.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Τρικυμία εν κρανίω ανικάνων

Για άλλη μια φορά, με τη δικαιολογία των "έκτακτων καιρικών φαινομένων", εν μέσω θέρους αυτή τη φορά, η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να καλύψει την ανικανότητα και αχρηστία της.

Οι φωτογραφίες από τη Λ. Σταμάτας που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους. 

Το θέμα είναι να μην ξεχαστούν.
25 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/5/18 8:06 μ.μ.

  ΠΟΡΘΜΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΣΤΑΜΑΤΑΣ !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/5/18 8:19 μ.μ.

   Ρε αχάριστοι πάρτε και καμία βαρκούλα ή κρίς-κραφτ να κάνετε μέχρι και ψαροντούφεκο.!!

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος8/5/18 1:43 π.μ.

  Ρε εσεις μέχρι και θάλασσα σας έφερε στο διονυσο και εσεις τον κράζετε; Αλλά τέτοιοι είστε τα ίδια γινόντουσαν και με τον προηγούμενο και πάλι τον σταυρωσατε τον άνθρωπο. Αχάριστοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/5/18 2:23 μ.μ.

  Ο εμμονικός με Master PHD , HDI, PDA , FBT, PKT και προσφάτως σύμβουλος του νερουλά, ξαναχτύπησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Αγκαλιά με την Pulitzer, σηκώθηκε κάποια στιγμή και φώναζε : «Ντροπή σας, ντροπή σας» και πεταγόντουσαν τα κομμάτια από τα γαριδάκια από το στόμα του.
  Ρε φίλε που τα βρήκες τόσα μάστερ και μας τα πουλάς; Ούτε ο Σαλιαρέλης δεν είχε τόσα πτυχία …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/5/18 8:01 π.μ.

   Άκου ζαμανάκο

   Σε αγράμματους δεν υπάρχει λόγος να μιλάς για πτυχία

   Ούτε σε απολίτιστους για συμπεριφορά

   Αλλά πιο πολύ δεν υπάρχει λόγος να μιλάς για ηθική σε απατεώνες

   Καλύτερα να είναι κάποιος "εμμονικός" στην διαφάνεια και στην τιμιότητα παρά "ευέλικτο" λαμόγιο σαν και του λόγου σου

   Γκεγκε ;;;

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος10/5/18 6:35 μ.μ.

  παρτα Νιονιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος10/5/18 6:50 μ.μ.

  Ερωτηματικά και ασάφεια για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου

  10 Μαΐ 2018
  by Maria Chazapi

  “Δεν κατάλαβα την εισήγηση. Μπορείτε να μας πείτε δυο κουβέντες;”. Αυτή ήταν η ερώτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, όταν στην προχθεσινή (8/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα με το μακροσκελή και βαρύγδουπο τίτλο “Πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών Σύμβαση παροχής εξειδικευμένης στήριξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου με σκοπό την προστιθέμενη αξία στο έργο της υπηρεσίας προγραμματισμού μέσω των διεθνών μεθόδων διαχείρισης (project management)”.

  Για να τη βοηθήσει, παρενέβη ο Π. Μπιτάκος επικεφαλής της Νέας Ποής για το Διόνυσο: “Πρόκειται για πιστή αντιγραφή του περιεχομένου πανεπιστημιακών βιβλίων, που ο ανάδοχος έδωσε στο Δήμο. Ούτε ο ίδιος που το έχει γράψει, δεν ξέρει τι έχει κάνει”.

  Την παραπάνω διευκρίνιση ουδείς από τη Διοίκηση διέψευσε, μηδέ του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη εξαιρουμένου, ο οποίος δήλωσε μη ειδικός, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποκόμισε καμιά μα καμιά πληροφορία για το περιεχόμενο του πονήματος που έχει παραδοθεί στο Δήμο, για το οποίο συντάχθηκε το Πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, άρα και καλής εκτέλεσης, της υπηρεσίας, και κόστισε στο Δήμο σχεδόν 15.000 ευρώ.

  Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης έθεσε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορά- διερεύνηση του θέματος που ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Στ. Μιχιώτη, εθνικό εμπειρογνώμονα από το Συμβούλιο της Ευρώπης για ζητήματα διαβούλευσης και σχεδιασμού Δήμων, με σειρά ερωτημάτων και επισημάνσεων σχετικά τόσο με την επάρκεια του αναδόχου όσο και με τη διαδικσία που έχει μέχρι στιγμής ακολουθηθεί για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, του οράματος δηλαδή που η Δημοτική Αρχή για την πόλη.

  Επιπλέον πολλά ήταν εκείνα «που δεν μπορούσαν να λεχθούν από μικροφώνου, γι’ αυτό με βλέπετε να δίνω διφορούμενες απαντήσεις», σύμφωνα με σχετική αποστροφή του Δημάρχου.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος10/5/18 6:50 μ.μ.

  -Ο ίδιος ο κ. Ζαμάνης παραδέχθηκε ότι η καθυστέρηση στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, που αποτελεί υποχρέωση των Δήμων στον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας των Δημοτικών Αρχών, οφείλεται αποκλειστικά σε υπαιτιότητά του και ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη: «Είναι δικιά μου η ευθύνη που επί δυο χρόνια ο Δήμος Διονύσου δεν απέκτησε Στρατηγικό Σχεδιασμό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Πράγματι. Τον τρίτο ουσιαστικά χρόνο το έχει στη διάθεσή του».

  -Παράλληλα, ως εξίσου υπεύθυνους για την ίδια καθυστέρηση “φωτογράφισε” παλιότερους συνεργάτες του- τον πρώην Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή που ήταν αρχικά υπεύθυνος για το Επιχειρησιακό, τον τέως Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη που εν συνεχεία ανέλαβε το έργο, αλλά και την ειδική σύμβουλο Σ. Ευστρατίου που παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο: “Ο Δήμος Διονύσου για δυο χρόνια διέθετε Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού, πλήρως στελεχωμένη με ανθρώπους υψηλότατου επιπέδου, που δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το Επιχειρησιακό. Παράλληλα, μετά τα δυο χρόνια για διάφορους λόγους- συνταξιοδότηση, μετατάξεις, άλλες επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες- πολλά στελέχη αποχώρησαν από το Τμήμα Προγραμματισμού. Έτσι ο Δήμος αναγκάστηκε να αναζητήσει τη βοήθεια όπως περιγράφεται στο θέμα, για να μπορέσει να βοηθηθεί στο να φτιάξει το Επιχειρησιακό του Σχέδιο… Με ειδικούς συμβούλους, με προσωπικό του Δήμου και με μια Αντιδημαρχία, δεν καταφέραμε για δυο χρόνια να έχουμε αποτέλεσμα. Σύμβουλοι και συμβουλάτορες επί δυο χρόνια δούλευαν στο Δήμο χωρίς να φέρουν Επιχειρησιακό”.

  -Παραδέχθηκε πως ο εξωτερικός συνεργάτης που ανέλαβε την υπηρεσία, έχει παραδώσει την πρώτη φάση εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος- αλλά προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την πληρωμή για τη συνολική εργασία: “Ήδη στα email όλων των Αντιδημάρχων βρίσκεται η πρώτη φάση του Επιχειρησιακού, περίπου 100 σελίδες- για να το μελετήσουν, να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, και μετά να έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

  -Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν παρέστη για να δώσει τις οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Πετρουλάκης, που με απόφαση Δημάρχου είχε ορισθεί ως επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας από πλευράς Δήμου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και που- σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- υπέγραψε πως ό, τι εκπονήθηκε, καλώς εκπονήθηκε.

  -Η ασαφής και τουλάχιστον εσπευσμένη διαδικασία στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος αποδόθηκε από το Δήμαρχο στην ανάγκη να μπορέσει ο Δήμος Διονύσου να διεκδικήσει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που προϋπόθεση έχουν την ύπαρξη του Προγράμματος αυτού- παρόλο που τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος έχει πάρει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και έχει πανηγυρίσει, και δικαίως, γι’ αυτό: “Η μη ύπαρξη, μετά από δυο χρόνια, Επιχειρησιακού Προγράμματος, μπορεί να στερήσει στο Δήμο τη δυνατότητα να υποβάλει προτάσεις και να διεκδικήσει ευρωπαϊκούς πόρους και κονδύλια”.

  Εντούτοις η έρευνα της Οδού Διονύσου ανέδειξε μερικές ακόμη παραμέτρους που δεν θίχτηκαν καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και που εγείρουν με τη σειρά τους κάμποσα ακόμη ερωτηματικά.

  *Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες, η Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε με απόφαση Δημάρχου τον Οκτώβριο του 2017 για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, έχει πραγματοποιήσει μια και μοναδική συνάντηση με τον ανάδοχο.

  *Ο οποίος μόλις πρόσφατα παρέδωσε την πρώτη φάση, όπως είπε ο κ. Ζαμάνης, του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Με τη διαφορά πως ο τίτλος του πονήματος που παραδόθηκε αναγράφει “Στρατηγικό Σχέδιο Δήμου Διονύσου 2018-2025”! Αναφέρεται δηλαδή σε χρόνια πέραν της θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα 89/2011.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος10/5/18 6:51 μ.μ.


  *Επιπλέον, ερωτηματικά γεννώνται για το είδος του παραδοτέου: Ήταν βοήθεια, τεχνογνωσία δηλαδή, προς τις Υπηρεσίες που κατά το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα είναι αρμόδιες για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού; Ήταν το Επιχειρησιακό το ίδιο, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του; Ή κάτι άλλο;

  Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η επιτόπου παρέμβαση του κ. Μιχιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο συνοδεύτηκε από έντονους διαξιφισμούς με το Δήμαρχο, ενώ οξύτατη ήταν και η αντιπαράθεση του κ. Ζαμάνη με τον προκάτοχό του, που υποστήριζε πως το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει κάτι που μέχρι και την πραγματοποίηση της συνεδρίασης αγνοούσε το περιεχόμενό του και ζητούσε επίμονα τη γνωστοποίηση αυτού του περιεχομένου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος10/5/18 6:52 μ.μ.

  Αναφορά για την εργολαβία του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δ.Διονύσου

  STEFANOS MICHIOTIS

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ κ. Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

  Κύριε Καλαφατέλη,

  Ανταποκρινόμενος στο αίτημά σας να μελετήσω[1] το 15ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου (8/5/2018) περί «Παροχής εξειδικευμένης στήριξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου με σκοπό την προστιθέμενη αξία στο έργο της Υπηρεσίας Προγραμματισμού, μέσω των διεθνών μεθόδων διαχείρισης (Project Management)», σας υποβάλλω την ακόλουθη αναφορά, με την παράκληση αυτή να μοιραστεί σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

  Οι διαπιστώσεις μου από την μελέτη του δισέλιδου εισηγητικού και των επισυναπτόμενων σχετικών εγγράφων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά και από τις συνομιλίες που είχα με τον Γ.Γ. του Δήμου και τον ανάδοχο τις δύο προηγούμενες ημέρες, είναι οι εξής:

  1. Τα όσα εισηγείται ο δήμαρχος Διονύσου κ. Ζαμάνης, ως πλαίσιο και τεχνική περιγραφή του 13ο θέματος της 16/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, αποτελούν συνονθύλευμα ασυνάρτητων λέξεων, που όχι μόνο δεν δημιουργεί νόημα, αλλά εγείρει προβληματισμό για την πραγματική του σκοπιμότητα, ιδίως σε όσους γνωρίζουν τεχνικά το θέμα. Ενδεικτικά και μόνο επισημαίνω δύο σημεία:

  α) Ο τίτλος της ανάθεσης ανακυκλώνει τις λέξεις μιας επίμαχης εξαίρεσης[2] της ισχύουσας νομοθεσίας, με την οποία η δημοτική αρχή προσπαθεί να παρακάμψει τον νόμο για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των ΟΤΑ και να νομιμοποιήσει την ανάθεση που επιθυμεί. Παρ’ όλα αυτά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ουδεμία μεταφορά τεχνογνωσίας έγινε προς τα στελέχη του δήμου και ουδεμία προστιθέμενη αξία προέκυψε για τις υπηρεσίες. Σύμφωνα δε με την παραδοχή του ίδιου του αναδόχου, οι εξωτερικοί συνεργάτες του συνέταξαν ένα «Επιχειρησιακό Σχέδιο» και το παρέδωσαν στον Γ.Γ. του δήμου και μόνο.

  β) Η περιγραφή των εργασιών του αναδόχου έχει μακρινή και ασαφή σχέση με την δομή και το περιεχόμενο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των δήμων (σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 18183/2007 - Φ.Ε.Κ. 534 Β’ / 13-4-2007, που μάλιστα μνημονεύεται στην εισήγηση). Αντιθέτως, είναι εμφανής η προσπάθεια να συνδεθεί το έργο του αναδόχου με το project management, το μοναδικό ίσως στοιχείο σχετικής εμπειρίας του, που όμως δεν επαρκεί για να διασφαλίσει την άρτια εκπόνηση ενός Επιχειρησιακού Προγράμματος ΟΤΑ. Επιπροσθέτως, η ιδέα της καταβολής περίπου 12.000 ευρώ + ΦΠΑ απλώς για υπηρεσίες project management και για διάστημα 3-4 μηνών είναι πολύ «γενναιόδωρη».

  -----------------------------------------------------------
  [1] Με την ιδιότητα του εμπειρογνώμονα σε θέματα διαβούλευσης και σχεδιασμού ΟΤΑ.
  [2] «Η αναζήτηση όμως εξειδικευμένης στήριξης από εξωτερικούς συμβούλους στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων εφ'οσον οδηγεί σε συγκεκριμένη προστιθέμενη αξία στο έργο των υπηρεσιών και στη μεταφορά τεχνογνωσίας στους υπαλλήλους, προφανώς και είναι επιτρεπτή, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψιν την πραγματική ικανότητα του Δήμου, τα βήματα προετοιμασίας που έχει με ίδιες δυνάμεις κάνει, αλλά και το επιδιωκόμενο από τη συνεργασία αποτέλεσμα. (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. 31757/02.10.2015)»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος10/5/18 6:53 μ.μ.

  2. Ως προς την υποβολή προσφορών και την επιλογή αναδόχου, ισχύουν τα εξής:

  α) Η πρόσκληση 29251/21-09-2017 του δημάρχου ουδέποτε αναρτήθηκε στη Διαύγεια και άρα είναι άγνωστο αν υπήρχαν προδιαγραφές γνώσεων και εμπειρίας για την επιλογή του αναδόχου.

  β) Οι 2 εκ των 3 υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, είναι αγνώστων επαγγελματικών στοιχείων και αποκλείστηκαν επειδή δεν προσκόμισαν ένα δικαιολογητικό Επιμελητηρίου, προκειμένου να αποδείξουν τη συνάφεια του επαγγέλματός τους με το αντικείμενο της πρόσκλησης.

  γ) Ο τελικός ανάδοχος είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός και ουδεμία ένδειξη υπάρχει για την πρότερη εμπειρία του σε θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού ΟΤΑ, ενώ τα έργα που υπάρχουν για αυτόν στη Διαύγεια από Δήμους αφορούν συντήρηση οδοποιίας και καθαρισμό από φερτά υλικά. Επίσης, δεν είναι γνωστό αν στον φάκελο υποψηφιότητάς του υπήρχαν τα στοιχεία και τα προσόντα της ομάδας των συνεργατών του, που όπως μου ανέφερε τηλεφωνικά, ουσιαστικά εκπόνησαν το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Διονύσου.

  3. Τέλος, ως προς την εκτέλεση και παραλαβή του έργου, πληροφορήθηκα τα εξής:

  α) Πέραν της αρχικής συνάντησης του αναδόχου με την ομάδα των υπηρεσιακών δεν είναι γνωστό αν έγινε άλλη και με τι αντικείμενο, όπως επίσης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τυχόν επικοινωνία του αναδόχου με τους τοπικούς φορείς επί του θέματος. Ως εκ τούτου, συνάγεται ότι το παραδοτέο είναι πολύ πιθανό να ομοιάζει με τις παλιές τυποποιημένες «μελέτες ραφιού», που εκπονούσαν εξωτερικοί σύμβουλοι ερήμην των υπηρεσιών, πρακτική που πλέον δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  β) Το παραδοτέο, που παρέδωσε ο ανάδοχος στον Γενικό Γραμματέα, σήμερα βρίσκεται στο Γραφείο Δημάρχου, ενώ είναι άγνωστο αν υπάρχει αντίγραφο στις Υπηρεσίες, στις οποίες υποτίθεται ότι θα προσέδιδε «προστιθέμενη αξία».

  γ) Τέλος, υπάρχει μία βεβαίωση του Γραμματέα του Δήμου περί της πληρότητας του παραδοτέου, η οποία όμως δεν μνημονεύεται πουθενά, αν και βάσει αυτής η τριμελής υπηρεσιακή επιτροπή παρέλαβε το (άγνωστο) παραδοτέο και διαβίβασε στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα για την οριστική παραλαβή του. Ως εκ τούτου, ο Γενικός Γραμματέας είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να απαντήσει, τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας, για το θέμα αυτό.

  4. Προσωπικά, διατηρώ πολλές αμφιβολίες για τη νομιμότητα της αρχικής ανάθεσης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, εξαιτίας του τρόπου που φαίνεται ότι έγινε η όλη διαδικασία, διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για την ποιότητα του παραδοτέου, τουλάχιστον μέχρι της δυνατότητας μελέτης αυτού, και άρα για την σκοπιμότητα παραλαβής του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Παραμένω στη διάθεση οποιουδήποτε συμβούλου για οτιδήποτε σχετικό.

  Διόνυσος, 8/5/2018
  Στέφανος Μιχιώτης, PhD, MSc
  Σύμβουλος διαβούλευσης & σχεδιασμού ΟΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος10/5/18 9:38 μ.μ.

  ΖΑΜΑΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΧΙΩΤΗ ΜΕΣΩ DIONYSOS POST


  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ (!) ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ Ο ΜΙΧΙΩΤΗΣ

  Επίσημο και με τη βούλα: ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στέφανος Μιχιώτης είναι σύμβουλος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καλαφατέλη. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αφορμής της συζήτησης του θέματος Νο 15 της ημερήσιας διάταξης, με τίτλο: «Διαβίβαση για έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών σύμβασης παροχής εξειδικευμένης στήριξης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου, με σκοπό την προστιθέμενη αξία στο έργο της υπηρεσίας προγραμματισμού μέσω των διεθνών μεθόδων διαχείρισης ( Project management )».

  Ο κ Μιχιώτης μοίρασε επιλεκτικά σε κάποιους συμβούλους της αντιπολίτευσης μια δισέλιδη δακτυλογραφημένη κριτική με τεχνικές παρατηρήσεις επί του ανωτέρω θέματος, ενώ διαβίβασε κι ένα αντίγραφο στον κ Καλαφατέλη, ο οποίος μάλιστα μερίμνησε επί τόπου να βγουν φωτοτυπίες, ώστε να διανεμηθεί το κείμενο σε περισσότερους.

  Από τις πρώτες γραμμές οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος εύκολα αντιλαμβάνεται ότι ο κ Καλαφατέλης ανέθεσε στον κ Μιχιώτη να συντάξει μια αναφορά:

  «Κύριε Καλαφατέλη,

  Ανταποκρινόμενος στο αίτημα σας να μελετήσω το 15ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου (8/5/2018) περί «Παροχής εξειδικευμένης στήριξης……».

  Στη λέξη «μελετήσω» υπάρχει παραπομπή, που σημειώνεται με τον αριθμό 1. Στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας υπάρχει η επεξήγηση: «1. Με την ιδιότητα του εμπειρογνώμονα σε θέματα διαβούλευσης και σχεδιασμού ΟΤΑ».

  Ο ίδιος, ο κ Μιχιώτης, αυτοχαρακτηρίζεται εμπειρογνώμονας, δεν αφήνει δηλαδή κάποιον άλλο να αποφανθεί περί αυτού, ούτε παραθέτει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για του λόγου το αληθές.

  Η «αναφορά» κλείνει, με την …επισήμανση «παραμένω στη διάθεση οποιουδήποτε συμβούλου για οτιδήποτε σχετικό», ημερομηνία, υπογραφή και δίπλα τα διδακτορικά μαζί με τα μάστερ του κ Μιχιώτη: PhD, MSc.

  «Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό, που υποψιαζόμαστε και γνωρίζαμε βεβαίως: ότι ο κ Μιχιώτης είναι και επισήμως σύμβουλός σας» τόνισε σε μια αποστροφή του προς τον κ Καλαφατέλη ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης.

  Προηγουμένως είχε ανταλλάξει διαξιφισμούς με τον κ Μιχιώτη, που, ως γνωστόν, όποτε παραβρίσκεται στα Δημοτικά Συμβούλια πάντα βρίσκει τον τρόπο να δημιουργήσει ένταση.

  Όταν από το ακροατήριο επιχείρησε να απευθυνθεί στο Δήμαρχο και να τον διακόψει, εκείνος δεν του χαρίστηκε:

  «Κάνε μας την χάρη… Ποιος είσαι; Ο τιμητής των πάντων; Σε έχουμε αναγάγει σε τιμητή εδώ μέσα… Ποιόν; Εσένα;»

  Θυμίζουμε απλά για την ιστορία και για όσους έχουν ασθενή μνήμη, πως ο κ Μιχιώτης είχε πρωτοστατήσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας 2010-2014 στην πολεμική κατά του τότε Δημάρχου κ Καλαφατέλη. Να, όμως, που ήρθε η ώρα να προσχωρήσει στην «Ενωτική Πρωτοβουλία». Οι άλλοτε εχθροί έγιναν σύμμαχοι, συνεργάτες και ο ένας συμβουλεύει τον άλλον. Ποτέ δεν είναι αργά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/5/18 9:45 μ.μ.

   Βρε ανόητοι, με αυτά που γράφετε αναγορεύετε τον Μιχιώτη, το νούμερο δύο εχθρό του Ζαμάνη σε κεντρικό παίχτη. Άσε που φαίνεται πόσο τον φοβάται ο δικός σας. Κάθε φορά που θα πει κάτι στο συμβούλιο αμέσως ο βλάκας θα σπεύσει να κάνει σχόλιο και εσείς θα του δώσετε δημοσιότητα. Και μετά ο βλάκας αναρωτιέται γιατί τον έχετε αναγάγει σε τιμητή των πάντων; Γιατί είστε ηλίθιοι, γι αυτό!!!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/18 9:48 μ.μ.

   Άσε το άλλο που αναρωτιέστε γιατί οι άλλοτε εχθροί έγιναν σύμμαχοι και συνεργάτες. Η απάντηση είναι απλή ηλίθιοι. Έργο Ζαμάνη !!!!!

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος11/5/18 12:04 π.μ.

  10/5/18 9:48 μ.μ.
  Όχι απλά εχθροί του Ζαμάνη αλλά ορκισμένοι εχθροί του...και δεν είναι μόνο δύο, έχουν ξεπεράσει τα δάκτυλα του ενός χεριού και δεν φταίει το παλικάρι το έφαγε η νταντά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος11/5/18 4:28 μ.μ.

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  Παραβρέθηκα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (8/5/2018) προκειμένου να δώσω διευκρινίσεις (εάν αυτό χρειαζόταν) για μια συνοπτική αναφορά που συνέταξα, κατόπιν σχετικού αιτήματος δημοτικού συμβούλου. Το θέμα της ήταν η διερεύνηση των τεχνικών λεπτομερειών μιας απευθείας ανάθεσης του Δήμου για το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, προκειμένου το συμβούλιο να αποκτήσει σαφέστερη εικόνα, καθώς η εισήγηση επί του θέματος ήταν ελλιπής και ασαφής.

  Μετά την ανάγνωση της αναφοράς από τον κ. Καλαφατέλη, ο δήμαρχος κ. Ζαμάνης προσπάθησε να υπεκφύγει και να δικαιολογήσει τις επιλογές του, μεταθέτοντας ευθύνες σε πρώην συνεργάτες του.

  Τα αναπάντητα ερωτήματα, που ήταν εξ αρχής πολλά, αφορούν την σκοπιμότητα και την διαδικασία της ανάθεσης.

  - Είχε ή δεν είχε εμπειρία ο ανάδοχος στην εκπόνηση Επιχειρησιακών Σχεδίων ΟΤΑ; Και πώς αυτή προκύπτει από τον φάκελο που υπέβαλε, ώστε να του ανατεθεί το έργο; Ή μήπως ο δήμαρχος τον ήξερε (και αυτόν) από παλιά;

  - Αν πραγματικά ήθελε ο δήμαρχος να υπάρξει ένα σοβαρό Επιχειρησιακό Σχέδιο και να βοηθηθεί η Υπηρεσία, γιατί ανέθεσε το έργο σε έναν Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό που ασχολείται με συντήρηση οδοποιίας και καθαρισμό φερτών υλικών;

  - Γιατί δεν απευθύνθηκε σε μια πραγματική εταιρεία ή σε μια ομάδα μελετητών με σχετικές γνώσεις και υπαρκτή εμπειρία, αλλά κράτησε μέσα στο συρτάρι του την πρόσκληση, αντί να την ανεβάσει στη Διαύγεια;

  - Γιατί στην σύμβαση με τον ανάδοχο, η οποία σημειωτέον δόθηκε κατόπιν εορτής στην αντιπολίτευση, υπάρχει τέτοια «δημιουργική ασάφεια» σχετικά με το αντικείμενο των εργασιών και τα ενδιάμεσα και τελικά παραδοτέα του αναδόχου;

  Το σημαντικότερο όμως ήταν αυτό που αποκαλύφθηκε στη ρύμη του λόγου του κ. Ζαμάνη. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο δήμαρχος διαβεβαίωνε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί, αποκάλυψε ότι έχει στείλει τη μελέτη στα mails των αντιδημάρχων για να την συζητήσουν και να την φέρουν αργότερα προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Τούτο όμως σημαίνει ότι αυτό που παραδόθηκε είναι ο «Στρατηγικός Σχεδιασμός», δηλαδή μόνο το πρώτο μέρος της μελέτης. Και όμως, το τιμολόγιο που εκδόθηκε από τον ανάδοχο και βεβαιώθηκε για πληρωμή από τον Δήμο αφορούσε το σύνολο του έργου.

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγους μήνες νωρίτερα, ο ίδιος ο δήμαρχος (στην εισήγησή του στην Οικονομική Επιτροπή στις 1/8/2018, δηλαδή πριν την ανάθεση), παραδεχόταν ότι η Υπηρεσία του Δήμου είχε ήδη εκπονήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό και με άριστο τρόπο το βασικότερο κομμάτι του Στρατηγικού Σχεδιασμού!

  Δηλαδή, ο δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι έχει εκτελεστεί το σύνολο του έργου και ζητά την αποπληρωμή του αναδόχου, ενώ έχει ολοκληρωθεί μόνο το πρώτο μέρος των εργασιών της σύμβασης και μάλιστα αυτές έχουν γίνει στο μεγαλύτερο βαθμό από την Υπηρεσία του Δήμου!

  Παρότι επεσήμανα το πρόβλημα στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ζαμάνης επέμεινε αμετανόητα στην οριστική παραλαβή και αποπληρωμή του έργου! Η στάση αυτή του στερεί κάθε δικαίωμα επίκλησης άγνοιας ή παρεξήγησης για το σκάνδαλο.

  Υπάρχει τέλος μια περίεργη λεπτομέρεια στο τιμολόγιο του αναδόχου, όπου αναφέρεται ότι η αμοιβή του είναι «για το έτος 2017». Δηλαδή θα υπάρξει και νέα χρέωση για τη συνέχεια του έργου; Όπως δηλαδή έγινε σε άλλες περιπτώσεις μέχρι τώρα (πχ στους λογιστές και ορκωτούς των Σχολικών Επιτροπών και στους εργολάβους του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς), όπου η αρχική ανάθεση «επεκτάθηκε» εκ των υστέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος11/5/18 4:28 μ.μ.

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  Στο σκάνδαλο αυτό ο κ. Ζαμάνης δεν είναι μόνος, αλλά έχει «βοηθούς» και συγκεκριμένα:

  - Τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Πετρουλάκη, που σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έχει υπογράψει βεβαίωση περί ολοκλήρωσης του έργου, βάσει της οποίας οι δημοτικοί υπάλληλοι της μόνιμης Επιτροπής Παραλαβής (που δεν είναι ειδικοί επί του θέματος) πείσθηκαν και υπέγραψαν το πρωτόκολλο παραλαβής.

  - Τους παρόντες συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας, που αν και άκουσαν όλα αυτά, υπερψήφισαν την εισήγηση και αποδέχθηκαν οριστικά το έργο ως περαιωμένο, γενόμενοι και αυτοί συνυπεύθυνοι.

  Επειδή το πάρτι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω στις αρμόδιες αρχές μηνυτήρια αναφορά. Όποιος από τους δημοτικούς συμβούλους το επιθυμεί, μπορεί να την συνυπογράψει. Γιατί η απλή καταψήφιση εκ μέρους τους μιας (ακόμα) σκανδαλώδους απόφασης της διοίκησης Ζαμάνη δεν είναι πλέον αρκετή για τους δημότες.

  11 Μαΐου 2018.
  Στέφανος Μιχιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ρε ζαμανάκο - πολύ μου άρεσε αυτή η προσφώνηση, λέω να την υιοθετήσω - επειδή σε έπιασε στα πράσα ο δικός σου και σε έκανε ρόμπα δημοσίως, πρέπει να την πληρώσω εγώ; Τι σε έπιασε ρε μεγάλε και επί 10 λεπτά μου έγραφες μπινελίκια; Και μάλιστα την ίδια φράση 250 φορές; Μήπως να πας σε κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης θυμού; Κι αυτό το το "αντριλίκι" το κρυφοομοφυλοφιλικο πρέπει να το κοιτάξεις, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος11/5/18 8:51 μ.μ.

  ΜΑΖΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ

  Δελτίο Τύπου: "Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες επούλωσης λακκουβών και επισκευής οδοστρωμάτων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος"


  Μερικά από τα τρολο-σχόλια δημοτών στο Facebook:

  Ισως καταλαβαν επιτελους οι αρμοδιοι οτι προκειται για μεγαλη πληγη.... στον Δημο μας... Χαχα!

  Αφού.... ουδείς άσφαλτος!!

  Πληγώθηκαν οι λακούβες;! Α τις καημενες!..

  Εκτός απο σουλφαμιδόσκονη, τι άλλο έβαλαν; Κάποιος πρέπει να μας διαφωτίσει.

  Μόνο την επούλωση των τραυμάτων ξέρουμε!!

  Εμπνευσμένο ... λογοτεχνικό ... πρωτότυπο ! η ΕΠΟΥΛΩΣΗ των λακούβων - ποιος άραγε είναι ο συντάκτης ;

  Μου θυμίζει μια δήλωση υπουργού Υγείας προ ετών, οτι το τάδε νοσοκομείο είναι "επανδρωμένο" με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα. Που ζούμε και ποίοι μας κυβερνούν...

  Αυτές οι λακούβες είναι διαβητικές και δεν επουλώνονται!!! Έχουν γίνει έλκη....

  Χα ΧΑ γι' αυτό δεν επουλώνονται είναι πληγές

  Πρόκειται περί τέλειου επαγωγικού συλλογισμού, ήτοι. "Οι λακούβες αποτελούν πληγή του Δήμου. Η πληγή επουλώνεται.

  Άρα και οι λακούβες επουλώνονται". Ο συντάκτης τώρα δικαιώνεται!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος14/5/18 3:35 μ.μ.


  ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΡΕΝΗΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ: Μετά από αρκετούς μήνες ταλαιπωρίας ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ από τους Αρεοπαγίτες του Διαιτητικού. Όσοι είχαν στήσει την εις βάρος μου καταγγελία και είχαν επενδύσει στην τιμωρία μου ας τους κρίνει ο Θεός...

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ???

  ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ?? ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΑΧΙΛΛΕΑ ??

  ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΑΣ ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος17/5/18 4:17 μ.μ.

  ''Επιστολή Ενημέρωσης απο τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γιάννη Καλαφατέλη προς τους εργαζόμενους και τους προέδρους των σωματείων του Δήμου Διονύσου''

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

  Αγαπητέ Πρόεδρε του ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ κύριε Αφίφη, αγαπητέ πρόεδρε του Σ.Ε.Δ.Δ κύριε Μυλωνά, αγαπητά μέλη των σωματείων.

  Την τελευταία εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας επώνυμες καταγγελίες, που αποκάλυψαν ένα ακόμα σοβαρό σκάνδαλο.

  Τον περασμένο Νοέμβριο, ο δήμαρχος κ. Ζαμάνης ανέθεσε με αδιαφανείς διαδικασίες έναντι 15.000 περίπου ευρώ, τη σύνταξη του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου σε έναν ανάδοχο αμφιβόλων προσόντων, υποκαθιστώντας έτσι την Υπηρεσία Ανάπτυξης και Προγραμματισμού.

  Τέσσερεις μήνες αργότερα, ο ανάδοχος, χρησιμοποιώντας το έργο της Υπηρεσίας και με fast-break διαδικασίες κατά παράβαση της νομοθεσίας, παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου ένα κείμενο 100 περίπου σελίδων.

  Ένα κείμενο που μέχρι και σήμερα παραμένει κλεισμένο στο γραφείο του δημάρχου, παρά το αιτήμα της παράταξης μας να της δοθεί, ως όφειλε η διοίκηση να είχε πράξει εκ των προτέρων.

  Ένα κείμενο, που όπως ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Ζαμάνης παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι το πλήρες Επιχειρησιακό Σχέδιο, αλλά μόνο ο Στρατηγικός Σχεδιασμός, και που αντιστοιχεί στο πρώτο μέρος της σύμβασής του αναδόχου.

  Και όμως, ο δήμαρχος, με τη βοήθεια του Γενικού Γραμματέα, που βεβαίωσε την καλή εκτέλεση όλου του έργου, ενέκριναν την πλήρη εξόφληση του αναδόχου!!!

  Δεν γνωρίζουμε ακόμα υπό ποιες προϋποθέσεις ή πιέσεις πείστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να παραλάβουν ένα πιθανότατα εικονικό «παραδοτέο» και να εγκρίνουν την πληρωμή ενός, κατά συνέπεια, εικονικού τιμολογίου, που αφορά το σύνολο της εργασίας, ενώ παραδόθηκε μόνο το πρώτο μέρος της (κατά την άνω παραδοχή του Δημάρχου).

  Αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, που θα διερευνήσουν την υπόθεση.

  Μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά ότι η μεθόδευση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ. Ζαμάνη είναι ηθικά απαράδεκτη, καθώς καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των δημοτικών υπαλλήλων και τους ενέπλεξε σε ένα σοβαρό σκάνδαλο.

  Και πολύ φοβόμαστε ότι ίσως δεν είναι η μοναδική φορά.

  Για την Ενωτική Πρωτοβουλία
  Γιάννης Καλαφατέλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος21/5/18 5:04 μ.μ.

  ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ Ο ΖΑΜΑΝΗΣ!!!

  Ανακοίνωση

  ‘’Οργή και θλίψη’’

  Ο κύριος Ζαμάνης εδώ και αρκετούς μήνες έχει διαλέξει το επικίνδυνο μονοπάτι της πόλωσης. Βλέποντας πως το καράβι βουλιάζει και μην έχοντας τρόπους να το γλυτώσει επέλεξε να συκοφαντεί και να διασύρει αδίστακτα κάθε πολιτικό του αντίπαλο, από τους πρώην συντρόφους του, μέχρι τους συνεργάτες μου και φυσικά, εμένα προσωπικά.

  Είναι προφανές πως φοβάται την κρίση των συνδημοτών μας στις εκλογές, ειδικά εκείνων που κατάφερε να εξαπατήσει με μεγάλα λόγια και ανύπαρκτο έργο.

  Περισσότερο όμως, φοβάται τη δικαιοσύνη, που σύντομα θα ονοματίσει τους κατηγορούμενους για την μεγάλη απάτη του ‘’Οικοπέδου της Δροσιάς”.

  Για αυτό επιχειρεί να σπιλώσει τους πάντες.

  Έχει αντιληφθεί, ότι σύντομα θα κληθεί να δώσει δημόσια εξηγήσεις για τις συκοφαντίες και να πληρώσει τις συνέπειές τους.

  Επειδή νιώθει τα περιθώρια να στενεύουν, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο φυγομαχεί και κρύβεται πίσω από αστείες δικαιολογίες.

  Την Πέμπτη 17/5/2018 εκδικαζόταν η αγωγή που κατέθεσα εναντίον του, για τις επί μήνες συκοφαντίες σε βάρος μου σχετικά με υποτιθέμενο σκάνδαλο με ‘’τα νερά’’.

  Πριν από δυο μήνες, τον είχα ενημερώσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι κατέθεσα αγωγή εναντίον του, τότε προτίμησε να κάνει το ‘’λιοντάρι’’, όταν ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει εξαφανίστηκε σαν τρομαγμένο ‘’γατί΄΄ και μέσω του δικηγόρου του ζήτησε πεντάμηνη αναβολή, γιατί, όπως δήλωσε, μόλις την προηγουμένη μέρα ενημερώθηκε.

  Όσο και να τραβήξει η υπόθεση που του ανέθεσαν να φέρει εις πέρας , το ‘’νεράκι’’ της αλήθειας θα το πιει και θα είναι αλμυρό.

  Βάση σχεδίου ο κύριος Ζαμάνης προτιμά να αφήσει να σέρνονται φήμες εναντίον συμπολιτών μας, αντί να τις ξεκαθαρίσει.

  Προτιμά να φυγομαχήσει και να κρυφτεί, όπως κάνει και για τα προβλήματα του δήμου, παρά να αναλάβει την ευθύνη όσων είπε και έκανε.

  Θλιβερό ο πρώτος πολίτης της πόλης να αποδεικνύεται κοινός συκοφάντης και δειλός, είναι κρίμα και άδικο για τους δημότες.

  Γιάννης Καλαφατέλης
  Επικεφαλής Ενωτικής Πρωτοβουλίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος21/5/18 6:20 μ.μ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ
  ("ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΤΩΝ ΖΑΜΑΝΙΣΤΑΣ)

  Ανώνυμος 7 Μαΐου 2018 - 9:15 μ.μ.
  ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΜΑΡΙΑ Η ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ.
  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ.ΚΑΙ ΣΑ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΨΗΛΑ.
  ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΝΟΙΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ......  Ανώνυμος7 Μαΐου 2018 - 4:28 μ.μ.
  Ο ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥ ...

  ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ ΒΟΡΕΙΝΟΠΑΤΑΤΑ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΘΑ ΤΡΑΒΑΩ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟ ΜΑΝΟ ΜΟΥ ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΩ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΜΟΥ.
  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΚΛΕΦΤΗ .
  ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΤΑΞΕΙ ΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΩΡΑΣ ΝΤΡΟΠΗ . ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΧΟΥΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΝΕΛΘΕ ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΕΨΟΥ ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΤΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΝΕ .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΤΕΧΝΗ ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑΧΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΒΡΕ ΚΟΥΤΟ .
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΣΥ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΛΕΤΗΤΩΝ Ο PERSONA TRAINER ΤΩΝ ΜΟΣΧΑΡΙΩΝ ΒΥΣΣΩΝΩΝ ΒΟΥΒΑΛΩΝ ΚΡΥΦΟΚΛΕΦΤΩΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΗΔΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΩΝ XXXL ΞΥΠΝΑ WAKE UP BABY.

  ΤΑ ΤΡΙΑ Φ


  Ανώνυμος 7 Μαΐου 2018 - 9:23 μ.μ.
  αγιοστεφανιώτικο λαμόγιο που μια ζωή την τσεπούλα σου κοιτάς για αυτό ασχολείσαι με τα πολιτικά,πάινε σπίτι σου και βούτα τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις κότα ξεπουπουλιασμένη,μάσησες μάσησες ξαναμάσησες,έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια τον άγιο Στέφανο,μας πουλαγες φούμαρα για να σου δώσουμε ψηφαλάκια,φτάνει πια τώρα το γύρισες ότι φταίνε η τωρινοί,μπορεί να μη γουστάρω τους τωρινούς αλλά δε γουστάρω ούτε εσένα ξεπουπουλιασμένη κότα Κάτι λαμόγια σα και σένα κατάστρεψαν τη πόλη μας


  Ανώνυμος9 Μαΐου 2018 - 4:02 μ.μ.
  Ο εμμονικός με Master PHD , HDI, PDA , FBT, PKT και προσφάτως σύμβουλος του νερουλά, ξαναχτύπησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Αγκαλιά με την Pulitzer, σηκώθηκε κάποια στιγμή και φώναζε : «Ντροπή σας, ντροπή σας» και πεταγόντουσαν τα κομμάτια από τα γαριδάκια από το στόμα του.
  Ρε φίλε που τα βρήκες τόσα μάστερ και μας τα πουλάς; Ούτε ο Σαλιαρέλης δεν είχε τόσα πτυχία …

  Ανώνυμος9 Μαΐου 2018 - 11:45 μ.μ.
  Καλά ρε παιδιά ο χοντρός με phd msc GTI TURBODIESEL δεν ήταν που λαμόγιο ανέβαζε τον καλαφακλεφτη αρχιερέα της διαπλοκής τον κατέβαζε τώρα πως τον αγάπησε και έγινε σύμβουλος διαβούλευσης του ;;;
  Τελικά όσο και να μην το θέλει η μύγα στο σκατο θα επιστρέψει

  Ανώνυμος10 Μαΐου 2018 - 9:53 π.μ.
  ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΚΛΕΦΤΗ

  ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΗΜΙΦΑΛΑΚΡΟ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ .
  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΚΛΕΦΤΗ ;ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ , ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ ΟΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΛΙΓΟΥΡΗΣ .
  ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΤΑ ΤΑΡΩ ΣΤΗ ΜΑΝΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ . ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΜΕ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΦΙΛ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ο ΣΑΙΝΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ .
  ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΚΑΟΥΚΑ ΣΟΥ .ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΑΖΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΟΜΑΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΜΑΝΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ
  ΗΜΙΤΟΝΟΕΙΔΕΣ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ Ή ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ .
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Στον αγώνα της ζωής, όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, να κρατάς τα μάτια σου στο λουκουμά κι όχι στην τρύπα.
  ΔΑΛΑΛΑΜΑΣ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος21/5/18 6:21 μ.μ.


  (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)


  Ανώνυμος11 Μαΐου 2018 - 10:30 π.μ.
  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΠΟΥΛΑΩ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΙ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ
  ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΑ

  Ανώνυμος11 Μαΐου 2018 - 2:02 μ.μ.
  Ρε παιδιά έλεος με το σύμβουλο διαβούλευσης και τον πρώην. Αρκετά ασχοληθήκαμε εδώ το σπίτι του του βρίζε ο χοντρός του πρώην και την οικογένεια του από γνωστό διαδικτυακό σημείο και τώρα ο ένας γλείφει τα παπούτσια του άλλου.
  Τόσο βαριοι και ασήκωτοι άντρες και οι δυο δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.
  Εμετοοσσς !!!!!

  Ανώνυμος11 Μαΐου 2018 - 9:27 μ.μ.
  Ναι και τώρα μας το παίζει και άντρας και αναφέρεται πάλι ότι του στέλνουν σχόλια ομοφυλοφυλικά.
  Χοντρέ το ποιος έχει ομοφυλοφυλικές τάσεις, μας το έχεις αποδείξει πάμπολες φορές με τα σχόλια που ανεβάζεις στο μπλοκ σου, και μάλιστα τα τελευταία ήταν πριν καμια 10ρια μέρες και έχω και αποδείξεις.

  Ανώνυμος11 Μαΐου 2018 - 7:32 μ.μ.
  Ρε μπάσταρδε άεργε φαταούλα,πόσες φορές ανύπαρκτο παράσιτο μιλάς,και λες,και μπουρδολογείς,και παπαρολογείς,και αερολογείς και στην πράξη κοκοκοκο η κοτούλα.Αν έχεις κάτω από τόσο πάχος κρυμμένα ούμπαλα απόδειξέ το μας.Κάνε μηνυσούλα χωρίς να ζητάς και τη στήριξη άλλων,σα κι αυτή που είχες κάνει με τη φίλη σου τη Τατσούλα για τις σχολικές και μας την έστειλες παντού για να μας αποδείξεις τι άντρας είσαι εεεεεεεε;Άεργη Πόρνη είσαι που ερωτοτροπεί με τα λαμόγια για να φάει κανένα ψίχουλο,άθλιο παράσιτο.
  ΥΓ το πόρισμα ακόμα το μελετάς turbodiesel ;


  Ανώνυμος13 Μαΐου 2018 - 11:27 μ.μ.
  Προσεχως ο εθνικος εμπειρογνωμονας -σταρ νικος διονυσοσκουφιτσος μας περιγραφει το στρατηγικο σχεδιασμο της καριερας του ......

  Ανώνυμος14 Μαΐου 2018 - 8:14 μ.μ.
  ο αντιδημαρχούλης εκ της μαρτυρικής μεγαλονήσου εξεφράσθη μετά πολλής παρρησίας ίνα βλογήσει την ψαρά του γενεάδα μετερχόμενος μυαρών μέσων μετά του ιδεοψυχαναγκαστικού παρασιτογενούς φύσεως φίλου του όστις φέρει το προσωνύμιον εμμονικός άεργος μπυροκοίλης εσχάτως δε και μόνο κατά δήλωση του εθνικός εμπειροπαπαρογνώμονας msphdturbodieselgt δια να μην έχομεν πλέον ουδεμίαν αμφιβολίαν περί του τις αποτελεί παρεάκι τίνος

  Ανώνυμος15 Μαΐου 2018 - 6:16 μ.μ.
  Ο ΑΕΡΓΟΣ ΕΠΕΙΝΑΣΕ
  ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ Η ΛΟΡΔΑ
  ΤΟ ΝΕΡΟΥΛΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕ
  ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΟΓΑ

  ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
  ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ
  ΕΙΣ ΤΟ ΔΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ
  ΚΙ ΑΠ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ
  ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ
  ΜΙΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕ
  ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΣΕ

  ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ
  ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΝΕΙ
  ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΑΠ´ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ
  ΜΕ ΣΚΕΡΤΣΟ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
  ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ
  ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
  ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ

  ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΛΕΨΕ
  ΚΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΣ
  ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΜ ΕΣ ΤΖΙ ΤΙ
  ΕΧΕΙ ΑΠ´ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ

  ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΗ
  ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΠΟΛΥ
  ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

  ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΑΚΙ
  ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙ

  Ανώνυμος17 Μαΐου 2018 - 12:52 π.μ.
  Διαβάζω την επιστολή του Ηλία του Υφαντή, κάνει μια αναδρομή του έργου της δημοτικής αρχής όσο ήταν και αυτός μέλος της. Δεν απαντάει πουθενά γιατί δεν τελείωσε το επιχειρησιακό σχέδιο. Άραγε γιατί δεν είχε απευθυνθεί στον εθνικό εμπειρογνώμονα τότε, που είναι και φίλοι;

  Ανώνυμος17 Μαΐου 2018 - 6:07 μ.μ.
  Διότι ο εθνικός εμπειρογνώμονας τότε μεταλαμπάδευε τη γνώση του στην αποτελειωμένη εξέλιξη και στην επιτροπή των σχολείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος22/5/18 1:56 π.μ.

  Αυτοί είναι οι συνεργάτες του δημάρχου μας που γράφουν μέρα νύχτα στο επικοινωνιακό δημιούργημά του τη Φωνή του Διονύση
  Αυτοί είναι οι μισάνθρωποι που πληρώνονται με το δημοτικό χρήμα από τις υπερτιμολογήσεις των απευθείας αναθέσεων.
  Αυτά είναι τα φασισταριά που βρίζουν ανενόχλητα όσους γουστάρουν και όπως γουστάρουν.
  Αυτός είναι ο εσωτερικός κόσμος των μουτζαχεντίν του δημάρχου που είναι καθρέφτης του ψυχισμού του δημάρχου
  Αυτη είναι η πιο μαύρη από τις πιο μαύρες σελίδες αυτοδιοίκησης που γράφτηκαν σε αυτόν τον τόπο.
  Αυτά τα σκουλήκια έχουν όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο. Είναι οι γείτονές σας, η καθηγήτρια ιταλικών, ο συνταξιούχος με το σκυλάκι, ο εθελοντής της πέρα γειτονιάς, ο αθλητικός παράγοντας, ο γιος της καταπατήτριας του χωριού, ο καρπαζο-εισπράκτορας που τελικά έγινε κάποιος.
  Αυτή είναι η διάλεκτος των γκάνγκστερς, των εκβιαστών και των απατεώνων.
  Ας μην τους ξεχάσουμε ποτέ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή