.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Αγρανάπαυση και νέο στυλ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγραναπαυση
Δυόμιση μήνες αγρανάπαυση.  Όλο έλεγα να γράψω κάτι για τα χάλια του δήμου κι όλο το μετάνιωνα. Δεν έβρισκα τα λόγια να περιγράψω την απελπιστική κατάσταση που έχουμε περιέλθει – σ’ όλους τους τομείς. Ούτε μπορούσα να σκεφτώ κάτι καινούριο και διαφορετικό απ’ όσα έχω ήδη γράψει. Κι έτσι τ’ άφηνα – μπας και μ’ αφήσει κι εκείνο…

Μα η πραγματικότητα συχνά με ξανακέντριζε: σκουπίδια, λακκούβες, αποχέτευση, δασικοί χάρτες, υπερτιμολογήσεις, κατατμήσεις, αναθέσεις σε κολλητούς, αλαζονεία και πάει λέγοντας… Σκεφτόμουν πως ότι και να έλεγα, την επόμενη μέρα – άντε τη μεθεπόμενη – κάτι καινούριο θα γινόταν, πιο απίστευτο, πιο χοντρό, πιο άθλιο, που θα με ξεπερνούσε. Κι έτσι ξέμενα κι από λέξεις και φράσεις σοβαρές. Μέχρι που κάποια στιγμή άρχισε να ωριμάζουν μέσα μου δυο ιδέες.
Η πρώτη ήταν να αλλάξω το στυλ του blog και να το κάνω πιο χαλαρό. Αφού η διοίκηση του δήμου είναι πια σε κωματώδη κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να την παίρνουμε και τόσο στα σοβαρά. Μπορώ να την τρολάρω και να το απολαμβάνουμε! Κι ενδιάμεσα να αναμεταδίδω ειδήσεις σκανδάλων, απ’ αυτά που όλο και περισσότερο βλέπουν το φως της καθημερινότητας, αλλά και των ανακριτικών γραφείων.
Κι η δεύτερη ήταν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη για την έμμεση – πλην όμως σαφή -  προτροπή που έκανα πριν 2,5 χρόνια για την υπερψήφιση του Ζαμάνη ως δήμαρχου. Το μόνο που εύχομαι είναι την άλλη φορά οι εναλλακτικές μας να είναι καλύτερες και η επιλογή μας σοφότερη.

Προς το παρόν, επανέρχομαι στο θέμα των ημερών, που είναι η δικαίωση της προσφυγής της αντιπολίτευσης για την πραξικοπηματική απόπειρα επιβολής της Β. Ζώτου ως προέδρου του Δ.Σ., εμ τους 14 ψήφους (στους 41) της πρώτης Κυριακής.
Όπως είχα γράψει παλιότερα, η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, αλλά και επιβεβλημένη. Τώρα, ο Ζαμάνης κι οι συμβουλάτορές του υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο σημείο της ‘εκτροπής’. Εκεί, όπου πριν τρεις μήνες αποπειράθηκαν να καταλύσουν κάθε έννοια διαδικασίας, νομιμότητας και κοινής λογικής – με “υψηλό αίσθημα ευθύνης” βεβαίως, όπως ανερυθρίαστα έλεγαν σ’ εκείνο το αλήστου μνήμης δελτίο τύπου.

Απόλυτη δικαίωση των επιλογών της Διοίκησης του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου
Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνουμε τα εξής: Η Διοίκηση του Δήμου και ο προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της διαδικασίας και την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ματαίωσαν τη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2017, προκειμένου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής - η οποία αποτελεί και τον ελεγκτή νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου – να αποφασίσει για την επικύρωση της εκλογής του Προεδρείου, με δεδομένο ότι, προσφάτως, είχε προβεί στη λήψη ανάλογων αποφάσεων για αντίστοιχες περιπτώσεις.Η με υπ’ αρ. πρωτ. 21862/7948/13-03-2017 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επικυρώνει περίτρανα και αυτονόητα την ορθότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Δήμου και του προεδρεύοντος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού σύμφωνα με αυτή έχει επιτευχθεί εκλογή, δίνοντας ένα ακόμη ηχηρό ράπισμα στους κατά συρροή συκοφάντεςαυτόκλητους ερμηνευτές και ελεγκτές της νομιμότητας. Όσοι αναίσχυντα έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις, τρίγωνα ανομίας και άλλες τέτοιου είδους ανοησίες, προβαίνοντας σε κατάπτυστους χαρακτηρισμούς και αδόκιμα συμπεράσματα, μη αντιλαμβανόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο και τη σημασία της δημόσιας γραφής και τοποθέτησής τους, για άλλη μια φορά γελοιοποιούνται και εκτίθενται ανεπανόρθωτα απέναντι στους δημότες και την τοπική κοινωνία.Μετά την προαναφερθείσα απόφαση της ΑΔΑ είναι προφανές ότι οι χαρακτηρισμοί που απέδωσαν σε άλλους, τώρα πια χαρακτηρίζουν τους ίδιους και οφείλουν να ζητήσουν μία μεγάλη συγγνώμη στη Διοίκηση και κυρίως στον προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου τα 25 χρόνια εξαιρετικής αυτοδιοικητικής πορείας επιχείρησαν να αμαυρώσουν με ανεύθυνο και προκλητικό τρόπο.Δελτίο Τύπου 16/03/2017

Αυτά τα ωραία λοιπόν έγραφαν τότε. Τα οποία "ψέκασε"  η απόφαση, επαναφέροντας την τάξη με τρόπο λακωνικό: ¨χωρίς να καταλείπονται αμφιβολίες". Κι έτσι τους έμειναν τα πανηγύρια αναμεταξύ τους και τα μεγάλα λόγια, αλλά και τα πορνοσχόλια που έστελναν βροχηδόν στο blog για να εκφράσουν την ‘κάψα’ τους, που φούντωνε από την πρόσκαιρη εκείνη ‘νίκη’ τους. Μόνο που καείς τους δεν σκέφτηκε πως, όπως λέει ο σοφός λαός, κ@υλώνει ο γάιδαρος προτού ξεψυχήσει...

Σ' αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται η διοίκηση Ζαμάνη - στο ξεψύχισμα. Από τη μια η δαμόκλειος σπάθη της παραπομπής για κακούργημα (οικόπεδο Δροσιάς) κι από την άλλη η πλήρης στασιμότητα στα σοβαρά και καθημερινά ζητήματα του δήμου.

19 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/6/17 9:06 μ.μ.

  odos dionysou
  12 Ιούν 2017

  Ακυρώθηκε η εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Διονύσου!


  Πριν από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε στους προσφυγόντες και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Διονύσου η απόφαση της τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 152, με την οποία ακυρώνεται η εκλογή του Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες της Οδού Διονύσου στο σχετικό ρεπορτάζ της Παρασκευής 9 Ιουνίου.

  Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε πως “η διαδικασία και ο τρόπος εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου περιγράφεται λεπτομερώς, χωρίς να καταλείπονται αμφιβολίες” στη διάταξη του άρθρου 64 του καλλικρατικού νόμου 3852/2010. Αυτή η διάταξη- δέχτηκε η Επιτροπή του αρ. 152- καταστρατηγήθηκε τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και από εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, με αποτέλεσμα ο λόγος για την προσφυγή παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων να είναι “νόμιμος, αληθής και βάσιμος”.

  Οι ίδιες πληροφορίες περί αποδοχής της προσφυγής είχαν, προφανώς, φθάσει και στα αυτιά της Δημοτικής Αρχής, μια που στέλεχός της σήμερα Δευτέρα, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, επιβεβαίωνε την πιθανή ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Άμεση συνεπώς θα είναι, κατά τα φαινόμενα, η νέα πρόσκληση για επανάληψη των Δημαιρεσιών την προσεχή Κυριακή 18 Ιουνίου. Εντούτοις άγνωστο παραμένει αν η απόφαση της Επιτροπής του αρ. 152, που ακυρώνει την εκλογή Προεδρείου Δ.Σ., συμπαρασύρει και την εκλογή μελών στις δυο Επιτροπές του Δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής- ή τι θα πράξει σχετικά η Διοίκηση του Δήμου. Υπάρχει επιπλέον και το εξής ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην Οδό Διονύσου: Η Δημοτική Αρχή να επιδιώξει να ακυρώσει την απόφαση της τριμελούς Επιτροπής, επειδή απόντος του ενός μέλους της, η απόφαση αυτή ελήφθη με τη διπλή ψήφο της Προέδρου -και δικαστικού- Π. Παρασκευοπούλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/6/17 9:07 μ.μ.

   λες να προσφυγουν;
   η απολυτη ανοησια.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος12/6/17 9:41 μ.μ.

  Άντε τώρα να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Τάσσος ο Μπάσης για το ρεζιλίκι που του έκανε η ομάδα του δημάρχου για τον διαγράψει από τα δημοτικά δρώμενα μια και έξω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/6/17 9:45 μ.μ.

   από τότε που βγήκαν οι συγγνώμες χάθηκαν τα φιλότιμα

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος13/6/17 6:49 π.μ.

  Πιο άχρηστοι και πιο αλλαζόνες, πεθαίνεις. Αλλά όλα εδώ πληρώνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος13/6/17 10:35 π.μ.

  Εξέλιπεν η κοινή λογική. Δυστυχώς.

  by Maria Chazapi

  Τρεις μήνες ακριβώς έχουν περάσει από τότε που η Δημοτική Αρχή Διονύσου σε μια άνευ προηγουμένου μεθόδευση προχώρησε στην παρωδία εκλογής Προέδρου μειοψηφίας στο σημαντικότερο συλλογικό όργανο του Δήμου ευθύνης της, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και κοινής λογικής. Η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152, όπου προσέφυγαν παρατάξεις και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, το είπε καθαρά και ξάστερα. “Νομίμως, βασίμως και αληθώς” ασκήθηκε η προσφυγή- γιατί και οι διατάξεις του νόμου είναι καθαρές και ξάστερες: Για να εκλεγεί Προεδρείο, δηλαδή Πρόεδρος- Αντιπρόεδρος- Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συγκεντρώσει συγκεκριμένες πλειοψηφίες- και όχι τυχαίους αριθμούς ψήφων, και σίγουρα όχι μειοψηφικά. Και αν αυτό δεν γίνει εφικτό σε δυο Κυριακές με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, τότε και πάλι μια πλειοψηφία χρειάζεται- αυτή του αριθμού ψήφων που συγκέντρωσαν οι προτεινόμενοι για τις παραπάνω θέσεις στις δημοτικές εκλογές. Ο λόγος είναι προφανής- θέμα καθαρά κοινής λογικής: Τα μέλη του Προεδρείου πρέπει να έχουν την αποδοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του Σώματος. Και αν δεν την εξασφαλίσουν με εκλογή ανάμεσα στους συναδέλφους τους, τότε η ανάδειξή τους στο αξίωμα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον την κοινωνική αποδοχή, όπως αυτή εκφράστηκε με τους σταυρούς προτίμησης που πήραν στις δημοτικές εκλογές.

  Αντί για τα παραπάνω, και για να εφαρμοστεί το αυτονόητο, που ήταν και το νόμιμο εν προκειμένω, χρειάστηκαν: μια προσφυγή, τρεις μήνες, ματαιωμένες συνεδριάσεις με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να απέχουν συστηματικά, ορισμός μελών στις δυο σημαντικότατες Επιτροπές του Δήμου με μια επίσης διάτρητη διαδικασία (σ.σ. επιμένουμε: στις Επιτροπές πρέπει να εκπροσωπούνται τρεις, κι όχι με το ζόρι δυο παρατάξεις, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί), Δελτία Τύπου με άκαιρους πανηγυρισμούς και απαράδεκτους λεονταρισμούς και ένα κλίμα καχυποψίας και αντιπαράθεσης με την πρώτη ευκαιρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος13/6/17 10:35 π.μ.

  Μαζί με τα παραπάνω εκτέθηκαν:

  Η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Β. Ζώτου, που ανεδείχθη με το στανιό Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με μόλις 15- επί συνόλου 41- ψήφους. Η κ. Ζώτου κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες δεν παρέλειπε να υπογραμμίζει την ιδιότητά της ως νομικού, δηλαδή του γνώστη των νόμων και του δικαίου, σε κάθε ευκαιρία. Η πρόθυμη αποδοχή εκ μέρους της της διαδικασίας που την έφερε προσωρινά στην καρέκλα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την εκθέτει ανεπανόρθωτα (σ.σ. να υποθέσουμε πως η γραπτή αναφορά που η ίδια υπέβαλε στον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις απουσίες διαμαρτυρίας των μειοψηφιών θα μπει στο αρχείο;)

  Το ίδιο εκτεθειμένοι παραμένουν και οι δυο δικηγόροι του Δήμου- ο ένας με την πάγια αντιμισθία και ο άλλος, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου. Η δουλειά τους είναι να προστατεύουν τον εργοδότη τους από τα ολισθήματα και τις κακοτοπιές- και όχι να ψάχνουν να βρίσκουν επιχειρήματα για να τις (υπο)στηρίξουν.

  Εκτίθενται επιπλέον και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης βιάστηκαν να συμβουλεύσουν το Δήμαρχο, βασιζόμενοι στα παραδείγματα της Κάσου, των Σπάτων και του Μαραθώνα, λησμονώντας ή αγνοώντας- ως μη όφειλαν- πως για το Δήμο Διονύσου η ιστορία αυτή επαναλαμβανόταν για τρίτη φορά. Ήταν και η φαρμακερή: Η Πρόεδρος που εξέτασε την προσφυγή φέτος, ήταν η ίδια που είχε εξετάσει την (όμοια) προσφυγή Πασιπουλαρίδη πριν από τρία χρόνια. Με σχετική βεβαιότητα μπορούμε πλέον να υποθέσουμε πως καμιά Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κανένας υπάλληλος του Υπουργείου δεν θα ξαναβγάλει απόφαση που να δέχεται την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου έστω και με μια ψήφο.

  Εκτίθεται, τέλος, ο ίδιος ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης: Είτε αφέθηκε βολικά να πειστεί είτε ήταν ο ιθύνων νους, αγνόησε μέχρι τέλους όλες τις επισημάνσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και φέρει ακέραιη την ευθύνη της αναστάτωσης που συνεχίζει να κυριαρχεί στα θεσμικά όργανα του Δήμου: Ας μη λησμονούμε πως στις 11 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει 54 ιδιαιτέρως κρίσιμα και “ακριβά” θέματα, που τα ξεπέταξε αβασάνιστα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, μια που παρόντες ήταν μόνο οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, και μια “μεταγραφή” της τελευταίας στιγμής. Εκείνη η συνεδρίαση κόστισε στην πόλη αρκετές χιλιάδες ευρώ. Άγνωστο παραμένει πόσο θα κόστιζε αν ακουγόταν και ο αντίλογος, οι επιφυλάξεις, οι παρατηρήσεις, οι προβληματισμοί από τις μειοψηφίες. Φοβούμαστε πως θα κοστίσει πολύ περισσότερο στο μέλλον. Η παρακαταθήκη για τα επόμενα δυόμιση χρόνια δεν είναι ευοίωνη: Ο σεβασμός των πολιτών, των αιρετών, του καθένα, για τους θεσμούς είναι απαραίτητος, θεμελιακής σημασίας. Τι γίνεται όμως όταν αυτοί που τους εκπροσωπούν, δεν τους σέβονται το ίδιο;


  Εκπληκτικός σχολιασμός! Ψύχραιμος και επί της ουσίας.
  Συγχαρητήρια κα Χαζάπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος16/6/17 7:54 μ.μ.

  ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  Η νεοσύστατη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία ΄ Παράνομη Υδροδότηση σε Παράνομα Αγορασμένα Οικόπεδα’(Π.Υ.Π.Α.) που εδρεύει στο Δήμο Διονύσου αναζητά συνεργάτες:
  1.Εργολάβο με προϋπηρεσία σε λαμογιές
  2.Υπεύθυνο τύπου που πληρώνετε με μαύρα
  3.Σύμβουλο για ανεύρεση οικοπέδων για παράνομη αγορά
  4.Σύμβουλο παρά τον Πρόεδρο με πολιτικές διασυνδέσεις
  5.Γραμματέα με προϋπηρεσία …….. ( κενό πεδίο ) !!!
  Ώρες εργασίας συζητήσιμες
  Πληρωμή με ποσοστά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος18/6/17 8:26 π.μ.

  Για να έχουμε υπόψη τι θα γίνει σήμερα

  Μισές Δημαιρεσίες αύριο 18/6 στο Δημοτικό Συμβούλιο;

  17 Ιούν 2017 by Maria Chazapi

  Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή, Κυριακή 18 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Προεδρείου του Σώματος. Όπως είναι γνωστό, η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152, στην οποία είχαν προσφύγει παρατάξεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, αποφάνθηκε προσφάτως πως η διαδικασία των Δημαιρεσιών, όπως ακολουθήθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου τον περασμένο Μάρτιο με αποτέλεσμα να αναδειχθεί Προεδρείο με λιγότερες θετικές από τις αρνητικές ψήφους, δεν ήταν σύννομη. Συνεπώς οι Δημαιρεσίες πρέπει να επαναληφθούν, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

  Όχι όμως εξ αρχής, μια που από τον περασμένο Μάρτιο έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος των Δημαιρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 5 Μαρτίου η πλειοψηφία εξέλεξε από τις τάξεις της τον υποψήφιο για Πρόεδρο, η μείζων μειοψηφία το δικό της υποψήφιο για Αντιπρόεδρο και οι λοιπές παρατάξεις τον υποψήφιο για Γραμματέα. Οι Β. Ζώτου, Τ. Καρασαρλής και Α. Λουκάτου αντιστοίχως, σε τρεις μυστικές ψηφοφορίες δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Το κομμάτι αυτό των Δημαιρεσιών πραγματοποιήθηκε όπως ακριβώς ο νόμος ορίζει.

  Η απόκλιση ξεκίνησε την επόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, όταν θα επαναλαμβανόταν η προσπάθεια για την Εκλογή Προεδρείου: Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση του Δήμου επικαλούμενη αποφάσεις της Αποκεντρωμένης, που είχε δεχθεί την εκλογή Προεδρείου μειοψηφίας σε άλλους Δήμους, ανακοίνωσε επιτόπου τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης, μέχρι να έρθει σχετική απόφαση και για το δικό μας Δήμο. Έτσι κι έγινε: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και εγκύκλιος του ΥΠΕΣ- δίνοντας νέο περιεχόμενο και ερμηνεία στις νομοθετικές διατάξεις….- δέχθηκαν πως και στο Δήμο Διονύσου νομίμως είχε εκλεγεί Προεδρείο με αρνητική πλειοψηφία. Και οδήγησε τις παρατάξεις της μειοψηφίας αφενός στην προσφυγή τους στην Επιτροπή του άρθρου 152 και αφετέρου στην αποχή από τις μετέπειτα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Στενά συνδεδεμένο με τα παραπάνω είναι και το θέμα της εκλογής μελών στις δυο Επιτροπές του Δήμου- την Οικονομική και την Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με το νόμο, όταν ολοκληρωθεί νομίμως η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας ανεβαίνουν στην έδρα για να διεξαγάγουν την εκλογή για τις Επιτροπές. Η διαδικασία αυτή ουδέποτε ακολουθήθηκε: Οι παρατάξεις δεν προσήλθαν στις σχετικές προσκλήσεις της κ. Ζώτου, αρνούμενες να νομιμοποιήσουν τη θεσμική εκτροπή όπως τη χαρακτήριζαν, με αποτέλεσμα τα μέλη των Επιτροπών να μην εκλεγούν αλλά να ορισθούν με βάση τον αριθμό σταυρών που πήραν στις δημοτικές εκλογές. Επιπλέον, αντί για τρεις εκπροσωπούνται μόνο δυο παρατάξεις, αυτές της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.

  Για το συγκεκριμένο πρόβλημα- που κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου απασχολεί και τις Υπηρεσίες του Δήμου- καμία μνεία δεν γίνεται στην πρόσκληση για την αυριανή συνεδρίαση. Εξάλλου, όπως φαίνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, έχει ήδη αναρτηθεί πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την άλλη εβδομάδα, δείχνοντας πως η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή της: Η επιστολή που οι τρεις από τις τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας μαζί με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους έστειλαν προς τη Διοίκηση καλώντας την να τηρήσει τη «νόμιμη και κανονική, ενιαία και αδιαίρετη διαδικασία των Δημαιρεσιών» έχει μείνει προς το παρόν αναπάντητη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος19/6/17 8:34 μ.μ.

  Η Β. Ζώτου με 19 ψήφους Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου

  19 Ιούν 2017 by Maria Chazapi

  Με φόντο τα σκηνικά από την παράσταση»‘Ενας φόνος για γέλια!» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Αγ. Στεφάνου και με τη νόμιμη διαδικασία εκλογής Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Κυριακή 18 Ιουνίου, και με 37 δημοτικούς συμβούλους παρόντες, εκ των οποίων 19 της Δημοτικής Αρχής, εξελέγη Πρόεδρος η υποψήφια της Διοίκησης Β. Ζώτου με 19 ψήφους, Αντιπρόεδρος ο υποψήφιος της μείζονος μειοψηφίας Τ. Καρασαρλής με 28 ψήφους και Γραμματέας η υποψήφια από τις ελάσσονες μειοψηφίες Α. Λουκάτου με 26 ψήφους. Τρεις ψηφοφορίες χρειάστηκαν για την εκλογή της κ. Ζώτου με πλειοψηφία επί των παρόντων, ενώ με την πρώτη εξελέγησαν οι δυο συνάδελφοί της, αποσπώντας την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Σώματος. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή απέκρουσε το αίτημα εκ μέρους των παρατάξεων της μειοψηφίας για επανάληψη εκλογής των μελών για τις δυο Επιτροπές του Δήμου, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε σχετική προσφυγή, όπως έγινε στην περίπτωση εκλογής για το Προεδρείο: “Θεωρούμε πως ο ορισμός των μελών στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έγινε νόμιμα, μια που τον Μάρτιο και για την εκλογή Προεδρείου Δ.Σ. όπως έγινε, είχαμε πάρει έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η προσφυγή θα ασκηθεί εκ μέρους των μειοψηφιών εντός των ημερών.

  Πιο συγκεκριμένα:

  Το “ουσιαστικό πρόβλημα” που έχει δημιουργηθεί με τη σύνθεση των δυο Επιτροπών του Δήμου, από τις οποίες αποκλείονται οι ελάσσονες μειοψηφίες, έθεσε ευθύς εξ αρχής ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, συνδέοντάς το με την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου: Σύμφωνα με το νόμο, πρώτα εκλέγεται το Προεδρείο, το οποίο εν συνεχεία διενεργεί τις εκλογές για τα μέλη των δυο Επιτροπών. Τούτο, όπως είναι γνωστό, δεν έγινε στις περασμένες Δημαιρεσίες, με αποτέλεσμα να ορισθούν μέλη από δυο μόνο παρατάξεις με βάση τον αριθμό σταυρών που απέσπασαν στις δημοτικές εκλογές. “Δεν θεωρούμε νόμιμη τη σημερινή διαδικασία όπως προκύπτει από την πρόσκληση που μας στείλατε” τόνισε ο κ. Φωτάκης. “Εφόσον η εκλογή Προεδρείου ακυρώθηκε από τη δεύτερη φάση και μετά, τότε συμπαρασύρεται ως άκυρη και η εκλογή μελών στις δυο Επιτροπές. Διορθώστε το επιτόπου για να προχωρήσουμε”.

  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επέμεινε πως εφόσον η εκλογή Προεδρείου, με τον τρόπο που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, πήρε έγκριση νομιμότητας, τότε και η Διοίκηση εφάρμοσε απόφαση εκτελεστή και προχώρησε και στη σύσταση Επιτροπών, για την οποία πάντως δεν υπήρξε προσφυγή από κανέναν. Έθιξε επιπλέον ο κ. Ζαμάνης το ενδεχόμενο η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, που ακύρωσε την εκλογή Προεδρείου, να πάσχει με τη σειρά της από ακυρότητα, μια που εξεδόθη πολύ μετά την αποκλειστική προθεσμία του ενός μηνός που το ίδιο το άρθρο ορίζει. Πάντως δεν φάνηκε διατεθειμένος να προχωρήσει σε τέτοιου είδους αμφισβήτηση μια που, όπως τόνισε, “στόχος της Διοίκησης είναι η υπέρβαση των προβλημάτων και η λειτουργία του Δήμου, και όχι η διελκυστίνδα σε όργανα εκτός Δήμου”.

  Εν συνεχεία ο προεδρεύων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τ. Μπάσης ανακοίνωσε την αποχώρηση για δέκα λεπτά της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας από την αίθουσα για να επιλέξει τον υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου Δ.Σ. Τα δέκα λεπτά έγιναν όμως σχεδόν μισή ώρα, προκαλώντας εκ νέου διαμαρτυρίες από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, που μιλούσαν για εξευτελισμό τους από τη Διοίκηση. Ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως στην αίθουσα παρέμεινε, μη ακολουθώντας τους συναδέλφους του, ο Θ. Κρητικός της πλειοψηφίας. Όπως δήλωσε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, “την προηγούμενη φορά που πήγαμε επάνω, ακούσαμε από το Δήμαρχο τα εξ αμάξης. Δεν είμαστε μικρά παιδιά να καθόμαστε να μας βρίζουν”.

  SYNEXIZETAI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος19/6/17 8:34 μ.μ.

  Με την επιστροφή της πλειοψηφίας ξεκίνησαν οι μυστικές ψηφοφορίες, πρώτα για το αξίωμα του Προέδρου με υποψήφια την κ. Ζώτου, για την εκλογή της οποίας απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία των 41 δημοτικών συμβούλων, δηλαδή 21 ψήφοι. Στην πρώτη ψηφοφορία η κ. Ζώτου συγκέντρωσε 18 θετικές ψήφους, απόδειξη πως υπήρξε τουλάχιστον μια διαρροή από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής- ή και δυο, αν συνυπολογισθεί στο δυναμικό της πλειοψηφίας και ο Γ. Ίσσαρης. Επιπλέον καταμετρήθηκαν 17 λευκές ψήφοι, ενώ βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Στη δεύτερη ψηφοφορία οι θετικές ψήφοι παρέμειναν 18, ενώ οι λευκές ήταν 15 και τα άκυρα 4. Στην τρίτη ψηφοφορία αρκούσε η σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων, που εκείνη τη στιγμή ήταν 37. Η υποψήφια πρόεδρος συγκέντρωσε 19 ψήφους και εξελέγη, ενώ οι λευκές ήταν 16 και τα άκυρα 2.

  Με την πρώτη τέλος, και αφού είχε αποχωρήσει ο ανεξάρτητος Σπ. Γιαννουλάτος, εξελέγησαν τόσο ο Τ. Καρασαρλής για το αξίωμα του Αντιπροέδρου συγκεντρώνοντας 28 ψήφους με 6 λευκά και 2 άκυρα, όσο και η Α. Λουκάτου για το αξίωμα της Γραμματέως με 26 ψήφους, με 9 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος22/6/17 12:37 μ.μ.

  ο Στρατηγος δεν βλέπει την δικη του εκλογη ως προέδρου,παρανομη απο την αρχη, απο την Δ.Ο.,αλλα θελει διαφάνεια στις υπολοιπες,Δήθεν.....Εφυγε μετά την εκλογή Προέδρου ΜΠΡΑΒΟ στρατηγακο μου (απο ΕΛΛΗΝ.ΤΑΙΝΙΑ) .Κοροιδευομαστε μάλλον...........Στρατηγέ δεν ειναι φανταροι σου ,κρίμα..........εχασες .....και σαν Πρόεδρος άλλωστε υπήρχαν πολλά παράπονα ,τωρα βγάλε αυτο που θέλεις....Κριμα και σε εκτιμουσαν πολλοί......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Sorry for the delay, αλλά έφτασε πριν λίγο

   Επί της ουσίας τώρα, ή ψιλοάσχετος ο σχολιαστής περί τα συνήθως συμβαίνοντα στο δημοτικό συμβούλιο ή ψάχνει ευκαιρία για να τα χώσει στον Γιαννουλάτο.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/7/17 12:11 μ.μ.

   Διονυσοσκουφιτσα ,αυτα που σχολιαζω ειναι ή οχι αληθεια.Μάλλον ψιλοασχετοι ειστε εσεις!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος27/6/17 7:39 μ.μ.

  Άμα υποψιαστώ Διονυσοσκουφίτσα ότι υπερασπίζεσαι τώρα ΚΑΙ τον Γιαννουλάτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος1/7/17 7:47 π.μ.

  Ο "δήμαρχος" συγχαίρει την "αντιδήμαρχο" για το έργο της στα σκουπίδια τις ημέρες της απεργίας!
  Στο Διόνυσο που είναι γεμάτος σκουπίδια, κλαδιά και μπάζα όλο το χρόνο!
  Ποιο γελοίοι δεν υπάρχουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος5/7/17 2:21 μ.μ.

  Μετα την απεργια καυσωνας και μετα τον καυσωνα τι? Θυελα? Και τι θυελα?
  Αληθεια τη δουλευη ακομα σε αυτο το ΔΗΜΟ??????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος6/7/17 2:17 μ.μ.

  Τρίτη 11./7/2017 στις 9 όλοι στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής στο κεντρικό δημαρχείο Στο 6 θέμα συζητάνε ποιες περιοχες θα αποτυπώσουν με στα κίτρινα, πορτοκαλί και ιώδη περιγράμματα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Ρε φιλαράκια πριν μερικούς μήνες δεν πήρατε απόφαση ότι θα είναι όλος ο Δήμος στο πορτοκαλί περίγραμμα????? Τα κίτρινα και τα ιώδη πότε πρόεκυψαν????Μας δουλεύουν ψιλό γαζί....όλοι την Τρίτη στις 9 στο κεντρικό δημαρχείο ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή