.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Οι σκελετοί στη ντουλάπα του κυρίου Μιζάν *
Είχε ήδη περάσει το μισό της θητείας του σαν δήμαρχος κι ακόμα δεν είχε κάνει τίποτα σχεδόν απ’ όσα είχε υποσχεθεί.Επιπλέον, το κλίμα είχε πια αλλάξει, προς το χειρότερο. Ποιος να του το ‘λεγε τότε, πίσω στις αρχές, που νόμιζε –με κάποια έπαρση είναι αλήθεια- πως θα ‘παιζε χωρίς αντίπαλο, ποιος να του το ‘λεγε λοιπόν, ότι θα ερχόταν μια στιγμή που θα τους είχε όλους ‘απέναντι’.Κι όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και τους πιο γερούς απ’ τους δικούς τους, τους πρώην συνεργάτες του.

Ποιος να το πίστευε πως θα ιδρωκοπούσε κάθε φορά που θα έπρεπε να περάσει ένα θέμα απ’ το δημοτικό συμβούλιο, μήπως και το καταψηφίσουν.Και πως θ’ αναψοκοκκίνιζε τόσο, κάθε φορά που θα τον στρίμωχναν με ερωτήσεις, από κείνες που απάντηση δεν είχαν. Παρά μόνο ψέμα. Μόνο που όταν έλεγε ψέματα μαρτυριόταν μόνος του, από κείνο το καταραμένο το αργόσυρτο ‘εεε’, που του ‘βγαινε ασυναίσθητα όταν έπρεπε να σκεφτεί το ψέμα που θα έλεγε. Σαν τα μικρά παιδάκια την ώρα που τα έπιαναν με το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι … 
Τελικά, σκέφτηκε, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα, όπως του είχαν υποσχεθεί οι ‘γέροι’, που τον έσπρωξαν σε τούτη την περιπέτεια. Αν τα πράγματα συνέχιζαν έτσι, σε λίγο δεν θα μπορούσε να πάει ούτε μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα χωρίς λοξές ματιές και ερωτήσεις με υπονοούμενα. Το “ καλημέρα δήμαρχε ! ” των πρώτων ημερών είχε δώσει τη θέση του στο “ τι θα γίνει δήμαρχε με τα πούσια και τα σκουπίδια ; ” ή στο “ τι θα γίνει ρε δήμαρχε επιτέλους με την αποχέτευση ; ”. Χώρια που τα ‘έργα πνοής’ που ετοίμαζε τόσο καιρό, είχαν αρχίσει να γίνονται αφορμή για μισόλογα του τύπου: “ άντε να δούμε πόσο θα μας κοστίσει φέτος το καινούριο σου ‘πρότζεκτ’ δήμαρχε ; ” 

Ούτε που κατάλαβε πώς γύρισε το κλίμα κι άρχισε να χάνεται το παιχνίδι. Από κει που κατηγορούσε τους παλιούς για καταχραστές και κλέφτες, τώρα μόνο κουδούνια δεν του βαράγανε ακόμα.Και το χειρότερο, έδινε καθημερινά αφορμές γι αυτό.Η παράταξή του είχε μεταβληθεί σ’ ένα πεινασμένο ασκέρι, που καθένας άπλωνε το χέρι κι έκοβε τους απαγορευμένους (για μια χρηστή διοίκηση) καρπούς. Ή, κάνοντας (κατά-) χρήση της εξουσίας που είχε δοθεί, ξεκαθάριζε παλιούς του λογαριασμούς με προσωπικούς του αντιπάλους κι άλλους δημότες που του ασκούσαν δημόσια κριτική. Και παρότι όλοι έβλεπαν τι γίνεται, κανένας δεν μιλούσε σε κανέναν.Σημασία είχε το κάρο να προχωράει, έστω κι αν το ‘χαν μπροστά απ’ τ’ άλογα. Γιατί δεν υπήρχαν πια άλογα, παρά μόνο μερικά γαϊδούρια ξεσαμάρωτα και πεινασμένα.Αλλά πολύ πεινασμένα, για χρήμα και δύναμη … 

Η ρομφαία της κάθαρσης – εκείνη που κράδαινε ο ίδιος προεκλογικά - είχε γυρίσει ανάποδα. Την κρατούσαν, όχι μόνο όσοι μιλούσαν από παλιά για κάθαρση και διαφάνεια, αλλά ακόμα κι οι ‘πρώην’, οι ‘τελευταίοι’ -όπως τους είχε ονομάσει– που θα μπορούσαν να την κρατούν, καθώς βαρύνονταν με πολλές αμαρτίες.Μόνο που δεν είχε καταλάβει πως ήταν ο ίδιος που με τις πράξεις του είχε δώσει το δικαίωμα σε όλους να του τη πέφτουν. Βρισκόταν πια πολύ χαμηλά, κι απ’ τον απόπατο πιο κάτω … 

Προσπάθησε να θυμηθεί πότε ήταν που το πράγμα άρχισε να στραβώνει και σκέφτηκε τα ‘Εκπαιδευτικά κομισαριάτα'. Εκεί, όπου οι ‘χρήσιμοι ηλίθιοι’ με τις μ@λ@κίες τους είχαν τραβήξει τους προβολείς καταπάνω τους.Κι αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να προχωρήσει η δουλειά, συνέχιζαν να κάνουν ότι χειρότερο μπορούσαν και να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.Σαλαμοποιήσεις, κατατμήσεις και υπερτιμολογήσεις έργων, που τις ανάθεταν πάντα στους ίδιους εργολάβους και διάτρητες διαδικασίες που έδιναν αφορμή για καταγγελίες.Μέχρι και δημόσιες κλωτσοπατινάδες μεταξύ τους και ξεφτιλίκια για ένα δυο κατοστάρικα ... Το ‘χαν παραξηλώσει τόσο, που τις προάλλες τον κάλεσε ο Επίτροπος και του ‘πε να σοβαρευτεί, γιατί αλλιώς θα του έκοβε όλες τις δαπάνες και θα έστελνε το φάκελο στον Εισαγγελέα. 

Και μετά προέκυψαν κι άλλοι πολλοί πεινασμένοι, με ‘σημαιοφόρους’ τους τύπους του “Μεγάλου Κομισαριάτου του πολιτισμού και του αθλητισμού” , που ‘χαν μετατρέψει το αμαρτωλό μαγαζάκι που κληρονόμησαν σε ‘μαγαζί γωνία’.Σκέτο ‘νομισματοκοπείο’, έκοβε και μοίραζε χρήμα –το χρήμα των δημοτών- νυχθημερόν, χωρίς σχέδιο και χωρίς κριτήρια. Όλοι μπορούσαν να πάρουν μερτικό – όχι βέβαια το ίδιο - αρκεί να το ζητούσαν. Κι έτσι τους είχε στο χέρι και τους το υπενθύμιζε κάθε φορά που χρειαζόταν τη στήριξή τους. Κι ήταν λίγοι εκείνοι που δεν πέρασαν (σκυφτοί) την ‘Πύλη’. 

Η κατάσταση όμως άρχισε να γίνεται προβληματική όταν κάποιοι από δαύτους άρχισαν να ζητούν μεγαλύτερες ανταμοιβές για το ρόλο τους στο παιχνίδι. Κάποιοι ζητούσαν έξτρα χρήματα, άλλοι καμιά αναθεσούλα, άλλοι να μην πληρώνουν τα τέλη και τις υποχρεώσεις τους στον δήμο. Μέχρι που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να κλέβουν (ατιμώρητα) ρεύμα από κολώνες της ΔΕΗ - ο ένας μάλιστα από κολώνα σχολείου ! … 

Κι έτσι, όσο μεγάλωναν ολονών οι απαιτήσεις, το σύστημα λειτουργούσε σαν ρουφήχτρα. Του έλεγαν, “ αφού το κάνει ο τάδε, γιατί να μην το κάνω κι εγώ; κορόιδο είμαι ; ” Κι όλοι αυτοί οι τσόγλανοι δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν. Είχαν καταλάβει πόσο τους χρειαζόταν για τα δικά του παιχνίδια, που είχαν ξεσαλώσει. Πόσο θα ήθελε να τους διώξει όλους αμέσως … Αλλά τον κρατούσε το γεγονός πως δεν είχε άλλους διαθέσιμους. Άσε που κάποιοι από δαύτους τον ‘είχαν στο χέρι’ … 

Κι έτσι, σιγά σιγά, τα ταμεία του δήμου άδειαζαν. Κι όχι για να γενούν τίποτα έργα της προκοπής. Γιατί από δαύτα, ούτε τα χρηματοδοτημένα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Μόνο κοψοδούλια κι οτιδήποτε έβγαζε το κατιτίς για τον ‘αρμόδιο’ : από μελετούλες και βαψίματα της πλάκας μέχρι ‘εξ αποστάσεως’ συντηρήσεις εξοπλισμού κι επιδιορθώσεις που κράταγαν για λίγο. Και δωσ’ του πάλι απ’ την αρχή. Λεφτά (ακόμα) υπήρχαν … 

Αλλά τώρα πια όλα αυτά ήταν γνωστά σε πολλούς και σύντομα θα τα μάθαιναν όλοι.Γιατί, όπως πάντα συμβαίνει, αργά ή γρήγορα, η ντουλάπα που είχε γεμίσει ‘σκελετούς’, κάποια στιγμή θα τους ξέβραζε έξω και κείνοι θα  ‘καναν τη δική τους παρέλαση.Αρχικά απ’ τα καφενεία και τα ‘μανταλάκια’ και μετά απ’ το γραφείο του εισαγγελέα, όπως φοβόταν. 

Ήδη ο κόσμος είχε αρχίσει να μιλάει ανοιχτά. Ακόμα και στη σελίδα του δήμου στο facebook, σε κάθε επίσημη ανακοίνωση τα μπινελίκια έπεφταν σαν το χαλάζι, όπως και στον πραγματικό κόσμο. Το μόνο μέρος που ο κ. Μιζάν ένιωθε πλέον ασφαλής, ήταν ο διαδικτυακός βούρκος, που αρχικά είχε δημιουργήσει ως αντίπαλο δέος στην κριτική που εισέπραττε, αλλά που τελικά είχε καταντήσει ένα μέρος για να βρίζει και να λοιδορεί τους αντιπάλους του. Και που με τον καιρό είχε γίνει η προσωπική ‘φωνή’ του. 

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, είχε και μια έγνοια πολύ σοβαρή, που τον κατάτρωγε τον τελευταίο καιρό. Γιατί εκτός απ’ τους ‘μικρομεσαίους’ σκελετούς των άλλων, μέσα στη ντουλάπα υπήρχε κι ένας ακόμα, που ήταν δικός του και μάλιστα πολύ μεγάλος. Ήταν ο σκελετός  μιας κακοστημένης απάτης, όπου είχε μπλέξει από παλιά και τώρα αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να δικαστεί.Κι όχι για ψιλολόγια, μα για κακουργηματική απάτη. 

Κι ο σκελετός αυτός απαιτούσε να μαζευτεί κι ένα τεράστιο ποσό, αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που θα το χρειαζόταν σε λίγο καιρό για να καλύψει κάποια μερτικά στην απάτη - το δικό του και του πρώην 'αφεντικού' του. Όμως, στο ερώτημα “ πού θα μπορούσε να βρει ένα τέτοιο ποσό ; ”, η μόνη απάντηση που μπορούσε να σκεφτεί ήταν “ απ' τα λεφτά του δήμου ”.  Αλλά τόσα πολλά λεφτά δεν μαζεύονται με κοψοδούλια, αλλά με ‘big projects’.Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα των Μαύρων Ταμείων.

(συνεχίζεται) 

* Ο κ. Μιζάν και τα άλλα πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας είναι φανταστικά. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα, μέρη και καταστάσεις της πραγματικότητας είναι εντελώς συμπτωματική.


74 σχόλια:

 1. ΥΓ. Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε μια απίστευτη είδηση που δείχνει με το δάκτυλο πρόσωπα και καταστάσεις. Εκτός κι αν κάποιος, εκτός από βλαξ είναι και τυφλός .

  "Για όποιον ακόμη αμφιβάλλει για τις αθλιότητες….

  30 Αυγ 2017 by Maria Chazapi

  Έγγραφη αναφορά υπέβαλε σήμερα- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος, ρωτώντας το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη αν είναι εν γνώσει του το γεγονός πως αυτοαποκαλούμενο “ανεξάρτητο blog” κάνει ανενόχλητο χρήση του επίσημου λογότυπου του Δήμου, αν το blog συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Δήμο και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί κατά των υπευθύνων συντακτών του.

  Το αξιοσημείωτο δεν είναι αυτό. Αλλά το γεγονός πως λίγη ώρα μετά από την υποβολή της αναφοράς εκ μέρους του κ. Γιαννουλάτου, εξαφανίστηκε από τη σελίδα του blog ο λογότυπος. Χωρίς να προηγηθεί μια δημόσια τοποθέτηση του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να εκδοθεί ένα σχετικό Δελτίο Τύπου. Πολύ δε περισσότερο χωρίς να γίνει -όπως προκύπτει από το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε- καμία επίσημη καταγγελία στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για όποιον ακόμη αμφιβάλλει πως αυτές και πολλές ακόμη αθλιότητες εκπορεύονται κατ’ ευθείαν μέσα από το Δημαρχείο της Λεωφόρου Μαραθώνος…"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος31/8/17 4:29 π.μ.

  Πολύ καλή η έμπνευσή σου διονυσοσκουφίτσα για να μας πεις όσα συμβαίνουν στην "φανταστική" περιοχή που ζούμε.Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια.
  Σε παρακαλώ να δώσουμε λίγο προσοχή στο σοβαρότερο όλων στοιχείο που είναι η γκάφα του δημάρχου που αποκάλυψε την άμεση σχέση του και πιθανό την ηθική του ευθύνη για τις χυδαιότητες των μπλογκ που έχει φτιάξει για να κοντράρει εσένα.Επειδή ο τρόπος που γράφουν και βρίζουν είναι ο ίδιος, επιτέλους αποκαλύφθηκε τι δήμαρχο έχουμε.Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι να μαζαυτούν εκείνοι που τους χυδαιολόγησαν από Ποστ και ιδίως από τη Φωνή και να καταθέσουν μήνυση εναντίον του για ηθική αυτουργία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/9/17 7:14 π.μ.

  Η "ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ" ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΜΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η "ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ !!!!
  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ Η ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΡΟΣΙΑΣ.
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕ ΠΡΩΤΗ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ. ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ Δ.Σ. ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ Δ.Σ. ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΩΣ.
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΠΑΝΙΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Δ.Σ. ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ. ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ....
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΚΕΥΤΑΙΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΜΠΕΤΣΗ - ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΗΣ. ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κρεσέντο τρολαρίσματος στο Facebook με τη "Σερενάτα" του Διόνυσος-Post

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. ΖΑΜΑΝΗΣ
  ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017
  ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΕΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ
  •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
  Στο μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, φιλοξενούμενος της εκπομπής «Καλοκαιρινή Ενημέρωση» με τους Θάνο Σιαφάκα, Νίνα Κασιμάτη.
  Αναφέρθηκε στα «Διονύσια 2017», που γίνονται για έκτη συνεχή χρονιά και αρχίζουν σήμερα με συναυλία της Ραλίας Χρηστίδου και του νεανικού συγκροτήματος Βέγκας στη Δροσιά (πλατεία Κορολή, 9.30μμ), ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ξεχωριστή παράσταση «Η σερενάτα του σεληνόφωτος» που θα λάβει χώρα την Κυριακή στον αρχαιολογικό χώρο Διονύσου, στις 20.30.
  Όπως τόνισε ο κ Ζαμάνης, για πρώτη φορά η αρχαιολογική υπηρεσία έδωσε την άδεια να ανοίξει ο χώρος, υπό την προϋπόθεση να είναι περιορισμένος ο αριθμός των θεατών, που θα εισέλθουν, αυστηρά γύρω στους 140.
  Για το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης μίλησαν οι Γιάννης Τζουανόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ και η ηθοποιός Εύα Κοταναμανίδου, που θα απαγγείλει ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.
  -----------------
  Μερική αναδημοσίευση :
  Πηγή : Διόνυσος POST


  Και τα σχόλια βροχηδόν:

  - Δεν είναι η πρώτη φορά ασφαλώς που ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος..Άφησαν εποχή εξαιρετικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με πρωτοβουλία
  πάντα του δραστήριου Εξωραϊστικού Πολιτιστ. Συλλ. Διονύσου : Λουδοβίκος των Ανωγείων, ρεσιτάλ πιάνου, Χορωδίες και φωνητικά.Επίσης θεατρικές παραστάσεις Γυμνασίων,δράσεις παιδιών Αρσακείου κ.α.Ο δε θεσμός των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ..όχι των καλλικρατικών χρόνων πολλά πολλά χρόνια..

  - "Η Σονάτα" (όχι "Σερενάτα").

  - Δεν το διόρθωσα Κώστα. Το άφησα όπως το είπαν !

  - Ποσοι τουριστες ερχονται κ ψαχνουν διχως κανενα εντυπο οδηγου απο τα δημαρχεια η δεν ξερω απο που αλλου,να βρουν μια ακρη οι ανθρωποι,θελοντας να δουν τον αρχαιολογικο χωρο,που θα ηταν προσον μας κ δεν βρισκουν ακρη κ καμμια ενημερωση....αλλαγια παραστασεις κ τραγουδια ανοιγουν....τι να πω???αναρωτιεμαι αν πραγματικα σεβομαστε οπως θα πρεπε τα αρχαια μας η τα θυμομαστε σε καθε γιορτη κ πανηγυρι?Ετσι προβαλουμε την αρχαια ιστορια μας?Εφοσον ακομα ενδιαφερεται ο ξενος τουριστας για την ιστορια μας,εμεις πως το προβαλλουμε??ετσι θ αναπτυχθει ο τουρισμος σ ολο το δημο Διονυσου κ παραπερα?Αναρωτιεμαι κ παλι.......

  - Νίκο είναι η Σονάτα και όχι η Σερενάτα , και τα Διονύσια γίνονται για 32η φορά και όχι 6η από το 1985 που ξεκινήσανε για πρώτη φορά με τον αείμνηστο Στρατή Καρά, για 6η φορά γίνεται το Συμπόσιο οίνου και αμπέλου, ας προσέχουν αυτοί που τα γράφουν

  - πλην αυτών που αναφέρεις πρέπει να προσθέσω πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εφορία αρχαιοτήτων επιτρέπει να γίνει συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της δημ. κοινότητας μας, όπως λανθασμένα ειπώθηκε απο τον Δήμαρχο στην συνέντευξη που έδωσε πριν κάποιες ημέρες στην ΕΡΤ.
  Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου και μάλιστα επι προεδρίας μου, είχε διοργανώσει συναυλία στον ίδιο χώρο, όπου συμμετείχαν τρία μουσικά και φωνητικά σύνολα. Έχεις λοιπόν, απόλυτο δίκιο όταν λες πως πρέπει να προσέχουν αυτοί που τα γράφουν. "Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν ;"

  Νίκο ο Δήμαρχος πολύ σωστά το είπε έχουν γίνει μερικές εκδηλώσεις εκεί από άλλους φορείς, εξωραιστικός, Χορωδία, σχολεία, αλλά από τον Δήμο δεν έχει γίνει και μιλάμε για τον Καλλικρατικό Δήμο

  Ο Δήμαρχος αναφέρει σαφώς : "Όπως τόνισε ο κ Ζαμάνης, για πρώτη φορά η αρχαιολογική υπηρεσία έδωσε την άδεια να ανοίξει ο χώρος," Μην προσπαθείς να τον δικαιολογήσεις.  - Οτι του εγραψαν ειπε !!?!!!!/ τοσο απλα !!!!!!!

  - Μα καλά Πάνο, διαβάζει? Γιατί εγώ νομίζω ότι λέει οτι σκεφτεί εκείνη τη στιγμή γιαυτό και οι γκάφες! Ξεκινάει με μια άποψη τη συζήτηση και μέχρι να τελειώσει έχει άλλη! χα χα

  - ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΤΟΥ !!!!! ΜΥΛΟΣ

  - Καλά με έκανες και γέλασα πραγματικά και το είχα ανάγκη! Τρικυμία γενικώς!

  - Επίσης η ηθοποιός ονομάζεται Εύα Κοταμανίδου όχι Κοταναμανίδου , όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτό.

  - Σωστή !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κι άλλα

  - Ήξερα πως οι προπαγανδιστές δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον πολιτισμό, αλλά αυτό δεν το φανταζόμουν.
  Μάλλον έχει κάποιο δίκιο ο δήμαρχος που κρατάει τη σχέση τους κρυφή. Αλλά να τους έχει και "ατάιγους", πάει πολύ!...

  - Σερενάτα και πάσης Ελλάδος
  https://www.youtube.com/watch?v=nw8U9_Q8V-w

  - Απο την αναρτηση λειπει το "και πασης ελλαδος αμα λαχει να ουμ"

  - Υπάρχει και μία γάτα που ονομάζεται Σερενάτα
  https://www.youtube.com/watch?v=smlk1cuUi7c

  - Τελικά τα μπουμπούκια του Ποστ το διόρθωσαν - κρίμα...

  - Καλό είναι αυτό ....σημαίνει ότι είναι συνεργάσιμοι και ακολουθούν αυτό που έχουμε να τους πούμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το πολιτισμένο μουλάρι που μιλά για γίδια,ας μάθει να ξεχωρίζει τη Σονάτα από τη σερενάτα. Το μυαλό τους στη μάσα.Μετά τα σουβλάκια και τη μπύρα,θέλει και γλυκό το βοσκόπουλο. Γαίδουροκατσικομούλαρα...

  Τα πολιτισμένα μουλάρια,μιλούν για το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου Διονύσου,πως είναι πρώτη φορά.Ψεύτες κατ' επάγγελμα. Τους θυμίζω πως τα σχολεία παρουσίασαν την Ειρήνη και τις Όρνιθες του Αριστοφάνη στο χώρο.

  Όταν δεν βγαίνουν από το μαντρί ή το στάβλο,φυσικό είναι να μη γνωρίζουν τι παρουσιάστηκε και ότι τα Διονύσια γίνονται εδώ και μια εικοσιπενταετία και όχι τα τελευταία έξι χρόνια.

  Και μη ξεχνάτε ότι απόψε θα παρουσιαστεί η σερενάτα ( φωστήρες μου).Το πενηντάρικο το θέλω καθαρό ούτε λαδωμένο από τα σουβλάκια ούτε βρεγμένο από μπύρα ούτε με σοκολάτα από τη σερενάτα..
  Καλό απόγευμα και προσοχή στο ζάχαρο-διαβήτη καθώς και στα δόντια.Μην ξεχάσετε να τα πλύνετε και σας χαλάσουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος4/9/17 12:26 μ.μ.

  ΟΥΦ!!!!!!!!!!!!ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!! ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ,ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΧΤΑΡΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ,ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ,ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΑΓΕ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!!ΛΑΣΠΗ -ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ,ΠΑΛΙΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ή τον κολλητό σου σε όσα γράφω κι ενοχλείσαι, δεν φταίω εγώ. Αν πάλι δεν σ' αφορούν όσα γράφω, προς τι το πάθος; Να το προσέξεις όμως, γιατι αν τσαντίζεσαι μ' αυτά, τι θα πάθεις με όσα έρχονται;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/17 9:57 μ.μ.

   ΔΣ πως εξηγείς το γεγονός ότι παρά τα όσα σχολιάζεις κανείς δεν ενδιαφέρετε , τουλάχιστον μέσα απο αυτό το blog ?

   ΔΚ

   Διαγραφή
  3. Είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αγαπητέ φίλε, που μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ σ’ ένα παρεξηγημένο ζήτημα: “πώς μετράμε την επιρροή ενός επικοινωνιακού μέσου και τη διείσδυση των μηνυμάτων που εκπέμπει;”
   Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή:
   1. Σίγουρα, ΟΧΙ από τον αριθμό των σχολίων που ακολουθούν μιαν ανάρτηση, καθώς αυτά μπορεί να είναι δείκτες αρνητικής επιρροής, όπως πχ να είναι στημένα ή μονόπλευρα ή άσχετα με το θέμα ή – το σοβαρότερο - να προκαλούν μια φυσική αποστροφή (προς το μέσο) σε όσους τα διαβάζουν.
   Τα περισσότερα από αυτά έχουν κατά καιρούς κάνει την εμφάνισή τους σ’ αυτό το blog, ενώ τα υπόλοιπα σε κάποια άλλα blogs. Σας θυμίζω τις απόπειρες “πειρατείας” που κατά καιρούς είχα καταγγείλει, το πέταγμα της “μπάλας στην εξέδρα”, το ξεστράτισμα των σχολίων σε σχέση με το θέμα, που άθελα ή μη και για διάφορους λόγους γινόταν, αλλά και την πρόσφατη και δυστυχώς συνεχιζόμενη αποστολή χυδαίων συνδεσμων και πορνο-σχολίων (πάνω από 1200 συνολικά…), που σκοπό έχει να απομακρύνει τους αναγνώστες. Όπως επίσης, από την άλλη, αναφέρω ενδεικτικά τα μονόπλευρα και επαναλαμβανόμενα χυδαία σχόλια της ‘Φωνής του Διονύση’, που οδήγησαν στον κορεσμό της περιέργειας, την αηδία και (μοιραία) στο αντίθετο αποτέλεσμα .
   2. Επίσης, ΟΧΙ πάντα από τον αριθμό των επισκέψεων, καθώς το μέγεθος αυτό είναι σχετικό με τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν. Για παράδειγμα , επί Καλαφατέλη, η αντιπολίτευση ήταν υπαρκτή και μάχιμη και αξιοποιούσε πολλές φορές το περιεχόμενο των αναρτήσεων του blog, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός των στελεχών της, αλλά και των ονομαζόμενων ‘ενεργών πολιτών’ να επισκέπτεται καθημερινά τις σελίδες της Διονυσοσκουφίτσας. Αυτό συνεχίστηκε και επί Ζαμάνη, καθώς τον πρώτο καιρό η αντιπολίτευση ήταν υπαρκτή και πολλά θέματα ήταν ‘καυτά’.
   Αντιθέτως, από ένα σημείο και μετά, οι αναρτήσεις μειώθηκαν σημαντικά – όπως και οι επισκέψεις – η δε αντιπολίτευση αυτοακυρώθηκε. Κι όμως, ο ικανοποιητικός αριθμός επισκεπτών, που διαβάζουν χωρίς να σχολιάζουν, ίσως δείχνει την διείσδυση του μέσου σε ένα νέο ακροατήριο, που μέχρι τώρα επιλέγει το ρόλο του θεατή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο – εφόσον επαληθευτεί - έχει φυσικά πολύ μεγάλη δυναμική.
   3. Τέλος, η μείωση των σχολίων δεν είναι άσχετη από την στρατηγική που φαίνεται να αναπτύσσεται σε μερικά τμήματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία το «παιχνίδι» θα κριθεί στη δικαιοσύνη, καθώς είναι πάμπολλες οι στραβές και οι λαθροχειρίες της διοίκησης και εντελώς άθλιες οι πρακτικές της. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σοφό να μην μιλά κανείς προκαταβολικά…

   Αυτά τα ολίγα, σαν τροφή για σκέψη, αγαπητέ αναγνώστη.
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/9/17 8:52 μ.μ.

   4ο πιθανό σενάριο , όπως να έχει ακυρωθεί η σκοπιμότητα των άρθρων σου λόγω του γεγονότος της προεκλογικής σου στήριξης στην σημερινή διοίκηση το εξετάζεις ?

   ΔΚ

   Διαγραφή
  5. Φυσικά και το έχω εξετάσει, αλλά δεν επαληθεύεται από τα δεδομένα. Για παράδειγμα, για ενάμιση χρόνο (Οκτώβριος 2015 - Μάρτιος 2017) η επισκεψιμότητα ήταν πολύ υψηλή, ενώ μάλιστα ο φετεινός Μάρτιος ήταν ο δευτερος σε επισκεψιμότητα μήνας απ' αρχής, με πρώτον εκείνον των εκλογών.

   Το "φυσικά" αναφέρεται

   Διαγραφή
  6. Το "φυσικά" αναφέρεται σε μια μάλλον γενική (επιφανειακή) συχέστιση - σκέφτεσαι κάτι πιο συγκεκριμένο ;

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/9/17 10:28 π.μ.

   Δεν έχω να προσθέσω κάτι , ήταν πολύ συγκεκριμένη η τοποθέτηση μου .

   ΔΚ

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος5/9/17 7:33 π.μ.

  ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!!!!!!!!ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ ΣΟΥ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος7/9/17 9:29 μ.μ.

  KΑΥΤΑ ΝΕΑ
  ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΚΟΚΚΑΛΑΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος10/9/17 6:07 μ.μ.

  ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΝ ΣΤΗΝ "ΟΔΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ

  Σπ. Γιαννουλάτος: “Για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό δεν είμαι εγώ αυτός που ολιγώρησε”


  Με συγκεκριμένα στοιχεία και αποσπάσματα από δηλώσεις παλαιοτέρων ετών τόσο του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη όσο και του τέως αρμόδιου Αντιδημάρχου Β. Κοκμοτού, αποδεικνύει ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος πως “η αδιαφορία σας για το θέμα αυτό επί δυο χρόνια ήταν πλήρης”. Η παρακάτω τοποθέτηση του κ. Γιαννουλάτου διαβάστηκε εν μέρει στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως απάντησή του σε όσα γράφτηκαν εις βάρος του- και μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί- “σε ορισμένα γελοία εμετικά βοθρο-blogs”. Λόγω παρέλευσης του χρονικού ορίου, η ανάγνωση της παρακάτω τοποθέτησης διεκόπη από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου, με τον κ. Γιαννουλάτο να δηλώνει πως θα δημοσιοποιήσει τη θέση του μέσω του Τύπου για την πληρέστερη ενημέρωση όλων:

  Συγκεντρώσατε την Πέμπτη 24/8 τους εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων- Συλλόγων για να τους ενημερώσετε για την προσφυγή που υποβάλαμε εγώ και ο συνάδελφος κ. Υφαντής κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις επιχορηγήσεις.
  Όπως με ενημέρωσαν δημότες της Σταμάτας, σε ορισμένα γελοία εμετικά βοθρο- blogs αναφέρονται ότι ελέχθησαν από εσάς τα εξής:
  “Θέλουν να πλήξουν εμένα πολιτικά και δεν τους ενδιαφέρει αν καταστραφεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός του τόπου μας. Οι κύριοι αυτοί όσο κατείχαν θέση ευθύνης, δεν σκέφτηκαν να καταθέσουν προσφυγή. Κάτι ανάλογο έπραξαν και στην περίπτωση της εργολαβίας κοπής των ξερών χόρτων, καταψήφισαν γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν θα καεί ο Διόνυσος”.
  Αν αληθεύουν όλα αυτά (και αληθεύουν γιατί δεν διαψεύστηκαν) σας απαντώ ότι εγώ ποτέ δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά κατά κάποιου οργάνου- προσώπου ή δημότη- κατοίκου, πόσω μάλλον στο πρόσωπό σας. Άρα ο ισχυρισμός σας είναι αβάσιμος. Οι όποιες ενέργειές μου αφορούν καθαρά το συμφέρον του συνόλου και συγκεκριμένα του Δήμου και των δημοτών. Προσωπικό όφελος οιουδήποτε είδους και κυρίως οικονομικού ποτέ δεν είχα.
  Από πού συμπεραίνετε τον ισχυρισμό σας ότι δεν με ενδιαφέρει αν θα καταστραφεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός του τόπου μας; Απεναντίας θα έλεγα ότι εσείς έχετε ολιγωρήσει.

  Συγκεκριμένα: Στη 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26/6/15 για τις επιχορηγήσεις συλλόγων κ.λπ. έτους 2015 δηλώσατε (σελ. 69 πρακτικών):
  “Τάχιστα θα πρέπει να ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας γηπέδων και πολιτιστικών χώρων και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα με τη συμμετοχή ύστρα από διαβούλευση. Η Επιτροπή Διαβούλευσης εφόσον έχει ξεκινήσει και λειτουργεί, μπορεί να δώσει τέτοιου είδους αποτελέσματα και αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα και μάλιστα μέχρι το τέλος Ιουλίου (2015)”.
 Σήμερα έχουμε Αύγουστο του 2017. Δυο χρόνια τι κάνατε για να γίνουν αυτά που δηλώσατε; Απολύτως τίποτα. Απεναντίας, θα έλεγα ότι η αδιαφορία σας ήταν πλήρης στο θέμα αυτό.

  Κύριε Δήμαρχε, και τώρα έρχομαι σε μένα. Στις 3 Οκτωβρίου 2016 σας υπέβαλα έγγραφο όπου σας ζητούσα να εφαρμοστεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτισμού (που περιείχε και πρότυπο Κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων) για να συνταχθεί από το Δήμο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων που θα έβαζε μια λογική τάξη στην υφιστάμενη σήμερα απαράδεκτη κατάσταση.

  Μετά από 4 μήνες (3/2/2017) ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Κοκμοτός μου απάντησε ότι ζήτησε με έγγραφό του, κι αυτό με την ίδια ημερομηνία, την εκπόνηση μελέτης κατάρτισης του Κανονισμού Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων από τη σύμβουλό σας κ. Νταγκαλή Ξανθίππη. Επίσης ότι στις 31/1/2017 είχε ζητήσει τις προτάσεις των τοπικών αθλητικών φορέων. Από τότε πέρασαν άλλοι 7 μήνες. Η σύμβουλός σας τι έχει κάνει;


  Για την ενημέρωση των συναδέλφων, ο πρότυπος Κανονισμός ασχολείται πρώτα με τον μαζικό Αθλητισμό που ο Δήμος βαθμολογείται με μηδέν έως 0,5, ενώ στη συνέχεια με τα σωματεία κ.λπ.
  Ας κρίνουν οι συνάδελφοι και οι δημότες ποιος είναι αδιάφορος και δεν ενδιαφέρεται για τον Αθλητισμό.


  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος10/9/17 6:07 μ.μ.


  Στο ίδιο θέμα στη σελ. 63 των πρακτικών ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Κοκμοτός δήλωσε: «Είναι αναγκαίο να θεσπιστούν μόνιμα, νόμιμα και δίκαια κριτήρια, ίσως όχι απόλυτα, τα οποία να γνωστοποιηθούν στους φορείς”. Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Τίποτε!
  Και συνεχίζει ο κ. Αντιδήμαρχος: Ήδη στους φορείς και ειδικά στα αθλητικά σωματεία παραχωρούνται αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γυμναστήρια, χώροι άθλησης ανοιχτοί κ.λπ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν κανένας από αυτούς τους φορείς να δηλώνει πως δεν στηρίζεται από τοπικούς και θεσμικούς φορείς, πολλώ δε μάλλον όταν λαμβάνει και ποσό επιχορήγησης”. Και τελειώνει: “Θέλω να επισημάνω πως ο ισχύων τρόπος επιχορήγησης πρέπει να τελειώσει εδώ” κ.λπ.
  Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Τίποτε! Μια από τα ίδια και χειρότερα και ο τέως Αντιδήμαρχος συμφώνησε και με τις επιχορηγήσεις του έτους 2017.

  Κύριε Δήμαρχε, στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/7/2016 για τις επιχορηγήσεις του έτους 2016 είπατε (σελίδα πρακτικών 25) ότι “η εισήγηση είναι όπως σας έχει μοιραστεί ακριβώς, με τη διαφορά πως το Νο4, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου, αντί για 9000 πάει στις 6000 και προστίθεται ο Ιερός Ναός Κρυονερίου με 3000 ευρώ”. Και συνεχίσατε: “Ο Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου ούτως ή άλλως μέσα στη χρονιά έχει πάρει άλλες 5500 ευρώ από τον ΘΕΣΠΙ και πέρυσι και πρόπερσι”.

  Σας ερωτώ: Στην κατανομή των επιχορηγήσεων έτους 2017 έχετε υπολογίσει τι επιπλέον έχετε δώσει στους συλλόγους και αθλητικά σωματεία από διάφορους φορείς του Δήμου; Μίλησε ο κ. Κοκμοτός για τους αθλητικούς χώρους. Έχετε υπολογίσει ποιο είναι το κόστος για το Δήμο λόγω της χρήσης των αθλητικών χώρων- γηπέδων και σχολικών κλειστών γυμναστρίων, ανοιχτών χώρων άθλησης κ.λπ- από τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία; Αν συνυπολογίσουμε αυτό το κόστος με τις χρηματικές επιχορηγήσεις, τότε αυτό που πραγματικά παίρνουν οι σύλλογοι υπερβαίνει κατά πολύ το 1,5% των δημοτικών εσόδων, με το οποίο ο Δήμος δικαιούται να τους επιχορηγεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος10/9/17 6:09 μ.μ.

  Στ. Μιχιώτης: «Η αντίληψη του Δ. Ζαμάνη για τον εαυτό του»


  Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατάξεις και ανεξάρτητοι απηύθυναν προς το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη πληθώρα ερωτήσεων. Ο κ. Ζαμάνης επέλεξε να απαντήσει «μόνο στις σοβαρές από αυτές». Λίγο αργότερα – και σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Σπ. Γιαννουλάτου για όσα προσβλητικά ακούσθηκαν εναντίον του σε πρόσφατη συγκέντρωση συλλόγων τον περασμένο Αύγουστο κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου- δήλωσε πως όσα είπε, αποτελούν τη γνώμη του. Τα δυο αυτά περιστατικά σχολιάζει ο δημότης Στ. Μιχιώτης, που παρακολούθησε την εν λόγω συνεδρίαση, στην παρακάτω τοποθέτησή του:

  Την περασμένη Τρίτη, στην προ ημερησίας συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, έγινα μάρτυρας δύο περιστατικών, που αποκαλύπτουν τις αντιλήψεις του ανθρώπου, ο οποίος με τόσο προσβλητικό τρόπο ασκεί το αξίωμα του δημάρχου της πόλης μας.

  Το πρώτο συμβάν έγινε μόλις ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Ζαμάνης πήρε τον λόγο για να απαντήσει, αλλά δήλωσε ότι «θα απαντήσει μόνο στις σοβαρές από αυτές»! Έμεινα άναυδος, προσπαθώντας να καταλάβω αν όντως είχα ακούσει σωστά. Δυστυχώς, όχι μόνο το είχε πει, αλλά και το εννοούσε. Κι αυτό φάνηκε όταν αργότερα η γραμματέας του συμβουλίου του έδωσε την ευκαιρία να ανασκευάσει, ρωτώντας τον αν επρόκειτο περί σαρδάμ, εκείνος αρνήθηκε.

  Μάλιστα λοιπόν! Ο δήμαρχός μας απαντά μόνο σε «σοβαρές ερωτήσεις»!…

  Και πώς τις ξεχωρίζει άραγε; Έχει μήπως κάποιο κριτήριο αξιολόγησης, κάποια ειδική «μεζούρα» και μετράει τη σοβαρότητά τους; Ή μήπως βαφτίζει «μη-σοβαρές» τις ερωτήσεις που δεν ξέρει, δεν μπορεί ή δεν θέλει να απαντήσει, γιατί απλά τον φέρνουν σε δύσκολη θέση; Αν είναι όμως έτσι, ας βάλει κάποιον άλλον να δώσει εξηγήσεις.

  Γιατί στη δημοκρατία, η λογοδοσία είναι υποχρεωτική για την εξουσία, που χωρίς αυτήν γίνεται τυραννία.

  Ίσως βέβαια με τη στάση του ο κ. Ζαμάνης προσπαθεί να εκφράσει την (διακηρυγμένη) απαξίωσή του προς κάποιους πολιτικούς αντιπάλους του. Φαίνεται πως η εξουσία άμβλυνε τη μνήμη του και έχει ξεχάσει πώς χαρακτήριζε ο ίδιος και η (αντιπολιτευόμενη τότε) παράταξή του αντίστοιχες υπεκφυγές της προηγούμενης διοίκησης. Πάντως, το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να αποκαλυφθούν οι βαθύτερες αντιλήψεις του και να απαξιωθεί ο ίδιος, ως θεσμικός παράγοντας, στα μάτια συμβούλων και δημοτών.

  Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε την παρέμβαση του κ. Γιαννουλάτου, που ρώτησε τον δήμαρχο, αν στη διάρκεια της «σύναξης των αθλητικών σωματείων», είχε όντως πει σε βάρος του τα όσα προσβλητικά και συκοφαντικά αναφέρθηκαν στο διαδίκτυο. Ο κ. Ζαμάνης παραδέχθηκε ότι τα λεγόμενά του αποδόθηκαν σωστά και κατέληξε λέγοντας το απίστευτο: «Εγώ δεν είπα τίποτα προσβλητικό ή συκοφαντικό. Κάποιοι με ρώτησαν κάτι και είπα απλώς τη γνώμη μου»!

  Δηλαδή, για τον κ. Ζαμάνη, οι προσωπικές του απόψεις δεν είναι ποτέ προσβλητικές ή συκοφαντικές για τους άλλους. Και άρα μπορεί να εκφράζεται πάντα ελεύθερα, γιατί αυτό που λέει είναι απλώς η γνώμη του. Και η γνώμη του είναι υπεράνω! Τα όρια του νόμου ισχύουν μόνο για τις γνώμες των «άλλων», που πρέπει να προσέχουν τι λένε, ακόμα και αν είναι αλήθεια.

  Δεν ξέρω αν ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του κατανοούν τις «επικίνδυνες ατραπούς», νομικές και πολιτικές, που μπορεί να τους οδηγήσει μια τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά και μια ακόμα πιο απαράδεκτη νοοτροπία, που εδράζονται σε μια τόσο ανώριμη, σχεδόν παιδαριώδη, αντίληψη για τον εαυτό του(ς).

  Αντί άλλου σχολίου, παραπέμπω σε μια ενδιαφέρουσα ψυχολογική ανάλυση που πρόσφατα διάβασα στο διαδίκτυο, με θέμα: «Η αλαζονεία της εξουσίας και οι επιβλαβείς επιπτώσεις της».

  Στέφανος Μιχιώτης

  10/9/2017

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος10/9/17 6:11 μ.μ.

  Λένα Χριστοφίδου : Η «αλαζονεία της εξουσίας» και οι επιβλαβείς επιπτώσεις της.

  Η αλαζονεία είναι εξουσιαστική συμπεριφορά. Αυτό είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Οπότε, θα πρέπει να θεωρηθεί τουλάχιστον πλεονασμός η διατύπωση: «αλαζονεία της εξουσίας». Εκτός κι αν (κάτι πολύ πιθανό) επιχειρείται να καθιερωθεί πως η εξουσία μπορεί και να μην είναι αλαζονική. Όμως, μέσα απ’ αυτή τη λογική, προβάλλει η σκοπιμότητα ωραιοποίησης της εξουσίας, διαχωρίζοντάς την από ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της, μέσω του οποίου εκφράζεται.
  Αυτή, λοιπόν, η έκφραση μπορεί να έχει πολλές αποχρώσεις και εντάσεις, χωρίς να σημαίνει πως αυτό της αφαιρεί την εξουσιαστική της διάσταση. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις, που ενδεχομένως μπορούν να προβληθούν, η έκφραση: «αλαζονεία της εξουσίας» έρχεται περισσότερο να τονίσει την ταυτότητα παρά μια διαχωρισμένη κατάσταση που έρχεται να συμπορευτεί συγκυριακά.

  Αλαζόνας είναι ο υπερόπτης, αυτός ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται ανάλογα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αυτού που «καταλαμβάνει» οποιοδήποτε πολιτικό ή αυτοδιοικητικό εξουσιαστικό αξίωμα και νομίζει πως η δύναμη των ψήφων τον έχει μετατρέψει σε κάτι το ανυπέρβλητο.

  Η αλαζονεία αφορά τόσο μεμονωμένα άτομα –όσο και μικρά κοινωνικά κομμάτια–, που έχοντας αποκτήσει με διάφορους τρόπους κάποιες δυνατότητες τις μετατρέπουν, εν μέρει πραγματικά και εν μέρει φαντασιακά, σε δύναμη. Αυτή η κατάσταση κάνει άτομα και κοινωνικές ομάδες να συμπεριφέρονται με έπαρση. Έτσι, φτάνει κάποιος να νομίζει πως τα μηδαμινά είναι μεγάλα και υποτιμά ό,τι στην πραγματικότητα είναι πολύτιμο.

  Πολλές φορές ο αδύναμος, που θα αποκτήσει κάποιες δυνατότητες, παραγνωρίζει το γεγονός πως αυτές είναι προϋποθέσεις για να αποτρέψει την αναπαραγωγή και το άπλωμα εξουσιαστικών θέσεων, στάσεων, συμπεριφορών και πρακτικών. Αναζητά πολιτικά στηρίγματα, μικρής ή μεγάλης εμβέλειας και «μετασχηματίζει»τις δυνατότητες που έχει σε ένα είδος δύναμης με την οποία επιβάλλεται. Έτσι, στην ουσία μετατρέπεται σε έναν εξουσιαστή ανάλογης ή και μεγαλύτερης έντασης από αυτόν που κάποτε ξεκίνησε να πολεμήσει. Έτσι, η αρχική εξουσιαστική ίωση γίνεται βαθμιαία αρρώστια μη αναστρέψιμη.

  Η αλήθεια του αλαζόνα στηρίζεται στη δύναμη κι όχι στην άποψη, την θεώρηση των πραγμάτων και την ανάλυση των συνθηκών. Σ’ αυτήν την περίπτωση αρέσκεται, πλέον, να χρησιμοποιεί τη μέθοδο επιβολής δια της ισχύος. Στηρίζεται, ως εκ τούτου, σε λαθεμένη εικόνα (πλάνη) που έχει αποδεχθεί ή έχει καλλιεργήσει ο ίδιος για διάφορα ζητήματα. Μία πλάνη την οποίαν όμως διασπείρει αποσκοπώντας σε ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και καταξίωσή του και δείχνοντας αδιανόητη αδιαφορία για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή του η συμπεριφορά.

  Ο αλαζόνας είναι συνήθως και λογάς. Προσπαθεί να εντυπωσιάσει με παχιά λόγια (αλλά κούφια από περιεχόμενο) όσους μπορούν ακόμα και στέκονται έκθαμβοι μπροστά στην κενότητα. Κλεισμένος στον περίγυρο που τον αποδέχεται, (θες από άγνοια, θες επειδή αποσκοπεί στο να αποκομίσει κάποια οφέλη), ουσιαστικά κόβει τους δεσμούς του από κάθε τι λειτουργικό και δημιουργικό το οποίο τον περιβάλλει και που κάτω από πολλές συνθήκες θα τον στήριζε σε δύσκολες περιστάσεις. Όταν θα ανακαλύψει πως μ’ όλη αυτή τη συμπεριφορά του έχτιζε ένα παλάτι στην άμμο θα είναι πολύ αργά.

  Με πολύ απλά λόγια, ο αλαζόνας είναι ίδιος με τον Φαέθοντα: Ο υπερφίαλος ενθουσιασμός του τον οδηγεί αργά ή γρήγορα στην καταστροφή. Το κακό είναι πως θα συμπαρασύρει στην πορεία του ανθρώπους και καταστάσεις, που κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα για την καλυτέρευση των όρων ζωής και για την προοπτική της αποδέσμευσης από καταπιεστικές κι εκμεταλλευτικές καταστάσεις ..

  (αλίευση από το Google)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος10/9/17 6:12 μ.μ.

  Για αυτό έχουν λυσσάξει εκεί στη Φωνή και φτύνουν και βρίζουν ασταμάτητα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος10/9/17 9:06 μ.μ.

  Αν ο Ζαμάνης φρόντιζε να κάνει τη δουλειά του αυτός σαν δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να είναι αποτελεσματικοί στο τομέα τους δεν θα φοβότυαν να απαντήσει τίποτα. δώ όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Τα πάντα έχουν διαλυθεί στις αποδιοργανωμένες υπηρεσίες από όπου τα σημαντικότερα στελέχη και οι πιο ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν πάρει μετάταξη ή απόσπαση. Έχουν μείνει μόνο οι κολλητοί και οι σύμβουλοι που ούτε μπορούν ούτε και φτάνουν. Εϊναι και τα μπλογκς που γράφουν μέρα νύχτα και τους τρώνε το χρόνο.Και να θέλανε και να μπορούσαν δεν μπορούν να βρούνε χρόνο να δουλέψουν. Ο μισθός τους φυσικά καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνμα κανονικα κι όλο έχουν και τα τυχερά τους... Τώρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και οι μεταγραφές μην ελπίζετε ότι θα δούμε προκοπή. Αυτόν ψηφίσαμε αυτόν θα υποστούμε. Ο Ζαμάνης είναι η καλύτερη τιμωρία που μας άξιζενα καταλάβουμε πώς πρέπι να ψηφίζουμε. Ας το σκεφτούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος11/9/17 7:45 μ.μ.

  ΡΕΛΑΝΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

  Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε “ανεξάρτητο” (όπως δηλώνει) blog το οποίο δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα, τα οποία με αφορούν προσωπικά, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα :

  Η προσωπικότητά μου, η ηθική και οι αξίες μου, η όλη έντιμη και δημιουργική πορεία μου μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης στα Κοινοτικά – Δημοτικά δρώμενα της περιοχής μου, περιόδου 2002-2010 (όρα : Υπεύθυνη δημιουργίας “Κ.Ε.Π. Δροσιάς”, “Πολιτιστικές δραστηριότητες”, ως Πρόεδρος του “Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Δροσιάς”, π.χ. “Δροσοβραδιές” κ.α., συνδιαμόρφωση Αποφάσεων Δ.Σ. τ. Δήμου Δροσιάς , ως εκλεγμένη Πρόεδρος του Δ.Σ. αυτού κλπ.) καθώς και περιόδου 2014-15 , ως μέλος του Δ.Σ. του O.Ν.Α.Π. “ΘΕΣΠΙΣ”, μου δίνουν την δυνατότητα και το δικαίωμα, μέσω του διαδικτύου, ως ενεργή πολίτις πλέον, να σχολιάζω τα τεκταινόμενα στην Αυτοδιοικητική σκηνή.

  Οι αναρτήσεις μου, στις οποίες αναλύω τις απόψεις μου, είναι πάντα τεκμηριωμένες με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία όποτε χρειαστεί τα ανασύρω από το προσωπικό μου αρχείο.

  Προσωπικά, δεν με “τρέφει” ιδιαίτερα η πολιτική αντιπαράθεση, καθ΄ότι εκ φύσεως προτιμώ μόνο το δημιουργικό μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Παρ΄όλα αυτά, θα μπω στον κόπο να αντιπαρατεθώ μόνον όταν κάτι το θεωρώ απολύτως απαραίτητο, όσον αφορά στην αποκατάσταση της Αλήθειας και του Δικαίου.

  Επί πλέον, θα ήθελα να τονίσω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, κατά την άποψή μου πάντα :
  Οι αναρτήσεις με τις απόψεις μου είναι ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΕΣ.

  Αυτό σημαίνει ότι, ούτε κρύβομαι, ούτε φοβάμαι, οπότε ο καθείς γνωρίζει την ταυτότητά μου.

  ΟΜΩΣ, απαιτώ αυτός με τον οποίον αντιπαρατίθεμαι με αδιάσειστα στοιχεία, να είναι εξ΄ίσου ΕΠΩΝΥΜΟΣ.
  Δεν προτίθεμαι επ΄ουδενί τρόπω και σε καμμία περίπτωση να κατεβάσω το επίπεδο της γραφής μου και να αντιπαρατεθώ με εμετικές αναρτήσεις βοθρο-blogs, των οποίων η “δημοσιογραφική” ομάδα και ο διαχειριστής της Ιστοσελίδας τους δεν αναγράφουν εμφανώς το ονοματεπώνυμό τους στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

  Παρ΄ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω (εκτός των άλλων) και από το ύφος και από τον τρόπο γραφής (αδιάσειστη εικόνα οιουδήποτε εξ ημών) ποιος κρύβεται πραγματικά πίσω από τα λιβελο-κείμενα , τα οποία πανικόβλητοι αναρτούν (κακός σύμβουλος ο πανικός!), με την πρόθεση να εκφοβίσουν τυχόν και κατά φαντασίαν, τις περισσότερες φορές, πολιτικούς αντιπάλους και παρ΄ότι αντιλαμβάνoμαι πλήρως ότι “η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα”,

  καλώ δημόσια, όποιους έχουν να μου προσάψουν έστω και το παραμικρό που αφορά στην έντιμη καθ΄όλα αυτοδιοικητική μου πορεία, να το κάνουν, αφού πρώτα “φορέσουν παντελόνια”, βγάλουν την ετικέτα του “ανώνυμου” και υπογράψουν ΕΠΩΝΥΜΑ τα σχόλια στις αναρτήσεις τους, ώστε η πολιτική αντιπαράθεση να είναι ισότιμη και δίκαιη.

  Τότε και μόνον τότε, θα αναγκαστώ να μπω στη διαδικασία : “ΛΟΓΟΣ – ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ”.

  Εως τότε όμως .. “ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚO ΣΑΣ” …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος11/9/17 10:59 μ.μ.

  Ανώνυμος11/9/17 7:45 μ.μ. χαχαχα Για ποια παντελόνια μιλάς;Αυτά που του κατέβασαν πολλά χρόνια πριν στη πλατεία της Δροσιάς; Ακόμα ψάχνει να τα βρει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος12/9/17 4:10 μ.μ.

  Χτες όλη μέρα ο Α. Μπέτσης έφερνε βόλτα τη Δροσιά και προσπαθούσε να ψήσει τους προέδρους των συλλόγων να υπογράψουν την καταγγελία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος12/9/17 4:10 μ.μ.

  Από σήμερα το πρωί, στελέχη του Ζαμάνη τηλεφωνούν στους προέδρους και τους λένε να περάσουν από το δημαρχείο να υπογράψουν ένα χαρτί που ετοίμασε ο δήμος !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος12/9/17 4:10 μ.μ.


  Πριν λιγο άρχισε το σούρτα φέρτα στον "Αγιο Χριστόφορο" στη Δροσιά για προσκήνυμα και οδηγίες προς τους "πιστούς".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/9/17 4:12 μ.μ.

   Ίσως είναι η ρελάνς Μιχιώτη για τα οικονομικά της Νίκης

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/17 4:18 μ.μ.

   Να τη ανέβηκε πριν λίγες ώρες στο ΦΒ
   Εϊναι πολύ juicy....

   Περί Εγκυρότητας και Αξιοπιστίας (εγγράφων, λόγων και έργων)


   Επανέρχομαι στα του συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, και πιο συγκεκριμένα στους ισχυρισμούς του κ. Αντρέα Μπέτση περί αξιοπιστίας των οικονομικών απολογισμών που παρέχει το σωματείο του για τις δημοτικές επιδοτήσεις, που επί σειρά ετών παίρνει.

   Ο επί μακρόν πρόεδρος της «Νίκης Δροσιάς», διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι όλα έχουν καλώς με τις δαπάνες του σωματείου και ότι τις έχει ελέγξει και ο Πάρεδρος, οπότε, όπως τόνισε, όσοι συντηρούν το θέμα, το κάνουν εκ του πονηρού.

   Επειδή όμως όσοι ενδιαφερόμαστε να μπει μια τάξη στο θέμα των επιδοτήσεων δεν είμαστε «πονηροί» και προπαντός, επειδή είναι καλό να μάθουμε να μιλάμε με στοιχεία, ιδίως όταν απευθυνόμαστε σε θεσμικά όργανα, ας εξετάσουμε την αξιοπιστία ενός τέτοιου απολογισμού.

   Για παράδειγμα του (οικονομικού) «Απολογισμού Συνολικής Δραστηριότητας Έτους 2016» του Α.Σ. Δροσιάς «Νίκη», που υπεβλήθη πρόσφατα από τους εκπρόσωπους του σωματείου στην αρμόδια αντιδημαρχία του Δήμου, προκειμένου να τεκμηριώσει την επιλεξιμότητά του για επιχορήγηση.

   Το έγγραφο αυτό, που φέρει σφραγίδες και υπογραφές, είναι αδιαμφισβήτητο και προέκυψε από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννουλάτος στον φάκελο των επιδοτήσεων, που υπάρχει στο γραφείο της αντιδημαρχίας. Είναι επίσης, ένα από τα συνημμένα της προσφυγής Γιαννουλάτου – Υφαντή, που «όλως τυχαίως» η δημοτική αρχή παρέλειψε να φωτοτυπήσει και να μοιράσει στους εκπρόσωπους των σωματείων, όταν συναντήθηκαν προ μηνός.

   Διευκρινίζω εκ των προτέρων ότι θεωρώ την περίπτωση αυτή ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί και σε άλλα σωματεία, αλλά όχι σε όλα. Υπενθυμίζω επίσης πριν προχωρήσουμε ότι, σύμφωνα με τον νόμο, οι επιδοτήσεις του δήμου προς συλλόγους και σωματεία δεν αφορούν την κανονική λειτουργία ενός συλλόγου, αλλά την διοργάνωση ενός προγράμματος δράσεων επωφελών για το κοινό.

   Για να δούμε λοιπόν τι λέει το έγγραφο.

   1. Τα έσοδα του σωματείου για το 2016 ανήλθαν σε 22.472,60 ευρώ και προήλθαν από τις εξής πηγές:

   α) Επιχορήγηση του Δ. Διονύσου: 21.200 ευρώ (94,34%)

   β) Δωρεές Μελών του Συλλόγου : 1.272,6 ευρώ (5,66%)

   2. Τα ισοσκελισμένα έξοδα του 2016 (στρογγυλευμένα σε ευρώ) ομαδοποιούνται ως εξής:

   α) Έξοδα λειτουργίας αθλητικών τμημάτων & ακαδημιών (ΕΠΣΑΝΑ, ΕΠΟ, Οδοιπορικά ποδοσφαιριστών αθλητών & προπονητών, φυσιοθεραπευτής) : 5.365 ευρώ

   β) Τιμολόγια & αποδείξεις + Πρόστιμα Εφορίας & Γερανός (!): 1. 658 ευρώ

   γ) Λοιπά έξοδα του προγράμματος δράσης (χωρίς ανάλυση) : 15.450 ευρώ

   (Στα παραπάνω έχω υποθέσει ότι το ποσό των «Οδοιπορικών αθλητών & προπονητών» είναι μηδενικό και ότι τα 15.450 ευρώ αντιστοιχούν όλα σε δαπάνες του προγράμματος δράσης).

   Τα πρώτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
   1. Μπορεί ο κ. Α. Μπέτσης, μια που εκτελεί χρέη spokesman του σωματείου, να μας διευκρινίσει πού ακριβώς ξοδεύτηκαν τα 15.450 ευρώ του δημοτικού χρήματος;

   2. Μπορεί επίσης να μας πει ο κ. σύμβουλος, πώς ακριβώς ξοδεύτηκαν τα υπόλοιπα 5.750 ευρώ μέχρι το σύνολο των 21.200 ευρώ της επιχορήγησης; (Το ρωτώ γιατί καμία από τις άλλες κατηγορίες δαπανών δεν είναι σχετική με το πρόγραμμα δράσης)

   3. Επίσης, μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν περιλαμβάνονται στον απολογισμό τα έσοδα του σωματείου από τα δίδακτρα των ακαδημιών («μηνιαίες συνδρομές ή εισφορές»), που από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι είναι πάρα πολλά; Και φυσικά και τα αντίστοιχα έξοδα;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/17 4:19 μ.μ.

   4. Και μια που πιάσαμε τους «άδηλους πόρους», μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν αναφέρονται στον Απολογισμό τα έσοδα από διαφήμιση (καθώς υπάρχουν πολλές διαφημιστικές πινακίδες στο Κόκκινο Χωράφι) και να μας πει αν έχει αποδοθεί το 40% από αυτά στον Δήμο, όπως προβλέπει ο Νόμος;

   5. Τέλος, μπορεί να μας πει αν το συγκεκριμένο έγγραφο και τα σχετικά παραστατικά έχουν όντως υποβληθεί στον Πάρεδρο; Και αν έχουν εγκριθεί από αυτόν;

   Και δυο ερωτήσεις για τη δημοτική αρχή:

   1. Πρόσεξε όλα τα παραπάνω η δημοτική αρχή κατά τον «έλεγχο» που έκανε στα στοιχεία των σωματείων, πριν προβεί στη διανομή του δημοτικού χρήματος; Ή προέβη στη διανομή των χρημάτων χωρίς κανέναν έλεγχο;

   2. Πώς αξιολογεί η δημοτική αρχή το προφανές συμπέρασμα που βγαίνει από το έγγραφο αυτό, ότι δηλαδή οι δημότες επιδοτούν τη λειτουργία του συγκεκριμένου σωματείου κατά 94% και μάλιστα διπλά (και δίδακτρα και δημοτική επιδότηση);

   Αναμένοντας τις απαντήσεις από τους υπευθύνους, προκειμένου να αξιολογηθεί η αξιοπιστία του εγγράφου και κατ’ επέκταση, η αξιοπιστία των λόγων του κ. Α. Μπέτση και των πράξεων της δημοτικής αρχής.

   Στέφανος Μιχιώτης
   11/9/2017

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/17 6:43 π.μ.

   Κυκλοφορεί και η φωτογραφία του απολογισμού

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1311304015646580&set=p.1311304015646580&type=3&theater

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/9/17 6:47 π.μ.

   ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ? ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ?
   ΑΝ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.
   ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ.
   ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

   Διαγραφή
 21. Ανώνυμος12/9/17 4:11 μ.μ.

  Ακούγεται ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/9/17 4:13 μ.μ.

   Μπα, δε νομίζω. Πρέπει να είναι κατι "σοβαρότερο"...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/17 4:14 μ.μ.

   Κάποιες φήμες μιλάνε για το ενδεχόμενο για νέες μηνύσεις.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/17 4:14 μ.μ.

   Και αυτή τη φορά ο Μπέτσης είναι πιασμένος στα κάγκελα .

   Διαγραφή
 22. Ανώνυμος13/9/17 6:50 π.μ.

  ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ?
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΜΙΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΨΕΜΜΑ
  ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΜΣΟΥ
  ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος13/9/17 9:07 π.μ.

  δεν είναι μόνο ο Μπέτσης είναι και ο άλλος ο κοντός από την Άνοιξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος14/9/17 1:50 μ.μ.

  Ο πλανόδιος του δημοτικού ψητοπωλείου και ο ανήξερος δήμαρχος.Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννης Καλαφατέλης έθιξε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα προ Ημερήσιας Διάταξης.
  Επειδή η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας για εμάς,από σημερα και στο εξής θα δίνουμε για όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν το Δήμο Διονύσου την δημοσιότητα που πρέπει με δελτία τύπου.
  Ρώτησε, λοιπόν, ο Γ. Καλαφατέλης τον Δ. Ζαμάνη (Δήμαρχος):
  -Μπορείτε να μας πείτε αν στην πρόσφατη συναυλία του Στέλιου Διονυσίου, που διοργάνωσε ο δήμος στον Άγιο Στέφανο με ελεύθερη είσοδο, υπήρξε ψητοπωλείο που διέθετε σουβλάκια και μπύρες με αντίτιμο; Αληθεύει ότι στο εντός εισαγωγικών «ψητοπωλείο» απασχολήθηκαν υπάλληλοι του Δήμου; Αληθεύει ότι σε εμφανές σημείο στο αυτοσχέδιο «ψητοπωλείο» υπήρχε αφίσα με το λογότυπο του Δήμου; Έκοβε αποδείξεις το δημοτικό ψητοπωλείο κ. Δήμαρχε; Είχε ταμειακή μηχανή το δημοτικό ψητοπωλείο κ. Δήμαρχε; Είχε τιμολόγια για τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που διακίνησε το δημοτικό ψητοπωλείο; Ήταν νόμιμο το δημοτικό ψητοπωλείο; Πού πήγαν οι εισπράξεις; Ποιος τις διαχειρίστηκε;
  -Σας ερωτώ κ. Δήμαρχε διότι ήσασταν παρόντες και εσείς και αντιδήμαρχοί σας και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής σας. Πώς επιτρέψατε κ. Δήμαρχε να εμφανίζετε ο Δήμος ως ένας πλανόδιος φοροφυγάς; Ένας μικροαπατεώνας;
  Η απάντηση του Δ. Ζαμάνη (Δήμαρχος):
  -Ο Δήμος δεν έδωσε άδεια σε κανέναν. Τώρα, αν κάποιος πλανόδιος.
  Ο ΥΠΕΚΦΕΥΓΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, που υποβίβασε το δήμο σε παράνομο ψητοπωλείο, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διέψευσε τις εκατοντάδες των πολιτών που είδαν με τα μάτια τους τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Στεφάνου και δυο δημοτικούς υπαλλήλους να ψήνουν σουβλάκια και να τα πωλούν μαζί με μπύρες έχοντας αναρτήσει στο αυτοσχέδιο δημοτικό ψητοπωλείο, και σε εμφανή θέση, αφίσα με το λογότυπο του Δήμου Διονύσου. Αυτός ήταν ο πλανόδιος κ. Δήμαρχε;
  Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις κ. Ζαμάνη; Και τώρα που ξέρεις ότι η κάλυψή σου έπεσε στο κενό, πες μας τι θα πράξεις με τον κ. Μ. Κασαπάκη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Αγ. Στεφάνου, που έστησε το παράνομο δημοτικό ψητοπωλείο;
  Σε προκαλούμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά κ. Ζαμάνη να μας διαψεύσεις, όπως έκανες και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να μας μηνύσεις για να υπερασπιστείς την χαμένη αξιοπρέπεια και υπόληψή σου.
  Εμείς ξέρουμε. Όλοι, πλέον, ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος15/9/17 11:48 μ.μ.

  14/9/17 1:50 μ.μ.
  ΚΑΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΔΩ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ΄ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΣΤΗΚΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΣτΕ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 12.12.2107....ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος16/9/17 1:03 π.μ.

  Με τον καυγά στη σχολική ο Δήμαρχος τους μοίρασε τις αρμοδιότητες για να μη τσακώνονται...στον έναν έδωσε τις εργολαβίες και στον άλλον τα σουβλάκια...
  Και εις άλλα με υγεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος18/9/17 3:59 μ.μ.

  ‘’Ο “αόρατος” σύμβουλος και ο ανήξερος δήμαρχος’’
  Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 6 ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης μας Γιάννης Καλαφατέλης έθιξε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα προ Ημερήσιας Διάταξης. Επειδή πιστεύουμε στη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών θα δώσουμε για όλα την δημοσιότητα που πρέπει με δελτία τύπου. Και συνεχίζουμε.
  Ρώτησε , λοιπόν, ο Γ. Καλαφατέλης τον Δ. Ζαμάνη (Δήμαρχος):
  -Δεδομένου ότι η δημοτική αρχή αποφεύγει συστηματικά τη λογοδοσία, τη διαφάνεια και τον έλεγχο ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτά επιβάλλονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε ερωτήματα για να ενημερώνονται το Σώμα και οι Πολίτες. Είναι γνωστό ότι μεταξύ των Συμβούλων, που έχετε διορίσει για την υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου σας, περιλαμβάνεται ένας νομικός.
  Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος εμφανίζεται στο γραφείο του στο Δημαρχείο κάθε Πέμπτη; Είναι επαρκής η απασχόληση αυτή για τις πλήρεις αποδοχές που λαμβάνει; Και επειδή μπορεί να επικαλεστείτε δραστηριότητα εκτός γραφείου, μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσες και ποιες υποθέσεις έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύμβουλος, σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει γνωμοδοτήσει, σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει παρέμβει και έχει παράσχει τις επιστημονικές του γνώσεις;
  Να υπενθυμίσουμε ότι είναι δικαίωμα του δημάρχου ο διορισμός των συμβούλων και των συνεργατών αλλά και υποχρέωση να λογοδοτεί για το πού, πώς και πόσο αποτελεσματικά αξιοποιούνται τα χρήματα, που δαπανά ο δήμος και όχι ιδιωτικώς ο ίδιος, για την αμοιβή των συμβούλων αυτών.
  Η απάντηση του Δ. Ζαμάνη δεν ήταν … απάντηση.
  Μας είπε ότι ο σύμβουλός του ασχολείται με την υπόθεση της Σχολικής Επιτροπής και ότι θα βγει σύντομα το πόρισμα και θα έχει ενδιαφέρον κλπ κλπ, άλλα αντί άλλων.
  Ο ΥΠΕΚΦΕΥΓΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, που σπαταλά το δημοτικό χρήμα σε «αόρατους» συμβούλους με «αόρατο» έργο και ετοιμάζεται να διορίσει ακόμη έναν, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διέψευσε όλους εμάς και όλους εσάς. Αιρετούς, υπηρεσιακούς και απλούς πολίτες που επισκέπτονται το Δημαρχείο και διαπιστώνουν με τα μάτια τους ποιος και πότε βρίσκεται ή δεν βρίσκεται εκεί.
  Να το επαναλάβουμε. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις κ. Ζαμάνη;
  Και σε προκαλούμε να μας διαψεύσεις, όπως έκανες και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να μας μηνύσεις για να υπερασπιστείς την χαμένη αξιοπρέπεια και υπόληψή σου.
  Εμείς ξέρουμε. Όλοι, πλέον, ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος19/9/17 1:35 μ.μ.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Σχετικά με την επιχορήγηση των Συλλογικών φορέων του Δήμου μας και τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από αυτήν με αφορμή την προσφυγή που έγινε κατά της απόφασης, ως ΑΟ Κρυονερίου επιθυμούμε να δηλώσουμε-γνωστοποιήσουμε τα εξής:
  O ερασιτεχνικός αθλητισμός νοσεί βαριά κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της ελλιπέστατης μέριμνας της κεντρικής διοίκησης ώστε να μπορέσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.Έχουμε την τύχη και την πολυτέλεια τα τελευταία 6 χρόνια να υπάρχει μέριμνα, υπό τη μορφή επιχορήγησης, από το Δήμο Διονύσου η οποία αποτελεί οξυγόνο για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία προκειμένου να μην μετακυλήσουν κόστη στους ήδη βεβαρημένους γονείς των αθλητών η ακόμα και να αναστείλουν τη λειτουργία τους.Βεβαίως το σύστημα κριτηρίων που υπάρχει χρειάζεται ανανέωση ώστε να εξορθολογιστεί και να γίνει πιο δίκαια η κατανομή της μέριμνας με βάση τη νομιμότητα αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του κάθε σωματείου.
  Ο ΑΟ Κρυονερίου καλεί όλες τις παρατάξεις του δήμου μας και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να αφήσουν στην άκρη οποιαδήποτε πολιτική διαφορά, να αναλογισθούν τις συνέπειες των αποφάσεων τους ,να άρουν όσες αφαιρούν η μπορεί να μας αφαιρέσουν το οξυγόνο, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τις διοικήσεις των σωματείων και να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
  Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τη δημιουργία εντυπώσεων, όλοι ζούμε εργαζόμαστε και κινούμαστε στην ίδια ‘‘γειτονιά’’ .
  Οι ταμπέλες που συνοδεύουν τα μέλη των Δ.Σ των συλλόγων κάποτε πρέπει να εκλείψουν και να αντιληφθούν όλοι την πραγματικότητα πριν δικάσουν και καταδικάσουν.
  Ο ΑΟ Κρυονερίου προσπαθώντας να προκαλέσει την συζήτηση προτείνει συμπληρωματικά στα υπάρχοντα κριτήρια οι σύλλογοι που μπορούν να επιχορηγηθούν:
  Α. Να έχουν Αθλητική Αναγνώριση από την Γ.Γ.Α (20%)
  Β. Να έχουν σε ισχύ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.(20%)
  Γ. Να επιχορηγούνται με βάση τον αριθμό των ενεργών αθλητών των τμημάτων υποδομών (ηλικίες από 5 έως 17)
  ετών (20%)
  Δ. Να επιχορηγούνται με βάση των αριθμό των Γυμναστών,Προπονητών,Ιατρών,Φροντιστών κτλ,που
  απασχολούν.(10%)
  Ε. Να έχουν εγκεκριμένο οικονομικό απολογισμό από το Δ.Σ και απολογισμό δράσεων.(10%)
  Ζ. Να επιχορηγούνται με βάση το ποσοστό εκτέλεσης των προϋπολογισμένων δράσεων.(10%)
  Η. Τοπικές και πανελλήνιες διακρίσεις των τμημάτων.(10%)
  Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στα
  γήπεδα. Οφείλουμε να το εξασφαλίσουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΓΕΜΑΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Το ηθικό και το νόμιμο στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή μια χορηγία


  Αντιδράσεις σημειώθηκαν στην πρόσφατη (Παρασκευή 15/9) συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη χορηγία σειράς εργασιών στο Λύκειο Κρυονερίου από επιχειρηματία που διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης στην περιοχή. Οι αντιδράσεις, προερχόμενες κυρίως από τις Διευθύντριες Ε. Κρεμμύδα και Ε. Πολίτη των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς αντιστοίχως, εστιάζονταν αφενός μεν στο γεγονός πως η αποδοχή της χορηγίας ήρθε προς συζήτηση στην Επιτροπή αφού οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί και αφετέρου στη “γκρίζα διαφήμιση”, όπως τόνισε η κ. Πολίτη, του επιχειρηματία της συμπληρωματικής εκπαίδευσης την οποία λειτουργοί της κύριας εκπαίδευσης δεν μπορούν να δεχτούν. Επιπλέον, κάποια μέλη φάνηκε να αγνοούν το γεγονός πως η χορηγία είχε ήδη γίνει δεκτή όχι μόνο από το Σχολείο, αλλά και από το Δήμο: Στο Δελτίο Τύπου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τονίζονται οι ευχαριστίες του Δημάρχου προς τον επιχειρηματία- και προς τον μεγάλο ευεργέτη και επίτιμο δημότη της πόλης Αθ. Μαρτίνο για δική του δωρεά- αλλά και η τιμητική βράβευση και των δυο στη διάρκεια του αγιασμού στο Σχολείο.

  Πιο συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας κατέθεσε αίτημα στο Δήμο να αναλάβει με δικά του έξοδα και συνεργεία σειρά εργασιών στο Λύκειο Κρυονερίου, που περιελάμβαναν επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού κ.λπ., κόστους- σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Α. Δελαγραμμάτικα– 12.000 ευρώ περίπου. Ο κ. Δελαγραμμάτικας πρότεινε στα μέλη της Επιτροπής την αποδοχή της χορηγίας, γιατί “γλύτωσε η Σχολική Επιτροπή 12.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που- παρά τις ανάγκες- δεν υπήρχε σχετικό αίτημα του σχολείου προς το Δήμο”. Ο Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η χορηγία από τον επιχειρηματία έγινε τώρα, “γιατί πριν κάτι δεν του άρεσε”. Προσέθεσε μάλιστα πως ο ίδιος ο Διευθυντής του Λυκείου πρότεινε την τιμητική βράβευση τόσο του εν λόγω επιχειρηματία, όσο και του κ. Μαρτίνου για επιπλέον χορηγία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές προς το ίδιο σχολείο.

  “Δεν είναι καθόλου απλό το θέμα αυτής της αποδοχής” δήλωσαν από την πλευρά τους οι Διευθύντριες των Γυμνασίων, με την κ. Κρεμμύδα να υπογραμμίζει πως ό, τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό: “Υπάρχει ασυμβατότητα στο αντικείμενο, μια που με τυχόν αποδοχή επιβραβεύουμε τη λογική της παραπαιδείας έναντι της δημόσιας εκπαίδευσης”, τόνισε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης.

  “Γκρίζα διαφήμιση” χαρακτήρισε την κίνηση του επιχειρηματία, υπερθεματίζοντας στα παραπάνω, η συνάδελφός της από το Γυμνάσιο της Δροσιάς: “Παρόλο που θεωρώ τις χορηγίες και τις δωρεές ευπρόσδεκτες γενικά, εντούτοις ως δημόσια λειτουργός πιστεύω πως η αποδοχή της συγκεκριμένης χορηγίας από Διευθυντή δημόσιου σχολείου δεν είναι πολιτικά ορθή”, τόνισε η κ. Πολίτη, ψηφίζοντας λευκό.

  Αντιρρήσεις εξέφρασε και η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Σ. Ντούντα, μια που “ο επιχειρηματίας σίγουρα είχε συμφέρον για ό, τι έκανε”, υπερψήφισε όμως την αποδοχή, γιατί οι εργασίες είχαν ήδη γίνει.

  Στις παραπάνω αντιρρήσεις, ο Πρόεδρος της Επιτροπής αντιπαρέβαλε το γεγονός πως ασυμβίβαστο θα μπορούσε να υπάρχει και στην αποδοχή των δωρεών εκ μέρους του Α. Μαρτίνου, μια που μέλος της οικογένειάς του συμμετέχει στις εκλογικές διαδικσίες με συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

  Η εκ των υστέρων αποδοχή της χορηγίας, εγκρίθηκε τελικά με 6 ψήφους, μια που μειοψήφησαν με αρνητική και λευκή ψήφο οι κυρίες Κρεμμύδα και Πολίτη αντιστοίχως, λίγη ώρα αφού είχαν υπερψηφιστεί ομόφωνα και εκ των υστέρων και πάλι οι εργασίες ελαιοχρωματισμού που είχαν πραγματοποιηθεί στα σχολεία στη διάρκεια του καλοκαιριού.

  Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως τη συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησαν κατά ένα μέρος τόσο η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Υποδομών Α. Στασινοπούλου όσο και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Πετρουλάκης, δίνοντας τα εύσημα στην Επιτροπή για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στα σχολεία και εκφράζοντας τις ευχές τους για καλή σχολική χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Οι μισές αλήθειες, τα χοντρά ψέματα και μια πλαστογραφία


  18 Σεπ 2017


  Η προσπάθεια να κρατηθεί η όποια εξουσία στη θέση της μπορεί να περιλαμβάνει πολλούς τρόπους. Αλλά μόνο μια αυταρχική εξουσία, που φοβάται μήπως απωλέσει τα προνόμιά της, θα χρησιμοποιήσει μεθόδους εκφοβισμού, γκρίζας προπαγάνδας, μισές αλήθειες και χοντρά ψέματα.

  Το τελευταίο- μεγάλο- διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της Δημοτικής Αρχής: Είτε μέσω ανώνυμων ηλιθίων, είτε μέσω ημιεπώνυμων “κονδυλοφόρων” που όλοι τους δρουν με την ανοχή της Διοίκησης του Δήμου- μέχρι και τον λογότυπο του Δήμου έκλεψαν, τρομάρα τους, και δεν κουνήθηκε φύλλο…- βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία σπίλωσης, λάσπης, αλλά και υποκίνησης μένους εναντίον όσων είτε πίστεψαν στη Δημοτική Αρχή αλλά διαψεύστηκαν είτε εξ αρχής αμφισβήτησαν τις καλές προθέσεις και τα μεγάλα λόγια της.

  Τελευταίο δείγμα αυτής της προσπάθειας η ανακοίνωση εκ μέρους των Σωματείων που στρέφεται κατά των δημοτικών συμβούλων Σπ. Γιαννουλάτου και Η. Υφαντή, επειδή άσκησαν προσφυγή για τις περίφημες επιχορηγήσεις των Συλλόγων. Όπως είχε γράψει η Οδός Διονύσου, η ανακοίνωση αυτή προτάθηκε σε συνάντηση των Σωματείων που είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης στις 24 Αυγούστου. Εμπνευστές της ιδέας ήταν οι Τ. Αγγέλικας Πρόεδρος του ΑΟ Άνοιξης και Α. Μπέτσης πρώην Πρόεδρος της Νίκης Δροσιάς, νυν δημοτικός σύμβουλος. Η προσπάθεια εκείνη την ημέρα δεν βρήκε απήχηση από τους εκπροσώπους των Συλλόγων, έτσι εκφράστηκε η πρόθεση να συνταχθεί μια διαμαρτυρία τουλάχιστον από τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

  Τις επόμενες ημέρες κυκλοφόρησε στους Συλλόγους μια ανακοίνωση, που εξηγούσε με πολύ ωραίο, γλαφυρό και εύγλωττο τρόπο γιατί πρέπει να επιχορηγείται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός από την πολιτεία και το Δήμο. Αλλά δεν εξηγούσε καθόλου τους λόγους που έσπρωξαν τους δυο δημοτικούς συμβούλους να προσφύγουν κατά της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάζοντάς τους μάλιστα γενικώς και αορίστως ως μισάνθρωπους, που απεχθάνονται την αθλητική αγωγή και την πολιτιστική παραγωγή και στρέφονται κατά των συλλογικών φορέων και της νεολαίας.

  Όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

  Ανάμεσα στις υπογραφές Σωματείων που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν- 15, ισχυρίζονται, επί συνόλου 31 επιχορηγούμενων Συλλόγων- βρίσκεται και αυτή του Προέδρου του ΑΟ Διονύσου. Ο οποίος ονομάζεται Λάζαρος Γεωργοκίτσος. Και όχι Γεωργοκίτσιος, όπως- κατά λάθος; από άγνοια; από κεκτημένη ταχύτητα;- έχει γραφτεί στο κείμενο.

  Ο ίδιος ο κ. Γεωργοκίτσος αρνείται κατηγορηματικά ότι έλαβε γνώση της ανακοίνωσης και ότι την υπέγραψε. Σε δηλώσεις του μάλιστα στην Οδό Διονύσου δεν αναγνωρίζει τη υπογραφή του και τονίζει ότι το επίμαχο διάστημα απουσίαζε από το Διόνυσο για ολιγοήμερες διακοπές, γι’ αυτό και είχε εξουσιοδοτήσει μέλος του Αθλητικού Ομίλου να χειριστεί το ζήτημα. Το οποίο μέλος θεώρησε σωστό να υπογράψει όχι “αντ’ αυτού” με το δικό του ονοματάκι – αλλά σαν να ήταν Πρόεδρος, χρησιμοποιώντας το όνομα του κ. Γεωργοκίτσου, πλαστογραφώντας μια υπογραφή και βάζοντας τη σφραγίδα του Αθλητικού Ομίλου.

  Θλιβερός κατήφορος; Όχι πια. Πανικός νέτα σκέτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/9/17 8:53 π.μ.

   Λ. Γεωργοκίτσος: “Έκανα λάθος. Η υπογραφή είναι δική μου”
   0
   25 Σεπ 2017 by Maria Chazapi
   Αξιότιμη κυρία Χαζάπη,

   Στη συνάντηση των αθλητικών σωματείων που έγινε με αφορμή την προσφυγή των 2 δημοτικών συμβούλων κ.κ. Σ. Γιαννουλάτου και Η. Υφαντή που αφορούσε τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Σωματείων τον ΑΟ Διονύσου εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του κ. Π. Μπακοδήμος, καθώς όπως σωστά αναφέρετε στο άρθρο σας εγώ έλειπα σε ολιγοήμερες διακοπές.

   Το θέμα δεν το είχα παρακολουθήσει δια ζώσης ενώ η σχέση μου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ κακή.

   Στην επικοινωνία που είχαμε, και στην ερώτησή σας, εάν αναγνώριζα την υπογραφή μου στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων, πράγματι σας απάντησα αρνητικά.

   Το γεγονός ότι ονομάζομαι Γεωργοκίτσος και όχι Γεωργοκίτσιος, ότι πάντοτε γράφω με μικρά και όχι κεφαλαία γράμματα το ονοματεπώνυμό μου όταν υπογράφω, καθώς και η κακή ποιότητα της εικόνας του εγγράφου που είδα, και κυρίως το γεγονός ότι δεν θυμόμουν να έχω υπογράψει σε κάποιο επίσημο έγγραφο εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με οδήγησαν να σας διαβεβαιώσω ότι δεν το έχω υπογράψει.

   Παρόλα αυτά έχω κάνει λάθος. Η υπογραφή είναι δική μου.

   Το έγγραφο υπογράφτηκε από εμένα την ημέρα που επέστρεψα από τις διακοπές μου και πήγα για λίγη ώρα στο ανοιχτό γήπεδο του Διονύσου.

   Υπέγραψα το συγκεκριμένο κείμενο χωρίς να δώσω την πρέπουσα σημασία (αυτό δεν αποτελεί βέβαια δικαιολογία), έχοντας την εντύπωση ότι πρόκειται να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις και επεξεργασία. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως συνεδριάζουμε (το ΔΣ του ΑΟ Διονύσου) για να λαμβάνουμε συλλογικές αποφάσεις. Όμως το τελευταίο 15ήμερο του Αυγούστου δεν κάναμε καμία συνεδρίαση.

   Επίσης, ακόμα και την ημέρα που μου θέσατε το ερώτημα, είχα την εντύπωση ότι θα γινόταν συνάντηση των αθλητικών σωματείων την επόμενη για την τελική επεξεργασία της επιστολής.

   Πάντως επί της ουσίας η άποψή μου (που αναφέρεται και στην επιστολή) είναι ότι πρέπει να υπάρχουν προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια τόσο για την παραχώρηση της χρήσης των Δημοτικών και Σχολικών Αθλητικών χώρων του Δήμου μας όσο και για τον τρόπο που τα αθλητικά σωματεία επιχορηγούνται από τον Δήμο. Ειδικότερα, και παρόλο που δεν προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, δεν είναι δυνατό να επιχορηγούνται αθλητικά σωματεία που δεν έχουν πλήρη αθλητική δραστηριότητα και παρουσιάζουν προγράμματα δράσης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

   Παρακαλώ για την δημοσίευση της επιστολής αυτής προς άρση παρεξηγήσεων.

   24/9/2017
   Με εκτίμηση
   Λάζαρος Γεωργοκίτσος

   Διαγραφή
 32. ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Στ. Μιχιώτης: Σχετικά με την ανακοίνωση διαμαρτυρίας ορισμένων αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της πόλης μας
  0
  19 Σεπ 2017  1. Ο λόγος που αναμειγνύομαι στη συζήτηση είναι δύο αποσπάσματα της ανακοίνωσης με τα οποία οι συντάκτες της με φωτογραφίζουν, καθώς:
  α) έχω επικρίνει επανειλημμένες φορές δημοσίως κάποιες πρακτικές των (αυτο-αποκαλούμενων) «κυττάρων του αθλητισμού», τις οποίες θεωρώ καρκινικές για το ευρύτερο σώμα της τοπικής κοινωνίας και
  β) έχω ασχοληθεί όσο λίγοι στην περιοχή με το θέμα της παραχώρησης των δημοτικών χώρων στα τοπικά σωματεία (για να σταματήσει το επί χρόνια πελατειακό καθεστώς) και έχω υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση δημιουργίας πλαισίου (που όμως φαίνεται ότι σε κάποιους δεν άρεσε).

  2. Καλόν είναι οι συντάκτες να είναι πιο προσεκτικοί στα επιχειρήματα που επικαλούνται, γιατί κάποια από αυτά τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Ιδίως δε, όταν χρησιμοποιούν (βαρύγδουπα) λήμματα από το Σύνταγμα ή την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και Φιλοσοφία, καλό είναι να σιγουρεύονται ότι δεν έχουν παραποιήσει το πραγματικό τους νόημα. Π.χ.:

  α) Στην αναφορά του στον Πλάτωνα, επιθυμώντας να προβάλλει τη σημασία της μουσικής και της γυμναστικής, ο συντάκτης παραλείπει (αυθαίρετα) τον σκοπό για τον οποίο ο Θεός τις χάρισε στους ανθρώπους: για να συνδυάζονται μεταξύ τους και «να εφαρμόζονται με το πιο σωστό μέτρο στην ψυχή». Και ρωτώ λοιπόν τους εμφορούμενους (;) από την Πλατωνική σκέψη τοπικούς αθλητικούς παράγοντες:
  Στα τελευταία 7 χρόνια του Καλλικρατικού δήμου Διονύσου, πόσα από τα χρηματοδοτούμενα σωματεία μπορούν να επιδείξουν 1-2 παραδείγματα δράσεων που είχαν στόχο αυτήν την αρμονία της ψυχής; Ποιες οργανωμένες δράσεις έχουν να επιδείξουν για τον περιορισμό των υπαρκτών φαινομένων χουλιγκανισμού μεταξύ γονέων και ενός είδους bulling μεταξύ παιδιών (blame game με έντονη επίκριση και μπόλικες βρισιές) μεταξύ συναθλητών;

  β) Και πιο κάτω, επ’ ευκαιρία της αναφοράς στο άρθρο 16 του Συντάγματος, που μιλά για την επιχορήγηση και τον έλεγχο από το Κράτος των ενώσεων των αθλητικών σωματείων, μπορούν να απαντήσουν οι συντάκτες ή κάποιος-α από τους υπογράφοντες:

  Γιατί τα τοπικά αθλητικά σωματεία δεν υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αιτήσεις χρηματοδότησης της λειτουργίας των τμημάτων και των ακαδημιών τους απ’ ευθείας (και όχι εμμέσως από τον Δήμο, μέσω «εκδηλώσεων»;)

  Προφανώς, η προοπτική αυτή θα άφηνε πολύ περισσότερα χρήματα στα σωματεία και επιπλέον θα ελάφρυνε το κόστος που οι γονείς πληρώνουν για τα παιδιά τους κάθε μήνα.
  Γιατί όμως δεν υπάρχουν τέτοιες αιτήσεις;
  Μήπως γιατί τα περισσότερα σωματεία λειτουργούν σαν ιδιωτικά μαγαζάκια αντί για συλλόγους ανοικτούς στα μέλη τους;
  Μήπως γιατί τα βιβλία που τηρεί η συντριπτική πλειονότητα των τοπικών σωματείων δεν μπορεί να παρουσιαστεί σε καμιά σοβαρή κρατική υπηρεσία ελέγχου;

  Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά βιβλία των σωματείων δεν μπορούν να σταθούν πουθενά αλλού, παρά μόνο στις «παράγκες» που κάθε χρόνο στήνει η εκάστοτε δημοτική αρχή προς εξυπηρέτηση των κολλητών της. Και ότι οι «έλεγχοι» που γίνονται εκεί είναι «αβαβά», με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει για τους ανόητους που υπογράφουν καλή τη πίστει ή κατόπιν εντολών άνωθεν.

  Ας μην τρίβονται λοιπόν στη γκλίτσα του τσοπάνη και ας φροντίσουν να αναρωτηθούν στα σοβαρά αν επιθυμούν πραγματικά τον εξορθολογισμό του όλου πλαισίου ή τη συνέχιση του κλεφτοπόλεμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος19/9/17 4:15 μ.μ.

  Ενωτική Πρωτοβουλία: «Ο “αόρατος” σύμβουλος και ο ανήξερος δήμαρχος»

  Διόνυσος 18/9/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Καλαφατέλης έθιξε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα προ Ημερήσιας Διάταξης. Επειδή πιστεύουμε στη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών, θα δώσουμε για όλα την δημοσιότητα που πρέπει με Δελτία Τύπου. Και συνεχίζουμε.

  Ρώτησε , λοιπόν, ο Γ. Καλαφατέλης τον Δ. Ζαμάνη (Δήμαρχος):
  -Δεδομένου ότι η δημοτική αρχή αποφεύγει συστηματικά τη λογοδοσία, τη διαφάνεια και τον έλεγχο ακόμη και στις περιπτώσεις που αυτά επιβάλλονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε ερωτήματα για να ενημερώνονται το Σώμα και οι Πολίτες. Είναι γνωστό ότι μεταξύ των Συμβούλων, που έχετε διορίσει για την υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου σας, περιλαμβάνεται ένας νομικός.
  Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος εμφανίζεται στο γραφείο του στο Δημαρχείο κάθε Πέμπτη; Είναι επαρκής η απασχόληση αυτή για τις πλήρεις αποδοχές που λαμβάνει; Και επειδή μπορεί να επικαλεστείτε δραστηριότητα εκτός γραφείου, μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσες και ποιες υποθέσεις έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύμβουλος, σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει γνωμοδοτήσει, σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έχει παρέμβει και έχει παράσχει τις επιστημονικές του γνώσεις;
  Να υπενθυμίσουμε ότι είναι δικαίωμα του δημάρχου ο διορισμός των συμβούλων και των συνεργατών αλλά και υποχρέωση να λογοδοτεί για το πού, πώς και πόσο αποτελεσματικά αξιοποιούνται τα χρήματα, που δαπανά ο δήμος και όχι ιδιωτικώς ο ίδιος, για την αμοιβή των συμβούλων αυτών.

  Η απάντηση του Δ. Ζαμάνη δεν ήταν … απάντηση.
  Μας είπε ότι ο σύμβουλός του ασχολείται με την υπόθεση της Σχολικής Επιτροπής και ότι θα βγει σύντομα το πόρισμα και θα έχει ενδιαφέρον κ.λπ .κ.λπ., άλλα αντί άλλων.

  Ο ΥΠΕΚΦΕΥΓΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, που σπαταλά το δημοτικό χρήμα σε «αόρατους» συμβούλους με «αόρατο» έργο και ετοιμάζεται να διορίσει ακόμη έναν, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διέψευσε όλους εμάς και όλους εσάς. Αιρετούς, υπηρεσιακούς και απλούς πολίτες που επισκέπτονται το Δημαρχείο και διαπιστώνουν με τα μάτια τους ποιος και πότε βρίσκεται ή δεν βρίσκεται εκεί.
  Να το επαναλάβουμε. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις κ. Ζαμάν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος19/9/17 4:17 μ.μ.

  Πρώτη ανακοίνωση για τη νέα δημοτική κίνηση «Συνεργασία Δημοτών»  Ένα μήνα πριν από την επίσημη παρουσίασή της τον Οκτώβριο στον Αγ. Στέφανο, η νέα κίνηση με το όνομα Συνεργασία Δημοτών δημοσίευσε την πρώτη ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, περιγράφοντας το προφίλ των μελών που την απαρτίζουν και δίνοντας ένα πρώτο στίγμα της συμμετοχικής φιλοσοφίας της:

  Ποιοι είμαστε:
  Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι, αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες….
  Είμαστε άνθρωποι με σταθερή προσήλωση σε αξίες και ιδανικά, που υπηρετούμε χρόνια με συνέπεια και που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με νέους ανθρώπους, για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχή μας.
  Η κίνηση μας αυτή είναι καρπός εμπειρίας, αλλά και αγωνίας για το μέλλον του τόπου μας. Θεωρούμε σίγουρο, ότι καμία σημαντική αλλαγή ή μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την Δημοτική Αρχή.
  Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο γεγονός ότι η διαρκής παρουσία και η ουσιαστική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας, μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.
  Στόχος μας είναι η συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, ανεξάρτητα από κομματικούς, κοινωνικούς ή άλλους διαχωρισμούς.
  Φιλοδοξία μας είναι να συνθέσουμε τις διαφορετικές αντιλήψεις των δημοτών και να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα των επτά περιοχών, έτσι ώστε ο Δήμος μας να μετασχηματιστεί σε τόπο δημιουργίας, ελεύθερης έκφρασης και βιώσιμης ανάπτυξης και όχι σε ένα μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας και είσπραξης δημοτικών τελών.
  Ξεκινάμε τώρα νηφάλια, ανοίγοντας έναν κύκλο διαλόγου για κάθε θέμα και δεσμευόμαστε να μην κλείσει την επομένη των εκλογών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος19/9/17 4:19 μ.μ.

  ΑΟ Κρυονερίου: Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για χάρη του ερασιτεχνικού αθλητισμού
  0
  19 Σεπ 2017
  by Maria Chazapi

  Ακόμη μια ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις επιχορηγήσεις προς τους Συλλόγους και την προσφυγή κατά της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για την ανακοίνωση που χθες βράδυ Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ψήφισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Κρυονερίου, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργατικές διαδικασίες, ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία να μην στερηθούν το οξυγόνο της οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του Δήμου. Στην ανακοίνωση, παράλληλα, προτείνονται και συγκεκριμένα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις επιχορηγήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΟ Κρυονερίου συγκαταλέγεται στα 16 από τα 31 συνολικώς επιχορηγούμενα Σωματεία, τα οποία δεν εναρμονίσθηκαν στην ανακοίνωση που το τελευταίο διάστημα διακινήθηκε ανάμεσα στους Συλλόγους και που στοχοποιούσε τους 2 δημοτικούς συμβούλους που έχουν ασκήσει την προσφυγή

  http://www.odosdionysou.gr/wp-content/uploads/2017/09/aok_Page_1.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος22/9/17 9:04 μ.μ.

  Μου φαινεται εχετε ξεφυγει ολοι, εμεις οι δημοτες πληρωνουμε τα γηπεδα τις επισκευες τους ταπητες τα φωτα δινουμε και επιχορηγησεις και δεν μπορουμε να αθληθουν ελευθερα τα παιδια μας .Επιπλεον φερνουνε και ξενα σωματεια και εισπρατουν νταβατζιλικι .Αυτο πρεπει να σταματησει .
  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος24/9/17 12:40 μ.μ.

  Ειναι περηφανος ο προεδρος της σταματας
  Για το γηπεδο ποδοσφαιρου στο τρελοχωριο ..του συμφωνα με δηλωσεις του....μπραβο προεδρε...
  Αλλα ρε μεγαλε..εσενα σε πειραξαν
  οι τοξοβολοι που μαλιστα δεν επαιζαν ολο το καλοκαιρι ..τωρα δεν σε πειραζει το ξεπουλημα του γηπεδου στον αππολλωνα και μαλιστα καθε μερα και οχι απο τις ακαδημιες αλλα απο την κανονικη ομαδα
  Αλλα μαλλον η διοικηση του αο σταματας με τον βαγγελακη τα εχει βρει με τον αλλο βαγγελακη της κοινοτητας βλεπεις το μαμαλο ειναι γλυκο !!!και τωρα ολα ειναι καλα και ωραια και πρεπει να ειναι οι σταματιωτες να ειναι εθνικα περηφανοι για την απολυτη ξεφτιλα τους !!!! Μπραβο ρε προεδρε και σε ανωτερα....μπραβο ρε βαγγελη του αο και σε ανωτερα...καλες μπισνες....!!!
  Αλλα εσεις που διοικειτε τι κανετε?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Σήμερα το πρωί, μέτρησα ότι μέσα στις τελευταίες 3 εβδομάδες στάλθηκαν 99 πορνοσχόλια.
  Καταλαβαίνω βέβαια ότι ο παροξυσμός του "αγοριού" μεγαλώνει.
  Αλλά μήπως βρε Ψάκη μου, θα ήταν καλύτερα κάθε τόσο να πηγαίνεις κάπου να ξεχαρμανιάζεις, έστω και στα κρυφά, και με τους ιδιαίτερους τρόπους που περιγράφεις στα πορνοσχόλιά σου;
  Το λέω μήπως και ηρεμήσεις λιγάκι και δούμε και κανένα σκουπίδι να μαζεύεται δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Στο μεταξύ, καταιγισμός ανακοινώσεων ανάμεσα στο δημαρχείο και την Ενωτική Πρωτοβουλία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος27/9/17 1:50 μ.μ.

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΜΑΖΙΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΝΤΗΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙΜΑΣ ΕΙΝΕ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΙΤΟΙ Η ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΙΘΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ
  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ? ΛΑΚΟΥΒΕΣ? ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ?
  ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ?
  ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΗ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑΤΟΝ Κο ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ? ΑΛΕΙΘΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος27/9/17 5:42 μ.μ.

  Σημαντική τοποθέτηση έκανε ο ανεξάρτητος σύμβουλος για το θέμα των λογαριασμών του νερού.

  Επεσήμανε ότι σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, η καταμέτρηση των υδρομέτρων για το Β' τετράμηνο θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή 1,5 μήνα αργότερα, με αποτέλεσμα η κατανάλωση να ανέβει κλίμακα και ο λογαριασμός που θα λάβου οι κάτοικοι να έχει ένα σημαντικό καπέλο - χαράτσι, άλλοι μικρό και άλλοι μεγάλο. Και όλα αυτά εξ αιτίας της ανικανότητας της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος να οργανώσει στοιχειωδώς το τμήμα που εποπτέυει. Αν δεν μποορείτε κυρία Πέππα να κάνετε τη δουλειά σας, μην μας φορτώνετε εμάς το λογαριασμό. Παραιτηθείτε ή πληρώστε εσείς τα καπέλα. Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να δικαιολογείστε διαρκώς και να μην πράττετε τίποτα. Λίγο τσίπα δεν κάνει κακό. Αφήστε κατά μέρος τη μανία για τον Συνεταιρισμό και ασχοληθείτε με τα του οίκου σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/9/17 10:54 μ.μ.

   Να παραιτηθουν τρελος εισε? πρωτα θα τα καταστρεψουν ολα Και θα παραδωσουν ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ Ευτυχως εβαλε ο θεος το χεριτου και δεν καηκαμε φετος το καλοκαιρι

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/9/17 7:16 π.μ.

   Ξέχασα να πω ότι ο δημοτικός σύμβουλος που έκανε την παρέμβαση ηταν ο Σ. Γιαννουλάτος

   Διαγραφή
 42. Ανώνυμος27/9/17 8:06 μ.μ.

  Ενοχλήθηκε ο κ. Ζαμάνης, ο «σχεδόν δήμαρχος»

  λέει η Ενωτική Πρωτοβουλία και τον τρολάρει χωρίς έλεος.

  Γιατί προτιμάς τον μονόλογο κ. Ζαμάνη και γιατί απευθύνεσαι στους πολίτες της Κηφισιάς;

  Οι πολίτες του Διονύσου είναι για εσένα κατωτέρου επιπέδου

  ή «δραπέτευσες» στην Κηφισιά για να πουλήσεις παραμύθια

  όταν εδώ στο Διόνυσο οι δημότες ταλαιπωρούνται

  από τα σκουπίδια και τα κλαδιά στους δρόμους,

  από τις λακκούβες στην άσφαλτο και τις πλημμύρες με την παραμικρή βροχή,

  από την λειψή αποχέτευση που δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις,

  από τις παιδικές χαρές που είναι παρατημένες και κλειδωμένες τρία χρόνια τώρα;


  Θα μας πεις πώς αμείβεται ο πολυπράγμων κ. Κουρκούτας, ο ακούραστος «εθελοντής» που διαθέτει μόνιμα γραφείο μέσα στο Δημαρχείο και ασχολείται με τα πάντα απασχολούμενος καθημερινά επί ώρες;

  Θα μας πεις, επιτέλους, τι έργο έχουν παραγάγει οι σύμβουλοί σου για τις νομικές υποθέσεις και για την παιδεία και τον πολιτισμό, που πληρώνονται με το δημοτικό χρήμα;

  Θα μας πεις, επιτέλους, τι θα γίνει με την περίπτωση του συνεργάτη σου, του κ. Κασαπάκη, και τα «δημοτικά ψητοπωλεία» στα γλέντια και τα πανηγύρια που συχνά-πυκνά οργανώνετε;

  Θα μας πεις, επιτέλους, πού πήγαν τα 135.000 ευρώ με τα οποία γενναιόδωρα επιχορηγούσατε τη Νίκη Δροσιάς του συνεργάτη σου, τότε και τώρα, κ. Μπέτση, από το 2007 έως το 2010 χωρίς παραστατικά και χωρίς απολογισμό;

  Θα μας, πεις, επιτέλους, τι θα κάνεις με το δημοτικό περίπτερο του Διονύσου που από 9 τ.μ. έγινε ολόκληρο mini market με πάνω από 5πλάσια επιφάνεια και ρευματοδοτείται παράνομα από το παρακείμενο σχολείο;

  Πες μας, επιτέλους, πότε θα σταματήσεις τη βιομηχανία των κατατμήσεων και των απευθείας αναθέσεων κ. Ζαμάνη;

  Και πότε θα σταματήσεις τον πολιτικό εκμαυλισμό με τους προκλητικούς «επιλεκτικούς διορισμούς»;

  Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις κ. Ζαμάνη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος27/9/17 8:10 μ.μ.

  ΒΟΜΒΑ από την ΟΔΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


  "Απαιτείται έρευνα αγοράς όταν υπάρχει μόνο μια προσφορά"

  Σύμφωνα με απόφαση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου “Όταν, σε διαγωνισμό προμήθειας Ο.Τ.Α., με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, συμμετείχε ένας μόνο υποψήφιος προμηθευτής, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να κατακυρώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σε αυτόν. Υποχρεούται, όμως, να εξετάσει εάν η μοναδική αυτή προσφορά είναι συμφέρουσα, εξετάζοντας προσφερόμενες, σε προηγούμενους διαγωνισμούς, τιμές σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία όπως την τρέχουσα τιμή στην αγορά για όμοια ή παρεμφερή είδη. Απαιτείται, συνεπώς, ειδική αιτιολογία, άλλως είναι μη νόμιμη η κατακυρωτική, της προμήθειας, απόφαση. Κατά το στάδιο της κατακύρωσης τα αρμόδια όργανα κατακυρώνουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού με το ποσοστό έκπτωσης που προσέφερε ο ανάδοχος για τα υπό προμήθεια είδη. Όμως, δεν απαγορεύεται ο ανάδοχος να προβεί εκουσίως σε αύξηση των ποσοστών έκπτωσης για όλες ή για κάποιες από τις κατηγορίες ειδών της διακήρυξης, για τις οποίες υπέβαλε προσφορά. Η αναθέτουσα αρχή, οφείλει να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όπως ακριβώς αυτό διαμορφώθηκε μετά την πρόσθετη προσφερόμενη έκπτωση, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι κατά τα λοιπά δεν επέρχεται καμία τροποποίηση στα τεχνικά στοιχεία της προσφοράς και στις εν γένει υποχρεώσεις του αναδόχου που απορρέουν από τις τεχνικές προδιαγραφές και τους λοιπούς όρους της διακήρυξης”.

  Κάποιοι εκεί στις σχολικες επιτροπες βλέπω να χάνουν τον ύπνο τους. Όχι μόνο μια προσφοράέπαιρναν για τα πάντα, αλλά είχε και εξωπραγματικές τιμές !!!!!

  Ενας εισαγγελεας βρεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/9/17 1:37 μ.μ.

   ΕΡΧΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

   Διαγραφή
 44. Ανώνυμος28/9/17 1:36 μ.μ.

  Αντε να χαθητε που για ολα φταιη η ΠΕΠΠΑ Η Ο ΖΑΜΑΝΗΣ Αυτοι πετανε τα σκουπιδια εξω απο τους καδους? Ποιος πετα τα κηποια οπου βρει? ποιος ριχνη βοθρολυματα στους δρομους? Για να σας ακουω τωρα? Η ΠΕΠΠΑ φταιη που το συνεργειο του ιδιωτη αφηνη σακουλες οπου βρεθη και οπου σταθη ? Με ποιου εντολη δεσμευουν λεοφορειο καθε μερα για την μεταφορα τον εργατων του ιδιωτη? το αναφερη η σχετικη συμβαση?ΕΕΕΕΕΕΕΕ? κΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟΤΕΣ Αφηστε την γρινια και τα πικροχολα σχολια η ΠΕΠΠΑ η ο ΖΑΜΑΝΗΣ ? Ποιος φται η γαμωτην τρελαμου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος29/9/17 8:38 π.μ.

  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΒΡΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΤΙ ΠΡΟΣΑΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ?

  Αγαπητή κα Χαζάπη,
  Σχετικά με την ανάρτησή σας για τις παιδικές χαρές του Δήμου Διονύσου έχω να σας επισημάνω τα εξής:
  Προφανώς ο Λόρδος Κέλβιν έχει δίκιο ότι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια ΑΛΛΑ

  1, Καλό είναι όταν γίνονται συγκρίσεις κόστους σε έργα αυτές να αφορούν ομοειδή πράγματα.
  2, Πράγματι πριν 14 μήνες στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κρυονερίου είχα πει για συντήρηση οργάνων σε 25 παιδικές χαρές με κόστος 380000 Ευρώ οι οποίες όμως σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και από το σώμα των ανεξάρτητων πιστοποιητών δεν θα ήταν δυνατή η πιστοποίησή τους.
  3, Επίσης όταν γίνεται σύγκριση κόστους πρέπει να γίνεται σε σχέση με το μέγεθος της κάθε παιδικής χαράς, τον τύπο των οργάνων και το πλήθος τους.
  4, Βέβαια το κόστος κάθε παιδικής χαράς είναι διαφορετικό πριν και μετά την Δημοπράτηση του έργου, άρα δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση μεταξύ ενός δημοπρατημένου και συμβασιοποιημένου έργου και ενός έργου που θα δημοπρατηθεί.

  Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια που πετύχαμε των 19 παιδικών χαρών προϋπολογισμού 1200000 Ευρώ αλλά και την Δημοπράτηση από τον Δήμο Διονύσου εντός του 2017 άλλων 6 παιδικών χαρών προϋπολογισμού 380000 Ευρώ, θα έχουμε έως το τέλος του 2018 πιστοποιήσει το σύνολο των παιδικών χαρών, τις οποίες θα αποδώσουμε σταδιακά στους Δημότες του Δήμου Διονύσου για χρήση με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

  Τέλος να μου επιτρέψετε να σας επισημάνω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει τουλάχιστον την ίδια ευαισθησία με εσάς για την σωστή και διαφανή αξιοποίηση του Δημοσίου χρήματος και το αποδεικνύει αυτό καθημερινά.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΪΚΟΣ
  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών και Χωροταξίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος29/9/17 8:38 π.μ.

  Και η απάντηση της Οδού Διονύσου

  Αγαπητέ Κύριε Αντιδήμαρχε,

  Ασφαλώς και είναι επιβεβλημένη η σύγκριση όμοιων ή σχετικών πραγμάτων, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε παραλογισμούς. Δηλαδή, να συγκρίνουμε πιστοποιημένες παιδικές χαρές, παρεμφερούς μεγέθους και σχετικού τύπου και πλήθους εξοπλισμού.

  Όπως επίσης, είναι επιβεβλημένη η χρήση της ορθής ορολογίας, προκειμένου να μην δημιουργούνται παρανοήσεις. Δηλαδή, να διακρίνουμε το εκτιμώμενο κόστος μιας παιδικής χαράς, όταν βρισκόμαστε στο στάδιο της σύνταξης του προϋπολογισμού δημοπράτησης, από το αναμενόμενο κόστος, όταν είμαστε στο
  στάδιο της συμβασιοποίησης ή από το τελικό κόστος, αφού το έργο θα έχει πια ολοκληρωθεί.

  Πλην όμως, δεν ήμουν εγώ, αλλά εσείς, που ανακοινώσατε στο Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου, τον Ιούλιο του 2016, ότι ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής και πιστοποίησης των 25 Παιδικών Χαρών, και όχι της προμήθειας οργάνων, θα ήταν – βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου – 380.000 ευρώ.

  Ούτε ήμουν εγώ, αλλά πάλι εσείς που, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Ροδόπολης, πριν από τρεις μόλις μήνες, χαρακτηρίσατε την υπόθεση της εργολαβίας των 7 πρώτων Παιδικών Χαρών «αμαρτωλή ιστορία».
  Αναφερόμενος μάλιστα στον προγραμματισμό του εν λόγω θέματος, δηλώνατε πως «δεν τον κάνατε εσείς, αλλά τον βρήκατε».

  Παραλογισμό ακόμη έχουμε αν σκεφτεί κανείς πως η Παιδική Χαρά στο Διόνυσο, που ήδη άνοιξε και λειτουργεί, είναι μεγάλη σε έκταση, συγκριτικά φερ’ ειπείν με εκείνη του Αγ. Στεφάνου, αλλά διαθέτει μόνο 5 όργανα, που κι αυτά απευθύνονται σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα παιδιών. Και αυτό δεν είναι δική μου μόνο επισήμανση αλλά, όπως γνωρίζετε, και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.

  Για να έρθουμε τώρα και στο κόστος των Παιδικών Χαρών, φαντάζομαι προσέξατε τις επισημάνσεις της ανάρτησης της Οδού Διονύσου για τη διαφορά μεταξύ τιμών προϋπολογισμού και σύμβασης. Νομίζω πάντως πως στην περίπτωση της «αμαρτωλής ιστορίας» των 7 Παιδικών Χαρών – που τελικά έγιναν 6-, αδικείτε τον εαυτό σας: Ο αρχικός προϋπολογισμός τους σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν 600.000 ευρώ, δηλαδή καθεμιά θα στοίχιζε γύρω στις 86.000 ευρώ- ή, τέλος πάντων, οι μεγαλύτερες περισσότερο και οι μικρότερες λιγότερο.

  Όσο για την ευαισθησία στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, δεν χρειάζεται νομίζω να σας υπενθυμίσω ότι τούτη δεν είναι γενική και αόριστη. Είναι, αντιθέτως, πολύ συγκεκριμένη και αποδεικνύεται κάθε φορά εκ του αποτελέσματος. Αφορά στα χρήματα των δημοτών και κατοίκων, στους οποίους και ανήκω, και οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πού πάει και το τελευταίο ευρώ του Δήμου, όπως άλλωστε ήταν η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προεκλογικά.

  Με ειλικρινή εκτίμηση

  Για την Οδό Διονύσου

  Μαρία Χαζάπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος29/9/17 8:40 π.μ.

  ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ.
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΖΑΠΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΛΑΒΕ Η ΚΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ !!!!

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΑΣΤΟ ΒΡΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ .................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος29/9/17 8:45 μ.μ.

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 28/09/2017

  Προς: τον κύριο Διονύση Ζαμάνη
  Δήμαρχο Διονύσου

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Εμείς οι κάτοικοι του Αγ. Στεφάνου, έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε, για ποιό λόγο, με μεγάλη προθυμία, αποδεχτήκατε το πολυνομοσχέδιο που ψήφησε κυβέρνηση του ΣΥΡΥΖΑ το 2016, που επί της ουσίας καταργεί το νόμο 4280/2014, σύμφωνα με τον οποίο λυνότανε οριστικά το οικιστικό το πρόβλημα των ορίων όχι μόνο του Αγίου Στεφάνου αλλά και της Άνοιξης, των Αγίων Αγγέλων και της Ραπεντώσας.

  Με τις ενέργειές σας δεχθήκατε ότι το σύνολο σχεδόν της πόλης μας εμπίπτει στο άρθρο 24 του νόμου 3889/2010 του γνωστού και ως «νόμου Μπιρμπίλη» παραδίδοντας «αμαχητί» τον Άγιο Στέφανο στην δικαιοδοσία των Δασαρχών.

  Οφείλατε να γνωρίζετε, τουλάχιστον ιστορικά, ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές, από τότε που εμφανίστηκε το πρόβλημα της αμφισβήτησης των ορίων μέχρι τώρα, έδωσαν μάχες για την κατοχύρωση τους.

  Δυστυχώς είστε ο πρώτος Δήμαρχος που επί της θητείας του επιβεβαιώνεται η κατάργηση των ορίων του Αγίου Στεφάνου και των άλλων Πόλεων και Περιοχών και μάλιστα στη χειρότερη χρονική συγκυρία, αφού είμαστε σε αναμονή της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

  Και η αναντιστοιχία των λόγων και των πράξεων σας φτάνει στα όρια της «κοροϊδίας» αφού πριν τρεις μήνες στείλατε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τους χάρτες του Δήμου Διονύσου ως καθ' όλα νόμιμους και μάλιστα με πορτοκαλί περιγράμματα ακόμη και για τις περιοχές των αστικών πυκνώσεων.

  Αναθέσατε δε και σχετική μελέτη στο δασολόγου κύριο Χλύκα, τον οποίο μάλιστα θεωρούσατε ως καταλληλότερο μελετητή για το σκοπό αυτό και σήμερα δεν την παραλαμβάνετε (!!!). Τι σας τρόμαξε κύριε Δήμαρχε;

  Μήπως γι’ αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Ιουλίου του 2017, αναιρέσατε τα πορτοκαλί περιγράμματα και αρχίσατε να τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια και χωρίς καμία αντίσταση το άρθρο 24 του «νόμου Μπιρμπίλη».

  Μας χρεώνεται με μειωμένο ΤΑΠ, όπως έχουν όλες οι εκτός σχεδίου περιοχές και τι ειρωνεία καμαρώνετε ότι με τη μείωση αυτή «υπερασπίζεστε» τα δικαιώματα των Δημοτών και «νοικοκυρεύετε» σιγά – σιγά τον Δήμο.

  Βεβαίως ξεχνάτε κύριε Δήμαρχε, ότι οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και των άλλων περιοχών, πληρώνουν για τα ακίνητά τους ΕΝΦΙΑ ως εντός ορίων οικισμού και όχι ως εκτός σχεδίου πόλης.

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

  Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να ενημερώσετε τους Δημότες, γιατί η Νομική Υπηρεσία, σας συμβούλευσε, να μην έχουμε στο Δήμο μας Κτηματολόγιο αλλά να παραμείνουμε στο Υποθηκοφυλακείο, κάτι που πετύχατε με την προσφυγή σας στο Σ.τ.Ε.

  Αλήθεια κύριε Δήμαρχε μήπως θα πρέπει να προγραμματίσετε μια δημόσια συζήτηση για να ενημερωθούν οι Πολίτες για την τύχη των Πόλεων τους από σας προσωπικά.

  Διαφορετικά μπορεί να πιστεύουμε ότι ο κατάλογος αυτών που προσπαθείτε να μας αποσιωπήσετε είναι μεγάλος και αφορά ακόμη και κοινωνικά ευαίσθητα θέματα και όσο δεν ενημερώνετε τους δημότες τόσο η κοινωνία δεν μπορεί να είναι ήσυχη για το μέλλον της.

  Προς το παρόν μένουμε εδώ…..


  Για την «Συμμαχία για τον Πολίτη»
  (Δημοτική Ενότητα Αγίου Στεφάνου)


  ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
  ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος30/9/17 7:20 μ.μ.

  ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Α. ΠΕΠΠΑ

  (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΎΣΟΥ)

  «Μπάχαλο η συνεδρίαση του Τοπικού Ροδόπολης»

  Τελείως διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη παρουσίασε το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης στη χθεσινή, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασή του, με τους τόνους να ανεβαίνουν για πρώτη φορά τόσο, που πολλοί παριστάμενοι κάτοικοι έκαναν έκκληση για συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να πάει ο τόπος μπροστά. Η αντιπαράθεση εστιάστηκε κυρίως ανάμεσα στον Πρόεδρο Μ. Κόκκαλη και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα, ενώ στις έντονες αψιμαχίες συμμετείχαν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Χωροταξίας Δ. Ράικος, καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Στ. Μαγγίνα.


  Δική της επιστολή, άλλωστε, προκάλεσε τη συζήτηση του πρώτου θέματος, που αφορούσε σε έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και διαγράμμισης πεζοδιαβάσεων, πέραν αυτών που προβλέπει η ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη για τη Ροδόπολη.

  Σε δυο σημεία εστιάστηκαν κυρίως οι διαφωνίες, καθώς και η αντιπαράθεση, ανάμεσα στους αιρετούς:
  *Μπορούν να γίνονται- και υπό ποιες προϋποθέσεις- παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης, εφόσον δεν προβλέπονται από ένα επιστημονικό εργαλείο, όπως είναι μια κυκλοφοριακή μελέτη;

  Όχι, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, μια που η τυχαία επιλογή σημείων οδηγεί σε παρεμβάσεις- παγίδες, που με τη σειρά τους εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων: “Οι 4 διαβάσεις που προβλέπονται στη μελέτη καλώς φρεσκαρίστηκαν, όμως οι υπόλοιπες 16 που δεν προβλέπονται έγιναν τυχαία, άναρχα και σε σημεία πλήρως ακατάλληλα”, τόνισε επανειλημμένα αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα ο κ. Κόκκαλης, που έβαλε και την παράμετρο της ευθύνης αν συμβεί κάποιο ατύχημα: “Δεν νοείται διάβαση πεζών πάνω σε φρεάτιο, πάνω σε στροφή, πάνω στην είσοδο σπιτιών. Ποιος θα φέρει την ευθύνη αν συμβεί κάτι;”, αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος.

  Μπορούν, αντέκρουσε η Αντιδήμαρχος, μια που απαντούν στις ανάγκες των κατοίκων και στο προεκλογικό πρόγραμμα της Διοίκησης του Δήμου, ενώ βασίζονται σε εκτιμήσεις των Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και σε ομόφωνη πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου στο Τεχνικό Πρόγραμμα περί κατασκευής πεζοδρομίων και διαβάσεων πεζών: “Δεν είναι πάντα αναγκαίος ο συγκοινωνιολόγος, κι ούτε όλες οι Δημοτικές Κοινότητες έχουν μελέτες. Οι παρεμβάσεις μας γίνονται, όπου εκτιμά η Υπηρεσία ότι είναι αναγκαίες”, απάντησε η κ. Πέππα. Προσέθεσε μάλιστα πως η ίδια βλέπει και σφυγμομετρά τις αντιδράσεις του κόσμου και πως το έργο θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες, ενώ η αρχή έγινε από τη Ροδόπολη γιατί “είναι η πιο καθαρή και τακτοποιημένη περιοχή”. Κατηγόρησε, τέλος, τον Πρόεδρο ότι είναι αυτός που δεν θέλει τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις στην περιοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος30/9/17 7:21 μ.μ.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ


  *Ενημερώθηκε ή όχι ο Πρόεδρος για την έναρξη των εργασιών;
  Όχι, υποστήριξε και πάλι ο κ. Κόκκαλης, που πριν από λίγες ημέρες είχε δημοσιοποιήσει και τη σχετική έντονη διαμαρτυρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Μέχρι σήμερα δεν έχω μάθει ποιος ήταν ο εντολέας για τις διαβάσεις και τις διαγραμμίσεις, τα οποία κατ’ αρχάς πληροφορήθηκα από κατοίκους. Ο τοπικός σύμβουλος κ. Σεϊντής, μου είπε πως την εντολή είχε δώσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Τον ρώτησα και αυτός δήλωσε άγνοια. Εν συνεχεία απευθύνθηκα στην Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος με ερώτημα για συγκεκριμένο πεζοδρόμιο εκτός Σχεδίου και μου απάντησε πως εκεί θα φτιάξει μονοπάτι. Μακάρι να φτιαχτούν όλα τα πεζοδρόμια στο χωριό. Αλλά είναι δυνατόν να μην ενημερωνόμαστε από κανέναν για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει;” Ο ίδιος προσέθεσε πως «αν έλειπε η ασυνεννοησία, ο αυταρχισμός και η έπαρση κάποιων που ασκούν εξουσία, τότε στη Ροδόπολη θα γίνονταν έργα που θα τρίβαμε τα μάτια μας».


  Δεν είναι απαραίτητη η συγκατάθεση του κάθε Προέδρου, απάντησε η κ. Πέππα, τη στιγμή που υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, κατηγορώντας τον κ. Κόκκαλη πως όφειλε να γνωρίζει τι γίνεται στην περιοχή του: «Γιατί επικαλείται άγνοια ο Πρόεδρος; Υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για τα πεζοδρόμια και τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις. Πρέπει να παίρνουμε το ΟΚ από κάθε Πρόεδρο για τα έργα;” (σ.σ. επειδή πολύς λόγος έγινε χθες για αυτή την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού, πρόκειται για μια από τις προτάσεις της περιοχής στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που κατατέθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και μιλάει για “Κατασκευή πεζοδρομίων όπου αυτό απαιτείται”, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις ή συγκεκριμένη καταγραφή αναγκών).

  Οι λεκτικές αψιμαχίες συνεχίστηκαν με τις παρεμβάσεις της ανεξάρτητης κ. Μαγγίνα, που επεσήμανε πως μια που νεότερη κυκλοφοριακή μελέτη δεν υπάρχει, “οι δυο Αντιδήμαρχοι με τη δική τους λογική ζωγράφισαν τις διαγραμμίσεις”, αλλά και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών που κατηγορούσε την κ. Μαγγίνα για στείρα αντιπολίτευση.

  Οι φωνές που ζητούσαν συνεννόηση και συνεργασία από τους συναρμόδιους φορείς δεν εισακούονταν, ενώ δεν έλειψε και η παρέμβαση δημότη που ζητούσε να διακοπεί η συνεδρίαση και να κληθεί ο Δήμαρχος Διονύσου για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Αλλά και η επισήμανση του κ. Κόκκαλη πως για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του Τοπικού της Ροδόπολης σημειώνεται τέτοια ένταση, την οποία απέδωσε ευθέως στην παρουσία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος.

  Εν κατακλείδι, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος, έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας έχει ήδη αποσταλεί στους δυο Αντιδημάρχους καθώς και στην Τροχαία Κηφισιάς, όπου αναφέρονται οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκτός προβλέψεων κυκλοφοριακής μελέτης, ενώ οι αρμόδιοι τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους.

  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ
  Η διάβαση στη συμβολή των οδών Ροδοπόλεως και 25ης Μαρτίου «πέφτει» σε φρεάτιο…
  … ενώ αυτή επί της οδού 25ης Μαρτίου, οδηγεί κατ’ ευθείαν στην έξοδο γκαράζ!
  http://www.odosdionysou.gr/2017/09/30/%CE%BC-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος30/9/17 9:50 μ.μ.

  την έκραξαν για τα καλά οι δημότες τη πέππα που πήγε να πουλήσει μούρη στη μαγγίνα και τον κόκκαλη στη ροδόπολη.
  που είναι κυρά μου ο δήμαρχος τη ρώταγαν αλλά αυτή έκανε πως δεν άκουγε. το ίδιο και ο φτιόγκος που είχε πάει μαζί της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος1/10/17 1:28 μ.μ.

  Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Δροσιάς την Παρασκευή είχαν προσκληθεί αλλά δεν προσήλθαν ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Στασινοπούλου και ο Πρόεδρος της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής, γεγονός που καταδικάστηκε από τους παριστάμενους γονείς.
  Και σα να μην έφτανε αυτό, σε συνάντηση που έκαναν λίγη ώρα πριν από τη Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και ο Διευθυντής του σχολείου με το Δήμαρχο και τους δικούς του τα άκουσαν από πάνω.
  Ούτε λίγο ούτε πολύ οι Ζαμάνης, Πέππα (ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ;;;;;;) Δελαγραμμάτικας (ως Πρόεδρος της Β’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής) και Νταγκαλή (ως ειδική σύμβουλος παιδείας και πολιτισμού) μίλησαν απαξιωτικά για τους γονείς και τους κατηγόρησαν ότι δεν ξέρουν τι διαβάζουν και τους χαρακτήρισαν αχάριστους που δεν εκτιμούν την προσπάθεια του Δήμου να δώσει στα παιδιά ένα καλό σχολείο!

  Έχουν ξεφύγει οι τύποι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Ανώνυμος1/10/17 1:33 μ.μ.

  Μεγαλώνει η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδών που θα φοιτήσουν στο Ζάννειο

  Maria Chazapi

  Όποιος παρακολούθησε προχθες βράδυ, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Δροσιάς, δεν μπορεί παρά να θεωρήσει την αισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής Διονύσου για την άμεση και ομαλή λειτουργία του Ζάννειου, όπου θα φιλοξενηθεί το σχολείο, μάλλον υπερβολική. Κι αυτό γιατί οι γονείς ήταν κάτι παραπάνω από ανήσυχοι για τα μέτρα που η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει προκειμένου τα παιδιά τους να πηγαίνουν και να φεύγουν από το μισθωμένο σχολικό κτήριο επί της οδού Θησέως με απόλυτη ασφάλεια.  Πιο συγκεκριμένα:
  Τόσο ο νέος Διευθυντής του ΓΕΛ Δροσιάς Α. Ρέτσης, όσο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ε. Φουντουκίδου, παραδέχονταν πως το Ζάννειο, στο κομμάτι του που έχει μισθώσει ο Δήμος, έγινε σχολείο- κόσμημα, που θα λύσει πέρα από κάθε αμφιβολία με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα της συστέγασης Γυμνασίου- Λυκείου στο σχολείο της Δροσιάς. Εντούτοις, παραμένει ακόμη άλυτο το πρόβλημα της εξασφάλισης συνθηκών που θα επιτρέπουν στα παιδιά να κινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους:
  Σύμφωνα με την κ. Φουντουκίδου, στο μισθωτήριο συμβόλαιο μεταξύ Δήμου και Ζαννείου ρητά αναφέρονται οι δυο έξοδοι που προβλέπονται στο σχολικό κτήριο- μια επί της Λ.Θησέως, στο ύψος του καφέ Τρούφα, όπου υπάρχει και φωτεινός σηματοδότης, και μια επί της οδού Λεύκης, που σήμερα χρησιμοποιείται για την κυκλοφορία των οχημάτων του Αρσακείου Τοσιτσείου.  Όμως στο σχετικό πρακτικό καταλληλότητας αναφέρεται μόνο μια είσοδος, αυτή επί της οδού Λεύκης, η οποία χαρακτηρίζεται χαμηλής κυκλοφορίας, και- δυνητικά- ακόμη μία που θα μπορούσε να διαμορφωθεί για λόγους ασφαλείας στον ίδιο δρόμο. Στην 5μελή Επιτροπή Καταλληλότητας προήδρευε η Π. Ξυθάλη από τη Διεύθυνση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης ως αναπληρώτρια του Σ. Κάπελλα από τη Β’ Βάθμια Εκαπίδευση, μια αρχιτέκτων μηχανικός από τον πρώην ΟΣΚ, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Διονύσου Α. Πέππα, μια εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και μια εκπρόσωπος της ΔΟΥ Κηφισιάς. Οι παραπάνω ομόφωνα ενέκριναν την καταλληλότητα του κτηρίου, εφόσον προηγουμένως ολοκληρωθούν οι απαραίτητες κτηριακές επισκευές.  Όπως είναι εντούτοις γνωστό, στην κάθοδο της Θησέως προς Κηφισιά, από την Τρούφα μέχρι τη Λεύκης, και για απόσταση μισού χιλιομέτρου περίπου, πεζοδρόμιο δεν υπάρχει. Συνεπώς τα παιδά που θα κατευθύνονται προς το σχολείο έχοντας περάσει σ’ αυτήν την πλευρά του δρόμου από το φανάρι της Τρούφας, θα είναι για μεγάλη απόσταση εκτεθειμένα στην αυξημένη- λόγω ώρας- κίνηση των οχημάτων, περπατώντας πάνω στη Λεωφόρο. Δεν έχει άλλωστε περάσει πολύς καιρός που σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ακριβώς στο σημείο εκείνο με θύμα μαθητή του Αρσακείου. Το Δικαστήριο, μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην προχθεσινή Συνέλευση, δέχθηκε ως αιτία του ατυχήματος την έλλειψη πεζοδρομίου.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος1/10/17 1:33 μ.μ.

  Την κατάσταση αυτή και τους προβληματισμούς τους εξέθεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων, που μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη λίγη ώρα πριν από τη Γενική Συνέλευση. Στη συνάντηση αυτή παρευρίσκονταν επιπλέον η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκαπίδευσης του Δήμου Α. Δελαγραμμάτικας καθώς και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου για θέματα παιδείας και πολιτισμού Ξ. Νταγκαλή. Οι εντυπώσεις από τη συνάντηση αυτή, όπως τις μετέφερε στη Γενική Συνέλευση η Πρόεδρος του Συλλόγου, ήταν αλγεινές: Ο Σύλλογος και τα αιτήματά του αντιμετωπίστηκαν, όπως δήλωσε η κ. Φουντουκίδου, πλήρως απαξιωτικά από τους τέσσερις συνομιλητές τους, που έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τους γονείς ότι δεν ξέρουν τι διαβάζουν αλλά και να τους χαρακτηρίσουν αχάριστους που δεν εκτιμούν την προσπάθεια του Δήμου να δώσει στα παιδιά ένα καλό σχολείο!

  Οι γονείς δεν έφυγαν πάντως με άδεια χέρια από τη συνάντηση με το Δήμαρχο: “Μας υποσχέθηκαν πως θα μπει παλλόμενο φανάρι, σήμανση και διαγράμμιση μέχρι την τοποθέτηση σταθερού σηματοδότη, μπορεί να ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου για να βοηθά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει μονοδρόμηση και διαμόρφωση της οδού Λεύκης (σ.σ. που, σημειωτέον, ανήκει στο γειτονικό Δήμο Κηφισιάς, όπως άλλωστε και οι εγκαταστάσεις του Ζαννείου), ενώ θα χρησιμοποιηθεί λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας για να διευκολύνει την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο. Επιπλέον καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλισθεί σχολικός τροχονόμος, παρόλο που δεν προβλέπεται για παιδά Λυκείου”, είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου.  Ημίμετρα χαρακτηρίστηκαν, όμως, οι παραπάνω παρεμβάσεις του Δήμου από την πλειονότητα των γονέων, με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν πως αν δεν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης, στο σχολείο αυτό τα παιδιά τους δεν θα τα στείλουν!

  Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση, από τους περίπου 60 γονείς που παραβρέθηκαν, να συνταχθεί έγγραφο προς όλους τους συναρμόδιους φορείς- Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Παιδείας και Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσου, Περιφέρεια Αττικής, Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) και Δήμο Κηφισιάς- όπου θα αναφέρεται πως ο Σύλλογος δεν θεωρεί ασφαλή την πρόσβαση των μαθητών από την οδό Λεύκης διότι το συγκεκριμένο σημείο που έχει επιλεγεί για να διασχίζουν τα παιδιά τη Λεωφόρο Θησέως είναι επικίνδυνο και καθόλου ασφαλές, με οποιονδήποτε τρόπο και αν ρυθμιστεί η κυκλοφορία. Μοναδική λύση ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών θεωρεί ο Σύλλογος την είσοδο από τη Λ. Θησέως στο ύψος της Τρούφας, η οποία και έχει παραχωρηθεί ως είσοδος στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

  Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και τούτο: Στη Γενική Συνέλευση είχαν προσκληθεί αλλά δεν προσήλθαν ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Στασινοπούλου και ο Πρόεδρος της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής, γεγονός που καταδικάστηκε από τους παριστάμενους γονείς. Παρών ήταν εντούτοις με την ιδιότητά του ως γονιού ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τσούκας, μέλος ο ίδιος της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, όπου πριν από λίγες μόλις ημέρες όλοι συμφωνούσαν πως “Πρώτα η ασφάλεια των παιδιών και μετά όλα τα άλλα”.

  ΑπάντησηΔιαγραφή