.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Ούτε ηθικό ούτε νόμιμο!

Τον τελευταίο καιρό η διοίκηση Ζαμάνη έχει απωλέσει όλα τα προσχήματα. Πράττει και ανήθικα και παράνομα.

Χαρακτηριστικά είναι δύο ακόμα πρόσφατα σκάνδαλα, όπου εμπλέκονται αντιδήμαρχοι και τα οποία αποκάλυψε η αντιπολίτευση και ο τοπικός τύπος. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πλευρά Ζαμάνη όχι μόνο δεν έλαβε θέση, αλλά απάντησε με καταγγελίες κατά του Καλαφατέλη, όταν ήταν … Κοινοτάρχης!

Το πρώτο και σοβαρότερο σκάνδαλο είναι αυτό του περίπτερου του Διονύσου. Εν ολίγοις, η ιστορία έχει ως εξής. Στενός συγγενής του αντιδημάρχου Βασίλη Δαρδαμάνη πλειοδότησε (στο τέλος του 2015) στη δημοπρασία ενοικίασης ενός δημοτικού περιπτέρου 5 τ.μ. και λοιπών χώρων 8 τ.μ., έναντι ενοικίου 1.000 ευρώ. Το πρώτο πράγμα που  έκανε ήταν να το επεκτείνει στα 50 τ.μ., κάτι που δεν προβλεπόταν από την διακήρυξη. Για να καλυφθεί, έστειλε στην Τεχνική Υπηρεσία μια λίστα παρεμβάσεων, που – όπως λέγεται – ενεκρίθη.

Κι εδώ έχουμε την πρώτη παρανομία. Είτε η Τ.Υ. του δήμου κακώς ενέκρινε τις επεκτάσεις, καθώς έτσι καταστρατηγούσε τη διακήρυξη και δημιουργούσε - εκ των υστέρων - αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος όσων μειοδότησαν (για 5 τ.μ. και όχι για 50 τ.μ. …), είτε ο πλειοδότης συγγενής δεν περιέλαβε στο αίτημά του τις επεκτάσεις που επρόκειτο να κάνει. Αλλά τις έκανε και οι του δήμου έκαναν πως δεν είδαν τίποτα…

Αλλά ακόμα κι έτσι, με τα 50 τ.μ. αντί των 5 τ.μ., ο μισθωτής δεν έδωσε ποτέ το νοίκι ολόκληρο και στην ώρα του. άλλοτε το αργούσε, άλλοτε έδινε κάτι έναντι κι άλλοτε δεν έδινε τίποτα. Κι ο δήμος συνέχιζε να κάνει πως δεν βλέπει τίποτα….

Μα το χειρότερο ήταν ότι έπαιρνε (“δανειζόταν”) ρεύμα από το γειτονικό δημοτικό σχολείο, το οποίο επιβάρυνε με την κατανάλωση από τις θερμάστρες του χειμώνα και τα κλιματιστικά που βρίσκονται στα 50 τ.μ., που πέραν του περιπτέρου λειτουργούσαν σαν “τσιπουράδικο”. Και ποιος ήταν ο υπάλληλος της πρωινής βάρδιας; Ο ίδιος ο νυν αντιδήμαρχος, που τότε ήταν Πρόεδρος του Θέσπιδος!... Κι αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τους υπαλλήλους του δήμου που του πήγαιναν εκεί τα έγγραφα για υπογραφή!

Και πάλι κανείς δεν έβλεπε τίποτα… Ούτε καν η Σχολική Επιτροπή που πλήρωνε καλοκαιριάτικους λογαριασμοιύς φεσωμένους από τα κλιματιστικά, ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά… Απανωτές παρανομίες και παραβάσεις καθήκοντος.

Κι όταν ο Καλαφατέλης – με τη βοήθεια κάποιων πολιτών, που επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι – υπέβαλε αναφορά και τα ερωτήματα γύρισαν επίσημα στον δήμο, ο Ζαμάνης αναγκάστηκε να σώσει τα προσχήματα κι έφερε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου ο ενοικιαστής να κηρυχθεί (δήθεν) έκπτωτος. Κι εκεί, οι Ζαμανοσύμβουλοι παραβίασαν για άλλη μια φορά το νόμο και έδωσαν (δήθεν) δυο μήνες περιθώριο στον “φτωχό βιοπαλαιστή που επιτελεί κοινωνικό έργο στην αποκλεισμένη περιοχή του Διονύσου”. Και πρώτος και καλύτερος ο γνωστός (για την … κοινωνική του ευαισθησία) Θόδωρος Στάικος, που με δακρύβρεκτα λόγια ζήτησε από τον δήμο να τον βοηθήσουν, δίνοντάς του δωρεάν ρεύμα και νερό – γιατί κι αυτό το “δανειζόταν”… (Σταματώ, γιατί δεν αντέχω να εξιστορώ άλλο…)

Η τελική απόφαση περί αναβολής της έξωσης και του στρουθοκαμηλισμού για την συνέχιση της κλοπής του ρεύματος του σχολείου ήταν προφανώς παράνομη και αφορά – πέρα από τους άμεσα εμπλεκόμενους και καλύπτοντες την υπόθεση – και όσους υπερψήφισαν την παρωδία διαδικασίας εκείνη τη μέρα. Συνιστά δε σαφή παράβαση καθήκοντος όλων.

(Διαβάστε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου εδώ και θα καταλάβετε περισσότερα).

Στο δεύτερο σκάνδαλο πρωταγωνιστεί η αντιδήμαρχος Αναστασία Στασινοπούλου, η οποία ενέκρινε αστραπιαία το αίτημα “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” μιας ιδιωτικής εταιρείας (όπου …συμπτωματικά συνεργάζεται ο ξάδελφός της) και παραχώρησε με διαδικασίες εξπρές το γήπεδο της Σταμάτας. Και  μέσα σε λίγες ώρες από την ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια – αίτηση, απόφαση, ανάρτηση, όλα την ίδια μέρα! – κάτι φορτηγά ξεφόρτωναν τον εξοπλισμό στο γήπεδο…

Μόνο που από την πρεμούρα της να τελειώσει την υπόθεση, η νομοθεσία που επικαλέστηκε στην απόφασή της αφορά άλλα πράγματα και πιο συγκεκριμένα την παραχώρηση σχολικών χώρων σε μη κερδοσκοπικούς συλλόγους της περιοχής! Εδώ όμως είχαμε αθλητικό χώρο – και όχι σχολικό – που παραχωρείτο, χωρίς καμία συζήτηση, διαβούλευση, έρευνα κλπ σε μια ιδιωτική εταιρεία! Επομένως (και αυτή) η απόφαση είναι παράνομη!


Το πρόβλημα για την Στασινοπούλου όμως έχει και μια άλλη διάσταση. Δεν έλεγξε καθόλου την επάρκεια του προσωπικού της εταιρείας να κάνει αυτή τη δουλειά – εξειδικευμένες μετρήσεις σε αθλητές, κατά δήλωσή τους. Έχει άραγε να επιδείξει κάποιον φάκελο με περιγραφή του τι πρόκειται να γίνει, πώς και από ποιους; Με ποιες γνώσεις άραγε η ίδια ρισκάρει την ασφάλεια των παιδιών, που θα προσέλθουν να “εξεταστούν”; Και τι αλήθεια θα γίνουν  τα προσωπικά αυτά δεδομένα; Ποιος θα τα διαχειριστεί;

Οι επιλογές της αντιδημάρχου είναι και παράνομες και μη ηθικές. Βέβαια, ίσως επικαλεστεί την αφέλεια που την διακρίνει και σε άλλες δημόσιες ενέργειές της, όπως την απουσία της από την ψηφοφορία για την εκλογή Ζώτου και την εισήγησή της για την επιχορήγηση του συλλόγου που η ίδια είναι μέλος ΔΣ και η μητέρα της πρόεδρος. Αλλά, το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, ουδέ γυναικός σοφής – πόσο δε μάλλον το τρις! Αν δεν μπορείτε, παραδεχτείτε το, παραιτηθείτε και αποφύγετε (τουλάχιστον) τη πολιτική χλεύη.

Συμπέρασμα: Εκτός από την παρανομία στην οποία η διοίκηση Ζαμάνη βυθίζεται όλο και περισσότερο για να καλύψει τις πομπές της, γίνεται πια προκλητική η έλλειψη κάθε ηθικής αναστολής.

Ξεφτίλα και σαπίλα μέχρι το κόκκαλο…

16 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/10/17 2:15 μ.μ.

  Εν αναμονή ο Σύλλογος Γονέων Λυκείου Δροσιάς για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο Ζάννειο

  16 Οκτ 2017
  by Maria Chazapi

  Άλλο ένα μέτωπο φαίνεται να έχει ανοίξει η Διοίκηση του Δήμου, αυτή τη φορά με το Σύλλογο Γονέων Λυκείου Δροσιάς, του σχολείου που σύντομα θα μετεγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις του Ζαννείου. Η μετεγκατάσταση αυτή, όπως είναι γνωστό, απασχολεί εδώ και καιρό τους γονείς, μια που ανησυχούν για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο νέο σχολείο: Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η είσοδος που προβλέπεται είναι αυτή επί της οδού Λεύκης, στην οποία για να φθάσουν τα παιδιά πεζή, χρειάζεται να περπατήσουν πάνω στη λεωφόρο Θησέως για απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων, και σε ώρα που η κίνηση των οχημάτων- λόγω και του παρακείμενου Αρσάκειου- είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

  Στις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για τη λύση του προβλήματος, οι γονείς- όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν- αντιμετωπίσθηκαν πλήρως απαξιωτικά ως αχάριστοι που δεν εκτιμούν το σχολείο που τους εξασφάλισε ο Δήμος, ενώ δέχονται και κατηγορίες για την ανατροφή των παιδιών τους. Παραδέχονται πάντως πως από την πλευρά των αρμοδίων φορέων- και είναι πολλοί- έχουν γίνει κάποια βήματα για τη διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών.

  Όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ε. Φουντουκίδου σε ακόμη μια έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, οι Δήμοι Διονύσου (που ενοικιάζει το κτήριο) και Κηφισιάς (όπου ανήκει χωροταξικά το Ζάννειο), καθώς και η Περιφέρεια, έχουν δώσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την τοποθέτηση και ρευματοδότηση πεζοφάναρου που θα τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Λεύκης και Θησέως, αλλά και παλλόμενου φαναριού που θα προειδοποιεί τους οδηγούς, με τη σχετική διαιδκασία να καθυστερεί στη ΔΕΔΔΗΕ. Επιπλέον ο Δήμος Διονύσου θα προβεί στη διευθέτηση και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στο σημείο του πεζοφάναρου, ενώ με την άδεια του όμορου Δήμου Κηφισιάς θα διαμορφωθεί μονοπάτι από την πλευρά του Ζαννείου που θα οδηγεί στην είσοδο του σχολείου μέσα από ένα παρκάκι και όχι μέσω της Λεωφόρου. Για το μεσοδιάστημα, τέλος, θα επιστρατευθεί η δημοτική συγκοινωνία για τη μεταφορά όσων μαθητών δεν πηγαίνουν στο σχολείο με τους γονείς τους, με σημείο συνάντησης το σημερινό Λύκειο Δροσιάς, ώστε από εκεί να οδηγούνται με ασφάλεια στο Ζάννειο.

  Έντονη, εντούτοις, ήταν η δυσπιστία των γονιών στις παραπάνω ανακοινώσεις, μετά και από την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος τους εκ μέρους εκπροσώπων του Δήμου το τελευταίο διάστημα, ενώ κυριάρχησε η άποψη πως ένας από τους σκοπούς της δημόσιας εκπαίδευσης είναι να δίδεται η δυνατότητα στα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο τους με τα πόδια. Φόβοι επιπλέον εκφράστηκαν για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης με τη δημοτική συγκοινωνία, μια που ο αριθμός των μαθητών που θα τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το πρωί ξεπερνάει τους 100, ενώ διαφορετικά είναι τα ωράρια λήξης της κάθε τάξης ή και τμήματος. Η πορεία, τέλος, του λεωφορείου μέχρι την είσοδο του σχολείου επί της οδού Λεύκης κρίνεται προβληματική, ενώ μελετάται η λύση της κυκλικής διαδρομής, όπως γίνεται για παράδειγμα στο Γυμνάσιο- Λύκειο Διονύσου, για την οποία όμως απαιτούνται επιπλέον εργασίες, και μάλιστα σε δρόμους που δεν ανήκουν στο Δήμο Διονύσου.

  Στο μεταξύ, άγνωστη παραμένει η ημερομηνία μετεγκατάστασης του Λυκείου Δροσιάς στο νέο σχολείο, όπου απομένει να εκτελεσθούν κάποιες τελευταίες εργασίες, όπως ενημέρωσε τους γονείς η Πρόεδρος του Συλλόγου.

  ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΟ ΔΥΝΑΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/10/17 4:55 μ.μ.

  Εκτός από όλα προκηρύσσουν διαγωνισμούς για την επισκευή των οχημάτων τού δήμου ύψους εκατομυρίων € για την επόμενη 3ετια, δηλαδή δεσμεύουν με συμβάσεις από τώρα και την επόμενη δημοτική αρχή.! Δήμαρχε μην ξεχνάς ότι υπάρχει και δικαιοσύνη και φυλακή. Άντε λοιπόν μετά από δήμαρχος και "καγκελάριος" στο Γεντί κουλέ.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος17/10/17 7:30 μ.μ.

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΕΧΕΙ ΜΑΡΟΥΛΙ ΑΡΚΕΤΟ ΑΚΟΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος18/10/17 6:01 μ.μ.

  Δελτίο Τύπου
  Αν και κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες παρακολουθώντας τα δήθεν επιτεύγματα και τα καμώματα της ανεκδιήγητης δημοτικής αρχής, είναι αλήθεια ότι δεν τους προλαβαίνουμε. Ο κ. Ζαμάνης και η παρέα του έχουν γίνει πρωταθλητές στην ανικανότητα, την ασυδοσία και τη διαπλοκή. Μόνο τις τελευταίες μέρες καταγράψαμε μια σειρά από μικρές ενδιαφέρουσες καθημερινές ιστορίες από τη σαπουνόπερα «Έργα και Ημέρες Δ. Ζαμάνη, του σχεδόν δημάρχου».
  Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017, για την παροχή υπηρεσίας τακτικού ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή λογιστή των Οικονομικών Καταστάσεων του Δήμου για τις χρήσεις 2016-2017 και του καταργηθέντος ΝΠ∆∆ Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Διονύσου «Ο ΘΕΣΠΙΣ»» για τη χρήση 2016 εγκρίθηκε δαπάνη 24.000 ευρώ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
  Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 16 Απριλίου 2015, για την ίδια παροχή υπηρεσίας στο Δήμο για τις χρήσεις 2014-2015 εγκρίθηκε δαπάνη 17.000 ευρώ με πρόχειρο διαγωνισμό.
  Με απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Ο ΘΕΣΠΙΣ», στις 21 Απριλίου 2016, για την ίδια παροχή υπηρεσίας για τη χρήση 2015 εγκρίθηκε δαπάνη 4.200 ευρώ.
  Δηλαδή, για μια υπηρεσία που πληρώθηκε το 2015-16 πολύ λιγότερο, μετά από διαδικασία πρόχειρου διαγωνισμού, ο κ. Ζαμάνης δίνει φέτος με απευθείας ανάθεση 24.000 ευρώ!Πού θα πάνε τα παραπανίσια χιλιάρικα κ. Ζαμάνη; Πού θα πάει το δημοτικό χρήμα;
  Ύστερα, ήρθε η υπόθεση με τη παραχώρηση του δημοτικού γηπέδου της Σταμάτας.
  Την ίδια στιγμή που τα αθλητικά σωματεία του δήμου προσπαθούν να χωρέσουν τις δραστηριότητες στους
  υφιστάμενους χώρους έρχεται ο κ. Ζαμάνης και με την υπογραφή της κ. Στασινοπούλου, με διαδικασία-express, παραχωρεί το γήπεδο δωρεάν σε ιδιωτικό φορέα. Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του κ. Ζαμάνη, που την ίδια μέρα (α.) κατατίθεται η αίτηση της ιδιωτικής εταιρείας στο δήμο, (β.) υπογράφεται η απόφαση Δημάρχου και δημοσιεύεται στη διαύγεια και (γ.) η εταιρεία εγκαθιστά τον εξοπλισμό της στο γήπεδο!!!. Εμείς, πάντως, πιστεύουμε ότι η κ. Στασινοπούλου δεν έδρασε με τέτοια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα επειδή συγγενής της εμφανίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας. Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει διαπλοκή αλλά συμπτώσεις! Να θυμίσουμε, όμως, στην κ. Στασινοπούλου κάτι που ως αντιδήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει. Ότι οι παραχωρήσεις των δημοτικών γηπέδων γίνονται με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.
  Ακολουθούν οι καταγγελίες δύο πολιτών.
  Η κ. Πασιπουλαρίδου από τη Δροσιά κατήγγειλε ότι στην καινούργια παιδική χαρά της περιοχής έχουν προκληθεί βλάβες και φθορές από βανδαλισμούς και ότι εξαιτίας ζημιάς στα όργανα σημειώθηκε ατύχημα και ένα μικρό παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κ. Ζαμάνη, η κ. Πασιπουλαρίδου δεν είναι, προφανώς, εμμονική πολίτης που σας έχει στοχοποιήσει και επιδιώκει να σας βλάψει. Και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η αμέλεια, η αδιαφορία και ηανικανότητά σας έχουν γίνει επικίνδυνες για τους πολίτες. Ή, μήπως, νομίζετε, ότι οι παιδικές χαρές ανήκουν στο δήμο Αλεξανδρούπολης;
  Η κ. Γεωργίου από το Κρυονέρι κατήγγειλε την κοπή δύο ώριμων και υγιών πεύκων μπροστά από το σπίτι της. Και σ΄αυτή την περίπτωση, οι φωτογραφίες που δημοσιεύει δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η αυθαιρεσία και η ασυδοσία σας έχουν γίνει επικίνδυνες και για το περιβάλλον. Η ομάδα του κ. Ζαμάνη μεγαλώνει. Μπαίνουν κι άλλοι στο κάδρο. Καλώς ήρθατε κ. Στασινοπούλου.
  Εμείς ξέρουμε. Όλοι, πλέον, ξέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΖΑΜΑΝΗ ΚΛΠ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

  ΠΡΟΣ

  ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  Γραφείο Δημάρχου
  Δροσιά, 16-10-2017
  Αρ.Πρωτ.: 71

  ΚΟΙΝ. – κα Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικών Δομών Δήμου Διονύσου

  – κα Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Διονύσου

  – Σχολική Επιτροπή

  – Διευθυντή Λυκείου Δροσιάς

  ΘΕΜΑ: «Το με αρ.πρωτ. 32221/10-10-2017 έγγραφό σας»

  Λάβαμε γνώση του εν θέματι εγγράφου σας απευθυνόμενο προς το Διευθυντή του Λυκείου Δροσιάς με κοινοποίηση προς το Σύλλογό μας και παρότι έως σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία έγγραφη απάντηση στα έγγραφα που σας έχουμε υποβάλει σχετικά με την μετεγκατάσταση του Λυκείου Δροσιάς στο νέο κτίριο εγκαταστάσεων Ζαννείου, σας ενημερώνουμε ότι μετά από ενημέρωση από το Διευθυντή του Λυκείου Δροσιάς και προσωπική επικοινωνία με γονείς μαθητών του Λυκείου μας, ο αριθμός των μαθητών που θα μεταβαίνει με τα πόδια στο σχολείο της οδού Λεύκης είναι εκατόν τριάντα δύο (132).

  Αφού, όπως αναφέρετε, στο εν θέματι έγγραφό σας προτίθεσθε να καλύψετε τη μεταφορά αυτών των μαθητών με τη δημοτική συγκοινωνία για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι την τοποθέτηση του σηματοδότη στη συμβολή της οδού Λεύκης με τη λεωφόρο Θησέως, αναμένουμε έγγραφη ενημέρωσή μας σχετικά με τον αριθμό των οχημάτων που θα μεταφέρουν το πρωί τους μαθητές, την ώρα αναχώρησης των οχημάτων το πρωί από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Δροσιάς προς το νέο κτίριο της οδού Λεύκης, τις ώρες αναχώρησης από το κτίριο της οδού Λεύκης καθώς όπως ήδη γνωρίζετε οι μαθητές του Λυκείου δεν αποχωρούν την ίδια ώρα από το σχολείο αλλά σε διαφορετικές ώρες ανάλογα με το πρόγραμμά τους. Με δεδομένο ότι πρόκειται για δημοτική συγκοινωνία, η οποία όπως γνωρίζουμε, τουλάχιστον έως σήμερα εξυπηρετεί όλους τους δημότες του Δήμου Διονύσου, δημιουργείται η εύλογη ανησυχία μας για το αν οι μαθητές θα φθάνουν έγκαιρα την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των μαθημάτων, ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου, αν από τις 12.00 μ.μ. και μετά έως τις 14.10 θα υπάρχει η δυνατότητα να αποχωρήσουν από το σχολείο με τη δημοτική συγκοινωνία, αν η δημοτική συγκοινωνία θα μπορέσει να καλύψει τον ανωτέρω αριθμό μαθητών οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στο νέο σχολικό κτίριο τη συγκεκριμένη ώρα έναρξης του ημερήσιου σχολικού προγράμματος.

  Επειδή στις προφορικές συζητήσεις μας με καθ’ ύλην αρμόδιους εκπροσώπους του Δήμου, δεν έχουμε λάβει σαφή και συγκεκριμένη απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα, τα οποία άπτονται της ασφάλειας των μαθητών κατά τη μετακίνησή τους προς και από το νέο σχολικό κτίριο και της ομαλής λειτουργίας του σχολείου

  Παρακαλούμε για την άμεση (εντός 2 ημερών) έγγραφη ενημέρωσή μας για τα ανωτέρω θέματα και τη διαβίβαση της παρούσας αρμοδίως ώστε να έχουμε απάντηση από την κατά την κρίση σας αρμόδια υπηρεσία.

  Μετά τιμής

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ

  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΚΗ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος18/10/17 8:31 μ.μ.

  Κοπές πεύκων στο Κρυονέρι, εκτός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου!

  18 Οκτ 2017
  by Maria Chazapi

  Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Κρυονέρι, μια που χθες είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κοπή δυο δέντρων στην οδό Μαραθωνοδρόμων, κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής, χωρίς άδεια. Το γεγονός ανήρτησαν στο facebook με φωτογραφίες οι περίοικοι Ε. Γεωργίου και Β. Πετρόχειλος, οι οποίοι σήμερα αναμένεται να υποβάλουν αιτήματα, ώστε να τους χορηγηθούν όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα από το Δασαρχείο, το Τοπικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

  Η κοπή των δυο πεύκων ηλικίας 30-50 χρόνων όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της περιοχής, έρχεται λίγες μέρες μετά από την ψήφιση σχετικού θέματος για όλο το Δήμο τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στις 12 Σεπτεμβρίου, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/9. Όσον αφορά ειδικά στο Κρυονέρι, εξετάστηκαν πέντε αιτήματα για κοπή πεύκων, πλατανιών και ευκαλύπτου στις οδούς Φιλελλήνων και Αγ. Παντελεήμονος, Ιωνίας, Αγ. Τριάδος, Νυμφών και Πολυτεχνείου. Κανένα από τα αιτήματα δεν αναφερόταν στην οδό Μαραθωνοδρόμων, ενώ και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν εξαιρετικά φειδωλά στην άδεια κοπής- πράγμα που καθιστά ακόμη πιο περίεργη τη χθεσινή εξέλιξη. Οι προσπάθειες, τέλος, της Οδού Διονύσου να επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δ. Χριστόπουλο απέβησαν μέχρι στιγμής άκαρπες. Ανταποκρίθηκε εντούτοις η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα, με την οποία επίσης επικοινωνήσαμε, που τόνισε πως σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της υπηρεσίας επρόκειτο για δυο ξερά πεύκα, συμπληρώνοντας πως «τίποτα χλωρό δεν κόβεται χωρίς αυτοψία και απόφαση». Προσέθεσε μάλιστα πως ίσως τα δυο δέντρα να αποτελούν περιπτώσεις που έρχονται από παλαιότερα και ήρθε η σειρά τους να κοπούν, μια που έχει μπει τάξη σ’ αυτό το ζήτημα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η κοπή δέντρου μόνο απλή διαδικασία δεν είναι: Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κοπές πρέπει να περάσουν από την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία, και εν συνεχεία να δοθεί η εντολή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για να προχωρήσει στην κοπή ή σε ό, τι άλλο έχει αποφασισθεί- κλάδεμα κ.λπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος19/10/17 7:22 π.μ.

  Απανωτά τα χτυπήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος19/10/17 7:20 μ.μ.

  Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

  Ο «επαγγελματίας αυτοδιοικητικός», ψεύτης, επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν γνώριζε το πώς ρευματοδοτείται το περίπτερο του Διονύσου. Δήλωσε επίσης ότι ενώ το περίπτερο ήταν 5 τετραγωνικά μέτρα η παρούσα Διοίκηση με την ανοχή της το μεγάλωσε.

  Θαυμάστε τον ψεύτη με έγγραφα.

  Ποια είναι η αλήθεια;
  Όχι μία, αλλά δύο φορές (!) επί διοίκησής του επιχειρήθηκε το περίπτερο να τακτοποιηθεί και να ρευματοδοτηθεί με το νόμο περί αυθαιρέτων ως 40 τ.μ. (!!): μία το 2012 και μία τον Ιανουάριο του 2014, αλλά και οι δύο έμειναν ημιτελείς και ανολοκλήρωτες(!!!)

  Το γιατί ας το απαντήσει ο θρασύτατος επαγγελματίας ψεύτης που κάνει τον ανήξερο και στην καταγγελία του ουσιαστικά καταγγέλλει τον εαυτό του γιατί αποδεδειγμένα πια φαίνεται ότι ήξερε και ρευματοδοτούσε παράνομα…

  Η παρούσα Διοίκηση σύντομα θα έχει λύσει και αυτό το πρόβλημα που ο επαγγελματίας ψεύτης της κληρονόμησε και απλά το καταγγέλλει από εμπάθεια και όχι από ενδιαφέρον αν το ρεύμα το πληρώνει η Σχολική Επιτροπή και το επιβαρύνονται τα σχολεία.

  Εκεί πια, στα σχολεία, το «έργο» της διοίκησής του είναι γνωστό και με πόρισμα από Ορκωτούς Λογιστές.

  Καληνύχτα Πινόκιο.

  Έπεται συνέχεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/10/17 8:47 μ.μ.

   Και οι δυο τους είναι ίδιοι.
   Μαλώνουν ποιος είναι χειρότερος ψεύτης
   Ποιος είναι μεγαλύτερος κλέφτης.
   Ας απολαύσουμε το ξεκατίνιασμα.
   Γιατί και οι δύο είναι αυτοί που είναι.
   Μας κορόιδεψαν από μια φορά ο καθένας.
   Φτάνει πια.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος19/10/17 9:02 μ.μ.

  δηλαδη ο ζαμανης ηξερε οτι τα σχολεια πληρωνουν το περιπτερο του δαρδαμανη και του προηγουμενου και δεν εκανε τιποτα τρια χρονια τωρα; ρε σεις δεν εχετε τσιπα πανω σας; ενας εισαγγελεας δεν μπορει να βρεθει να σας μαγκωσει ρε παλιανθρωποι; και λιγο σας ειναι να σας λεω ετσι. ρε μπιτακο τι κανεις; εσυ ζυγουνα; τους καλυπτετε ωρε; στρατηγε εσυ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/10/17 9:06 μ.μ.

   Ο μπιτακος ασχολείται με τον "ικαριοτικο" και ο Ζυγουνας είναι μόνος.!!

   Διαγραφή
 10. Όντως, η ανακοίνωση των Ανοικτών Οριζόντων αποδεικνύει ευθέως ότι ο Ζαμάνης και η συμμορία του ήξεραν εξ αρχής ότι ο εκάστοτε ενοικιαστής έκλεβε το ρεύμα σε βάρος του σχολείου!
  Ποιος θα βρεθεί να τους στείλει στον Κορυδαλλό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος21/10/17 9:56 π.μ.

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
  Ξερετε λενε οτι η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια.Νομιζω δεν χρειαζεται να εξηγησω τι εννοω...ελπιζω οτι δεν χρειαζεται....Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη οπως ειναι,οπως συνεβησαν και συμβαινουν εως σημερα...
  Το περιπτερο υφισταται στο χωρο οπου βρισκεται εδω και 20 ισως και περισσοτερα χρονια (επι Σωτηριου) απεναντι απο το 2ο Δημοτικο σχολειο.Εδω και 20 χρονια λοιπον υπαρχει χωρις καμια διαικπεραιωση νομικη απο καμια αρχη .Δανειζομενο ρευμα απο το σχολειο οπως δανειζεται και ο συλλογος πολιτικης προστασιας ρευμα απο το ιδιο καλωδιο..Τ μισθωτηριο δε ελεγε για 7 τετραγωνικα περιπτερου και 8. Περιμετρικου χωρου ομως τα τετραγωνικα που καλυπτονταν ολα αυτα τα χρονια ηταν 33 μετρα κι οχι 15 .Κανεις ομως στα 20 αυτα χρονια δεν κατηγγειλε τις παρατυπιες αυτες ... Και καμια δημοτικη αρχη απο εποχης Σωτηριου,μετα επι Δαρδαμανη Σπυρου ,επι Καλαφατελη δεν ασχοληθηκε να ελεγξει νομιμοποιησει και να τοποθετησει ατομικο ρολοι στο περιπτερο."σημειωση εδω οτι οταν τους ρωτας ο ιδιος γιατι ρε παιδια δεν το κανατε να ειναι ξεκαθαρο να μην τρεχει ο καθε επαγγελματιας ,η απαντηση ειναι παντα η γνωστη εχει διαδικασιες πολλες κλπ "Που ηταν λοιπον ολοι αυτοι εδω και 20 χρονια "ευηποληπτοι πολιτες" να διαμαρτυρηθουν για ολα οσα συνεβαιναν απο τοτε ;; Ποια Δημοτικη Αρχη πριν κανει ανανεωση στο συμφωνητικο του προηγουμενου που ειχε το περιπτερο ελεγξε αν οσα γραφονται στο συμφωνητικο ειναι σωστα η οχι;;
  Και μιλανε για συμμοριες και συνομωσιες ..ποιοι;;.....Μου θυμιζει αυτο που λεμε "φωναζει ο κλεφτης για να φοβηθει ο νοικοκυρης"
  Επεται και συνεχεια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/10/17 10:04 μ.μ.

   Υπάρχουν φίλε και κάποιοι Ευηπόληπτοι Πολίτες, χωρίς εισαγωγικά αλλά με κεφαλαία, που δεν μένουν υποχρεωτικά στον Διόνυσο και τόσα χρόνια αγνοούσαν αυτά τα παράνομα δώσε πάρε , γιατί οι δημαρχαίοι οπου τα επιτρέπουν τα κρατάνε κρυφά για να μη μαθευτούν και βρεθεί κάποιος να τα καταγγείλει. Δεν ξέρω ποιος και γιατί έκανε τη καταγγελία και τι έκανε ο Καλαφατέλης, και οι προηγούμενοι του, αλλά εγώ τώρα το έμαθα και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Και περιμένω να δω αν κάποιος δημοτικός σύμβουλος δεν φωνάξει τον εισαγγελέα τότε θα το κάνω εγώ. Και θα έρθω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να τους φτύσω όλους κατάμουτρα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/10/17 6:18 μ.μ.

   καλά τα λες...

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος26/10/17 9:12 μ.μ.

  Eπι Ζαμάνη θα έρθει η νομιμότητα που όλοι οι προηγούμενοι κωφευαν αλλα τωρα ξαφνικα την ανακάλυψαν και καταγγέλλουν
  και σπειλώνουν ανθρώπους για ιδιοτελής και πολιτικούς σκοπούς με αλητεία δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή