιες ..Περιμενουμε λοιπον τα πορισματα του εισαγγελεας .Και κατι ακομα ,ο οποιοσδιποτε μπορει να κανει καταγγελια ,το θεμα ειναι αν θα δικαιωθει,εαν οχι ομως, θα πρεπει σαν διαχειρηστης αυτου εδω του μπλοκ να παρεις θεση υπερ της δημοτικης αρχης ή να γραψεις οτι οι καταγγελιες πεσανε στο κενο ή οτι αλλο θες εσυ..Εκτος εαν εισαι και εσυ απο αυτους που δεν φαγανε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "αγαπητέ", η διαρκής πιπίλα της ίδιας καραμέλας (αυτοί που κριτικάρουν ήθελαν κοκό αλλά ο ζαμάνης τους είπε όχι κι αυτοί του πετάνε λάσπη) μόνο σε κρετίνους πιάνει. Άσε που μπορείς να κονομήσεις και καμιά μήνυση για συκοφαντία.

   Επειδή δε έχω υπόψη μου κάποιες απο τις καταγγελίες, όπου η παρανομία βγάζει μάτια, τις βγάζω στον αέρα από τώρα.

   Διαγραφή
 23. Ανώνυμος1/3/17 8:50 π.μ.

  Το ότι η αυτή η δημοτική αρχή δεν πρόκειτε να τους δώσει το παραμικρό ευρώ απο το ταμίο του δήμου, όπως λες 1/3/17 12:52πμ., δεν είναι γιατί δεν κλέβει και μάλιστα πολύ και άτσαλα αλλά γιατί ο λογιστής είναι αχόρταγος. Έχει κάνει πολλά λάθη όμως πάνω στη φούρια του και τώρα οι αποκαλύψεις είναι αμέτρητες. Θέλω να έχεις λίγο υπομονή. Έρχονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος1/3/17 6:05 μ.μ.

  Τι έγινε;; Παραιτηθεί ο Γ.Γ.;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος1/3/17 6:28 μ.μ.

  Ότι και να πείτε τα έργα φαίνονται μαζί και οι διαφορά...
  Στα 2,5 χρόνια διοίκησης του Ζαμάνη έχει παραχθεί έργο Με υπογραφή Ζαμάνη έχουν ανέβει στο Διαύγεια 1709 αποφάσεις και με υπογραφή Μαγγίνα 5699. Στα 3,5 χρόνια διοίκησης του Καλαφατέλη έχουν ανέβει στο Διαύγεια 1177 αποφάσεις με υπογραφη του και 1883 του Αντ/μαρχου Οικονομικων Πέππα.... Ότι και να λέτε τα γραπτα μένουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/3/17 8:51 μ.μ.

   Επειδή τα γραπτά μένουν, έχει σημασία να δούμε 1) ποιες αποφάσεις "ξέχασαν" να ανεβάσουν, όπως στις Σχολικές Επιτροπές... και 2) τι αποκαλύπτουν όσες ανέβηκαν.
   Γιατί όπως λέει και η δ/τσα , ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/17 9:34 μ.μ.

   Και επειδή τα γραπτά μένουν ίσως είναι αποκαλυπτικά για το άδειασμα του ταμείου του δήμου

   Διαγραφή
 26. Ανώνυμος1/3/17 6:34 μ.μ.

  Καλό Μήνα. Σήμερα όλοι οι αντιδήμαρχοι άδειασαν τα γραφεία τους και χαιρέτησαν τους συνεργάτες τους. Νέοι αντιδήμαρχοι δεν έχουν οριστεί. Περιμένει να δει ποιοί θα κάτσουν καλά την Κυριακή και μετά θα μοιράσει την πίτα. Όλο το δήμο τον παίζει στα δάχτυλα ο ποντικομικρούλης.Αντ'αυτού,αντ'αυτής, αντ'αυτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/3/17 8:47 μ.μ.

   Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη την εκλογή νέων μελών του Προεδρείου και των δυο Επιτροπών -Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής- του Δήμου. Την πρόσκληση υπογράφει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης, και Πρόεδρος μέχρι σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου, Τ. Μπάσης

   Διαγραφή
 27. Ανώνυμος1/3/17 8:46 μ.μ.

  Από την Οδό Διονύσου, το πλήρες κείμενο της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης της Στ. Μαγγίνα, Αντιδημάρχου Οικονομικών μέχρι πριν από λίγες ημέρες, από την παράταξη της Διοίκησης:

  Κε πρόεδρε επειδή η τοποθέτησή μου θα είναι μακροσκελής και επειδή όλο αυτό το διάστημα έχω σεβαστεί το χρόνο αυτού του Σώματος, θα σας παρακαλέσω σήμερα κατ’ εξαίρεση να μην με διακόψετε.

  Κύριοι συνάδελφοι, θα σας ενημερώσω για μια υπογεγραμμένη από εμένα εισήγηση, η οποία ποτέ δεν συμπεριλήφθηκε στη σημερινή ατζέντα του δημοτικού συμβουλίου με εντολή του κυρίου δημάρχου.

  Η εισήγηση αυτή αφορούσε την παράταση μίσθωσης του δημοτικού περιπτέρου Σταμάτας. Ο κος ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ο μισθωτής του εν λόγω περιπτέρου, υπέβαλε αίτηση παράτασης της μίσθωσης καθότι μέσα στο τρέχον έτος λήγει η μίσθωση. Σχεδόν ταυτόχρονα χρονικά, υπέβαλε και το ετήσιο πλέον αίτημα για μείωση του μισθώματος 20% , όπως ο νόμος ορίζει. Η ξεχωριστή εισήγησή μου για την μείωση ευτυχώς συμπεριλαμβάνεται στην σημερινή συνεδρίαση.

  Κατόπιν της αίτησης του κου Κουβέλη, το θέμα ήρθε στο τοπικό συμβούλιο της Σταμάτας για γνωμοδότηση, όπως οι διαδικασίες ορίζουν. Το τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την παράταση, ακούστηκαν όμως και ανησυχίες εκ μέρους της αντιδημάρχου κας Πέππα και της τοπικής συμβούλου κας Μαραθιά. Οι ανησυχίες αυτές βασίζονταν στο εάν είναι νόμιμο να δώσουμε αυτήν την παράταση καθώς και στο ότι η Κα αντιδήμαρχος θέλει να εξωραΐσει το χώρο της πλατείας και εάν είναι μισθωμένο το περίπτερο δε μπορεί να το κάνει. Η απάντησή μου στην πρώτη περίπτωση για το εάν είναι νόμιμο ή παράνομο, βασίστηκε στη νομική γνωμοδότηση που έχει η υπηρεσία και σχετικά με την ανησυχία για τις εργασίες εξωραϊσμού πρότεινα να υπογράψουμε με τον κο Κουβέλη μια τροποποίηση σύμβασης, στην οποία θα αναφέρεται ρητά πως κατά το διάστημα που θα έχουμε εργολάβο για τις εργασίες αυτές, ο μισθωτής οφείλει να έχει κλειστή την επιχείρηση για όσο διάστημα χρειαστεί. Και οι δυο απαντήσεις μου, φυσικά όπως καταλαβαίνετε, δεν ικανοποίησαν τις ενιστάμενες κυρίες.

  Κατόπιν όλων αυτών, μαζί με την υπηρεσία ετοιμάσαμε την εισήγηση για το σημερινό ΔΣ. Ο δήμαρχος κρίνοντας το θέμα ως παράνομο και χωρίς να θέλει- όπως μου δήλωσε- να βάλει 25 συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίσουν κάτι παράνομο, απέσυρε το θέμα από το συμβούλιο.

  Κε Δήμαρχε ξεχάσατε κάποιες βασικές παραμέτρους που αν και προσπάθησα πολύ προσωπικά να σας μεταπείσω, εσείς εμμένετε, προφανώς για τους δικούς σας άσχετους με τη νομιμότητα του θέματος λόγους.

  1ον Η νομιμότητα του θέματος εξασφαλίζεται με νομική γνωμοδότηση του κου Βασιλείου, του νομικού του δήμου που έχει η υπηρεσία από το 2011 όπου και ψηφίστηκε και τότε παράταση για τη μίσθωση. Αλήθεια κε δήμαρχε εφόσον ισχυρίζεστε πως αυτή η παράταση είναι παράνομη, εσείς και η τότε παράταξή σας, η ΑΔΚ, πώς είχατε ψηφίσει κάτι παράνομο; Ο πολιτικός σας μέντορας ο κος Πασιπουλαριδης που όλοι ξέρουμε ποσό πολύ σε βάθος εξέταζε τα θέματα ψήφισε κάτι παράνομο;;; Να σας υπενθυμίσω από τα πρακτικά που έχω στα χέρια μου και που όλοι μπορείτε να τα δείτε, τι ακριβως λέγατε;; Πασιπουλαρίδης: “αδιαμφισβήτητα συμφέρουσα για το δήμο”. Στάικος: “εξαιρετικά συμφέρουσα για τον Δήμο μας, αλλά εγώ στέκομαι ακόμα και στην άριστη συνεργασία που είχε η τέως Κοινότητα με τον μισθωτή”. Ταουξή: “συμφωνώ με την εισήγηση, βεβαίως να δοθεί η παράταση”. Όλοι αυτοί, ο Στάικος, η Ταουξή και εσείς, και η Κα Πέππα ακόμα, γιατί είχατε ψηφίσει κάτι παράνομο; Αν μη τι άλλο, είναι υποκρισία να προσπαθείτε να πείσετε πως το νόμιμο του 2011 έγινε παράνομο το 2017.

  2ον Την εισήγηση αυτή κε δήμαρχε την προσυπογράφει και η υπηρεσία του δήμου, η προϊσταμένη του τμήματος εσόδων. Και αυτή υπέγραψε κάτι παράνομο; Ή μήπως την έπεισα και την Κα Κανλή να με βοηθήσει να κάνω, οπως λέτε, το ρουσφετάκι μου και να δώσω την παράταση;;;

  3ον Σας ζήτησα, εφόσον δεν πείθεστε με αυτή τη νομική γνωμοδότηση, να μας φέρετε μια άλλη δική σας γνωμοδότηση. Δήμαρχος είστε, μην το ξεχνάτε. Εδώ και δέκα μέρες που τα συζητάμε όλα αυτά, 100 γνωμοδοτήσεις θα έπρεπε να είχατε, όχι μία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος1/3/17 8:46 μ.μ.

  4ον Εσείς κε δήμαρχε γιατί κάνετε το δικαστή; Γιατι δεν το φέρνετε στο ΔΣ το οποίο ειναι το ανώτατο όργανο να αποφασίσει; Η νομική γνωμοδότηση λέει “το ΔΣ σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα μπορεί να αχθεί σε ορθή και δίκαιη κρίση αναφορικά με το προβαλλόμενο αίτημα του μισθωτή”. Τι φοβάστε κε δήμαρχε; Πως θα έπαιρνε την έγκριση του ΔΣ και δε θα κάνατε το χατήρι της αυλής σας; Εγώ όταν παρέλαβα την αίτηση του Κουβέλη για παράταση και το έστειλα στο Τοπικό για έγκριση, ήξερα ποια θα ήταν η έκβαση, ήξερα αν θα ψηφιστεί ή όχι;;; Καταλύετε διαδικασίες, καταλύετε υπηρεσίες, οι πιέσεις που δέχεστε θα είναι πολύ μεγάλες. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.. και- το σημαντικότερο- ο κος δήμαρχος δεν προτίθεται, από ό,τι μου είπε, να το φέρει καν στο ΔΣ. Απλά θέλει να λήξει η μίσθωση, να ξεφορτωθεί τον μισθωτή, να δημοπρατηθεί εκ νέου, ελπίζοντας πως θα το πάρει κάποιος δημαρχιακός φίλος, υποψήφιος με την παράταξή του, τοπικός σύμβουλος ίσως;;;; .

  Το περίπτερο αυτό κυρίες και κύριοι αποφέρει στο δήμο ένα σταθερό εισόδημα 1400 ευρώ περίπου το μήνα. Οι κύριοι που το έχουν, κάθε πρώτη του μήνα μάς δίνουν τα χρήματα χωρίς καμία καθυστέρηση. Ακόμα και να προβούμε σε διαδικασία δημοπρασίας, αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου βέβαιο, ανέφικτο θα έλεγα, να το επιτύχουμε. Έπραξα το καθήκον μου ως αντιδήμαρχος οικονομικής διαχείρισης, γιατί αυτή η εισήγηση εξυπηρετούσε τους ταμειακούς σκοπούς του δήμου και γιατί η συνεργασία υπήρξε άριστη. Δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο σε κανένα χωριό της Σταμάτας, όπως με θράσος μού είπε ο δήμαρχος στο γραφείο του.

  Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε σημαντικές πολιτικές διαφωνίες,

  Επειδή βλέπουμε την πολιτική με διαφορετικό μάτι,

  Επειδή δε μπορώ να κάνω τη νταντά κανενός,

  Επειδή δε θέλω να αποτελώ μέρος της αυλής κανενός,

  Επειδή δεν πάλεψα χρόνια για την εξουσία όπως πάλεψαν άλλοι,

  Επειδή και τις δυο φορές φορές που ήμουν υποψήφια αν και πήρα εξουσία δεν την καταχράστηκα,

  Επειδή επάγγγελμα έχω σε ένα χώρο που σέβονται την υπογραφή μου,

  Επειδή επάγγελμα έχω και δεν έχω ανάγκη τον μισθό της αντιδημαρχίας σας κε δήμαρχε,

  … και για άλλα πολλά Επειδή που σύντομα θα αναφερθώ αναλυτικά σε συνέντευξή μου στον τοπικό Τύπο,

  Δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος2/3/17 9:33 μ.μ.

  (Αναγκάστηκα να λογοκρίνω ένα μέρος του παρακάτω σχολίου - Δ/Σ)


  ΔημοσίευσηΔιαγραφήΑνεπιθύμητα100
  1-1 από 1 Νεότερα σχόλια1Παλαιότερα σχόλια

  Α ρε Πεππα η εξουσια σε εχει τυφλωσει. Η κακια σου και ο αυταρχισμος σου δεν μπορει να κρυφτει. Σκεψου τουλαχιστον τα παιδακια σου που θα ντρεπονται για εσενα και δεν θα στο λενε. Κατεβα λιγο απο το καλαμι και ασχολησου με αυτα. Ποσο περηφανα να ειναι τα παιδια οταν η μανα τους ειναι τοσο .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος2/3/17 9:46 μ.μ.

  240.000 ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες για δυο απ’ ευθείας αναθέσεις από την Οικονομική Επιτροπή

  Η ΑΠΟΘΈΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος3/3/17 7:13 π.μ.

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΙΣ ΧΤΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

  ΖΑΜΑΝΗΣ

  ΣΤΑΪΚΟΣ (ΔΙΟΝΥΣΟΣ)

  ΝΤΟΥΝΤΑ (ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

  ΚΑΓΙΑΛΗ (ΔΡΟΣΙΑ)

  ΚΩΣΤΑΚΗΣ (ΑΝΟΙΞΗ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος3/3/17 7:14 π.μ.

  http://www.odosdionysou.gr/2017/03/02/240-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ3/3/17 6:10 μ.μ.

  EΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΕΠΠΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΑ, ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΛΗΘΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 11:26 π.μ.

   Φίλε ταβερνιάρη, το πανηγύρι έγινε για να πουλήσει μούρη η Πέππα και να φανεί η παρέα της. Σας ξεπούλησε απλά και εσάς όπως τόσους και τόσους άλλους. Κρίμα που έχασες τα λεφτά σου αλλά πιστεύω να κατάλαβες ότι δεν πρέπει να την εμπιστευτείς ξανά.

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος4/3/17 7:16 π.μ.

  Έγινε χθες Δημοτική Ομάδα στους Ανοιχτούς Ορίζοντες για τις Δημαιρεσίες της Κυριακής. Από τους 23 εμφανίστηκαν 17. Με δικαιολογημένα απούσα την Α. Ακριτίδου έλειψαν 5. Για τη θέση του Προέδρου ο Δαρδαμάνης πρότεινε το Μπάση. Δηλαδή, δημοτικός σύμβουλος που μέχρι χθες ήταν έμμισθους πρόεδρος ΝΠΔΔ και από βδομάδα αντιδήμαρχος σηκώνει μπαϊράκι ενάντια στη βούληση του δημάρχου που προωθεί (διάβαζε: έχει υποσχεθεί τη θέση) τη Ζώτου. Ο Μπάσης, ο τωρινός πρόεδρος, αντί να αρνηθεί ευγενικά και χωρίς να δείξει κάποιον αιφνιδιασμό αποδέχεται την τιμητική πρόταση του Δαρδαμάνη. Δηλαδή, ο Μπάσης, που είναι από την πρώτη μέρα έμμισθος ως αντιδήμαρχος και στη συνέχεια ως πρόεδρος Δ.Σ., σηκώνει μπαϊράκι ενάντια στη βούληση του δημάρχου που προωθεί (διάβαζε: έχει υποσχεθεί τη θέση) τη Ζώτου. Ο Στάικος προτείνει Ζώτου και ο Κρητικός αυτο-προτείνεται. Οκ. Ο Κρητικός έχει διαφοροποιηθεί ξανά. Στη μυστική ψηφοφορία βγαίνει Ζώτου 9, Μπάσης 3, Κρητικός 3, Λευκά 2. Οκ. Δε θα σας πω ποιός ψήφισε τι. Εξάλλου, σε 17 παρόντες είναι ευκολάκι. Η ουσία είναι αλλού. Με 9 στους 17 ποιό συμπέρασμα βγάζει η Ζώτου για την αποδοχή που έχει η πρότασή της στη Δημοτική Ομάδα και για τη δουλειά που έκανε ο Δήμαρχος για να τη στηρίξει και να την προωθήσει; Με λίγο πάνω από το 50% των παρόντων και με το 35% στο σύνολο της ομάδας πόσο τιμητική είναι η πρόταση και πόσο ειλικρινής και θερμή η στήριξη του δημάρχου;
  Πληροφορούμαι ότι η Ζώτου επικοινωνεί με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για να τη στηρίξουν και καλά κάνει. Όμως, με τα παραπάνω δεδομένα πόσο πειστική μπορεί να είναι όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος την αδειάζει με τη συνήθη τακτική που εφαρμόζει, δηλαδή με χαλαρή την επιφανειακή βούληση και με ισχυρή την υπόγεια μεθόδευση.
  Αγαπητή κ. Ζώτου, οι ψήφοι του Μπάση στο Διόνυσο επί πολύ πιο σημαντικές από τις λιγότερες δικές σου στην Άνοιξη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 7:54 π.μ.

   Ακριβές το ρεπορτάζ και αληθείς οι εκτιμήσεις για τις πραγματικές επιδιώξεις της μεγαλύτερης πολιτικής λούγκρας που πέρασε ποτέ από τον τόπο μας. Η οποία λούγκρα δεν έχει κανένα λόγο να βγάλει πρόεδρο κάποιαν που μπορεί να αυτονομηθεί ανά πάσα στιγμή. Χίλιες φορές καλύτερος ένας "δοκιμασμένος" που έχει αποδείξει την δουλική υποταγή του στις επιθυμίες του "Βασιλικού Ζεύγους". Παρακολουθείστε τις διαδικασίες και εκ του τελικού αποτελέσματος θα καταλάβετε τι εννοώ.

   Διαγραφή
 35. Ανώνυμος4/3/17 7:38 π.μ.

  Εξάλλου, εσύ δεν υπήρξες ποτέ στο στενό κύκλο ή κοντινή. Πάντα στην περιφέρεια. Η στήριξή σου από το δήμαρχο για τη ΝΟΔΕ ήταν συγκυριακή και τον ζόρισε πραγματικά γιατί έπρεπε να κάνει τις γνωστές ακροβασίες του και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
  Αυτό που επιδιώκει τώρα (όπως πάντα) είναι το προσωπικό του όφελος και φυσικά βλέπει οπωσδήποτε και το 2019.
  Αυτό που εσύ πρέπει να ζυγίσεις για την προσωπική σου πολιτική πορεία, που έχει διαδρομές και έξω από τα όρια του Δήμου, είναι πόσο θα σου κοστίσει αυτή η περιπέτεια. Δηλαδή, μιά εκλογή με σημαντικές απώλειες από την παράταξή σου, που θα εξασφαλιστεί με ψήφους από την αντιπολίτευση και τους ανεξαρτητοποιημένους και θα είναι απολύτως δικές σου, προσωπικές.
  Γιατί αυτό το παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 8:07 π.μ.

   Ο Ζαμάνης ξέρει ότι η Ζώτου έχει αντιπάθειες μέσα στην δική τους παράταξη. Ξερει επίσης κι ότι οι εσωτερικά διαφωνούντες θα καταψηφίσουν όποιο όνομα προτείνει, για να δείξουν την πολιτική τους διαφωνία μαζί του.

   Άρα λοιπόν ο Ζαμανφού ήξερε από αρχής ότι οποιον πρότεινε θα καιγόταν. Έτσι, για να προστατέψει τον Μπάση, θυσιάζει την Ζώτου. Πώς;

   Όταν η Ζώτου αποτύχει να εκλεγεί σε τρεις συνεδριάσεις τότε πρόεδρος ορίζεται χωρίς ψηφοφορίες ο πρώτος σε ψήφους, δηλ ο Μπάσης, που προφανώς θα δεχτεί, όπως δέχτηκε και χτες. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν ο Μπάσης ήταν ο υποψήφιος και καιγόταν.

   Άρα έπρεπε να βρεθεί ένα θύμα. Και βρέθηκε η Ζώτου. Και για να το σιγουρέψουν ότι δεν θα βγει από λάθος, δηλ από την αντπολίτευση, κάποια άτομα από το στενό κύκλο του Ζαμάνη δεν θα την ψηφίσουν!!!

   Τι πρέπει να κάνει τότε η αντιπολίτευση και οι διαφωνούντες; Αυτό που ήταν να κάνουνε. Να καταψηφίσουν την επιλογή του Ζαμανφού.

   Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της Ζώτου. Δηλαδή μετά την πρώτη ψηφοφορία επαληθευτούν αυτά που γράφω, αν θα αποσυρθεί ή όχι. Αν αποσυρθεί, αποκαλύπτεται η δολοπλοκία και αναγκάζονται ή στο κάψιμο του υποτακτικού ή σε τίμια λύση.

   Όπως και να έχει, θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/17 8:30 π.μ.

   Απλή αριθμητική Βάνα μου: τρεις ψηφοφορίες επί τρεις συνεδριάσεις ίσον εννιά αποτυχίες. Είναι αυτό που θέλεις; Κι από πάνω να ξέρεις ότι έχεις παίξει και το παιχνίδι του μαλ.....

   Διαγραφή
 36. Ανώνυμος4/3/17 9:13 π.μ.

  ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ. ΤΌΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΝΑΣΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΉΡΙΞΕ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΝΤΑΚΗΣ!!!!! ΑΥΤΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΛΌΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΡΊΣΕΙ ΑΚΌΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 9:22 π.μ.

   Είναι ανίκανος και άθλιος. Αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του δήμου κοιτάει πως θα τη φέρει στους συνεργάτες του

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/17 1:13 μ.μ.

   Δε θέλω να κάνεις χαρακτηρισμούς πρώτον διότι ρίχνεις το επίπεδο και δεύτερον διότι ο Δήμαρχος μπορεί να σου τους επιστρέψει και τότε τι θα κάνεις?

   Διαγραφή
 37. Ανώνυμος4/3/17 11:42 π.μ.

  Χοντροκομμένο το στήσιμο δε μπορεί να μη το πάρει χαμπάρι η Ζώτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος4/3/17 11:46 π.μ.

  Ενδιαφέρον θα έχει και η σύνθεση των δύο επιτροπών. Στον πιο στενό κύκλο οι θέσεις για να μη χαθεί ο έλεγχος. Βαστάτε γερά μη χαθεί η εξουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος4/3/17 12:32 μ.μ.

  Ρε χαιβάνια το παιχνίδι είναι στημένο και είναι και η Βανούλα στο κόλπο. Σιγά το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ που θα στραπατσαριστεί από τις ψήφους που θα πάρει. Πρόεδρος θα γίνει ο Μπάσης και η Βανούλα θα γίνει αντιδήμαρχος στη αντιδημαρχία που περισσεύει. Από τον κανονισμό δε μπορούσε να μπει ο Μπάσης μπροστά. Μόνο με την άγονη θα ξαναγίνει πρόεδρος. Γι αυτό μη την κλαίτε τη Βανούλα κι αφήστε τις δήθεν επιστημονικές αναλύσεις. Το χω ξαναπεί. Ξυπνάτεεεε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 12:54 μ.μ.

   Κάποιος έσπασε την ομερτά!!!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/17 3:09 μ.μ.

   Ο Δήμαρχος πρέπει να διώξει άμεσα όλους αυτούς που έχουν κάνει τη δημοτική ομάδα σουρωτήρι. Πώς και από ποιούς διέρρευσε το τι έγινε στη χτεσινή συνάντηση; Ποιός είναι ο προδότης που έβγαλε τα στοιχεία έξω; Δήμαρχε, τους ξέρεις τους προδότες. Διώξε τους τώρα για να γλιτώσεις. Πού ακούστηκε κλειστή συζήτηση να γίνεται βούκινο; Ντροπή τους. Θέλουν να φέρουν πίσω τον Καλαφατέλη. Πάρε τώρα μέτρα. Ευτυχώς έφυγε η Μαγγίνα και σου άδειασε τη γωνιά ο Υφαντής. Έμειναν πίσω άλλα βαρίδια. Διώξε τα λαμόγια τώρα και κράτα δίπλα σου τους τίμιους και τους εργάτες σου. Φτάνει πια. Σου σκάβουν το λάκκο. Δε το βλέπεις;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/17 3:12 μ.μ.

   Ναι Δήμαρχε. Αυτολι σε πουλάνε κάθε μέρα. Διαγραφή τώρα. Στειλτους στο σπίτι τους. Σε βρίζουν απλό το πρωί ίσαμε το βράδυ και σένα και τους ανθρώπους σου. Έξω τωρά οι σπιούνοι.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/3/17 6:54 π.μ.

   Μην μιλάτε για καλαφατελη, αυτός τελείωσε αλλά ήταν 10 φορές καλύτερος από τον Σάκη σας.

   Διαγραφή
 40. Ανώνυμος4/3/17 3:21 μ.μ.

  Χαχαχαχαχα! Να τους διώξει όλους! Και με ποιούς θα μείνει ρε εξυπνάκια; Με αυτούς που είναι στο payroll και με τις αμοιβάδες; Χαχαχαχαχαχα! Έγραψα "αμοιβάδες" και μου ήρθανε στο νου οι φάτσες τους! Χαχαχαχα! Ναι. Συμφωνώ κι εγώ. Να τους διώξει όλους τους προδότες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος4/3/17 3:37 μ.μ.

  Ο Θόδωρος ο Στάικος είναι παλιός και έμπειρος. Να τον ακούς Σάκη. Αυτός σου είπε πρώτος να κάνεις διαγραφές για να μαζέψεις την ομάδα. Σου χε πει και παλιά να διαγράψεις τον Υφαντή γιατί έβλεπε που πάει το πράμα. Και για τη Μαγγίνα σου είχε πει. Εσύ υπερεκτίμησες τις δυνάμεις σου και νόμισες ότι θα τα καταφέρεις. Όταν θα αναγκαστείς να διαγράψεις θα είναι πολύ αργά. Έχει δίκιο ο φίλος παραπάνω. Σε ξεφτιλίζουν. Σε ροκανίζουν. Κάθε μέρα. Κάθε ώρα. Είπε ο Δήμαρχος Ζώτου. Τέλος. Μπάχαλο μέσα και ρεπορτάζ πριν να γυρίσουνε σπίτια τους. Χαρτί και καλαμάρι. Το χάνεις δήμαρχε. Άκου τώρα το Θόδωρο που γιορτάζει σήμερα και καλά να είναι. Να αγιάσει το στόμα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 5:14 μ.μ.

   Ο Στάικος αν μπορούσε θα τους είχε διαγράψει όλους εκτός από όσους του χαμογελάνε οταν διαλύει με τα μπινελίκια του το συμβούλιο

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/17 6:56 π.μ.

   Ο πρώτος που θέλει διαγραφή ο Θόδωρος.

   Διαγραφή
 42. Ανώνυμος4/3/17 4:12 μ.μ.

  Εργαλείο ο Δαρδαμάνης. Με τι μπαταρίες δουλεύει; Ο αόρατος πρόεδρος του Θέσπη!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 5:16 μ.μ.

   ντούρασελ.... με σήμα το αρκουδάκι

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/17 6:57 π.μ.

   Έχει ντούρα σελ στο περίπτερο;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/3/17 9:42 π.μ.

   Υπάρχει Θεσπις και δεν το ξέρουμε;

   Διαγραφή
 43. Ανώνυμος4/3/17 5:44 μ.μ.

  Α ρε ζαμανφού ήσουνα τι ήσουνα μια παξιμαδοκλέφτρα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/3/17 5:48 μ.μ.

   Ήσουνα ξυπόλυτος και μάζευες κοσάρια
   τώρα που δημάρχεψες γυρεύεις κατοστάρια

   Διαγραφή
 44. Ανώνυμος5/3/17 8:37 π.μ.

  Αμάν με αυτό το γήπεδο της Σταμάτας.Σαν το γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει...ολημερίς το φτιάχνανε, το βράδυ γκρεμιζόταν...Πάλι έκλεψαν όλο το ηλεκτρολογικό υλικό, αυτή τη φορά μέχρι και τους μετασχηματιστές σήκωσαν...Ποια θυσία πρέπει να γίνει για να σταματήσουν οι κλοπές?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος5/3/17 6:45 μ.μ.

  Τον ήπιε ο Σάκης σήμερα και του κάθησε στο λαιμό.
  Τα πρώτα δημοσιεύματα

  Ήττα υπέστη ο δήμαρχος του δήμου Διονύσου Σάκης Ζαμάνης στις σημερινές δημαιρεσίες και αυτό γιατί η πρότασή του για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, η Βάνα Ζώτου, δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.αρχείο λήψης

  Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προχθεσινή σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και για την ίδια την Βάνα Ζώτου αλλά και για τον Θ. Στάικο που την πρότεινε.

  Ήττα είναι, το σημερινό αποτέλεσμα και για την Βάνα Ζώτου αφού είναι στέλεχος της Ν.Δημοκρατίας και μάλιστα πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

  Η προτεινόμενη από τον δήμαρχο για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βάνα Ζώτου στην πρώτη ψηφοφορία έλαβε 17 ΝΑΙ , 20 λευκά και 1 άκυρο, στην δεύτερη ψηφοφορία έλαβε 18 ΝΑΙ και 20 λευκά και στην τρίτη ψηφοφορία έλαβε 15 ΝΑΙ 21 λευκά και 1 άκυρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος5/3/17 6:55 μ.μ.

  Αναλυτικο ρεπορτάζ από την Οδό Διονύσου

  Και φάουλ, και αυτογκόλ, και νεύρα, και χωρίς Προεδρείο το Δημοτικό Συμβούλιο

  Ολοκληρώθηκε λίγο μετά από τις 2.30 το μεσημέρι, σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου, η πρώτη φάση των Δημαιρεσιών για το Δήμο Διονύσου, οι οποίες και για τις τρεις θέσεις του Προεδρείου αποδείχθηκαν άκαρπες. Μετά από 9 συνολικώς ψηφοφορίες, ούτε Πρόεδρος εξελέγη, ούτε Αντιπρόεδρος, ούτε και Γραμματέας: Ουδείς από τους Β. Ζώτου, Τ. Καρασαρλή και Α. Λουκάτου αντιστοίχως, κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των 21 ψήφων, αλλά ούτε και την απλή επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων. Έτσι η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου το απόγευμα, μια που η αίθουσα του Πολιτιστικού του Αγ. Στεφάνου θα είναι κατειλημμένη μέχρι τις 2.30 μ.μ.

  Στη διάρκεια της σημερινής ειδικής συνεδρίασης σημειώθηκαν ένα αυτογκόλ (από τη δημοτική σύμβουλο της Διοίκησης Α. Στασινοπούλου), δυο φάουλ (από τον προεδρεύοντα Τ. Μπάση) και μια εκρηκτική συνάντηση της δημοτικής ομάδας της με αρνητικό πρωταγωνιστή το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, που σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και βγήκε εκτός εαυτού. Αιτία οι πολλές διαρροές από την παράταξη της πλειοψηφίας, που στις κατά περίπτωση ψηφοφορίες κυμάνθηκαν μεταξύ πέντε και 8 συμβούλων, σύμφωνα με τους επιτόπου υπολογισμούς των παρευρισκομένων.

  Επιπλέον, εν αναμονή στην επιστροφή στην ομαλή λειτουργία τελεί ο Δήμος, μια που απ’ ό,τι φαίνεται ο ορισμός των νέων Αντιδημάρχων θα γίνει μετά από την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ επιβεβαιώνεται και η παραίτηση- την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου- του Γενικού Γραμματέα Μ. Χρηστάκη.

  Πιο συγκεκριμένα: Επί συνόλου 41 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν οι 38. Απουσίαζαν οι Α. Μπέτσης από τη Διοίκηση (σ.σ. κι έτσι ο συνολικός αριθμός παρόντων από την παράταξη ήταν 22), Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή και Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στα έδρανα της πλειοψηφίας πάντως επανεμφανίστηκε η Α. Αγαθοκλέους- Ακριτίδου, μετά από τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε για αρκετό καιρό, ενώ στα έδρανα της μειοψηφίας κάθονταν πλέον οι Στ. Μαγγίνα και Η. Υφαντής που, ως γνωστόν, ανεξαρτητοποιήθηκαν προσφάτως από τη Διοίκηση. Ψηφολέκτες ορίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Αλεξανδρής και Μ. Τσιλιγκίρης, ενώ τη διαδικασία των Δημαιρεσιών συνεπικουρούσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Λιούτας, Μ. Σερασκέρης, Ε. Παππά και Μ. Χαχαλή.

  Τη διαδικασία παρακολούθησαν επίσης και τέσσερις από τους 7 Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, και πιο συγκεκριμένα ο Τ. Μπάσης από τον Διόνυσο, ο Δ. Χριστόπουλος από το Κρυονέρι, ο Μ. Κόκκαλης από τη Ροδόπολη, ο Χ. Πιπέρης από την Άνοιξη, καθώς και ο Π. Σεϊντής τοπικός σύμβουλος της Ροδόπολης.

  συνεχίζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος5/3/17 6:56 μ.μ.

  συνέχεια

  Τρεις αποτυχημένες και ένα αυτογκόλ

  Με την υποψηφιότητα της Β. Ζώτου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθε η παράταξη της πλειοψηφίας- και ενώ μέλη της μιλούσαν εξαρχής για αποτυχημένη επιλογή και για “κάψιμο της κοπέλας”. Οι εξελίξεις τούς δικαίωσαν, μια που η κ. Ζώτου στις δυο πρώτες ψηφοφορίες, όπου απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία των 21 μελών του Δ.Σ., έλαβε 17 και 18 ψήφους αντιστοίχως, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία μόλις 15, με σημαντικό συνεπώς αριθμό διαρροών από τους συναδέλφους της της Δημοτικής Αρχής. Η ίδια πάντως σε δήλωσή της στην Οδό Διονύσου υπογράμμισε με σαφήνεια πως- παρά το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας- δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά της: “Είναι θέμα προσωπικότητας και αρχής. Ό, τι αναλαμβάνω, δεν το εγκαταλείπω. Ή όπως λένε και στην Κρήτη, άμα τραβάς όπλο, μην το κοιτάς, πυροβόλα”, τόνισε με νόημα.

  Το γεγονός που σημάδεψε την τρίτη ψηφοφορία για την κ. Ζώτου ήταν η απουσία της Α. Στασινοπούλου, δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας, που παρέμεινε εκτός αιθούσης και δεν προσήλθε να ψηφίσει στην τρίτη ψηφοφορία. Το γεγονός αυτό ήταν, φαίνεται, το κερασάκι στην τούρτα, μετά από τις διαρροές στις γραμμές της Δημοτικής Αρχής, και οδήγησε στην επεισοδιακή συνάντηση της δημοτικής ομάδας και τις φραστικές εκρήξεις από το Δήμαρχο κατά των συναδέλφων του.

  Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως αμέσως μετά από την “καυτή” συνάντηση της δημοτικής ομάδας, πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία για την υποψηφιότητα του Τ. Καρασαρλή στη θέση του Αντιπροέδρου, και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης, ο κ. Ζαμάνης παρέμεινε εκτός αιθούσης, δείχνοντας έτσι πρωτοφανή περιφρόνηση και απαξίωση για τη θεσμική διαδικασία.

  Δυο φάουλ από τον προεδρεύοντα

  Η εμπειρία που είχε αποκομίσει από την εξάμηνη θητεία του στο αξίωμα του Προέδρου δεν προφύλαξε τον Τ. Μπάση από δυο σημαντικά ατοπήματα:
  *Στη διάρκεια των πρώτων ψηφοφοριών, πολλοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις που δεν έκαναν τον κόπο να μπουν στο παραβάν, το οποίο απαραιτήτως στήνεται στις περιπτώσεις μυστικών ψηφοφοριών. Τούτο μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελία της διαδικασίας λόγω καταστρατήγησης της μυστικότητας της ψήφου. Την παραπάνω επισήμανση χρειάστηκε να κάνει η Οδός Διονύσου στον παρευρισκόμενο νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου, ο οποίος την αποδέχτηκε και εν συνεχεία την μετέφερε στον προεδρεύοντα, που προειδοποίησε σχετικά το Σώμα.

  *Επιπλέον, και στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων για την υποψηφιότητα της κ. Ζώτου στην τρίτη ψηφοφορία, ο κ. Μπάσης επέτρεψε και εν συνεχεία ανέχτηκε την παρουσία στην έδρα του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου που προφανώς ζητούσε διευκρινίσεις για την απουσία της κ. Στασινοπούλου. Προκάλεσε έτσι την εντονότατη αντίδραση των Β. Δαρδαμάνη και Σπ. Γιαννουλάτου που ζητούσαν από τον προεδρεύοντα να τηρήσει επιτέλους τη διαδικασία.

  συνεχίζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος5/3/17 6:57 μ.μ.

  συνεχεια και τέλος

  Ούτε Αντιπρόεδρος
  Άκαρπες αποδείχθηκαν εν συνεχεία και οι τρεις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες για την εκλογή Αντιπροέδρου, αξίωμα για το οποίο η μείζων μειοψηφία πρότεινε τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλή. Στο περιθώριο της διαδικασίας άλλωστε μέλη της Δημοτικής Αρχής ξεκαθάριζαν στο συνάδελφό τους “όπως δεν ψηφίσατε εσείς τη Ζώτου, έτσι δεν ψηφίζουμε κι εμείς εσένα. Δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό το θέμα”. Άγνωστο παραμένει αν αυτή η θέση απηχεί και την επίσημη άποψη της Διοίκησης, που πάντως έχασε ακόμη μια ευκαιρία να κάνει τη διαφορά. Για την ιστορία να σημειωθεί πως ο κ. Καρασαρλής στην πρώτη ψηφοφορία πήρε 18 ψήφους- τον ψήφισαν δηλαδή και δυο σύμβουλοι της πλειοψηφίας- ενώ στις άλλες δυο απέσπασε 17 ψήφους.

  Παρ’ ολίγον Γραμματέας
  Πολλοί πιθανολογούσαν πως η Α. Λουκάτου θα συγκέντρωνε το μαγικό αριθμό σε κάποια από τις τρεις ψηφοφορίες και θα εκλεγόταν Γραμματέας, μετά από πρόταση των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας. Πράγματι στις δυο πρώτες ψηφοφορίες πήρε 20 ψήφους και η επανεκλογή της θεωρείτο παραπάνω από βέβαιη. Εντούτοις η τρίτη ψηφοφορία δεν αποδείχθηκε καθοριστική, μια που τότε η κ. Λουκάτου συγκέντρωσε 19 ψήφους, δηλαδή μία λιγότερη από την απαιτούμενη επί των παρόντων πλειοψηφία των 20 δημοτικών συμβούλων, και έτσι η εκλογή όλου του Προεδρείου, αλλά και των δυο Επιτροπών του Δήμου, παραπέμπεται για την επόμενη Κυριακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος5/3/17 8:12 μ.μ.

  Για να θυμηθούμε ποιοι πλαισιώνουν τον σκληρό πυρήνα του Δημάρχου σχεδόν 3 χρόνια μετά την εκλογική αναμέτρηση...
  «Επιτυχημένη είναι η δημοτική αρχή που η καθημερινότητά της θα προχωράει ομαλά ακόμη και αν το Δημοτικό Συμβούλιό της σκοτωθεί σε ένα αεροπορικό δυστύχημα ! Δεν μπορεί να εξαρτάται η λειτουργία του Δήμου από έναν άνθρωπο, ούτε από δύο ούτε από τρεις. Ο άνθρωποι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας είναι και άνθρωποι με γνώσεις και ικανότητες αλλά κυρίως με διάθεση για προσφορά. Ανθρώπους με καλά βιογραφικά και ικανότητες μπορεί κάποιος αν ψάξει να βρει. Εκεί που χώλαινε πάντα η πολιτική ζωή του τόπου ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι έτοιμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Συνηθίζω και λέω ότι μέχρι τώρα στην πολιτική έμπαιναν άνθρωποι που είχαν κάποιο έλλειμμα: είτε προσωπικό, είτε αναγνωρισιμότητας, είτε οικονομικό ακόμα και επαγγελματικό. Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να ασχολούνται με την πολιτική άνθρωποι που έχουν να διαθέσουν κάποιο περίσσευμα».(από την προεκλογική του συνέντευξη στο edionysos)
  ΣΗΜ.: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/3/17 9:11 μ.μ.

   Εδώ που τα λέμε, ο άνθρωπος είχε περίσσεμα και μάλιστα μπόλικο, στο ψέμα, στη δειλία, στη διγλωσσία, στην υποκρισία, στη λοβιτούρα, στην αθλιότητα, στην ξεφτίλα, στην ανικανότητα, στη στη στη .... Εμείς είχαμε έλλειμμα όρασης και μυαλού.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/17 12:56 μ.μ.

   Στο απόσπασμα αυτό ο Ζαμάνης περιγράφει απλά τον εαυτό του: έλλειμμα προσωπικό, έλλειμμα αναγνωρισιμότητας, έλλειμμα οικονομικό, έλλειμμα επαγγελματικό, έλλειμμα, έλλειμμα, έλλειμμα.......

   Διαγραφή
 50. Ανώνυμος5/3/17 8:24 μ.μ.

  Η Ζώτου καίγεται από μόνη της γιατί πολλοί την αντιπαθούν κι εξάλλου σα δημοτική σύμβουλος άφαντη ήταν, ο Μπάσης είναι ένα είδος αρσενικής Μαγγίνα δεν του φτάνει δυόμισι χρόνια ο μισθός κι η θέση θέλει κι άλλο αλλά υπογείως το μεθοδεύει,ο κρητικός είναι άθλιος εδώ την κοπάνησε σαν αντιδήμαρχος και τώρα θέλει να γίνει και πρόεδρος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/3/17 9:07 μ.μ.

   Φαίνεται ότι αυτή είναι η (ημι)επίσημη γραμμή του δειλού. Όλοι φταίνε εκτός απ' τον ίδιο τον ξεφτίλα.

   Διαγραφή
 51. Ανώνυμος5/3/17 10:59 μ.μ.

  Έχασε τον έλεγχο ο Διονύσιος ο Μικρός. Οι σημαντικές απώλειες στις τρεις ψηφοφορίες τον εξόργισαν και όταν μαζεύτηκε η Δημοτική Ομάδα έδειξε τον πραγματικό του εαυτό. Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και ο θεομπαίχτης βλαστήμησε τα Θεία μπροστά στους συμβούλους του. Όχι μια και δυό. Και χυδαιολόγησε ασύστολα με λεξιλόγιο λιμανίσιο. Υβρεολόγιο ακατάσχετο με αναφορές ταπεινωτικές, προσβλητικές και απαξιωτικές. Ελεεινή συμπεριφορά με πεταγμένες φλέβες, φωνές, σάλια να πετάγονται απ' το στόμα, μάτια πεταγμένα από τις κόγχες, χτυπήματα πάνω στο τραπέζι και προκλήσεις. Αν έχετε ..... πείτε ποιος δεν ψήφισε. Να πάτε να κάνετε ..... στον. .... Να του γλείψετε τον..... κλπ κλπ. Θλιβερή εικόνα ενός ανθρώπου ασεβούς, αναξιοπρεπούς, απαράδεκτου... Που είναι ο δήμαρχος της πόλης.
  Προσπάθησε να τον συγκρατήσει η Ρηγοπούλου λέγοντάς του ότι παρεκτρέπεται.
  Ο Δαρδαμανης του θύμισε ότι δεν έκανε έτσι όταν είχαν απώλειες για το Γιαννουλάτο και το Μπάση. Αλλά ο Διονύσης τον διέκοψε. Τώρα μιλάω εγώ... Τον αποστόμωσε.
  Αυτά έχει η Δημοκρατία τόλμησε να ψελίσει ο Λυρούδιας.
  Οι άλλοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι το παραλήρημα. Την κατρακύλα. Τον κατήφορο... του "καλού παιδιού" που δεν ξέρει να χάνει και βλέπει τη γη να χάνεται κάτω απ' τα πόδια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/3/17 3:01 π.μ.

   Βρε Παλιάνθρωπε Διονύση, ποιος είσαι εσύ που θα μας μιλήσεις με τέτοια γλώσσα σαν να ήμασταν αλήτες του λιμανιού; Που κάποιες από μας θα μπορούσαν να είναι μάνες σου και μας είπες βρε τσόγλανε να πάμε να πάρουμε π…… του Καλαφατέλη; Επειδή ΕΣΥ απέτυχες; Ποιος είσαι εσύ βρε τιποτένιε που θα βρίσεις τα σύμβολα της πίστης μας χρονιάρες μέρες γιατί σε «ξεφτιλίζουμε» όπως είπες; Ποιος ξεφτιλίζει ποιον βρε άθλιο υποκείμενο; Υπάρχει μεγαλύτερος ξεφτίλας από σένα;

   Διαγραφή
 52. Ανώνυμος6/3/17 1:31 π.μ.

  ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ. ΑΠΟ ΗΤΤΑ ΣΕ ΗΤΤΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ. ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΘΕΣΠΗ. ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ.Γ. ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΧΤΩ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/3/17 6:26 π.μ.

   Μπορεί ο Σάκης ο μικρούλης να δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις χριστοπαναγίες του Αβραάμ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι θα τον ανέχονται να κάνει το ίδιο. Πόσο μάλλον άμα δεν είναι Αβραάμ αλλά ανίκανος και ξεφτίλας.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/17 6:32 π.μ.

   Ο Αβραάμ δεν χρειαζόταν ούτε νταντά ούτε αυλικούς. Είναι ο Αβραάμ ο λόγος του είναι συμβόλαιο!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/17 6:32 π.μ.

   Ο Γενικός Γραμματέας που τον είχε φέρει ο Ζαμάνης σαν σωτήρα στον Δήμο δεν άντεξε ούτε 1,5 χρόνο και παραιτήθηκε για να πάει σε άλλο δήμο. Στο μεταξύ κόστισε γύρω στα 50.000 ευρώ. Ας τα καλύψει τώρα ο Ζαμάνης από τη τσέπη του αντί να τα επιβαρυνθεί μόνιμα το δημοτικό ταμείο για να μάθει να μην κάνει μαλακίες την άλλη φορά.

   Διαγραφή
 53. Ανώνυμος6/3/17 1:35 π.μ.

  Μαθαίνοντας τα ονόματα που ακούγονται για τις νέες αντιδημαρχίες είχα κάποιες αμφιβολίες για την κ. Στασινοπούλου, για το αν έχει την εμπειρία και τι δεξιότητες να τα καταφέρει σε μια απαιτητική θέση ευθύνης.
  Σήμερα, ευτυχώς, πείστηκα.
  Η κ. Στασινοπούλου απέδειξε ότι είναι αυτό ακριβώς το στέλεχος που λείπει για να ολοκληρωθεί η DREAM TEAM του Ζαμάνη για το δεύτερο μισό της θητείας του.
  Άξια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/3/17 1:04 μ.μ.

   Αυτή η κοπέλα είναι στόκος!!! Είναι δυνατόν να ξέχασε να ψηφίσει??? Τί πήγε να κάνει στο συμβούλιο??? Κάτσε σπίτι καλύτερα!!! Τι πας εκεί και ρεζιλεύεις το δήμαρχο???

   Διαγραφή
 54. Ανώνυμος6/3/17 1:40 π.μ.

  Ρεσιτάλ και από την κ. Ζώτου. Τι περίμενε, δηλαδή, για να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση; Μονοψήφιο αριθμό ψήφων; Εντάξει. Δεν το πήρε το μήνυμα από την δημοτική ομάδα. Δεν το πήρε το μήνυμα από την πρώτη ψηφοφορία. Δεν το πήρε το μήνυμα από την δεύτερη ψηφοφορία. Οι 15 ψήφοι στους 22 και συνολικά στους 41 δεν τις λένε τίποτα; Για πρόεδρος του Δ.Σ πηγαίνετε κυρία μου όχι για μέλος Σχολικής!
  Και επειδή υπάρχει/υπάρχουν ψήφος/ψήφοι από την απέναντι μεριά για ψαχτείτε λίγο παραπάνω εκεί στους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/3/17 3:08 π.μ.

   Το 35% των δικών της ΔΕΝ την ψήφισε... Τι εννοούσε τότε όταν δήλωσε ότι θέλει να φέρει σε πέρας και θα παραμείνει; Να πιάσει τους 10 για να δείξει πόσοι αντιπαθούν τον Ζαμάνη μέσα στη δημοτική τους ομάδα;

   Διαγραφή
 55. Ανώνυμος6/3/17 6:34 π.μ.

  Ωρε Βάνα σε άδειασε με την σχολική, σε άδειασε με τις εκλογές της ΝΔ, τι περίμενες τώρα να σε στηρίξει αυτός που δεν μπορεί να σταθεί όρθιος μόνος του ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/3/17 1:10 μ.μ.

   Η Βάνα δεν είναι χαζή, νομίζω ότι συμμετέχει στη θεατρική παράσταση της εκλογής προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έχοντας κάνει τις συμφωνίες της με το Ζαμάνη εκ των προτέρων. Ξέρει καλά ότι δεν την στήριξε μέχρι τώρα, ότι δεν την συμπαθεί ούτε την εκτιμά, ούτε αυτός ούτε η αυλή του. Παίζει απλά το θεατρικό ρόλο της και μέχρι τώρα επιτυχώς.

   Διαγραφή
 56. Η Πτώση του Ζαμάνη μπήκε από χτες στην τελευταία φάση της.
  Την δρομολόγησε ο ίδιος με τον πιο άτσαλο τρόπο.

  Τώρα όλοι ξέρουν ποιος είναι πραγματικά Ζαμάνης.

  Ένας διπρόσωπος που έχει συνηθίσει να παίζει διπλά παιχνίδια σε βάρος όλων προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του.

  Ένας ανίκανος που μη μπορώντας να αναλάβει τις ευθύνες του, τις ρίχνει σε όλους τους άλλους, δείχνοντας στους πάντες πόσο τιποτένιος μπορεί να γίνει.

  Ένας υποκριτής θεομπαίχτης που την Παρασκευή θα πάει στους Χαιρετισμούς έχοντας ξεστομίσει τέτοιες βρισιές νωρίτερα κατά συνεργατών του, δικαίων και αδίκων.

  Είναι επιτακτική ανάγκη να σκεφτούν ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι - ανεξαρτήτως της παραταξης που ανήκουν - αν θέλουν αυτό το ρεμάλι να παραμείνει δήμαρχος της πόλης.

  Δ/Σ
  ΥΓ. Και κάτι ακόμα. Οι φράσεις που του βγήκαν αυθόρμητα και τις ξεστόμισε χτες είναι ίδιες με εκείνες που ο "άγνωστος" μπινές συνεχίζει και στέλνει σαν σχόλια στο blog.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος6/3/17 7:17 π.μ.

  σσσσσσσσσσ.....ο μπεμπης δήμαρχος κοιμάται....το μόνο που θέλει είναι στοργή και προδερμ...γιατί μόνο μία είναι άξια να το καταλάβει; δεν σας καταλαβαίνω τόσο δύσκολο είναι να το πάρετε χαμπάρι;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος6/3/17 9:42 π.μ.

  Κατόπιν των δηλώσεων Ζώτου θυμήθηκα το "κλεφτικο" τραγούδι."Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.
  Μήνα σε γάμο ρίχνονται; Μήνα σε χαροκόπι;
  Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι.
  Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια.
  Η Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δήμουλα τον πύργο.

  Δαυλί στο χέρι άρπαξε, κόρες και νύφες κράζει.
  -Σκλάβες Τουρκών μη ζήσουμε, παιδιά μου αγκαλιαστείτε!

  Χίλια φουσέκια ήταν εκεί, κι αυτή φωτιά τους βάνει,
  και τα φουσέκια ανάψανε κι όλες φωτιά γενήκαν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος6/3/17 1:31 μ.μ.

  Εγώ πάλι θυμήθηκα ένα παιδικό:
  Στου Διονύση την ταβέρνα, έπεσε μια ντουφεκιά
  και ανοίξαν τα βαρέλια και χυθήκαν τα κρασιά
  Ε ρε ζουμ 21 ε ρε ζουμ 22 ε ρε ζουμ 23 και μισό
  Και η Βάνα να φωνάζει, πω πω πω τι συμφορά
  που ανοίξαν τα βαρέλια και χυθήκαν τα κρασιά
  Ε ρε να ΄χα 21 ε ρε να' χα 22 ε ρε να 'χα 23 και μισό
  Έχω μόνο 15 και για δήμαρχο ένα βλάκα και μισό!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή