.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ MOZZILA FIREFOX

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Προσοχή στις ιδιαιτερότητες του πολιτικού μάρκετινγκ

Έχοντας εγκαινιάσει μια περίοδο ιδιαίτερης αναφοράς στις νέες δημοτικές κινήσεις και στη κινητικότητα που (επιτέλους) άρχισαν να παρουσιάζουν, συνεχίζω σήμερα με ένα σύντομο κριτικό κείμενο. Δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τη συγκεκριμένη δημοτική κίνηση, αλλά γενικότερα την κρατούσα νοοτροπία περί συνεργασιών και συζητήσεων (με ή χωρίς εισαγωγικά αμφότερα).


Εκείνο που (κυρίως) με προβλημάτισε στην ανακοίνωση των "ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο" ήταν το γιατί οι υπεύθυνοι της κίνησης δημοσιοποίησαν μια τέτοια πρωτοβουλία, τη στιγμή που δεν είναι ανοικτή πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται.

Εάν μεν κατανοούν ότι έτσι αναλαμβάνουν την (άρρητη) δέσμευση να δημοσιοποιήσουν και τα αποτελέσματά της, έχει καλώς. Εάν όμως αυτό είναι πέρα από τις προθέσεις τους, τότε διακινδυνεύουν να αποκαλύψουν τη βαθύτερη λογική τους. 

Εννοώ ότι το μάρκετινγκ νέων προϊόντων δεν εφαρμόζεται αυτούσιο στη πολιτική, ειδικά δε αν το "σύστημα της αγοράς" έχει απωλέσει (παντοιοτρόπως και πανταχόθεν) την αξιοπιστία και τη συνοχή του.

Ένα δεύτερο πράγμα που με ξένισε ήταν η επιλογή των υπευθύνων να μπερδέψουν τον στόχο τους με την διαδικασία. Μου φαίνεται ότι προσπαθούν να καλύψουν τον (θεμιτό) στόχο τους για δημιουργία του λεγόμενου "τρίτου πόλου", πίσω από μια (τουλάχιστον για τους ίδιους) ασυνήθιστη διαδικασία: δηλ να αποκλείσουν από τις αρχικές συζητήσεις τις κινήσεις, τις παρατάξεις και τα στελέχη που σήμερα εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. 

Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα, που αργότερα ίσως εξελιχθούν και σε προβλήματα πολιτικής αξιοπιστίας. Δηλαδή, 
 • θα συζητήσουν ή όχι με μια κίνηση, εάν κάποιο ηγετικό μέλος της μετέχει στο σημερινό συμβούλιο; 
 • θα συζητήσουν ή όχι με τους ανεξάρτητους, που εκπροσωπούν τους εαυτούς τους στο σημερινό ΔΣ; 
 • θα συζητήσουν ή όχι με τους δημοτικούς συμβούλους που εκπροσωπούν δημοτική κίνηση, της οποίας οι ίδιοι οι καλούντες ήταν (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) ηγετικά στελέχη;
Εννοώ ότι αν κάποιος έχει κάτι να πει, ας το πει απλά και καθαρά, χωρίς να το καλύπτει πίσω από διαδικαστικά τερτίπια. Η πρακτική αυτή είναι κακός οιωνός για το τι θα ακολουθήσει. 

Αυτά τα ολίγα κι (ελπίζω) "ενοχλητικά" προς το παρόν.

Image may contain: 9 people, including Ειρήνη Πανουργιά Αμάραντου, people smiling, text 
 

55 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/7/18 8:14 π.μ.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

  Διόνυσος 03/07/2018

  Προς :
  1. ΔΣ Συλλόγων Γονέων µελών της Ένωσης
  2. Αντιπρόσωποι της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης
  3. ΔΣ Συλλόγων Γονέων που δεν συµµετέχουν στο ΔΣ της Ένωσης 4.
  Γονείς µαθητών σχολείων χωρίς Σύλλογο Γονέων

  Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων σας καλεί να συµµετέχετε σε έκτακτη σύσκεψη τη Πέµπτη 5 Ιουλίου στις 8:00µµ στο 2ο Δηµοτικό Αγίου Στεφάνου , µε θέµα την προετοιµασία της εκδήλωσης την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 µπροστά στον χώρο της ΚΑΜΕΛΙΑΣ για να διεκδικήσουµε την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

  Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΥΓ. Άφησα ασχολίαστη την αναφορά στις "υγιείς και δημοκρατικές δυνάμεις". Ελπίζω ότι είναι φραστικό ατόπημα. Εκτός κι αν όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/7/18 9:26 π.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. (Επαναδημοσιεύω τα άθλια σχόλια της Φωνής που έστειλε φίλος αναγνώστης, μετά από το κόψιμο ενός που θεώρησα απαράδεκτο - Δ/Σ)


   ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
   ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΤΟΥ ΖΑΜΑΝΗ
   "ΘΑΥΜΑΣΤΕ" ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ "ΦΩΝΗ"


   Ανώνυμος3 Ιουλίου 2018 - 8:34 μ.μ.
   Μωρή λειράτη κότα,γράψε επώνυμα.Φοβάσαι τον κόκορα;Σιγά,σιγά θα πεις και αλήθειες.Θα το πιείς το ποτήρι. Γιατί δεν τον διαγράψατε,ρε σκουλήκια;Κο κο κο κοτούλες.

   Ανώνυμος3 Ιουλίου 2018 - 10:10 μ.μ.
   Κοίτα ποιος μιλάει ο ανώνυμος... για κατέβασε τα παντελόνια σου ρε φλούφλη εσύ να δούμε το χρώμα του κορδονιού σου...

   Ανώνυμος3 Ιουλίου 2018 - 10:26 μ.μ.
   ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΡΕ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΤΥΘΗΤΕ ΚΑΙ ΣΕΜΝΑ ΑΝΤΕ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ....ΑΝΤΕ ΝΤΕ

   Ανώνυμος3 Ιουλίου 2018 - 10:51 μ.μ.
   ΜΩΡΗ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΤΕ ΒΑΛΕ ΤΑ ΔΕΚΑΠΟΝΤΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΣΟΥ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΑ .....

   Ανώνυμος3 Ιουλίου 2018 - 10:57 μ.μ.
   ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥΧΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΤΑΡΙΦΑΤΖΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΟ ΤΣΟΛΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ .ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΛΥΝΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ ΜΠΑΖΟ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΜΠΟΦΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ .....ΣΑΒΟΥΡΑ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/18 4:37 μ.μ.

   Και όχι μόνο τα γράφουν, αλλά τα θεωρούν και "πνευματική τους ιδιοκτησία" οι κρετίνοι:

   "Ανώνυμος4 Ιουλίου 2018 - 10:48 π.μ.
   ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΖΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΑΔΩΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ .ΡΕ ΣΦΟΥΓΓΩ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΒΡΕ ΟΡΝΙΟ ΘΑ ΣΕ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΑΔΕΙΑ .ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ..."

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/18 6:05 π.μ.

   Θερμή παράκληση ΔΙΟΝΥΣΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ
   Μην αναδημοσιεύσεις διαλόγους από λήμματα
   Εμείς δε φταίμε να διαβάζουμε τέτοιου επιπέδου δημοσιεύσεις.
   Ας τα διαβάζουν αυτοί που τους ταιριάζουν.
   Ευχαριστω

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος4/7/18 12:59 μ.μ.

  H Κίνηση "Μαζί για το Διόνυσο" επέλεξε να καλέσει τις άλλες παρατάξεις σε σύσκεψη, χωρίς πρώτα αυτή να έχει επεξεργαστεί τις δικές της προτάσεις (ή τουλάχιστο δεν τις έχει δημοσιοποιήσει). Δηλαδή θα κάθονται σε ένα τραπέζι και θα κοιτάζονται σαν τις κουκουβάγιες? Ποιο είναι το νόημα της πρόσκλησης? Να πούμε ότι "ορίστε εγώ πάντως έκανα το πρώτο βήμα και η ευθύνη της αποτυχίας βαραίνει τους άλλους"? ή "καλώ σε συνάντηση αλλά βάζω εγώ τους δικούς μου όρους γιατί εγώ έκανα το κάλεσμα πρώτος"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ φίλε,
  Η αλήθεια είναι ότι η Κίνηση ΜΑΖΙ έχει ήδη απαντήσει στο πρώτο σου ερώτημα λέγοντας σε προηγούμενη ανακοίνωσή της τα εξής:

  "Θέλουμε απλώς να συζητήσουμε μαζί σου, αν είναι δυνατόν να συναντηθούμε με όλους τους συμπολίτες μας, να ανταλλάξουμε γνώμες, απόψεις, προβληματισμούς. Θέλουμε να συμφωνήσουμε για το τι πρέπει να γίνει, με ποιόν τρόπο και πότε. Θέλουμε να ανακαλύψουμε και να προβάλουμε τα πράγματα που μας ενώνουν, τα πράγματα που αξίζουν, Θέλουμε να συμβαδίζουν το όραμα με την πραγματικότητα, το θέλω με το μπορώ. Να συζητήσουμε με άτομα και οικογένειες, με συλλόγους και φορείς, με επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Κι αν οι απόψεις μας συγκλίνουν, αν πιστεύουμε ότι είναι εφικτό ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας, τότε από κοινού, να σηκώσουμε μια μεγάλη ταμπέλα και να δηλώσουμε ότι είμαστε ΜΑΖΙ για τον ΔΙΟΝΥΣΟ!"

  Το θέμα όμως είναι ότι ένα τέτοιο πλαίσιο είναι πιθανό να λειτουργήσει χαοτικά. Για να μη συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός μπούσουλας.
  Εκεί όμως βρίσκεται ο κίνδυνος η διαδικασία να δράσει καπελωτικά στις νέες κινήσεις και τους μεμονωμένους που έχουν μικρή εμπειρία και μεγάλη επιθυμία συζητήσεων. Αλλά φυσικά υπάρχει το αντίδωρο της δημιουργίας ενός πόλου, κομμένου και ραμμένου όμως...
  Για αυτό και με προβληματίζει ο ετεροχρονισμός της κουβέντας με τις καραβάνες για αργότερα, όταν θα έχει πια συγκροτηθεί ένας αξιοπρόσεκτος 3ος πόλος. Που όμως φοβάμαι ότι έτσι ίσως να είναι μια καρικατούρα των παλιών.
  Για αυτό και σημείωσα τον κίνδυνο πολιτικής αξιοπιστίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/7/18 4:29 μ.μ.

   Είναι στο χέρι της Κίνησης να κάνει τις σωστές ενέργειες και να διαψεύσει τις επιφυλάξεις σου Δ/Σ. Καλό είναι να περιμένουμε λιγάκι πριν προεξοφλήσουμε τι θα γίνει.

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου 100% και εύχομαι παρομοίως.
   Άλλωστε, όπως ίσως γνωρίζεις, συνηθίζω να μιλώ εκ των προτέρων και προς αποφυγή.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος4/7/18 10:21 μ.μ.

  Οι μαζι για το διονυσο θα πάρουν και χρίσμα απο το ΣΥΡΙΖΑ. Εμετός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος6/7/18 10:06 π.μ.

  Γιατί άραγε οι καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων καλούνται τώρα να ξαναυπογράψουν τις συμβάσεις έργου με την πρωτοβάθμια, με ημερομηνία 1.9.2017? Τι έγιναν οι παλιές συμβάσεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/7/18 1:08 μ.μ.

   ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/18 6:53 μ.μ.

   παιδιά ψάξτε το γιατι ειναι αμαρτια να παρουν πισω λεφτα απο τις καθαριστριες γιατι εκεινοι εκαναν μ@@@@@@@@@

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/18 9:38 μ.μ.

   η πρόεδρος ασχολείται με πολ ντανς δεν έχει χρόνο για τέτοια

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/7/18 10:55 μ.μ.

   πολ ντανσ στην κυριολεξια, οπως το λες. για ψαχτο λιγάκι

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος6/7/18 5:16 μ.μ.

  Ο διμαρχούλης κατάλαβε ότι χάνει το πεχνίδι και άρχισε να γλίφη παντού.Όλο αναρτίσης είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος8/7/18 6:47 μ.μ.

  Ο θείος Νώντας http://thiosnondas.blogspot.com
  Αποκαλύψεις για τον διαγωνισμό του κλαδοφάγου  Οι διακηρύξεις για τους διαγωνισμούς του δημοσίου, είτε αυτοί είναι συνοπτικοί είτε είναι ανοικτοί, και πολύ περισσότερο αν είναι διεθνείς ανοικτοί, ακολουθούν κάποια πρότυπα που δίνονται από την Ενιαία Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων.

  Δύο σημαντικά σημεία για να καταλάβει κανείς αν ένας διαγωνισμός είναι φωτογραφικός, δηλαδή «στημένος» είναι τα εξής:

  α) Πού μπαίνει ο πήχης στην λεγόμενη Οικονομική και Τεχνική Επάρκεια του υποψήφιου αναδόχου (παράγραφοι 2.2.5 και 2.2.6 του προτύπου), δηλαδή πώς μπορεί να αποδείξει ότι έχει την γενική ικανότητα να φέρει σε πέρας το έργο από πλευράς αρχικής χρηματοδότησής του και εμπειρίας υλοποίησής του.

  β) Κατά πόσο οι ειδικότερες τεχνικές προδιαγραφές και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι φωτογραφικά, δηλαδή επιτρέπουν ή αποθαρρύνουν τον ανταγωνισμό να συμμετάσχει.

  Ας εξετάσουμε το πρώτο σημείο, δηλαδή κατά πόσο η διακήρυξη του διαγωνισμού εξασφάλιζε ότι θα περάσουν το πρώτο στάδιο αξιολόγησης οι καλύτεροι υποψήφιοι, ή αν ήταν στη λογική «μπάτε σκύλοι».

  Και θα το δούμε συγκρίνοντας τι ακριβώς προέβλεπαν 3 πρόσφατες διακηρύξεις της αντιδημαρχίας Πέππα, (που αφορούσαν προϋπολογισμούς 31.000 έως 110.000 €) με το τι προέβλεπε η διακήρυξη του κλαδοκόφτη (προύπολογισμού 450.000 €).

  Και ας ξεκινήσουμε από τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

  α) Ανοικτός διαγωνισμός για προµήθεια κάδων (τροχήλατων και υπόγειων) µηχανικής αποκοµιδής απορριµµάτων (προϋπολογισμός 110.521,20 € με φ.π.α.)
  Όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται, να έχουν μέσο κύκλο εργασιών των τριών (3) τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων (2015, 2016, 2017) μεγαλύτερο ή ίσο από το 100% του ενδεικτικού προϋπολογισμού, για κάθε ομάδα συμμετοχής, θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση των αντίστοιχων ισολογισμών της επιχείρησης.

  β) Συνοπτικός διαγωνισμός για παροχή υπηρεσιών καθαρισμου και κοπής υψηλών – επικινδύνων δένδρων (προϋπολογισμός 72.974,00 € με φ.π.α.)
  Όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να έχουν μέσο κύκλο εργασιών των τριών (3) τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων τουλάχιστον ίσο με τον προϋπολογισμό της προμήθειας χωρίς το ΦΠΑ, δηλαδή ύψους 58.850,00 € και να αποδεικνύεται από αποσπάσματα των ισολογισμών του αναδόχου ή από δήλωση περί του ύψους του κύκλου εργασιών.

  γ) Συνοπτικός διαγωνισμός για προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού - Ομάδες Β & Γ (προϋπολογισμός 31.277,76 € με φ.π.α.)
  Όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να έχουν μέσο κύκλο εργασιών των τριών (3) τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων τουλάχιστον ίσο με τον προϋπολογισμό της προμήθειας χωρίς το ΦΠΑ, και να αποδεικνύεται από αποσπάσματα των ισολογισμών του αναδόχου ή από δήλωση περί του ύψους του κύκλου εργασιών.

  δ) Ανοικτός διαγωνισμός για προμήθεια μηχανήματος διαχείρισης απορριμμάτων πράσινου – κλαδοφάγου (προϋπολογισμός 449.996,00 € με φ.π.α.)
  Όσον αφορά την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, δεν τίθενται ελάχιστα επίπεδα τα οποία και θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

  Πληροφοριακά να σημειώσω ότι η εταιρεία που πήρε τη δουλειά, στους δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2015 και 2016, δείχνει τζίρο 81.000 - 109.000€ και κέρδη 3.550 – 4.100€ (http://www.environmentalalliance.eu/isologismoi.html) (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
  Επομένως, αν ίσχυαν αυτά που ίσχυσαν για τους άλλους, η εταιρεία ούτε από έξω από το δημαρχείο δεν θα περνούσε, δηλαδή, θα κοβόταν από το πρώτο στάδιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος8/7/18 6:48 μ.μ.

  Ας πάρουμε τώρα με τη σειρά τους ίδιους διαγωνισμούς εξετάζοντας τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

  α) Ανοικτός διαγωνισμός για προµήθεια κάδων
  Όσον αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν οργάνωση, δομή και μέσα, με τα οποία να είναι ικανοί, να αντεπεξέλθουν πλήρως, άρτια και ολοκληρωμένα, στις απαιτήσεις του υπό ανάθεση προμήθειας. Ως ελάχιστη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό (επί ποινής αποκλεισμού) οι οικονομικοί φορείς, θα πρέπει να καταθέσουν
  α. κατάλογο πωλήσεων παρόµοιων εγκαταστάσεων που έχουν υλοποιήσει οι ίδιοι ή το εργοστάσιο κατασκευής κατά την τελευταία πενταετία µε αναφορά στον τόπο εγκατάστασης, ποσότητες καθώς και τα στοιχεία του αγοραστή (Ως ελάχιστη απαίτηση θεωρείται η προσκόµιση τουλάχιστον δύο (2) βεβαιώσεων αντίστοιχων φορέων ΝΠ∆∆/ ΟΤΑ για καλή διαγωγή των προσφερόµενων ειδών).

  β) Συνοπτικός διαγωνισμός για καθαρισμό και κοπή δένδρων
  Όσον αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να προσκομίσουν (μεταξύ άλλων):
  · βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από ΟΤΑ ή/και λοιπούς φορείς του δημοσίου από τις οποίες προκύπτει ότι διαθέτει σχετική εμπειρία σε παρόμοιες εργασίες.

  γ) Συνοπτικός διαγωνισμός για ηλεκτρολογικό υλικό
  Όσον αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται :
  α) κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων ετών να έχουν εκτελέσει τουλάχιστον δυο (2) συμβάσεις: i) προμήθειας ηλεκτρολογικών εργαλέιων ύψους τουλάχιστον δέκα χιλιάδων ευρω (10.000,00 € συμπ. ΦΠΑ) έκαστη, και ii) προμήθειας ιστών και φωτιστικών οδών είκοσι χιλιάδων ευρω (20.000,00€ συμπ ΦΠΑ) έκαστη

  δ) Ανοικτός διαγωνισμός για κλαδοφάγο
  Όσον αφορά στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να καταθέσουν:
  α) κατάλογο παραδόσεων του ιδίου (του προμηθευτή) ή του κατασκευαστικού οίκου αντίστοιχων με το προς προμήθεια μηχάνημα σε αγοραστές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

  Πολύ βολική η απαίτηση για έναν απλο κατάλογο πελατών, και μάλιστα όχι του προμηθευτή, αλλά του κατασκευαστικού οίκου (!!!!!!!!!) αντί των βεβαιώσεων των ΟΤΑ για τη προμήθεια και καλή λειτουργία αντίστοιχων προϊόντων. Δε νομίζετε ;;;;;;;;;;


  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  Είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 με μετοχικό κεφάλαιο ένα (1) ευρώ και έχει έδρα το ακίνητο ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ!!!!!

  http://thiosnondas.blogspot.com/2018/07/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος8/7/18 6:51 μ.μ.

  ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Ο ΘΕΙΟΣ ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΟΝΝΟΕΙ ΠΟΛΛΑ


  μήπως ο κύριος δήμαρχος γνωρίζει
  τον εκπρόσωπο της εταιρείας
  που θα προμηθεύσει τον κλαδοφάγο,
  από ένα παρόμοιο "πρότζεκτ"
  όταν ήταν αντιδήμαρχος Δροσιάς ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος10/7/18 8:47 μ.μ.

  ΝΕΕΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΜΙΧΙΩΤΗ - ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

  1. Παραβιάσεις νομιμότητας στις Σχολικές Επιτροπές (αδιαφάνεια) - STEFANOS MICHIOTIS·SATURDAY, JULY 7,

  Επειδή ο τρόπος λειτουγίας των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών μόνο διαφανής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, λόγω αυθαιρεσίας, άγνοιας ή και αδιαφορίας κάποιων μελών τους, δημοσιεύω εδώ ένα πρώτο απόσπασμα για το ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΡΓΟΥΝ, βάσει του νόμου.
  Η λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Νομικών Προσώπων ανφέρεται σαφώς στον ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ [N. 3463/2006 (ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)]
  ΑΡΘΡΟ 234: Λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου και εποπτεία
  1. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, την πρόσκληση των μελών του και της εκτελεστικής επιτροπής σε συνεδρίαση, την απαιτούμενη για τη λήψη αποφάσεως πλειοψηφία, τον έλεγχο και την εκτελεστότητα των αποφάσεών του, το κώλυμα συμμετοχής στις συνεδριάσεις, την αστική και πειθαρχική ευθύνη των οργάνων διοίκησής του ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, τη δημαρχιακή επιτροπή και τα μέλη τους.
  Με λίγα λόγια, εφόσον το ΔΣ του ΝΠ δεν έχει ψηφίσει δικό του κανονισμό, που να έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, ισχύουν οι διατάξεις του κανονισμού του οικείου δημοτικού συμβουλίου.
  Ανατρέχοντας λοιπόν στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ∆. ∆ΙΟΝΥΣΟΥ (Α∆Σ 134/2011), διαβάζουμε:
  ΆΡΘΡΟ 5 ∆ΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
  1. Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου είναι δηµόσιες. Συνέπεια του δηµόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου είναι η παρουσία των φορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς και πολιτών στις συνεδριάσεις του. Οι ενδιαφερόµενοι για τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης ενηµερώνονται από τον Πρόεδρο.
  2. Στις συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου οι παρευρισκόµενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. ∆εν επιτρέπεται να συνοµιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιµάζουν ή να αποδοκιµάζουν τις απόψεις των συµβούλων και γενικά να παρακωλύουν την οµαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος µπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο. Οι παρευρισκομενοι πολιτες δυνανται να λαμβανουν το λογο για δυο (2) λεπτα για καθε θεμα της ημερησιας διαταξης και πάντως, όχι περισσότερο των έξι (6) λεπτών συνολικά κατά την κρίση του προεδρείου.
  3. Στους δηµοσιογράφους και γενικά σε όλα τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
  4. Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο με πλειοψηφια των τεσσαρων πεμπτων (4/5) των µελών του και µε αιτιολογηµένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δηµόσια συνεδρίαση, μπορει να συνεδριαζει κεκλεισμενων των θυρων.

  Για να δούμε τώρα 2+2 περιπτώσεις καταστρατήγησης αυτών των διατάξεων :
  Α. Στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών για τη συζήτηση των πορισμάτων της εταιρείας ορκωτών λογιστών που διόρισε ο δήμαρχος, μου απαγορεύτηκε να κάνω ακόμα και ερωτήσεις από τους δύο προέδρους Καγιαλή και Δελαγραμμάτικα.
  Β. Επίσης, στις δύο παλαιότερες συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών, που αφορούσαν την κατάθεση μηνύσεων για τις υπεξαιρέσεις, ζητήθηκε από τους παριστάμενους δημότες να αποχωρήσουν, μόνο με απόφαση των δύο προέδρων (Καγιαλή και Νταγκαλή) και χωρίς να τοποθετηθεί το Σώμα!

  Τα σχόλια περιττεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος10/7/18 8:49 μ.μ.

  2. Παρέμβαση στην από 7-7-2018 ανάρτηση του Στέφανου Μιχιώτη με θέμα: «Παραβιάσεις νομιμότητας στις Σχολικές Επιτροπές (αδιαφάνεια)»

  ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ
  Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018


  Από το άρθρο 234 του ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) προκύπτει ότι κάποια θέματα που αφορούν τα διοικητικά συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών ρυθμίζονται με ανάλογη εφαρμογή των αντίστοιχων διατάξεων του πιο πάνω νόμου που αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Αν δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση (όπως συμβαίνει με τις Σχολικές Επιτροπές του δήμου), δεν τεκμαίρεται ότι «ισχύουν οι διατάξεις του οικείου δημοτικού συμβουλίου», όπως ανακριβώς ισχυρίζεται ο Στέφανος Μιχιώτης.

  Διότι, όπως είναι προφανές, αν ο νομοθέτης ήθελε σε περίπτωση έλλειψης της άνω ρύθμισης (κανονισμού λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής) να ισχύει αυτόματα ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως ισχυρίζεται ο Στέφανος Μιχιώτης), θα το είχε προβλέψει με ρητή διάταξη του νόμου.

  Με έρεισμα τον πιο πάνω ανακριβή ισχυρισμό, ο Στέφανος Μιχιώτης είναι φυσικό να οδηγείται και σε ανακριβή συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι παρανόμως δεν του χορηγήθηκε ο λόγος στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν ζήτησε να τον λάβει υπό την ιδιότητά του σαν απλός πολίτης.

  Και τούτο διότι, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται ότι ο πολίτης δύναται να λαμβάνει το λόγο στα Δημοτικά Συμβούλια.

  Τέτοια δυνατότητα προβλέφθηκε ειδικά και μόνον στο συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου (αμφιβάλλουμε αν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη πανελληνίως), χωρίς όμως η δυνατότητα αυτή να προβλέπεται από το νόμο.

  Συνακόλουθα, θα μπορούσε κάλλιστα ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να μην προβλέπει τέτοια δυνατότητα και, παρ’ όλ’ αυτά, να είναι σύννομος.

  Ούτε, βέβαια, μπορεί να ισχυριστεί κανείς στα σοβαρά ότι, αφού “από την καλή του την καρδιά” το Δημοτικό Συμβούλιο επιτρέπει να λαβαίνει το λόγο ο απλός πολίτης, το ίδιο υποχρεούται να πράξει και η Σχολική Επιτροπή σύμφωνα με το … νόμο (!!!), όπως θέλει να το εμφανίζει ο Στέφανος Μιχιώτης ακολουθώντας τη «λογική»: Το Δημοτικό συμβούλιο είναι συλλογικό όργανο διοίκησης, το Διοικητικό Συμβούλιο μιας Σχολικής Επιτροπής είναι συλλογικό όργανο διοίκησης, άρα το Διοικητικό Συμβούλιο μιας Σχολικής Επιτροπής είναι Δημοτικό Συμβούλιο. (Ο χωροφύλαξ είναι όργανον, το μπουζούκι είναι όργανον, άρα ο χωροφύλαξ είναι μπουζούκι).

  Άλλωστε, και τη δικαίωσή του θα επιτύχει και μεγάλες υπηρεσίες θα προσφέρει ο εκλεκτός συνδημότης μας στον τόπο εάν, την επομένη φορά που δεν θα του δοθεί ο λόγος σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, σπεύσει να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να ακυρώσει τις αντίστοιχες αποφάσεις για παράβαση νόμου, δια τον οποίο τόσο πολύ κόπτεται (και καλά κάνει).

  Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ρωτήσουμε το Στέφανο Μιχιώτη αν θα του ήταν πολύ δύσκολο να παύσει, προς στιγμήν, να ασχολείται με τη νομιμότητα και τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα σημαντικά (π.χ. αν του δίνουν ή όχι το λόγο για να αγορεύει στις Σχολικές Επιτροπές) και να μας κάνει τη χάρη ν’ ασχοληθεί και με τα ασήμαντα, όπως π.χ. με τη νομιμότητα και τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την υπόθεση «Νερά του Κρυονερίου», ύψους μόνον 500.000 ευρώ (ψιλοπράγματα), για την οποία κάποιοι μου λένε (αλλά εγώ δεν το πιστεύω) ότι «πέταξε λευκή πετσέτα», επιλέγοντας παράλληλα και μία τακτική συνδυασμού αποσιώπησης του θέματος και συνεχούς παρεμβολής «θορύβων και παρασίτων», δια των μεθόδων «πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα» και «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» (Εδώ δεν μας αφήνουν ν΄ αγορεύουμε στις Σχολικές Επιτροπές, με τα «Νερά του Κρυονερίου» θ’ ασχολούμεθα τώρα;).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος10/7/18 8:50 μ.μ.

  3. «Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε»
  STEFANOS MICHIOTIS·TUESDAY, JULY 10, 2018

  Αν κάποιος είναι γεννημένος τραμπούκος, έχει πολιτικό αξίωμα και του αρέσει να βάζει το χέρι στο μέλι, το πιο πιθανό είναι να έχει για πρότυπο τον Μένιο. Και όσο και να προσπαθεί να πείσει πως έχει κοινωνικά φιλελεύθερες ιδέες, κάποια στιγμή, ο τραμπούκος θα ξεπηδήσει από μέσα του. Τότε είναι που φαίνεται ποιος πραγματικά είναι ο καθένας και όχι από τα λόγια που λέει.
  Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις αστείες ακροβασίες του συντάκτη του πρόσφατου άρθρου που αναδημοσιεύσει το Ποστ, που διαστρεβλώνουν τη λογική και παρερμηνεύουν τον νόμο για να μας πείσει ότι το κρέας είναι ψάρι. Αυτές ας τις δώσει στα υπάκουα ζαμανάκια, αντί για σανό.
  Θα μπω στην ουσία του πράγματος. Και η ουσία του πράγματος είναι δυο φράσεις από το άρθρο.
  Στην πρώτη, ο συντάκτης λέει: «από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται ότι ο πολίτης δύναται να λαμβάνει το λόγο στα Δημοτικά Συμβούλια». Και από το χονδροειδέστατο αυτό ψέμα, αποκαλύπτεται η αυταρχική λογική και στάση της σημερινής διοίκησης του δήμου, που στην ουσία μας ανακοινώνει:
  «ο πολίτης ‘δεν δικαιούται δια να ομιλεί’, ούτε στα δημοτικά συμβούλια ούτε πουθενά αλλού».
  Να ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Πιο πολύ από τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια, τις λακκούβες στους δρόμους, τις απευθείας αναθέσεις και τις σπατάλες στα οικονομικά, το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί ημιεπίσημα και εξαγοράζει ή αμβλύνει συνειδήσεις...
  Είναι ο φασισμός που ζητάει να μας σωπάσει με κάθε τρόπο.
  Με βρισιές, λοιδορία, εκβιασμούς και δίκες. Χτες κάποιον άγνωστο, σήμερα εμένα, αύριο εσένα. Το πρόβλημα αυτό δεν έχει να κάνει με την «εμμονή» μου (όπως συνηθίζουν να λένε) για τις Σχολικές Επιτροπές. Έχει να κάνει με την σημασία που αποδίσουμε στην αρχή της ελευθερίας και στο δικαίωμα στην έκφραση, που πρέπει να προστατέψουμε με κάθε τρόπο.

  Έλα όμως που υπάρχει και η δεύτερη φράση: «Τέτοια δυνατότητα προβλέφθηκε ειδικά και μόνον στο συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου». Ακριβώς! Επομένως, αφού όλοι εμείς είμαστε στο Δήμο Διονύσου, συνεπώς:
  στα δημοτικά συμβούλια του Διονύσου, ο πολίτης δικαιούται να μιλά, να ρωτά και να ζητά εξηγήσεις για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί, δημόσιο ή ιδιωτικό.

  Λυπάμαι που δεν σας αρέσει παιδιά, αλλά εδώ έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτή είναι η νομιμότητα. Και ας είναι καλά ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣ Διονύσου Γ. Νικητόπουλος, που έκανε ρητή την υπέρ της συμμετοχής των δημοτών πρόβλεψη.
  Και αν δεν σας αρέσει, ξέρετε εσείς…

  ΥΓ. Με προκαλεί επίσης ο συντάκτης να μιλήσω για τα «νερά του Κρυονερίου», πράγμα που δεν κάνω (ακόμα) για δύο λόγους. Αφενός γιατί η υπόθεση είναι (ακόμα) σε διερεύνηση και αφετέρου γιατί δεν γνωρίζω όλα τα περιστατικά, παρά μόνο κάτι λίγα από τη θέση Ζαμάνη - Πασιπουλαρίδη. Αλλά - τους προκαλώ πίσω - το ίδιο δεν κάνω και με την υπόθεση του «Οικόπεδου της Δροσιάς»; Αν και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εκεί, μόνο δημόσιο όφελος δεν υπήρξε από τα λάθη (ή «λάθη») που έγιναν από την τότε διοίκηση Δροσιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος11/7/18 6:13 π.μ.

  Μια και μιλάμε για φασισμό να πούμε και για την κ.Αγγελικουλα η οποία την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε σε εφήβους την περασμένη εβδομάδα οι οποίοι ειχαν παει να παιξουν μπαλα στο γηπεδο της Σταματας.
  Τι μαλακισμενα τα είπε, τι καλόπαιδα, τι άχρηστα...
  Τα έδιωξε κακήν κακώς με απειλές του τύπου "θα σας φτιάξω εγω". Και να σκεφτητε ότι είναι μάνα!
  Οι γονείς όμως σκέφτονται να κινηθούν νομικώς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ψυχολόγοι λένε ότι ο καθένας κρίνει σύμφωνα με τις παραστάσεις που έχει.
   Αν ο γονιός βρίζει το παιδί του, τότε αργά ή γρήγορα κι αυτό θα κανει το ίδιο σε άλλους.
   Αντιστοίχως, αν το παιδί βγει ρεμάλι, τότε κι ο γονιός αυτό θα βλέπει στα άλλα παιδιά.
   Προβολή σε Καθρέφτη.
   Χαιρετισμούς.
   Δ/Σ

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος12/7/18 1:14 μ.μ.

  Προς τους "εγκέφαλους" της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος

  Πρόσφατα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος μας ενημέρωσε ότι: "για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και για λόγους αντιπυρικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιείται αποκομιδή των κηπαίων απορριμμάτων. Όσοι δημότες επιθυμούν την αποκομιδή των κηπαίων τους, πρέπει να την κάνουν με ίδια μέσα."

  Δεν ήξερα ότι υψηλές θερμοκρασίες και οι λόγοι αντιπυρικής προστασίας αφορούν μόνο τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά όχι και τους δημότες, που μπορούν να κάνουν την αποκομιδή των κηπαίων τους, όμως μόνο με ίδια μέσα...

  Μήπως η Α.Πέππα ή κάποιος άλλος "εγκέφαλος" μπορεί να μας αποκαλύψει τη σοφία του ποιητή;

  ΥΓ. Μια ανακοίνωση είναι καλό να βγαίνει 10 μέρες πριν την έναρξη της ισχύος της, όχι 10 μέρες μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος12/7/18 1:15 μ.μ.

  ΔράσησυνΠολιτών-Δημιουργία & Διαφάνεια για τον Διόνυσο

  ·
  Σε συνέχεια της πρόσφατης συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ του Δήμου, συζητείται σήμερα, και πάλι δημόσια, η αξιοποίησης της "Καμέλιας".

  Σχετικά με την στάση του δημάρχου, που επέλεξε -κατά πως το συνηθίζει- το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, ως εάν να μην είναι επικεφαλής της δημοτικής αρχής, και λειτούργησε ως επόπτης και διαχειριστής, προκαταλαμβάνοντας και καλλιεργώντας το αρνητικό αποτέλεσμα με διπλωματική κομψότητα, έχουμε τρεις ερωτήσεις:

  Α. Επειδή προτάθηκε στους γονείς να απευθυνθούν στο Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Στεφάνου και από εκεί να αρχίσει η διαδικασία, γνωρίζει ότι το Τοπικό Συμβούλιο του Κρυονερίου έχει λάβει σχετική απόφαση για την διάθεση χώρου με σκοπό να δημιουργηθεί Στέκι Νεολαίας, από το 2015, και η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα;
  Β. Επειδή, όσοι και όσες τον στήριξαν, κρατούν ακόμη στα χέρια τους το προεκλογικό του πρόγραμμα, που φέρει την υπογραφή και τη ρητή δέσμευσή του, μπορεί να μας εξηγήσει πώς αντιλαμβάνεται σήμερα, μετά από 4 χρόνια, αυτά που επί λέξει υποσχόταν; Αντιγράφουμε από το κεφάλαιο ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  « Ανάπτυξη δικτύου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά… Σχεδιασμός δράσεων με συγκεκριμένες προτάσεις κατά θεματική περιοχή (…), κατά πληθυσμιακή ομάδα (παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νέοι,…) και κατά λειτουργική κατεύθυνση (διασκέδαση/αναψυχή, δημιουργική απασχόληση και ενεργή συμμετοχή, …, ελεύθερος χρόνος)… Ειδικά και στοχευμένα προγράμματα σχολικού αθλητισμού»
  Γ. Τέλος, μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν συνεχίστηκε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, που εφαρμόστηκε με επιτυχία το 2015-16 σε επιλεγμένα Σχολεία του Δήμου, απογευματινές ώρες, κατά την φθινοπωρινή, χειμερινή και εαρινή περίοδο;
  Ηλ. Υφαντής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος12/7/18 1:16 μ.μ.

  Κίνηση Εύπολις: Η «Καμέλια» ας είναι η αρχή της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στην πολιτισμική πραγματικότητα του Δήμου Διονύσου

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 07 Ιουνίου απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα της Ένωσης Γονέων Δημόσιων Σχολείων του Δήμου Διονύσου για την παραχώρηση του χώρου της πρώην ΚΑΜΕΛΙΑ για τη λειτουργία στεκιού νεολαίας, όπου μαθητές θα περνούσαν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Σημειώνουμε ότι ο χώρος αυτός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Διονύσου, δεν χρησιμοποιείται πλέον, βρίσκεται σε γενικά καλή κατάσταση ενώ το συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου έχει ήδη λήξει χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει συζητήσει έως σήμερα τα σενάρια πιθανής αξιοποίησής του.

  Δεν θα αναφερθούμε στις αιτιάσεις πολλών δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου που αποδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόταση του Δημάρχου, αρνήθηκε ακόμα και να αποδεχθεί καταρχήν το θέμα και απλά να ορίσει μια επιτροπή που θα εξέταζε αν είναι εφικτή η μετατροπή του χώρου της ΚΑΜΕΛΙΑΣ σε μαθητικό στέκι νεολαίας σε λογικά οικονομικά και πρακτικά πλαίσια. Άλλωστε το θέμα είναι σημαντικό, θα είναι πάντα επίκαιρο στο δημόσιο διάλογο, και, ενδεχομένως, θα αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή όσων αναζητούν τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και όσων επιθυμούν την «εν κρυπτώ» και απολυταρχική διοίκηση.

  Η Κίνηση Πολιτών Διονύσου ΕΥΠΟΛΙΣ χαιρετίζει και υποστηρίζει θερμά το αίτημα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου σχετικά με τη δημιουργία μαθητικού Στεκιού στον Άγιο Στέφανο, στο δημοτικό χώρο όπου λειτουργούσε η καφετέρια ΚΑΜΕΛΙΑ. Η πολύπλευρη κρίση στο τρίπτυχο «Παιδεία – Περιβάλλον – Πολιτισμός» γενικότερα στη χώρα μας και βεβαίως στο Δήμο Διονύσου, στερεί από τους νέους ανθρώπους του Δήμου Διονύσου δημόσιους χώρους, όπου εκείνοι θα μπορούσαν να εκφράσουν κάθε είδους πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, μαθησιακές πρωτοβουλίες και ανησυχίες. Είναι γνωστό ότι σε όλο το Δήμο Διονύσου δεν υπάρχει στεγασμένος δημόσιος χώρος όπου οι μαθητές και γενικότερα οι νέοι άνθρωποι του Δήμου μας θα μπορούσαν να εκφραστούν πολιτισμικά πέραν του μαζικού αθλητισμού. Χώροι διασκέδασης υπάρχουν αρκετοί στο Δήμο μας, χώροι ψυχαγωγίας ελάχιστοι.

  Προτείνουμε ο χώρος να αποδοθεί στους Γονείς της Ένωσης Γονέων με σκοπό τη λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενου κέντρου νεολαίας με τη λογιστική, επιστημονική και διοικητική υποστήριξη και έλεγχο του Δήμου Διονύσου. Με την ευκαιρία της λειτουργίας του στεκιού νεολαίας, θα μπορούσε να αναβαθμιστεί και η πλατεία μπροστά στην Καμέλια και πιθανόν η πεζοδρόμηση κάποιων δρόμων γύρωθεν ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο παρέμβασης στο κέντρο της πόλης.

  Σε κάθε περίπτωση ζητάμε τη μελέτη και διατήρηση όποιων αρχιτεκτονικών μελών ή διακόσμησης του εσωτερικού χώρου της ΚΑΜΕΛΙΑΣ θεωρηθεί ότι αξίζει η διατήρησή τους.

  Τέλος θεωρούμε ότι η περίπτωση της ΚΑΜΕΛΙΑ θα δώσει το έναυσμα σε ομάδες πολιτών να αυτοοργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διεκδικήσουν θέση στον πολιτιστικό χάρτη του Δήμου Διονύσου. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να υποστηρίζει τέτοιες δράσεις παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη κριθεί εφικτή στην οποία σίγουρα περιλαμβάνεται η διοικητική και λογιστική υποστήριξη ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος12/7/18 1:20 μ.μ.

  Ένωση Γονέων Διονύσου: Ο αγώνας για το μαθητικό στέκι στην Καμέλια τώρα ξεκινάει! (Odosdionysou.gr)


  Στις γιγαντοοθόνες γύρω από την πλατεία του Αγ. Στεφάνου ξεκινούσε χθες βράδυ ο δεύτερος ημιτελικός του Μουντιάλ. Αλλά πάνω στην πλατεία, μπροστά στην Καμέλια, κυριαρχούσε η μουσική ροκ (σ.σ. εξαιρετική η επιλογή κομματιών από τη Χ. Ζερβουλάκου!) και η παρουσία της Ένωσης Γονέων, που οργάνωσε την ανοιχτή συζήτηση για το μαθητικό στέκι στην πόλη.

  Ειδικότερα:

  Την ανυποχώρητη στάση και πρόθεσή της να μη σταματήσει τη διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι ένας χώρος έκφρασης και δημιουργίας για τη νεολαία, “πόλος έλξης για τα παιδιά, κέντρο στο κέντρο της πόλης”, επανέλαβε χθες, Τετάρτη 11 Ιουλίου, μπροστά από την Καμέλια στον Άγ. Στέφανο η Ένωση Γονέων Διονύσου, σε μια εκδήλωση που- παρά τον ποδοσφαιρικό αγώνα που την ίδια ώρα μεταδιδόταν από τις γιγαντοοθόνες στις γύρω καφετέριες- συγκέντρωσε 60 δυναμικούς συμπολίτες. Ανάμεσά τους πολλοί εκπρόσωποι όλων των νέων δημοτικών κινήσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο δημοτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, αιρετοί, καθηγητές, γονείς και αρκετοί- αν και όχι πολλοί, όπως παραδέχθηκαν τα μέλη της Ένωσης- νεολαίοι. Οι παραπάνω υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους πως η δημιουργία του στεκιού στο δημοτικό χώρο της Καμέλιας θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των παιδιών, αλλά και την εικόνα στο κέντρο της πόλης, ενώ πρότειναν και ακτιβιστικές εκδηλώσεις και κινήσεις στον περιβάλλοντα χώρο, με πρωταγωνιστές όλους τους εμπλεκόμενους- γονείς και μαθητές. Από τις τοποθετήσεις δεν έλειψε και η σκληρή κριτική προς όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν το αίτημα της Ένωσης Γονέων, όταν αυτό συζητήθηκε και απορρίφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από ένα μήνα, ενώ πολλοί ομιλητές υπενθύμισαν πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές που πλησιάζουν, αυτή η στάση δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ούτε από τους γονείς αλλά ούτε και από τη μελλοντική δεξαμενή ψηφοφόρων που είναι οι μαθητές.

  Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, πως στα 8 χρόνια του καλλικρατικού Δήμου, είναι η πρώτη φορά που συλλογικός φορέας πραγματοποίησε μαζική εκδήλωση διεκδίκησης ενός αιτήματος, χωρίς κομματικό ή παραταξιακό ή οικονομικό αντικείμενο, και μάλιστα με τη στήριξη ευρύτατης βάσης, όπως αποδεικνύει η συλλογή 168 υπογραφών, και μάλιστα σε μια νύχτα.

  Πιο συγκεκριμένα:

  Την εκδήλωση άνοιξαν με λεπτομερή παρουσίαση του αιτήματος της Ένωσης η Πρόεδρος Ε. Μαγκλάρα και ο Δ. Τσιράκης, που περιέγραψαν τους στόχους του στεκιού ως χώρου συνάντησης των μαθητών, όπου θα μπορούν να δημιουργούν ελεύθερα και με ασφάλεια, πέρα από την εικονική πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  Ο κ. Τσιράκης αμέσως μετά αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ένωσης για τον τρόπο λειτουργίας του χώρου, στον οποίο θα εμπλέκεται ο Δήμος με αρμοδιότητα στην υποδομή, καθώς και επιτροπή από μαθητές, γονείς και αιρετούς που θα φροντίζει τη σωστή λειτουργία του χώρου, ενώ για το κυλικείο που κρίνεται σκόπιμο να λειτουργεί, προτείνεται να δοθεί σε ιδιώτη μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό και με συγκεκριμένους, λόγω της φύσης του χώρου, όρους λειτουργίας.

  Εξαιρετική ήταν εν συνεχεία η τοποθέτηση του καθηγητή Στ. Γανωτή, που ως κάτοικος Αγ. Στεφάνου, ακριβώς δίπλα από την Καμέλια, βλέπει, όπως είπε τα παιδιά να χρησιμοποιούν ήδη το χώρο ως δικό τους.

  Ο κ. Γανωτής επεσήμανε κυρίως τις δικλείδες ασφαλείας που είναι εκ των ων ουκ άνευ για να πετύχει ένα εγχείρημα όπως αυτό του μαθητικού στεκιού, μια που αφορά σε παιδιά και θα πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν προστατευμένο, ενώ κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να δει το συνωστισμό των παιδιών της πόλης στα λεωφορεία που αναζητούν σε άλλες περιοχές αυτό που δεν μπορούν να βρουν στο Δήμο Διονύσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/7/18 1:21 μ.μ.

   Για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι υποχρέωση του Δήμου και λογικό αίτημα των νέων και των γονιών τους, μίλησε εκ μέρους του Εύπολι ο Κ. Κουριδάκης, τονίζοντας επιπλέον την έννοια της πόλης και του πολίτη, που στην αρχαία ελληνική αντίληψη είναι στενά συνδεδεμένες με τον πολιτισμό: “Ο πολιτισμός συνυφαίνεται με την επικοινωνία, τη συλλογικότητα, τη συνάντηση, τη συζήτηση και την ανταλλαγή”, υπογράμμισε ο κ. Κουριδάκης, που έφερε ακόμη μια διάσταση του προβλήματος- αυτή του σεβασμού και της χρήσης ενός δημόσιου χώρου, “που σήμερα στη συνείδηση των πολλών δεν αποτελεί κοινή περιουσία και ευθύνη του κοινωνικού συνόλου.

   Απόδειξη η εικόνα νεανικής βίας στους τοίχους των σχολικών κτηρίων, προάγγελου μιας διευρυμένης αυριανής εκτονωτικής βίας κατά μνημείων ή ακόμη και κατά ανθρώπων”. Αντιθέτως ένα δημοτικό στέκι θα λειτουργήσει ως σχολείο καλλιέργειας εμπιστοσύνης μεταξύ των εκκολαπτόμενων πολιτών, που είναι οι μαθητές, και της τοπικής Αρχής, που εν προκειμένω θα πρέπει να επανεξετάσει με πιο ευήκοον ους το εύλογο αίτημα της Ένωσης, κατέληξε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος.


   “Να ενταθούν οι πιέσεις με τον πιο σωστό τρόπο προς τη Δημοτική Αρχή, που θα πρέπει επιτέλους να δείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να πράξει τα αυτονόητα”, τόνισε στη δική του σύντομη τοποθέτηση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Κρητικός, ένας από τους 8 δημοτικούς συμβούλους που τάχθηκαν υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος της Ένωσης στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

   “Υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο”, τόνισε αμέσως μετά ο Τ. Παντελόγλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, προσθέτοντας πως ο καθένας υπηρετεί συγκεκριμένη πολιτική, “με βάση την οποία θα ζητήσει του χρόνου και πάλι την ψήφο των γονέων και των περισσοτέρων σημερινών μαθητών. Ας αποκτήσουν λοιπόν σήμερα κριτήριο για να πάνε στην κάλπη, αλλά και να οργανώσουν τον αγώνα από την επόμενη ημέρα, για να διεκδικήσουν και να πετύχουν στόχους”.

   Ο κ. Παντελόγλου αναφέρθηκε στην Καμέλια και ιστορικά, ανατρέχοντας στη δεκαετία του ΄70 οπότε και δόθηκε για εκμετάλλευση σε ιδιώτη έναντι αστείου ποσού, και συνδέοντάς την με τις προθέσεις των διαδοχικών Δημοτικών Αρχών: “Για ποιους θα αξιοποιηθεί η Καμέλια; Για να καλύψει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων; Ή για να αυγατίσουμε τα κέρδη των καταστηματαρχών και των καπιταλιστών, αυτών που σήμερα παίρνουν τον πλούτο; Και που προσφέρουν θέσεις εργασίας με μηδενικά διακιώματα και προοπτική;” Ο νέος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε επιπλέον την επίθεση που δέχτηκε η Ένωση Γονέων από δημοτικούς συμβούλους, στελέχη και Αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής, όταν το αίτημα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο, ακόμη και αν η Καμέλια μετά από πίεση γίνει τελικά στέκι, να απαξιωθεί από τη Δημοτική Αρχή- “που όμως θα έχει πάρει τα ψηφαλάκια στις εκλογές”- τόσο ώστε να ατονήσει και εν συνεχεία να κλείσει, καλώντας την Ένωση, όλους τους γονείς και τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα συντονισμένα. Υπενθύμισε τέλος πως παράδειγμα επιτυχούς διεκδίκησης δημοτικής περιουσίας υπάρχει- όταν μετά από ασφυκτική πίεση, η Δημοτική Αρχή Αγ. Στεφάνου αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αγορά του ΤΥΠΕΤ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/18 1:21 μ.μ.

   Την απογοήτευσή του από την απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασε από την πλευρά του ως γονιού ο Ν. Κατσουλάκος από τη Δροσιά, τονίζοντας πως “η συλλογικότητα που υποστηρίζει και σηματοδοτεί ένα μαθητικό στέκι συνδέεται με τα κατάβαθα της ανθρώπινης ύπαρξης και δεν είναι ένα παιχνιδάκι που στολίζει την καθημερινότητα. Η κοινωνία υπάρχει χάρη στη συλλογικότητα. Αν λοιπόν δεν στηρίξουμε τη συλλογικότητα και την κοινωνικότητα, ιδιαιτέρως στις κρίσιμες ηλικίες της εφηβείας και της νεότητας, τι κάνουμε; Όσοι ψήφισαν κατά του στεκιού έχουν ονοματεπώνυμο και ευθύνη, και όλος ο λαός της περιοχής θα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη του”.

   Στην περιοχή σήμερα δεν υπάρχει τίποτα για να μαζευτεί η νεολαία και να κάνει παρέα, που μόνο έτσι και σε ένα οργανωμένο χώρο μπορείς να ξεφύγεις από κινδύνους και ναρκωτικά, συνέχισε ο κ. Κατσουλάκος και τόνισε πως “δεν διεκδικούμε πολλά, τα θέλουμε όλα”, θυμίζοντας ένα από τα εμβληματικά συνθήματα του γαλλικού Μάη του ΄68.

   Παρέμβαση, τέλος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Ομάδας Διονύσου, έκανε η Ό. Σταροπούλου, στηρίζοντας το αίτημα της Ένωσης Γονέων.

   Η κ. Σταροπούλου αναφέρθηκε στο αναφαίρετο δικαίωμα των γονιών να υπάρχει δημόσιος δωρεάν χώρος απασχόλησης των παιδιών τους, ενώ κατήγγειλε με τη σειρά της τη στάση της πλειονότητας των δημοτικών συμβούλων, μια που στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου “το σκηνικό σχεδιάστηκε ώστε να πλειοψηφήσει το λευκό”, που σήμαινε απόρριψη του αιτήματος μεν, αλλά “στη λογική να τα έχουμε με όλους καλά, γιατί η Ένωση Γονέων εκπροσωπεί πολύ κόσμο, άρα έχουμε να παίρνουμε”.

   Σύντομη τοποθέτηση πραγματοποίησε επιπλέον η Β. Γεωργίου, γονιός από το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου, που δήλωσε την απόλυτη πίστη της στο εγχείρημα για το μαθητικό στέκι και εξέφρασε την ελπίδα της πως έστω και την ύστατη στιγμή η Δημοτική Αρχή θα ενστερνισθεί το αίτημα και θα προχωρήσει στην ικανοποίησή του.

   “Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή εδώ: Από τη μια πλευρά είναι η εμπορευματοποίηση του χώρου. Και από την άλλη οι ανάγκες των γονιών και των παιδιών. Σ’ αυτή τη διαχωριστική γραμμή, εμείς καλούμαστε να πάρουμε θέση”, κατέληξε κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Τσιράκης, που έδωσε ραντεβού το Σεπτέμβριο με μια σειρά εκδηλώσεων από και για μαθητές: “Δεν κλείνει το θέμα εδώ με κανέναν τρόπο. Θα δημοσιοποιήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο το αίτημά μας, θα μαζέψουμε και πάλι υπογραφές, ακόμη πιο πολλές, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες από τον κανονσιμό του Δημοτικού Συμβουλίου και θα το ξαναφέρουμε για συζήτηση και στο Τοπικό Συμβούλιο, και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη μια φορά, μέχρι να το πετύχουμε. Θέλουμε η δράση μας να αποκτήσει μια συνέχεια στο χρόνο, ώστε το Σεπτέμβριο να μας βρουν μπροστά τους εδώ, μπροστά στην Καμέλια, και να δείξουμε με κινητοποιήσεις και δράσεις πως δεν το παρατάμε”.

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους παραπάνω ομιλητές: ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπ. Γιαννουλάτος, ο Χ. Τσεβάς επικεφαλής της νέας δημοτικής κίνησης “Η πόλη μας, το σπίτι μας”, η Β. Κλήμη από τους Μαζί για το Διόνυσο και ο Α. Κατσιακίδης από τη Συνεργασία Πολιτών.

   ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

   Διαγραφή
 20. Ανώνυμος12/7/18 3:21 μ.μ.

  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ - Γιαννης Νικητοπουλος

  9η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

  Ο Δημότης καταβάλει στον Δήμο, ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό σαν ανταποδοτικό τέλος για την αποκομιδή των απορριμάτων του.
  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1Η
  Σήμερα που η “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” είναι τρόπος ζωής, στις περισσότερες κοινωνίες, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει την “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ”.
  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2Η
  Με τον τρόπο αυτό και βέβαια πάντα σε συνεργασία με τον Δημότη, μπορούν να επιτευχθούν πολλά:
  1: Όφελος για το περιβάλλον.
  2: Όφελος για τον Δήμο(οικονομικό).
  3: Όφελος για τον Δημότη(μείωση τελών καθαριότητας,μετά από οικονομική μελέτη κόστους-οφέλους).
  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 3Η
  Πως αυτό μπορεί να γίνει πράξη;
  Α. Να βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα πιστέψουν βαθειά στην ιδέα, αλλά και στην εφαρμογή της(Με την δημοσίευση αυτή, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση).
  Β. Να πειστεί ο Δημότης για τα οφέλη από την συμμετοχή στην διαδικασία εφαρμογής(μέσω διαδυκτίου, μέσω τοπικών συλλογών, κατά γειτονιά ή ακόμα και σε τετ-α-τετ συναντήσεις…)
  Γ. Να πειστεί ο Δημότης ότι το όλο εγχείρημα δεν θα παραμείνει ένα προεκλογικό πυροτέχνημα,όπως τόσα και τόσα…
  Δ. Να πειστεί ο Δημότης που θα συμμετάσχει στην υλοποίηση της ιδέας αυτής,ότι η δουλειά του,η προσφορά του,θα αναγνωριστεί δημόσια και κανείς δεν θα μπορέσει να την εκμεταλλευθεί προς ίδιον όφελος.
  Και Ε. Να υπάρξει μια ουσιαστική σε βάθος και έκταση μελέτη που θα λάβει υπ’οψην της τις ιδιαιτερότητες της Περιοχής(βλ.κηπαία κλπ),καθώς και τις επιχειρήσεις που θα αποροφήσουν τα προιόντα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ. Ίσως η μελέτη αυτή να καταλήξει και στο συμπέρασμα πως είναι βιώσιμη και μια Δημοτική ή και Διαδημοτική επιχείρηση παραγωγής compost που θα διανέμεται σε όσους προσφέρουν οργανικά απορίμματα(εξασφάλιση κάποιων θέσεων εργασίας).
  Σας Ευχαριστώ
  Γιάννης Νικητόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος12/7/18 10:53 μ.μ.

  Εχω μια ευλογη ερωτηση??
  Τοσα χρονια που ηταν δημαρχος ο κ.Νικητοπουλος στην Ανοιξη γιατι δεν τα εκανε ολα αυτα που λεει για την ανακυκλωση τοτε μαλιστα που ηταν εν την γεννεση της???
  Οποτε μην μας πουλαει φουμαρα για μεταξωτες κορδελες γιατι τους εχουμε μαθει ολους πια ...και δεν τρωμε κουτοχορτο..
  Τα οραματα που μας πουλανε τα εχουν προπετασμα για τους δικους τους σκοπους..
  Νομιζω οτι ολοι μας καταλαβαινουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος13/7/18 9:02 π.μ.

  Όταν σου μιλούσε για την κομποστοποίηση και τις ωφέλειες της,εσύ τι καταλάβαινες;Ποιες ενέργειες έκανες εσύ για να περιορίσεις τα κηπαία, που εύκολα θα τα μετέτρεπες σε λίπασμα ;Πρέπει να μάθεις και να εφαρμόσεις αυτά που οδηγούν στην πρόοδο και τον πολιτισμό.Η ζωή τρέχει και οι συνθήκες αλλάζουν.Ποια είναι η δική σου πρόταση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος14/7/18 2:52 π.μ.

  Ο Νικητοπουλος σε πείραξε; Εδώ τρέχουν υποθέσεις με καταχρήσεις χιλιάδων ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή με πορίσματα, αποφάσεις κλπ (νερά, σχολικές επιτροπές) και οι τύποι ετοιμάζονται να ξανά κατέβουν στις εκλογές. Είμαστε για κλάματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος16/7/18 2:32 μ.μ.

  Όταν θέλεις να προβάλεις το έργο σου,πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.<< ... δεν γινόταν ασφαλτοστρώσεις και επισκευές σχεδόν επί δεκαετίες.>>Δηλαδή, ούτε και στον τότε Δήμο Δροσιάς.Εσύ, σαν αντιδήμαρχος,τι έκανες παλικάρι;Ομολογείς την ανικανότητα σου;Μπράβο,έχεις ήθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος16/7/18 5:47 μ.μ.

  Δήλωσε ο Δήμαρχος << Οι υπόγειοι κάδοι έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τους συμβατικούς ...>> και επειδή σας διακρίνει η ανικανότητα ο Ζαμπέτας θα έλεγε: Και η βρώμα θα πέφτει ράιτ θρου. Παρακάτω ομολογεί: << ... και η καθαριότητα βελτιώνεται σημαντικά>>. Δηλαδή τώρα βρώμα και δυσωδία. Σπρώχνουμε τα σκουπίδια όχι κάτω από το χαλί αλλά στο υπόγειο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος16/7/18 11:55 μ.μ.

  ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ .... ΟΙ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ , ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ζ.ΤΣΙΠΡΑ

  ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΣ ΤΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΠΟΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ", ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...... Η ΑΛΛΗ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ........................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος17/7/18 3:10 π.μ.

  Για γέλια είστε, μακράς ο Ζαμάνης επόμενος δήμαρχος! Θα σας περάσει δεν πειράζει. Πρώτον οποίος συζητάει με οποιονδήποτε έχει σχέση με ΣΥΡΙΖΑ θα φάει μαύρο που δεν θα το χορταίνει, δεύτερον ο πρώην φμδηναρψος τα πίνει νερά μέχρι να σκάσει. Περαστικά σας, θα το χωνέψετε που τα πάει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος17/7/18 9:08 μ.μ.

   Μικρέ πρέπει να ξέρεις ότι όπως όλοι συμμάχησαν για να φύγει ο καλαφατελης , ίσως έχει έρθει η στιγμή να πάρει "πούλο" ο Ζαμάνης.!! Ο σοφός λαός λέει, " μεταξύ δυο κακών το μη χείρων βέλτιστων" και σήμερα το "χείρων" για τον Διονυσο είναι ο Ζαμάνης , ώρα λοιπόν για δρόμο.!

   Διαγραφή
  2. Ασχέτως τι λέει ο λαός, το σωστό είναι "το μη χείρον βέλτιστον".

   (Ο Χείρων ήταν κένταυρος, γιος του Κρόνου και δάσκαλος του Αχιλλέα.)

   Φιλικά
   Δ/Σ

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/7/18 10:51 π.μ.

   Ευχαριστώ για την διόρθωση Δ/Σ.!!

   Διαγραφή
 28. Είναι πολύ ενδιαφέρον να είναι στο σωστό τραπέζι και να συζητάνε για τα κοινά ο Κοροβέσης, ο Νικητόπουλος και η Τσίπρα. Γιατί προφανώς δεν θα συζητούσαν για τον καιρό...αλλά μπορεί για αυτά που αφορούν τον δήμο μας. Εκτός και αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος17/7/18 7:41 μ.μ.

  Δε με λες παλουκαρι st.η ζ.τσίπρα ειναι αυτη με την τσιπα που δινει 300 ευρω το μηνα δοση για το δανειο των τριακοσιων χιλιαδων ευρω περιπου .περιμενω απαντηση
  Υ.Γ Προτεινω να την γραψουμε στο κοινωνικο παντοπωλειο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος18/7/18 1:31 π.μ.

  Δ/Σ δεν πειράζει εσυ συμμάχησε να φύγει ο Ζαμ, για καμία 5ετια θα σκούζεις πάλι. Ξαναλέω ο έχων στίγμα ΣΥΡΙΖΑ όχι πουλο, όχι μαύρο αλλά στα άδυτα του υποκόσμου θα βρεθεί, όσο για τον πρώην θα έχει σκάσει από το πολύ νερό μέχρι τις εκλογές. Οι λοιποί κάτι Κουρηδες, Ζαρηδες και τρελοκαμπεροι θα συμμετάσχουν σε εκλογές σχολείων. Με τις υγειες σου. Αλήθεια δουλεύεις καθόλου; Μεροκάματο θέλεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό "φίλε"

   Τη βραδιά της πρώτης κιόλας Κυριακής, θα περάσω από το εκλογικό σας κέντρο για να σας στείλω "φιλάκια". Η δεύτερη Κυριακή, αν υπάρξει για σας, στο υπόσχομαι πως θα είναι εφιάλτης.

   Όσο για μεροκάματο είμαι καλά, δεν χρειάζομαι.

   Εκείνο όμως που δεν φαντάζεσαι είναι το τι θα πάθετε ΟΛΟΙ σας, όταν οι επόμενοι ανοίξουν τους φακέλους των απευθείας αναθέσεων.

   Προς το παρόν απόλαυσε το μαύρο χρήμα του λογιστάκου όσο διαρκεί.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/18 10:58 π.μ.

   Δ/Σ τους έχει πιάσει πανικός, σίγουρα θα έχει πολύ δουλειά να κάνει η δικαιοσύνη με όλα αυτά τα λαμόγια.!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/7/18 3:10 π.μ.

   Δ/Σ είσαι τόσο κότα που ούτε φιλάκια θα έρθεις να στείλεις ούτε τιποτα. Θα σου πρότεινα να βγεις να ξοδέψεις κανα ψιλό στα μαγαζιά του δήμου να δεις λίγο κόσμο και ποσό σε φτύνει, αλλά νομίζω ότι όπου βρεθείς δεν θα περάσεις και πολύ καλά.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/7/18 4:24 π.μ.

   μήπως μπερδεύεις τη δ/σ με τον Ζαμάνη;

   Διαγραφή
 31. Ανώνυμος18/7/18 11:53 π.μ.

  Καλημέρα και καλό καλοκαίρι σε όλους. Με τον Γιάννη τον Νικητόπουλο έχουμε να μιλήσουμε από τις περιφερειακές εκλογές του 2014. Όμως αυτή είναι μία καλή ιδέα και ίσως πρέπει να το κάνουμε το δυνατόν συντομότερο και βέβαια να μη μιλήσουμε για τον καιρό. Όσο για την κυρία στην οποία αναφέρθηκε ο 7.41 μ.μ. πράγματι είναι φίλη μου και το αξίζει και με το πάρα πάνω. Όσο για το σχόλιό του (στο οποίο βέβαια ο πληροφοριοδότης αποκρύπτει ότι μετά τα 2 πρώτα χρόνια η κάθε δόση είναι κοντά στις 5000 ευρώ τον μήνα) θα τον πληροφορήσω ότι αυτός ακριβώς είναι ένας ακόμα λόγος της εκτίμησής μου. Γιατί μέχρι σήμερα δεν ξέρω κανέναν αδερφό/ή πρωθυπουργού να ρυθμίζει δάνειά του. Εκτός και αν ξέρει ο ίδιος. Στέλιος Κοροβέσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος18/7/18 7:16 μ.μ.

  Αγαπητε στελαρα εχω ενα δανειο περιπου εικοσι χιλιαρικα και δινω δοση 1400 περιπου .Νομιζω πως δεν εχουμε την ιδια αντιμετωπιση εξαλλου ειχαμε ακουσει την λεξη σισσαχθεια αν το γραφω καλα .Τωρα αν εισαι περηφανος για την οικογενεια που μεγαλωσε και γιγαντωθηκε με αναθεσεις απο πατακο κλπ τοτε τσαμπα οι αγωνες μας οι εξοριες το κυνηγι θλιβομαι..
  Αιγαλιωτης γκαγκαρος οπαδος του
  Μαυροθαλλασιτη του Αθανατου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/7/18 2:10 μ.μ.

   ΤΟ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΓΚΑΓΚΑΡΕ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/7/18 2:11 μ.μ.

   ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

   Διαγραφή
 33. Ανώνυμος19/7/18 4:00 μ.μ.

  Καλα κοψε μου δυο μοναδες ετσι αλλιως οταν ειχα πρωτη ωρα αρχαια εγω επαιζα ποδοσφαιρακι και μπιλιαρδο κλασσικο παρακαλω στην αιγλη χωρις απουσια παρακαλω μη σου πω για του κουνουπη βολτα .τελος παντων μεχρι εδω τα διαπιστευτηρια για αυτον που δεν πιστευει .ευχαριστω πολυ για το χωροχρονο ...αιγαλεω σιτυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή