.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Σε διπλή υποθήκη το μέλλον του Δήμου Διονύσου (B’ έκδοση)

Συνεχίζουμε με σημαντικές λεπτομέρειες για το θέμα του Κτηματολογίου, παραθέτοντας ένα ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου και την επιστολή του δικηγόρου κ. Γεωργακόπουλου, που είχε οριστεί να χειριστεί το θέμα.(Οι δικές μου επισημάνσεις είναι με κόκκινα γράμματα.)


("Οδός Διονύσου")

Θα ερημοδικήσει ο Δήμος στην υπόθεση του Κτηματολογίου στο ΣτΕ;

Οι πρόσφατες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, να παραιτηθεί ο Δήμος από την αίτησή του για ακύρωση λειτουργίας του Κτηματολογίου σε Αγ. Στέφανο- Διόνυσο- Σταμάτα- Ροδόπολη, γέννησαν με τη σειρά τους νέα επιστολή εκ μέρους του δικηγόρου Α. Γεωργακόπουλου, που ο Δήμος είχε προσλάβει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο κ. Γεωργακόπουλος, που ενημερώθηκε επισήμως για τις παραπάνω αποφάσεις μόλις πριν από δυο ημέρες, στη νέα επιστολή του που απευθύνει στο Δήμαρχο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναμενόμενη στάση του Δήμου, που όπως όλα δείχνουν θα ερημοδικήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης, την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου, με αποτέλεσμα το ΣτΕ να απορρίψει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται εδώ πως τον περασμένο Αύγουστο, μέσα στο καλοκαίρι, το ΣτΕ είχε αμέσως κάνει δεκτή την αίτηση του Δήμου,  για αναστολή κατ’ αρχάς της λειτουργίας του Κτηματολογίου. Η αίτηση, δια χειρός του κ. Γεωργακόπουλου, υποστήριζε πως οι εσφαλμένες εγγραφές στους κτηματολογικούς πίνακες οδηγούν σε παγίωση μη νόμιμων καταστάσεων, έκανε λόγο για νομιμοποίηση καταπατήσεων, ενώ υπογράμμιζε πως και η ίδια η λειτουργία του Κτηματολογίου είναι αντισυνταγματική και παράνομη μια που δεν έχει υπογραφεί η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι συνθήκες που είχαν το καλοκαίρι του 2017 οδηγήσει το Δήμο να καταθέσει την αίτηση αναστολής και ακύρωσης, άλλαξαν εντωμεταξύ, είχε τονίσει ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην Οικονομική Επιτροπή, το όργανο που αποφασίζει για την άσκηση ή όχι ένδικων μέσων. Οι δυο αυτές αποφάσεις είχαν ληφθεί- απόντων των συμβούλων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας- με τις ψήφους και μόνο της πλειοψηφίας, ενώ στην απόφαση του Απριλίου είχε μειοψηφήσει και ο Δ. Κωστάκης δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης στην Άνοιξη.

Αυτή η τελευταία απόφαση ελήφθη, όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, παρά  την αναλυτική επιστολή και πάλι του κ. Γεωργακόπουλου που εξηγούσε για ποιους λόγους όφειλε η Δημοτική Αρχή “να αποφύγει εσφαλμένες αποφάσεις, που θα επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημία στους δημότες του Δήμου Διονύσου”. Σ’ εκείνη την επιστολή ο κ. Γεωργακόπουλος, σήμερα, υπογραμμίζει πως δεν έλαβε ποτέ καμιά απάντηση. Αντ’ αυτής, ο Δήμος τού έστειλε τις δυο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, με τις οποίες τον καλεί να παρασταθεί στο ΣτΕ και να δηλώσει παραίτηση από την αίτηση αναστολής. Η παραίτηση όμως από τις δικαστικές ενέργειες, υπογραμμίζει- και κυριολεκτικά- ο δικηγόρος, είναι «κατ’ επέκταση επιβλαβής για όλους ανεξαιρέτως (Δημότες και μη)». Και δηλώνει πως “αδυνατώ προσωπικά να διατυπώσω εγώ την παραπάνω δήλωση παραιτήσεως, εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετη θέση από αυτήν που εξέφρασα με τα εν λόγω δικόγραφά μου τον παρελθόντα Αύγουστο”, τονίζοντας πως σε τέτοια περίπτωση ο Δήμος θα πρέπει να βρει άλλο δικηγόρο. 

Αξίζει τέλος να τονισθεί εδώ πως από τις αρχές Μαϊου εκκρεμεί αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας για ευρεία συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το αίτημά τους είχε κατ’ αρχάς αναβληθεί από τη Διοίκηση του Δήμου, που ζήτησε σαφή εισήγηση. Οι παρατάξεις επανήλθαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, και με νεότερο αίτημά τους, όπου επισυνάπτουν την απαραίτητη εισήγηση, ζητούν την εξαντλητική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μια που «έχουν τεθεί, δημόσια, σοβαρότατα ζητήματα, που πρέπει άμεσα το ΔΣ, με εξαντλητικό τρόπο να συζητήσει, να διερευνήσει τους ενδεχόμενους κινδύνους από την άμεση λειτουργία του κτηματολογίου και μόνον αυτό τελικά να αποφασίσει για το τι δέον γενέσθαι. Είναι αυτονόητο, όπως εξ άλλου έχουμε αρχικά ζητήσει, ότι η παρουσία των Δικηγόρων κ. Βασιλείου και Γεωργακόπουλου καθώς και του Υποθηκοφύλακα Μαραθώνα, κ. Χριστόπουλου, είναι αναγκαία, κατά τη συζήτηση αυτή«.

Ακολουθεί η συνταρακτική επιστολή Γεωργακόπουλου που έστειλε αρχικά στην Οικονομική Επιτροπή και μετά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. (Και πάλι, οι δικές μου επισημάνσεις είναι με κόκκινα γράμματα.)Αντώνιος Γεωργακόπουλος                                Προς

Δικηγόρος                                                              1. Τον Δήμαρχο Διονύσου

Παρ’ Αρείω Πάγω & Σ.τ.Ε.                                       κ. Διονύσιο Ζαμάνη

Σκουφά 62 Αθήνα                                                 2. Δημοτικούς Συμβούλους

Email: acg_law@yahoo.com                                             Δήμου Διονύσου
                                                                                                                                                                                                           
 Προ μηνός περίπου, πληροφορηθείς ανεπισήμως και πάντως όχι από τον Δήμαρχο κ. Διον. Ζαμάνη, ότι η θέση του Δήμου Διονύσου, αναφορικά με την λειτουργία Κτηματολογίου στις Δημοτικές Ενότητες Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, έχει άρδην μεταβληθεί και συγκεκριμένα είναι εντελώς αντίθετη από την εντολή που έλαβα εγγράφως, όπως συντάξω Αίτηση Ακυρώσεως και Αίτηση Αναστολής με αίτημα Προσωρινή Διαταγή τον παρελθόντα Αύγουστο, απέστειλα προς τον κ. Δήμαρχο, καθώς και σε όλα τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την ακόλουθη επιστολή:
 ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ

 Περί το τέλος του παρελθόντος Ιουλίου ο Δήμος Διονύσου αποφάσισε, ως γνωστόν, κατόπιν και της εν συνεχεία ληφθείσης οικείας Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, όπως μου αναθέσει τη σύνταξη και κατάθεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτησης Ακυρώσεως και Αίτησης Αναστολής Εκτελέσεως μετά αιτήματος εκδόσεως Προσωρινής Διαταγής κατά της υπ’ αριθμ. 34186/31.7.2017 Απόφασης του Υ.ΠΕ.Κ.Α. περί ενάρξεως λειτουργίας Κτηματολογίου στις Δημοτικές Ενότητες Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου. Τα σχετικά ως άνω δικόγραφα συντάχθηκαν και κατατέθηκαν εκ μέρους μου νομίμως και εμπροθέσμως και η μεν Αίτηση Ακυρώσεως προσδιορίστηκε προς συζήτηση στις 6.12.2017, επί δε της Αιτήσεως Αναστολής, εκτιμώντας το Σ.τ.Ε. τους σοβαρούς λόγους που επικαλεστήκαμε, έκανε αμέσως δεκτό το Αίτημα της Προσωρινής Διαταγής και διέταξε με Απόφασή του δια του Αντιπροέδρου του Ιωάννη Γράβαρη την απαγόρευση λειτουργίας του Κτηματολογίου στις εν λόγω περιοχές μέχρις ότου αποφανθεί το Δικαστήριο επί της Αιτήσεως Ακυρώσεως. Κατά την Δικάσιμο της 6.12.2017 το αρμόδιο Ε` Τμήμα του Σ.τ.Ε. ανέβαλλε οίκοθεν την συζήτηση της Αίτησης Ακυρώσεως για τις 7.3.2018, κατά την οποία ομοίως ανεβλήθη εκ νέου για τις 6.6.2018. Εξυπακούεται, ότι η εκδοθείσα Προσωρινή Διαταγή εξακολουθεί και έχει νομίμως πλήρη ισχύ. Τούτο πρακτικά σημαίνει, ότι όλες ανεξαιρέτως οι πράξεις που αφορούν ακίνητα των εν λόγω περιοχών καταχωρούνται νομίμως στο λειτουργούν σύστημα του Υποθηκοφυλακείου και παράλληλα στο συντασσόμενο σύστημα του Εθνικού Κτηματολογίου, αφού κατά το Σ.τ.Ε. πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία της κτηματογράφησης και ταυτόχρονα όλες οι εμπράγματες συναλλαγές να είναι δικαιικά νόμιμες και ασφαλείς και να συντελούνται με την παραπάνω συνταγματική και νόμιμη διαδικασία.

Πρέπει να διευκρινίσω και τονίσω, ότι η εκ μέρους μου ως Δικηγόρου αποδοχή αναλήψεως χειρισμού της σοβαρής αυτής ενώπιον του Σ.τ.Ε. υποθέσεως εγένετο, διότι ήμουν και είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι ο νομιμοποιούμενος προς άσκηση των δικαστικών αυτών ενεργειών Δήμος Διονύσου, όχι απλώς έπραξε το αυτονοήτως ορθό, αλλά όφειλε να προβεί στις ενέργειες αυτές για την προστασία όλων ανεξαιρέτως των δημοτών του, αλλά και όσων διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές. Ο λόγος αυτός και η προγενέστερη νομαρχιακή και αυτοδιοικητική ιδιότητά μου ήταν αρκετοί, εν μέσω μηνός Αυγούστου, να παραιτηθώ και από τις ολιγοήμερες διακοπές μου και να ασχοληθώ σχεδόν καθ’ όλον τον Αύγουστο με την υπόθεση αυτή. Πιστεύω, ότι έπραξα και ως νομικός και ως πολίτης στο ακέραιο το καθήκον μου και η επιτευχθείσα απαγόρευση λειτουργίας του Κτηματολογίου υπό του Σ.τ.Ε., που δια των δικογράφων μου και των αλλεπάλληλων παραστάσεών μου, κατά το επίμαχο και κρίσιμο διάστημα από 11 έως και 17 Αυγούστου 2017 ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και ευεργετική, γιατί κατοχύρωσε τη νομιμότητα των εμπράγματων συναλλαγών και την προστασία όλων ανεξαιρέτως όσων έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν προβεί σε ιδιοκτησιακές ή άλλες εμπράγματες μεταβολές σε ακίνητα που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές του Δήμου Διονύσου. 

Παρά ταύτα και με έκπληξη πληροφορήθηκα εσχάτως, ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου απεφάνθη, κατόπιν εγγράφου του κ. Δημάρχου και εισήγησης του δικηγόρου του Δήμου, όπως ο Δήμος Διονύσου παραιτηθεί από την Αίτηση Ακυρώσεως.

Επί του εν λόγω ζητήματος οφείλω να σας ενημερώσω, ότι προ 15νθημέρου περίπου και πάντως προ της λήψεως της άνω αποφάσεως, σε συνάντησή μου με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου και σε υποβληθέν ερώτημα, σε σχέση με την εξέλιξη της εν λόγω υποθέσεως, εξέθεσα αναλυτικά τις απόψεις μου, οι οποίες βεβαίως είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την ληφθείσα ως άνω Απόφαση. Κατά την εν λόγω συνάντηση ο κ. Δήμαρχος ισχυρίστηκε, ότι ορισμένοι κάτοικοι της Σταμάτας είναι αντίθετοι στις ενέργειες του Δήμου και συγκεκριμένα στη μη λειτουργία του Κτηματολογίου και ασκούν πιέσεις προς το Δήμο να αλλάξει την απόφασή του, δηλ. να παραιτηθεί, ώστε άμεσα να λειτουργήσει το κτηματολόγιο. Επί του θέματος αυτού οφείλω να σας γνωρίσω, ότι τα όποια ενδεχομένως ζητήματα επικαλούνται ορισμένοι εκ των κατοίκων της Σταμάτας, ακόμη κι αν υφίστανται, όχι μόνο δεν επιλύονται δια της ενάρξεως λειτουργίας του Κτηματολογίου, αλλ’ αντιθέτως επιτείνονται και περιπλέκονται περαιτέρω, όσοι δε ισχυρίζονται το αντίθετο ή στερούνται στοιχειωδών νομικών γνώσεων ή άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν. Περαιτέρω ανέφερα στον Κ. Δήμαρχο, ότι ουδείς απολύτως λόγος συντρέχει που να δικαιολογεί κατ’ ελάχιστον την εκ μέρους του Δήμου Διονύσου εντελώς αντίθετη από αυτήν που δικαστικά εξέφρασε ενώπιον του Σ.τ.Ε. τον παρελθόντα Αύγουστο στάση του και οποιαδήποτε μεταστροφή εκθέτει τον κ. Δήμαρχο και το Δήμο Διονύσου, τον οποίο εκπροσωπεί. Προφανώς η τεκμηριωμένη νομικά και ουσιαστικά γνώμη μου, ως υπεύθυνου και διορισθέντος επί τούτο υπό του Δήμου Διονύσου πληρεξουσίου επί της υποθέσεως δικηγόρου ουδόλως ελήφθη υπ’ όψιν και αντ’ αυτού ζητήθηκε η νομική επί της υποθέσεως άποψη του δικηγόρου του Δήμου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω πριν από την ανάθεση της υποθέσεως σε εμένα επικαλέστηκε άγνοια και αδυναμία νομικού χειρισμού της υποθέσεως ενώπιον του Σ.τ.Ε. . Ειλικρινά λυπάμαι για την αναφορά αυτήν, αλλά για την πληρότητα της ενημερώσεώς μου προς εσάς είμαι υποχρεωμένος να σας γνωστοποιήσω και αυτήν την παράμετρο.   


Εν πάση περιπτώσει, επειδή, ως ορισθείς υπεύθυνος νομικός υπό του Δήμου Διονύσου, χειριστής και πλήρης γνώστης και των νομικών και των ουσιαστικών θεμάτων της υποθέσεως, προς αποφυγή εσφαλμένων αποφάσεων, που θα επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημία στους δημότες του Δήμου Διονύσου και στους εν γένει διαθέτοντες ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές, είμαι υποχρεωμένος εγγράφως πλέον να σας ενημερώσω για τις νομικές και ουσιαστικές συνέπειες εκ της τυχόν υλοποιήσεως της ως άνω υπό της Οικονομικής Επιτροπής ληφθείσης Αποφάσεως.


     Ειδικότερα επ’ αυτών:    

     1.  Η  διακοπή-απαγόρευση της λειτουργίας  του Κτηματολογίου που διετάχθη από το Σ.τ.Ε., στις περιοχές Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας, στις 16 Αυγούστου 2017 ήταν προφανώς ευεργετική για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες και κατοίκους αυτών των περιοχών του  Δήμου Διονύσου, που έχουν ακίνητη περιουσία ή που πρόκειται να την εκποιήσουν ή αξιοποιήσουν ή ακόμη και ως νέοι ιδιοκτήτες να την αποκτήσουν.


      2. Οι λόγοι που επικαλεστήκαμε ως Δήμος Διονύσου στο ΣτΕ ήταν προς το συμφέρον των δημοτών μας και για το συμφέρον της περιουσίας του ίδιου του Δήμου μας και τούτο, γιατί μεγάλος αριθμός καταπατητών εις βάρος της περιουσίας δημοτών μας και κυρίως όσων εξ αυτών κατοικούν σε άλλες περιοχές της χώρας  και του εξωτερικού, λόγω της ανεπαρκούς και άθλιας διαδικασίας των ιδιοκτησιακών δηλώσεων που υπεβλήθησαν στο Γραφείο Κτηματογράφησης, δηλ. στον ιδιώτη μελετητή που ανέλαβε την σύνταξη του Κτηματολογίου, έχουν καταγραφεί στο σύστημα του Κτηματολογίου ως ιδιοκτήτες οικοπέδων ή αγροτεμαχίων των περιοχών αυτών και τούτο έγινε εντελώς ανέξοδα, με την επίκληση εκ μέρους των καταπατητών αυτών δήθεν έκτακτης χρησικτησίας. Ήδη έχουν αποκαλυφθεί δύο πολύ μεγάλες τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες  βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι καταπατήσεις αυτές αφορούν και περιουσία του δημοσίου που λόγω των ανεπαρκών υπηρεσιών του δε γνωρίζει και δεν έχει καταγράψει την περιουσία του. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρω, ότι η έκτακτη χρησικτησία αποτελεί ασφαλώς, κατά το Εμπράγματο Δίκαιο, νόμιμο τίτλο κτήσης ακινήτου, υπό την απαραίτητη όμως προϋπόθεση, ότι συνοδεύεται και κυρίως αποδεικνύεται από συνεχείς πράξεις νομής επί του χρησιδεσποζόμενου ακινήτου και μάλιστα πλέον της 20ετίας. Στις προαναφερόμενες όμως περιπτώσεις δεν συνέτρεχαν αυτές οι προϋποθέσεις, διότι οι επικαλεσθέντες με το Κτηματολόγιο έκτακτη χρησικτησία επωφελήθηκαν από την πλημμελή διαδικασία της κτηματογράφησης και την απουσία τεκμηρίωσης της νομής και ενώ ουδεμία σχέση είχαν στις πλείστες των περιπτώσεων με την περιοχή, είτε ως δημότες, είτε ως κάτοικοι, δήλωσαν αναληθώς και προφανώς παρανόμως ότι χρησιδεσπόζουν ακίνητα και με καταβολή του τέλους κτηματογράφησης (35 ευρώ) κατεγράφησαν στο σύστημα του Κτηματολογίου ως κύριοι οικοπέδων ή αγροτεμαχίων που για διαφόρους λόγους δε δηλώθηκαν από τους νόμιμους και αληθείς ιδιοκτήτες τους, είτε πρόκειται για το δημόσιο ή άλλους φορείς και νομικά πρόσωπα, είτε για φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δεν πληροφορήθηκαν τη διαδικασία ή κατοικούν μονίμως σε απομεμακρυσμένες περιοχές του Εξωτερικού ή τέλος δε γνωρίζουν, για διαφόρους λόγους ότι είναι ενδεχομένως εκ κληρονομίας κύριοι των ακινήτων αυτών.   


       3. Δείγμα της άθλιας κτηματογράφησης αποτελεί η περιοχή του πρώην Δήμου Άνοιξης και ήδη Δημοτικής Ενότητας Άνοιξης του Δήμου μας, όπου από τις 23 Ιουνίου 2016  για όλα τα ακίνητα (οικόπεδα, κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και αγροτεμάχια) λειτουργεί, όχι με το σύστημα του Υποθηκοφυλακείου, αλλά με το σύστημα του Κτηματολογίου. Εννιά στις δέκα υποθέσεις των ιδιοκτητών ακινήτων των περιοχών αυτών έχουν λανθασμένα στοιχεία και αυτά αποκαλύπτονται, όταν αυτοί θελήσουν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ή να εξαλείψουν λόγω εξόφλησης μία υποθήκη ή εν πάση περιπτώσει να κάνουν οποιαδήποτε άλλη πράξη πάνω στο ακίνητό τους.   Τα σφάλματα της κτηματογράφησης στην Άνοιξη είναι ποικίλα και αφορούν λανθασμένα στοιχεία ιδιοκτητών, εμβαδού οικοπέδων και κατοικιών, ποσοστών συνιδιοκτησίας σε κάθετες ιδιοκτησίες, διαμερίσματα, καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Οι περισσότερες διορθώσεις απαιτούν συμφωνία και συνυπογραφή πληθώρας συνιδιοκτητών, ορισμένοι από τους οποίους, είτε από αδιαφορία, είτε από άλλες μεταξύ των διενέξεις, δεν συμφωνούν και καθιστούν τις διορθώσεις αυτές, για τις οποίες δε φταίνε, τις περισσότερες φορές αυτοί που ζητούν τη διόρθωση, αδύνατες εκ μέρους του Υποθηκοφυλακείου που λειτουργεί πλέον για την περιοχή της Άνοιξης ως Κτηματολογικό Γραφείο και έτσι μοιραία οι περιπτώσεις αυτές πρέπει να καταλήξουν στα δικαστήρια, γιατί έτσι προβλέπει το σύστημα του Κτηματολογίου, από τα οποία η λύση θα δοθεί μετά από αρκετά  χρόνια βέβαια. Τα παραπάνω δεδομένα ως εν ενεργεία και μαχόμενος Δικηγόρος έχω εξ ιδίας αντιλήψεως διαπιστώσει. Πρόσφατα συνάδελφος Δικηγόρος μου είπε και τούτο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλυσιτελούς και εσφαλμένης Κτηματογράφησης για  την περίπτωση πολύ μεγάλης ξένης εταιρείας, που για ένα ασήμαντο νομικό ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε να λυθεί με το σύστημα του Υποθηκοφυλακείου σε χρόνο μηδέν, καθυστερεί απαράδεκτα μια πολύ μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Άνοιξης που θα φέρει στην περιοχή μας 400 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και χωρίς καμία περιβαλλοντολογική επιβάρυνση. Όπως με ενημέρωσε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το Υποθηκοφυλακείο  για να βρεθεί ο τρόπος λύσης του προβλήματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η σημαντική και ευεργετική αυτή επένδυση.  Κάθε μέρα το Υποθηκοφυλακείο, όπως ο ίδιος έχω διαπιστώσει, αλλά και όλοι οι Δικηγόροι και οι Συμβολαιογράφοι της περιοχής, ασχολείται μόνο με την περιοχή της Άνοιξης και τα λάθη του Κτηματολογίου. Η κατάσταση παρά το γεγονός, ότι η περιοχή της Άνοιξης είναι σε ιδιοκτησίες και έκταση μικρή σε σχέση τουλάχιστον με τον Άγιο Στέφανο, είναι αφόρητη και η αγανάκτηση του κόσμου δίκαιη, αλλά το ηλεκτρονικό σύστημα του Κτηματολογίου δεν επιτρέπει, ούτε να αφαιρέσεις, ούτε να προσθέσεις ακόμη και ένα «και». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και χειρότερα ακόμη,  κυρίως στον Αγ. Στέφανο, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές, όπως έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί και συνεπώς και ο πλέον άσχετος αντιλαμβάνεται τι κατάσταση θα επικρατήσει στις συναλλαγές με το κτηματολόγιο αυτό, όταν η προσέλευση του κόσμου τουλάχιστον θα πενταπλασιαστεί και φυσικά η καθυστέρηση και η ταλαιπωρία του αντίστοιχα. 


        4. Πρέπει όμως να δοθεί η πρέπουσα σημασία πρωτίστως στα αμέσως παρακάτω αναφερόμενα. Συγκεκριμένα πρέπει να τονισθεί, ότι  ο κύριος και βασικός λόγος για το οποίο το Σ.τ.Ε. απαγόρευσε  την λειτουργία του Κτηματολογίου σε αυτές τις περιοχές του Δήμου μας αφορούσε το γεγονός ότι ήταν αντισυνταγματική και παράνομη,  επειδή καταρχήν δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα η έγκριση και η συνυπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης δηλ. για τη λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας έπρεπε να έχει εκδοθεί και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος για μεταφορά της αρμοδιότητάς και μετά ο Υπουργός Περιβάλλοντος να εκδώσει Απόφαση για τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου. Έτσι όλες οι πράξεις που οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών αυτών θα τις κατέθεταν στο Κτηματολογικό Γραφείο (πρώην  Υποθηκοφυλακείο), ακόμη και εκείνες που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, από τις 16-8-2017, που θα λειτουργούσε το Κτηματολόγιο, παρότι θα είχαν πληρώσει κανονικά τα ποσά που προβλέπονται από το νόμο και μάλιστα αρκετά αυξημένα λόγω κτηματολογίου, θα ήταν νομικά ανυπόστατες, τουτέστιν κυριολεκτικά στον ‘’αέρα’’. Ο λόγος για τον οποίο δεν προσυπέγραψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου είναι οι 5 γνωστές Αποφάσεις του ΣτΕ(805,806,807,808/2016 και 1203/2017, που περιλαμβάνει ονομαστικά και τις 4 περιοχές του Δήμου μας), τις οποίες ασφαλώς  γνωρίζει και προφανώς δεν μπορεί με την υπογραφή του να τις παραβιάσει.


        5. Με το σημερινό σύστημα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό, ότι  το συντασσόμενο Κτηματολόγιο ουδόλως εμποδίζεται, αντίθετα γίνεται ορθότερο, συγχρόνως όμως και  οι πολίτες των περιοχών αυτών έχουν τη δυνατότητα, μέσω του συστήματος του Υποθηκοφυλακείου, να διορθώνουν πανεύκολα και χωρίς καμία καθυστέρηση τα διαπιστούμενα στο Κτηματολόγιο σφάλματα και έτσι όταν λειτουργήσει το Κτηματολόγιο να είναι οι εγγραφές των ακινήτων τους σωστές και χωρίς να απαιτούν τις χρονοβόρες και ορισμένες φορές παντελώς αδύνατες διορθώσεις που μοιραία οδηγούν στα Δικαστήρια. Επομένως όσοι ισχυρίζονται, ότι με την άμεση λειτουργία του Κτηματολογίου αυτού προστατεύονται οι περιουσίες τους ή διευκολύνονται οι συναλλαγές δεν γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση και ας ρωτήσουν τους κατοίκους της Άνοιξης για να το διαπιστώσουν από ‘’πρώτο χέρι’’. Το Υποθηκοφυλακείο, ως υπηρεσία, δεν ευθύνεται για αυτή την κατάσταση,  γιατί το έργο της κτηματογράφησης είναι αποκλειστικά  του ιδιώτη μελετητή και αυτό το έργο που αφορά όλες τις ιδιοκτησίες της Άνοιξης παραδόθηκε προς εφαρμογή μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αυτόματα και με αυτό το  σύστημα και μόνο μπορεί να γίνουν πλέον όλες ανεξαιρέτως οι  ιδιοκτησιακές μεταβολές και συναλλαγές.

  

       6. Το πλέον απαράδεκτο όμως είναι το γεγονός, ότι εκτός όλων αυτών των σοβαρών προβλημάτων, όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής  της Άνοιξης  με τη λειτουργία του Κτηματολογίου επιβαρύνθηκαν και με πρόσθετα τέλη υπέρ της εταιρείας του Κτηματολογίου, δηλ. με περισσότερα ποσά, περίπου 20% επιπλέον, από αυτά που κατέβαλαν με το σύστημα του Υποθηκοφυλακείου και στην ίδια επιβάρυνση θα κληθούν να υποβάλλονται, αν λειτουργήσει το Κτηματολόγιο και στις περιοχές  Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας, δηλ. και ταλαιπωρία και καθυστέρηση και ορισμένες φορές ματαίωση της συναλλαγής και επιπλέον κόστος για τους δημότες και λοιπούς δικαιούχους. Είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος για να διορθωθούν τα λάθη της κτηματογράφησης με την συνέχισή της και το σημερινό σύστημα του Υποθηκοφυλακείου, ώστε οι εγγραφές του Κτηματολογίου να γίνουν σωστές και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Όσον αφορά για τις περιουσίες των δημοτών μας αυτές είναι καταγεγραμμένες  και απόλυτα διασφαλισμένες στο γραφικό και ηλεκτρονικό  σύστημα του Υποθηκοφυλακείου, κατά πρόσωπο, δικαίωμα και ακίνητο και παράλληλα όλες οι πράξεις καταγράφονται κατά τρόπο σωστό και στο σύστημα του Κτηματολογίου. Η συνέχιση της εν λόγω διαδικασίας είναι απαραίτητη, γιατί τα λάθη διαπιστώνονται  σε όσους χρειαστεί άμεσα να προβούν σε κάποια ιδιοκτησιακή μεταβολή του ακινήτου τους και συνεπώς η μέσω του Υποθηκοφυλακείου διόρθωση είναι βεβαίως ευχερής, αλλ’ αφορά μόνο αυτούς και συνεπώς η συντριπτική πλειοψηφία, αν λειτουργήσει άμεσα το Κτηματολόγιο, είναι καταδικασμένη να υποστεί τις παραπάνω αρνητικές συνέπειες.


Καταλήγοντας συμπερασματικά πρέπει να σας ενημερώσω ότι:

1. Η παραίτηση από την Αίτηση Ακυρώσεως που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή είναι προφανώς νομικά ελλειπής και τούτο διότι θα έπρεπε η εν λόγω απόφαση να περιλαμβάνει ρητά παραίτηση και από το έτερο Δικόγραφο, δηλ. αυτό της Αιτήσεως Αναστολής και

2.Η κατά τα άνω τυχόν εκ νέου λήψη Αποφάσεως υπό της Οικονομικής Επιτροπής για παραίτηση και από το δικόγραφο της Αίτησης Ακυρώσεως και από το χωριστό δικόγραφο της Αίτησης Αναστολής επάγεται αυτοδικαίως άρση της ισχύος της διαταχθείσης υπό του Σ.τ.Ε. στις 16.8.2017 Προσωρινής Διαταγής και ταυτοχρόνως άμεση λειτουργία Κτηματολογίου στις περιοχές Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου.

Είναι προφανές ότι αδυνατώ να κατανοήσω την οποιαδήποτε σκοπιμότητα και χρησιμότητα στη λήψη Αποφάσεως περί παραιτήσεως και πιστεύω ως χειρισθείς εκ μέρους του Δήμου Διονύσου την ανατεθείσα σε εμένα σοβαρή αυτή δικαστική υπόθεση, πως πρέπει να εκφράσω την απόλυτη αντίθεσή μου, γιατί η παραίτηση είναι καθολικά βλαπτική για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, αλλά και όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις άνω περιοχές του Δήμου Διονύσου.Αθήνα 5 Απριλίου 2018

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Κοινοποίηση:
Μέλη Οικονομικής ΕπιτροπήςΤΕΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ


Επί της άνω επιστολής μου δεν έλαβα καμία απολύτως απάντηση, πληροφορήθηκα όμως επίσης ανεπισήμως, ότι για το ζήτημα αυτό είχαν γίνει προσφυγές ενώπιον της Περιφέρειας και παράλληλα ότι είχαν υπάρξει αντιδράσεις από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Διονύσου που αξίωναν την σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου η τελική για το σοβαρό αυτό ζήτημα απόφαση να ληφθεί υπ’ αυτού.


Και ενώ ως εντολοδόχος από τον Δήμο Διονύσου, Πληρεξούσιος, για τον χειρισμό της εκκρεμούς δικαστικά αυτής υπόθεσης, Δικηγόρος επί της οποίας σε πρώτο στάδιο είχε δικαιωθεί ο Δήμος επιτυγχάνοντας την έκδοση Προσωρινής Διαταγής εκ μέρους του ΣτΕ και μη έχοντας καμία επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο, είχα προετοιμαστεί για την συζήτηση της Αιτήσεως Ακυρώσεως που είναι προσδιορισμένη για της 6 Ιουνίου 2018, όλως αιφνιδίως την 29η Μαϊου 2018 μου απεστάλησαν με email δύο αποσπάσματα με αριθμούς συνεδριάσεων 8η/26.3.2018 &  9η/17.4.2018  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, με τα οποία αποφασίζεται η παραίτηση του Δήμου από τις παραπάνω δικαστικές ενέργειες, που σημαίνει, όπως αναφέρεται και στην 2η παραπάνω απόφαση, άρση της Προσωρινής Διαταγής που είχε εκδοθεί στις 16.8.2017 από το ΣτΕ. Την 2η αυτή απόφαση με Πρόεδρο τον κ. Δήμαρχο  έλαβαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τσούκας Παναγιώτης, Αγαθοκλέους - Ακριτίδη Αγγέλα, Ντούντα - Πολυχρονοπούλου Χρυσούλα και Σταϊκος Θεόδωρος, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής και στην οποία μειοψήφησε ο Δημ. Σύμβουλος Κωστάκης Δημήτριος.


Καταρχήν θα πρέπει, προς απόλυτη τήρηση της τυπικής νομιμότητας να σας υπενθυμίσω ότι, για να είναι υλοποιήσιμες οι άνω αποφάσεις εκ μέρους οιουδήποτε εντολοδόχου δικηγόρου, εν προκειμένω δε υπ’ εμού θα πρέπει να υπάρχει απευθυντέα επίσημη και ρητή έγγραφη εντολή του κ. Δημάρχου, ως Προέδρου της Επιτροπής ή έστω κατ’ εντολή του της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.  


Επί της ουσίας, είναι προφανές, ότι οι σοβαροί και τεκμηριωμένοι λόγοι, τους οποίους, ως εντολοδόχος νομικός παραστάτης του Δήμου Διονύσου, ανέφερα αναλυτικά στην παραπάνω επιστολή μου, ουδόλως ελήφθησαν υπ’ όψιν για την λήψη των ανωτέρω αποφάσεων, πλην βεβαίως του μειοψηφήσαντος Δημ. Συμβούλου Δημητρίου Κωστάκη.


Επειδή το ζήτημα του Κτηματολογίου και με τις συνθήκες που περιγράφω στην άνω επιστολή μου η λειτουργία του είναι καταφανώς επιζήμια για όλους όσους έχουν ακίνητη περιουσία στις παραπάνω περιοχές του Δήμου Διονύσου (Δημότες και μη) θεωρώ στοιχειώδη υποχρέωση μου, ως νομικός εισέτι παραστάτης του Δήμου Διονύσου να ενημερώσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να επαναλάβω, όπως υποχρεούμαι και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου και ως νομικού και ως πολίτη, ότι η παραίτηση από τις δικαστικές αυτές ενέργειες είναι κατ’ επέκταση επιβλαβής για όλους ανεξαιρέτως (Δημότες και μη).


Με τα παραπάνω δεδομένα και με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, λόγω της άμεσης συζήτησης της υπόθεσης ενώπιον του ΣτΕ, την 6/6/2018 καθώς και της αδικαιολόγητα καθυστερημένης υπό του Δήμου ενημέρωσής μου, η οποία έλαβε χώρα μόλις την 29/5/2018, δεδομένου ότι ο φάκελος της υπόθεσης πρέπει να έχει κατατεθεί πλήρης στο Στε το αργότερο μέχρι την 1/6/2018, μόνη ενδεδειγμένη λύση επί του δημιουργηθέντος θέματος θα ήταν να ζητηθεί από τον Δήμο αναβολή εκδίκαση της υπόθεσης. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνω ότι αδυνατώ προσωπικά να διατυπώσω εγώ την παραπάνω δήλωση παραιτήσεως, εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετη θέση από αυτήν που εξέφρασα με τα εν λόγω δικόγραφα μου τον παρελθόντα Αύγουστο.  Συνεπώς θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν από τον εντολέα μου Δήμο Διονύσου, ότι η δήλωση αυτή (παραίτησης) θα πρέπει να διατυπωθεί από άλλο δικηγόρο πλην εμού. Σας ενημερώνω επίσης ότι στην περίπτωση που ο εντολέας μου Δήμος Διονύσου δεν παραστεί να διατυπώσει την άνω δήλωση παραιτήσεως, το ΣτΕ θα απορρίψει την Αίτηση Ακυρώσεως και την Αίτηση Αναστολής, γεγονός που θα συμπαρασύρει αμέσως και την Προσωρινή Διαταγή, ως ανυποστήρικτη και επομένως και σε αυτήν την περίπτωση θα λειτουργήσει άμεσα το Κτηματολόγιο.


Πιστεύω με όλα αυτά ότι εκπληρώνω ευσυνειδήτως κατά την δικηγορική μου ιδιότητα και δεοντολογία την ανατεθείσα σε εμένα από τον Δήμο Διονύσου εντολή.-Αθήνα, 30 Μάιου 2018

Ειλικρινά Υμέτερος
Αντώνιος Γεωργακόπουλος
Δικηγόρος
Παρ’ Αρείω Πάγω & ΣτΕ

Σημείωση: Λόγω του κατεπείγοντος και για οποιαδήποτε απάντησή σας παρακαλώ ενημερώστε με, εάν συμφωνείτε να ζητηθεί αναβολή στις 6 Ιουνίου 2018 από το ΣτΕ.
 

 (Χωρίς σχόλια, προς το παρόν)46 σχόλια:

 1. Ανώνυμος1/6/18 6:57 μ.μ.

  Σάκη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει.
  Αν τελικά θα πάμε στη Χαβάη,
  τότε πάρε λεφτά απ’ το σπίτι.
  Ναι, Σάκη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει.
  Αν τελικά θα πάμε στη Χαβάη
  πάρε κι εσύ λεφτά απ’ το σπίτι.

  Σάκη να πάτε με την κολλητή σου στη Χαβάη,
  πάρε και τα λεφτά απ΄το σπίτι!

  Ο Σάκης φεύγει με τη νταντά του για Χαβάη,
  η Πρωτοψάλτη στο Βωμό Διονύσου τραγουδάει,
  πήρε και τα λεφτά του δήμου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος1/6/18 9:59 μ.μ.

  ΖΑΜΑΝΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΒΛΑΧΕΨΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

  ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΦΑΝΤΑΣΙΟΝΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΚ

  ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ LIVE

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΜΙΣΤΑ

  ΓΚΕΓΚΕ?
  ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΙΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/6/18 1:37 μ.μ.

  Νέα σοβαρά ερωτηματα από την "Οδό Διονύσου"

  Πρώτα θα εφαρμοστεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το Κτηματολόγιο και μετά θα συζητηθεί η ορθότητά της;


  02 Ιούν 2018
  by Maria Chazapi


  Την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα κληθεί- μεταξύ άλλων 22 θεμάτων- να αποφασίσει για την ορθότητα ή μη των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, που σημειωτέον ελήφθησαν πριν από 3 και 2 μήνες αντιστοίχως, σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου για 4 περιοχές του Δήμου Διονύσου.

  Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, οι αποφάσεις αυτές- σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα έχουν κιόλας εφαρμοστεί, μια που ο Δήμος παραιτήθηκε από την άσκηση ένδικων μέσων και έτσι είτε θα παρασταθεί στο ΣτΕ με κάποιο δικηγόρο για να δηλώσει ρητά την παραίτηση αυτή είτε θα ερημοδικήσει, με αποτέλεσμα να έχουμε μεν Κτηματολόγιο, αλλά κακό, όπως έχει και δημοσίως παραδεχθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.

  Και αυτό παρά το αίτημα όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας από τις 8 Μαϊου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το φλέγον αυτό θέμα που αφορά στις περιουσίες χιλιάδων συμπολιτών, παρά τις δυο προειδοποιητικές επιστολές του Α. Γεωργακόπουλου, του δικηγόρου που η ίδια η Δημοτική Αρχή επιστράτευσε και εμπιστεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο για την υπόθεση, και παρά το πρόσφατο νέο αίτημα και πάλι των παρατάξεων για έκτακτη συνεδρίαση και πλήρη ενημέρωση του Σώματος, πριν να εκδικαστεί η υπόθεση από το ΣτΕ, ώστε η τελική απόφαση της Διοίκησης να είναι νομιμοποιημένη από το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου.

  Η μεθόδευση για την υπόθεση αυτή, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, γεννά πολλά ερωτηματικά, από τα οποία κανένα δεν φαίνεται να έχει λογικές απαντήσεις:

  *Γιατί η Δημοτική Αρχή άφησε να παρέλθει άπρακτο σχεδόν ένα δίμηνο και επέλεξε να ενημερώσει το δικηγόρο- που η ίδια είχε προσλάβει ως εξωτερικό συνεργάτη τον περασμένο Αύγουστο- για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, περί παραίτησης από την υπόθεση, 8 μόλις ημέρες πριν από την εκδίκασή της από το ΣτΕ;

  *Γιατί δεν ελήφθησαν καθόλου υπ’ όψιν οι επισημάνεις του ίδιου δικηγόρου, που είχε προσληφθεί τόσο για τις ειδικές γνώσεις και την εμπειρία του όσο και γιατί ο νομικός σύμβουλος του Δήμου δήλωσε άγνοια και φόρτο εργασίας;

  *Αν το θέμα ήταν σοβαρό τον περασμένο Αύγουστο, τόσο ώστε να αποφασισθούν εσπευσμένα μεσούντος του θέρους οι αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης της λειτουργίας του Κτηματολογίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί δεν είναι και σήμερα αρκετά σοβαρό, ώστε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο των 41 μελών εγκαίρως, παρά μόνο στην Οικονομική Επιτροπή των 6 ή- ακόμη χειρότερα- των 5 παρευρισκομένων μελών;

  *Γιατί η Διοίκηση του Δήμου φέρνει μεν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κατόπιν εορτής, μια που το ΣτΕ μια ημέρα προηγουμένως θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει έτσι κι αλλιώς απορρίψει το αίτημα του Δήμου;

  *Τι απαντά η Δημοτική Αρχή στην κατηγορία του κ. Γεωργακόπουλου, την οποία επαναλαμβάνει και στις δυο επιστολές του προς τους δημοτικούς συμβούλους, ότι η απόφασή της να παραιτηθεί από την αίτηση ακύρωσης της λειτουργίας του Κτηματολογίου, είναι επιβλαβής για όλους ανεξαιρέτως, δημότες και μη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/6/18 9:53 μ.μ.

   Ο Ζαμανφού όρισε μέσω της Ζώτου , άλλη δικηγοράρα με ανεξαρτησία σκέψης και αυτή , να γίνει το Συμβούλιο αφού θα έχει παραιτηθεί από την αίτηση ακύρωσης.
   Οπότε ότι και να πουν ο Γεωγακόπουλος και ο υποθηκοφύλακας αυτός να πει στα προβατάκια του τωρα δεν έχει νόημα να πείτε όχι.
   Και εκείνα τα χαϊβάνια θα κάνουν ότι τους πει αλλά δεν θα ξέρουν ότι γίνονται ετσι συνυπεύθυνοι

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος3/6/18 2:50 μ.μ.

  Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει έκτακτο και κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο. Θα το κάνουν να μάθουμε κι εμείς οι απέξω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος3/6/18 2:58 μ.μ.

  Φίλη Διονυσοσκουφίτσα,

  Το άδειασμα από τον κ. Γεωργακόπουλο είναι άλλη μια ήττα για την ΠΑΡΑΓΚΑ του ΖΑΜΑΝΗ.
  Τον άνθρωπο δεν τον ξέρω αλλά δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω είναι, διορισμένος από το Δήμο και την υπόθεση την κατέχει. Και τι λέει χωρίς να μασάει τα λόγια του; Ότι η παραίτηση από την αίτηση ακύρωση είναι επιβλαβής ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.

  Θυμάμαι και την άλλη περίπτωση με το Σύμβουλο που διόρισε για τα δασικά και είχε περιγράψει τι με το στανιό θα έβγαζε η μελέτη!!!

  Ρε, οι άνθρωποι δεν παίζονται. Είναι στα αρνητικά, σταθερά.

  Έλεος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος3/6/18 3:05 μ.μ.

  Επειδή με εκφράζει ένα σχόλιο που διάβασα εδώ να το αντιγράψω με την άδεια του φίλου που το ανάρτησε:

  Πολλά τα μέτωπα για τη Ζαμανοπαράγκα . Βάστα Σάκη. Βάστα γερά. Έχω χάσει κι εγώ το λογαριασμό πόσοι έχουν μαζευτεί στις κερκίδες της αρένας για να πανηγυρίσουν, με το μάτι να γυαλίζει και τα σάλια να τρέχουν, όταν το τελευταίο κομμάτι σάρκας θα αποχωρίζεται τα κόκαλα. Ρωμαϊκή είναι η αρένα. Της εποχής του ξεπεσμού. Και χαίρεται ο όχλος. Αλλά τα δωρεάν εισιτήρια τα μοιράζετε στην αγορά εσύ και η παρέα σου. Η στενή παρέα της παράγκας της Δροσιάς. Κρύο το πιάτο Σάκη αλλά νόστιμο. Πεντανόστιμο. Και μεγάλη η ποικιλία. Δεν έχεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Από όλα θα δοκιμάσω Σάκη. Και το κρασί κερασμένο Από μένα Σάκη. Για όλο τον όχλο που περιμένει στην αρένα. Από τ αμπέλια μου Σάκη. Ούτε δανεικό ούτε κλεμμένο Σάκη. Από το δικό μου κελάρι. Στην υγειά μας!

  Πώς μου ήρθε τώρα; Άκουσα τυχαία σε καφετέρια στο Κρυονέρι τις χοντρές κουβέντες ανάμεσα σε τωρινό δημοτικό σύμβουλο του Ζαμάνη και πρώην αντιδήμαρχο και σε πρόσωπο που μπλέκεται με την υπόθεση των Σχολικών, και μου φάνηκε ότι από κει που πάνε για μαλλί θα βγούνε κουρεμένοι.

  Τρίζει η Ζαμανοπαράγκα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/6/18 9:58 μ.μ.

   ΜΌΝΟ ΕΣΈΝΑ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΕΚΦΡΆΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ???
   ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
   Κρύο το πιάτο Σάκη αλλά νόστιμο. Πεντανόστιμο. Και μεγάλη η ποικιλία. Δεν έχεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Από όλα θα δοκιμάσω Σάκη. Και το κρασί κερασμένο Από μένα Σάκη.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος3/6/18 10:01 μ.μ.

  Καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο το Δήμαρχο Διονύσου για τυχόν ανεπανόρθωτες βλάβες ιδιοκτητών, οι παρατάξεις της μειοψηφίας καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, κατέθεσαν συμπληρωματικό αίτημα να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι το αργότερο το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουνίου για να συζητήσει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, παρουσία του πληρεξούσιου δικηγόρου, του υποθηκοφύλακα και του νομικού συμβούλου του Δήμου. Στην εισήγησή τους οι παρατάξεις αναφέρονται τόσο στις επισημάνσεις που ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Α. Γεωργακόπουλος έχει συμπεριλάβει σε δυο επιστολές του προς τους δημοτικούς συμβούλους, όσο και σε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι το Κτηματολόγιο δεν έχει ενημερωθεί για όποιες μεταβολές έχουν σημειωθεί σε ακίνητα των περιοχών Αγ. Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας από τις 17 Αυγούστου μέχρι σήμερα, οπότε και το ΣτΕ ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του Κτηματολογίου, δηλαδή επί 9 τουλάχιστον μήνες.

  Εκτός από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις ζητούν επιπλέον “να δοθεί από τον κ. Δήμαρχο η κατ’ εντολήν του από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου η έγγραφη εντολή προς τον Δικηγόρο κ. Αντώνιο Γεωργακόπουλο να παραστεί στις 6 Ιουνίου 2018 στο ΣτΕ και να ζητήσει Αναβολή συζήτησης των υποθέσεων του Δήμου και σε περίπτωση που το Δικαστήριο απορρίψει το Αίτημά μας να ζητηθεί προθεσμία ενός (1) μηνός για τη νομιμοποίηση, προκειμένου μέσα στην προθεσμία αυτή να δοθεί η δυνατότητα να αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο”

  (Από την Οδό Διονύσου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος3/6/18 10:52 μ.μ.

  Ένας φίλος διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες θέλοντας με δύο λόγια να μου περιγράψει τι συμβαίνει στις Ευρώπες, μου είπε ότι η Μέρκελ τους έχει όλους στο βρακί της. Εύστοχος.
  Ποιά διαθέτει τέτοιο εσώρουχο, για να είμαι πολιτικά ορθός, στο δήμο Διονύσου? Κουίζ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος3/6/18 11:00 μ.μ.

  Το μυαλο μου παει σε δύο τρεις! Χα χα χα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος4/6/18 9:17 μ.μ.

  Το Σάββατο βράδυ ο γνωστός δάσκαλος, τι μαγείρευε στο Πολυδένδρι;Πέντε άτομα στην παρέα και τα τρία από αυτά ενεργά σήμερα.Πρέπει να επισφραγίστηκε η συνεργασία γιατί εκτός από χαρούμενος πλήρωσε και το λογαριασμό.Ούτε ο Κίσιγκερ να ήταν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/6/18 2:23 π.μ.

   mvre o daskalos kineitai kai exei apotelesmaa
   kati alloi einai stoys kanapedes.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος5/6/18 8:26 π.μ.

  Παρελθόν και ο νέος συνεργάτης επικοινωνίας του Δήμου Διονύσου!


  04 Ιούν 2018
  by Maria Chazapi

  Έξι μόλις μήνες διήρκεσε η συνεργασία του Δήμου Διονύσου με το δημοσιογράφο Π. Ιωαννίδη, που τον περασμένο Οκτώβριο είχε προσληφθεί ως ειδικός συνεργάτης Δημάρχου στο Γραφείο Τύπου.

  Με απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα στη Διαύγεια, αλλά φέρει ημερομηνία 18 Απριλίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης “Αποδέχεται την παραίτηση του κου Ιωαννίδη Πέτρου του Χαραλάµπους µε την ιδιότητά του ως Ειδικού Συνεργάτη σε θέµατα επικοινωνίας και δηµοσίων σχέσεων”, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνεργατών που πέρασαν αλλά δεν έμειναν στη συγκεκριμένη θέση σε τρεις (Α. Ανεζάκη, Κ. Μπιτσικόκος και Π. Ιωαννίδης) και αφήνοντας και πάλι «ορφανό» το Γραφείο Τύπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος5/6/18 8:08 μ.μ.

  άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρουχα του αλλιως....οι ΄μαζί για τον διόνυσο' αρνούνται τι σχεση τους με τη δαδιον αντί να παραδεχτουν τα λάθη τους και να ζητήσουν συγνωμη για τις αβλεψίες τους ....χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος6/6/18 12:13 π.μ.


  ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΜΕΤΟΙ !!!!


  ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΤΟΥΣ

  ΟΠΩΣ Ο ΖΑΜΑΝΦΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος6/6/18 12:16 μ.μ.

  Οριστικά παραιτείται σήμερα ο Δήμος Διονύσου από τα ένδικα μέσα για το Κτηματολόγιο

  06 Ιούν 2018
  by Maria Chazapi

  Εμμένει ο Δήμος Διονύσου στην απόφαση να παραιτηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου από τα ένδικα μέσα ενώπιον του ΣτΕ για τη λειτουργία του Κτηματολογίου, μια που στη χθεσινή (Τρίτη 5 Ιουνίου) έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που προκάλεσαν με αίτημά τους οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ελήφθη νέα απόφαση κατά πλειοψηφία 6-3 περί παραίτησης από την αίτηση ακύρωσης. Δεν έγιναν επιπλέον δεκτές: Ούτε η πρόταση να ζητηθεί από το ΣτΕ αναβολή ώστε να υπάρξει χρόνος για το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει και τελικά να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου. Αλλά ούτε και οι επιμέρους προτάσεις του δημοτικού συμβούλου Γ. Φωτάκη από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, να επιδωχθούν συναντήσεις με τους συναρμόδιους φορείς (υπουργοί Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, καθώς και την Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε) ώστε να ξεκαθαρίσουν μια σειρά ζητημάτων, που καθιστούν την άμεση λειτουργία του Κτηματολογίου ίσως και επιζήμια τόσο για τη δημόσια όσο και τις ιδιωτικές περιουσίες.

  Πιο συγκεκριμένα, οι απόψεις που αντιπαρατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία παρέστησαν πλήθος δημοτικών συμβούλων, δικηγόροι, μηχανικοί και πολίτες, και που δέχονταν εκ προοιμίου πως η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου είναι απαραίτητο εργαλείο για τον εκσυγχρονισμό της Διοίκησης, ήταν δύο:

  Η πρώτη εκπροσωπούνταν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και στηριζόταν στις επισημάνσεις του υποθηκοφύλακα Μαραθώνα Χρ. Χριστόπουλου, καθώς και του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου για την υπόθεση Α. Γεωργακόπουλου. Οι παραπάνω υποστήριξαν, χθες αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, πως η απόφαση του Δήμου τον περασμένο Αύγουστο να προσβάλλει την άμεση λειτουργία του Κτηματολογίου στο ΣτΕ ήταν σωστή, μια που η λειτουργία αυτή θα είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθιστώντας όλες τις δικαιοπραξίες που τυχόν γίνουν ανυπόστατες, θα νομιμοποιήσει παράνομες εγγραφές και καταπατήσεις, ενώ θα προκαλέσει σε χιλιάδες συμπολίτες πολύμηνη ταλαιπωρία, μια που από τον περασμένο Αύγουστο το Κτηματολόγιο δεν έχει παραλάβει από το Υποθηκοφυλακείο καμιά από τις πράξεις, που αφορούν σε ακίνητα στο Διόνυσο, τον Άγ. Στέφανο, τη Σταμάτα και τη Ροδόπολη. Έτσι η πρόταση, στην οποία επέμεινε η πλευρά αυτή, ήταν να ζητηθεί αναβολή της υπόθεσης από το ΣτΕ, ώστε να εξεταστεί το θέμα ακόμη περισσότερο από το Δημοτικό Συμβούλιο, που τελικά θα αποφασίσει οριστικά. Η παραπάνω εισήγηση κατατέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, και υποστηρίχθηκε από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο και τον Γ. Φωτάκη, τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και τον Γ. Ζυγούνα, καθώς και από τους ανεξάρτητους Η. Υφαντή και Θ. Κρητικό. Υποστηρίχθηκε επιπλέον από πολίτες όπως ο Ν. Παπαϊωάννου, δικηγόρος από το Κρυονέρι και Κ. Κουριδάκης, πολιτικός μηχανικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος της νέας δημοτικής κίνησης Εύπολις.

  Η άλλη άποψη, που εκφράστηκε από το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη και από το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Θ. Στάικο, θεωρεί πως οι λόγοι που υπαγόρευσαν την απόφαση για την άσκηση ενδίκων μέσων κατά της λειτουργίας του Κτηματολογίου πέρυσι, δηλαδή η ανάρτηση των δασικών χαρτών, έχουν πλέον εκλείψει, γι’ αυτό και ο Δήμος- μη θέλοντας να κρατήσει σε ομηρία τους κατοίκους και ιδιοκτήτες της περιοχής- προχωρεί σε παραίτηση από τα ένδικα αυτά μέσα. Εκφράζοντας μάλιστα την προσωπική του άποψη ο κ. Ζαμάνης δήλωσε πως δασικοί χάρτες δεν θα αναρτηθούν ποτέ, ενώ προσέθεσε πως, και εφόσον τελικά αναρτηθούν, το Δημόσιο θα αποκτήσει εγγραπτέο τίτλο για όλες τις αγροτικές εκτάσεις του Δήμου με αποτέλεσμα όσοι τις έχουν δηλώσει ως ιδιοκτησία τους, να πρέπει να τις διεκδικήσουν με αγωγές. Υποστήριξε τέλος πως τα λάθη ή τις παραλείψεις της κεντρικής Διοίκησης αρμόδια για να τα διορθώσει είναι η ίδια και όχι ο Δήμος Διονύσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος6/6/18 12:16 μ.μ.

  συνεχεια

  Η διατήρηση της απόφασης για την παραίτηση σήμερα από τα ένδικα μέσα στο ΣτΕ, που θα γίνει αρμοδίως, όπως είπε ο κ. Ζαμάνης, χωρίς να διευκρινίσει με ποιον τρόπο (σ.σ. ερημοδικία; εντολή στον απόντα χθες από τη συνεδρίαση νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου;) ελήφθη με 6 ψήφους- των Δ. Ζαμάνη, Θ. Στάικου, Π. Τσούκα, Δ. Κωστάκη, Α. Ακριτίδου και Χ. Ντούντα– μειοψηφούντων των Γ. Καλαφατέλη, Στ. Κριεμάδη και Κ. Κοντάκη.

  Αξίζει εδώ να σημειωθούν και τα παρακάτω:

  *Η χθεσινή συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στις γενικές επισημάνσεις για τις επιπτώσεις από μια άμεση λειτουργία του Κτηματολογίου. Σε σχετική ερώτηση του κ. Φωτάκη, έγινε ξεκάθαρο πως όσοι έχουν εγγράψει παράνομα στις μερίδες τους κομμάτια από τα 250 στρέμμματα Κοινόχρηστων Χώρων που επιδικάστηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου με αμετάκλητη εφετειακή απόφαση του 2011, και που ο Δήμος Διονύσου δεν φρόντισε να εγγράψει εγκαίρως στη δική του μερίδα, κινδυνεύουν να χαθούν, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου για την υπόθεση Α. Γεωργακόπουλος σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της περιοχής.

  *Ο μέχρι χτες πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου, που αρνήθηκε να πάει σήμερα στο ΣτΕ και να υποστηρίξει άλλα από αυτά που έγραφε και πίστευε τον Αύγουστο, ανέφερε δημοσίως πως το Συμβούλιο της Επικρατείας φάνηκε ενήμερο για τις προθέσεις του Δήμου να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα: «Δεν ξέρω από πού και πώς με πλησίασε ο εισηγητής για την υπόθεση και με ρώτησε αν θα παραστούμε ή όχι στη συζήτηση, κάτι που το ΣτΕ δεν έπρεπε να ξέρει», είπε επί λέξει ο κ. Γεωργακόπουλος.

  *Το κλίμα της συζήτησης πυροδοτήθηκε αρκετές φορές από απροσδόκητες εκρήξεις του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Θ. Στάικου, ιδιαιτέρως σε αντιπαράθεση με τον υποθηκοφύλακα, σε σημείο που να χρειαστεί η επέμβαση του παριστάμενου Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Β. Δαρδαμάνη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

  *Θα είχε, επίσης, ενδιαφέρον να αναφερθούν τα ονόματα των ειδικών επιστημόνων, τους οποίους, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Στάικος, συμβουλεύθηκε η Διοίκηση του Δήμου για να στοιχειοθετήσει την άποψή της, ή έστω να προσκομισθούν οι γνωματεύσεις τους, σε αντιπαραβολή με τα στοιχεία που ο υποθηκοφύλακας αλλά και ο δικηγόρος, που η ίδια Διοίκηση εμπιστεύθηκε πριν από 9 μήνες δεν κουράζονταν να τονίζουν, σχετικά με τις επιπτώσεις από την άμεση λειτουργία του Κτηματολογίου στην πόλη.

  *Μετά και από τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, οδηγούμαστε σε ένα κακό Κτηματολόγιο που είναι προτιμότερο από ένα καθόλου Κτηματολόγιο, για να χρησιμοποιήσουμε την αγαπημένη έκφραση του κ. Ζαμάνη. Έτσι όμως, τόνιζε τόσο από μικροφώνου όσο και στην Οδό Διονύσου στο περιθώριο της συζήτησης ο πληρεξούσιος δικηγόρος, αντί να δείξει ο Δήμος τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία για την περιοχή, συνηγορεί αντιθέτως στην πρόχειρη, λαθεμένη και διάτρητη λειτουργία ενός θεσμού, που ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις.

  Στην ασφυκτικά γεμάτη, τέλος, αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής παρέστησαν χτες, εκτός από όσους έχουν αναφερθεί παραπάνω, και οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Π. Ταουξή Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τ. Καρασαρλής και Γ. Τσουδερός από τη μείζονα μειοψηφία, Σπ. Σπηλιώτης από τη ΔΑΔΙΟΝ, η πρώην δημοτική σύμβουλος από τη Συμμαχία για τον Πολίτη Λ. Παπαπαναγιώτου, η μοναδική που τάχθηκε με την άποψη της Διοίκησης του Δήμου, ο δικηγόρος Η. Λάσκαρης, ο Άγγ. Κατσιακίδης μέλος της νέας δημοτικής κίνησης Συνεργασία Δημοτών, ο αδελφός του πρώην Δημάρχου Δροσιάς Χρ. Πασιπουλαρίδης, πολιτικός μηχανικός και η κ. Ντάση, υπάλληλος για 30 χρόνια στο Υποθηλοφυλακείο και τώρα στο Κτηματολόγιο.

  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήδη οι παρατάξεις της μειοψηφίας προσανατολίζονται στην έκδοση κοινού Δελτίου Τύπου, αλλά και στο αίτημα να αποσυρθεί από την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα που αφορά στο Κτηματολόγιο, ως κενό νοήματος πλέον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος6/6/18 1:40 μ.μ.

  Παραπονιέται ο Πετρόπουλος πως οι λεβέντες- μη ξεράσω- του Διονυσοβόθρου του έκλεψαν λέει το άρθρο του γισ τους ΜΑΖΙ και μέσα στην ευγένεια τους λέει να το ανασκευάσουν. Θυμάται όμως κανείς να μίλησε όταν ο Διονυσοβόθρος χρησιμοποιούσε παράνομα το λογότυπο του δήμου; Ή έκανε την πάπια τότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος6/6/18 2:00 μ.μ.

  TO e-dionysos ειναι το πρωτο παπι μεσα στη Ζαμανολίμνη!!!

  Ασχετο βεβαια που εχει γινει πια έλος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος6/6/18 2:11 μ.μ.

  ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ


  Απόσπασμα από την Προσφυγή Πασιπουλαρίδη κατά της Απόφασης του ΔΣ το 2013 για τα οικόπεδα Α που αναφερεται σε λγο που ίσχυε και χτες.

  "Εν όψει της προεκτεθείσης όλης κατάστασης των πραγμάτων, είναι προφανές ότι τόσο ο κ. Ι. Κανατσούλης όσο και ο κ. Θ. Στάϊκος ώφειλαν να απέχουν ΕΝΤΕΛΩΣ τόσο κατά τη συζήτηση όσο και κατά τη λήψη της προσβαλλόμενης απόφασης, καθ’ ο έχοντες ΠΡΟΔΗΛΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  Επί της πανομοιοτύπου περιπτώσεως λήψης της 73/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, για το ίδιο ακριβώς ζήτημα των Ο.Τ. Άλφα, η απόφαση αυτή ακυρώθηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. 28816/25917/25-6-2012 απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (συνημμένο 3), για παράβαση του άρθρου 99 του ν. 3463/2006, λόγω ενεργού συμμετοχής στην όλη διαδικασία των κ. κ. Κανατσούλη και Στάϊκου.

  Παρ’ όλ’ αυτά, τόσο ο κ. Κανατσούλης όσο και ο κ. Στάϊκος, συμμετείχαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και κατά τη συζήτηση και κατά τη λήψη της προσβαλλόμενης απόφασης, κατά ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των διατάξεων του άρθρου 99 παρ. 1 του ν. 3463/2006, καίτοι, ΠΡΟΔΗΛΩΣ, από το συγκεκριμένο ζήτημα είχαν ΑΜΕΣΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  ..... την ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, ως ΠΡΟΔΗΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ. 1 και 2 του ν. 3463/2006.
  16-7-2013
  Ο προσφεύγων
  Αβραάμ Πασιπουλαρίδης"

  Ο Στάικος έπρεπε να απέχει γιατί είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση καθώς "πρόλαβε" και ωφελήθηκε.
  Επίσης έπρεπε να απέχει και από την προηγουμενη που αβαλε το ζήτημα της απόσυρσης τηξς εντολής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος8/6/18 10:16 μ.μ.

   Αν δεν ξερεις καλο ειναι να μην γραφεις γιατι καραδοκουν και μηνυσεις για συκοφαντια.Αν ειχες παει ποτε σε δημοτικο συμβουλιο θα ηξερες οτι ξεκινωντας η συνεδριαση ελεγχουν ποιοι και ποσοι παριστανται. Οι δυο εν λογω κυριοι στους οποιους συκοφαντικα αναφερεσαι ενω συμμετειχαν στα υπολοιπα θεματα της συνεδριασης κανονικα ως οφειλαν, οταν προεκυψε το θεμα των Α δηλωσαν οτι θα απεχουν λογω εννομου συμφεροντος και κατεβηκαν απο το εδρανο. Αυτο ειναι καταγεγραμενο στα πρακτικα. Κατα την αποχωρηση απο την αιθουσα και ενω ειχε προκυψει ηδη διαφωνια μεταξυ των ομιλητων ενας εξ αυτων καλεσε τον αποχωρουντα Σταικο ( ονομαστικα)και τον ρωτησε κατι σχετικο επειδη γνωριζε επι του θεματος και εκεινος αποκριθηκε και αποχωρησε.Σε αυτο ημουν μπροστα και το ειδα. Γραφτηκε λοιπον στα πρακτικα εκ του πονηρου απο καποιους που ηθελαν να ακυρωσουν την αποφαση οτι ο Σταικος συμμετειχε. Η περιφερεια δεν εξεταζει την ουσια, αλλα κρινει μονο αυτα που βλεπει και ετσι η αποφαση ακυρωθηκε.
   Να σου πω επισης οτι δεν υπηρξε μονο μια εγκυρη αποφαση για το ιδιο θεμα μετα, αλλα τουλαχιστον 4-5 το συνολο, οχι μονο απο την παρουσα αλλα και απο την προηγουμενη διοικηση του Δημου( Καλαφατελης) καθως και εγγραφη δηλωση του Δαρδαμανη στο Κτηματολογιο οτι καποια λεγομενα Α δηλωθηκαν κατα λαθος απο τον δημο και δεν αποτελουν μερος της περιουσιας του Δημου(ενα εξ αυτων το οικοπεδο του κυριου Σταικου που σκοπιμα η απλα απο βλακεια και αγνοια δυσφημεις) αφου εχουν νομιμους τιτλους και δεν προκυπτει απο κανενα νομιμο εγγραφο, δικαιωμα του Δημου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/18 12:25 π.μ.

   Τι περίεργο γιατί και εγώ ημουν τότε μπροστα και ειδα άλλα πράγματα. Ο Στάικος σηκώθηκε από τη θέση του στο Προεδρείο και πήγε στα καθίσματα των θεατών, δεν βγήκε από την αίθουσα. Και μάλιστα αν θυμάμαι και καλά υπήρχε και βίντεο στο οποίο στηρίχτηκε η ακύρωση.

   Για πες μας ακόμα φίλε, από ποιους "πονηρούς" γράφτηκε στα πρακτικά κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβηκε; Αφού μια ιδιωτική εταιρεία τα απομαγνητοφώνησε και όχι μια δημοτική υπηρεσία. Χώρια που ο καταγγέλων την απόφαση ήταν ο ίδιος ο Αβραάμ.

   Και επίσης, αυτό που είπα ήταν ότι ο Στάικος πρόλαβε και τακτοποίησε το οικόπεδό του και αμέσως μετά πρότεινε στην Οικονομική να παγώσουν τη διαδικασία! Πρ΄γμα που έκανε τη συμμετοχή του λάθος αφού είχε εμπλακεί

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/18 2:15 π.μ.

   Εγώ πάντως θυμάμαι ότι μετά από λίγο έφυγε δεν θυμάμαι αν έγινε άμεσα ή μετά από κάποια λεπτά. Το γεγονός ότι ο Στάικος (όταν ερωτήθη αν θυμάμαι καλά ήταν στην πόρτα, τόσο επειδή ο ίδιος κατανοούσε, αλλά και κατόπιν προτροπής ακριβώς για να μην βρεθεί πάτημα να ακυρώσουν την απόφαση ), ερωτήθη προσωπικα ενώ έφευγε και κατεγράφη ότι ο δημοτικός σύμβουλος Στάικος συμμετείχε επειδή απάντησε από την πόρτα σε μια ερώτηση που του απηυθυναν δεν σου φαίνεται καθόλου πονηρό;Οκ ήταν λάθος που δεν ήταν αγενής να τους γράψει και το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Πασιπουλαρίδης απλά δεν μπορούσε να βρεί δικαιολογία για να ακυρώσει την απόφαση και βασίστηκε με μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Αναρωτιέμαι είναι πάντα τόσο τυπολάτρης (γιατί αν είναι με για του και χαρά του) ή η τυπολατρία κράτησε μόνο στο συγκεκριμμένο θέμα. Όσο για το εκ του πονηρού που είπα έχω βάση να είμαι καχύποπτος αφού υπήρχε μια ομάδα ατόμων οι οποίοι προσπάθησαν να μην συζητηθεί το θέμα καν και γενικά είχαν λυσσάξει με τα συγκεκριμμένα οικόπεδα παρόλο που ήξεραν ότι οι ιδιοκτήτες είχαν τίτλους. Και πάντως όχι για το καλό του Δήμου..
   Ο Στάικος δεν ''τακτοποίησε'' παράνομα το οικόπεδο του όπως προφανώς αφήνεις να εννοηθεί. Το δήλωσε κανονικότατα στο Κτηματολόγιο με τίτλους (όπως και οι υπόλοιποι που φώναζαν εκείνη την ημέρα) και απαιτούσε το αυτονόητο, να βγάλει ο Δήμος τις περιουσίες εκείνες από το Περιουσιολόγιο του Δήμου που είχαν δηλωθεί λανθασμένα κατα την παραδοχή του Δαρδαμάνη χωρίς να τους ανήκουν και κυρίως να μην περάσει το λανθασμένο Περιουσιολόγιο που δίνει λανθασμένα και ανύπαρκτα δημοτικά περιουσιακά στοιχεία. Δεν μπορείς να αφήνεις υπονοούμενα ότι κάποιος ωφελήθηκε και μέσα από μισόλογα να θίγεις την υπόληψη ανθρώπων .
   Επιπλέον αν διαβάσεις την προσφυγή του Πασιπουλαρίδη λέει ότι ο Κανατσούλης είχε μεν έννομο συμφέρον και δεν μπορούσε να συμμετέχει γι αυτό και αποχώρησε άμεσα με την διαφορά ότι το οικόπεδό του δεν είχε δηλωθεί ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/6/18 9:55 π.μ.

   Επιτέλους φτάσαμε στην ουσία του πράγματος.
   Ο Στάικος μπορεί να μην παρανόμησε όταν τακτοποίησε το οικόπεδό του μέσσα στο χρόνο που περασε, αλλά είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ απέναντι σε όλους τους δημότες, κατοίκους και ιδιοκτήτες του Διονύσου για τους εξής λόγους.

   Η πρώτη ένσταση του Δήμου έγινε λίγο καιρό αφού ο Στάικος ξεκίνησε την μεταβίβαση του οικοπέδου του και τον βοήθησε να την τελειώσει εύκολα.
   Και η ανάκληση της ένστασης έγινε λίγο καιρό αφού τέλειωσε την υπόθεσή του.

   Το πολιτικά σωστό θα ήταν ο Ζαμάνης και η Οικονομική Επιτροπή να ενημέρωναν ΚΑΙ τους άλλους δημότες για το τι πρόκειτο να κάνουν και να τους δώσουν περιθώριο τουλάχιστον έναν μήνα πριν πάρουν την απόφαση.

   Και επειδή ο Στάικος εισηγήθηκε την τελευταία φορά την υπόθεση, για αυτό είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Αφού έκανε τη δουλειά του, σφύριξε αδιάφορα. Χώρια που δεν έπρεπε να συμμετάσχει στη διαδικασία γιατί είχε ωφεληθεί.

   Δηλαδή, αν ερχόταν η πρόταση για την αλλαγή της θέσης του Δήμου ΠΡΙΝ τελειώσει τη δουλιεά του, τι θα έκανε; Θα ψήφιζε όπως ψήφισε;

   Αυτά είναι πολιτικά ερωτήματα που βασίζονται σε γεγονότα και όχι συκοφαντίες κύριοι. Ο Στάικος και οι άλλοι είν αι πολιτικά πρόσωπα που παίρνουν αποφάσεις που αφορούν όλους μας.

   Διαγραφή
  5. Μάλλον έχεις μπλέξει τα μπούτια σου φίλε. Η αναίρεση δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την μεταβίβαση. Την μεταβίβαση μπορούσε να την κάνει οποισδήποτε πολίτης και πριν την αναίρεση, συμπεριλαμβανομένου του αναφερομένου, αρκεί το οικόπεδό του να μην έχει υποθήκες ή άλλες εγγραφές στο υποθηκοφυλακείο. Μην μπλέκεις άσχετα πράγματα. Όταν γράφεις και εξαπολύεις κατηγορίες να το κάνεις επώνυμα και όχι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία για να αναλάβεις και τις πιθανές συνέπειες των λεγόμενών σου.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/6/18 5:02 μ.μ.

   ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΕΡΧΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΗΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ. ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙΣ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ. ΕΙΝΕ ΨΕΜΑ; ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΕ ΨΕΜΑ Η ΣΥΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΜΗΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Η ΜΗΠΟΣ Η ΜΕΤΑΒΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΖΙ;

   Διαγραφή
  7. 1ον Εγώ του απάντησα επώνυμα μια και μόνο φορά.
   2ον Συμφωνώ ότι ανάμεσα σε αυτά που λέει αφήνει υπόνοιες και κατηγορίες που τεχνηέντως αφήνει να αιωρούνται για την περιουσία του.
   3ον εγώ δεν έχω καμμια δουλειά να κάνω μηνύσεις. Αυτό δεν ισχύει όμως και για τον Στάικο αν και δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί με θρασύδειλους που δεν τα λένε στον ίδιο ή μπροστά του αλλά εξαπολύουν ανώνυμες, αόριστες κατηγορίες.
   4ον αντε μάθε ελληνικά να γράφεις γιατί μας έβγαλες τα μάτια άντε που μας γράφεις και με κεφαλαία.
   5ον Δεν θα σου απαντήσω για τον αν κάναμε μαζί την μεταβίβαση του οικοπέδου γιατί αρνούμαι να απαντήσω σε ηλιθιότητες. Προφανώς αδυνατείς να κατανοήσεις αυτό που λέω ότι εφόσον η μερίδα του είναι καθαρή μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να κάνει την μεταβίβαση. Δεν χρειάζεται καμμία ένσταση ή οποιαδήποτε άλλη πράξη. Αν υπήρχαν υποθήκες ή άλλες διεκδικήσεις, με ένσταση ή όχι, ο υποθηκοφύλακας δεν θα μπορούσε να είχε κάνει τίποτα.
   Τέλος επειδή τον γνωρίζω τον Στάικο μακάρι να έχεις την μισή από την τιμιότητα του. Αλλά προφανώς εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση γιατί δεν έχει νόημα.

   Διαγραφή
 19. Ανώνυμος6/6/18 5:40 μ.μ.

  Παντού είναι μπερδεμένος αυτός! Όπου να είναι Θα σκάσει και άλλη υπόθεση που έχει "ωφεληθεί"....όχι μόνο τα Α....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος6/6/18 8:25 μ.μ.

  ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΕΜΦΑΝΊΣΤΗΚΕ Ο ΧΡ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ. ΑΔΕΛΦΌΣ ΤΟΥ ΑΒΡ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΠΆΝΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΟΣΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΣΓΚΑ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΆΣ ΚΑΙ ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΎΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΑΒΏΣΕΙ ΤΊΠΟΤΕ. Ο ΣΧΕΔΌΝ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΉΡΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΠΟΎ ΉΘΕΛΕ ΑΦΟΎ ΈΧΕΙ ΑΡΚΕΤΆ ΠΡΌΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΊ. ΚΑΛΆ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΆΚΗΣ ΓΙΑΤΊ ΔΈΧΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΤΌΣΟ ΡΕ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ ΌΤΙ ΤΟΝ ΈΧΟΥΝ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΊ? ΑΠΌΛΥΤΗ ΞΕΦΤΊΛΑ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΩΡΣ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΤΗΛΕΦΩΝΟΎΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΖΈΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ; ΝΤΟΥΝΤΑ ΚΛΠ ΓΝΩΣΤΟΊ. ΕΊΝΑΙ ΕΚΕΊ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΉ. ΞΈΧΑΣΑ ΤΟΝ ΓΊΓΑΝΤΑ ΤΣΟΥΚΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΒΆΛΕΙ ΚΆΠΟΙΟ ΥΠΆΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΓΡΆΦΕΙ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΑΛΛΆ ΤΗ ΦΩΝΉ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΎΜΕ. ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΊΝΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΊΝΕΙ ΠΟΙΗΜΑΤΆΚΙ ΤΟ ΑΓΌΡΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος7/6/18 9:44 π.μ.

  Έτσι είναι ρε μάγκες. Γιατί σας κακοφαίνεται? Έτσι γίνονται οι μεγάλες δουλειές . Χαλαρά, με σχέδιο , με οργάνωση και με πρόθυμα κουκιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος7/6/18 3:56 μ.μ.

  Ανοιχτοί Ορίζοντες Διονύσου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  «Καλύτερα ένα κακό παρά καθόλου Κτηματολόγιο»  Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει, διαδικτυακά κυρίως, για την υπόθεση του κτηματολογίου και προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες γνωστοποιούμε τα εξής:

  Η δημοτική Αρχή τον Αύγουστο του 2017, οριακά πριν την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου από το υποθηκοφυλακείο Καπανδριτίου (για τις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος), άσκησε αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε. προκειμένου να εμποδίσει τη λειτουργία του.

  Η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από τη δημοτική Αρχή είναι προφανής και οι λόγοι ήταν αφενός να πιέσει ώστε να λυθούν προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του κτηματολογίου και αφετέρου να επισπεύσει τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών.

  Δεδομένου ότι έχει καταστεί κατανοητό στη συνείδηση και του πλέον καλόπιστου πολίτη, μετά από 2 χρόνια αλλεπάλληλων αναβολών, πως η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών δεν πρόκειται να τελεσφορήσει σύντομα – για να μην πούμε ποτέ – ειδικά για περιοχές της Αττικής σαν τη δική μας και δεδομένου ότι είναι καλύτερο ένα κακό κτηματολόγιο παρά καθόλου κτηματολόγιο, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να σταματήσει την άσκηση κάθε ενδίκου μέσου κατά της λειτουργίας του κτηματολογίου.

  Για την απόφασή της αυτή, δέχθηκε από την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας μία πολεμική, διατυπωμένη στην προσφυγή που άσκησε ο επικεφαλής της κατά των αντιστοίχων αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η δημοτική Αρχή προασπίζεται τα συμφέροντα των καταπατητών.

  Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά αφού ουσιαστικά παρόμοια επιχειρηματολογία διατύπωνε η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και σε αντίστοιχες συζητήσεις για τα περιγράμματα των οικισμών των δασικών χαρτών – ότι πρέπει δηλαδή να αναρτηθούν όπως λέει ο νόμος με κίτρινο περίγραμμα – αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι μέσα στους οικισμούς υπάρχουν δάση.

  Η δημοτική Αρχή, σταθερή στις απόψεις της, επιμένει ότι εντός των οικισμών μας δεν υπάρχει δάσος και ότι η λειτουργία κτηματολογίου, ακόμα και με προβλήματα, προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι των καταπατητών, απέναντι στις «παράλογες λογικές» της πολιτείας και του ελληνικού δημοσίου περί δάσους, που κρατούν επί δεκαετίες σε ομηρία όλο τον κόσμο και βέβαια και πολίτες του δήμου μας.

  Η δημοτική Αρχή επιλέγει, όπως άλλωστε οφείλει, να υπερασπίζεται το δίκαιο των πολιτών και να είναι στο πλευρό τους και όχι να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους σοβαρότατα θέματα για ανεύθυνη μικροπολιτική αντιπαράθεση χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που αυτή μπορεί να προκαλέσει στις περιουσίες των συμπολιτών μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος7/6/18 4:00 μ.μ.

  ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ κ. ΖΑΜΑΝΗ;

  Για τις Παρατάξεις μας η ολοκλήρωση και λειτουργία του κτηματολογίου, αποτελεί βασικό εργαλείο εκσυγχρονισμού του συστήματος δικαιοπραξιών για τη Χώρα, διδικασίας όμως που θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να είναι εξασφαλισμένη από τους οποιουσδήποτε κινδύνους.

  Όμως δύο, αντίθετου περιεχομένου, αποφάσεις της ΟΕ, μια συζήτηση στην έκτακτη Ο.Ε., που συγκλήθηκε για το θέμα και μια απόρριψη μιας πρότασης μας κατά τη συνεδρίαση αυτή, εν ριπή οφθαλμού και όλα αυτά ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Ζαμάνη, έθεσαν πολλά ερωτήματα και δημιούργησαν αρκετούς προβληματισμούς.

  Τα πράγματα με τη σειρά.

  1. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, πριν ένα χρόνο, εξέδωσε Απόφαση για τη λειτουργία του κτηματολογίου σε 4 περιοχές του Δήμου μας (Αγ. Στέφανος, Διόνυσος, Ροδόπολη και Σταμάτα).

  2. Η Ο.Ε,αμέσως μετά και ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Ζαμάνη, ‘’ότι η επικείμενη λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου ενέχει βέβαιους κινδύνους σημαντικής περιουσιακής βλάβης του Δήμου και των Δημοτών’’, αποφάσισε την επείγουσα άσκηση νομίμων δικαστικών ενεργειών στο ΣΤΕ, κατά της ως άνω Απόφασης, ορίζοντας ως πληρεξούσιο το Δικηγόρο κ. Γεωργακόπουλο.

  3. Ο κ. Γεωργακόπουλος άσκησε στη συνέχεια, για λογαριασμό του Δήμου στο ΣΤΕ, αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, κατά της Απόφασης του Υπουργού ΠΕΚΑ και το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή. Η αίτηση ακύρωσης ορίσθηκε να εκδικασθεί την 6/6/2018.

  4. Ο κ. Δήμαρχος, λίγες ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, επανέφερε το θέμα στην Ο.Ε., με εντελώς αντίθετη εισήγηση,αυτή τη φορά, για την κατάργηση των ως άνω ενδίκων μέσων, χωρίς όμως να πείσει ότι έχουν θεραπευθεί οι αρχικοί λόγοι που επικαλέσθηκε πριν ένα χρόνο για την άσκηση των. Η Ο.Ε. αποφάσισε, την κατάργηση των ενδίκων μέσων, ανακάλεσε την πληρεξουσιότητά του προς το κ. Γεωργακόπουλο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να ερημοδικήσει, κατά την εκδίκαση στο ΣΤΕ της υπόθεσης και να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης, με τις όποιες συνέπειες.

  5. Ο κ. Γεωργακόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο και όλα τα μέλη της Ο.Ε., με την οποία έθεσε σοβαρά ζητήματα που θα δημιουργήσει η άμεση λειτουργία του κτηματολογίου.

  6. Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ζητήσαμε να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ, προκειμένου με εξαντλητικό τρόπο, να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα, να διερευνηθούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την άμεση λειτουργία του κτηματολογίου και μόνον το ΔΣ τελικά να αποφασίσει για το τι δέον γενέσθαι.

  7. Αντί αυτού ο κ. Ζαμάνης συγκάλεσε έκτακτη Ο.Ε. τη Τρίτη 5/6/2018, εισάγοντας το θέμα.

  Κατά τη συζήτηση, που ήταν αποκαλυπτική:

  • Ο κ. Ζαμάνηςς δεν έπεισε ότι έχουν αρθεί οι σοβαροί λόγοι που πριν ένα χρόνο τον είχαν οδηγήσει σε διαφορετική πρακτική.

  • Ότι υφίστανται σοβαρές τυπικές παραλείψεις στην όλη διαδικασία (της Απόφασης του ΥΠΕΚΑ, δεν έχει προηγηθεί η έκδοση ΚΥΑ με τη συνυπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης), που δεν δημιουργούν μια στέρεη νομική βάση.

  • Ότι πολύ πιθανά η παράλειψη αυτή έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ότι της λειτουργίας του κτηματολογίου έπρεπε να έχει προηγηθεί η κατάρτιση των Δασικών χαρτών στην περιοχή (σύμφωνα και με τη Νομολογία του ΣΤΕ).

  • Ότι εδώ και ένα χρόνο λόγω άρνησης του μελετητή κτηματογράφησης, όλες οι δικαιοπραξίες, ενώ εγγράφονται στο υποθηκοφυλακείο, δεν εγγράφονται και στο κτηματολόγιο. Αποτέλεσμα, με την άμεση λειτουργία του κτηματολογίου, η εικόνα των πραγματικών ιδιοκτητών, να είναι ψευδής.

  • Ερωτηματικά για τη τύχη κοινωφελών χώρων στη ΔΕ Διονύσου, που αποδόθηκαν στο Δήμο με την Εφετειακή Απόφαση 3070/2011, που μετά από την άμεση λειτουργία του κτηματολογίου, χωρίς να προηγηθούν εξασφαλιστικές ενέργειες εγγραφής των στο υποθηκοφυλακείο, θα βρεθούν ‘’και με τη βούλα’’ στις μερίδες ιδιωτών.

  synexizetai

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος7/6/18 4:00 μ.μ.

  synexeia


  8. Μετά τα όσα προέκυψαν, ομόφωνα οι Παρατάξεις μας κατέθεσαν την ακόλουθη πρόταση:

  • Να ζητηθεί μικρή αναβολή (ενός Μήνα), της υπόθεσης στο ΣΤΕ.

  • Στο διάστημα αυτό ο κ. Ζαμάνης να επισκεφθεί:

  - Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να συζητήσει το θέμα της τυπικής παράλειψης συνυπογραφής εκ μέρους του, με αίτημα διόρθωσης του.

  - Τον Υπουργό Περιβάλλοντος για να λάβει απάντηση στο ερώτημα του χρόνου ανάρτησης-κύρωσης των Δασικών Χαρτών και το κατά πόσον η λειτουργία του κτηματολογίου πριν από αυτή, βλάπτει ή όχι το Δημόσιο συμφέρον.

  - Το Εθνικό Κτηματολόγιο, για να προκαλέσει σύσκεψη, με τη συμμετοχή Δήμου, Κτηματολογίου, Μελετητή Κτηματογράφησης και Υποθηκοφύλακα Μαραθώνα, προκειμένου άμεσα να διορθωθεί η παράλειψη της μη εγγραφής στο κτηματολόγιο των δικαιοπραξιών που γίνονται, κατά το τελευταίο χρόνο στη περιοχή.

  • Κατόπιν αυτών, να συνέλθει το ΔΣ, για να αποφασίσει τελικά.

  9. Δυστυχώς ο κ. Ζαμάνης, στη πρόταση μας αυτή, εκώφευσε, εισηγούμενος την απόρριψη της, χωρίς βέβαια κανένα σοβαρό επιχείρημα.

  10. Ύστερα από αυτά, αβίαστα προκύπτει και το δικό μας ερώτημα:

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ κ. ΖΑΜΑΝΗ;


  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

  ​​​​​Οι Παρατάξεις

  Ενωτική Πρωτοβουλία Διονύσου
  Νέα Πνοή Διονύσου
  Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου
  Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος7/6/18 4:07 μ.μ.

  Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι ο κ. ΣΧΕΔΟΝ αποφασίζει και πράττει ως ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ του στενού κοινωνικού του κύκλου, άλλως της Παράγκας της Δροσιάς - Σταμάτας.

  Οι Παράγκες βλάπτουν σιβαρά την υγεία του τόπου.

  Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος7/6/18 4:16 μ.μ.

  (Αντεπιθεση Μήλα κατά Ζαμάνη - Σχολικής - Ορκωτών)


  ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Λαμπρινής Μήλα, κατοίκου Δροσιάς Αττικής, οδός Διγενή Ακρίτα αρ. 4, πρώην Προέδρου της «Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου».

  ΠΡΟΣ

  Τον Δήμο Διονύσου, που εδρεύει στον Άγιο Στέφανο Αττικής, Λεωφόρο Μαραθώνος αρ. 29, νομίμως εκπροσωπουμένου.

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Διονύσου, 2) Μέλη «Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου»

  Κατόπιν της εκδόσεως και αποστολής:
  α) της με αριθμό πρωτ. 19402/1-6-2018 πρόσκλησης της 11ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στην οποία περιλαμβάνεται προς συζήτηση το υπ’ αριθμ. 21ο ΘΕΜΑ: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Παροχή Υπηρεσιών Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο της οικονομικής Διαχείρισης χρήσης 2013 των ΝΠΔΔ με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου»,
  και β) του με αριθμό πρωτ. 19234/31-5-2018 εγγράφου της Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης Αγαθοκλέους - Ακριτίδη Αγγέλας περί διαβίβασης των από 30-5-2018 πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής (βεβαίωσης καλής εκτέλεσης) των υπηρεσιών Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο της οικονομικής Διαχείρισης χρήσης 2013 των ΝΠΔΔ με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου για την έγκρισή τους,

  παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα των κάτωθι εγγράφων, που μνημονεύονται στην άνω πρόσκληση και το άνω διαβιβαστικό έγγραφο της Αντιδημάρχου Αγαθοκλέους - Ακριτίδη Αγγέλας:

  1) Την υπ’ αριθ. 189/2017 πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο VII Tμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  2) Tην υπ’ αριθ. 115/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ 6ΨΩΘΩ93-Θ09), με την οποία αναφέρετε ότι εγκρίθηκαν οι επιτροπές παραλαβής των γενικών υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και να μου χορηγηθούν τα ονόματα όσων απαρτίζουν τις εν λόγω επιτροπές.

  3) Την υπ’ αριθ. πρωτ. 17615/15-5-2018 (18 SYMV003138874 2018-05-22) σύμβαση του Δήμου Διονύσου με την εταιρεία DFK PD AUDIT ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ - ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Δ/νση: ΠΡΕΜΕΤΗΣ 3 – ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΚ 15125, ΑΦΜ 800383045 ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mpanagiotopoulou@pdaudit.gr, για την εκτέλεση των υπηρεσιών « Παροχή Υπηρεσιών Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο της οικονομικής Διαχείρισης χρήσης 2013 των ΝΠΔΔ με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου», διάρκειας ενός (1) μηνός από την υπογραφή της.

  συνεχεια παρακατω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος7/6/18 4:17 μ.μ.

  4) Τα από 30-5-2018 πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής (βεβαίωση καλής εκτέλεσης) της οικείας Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, που αφορά στα ΤΠΥ αρ. 328/30-5-2018, ποσού 6.000,00 ευρώ, και ΤΠΥ αρ. 327/30-5-2018, ποσού 6.000,00 ευρώ, του συνόλου του συμβατικού αντικειμένου της παροχής προμήθειας – υπηρεσιών «Παροχή Υπηρεσιών Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης χρήσης 2013 των ΝΠΔΔ με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου», καθώς και να μου χορηγηθούν τα ονόματα όσων υπέγραψαν τα εν λόγω πρωτόκολλα.

  5) Την βεβαίωση καλής εκτέλεσης που συνοδεύει το υπ’ αριθμ. 723 της 4-6-2018 χρηματικό ένταλμα του Δήμου Διονύσου σε σχέση με το υπ’ αριθμ. ΤΠΥ 329/30-5-2018 της ιδίας ως άνω εταιρείας.

  Τα ανωτέρω αιτούμαι για δικαστική χρήση και, συγκεκριμένα, προκειμένου να προσκομισθούν ως σχετικά σε κατατεθείσα μηνυτήρια αναφορά μου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σε σχέση με διαπιστωθέντα και καταγγελθέντα εκ μέρους μου ποινικά αδικήματα επ’ αφορμή μελέτης της από Σεπτεμβρίου 2017 έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της ορκωτής λογίστριας Μαργαρίτας Παναγιωτοπούλου της ιδιωτικής ανώνυμης εταιρείας DFK PD AUDIT, περί της αξιοπιστίας της οποίας έχω ήδη υποβάλει πολλάκις εγγράφως επιφυλάξεις.

  Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Δήμο Διονύσου, που εδρεύει στον Άγιο Στέφανο Αττικής, Λεωφόρο Μαραθώνος αρ. 29, νομίμως εκπροσωπουμένου, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

  Αθήνα, 7 Ιουνίου 2018
  Η εξωδίκως δηλούσα
  Λαμπρινή Μήλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος8/6/18 9:41 μ.μ.

  Ας μας δώσουν μια λογική εξήγηση τα γνωστά παπαγαλάκια.Για τους άλλους ήταν αρκετή η χορήγηση και έτρωγαν, όπως λένε,τώρα η πρωτοβάθμια παίρνει 50000 παραπάνω και η δευτεροβάθμια ζητά 80000 περισσότερα αλλά δεν τρώνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος9/6/18 5:14 μ.μ.

  ΡΙΠΕΣ ΚΑΤΑ ΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΜΙΧΙΩΤΗ ΣΤΟ ΕΙΣΜΠΟΥΚ


  «Ανώτερα Μαθηματικά»

  Εάν οι μηνιαίες δαπάνες για το ρεύμα του συνόλου των 15 γυμνασίων & λυκείων της πόλης, καθώς και των κλειστών σχολικών Γυμναστηρίων τους , ανέρχονται σε 445 ευρώ, τότε πόσα ευρώ χρειαζόμαστε για τις ετήσιες δαπάνες;

  Σύμφωνα με το βιβλίο της Τετάρτης Δημοτικού, χρειαζόμαστε 445 ευρώ / μήνα Χ 12 μήνες = 5.340 ευρώ.

  Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, απόφοιτο της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει, χρειάζονται 80.000 ευρώ!

  Υποθέτω ότι σωστή είναι η δεύτερη απάντηση, η "καραβίσια", αφού αυτήν εισηγήθηκε χτες ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, είναι και λογιστής!...

  ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η βεβαίωση Δελαγραμμάτικα
  https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/34707620_1560108197432826_3405789291975016448_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeFuB_EZ9F2qt8Qbsu7Zao7esC4idNLew1QB3eteUr71DKSyLaZfukAkbuGD0MoW0xdQ8vMpqKmT9D1ck9XZ622V4eXQFo1oo_NW2oTH1Q9oYg&oh=5907d4cf1ef347e5fde6cde2f4f7db4c&oe=5B7BAA6B  ΣΧΟΛΙΑ

  R.Ο.: Για 15 μονάδες 445 € είναι λίγα !!
  Αν όμως 445€ επι 15 μονάδες = 6.675 το μήνα επι 12 μήνες = 80.000 !!

  Σ.Μ. Στο έγγραφο η διατύπωση είναι σαφής: "οι μηνιαίες δαπάνες του συνόλου των 15 μονάδων Δ.Ε. ..." Από την άλλη, 445 ευρώ το μήνα για ένα σχολείο είναι υπερβολικά! Ιδίως τη στιγμή που σύμωνα με τον απολογισμό της Β'Σχολικής Επιτροπής του 2013, τα 4 σχολεία (Γυμνάσιο Λύκειο Δροσιάς & Διονύσου) που κάλυπτε τότε η Β'ΣΕ είχαν ετήσιες δαπάνες 3.250 ευρώ. Δηλαδή, 68 ευρώ / μήνα έκαστο.


  Σ.Μ. Ένας φίλος μου έδωσε μια άλλη ιδέα για το πώς μπορεί να προέκυψε το ποσό των 445 ευρώ. Ξεκινάμε λοιπόν από το ότι "χρειαζόμαστε" επιπλέον 80.000 ευρώ. Διαιρούμε το ποσό με 15 (που είναι τα Γυμνάσια και Λύκεια που θα καλυφθούν) και βρίσκουμε 6.666,67 ευρώ (πίσω αντίχριστοι....) που είναι το ετήσιο κόστος / σχολική μονάδα. Ξαναδιαιρούμε με 12 για να βρούμε το μηναίο κόστος και έχουμε 444,44 ευρώ. Το στρογγυλοποιούμε στα 445 ευρώ, και έχουμε το ποσό της βεβαίωσης. Απλά μαθηματικά. Καραβίσια, δηλ από το αποτέλεσμα προς τα δεδομένα!!!


  Η.Υ. Αυτό λέγεται Reverse Engineering...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος9/6/18 5:16 μ.μ.

  "Ανώτερα Μαθηματικά 2" (Διαφορικός Λογισμός...)

  Υπάρχει και άλλο ένα έγγραφο, της Καγιαλή αυτή τη φορά από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή που δείχνει την «καραβίσια» μέθοδο δημιουργικής λογιστικής που ακολουθείται στις σχολικές.

  Η κ. Καγιαλή λέει ότι "χρειάζεται" 120.000 ευρώ, δηλαδή 10.000 ευρώ τον μήνα. Σωστή η πράξη μέχρι εδώ.

  Όμως, θέλοντας (κακώς) να μπει σε λεπτομέρειες, δηλώνει ότι τα 10.000 καλύπτουν τις 26 σχολικές μονάδες, δηλαδή έχουμε μέσο κόστος 384 ευρώ τον μήνα / σχολείο.

  Έλα όμως που το πόρισμα των ορκωτών της εταιρείας του Ζαμάνη για την πρωτοβάθμια έχει άλλη γνώμη!

  Στη σελίδα 61 αναφέρει ότι την διετία 2013-14 (επί Μήλα) έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία δαπάνες ΔΕΗ 29.432 ευρώ (για 5 Σχολικές Μονάδες), από τις οποίες αν αφαιρέσουμε τα 14.187 ευρώ (που οι ορκωτοί αμφισβητούν στη σελ. 64 ως διπλοχρεώσεις), έχουμε 15.245 ευρώ.

  Δηλαδή, το πόρισμα των ορκωτών αποδέχεται 15.245 : 5 = 3.049 και αυτό διά 24 μήνες = 127 ευρώ το μήνα ανά σχολείο!

  Καμία σχέση με το τριπλάσιο ποσό που βεβαιώνει η Καγιαλή (384 ευρώ) !…

  Τελικά, πόσο είναι το κόστος ανά σχολείο; Ή μήπως αυξομειώνεται ανάλογα ποιος το διαχειρίζεται;

  Πολλά τα ερωτήματα και δύσκολο να απαντηθούν.

  Όμως αποκαλυπτικά του είδους της «λεύκανσης» που είπε πως κάνει ο Σχεδόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος9/6/18 5:21 μ.μ.

  3. "Ανώτερα Μαθηματικά 3" (Μιγαδικοί Αριθμοί *...)

  Σχετικά με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, έχω (εξ αρχής) μία βασική απορία, την οποία παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει κάποιος.

  Γιατί οι ορκωτοί λογιστές ή ο ίδιος ο Δήμος, δεν απευθύνθηκαν στην Εφορία για να ζητήσουν τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι προμηθευτές της Σχολικής Επιτροπής για τα επίμαχα έτη; Έτσι, θα είχαν όλα όσα τιμολογήθηκαν, ασχέτως αν κάηκαν ή όχι.

  Γιατί, αντιθέτως, επέλεξαν τον περίεργο και ελικοειδή δρόμο των μερικών (αποσπασματικών) δεδομένων, των "ευρημάτων" βάσει αναγωγών και τελικά των υποθετικών "συμπερασμάτων";

  Έχει ξαναγίνει αλλού παρόμοια μέθοδος ενώ υπήρχε η δυνατότητα να έχουμε πλήρη και απτά δεδομένα και επομένως σαφή και αντικειμενικά ευρήματα;

  Ρωτάω τώρα....

  * Στα Μαθηματικά, μιγαδικοί ονομάζονται οι σύνθετοι (complex) αριθμοί που έχουν ένα πραγματικό και ένα φανταστικό μέρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος16/6/18 1:36 π.μ.

  Για τα νερά και τις επιδόσεις των πορισμάτων έχεις να σχολιάσεις κάτι κύριε Δ/Σ; Αβαβα και αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα να σχολιάσω, αλλά όπως είχα γράψει και πριν δυο μήνες περίπου, ακολουθώ τη ναπολεόντεια ρήση: "Ποτέ μη σταματάς τον εχθρό σου όταν κάνει λάθος".
   Και πίστεψέ με, η Ζαμανοπαρέα διααπράττει καινούρια και απίστευτα λάθη κάθε μέρα!
   Οπότε, το θέμα του σχολιασμού παίρνει διαρκώς αναβολή.
   Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η τιμωρία (όπως και η εκδίκηση) είναι πιο νόστιμη κρύα...

   Διαγραφή
 34. Ανώνυμος16/6/18 8:16 π.μ.

  Μάθε για την περίπτωση της Ροδόπολης σχετικά με το νερό.Σου λέει κάτι το δεδικασμένο; Απλά μια ταλαιπωρία που θα την πληρώσει η σημερινή διοίκηση με τον καιρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος26/6/18 10:40 μ.μ.

  Τελικα η δημοτικη αναρχηειχε δεν ειχε τα καταφερε να δημιουργηση προβλημα και στους εθελοντες αυτου του τοπου Ετσι μπραβο ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑ ολα ισιωμα μην αφησης τιποτα ορθιο Αλλωστε εσυ κανεις ΚΟΥΜΑΝΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή