.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Πλήρες αδιέξοδο και φασιστικές πρακτικές

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, η διοίκηση Ζαμάνη έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και έχει μετατραπεί σε ένα φασίζον καθεστώς. 

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, τίποτα απ’ όσα εξαγγέλλουν δεν  τους βγαίνει. Και τίποτα απ’ ό,τι ξεκινούν δεν ολοκληρώνεται. Το έργο της αποχέτευσης; Η αποκομιδή των σκουπιδιών; Η αντιμετώπιση των νεροποντών; Το κλείσιμο των λακκουβών; Τίποτα! Όλα στη μέση. Όλα χωρίς πρόγραμμα. Όλα χωρίς παρακολούθηση. Το “σύστημα πλημμύρα” της προηγούμενης διοίκησης σε νέα, πιο ανατριχιαστική εκδοχή.

Και παρ’ όλα αυτά, ούτε μία συγγνώμη για την ανικανότητά τους. Η μια δικαιολογία συναγωνίζεται σε γελοιότητα την άλλη και το ένα ψέμα διαδέχεται αναίσχυντα το προηγούμενο. Ο σχεδόν δήμαρχος “δεν είναι ποτέ πρόχειρος”, όπως συνηθίζει να λέει, όταν αδυνατεί να απαντήσει συγκεκριμένα σ’ όσα τον ρωτούν οι πολίτες - το ίδιο και οι συνεργάτες του. Το μόνο που κάνουν είναι να θυμίζουν ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και όλοι οι ‘άλλοι’, που “δεν αφήνουν τη δημοτική αρχή να κάνει έργο”. Αναρωτιέμαι, όταν σε λίγο τελειώσει ο κατάλογος και ξεμείνουν από φταίχτες, ποιους θα κατηγορήσουν για την ανικανότητα και την αποτυχία τους;

Δύο χαρακτηριστικά και επίκαιρα παραδείγματα τούτης της κατρακύλας είναι η υπόθεση του Ζάννειου και η μήνυση κατά Χαζάπη.

Στην πρώτη περίπτωση, οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις στον αγιασμό για την εντός ημερών μεταφορά του λυκείου το νέο κτίριο – στολίδι, όπως το αποκάλεσαν, έδωσαν σταδιακά τη θέση τους στις δικαιολογίες. Τη μια έφταιγε ο διευθυντής που δεν παραλάμβανε - και τι να παραλάβει ο άνθρωπος; - την άλλη δεν υπήρχε πρόσβαση και φανάρι για τους μαθητές, την παράλλη ο αντιδήμαρχος της Κηφισιάς που δήθεν δεν υπέγραφε να μπει το φανάρι, ή ο εκπρόσωπος του Ζάννειου που αρρώστησε, και πάει λέγοντας. Λες κι ήταν άλλων δουλειά να τα σκεφτούν και να τα λύσουν αυτά!... Το τελευταίο πρόβλημα ήταν το αλεξικέραυνο και τα έπιπλα που θα πρέπει να τα μεταφέρουν, φυσικά με ανάθεση σε εργολάβο, λες και ο δήμος ούτε φορτηγά έχει, ούτε και εργάτες! “Λεφτά υπάρχουν”, αρκεί να πηγαίνουν σε ημέτερους.

Αλλά το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι στις δικαιολογίες τους. Είναι στην εγκληματική απερισκεψία τους. Γιατί, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, προκειμένου να προλάβουν την δικαιολογημένη έκρηξη γονιών και μαθητών, επέλεξαν την πιο επικίνδυνη λύση. Τοποθέτησαν το φανάρι στο ύψος της Λεύκης σε ένα σημείο που το πεζοδρόμιο είναι δεν είναι μισό μέτρο! Μπορείτε να φανταστείτε παιδιά Λυκείου να αστεΐζονται περιμένοντας να ανάψει πράσινο σε ένα τόσο μικρό χώρο, ακριβώς πάνω στη λεωφόρο; Ο Θεός να δώσει να μη συμβεί κάτι, γιατί αλλιώς …


Η δεύτερη περίπτωση είναι αποκαλυπτική του ανοικτού πια φασισμού με τον οποίο η ιδιότυπη αυτή συμμορία αντιμετωπίζει πια κάθε πολιτικό της αντίπαλο και με την οποία – όπως εύστοχα επεσήμανε η ‘Νέα Πνοή’- θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι, καθώς φασισμός και βλακεία πάνε μαζί, αυτό μπορεί να εξελιχτεί στο ‘Βατερλώ’ τους. Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι τώρα έχει δοθεί η αφορμή να ανοίξει το απόρρητο του Dionysospost.gr - κάτι που ο Ζαμάνης και οι συν αυτώ δεν φαίνεται να είχαν λογαριάσει καλά.

Κι έτσι, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Κι έτσι, θα αποκαλυφτεί ποιοι είναι πίσω από τον βούρκο του ‘post’ και της ‘voice’. Το αυγό του φιδιού θα αποκτήσει πια – και επισήμως - όνομα και διεύθυνση.

Απ’ τη μεριά μου, το μόνο που θέλω να σχολιάσω στην υπόθεση αυτή είναι το γεγονός ότι ο Ζαμάνης χαρακτήρισε τη ‘Διονυσοσκουφίτσα’ ως απαρχή όλων των κακών στον δήμο. Κι από κοντά, κι οι άλλες (πολιτικές) “παρθενόπες” διέρρηξαν τα ιμάτιά τους για τα αίσχη που δήθεν γράφονται στο blog αυτό, αλλά δεν έχουν ιδέα τι γράφεται στα άλλα, τα φίλα προσκείμενα. Κανείς τους δεν έχει δει ή διαβάσει ποτέ την αλητεία της ‘Φωνής’ – κι από κοντά και του ‘Post’ - που βγάζουν ελεύθερα το μένος τους εναντίον συμπολιτών μας, που το μόνο τους ‘αδίκημα’ είναι ότι εναντιώθηκαν κάποια στιγμή στο καθεστώς Ζαμάνη. Ούτε γνωρίζουν ότι συνάνθρωποί μας λοιδορούνται χυδαία και αβάσιμα με  χαρακτηρισμούς, όπως: κλέφτες, απατεώνες, βρωμιάρηδες, πουτάνες, εκβιαστές κ.λπ., μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή βρέθηκαν ‘απέναντι’ και γι αυτό πρέπει να τους σπάσουν ψυχικά. Οι λοιδορούμενοι δεν έχουν οικογένεια, φίλους, προσωπικότητα. Δεν έχουν τίποτα. Είναι ‘εχθροί’. Αν αυτός δεν είναι φασισμός, τότε αλήθεια δεν ξέρω τι είναι.

Θα μπορούσα να προκαλέσω όλους αυτούς τους άθλιους, να υποδείξουν δημόσια πού και πότε γράφτηκε στο blog αυτό κάτι άλλο από πολιτική κριτική, έστω και σκληρή. Αλλά αντί γι αυτό, τους προκαλώ να διαβάσουν τα σχόλια των φασιστών της Φωνής (του αφεντικού τους) και να φανταστούν ότι απευθύνονται στους/στις συζύγους τους, στις κόρες και τους γιους τους. Πώς θα τους φανεί; Και μην καμωθούν πως δεν γνωρίζουν ποιος μπορεί να γράφει τέτοια πράγματα. Γιατί όλοι πια το ξέρουμε. Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιοι έφεραν τον φασιστικό βούρκο στην πόλη μας, ποιοι τους βοήθησαν και ποιοι καμώθηκαν πως δεν ήξεραν.


ΥΓ. Ζαμάνη, όσους ‘επικοινωνιολόγους’ και να προσλάβεις τώρα πια για να σου φτιάξουν το προφίλ σου, δεν γίνεται τίποτα. Όλοι ξέρουμε τι είσαι.

76 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/12/17 8:52 μ.μ.

  Με ΣΧΕΔΟΝ δάκρυα στα μάτια ο ΣΧΕΔΟΝ δήμαρχος ρωτούσε τους γονείς: Μα γιατί μου χαλατε την εικόνα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/12/17 8:55 μ.μ.

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  Γυμνάσιο Δροσιάς Αττικής, 25ης Μαρτίου & 1ης Μαΐου, 145 72 Δροσιά Αττικής

  Email: gimnasiodrosias@gmail.com

  Facebook: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Δροσιάς Αττικής

  Αρ. Πρωτ.: 133

  Ημερ.: 1/12/2017

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, και προς διευκρίνιση των πραγματικών περιστατικών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι καταλυτική αποδείχτηκε η προσπάθεια των παιδιών του Γυμνασίου Δροσιάς, που με σύνεση και σθένος, διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και έτσι έγινε εφικτός ο ορισμός ημερομηνίας παραλαβής του κτηρίου στο οποίο θα μεταστεγαστεί το Λύκειο Δροσιάς.

  Αρωγοί στη προσπάθειά τους στάθηκαν, αφενός μεν οι συμμαθητές τους του Λυκείου Δροσιάς, αφετέρου δε οι Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων του Γυμνασίου και του Λυκείου Δροσιάς, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.

  Ο καθένας από τη θέση ευθύνης του έβαλε το δικό του λιθαράκι για την επίτευξη του στόχου, ο όποιος δεν ήταν άλλος από την ομαλή λειτουργία των δύο σχολικών μονάδων.

  Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κο Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος ανέλαβε όλα τα έξοδα της επισκευής/ανακαίνισης του κτηρίου που θα υποδεχτεί το Λύκειο Δροσιάς.

  Το ΔΣ


  και συγκρίνετε τι έγραψε το Ποστ του Ζαμάνη
  "Μπροστά στην πίεση που ασκήθηκε και ειδικά όταν τέθηκε προ των ευθυνών του ο διευθυντής του Λυκείου Ανδρέας Ρέτσης αναθεώρησε την προηγούμενη στάση του και δεσμεύτηκε παρουσία των μαθητών, των κηδεμόνων τους, της Αντιδημάρχου Παιδείας Αναστασίας Στασινοπούλου και του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αχιλλέα Δελαγραμμάτικα ότι το συντομότερο, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, το σχολείο θα λειτουργήσει πλέον στο Ζάννειο.

  Είναι χαρακτηριστικό, πως εδώ κι ένα μήνα ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, που τυγχάνει και συνδικαλιστής, έφερνε συνεχώς προσκόμματα στην μετακόμιση, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και του Γυμνασίου Δροσιάς, δεδομένης της έλλειψης χώρων στο κορεσμένο σχολικό συγκρότημα. Οι απίστευτες απαιτήσεις που έθετε κάθε τόσο, επικαλούμενος δήθεν ζητήματα ασφαλείας, δημιούργησαν έντονο προβληματισμό τόσο στη διοίκηση του Δήμου Διονύσου, όσο και στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο, που δημιούργησε με δικά του χρήματα, σχεδόν από μηδενική βάση, ένα υποδειγματικό σχολικό συγκρότημα.

  Μετά την αποχή διαμαρτυρίας των παιδιών και την γενική κατακραυγή ο κ Ρέτσης, από το χωρίς λογική «δεν υπογράφω για τη μεταφορά του σχολείου» των προηγούμενων ημερών, ανέκρουσε πρύμναν και ανακοίνωσε μπροστά σε μαθητές και γονείς ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα μαθήματα θα γίνουν στο νέο, πλήρως ανακαινισμένο και πολυτελές κτήριο. «Κι ας μην είναι τοποθετημένο ακόμη το αλεξικέραυνο»…"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/12/17 7:55 π.μ.

   Την απάντηση στους γονείς που άδειασαν το Ποστ ανέλαβε η Φωνη μέσω ανώνυμου σχολίου. Συγκοινωνούντα δοχεία... Θαυμάστε τον εμετικό επίλογο.

   Ανώνυμος3 Δεκεμβρίου 2017 - 11:45 π.μ.
   Καλημέρα.Επειδή σαν γονιός παιδιού που φοιτά στο λύκειο της δροσιάς νοιάζομαι το ίδιο με τους άλλους για τη μεταστέγαση στο ζάννειο,θα δώσω συγχαρητήρια στον κύριο δήμαρχο που κατάφερε μετά από πολλές δυσκολίες και εμπόδια να λύσει το πρόβλημα. Σας αναφέρω επίσης ότι ο διευθυντής με το σύλλογο γονέων κάθε άλλο παρά βοήθησαν την κατάσταση και το λέω επειδή ήμουν παρών σε συναντήσεις τους.Οι άνθρωποι αυτοί εξαρχής πυροδότησαν εντάσεις εσκεμμένα ο μεν σύλλογος για να κάνει πολιτική και ο άλλος για να αποφύγει την ευθύνη του.Τώρα διαβάζοντας και μία ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του γυμνασίου βλέπω ότι τελικά οι δύο σύλλογουν ερίζουν για του ποιανού περισσότερο οι διαμαρτυρίες οδήγησαν στην άμεση παραλαβή του σχολείου.Καταλήγω στο ότι δικαίως οι περισσότεροι γονείς προτιμούν να απέχουν τελείως από συλλόγους και απορώ πώς εκπαιδευτικοί διδάσκουν τα παιδιά μας όταν άγονται και φέρονται από τα παιχνίδια διάφορων.Αν σε αυτά συνυπολογίσω τις διαδικαστικές δυσκολίες της όλης προσπάθειας θεωρώ το δήμαρχο ήρωα αλλά διαφωνώ με τους χαμηλούς τόνους που επέδειξε μετά από τόσες ανακοινώσεις των δύο συλλόγων και έγγραφα του διευθυντή.Λυπάμαι για λογαριασμό τέτοιων ανθρώπων και χαίρομαι που το παιδί μου θα φοιτήσει στο νέο του σχολείο επειδή ο κος Ζαμάνης έκανε ακόμα και πέρα από αυτά που έπρεπε.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος1/12/17 9:27 μ.μ.

  Δηλαδή - επειδή έχω μείνει πίσω - το κτίριο το ανακαίνησε ο Μάρτινος, το ενοίκιο το πληρώνει το Υπουργείο Παιδείας... Ο Δήμος τι έκανε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος2/12/17 11:54 π.μ.

  Μα τόσο απελπισμένοι είστε που δεν μπορείτε να κρυφτείτε και απλώς ψελίζετε κάτι ακατάληπτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος2/12/17 11:39 μ.μ.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ πρέπει πρωτίστως να αφουγκράζεται την κοινωνία. Να ζει καθημερινά μέσα σ’ αυτήν. Να είναι ανοιχτός και προσιτός στους πολίτες και να ακούει τα παράπονα και τα προβλήματά τους. Να τους συμπαραστέκεται όπως μπορεί και να προσπαθεί με τα όποια μέσα και γνώσεις διαθέτει να λύνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος3/12/17 2:09 μ.μ.

  ΖΑΜΑΝΗ ΝΤΕΡΒΙΣΟΠΑΙΔΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΕ ΣΥ

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΒΡΩΜΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ .

  ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΗΤΟΥ ΣΟΥ ΕΧΘΡΟΥ , ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ.

  ΔΕΝ ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΣΑΙ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
  ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

  ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΡΑ :::

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/12/17 5:27 μ.μ.

   ΝΤΕΡΒΙΣΟΠΑΙΔΟ????? ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ?ΧΑΧΑΧΑΧΑ

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος3/12/17 9:39 μ.μ.

  Ένα ατύχημα που παρολίγον να εξελιχθεί σε δυστύχημα καταγγέλλει στην aftodioikisi.gr οδηγός απορριμματοφόρου του Δ. Διονύσου.

  Όπως επισημαίνει στο σημείωμά του:

  «Την περασμένη Πέμπτη ενώ ήμουν στον παράδρομο της εθνικής οδού δεν έπιαναν τα φρένα του απορριμματοφόρο. Ευτυχώς μπροστά μου υπήρχε μια ανηφόρα και με τη βοήθεια που είχα από το κατέβασμα της ταχύτητας κατάφερα να ακινητοποιήσω το όχημα.

  Ήταν καθαρό θαύμα που δεν υπήρχαν δεκάδες θύματα αφού δεν είχα ούτε φρένο, ούτε χειρόφρενο.

  Στο οδόστρωμα βρισκόταν η δισκόπλακα και λάδια.

  Όταν ανέφεραν το συμβάν στο ΔΣ του δήμου έριξαν ευθύνες στην οδηγό και επικαλέστηκαν ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι και συντηρήσεις.
  Πράγμα αναληθές.

  Λυπάμαι πάρα πολύ όταν από τέτοιες ανευθυνότητας πολύ συχνά χάνονται αθώες ζωές.

  Μάλιστα, το ζήτημα της ασφάλειας του στόλου έθιξαν και δημοτικοί σύμβουλοι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου.

  Όπως σημειώνει το odosdionysou.gr, τόσο ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, όσο και η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ανέδειξαν ένα ακόμη, που αφορούσε σε πρόσφατο περιστατικό με όχημα καθαριότητας. Όπως ανέφεραν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι, το περιστατικό θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί με το χειρότερο τρόπο τόσο για την οδηγό και το πλήρωμα του απορριμματοφόρου, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς, μια που ξαφνικά έσπασαν τα φρένα του οχήματος. Ενδεχόμενο ατύχημα ή και δυστύχημα απεφεύχθη, επειδή στο σημείο εκείνο ο δρόμος- ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ύψος του Κρυονερίου- ανηφόριζε κι έτσι η οδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει ομαλά το όχημα.

  “Θα πρέπει κάποτε να γίνει σοβαρή δουλειά με την τήρηση λεπτομερούς βιβλίου και αρχείου για το στόλο των οχημάτων του Δήμου, ώστε να μην μπαίνουν στην κυκλοφορία οχήματα που μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα”, τόνισε σχετικά ο κ. Ζυγούνας. Ενώ η κ. Σώκου από την πλευρά της ζήτησε να προσκομισθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πλήρης απολογισμός για όλο το στόλο των οχημάτων του Δήμου: “Ζητάω να μάθω πόσα οχήματα έχει ο Δήμος, ποια η παλαιότητά τους, τι service γίνεται, τι προβλήματα παρουσιάζουν ή έχουν παρουσιαστεί, αν είναι ασφαλή για το προσωπικό που τα χρησιμοποιεί” υπογράμμισε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας, εκτιμώντας πως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

  Για τακτικούς ελέγχους και συντηρήσεις των οχημάτων, έκανε λόγο απαντώντας ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που προσέθεσε πως σύμφωνα με τις υποδείξεις των χειριστών, εφόσον ένα όχημα παρουσιάσει πρόβλημα, τότε ακινητοποιείται μέχρι να επισκευαστεί. Διαφορετική γνώμη για το είδος του περιστατικού εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ίσσαρης, με επαγγελματική εμπειρία στην οδήγηση μεγάλων οχημάτων: “Αν σπάσουν τα φρένα, τότε τα μεγάλα φορτηγά ακινητοποιούνται αμέσως. Κάποια άλλη ζημιά έγινε προφανώς”, είπε χαρακτηριστικά. Ενώ την ευθύνη προς τα οχήματα, που χειρίζονται, και προς την Υπηρεσία, στην οποία απασχολούνται, υπογράμμισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Π. Τσούκας, υπενθυμίζοντας ατύχημα που είχε σημειωθεί με όχημα του Δήμου πριν από ενάμιση χρόνο στο Διόνυσο, το οποίο απέδωσε σε ευθύνη του οδηγού.

  Οι εργαζόμενοι, πάντως, που εκείνη την ώρα είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, στο περιθώριο της συνεδρίασης τόνιζαν πως για τις συντηρήσεις των οχημάτων, σύμβαση δεν υπάρχει σε ισχύ και ό, τι γίνεται, γίνεται εκ των ενόντων, κατά περίπτωση και υπό την πίεση της ανάγκης να εξυπηρετηθεί η πόλη στον ευαίσθητο τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων. Έτσι, συμπληρώνουν, βρισκόμαστε ακόμη και να οδηγούμε οχήματα τα οποία δεν είναι πλήρως ασφαλή.
  (AYTODIOIKHSH.GR)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος4/12/17 8:20 μ.μ.

  οξεία-δήλωση του Προέδρου της Σταμάτας στην Ο.Δ.

  «Είναι να γελά κανείς για τον ανελέητο και λυσσαλέο πόλεμο προς τη Δημοτική Ενότητα Σταμάτας. Στις συνεχείς μετακινήσεις του τεχνικού προσωπικού προστέθηκε ύστερα από 3 χρόνια άψογης συνεργασίας, και η μετακίνηση της υπαλλήλου που εκτελούσε χρέη γραμματειακής υποστήριξης στην Κοινότητά μας. Ουδέποτε είχα καμιά ενημέρωση για οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλου, παρόλες τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μου προς τον Δήμαρχο και τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο Προσωπικού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το ολιγαρχικό σύστημα το οποίο διοικεί το Δήμο έχει αποδυναμώσει και συγχρόνως αποξενώσει τις Δημοτικές Κοινότητες, μετατρέποντάς τις σε κομπάρσους δευτερεύοντος ρόλου».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος6/12/17 3:36 μ.μ.

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Δ.

  Άνευρος, υποτονικός και με ηχηρές απουσίες ο απολογισμός πεπραγμένων της Διοίκησης

  by Maria Chazapi

  Σε απολογισμό για λίγους ή σε υποχρέωση που αναγκαστικά έπρεπε να διεκπεραιωθεί, εξελίχθηκε η χθεσινή, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή δια του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη παρουσίασε τα πεπραγμένα της για τα δυο τελευταία χρόνια, 1/9/2015-31/8/2017, ουσιαστικά όμως για τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας της.

  Πέρα από την απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, ανάμεσά τους και ηχηρών ονομάτων, όπως της Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας Α. Στασινοπούλου, του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου αλλά και του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδια, απουσίαζαν και οι 5 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, τέσσερις από τους οποίους ήταν στελέχη μέχρι πρότινος της Διοίκησης, αλλά και οι 4 από τους 7 Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Μ. Κόκκαλης Ροδόπολης, Β. Πέππας Σταμάτας, Χ. Ποτίδης Δροσιάς και Δ. Χριστόπουλος Κρυονερίου, ενώ μόνο ένας τοπικός σύμβουλος έδωσε το παρών, ο Π. Σεϊντής από τη Ροδόπολη. Χαρακτηριστικό ήταν επίσης πως από την πλειοψηφία το λόγο ζήτησε και πήρε μόνο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Β. Δαρδαμάνης, αν και στον κατάλογο ομιλητών είχε γραφτεί και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Π. Ταουξή, ενώ η προσέλευση του κόσμου, των πολιτών, αυτών δηλαδή που είναι οι τελικοί αποδέκτες των επιλογών της Δημοτικής Αρχής για την πόλη στην οποία ζούμε, ήταν τουλάχιστον απογοητευτική, με τους παριστάμενους να μην ξεπερνούν σε καμιά περίπτωση τους 60.

  Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί και η διαμαρτυρία του τοπικού συμβούλου της συμπολίτευσης Ν. Νικηφοράκη προς το Γραφείο Τύπου του Δήμου και την παράταξη της πλειοψηφίας Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες, που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Οδού Διονύσου: “Ο χρόνος αποστολής της μοναδικής πρόσκλησης/ειδοποίησης που έλαβα (σ.σ. το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της συνεδρίασης 5/12) συνάδει με το ενδιαφέρον, την οργάνωση και τη δυναμική της διοίκησης: Η ασυνέπεια, η προχειρότητα και η απρέπεια σπάνε καρύδια. Όσο για το πόσο σημαντικό και ουσιαστικό έργο έχει γίνει 3 ολόκληρα χρόνια ειδικά στο σύνολο του Άγ. Στεφάνου, μην κοιτάμε μόνο το κέντρο που φιλοξενεί το δημαρχείο και τις εκδηλώσεις του, … ένας απολογισμός δεν φτάνει. Μάλλον απολογία αρμόζει”.

  Η διαδικασία του απολογισμού, όπως είχε ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκίνησε με το Δήμαρχο να διαβάζει άνευρα και επί 35 λεπτά περίπου πολυσέλιδο απολογισμό έργων και ενεργειών της Διοίκησής του τα προηγούμενα δυο χρόνια, που κινήθηκε με κεντρική φιλοσοφία να “χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο, να πατήσουμε σε όσα θετικά βρήκαμε, να διορθώσουμε τα πολλά κακώς κείμενα του παρελθόντος νοικοκυρεύοντας το Δήμο και να πολλαπλασιάσουμε το όφελος για το δημότη”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, εξαίροντας τη συλλογική προσπάθεια από “στελέχη με γνώση, εμπειρίες και μεράκι για προσφορά στον τόπο”.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος6/12/17 3:37 μ.μ.

  Στο σύνολό τους οι παρατάξεις της μειοψηφίας κατηγόρησαν τη Διοίκηση για πλήρη αποστασιοποίηση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί συναίνεσης και αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων, καταλογίζοντάς της πρωτίστως απροθυμία στην ενεργοποίηση εκείνων των θεσμών που ευνοούν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση αποφάσεων που τους αφορούν. Όλοι υπενθύμισαν πως τόσο η Επιτροπή Διαβούλευσης, όσο και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, αλλά και το Συμβούλιο Νέων, στο Δήμο Διονύσου παραμένουν ακόμη ζητούμενα, ενώ τα Τοπικά Συμβούλια φαντάζουν περισσότερο διακοσμητικά. Έλλειψη συναίνεσης καταλογίστηκε ακόμη και στα σοβαρά ζητήματα που ταλαιπωρούν όλο το Δήμο όπως το δασικό, το πολεοδομικό κ.λπ., τα οποία μάλιστα δεν θίχτηκαν καθόλου στην παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων από το Δήμαρχο.

  Πολλοί ήταν εξάλλου οι δημοτικοί σύμβουλοι που συνέκριναν τα έργα, για τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί ανά Δημοτική Κοινότητα προεκλογικά, με όσα μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, δίνοντας αρνητικό πρόσημο και κατηγορώντας τη Διοίκηση είτε για προχειρότητα είτε και για ανικανότητα είτε για διαχειριστική και όχι οραματική πολιτική είτε για καπηλεία του έργου προηγούμενων Διοικήσεων, καταχειροκροτούμενοι από τους παρισταμένους πολίτες.

  Δεν ήταν επιπλέον λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τη Διοίκηση για καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού προς τους πολιτικούς της αντιπάλους, αντί για την πραγματοποίηση έργου και ανοίγματος στην κοινωνία του Δήμου Διονύσου.

  Αξιοσημείωτη, τέλος, ήταν η οργανωμένη παρουσία της Συμμαχίας για τον Πολίτη, μιας παράταξης που δεν εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, εντούτοις παρενέβη στη χθεσινή διαδικασία τόσο με πολιτική τοποθέτηση όσο και με ομιλίες μελών της πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος6/12/17 3:39 μ.μ.

  ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ο δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης έκανε τριετή απολογισμό του έργου της διοίκησης του.

  Ο κ. Ζαμάνης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Στόχος μας είναι να χτίσουμε σε οτιδήποτε θετικό παραλάβαμε, να πολλαπλασιάσουμε το αποτέλεσμά του. Αλλά και να διορθώσουμε τα πολλά κακώς κείμενα, νοικοκυρεύοντας το Δήμο. Είμαι περήφανος που ηγούμαι μιας συλλογικής προσπάθειας στελεχών που διαθέτουν γνώση, εμπειρίες και μεράκι για προσφορά στους πολίτες και στον τόπο μας. Όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε κοινά αιτήματα. Και όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τον τόπο στον οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο σημερινός απολογισμός έχει ως γνώμονα τα «θέλω» όλων μας ως δημοτών, τα «θέλω» όλων μας ως κατοίκων».

  Όσον αφορά τα έργα τα οποία έχουν γίνει ο δήμαρχος Διονύσου ενδεικτικά ανέφερε:

  ï 3 νέοι παιδικοί σταθμοί (Ροδόπολη, Κρυονέρι, Διόνυσο) και από φέτος όλα τα παιδιά δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

  ï 2 νέα σχολεία (Δροσιά και Ζάννειο), ετοιμάζεται το 3ο (Άγιο Στέφανο) και έρχονται άλλα δύο σε Διόνυσο και Κρυονέρι

  ï Υπηρεσία φύλαξης σε όλο τον Δήμο

  ï 1,5 εκατομμύριο ευρώ όφελος στον Δήμο από αδήλωτα τετραγωνικά των μεγάλων επιχειρήσεων

  ï Summer camp για τα παιδιά με 2000 συμμετοχές κάθε καλοκαίρι

  ï Φοιτητικό δωρεάν λεωφορείο

  ï Νέο ΚΑΠΗ στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου και επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ στη Δημοτική Ενότητα Σταμάτας

  ï Πλούσιο πρόγραμμα από την «Εστία» για την Τρίτη Ηλικία

  ï Νέο ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου

  ï Ισχυρό δίχτυ Κοινωνικής Προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. με ενισχυμένο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δράσεις Χωρίς Μεσάζοντες, Κοινωνική Ιματιοθήκη και πολλές άλλες πρωτοβουλίες.

  ï Πολιτισμός και Αθλητισμός σε πρώτο πλάνο με δεκάδες εκδηλώσεις και έργα

  ï Σύντομα 4 νέοι χλοοτάπητες σε ανοιχτά γήπεδα του Δήμου

  ï Ένα ξύλινο παρκέ στο κλειστό γήπεδο Αγίου Στεφάνου και ένα ακόμη ετοιμάζεται για το κλειστό γήπεδο Διονύσου

  ï Προχωράει η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και ξεκινούν τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα

  Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ζαμάνης σε συγκεκριμένα ποσά χρηματοδοτήσεων που έχουν εξασφαλισθεί κατόπιν ενεργειών της διοίκησης για έργα το αμέσως επόμενο διάστημα:

  Χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια

  ï Αντιπλημμυρικό στο Βρυσάκι 6,9 εκατ. ευρώ

  ï Αντιπλημμυρικό στην Πιπεροπούλου 5 εκατ. ευρώ

  ï Μελέτη για Ρέμα Διονύσου 1,2 εκατ. ευρώ

  ï Ασφαλτοστρώσεις 1,2 εκατ. ευρώ

  ï Παιδικές χαρές 1,2 εκατ. ευρώ

  Χρηματοδοτήσεις από ΥΜΕΠΕΡΑΑ

  ï Δίκτυο αποχέτευσης σε Δροσιά και Άνοιξη 9,5 εκατ. ευρώ

  Κτιριακές Υποδομές

  ï Λύκειο Διονύσου και Δημοτικό Κρυονερίου 10 εκατ. ευρώ

  Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ήδη εξασφαλίσει συνολικά περίπου 35 εκατ. ευρώ για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών και κατοίκων».

  Ο κ. Ζαμάνης, αφού απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, φορέων και δημοτικών συμβούλων, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της διοίκησής του και τους εργαζόμενους του Δήμου για την ακούραστη προσπάθεια τους και έκλεισε τη συνεδρίαση υπογραμμίζοντας: «Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους και γρηγορότερους ρυθμούς ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους δημότες τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες. Νοικοκύρεμα και πολλή δουλειά για προσφορά στον Δημότη. Έτσι θα προχωρήσουμε».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος6/12/17 3:44 μ.μ.

  Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Λ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
  Συμμαχία για τον Πολίτη


  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 05/12/2017

  Κύριε Δήμαρχε,

  Από την μακροχρόνια ενασχόλησή σας με τα αυτοδιοικητικά και μετά την τριετή θητεία σας ως Δήμαρχος Διονύσου, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι υπάρχει στον Δήμο μας, μια ομάδα ζητημάτων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος, που ταλαιπωρούσαν, ταλαιπωρούν, και δυστυχώς θα ταλαιπωρούν για πολύ ακόμα τους δημότες του Δήμου Διονύσου.

  Τα προβλήματα αυτά είναι:

  · Tο Δασικό

  · Τα όρια των οικισμών

  · Το ιδιοκτησιακό [άμεση σχέση με το Κτηματολόγιο] και

  · Το πολεοδομικό.

  Δύσκολο πακέτο θεμάτων έχει να διαχειριστεί ο Δήμαρχος Διονύσου, η επίλυση των προβλημάτων αυτών, όπως αναφέρατε στον προεκλογικό σας λόγο στην κεντρική πλατεία του Αγίου Στεφάνου, απαιτεί συναίνεση σε βαθμό σύμπνοιας, σωστή ενημέρωση των Δημοτών, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Φορέων και την συμπαράσταση όλων αυτών και πολύ προσπάθεια και συγκέντρωση σε αυτά, για να δοθεί λύση στα πράγματι σύνθετα αυτά προβλήματα.

  Εσείς τι κάνατε κ. Δήμαρχε γι΄ αυτά;

  Δασικό ζήτημα

  Όλοι γνωρίζουμε ότι επίκειται η ανάρτηση των δασικών χαρτών, στον Δήμο Διονύσου, όσο και να το καθυστερεί το θέμα η πολιτεία είναι μνημονιακή υποχρέωση και η ανάρτηση θα γίνει, το πιθανότερο τον Γενάρη του 2018.

  Εσείς κύριε Δήμαρχε πώς θωρακίσατε τον δήμο μας, ενόψει της επικείμενης ανάρτησης;

  Δημιουργήσατε με την στάση σας μια αντιφατική κατάσταση, συγκεκριμένα πήρατε μία δήθεν γενναιόδωρη, αλλά στην ουσία απόλυτα λαϊκίστικη απόφαση να αποχαρακτηρίσετε όλες τις περιοχές του Δήμου Διονύσου, που κατά το Δασαρχείο έχουν πρόβλημα, χαρακτηρίζοντάς τις με πορτοκαλί χρώμα.

  Όμως από την άλλη πλευρά υπάρχει ο νόμος του 2016, που προβλέπει δεσμευτικές διαδικασίες ανάλογα, αν υπάρχει χαρακτηρισμός με κίτρινο ή ιώδες χρώμα, και που για ορισμένες περιπτώσεις [με ιώδες χρώμα] μας δίνει κάποιες δυνατότητες να υπερβούμε τις ακρότητες των δασαρχών.

  Όπως καλά γνωρίζετε, ο νόμος αυτός, όπως και κάθε νόμος, είναι δεσμευτικός τόσο για τον κάθε πολίτη όσο και για τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου , αλλά και για τον επιστημονικό σύμβουλο που προσλάβατε, τον Δασολόγο κ. Χλύκα, και του αναθέσατε την μελέτη για τον δασικό χαρακτήρα του Δήμου μας.

  Όταν η μελέτη ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στον δήμο, εσείς, άγνωστο γιατί, δεν την παραλάβατε.

  Ταυτοχρόνως δεν ξέρουμε τελικά, τι χάρτες έχουν αποσταλεί στον ΕΚΧΑ από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

  Αποτέλεσμα, κατά την άποψή μας αντί να εργαζόμαστε σαν Δήμος να αξιοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες μας δίνει ο νόμος, με τον οποίο όλοι και εσείς και εμείς διαφωνούμε και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξει, εσείς «πετάτε την μπάλα στην κερκίδα» και με την απουσία σας από αυτή την διαδικασία, το παιχνίδι περνά στην πρωτοβουλία των Δασαρχών. Η «νεκροψία», δηλαδή η ανάρτηση των δασικών χαρτών, φοβόμαστε ότι θα είναι επιβεβαιωτική για όλα αυτά.

  Πάρα πέρα, ενημερώθηκαν οι τοπικές κοινότητες, για τα ιδιαίτερα δασικά τους προβλήματα και πώς προετοιμάζονται για την αντιμετώπισή τους;

  Εξάλλου το Δασικό ζήτημα εμπλέκεται σε όλα τα παρακάτω προβλήματα του Δήμου μας,

  Στο ζήτημα των ορίων των οικισμών, ορισμένων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας. Και εξηγούμαι:

  Το 2014, επί των ημερών σας, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ένας νόμος, που έλυνε οριστικά, όλα τα προβλήματα, των ορίων, των δασικών και των πολεοδομικών ζητημάτων, του Αγ. Στεφάνου, της Άνοιξης, των Αγ. Αγγέλων, της Ραπεντώσας,, αυτός ήταν ο νόμος 4280/2014.

  Και επί των ημερών σας, το 2016, μέσα σε ένα «φύρδην – μίγδην» μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, καταργήθηκαν τα άρθρα του 4280/2014 που μας έλυναν τα προβλήματα και επιστρέψαμε στον νόμο Μπιρμπίλη και ιδιαίτερα στα άρθρα 23 και 24 του νόμου 3889/2010, σύμφωνα με τον οποίο, για πρώτη φορά νομοθετικά, οι ως άνω οικισμοί χαρακτηρίστηκαν ως οικισμοί στερούμενοι νόμιμης έγκρισης.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/12/17 3:44 μ.μ.

   Και εσείς κύριε Δήμαρχε τι κάνατε μετά από αυτό;

   Αμαχητί αποδεχτήκατε ότι είμαστε εκτός σχεδίου περιοχές και το πιστοποιήσατε μπαίνοντας στην λογική τους, μειώνοντάς μας τον ΤΑΠ.

   Κερδίσαμε λίγα ευρώ τον χρόνο χάνοντας τα όριά μας, εσείς αυτό το ονομάσατε νοικοκύρεμα, εμείς πάλι νομίζουμε ότι μας ειρωνεύεστε.

   Εγκαταλείψατε τους Δημότες σας, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ξανά, τις υποχρεώσεις τους στα ύψη, τα δικαιώματά τους στο πουθενά.

   Φυσικά εντονότερο είναι το πρόβλημα των ορίων και των δασικών, στις τοπικές κοινότητες και περιοχές που δεν έχουν καν Γ.Π.Σ.

   Όμως κ. Δήμαρχε, το δασικό ζήτημα εμπλέκεται ακόμα και στις τοπικές κοινότητες που έχουν σχέδιο πόλης, μέσω του Ιδιοκτησιακού.

   Το Ιδιοκτησιακό, αγαπητοί συμπολίτες, αφορά ιδιοκτησίες που προέρχονται από την ιδιοκτησία Ηλιόπουλου, έκτασης 39.654.34 τ,μ, την οποία η Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής θεωρεί ως Δημόσια Δασική Έκταση.

   Μέσα στη έκταση αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλές ιδιοκτησίες δημοτών του δήμου Διονύσου, σχεδόν απ΄ όλες τις τοπικές κοινότητες.

   Μήπως αυτός είναι ο λόγος κύριε Δήμαρχε που καταθέσατε στις 8 Αυγούστου 2017, στο Συμβούλιο Επικρατείας, αίτηση αναστολής της λειτουργίας του κτηματολογίου στον Δήμο Διονύσου, και το Συμβούλιο Επικρατείας την έκανε ταχύτατα αποδεκτή.

   Νομίζουμε ότι μας οφείλετε μια δημόσια ενημέρωση, για το θέμα του κτηματολογίου.

   Τέλος, όλοι καταλαβαίνουμε ότι, είναι αδύνατη η προώθηση και η ολοκλήρωση των σχεδίων πόλης εκεί που εκκρεμούν ή εκεί που καν δεν έχουν αρχίσει χωρίς να επιλυθούν τα παραπάνω θέματα.

   Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, μαζί με τους συμπολίτες μας περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

   Για την Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη»

   Παπαναγιώτου Λένα

   Διαγραφή
 13. Ανώνυμος6/12/17 4:24 μ.μ.

  Διαβάζω το δελτίο Τύπου και απορώ Δεν βρέθηκε ενας να ρωτήσει αυτό το στολίδι το Ζαννειο γιατί εχει 3 αίθουσες με τις κολώνες μέσα στη μέση? Είναι από τις προδιαγραφές του ΟΣΚ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος7/12/17 11:23 π.μ.

  Η παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Διονύσου στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής


  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αποφάσισε να συμμετέχει στην σημερινή συνεδρίαση και να σας θέσει τα προβλήματα της παιδείας σήμερα και ιδιαίτερα το θέματα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

  Γνωρίζοντας τον περιορισμένο χρόνο που μας αναλογεί αποφασίσαμε να σας παραδώσουμε ολοκληρωμένο κείμενο με τις θέσεις μας και παράλληλα να επικεντρωθούμε στα πιο σημαντικά θέματα που διαχρονικά θέτει η Ένωση στις Διοικήσεις του Δήμου τα τελευταία χρόνια.  Αρχικά θα θέλαμε να σταθούμε στις ιδιαίτερα σοβαρές ελλείψεις σχολικής στέγης. Για την πιο ουσιαστική κατανόηση καταγράφουμε τα προβλήματα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

  Στον Άγιο Στέφανο λειτουργούν 4 Νηπιαγωγεία σε ενιαίο χώρο με κοινό προαύλιο δίπλα ακριβώς στις γραμμές του τραίνου, που όλοι καταβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, και το χειρότερο είναι ότι στεγάζονται σε αίθουσες ελαφριού τύπου και σε αίθουσες iso box. Σύμφωνα με τα τελευταία αιτήματα που έρχονται στη σχολική επιτροπή τα συγκεκριμένα κτήρια έχουν σοβαρα κατασκευαστικά προβλήματα ( τρύπα σε τοίχο, νερά από την βροχή σε αίθουσα). Η Ένωση Γονέων εκπροσωπώντας όλους τους συλλόγους γονέων του δήμου μας ζητάει από την Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει άμεσα το πολύπλοκο πρόβλημα των νηπιαγωγείων του Αγ. Στεφάνου με σύγχρονα και ασφαλή κτήρια σε διαφορετικά σημεία που να εξυπηρετούν γονείς και μικρούς μαθητές.

  Πάγια διεκδικούμε την ένταξη του πέτρινου κτίσματος του Δασαρχείου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Διονύσου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

  Διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Λυκείου Δροσιάς στο νοικιασμένο από τον Δήμο, χώρο του Ζανείου. Κτήριο που έχει ήδη αργήσει πολύ με συνέπεια να ασφυκτιούν και να υπολειτουργούν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δροσιάς.

  Θα είναι το δεύτερο νοικιασμένο σχολικό κτήριο στον Δήμο Διονύσου ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και ένα τρίτο κτίριο το οποίο θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Διονύσου στην Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια πρώτη αποσυμφόρηση στα δύο δημοτικά του Αγίου Στεφάνου και στο Δημοτικό της Άνοιξης.

  Τα νοικιασμένα κτήρια αποτελούν ένα αναγκαίο κακό. Η κεντρική κατεύθυνση για την παιδεία είναι όλες οι οικονομικές ανάγκες των σχολικών μονάδων είτε αυτό αφορά κτηριακό, είτε αφορά μεταφορά μαθητών, είτε αφορά υλικοτεχνική υποδομή είτε αφορά καθαριότητα βρίσκουν την απάντησή τους σε δύο άξονες.

  Α. Στους χορηγούς- ιδιώτες δηλαδή στο σχολείο της επιχειρηματικότητας. Εφόσον ένας Διευθυντής εξασφαλίσει χορηγούς θεωρείται ένας καλός Διευθυντής , εάν δεν βρει είτε γιατί δεν μπόρεσε είτε γιατί αρνήθηκε τότε αυτόματα είναι ένας κακός επιστήμονας.

  Β. Μέσω ανταποδοτικών τελών στις οικογένειες.

  Το ποσό που δίνουμε για ενοικιάσεις κτιρίων είναι μεγάλο και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο με την ενοικίαση του νέου κτηρίου.

  Θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή με κεντρικό σχεδιασμό και πρόβλεψη, να εξασφαλίσει σύγχρονα και ασφαλή κτήρια με διεκδίκηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. Να έχει δει το πρόβλημα πολύ πιο νωρίς και να είχε προχωρήσει στην εξασφάλιση σύγχρονου ιδιόκτητου κτηρίου με δανεισμό.

  Η Ένωση Γονέων σταθερά διεκδικεί την οικοδόμηση του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου, του Λυκείου Διονύσου και την επέκταση του 2ου Δημοτικού Διονύσου προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα της περιοχής σε βάθος 10ετίας.  SYNEXIZEI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος7/12/17 11:25 π.μ.

  Το Δημοτικό της Σταμάτας λειτουργεί και σε αίθουσες ISO BOX που είναι ανθυγιεινές για τα παιδιά, ακατάλληλες για μάθημα ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για επιπλέον δύο αίθουσες. Το πρόβλημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόχειρες λύσεις. Υπάρχει άμεση ανάγκη ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή.

  Πλέον τα περισσότερα δημοτικά σχολεία του δήμου μας ασφυκτιούν με αποτέλεσμα να γίνονται μαθήματα σε αποθήκες, μηχανοστάσια και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε.

  Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Διονύσου ασφυκτιούν χρόνια τώρα στο κτήριο του Γυμνασίου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα αντίστοιχα σχολεία του Αγίου Στεφάνου.

  Το ΕΠΑΛ Διονύσου που λειτουργεί στου «Καργάκου», δεν διαθέτει εργαστήρια, που είναι το σημαντικότερο για ένα τέτοιο σχολείο. Χρειάζεται πρόβλεψη για μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση του ΕΠΑΛ με τις αναγκαίες υποδομές.

  Όσο αφορά τη συντήρηση των υπαρχόντων σχολικών κτηρίων πραγματοποιούνται επισκευαστικά έργα, αλλά είναι συνηθισμένο η Δημοτική Αρχή μέσω της τεχνικής υπηρεσίας, σε κάποιες περιπτώσεις, να παρεμβαίνει πυροσβεστικά με αποτέλεσμα η πρόχειρη παρέμβασή τους επόμενους μήνες ή το πολύ την επόμενη σχολική χρονιά να παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα σε χειρότερη μορφή (προαύλιο του 2ου Δημοτικού Διονύσου, σκεπαστό γήπεδο του Γυμνασίου Δροσιάς). Συνέπεια των κακοτεχνιών είναι ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα.

  Στην παρούσα φάση η ΔΕΠ για εμάς έχει χάσει τον ρόλο της. Κατά την άποψή μας η λύση βρίσκεται στις διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων οργάνων που λέγονται σύλλογοι γονέων με βάση της σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.

  Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ώστε τα σχολεία του Δήμου Διονύσου, να είναι ασφαλή και να παρέχουν όλες εκείνες τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες ώστε οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο τους.

  Το ΔΣ της Ένωση πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να καταθέσει τα νέα αιτήματα για παρεμβάσεις στα σχολεία στον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και στην Αντιδήμαρχο Παιδείας και θα αναμένουμε τον σχετικό προγραμματισμό επίλυσής τους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δημιουργία από τον Δήμο ενός Μητρώου που να απεικονίζει την κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες σε κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές για κάθε σχολική μονάδα, ώστε να υπάρχει κεντρικός και ιεραρχημένος προγραμματισμός για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας.

  Για την συνολική αντιμετώπιση των κτηριακών αναγκών, ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να πιέσει με κάθε δυνατό τρόπο την ένταξη στον προγραμματισμό των Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) όσο το δυνατόν περισσότερων έργων για τα σχολεία μας. Σας καλούμε σε από κοινού μαζικές κινητοποιήσεις προς την ΚΤΥΠ, όπως έκανε ο Δήμος Καισαριανής ο οποίος διεκδίκησε και πέτυχε έργο ύψους 734.000 € και ο Δήμος Αγ. Παρασκευής ο οποίος πέτυχε την αποπεράτωση του σχολικού κτηρίου για την στέγαση του ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής.  SYNEXIZEI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος7/12/17 11:25 π.μ.

  Οι Σχολικές Επιτροπές σαν νομικά πρόσωπα ακόμα και αν θέλουν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της διαρκώς μειούμενης χρηματοδότησης από τους κεντρικούς πόρους, τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, τις επείγουσες επισκευές που συχνότατα προκύπτουν λόγω παλαιότητας των κτηρίων, τις ανάγκες εξασφάλισης του στοιχειώδους εκπαιδευτικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής, την ντε φάκτο επιβάρυνσή τους με αρμοδιότητες που παλιότερα κάλυπτε ο ΟΣΚ. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί σύλλογοι γονέων να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

  Ένα ακόμα φλέγον για τους γονείς θέμα είναι αυτό της προστασίας και της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης. Σε συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων με το Εθνικό Ίδρυμα κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) έγινε μια πρώτη προσέγγιση και αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας κέντρου πρόληψης στην περιοχή.

  Τέλος πρέπει να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

  Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κατάσταση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι 200 ώρες που χάνονται κάθε βδομάδα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας είναι μείων στο δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας και οδηγεί κατευθείαν στην παραπαιδεία.

  Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν ελλείψεις στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής. Η παράλληλη στήριξη υπολειτουργεί σε βάρος των οικογενειών και των εκπαιδευτικών που δεν έχουν την δυνατότητα να παρέχουν ολοκληρωμένο έργο.

  Θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή συγκεντρώνοντας όλους τους αρμοδίους να διεκδικήσει μαζί με τους γονείς την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

  Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την σημερινή μας τοποθέτηση χωρίς την αναφορά μας στο τεράστιο πρόβλημα των πλειστηριασμών.

  Και στον δικό μας δήμο οι οικογένειες που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας τους, τους φόρους, τον ΕΜΦΙΑ και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους με τα φροντιστήρια, η κυβέρνηση τους ονομάζει… κακοπληρωτές και σχεδιάζει την κατάσχεση των σπιτιών τους βάζοντάς τους το δίλημμα: στέγη ή παιδεία .

  Για την Ένωση Γονέων είναι ξεκάθαρο: Και σπίτια και παιδεία. Καλούμε την Δημοτική αρχή να μπει μπροστά στα προβλήματα και στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος7/12/17 11:26 π.μ.

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ)

  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 5/12/2017

  Κυρίες και κύριοι,

  Με απλά λόγια, η έννοια ενός απολογισμού είναι να εκτιμήσει κανείς τι από αυτά που προγραμμάτισε – δεσμεύτηκε, αλλιώς επί το λαϊκότερο από τα πόσα ΘΑ είπε, εντέλει τι πραγματοποίησε κι αν σε κάποια αντιμετώπισε εμπόδια, τι σκοπεύει να κάνει για να τα ξεπεράσει.

  Έτσι, αν πάμε στις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, τα ΘΑ του Δημάρχου και των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, θα δούμε δεσμεύσεις για την κάθε κοινότητα:

  12 ΑΝΟΙΞΗ – 16 ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟ – 15 ΔΙΟΝΥΣΟ – 11 ΔΡΟΣΙΑ -13 ΚΡΥΟΝΕΡΙ – 8 ΡΟΔΟΠΟΛΗ – και 21 ΣΤΑΜΑΤΑ. Στο Σύνολο 96 Δεσμεύσεις.

  Σήμερα λοιπόν, ερχόμαστε να αξιολογήσουμε τι πραγματοποίησε μετά από 3 χρόνια από όλα όσα υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του.

  Θέλω όμως να σας θυμίσω μια προεκλογική σας παρουσίαση όπου η κ. Στασινοπούλου έκανε μια μερική αναφορά του προγράμματός σας όπου μεταξύ άλλων μιλούσε για:

  · Πρόγραμμα παροχής διοικητικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω διαδικτυακών εφαρμογών (e-δήμος) και ενίσχυση, με αποκέντρωση, των 7 δημοτικών ενοτήτων.

  · Σύστημα ανίχνευσης-εντοπισμού πυρκαγιών και έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία των δασικών εκτάσεων στα όρια του δήμου και πρόταση στους όμορους δήμους για διαδημοτική συνεργασία και επέκταση του συστήματος.

  · Μουσείο Τοπικής Λαϊκής Παράδοσης και Μουσείο του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού.

  · Ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Διονύσου και της διαδρομής του μαρμάρου από τα λατομεία στην Αθηναϊκή Ακρόπολη.

  · Ανοιχτό πέτρινο θεατράκι στην Αγία Σωτήρα της Σταμάτας και αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου ως χώρου εκπαίδευσης και πολιτισμού.

  · Περιβαλλοντικό πάρκο στο Τατόι με προστασία, ήπια ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου.

  · Υποδειγματικές βιολογικές αγροτικές καλλιέργειες και βιολογική μελισσοκομία (με κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα), διαδρομές ποδηλασίας και πεζοπορίας, παραδοσιακά γεφυράκια και πέτρινες κρήνες και χώροι εκδρομής και αναψυχής.

  Στη συνέχεια ακολούθησε το πλήρες πρόγραμμά σας με τις 96 συνολικά προτάσεις –δεσμεύσεις – τα ΘΑ που ανέφερα στην αρχή. Για αυτά πρέπει να απαντήσετε κ. Δήμαρχε. Για …τα λόγια τα μεγάλα που λέει και το τραγούδι.

  Κύριε Δήμαρχε,

  Όπως θα πρέπει να έχετε καταλάβει, άλλο η αντιπολίτευση άλλο η διοίκηση.

  Δεν ξέρω γιατί δεν κάνατε πέρυσι απολογισμό, όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και επί δικής σας διοίκησης έρχονται τεχνικά προγράμματα τα οποία δεν έχουν περάσει μέσα από την Επιτροπή Διαβούλευσης όπως ορίζει ο νόμος και όπως εσείς και η παράταξή σας ασκούσατε κριτική στην προηγούμενη διοίκηση – έχετε ευθύνη σ’ αυτό και πρέπει όχι μόνο να το παραδεχθείτε, αλλά να συμβάλετε συναινετικά και ουσιαστικά στην συγκρότησή της. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για τον Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης.

  Με την ευκαιρία θα ήθελα να σταθώ στο κομμάτι των μελετών του Τ.Π 2018 , εκεί που αναφέρετε μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων στον συνοικισμό Προκονήσου στη Δ. Κοινότητα Σταμάτας και υπόλοιπα Αγ. Στεφάνου προϋπολογισμού €50.000.

  Πολύ καλά. Όμως δεν κάνετε καμία αναφορά εδώ και 3 χρόνια για μελέτη αρχικά και στη συνέχεια για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην πλέον ρυμοτομημένη περιοχή του Δήμου Διονύσου – στον Εύξεινο Πόντο. Γιατί αυτή η παράλειψη;

  Τελειώνοντας, θα αναφερθώ σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τους κατοίκους της περιοχής ΦΑΣΙΔΕΡΙ στην ΑΝΟΙΞΗ. Από το 2009 έχει κατασκευασθεί νέο δίκτυο ύδρευσης το οποίο δεν έχει συνδεθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να συνεχίζουν να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες τουλάχιστον απαράδεκτο!

  Προσωπικά εγώ μαζί με την κυρία Σοφούλη το είχαμε αναδείξει το θέμα εκ μέρους της Συμμαχίας για Τον Πολίτη από τις αρχές του 2012, μήπως είναι καιρός να δοθεί λύση επιτέλους!

  Θα μπορούσα να καταθέσω για τα πρακτικά τις προεκλογικές σας (96) δεσμεύσεις αλλά νομίζω ότι κάπου τις έχετε.

  Για την Δημοτική Παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος7/12/17 2:56 μ.μ.

  ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ - Α.ΣΑΡΡΗΣ


  Την πολιτική παρέμβαση εκ μέρους της παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη στη διαδικασία του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής την περασμένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της παράταξης Α. Σαρρής:

  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 05/12/2017

  Κύριε Δήμαρχε,

  Tο πρώτο που πρέπει να διευκρινίσω είναι ότι η σημερινή μου τοποθέτηση αναφέρεται στην παράταξή μας τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ που σήμερα ως εκπρόσωπός της την καταθέτω.

  Τώρα επί της ουσίας του απολογισμού σας.

  Πιστεύω ότι αν διαβάσετε κάνα δυο φορές ακόμη αυτά που μας διαβάσατε θα τα πιστέψετε και εσείς. Νομίζετε από ό,τι κατάλαβα ότι ένας επιτυχημένος απολογισμός μετριέται με τη διάρκεια της ώρας που τον διαβάζετε ή με τον μεγάλο αριθμό των σελίδων.

  Η απεραντολογία στις λεπτομέρειες ήταν εκπληκτική. Το μόνο που δεν μας είπατε ήταν πόσες κωλονοσκοπήσεις έχουν γίνει και πόσες πόρτες έχουν οι παιδικές χαρές.

  Μας κάνατε να πιστέψουμε ότι ζούμε σε μία εκπληκτική Αμερικάνικη μεγαλούπολη.

  Ας προσγειωθούμε όμως στην πραγματικότητα.

  Με τη λίγη εμπειρία που έχω τόσο στην επιστήμη της Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων όσο και στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλω να αναφέρω ότι, ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου που ακούστηκε σήμερα δεν έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί ήταν, ουσιαστικά και πρακτικά, μια παράσταση για ένα ρόλο με κομπάρσους όλους τους θεσμικά συμμετέχοντες που και αυτοί λείπουν και με την παντελή απουσία των πολιτών –δημοτών μας, όπως βλέπετε και εσείς στην αίθουσα.

  Πολιτικά, οργανωτικά και λειτουργικά ο απολογισμός αυτός δεν παρουσιάζει καμιά ουσιαστική και πρακτική αξία για τους παρακάτω λόγους:

  1. Όταν μιλάμε για απολογισμό σημαίνει ότι έχει ήδη προκαθοριστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο στόχων, που έχουν αποτυπωθεί σε έναν συνολικό προγραμματισμό επιμέρους ενεργειών, έτσι ώστε να υλοποιούνται οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις της δημοτικής Αρχής στο διάστημα της θητείας της. Μόνο με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα στους ετήσιους απολογισμούς να βλέπεις υπεύθυνα τι έχει γίνει, αφού θα έχει προηγηθεί μία συστηματική μέτρηση και μετά από έλεγχο να επισημαίνεις κυρίως το τι δεν έχει γίνει.

  2. Οι διαδικασίες που ο νομοθέτης ορίζει στον νόμο 3643/2006 και οι λειτουργικές διαδικασίες που καθιερώνονται στο νόμο 3852/2010 για τους Καλλικρατικούς Δήμους, με έμφαση στο άρθρο 86 που αναφέρεται στη σύνταξη των προϋπολογισμών, στη συμμετοχή του συμβουλίου για την κατάρτιση του και στο τεχνικό πρόγραμμα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ. Η συνέπεια είναι να μην μπορεί κανείς να αναφερθεί υπεύθυνα σε πραγματικές πολιτικές διεργασίες με άξονα την ίδια την κοινωνία, τη Δημοτική Κοινότητα ή το Δήμο.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος7/12/17 2:56 μ.μ.

  3. Η μη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης που προτείνεται με το άρθρο 76 του ίδιου παραπάνω νόμου, του 3852/2010, καθιστά ακόμη περισσότερο ανίσχυρο το γράμμα και το πνεύμα του Νομοθέτη για τη Δημοκρατία της συμμετοχής, που απ’ό,τι φαίνεται δεν της δίνετε και μεγάλη σημασία εσείς κ. Δήμαρχε.

  Υπάρχουν όμως κ. Δήμαρχε και άλλα σημαντικά ζητήματα πιο πρακτικά πιο κοντά στην καθημερινότητα μας, στα οποία άλλα στελέχη της παράταξής μας αναφέρθηκαν όπως ο κ. Μπομπής ή θα αναφερθούν από την κ. Λένα Παπαπαναγιώτου, τον κ. Θανάση Κυριακόπουλο, τον κ. Θόδωρο Γαβαθά, μια και εσείς δεν ασχολείστε με αυτά και δεν δίνετε τις απαιτούμενες λύσεις.

  Εμείς, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, αυτό που κάνουμε από την αρχή της θητείας σας, είναι να σας προτείνουμε ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ σκέψεις και απόψεις και να είμαστε πάντα παρόντες σε κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας. Με αυτή την ίδια πρακτική θα συνεχίσουμε.

  Σε ένα μόνο ζήτημα θέλω να σταματήσω κ. Δήμαρχε εγώ και να το θίξω, γιατί είναι ένα θεμελιακό ζήτημα αξίας και στάσης ζωής.

  Το θέμα της επικοινωνίας, της πληροφόρησης και του ελεύθερου λόγου είναι θέματα που αγγίζουν την ίδια τη δημοκρατία. Η δε κριτική όταν ασκείται για παραλείψεις, καταστάσεις και ενέργειες, στοχεύει στην βελτίωση τους. Εσείς αυτό το αντιμετωπίζετε με «άσκηση ενδίκων μέτρων»;

  Δεν έχετε εσείς ως δημόσιο πρόσωπο μεγαλύτερη ευθύνη για τη διαφύλαξη τέτοιων αξιών και θεσμών; Η θέση σας απέναντι στην ελευθερία του λόγου είναι να στέλνετε δημοσιογράφους στα δικαστήρια; Ή θέλετε να σας δίδουν δηλώσεις μετανοίας;

  Αν μη τι άλλο προσβάλλετε βάναυσα τον μακαρίτη τον Βολταίρο στον οποίον πρέπει να προστρέξετε, γιατί σίγουρα κάτι σημαντικό θα έχει να σας πει!!!

  Τέλος είναι καιρός πλέον οι δημοτικοί σας σύμβουλοι, που διαφωνούν με τέτοιες φιλοσοφίες της ασκούμενης διοίκησης σας να πάρουν θέση , να καταδικάσουν όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και να πάρουν οριστικά τις αποστάσεις τους. Η σημερινή καταφανής απουσία τους δεν είναι λύση.

  Κλείνοντας, η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ διαπιστώνοντας ότι ο απολογισμός δεν αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή ένα χρήσιμο εργαλείο διοίκησης, όπως θα έπρεπε να είναι και επιβεβαιώνοντας ότι τρία χρόνια τώρα, από το 2015, επισημαίνουμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα χωρίς να γίνεται κάτι, στέκεται απορριπτικά σε αυτόν και ζητάει από σας κ. Δήμαρχε αλλά και από τους άλλους συμμετέχοντες, να αφήσετε τις σκανδαλολογικές προσωπικές σας διαμάχες που δημιουργούν ζητήματα πολιτικής ηθικής και να ασχοληθείτε με το Δήμο γόνιμα και αποτελεσματικά, σεβόμενοι την τοπική μας κοινωνία την οποία έχετε δραματικά απογοητεύσει μέχρι σήμερα.

  Για την Συμμαχία για τον Πολίτη

  Αντώνης Σαρρής

  Αντιπρόεδρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ρε φασιστάκο, αντί να στέλνετε πορνοσχόλια σε μένα, δείτε τι γράφει ο κόσμος επωνύμως στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου. (εδώ έχω βάλει μόνο τα αρχικά τους)

  MM Καλά όλα αυτά που μας λέτε με το σχολείο της Σταματάς που τα παιδιά ειναι σε κοντέινερ τι κάνετε;;;;για αυτο;;;έχει κλείσει ποσά χρόνια. Περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα ΦΕΤΟΣ και βέβαια περιμένω μια απάντηση να μου δωσετε

  M Mi Τρία χρόνια ζούμε μέσα στα σκουπίδια!!!! Να σας δω με τα χιόνια τί θα κάνετε!! Διονύσης Ζαμάνης ????

  M Mi Πού είναι τα πεζοδρόμια κύριε Διονύσης Ζαμάνης ?? Θα σκοτωθουμε εμείς οι πεζοι!!!

  G V Εδώ δεν φτιάχνουν τους δρόμους, πεζοδρόμια θα φτιάξουν?


  C S Με το θέμα της αποχέτευσης και τα προβλήματα στον οικισμό Αγίας Παρασκευής τι γίνεται; πόσο θα πρέπει να περιμένουμε;

  Π Τ Η αποχέτευση στον Αγιο Στεφανο ακόμη περιμένει
  Η κεντρική πλατεία τα χάλια της .

  Γ Σ Απολογηθηκατε κύριε Ζαναμη για την τριετή καθυστέρηση των έργων αποχέτευσης στην Σταματα με ευθύνη στενών συνεργατών σας και της κας Αντιδημάρχου

  S M Tα τρία χρόνια τα βλέπω... Τα έργα δεν βλέπω...

  Π Β Ακόμα περιμένουμε για κάδους σκουπιδιών τι ποιο απλό!!!

  Π Σ Ευχαριστουμε που δεν αναφερεστε στις κουνιες του Κρυονεριου γιατι ειναι τοσο μικρες σχεδον ανυπαρκτες οπου δεν υφισταται η υπαρξη τους.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος7/12/17 8:13 μ.μ.

  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

  Αγαπητοί φίλες Αγαπητοί φίλοι,
  Τη ζωή πρέπει κανείς να την παίρνει όπως αυτή έρχεται.. Όμως, όπου και όπως μπορεί, πρέπει κάθε "Πολίτης" να παρεμβαίνει προς αυτό που η δικιά του αλήθεια τον ωθεί ώστε και με άλλους μαζί να καταφέρουν το καλλύτερο δυνατόν...

  Όσο λοιπόν με αφορά, και μετά από απραξία αρκετού χρόνου... αποφάσισα να συμμετάσχω στα τοπικά δρώμενα,εκ νέου.

  Όπως παλιότερα,είχα δηλώσει δημόσια: "... με νέους ανθρώπους* μπροστά,θα αγωνιστώ για "αλλαγή σελίδας" στα του δήμου μας".

  Σας ευχαριστώ θερμά, καλή μας αρχή!!!

  Γιάννης Νικητόπουλος

  *καταξιωμένους στην επαγγελματική και όχι μόνον σταδιοδρομία, έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία.

  https://www.facebook.com/yiannis.nikitopoulos/?pnref=story

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος7/12/17 8:19 μ.μ.

  Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

  -1-

  Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
  Μιας από τις διαφορές που χωρίζουν την Αυτοδιοίκηση από την Κεντρική Διοίκηση είναι η σημερινή διαδικασία που διεξάγουμε.
  Αυτήν του Ετήσιου Απολογισμού Πεπραγμένων που δίνει τη δυνατότητα σε αιρετούς και πολίτες να τοποθετηθούν δημόσια για τη χρονιά που πέρασε.
  Άλλο τώρα που εσείς τη χρονιά την κάνατε τριετία γιατί προφανώς δεν είχατε κάτι να δείξετε ή να πείτε.
  Και έτσι μας φέρνετε σήμερα ένα απατηλό πόνημα που απέχει από τον πολιτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και όραμά σας.
  Το πόνημα που μας μοιράστε είναι μία συγκέντρωση και παράθεση στοιχείων καθημερινότητας από το αρχείο των υπηρεσιών του Δήμου μας και κατά αυτόν τον τρόπο, αποφύγατε να θίξετε ουσιαστικά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας.
  Αναμενόμενο όμως γιατί είναι διαπιστωμένο ότι έχετε αλλεργία και δεν αντέχετε την κριτική και τον ουσιαστικό έλεγχο.
  Δεν έχετε ποτέ απαντήσεις στις τεκμηριωμένος ερωτήσεις και καταγγελίες μας.
  Ατέλειωτος ο κατάλογος και δεν χρειάζεται να σας τον θυμίσω σήμερα.
  Αντί για έργα επιδίδεστε σε άλλα σπορ κύριε Συνάδελφε.
  Να διώκετε τους Δημοτικούς υπαλλήλους που τολμούν να έχουν άποψη και να κάνουν συνειδητά τη δουλειά τους αρνούμενοι να συναινέσουν σε όσα παράλογα και αντιδεοντολογικά και παράνομα τους ζητάτε…
  Να σας θυμίσω ένα μόνο, έγινες και Πολεοδόμος και ήθελες να υπογράψεις άδεια δόμησης προς όφελος συνεργάτη σου.
  Να κατασυκοφαντείτε, καθυβρίζετε και προβάλλετε χυδαία και βάναυσα όποιον τολμά να διαφοροποιηθεί και να βρεθεί απέναντί σας.
  Αφού το κάνετε αυτό με τον άθλιο τρόπο που έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους και οι πρώην ικανοί συνοδοιπόροι και συνεργάτες σας οι οποίοι και σας έχουν εγκαταλείψει..
  Τι μπορούμε να περιμένουμε; Λάσπη – ψέμα – διαβολή … Σας μάθαμε!
  Γι’ αυτό θέλετε να φιμώσετε με εκβιασμούς και απειλές και τις ελεύθερες φωνές. Όπως κάνατε πρόσφατα με την Οδό Διονύσου και την κα.Χαζάπη, που δεν ντραπήκαμε να αποφασίσετε τη δίωξή της με μήνυση και την εξόντωσή της με αγωγή, απαιτώντας 400.000 ευρώ. Επειδή με στοιχεία αναφέρθηκε σε αυτό που ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Και το καμάρι σας είναι τόσο μεγάλο που σπεύδουν τα πρωτοπαλίκαρά σας να το μοιραστούν στα κοινωνικά δίκτυα. Ναι, τα κολλητά σας πρωτοπαλίκαρα, που τα ΄χετε κοντά σας και τα φροντίζετε με τον τρόπο σας. Από παλιά. Είναι πολλά τα λεφτά Αντρέα. Έτσι δεν είναι;
  Τώρα βέβαια σας πονάνε τα ανώνυμα μπλογκς. Όχι όλα. Όχι τα δικά σας. Ειδικά εκείνο που σας βοήθησε να εκλεγείτε δήμαρχος πολεμώντας με συστηματικά και αποδομώντας μεθοδικά το έργο της δημοτικής αρχής επί των ημερών μου. Κύριε Ζαμάνη ξέρετε πολύ καλά ότι έχετε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μπλογκ και έχετε ωφεληθεί προεκλογικά. Αλλά και ως Δήμαρχος, αφήνοντας να διαρρεύσουν, σκόπιμα και κακόβολα, αποκαλυπτικά δήθεν ντοκουμέντα για να ενοχοποιήσετε τον αδελφό μου και εμένα προσωπικά. Δεν το θυμάστε; Είμαι εδώ για να σας το θυμίσω τώρα που κάνετε απολογισμό και να τον συμπληρώσω με αυτά που ξεχάσατε να περιλάβετε.
  Απλά τώρα έχετε τα ολόδικά σας εργαλεία, τα δικά σας πρόθυμα παπαγαλάκια, που εφευρίσκουν δήθεν σκάνδαλα και βλάβες του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Σε αυτά τα νερά θα πνιγείτε και εσείς και οι πρόθυμοι συκοφάντες που σας ακολουθούν, ποιος ξέρει με ποιες συμφωνίες και ανταλλάγματα. Μη βιάζεστε. Απλώς να σας θυμίσω ότι όλες οι προσπάθειές σας να με σπιλώστε έχουν πέσει στο κενό. Θέλετε να τις απαριθμήσω; Την ίδια τύχη θα έχει κι αυτή.
  Ας πάμε τώρα και στα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Κατ’ αρχήν δεν θέλω να είμαι άδικος και δεν θα παραβλέψω τα ελάχιστα θετικά των τριάμιση χρόνων. Όπως τα λεωφορεία για τους φοιτητές, τα campus και τα έσοδα από τη φορολογητέα ύλη που έγιναν από ικανούς συνεργάτες σας, που τώρα τους έχετε απέναντι και εσύ αλλά και εκείνοι ξέρουν το γιατί. Είναι δικό σας θέμα…


  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος7/12/17 8:20 μ.μ.

  -2-

  Για την οικονομική διαχείριση.
  Το πλεόνασμα του Δήμου που προέκυψε από την αύξηση της φορολογητέας ύλης είναι ανταποδοτικό για τους δημότες. Παρά το ότι και εμείς και οι άλλες παρατάξεις έχουμε προτείνει μείωση των τελών από το πλεόνασμα, όπως τεκμηριωμένα σας απέδειξα σε προηγούμενη συνεδρίαση στη συζήτηση για την ύδρευση, δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα.
  Ούτε ως προς τη μείωση των τελών ούτε και ως προς τα έργα και τις επενδεύσεις…
  ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΥΛΗ… το έχω ξαναπεί αλλά απάντηση δεν πήρα. Μπορείτε να μας πείτε για το που βρίσκεται η βεβαίωση του χρηματικού καταλόγου Δημοτικών Τελών και φόρων στην ΕΡΤ και Νέα Οδό; Επιδιώξατε να εισπράξετε τα ποσά;;;
  Το αυξημένο αποθεματικό από τη Διοίκησή μας μέχρι σήμερα, αντίθετα με μας, δεν φροντίσατε λόγω ανικανότητάς σας να μετουσιωθεί σε έργα και επενδύσεις. Τον κίνδυνο αυτής της επενδυτικής απραξίας σας θα σας τον αναλύσει συνεργάτης μου με την τοποθέτησή του.
  Και μιας και μιλάμε για επενδύσεις να δούμε τι έχετε κάνει εδώ:
  ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ (ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ)
  1) Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δ.Κ . ΚΡΥΟΝΕΡΙ –ΣΤΑΜΑΤΑ-ΡΟΔΟΠΟΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.
  Τι μας λέτε εδώ ; Αντί για απολογισμό κάνετε μια σύντομη τεχνική περιγραφή του έργου που καμία σχέση δεν έχει με απολογισμό.
  Αλλά πώς να τολμήσετε να απολογηθείτε για ένα έργο που το παραλάβατε από εμάς χρηματοδοτημένο και με σύμβαση έτοιμο να το ξεκινήσετε. Εσείς όμως προτιμήσατε αντί του έργου να χορηγήσετε ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ δύο χρόνια παράταση, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν κατασκευασθεί- όπως ομολογείτε- μόνο 30 χιλιόμετρα από το σύνολο των 97 χιλιομέτρων που εμείς δημοπρατήσαμε. Δηλαδή το 30% ενός έργου που σύμφωνα με τη σύμβαση θα έπρεπε ήδη να έχει αποπερατωθεί τον Αύγουστο του 2016 και πλησιάζει ο Αύγουστος του 2018 που τελειώνει και η παράταση…
  Αλλά πώς να το αποπερατώσετε αφού οι πολυπράγμονες αντιδήμαρχοι των τεχνικών υπηρεσιών και εσείς μαζί δεν θελήσατε να προσλάβετε ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΎΜΒΟΥΛΟ για τον οποίο εμείς είχαμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση χωρίς επιβάρυνση του Δήμου.
  Εάν είχατε προσλάβει Τεχνικό Σύμβουλο από την αρχή το έργο σήμερα θα ήταν σε πλήρη λειτουργία. Ενώ εδώ μας λέτε ότι θα τον προσλάβετε τώρα. Πολύ αργά για να προλάβετε το κακό που κάνατε για αυτό το μεγάλο και το σπουδαιότερο έργο για τους Δημότες. Να μη μιλήσουμε τώρα για τις χρεώσεις της αποχέτευσης.
  2) Μελέτη για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στον ΄Αγιο Στέφανο –ΡΑΠΕΝΤΩΣΑ- ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ (υποέργο 3).
  Και αυτή η μελέτη έργο δικό μας είναι πού σας το παραδώσαμε με τον μελετητή να έχει προχωρήσει σε στάδιο που το είχε υποβάλλει για έγκριση στην ΕΥΔΑΠ. Ακόμα το λιβανίζετε.
  3) Μελέτη εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Αγίας Παρασκευής-Φασίδερη-Αγίων Αγγέλων ΑΝΟΙΞΗΣ. Και αυτή τη μελέτη ήδη χρηματοδοτημένη από τον πρώην Δήμο Ανοιξης και αυτή τη λιβανίζετε όπως την προηγούμενη. Αλλά βέβαια στην ΕΥΔΑΠ δεν πήγατε ποτέ να πιέσετε για την αποπεράτωση του ελέγχου των μελετών.
  4) Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ. Τι να πούμε για αυτό το πονεμένο έργο. Eνα έργο πού επέβλεπε και χρηματοδοτούσε η περιφέρεια , το διαλύσατε εσείς και η περιφέρεια χωρίς καμία συνέπεια για τον ασυνεπή εργολάβο. Όσο για τις συνδέσεις απλώς να σας υπενθυμίσουμε ότι η δημοπράτηση έγινε επί των ημερών μας.
  Όσον αφορά τα έργα αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. Διότι εάν δεν τα είχατε σαμποτάρει με τις κακόβουλες καταγγελίες περί δασικών το 2013, σήμερα θα είχαν ολοκληρωθεί. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι κάποιοι άλλοι επί των ημερών σας και όχι εσείς αγωνιστήκανε για να δοθεί η έγκριση από το Δασαρχείο και το κυριότερο να πεισθεί η ΕΥΔΑΠ και να συνεχίσει αυτό το έργο ενώ ήταν έτοιμη να το εγκαταλείψει από τις συνεχείς αντιδράσεις και απειλές σας για το αντλιοστάσιο της Σταμάτας.
  Να σας θυμίσω ότι με παραπληροφόρηση των κατοίκων μαζεύατε υπογραφές για να μη γίνει η <> όπως ονομάζατε το αντλιοστάσιο της Σταμάτας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος7/12/17 8:20 μ.μ.

  -3-

  2) ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ.
  Για το έργο στην Άνοιξη να σας υπενθυμίσω ότι η μελέτη και η κατασκευή του είχε ενταχθεί στην περιφέρεια από τον πρώην Δήμο Άνοιξης ενώ η χρηματοδότηση από την περιφέρεια έγινε επί των ημερών μας. Εσείς το βρήκατε έτοιμο, να δούμε πότε θα το ολοκληρώσετε (β’ σκέλος Μεγ.Αλεξάνδρου).
  Από όλα όσα αναφέρετε για τα όμβρια προκύπτει ότι δεν έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το μπάλωμα στη Λεωφόρο Σταμάτας που εξακολουθεί να πλημυρίζει και να πνίγει την οικία Δημάκη. Εμείς επανειλημμένα σας επισημάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι εμβαλωματικό και μη αποτελεσματικό αυτό το έργο προυπολογισμού 145000 Ευρώ..Επίσης σας παραδώσαμε έτοιμη μελέτη την οποία είχαμε καταθέσει και στην περιφέρεια για χρηματοδότηση. Σε όλες τις άλλες Δημοτικές κοινότητες το απόλυτο μηδέν.
  Τέλος για όλα τα υπόλοιπα έργα και μελέτες που αναφέρονται στους πίνακες του απολογισμού είμαι πεπισμένος ότι και εσείς δεν τα πιστεύετε και αυτό επειδή ο ίδιος παραδεχθήκατε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο προυπολογισμός για το έτος 2018 είναι μειωμένος γιατί θα δαπανήσετε περισσότερα ποσά για πρόσληψη προσωπικού. Τι σχέσει μπορεί να έχει αυτό, για το οποίο και εμείς συμφωνούμε να γίνει η πρόσληψη προσωπικού, με τα έργα που θα έπρεπε να κάνετε αγώνα για την υλοποίησή τους ακόμα και με ίδιους πόρους αξιοποιώντας το μεγάλο αποθεματικό του δήμου.
  Η Δημοτική αρχή δεν βρίσκεται στη θέση της μόνον για να αποταμιεύει αλλά κυρίως να κάνει έργο για την ασφάλεια και το όφελος των Δημοτών. Εσείς από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα σας φαίνεται ότι δεν είσθε ικανοί να υλοποιήσετε σημαντικά έργα για τον τόπο ενώ από τους πίνακες αποδεικνύεται ότι μέχρι σήμερα έχετε ασχοληθεί με εμβαλωματικά εργάκια βιτρίνας.
  ΕΡΓΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
  Α) Πολεοδομική μελέτη Ανοιξης. Εγκατάληψη και πλήρης οπισθοδρόμηση με σοβαρή πιθανότητα επιστροφής του ποσού της χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ. Δημοσιονομική διόρθωση ποσού 700.000 ευρώ περίπου..
  Β) Πολεοδομική μελέτη Κρυονερίου. Πλήρης εγκατάλειψη ενώ με απόφαση της ΕΠΖ έχει εγκριθεί το Α στάδιο της μελέτης και ύστερα να προχωρήσει με απόφαση ΔΣ για την ανάρτηση, δεν έχει γίνει τίποτα. Παραπομπή στις καλένδες για μετά το 2021.
  Γ) Για τα υπόλοιπα πολεοδομικά θέματα ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ και ΣΤΑΜΑΤΑΣ πλήρης απραξία.
  Δ) Για τα 43 στρέμματα του Δήμου στο ΤΥΠΕΤ Διονύσου τι έχετε κάνει? Διότι στον απολογισμό δεν γράφετε ΤΙΠΟΤΑ. Μία προσπάθεια πολλών ετών την έχετε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Για τα 250 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων, τι;;
  Ε) Για τους δασικούς χάρτες παρά την ανάθεση σας σε ιδιώτη μελετητή δεν καταφέρατε τίποτα. Περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με την ανάρτηση τους.
  ΣΤ) Για ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟ-ΑΝΟΙΞΗ και όρια οικισμών, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχόλησε τη δική μας διοίκηση, που είμαστε περήφανοι για την επίλυσή τους μέσω του 4280/14, εσείς αδρανείτε και σας έχουν προσπεράσει οι εξελίξεις.
  Κλείνοντας το κομμάτι έργων και μελετών από τους πίνακες που έχετε συμπεριλάβει στον απολογισμό σας, είναι δεδομένο ότι όλα τα μεγάλα και σημαντικά έργα προέρχονται από τη δική μας διοίκηση, τα οποία εσείς συνεχίζετε και όπως δείχνουν τα πράγματα εγώ θα τα αποπερατώσω στην επόμενη θητεία.
  Όσον αφορά το περιβάλλον, δεν θα μιλήσω εγώ, μιλάει η πραγματικότητα και μιλάνε και οι πολίτες για την καθημερινότητα που βιώνουν.
  Ένα στοιχείο θα δώσω από τον ΕΣΔΚΝΑ, που για το Δήμο Διονύσου έχουμε 26% μείωση (2016-2017) απορριμμάτων (τονάζ), δυστυχώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας, το οποίο δεν καταφέρνετε να το μετουσιώσετε ούτε σε καλύτερη παροχή υπηρεσίας ούτε σε μείωση τελών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος7/12/17 8:21 μ.μ.

  -4-

  ΣΧΟΛΕΙΑ
  Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της μεταστέγασης του Λυκείου Δροσιάς και την ευγενική χορηγία-δωρεά από τον κ.Μαρτίνο. Αλλά προσπαθήστε να αντιληφθείτε την αγωνία των γονέων και των διδασκόντων για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο.
  Χαιρετίζουμε και την μετεγκατάσταση στο Δημοτική Σχολείο Δροσιάς, όχι όμως τη διαδικασία την οποία έχουμε καταγγείλει. Από εκεί και πέρα παρ’ όλες τις εξαγγγελίες σας 3,5 χρόνια – όσα είμαστε στη Διοίκηση – τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα αφήσαμε.
  Και τι εννοώ;
  1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου (έτοιμη μελέτη), Λύκειο Διονύσου (έτοιμη μελέτη), προσθήκη 7 αιθουσών του 2ου Διονύσου, Μαραθωνομάχων στη Δροσιά, Γυμνάσιο-Λύκειο στην Πόντου. Για Άγιο Στέφανο και Άνοιξη τίποτα.
  Ένα ραντεβού στα τυφλά κύριοι Συνάδελφοι, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα.
  Έρχομαι τώρα στους Παιδικούς Σταθμούς. Το ότι αυτήν τη στιγμή εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, είναι αποτέλεσμα δικού μας έργου όπως ολοκληρωμένο κτίριο για το βρεφονηπιακό Κρυονερίου και έτοιμη μελέτη με άδεια για τον παιδικό σταθμό Ροδόπολης. Όπως και να έχει υπάρχει όφελος για τα παιδιά και προσπερνάμε την καπηλεία του έργου μας.
  Θα σας μιλήσουν και οι συνάδελφοί μου περισσότερο αναλυτικά για να αποκαλυφθεί η μαγική εικόνα που μας σερβίρετε για πραγματικότητα.
  Με έργα που ξεκινήσαμε εμείς – τα βρήκατε έτοιμα – και δεν μπορείτε να τα ολοκληρώσετε.
  Με έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια.
  Με έργα που υλοποιούν δωρητές-χορηγοί και μεγάλοι ευεργέτες.
  Αργά και με εργάκια που έχετε βαφτίσει προμήθειες…
  Με καραμπινάτες κατατμήσεις και με χαριστικές αναθέσεις. Και αυτό γιατί εσείς έχετε άλλους στόχους. Να σας γράψει το βιβλίο Γκίνες για ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις.
  Για ρεκόρ στην ανικανότητα να τελειώσει ένα έργο που έχει ξεκινήσει χρόνια από εμάς και μιλάω για την Αποχέτευση ακαθάρτων αλλά και ομβρίων.
  Για ρεκόρ στην αδιαφορία αφού έχετε αφήσει τα παιδιά στις γειτονιές χωρίς παιδικές χαρές.
  Για ρεκόρ σε αναφορές, Ε.Δ.Ε, μηνύσεις και αγωγές.
  Πού να σας μείνει καιρός να κάνετε έστω και μιας πεντάρας σοβαρή δουλειά!!!
  Θα σταματήσω εδώ για να μην σας στεναχωρήσω άλλο. Είναι εξάλλου μέρα Γιορτής η σημερινή για εσάς!!
  Με τόσα Ρεκόρ!!!
  Δική σας και των δικών σας, όχι όμως του Δήμου Διονύσου και των πολιτών του…
  Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος7/12/17 8:28 μ.μ.

  Παρέμβαση Μιχιώτη στον απολογισμό

  Αγαπητοί συμπολίτες

  Η ομιλία του δημάρχου παρουσιάζει μία σοβαρή αντίφαση και ένα σοβαρό έλλειμμα. Το έλλειμμα είναι η απουσία οράματος και σχεδίου από τα πεπραγμένα που ανέφερε. Ήδη πολλοί προηγούμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν σε αυτό, οπότε δεν έχει νόημα να επεκταθώ.

  Η αντίφαση είναι η εξής. Η ομιλία του δημάρχου δεν παρουσίασε τίποτα παραπάνω από όσα είναι γραμμένα στον απολογισμό του Δήμου που είναι αναρτημένος στο επίσημο site. Αλλά στη δεύτερη σελίδα αυτού του απολογισμού, αναφέρεται σαφώς ότι το περιεχόμενό του έχει στηριχτεί εξ ολοκλήρου στη δράση των δημοτικών υπηρεσιών.

  Επομένως γεννάται το ερώτημα: αν όλα αυτά τα έκαναν οι υπηρεσίες, η δημοτική αρχή τι ακριβώς έκανε;

  Και για να καταλάβουμε για τι μεγέθη μιλάμε, πριν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα, ας σκεφτούμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 1.200 μέρες. Επί 17 άτομα που είναι ο στενός έμμισθος πυρήνας της δημοτικής αρχής, έχουμε 20.000 ανθρωποημέρες, που έχουν κοστίσει μέχρι τώρα 1 εκατομμύριο ευρώ δημοτικού χρήματος!

  Τι έκαναν λοιπόν σε αυτές 20.000 ανθρωποημέρες που κόστισαν 1.000.000 ευρώ;

  Μήπως άσκησαν χρηστή διοίκηση και έτσι έγιναν αυτά που αναφέρουν; Όχι, αφού δεν έχουν καν διατυπωμένο όραμα ούτε και σχέδιο επιχειρησιακό.

  Μήπως αντιμετώπισαν τα προβλήματα του εσωτερικού περιβάλλοντος του δήμου, δηλ υποδομές, διαδικασίες, συστήματα και προσωπικό; Όχι, γιατί τα προβλήματα αυτά είναι αραδιασμένα ως ανεπίλυτα στις πρώτες σελίδες του
  απολογισμού των υπηρεσιών. Και επιπλέον, όπως αναφέρθηκε από άλλους, έκαναν ρεκόρ ΕΔΕ και διώξεων κατά υπαλλήλων.

  Μήπως διαχειρίστηκαν με χρηστό τρόπο τα λεφτά του δήμου; Οι 150 απευθείας αναθέσεις μόνο από τον ίδιο τον δήμαρχο και τουλάχιστον άλλες τόσες από τα νομικά πρόσωπα, που κατά προσέγγιση είναι πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, λένε το αντίθετο.

  Μήπως ασχολήθηκαν με τα μεγάλα έργα και προβλήματα, όπως πχ αποχέτευση και δασικό; Θα αστειευόμαστε φυσικά.

  Ή μήπως επέλυσαν τα μικρά της καθημερινότητας, πχ τα σκουπίδια, τις λακκούβες κλπ. Οι παρεμβάσεις των άλλων συνδημοτών μας που μίλησαν για εγκατάλειψη και απαξίωση είναι χαρακτηριστικές.

  Μήπως τέλος αντιμετώπισαν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά όλους τους πολίτες; Δυστυχώς οι ημέτεροι είχαν ειδική μεταχείριση σε βάρος των πολλών.

  Και τότε τι ακριβώς έκαναν; Έκαναν δουλειές βιτρίνας, ελαιοχρωματισμούς, τσιμεντοστρώσεις κλπ. Και έκαναν και πολλές προμήθειες! Το 42-45% των ετήσιων απολογισμών είναι προμήθειες και μόλις το 4-8% είναι έργα. Και όλα αυτά έγιναν με μεγάλο κόστος και ακόμα μεγαλύτερη προχειρότητα, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι εγκληματική.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος7/12/17 8:28 μ.μ.

  Και επειδή εκτός από ανεπαρκείς, είναι και φοβικοί στη κριτική, αυτό που έκαναν είναι ότι εισήγαγαν τον φασισμό στην πολιτική ζωή του τόπου. Με χυδαία υβρεολόγια κατά των αντιπάλων τους μέσα από ιστοσελίδες που οι ίδιοι έστησαν. Και από πάνω απείλησαν όσους μίλησαν ότι θα τους μηνύσουν και θα τους εξοντώσουν οικονομικά.

  Αλλά, όπως είπα και στην Οικονομική Επιτροπή, δεν ήξεραν ότι μπορούμε να μάθουμε την ταυτότητα του ιδιοκτήτη της επίμαχης ιστοσελίδας τους. Και εδώ, σήμερα, μπροστά σε όλους, εγώ σας λέω, ότι είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που έστησε, καθοδηγεί και τροφοδοτεί το Διόνυσος Ποστ, μαζί με τουλάχιστον έναν ακόμα δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του. Τώρα δηλαδή δεν θίγεται η τιμή και η υπόληψή του;

  Τι θα κάνει λοιπόν; Τον προκαλώ! Θα με μηνύσει ή όχι; Αλλά πώς να με μηνύσει; Αφού ξέρει ότι τότε θα ανοίξει το Ποστ και θα βγει το «Ζονγκ» που κρύβεται από πίσω... Γι αυτό, ας ζητήσει αυτός δημοσίως συγγνώμη, όχι μόνο από την Χαζάπη, αλλά και από όλους εμάς τους δημότες.

  Και κάτι τελευταίο, σαν σχόλιο στην πρόσκληση του φίλου Σπύρου Σπηλιώτη, που κάλεσε τους δημότες να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια. Τι να έρθουν να δουν δηλαδή; Τους εισηγητές να παρουσιάζουν τα θέματά τους λέγοντας στερεότυπα «ως η εισήγηση» και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίζουν σαν φανταράκια «ως η εισήγηση»; Σάμπως δεν τους βλέπετε τώρα πόσοι λείπουν, ακόμα και αντιδήμαρχοι και πρόεδροι και πόσο βαριούνται αυτοί που παρίστανται;

  Αγαπητοί συμπολίτες, σας ευχαριστώ που με ακούσατε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος8/12/17 11:45 μ.μ.

  Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που βοήθησαν σήμερα στη μετακόμιση του Λυκείου Δροσιάς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος9/12/17 5:29 μ.μ.

  Ρε Διονυση Ζαμανη ΔΗΜΑΡΧΕ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ τι φταις να απολογισε για το σκυλολοι που εχει μαζευτη σε θεσης γυρω γυρω Παρεπιπτωντος να χαιρεσε τον σουβλατζη του δημου βρε ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑΣΑΣ δεν φτανη που σας εκαναν ρεζιλη στην εκδηλωση του καλοκαιριου ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Ε ΒΛΑΚΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ μονο που αυτη τη φορα αλλου τα ψηνουμε και αλλου τα μοιραζουμε ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ Με ποιο δικαιομα κυκλοφορη και οχημα του ΔΗΜΟΥ σημερα ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΠΙ ΤΗΣ Λ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ?εχουν ενημερωθη στο αμαξοστασιο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος9/12/17 8:40 μ.μ.

  H ΟΜΙΛΙΑ ΚΡΙΕΜΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

  Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΔΚ ΣΤΑΜΑΤΑΣ
  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
  1. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 45 ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ 92 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 43% ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. ΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟ 80%. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

  2. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ 5 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ 20 ΚΑΙ 30. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΕΚ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ Π.Χ. ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ

  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ
  ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5Χ5 ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΘΛΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΟΣ.
  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΩΡΑ. ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ 10% ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Η΄ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ
  ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ.
  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ
  ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ. ΜΗΔΕΝ
  ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΕΡΓΟ 145 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ.
  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. 1,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 11,5
  ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ.
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.
  Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ
  ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ 21 ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΜΑΣ
  0 ΣΤΑ 21 Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ
  ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ JACK POT
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ Τ.Π. ΤΟΥ 2018
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος9/12/17 8:41 μ.μ.

  ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΣΑΡΛΗ

  Κύριε Δήμαρχε, κύριοι συνάδελφοι κ αξιότιμοι δημότες,
  σήμερα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό, μιας διετίας της Διοίκησης, ο οποίος
  δυστυχώς είναι ελλειμματικός.
  Η ανάπτυξη και η πρόοδος στο Δήμο μας απουσιάζει, ή βρίσκεται στο περιθώριο. Η διαχρονική
  ρήση του μεγάλου μας ιστορικού Θουκυδίδη είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη
  Δημοτική μας ιστορία. Παραφράζοντας τον σήμερα θα λέγαμε ότι οι πολίτες του Δήμου μας έχουν
  καταστεί “ακροατές έργων και θεατές λόγων”.
  Από που να ξεκινήσουμε κύριοι της διοίκησης;
  • Από τα έργα αποχέτευσης; Η οδός Λεύκης στο Κρυονέρι είναι απροσπέλαστη σχεδόν ένα
  ολόκληρο χρόνο.
  • Από την καθαριότητα, με την πλημμελή της οργάνωση και στελέχωση;
  • Από τον βαθμό και την ταχύτητα ανταπόκρισης σας σε βλάβες;
  • Από τις ανύπαρκτες καινοτόμες δράσεις σας;
  • Από την κακή οργάνωση της διοίκησης και την συντριβή της ψυχολογίας του προσωπικού
  του Δήμου μας;
  • Από την κακή διαχείρηση των τεραστίων χρηματικών διαθεσίμων, με κόστος 200.000 ευρώ
  ετησίως, αλλά και με τον κίνδυνο κεντροποίησης των;
  • Από την διαχείρηση των επισφαλών απαιτήσεων;
  • Από την συνεχή εναλλαγή γεν. Γραμματέων με κόστος και ασαφές έργο;
  Ή μήπως να μιλήσουμε για την έλλειψη οράματος και φαντασίας ,με αποτέλεσμα την απουσία
  απόφασης και έναρξης οποιουδήποτε σημαντικού έργου όπως π.χ. Η πιθανή αξιοποίηση και
  εξωραισμός του κτήματος Τατοϊου.
  Ή η έλλειψη έργων υποδομής στρατηγικού χαρακτήρα όπως π.χ. Ανάληψη πρωτοβουλίας για την
  δημιουργία στάσης του ΟΣΕ στη βιομηχανική ζώνη.
  Και πόσα άλλα, που ο χρόνος, μας περιορίζει για να αναφερθούμε.
  Και για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό που έχει αξία για μας δεν είναι ένας καταγγελτικός λόγος αλλά το
  έναυσμα αφύπνησης σας, για να αφουγκραστείτε τους Δημότες μας (βλέπε επιτροπή διαβούλευσης)
  αλλά και το πλήθος των προτάσεων των αλλων παρατάξεων.
  Επιπροσθέτως, οι εισαγγελικές σας επιδόσεις τελευταία κύριε Δήμαρχε, αλλά και η προσπάθεια
  φίμωσης του τύπου, δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και τον ρόλο ενός Δημάρχου.
  Οι πολίτες, κύριοι της διοίκησης, περιμένουν από εμάς να τους ελαφρύνουμε τα Δημοτικά βάρη,
  όπως επι παραδείγματι, ο Δήμος Λάρισσας, που συνεργαστηκε με την GreenPeace (ενεργειακά), με
  σκοπό την ανάδειξη της ηλιακής ενέργειας, ως μέσου άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
  Τέλος έχουμε χρέος όλοι, να υπερασπιζόμαστε το “ ορθώς διανοείσθαι”, με στόχο το “ορθώς
  κοινωνείν”.
  Ευχαριστώ
  Τάσος Καρασαρλής
  Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
  5 Δεκεμβρίου 2017

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος10/12/17 8:35 μ.μ.

  Και το όνομα αυτής? Βρέθηκε η κυρία που θα ηγηθεί της παράταξής Νικητόπουλου. Νέα, ωραία, καταξιωμένη στο χώρο της, διάσημη αλλά η παρουσίαση δεν θα γίνει ακόμα. Γιατί άραγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος11/12/17 5:54 μ.μ.

  ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΝΤΑΚΗ

  «Καταφέρατε να διαλύσετε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος»

  Η τοποθέτησή μου αφορά κυρίως στην καθημερινότητα και τη λειτουργία των σχετικών υπηρεσιών. Ως μέλος της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου, και ειδικά από τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, έμαθα πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα ενός τόσο μεγάλου και πολυμορφικού Δήμου. Καταφέραμε με πολύ κόπο να συνενώσουμε τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, να οργανώσουμε και να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, να συντηρήσουμε και να αυξήσουμε το μηχανολογικό εξοπλισμό και εντέλει να προσφέρουμε στους δημότες υπηρεσίες ικανοποιητικές και σε κάθε περίπτωση ανάλογες των δημοτικών ανταποδοτικών τελών που πληρώνει ο κόσμος στην περιοχή μας.

  Αυτή λοιπόν την άρτια δομημένη και οργανωμένη Υπηρεσία Περιβάλλοντος καταφέρατε μέσα σε τρία χρόνια να την διαλύσετε.

  Καταφέρατε η αποκομιδή απορριμμάτων να γίνεται σε πολύ αργούς ρυθμούς παρόλη τη σημαντική μείωσή τους κατά 26%. Καταφέρατε την απαξίωση της ιδέας και της σημασίας της ανακύκλωσης. Καταφέρατε τη σχεδόν διάλυση του στόλου των οχημάτων του Δήμου. Καταφέρατε τη σχεδόν κατάργηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, αδιαφορώντας για τη συντήρηση των λεωφορείων. Καταφέρατε να μην λειτουργεί ο Δήμος και να υποφέρουν οι δημότες ακόμη και με τα πιο ήπια καιρικά φαινόμενα. Καταφέρατε η αποψίλωση των χόρτων στους Κοινόχρηστους Χώρους να γίνεται Οκτώβρη και Νοέμβρη, αφήνοντας στην τύχη τις περιουσίες των ανθρώπων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Καταφέρατε η αποκομιδή των κλαδιών να γίνεται αφού σαπίσουν τα κλαδιά από την πολυκαιρία. Καταφέρατε οι βλάβες ύδρευσης να είναι μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, αυξάνοντας βέβαια γεωμετρικά το χρόνο αποκατάστασής τους. Καταφέρατε η αντικατάσταση καμένης λάμπας να γίνεται μόνο εφόσον όποιος μένει εκεί κοντά τυχαίνει να γνωρίζει τον ηλεκτρολόγο. Καταφέρατε η φροντίδα των πλατειών και των Κοινόχρηστων Χώρων να ανήκει αποκλειστικά στους καταστηματάρχες και στους περίοικους.

  Ακόμη και η βιομηχανία απ’ευθείας αναθέσεων που ιδρύσατε, δεν είναι ικανή να κρύψει την αδυναμία και την ανικανότητά σας. Έχετε τη μοναδική αποκλειστικότητα Δήμου που ενώ αύξησε τα δημοτικά τέλη, μείωσε κατακόρυφα τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ξεχνώντας πως τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά προς τους δημότες.

  Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ψάχνει να βρει τους ενόχους για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στις περίπου 80 ΕΔΕ που έχει διατάξει. Δεν φταίει το προσωπικό, κατά τη δική μας εκτίμηση. Η αδυναμία να διοικήσετε και να λύσετε τα προβλήματα φταίει. Εξάλλου τις υποτυπώδεις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι δημότες τις οφείλουν στο φιλότιμο των εργαζομένων και όχι στις δικές σας κατευθυντήριες γραμμές.

  Τώρα, για να μιλήσω για τον Άγ. Στέφανο, το προεκλογικό σας πρόγραμμα- ευχολόγιο για την πόλη μας με τα 16 μεγάλα έργα πνοής είχε πλήρη αποτυχία. Απλά δεν κάνατε κανένα από τα 16. Ποσοστό αστοχίας 100%. Μέχρι και οι ασφαλτοστρώσεις που είπατε στον απολογισμό σας, προέρχονται από δημοπράτηση δικών μας έργων το 2013. Το μόνο έργο που μπορεί να πει κανείς ότι κάνατε στον Άγ. Στέφανο- αν λέγεται έργο- είναι η δημιουργία μιας χωματερής στην περιοχή που νοικιάσατε για τον κλαδοφάγο, εκεί που μέρες τώρα καίγονται σκουπίδια και κλαδιά χωρίς να συγκινείστε καθόλου. Κλείνοντας, οι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν στον Άγ. Στέφανο και τη Δροσιά το 2014, πολύ πριν τις εκλογές, με έργο 100% χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Η δική σας Διοίκηση έβαλε μόνο στην Άνοιξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος11/12/17 5:56 μ.μ.

  ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ

  “Είστε η μαύρη σελίδα για την Άνοιξη”

  Εγώ θα μιλήσω για τη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης. Τα στοιχεία είναι από το πρόγραμμά σας και το όραμά σας. Σας διαβάζω και σας θυμίζω:

  Την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά του 2009 και την δημιουργία άλσους αναψυχής στο πρώην ΣΑΚ Μπογιατίου. Καμία ενέργεια, καμία αξιοποίηση. Υπάρχουν 62.000 ευρώ.

  Την επίλυση προβλημάτων υδροδότησης εξαιτίας των υψομετρικών διαφορών στην περιοχή- μιλάμε για τη δεξαμενή στην οδό Μακεδονομάχων, όπου δεν έχει γίνει καμιά αξιοποίηση και καμιά ενέργεια στη διανομή του δικτύου. Και πληρώνουμε και πάγια στην ΕΥΔΑΠ.

  Την εξέταση ζητημάτων που σχετίζονται με το χαρακτηρισμό περιοχών ως δασικών και αναδασωτέων. Μιλάμε για πολεοδομική μελέτη. Κακώς την αναφέρετε ως έργο. Θα έπρεπε να την αναφέρετε ως μη έργο. Και ερωτώ: Πώς εξηγείται το στοίβαγμα 300 παιδιών στο Δημοτικό της Άνοιξης, τη στιγμή που ελλείψει της πολεοδομικής μελέτης παύει να υπάρχει δεσμευμένος χώρος για ανέγερση σχολικών κτηρίων; Πώς αιτιολογείτε τη μη σύνδεση με το δίκτυο λυμάτων σε αδιέξοδους δρόμους με αντίθετη κλίση; Για άλλη μια φορά τονίζω το έγκλημα εις βάρος της Άνοιξης και των κατοίκων της και είστε υπόλογοι για τις συνέπειες αυτής της ενέργειας.

  Συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, στο γήπεδο 11χ5, στο γήπεδο 5χ5, κατασκευή περίφραξης και κτηριακές υποδομές. Ίδωμεν για την ολοκλήρωση του έργου.

  Ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων και αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Πόσες συνδέσεις; Τι ενέργειες έχουν γίνει για επέκταση δικτύου; Καμία. Την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και το συστηματικό και έγκαιρο καθαρισμό των φρεατίων. Ναι, ένα έργο δικό μας που σε λίγες ημέρες τελειώνει η Β’ φάση του που έρχεται από τον πρώην Δήμο Άνοιξης, μιλάμε για τη Μ. Αλεξάνδρου. Καθαρισμό φρεατίων- ας μην σας πω πόσα φρεάτια και σε πόσες οδούς έχω καταγράψει να είναι ακαθάριστα εδώ και τρία χρόνια.

  Την κατασκευή νέου σχολείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου. Να μας πείτε πότε θα γίνει η θεμελίωση για να έρθω κι εγώ για τη φωτογράφιση.

  Την επανεξέταση των ορίων για την εγγραφή μαθητών στα σχολεία. Το καταφέρατε κι αυτό, εκατό μέτρα από το σχολείο της Άνοιξης, μαθητής πηγαίνει στο 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου. Τίποτα.

  Την αποκατάσταση του οδοστρώματος κατά προτεραιότητα στις οδούς Αγ. Αθανασίου, Ανοίξεως- Σταμάτας και Λυκαβηττού. Ίδωμεν. Αλήθεια, πότε θα ολοκληρωθεί η Αγ. Αθανασίου;

  Τις απαιτούμενες εργασίες στις Παιδικές Χαρές και τους χώρους άθλησης και την εξασφάλιση προδιαγραφών ασφάλειας. Επίσης την κατασκευή νέων σύγχρονων παιδότοπων και αθλητικών χώρων. Για πληρέστερη ασφάλεια των παιδιών εξαφανίστηκε η Παιδική Χαρά στην Άνοιξη.

  Την ανάδειξη και αξιοποίηση περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους- Αγ. Παρασκευή, Φασίδερι, Άγ. Άγγελοι και κέντρο. Από τα στατιστικά φέτος κύριε Δήμαρχε είχε πληθώρα κόσμου στις περιοχές αυτές…

  Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης. Όσο γι’ αυτό, ναι, δεν μπορούμε να περάσουμε πλέον από το κέντρο. Ιστορική η παρέμβασή σας. Η πλατεία είναι ένα απέραντο πάρκινγκ.

  Θα σας θυμίσω για την αλλαγή των υδροπαροχών από αμιαντοτσιμέντου σε πολυαιθυλένιου. Τίποτα.

  Έχουμε 12 έργα στην Άνοιξη- 12+12 ίσον μηδέν.

  Όπως αναφέρετε “Ο Διόνυσος αλλάζει σελίδα”. Σας τονίζω, είστε η μαύρη σελίδα για τη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος11/12/17 5:57 μ.μ.

  ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ: “Ανεπάρκεια και ανικανότητα στη διαχείριση των μεγάλων έργων”

  Να συμπληρώσω κι εγώ με τη σειρά μου τα “επιτεύγματα” της Δημοτικής Αρχής, κυρίως στα μεγάλα έργα, στις μελέτες αλλά και σχετικά με τη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης. Μεγάλα έργα: Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανεπάρκεια, αν όχι την ανικανότητα, της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση και προώθηση των μεγάλων έργων αλλά και μελετών που είχαν δρομολογηθεί από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

  Έργα όπως: Η αποχέτευση, το μεγάλο έργο του Δήμου μας, καρκινοβατεί. Πρόοδος στο 30% μετά από παρέλευση 4 ετών και τριών μηνών. Είναι απαράδεκτο το 30%, όπως απαράδεκτη είναι και η χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση παράταση 2 ετών σε έργο αρχικής διάρκειας δυο ετών. Το έργο με τους ρυθμούς που προχωράει δεν θα τελειώσει ποτέ. Η μη πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για το ίδιο έργο, ήταν μια ακόμη απαράδεκτη αμέλεια, για να μην πω κάτι πιο βαρύ. Μας λέτε ότι θα προσλάβετε τώρα τεχνικό σύμβουλο, γιατί; Ποιο θα είναι το αντικείμενό του; Ποια θα είναι η αμοιβή του; Ισχύει η αρχική προκήρυξη;

  Αποχέτευση ομβρίων- και θα επικεντρωθώ μόνο στο έργο της Λεωφόρου Σταμάτας. Δυστυχώς έχω γίνει γραφικός και σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, όποτε μιλάμε για έργα, αναφέρομαι στο έργο αυτό. Η μόνιμη απάντησή σας είναι “Η ένταξη στο πρόγραμμα της Περιφέρειας”. Έχουμε μελέτη κύριε Δήμαρχε. Προχωρήστε στην απαλλοτρίωση ή αγορά των γηπέδων που απαιτούνται για την προώθηση του έργου. Προχωρήστε το έργο με Ίδιους Πόρους. Μην περιμένετε την Περιφέρεια. Δείτε τα γεγονότα στην Μάνδρα. Τα περισσότερα προβλήματα ήταν στο οδικό δίκτυο, εκεί χάθηκαν οι περισσότεροι άνθρωποι κύριε Δήμαρχε.

  Για τη Ροδόπολη: Ακόμα και στον απολογισμό σας, αναφέρονται μόνο αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου. Για έργα και άλλες δράσεις τίποτα. Τα δυο βασικά προβλήματα της Ροδόπολης ούτε τα αγγίξατε, παρά τις οχλήσεις. Και καλά για το σοβαρό πολεοδομικό πρόβλημα, περιμένετε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο 3044. Για το πρόβλημα των χρήσεων γης όμως δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Το 2015 έγινε μια συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης με παρουσία δική σας και του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου. Μετά τίποτα. Το 2017 έγινε ξανά μια συνεδρίαση με το ίδιο θέμα με παρουσία μόνο του Αντιδημάρχου. Να περιμένουμε νέα συνεδρίαση το 2019; Λύστε τουλάχιστον αυτό το ζήτημα. Η προεργασία έχει γίνει από το 2014. Τα στοιχεία υπάρχουν στην Τεχνική Υπηρεσία.

  Αναφέρατε σαν έργο σας και τα πεζοδρόμια της Ροδόπολης. Ακόμα ηχεί στα αφτιά μου, στην πρώτη μου εισήγηση ως δημοτικού συμβούλου επί Διοίκησης Καλαφατέλη, η παροιμιώδης επίθεση που δέχτηκα τότε για το “παράνομο” αυτό έργο από τον κύριο Πασιπουλαρίδη και αν θυμάμαι καλά και από εσάς και κάποιους άλλους της παράταξής σας. Δηλαδή τι κάνατε κύριε Δήμαρχε; Τελειώσατε το “παράνομο” έργο από την εποχή του Κοινοτάρχη του Κλεφτάκη; Αν ήταν αυτό, συγχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος11/12/17 5:57 μ.μ.

  ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ: “15 δεσμεύσεις για το Διόνυσο και δεν κάνατε τίποτα”

  Από την πλευρά μου θα επικεντρωθώ στο Διόνυσο. Ξεκινήσατε την εισήγησή σας κύριε Δήμαρχε με τα οικονομικά του Δήμου και τα αποθεματικά και περηφανευτήκατε ότι κάνατε και εξοικονόμηση χρημάτων. Ειδικά για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, τα πήγατε περίφημα, κάνατε μεγάλη εξοικονόμηση αφού δεν έχει γίνει τίποτα.

  Ανατρέχοντας στο προεκλογικό σας πρόγραμμα για το Διόνυσο, από τις 15 δεσμεύσεις σας δεν έχει γίνει τίποτα. Κάνατε κάποια- το ΚΑΠΗ, το ΚΕΠ, τα οικόπεδα ΑΛΦΑ- που κι εμείς τα είχαμε ψηφίσει, αλλά δυστυχώς δεν τα είχατε συμπεριλάβει προεκλογικά. Τελικά τι έγινε; Τα πολιτιστικά, τα Κούλουμα, οι Ημέρες του Δημότη, πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά δεν νομίζω πως είναι και τα κύρια προβλήματα των δημοτών. Βέβαια αναφέρετε και την εκμίσθωση και επαναλειτουργία του περίπτερου στα συν, που οι δημότες μάς λένε να το συνεχίσουμε, γιατί το χρειαζόμαστε, ειδικά τώρα που έγινε mini market. Όσον αφορά στο παράνομο και αυθαίρετο του όλου θέματος, φαντάζομαι πως είτε τώρα είτε αργότερα θα τα βρούμε μπροστά μας.

  Θα τελειώσω με τρία πολύ σοβαρά θέματα, που εκφράζουν τη βούληση και του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της περιοχής όλων των παρατάξεων, και κυρίως του κόσμου του Διονύσου τον οποίο και εκπροσωπούμε:

  Το πρώτο είναι τα 43 στρέμματα. Έχετε έτοιμη μελέτη για τροποποίηση του Ρυμοτομικού και ένταξη των Κοινόχρηστων Χώρων του ΤΥΠΕΤ και κωλυσιεργείτε επί τρία χρόνια.

  Για τους Κοινόχρηστους Χώρους των 260 στρεμμάτων δεν μεριμνήσατε για να εφαρμόσετε τις διακστικές αποφάσεις και να τους εξασφαλίσετε σύμφωνα με τα τοπογραφικά, που τις συνοδεύουν, αλλά και να προβείτε στη διόρθωση του Κτηματολογίου.

  Όσο για το Βωμό Διονύσου, καταφέρατε και χάσατε και τα 20.000 ευρώ. Τι έγινε με την προγραμματική σύμβαση που υπήρχε από την προηγούμενη Διοίκηση; Αυτό το τελευταίο, ούτε στον Προϋπολογισμό του 2018 δεν το αναφέρετε. Έτσι, για να μην έχουμε καμιά ελπίδα για τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος11/12/17 5:58 μ.μ.

  ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ

  “Πολιτική εσωστρέφειας και φοβική αντιμετώπιση της κοινωνίας”

  Μια γενική παρατήρηση να κάνω, πάντα καλοπροαίρετα. Ακούγοντας τον Δήμαρχο να κάνει αυτόν τον απολογισμό τριετίας που θα έπρεπε βάσει νόμου να είναι ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων, για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα- ευτυχώς ζούμε στο Δήμο Διονύσου σε θέματα καθημερινότητας. Γιατί αν κάποιος δεν ζούσε στο Δήμο Διονύσου και άκουγε τον απολογισμό, θα είχε όνειρο ζωής να ζήσει τελικά εδώ. Ευτυχώς η καθημερινότητα έρχεται από μόνη της να ανατρέψει κύριε Δήμαρχε όλα αυτά που είπατε και από την άλλη οφείλατε να ενημερώσετε για τα μεγάλα έργα ξεκάθαρα και συγκεκριμένα, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και τι πραγματικά έχει γίνει. Και όχι να κάνετε, για παράδειγμα, αναφορά στο έργο των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας.

  Με βάση τα παραπάνω, εμείς την κριτική μας θα τη βασίσουμε σε τρία δεδομένα: Στο Σύνταγμα που μας αναθέτει απ’ ευθείας να διαχειριστούμε τα θέματα που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, στον Καλλικράτη που μας δίνει τη δυνατότητα μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο να καταρτίσουμε ένα ιεραραρχημένο και κοστολογημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο και σε ένα μειονέκτημα του Καλλικράτη που απομακρύνει τη Διοίκηση του Δήμου από τις επιμέρους περιοχές, αλλά ταυτόχρονα και στη δυνατότητα που έχουμε να αλλάξουμε αυτό το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, δίνοντας ουσιαστικές αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες.

  Συμπερασματικά λοιπόν, η πολλά υποσχόμενη Δημοτική Αρχή σας- και θα είχε ενδιαφέρον να θυμηθούμε την κεντρική προεκλογική ομιλία σας στη Σταμάτα, πριν παρουσιάσετε τους υποψηφίους σας, τότε που δηλώνατε πως ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε εποχή, να αποκεντρώσουμε αρμοδιότητες, να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο Διονύσου- αυτή λοιπόν η πολλά υποσχόμενη Δημοτική Αρχή θα έπρπεπε να είχε δημιουργήσει τους προβλεπόμενους θεσμούς για να υπάρξει πάνω απ’ όλα ένας δημοκρατικός διάλογος, να είχε καταρτίσει ένα συναινετικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, ώστε να μπορούσατε να έχετε πετύχει ευρεία αναδιάρθρωση των Δημοτικών Υπηρεσιών, γενναία δημοτική αποκέντρωση και απελευθέρωση των δημιουργικών πρωτοβουλιών της τοπικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς.

  Τι τελικά έχει πράξει η δική σας Δημοτική Αρχή; Δεν δημιουργήθηκαν οι προβλεπόμενοι από το νόμο θεσμοί- έχουν παραμείνει ως ζητούμενα, για παράδειγμα, η Επιτροπή Διαβούλευσης, το Συμβούλιο Νέων κ.λπ. Δεν προωθήθηκε ένα μεσοπρόθεσμο Επιχειρησιακό Σχέδιο. Δεν επανασχεδιάστηκαν και δεν αναδιαρθρώθηκαν οι Δημοτικές Υπηρεσίες. Και θα μπορούσαν να είχαν γίνει σοβαρές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, όπως στις περιπτώσεις της δημοτικής περιουσίας. Δεν ακούσαμε κύριε Δήμαρχε ποιες ήταν οι ενέργειές σας σαν Δημοτική Αρχή μέσα σ’αυτά τα τρία χρόνια για την έκταση των 43 στρεμμάτων στο ΤΥΠΕΤ Διονύσου. Δεν ακούσαμε κάποια αναφορά για το τι σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή ώστε να μπορέσει τελικά ο Δήμος μας να μειώσει το υπέρογκο ύψος χρημάτων που δαπανά κάθε μήνα για τα ενοίκια. Σαφώς η καθημερινότητα, όπως είπα και στην αρχή, σας ξεπερνά σχετικά με τη διάρθρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς και της Υπηρεσίας Συντήρησης, Επισκευής και Ανεφοδιασμού των 130 οχημάτων και των μηχανημάτων έργου. Όλα αυτά ουτοπικά.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος11/12/17 5:59 μ.μ.

  Σε καμιά περίπτωση δεν αποκεντρώθηκαν αρμοδιότητες. Είτε όσον αφορά σε εσάς τον ίδιο κύριε Δήμαρχε και τους Αντιδημάρχους, είτε όσον αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στις Επιτροπές και στις Δημοτικές Κοινότητες. Και είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων για τις προσπάθειες που κάνουν χωρίς στην ουσία να έχουν αρμοδιότητες. Όχι μόνο δεν απελευθερώθηκαν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αλλά καθυποτάχτηκαν ολοσχερώς στη συγκεντρωτική λογική της Δημοτικής Αρχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η κατάργηση του ΘΕΣΠΙ και η διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε στις Σχολικές Επιτροπές και έπληξε βάναυσα τον ευαίσθητο αυτό τομέα. Βεβαίως μέσα σε τρία χρόνια έχουμε γίνει γραφικοί, με τα όσα συμβαίνουν εδώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- με τις τοποθετήσεις μας για Προϋπολογισμούς και Τεχνικά Προγράμματα, γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή μας διευκολύνει, κάνουμε πιστή αντιγραφή των προτάσεών μας χρόνο με το χρόνο

  Σχετικά με το μεγάλο ζήτημα της πολεοδομικής οργάνωσης των περιοχών μας: Δεν προωθήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο.

  Σαφώς και υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία σ’ αυτήν την τριετία, κυρίως με την κοινωνική πολιτική που ασκείτε. Βρήκατε θεσμούς όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Δημοτικό Γυμναστήριο, την Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν πολύ καλά. Πέραν όμως των ελαχίστων θετικών, η Δημοτική Αρχή επαίρεται για την προοπτική που ανοίγεται για τη δημιουργία σοβαρών υποδομών στις περιοχές μας, που έχουν να κάνουν με αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά δίκτυα, παρουσιάζοντάς τα μάλιστα σαν δικές της επιτυχίες.

  Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Φωτάκη, αμέσως μετά, για την πορεία όλων αυτών των έργων. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν κύριε Δήμαρχε τη βασική μας διαπίστωση: Η πολιτική που ασκήθηκε τα προηγούμενα τρία χρόνια ήταν αποσπασματική, διαχειριστικού καθαρά χαρακτήρα και όχι αυτή που χρειάζεται ο Δήμος ώστε να ανατραπεί η στασιμότητα που υπάρχει και επιτέλους να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τόσα χρόνια την πόλη.

  Το πρόβλημα κύριε Δήμαρχε είναι δομικό. Και ξεκινά από την αντίληψη που έχετε σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου και που δημιουργεί τη λυπηρή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Και όσο περνά ο καιρός είναι βέβαιο πως το πρόβλημα θα εντείνεται και θα γιγαντώνεται, καθώς θα τροφοδοτείται από τις τριβές και τις εσωτερικές αντιφάσεις και αντιπαραθέσεις που ήδη εμφανίστηκαν δριμύτατες το προηγούμενο διάστημα.

  Το είπα και στην αρχή: Η καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε διαγράφει ζοφερό το μέλλον του Δήμου Διονύσου. Ζούμε σε μια πόλη βρώμικη, με άθλιο εσωτερικό οδικό δίκτυο, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα, με άσχημη έξοδο και είσοδο, με ελάχιστους έως μηδαμινούς οργανωμένους δημόσιους χώρους ψυχαγωγίας και πρασίνου, πάρκα, παιδικές χαρές, με ελάχιστους και κακοσυντηρημένους χώρους άθλησης, παλιές σχολικές μονάδες, κακό φωτισμό, αναξιοποίητο φυσικό κάλλος και αναξιοποίητους αρχαιολογικούς χώρους τεράστιας πολιτιστικής σημασίας.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος11/12/17 5:59 μ.μ.

  Η γενική εικόνα λοιπόν της πόλης για τους κατοίκους που τη ζουν είναι κακή. Και αυτό θα έπρεπε να σας είχε προβληματίσει αυτά τα τρία χρόνια. Να είστε βέβαιος κύριε Δήμαρχε ότι κλείνοντας και αυτή η τριετία αλλά και όλη η θητεία σας, θα κριθείτε και εσείς και η δημοτική ομάδα σας όχι για αυτά που βρήκατε, όχι γι’ αυτά που απλά διαχειρίζεστε- γιατί θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας πως το να κλείνετε λακκούβες, να αλλάζετε καμένες λάμπες και να βάφετε και να συντηρείτε σχολεία και αθλητικούς χώρους, είναι υποχρέωσή σας και όχι έργο πνοής. Δεν γύρισε σελίδα ο Δήμος Διονύσου επειδή κάνετε τα αυτονόητα, και μάλιστα με πολύ κακό τρόπο, όπως κάνετε την αποκομιδή των απορριμμάτων. Σε καμιά περίπτωση το κλείσιμο αυτής της τριετίας κύριε Δήμαρχε δεν έχει καλύψει τις προσδοκίες των δημοτών που σας επέλεξαν. Στα τρία χρόνια που διοικείτε το Δήμο δεν καταφέρατε να αποκτήσετε κοινωνικό έρεισμα, να γίνετε αναγνωρίσιμος στην πόλη που διοικείτε. Και αυτό οφείλεται καθαρά στην πολιτική εσωστρέφειας που ακολουθείτε μέχρι σήμερα και στην φοβική αντιμετώπισή σας απέναντι στην ίδια την κοινωνία που σας περιβάλλει. Αφήστε λοιπόν τις κρυψίνοες συμπεριφορές με τις συνεχείς τακτικές εκβιασμού και εκφοβισμού των αντιπάλων, φανταστικών και μη, συνειδητοποιείστε επιτέλους το ρόλο σας και κάνετε άνοιγμα στο Δήμο που σας ανέδειξε πρώτη δύναμη στα αυτοδιοικητικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος11/12/17 6:01 μ.μ.

  ΦΩΤΑΚΗΣ: “Λείπουν το όραμα και η πολιτική βούληση”

  Ο κ. Μπιτάκος ανέδειξε το δομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημοτική σας Αρχή κύριε Δήμαρχε. Θυμίζω τρία πράγματα: Λείπει η κατεύθυνση, που εκφράζεται μέσα από ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας μπούσουλας να αλλάξουμε τις Υπηρεσίες, τον Εσωτερικό Κανονισμό, να αλλάξουμε τη λειτουργία του Δήμου μέσα από μια δημοτική αποκέντρωση. Και λείπει και κάτι άλλο: Ο απελευθερωτικός χαρακτήρας που έχει η αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι διορισμένη διοίκηση. Είμαστε αιρετοί και “καταδικασμένοι” να απευθυνόμαστε στις τοπικές κοινωνίες, να επιδιώκουμε τις συναινέσεις μαζί τους, να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματά τους και να απελευθερώνουμε τις ζωντανές πρωτοβουλίες τους. Αυτό στην ουσία λείπει επίσης, σε μεγάλο βαθμό, αν και όχι απόλυτα.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος11/12/17 6:01 μ.μ.

  Εγώ θα μιλήσω τώρα για τη σημασία που έχει αυτό το έλλειμμα στην υπόλοιπη δημοτική λειτουργία. Είπε ο κ. Μπιτάκος προηγουμένως, και το επισημαίνουν κάθε χρόνο και οι ορκωτοί λογιστές: Φτιάξτε επιτέλους κύριε Δήμαρχε, ένα Τμήμα, μια δομή θα έλεγα, δημοτικής περιουσίας. Χρειάζεται και το έχουν όλοι οι μεγάλοι Δήμοι. Ίσως τα ζητήματα που ανέφερε για το Διόνυσο ο κ. Τσουδερός και άλλοι συνάδελφοι, και που είναι στα αζήτητα- τα 43 στρέμματα του ΤΥΠΕΤ, τα 261 στρέμματα των Κοινοχρήστων Χώρων που το έχω επισημάνει 9 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να πάρω μια γραπτή απάντηση που με παραπέμπει στη Νομική και την Τεχνική Υπηρεσία. Και διερωτώμαι πραγματικά: Αν ένας από εμάς έβρισκε το οικόπεδό του μια ωραία πρωία στην κτηματολογική μερίδα του γείτονα, για πόσες ώρες θα μέναμε απαθείς; Εργάζεστε για τη σχολική στέγη και καλά κάνετε και στηρίζουμε την προσπάθεια. Ιδρύθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου πριν από καιρό και έχει στεγασθεί στου Καργάκου, ιδρύθηκε τώρα το Δημοτικό στον Άγ. Στέφανο, στο Ζάννειο μεταστεγάζεται άλλο σχολείο, πολύ καλά όλα. Λείπει όμως το πρόγραμμα σχολικής στέγης κύριε Δήμαρχε. Και σας ρώτησα στον τελευταίο Προϋπολογισμό, γιατί μειώνετε τις δαπάνες στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων. Και μου απαντήσατε πως δεν έχετε να κάνετε απαλλοτριώσεις, πέρα από αυτές για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεωφόρο Σταμάτας και για το αντλιοστάσιο αποχέτευσης στον Άγ. Στέφανο. Πρέπει όμως να εξασφαλίσουμε γη για τη σχολική στέγη. Δεν έχει σημασία που τα ενοίκια για τα σχολεία τα πληρώνουν άλλοι, το κράτος, από τον κρατικό προϋπολογισμό, 265.000 ευρώ. Και ξέρετε ότι για να ωριμάσει ένα έργο, προϋπόθεση πλέον είναι να έχουμε χώρο. Μόνο έτσι εντάσσεται στα λιγοστά προγράμματα.

  Δεν αξιοποιείται η δημοτική περιουσία. Είμαστε από τους λίγους Δήμους της χώρας χωρίς στέγη. Και ο τελευταίος πρώην καποδιστριακός Δήμος έχει στέγη. Για την ακρίβεια, πληρώνουμε για το κτήριο του κεντρικού Δημαρχείου, για το κτήριο της παλιάς Εφορίας και για το πάρκινγκ 250.000 ευρώ, όταν θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί το ΤΥΠΕΤ.

  Μας είπατε ότι εξοικονομούνται χρήματα από το νέο τρόπο συντήρησης των οχημάτων. Είχα την ευκαιρία σαν δημοτικός σύμβουλος να κληρωθώ και να δουλέψω για ένα χρόνο στην Επιτροπή παραλαβής των σχετικών τιμολογίων. Και είχα την ευκαιρία να σας απευθύνω επιστολή για τις παθογένειες της υπηρεσίας αυτής. Δεν βρήκαμε τότε- να φανταστείτε- φυλλάδια συντήρησης των οχημάτων. Για να μην σας πω ότι κάναμε τρεις μήνες να στείλουμε το αυτοκίνητο στην εταιρεία που έχει προσληφθεί για τη συντήρηση, για να αλλάξουμε λάδια ή ελαστικά. Η υπηρεσία πρέπει να αναδιαρθρωθεί κύριε Δήμαρχε. Πρέπει να γίνει μια μελέτη αξιολόγησης των οχημάτων, να δούμε ποια έχουν περάσει τον οικονομικό χρόνο ζωής. Και θα τη στηρίξουμε την προσπάθεια. Και να ανανεώσουμε το στόλο, που έτσι κι αλλιώς τον βρήκατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και προσπαθείτε να τον συντηρήσετε. Πλέον στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά. Να αποκτήσει ο Δήμος ένα αμαξοστάσιο δικό του και να λειτουργήσει τις υπηρεσίες του, για να έχει καλύτερο έλεγχο.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος11/12/17 6:02 μ.μ.

  Όσον αφορά στον πρόσφατο Προϋπολογισμό: Οι προϋπολογισμοί είναι γενικά διαχειριστικοί και αυτό είναι το βασικό τους μειονέκτημα. Και το δεύτερο μειονέκτημά τους είναι το ότι είναι σπάταλοι. Γιατί δεν έχετε αναδιαρθρώσει τις υπηρεσίες και επιπλέον ξοδεύετε λεφτά χωρίς πολλές φορές να πιάνουν τόπο ή θα μπορούσαν να είναι και πολύ λιγότερα για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι δεν αξιοποιούνται πιστώσεις για να προωθηθεί το μεγάλο διαδημοτικό έργο της Χελμού- Μαραθώνος που δημιουργεί ασφυξία στο κέντρο του Δήμου κυκλοφοριακά. ‘Ετσι ακριβώς παραμένουν σε εκκρεμότητα και τα ζητήματα της στέγης και της σχολικής στέγης.
  Θα ήθελα επίσης- επειδή κι εσείς σταθήκατε με παράπονο κύριε Δήμαρχε- να πω ότι πράγματι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταχθεί έργα αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά. Θα προσέθετα ότι πράγματι έχετε κάνει το καθήκον σας, βασικά σε έργα ώριμα από παλιά. Το αποδεχτήκατε κι εσείς ο ίδιος. Τι σας καταμαρτυρούμε κύριε Δήμαρχε; Για να γίνει σαφές. Ότι επειδή δεν έχετε όραμα, δεν ετοιμάζετε νέα γενιά έργων. Και θέλω να σας κάνω και μια τελευταία υπόμνηση, σημαντική ίσως λόγω επικαιρότητας: Έχουμε τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινομένων στη Μάνδρα και αλλού, δυστυχώς από ό, τι φαίνεται και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος. Αν είχαμε ώριμα έργα αυτή τη στιγμή, αν είχαμε ώριμες μελέτες, θα είχαμε την ευχέρεια να τα εντάξουμε. Να προχωρήσουμε λοιπόν. Κάντε το αυτό. Θα το στηρίξουμε.

  Κλείνω με μια μικρή αναφορά στο Διόνυσο. Θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Ο Δήμος Διονύσου άφησε προίκα 2 εκατομμύρια ευρώ στον καλλικρατικό Δήμο, που τα διένειμε αναλόγως. Αυτά που διεκδικούμε στο Διόνυσο κύριε Δήμαρχε δεν θέλουν στην ουσία λεφτά, μόνο πολιτική βούληση. Θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, θέλουμε να προστατεύσουμε τους Κοινόχρηστους Χώρους μας. Εκεί θέλουμε να βοηθήσετε και να συμβάλετε. Αυτά σας καταμαρτυρούμε ως αδράνεια. Είπατε σήμερα για το Εντευκτήριο. Πριν από 15 ημέρες που συζητούσαμε τον Προϋπολογισμό, το Εντευκτήριο που συμπεριλαμβανόταν σε δυο συνεχείς προηγούμενους Προϋπολογισμούς και που θέλει λίγα λεφτά- 60.000 ευρώ είχατε εγγράψει- αυτή τη φορά απουσιάζει τελείως. Και απουσιάζει και το έργο του Βωμού όπου υπάρχουν τα λεφτά, αλλά λείπει η πολιτική βούληση και αυτήν θέλουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος11/12/17 6:03 μ.μ.

  ΟΜΙΛΙΑ ΖΥΓΟΥΝΑ

  "Εμφανής πολιτική ένδεια"

  Έχουμε τονίσει πολλές φορές με σφορμή τη συζήτηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος ότι η σημερινή διοίκηση δεν δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία σ’ αυτό που λέμε κοινωική νομιμοποίηση. Πολύ εύστοχα ο κ. Σπηλιώτης σε πρόσφατη συνδρίαση του ΔΣ αναρωτήθηκε αν αυτή η νοοτροπία εκπορεύεται από την ψευδαίσθηση της υπερεπάρκειας- “εμείς τα μπορούμε όλα μόνοι μας και δε χρειαζόμαστε τη γνώμη κανενός ακόμη και των πολιτών που είναι και οι τελικοί αποδέκτες των θετικών ή αρνητικών πολιτικών μας”. Πιο συγκεκριμένα:

  Πρώτον: Η διοίκηση αγνοεί την προβλεπόμενη από το νόμο υποχρέωσή της για τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε δυο κορυφαία ζητήματα, τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα.

  Δεύτερον: Αν όπως ειπώθηκε από το Δήμαρχο κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2018 ότι η διοίκησή του έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, τότε γιατί αυτό δεν το αξιοποίησε για ίδιο πολιτικό όφελος και δεν πραγματοποίησε τον απολογισμό του 2016;

  Οι απολογισμοί του 2016 και 2017 αποτυπώνουν αποκλειστικά την πολιτική της σημερινής διοίκησης. Οπότε δυο τινά συμβαίνουν: Ή έργο δεν υπήρξε το 2016 και έπρεπε κάπως να εξισορροπηθεί με το 2017 ή ότι οι απολογισμοί θεωρούνται τυπική διαδικασία. Διαλέγετε και παίρνετε.

  Στον απολογισμό του 2015 μου είχε κάνει εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Ράικου, σημερινού Αντιδημάρχου, που μιλούσε για ανυπαρξία συνοχής της παράταξης των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και έλλειψη διαλόγου για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Για το 2017 τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα αφού μεσολάβησαν και οι 4 ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών πρώτης γραμμής.

  Η πολιτική ένδεια είναι εμφανής. Το παράδειγμα της Ανάβρας είναι μάλλον ανέκδοτο.

  Επιλέξατε να παραθέσετε ένα απολογισμό των υπηρεσιών χωρίς να φαίνεται το αυτοδιοικητικό πολιτικό στίγμα.

  Για σκεφθείτε τον απλό πολίτη, που θα ήθελε να συμμετάσχει στη συζήτηση για τον απολογισμό, αν θα διευκολυνόταν από το κείμενο αυτό ή θα χανόταν στους αριθμούς και τις λεπτομέρειες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει ένα συνοπτικό πολιτικό κείμενο και ας κρατούσε ο δήμαρχος κρυμμένους κάποιους άσσους για τη δευτερολογία του.

  Δυο χρόνια μάς χωρίζουν από τις επόμενες εκλογέςν και θα ειπωθεί και πάλι με ιδιαίτερη οξύτητα ότι πριν από μας η καταστροφή μετά από μας ο όλεθρος.

  Η παράταξη της ΔΑΔΙΟΝ είναι μακριά από αυτή τη λογική και δεν θέλουμε να ισοπεδώνουμε πρόσωπα και παρατάξεις λέγοντας ότι όλα είναι αρνητικά, αφού εμείς δεν είμαστε διοίκησηη.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος11/12/17 6:05 μ.μ.

  Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, που τύποις μόνον ανήκει στα λεγόμενα προνομιούχα βόρεια προάστια. Δεν έχουμε το μονοπώλιο της ευαισθησίας, γι’ αυτό και δεν αρνηθήκαμε το διάλογο μεταξύ όλων των παρατάξεων για σημαντικά θέματα. Ο διάλογος είναι δύσκολος αλλά και αναγκαίος, γιατί έτσι μπορεί να αναδειχτούν και τα σημεία σύγκλισης, που είναι αρκετά, κι αυτό αποτυπώνεται στις αποφάσεις του ΔΣ…

  Πρέπει με ειλικρίνεια να συνομολογήσουμε ότι η σημερινή μειοψηφία είναι υπεύθυνη και δημιουργική και αυτό η διοίκηση δεν το αξιοποίησε δεόντως. Οι α λα καρτ συναινέσεις δεν βοηθούν, γιατί γίνονται με φόντο τις εκλογές.

  Τον τελευταίο καιρό το κλίμα δηλητηριάζεται με την πώληση του οικοπέδου της Δροσιάς, το νερό του Κρυονερίου, την εκκρεμότητα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.λπ.

  Η ΔΑΔΙΟΝ δεν θέλησε να συμβάλει στην περαιτέρω νοσηρότητα αυτού του κλίματος και γι’ αυτό δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση. Υποστηρίζουμε το αυτονόητο: Οι υποθέσεις να πάνε στη Δικαιοσύνη και αυτή να αποφανθεί. Η ποινικοποίηση της αυτοδιοίκησης είναι δρόμος ολισθηρός. Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών, ας θέσουμε ενώπιόν τους τις προγραμματικές μας θέσεις…

  Υπήρξαν υποσχέσεις για αποκέντρωση. Υλοποιήθηκαν; Ενεργοποιήθηκαν τα Τοπικά Συμβούλια στη διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού; Έχουμε τη γνώμη ότι για να μην επαναληφθεί και του χρόνου ο ίδιος ανούσιος κατάλογος έργων, καλύτερα να αρχίσουν από τώρα τα Τοπικά Συμβούλια να επεξεργάζονται τα σχετικά θέματα. Οι Ίδιοι Πόροι για χρηματοδότηση έργων και μελετών περιορίζονται, και γι’ αυτό απαιτείται καλύτερη διαχείριση των χρημάτων και δικαιότερη κατανομή των έργων. Να γιατί ευθαρσώς και χωρίς μισόλογα και περιστροφές αντιταχθήκαμε στην απόφση της διοίκησης και άλλων να αναθέσουν σε εταιρεία εμμέσως την ασφάλεια των συμπολιτών μας με το πρόσχημα της φύλαξης των δημοσίων κτηρίων. Ποσό μεγάλο και δυσανάλογο με την αποτελεσματικότητα του έργου που παρέχεται.

  Επίσης η σημερινή διοίκηση σκόρπισε αφειδώς πόρους για υπερβολικό αριθμό συμβούλων, κάτι για το οποίο στηλίτευε την προηγούμενη διοίκηση.

  Για έργα και επενδύσεις καλύτερα να σιωπήσει η διοίκηση γιατί τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά.

  Το μεγαλύτερο έργο υποδομής είναι αναμφίβολα η αποχέτευση, η οποία δυστυχώς είναι βαλτωμένη. Για το μεγαλύτερο διάστημα του 2017 και μάλιστα στην πιο ευνοϊκή περίοδο του καλοκαιριού, τα περισσότερα εργοτάξια ήταν ακινητοποιημένα. Αν εξαιρέσει κανείς την Άνοιξη και το Κρυονέρι που έχει γίνει ικανοποιητικό έργο με συνδέσεις και προοπτική ολοκλήρωσης και το οποίο δεν το πιστώνεται αποκλειστικά η σημερνή διοίκηση αλλά και οι προηγούμενες των παραπάνω Δημοτικών Κινοτήτων, οι υπόλοιπες έχουν σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων.

  Το πρόβλημα της Δροσιάς είναι γνωστό, όχι μόνο για το υπόλοιπο μισό του έργου αλλά και για τις συνδέσεις του περαιωθέντος έργου, που πραγματοποιούνται με ρυθμούς χελώνας. Ελαχιστότατο το εκτελεσθέν έργο σε Ροδόπολη και Σταμάτα. Αφήνω τελευταίο τον Άγ. Στέφανο που είναι η πιο αδικημένη και ξεχασμένη Δημοτική Κοινότητα και απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι και η τελευταία περιοχή που θα αποκτήσει αποχέτευση.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος11/12/17 6:05 μ.μ.

  Η ευθύνη για τα χάλια αυτής της πόλης δεν βαρύνει αποκλειστικά εσάς κ. Δήμαρχε, αλλά είναι διαχρονική και ευθέως ανάλογη με τις θητείες που άσκησαν διοίκηση. Αν επανερχόμαστε στο θέμα αυτό είναι γιατί οφείλουμε να καλύψουμε το μεγάλο κενό σε έργα υποδομής που άφησαν οι διοικήσεις στον Άγ. Στέφανο.

  Είναι γνωστό ότι η ευθύνη για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ανήκει στην Περιφέρεια, όμως χρειάζεται πίεση από την πλευρά του Δήμου για την ένταξη αυτών των έργων στον προγραμματισμό της. Είναι πολύ θετικό ότι το αντιπλημμυρικό στο Βρυσάκι είναι σε καλό δρόμο κι ας ευχηθούμε να συμβεί το ίδιο και για το έργο στην Πιπεροπούλου, για να μην συνεχίζεται η καταστροφή των περιουσιών των συμπολιτών μας.

  Είναι θετικό κ. Δήμαρχε ότι προστέθηκαν κάποιες σχολικές μονάδες που δεν είναι όλες νέες, όμως αντιμετωπίζουν εν μέρει το πρόβλημα κυρίως στη Δροσιά και τη Σταμάτα. Όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρό, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει προστεθεί καμιά νέα σύγχρονη σχολική μονάδα. Να θυμίσουμε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται δυο Δημοτικά, του Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης. Το ίδιο συμβαίνει και με το 1ο Δημοτικό Κρυονερίου που καρκινοβατεί και δεν γνωρίζουμε πότε τέλος πάντων θα κτιστεί αυτό το σχολείο για το οποίο οι μελέτες έχουν ωριμάσει τόσο, που κινδυνεύουν να σαπίσουν. Καλές οι υποσχέσεις από τον κ. Σπίρτζη, χρειάζεται όμως και η υλοποίησή τους. Αφήνω τελευταία τα Νηπιαγωγεία του Αγ. Στεφάνου που είναι μια εικόνα άκρως αποκαρδιωτική και θυμίζουν βομβαρδισμένη περιοχή και όχι μια χώρα που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

  Επείγουσα αναγκαιότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις και να προχωρήσει ο πολεοδομικός σχεδιασμός κυρίως στον Άγ. Στέφανο και την Άνοιξη αλλά και στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη. Οι προηγούμενες διοικήσεις απέτυχαν στον τομέα αυτόν και το αποτέλεσμα είναι οι άναρχα δομημένες πόλεις κι αν προσθέσει κανείς και την αμφισβήτηση των ορίων και το δασικό, τότε η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική.

  Εδώ δεν έχουν θέση τα μισόλογα, οι δικαιολογίες και οι κωλυσιεργίες. Πολιτεία και αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους, διαφορετικά ούτε χώροι θα υπάρξουν και θα περιμένουμε την περαιτέρω δημογραφική απομείωση για να μην χρειάζονται νέα σχολεία.

  Μείζον θέμα η διαχείριση των απορριμμάτων που απ’ ό, τι φαίνεται πέρα από τα διαδικαστικά, δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών.


  Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο κύριος παράγοντας της ανακύκλωσης είναι ο ίδιος ο πολίτης που χρειάζεται εκπαίδευση. Όλοι αντιλαμβανόμστε ότι αν συνεχίσουμε με βήμα σημειωτόν, τότε θα κλείσουμε τη θητεία μας και θα έχουμε διανύσει μικρή απόσταση ευρισκόμενοι πολύ μακριά από τον κεντρικό στόχο, που είναι η δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

  Η καθημερινότητα των πολιτών δύσκολη με αμέτρητες λακκούβες στους δρόμους, όγκους σκουπιδιών και κλαδιών και πολλές φορές σε εμφανή σημεία των πόλεων, νερά όμβρια ανακατεμένα με λύματα στους δρόμους, συγκοινωνιακή απομόνωση με την προβληματική λειτουργία του τρένου και του ΟΑΣΑ.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος11/12/17 6:06 μ.μ.

  Τέλος να πούμε ότι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου είναι σε θετική κατεύθυνση όπως και κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης. Καλή λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Ιματιοθήκης, της υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης μαθητών και άλλων που έχουν ανάγκη, των Παιδικών Σταθμών και των ΚΑΠΗ και με την προσθήκη των νέων δομών θα αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των νέων οικογενειών. Θα ήταν άδικο να μην αναφερθών στο συνάδελφο ιδρυτή του κοινωνικού ιατρείου που είναι ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου κ. Βορριάς. Επίσης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές γιατρούς, αλλά και όλους τους εθελοντές που εργάζονται σε διάφορες δομές του Δήμου- Πολιτική Προστασία, προσωπικό και εθελοντές με απίστευτη αφοσίωση.

  Η καλύτερη λειτουργία του Δήμου είναι συνάρτηση της ποιότητας του προσωπικού. Πιστεύουμε απόλυτα πως η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων είναι υψηλού επιπέδου και αυτό που χρειάζονται από τους πολιτικούς προϊστάμενους είναι η αναγνώριση του έργου τους και όχι οι αδικαιολόγητες συγκρούσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσει κάθε διαδικασία ΕΔΕ σε βάρος των εργαζομένων.

  Και κλείνω με τούτο κύριε Δήμαρχε: Είστε νέος άνθρωπος. Πραγματικά με θλίψη έμαθα για την προσπάθεια που κάνετε απέναντι σε μια δημοσιογράφο που πραγματικά είναι παρούσα. Ανεξάρτητα σε ποιον κάνει κριτική- και η Διοίκηση πρέπει να δέχεται μεγαλύτερη κριτική- νομίζω πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δείξετε ένα πρόσωπο που είναι άλλων εποχών, βαθύτατα καταδικασμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος11/12/17 6:06 μ.μ.

  ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ: “Να ξεκαθαρίσουμε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης”

  Εγώ απευθύνομαι απ’ ευθείας στους πολίτες που είναι σήμερα εδώ, ότι δεν χρειάζεται να είναι μόνο σήμερα, όποτε γίνεται ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής. Επιβάλλεται, και εμείς αυτό ζητάμε ως παράταξη, να είναι ενεργοί και να παρίστανται σε όσο το δυνατόν περισσότερες συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού όσο και των Τοπικών Συμβουλίων. Η παρουσία τους θα είναι ένα δείγμα ελάχιστης συμμετοχής και παρακολούθησης αυτών που γίνονται μέσα στα θεσμικά όργανα.

  Ο κ. Ζυγούνας έδωσε το στίγμα της πολιτικής και πρότασης που έχει η παράταξη της ΔΑΔΙΟΝ για ζητήματα διακυβέρνησης από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Εγώ θα σταθώ σε ορισμένα ζητήματα που κατά την άποψή μου έχουν σημασία. Πάρα πολλοί συνάδελφοι αναφέρθηκαν σε τοπικά ζητήματα, στην Άνοιξη, το Διόνυσο, κ.λπ..Το ζήτημα όμως είναι πως σήμερα γίνεται απολογισμός της Δημοτικής Αρχής που είναι ενιαία. Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχει απολογισμός και των Τοπικών Συμβουλίων. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων δεν είναι διακοσμητικοί παράγοντες. Και δεν πρέπει να είναι. Θα έπρεπε να είναι εδώ και να κάνουν τον απολογισμό τους. Πώς λειτούργησαν αυτή την περίοδο. Είναι απαραίτητο να υπάρξει και μια τέτοια διαδικασία συμμετοχής.

  Για να συνεχίσω την εξαιρετική σκέψη του κ. Φωτάκη και άλλων συναδέλφων για το ρόλο της αυτοδιοίκησης: Δεν είναι ο ρόλος ενός κεντρικού κράτους. Αλλά ο ρόλος των αποκεντρωμένων διαδικασιών. Για να μπορέσει δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση να βρεθεί κοντά στον πολίτη, στην καθημερινότητά του και στα προβλήματα που έχει και έτσι πραγματικά ο πολίτης να νιώσει πως έχει ένα στήριγμα σ’ αυτή τη λαίλαπα των μέτρων- οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών- που καθορίζονται από μια κεντρική πολιτική εξουσία. Ότι μπορεί να έχει ένα αποκούμπι και στη δράση του και στην ποιότητα ζωής και στην κοινωνική του πολιτική και στη σχολική στέγη. Αυτός είναι ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτόν πρέπει να κατοχυρώσουμε, ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, με το ρόλο που έχουμε μέσα στα θεσμικά όργανα. Μ’ αυτήν την έννοια λοιπόν η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει ένα ρόλο τοπικής δημοκρατίας και αποκέντρωσης. Αυτόν τον ρόλο να τον επιβάλλουμε εμείς με τη δράση μας, η Δημοτική Αρχή και εμείς. Να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της τοπικής ανάπτυξης. Πρέπει να μπορέσουμε να βάλουμε το στίγμα μας με τις προτάσεις μας για το μέλλον. Για την κοινωνική πολιτική και την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε υποχρέωση μέχρι το τέλος της θητείας, αυτής τουλάχιστον της Δημοτικής Αρχής, να αφήσουμε προτάσεις και παρακαταθήκη για την επόμενη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δικαιώσουμε και την ύπαρξή μας.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ανώνυμος11/12/17 6:07 μ.μ.

  Και βέβαια αγαπητοί κύριοι της Δημοτικής Αρχής θα κριθείτε- επειδή ασκείτε Διοίκηση- αν αξιοποιήσετε και αν χαράξετε προτάσεις για ένα σωστό αναπτυξιακό σχέδιο, για ένα σχέδιο που θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου, για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας επί παραδείγματι. Τι κάνουμε με το ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου; Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που μένει ανεκμετάλλευτο. Αν δεν το αξιοποιήσουμε ή τουλάχιστον βάλτε τα σχέδια μιας πορείας, ώστε στο τέλος της θητείας σας να έχουμε κάνει πέντε βήματα μπροστά. Όχι πέντε βήματα πίσω. Ποια είναι η ενημέρωση των πολιτών και των συμβούλων για τη δημοτική περιουσία, σε σχέση με τα οικόπεδα; Δεν μας την έχετε δώσει ακόμη. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για αύξηση της κοινωνικής πολιτικής; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για μια χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος; Εδώ δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις. Θα κριθείτε όλοι στο τέλος της θητείας σας.

  Επίσης πρέπει να τονίσω κάτι για την Άνοιξη, στην οποία αναφέρθηκε και ο κ. Τσιλιγκίρης: Μπορεί σήμερα να μπήκαν τα λαμπάκια μπροστά στην εκκλησία, αλλά πίσω από το φωτισμό των Χριστουγέννων είναι δραματική και άθλια η εικόνα μια πρώην Παιδικής Χαράς που ζει μέσα στο σκοτάδι. Και στην αθλιότητα είναι απαράδεκτο να κοιτάμε μόνο τα φώτα βιτρίνας και όχι την ουσία.

  Και θα κλείσω με τούτο: Εμείς ζητάμε έργο. Γι’ αυτά που λέμε σήμερα, τα λέμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, οι προτάσεις μας είναι συνεχείς και διαρκείς, όπως και των συμβούλων από τις άλλες παρατάξεις. Δεν περιμένουμε σήμερα να δούμε τι πρέπει να γίνει. Στο τέλος της θητείας θα κριθείτε εσείς, όπως θα κριθούμε όλοι. Αλλά εσείς ειδικά θα κριθείτε για το αποτέλεσμα του έργου.

  Κλείνω κι εγώ με ένα γνωμικό, όπως ο κ. Καρασαρλής, και αναφέρω αυτό του Δημοσθένη: “Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται”. Κάνετε λοιπόν ό, τι μπορείτε μέχρι το τέλος της θητείας, να μας δώσετε μια διαφορετική εικόνα για τη διαχείριση των δημοτικών προβλημάτων. Και εδώ θα είμαστε να αξιολογήσουμε κι εμείς, όπως και η κοινωνία, το έργο ή το μη έργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος11/12/17 6:08 μ.μ.

  Οι παραπάνω ομιλίες είναι από εκτενές ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ανώνυμος12/12/17 11:54 π.μ.

  Τον τελευταίο καιρό το κλίμα δηλητηριάζεται με την πώληση του οικοπέδου της Δροσιάς, το νερό του Κρυονερίου, την εκκρεμότητα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.λπ.Η ΔΑΔΙΟΝ δεν θέλησε να συμβάλει στην περαιτέρω νοσηρότητα αυτού του κλίματος και γι’ αυτό δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση.

  κύριε Ζυγούνα σας θεωρώ έναν έντιμο άνθρωπο και συμφωνώ με ορισμένα από τα λεγόμενα σας αλλά η παραπάνω τοποθέτηση που κάνατε με προβληματίζει.Δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι η ιστορία με την σχολική απλώς εφευρέθηκε από κάποιους για να δηλητηριάσουν το κλίμα οπότε εσείς σαν παράταξη αρνείστε να τοποθετηθείτε;Με εκπλήσετε δυσάρεστα γιατί η κουτοπόνηρη (λυπάμαι αλλά έτσι μου βγαίνει) στάση σας μόνο εντιμότητα δε δείχνει.
  Τολμάτε να αποκαλείτε "εκκρεμότητα" το έλλειμμα ταμείου δεκάδων χιλιάδων ευρώ της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και μάλιστα εσείς που υπήρξατε εκπαιδευτικός;Με πρωτοφανή ευρήματα του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής που μάλιστα επικυρώθηκαν με ανάλογες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου και συμμετείχατε ως παράταξη;Με έκθεση ορκωτών που πήρατε στα χέρια σας και διαβάσατε;Με πρωτοφανή εμπρησμό που ακολούθησε την αποκάλυψη των ευρημάτων;Αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα και στοιχεία εσείς τα αποκαλείτε "εκκρεμότητα" και δηλητηριασμένο κλίμα και δεν παίρνετε θέση;
  Κάποτε όμως υπήρξατε λαλίστατος ως παράταξη.Εαν δεν κρατάτε αρχείο ευχαρίστως να σας τα θυμίσω.Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι το παράδειγμα που δίνετε στις νέες γενιές όταν φάσκετε κι αντιφάσκετε,όταν τις διδάσκετε με τη στάση σας να μην υποστηρίζουν την αλήθεια με θάρρος και τόλμη αλλά να προτιμούν να στρουθοκαμηλίζουν ταυτιζόμενες με αμφίβολης πολιτικής ηθικής άτομα και παρατάξεις.Και ξέρετε καλά σαν δάσκαλος,ότι το μέλλον αυτής της βασανισμένης χώρας είναι τα νέα παιδιά και όχι εσείς κι εγώ που στηνόμαστε κάθε μήνα στην ουρά της τράπεζας για να εισπράξουμε την κουτσουρεμένη σύνταξη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος12/12/17 6:38 μ.μ.

  ΜΗ ΠΕΡΝΕΙΣ ΟΡΚΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ. ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΜΑΝΗ. ΑΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΝΓΑΛΕΙ Ο ΟΡΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Ανώνυμος12/12/17 8:37 μ.μ.

  ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΙΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  Συμβούλιο Σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ευτράπελα.
  Υπαρχει 1 μοναδική προσφορά για μεταφορά σχολείου δροσιας από ιδιώτη. Ο Δημος αρνήθηκε με δικά του οχήματα αλλά και ανέξοδα να μεταφέρει το σχολείο, και μάλιστα χωρις περαιτέρω εξήγηση. Το σχολείο έχει ήδη μεταφερθεί και έχει αρχίσει να λειτουργεί, δηλαδη ο ιδιωτης έχει κάνει τη δουλειά του και στο συμβούλιο έφεραν το θέμα πληρωμης του ως εκτός ημερησιας μόλις τώρα. Τραγικό το χρονοδιάγραμμα αφενός και αφετέρου όταν ρώτησα τον Πρόεδρο γιατί δεν έψαξε και για άλλες προσφορές ο ίδιος απάντησε πως δεν είναι δικηγόρος για να ψάχνει αλλά μηχανικός και δεν μπορεί να χάνει χρόνο με τέτοιου ειδους έρευνα. (Κλασικό σχόλιο επι προσωπικού του Προέδρου στο πρόσωπο μου όταν φυσικά υπαρχει κάποιο θέμα που θέλουν άμεσα να ψηφιστεί αλλά δεν το έχουν εγκαίρως ψάξει ή δεν έχουν σωστά ασχοληθεί).

  Για άλλη μια φορά ο προεδρος αυτοχαρακτηρίζεται ως ανάξιος για τη θέση που του έχει δοθεί. Παρόμοια απάντηση έχει δώσει κ σε άλλα θέματα με πιο χαρακτηριστικό αυτό της απευθείας ανάθεσης λογιστή στη Σχολικη Επιτροπη ένα χρόνο πριν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/12/17 7:17 μ.μ.

   SYNEXEIA EPI TOY THEMATOS APO FACEBOOK

   Η όλη υπόθεση μου θυμίζει κάποια παρόμοια περίπτωση που ζήσαμε όλα τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. του πρ. Ο.Ν.Α.Π. "ΘΕΣΠΙΣ",
   όταν την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, στην εξ αναβολής συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ, με πλειοψηφία 8-3, απορρίψαμε την πρόταση να εγκριθεί η διοργάνωση της σειράς αγώνων δρόμων, που θα κόστιζαν στο Δήμο- κατά δήλωση του τότε Αντιπροέδρου Δ. Ράικου – 3000 ευρώ συνολικά. Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο πρώτος αγώνας της σειράς είχε ήδη πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, με τη συνδιοργάνωση Δήμου και ΘΕΣΠΙ, δηλαδή πριν καν ζητηθεί η έγκριση του Οργανισμού (όπως φαίνεται και από την ακόλουθη ανάρτηση από την "Οδό Διονύσου") .. http://www.odosdionysou.gr/…/%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b…/
   Πότε λοιπόν, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Ν.Π. και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου θα αντιληφθούν ότι δεν είναι σύννομο να λαμβάνουν εκ των υστέρων αποφάσεις για πληρωμή των δικαιούχων για γεγονότα τα οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ?
   Γνωρίζουν ότι πίσω από κάθε απόφαση που παίρνουν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για κάθε τι μη νόμιμο ?
   Θέλω να πιστεύω ότι, κάποια στιγμή, θα αντιληφθούν την σοβαρότητα της κάθε απόφασης που λαμβάνουν και θα πράξουν τα δέοντα, σύμφωνα με το Νόμο και τις κείμενες διατάξεις αυτού ..
   Ελπίζω ...

   Διαγραφή
 53. Ανώνυμος12/12/17 8:38 μ.μ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Ανώνυμος12/12/17 8:40 μ.μ.

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Ανώνυμος12/12/17 8:41 μ.μ.

  ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ !!!!!

  ΑΣΧΕΤΑ ΠΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΨΙΛΟ-ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Ανώνυμος14/12/17 4:36 μ.μ.

  Η κριτική είναι διαλεκτική σχέση μεταξύ δύο πόλων.Αποτελεί μέρος της ενδοχώρας των ιδεών. Εκεί η ρήξη,η εξέλιξη αλλά και η οπισθοδρόμηση διασταυρώνουν τα ξίφη τους.Είναι παιδί της ρουσοϊκής και της μαρξιστικής σκέψης. Η δομή της αποτελεί μέρος της ιδεολογικής διαμάχης.Ασκώντας κριτική δεν γράφεις μια-δυο παραγράφους υποκειμενικής άποψης και γνώμης,αντίθετα δημιουργείς ένα καλό εφαλτήριο για γόνιμη συζήτηση.Η κριτική ασκείται ή οφείλει να ασκείται απέναντι στην εξουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ανώνυμος15/12/17 8:07 π.μ.

  Προσέξτε το παιχνίδι. Στη μια σελίδα προβάλουν τις ενέργειες και προτάσεις του Νικητόπουλου και στην άλλη τις απαξιώνουν.Τι θέλουν να δείξουν, ότι δεν ελέγχονται από ένα άτομο ή ότι η διοίκηση είναι αναντικατάστατη, μοναδική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Ανώνυμος16/12/17 4:25 μ.μ.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ.ΜΕΤΡΑΕΙ,ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ 21 ΚΑΙ ΖΗΤΆ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ( ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΙΣΣΑΡΗΣ ΑΣΘΕΝΗΣ, ΜΕΝΟΥΝ 20).ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΌΣΟ ΚΑΙΡΟ,ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ;Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ανώνυμος17/12/17 4:24 μ.μ.

  Σαν δεν ντρεπεστε τετοιες ωρες κρισιμες μεταξυ ζωης και θανατου για τον Γρηγορη εσεις να κανετε αθεμιτη μικροπολιτικη εναντιον του Ζαμανη....λες και νοιαζεται κανεις.ολα πια εχουν ενα οριο και μπροστα στην ζωη τιποτα αλλο δεν εχει αξια αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σας μεσα στην κακια σας...λιγη ντροπη δεν βλαπτει...αρκετα ....
  Αν δεν το δημοσιευσεις θα το στειλω απεναντιιιιιι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/12/17 8:55 μ.μ.

   άλλο να υπάρχει διακριτικότητα για τον δοκιμαζόμενο σύμβουλο , που υπάρχει , και άλλο η αποκάλυψη των υπολογισμών του λογιστάκου, που και αυτή υπαρχει

   Διαγραφή
 60. Ανώνυμος21/12/17 8:23 π.μ.

  Παρεξηγηθηκε η Πεππα για τον σχολιασμο μας για τον ελλειπη στολισμο της Κοινοτητας Διονυσου σχετικα με τις αλλες κοινοτητες, δυστυχως ειναι αληθεια και ειναι η γνωμη ολων των κατοικων της κοινοτητας, κοντος ψαλμος αλληλουια!!! ο καιρος περναει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Nik Dakoronias24/12/17 8:50 π.μ.

   Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά.
   Το παραπάνω σχόλιο δεν γράφτηκε απο εμάς. Άλλος είναι ο συντάκτης του.
   Εμείς, δεν αντιπολιτευόμαστε κανένα και δεν συμπολιτευόμαστε με κανένα. Μας ενδιαφέρει μόνον η δημ. κοινότητα Διονύσου. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη και υπόδειξη των προβλημάτων και θεμάτων της δ.κ. Διονύσου που επιρρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας και την διαβίωσή μας. Οτιδήποτε γράφουμε ή σχολιάζουμε έχει την υπογραφή μας. Κι αυτό το κάνουμε στην ομάδα f.b. που διαχειριζόμαστε «Διόνυσος : ο τόπος μου» κι όχι εδώ.
   Το σχόλιο αυτό το γράφουμε επειδή
   ο διαχειριστής του blog είχε την καλωσύνη να μας ενημερώσει με e-mail πως κάποιος ή κάποια συμπολίτης μας καθυβρίζει ανώνυμα. Είναι εύκολο όποιος θέλει τον διάλογο, να επικοινωνήσει μαζί μας.
   Ζητάμε συγνώμη αν άθελά μας κι όχι εσκεμμένα, ενοχλήσαμε ή θίξαμε πρόσωπα στην προσπάθεια να αναδείξουμε τα καλά ή άσχημα που συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν στη δημοτική κοινότητα Διονύσου.
   Αρχή μας η δεοντολογία κι ο σεβασμός προς τους άλλους για να μας σέβονται κι αυτοί με τη σειρά τους.
   Καλά Χριστούγεννα σε όλους !
   Νικ. Δακορώνιας

   Διαγραφή
 61. Ανώνυμος21/12/17 8:33 π.μ.

  Πιστεύουν ότι θα εκλεγούν την πρώτη Κυριακή.Το φτύσιμο που έφαγαν στη χθεσινή εκδήλωση,ίσως τους προσγειώσει. Ούτε ένα χειροκρότημα,όταν αναφέρθηκαν τα ονόματα των παρευρισκομένων αιρετών.Δώστε μια εξήγηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Ανώνυμος21/12/17 8:36 π.μ.

  Χαίρονται για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.Ας τους πει κάποιος:Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
  Όταν δεν έχεις να επιδείξεις έργο,αναλώνεσαι σε στολίδια για εντυπωσιασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Ανώνυμος23/12/17 7:26 π.μ.

  Σε εκδήλωση εθεάθησαν ο δήμαρχος και ο δάσκαλος να τα λένε,πίνοντας τσίπουρο. Τους συνδέει κάτι ή τους χωρίζουν αμέτρητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ανώνυμος23/12/17 7:33 π.μ.

  Όταν οραματίζεσαι την επερχόμενη αποτυχία,βρίσκεις πρόφαση τις καιρικές συνθήκες και αναβάλεις τα πολυδιαφημιζόμενα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού,που θα μετονομαστεί σε πρωτοχρονιάτικο χωριό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Ανώνυμος23/12/17 9:59 π.μ.

  Κύριοι,

  σας ενημερώνουμε σχετικά με επιστολή μας που στάλθηκε την 07.12 στα μέλη του Δ.Σ. Διονύσου και πιθανότατα δεν έχει παραδοθεί.

  Σας επισυνάπτουμε 8 έγγραφα που αποδεικνύουν σχετικά με την απάτη που έγινε εις βάρος του υδρομέτρου Νο 84634.

  1. καταγραφή περιόδου 01.09.17

  2. επιστολή Γ. Γιακουμάκη 19.10.17

  3. απάντηση άνευ ουσίας αντιδημάρχου 27.10.17

  4. επιστολή Γ. Γιακουμάκη για απάντηση επί της ουσίας 31.10.17

  5. επιστολή ενημέρωσης δημάρχου 07.11.17

  6. ογαριασμός απάτης 29.11.17

  7. άτυπος κανονικός λογαριασμός 30.11.17

  8. επιστολή ενημέρωσης δημοτικού συμβουλίου 07.12.17

  Mε τιμή,
  Γ. Γιακουμάκης
  δημότης Διονύσου
  6934 548 116

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Ανώνυμος23/12/17 10:39 π.μ.


  1. https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQpVJDjQR1KvkeS_-eenHYht-Tfc560jFWfxE6phUnHyW3UX00iMaWu7ekKatE7A0zDDyAWyl4wRjwH/pub

  2. https://drive.google.com/open?id=0Bwk3Jsio6ztZWTg5ZTdHY0ZDMWNKd0JIWFNSZGlONWlwUUkw


  3. https://drive.google.com/open?id=0Bwk3Jsio6ztZT1VEQlRkbURNMW1XWVdma1F5NENnc0JiREJr


  4. https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vT4AboYCqq-m00zAZg8TXhXtGeEkbooYWdbvSPP7FrQH0Okn8Uckqf3mble9spGb3wC6ZFL1EqFpPaI/pub

  5. https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vS7XoFpLnsOMEnr80lHt_SkbY_lLMQ_jpxC6mjPNbGO9gb_Pnh0y6pNQwTd96pK94x0BwEfxZjRd5EY/pub

  6. https://drive.google.com/file/d/0Bwk3Jsio6ztZbnVpZEJ1YkNXUnB5blh6MGh6MmdjUU9KSjlV/view?usp=sharing

  7. https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSAE9E9YJLflSUSqz89NFinD4wB0Ij4YW2wvp403uwAthVUzkHpTinlmjJJNIdjGwpO0bu3WRuHSIg2/pubhtml

  8. https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQOtv-cai3nh8pp_wI1Wg5-hWnM2Zasqlijitu4PFJ-9bXXhYTzazhhkB25FvByd01bSr6Df8h2iBfg/pub

  9.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος24/12/17 6:58 μ.μ.

   Ο κύριος Γιακουμάκης το έψαξε διεξοδικά , συγχαρήτηρια , μακάρι το παράδειγμα του να δείξει την λύση και στους υπόλοιπους συμπολίτες του . Άλλωστε ο κύριος βλέπω πως θα δικαιωθεί οικονομικά κ ηθικά . Όσο για τον Δήμαρχο βλέπω να διασύρετε ολοκληρωτικά . Συγχαρητήρια και πάλι σε εσάς κύριε Γιακουμάκη που αναδεικνύεται αυτές τις νοσηρές μεθοδεύσεις που λειτουργούν σε βάρος του πολίτη , πόσο μάλλον από την ηγεσία της δημοτικής αρχής .

   Δημήτρης Κ.

   Διαγραφή
 67. Ανώνυμος27/12/17 3:35 μ.μ.

  Σύντομα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει, πού θα στήσει τον ανδριάντα του ήρωα. Λένε πως θα του αποδοθεί ο μεγαλόσταυρος της Λεγεώνας καθώς και τα παράσημα για κάθε μάχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ανωτέρω σχόλιο ανέβηκε αποκλειστικά και μόνο για να μην ξεχνιόμαστε με τι ρεμάλια έχουμε να κάνουμε. Εϊναι τόσο ανύπαρκτοι που τα λεγόμενά τους δεν μπορούν να αγγίξουν κανέναν δημότη - πολίτη που λειτουργεί υποδειγματικά

   Διαγραφή
 68. Ανώνυμος31/12/17 1:56 μ.μ.

  Κράμερ εναντίον Κράμερ ο τέως κοινοτάρχης Σταμάτας Σταμάτης Κριεμαδης θα είναι υποψήφιος με τον Ζαμανη στις εκλογές του 2019 εναντίον του υιού του οι χθεσινές φωτογραφίες στην εκδήλωση της Σταμάτας το αποδεικνύουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή